EN UFULDSTÆNDIG EFTERSLÆGT FOR JOHAN CHRISTOPHER GROSKREUTZ OG APELONE BARBARA CLAUSDATTER.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EN UFULDSTÆNDIG EFTERSLÆGT FOR JOHAN CHRISTOPHER GROSKREUTZ OG APELONE BARBARA CLAUSDATTER."

Transkript

1 EN UFULDSTÆNDIG EFTERSLÆGT FOR JOHAN CHRISTOPHER GROSKREUTZ OG APELONE BARBARA CLAUSDATTER. Johan er født ca. 1840, ifølge Fredericia borgerbog er han født i Hargardt men hvor er det? Er det Stargard i Polen? I Fredericia er der den , begravet en musketerer ved navn Christopher Gros, 68 år, det kunne være hans far. Johans barnebarn bankdirektør Johan Jacob Grooss har udtalt, at han var af Ungarns slægt. (Vejle Amts årbog 200X), hans mors navn bærer ikke præg af, at være andet en dansk. I en anden gren af slægten bliver Østrig nævnt. Der findes også en lille by ved Postdam som hedder Grosskreutz. I folketællingen for 1803, er der i Friederichstadt (Frederikstad) en garver familie, manden hedder Christian Friederich Grosskreutz er 60 år, ikke født i Friderichstadt, han har blandt andet en søn på 12 som hedder Johann Christoph Grosskreutz. Christian kunne godt være en lillebror til Johan, når man ser på erhverv, alder og hans søns navn, her skal bemærkes at Johans yngste søn hedder Christian Frederich Gross. I folketællingen for 1803 er der en Anna Margaretha Groskreutz i Friederichstad på 25 år, aldersmæssigt kan være Christian Friederich Grosskreutz datter, Johann Christopher Groskreutz har en datter der hedder Anna Margaretha Gross. Friedrichstadt og Fredericia er begge nye byer, grundlagt i 1621 og 1650 som har tiltrukket folk udefra, med et indbyggertal i 1803/1801 på 2215 og 3476 indbygger. Til sammenligning havde Vejle 1309 indbygger i 1801 og Horsens Kan man forstille sig to håndværksbrødre fra Ungarn som er gået på valsen og har slået sig i de to byer? Men Christian Friederich Grosskreutz forældre er tømmer Christian Friederich Grosskreutz og Anna Regina Lesikow (eller Leirikow), Hun er født i Werder/Stargard, Pommen. Tømmer Christians fødested kendes ikke. I Fredericia har der været et område som er blevet kaldt a gross om det har noget med Johan at gøre, vides ikke.

2 Johan er garver i Fredericia, han bliver forlovet med Apelone Clausdatter den og gift den Han bliver borger i byen den Apelone er født den af konstabel og skomager Claus Erichsen og Margrethe Hansdatter Gundorf. Det er Claus andet ægteskab og han stammer muligvis fra Fyn, Margrethe er fra Jylland og hendes slægt kan føres tilbage til Skipper Klement. Johan og Apelone får 9 børn: 1) Tobias Gross, født den i Fredericia 2) Anna Margaretha Gross, født den i Fredericia 3) Claus Gross, født den i Fredericia 4) Marie Cathrina Gross, født den , død den i Fredericia 5) Marie Catrine Gross, født den i Fredericia 6) Ingeborg Gross, født den i Fredericia 7) Magdalene Gross, født den i Fredericia 8) Susanne Gross, født den i Fredericia 9) Christian Frederich Gross, født den i Fredericia I Folketællingen (FT) for 1787 er adressen Gothersgade 201, i FT 1801 er den Gothersgade 445. Den er Johan nævnt som navers gæst i Fredericia Michaelis kirke. Johan bliver begravet den i Fredericia, ca. 78 år. Apelone bliver begravet den i Fredericia, 71 år.

3 2. GENRATION Tobias Groos bliver gift 2 gange først med Maren Hansdatter Jørgensen den i Middelfart. Tobias er borger og garver i Middelfart. Maren er født den i Middelfart af Commissair og Bager Hans Jørgensen Bager og Anna Hansdatter. De får et barn: 1) Esaias Grooss, født den i Middelfart. Maren dør den , 23 år, af vattersot. I FT1801 opholder Esaias sig ved, sine bedsteforælder i Fredericia. Tobias bliver gift anden gang med Johanne Pedersdatter Schou den Johanne er født i 1776 i Taulov, hendes forældre er Peder Jensen Schou og Karen Nielsdatter. De får 10 børn: 1) Peter Gross, født den i Middelfart 2) Maren Gross, født den i Middelfart 3) Apollone Barbara Gross, født den i Middelfart, død den i Middelfart 4) Johan Jacob Gross, født den i Middelfart, død den i Middelfart 5) Karen Gross, født den i Middelfart 6) Johan Jacob Gross, født den i Middelfart, død den 7) Tobias Gross, født den i Middelfart 8) Johan Jacob Gross, født den i Middelfart 9) Abelone Johanne Gross, født den i Middelfart, død den i Svinninge 10) Marie Gross, født den i Middelfart Tobias bliver også kræmmer i Middelfart, det vil sige, at han har stået for skatteopkrævningerne. I FT 1801 er deres adresse Store Adelgade 80 i Middelfart. Tobias går fallit i 1818 og der holdes opbudsbo ved skifteretten, det første møde holdes lillejuleaften blandt andet skylder han op til 700 rigsdalere til Vends herreds overformynderi. På et tidspunkt flytter familien til Holbæk, hvor sønnen Peter er garver.

4 Tobias dør den i Holbæk, 63 år. Johanne dør den i Holbæk, 61 år. I kirkebogen står der: garver Gross enke til sidst fattiglem. Anna Margaretha Gross bliver gift med Jens Frederich Møller den i Fredericia. Jens er født ca i Horsens, hans far hedder Frederik Møller og moren er sandsynligvis Anne Jensdatter. Jens er garver og brændevinsbrænder i Vejle De får 8 børn sammen: 1) Anne Johanne Møller, født den i Vejle 2) Christian Christopher Møller, født den i Vejle 3) Johan Møller, født den i Vejle 4) Fritz Møller, født den i Vejle 5) Clausdimus Møller, født den i Vejle 6) Karen Møller, født den i Vejle 7) Magdalene Møller, født den i Vejle 8) Susanne Møller, født den i Vejle, må være død før komfirmation er der i Vejle kirkebog indført under døde: blev garver Møllers søn P---l?3? Anna dør den i Vejle, 37 år. I Annas skrifte er formynderen kobbersmed, sønnen Fritz eller Frederik som han senere bliver kaldt bliver kobbersmed i Randers Jens gifter sig igen med Jensmine Jacobsdatter, de får mindst 4 børn sammen: Anne Margrethe (død 1814), Susanne, Jacobine og Jens Jacob. I FT 1834 er Jens adresse: Uden for byens roder nr. 192 i Vejle. Jens dør den i Vejle, 69 år. Claus Gross bliver gift med Knudine Deickmand den i Kolding. Claus kalder sig også for Claudius, han er justitsråd og toldinspektør i Kolding. Knudine er født den i Kolding, hendes forældre er Borgmester Hans Deickmann og Elisabeth Christine Thomsen. De får en søn:

5 1) Hans Søren Oluf Claudius Grooss, født den I FT 1834 og FT 1845 er der en datter: Mensonia Grooss, hendes rigtige navn er Mensonia Christiane Petrea Deickmann, hun er født i Fredericia den , hun er konfirmeret i Kolding den (opslag 09e01e02) her findes henvisningen til hendes dåb. Hendes forældre er Andreas Christian Deickmann og Elisabeth Larsen. Hun beholder Grooss efternavnet og bliver selskabsdame i København (FT1885) I FT 1801 findes en Claus Gross som Stud. Theol. i Klædebo Kvarter, København som aldersmæssigt passer. I FT 1834 er deres adresse Vestergade 25 i Kolding. Claus dør den i Skanderborg, 83 år. Knudine dør den i Skanderborg, 68 år. Marie Catrine Gross bliver gift med Ole Nørager Jørgensen den i Årby Ole er født i Kalundborg forældre Nicolia Jørgensen og Chatrine Olesdatter Nørager Ole er gårdmand og gæstgiver i Svinninge. De får mindst 4 børn sammen: 1) Johan Nicolai Jørgensen, født den i Svinninge 2) Jørgen Jørgensen, født den i Svinninge, død den ) Jørgen Christian Jørgensen, født den i Svinninge, død den ) Christian Jørgensen, født den i Svinninge I FT 1801 i Branderup Bye som tjenestepige ved præsten I FT 1834 opført som enke og gaardejerinde med 12 ansatte i Svinninge, Holbæk amt, her bor hendes broderdatter - af samme navn - Marie Cathrine Groos (16 år) (Tobias datter? Som her har fået et mellemnavn). I FT 1845 opført som enke og bosat i et hus med 2 ansatte og nævnt som forhen Gjestgiverinde. Broderdatteren er bosat på kroen som opvartningsjomfrue.

6 Ole død den i Svinninge, 49 år. Marie dør den i Svinninge, 81 år. Svinninge kro. Ingeborg Gross Er i FT 1834, ugift, i Svinninge, Holbæk amt som husbestyrerinde for Maren Abelone Neergaard. Er i FT 1840 i København, ugift og lever som kostgænger. Magdalene Gross bliver gift med Johan Frederich Struntze den i Fredericia. Johan er født , hans forældre er Johan Christopher Struntze og Catharina Jacobine Schobern. Johan er farver i Fredericia. De får 4 børn: 1) Frederiche Struntze, født den i Fredericia 2) Johan Christopher Struntze, født den i Fredericia 3) Carl Wilhelm Struntze, født den i Fredericia 4) Magdalene Struntze, født den i Fredericia Johan dør i Fredericia, 39 år. Efter Johans død gifter Magdalene sig med farver Frederich Peter Holst den i Fredericia. De får mindst 1 barn sammen: 1) Johanne Dorthea Holst, født den i Fredericia.

7 I FT 1834 er adressen Prinsessegade 394a i Fredericia. Her er Magdalene opført som enke og farverinde, og børnene Frederiche, Johan og Magdalene bos hos hende. Magdalene dør den i Fredericia, 76 år. Susanne Gross bliver gift med Bernhard Wilhelm Withøft den i Svinninge. Wilhelm er født ca i Osnabrück. Bernhard er blikkenslagermester i Holbæk. De får ingen børn sammen. Bernhard har sønnen Lauritz Christopher Withøft som bliver gift med Magdalene Gross datter Magdalene Strunze. Susanne flytter fra Fredericia til Svinninge, til pastor Basse I FT1840 nævnt som Dreier Blikkenslager Proffesion I FT1845 er adressen Ahlgade 7b i Holbæk. Wilhelm dør den i Holbæk, 57 år. Susanne dør den i Holbæk, 77 år. Christian Frederich Gross bliver gift med Maren Lund, den i Fredericia. Christian er garver i Fredericia, mon ikke han har overtaget farens forretning. Maren er født ca. 1802, hendes forældre er Jacob Petersen Lund og Maren Palles. De får 6 børn: 1) Apelone Oline Grooss, født den i Fredericia 2) Johan Jacob Grooss, født den i Fredericia 3) Claus Grooss, født den i Fredericia, død den i Fredericia. 4) Johanne Grooss, født den i Fredericia 5) Maria Cathrine Grooss, født den i Fredericia 6) Knudine Grooss, født den i Fredericia I FT 1834 er adresse Gothersgade 445. Christian dør den i Fredericia, 45 år. Efter Christians død gifter Maren sig med Søren Larsen Adolphsen som i FT 1834 er ført som garvermester.

8 Søren Larsen Adolphsen er født ca. i 1804 i Hillerød, de for tilsammen mindst 4 børn Caroline, Jacobine, Christian og Wilhelmine. I FT 1845 er de bosat i Hobro med adresse i Adelgade, hvor Søren Larsens Adolps stilling er Told og consumtionsbetjent, her bor Knudine og deres fælles børn. Maren dør den , 89 år. 3. GENRATION Tobias Gross (2) Johan Christopher Esaias Grooss er i forhold til 2 kvinder, første gang bliver han gift med Anna Kristine Brock den i Middelfart. Esaias Gross Bagpå står der Esaias Gross, født 18 Marts 1796, Optaget i Marts Her er Faders Potrait, naar jeg faar taget mit af, skal Eder faae mit. Mathilde Floyd

9 Billedet må være taget før Esaias kommer til USA i 1869, med mindre han har været der tidligere. Eftersom Mathilde underskriver sig med Floyd, må billedet være sendt til Thora efter år Esaias er snedkermester i Middelfart. Anna K.B. er født den i Middelfart, hendes forældre er vævermester Hans Andersen Brock og Maren Pedersdatter. De får 6 børn: 1) Hans Tobias Grooss, født den i Middelfart, død den i Middelfart 2) Jørgen Christian Grooss, født den i Middelfart, død den i Middelfart 3) Jørgen Christian Grooss, født den i Middelfart 4) Hans Tobias Grooss, født den i Middelfart 5) Johan Christopher Grooss, født den i Middelfart, død den i Middelfart 6) Frederik Wilhelm Grooss, født den i Middelfart, død den i Middelfart Anna K.B. dør den i Middelfart, 33 år. I FT 1834 bor Anna Marie Jørgensen på samme adresse og er opført som husholderske og enke, i kirkebogen finder man hende som kusk Anders Christensen Rolsøes fraskilte hustru hendes datter Christine Dorthe bor der også. Anna M.J. er født den på Fænø, Middelfart, hendes forældre er Jørgen Clausen og Dorthe Marie Pedersdatter. Anna M.J. bliver gift med kusk Anders Christensen Redsøe den som hun får en datter med den ; Maren Juliane Marie Redsøe, hun bliver senere gift med bagermester Johan Heinrich Meyer i Kolding, senere flytter de til Svendborg. Hun får sin anden datter Christine Dorthe Trochmann den sammen med Erik Trochmann, her står hun som fraskilt i Kirkebogen. De får 4 børn: 1) Easias Claudius Grooss, født den i Middelfart, død den i Middelfart 2) Esaimina Mathilde Julina Grooss, født den i Middelfart 3) Thora Caroline Frederikke Grooss, født den i Middelfart 4) Ane Clausine Dothea Gross, født den i Rorslev, død den i Rorslev I FT 1834 er adressen Mads Lunds fierding, Søndergade, Middelfart. I FT 1845 er Anna M. J. bosat i ejet hus, i Blanke By, Rorslev sogn, sammen med Esaimina og Thora, Esaias er ikke at finde i FT Anna M. J. får kontakt til Boye banden på Fyn og:

10 Tirsdagen den 18. juli Retten blev sat i Ane Marie Jørgensens, Anders Christensen Rolsøes fraskilte hustrus hus i Blanke, hvor sagen igen blev foretaget, og hvor bemeldte fruentimmer var til stede. Dommeren fremlagde under litra I.I.I.I. en rapport af 18. maj d.år med 1 bilag mrkt. ad I.I.I.I. For retten fremstod Ane Marie Jørgensen, Rolsøes fraskilte hustru sædvanlig kaldet madam Giras og forklarede på anledning at være født på Fænø den 2. august 1803 af forældrene Clausen og hustru Dorthe Marie Pedersen og har stedse opholdt sig i Vends herred. Hun nægter at have været tiltalt eller straffet. Efter at være foreholdt rapporterne P.P., S.S, U.U. og I.I.I.I. vedgår komparentinden at have været i besiddelse af og udleverede samtlige de deri anførte genstande, hvilke hun tid efter anden har modtaget af en karl nemlig Thomas Rasmussen, som hun har kendt i 2 á 3 år, og som i den tid jævnlig er kommet i hendes hus. Han har foræret hende de fleste af disse ting dog med undtagelse af mandefolkebenklæderne nemlig fra nr. 98 til 103 og 109 samt 126, 127 og 128, hvilke hun kun skulle bevare for ham, medens han er i militærtjeneste. Komparentinden har vel engang givet ham 10 rgdl., men dette var ikke som betaling for ommeldte tøj men kun et lån, som han skulle tilbagebetale hende eller i alt fald arbejde for dem. Med hensyn til Rasmussens adkomst til disse genstand da nægter komparentinden, at han nogensinde ligefrem har sagt til hende, at de var stjålne, og endnu mindre ved hun, hvor de er tagne, men hun vil derimod ikke nægte, at hun jo havde formodning om, at han havde stjålet dem. Samtlige ovenanførte genstande, der var medbragte, blev derefter komparentinden forevist og af hende vedkendt som dem, hun på den omhandlede måde har modtaget af bemeldte Thomas Rasmussen og dels beholdt og dels disponeret over dem, skønt hun efter det anførte havde formodning om, at de var stjålne. Med komparentinden samtykke blev de anførte genstande vurderet således: Nr mk., nr mk., nr mk., nr mk., nr mk., nr mk., nr mk., nr mk. 8 sk., nr mk., nr rgdl., nr rgdl., nr rgdl., nr mk., nr mk., nr rgdl. 2 mk., nr rgdl., nr mk. 8 sk., nr rgdl., nr mk., nr mk., nr mk., nr mk. 8 sk., nr uden værdi, nr rgdl. Koben iflg. rapport af 18. maj - 8 rgdl. Sigtelsen lyder på Hæleri Anna Marie Jørgensen fik den 21. August 1855 følgende dom: Fængsel på vand og brød i 4 x 5 dage. Anna M. J. flytter til Middelfart fra Rorslev Anna M. J. dør den i Middelfart, 56 år.

11 I FT 1850 er Esaias i Fredericia I FT 1860 er Esaias i Vellev Sogn hos sønnen Hans Tobias Grooss, han findes dog ikke i til/afgangslisterne fra Vellev sogn. Emigrere til USA , sidste opholdsogn: Odense. Han sejler med skibet Minnesota fra Liverpool den ankomst New York , og er formentlig rejst videre med tog til Ogden, Utah ankomst Billetten fra København kostede 300 kr. En historie fortæller fra en anden gren af familien, at han tabte sin høje hat i vandet på vej over Atlanten. Er opført på USA FT 1870, ved datteren E. Mathilde J. Grooss i Provo City, Utah. Om Esaias også bliver mormon vides ikke. Esaias dør i Provo City, USA og er begravet på Provo Citys kirkegård i januar Tobias Gross (2) Johan Christopher Peter Gross bliver gift med Anna Cathrine Olsdatter den i Holbæk, hun er mor til den første Oline, herefter hedder børnenes mor Catrine Petersen og i FT 1845 for Holbæk hedder hans hustru Ane Hermansen. I kirkebogen bliver Peter kun gift engang i Holbæk. Peter er garvermester i Holbæk. Anna er født ca. i Peter og hans hustru(er) får 6 børn: 1) Oline Marie Gross, født den i Holbæk, død den i Holbæk 2) Georgine Magdalene Gross, født den i Holbæk, død den i Holbæk 3) Ole Christian Gross, født den i Holbæk, død den i Holbæk 4) Oline Maria Gross, født den i Holbæk, død den i Holbæk 5) Carl Ferdimand Gross, født den i Holbæk 6) Carl Christian Gross, født den i Holbæk I FT 1834 og 1840 er der nævnt en Peter Gross som søn af Peter Gross (3) I FT 1834 og FT 1845 er adressen Ahlgade 7 i Holbæk. I Holbæk by fogeds skrifteprotokol dør Peter og Anna på fattiggården som fattiglemmer. Anna dør den i Holbæk, 55 år. Peter dør den i Holbæk, 57 år.

12 Fra Holbæk by fogeds skrifteprotokol Tobias Gross (2) Johan Christopher Maren Gross Rejser fra Holbæk til Svinninge Er i 1833 i Jyderup Er i FT 1850 ugift husholderske på en gård i Bjergsted, Holbæk amt. Er i FT 1860 i Sall by, sammen med søsteren Karen Tobias Gross (2) Johan Christopher Karen Gross bliver gift med Snedker Søren Christian Tandrup den i Sjørslev Søren er født 1806 i Sønderhaa De får ingen børn sammen. Rejser fra Holbæk til Khov (?) FT1834 I Faarevejle, Adelersborg Hovedgård som Husjomfru. Er i FT 1840 på Ellingegaard, Højby som husjomfru. Kommer til Bøgildgård fra Høibye på Sjælland. FT1845 Thorning sogn, Viborg, Bøgildgård opført som Slægtning til konen: Rasmine Caroline Gade (43 år) født i Grenå Tvivler på denne oplysning er rigtig. Men, i 1847 ankommer der en Frederik Carl Gross? (159 i TL) til Randers fra Grenå på 15 år. Rejser fra Thorning til Friisholt som husjomfru, Sahl sogn, Viborg Amt

13 Rejser fra Sahl sogn den til Palstrup, Højbjerg Sogn Er i FT1850 på Palstrup Hovedgaard Rejser fra Sjørslev sogn i august 1856 til Sall sogn sammen med Søren og hans børn. Er i FT1860 i Sall by Tobias Gross (2) Johan Christopher Tobias Gross Er i 1833 i København Er i FT 1840 i Thisted som garver. Tobias Gross (2) Johan Christopher Johan Jacob Groos bliver gift med Petrea Severine Bang Petrea er født Ødum sogn, hendes forældre er Daglejer Søren Sørensen Bang og Magdalene Margrethe Mohr De får 1 barn sammen: 1) Emil Johannes Grooss, født den i Århus. I FT 1834 er Johan i Holbæk og i lære som garver hos sin storebror Peter Gross. I 1838 kommer Johan til Randers fra Holbæk, hvor han arbejder som graversvend for L. Petersen. I FT 1840 garversvend i Fiskergade, Århus. Johan bliver borger i Århus Købstad den Ved Emils dåb er Johan Garver og læderhandler, Vestergade 37, Århus. I FT 1880 bosat i Vestergade 17 I FT 1890 bor Petra i Ny Grønnegade 4, sidehuset sammen med sin søster Ane Elise Bang i samme FT står hun som ejer af Vestergade 17. Petrea er ved sin død bosat i Ny Grønnegade 4, Århus. Johan dør i Århus den , 69 år. Petrea dør i Århus den , 81 år.

14 Tobias Gross (2) Johan Christopher Marie Groos I folketællingerne har hun mellemnavnet Cathrine. I FT 1834 og 1840 er hun opført som plejedatter hos tanten i Svinninge. I FT 1845 er hun opvartnings jomfru på Kroen i Svinninge. Anna Margareta Gross(2) Johan Christopher Anne Johanne Møller Anna Margareta Gross(2) Johan Christopher Christian Christopher Møller bliver gift med Ane B De får mindst 1 barn sammen: 1) Emilie Antonette Møller, født den i København. I FT 1834 bor hun hos Christians bror Johan i Randers, hun bliver konfirmeret i Randers. Anna Margareta Gross(2) Johan Christopher Johan Møller bliver gift med Birgitte Lund i Ålborg den Johan er Kleinsmedemester. De får et barn sammen: 1) Jens Frederik Møller, født den i Ålborg. I FT 1834 bor de i Hobro på Adelgadens østre side Bliver anden gang gift med Maren Pedersdatter den i Randers. Maren er født den i Hørring, Randers Amt, hendes forældre er Peder Jensen og Kristine Rasmusdatter. De får 5 børn sammen:

15 1) Bertmand Fritz Møller, født den i Randers. 2) Christian Christopher Møller, født den i Randers. 3) Ane Marie Christine Møller, født den i Randers. 4) Peter Møller, født den i Randers. 5) Ane Margrethe Møller, født den i Randers. I FT 1845 bor de Provstestræde. Johan dør den i Randers, 64 år. Anna Margareta Gross(2) Johan Christopher Fritz Møller eller Fredrik bliver gift med Marianne Madsdatter den i Holstebro. Marianne er født i den i Holstebro, hendes forældre er Mads Jakobsen og Sidsel Hansdatter. I Randers er hendes efternavn ændret til Jakobsen (datter) Fritz er kobbersmed i Randers. De får 1 barn: 1) Jens Frederik Christian Møller, født i Randers. I FT1834 er adressen Dytmærsken I FT1845 er adressen Ubingen I FT1850 Mariannes mor Sidsel hos dem. I FT1880 bor Marianne sammen med sønnen Jens. Anna Margareta Gross(2) Johan Christopher Clausdimus Møller bliver gift med Christine Nicoline Jakobsdatter den i Horsens. Clausdimus er garversvend og? i Horsens Christine er født i ca De får 2 børn sammen: 1) Claudine Møller, født den i Horsens 2) Alexander Møller, født den i Horsens Christine dør den i Horsens.

16 Clausdimus gifter sig igen med Karen Christiansdatter den i Horsens. Karen er født i Hatting, hendes forældre er Christen Caspersen og Hellene Pedersdatter. De får børn 3 sammen: 1) Jens Christian Møller, født den i Horsens 2) Christiane Nicoline Møller, født den i Horsens, død ) Christiane Møller, født den i Horsens, død den FT 1845 i Horsens som garversvend, adressen er Grønland. Clausdimus dør den i Horsens, 47 år. Efter Clausdimus død gifter Karen sig med Jens Hansen den i Horsens. Anna Margareta Gross(2) Johan Christopher Karen Møller Anna Margareta Gross(2) Johan Christopher Magdalene Møller Claus Gross (2) Johan Christopher Hans Søren Oluf Claudius Grooss bliver gift med Emma Magdalene Struntze den i Nykøbing Mors. Hans er proprietær på Framlev Gård Emma er født den i Nykøbing Mors, hendes forældre er Carl Wilhelm Struntze og Else Martine Østergaard. Carl Wilhelm Struntze(3) er søn af Magdalene Groos(2). De får 3 børn: 1) Claudius Grooss, født den i Framlev 2) Carl Wilhelm Grooss, født den i Framlev, død den i Framlev. 3) Dødfødt, den i Framlev Afskrift af Hans Søren Oluf Claudius Grooss notater. (rød lommebog): Den 20. oktober 1857 blev jeg forlovet med Emma Magdalene Struntze

17 Født den 17. marts Den 17. marts 1858 fejrede jeg, Hans Søren Oluf Claudius Grooss mit bryllup med Emma Magdalene Struntze. Den 13. december 1858 Fødte hun mig en søn, der blev hjemmedøbt den 14.december 1858 og som blev kaldt Claudius Grooss. I marts 1859 aborterede min kone. Den 21. februar 1861 fødte min kone mig en søn, der blev døbt den 1. april 1861 og som i dåben blev kaldt Carl Vilhelm, som ved døden blev os berøvet den 11. juni Den 7. maj 1864 blev min kone efter en meget stærk blodstyrtning forløst med en dødfødt lille pige. Det stærke blodtab i forbindelse med en besværlig fødsel fremkaldte den tredje dag en meget stærk barselfeber, der mere og mere tiltog, for så at den gode gud i sin uransagelige visdom bortkaldte hende fra mig og min kære søn onsdagen den 11. maj om middagen kl. 1.1/2. Hun blev begravet den 17. maj 1864 efter at vi havde henlevet et lykkeligt ægteskab i 6. år og 2 måneder. Hun opnåede en alder af 28 år og 2 måneder. Emma dør den i Framlev, 28 år. Hans dør den i Århus og bliver begravet i Framlev, 70 år. Marie Catrine Gross (2) Johan Christopher Johan Nicolai Jørgensen bliver gift med Henriette Nicoline Møller. Henriette er født ca i Holmstrup Bliver ejer af Christiansdal og senere Cathrinedal hovedgård. I FT 1860 er der 23 ansatte. De får sammen 11 børn. 1) Ane Marie Jørgensen, født den i Kundby 2) Johanne Christine Jørgensen født den i Kundby 3) Georgine Mathilde Jørgensen, født den i Kundby 4) Cicilie Marie Jørgensen, født den i Kundby 5) Axel Nørager Jørgensen, født den i Kundby 6) Christian Olav Jørgensen, født den i Kundby 7) Henriette Jørgensen, født den i Kundby 8) Therese Jørgensen, født den i Kundby 9) Ingeborg Jørgensen, født den i Kundby 10) Johan Nicolai Jørgensen, født den i Kundby 11) Johannes Jørgensen, født den i Kundby Johan dør den i Kundby, 61 år.

18 Marie Catrine Gross (2) Johan Christopher Christian Jørgensen bliver gift med Karen Sicilie Petersen. Christian er krovært i Svinninge, i FT1845 med 13 ansatte. I 1853 overtager Christian Særslev gård og bliver proprietær, i FT1880 er der 15 ansatte. Gården er på 220,8 hektar. Han har gården indtil 1890, hvor sønnen Johan tager over. Karen er født i 1816 i Gundsømagle De får 6 børn sammen: 1) Ole Nørager Jørgensen, født den i Svinninge. 2) Rasmus Peter Theodor Jørgensen, født den i Svinninge 3) Dorothea Marie Jørgensen, født den i Svinninge 4) Carl Christian Jørgensen, født den i Svinninge 5) Agnes Jørgensen, født den i Svinninge, død den i Svinninge. 6) Johan Nicolai Jørgensen, født den i Særslev. Christian dør den i Særslev, 68 år. Magdalene Gross (2) Johan Christopher Frederiche Struntze Frederiche bor ved sin død i Gothersgade 43 Frederiche dør den I Fredericia, 88 år. Magdalene Gross (2) Johan Christopher Johan Christopher Struntze bliver gift med Andrea Marie Elisabeth Holst den i Fredericia. Andrea er født den Johan er farvemester i Fredericia. De får et barn: 1) Elonora Wilhelmine Emilie Struntze, født den i Haderslev. Johan rejser fra Fredericia den til S.

19 Johan dør den i Fredericia, 67 år. Magdalene Gross (2) Johan Christopher Carl Wilhelm Struntze bliver gift med Else Martime Østergaard den i Nykøbing Mors. Carl er farver og borgerrepræsentant i Nykøbing Mors. Else er født den i Nykøbing Mors, hendes forældre er Christen Østergaard og Anne Sophie Nysum. De får 12 børn: 1) Frederich Christian Struntze, født den i Nykøbing Mors 2) Ane Sophie Christine Struntze, født den i Nykøbing Mors 3) Emma Magdalene Struntze, født den i Nykøbing Mors 4) Marie Frederikke Struntze, født den i Nykøbing Mors 5) Christian Østergaard Struntze, født den i Nykøbing Mors, død den i Nykøbing Mors 6) Johan Sophus Struntze, født den i Nykøbing Mors, død den i Nykøbing Mors 7) Henrik Emil Struntze, født den i Nykøbing Mors 8) Elisa Ferdimandine Struntze, født den i Nykøbing Mors 9) Johan Christopher Struntze, født den i Nykøbing Mors 10) Wilhelmine Struntze, født den i Nykøbing Mors, død den i Nykøbing Mors 11) Olaf Rye Struntze, født den i Nykøbing Mors, død den i Nykøbing Mors 12) Olaf Rye Struntze, født den i Nykøbing Mors Afgang fra Fredericia til Vejle og farver Petersen. I FT 1834 og 1845 er adressen, Algade søndre side. Carl dør den i Nykøbing Mors, 64 år. Else dør den i Nykøbing Mors, 60 år. Magdalene Gross (2) Johan Christopher Magdalene Struntze bliver gift med Lauritz Christopher Withøft. Lauritz er født den i Holbæk, hans forældre er Wilhelm Withøft og Ester Stilhoff, efter Esters død gifter Wilhelm sig med Susanne Gross(2)

20 Lauritz er blikkenslagermester i Holbæk. De får mindst et barn: 1) Wilhelminine Magdalene Withøft, født den i Holbæk Lauritz dør den i Holbæk, 67 år. Magdalene dør den i Holbæk., 69 år. Magdalene Gross (2) Johan Christopher Johanne Dorthea Holst Christian Frederich Groos (2) Johan Christopher Apelone Oline Grooss bliver gift med enkemand møllersvend Hans Christian Møller den i Hobro. Hans er født den i Flensborg, hans forældre er gæstgiver Klaus Clausen Møller og Marie Bregaard. De får et barn: 1) Thora Johanne Cæcilie Møller, født den i Gjellerup. I FT 1840 er hun hos stedfarens søster i Hillerød. I FT 1845 at finde som husjomfru hos købmand og svensk/norsk vicekonsul Søren Sørensen i Adelgade, Hobro. Rejser den fra Hobro til København. I FT1850 er hun husholderske i Gjerlev. Kommer tilbage til Hobro fra Fredericia. I FT 1880 bor de i Vilslev by, Ribe amt. Hans dør den i Vilslev, 75 år. Apolone dør den i Vilslev, 77 år. Christian Frederich Groos (2) Johan Christopher

21 Johan Jacob Grooss bliver gift med Karen Nielsen den i Kolding. Karen Nielsen er født den i Skanderup, hendes forældre er daglejer Niels Andersen og Kirsten Maria Nielsdatter, ved vielsen står at hun er plejedatter af Johan Christian Jepsen i Kolding. Rejser fra Fredericia til Kolding Johan er først handelsbetjent i Kolding, senere købmand og den første direktør i Kolding Folkebank Johan bliver også medlem af byrådet i Kolding for et parti som er forløber til venstre. De får 5 børn: 1) Johanne Kirstine Grooss, født den i Kolding 2) Marie Christine Frederikke Grooss, født den i Kolding, død den i Kolding 3) Christian Frederik Grooss, født den i Kolding, død den i Kolding 4) Emma Charlotte Grooss, født den i Kolding 5) Dagmar Grooss, født den i Kolding I Kolding leksikon kan står der blandt andet: Som 15-årig kom han i købmandslære i Kolding hos stadshaupmand J.S. Borch, hos hvem han arbejdede til han i 1850 selv etablerede sig som købmand. Hans købmandsforretning lå i Helligkorsgade. Han blev medlem af Kolding Handelsforenings første bestyrelse Da han i 1873 blev direktør for Kolding Folkebank afstod han købmandsforretningen. Grooss var medlem af Kolding Byråd og fra 1876 til sin død. Ved etableringen af Landmandsbankens filial i Kolding i 1872 var Grooss på tale som leder af filialen, idet man fra Venstres side ønskede at bryde dominansen fra den Højre-dominerede Kolding Låne- og Diskontokasse. I stedet blev han 1873 direktør for den nystiftede Kolding Folkebank, som i de første år fik til huse i hans gård i Helligkorsgade. I et fest skrift fra 2006, for stiftelsen af Koldings ældste bank, Kolding Laane- og Diskontokasse, står der blandt andet: den ihærdige og dygtige købmand J. J. Grooss. Han fortsatte sammen med en række andre fremtrædende venstremænd bestræbelserne for at få en venstrebank, og den 18. december 1873 åbnede Kolding Folkebank for aktietegning i bankens kontor i Helligkorsgade 4. Åbningstiden var alle hverdage kl Bankens formål var "til Fremme for Agerbrug, Handel og Industri at lette Pengeomsætningen ved af egne og betroede Midler at gøre Udlaan mod solid Sikkerhed og at udføre enhver Bankforretning". Den 20. januar 1874 var man klar til fuld bankvirksomhed. J. J. Grooss var sjælen i arbejdet med at give koldingenserne en folkebank, og han blev da også den første direktør. Banken havde til huse hos købmand Grooss - skråt over gården, hvor fru Grooss har sine talrige høns. Vaskehuset til højre, banken til venstre Johan dør efter lang tids sygdom den i Kolding, 55 år.

22 Karen dør den i København og begraves i Kolding., 74 år. Johan Jacob Grooss Billede fra Kolding leksikon Johan Jacob Grooss Billede fra Veje amts årbog Annonce fra Kolding vejviser 1877 Christian Frederich Groos (2) Johan Christopher Johanne Grooss Er i FT 1845 at finde som sy jomfru hos købmand og svensk/norsk vicekonsul Søren Sørensen i Adelgade, Hobro. Rejser fra Hobro til Seest. Rejser fra Seest til Haderslev

23 Dør som ugift husbestyrerinde, bor ved sin død i Ny Vestergade 6. Dør i Kolding , 79 år. Christian Frederich Groos (2) Johan Christopher Maria Cathrine Grooss I FT 1845 er Marie tjenestepige hos toldkasserer Christian Hassing i Adelgade, Hobro. Rejser fra Hobro til Randers Ifølge Randers kirkebog er håndteringen Kobbersmed Møller det kunne godt være hendes fætter Fritz (Frederik) Møller, søn af Anna Margareta Gross(2) I FT1850 bor hun sammen med sin mor og stedfar i Hobro. Christian Frederich Groos (2) Johan Christopher Knudine Grooss I FT1850 bor hun sammen med sin mor og stedfar i Hobro. Dør den i Hobro, 21 år. 4. GENRATION Esaias Gross (3) Tobias Gross (2) Johan Christopher Jørgen Christian Grooss Er I FT 1840 tjenestedreng på en gård i Føns. Esaias Gross (3) Tobias Gross (2) Johan Christopher Hans Tobias Grooss bliver gift med Mette Pagh den i København. Hans er borger og skomagermester i København og senere Købmand i Vellev

24 Mette er født den i Fredericia, hendes forældre er Jens Hansen Pagh og Kirstine Nielsdatter. De får 5 børn: 1) Thora Amalie Grooss, født den i København 2) Jens Jørgen Christian Frederik Esaias Grooss, født den i Fredericia. 3) Hansine Christine Elenora Grooss, født den i København 4) Caroline Maria Mathilde Grooss, født den i Vellev 5) Anna Cathrine Elisabeth Grooss, født den i Vellev I FT 1840 er han plejebarn hos gårdmand Jens Rasmussen i Vejlby. Den kommer Hans tilbage til Middelfart fra Vejlby, hvor han skal i skomagerlære hos Petersen i Torvegården den Er i FT 1845 i lære som skomager i Middelfart. Er i FT 1850 bosat i København og er skomagersvend. Ankommer til Vellev som skomagermester sammen med hustruen Mette og 3 børn, i anmærkninger står der: Skomagermester og borger i København. Er i FT1860 bosat i Vellev Er i FT1880 bosat i Krajbjerg, Hornslet Ved Mettes død bor de i Vestergade 40, Århus Ved Jens Komf. opført som skomager og høker. Ved Hansines komf. opført som købmand. Mette dør den i Århus, 72 år. Esaias Gross (3) Tobias Gross (2) Johan Christopher Esaimina Mathilde Julina Grooss bruger som voksen navnet Mathilde, hun bliver gift mindst 2 gange, den første er grovsmed Charles Nelson født 1836 i Sverige, de bliver formentlig gift i Provo City, Utah, USA.

25 Bagerst: Minnie, Joseph kone: Cora, Katrine Forrest: Mathilde og Joseph De får sammen 3 børn: 1) Matilda Nelson, født ca i Provo City, USA 2) Joseph Nelson, født den i Provo City, USA 3) Minnie E. Nelson, født den i Provo City, USA Mathilde bliver anden gang gift med Frederik Hansen og får et barn. 4) Katrine Marie Hansen, født i Provo City 1880, USA Mathilde bliver tredje gang gift med (Alex) J.P. Floyd Der er lidt mystik omkring Matilde og alle hendes ægteskaber, for søger man på mormonernes database skulle hun også have været gift med en Carl Henry Jensen, muligvis hendes første ægteskab. Et andet sted dukker en Sven Petersen op. I FT 1845 er Mathilde bosat i Blanke By, Rorslev sogn. I FT 1850 er Mathilde hos hendes halvsøster Maren Juliane Marie Redsøe (gift Meyer) i Kolding. I 1853 rejser Mathilde til Fredericia, samme år rejser hun tilbage til Middelfart. I FT 1860 er Mathilde i huset på Fænø. Emerigere 1862 til Salt Lake City, USA med mormonerne på skibet Humbolt fra Hamborg ankomst New York

26 Humbolt Er i USA FT 1870 og FT 1900 bosat i Provo City, Utah. I USA FT 1870 er ejendomsværdien indført til 1000$ og andre værdier til 200$, de må have været velhavende. På sidste linje ses Mathildes far Esaias Gross. Fra USA FT 1900 ses at sønnen Joseph bor hjemme. Der findes 2 breve som Mathilde skriver hjem til søsteren Thora. I brevet fra 1903 skriver hun blandt andet: Jeg har alt for meget arbejde i min have, men det er alt, hvad jeg har at leve af, og tillige betale en stor skat af dette store hus, som er alt for stort for mig at holde rent. Jeg har solgt mange bær i sommer, lige fra sidst i maj. Jordbær, kirsebær, stikkelsbær, ribs, solbær og hindbær. Jeg tænker at gå til min ældste datter Mathilde. De har købt en ny plads i Saltlag (Salt Lake City). Hun vil, at jeg skal komme at leve hos dem. De er rige og har ingen børn. Men det bliver det ikke. Sæt mine to døtre fra Mintane vil komme hjem i september, så bliver her tænker jeg i vinter. Jeg har i nu ingen børnebørn. Min ældste datter har været gift i 17 år, og de andre er alle gifte. I brevet fra 1905 skriver hun blandt andet:

27 Min ældste datter er nu kommet hjem til sit hus igen. Hendes mand er ikke rask, og hun har et dårligt øje. De andre børn er alle vel, og jeg kan ikke fuldtakke herren for, at jeg er så vel. Det er en stor velsignelse at have helbred og sundhed Mine yngste piger er endnu i Bjutte. Men jeg håber, at det vil ikke vare så længe, inden de kommer til Utah. Minne har købt 3 byggepladser i Saltlag og Katrine 2, og når de får penge nok til at bygge, så kommer de, om jeg så leve til den tid. Bjutte er Butte i Montana. På et tidspunkt bliver Mathilde gift med J.P. Floyd Mathilde er i USA nævnt som: Mathilde Nelson og Mathilde Nelson Floyd Charles dør 1903, i Provo City. Mathilde dør den i Provo City, USA, 91 år.

28 Mathildes gravsten Charles gravsten Esaias Gross (3) Tobias Gross (2) Johan Christopher Thora Caroline Frederikke Groos bliver gift med Niels Christian Jensen den i Hørby. Niels Christian og Thora ca Niels er født den i Lille Ajstrup, hans forældre er gårdejer Jens Nielsen og Maren Johansdatter Christiansdatter. Den ene af Niels oldemødre er Charlotte Amalie von Offenberg, hvis slægt på et tidspunkt rammer den danske kongerække med Christoffer den II. Hun skulle gå igen på Clausholm slot. De får 9 børn: 1) Marie Caroline Christine Jensine Jensen, født den i Hørby 2) Maren Kirstine Esaimine Jensen, født den i Valsgaard 3) Petrea Andrea Jensen, født den i Valsgaard 4) Ane Jensen, født den i Simersted 5) Laurine Juline Jensen, født den i Simersted 6) Jens Peter Jensen, født den i Snæbum 7) Thora Mathilde Jensen, født den i Hvornum 8) Nielsine Ottomine Jensen, født den i Hvornum 9) Caroline Jensen, født den i Hvornum

29 I 1903 bor de i Karup, Solbjerg sogn og Niels er boelsmand. Ved sin død er Niels husmand i Sørup. Thora dør den i Buderup, 74 år. Niels dør den i Buderup, 77 år På hesten: Valdemar (Søn af Marie?) Bagerst: Laurine, Adalline (Maries datter), Marie, Anton (Anes Søn) Forrest: Laurines 4 børn: Clara, Ebba, Julius, Jens Viggo, Ukendt, Niels Christian, Thora og Jens (Anes søn). Billedet er taget på Maries gård i ca

30 Peter Groos (3) Tobias Gros (2) Johan Christopher Carl Ferdimand Gross Er i FT 1860 bosat i Holbæk og er kobbersmedesvend, og bor i samme ejendom som mesteren. Er i FT1880 bosat i Korsør og bor sammen med hans bror, og forsøges af fattigvæsnet i Korsør. I skriftet fra Holsteinborg og Holbæk står, at han i flere år har modtaget fattighjælp, og dagen inden sin død have søgt lægehjælp. Hans efterladenskaber blev vurderet til 7 krone og 75 ører, at de vil blive sendt til skifteretten i Holbæk. Carl dør den i Holsteinborg, 48 år. Peter Groos (3) Tobias Gros (2) Johan Christopher Carl Christian Gross Er i FT 1860 bosat i Holbæk og er kobbersmedes lærling, og bor i samme ejendom som mesteren. Er i FT1880 bosat i Korsør og bor sammen med hans bror, og forsøges af fattigvæsnet i Korsør. I skriftet er han opført som fattiglem og dør uden efterladenskaber. Carl dør den i Holbæk, 74 år. Johan Jacob Groos (3) Tobias Gros (2) Johan Christopher Emil Johannes Grooss bliver gift med Marie Kathrine Præstmark den i Århus Domkirke.

31 Emil er sparekassedirektør i Løgstør. Maries forældre er urmager Johan Peter Martinus Præstmark og Karoline Mathilde Therese Jensen. Der er ingen børn fundet i Løgstør kirkebog. I bogen over danske jurister står der: Groos, Emil Johan, f. 16. Sep i Aarhus (Frue), d. 21. Apr i Løgstør, S. af Læderhandler og Garver Johan Jacob G. og Petrea Severine Bang. oo 15. Maj 1913 i Aarhus (Dom) Maria Kathrine Præstmark, f. 25. Okt i Løgstør, D. af Urmager og Guldsmed Johan Peter Martinus P. og Caroline Mathilde Therese Janssen. Tjente hos Sagf. Wittusen i Aarhus og paa Hasle m. fl. Hrdr.s Kontor, 9. Juni 1877 exam. jur. (ej ubekv.), derefter Sagførerfuldm. i Aarhus, 1. Feb Fuldm. paa Bispekontoret sst., 1. Apr By- og Herredsfuldm. i Løgstør, 1904 Direktør for Løgstør Bys og Omegns Sparekasse. Medl. af Løgstør Ligningskomm., senere Form.; Overligningskommissær i Løgstør; 25. Juli 1890 Form. i Bestyr, for Forsvarsbrødreforen. og for Borgerforen, sst. Emil dør den i Løgstør, 60 år. Christian Christopher Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Emilie Antonette Møller Johan Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Jens Frederik Møller FT 1855 er han Artillerist i København Johan Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Bertmand Fritz Møller Johan Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Christian Christopher Møller Christian er skomager. Christian dør den i Randers, 41 år. Johan Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher

32 Ane Marie Christine Møller Johan Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Peter Møller Peter dør den i Randers, 22 år. Johan Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Ane Margrethe Møller Fritz (Frederik) Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Jens Frederik Christian Møller bliver gift med Karen Marie Jespersen den i Vivild. Karen er født den i Vejlby, Sønderhald, hendes forældre er Proprietær Jesper Jespersen og Elisabeth Bolette Pind Jens er kobbersmed mester. De får sammen 10 børn: 1) Franz Jesper Kristian Møller, født den i Randers. 2) Jens Georg Møller, født den i Randers 3) Elisabeth Dorthea Emilie Møller, født den i Randers 4) Marius Møller, født den i Randers 5) Christen Hoilund Møller, født den i Randers, død i Randers. 6) Laura Sophie Christiane Møller, født den i Randers 7) Dorthea Johanne Møller, født den i Randers, død i Randers. 8) Dorthea Johanne Møller, født den i Randers 9) Julie Anna Nathalie Møller, født den i Randers, død i Randers. 10) Julie Anna Nathalie Møller, født den i Randers. I FT1880 bor de i Brødregade Clausdius Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Claudine Møller Ved Claudines konfirmation i foråret 1850, har hun ophold/i pleje ved Christiane Nicoline Friis Clausdius Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher

33 Alexander Møller Clausdius Møller (3) Anna Margareta Gross (2) Johan Christopher Jens Christian Møller Hans Søren Oluf Claudius Grooss (3) Claus Gross (2) Johan Christopher Claudius Grooss bliver gift med Kjerstine Hansine Pedersen den i Vejen. Claudius er mejerist da han bliver gift, i Højslev er han Mejeribestyrer, i Ødum er han gårdmand/ejer. Kjerstine er født den i Hjerting (Frøs Herred), hendes forældre er fattiggårdsstyrer Svend Christian Pedersen og Ellen Marie Ibsen. De får 11 børn sammen: 1) Marie Magdalene Grooss, født den i Brørup. 2) Hans Kristian Grooss, født den i Højslev, død den i Højslev 3) Ellen Marie Grooss, født den i Højslev, død den i Højslev 4) Emma Kirstine Grooss, født den i Højslev 5) Christian Claudius Grooss, født den i Højslev 6) Zona Knudine Grooss, født den i Højslev 7) Vilhelm Oluf Claudius Grooss, født den i Højslev 8) Svend Claudius Grooss, født den i Kobberup 9) Ellen Claudine Grooss, født den i Kobberup 10) Karl Aage Claudius Grooss, født den i Kobberup 11) Valdemar Claudius Grooss, født den i Kobberup

34 Ca I FT1880 er Claudius bosat i Lyngby på Landboskolen. Fra Oluf Grooss fortællinger: 11/ Flyttede Claudius Grooss fra Højslev til Selling der var 7 Børn Flyttegodset var med toget. 3 hestevogne fra Poul Fisker + charbang (hans far Anders Fisker) Poul Fisker havde solgt gården til Claudius Grooss Kjerstine dør den i Kobberup og bliver begravet i Ødum sogn og er benævnt Gårdmandskone i Lelling, Ødum sogn, 47 år. Claudius bliver efter Kjerstines død gift med Ane Marie Nielsen den i Ødum. Ane er født den , hendes forældre er gårdmand Niels Jensen og Birthe Marie Jensen. Ved vielsen er Ane enke efter købmand Martin Ernst Jensen Scheldahl. Afskrift af Claudius Grooss notater: Min Kjære Fader, Hans Søren Oluf Claudius Grooss, født den 24. august 1827 henlevede sit liv ugift efter hans kløre Hustrus død. Emma Magdalene Struntze, den 11. maj Han ejede Framlevgaard Til den 28. februar 1881 (eller 1888), da den blev solgt ved Auktion og derefter boede han i Aarhus og døde der den 14. december 1897, 70 år gammel og blev begravet ved siden af hans Hustru på Framlev Kirkegaard.

35 Hans Søren Oluf Claudius Grooss søn Claudius Grooss var efter at hans Fødegård blev solgt, gået over til Mejerivæsenet 1888 og i 1889, da jeg blev Mejerist og Bestyrer på Halk Mejeri ved Haderslev, blev jeg kjendt og forlovet med Kirstine Hansine Pedersen fra Hjerting ved Rødding i Sønderjylland og vi fejrede vort bryllup i Vejen Kirke den 18. april 1891, da hun den 20. april blev 25 år. Hvorefter vi futtede til Brørup Station, hvor min kjære Hustru fødte vort første Barn den 5. juni 1891 som blev døbt Marie Magdalene Grooss. Dernæst efter at vi var bleven Bestyrer på Højslev Andelsmejeri i august Efter at have levet et lykkeligt samliv med vore raske og velsignede børn kaldte vor kjære herre min elskede Hustru til den evige Hvile den 8. august Min kjære elskede Hustru døde hos vore tidligere Naboer og gode venner i Søby, hvor vi havde boet i 12 år ved siden af Niels Christian Nielsen, hos hvem min kjære Hustru var på ferieophold for at finde ro og hvile, hvor hun efter i en længere tid tiltagende Svaghed døde af en Blodprop eller en Hjerneblødning 47 år gammel. Højslev andelsmejeri (efter udvidelse i 1914) Claudius dør den i Ødum, Galten herred, 76 år. Johan Nicolai Jørgensen (3) Marie Catrine Gross (2) Johan Christopher Ane Marie Jørgensen bliver gift med sagfører Julius Frederik Ohlmann i Kundby den Julius er født den i Haderslev, hans forældre er Handskemager Peter Martin Ohlmann og Hustru Dorthea Maria Krimling. De får sammen 6 børn: 1) Peter Martin Ohlmann, født den i Holbæk 2) Johanne Henriette Marie Ohlmann, født den i Holbæk 3) Johan Nikolai Ohlmann, født den i Holbæk 4) Frederik Julius Ohlmann, født den i Holbæk 5) Axel Emil Christian Ohlmann, født den i Holbæk 6) Henrik Jørgensen Ohlmann, født den i Holbæk

36 I Danske Sagførere står der blandt andet: 1852 exam. jur. Maj 1852-Maj 1859 Fuldm. ved Merløse og Tudse Herreder. 27. Jan Sagfører, Holbæk; praktiserede der til sin Død Medl. af Den danske Sagfører-forenings Hovedbestyrelse. Fra 1884 Overligningskommissær for Holbæk Købstad. Medl. af Holbæk Byraad i henved 30 Aar R. af Dbg. Ved Julius død bor de i Alhgade 69, Holbæk. Julius dør den i Holbæk, 63 år. Ane dør den i Frederiksberg, 77 år. Johan Nicolai Jørgensen (3) Marie Catrine Gross (2) Johan Christopher Johanne Christine Jørgensen Johan Nicolai Jørgensen (3) Marie Catrine Gross (2) Johan Christopher Georgine Mathilde Jørgensen bliver gift med? Christian Hann i Kundby den Christian er født den Johan Nicolai Jørgensen (3) Marie Catrine Gross (2) Johan Christopher Cicilie Marie Jørgensen bliver gift med forpagter Carl Christian Emil Kark i Kundby den Carl er født ca og er fra Bjørnsnæs i Sverige. Johan Nicolai Jørgensen (3) Marie Catrine Gross (2) Johan Christopher Axel Nørager Jørgensen bliver gift med Charlotte Marie Bolette Teisen Axel overtager Cathrinedal hovedgård efter faren. I FT 1880 er der 20 ansatte. Charlotte er født ca i Kastrup, hendes forældre er godsforvalter Hans Teisen og Henriette Teisen. De får sammen X børn: 1) Johannes Jørgensen, født den i Kundby 2) Henrik Jørgensen, født den i Kundby, død den i Kundby.

Familiegrupperapport for Ole Hansen og Inger Kirstine Madsdatter Mand Ole Hansen 1

Familiegrupperapport for Ole Hansen og Inger Kirstine Madsdatter Mand Ole Hansen 1 Mand Ole Hansen 1 Født 17 Okt. 1807 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 2 Dåb 15 Nov. 1807 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 2 Død 12 Aug. 1880 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 3 Begravet 17 Aug. 1880 Nykøbing Sjælland,

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1 Mand Jens Jørgensen 1 Født Før 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Dåb 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Død 27 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Begravet 30 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Far Jørgen

Læs mere

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Født 19 Jun. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Dåb 28 Jul. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Død 25 Sep. 1875 Soderup,

Læs mere

Aner til Maren Madsen

Aner til Maren Madsen 1. generation 1. Maren Madsen, datter af Gårdmand Mads Christensen og Mette Christensdatter, blev født den 1 Mar. 1851 i Dalbyover Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 13 Mar. 1851 i Hjemmet, døde den

Læs mere

Aner til Anders Peter Andersen

Aner til Anders Peter Andersen 1. generation 1. Anders Peter Andersen, søn af Arbejdsmand Karl Peter Andersson og Karen Marie Larsen, blev født den 29 Jul. 1876 i Gjerning sogn, Houlberg Herred, 1 blev døbt den 30 Jul. 1876 i Hjemmet,

Læs mere

Aner til Karen Jensen

Aner til Karen Jensen 1. generation 1. Karen Jensen, datter af Husmand Jens Jensen og Kirsten Olesen, blev født den 20 Nov. 1885 i Ø. Tørslev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 2 Dec. 1885 i Hjemmet, og døde efter 1930.

Læs mere

Aner til Husmand Poul Christian Kondrup Madsen

Aner til Husmand Poul Christian Kondrup Madsen 1. generation 1. Husmand Poul Christian Kondrup Madsen, søn af Husmand & Slagter Mads Christensen Greve og Marie Cathrine Hansdatter, blev født den 9 Apr. 1855 i Vindblæs Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt

Læs mere

Aner til Agathe Line Hansen

Aner til Agathe Line Hansen 1. generation 1. Agathe Line Hansen, datter af Daglejer Jørgen Hansen og Karen Dorthe Larsen, blev født den 21 Okt. 1870 i Ejby Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 14 Dec. 1870 i Hjemmet, døde den 17 Sep.

Læs mere

Optegnelse. på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834.

Optegnelse. på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834. Optegnelse på folketallet m.v. i Thurø Sogn under Sunds Herred (eller Birk) i Svendborg Amt, den 18. februar 1834. By eller sted med anførsel Næringsvej, af gårde, huse o. s. v. Navn Alder Ægtestand stilling

Læs mere

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter Jens Forældre Børn : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter : Maren Christine, Ane Josephine Caroline, Anders Sofus Kristian, Oluf Kristian Johannes, Olga Josefine Petrea,

Læs mere

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans Afsnit 1 Afsnit 1 Marie, Anton og Hans 9 Afsnit 1 10 Karen Marie Jørgensen, født 11. maj 1858 på Tindinge banke i Tjørnelunde, Holbæk amt, datter af husmand Jørgen Madsen (1825-1891) og hustru Juliane

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1 Mand Jens Pedersen 1 Født Omkr 1781 2 Dåb 7 Jan. 1781 Søndersted, Merløse, Holbæk 3 Død 7 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Begravet 9 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Ægteskab

Læs mere

Folketælling 1840 Varho

Folketælling 1840 Varho Folketælling 1834 Varho Navn: år: Hus Herman Hansen 40 husmandsted Maren Hermansen 36 hans kone Marie Hermansen 11 barn Andreas Hermansen 10 ---- Hans Hermansen 07 ---- Maren Hermansen 05 ---- Cathrine

Læs mere

No. 13 Mette Kirstine Pedersen

No. 13 Mette Kirstine Pedersen Mette Kirstine Pedersen Forældre: nr. 26 Søren Dahl Knudsen og nr. 27 Else Dahl Knudsen Børn: Else Pedersen, Niels Dahl Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn Født Døbt Faddere

Læs mere

Familiegrupperapport for Hans Nielsen og Kirstine Andersdatter Mand Hans Nielsen 1

Familiegrupperapport for Hans Nielsen og Kirstine Andersdatter Mand Hans Nielsen 1 Mand Hans Nielsen 1 Født Før 22 Mar. 1772 Rørvig, Ods, Holbæk 2 Dåb 22 Mar. 1772 Rørvig, Ods, Holbæk 2 Død 9 Nov. 1848 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 3 Begravet 15 Nov. 1848 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk

Læs mere

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31 Grønholtvej 31 Vennekilde Matrikelnummer: Matr.nr. 6a Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæstegård, som er på 189954 m2, heraf vej 8160 m2. Det var oprindelig gård nr. 5. Vennekilde har engang sammen med

Læs mere

Efterslægt Karen Pedersdatter

Efterslægt Karen Pedersdatter Efterslægt Karen Pedersdatter 1. generation 1. Karen Pedersdatter blev født på en ukendt dato, døde før 5 Nov. 1686 i Kundby, Kundby, Holbæk, og blev begravet den 5 Nov. 1686 i Kundby, Kundby, Karen giftede

Læs mere

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen 1. generation 1. Arbejdsmand, skorstensfejer Knud, søn af Husmand, Væver Hans Ejler Rasmussen og Karen Rasmussen, blev født den 16 Sep. 1867 i Brenderup Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 1 Nov. 1867

Læs mere

Familiegrupperapport for Jørgen Mortensen og Ane Kirstine Iversen Mand Jørgen Mortensen 1

Familiegrupperapport for Jørgen Mortensen og Ane Kirstine Iversen Mand Jørgen Mortensen 1 Mand Jørgen Mortensen 1 Født 26 Mar. 1806 Kærum, Båg, Odense 2 Dåb 18 Maj 1806 Kærum, Båg, Odense 3 Død 20 Jul. 1866 Kolding Sct Nikolaj, Brusk, Vejle 4 Begravet 23 Jul. 1866 Kolding Sct Nikolaj, Brusk,

Læs mere

Christina Pedersen 2010-01 side - 1

Christina Pedersen 2010-01 side - 1 Christina Pedersen 2010-01 side - 1 Navn og anenummer: 162 1728/1730 Født Christian Sigfred Henricksen Lindberg Jeg ved ikke hvor han er født henne 20-7-1750 Han bliver gift 1. gang med Sara Marie Olsdatter

Læs mere

No. 17 Nielssine Christine Jensen

No. 17 Nielssine Christine Jensen Nielssine Christine Jensen Forældre Børn : nr. 34 Jens Andreas Knudsen og nr. 35 Maren Johansen : Maren Christine, Ane Josephine Caroline, Anders Sofus Kristian, Oluf Kristian Johannes, Olga Josefine Petrea,

Læs mere

Folketælling Grene 1834

Folketælling Grene 1834 Billund Bye, 1. familie en gård Hans Jessen, 64, g, gårdmand Mette Christensdatter, 56, g, hans kone Hans Nielsen, 24, u, stedsøn, står for gårdens drift Maren Nielsdatter, 31, u, steddatter, forældrene

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1834-1919 KB Hørby (Holbæk) 1834 op 26 nr 9 Anders Jeppesen født 17/7 Født: 17. Juli 1834, Anders Jeppesen, døbt i Kirken 29. Juli, Forældre: Gmd Jeppe Christensen og Hustr Mette Jensdr. af Uglerup KB

Læs mere

Efterslægt Ole Poulsen

Efterslægt Ole Poulsen Efterslægt Ole Poulsen 1. generation 1. Ole Poulsen, søn af Povel Olsen og Ane Pedersdatter, blev født den 2 Aug. 1834 i Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg, døde den 29 Jul. 1875 i Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg,

Læs mere

MADS OLESEN HANSENs børn

MADS OLESEN HANSENs børn MADS OLESEN HANSENs børn Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter - Mads Olesen Hansen Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave MADS OLESEN HANSENS BØRN "1 Mads Olesen Hansens børn MADS OLESEN HANSENS BØRN

Læs mere

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro er en gammel stedsbetegnelse for overgangen af Skals å, i tidernes

Læs mere

Gudme Sogn, Gudme Herred, Svendborg Amt - Begravede 1833-1863 1

Gudme Sogn, Gudme Herred, Svendborg Amt - Begravede 1833-1863 1 Gudme Sogn, Gudme Herred, Svendborg Amt - Begravede 1833-1863 1 206 Begravede Mandkøn 1. 1833, 11. februar, Begravet 16. februar 1833. Anders Hansen Lang. Gaardmand Hans Pedersen Langs Enkes Søn i Gudme.

Læs mere

Familiegrupperapport for Niels Rasmussen og Anne Kirstine Hansdatter Mand Niels Rasmussen 1

Familiegrupperapport for Niels Rasmussen og Anne Kirstine Hansdatter Mand Niels Rasmussen 1 Mand Niels Rasmussen 1 Født Før 18 Maj 1732 Lindelse, Langeland Sønder, Svendborg 2 Dåb 18 Maj 1732 Lindelse, Langeland Sønder, Svendborg 2 Død Før 13 Jan. 1793 Lindelse, Langeland Sønder, Svendborg 3

Læs mere

Familiegrupperapport for Hans Jacobsen og Inger Kirstine Hansdatter Mand Hans Jacobsen 1

Familiegrupperapport for Hans Jacobsen og Inger Kirstine Hansdatter Mand Hans Jacobsen 1 Mand Hans Jacobsen 1 Født 15 Jan. 1819 Bøstrup, Langeland Nørre, Svendborg 2 Dåb 17 Jan. 1819 Bøstrup, Langeland Nørre, Svendborg 2 Død 8 Jul. 1895 Tranekær, Langeland Nørre, Svendborg 3 Begravet 13 Jul.

Læs mere

Side 1 af 11. Forfædre til: Jeanette Johansen Slyk. 1st Generationer. 2nd Generationer (Forældre) 3de Generationer (Bedsteforældre)

Side 1 af 11. Forfædre til: Jeanette Johansen Slyk. 1st Generationer. 2nd Generationer (Forældre) 3de Generationer (Bedsteforældre) Side 1 af 11 1st Generationer 1. blev født den Nov. 29 1957 i Frederiksberg Hospital. Andre begivenheder i Feb 23 1958 Holmens Kirke Pastor Knud Banning 2. Bent Johansen blev født den Jun. 21 1930 i Vanløse

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

A N E T A V L E F O R S V E N D A A G E T H E S T R U P

A N E T A V L E F O R S V E N D A A G E T H E S T R U P 1. SVEND AAGE THESTRUP, født 30 Okt 1915 i Faksevej 1, Karise by og s., Præstø a., døbt 19 dec 1915 i Karise kirke, Præstø a., stilling maskinsmed, Karise, død 25 Jan 1984 i Køgevej 44, Karise by og s.,

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Familiegrupperapport for Hans Poulsen og Bodil Kirstine Pedersen Mand Hans Poulsen 1

Familiegrupperapport for Hans Poulsen og Bodil Kirstine Pedersen Mand Hans Poulsen 1 Mand Hans Poulsen 1 Født 1 Apr. 1873 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 1 Dåb 27 Maj 1873 Stenløse, Ølstykke, Frederiksborg 1 Død 13 Apr. 1947 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 2 Far Ole Poulsen (1834-1875)

Læs mere

Folketællinger Brændgaard

Folketællinger Brændgaard Folketællinger 1787 1940: 1770 Jens Eriksen selvejerbonde. 1787- Peder Laursen, 42 år, gift, husbond, selvejerbonde. Kirsten Gregersdatter, 44 år, gift, madmoder. Anne Jensdatter, 21 år, tjenestepige.

Læs mere

Søren Rasmussens hustru Karen Jensdatter og Niels Frandsens hustru Maren Christensdatter begge i Tyrsting for? Døbt

Søren Rasmussens hustru Karen Jensdatter og Niels Frandsens hustru Maren Christensdatter begge i Tyrsting for? Døbt 1723 2 Døbt Jens Jensen gårdmand og Anne Christensdatter i Tyrsting - Maren 1723 2 Døbt Niels Sørensen Frandsen husmand og Karen Sørensdatter i Tyrsting - Søren 1723 2 Begravet Rasmus Rasmussen soldat

Læs mere

Grønholtvej 48 Kirkedal

Grønholtvej 48 Kirkedal Grønholtvej 48 Kirkedal Matrikelnummer Matr.nr. 29 Grønholt by, Grønholt sogn husplads med have. Ejendommen er på 1556 m2. Ejendommen er opført omkring 1900 i 2 plan med stråtag og siden moderniseret.

Læs mere

Aner til Johanne Christine Rasmine Jacobsen

Aner til Johanne Christine Rasmine Jacobsen 1. generation 1. Johanne Christine Rasmine Jacobsen, datter af Husmand og Snedker Peder Christian Jacobsen og Lisbeth Jørgensen, blev født den 30 Nov. 1871 i Dalbyover Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt

Læs mere

MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter

MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter MATR. NR. 16A (1844) FOLKETÆLLINGER 1801-1930. 1801 Andersen Knudsdatter Kristen Kirsten 64 år, Kristen Andersen, gift, husbonde, bonde og gårdbeboer. 77 år, Kirsten Knudsdatter, gift, hans kone 31 år,

Læs mere

Efterslægt Henrich Abrahamsen

Efterslægt Henrich Abrahamsen Efterslægt Henrich Abrahamsen 1. generation 1. Henrich Abrahamsen, søn af Abraham Andersen og Trinike Hansdatter, blev født den 10 Mar. 1708 i Fåborg, Sallinge, Svendborg, døde den 8 Nov. 1778 i Fåborg,

Læs mere

Kongevejen 41. Timesgård, arvefæstegård. Matrikelnummer:

Kongevejen 41. Timesgård, arvefæstegård. Matrikelnummer: Kongevejen 41 Timesgård, arvefæstegård Matrikelnummer: Matrikel nr. 18 Lønholt by, Grønholt sogn, nu matr. 18a Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 11.498m2.. Afgav 15. april 1874 matr.nr. 18d Lønholt

Læs mere

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b.

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Kongevejen 79 eksisterer ej længere Matrikel nummer Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Er i dag lagt under Kildegården, Kongevejen 79, 3480 Fredensborg Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Landmand

Læs mere

Efterkommere af Laust Bertelsen Ca efter 1690

Efterkommere af Laust Bertelsen Ca efter 1690 Efterkommere af Laust Bertelsen Ca. 1615 - efter 1690 Efterkommere af Laust Bertelsen 1. Generation 1. Laust Bertelsen 1, 2, 3 blev født cirka 1615 og døde efter 1690. Andre navne for Laust var Laurids

Læs mere

Efterslægt Abraham Henrichsen

Efterslægt Abraham Henrichsen Efterslægt Abraham Henrichsen 1. generation 1. Abraham Henrichsen, søn af Henrich Abrahamsen og Kirstine Geertsdatter, blev født den 6 Okt. 1733 i Fåborg, Sallinge, Svendborg, døde den 2 Dec. 1810 i Fåborg,

Læs mere

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG (A-A). Gård Nr.2 i Assenbølle fæstet af Rasmus Pedersen 1787.... (A-AA) 1787. Rasmus Pedersen husbond 41 år 1. ægteskab

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Forstadsmuseet - Stamtræ

Forstadsmuseet - Stamtræ Page 1 of 24 Søren Nielsen Jydes Stamtræ Christopher 1682-??, Anne Sørensdatter 1683-??, ~Rasmus Olsen, Smørumovre Hans 1689-??, Lars 1690-??, Niels Madsen 1717-1789 Gift med Kirsten Christensdatter Ellen

Læs mere

No. 53 Mette Kirstine Hansen Knudsen

No. 53 Mette Kirstine Hansen Knudsen Mette Kirstine Hansen Knudsen Forældre: Børn: nr. 106 Laust Adamsen og nr. 107 Hansine Kirstine Nicoline Adamsen, født Hoff. Hans Knudsen, Karen Knudsen, Lars Adam Knudsen, Jens Peter Knudsen, Karen Knudsen,

Læs mere

Vandborg Skole, matr. 3a

Vandborg Skole, matr. 3a FT.1787 Hans Fr. Braae, 42 år, gift, madfader, sogne degn. Johanne Jensdatter, 40 år, gift, madmoder. Johann Fr. Braae, 6 år, søn. Jens Peter Braae, 3 år, søn. Karen Marie, 10 år, datter. Nicoline, 8 år,

Læs mere

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. (1808) Status (1808) Jordareal Bygninger (1859) Beliggenhed 25, Vester Egede by og sogn Fæstehus Ejer: Gisselfeld Kloster 1.880 kvadratalen = 733 m2 + jordlod syd

Læs mere

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a.

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. (E-E) Jens Jørgensen født 1750 og hustru Bodil Marcusdatter født 1752. 1783 Mandagen den 15 September Trol: By Smed i Errindlev, Jens Jørgensen til Pigen, Bodil Marcus

Læs mere

Aner til Laura Martine Jensine Nielsen

Aner til Laura Martine Jensine Nielsen 1. generation 1. Laura Martine Jensine Nielsen, datter af Gårdejer Villads Laurids Johan Nielsen og Ane Marie Christensen, blev født den 9 Nov. 1897 i Ferslev Sogn, Fleskum Herred, 1 blev døbt den 24 Maj

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735)

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735) JP 58 1735 Hans Michelsen, Torø Huse MULIGHED: KB Kærum 1722-1814, 1734 (opslag 103) Hans Michelsen døbt 2/2 Michel Hansen af Norbÿe 1 Barn døbt Fest: Purificat: Mar: nom: Hans fad: som bar Det Helvig

Læs mere

No. 12 Karl Otto Pedersen

No. 12 Karl Otto Pedersen Karl Otto Pedersen Forældre: nr. 24 Niels Pedersen og nr. 25 Maren Pedersen Børn: Else Pedersen, Niels Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn : Karl Otto Pedersen Født : 16.

Læs mere

No. 71 Ane Cathrine Pedersdatter Veie. En hyrdepige med sit horn. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen.

No. 71 Ane Cathrine Pedersdatter Veie. En hyrdepige med sit horn. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen. Ane Cathrine Pedersdatter Veie En hyrdepige med sit horn Forældre Børn : nr. 142 Peder Pedersen Veie og nr. 143 Maren Eskilsdatter. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen.

Læs mere

No. 65 Anne Margrethe Nielsdatter

No. 65 Anne Margrethe Nielsdatter Anne Margrethe Nielsdatter Anne Margrethe Nielsdatter var alenepige indtil sit 49. år, da hun blev gift. Hun havde indtil da været tjenestepige det meste af sit liv og puklet for andre Forældre : nr. 130

Læs mere

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen(1859-1917) og hustru Karen Marie

Læs mere

No. 33. : Anne Margrethe Andersdatter. Husmoder i 1800-tallet

No. 33. : Anne Margrethe Andersdatter. Husmoder i 1800-tallet Anne Margrethe Andersdatter Husmoder i 1800-tallet Forældre Børn : nr. 66 Anders og nr. 67 Else Jensdatter. : Ane Magrethe, Else Marie, Niels, Jens (16) og Christen Navn Født Døbt Faddere Gift Stilling

Læs mere

Folketælling 1860 Sted Nr. Navn Alder Stand Født Stilling

Folketælling 1860 Sted Nr. Navn Alder Stand Født Stilling Folketælling 1860 Sted Nr. Navn Alder Stand Født Stilling Præste- 1 Mandrup Peder Tuxen 42 gift København Sognepræst gård 2 L.A.A. Tuxen 33 København hans kone 1 3 A.P. Tuxen 11 ugift Tandslet barn 4 A.V.

Læs mere

Folketælling Saunte 1834

Folketælling Saunte 1834 Folketælling Saunte 0 Hans Nicolai Carøe Lovise Dadt Anders Pedersen Hans Larsen Carl Hansen Peder Nielsen Ane Kirstine Johansdatter Ellen Lundqvist 5 0 7 5 mand Gårdejer og skolepatron 0 Cornelius Jensen

Læs mere

CHRISTIAN RASMUSSENs børn

CHRISTIAN RASMUSSENs børn CHRISTIAN RASMUSSENs børn Aner Maren Nielsdatter - Rasmus Olesen - Christian Rasmussen -børn Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CHRISTIAN RASMUSSENS BØRN "1 Christian Rasmussens børn 1.2.2.1 Mette Kirstine

Læs mere

SKIFTEUDDRAG BORNHOLMS AMT CHRISTIANSØ FÆSTNINGEN KOMMANDANTENS ARKIV SKIFTEPROTOKOL BOG 5 09. nov. 1814 08. feb. 1818. Nr. 1. Side 1. 1814. 9. Nov.?

SKIFTEUDDRAG BORNHOLMS AMT CHRISTIANSØ FÆSTNINGEN KOMMANDANTENS ARKIV SKIFTEPROTOKOL BOG 5 09. nov. 1814 08. feb. 1818. Nr. 1. Side 1. 1814. 9. Nov.? SKIFTEUDDRAG BORNHOLMS AMT CHRISTIANSØ FÆSTNINGEN KOMMANDANTENS ARKIV SKIFTEPROTOKOL BOG 5 09. nov. 1814 08. feb. 1818. Nr. 1. Side 1. 1814. 9. Nov. Nr. 2. Side 2. 1814. 9. Nov. Nr. 3. Side 3.1814. 10.

Læs mere

Forfædre til: Side 1 af 8 Lillian Karen Johansen [Hansen]

Forfædre til: Side 1 af 8 Lillian Karen Johansen [Hansen] Forfædre til: Side 1 af 8 1st Generationer 1. blev født den Apr. 28 1933 i Skt. Pauls Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt og døde den Jul. 10 2007 i Lynge Sogn, Allerød. Andre begivenheder i s liv Dåb

Læs mere

Efterslægt Jacob Zachariasen

Efterslægt Jacob Zachariasen Efterslægt Jacob Zachariasen 1. generation 1. Jacob Zachariasen, søn af Zacharias Jacobsen og Anne Larsdatter, blev født den 4 Apr. 1802 i Ørslev, Vends, Odense, døde den 18 Feb. 1858 i Assens, Båg, Odense,

Læs mere

Familiegrupperapport for Peder Bendtsen og Karen Larsdatter Mand Peder Bendtsen 1

Familiegrupperapport for Peder Bendtsen og Karen Larsdatter Mand Peder Bendtsen 1 Mand Peder Bendtsen 1 Født 31 Jul. 1819 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 1 Dåb 31 Jul. 1819 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 1 Død 21 Nov. 1867 Ølstykke, Ølstykke, Frederiksborg 2 Begravet 29 Nov. 1867

Læs mere

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt 1743 2a Døbt Laurids Sørensen Messing? Hyrde og Anne Hansdatter i Tyrsting - Sidsel nr 1 1743 2a Døbt Christen Nielsen og Birgitte Pedersdatter i Heftholm nu til huse hos Peder Sørensen Snedker i Tyrsting

Læs mere

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer Grønholtvej 21 Kollerisgård Matrikelnummer Matr. Nr. 5a, og 31 Grønholt by, Grønholt sogn. Gården var oprindelig gård nr. 9. Matr.nr. 5 a er på 273.316 m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde

Læs mere

Søren Vejrup husmand 49 år Husmand Sinnet Christensdatter hans kone Ane Jensdatter enke af 1.ægteskab

Søren Vejrup husmand 49 år Husmand Sinnet Christensdatter hans kone Ane Jensdatter enke af 1.ægteskab Folketællingsliste 1787 Aike Niels Mathiesen husbond 46 år Bonde og gårdbeboer Gyde Christiansdatter madmoder 54 -- Mathias Nielsen deres søn 19 år Karen Nielsdatter -- datter 15 år Ane Pedersdatter 66

Læs mere

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen.

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen. 15. februar 2014 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter & Peter Mortensen I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter

Læs mere

Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F)

Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F) Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F) (E-FA) Mads Olsen født 1730.. 1765 Tirsdagen den 19 Marts Trol: Land -Soldat Mads Olsen og Hans Fynbos Enke Kirsten Mikkelsdatter, begge af Sjælstofte. Sponsores:

Læs mere

Niels Rasmussen Jyde findes Han yder sin tiende til kirken: 1 ørt af hver slags.

Niels Rasmussen Jyde findes Han yder sin tiende til kirken: 1 ørt af hver slags. Niels Rasmussen Jyde findes 1670. Han yder sin tiende til kirken: 1 ørt af hver slags. Møllegade 73 boel nr. 51Gl. boel 30 før 1772 30 Thomas Jebsen findes i 1586 til 1591 I 1612 skylder han sit tiendekorn

Læs mere

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Hansen (født Christensen) bliver født i Ommel ved Marstal på Ærø den 9. januar 1843. Hendes forældre er Matros Jens Christensen af Ommel

Læs mere

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard, under Brahesborg, skifteprotokol I-2, 1751-1777 Uddrag - Drejø skifter Peder Nielsen, gdm, Drejø, 984, 16.12.1763 ~ Maren Hansdatter,

Læs mere

Else Larsine Cathrine Larsen og Jens Kristian Larsen

Else Larsine Cathrine Larsen og Jens Kristian Larsen 14. maj 2013 Else Larsine Cathrine Larsen og Jens Kristian Larsen Denne fortælling handler om mine oldeforældre på min farmors side Else og Jens Larsen fra Odsherred. Elses fødsel Else blev født i Nørre

Læs mere

Folketælling 1840 Over Tandslet

Folketælling 1840 Over Tandslet Folketælling 1840 Over Tandslet Præste- 1 Mathias Gundemann Bering 44 gift Præst bolig 2 Ingeborg Cathrine Margrethe Petersen 37 gift hans kone Nr.1 3 Christine Birgitte Bering f. Sabro 64 enke hans moder,

Læs mere

Forældre. Bedsteforældre

Forældre. Bedsteforældre 1. Rosa Marie Jørgensen, * 20-09-1925 i Næssevang, Asnæs sogn, stilling: Husmoder. Hun blev gift med Alfred Nielsen, 07-04-1947 i Asnæs, Ods h,, * 01-10-1909 i Tolsager, Asnæs s., Ods h.,, stilling: Landmand,

Læs mere

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter Matrikel 5a, Stenagergaard. ***** Matrikelkort 1798: ejer/fæster Hans Christoffersen areal: 494030 /al 42 1/14 tdr. Tidligere hed gården Wingeberggaard og havde matrikelnummer: 2 [Forside] [Skafterup]

Læs mere

No. 26 Søren Dahl Knudsen

No. 26 Søren Dahl Knudsen Søren Dahl Knudsen Forældre: nr. 52 Niels Hansen Knudsen og nr. 53 Mette Kirstine Hansen Knudsen Børn: Thora Knudsen, nr. 13 Mette Kirstine Knudsen, Ane Knudsen, Nielsine Knudsen, Elna Sørine Knudsen,

Læs mere

MOLKENBORG (GLORUP/ANHOF) GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL BIND IV

MOLKENBORG (GLORUP/ANHOF) GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL BIND IV MOLKENBORG (GLORUP/ANHOF) GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL 1830 1850 BIND IV Lars Andersen, Frørup, Ungkarl, 31.04.1830, 1 Anne Frederiksdatter, Svindinge, 08.03.1830, 1 ~ Husmand Hans Jørgensen (gamle)

Læs mere

far til Nancys aner 1. generation 1. far til Nancy [35606], søn af Laurits Christian Larsen [35602] og Marie Petrea Kristine Jensen [35603].

far til Nancys aner 1. generation 1. far til Nancy [35606], søn af Laurits Christian Larsen [35602] og Marie Petrea Kristine Jensen [35603]. 1. generation 1. far til Nancy [35606], søn af Laurits Christian Larsen [35602] og Marie Petrea Kristine Jensen [35603]. 2. generation (Forældre) 2. Laurits Christian Larsen [35602], søn af Anders August

Læs mere

Han blev trolovet 6 apr 1768 og gift 2 okt 1768 i Skellebjerg præstegård med

Han blev trolovet 6 apr 1768 og gift 2 okt 1768 i Skellebjerg præstegård med 6.7 generation Ane 44 og 45 Niels Poulsen og Karen Nielsdatter Niels Poulsen var født ca. 1736, muligvis i Soebjerg, Skellebjerg sogn, Holbæk amt og døbt i Skellebjerg kirke, Løve herred. Men han findes

Læs mere

Nørre Højrup sogns befolkning

Nørre Højrup sogns befolkning 2 Steen Rasmussen Nørre Højrup sogns befolkning Nørre Højrup sogn, Skam herred, Odense amt 1.7.1787 1.2.1845 Trykt som manuskript Odense 2014 3 Steen Rasmussen enhver form for kopiering er tilladt Har

Læs mere

Nielstrup skifteprotokol 1719-1759

Nielstrup skifteprotokol 1719-1759 Nielstrup skifteprotokol 1719-1759 Hans Hansen, Ollerup, 4, 13.01.1719 ~ Anne Pedersdatter, lavværge Rasmus Rasmussen i Toftegård Maren Hansdatter ~ Andreas (Grønning) Kirstine Hansdatter, 24 år, værge

Læs mere

Samtlige personer i husstanden

Samtlige personer i husstanden Odense, Odense, Næsbyhoved Broby, Kirkendrup, En mølle, Næsbyhovedmølle, 89, FT-1834, B5169 Erhverv: Jørgen Trolle 47 Gift Eier af møllen Gjertrud Eriksen 42 Gift Hans kone Kristiane Trolle 13 Ugift Deres

Læs mere

Lykke Mathilde Hansen

Lykke Mathilde Hansen Christen Christensen født før kirkebog og begravet uden angivelse af alder KB Stoense 1757-1775, 1762 (opslag 43) Christen Christensen begravet 11/12 D 11 Xber Christen Christensen af Stoense Side 1 af

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen ca. 1722-1771 Jeppe Hansen født ca. 1722 Jep Hansen Loserup grd - Soren Larsen dod 20/1 1749 Jeppe Hansen Løsserup gaard 14/7 1761 1 185 KB Udby 1737-1814, 1771 opslag 103 Jep Hansen begravet 5/8 D: 5

Læs mere

Løjtved skifteprotokol 1744-1753

Løjtved skifteprotokol 1744-1753 1 Løjtved skifteprotokol 1744-1753 Anders Nielsen Møller, Stenstrup, 2, 31-08-1744 ~ Dorthe Jørgensdatter, lavværge broder Jens Jørgensen, Rødme Arvingerne er hans moder og søskende: Johanne Hansdatter

Læs mere

Hodde sogn døde 1777 til 1814. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet.

Hodde sogn døde 1777 til 1814. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet. 1778 d. 25 jan. blev Hans Thomsens ældste søn udi Hessel Thomas Hansen jordet 6 år. 1778 d. 8 feb. blev Hans Christensen af

Læs mere

Grønholtvej 60A Lollandsgården eller Laalandsgården

Grønholtvej 60A Lollandsgården eller Laalandsgården Grønholtvej 60A Lollandsgården eller Laalandsgården Matrikelnummer: Matr.nr. 8 a Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæstegård. Matr.nr. 8g blev frasolgt i 1887. Matr.nr. 8a er på 311599 m2, heraf vej 6368

Læs mere

Generation IV Ane nr. 16/17. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6

Generation IV Ane nr. 16/17. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6 Oversigt over kildemateriale 10 Kildemateriale 12 Peder Sørensen / Anne M. Pedersdatter Jesper Olsen & Maren

Læs mere

Jens Peder Rasmussen

Jens Peder Rasmussen Jens Peder Rasmussen Maren Nielsdatter ældste søn Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave JENS PEDER RASMUSSEN "1 Jens Peder Rasmussen *1786-1834 Marens ældste søn Jens Peder Rasmussen blev født 21. marts

Læs mere

Nordborg kirkebogsregister O renskrevet og rettet ihenhold til KB af Astrid Thorsen og Ditlev Duus Guderup Efter- og fornavne fornavne

Nordborg kirkebogsregister O renskrevet og rettet ihenhold til KB af Astrid Thorsen og Ditlev Duus Guderup Efter- og fornavne fornavne Nordborg kirkebogsregister 1621-2000 O renskrevet og rettet ihenhold til KB af Astrid Thorsen og Ditlev Duus Guderup Efter- og fornavne fornavne fødte viede døde alder Oberførster's søn 16.05 1706 Qckens

Læs mere

deres Datter Tjenestekarl Tjenestekarl Tjenestepige Tjenestepige Tjenestepige Tjenestepige Datter Lærer Skrædersyning

deres Datter Tjenestekarl Tjenestekarl Tjenestepige Tjenestepige Tjenestepige Tjenestepige Datter Lærer Skrædersyning FOLKETÆLLING REFSVINDINGE SOGN WINDINGE HERRED SVENDBORG AMT NAVN. Liselund. Hans Haastrup Hansine Haastrup Johannes Otto Haastrup Caroline Malene Schmidt Hans Frederik Haastrup Rulph Georg Fog Christine

Læs mere

FT 1834: (både Peter Wilhelm Hagen og hans far)

FT 1834: (både Peter Wilhelm Hagen og hans far) FT 1834: (både Peter Wilhelm Hagen og hans far) Aalborg, Hindsted, Astrup, Willestrup, Hovedgaard, 1, FT-1834, C3929 Peter Engelberth Keltinghauche Wegener 30 Gift Forvalter ved Godset Johanne Ottelia

Læs mere

Kathe Ahlgren

Kathe Ahlgren Navn og anenummer: Niels Sørensen [52] side - 1 1816 09 18 Fødsel Stenderup Sogn Stenderup Kirke Forældre: Søren Jensen *13/7-1790 [104], Botillamarie Nielses *1797 [105a] 1816 09 20 Dåb Stenderup Kirke

Læs mere

Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835

Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835 1 Odense Bispestols gods, skifter 1731-1835 Knud Jeppesen, Snestrup, Pårup, 13-09-1782, I-2 (5) i far Jeppe Olesens gård ~ Dorthe Andersdatter, lavværge skoleholder Christian Seidler, Snestrup Jeppe Knudsen

Læs mere

Lunde sogn døde 1799 til 1814. Begravede mænd. 1799 d. 27 feb. Jens Christensen Husted. Enke og aftægtsmand i Lundtang. 76 år.

Lunde sogn døde 1799 til 1814. Begravede mænd. 1799 d. 27 feb. Jens Christensen Husted. Enke og aftægtsmand i Lundtang. 76 år. Begravede mænd. 1799 d. 27 feb. Jens Christensen Husted. Enke og aftægtsmand i Lundtang. 76 år. 1799 d. 21 mar. Johannes Pedersen. Husmand Peder Johansens søn Husted. 16 år. 1799 d. 14 apr. Niels Peder

Læs mere

No. 52 Niels Hansen Knudsen

No. 52 Niels Hansen Knudsen Niels Hansen Knudsen Forældre: Børn: nr. 104 Hans Nielsen og nr. 105 Karen Nielsen, født Andersdatter Hans Knudsen, Karen Knudsen, Lars Adam Knudsen, Jens Peter Knudsen, Karen Knudsen, nr. 26 Søren Dahl

Læs mere

Anetavle for Bankassistent Henny Pedersen født Jensen Side 1

Anetavle for Bankassistent Henny Pedersen født Jensen Side 1 Anetavle for Bankassistent Henny Pedersen født Jensen Side 1 Nr. 1 på denne tavle er den samme som nr. 1 på tavle nr. 1 Tavle nr. 1 Fisker Peter Christian Jensen Jan. 1 Skovshoved, Gentofte, Sokkelund,

Læs mere