KUNSTNERISK UDSMYKNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KUNSTNERISK UDSMYKNING"

Transkript

1 KUNSTNERISK UDSMYKNING HVOR, HVORNÅR OG HVORDAN SMIKE KÄSZNER recommended by the future CPH

2 Kunstnerisk udsmykning hvornår, hvor og hvordan Mange års erfaring med at producere, både billedkunst og reklame, har lært mig, at det ofte nogle af de samme mentale mekanismer der finder sted, hvad enten beskueren udsættes for kunst eller reklame i det offentlige rum. I det følgende vil jeg gennemgå en lidt anderledes måde, at anskue kunstnerisk udsmykning på. Ved kunstnerisk udsmykning gælder nogle andre udfordringer, end for det værk, der er tænkt til det museale rum eller privateje. Grundliggende handler det om en større hensynstagen til omgivelserne. Det gælder om at finde en balance mellem hensynet til omgivelserne på den ene side og så bevarelse af kunstnerens frihed på den anden side. Der har været en tradition for at hensynet til omgivelserne overvejende handlede om at se på den arkitektoniske sammenhæng. Ændringer i vores måde at omgås kunst og kommunikation gør dog, at det i stigende grad er relevant at se kunstnerisk udsmykning i en psykologisk og sociologisk sammenhæng. Der synes at være særligt 3 nye udfordringer, der kalder på opmærksomhed. Jeg vil gennemgå dem herunder.

3 Inflationen inden for kunst Den første udfordring gælder stigningen af kunstneriske billeder i det offentlige rum især indenfor de seneste årti. Med kunstneriske billeder menes alle billeder, der enten har værkkarakter eller som helt eller delvist gengiver værker. For fagmanden er det nemt at frasortere gengivelsen fordi den rigtige oplevelse af værket kræver at format og gestus kan opleves, kontekst kan opleves osv. Men for lægmand bliver dokumentationen af et stykke kunst (altså gengivelsen), ofte opfattet som kunst i sig selv. Dvs. at lægmanden, fra han vågner til han går i seng ser ganske meget kunst hver eneste dag. Særligt hvis han bor i byen. Følger vi ham blot lidt i løbet af en dag, vil vi se at der ikke går mange øjeblikke, fra han har åbnet øjnene til de har gledet forbi kunstplakaterne inde i stuen. I gangen hænger sikkert også noget kunst måske original kunst, måske en plakat for en længe overstået udstilling. På vej til arbejde ser vores lægmand reklamerne fra diverse kunsttilbud. F.eks. buslangsider, der reklamerer for nyeste udstilling på Louisiana og som dermed gengiver kunst. På arbejdet hænger der kunst. Og skal vores lægmand i løbet af dagen besøge andre arbejdspladser, det være sig hans tandlæge, socialforvaltningen eller sin advokat, vil han ganske sikkert også opleve kunst der. Om tagging mere er i familie med kunst eller mere er i familie med reklame kan diskuteres. Men det er med til at skabe det anmasende æstetiske univers, der omgiver bymennesket. Der er kunsten, tagging og reklamer i en stor blanding. Og ligesom med reklamen, så bliver kunsten nemt en påtrængende gæst, der har inviteret sig selv. Indenfor reklame skelner man mellem pull og push medier. Den første er dem, som vi selv vælger at tage til os (pull). Den anden, er den slags som vi bliver påtvunget (push) typisk reklamer i det offentlige rum. Vi har f.eks. ikke valgt og vi kan ikke undgå at se den gavlreklame eller stilladsreklame vi går forbi på gaden. Indenfor reklame anvender man også udtrykket share of noise som udtryk for at pladsen er så træng og fyldt, at annoncøren i stedet for share of voice blot drukner og bliver en del af kakofonien. Der er steder, hvor de kommercielle budskaber, kunstneriske budskaber og egocentrerede budskaber (tagging) nu er så tætte, at alt der tilføjes (også kunst) blot opnår at blive til share of noise. Løsningen er ikke nødvendigvis mindre kunst. Offentlige byggerier er i øvrigt pålagt at allokere en vis del af byggesummen til netop kunst. I supermarkedet kan han sammen med svinekoteletterne til aftensmad købe et abstrakt akrylmaleri. Han vil gå langs mure og plankeværker på vej hjem der huser deres egen kunst, graffiti og street art. Men han vil også opleve kunst, der opløst til kun at være en signatur af ophavsmanden, nemlig tagging.

4 Løsninger på kunstens inflation 1. Analyse af beskueren. En løsningmodel kan være at bruge flere ressourcer at analysere situationen set fra den kommende beskuers position. Hvad er hans sindsstemning? Hvordan har hans vej hen til udsmykningen været? I hvor høj grad er beskueren kunstmættet, inden han når hen til denne nye kunstneriske udsmykning? 2. Midlertidig kunst En anden løsning kan være at tænke mere i tidsbegrænset kunst. Altså forsyne kunsten med en udløbsdato, således at kunsten ikke nødvendigvis skal bevares, hvis tætheden i budskaber (kunstneriske og kommercielle) i det omkringliggende ændrer sig. En typisk ændring af omgivelser, er når et offentligt rum, der oprindeligt var langsomt, udvikler sig til at blive et hurtigt rum (f.eks. tidligere torv, men nu metrostation). 3. Undgå tidsfattige løsninger Frem for alt handler det om at tænke i tid. God kunst er en forstyrrelse. Men, hvis der ikke er tid til denne forstyrrelse er risikoen at kunsten bliver til noget diffust flimmer. Det handler altså om at se på om beskueren er i en sindsstemning (eller state of mind om man vil), hvor der er tid til en kunstnerisk oplevelse og hvis ikke, om oplevelsen så kan fravælges uden besvær eller om den kunstneriske udsmykning har en sådan karakter, at den insisterer på opmærksomhed? Hvilket leder os hen til den næste store udfordring, der handler om relevans.

5 Kunstens relevans Hvilken relevans har kunsten til stedet og dermed de folk der kommer der dagligt? Vi er omgivet i hverdagen af kunstnerisk udsmykning, der ikke har nogen særlig relevans for stedet - udsmykninger der på ingen måde indeholder site specific overvejelser. Et typisk eksempel herpå er det abstrakte maleri. Dets popularitet blandt de, som har ansvaret for den kunstnerisk udsmykning, beror på at det ikke fremkalder en reaktion. Sagen er, at virksomheden (offentlig såvel som privat) ofte hellere vil satse på det "udskadelige" fremfor at risikere en reaktion, der er måske negativ. Succesparametret er derfor at kunsten ikke forstyrrer. Hvilket er lidt af et paradoks, når man tænker på at kunst i sin essens er en forstyrrelse. Kan du huske den kunst der hænger på væggene i din lokale bank og som du sikkert har set utallige gange? Læg mærke til den næste gang du er i banken. Er det en kunst der er sammenstemt med den sindstilstand dig og de andre i banken befinder sig i? Handler den kunst om penge, materialisme eller det at være individ i det senkapitalistiske samfund? Hvis kunsten ikke vil noget, udover blot at være der, så agerer den som det reklamebårne medie, der hverken vil os det godt eller ondt, men bare vil at vi er der (indtil næste reklameblok). Der er ikke nødvendigvis tale om dårlig kunst, men måske om kunst, der er placeret forkert. Samme abstrakte maleri giver måske god mening i en museal sammenhæng. Problemet er at der hersker en konvention om at kunst er godt, men det er en så uanfægtet konvention, at vi ikke længere stiller spørgsmålet; hvorfor er kunst godt? Og så er der åbnet for en kunst, der blot er der, uden at ville os noget.

6 Her et stykke kunst som passer til en bank. I 2001 købte jeg 1.5 kilo pengesedler. Dem brugte jeg blandt andet til kompositionen til venstre, bestående af pengesedler i alle mulige valutaer. Kompositionen til højre bestod af 1, 5, 10 og 20 USD sedler. Udstillingen var i Elizabeth Art Foundations lokaler i New York.

7 Løsninger på manglende relevans 1. indsigter om beskueren En løsning er at opstille nogle mere ambitiøse mål, der arbejder med indsigter - om beskueren. Historisk set er det et forholdsvis nyt fænomen, at virksomheder eller organisationer vælger en kunstnerisk udsmykning uden at have noget på hjerte. I tidligere tider var der en historie, man ville fortælle. Det gjaldt f.eks. når et håndværkerlaug skulle udsmykke sine lokaler. 2. Reaktion fra omgivelserne For at øge bevidstheden og incitamentet til fremadrettet at ville noget med kunstnerisk udsmykning, kan man f.eks. fra bygherres side efterlyse en reaktion fra omgivelserne. Dette kan f.eks. ske ved at bede beskuerne om at give deres mening til kende. Invitere kunstfaglige råd og instanser til indvielsen. Man kan selvfølgelig også opfordre medierne til, at anmelde og kommentere den kunstneriske udsmykning - men det er nok naivt at forestille sig, at der særlig ofte vil komme noget ud af det.

8 Konsekvent kommunikation Den sidste store udfordring indenfor kunstnerisk udsmykning gælder særligt de store private virksomheder. Her er problemet, at der ofte sendes signaler ud i forskellige retninger nogle gange i modsatrettede retninger. Den øgede specialisering indenfor kommunikation, har betydet at store virksomheder, ofte har mistet overblikket over deres egen kommunikation. Problemet starter ved, at det ofte er eksterne konsulenter, der kommer på banen som de allerførste og som er med til at definere mission og vision for virksomheden. Ligeledes udarbejder disse eksterne konsulenter ofte kommunikationsstrategier uden selv nogen sinde at have produceret kommunikation. Hvis vi springer nogle mellemregninger over, er vi derhenne, hvor virksomheden så har hyret et PR-bureau, eventbureau, mediebureau, webbureau og reklamebureau. Ofte har de ikke koordineret deres arbejde, til trods for at det er den samme virksomhed, hvis kommunikation de arbejder med. Er det virkelig så galt fat? Kommer du i større virksomheder, så prøv selv at notere hvilke signaler, der sendes fra samme virksomhed. Jamen, kunsten er jo ikke en del af virksomhedens kommunikation, vil nogle måske indvende. Jo, set fra virksomheden er det. Den køber ikke kunst for flere millioner uden grund. Kunst er positionering. Og her bliver det så endnu mere paradoksalt. For de fleste virksomheder, uanset branche, søger at brande sig selv som værende anderledes end gennemsnittet. De kan bruge millioner på at fortælle omverden at netop de er mere originale, innovative, dynamiske osv. Men samtidig er den kunst som de har på væggene lige præcis det modsatte. Den er tværtimod ofte valgt ud fra de få dusin kunstnere, som er så alment kendte (og anerkendte) at de i sagens natur ikke kan understøtte et brand i at være anderledes. Derimod kan selvsamme kunstnere være det absolut rigtige valg til f.eks. en offentlig udsmykningsopgave, hvor det handler om at fremstå familiære, inkluderende og solide. Så har vi at virksomheden måske skal udvide, flytte eller renovere eksisterende lokaler. Så får vi også entreprenør, arkitekt, indretningsarkitekt og kunstner på banen. Og her forsætter den manglende koordinering. Resultatet er en image annoncering der peger i en retning, et ID program der peger i en anden retning og en reception, der er indrettet, så den sender et helt tredje signal. Og så måske en kunst på væggene, der peger i en fjerde retning.

9 Løsninger på forskelligrettede signaler 1. Briefingen Konsekvent og konsistent branding starter med en tydelig briefing, der sammentænker alle udtryk og budskaber der udgår fra virksomheden. Mine mange års erfaring med markedsføring har lært mig en ting: Det fleste problemer og misforståelser indenfor markedsføring kan spores tilbage til uigennemtænkte og uklare briefinger, skrevet af folk der ikke selv har prøvet at arbejde kreativt. Det handler derfor om at disse virksomheder formulerer klare fælles briefinger, der henvender sig præcist til dem, der skal løse opgaven. 2. Kreative længere frem Endnu en mulighed er at placere kreative på en mere fremtrædende post i forbindelse med dette briefing-arbejde. Alt andet lige, så har kreative lettere ved at formulere sig på en måde, der forstås og skaber medbilleder på tværs af andre kreative faggrænser (arkitekten, kunstneren, indretningsarkitekten, ID-designeren, web-designeren m.m.).

10 Forklaringsmodel Jeg har talt i det foregående om indsigter og om at tage hensyn til beskueren. Andre havde måske valgt ordet målgruppe. Lad der dog ikke være tvivl om, at kunsten har det bedst, når den er fri. Jo mere, desto bedre. Historisk set har det altid ført til regressiv og degenereret kunst, når den har været spændt for en vogn. INGEN PLADS TIL OPLEVELSE (f.eks. hurtigt rum) Men kunstnerisk udsmykning er ikke fri kunst. Det befinder sig i et krydsfelt mellem den frie kunst og bunden kunst det som Kant ville kalde Lohnkunst. Hvis ikke kunstneren accepterer, at udsmykningskunst arbejder indenfor nogle rammer, får vi nemt den malplacerede kunst. Det værste eksempel på det, er når den kunstneriske udsmykning handler om kunstneren selv. Hvis kunsten endelig skal handle om en person, da bør det hellere være beskueren, som ofte hverken har bedt om eller opsøgt den kunstneriske udsmykning, men alligevel er påtvunget dens tilstedeværelse. Men kan bruge denne simple model jeg har komponeret, til en noget forenklet måde at vise den udvikling indenfor kunstnerisk udsmykning i Danmark, som jeg har talt om. IRRELEVANT (f.eks. kunst om kunstneren) RELEVANT (f.eks. kunst om beskueren) PLADS TIL OPLEVELSE (f.eks. langsomt rum)

11 Eksempel på udsmykning Lærerstandens Brandforsikring Vi har nu gennemgået en række overvejelser, som kan gøres i forbindelse med kunstnerisk udsmykning. Som eksempel på en udsmykning, hvor nogle af disse overvejeler indgik er den som jeg lavede for Lærerstandens Brandforsikring. 1. Internt samarbejde Udgangspunktet var, at den kunstansvarlige Bolette Jacobsen og den kommunikations- & marketingansvarlige Niels Weng havde sat sig sammen og i fælleskab fundet frem til en passende ramme for udsmykning. 2. Kendskab til både rummet og beskueren Da jeg fik opgaven blev jeg grundigt introduceret til virksomheden og tilbragte bla. tid med aktuarerne. Det blev også til en del diskussion om, hvordan fremtidens forsikringer mon ser ud. Som kunstner fik jeg altså en fornemmelse af virksomheden og af dem som ville se på udsmykningen til daglig. 4. Placering med plads og tid Placering var kantinen. Altså et rum, hvor beskueren opholdt sig hver dag i nogen tid. Netop kantinen rummede gode muligheder for at beskuerne så udsmykningen samtidigt og at det kunne være løftestang for samtale medarbejdere imellem (forudsat selvfølgelig, at det var en udsmykning der gav grund til samtale). 5. Tidsbegrænsning Ønsket var en udsmykning bestående af malerier. Det betyder, at når og hvis brugerne af kantinen en skønne dag har set nok på disse malerier, så kan de flyttes til andre bygninger i koncernen. 6. Kunstnerisk frihed Jeg udførte 6 malerier. Der var ingen restriktioner mht. form eller indhold i malerierne. Vi var blot enige om at det handlede om forsikring men derfra havde jeg frie hænder. 3. Valgt på baggrund af samme interesse Jeg blev bla. valgt på at jeg tidligere havde arbejdet med værker, hvor jeg havde udregnet sandsynligheden for forskellige ulykker, bla. sandsynligheden for at de som så mine værker, til en bestemt udstilling, ville dø samme dag.

12 NYE UDFORDRINGER - INFLATION - LØSNING PÅ INFLATION - RELEVANS - LØSNING PÅ IRRELEVANS Den største af de 6 malerier var et verdenskort på 280 x140 cm. Jeg havde tidligere udført en række verdenskort med hver deres tema. Jeg søgte et kort, der var mættet med små fortællinger. Noget man kunne blive ved med at vende tilbage til og gå på opdagelse i. Det skulle være den store globale fortælling om menneskets behov for at sikre sig. Mixed media on canvas x 140 cm

13 Udsnit af det store verdenskort.

14 NYE UDFORDRINGER - INFLATION - LØSNING PÅ INFLATION - RELEVANS - LØSNING PÅ IRRELEVANS I et andet maleri forsøgte jeg at spalte begrebet forsikring ned til sin mest oprindelige form. Det måtte være mors mælkefyldte bryst. Det ses her, sammen med den frigørelsesproces, der følger senere i livet. Mixed media on canvas x 100 cm

15 Ved barndommens ophør, som erstatning for mor, byder en anden form for forsikring sig til: Religionen Mixed media on canvas x 100 cm

16 Muligheder Du er velkommen til at kontakte mig for uforpligtende møde om kunstnerisk udsmykning. På kan du se flere eksempler på værker. Foruden selv at producere kunstnerisk udsmykning, i egenskab af billedkunstner, så tilbyder jeg også et service eftersyn, hvor en virksomheds samlede kommunikation og signaler til omverden gennemgås. Er der nogle steder, hvor virksomheden, gennem kunst, indretning, reklamer eller andet, kommunikerer modstridende eller diffust? Sammen med tekstforfatter Signe Duus tilbydes virksomheder samtidig vejledning i at lave samlende og klare briefinger. Signe Duus er kreativ med mere end 20 års erfaring i at udvikle koncepter og kommunikation på mange af de store internationale reklamebureauer og i marketingafdelinger. Hun kender til utallige kommunikationsmodeller og briefingskemaer, der anvendes i reklamebranchen og dermed ved hun, hvad der virker og hvad der bør undgås. Det handler om at lave en briefing, der er så præcist formuleret, at de kreative på reklamebureauet eller ansatte i virksomheden, er i stand til at løse opgaven så godt, hurtigt og dermed billigt som muligt. Ring for et møde før, under eller efter den kreative udvikling. Vi kommer gerne med gode råd og kaster kritiske bikke på briefing eller kreative løsninger, og dermed være behjælpelige med at optimere resultatet efter alle kunstens regler. Smike Käszner smike@smike.dk

KUNSTNERISK UDSMYKNING

KUNSTNERISK UDSMYKNING KUNSTNERISK UDSMYKNING HVOR, HVORNÅR OG HVORDAN SMIKE KÄSZNER www.smike.dk recommended by the future 2012 - CPH Kunstnerisk udsmykning hvornår, hvor og hvordan Med dette skriv håber jeg, at kunne overbevise

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvem der vil være den rette ambassadør for dine produkter eller ydelser. Blogly gør det nemt

Læs mere

Indretning med kunst på arbejdspladsen

Indretning med kunst på arbejdspladsen Artist Rikke Darling Indretning med kunst på arbejdspladsen Studio Rikke Darling Strandboulevarden 67 2100 København Ø T: 28911998 M: post@rikkedarling.dk W: www.rikkedarling.dk SMÅ & STORE LØSNINGER KUNST

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 25% af den danske befolkning læser ugentlig blogs. Det er en stigning på 80% over de seneste 5 år Kilde: Carat CCS Survey 2015 Kort fortalt

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

MIZZ UNDERSTOOD. Niels Simon August Nicolaj. Side 1 af 6

MIZZ UNDERSTOOD. Niels Simon August Nicolaj. Side 1 af 6 MIZZ UNDERSTOOD DANS MOD MOBNING Niels Simon August Nicolaj WORKSHOP BESKRIVELSE Side 1 af 6 Indhold HVORFOR FÅ BESØG AF MIZZ UNDERSTOOD DRENGENE?... 3 BYGGER PÅ EGNE ERFARINGER... 3 VORES SYN PÅ MOBNING...

Læs mere

Beskyttelse af personlige oplysninger og dig

Beskyttelse af personlige oplysninger og dig Beskyttelse af personlige oplysninger og dig Deltagerne skal udforske, hvilken type oplysninger det er bedst at holde "private", hvordan privatindstillinger tilpasses på sociale medier, og hvordan de forklarer

Læs mere

ER DIT BRAND I LIVE?

ER DIT BRAND I LIVE? ER DIT BRAND I LIVE? Få fuld valuta for dine markedsføringskroner uden, at det koster dig kassen! Sidder du som marketingansvarlig i en afdeling, hvor I er presset på både tid og penge? Har I en kommunikationsstrategi

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Sandhed del 1. Relativ eller absolut sandhed 1?

Sandhed del 1. Relativ eller absolut sandhed 1? Sandhed del 1 Relativ eller absolut sandhed 1? Dagens spørgsmål: Når det gælder sandhed findes der grundlæggende to holdninger. Den ene er, at sandhed er absolut, og den anden at sandhed er relativ. Hvad

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Kommunikation. God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA

Kommunikation. God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA Kommunikation God kommunikation i foreninger Af Hans Stavnsager, konsulent CFSA Næsten alle foreninger har i et eller andet omfang behov for at kommunikere med omverdenen. Formålet og dermed målgrupperne

Læs mere

KONSTRUKTIV KONFLIKTKULTUR

KONSTRUKTIV KONFLIKTKULTUR KristianKreiner 24.april2010 KONSTRUKTIVKONFLIKTKULTUR Hvordanmanfårnogetkonstruktivtudafsinekonflikter. Center for ledelse i byggeriet (CLiBYG) har fulgt et Realdaniafinansieret interventionsprojekt,

Læs mere

til hvordan du kan øge din omsætning!

til hvordan du kan øge din omsætning! 7 gode tips til hvordan du kan øge din omsætning! 1 Glade og tilfredse medarbejdere skaber glade kunder, glade kunder skaber kundeloyalitet, kundeloyalitet øger gennemsnitskøbet pr. kunde og herved øges

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus Betalt indhold - det nye sort eller bare helt sort?? 1/4 2014 Pressens Hus Hvad er det egentligt? Native add Promotions Sponsorships Advertorials Branded content Content marketing Den kommercielle definition

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Jacob Hoff. maleri 2008-2011

Jacob Hoff. maleri 2008-2011 Jacob Hoff maleri 2008-2011 Jacob Hoff maleri 2008-2011 Introduktion Denne pixiebog præsenterer et udvalg af billeder malet i perioden 2008-2011. Der er tale om værker fra en periode, hvor jeg har insisteret

Læs mere

Portfolio eksamen Mit event bureau. Kompetencer, metoder Planlægning og perspektivering

Portfolio eksamen Mit event bureau. Kompetencer, metoder Planlægning og perspektivering Portfolio eksamen Mit event bureau Kompetencer, metoder Planlægning og perspektivering Præsentation af event bureau fremtidige planer i DK festlige events og velgørenhed Overordnede midler - Hjemmeside

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte e r i n d r i n g e n s l a n d s k a b e r Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte landskaber.

Læs mere

Indhold. Kære alle invitation til et eksperiment 6 Bidragsydere 12

Indhold. Kære alle invitation til et eksperiment 6 Bidragsydere 12 Indhold Kære alle invitation til et eksperiment 6 Bidragsydere 12 Del I Eksperimentet 16 Kapitel 1 Forudsætninger for fællesskab 17 Kapitel 2 Et spørgsmål om metode 31 Kapitel 3 Fællesskabets tavse stemme

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke-

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke- 76 ET TREDJE STED 77 ANNE ELLEKJÆR Dome of Visions er mange ting: Et opdateret forsamlingshus, et byudviklingsprojekt, et arkitektonisk og et bæredygtigt projekt klimatisk såvel leder i Dome of Visions

Læs mere

Markedsinspiration 2013 De digitale unge

Markedsinspiration 2013 De digitale unge Markedsinspiration 2013 De digitale unge Kim Angel, Head of Media 2013 Side 1 Hvorfor er studiet af de unge interessant? Værdifuld målgruppe Vigtig tid for mange beslutninger Første generationer, der er

Læs mere

Copenhagen Underground. Presse 2017

Copenhagen Underground. Presse 2017 Copenhagen Underground Presse 2017 vi er den nye skaberkraft der skaber skønhed og evighed af ruinerne fra det gamle i teknologien, i naturen i videnskaben, i kunsten, i enighed Michael Strunge Det kommende

Læs mere

Rapport om ophold på Det Danske Institut i Athen, Februar 2012

Rapport om ophold på Det Danske Institut i Athen, Februar 2012 Rapport om ophold på Det Danske Institut i Athen, Februar 2012 Indledningsvis ønsker jeg at takke de mennesker, som tildelte mig opholdet i gæste-lejligheden i Koukaki, dette var en uforglemmelig oplevelse

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Vi forventer følgende af kommende rektor: Vi ønsker os en rektor, der respekterer skolens helt særlige karakter og er enig i skolens værdigrundlag. Rektor skal

Læs mere

Bæredygtighed Viden til tiden

Bæredygtighed Viden til tiden Bæredygtighed Viden til tiden Det bæredygtige byggeri Uanset hvilket abstraktionsniveau man fokuserer på, så kommer vi ikke uden om bæredygtighed. Hensynet til Moder Jord, til menneskene omkring os, til

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Udsmykning af Næstved Politistation

Udsmykning af Næstved Politistation Udsmykning af Næstved Politistation Omkring min arbejdsproces Skitserne her i præsentationen skal forstås som idéoplæg, og er vejledende. Det er sådan cirka at jeg forestiller mig kompositionen. Når jeg

Læs mere

Street Art på Vesterbro

Street Art på Vesterbro Street Art på Vesterbro! Byens Netværk 05.05.11 Tekst og foto: Stine Vejen Eriksen På Vesterbro gemmer der sig overalt skjulte visuelle skatte. Disse skatte består i gadekunst, også kendt som Street Art,

Læs mere

Budskaber fra informationsmødet

Budskaber fra informationsmødet Budskaber fra informationsmødet Hvad ser vi? Vi ser, at reklameopslag bliver markeret på en måde, der gør det svært at opdage, at opslaget er reklame, fx: Reklamemarkeringen forsvinder i anden tekst/illustrationer.

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens.

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens. ASSENS KOMMUNE Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Dato 24.02.2017 Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler Aktivitet Overskrift Sted for afholdelse Dato for afholdelse

Læs mere

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 2. oktober 2006 Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark Lise Broe har ved mail af 21. august 2006 indgivet

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

Den vigtige kommunikation

Den vigtige kommunikation Ørenlyd Den vigtige kommunikation 2 3 VI SKABER ØRENLYD Succes handler i høj grad om at få ørenlyd, såvel privat som professionelt. Mange råber højt for at få deres budskab ud. Nogle finder på noget skørt

Læs mere

Gode råd til influenter om skjult reklame

Gode råd til influenter om skjult reklame Gode råd til influenter om skjult reklame De sociale medier bruges ikke kun til at dele oplevelser, erfaringer og anbefalinger mellem venner, hvor der er en personlig relation. De sociale medier anvendes

Læs mere

BUDGET. i byggeriet. INTERVIEW med professor Jan Mouritsen, Center for ledelse i byggeriet / CBS

BUDGET. i byggeriet. INTERVIEW med professor Jan Mouritsen, Center for ledelse i byggeriet / CBS s. 12 _ MAGASIN BENSPÆND _ Perspektiver på byggeriets problematikker _ budget BUDGET i byggeriet INTERVIEW med professor Jan Mouritsen, Center for ledelse i byggeriet / CBS Der er en tendens til, at man

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle

HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle Min idé til en udsmykning af Flegmade kan beskrives simpelt: En 'krydsogtværs' af hvide betonfliser på

Læs mere

LOKAL. markedsføring. trygt og frit. Udarbejdet af BL og reklamebureauet Anew i samarbejde med BoligKorsør og Boligkontoret Danmark.

LOKAL. markedsføring. trygt og frit. Udarbejdet af BL og reklamebureauet Anew i samarbejde med BoligKorsør og Boligkontoret Danmark. LOKAL markedsføring Udarbejdet af BL og reklamebureauet Anew i samarbejde med BoligKorsør og Boligkontoret Danmark. trygt og frit Indledning Lejefremmende kommunikation Er tomme boliger og tynde ventelister

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der Kender du det her Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der INTET. Ingen trafik ingen salg ingen

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

Kommunikationsstrategi. Juni 2005 K O M M U N I K AT I O N S S T R AT E G I

Kommunikationsstrategi. Juni 2005 K O M M U N I K AT I O N S S T R AT E G I Kommunikationsstrategi Juni 2005 1 BSTRATEGISK S C PA R T N ESAMMENHÆNG R S K A B M E D K U Kommunikationsstrategien N D E R O G S A M S P I L M E D skal I N Tunderstøtte E R E S S E N T Een R række af

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag?

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag? Vasily Kandinsky Marie Knudsen: Ja, fordi det han står for, for mig er noget der ligger lidt længere tilbage i tiden. Hvor at hvis man så skal lave noget som er nutidigt nu, i forhold til en reklame og

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY 1 Kunst i Kunsten i det offentlige rum er en del af vores alle sammens hverdag. Kunsten i det offentlige rum kan give inspiration, udfordre og berige byens borgere. har

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Historien om Tankernes Hus

Historien om Tankernes Hus Historien om Tankernes Hus På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem. Når du skal opdage

Læs mere

Sel(v)skab i brugergenerede reklamer

Sel(v)skab i brugergenerede reklamer Sel(v)skab i brugergenerede reklamer Af Stine Josefine Hedemann Hansen og Louise Nørgaard Glud En tendens i forhold til den moderne (for)bruger er, at denne i højere grad er begyndt at forholde sig kritisk

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place)

Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place) Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place) Johannes Christoffersen/ Lars Bent Petersen. 2009 Kort om projektet: Nærkontakt af tredje grad (de-place/re-place), er et kunstprojekt, der vil undersøge eksisterende

Læs mere

Lyngby Fotoklub januar 2009

Lyngby Fotoklub januar 2009 Lyngby Fotoklub januar 2009 Om Komposition Oplæg til en medlemsaften af Jørgen Aage Jensen og Finn Worsø Indledning Der findes eksempler på colleges i USA hvor man på fotograferingsuddannelserne afviser

Læs mere

- erkendelsens begrænsning og en forenet kvanteteori for erkendelsen

- erkendelsens begrænsning og en forenet kvanteteori for erkendelsen Erkendelsesteori - erkendelsens begrænsning og en forenet kvanteteori for erkendelsen Carsten Ploug Olsen Indledning Gennem tiden har forskellige tænkere formuleret teorier om erkendelsen; Hvad er dens

Læs mere

Kommunebranding handler først og fremmest om at samle kommunen omkring en fortælling, der giver mening både internt og eksternt.

Kommunebranding handler først og fremmest om at samle kommunen omkring en fortælling, der giver mening både internt og eksternt. Roskildes nye Pay off/brand Essence: Alle Tiders Roskilde skal lanceres bredt - lokalt og regionalt. Det skal sikres at udbrede brandet til også at omfavne erhvervsområderne som er vigtige i kommunen og

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag INSTRUKTION Aftal interviews med makker inden for de næste 2 dage. Hvert interview varer 10 min. Hold tiden! I behøver ikke nå helt til bunds. Makkerne interviewer hinanden

Læs mere

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web:

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web: Vejen til en troværdig virksomhedsprofil GÅ FREMTIDEN TRYGT I MØDE MED EN TROVÆRIDG VIRKSOMHEDSPROFIL Mit navn er Bettina Skindstad, og jeg arbejder for, at kunderne har kendskab til og køber af de virksomheder,

Læs mere

E C. Nex - en lysende sortseer. Forlaget EC Edition. Jens Nex og EC Edition 2011 ISBN 978-87-91392-64-1. Grafisk tilrettelæggelse: Per H.

E C. Nex - en lysende sortseer. Forlaget EC Edition. Jens Nex og EC Edition 2011 ISBN 978-87-91392-64-1. Grafisk tilrettelæggelse: Per H. Nex - en lysende sortseer Jens Nex og EC Edition 2011 ISBN 978-87-91392-64-1 Grafisk tilrettelæggelse: Per H. Jacobsen Bogen er støttet afaarhuus Stiftstidendes Fond Gengivelse af indhold er ikke tilladt,medmindre

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Sandhed - del 2 To typer af sandhed

Sandhed - del 2 To typer af sandhed Sandhed - del 2 To typer af sandhed Her er nogle interessante citater fra Et Kursus i Mirakler : Frelse er genkendelsen af, at sandheden er sand, og at intet andet er sandt. Det har du måske hørt før,

Læs mere

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST Ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST I løbet af den danske vinter byder døgnet på mange mørke timer, hvilket gør København til en perfekt udstillingsplatform, hvor

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

LP-HÆFTE 2010 - SOCIAL ARV

LP-HÆFTE 2010 - SOCIAL ARV LP-HÆFTE 2010 - SOCIAL ARV Indhold Indledning... 1 Forståelsen af social arv som begreb... 1 Social arv som nedarvede sociale afvigelser... 2 Arv af relativt uddannelsesniveau eller chanceulighed er en

Læs mere

VERDENS STØRSTE HOTELKÆDE * EJER INGEN SENGE OG DIT NYE REKLAMEBUREAU VAR ENGANG ET MEDIEBUREAU

VERDENS STØRSTE HOTELKÆDE * EJER INGEN SENGE OG DIT NYE REKLAMEBUREAU VAR ENGANG ET MEDIEBUREAU VERDENS STØRSTE HOTELKÆDE * EJER INGEN SENGE OG DIT NYE REKLAMEBUREAU VAR ENGANG ET MEDIEBUREAU (*Airbnb er på få år blevet verdens største hotelkæde) (Den kreative afdeling hos Mindshare svarer nu til

Læs mere

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014 Content Marketing den kommercielle redaktion Danske Medier, 14. januar 2014 1 Intro til Morten Asmussen: 1. Berlingske Media er et stort mediehus med masser af medier. 2. Normalt er det journalisterne,

Læs mere

Bedre plejeboliger. - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen

Bedre plejeboliger. - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen Bedre plejeboliger - en branchevejledning om at inddrage medarbejdere i byggeprocessen Medarbejderne har nøglen til de gode løsninger Det er sund fornuft at lytte til medarbejderne, når I skal bygge nyt

Læs mere

Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner

Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner Lærervejledning til teksthæftet Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner 1 Kræftens Bekæmpelse 1999 Målgruppe Dette undervisningsmateriale henvender sig til

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede 1 TILBUDSAVISEN PLADS I DET SAMLEDE MEDIEBILLEDE Post Danmark har bedt IUM om at belyse tilbudsavisens plads i det samlede

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

Inklusion i Hadsten Børnehave

Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion i Hadsten Børnehave Et fælles ansvar Lindevej 4, 8370 Hadsten. 1. Indledning: Inklusion i Hadsten Børnehave Inklusion er det nye perspektiv, som alle i dagtilbud i Danmark skal arbejde med. Selve

Læs mere

Kommunikationspolitikken GPS

Kommunikationspolitikken GPS Kommunikationspolitikken GPS Sådan kommunikerer vi godt og bedst i Silkeborg Kommune Kommunikationspolitikken GPS hvad er det? Kommunikationspolitikken GPS God Praksis i Silkeborg er grundlaget for, at

Læs mere

UNDERVISNINGSFORLØB MED DRØMME I BILLEDKUNST

UNDERVISNINGSFORLØB MED DRØMME I BILLEDKUNST UNDERVISNINGSFORLØB MED DRØMME I BILLEDKUNST Af Anna Hofgaard Møller (LIN 208470) Vejleder: Kirsten Bak Andersen INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Mål med forløbet... 3 Klassetrin... 3 Forud for forløbet...

Læs mere

Kulturen på Åse Marie

Kulturen på Åse Marie Kulturen på Åse Marie Kultur er den komplekse helhed, der består af viden, trosretninger, kunst, moral, ret og sædvane, foruden alle de øvrige færdigheder og vaner, et menneske har tilegnet sig som medlem

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Kommunikationsstrategi 2011-2014 UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Indledning UngSlagelse har længe haft et ønske om flere brugere. Èn af de udfordringer som UngSlagelses står overfor er, et

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Frontmedarbejderen. Indhold Definition på service Definition på relationsskabende kommunikation Redskaber til service og relationsskabende dialog

Frontmedarbejderen. Indhold Definition på service Definition på relationsskabende kommunikation Redskaber til service og relationsskabende dialog Indhold Definition på service Definition på relationsskabende kommunikation Redskaber til service og relationsskabende dialog Det du gir` får du selv! 1 Definition på service Service er det vi "pakker"

Læs mere

NOTAT. Kommunikationsstrategi og koncept for ny affaldsordning i Solrød Kommune Til Dato 22. marts 2019 Udarbejdet af Cajon, llk

NOTAT. Kommunikationsstrategi og koncept for ny affaldsordning i Solrød Kommune Til Dato 22. marts 2019 Udarbejdet af Cajon, llk TEKNIK OG MILJØ Emne Kommunikationsstrategi og koncept for ny affaldsordning i Solrød Kommune Til Dato 22. marts 2019 Udarbejdet af Cajon, llk NOTAT Ny ordning - nye vaner At indføre en affaldsordning,

Læs mere

Markedsføring af Selvejende Institutioner

Markedsføring af Selvejende Institutioner Indledning Selvejende Institutioner er noget særligt. En organisationsform der er udsprunget af folkelighed og frivillighed, og som er blevet et væsentligt element i velfærdsydelserne. Men de selvejende

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

Et indblik i kunstverdenens undergrund

Et indblik i kunstverdenens undergrund Et indblik i kunstverdenens undergrund Udstillinger Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie fra d. 4. oktober 9. november 2014. ET INDBLIK I KUNSTVERDENENS UNDERGRUND 9. oktober 2014 af Mia Granhøj

Læs mere

5 gode råd om storytelling & branding. wort.dk / Lasse Juhl Nielsen

5 gode råd om storytelling & branding. wort.dk / Lasse Juhl Nielsen 5 gode råd om storytelling & branding wort.dk / Lasse Juhl Nielsen wort.dk / Lasse Juhl Nielsen 5 gode råd om storytelling & branding Jeg er humanist cand. mag. i litteraturhistorie, og på mange måder

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Sociale Medier. som salgs- og marketingværktøj MARTIN OLESEN, PATCHWORK. Commercial in Confidence

Sociale Medier. som salgs- og marketingværktøj MARTIN OLESEN, PATCHWORK. Commercial in Confidence Sociale Medier som salgs- og marketingværktøj MARTIN OLESEN, PATCHWORK QUIZ 14.346? 1. Antallet af videoer uploadet til YouTube pr. minut? 2. Antallet af Facebook kommentarer pr. sekund? 3. Antallet af

Læs mere