Udvalget for Voksenservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Voksenservice"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 6. Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Mødested: Vesterled 11, Horsens, herefter Opus Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Besigtigelse af "Kaffekanden", Vesterled 11, Horsens 2 VOK Opgørelse af ventetider på plejeboliger VOK Demografi - antal ældre og fremtidigt behov for plejeboliger 4 VOK Analyse af nuværende køkkendrift og bomiljøer VOK Status harmonisering af normering til plejeboligerne 6 VOK Ændring af takst for egenbetaling for madservice i plejeboliger m.v. 7 VOK Det Kommunale Vikarkorps - midtvejsevaluering juni VOK Analyse af hjælpemiddeldepotet i Horsens Kommune 9 VOK Kvalitetsstandard for Servicelovens VOK Udvidelse af Promenadehusets målgruppe 11 VOK Omsorgstandpleje - flytning af budgetområde 12 VOK Udvidet budgetopfølgning pr. 30. april VOK Udbygning af vagtcentralen 14 VOK Etableringsomkostninger til pavilloner - 3-årgang af den særlige ungdomsuddannelse (STU) 15 VOK Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v.

2 Side 2/30 1 VOK Besigtigelse af "Kaffekanden", Vesterled 11, Horsens Resumé Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager besigtigelsen til efterretning. Tidligere beslutning Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Bilag Bilagsfortegnelse:

3 Side 3/30 2 VOK Opgørelse af ventetider på plejeboliger Resumé Horsens Kommune lever op til ventetidsgarantien. Sagen afgøres af Udvalget for Voksenservice. Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Tidligere beslutning Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Jf. lov om plejehjemsgaranti skal Byrådet pr. 1. januar 2009 tilbyde borgere plejeboliger eller almene plejeboliger i henhold til ventelistegarantien, hvor borgeren skal tilbydes en plejebolig senest 2 måneder efter, at borgeren er visiteret og optaget på en venteliste. Plejeboliggarantien gælder ikke, hvis borgeren har valgt et bestemt plejehjem eller en bestemt almen plejebolig. Velfærdsministeren fastsætter de nærmere regler om optagelse på venteliste og om frister for tilbud om almen plejebolig eller plejehjemsplads. Hvis et byråd ikke opfylder plejeboliggarantien, vil der efter de gældende regler i Lov om kommunernes styrelse kunne rejses sag hos de kommunale tilsynsmyndigheder. Ved plejehjemsgarantiens ikrafttrædelse pr. 1. januar 2009 havde kun ganske få borgere ønske om at stå på venteliste til alle boliger i Horsens Kommune, og dermed være omfattet af plejehjemsgarantien. Med udgangspunkt i lovændringen opgøres ventelisterne til henholdsvis plejeboliger og demensboliger i overensstemmelse med den gældende lov. Garantien på maksimalt 2 måneders ventetid gælder pr. 1. januar Status pr. 31. marts 2009 er, at 5 borgere har været omfattet af ventetidsgarantien. Alle 5 borgere har fået en bolig, inden garantien trådte i kraft. På opgørelsestidspunktet står 3 borgere på venteliste til alle boliger. Ingen af disse borgere har ventet over 60 dage, og garantien er således ikke trådt i funktion.

4 Side 4/30 I Horsens Kommune står i alt 28 borgere på venteliste til en plejebolig, men heraf har 25 borgere ønske om en bolig et eller ganske få steder. I alt 10 borgere står på venteliste til en demensbolig, men kun 1 af disse borgere, står på venteliste til alle boliger og er dermed omfattet af garantien. På nuværende tidspunkt kan det derfor konkluderes, at Horsens Kommune efterlever plejehjemsgarantien på plejeboligområdet for de borgere, som ikke har specifikke ønsker til fremtidigt bosted placering i Horsens Kommune. Bilag Bilagsfortegnelse: Bilag Ventetider pr

5 Side 5/30 3 VOK Demografi - antal ældre og fremtidigt behov for plejeboliger Resumé Udvalget for Voksenservice besluttede den 26. maj 2008, at befolkningsudviklingen på ældreområdet skulle følges tæt med en ajourført analyse hvert år. Analysen pr. maj 2009 viser, at tages der udgangspunkt i den demografiske udvikling, så vil behovet for plejeboliger ved et uændret serviceniveau og dækninggrad balancere frem mod Det er først i byrådsperioden , der vil opstå et behov for yderligere 40 plejeboliger. Sagen afgøres af Udvalget for Voksenservice. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Orienteringen tages til efterretning 2. Der forelægges en ny analyse om den demografiske udvikling og behovet for plejeboliger til orientering i juni Tidligere beslutning Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Den enkleste metode til at vurdere det fremtidige behov for plejeboliger er at tage udgangspunkt i, hvor mange ældre på 80 år og derover, der i dag bor i plejeboliger set i forhold til det samlede antal ældre på 80 år og derover. Dette giver en dækningsgrad, der angives i procent. Pr. 1. januar 2009 var der i Horsens Kommune i alt 581 plejeboliger og borgere på 80 år og derover. Det svarer til, en dækningsgrad på 18,5 % af de ældre på 80 år og derover bor i plejebolig. Den nuværende dækningsgrad er tilstrækkelig til at overholde den lovpligtige ventetidsgaranti på 60 dage. I år 2019 vil der ifølge befolkningsprognosen for Horsens kommune være indbyggere på 80 år eller ældre. Hvis der også i år 2019 skal være mulighed for, at ca. 19 % af de ældre kan bo i ældre- og plejebolig, betyder det, at der skal være 621 plejeboliger til rådighed i kommunen, altså 40 flere end i dag. Der er i den eksisterende udbygningsplan, der pt. realiseres, planlagt en udvidelse af kapaciteten med 10 plejeboliger. Da de særligt indrettede demensboliger i dag udgør 15,8 % af plejeboligerne i kommunen, skal det overvejes, om der skal ske en tilsvarende udvidelse af boligantallet med 6-7 boliger, svarende til 15,8 % af de 40 ekstra plejeboliger i 2019.

6 Side 6/30 Bilag Bilagsfortegnelse: demografi udviklinge

7 Side 7/30 4 VOK Analyse af nuværende køkkendrift og bomiljøer Resumé Som følge af budgetaftalen for 2009 skal der ske en effektivisering af køkkendriften. Der er nu gennemført en analyse af køkkenområdet. På den baggrund er der opstillet effektiviseringstiltag, der dels styrker plejeområdet og dels anviser besparelser på køkkendrift. Sagen forelægges Ældrerådet inden byrådsbehandlingen. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Budgetreduktionen jf. budgetaftalen for 2009 på kr. gennemføres ved at nedskrive lønbudgetterne med kr., som det fremgår af rapporten 2. Voksen og Sundhed fremkommer med forslag til effektivitetsmål og kvalitetsstandard for madproduktionen med virkning fra 1. januar 2010 og med udgangspunkt i revisionsanalysen 3. Voksen og Sundhed fremkommer med forslag om tilførsel til madproduktionen i plejeboligerne på kr. ved overførsel af lønbudgetter fra produktionskøkkenerne senest pr. 1. januar Den manglende opfyldelse af sparemålet i budget 2009, kr. overføres til 2010 og opfyldes sammen med forslag om effektivitetsmål. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling I samarbejde med BDO-Kommunernes Revision er der udarbejdet en analyse af kommunal madproduktion og cafédrift på Sundhed og Omsorgs plejecentre. Analysen supplerer den tidligere analyse vedrørende produktion og levering af madservice til borgere i eget hjem, som Byrådet behandlede den 26. juni 2007, og som er idriftsat. I analysen er der ikke taget stilling til eventuelle takstændringer, idet der afventes vejledning efter den nye lov om maksimal månedlig betaling på kr. for fuldkost i plejeboliger og plejehjem. Uanset de foreslåede effektiviseringer vil den gennemsnitlige udgift pr. fuldkostportion overstige den maksimale månedlige betaling på kr., så der vil ikke fremkomme takstmæssige konsekvenser af besparelsen.

8 Side 8/30 Analysen omfatter også caféområdet. Men da dette område skal ses i en sammenhæng med hele aktivitetsområdet på kommunens plejecentre, er der ikke fremsat forslag til ændringer af antal caféer eller åbningstider. Der foregår p.t. en analyse af aktivitetsområdet. Når den er færdig, vil den blive forelagt udvalget. Analysen har afdækket omkostninger til løn og råvarer vedrørende køkkendrift ved alle kommunens køkkener. I forbindelse hermed er afdækket, hvordan forplejningen er sammensat de enkelte steder, herunder antallet af brugere, indholdet i forplejningstilbuddet, køkkenfaciliteter samt fordelingen af forplejningsopgaverne mellem kostfagligt personale og plejepersonale. Nøgletal fra sammenlignelige køkkener i andre kommuner viser, at der kan ske reduktion af enhedspriserne pr. kostenhed (KE) for 2009 til følgende: Kategori Stort køkken Lille køkken Løn 35,36 kr. 41,00 kr. Varekøb pr. KE 25,22 kr. 25,22 kr. Dette medfører et effektiviseringskrav til samtlige køkkener og vil medføre, at der indenfor det enkelte distrikt skal ske ændringer i organiseringen af køkkenområdet. Som inspiration er anvendt Brædstrup-modellen med et produktionskøkken og flere modtagekøkkener. I Brædstrup bliver maden produceret på Klovenhøj Centret, hvorefter den bliver nedkølet og vakuumeret. Herefter bliver det 1-2 gange ugentligt transporteret til modtagekøkkener på de enkelte plejeboliger og centre, hvor maden bliver opvarmet og anrettet. Med denne model forventes det muligt at bevare madproduktionen i alle køkkener. Dataindsamlingen har vist, at plejepersonalet nogle steder udfører madproduktion. Produktionen foregår inden for den normering, som politisk er fastsat til pleje og aktiviteter. Ved indførelse af de nye enhedspriser for 2009 skal der i 2009-priser anvendes kr. til madproduktion for pågældende plejeboligenheder, så madproduktionen foregår uden forbrug af den fastsatte normering til pleje og aktiviteter. Kvalitetsstandard For at sikre ensartet serviceniveau på alle plejeboliger i Horsens Kommune skal der udarbejdes en kvalitetsstandard, der uanset produktionssted sikrer, at alle får varieret kost med det tilstrækkelige ernæringsindhold. Denne kvalitetsstandard forelægges senere udvalget til godkendelse. Bilag Bilagsfortegnelse:

9 Styregruppens rapport vedrørende n Side 9/30

10 Side 10/30 5 VOK Status harmonisering af normering til plejeboligerne Resumé Ved harmoniseringen af normering til plejeboligerne er det gennemsnitlige ugentlige normtal for demensboliger og almindelige plejeboliger fastlagt på det niveau, som det gennemsnitlige normtal var i den tidligere Horsens Kommune. Harmoniseringen er gennemført ved at forskyde ressourcer mellem institutionerne. Ved analyse af madproduktion på plejecentrene har det vist sig, at der ikke er overflyttet normering fra produktionskøkkenerne til plejeboligerne (f.eks. til produktion og opvask af morgen- og aftenmad). Konsekvensen har været, at der anvendes ressourcer fra den normering, som politisk forventes anvendt til pleje og aktiviteter. Sagen afgøres af Udvalget for Voksenservice. Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Tidligere beslutning Sagen blev behandlet på møde i Udvalget for Voksenservice den 19. juni Økonomiudvalget behandlede sagen den 19. august Torkild Skifter og Hans Bang Hansen deltog ikke. Byrådet godkendte sagen på sit møde den 22. januar Helle Frost deltog ikke i mødet. Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling På Udvalgets møde den 19. juni 2008 besluttedes at foretage en harmonisering af normeringen til plejeboliger, så det gennemsnitlige ugentlige normtal for demensboliger og "almindelige" plejeboliger bliver henholdsvis 38,04 og 25,87. På baggrund af normtallene normeres pleje- og aktivitetsnormeringen som en samlet ramme til sundhedscenteret. Rammen anvendes til normering af sundhedscenterets institutioner afhængig af særlig behov f.eks. når et ægtepar deler en plejebolig. Udmøntningen af harmoniseringen skete successivt. Med henblik på at samtlige plejehjem i kommunen har ensartet normeringsgrundlag, blev efterfølgende gennemført følgende normeringsmæssige forskydninger: Sundhedscenter Ceres: 213 boliger ingen ændringer Sundhedscenter Lindehøj: 151 boliger Skovly 8,877 stilling Nørrelide 4,040 stilling

11 Sundhedscenter Søndergården: Øvrige institutioner 188 boliger Søndergården Klovenhøj Vesterled Egebo Toftegården Udsigten Birkebo Øvrige institutioner ingen ændringer + 5,871 stilling + 0,979 stilling + 7,111 stilling 4,161 stilling + 2,207 stilling 0,063 stilling 3,045 stilling ingen ændringer Side 11/30 Som det fremgår er der sket omfattende forskydninger, som sundhedscentrene har effektueret med fuld virkning fra 1. januar Ved harmoniseringen resterede 4,018 stilling, som indgik som besparelse i budget Ved analysen af madproduktion i plejehjemmene konstateres, at der sker en madproduktion for i alt kr. i plejeboligerne ud over den produktion, som foregår i produktionskøkkenerne. Madproduktionen i plejeboligerne er sket, uden at der er overført ressourcer fra produktionskøkkenerne til plejeboligerne. Konsekvensen har været, at der anvendes ressourcer til madproduktion fra den normering, som politisk forventes anvendt til pleje og aktiviteter. Det foreslås, at de nødvendige ressourcer til madproduktion overføres fra produktionskøkkenerne i forbindelse med udmøntningen af effektivisering og besparelse på madproduktion. Bilag Bilagsfortegnelse:

12 6 VOK Ændring af takst for egenbetaling for madservice i plejeboliger m.v Side 12/30 Resumé Indenrigs- og Socialministeren har efter bemyndigelse af Folketinget besluttet, at der pr. 1. juli 2009 indføres et prisloft på kr. pr. måned over modtagerens egenbetalingen for madservice i plejeboliger, plejehjem og botilbud efter Servicelovens 107 og 108. På baggrund af ovennævnte beslutning, nedsættes taksten for fuld forplejning i Horsens Kommunes plejeboliger, plejehjem m.v. fra kr. pr. måned til kr. pr.måned. Omregnet til dagstakst opkræves der pr. 1. juli 2009 maksimalt 98,50 kr. pr. dag for fuld forplejning. Sagen afgøres i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at Taksten for fuld forplejning i plejeboliger, plejehjem og botilbud efter Servicelovens 107 og 108 nedsættes til maksimalt kr. månedligt svarende til en dagstakst på 98,50 kr. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Folketinget har ved 3. behandling den 19. maj 2009 bemyndiget Indenrigs- og Socialministeren til at fastsætte nærmere regler om den maksimale egenbetaling for madserviceordninger for beboere i plejebolig og plejehjem samt botilbud efter Servicelovens 107 og 108. Beslutningen er en udmøntning af finanslovsaftalen for 2009 mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Prisloftet betyder en nedsættelse af den kommunale takst for fuld forplejning på plejehjem m.v. fra kr. pr. måned til kr. pr. 1. juli Omregnet til dagstakst vil dette betyde en nedsættelse fra 107 kr. pr. dag til 98,50 kr. pr. dag. Lovforslaget skønnes at indebære merudgifter for kommunerne på 62 mio. kr. i 2009 og 124 mio. kr. i de efterfølgende år. De økonomiske konsekvenser for Horsens Kommune kan dog først opgøres efter kommuneforhandlingerne mellem regeringen og KL. Bilag

13 Bilagsfortegnelse: Side 13/30

14 Side 14/30 7 VOK Det Kommunale Vikarkorps - midtvejsevaluering juni Resumé Projekt Det Kommunale Vikarkorps forløber i perioden 1. maj 2008 til 30. april Der er foretaget midtvejsevaluering, som vedlægges som bilag. Der er udarbejdet succeskriterier i forhold til 3 områder: Vikardækning, økonomi og aflastning i det daglige arbejde for ledere og gruppeplanlæggere. Sammenfattende konkluderes, at der er en klart positiv tendens på alle 3 områder. Sagen afgøres af Udvalget for Voksenservice. Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager beslutningen til efterretning. Tidligere beslutning Projekt internt Vikarkorps blev behandlet på udvalgets møde den 19. december Ole Gregersen og Tommy Lund deltog ikke i mødet. Økonomiudvalget behandlede sagen den 15. januar Hans Bang-Hansen, Jørgen Bang og Bjarne Sørensen deltog ikke i mødet. Byrådet godkendte sagen på sit møde den 22. januar Ole Pilgård Andersen og Jessie Mogensen stemte imod. Projekt kommunalt vikarkorps var til statusorientering den 13. august Udvalget for Voksenservice blev orienteret om status for projektet på mødet den 4. februar Beslutning Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Projekt Det Kommunale Vikarkorps forløber i perioden 1. maj 2008 til 30. april Projekt Internt Vikarkorps (Det Kommunale Vikarkorps) er organisatorisk forankret i Sundhedscenter Søndergården. Driftledelsen for Sundhed og Omsorg fungerer som styregruppe for projektet. 1. april 2008 ansattes vikarkorpslederen. Faglig koordinator blev ansat 1. maj Medio juni 2008 indgik FOA og Horsens Kommune aftale om honorering og fleksibilitetskrav for afløsere/vikarer i Vikarkorpset. Perioden april til maj 2008 har været brugt til planlægning og aftaleindgåelse internt i kommunen. Selve Vikarkorpset blev igangsat den 1. september Herefter er rekruttering til Vikarkorpset startet. Målet er, at antallet af ansatte i projektperioden stiger fra 15 (2008), 25 (2009) til 30 (2010). Sygeplejerskeområdet har afventet den nylig indgåede FEA aftale. Der arbejdes lige nu med implementering af proceduren for arbejdsgange i forbindelse med anvendelse af denne aftale. Til Udvalgets medlemmer vedlægges midtvejsafrapportering juni 2009.

15 Side 15/30 Ved opstarten af Vikarkorpset opstillede styregruppen succeskriterier på følgende områder: Vikardækning (forstået som: I hvilket omfang dækker vikarkorpset de vagter, der bliver bestilt), økonomi og aflastning i det daglige arbejde for ledere og gruppeplanlæggere. Midtvejsafrapporteringen er foretaget ud fra succeskriterierne. Sammenfattende må konkluderes, at der er klart positivt tendens på alle områderne. Der er generelt en stor tilfredshed med vikarkorpsets funktion. Vikarkorpset opfattes af flere ledere som en aflastning i hverdagen både i det tidsmæssige aspekt og i forhold til det psykiske arbejdsmiljø. Som helhed er man tilfredse med kvaliteten og ydelsen, Vikarkorpset giver. Der er ros til det faste administrationspersonale for deres venlighed og imødekommenhed. Bilag Bilagsfortegnelse: Det kommunale Vikarkorps - midtvejsa

16 Side 16/30 8 VOK Analyse af hjælpemiddeldepotet i Horsens Kommune Resumé En arbejdsgruppe i Voksen og Sundhed har udarbejdet en analyse af hjælpemiddeldepotdriften i Horsens Kommune. Drift af hjælpemiddeldepotet har 4 hovedfunktioner: Administration, kørsel, vask/reparation og tilsyn med lifte og elevatorer. Analysen fremhæver en række udfordringer for hjælpemiddeldepotdriften: Geografisk spredning af de nuværende tre hjælpemiddeldepoter Manglende mulighed for registrering af hjælpemidlerne i det kommunale ITsystem Vitae Hjælpemidler Manglende serviceniveauer på en række ydelser Behov for forbedringer af arbejdsmiljøet på hjælpemiddeldepoterne. Sagen afgøres i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Der etableres ét fælles hjælpemiddeldepot med adresse i Horsens Kommune 2. Kommunen fastholder ejerskab eller råderet i forhold til depotets fysiske rammer 3. Kommunen fastholder ejerskab eller råderet i forhold til de enkelte hjælpemidler 4. Det allerede eksisterende IT-baserede registreringssystem til hjælpemidler (Vitae Hjælpemidler) udvides til at omfatte samtlige hjælpemidler, der bevilges og udlånes i Horsens Kommune 5. Serviceniveau for kørsel af hjælpemidler fastsættes til én gang ugentligt, og med mulighed for akutte kørsler efter fastsatte kriterier 6. Der besluttes en hensigtsmæssig organisatorisk placering af drift af hjælpemiddeldepot i Horsens Kommune. Tidligere beslutning Beslutning Sagens behandling udsattes. Sagsfremstilling Der blev nedsat en arbejdsgruppe i Voksen og Sundhed i oktober 2008 med henblik på udarbejdelse af analyse af drift af hjælpemiddeldepotet i Horsens Kommune. Ligeledes blev det i forbindelse med budget 2009 besluttet at foretage helhedsanalyse af driften af

17 Side 17/30 hjælpemiddeldepotet med henblik på Økonomiudvalgets stillingtagen til samdrift af Brand og Redning eller konkurrenceudsættelse i løbet af Analysen drejer sig alene om drift af hjælpemiddeldepotet. Driften af hjælpemiddeldepotet opdeles i følgende hovedfunktioner: Administration, herunder lagerstyring og pakning Kørsel Vask og reparation Tilsyn med lifte og elevatorer. Omfattet er således ikke bevilling af hjælpemidler. Indkøb af hjælpermidler indgår som et opmærksomhedspunkt, men er ikke omfattet af drift af hjælpemiddeldepotet. Det samlede budget for drift af hjælpemiddeldepotet er i 2009-budgettet medtaget med kr. Analysen peger på følgende udfordringer i forhold til drift af hjælpemiddeldepot: Det nuværende hjælpemiddeldepot er spredt på tre forskellige adresser i kommunen. Dette medfører manglende overblik over, hvilke hjælpemidler der er på depot og manglende rationel kørsel med hjælpemidler. Endvidere er der ikke arbejdsmiljørigtige vaske- og reparationsfaciliteter på alle depoter, hvilket giver behov for ekstra kørsler. Ingen af de nuværende tre depoter har tilstrækkelig størrelse til at fungere som et samlet depot for hele kommunen Kun på depotet, Torsted Alle 1 i Horsens, er der mulighed for at registrere hjælpemidlerne i det kommunale Vitae Hjælpemidler (IT-baseret registreringssystem for hjælpemidler). Det giver betydelige planlægningsmæssige vanskeligheder både i forhold til udlån og indkøb af hjælpemidler. Det medfører ligeledes risiko for uhensigtsmæssig planlægning af kørsel med hjælpemidler Der skal fastlægges serviceniveau på en lang række ydelser indenfor drift af hjælpemiddeldepot. Disse serviceniveauer er en forudsætning for at kunne tilrettelægge og dimensionere drift af hjælpemiddeldepotet. Følgende serviceniveauer skal som minimum fastlægges: o Kørsel med hjælpemidler o Vask og reparation af hjælpemidler o Kassation af hjælpemidler Der skal træffes beslutning om følgende grundlæggende forudsætning for drift af hjælpemiddeldepot: o Etablering af ét samlet hjælpemiddeldepot beliggende i Horsens Kommune Under de nuværende fysiske forhold er der ikke mulighed for at indføre de nødvendige forbedringer af arbejdsmiljøet. Arbejdsmiljøforholdene på de nuværende hjælpemiddeldepoter er ikke acceptable, og det er nødvendigt, at der udarbejdes en plan for arbejdsmiljørigtig indretning af depoter, samt at der fastlægges arbejdsmiljørigtige arbejdsgange ved hjælpemidlernes håndtering. På baggrund af analysen anbefales, at der foretages følgende forbedringer på området for drift af hjælpemidler: Hjælpemiddeldepotet samles på en fælles adresse i Horsens Kommune Der etableres tidssvarende fysiske rammer for opbevaring, vask og reparation af hjælpemidler

18 Side 18/30 Der foretages IT-baseret registering af samtlige hjælpemidler i kommunen via Vitae Hjælpemidler Der fastsættes de nødvendige serviceniveauer for tilrettelæggelse og dimensionering af drift af hjælpemiddeldepot i Horsens Kommune Der træffes beslutning om hjælpemiddeldepotets fysiske rammer og geografiske placering Sagen indgår i budgetdrøftelserne for Bilag Bilagsfortegnelse: Analyse af hjælpemiddeldepotet

19 Side 19/30 9 VOK Kvalitetsstandard for Servicelovens Resumé Godkendelse af kvalitetsstandard for: Forsorgshjem Sølyst drevet efter Servicelovens 110. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at: Kvalitetsstandarden godkendes. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Kvalitetsstandarden for Servicelovens 110 er udarbejdet i overensstemmelse med retningslinjerne fra notatet "Skabelon til kvalitetsstandarder for ydelser til voksne efter Serviceloven". Kvalitetsstandarden giver en samlet information om Det Sociale Døgncenter Sølyst, der er det tilbud, Horsens Kommune har på 110-området. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af formålet med tilbuddet. Bilag Bilagsfortegnelse: Kvalitetsstandard for forsorgshjem jf. Serv

20 Side 20/30 10 VOK Udvidelse af Promenadehusets målgruppe Resumé Værestedet for sindslidende i Hovedgård har i en forsøgsperiode på fire måneder været lukket, samtidig med at der har været øgede åbningstider i Promenadehuset i Horsens. Brugerne er tilfredse med forsøgsordningen, hvorfor tilbudet til brugerne i Promenadehuset gøres permanent. Sagen afgøres af Udvalget for Voksenservice. Indstilling Direktionen indstiller, at Det udvidede tilbud på Promenadehuset fortsættes. Tidligere beslutning Beslutning Promenadehusets åbningstid udvides. Vedtaget som indstillet. Sagsfremstilling Horsens Kommune har for tiden 3 aktivitets og væresteder til borgere med en psykiatrisk lidelse med i alt ca. 156 brugere. Promenadehuset, beliggende i Horsens tæt på bymidten, er besøgt af de ca. 138 borgere. Gnisten, beliggende i Brædstrup, er besøgt af ca. 15 borgere, Hovedgård er besøgt af 3 borgere. Normeringen er 3,9 fuldtidsstilling fordelt på 5 personer. De har alle udgangspunkt fra Promenadehuset og dækker de 2 andre aktivitets- og væresteder. Værestedet for sindslidende i Hovedgård blev etableret i Værestedet er beliggende på 1. sal i den gamle stationsbygning, som er ejet af Horsens Kommune. Den gl. Stationsbygning er et multihus, der anvendes både af foreninger og Værestedet for sindslidende. Huset er budgetmæssigt placeret under Kulturforvaltningen. Der var pr. 28. februar 2009 indskrevet 6 brugere, som kom fra Gedved (1), Østbirk (2) og Hovedgård (3). Brugere fra Gedved og Østbirk har en kommunal taxaordning for at kunne komme til og fra værestedet. Udgiften udgør i gennemsnit kr. 4000,-/måned. Værestedet havde åbent mandage kl. 15:00-19:00 og onsdage fra kl. 10:30-15:00. Serviceringen af værestedet udføres efter organisationsændringen den 1. januar 2008 af to af Promenadehusets medarbejdere, som hver arbejdede en dag i Værestedet. Derudover var der ansat en lokal ansat medarbejder (5 timer/uge = mandag, heraf en times rengøring) samt en lokal, ulønnet frivillig medarbejder.

21 Værestedet benyttedes i gennemsnit af 3 brugere pr. uge. Side 21/30 Værestedets fysiske størrelse og indretning gjorde, at der ikke var mulighed for specielle aktiviteter, men der var dog mulighed for at sy, arbejde på en computer, spille kort og andre spil. Efter at værestedet er lagt ind under samme ledelse af de kommunale væresteder, har brugerne fået tilbud om at deltage i Promenadehusets aktiviteter gennem en forsøgsordning, for at sikre det bedste og det mest varierede tilbud til brugerne af værestedet Hovedgård og for at udnytte ressourcerne optimalt. Brugerne tilbydes deltagelse i alle Promenadehusets aktiviteter i hele åbningstiden. Fra den 1. marts 2009 har der været forsøgsvis lukning af Værestedet Hovedgård. Brugerne har udtrykt tilfredshed med forsøgsordeningen. Fordelene for brugerne flere og bedre tilbud nemmere adgang til offentlig transport fra Gedved større netværk, idet der er mange flere brugere i Promenadehuset. Ressourcer De medarbejdere, der også arbejdede på Værestedet i Hovedgård, virker som trygheds- og nærværsperson for Hovedgårdbrugerne i Promenadehuset. I 2008 er brugt kr moms på transport med taxa af brugere til og fra værestedet. Transporten til/fra Promenadehuset foregår med offentlig bus for brugernes egen regning, på lige fod med de øvrige brugere af tilbuddet. Dette forløber uden problemer. Promenadehusets øgede åbningstider tilgodeser samtidig de øvrige brugere, som ofte efterspørger længere åbningstider. Der har ikke været omkostningsforøgelse ved forsøgsordningen. Der vil ikke være omkostningsforøgelse ved at gøre ordningen permanent. Brugerne har tidligere efterspurgt en øget åbningstid. Øget åbningstid er ligeledes en del af strategien om et tidssvarende og fleksibelt tilbud til borgere i Horsens Kommune. Åbningstider i Promenadehuset 1. januar marts 2009 Nuværende åbningstider Mandag Tirsdag Onsdag

22 Side 22/30 Torsdag Fredag Åbent søndage kl ved hjælp af frivillige. Lederen af Promenadehuset oplyser, at brugerne fra Hovedgård alle udtrykker tilfredshed med ordningen. Fortsættelsen med aktivitets- og væresteder i Brædstrup og Horsens giver mulighed for udvidet åbningstid, og det er et frit valg for alle borgere i hele kommunen, at bruge tilbuddet enten i Brædstrup eller på Promenadehuset. Ligeledes medfører det en lettere adgang for borgerne fra Gedved og Østbirk, og de får mulighed for at danne et større netværk, samt deltage i flere aktiviteter. Bilag Bilagsfortegnelse:

23 Side 23/30 11 VOK Omsorgstandpleje - flytning af budgetområde Resumé Det foreslås at foretage en flytning af budgetområdet for Omsorgstandpleje fra Udvalget for Voksenservice til Undervisningsudvalget. Forslaget fremsendes for at skabe bedre overensstemmelse med drifts- og budgetansvar. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at budget til omsorgstandpleje konto , kr. overføres fra Udvalget for Voksenservice til Undervisningsudvalget med virkning fra 1. januar Budgettet dækker omsorgstandpleje for op til 380 patienter. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen skal efter Sundhedslovens 131 varetage forebyggende og behandlende tandpleje til personer, der på grund af nedsat førlighed eller vidtgøende fysisk eller psykisk handicap kun vanskeligt kan udnytte de almindelige tandplejetilbud. Der gælder regler om frit valg af leverandør på området. Omsorgstandpleje i Horsens Kommune er tilrettelagt således, at Myndighedsopgaven løses i Voksen og Sundhed og således at driftsopgaven er placeret i Den kommunale Tandpleje. Det foreslås at foretage en ændring i budgettets politiske og administrative struktur, som medfører en flytning af budgetområdet fra Udvalget for Voksenservice/Myndighedsafdelingen til Undervisningsudvalget/Tandplejen. Flytningen medfører bedre overensstemmelse mellem dritsansvar og budgetansvar. Bilag Bilagsfortegnelse:

24 Side 24/30 12 VOK Udvidet budgetopfølgning pr. 30. april Resumé Der fremlægges udvidet budgetopfølgning pr. 30. april Der forventes merudgifter på ialt 29,4 mio. kr. Sagen afgøres af Byrådet, men sendes via den centrale økonomifunktion. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Udvalget tager resultatet af opfølgningen pr. 30. april 2009 til efterretning. 2. Der søges om tillægsbevilling til 2009 til de ikke rammebelagte områder i overensstemmelse med resultatet af budgetopfølgningen. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes og således at der udarbejdes en intern analyse for at udrede årsagerne til den ekstraordinære stigning på det specialiserede handicapområde. Sagsfremstilling Der skal udarbejdes udvidet budgetopfølgning for alle udgiftsområder 2 gange årligt - pr. 30. april og 31. august. På Udvalget for Voksenservices område udviser budgetopfølgningen et forventet forbrug i forhold til budget 2009 på 29,4 mio. kr. Der udarbejdes en intern analyse for at udrede årsagerne til den ekstraordinære stigning på det specialiserede handicapområde. Budgetopfølgningen er fremsendt til Budgetafdelingen med forbehold for Udvalget for Voksenservices behandling af sagen. Voksen og Sundhed gennemgår resultatet på mødet. Bilag Bilagsfortegnelse:

25 Udvidet budgetopfølgning pr. Side 25/30

26 Side 26/30 13 VOK Udbygning af vagtcentralen Resumé Der er afsat rådighedsbeløb på i alt kr. i budget 2009 til udvidelse af kapaciteten på vagtcentralen til 1000 enheder samt til udskiftning af utidssvarende nødkaldsapparater. Kapaciteten på vagtcentralen er udvidet og udskiftning af utidssvarende nødkaldsapparater er igangsat. Derfor anmodes om frigivelse af rådighedsbeløbet. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at Der gives en anlægsbevilling på i alt kr. til konto nr til udvidelse af vagtcentralen og til udskiftning af utidssvarende nødkaldsapparater. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Byrådet drøftede den 26. august 2008, at kapaciteten på vagtcentralen skulle udvides til 1000 enheder, samt at udskiftning af utidssvarende nødkaldeapparater skulle iværksættes. Efterfølgende er udvidelsen af kapaciteten på vagtcentralen gennemført, og der er indhentet tilbud på tidssvarende nødkaldsapparater. Udskiftningen af de utidssvarende apparater vil ske successivt i den resterende del af På investeringsoversigten for 2009 er der optaget et rådighedsbeløb kr. i 2009 på konto nr Bilag Bilagsfortegnelse:

27 Side 27/30 14 VOK Etableringsomkostninger til pavilloner - 3-årgang af den særlige ungdomsuddannelse (STU) Resumé Den 3 årige særlige ungdomsuddannelse gennemføres på ASV. Ungdomsuddannelsen er påbegyndt pr. 1. august Den udvides således med sidste årgang pr. 1. august Der søges om rådighedsbeløb og anlægsbevilling til etablering af pavillonkapacitet til årgangen på ASV, således at uddannelsen samles. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Der gives tillæg til rådighedsbeløb og anlægsbevilling til konto Specialpædagogisk bistand til voksne med kr. til etablering af pavillonner til den særlige ungdomsuddannelse på ASV 2. Rådighedsbeløbet finansieres ved tilsvarende reduktion på konto , Flytning i forbindelse med analyse af tidligere amtsinstitutioner, hvorefter der vil resterer kr. på denne bevilling. Tidligere beslutning Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Sagsfremstilling Den 3 årige ungdomsuddannelse for unge med særlige behov udvides med 3. årgang af STU pr 1. august Der søges om rådighedsbeløb og anlægsbevilling til leasede pavilloner, således at der kan ske en samling af flest mulige aktiviteter på Nørrebrogade 38 A. Det vil medføre såvel pædagogiske, administrative som økonomiske fordele og synergier. Anlægsønsket er fremsendt i forbindelse med budgettering af anlægsarbejder i 2009, men der er ikke optaget rådighedsbeløb. Den leasede pavillon kan erstatte de lejede lokalerne i Tobaksgården, der opsiges som følge af dårlige handicapforhold. Der mangler endvidere udluftning og ventilation i disse lokaler. Det lejede areal udgør 406 m2. De årlige leasingudgifter vil kunne finansieres af den sparede leje. Der ønskes etableret udvidelse af eksisterende pavillon 114 m 2 og etablering af en ny pavillon (190 m 2 ), i alt 304 m 2.

28 Anslåede etableringsomkostninger Transport og opstilling og samling af pavilloner Etablering af el Etablering af kloakering Etablering af vandforsyning Etablering af handicap-rampe m/dørautomatik Inventar og flytning I alt Side 28/ kr kr kr kr kr kr kr. Indgåelse af leasingaftaler på områder, hvortil der ikke kan lånefinansieres medfører deponering. Det forventes, at der ikke skal ske deponering, da der opsiges tilsvarende lejemål. Bilag Bilagsfortegnelse:

29 15 VOK Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v Resumé Indstilling Tidligere beslutning Side 29/30 Beslutning Der er temamøde med Ældre-, Klage- og Handicapråd den 11. juni Sagsfremstilling Bilag Bilagsfortegnelse:

30 Side 30/30 Ole Pilgaard Andersen Underskrift Charlotte Juhl Andersen Underskrift Tina Naldal Nielsen Underskrift Jessie Mogensen Underskrift Ingerlise Thaysen Underskrift Ulrik Kragh Underskrift Tommy Lund Christensen Underskrift Ole Gregersen Underskrift Elise Gerstrøm Underskrift

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Dagsorden Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 11. Mødedato: 07.10.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Genoptagelse - Konkurrenceudsættelse af hjælpemiddelområdet

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 21. marts 2007 kl. 16:00 Fraværende : Tina Naldal Nielsen Tommy Lund Christensen

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Venteliste, specialiserede botilbud

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 2. Mødedato: 04.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-18.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Tilbygning til Horshøj 2 VOK

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 30. april 2008 kl. 16:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE Nr. 30 Handicaprådet

Læs mere

Samarbejdsaftale. Om drift af fælles hjælpemiddeldepot. mellem. Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner. Nordsjællands Brandvæsen

Samarbejdsaftale. Om drift af fælles hjælpemiddeldepot. mellem. Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner. Nordsjællands Brandvæsen Samarbejdsaftale Om drift af fælles hjælpemiddeldepot mellem Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner og Nordsjællands Brandvæsen 1. Aftalens deltagere Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 9 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 13. juni 2007 kl. 16:00 Fraværende : Ole Gregersen og Tina Naldahl INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen. Forslag. til Lov om ændring af lov om social service

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen. Forslag. til Lov om ændring af lov om social service Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 175 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Loft over egenbetaling for madservice i

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. april 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - Ældre med særlige behov - Kl. 13:15-13:45 2 2 Orientering om procedure ved

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 1. november 2010 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Lukket - SSÆ - Præsentation og valg af kunstprojekt

Læs mere

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. september 2018 Mødested: Støttecenter Solglimt, Lumbyesvej 28 B, Fredericia Mødetidspunkt: Kl.

Læs mere

Vejen kommunale tandpleje

Vejen kommunale tandpleje Vejen kommunale tandpleje Drifts- og Afdelingschef Marianne Hald Andersen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 13. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Susan Gyldenkilde (Kom kl. 16.15 og deltog ikke i

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. november 2014 - kl. 10:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 18. marts 2019 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Henrik Zimino,

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 27. marts 2017 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: 214, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Anders Krantz,

Læs mere

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008.

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. Den 18. april 2007 Nordfyns Kommune Køkkenarbejdsgruppen Arbejdsgruppen består af: Seniorkonsulent Kurt Holmsted, formand Køkkenchef Lotte

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 12. Mødedato: 09. november 2009 Mødevarighed: 16.15-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Elise Gerstrøm Øvrige bemærkninger: Tina Naldal Nielsen (Deltog

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 3. Mødedato: 01.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-18.45 Jessie Mogensen, Ulrik Kragh Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr P Dato: Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr P Dato: Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Sagsbehandler: Christine Gyldenhof Sagsnr. 27.00.00-P05-4-14 Dato: 26.11.2015 Velfærds- og Sundhedsudvalget Afrapportering for udvalgte indsatsområder efterår 2015 1 Indhold Politikområde:

Læs mere

Møde 12. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 4

Møde 12. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 4 Socialudvalg Referat Møde 12. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.15. Indkaldte: kl. 13.15 - Britta Rasmussen vedr. punkterne 161-163 kl. 13.45 - Irene Kristensen

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget

Mulighedskatalog Mulighedskatalog. Social- og Sundhedsudvalgetudvalget Social- og Sundhedsudvalgetudvalget 1.000 kr. Nr. Social- og Sundhedsudvalget 2019 2020 2021 2022 M.SSU1 Forbedring af tilgængelighed - handicappede 50 0 0 0 M.SSU2 Udvide midlertidig boliger med 1 bolig

Læs mere

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om implementering af klippekort - Kl. 13:15-13:30 2 2 Orientering om plejehjemslæger

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Sophielund Mandag 27.10.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Social- og Sundhedsudvalgets politikområdebeskrivelser til budget 2009 3 Orientering

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Økonomiudvalget den 28. april 2003 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT AF TILLÆ G S D A G SO R D E N Økonomiudvalget 28. april 2003 kl. 8.30 på Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Knud B Christoffersen,

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 Mødedato: 16-09-2003 Mødetidspunkt: 15.00-17.30 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Fraværende: #326954/17-09-2003 16-09-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. november 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Sagsbehandlere: Christine Gyldenhof og Martine Greve Hansen Sagsnr. 27.00.00-P05-4-14 Dato:05.11.2014 Velfærds- og Sundhedsudvalget Afrapportering for udvalgte indsatsområder efterår

Læs mere

Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Plan for opfølgning på forandringer i Budget Socialudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2015-2018 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Forandringer Frivilligt socialt arbejde - harmonisering af tilskud til kørsel Dette

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 19. marts 2018 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Heidi Ladegaard,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer,

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3.1 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-18.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Susan Gyldenkilde Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Orientering

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

6. Center for Social Service

6. Center for Social Service 2015-18 6. 2015-18 2015-18 Præsentation Den lovmæssige ramme for Centerets indsats er forankret i Lov om Social Service (Serviceloven). Centeret betjener et politisk udvalg: Social- og Sundhedsudvalget.

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Socialudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Socialudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 16.45 Mødested: Nytorv 6 8800 Viborg Mødenr.: 17 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 79 Organisationsplan og ledelsesstruktur for køkkenområdet

Læs mere

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET den 04.08.2011 i Borgmesterens mødelokale Afbud SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Godkendelse af Idéoplægget, ombygning/tilbygning af køkkenet på Områdecenter

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 73 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. januar 2012 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Ledsagelse til børn og unge

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 8 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 8. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : torsdag den 1. november 2007 kl. 15:30 Fraværende : Charlotte Juhl Andersen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra Ældrerådets formand 89 056. Orientering fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 6577 Jour. nr.: 16.08.00P23/M3/2003/00983

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget

3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget 3. budgetprognose 2009 af 5. august 2009: Social- og Sundhedsudvalget Prognosen indeholder følgende elementer: a) 1. Opfølgning på budgettet for 2009 for de enkelte udvalgs politikområder. 2. Konsekvensberegning

Læs mere

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde 1 of 5 Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde Sagsnr.: 14/2829 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Sektorplanen for ældre og sundhedsområdet er omsat i et vedtaget principprogram, der som overordnet

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud REFERAT Byrådet Møde nr.: 1 Mødedato: 27.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-00.00 Ellen Rossen Jensen, Anne V. Kristensen, Dorthe Mogensen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog

Læs mere

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. oktober 2017 Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen 1. Resume Denne indstilling indeholder et forslag til, at der etableres

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Social- og Seniorudvalget. Fredag kl. 7:30. Referat fra ekstraordinært møde Møde den 4. december. Følgende sager behandles på mødet

Social- og Seniorudvalget. Fredag kl. 7:30. Referat fra ekstraordinært møde Møde den 4. december. Følgende sager behandles på mødet Social- og Seniorudvalget Referat fra ekstraordinært møde Møde den 4. december Fredag 05.12.2014 kl. 7:30 Følgende sager behandles på mødet Side Budget 2015-2018: Rammebesparelse på SSU's område 2 Bilagsoversigt

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere