Video og Database. Marc Vinther Nanna Bak Eliassen Christian Bertelsen Sebastian Frank Andersen Mikkel Borg Svendsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Video og Database. Marc Vinther Nanna Bak Eliassen Christian Bertelsen Sebastian Frank Andersen Mikkel Borg Svendsen"

Transkript

1 Video og Database Marc Vinther Nanna Bak Eliassen Christian Bertelsen Sebastian Frank Andersen Mikkel Borg Svendsen

2 Indholdsfortegnelse Dokumentation af processen 4 Sprint Planning 4 Daily Scrum 5 Sprint Review 5 Sprint Retrospective 6 Burndown Charts 6 Backlogs 8 Attributtabeller 9 User Stories 10 Idé og koncept 11 Dramaturgi 12 Storyboard 13 Filmiske virkemidler 13! 3 af 17!

3 Dokumentation af processen Vi har valgt at opdele et stort Scrum Team, i to mindre Scrum teams til henholdsvis video og database. Da projektet blev udleveret, gik vi igang med at finde vores samlede Velocity. Ud fra antagelsen, at hvert gruppemedlem arbejder gennemsnitligt 2 timer om dagen på projektet, opnår vi en Velocity på 224 timer. I og med vi skulle levere to produkter, samt en rapport og en præsentation, skulle vi uddele varighed af de enkelte produkter og elementer den samlede aflevering skal indeholde. Vi kom frem til, at videoen fik tildelt 114 timer, databasedelen fik 75 timer, rapporten 34 timer og præsentationen har fået tildelt 5 timers arbejde. Ovenstående er absolut utopi, i og med, at 40% af arbejdsopgaverne i en Sprint, er blevet opdaget undervejs i Sprinten. Som tidligere påpeget, arbejder vi efter Scrum, og benytter os derfor også af de 5 events der finder sted under en Sprint; - Sprint Planning - Daily Scrum - Development Work - Sprint Review - Sprint Retrospective Hvorfor arbejder vi på denne måde? Det gør vi, for at opnå størst mulig effektivitet. Samtidigt, så ved at holde ovenstående events, udnytter vi de 3 grundsøjler for Scrum; Gennemsigtighed, Inspektion og Tilpasning. Sprint Planning Første event i Sprinten, er Sprint Planning. Her finder vi ud af hvad der skal laves og hvordan, og estimerer de netop definerede arbejdsopgaver, så de matcher den samlede Velocity for Sprinten. Sprint Planning er timeboxed til 8 timer, over en 30 dages Sprint. Det betyder, at den i vores tilfælde er timeboxed til 6 timer, da vores Sprint kører over 3 uger. Måden vi har estimeret arbejdsopgaverne på, er ved benyttelse af estimeringsmetoden Round Robin. En tidskrævende, men præcis estimeringsmetode. Her bliver en arbejdsopgave bragt på bordet, hvorefter første medlem fra Development Teamet giver! 4 af 17!

4 sit estimat på den givne arbejdsopgave. Når første medlem har gjort dette, videregives arbejdsopgaven til næste mand i rækken, der giver sit estimat på samme opgave. Er andet medlems estimat højere eller lavere, end første mands estimat, argumenteres der for de hidtil givne estimater. Når arbejdsopgaven har nået hele holdet rundt, er alle blevet enige om et endeligt, og ganske præcist, estimat. Vi har dog ikke estimeret arbejdsopgaverne tilfældigt. Vi har benyttet os af Fibonacci sekvensen, som går ud på, at vi får indarbejdet usikkerhed i forhold til arbejdsopgaverne. Selve sekvensen lyder på; 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55 [ ]. Vi kan selvfølgelig ikke påbegynde en arbejdsopgave, der er estimeret til over en dags arbejde. En normal arbejdsdag er defineret til 8 timer, og hvis en arbejdsopgave bliver vurderet som værende mere end 8 timer, skal denne brydes ned i mindre arbejdsopgaver. Daily Scrum Ideelt set, ville Daily Scrum finde sted tidligst muligt på dagen, og have samme beliggenhed, hver eneste dag. På denne måde reduceres kompleksiteten ved at afholde daglige møder. Det har desværre ikke været en mulighed, i og med, at vi ikke har befundet os på en rigtig arbejdsplads. Derfor har vi valgt at holde møderne online, hvor hvert medlem har besvaret 3 spørgsmål; Hvad lavede jeg igår? Hvad skal jeg lave i dag? Samt, hvilke forhindringer har jeg i forhold til mine arbejdsopgaver; er jeg afhængig af, at nogle færdiggør deres arbejdsopgave, før jeg kan komme videre med min egen? Sprint Review Grundet projektets format, har det ikke været muligt at udnytte Scrum til punkt og prikke. Sprint Review er det afsluttende event, der vedrører de tekniske elementer af Sprinten. Vi skal skrive om vores brug af Scrum, og netop her, har disse to udmeldinger været modstridende. Når det er sagt, afholdte vi stadig Sprint Review. Selve eventet var timeboxed til 3 timer. Det blev grebet an, ved at demonstrere vores video og database strukturen; altså ved at vise de increments vi har lavet undervejs i Sprinten. Umiddelbart ville næste skridt i et Sprint Review være, at finde ud af hvad næste skridt skal være, men i og med at vi er! 5 af 17!

5 færdige med projektet, giver det ikke mening for os at bruge tid på dette aspekt af Sprint Reviewet. Sprint Retrospective Sidste event i Sprinten, er Sprint Retrospective. Dette event er timeboxed til halvanden time. Det er her, vi snakker om personlige forhold på teamet. Vi satte os ned sammen efter Sprint Review og gennemgik nogle spørgsmål i fællesskab; hvordan har samarbejdet været? Hvad har fungeret godt i denne Sprint? Hvad har fungeret mindre godt? Slutteligt, hvad kan vi gøre anderledes til en anden gang? Burndown Charts Vi har undervejs holdt styr på den samlede mængde arbejdsopgaver, der manglede at blive lavet. Her har vi brugt Burndown Charts, da disse viser de netop ovenstående; hvor mange timers arbejds venter, før vi kan kalde projektet for afsluttet. Grunden til at vores Burndown Charts ser ud som de gør, er at vores arbejdsopgaver ikke er blevet rykket over på sidste stadie og erklæret lukkede. Derudover har vi ikke brugt hele vores Velocity undervejs, som også kan ses på nogle af vores Burndown Charts. Som en sidenote, er vores Burndown Charts ikke lavet i Excel, da det ikke ville give mening for os, at sidde og indtaste vores tal manuelt, men i stedet benytte os af et værktøj der udfører arbejdet automatisk. På denne måde har vi kunne fokusere mere på andre elementer af projektet, og undgået at bruge unødvendig tid, ved at indtaste tallene manuelt. Alle fire diagrammer findes på næste side, hvor der medfølger en kort beskrivelse.! 6 af 17!

6 Rækkefølgen på vores Burndown Charts lyder således; først selve produktet. Næste Burndown Chart er for databasen. Tredje mand i rækken befinder sig nederst til venstre, og repræsenterer rapporten. Slutteligt, nederst til højre, befinder der sig en Burndown Chart for videoen.! 7 af 17!

7 Backlogs Vi har under Sprint Planningen fået stablet en Product Backlog på benene, der viser alle arbejdsopgaver og estimeringer af disse. Vi har valgt at opdele det yderligere, så vi har en backlog til hvert produkt og element; en til video, en til database, en til rapporten og en til det samlede produkt. Vi har brugt Trello til at sætte boards op, til de enkelte produkter og elementer. Her har vi 4 scenarier til arbejdsopgaver: - Backlog - Selve backloggen. Her ses alle estimerede arbejdsopgaver. Det giver os et overblik over hvad der mangler at blive lavet. - In Progress - Opgaver der bliver arbejdet på i øjeblikket, og er tildelt et gruppemedlem. - Review / QA - Er en arbejdsopgave rykket over på dette scenarie, betyder det at vedkommende der har arbejdet på den, har vurderet den som værende færdig. Derfor er den sende til review, for at et andet gruppemedlem kan kigge opgaven igennem. Grunden til at vi gør det på denne måde, er at man kan komme til at stirre sig blind på sit eget arbejde efter en vis tid, og derfor ved et uheld overse komplikationer. - Done - En arbejdsopgave der har været alle scenerierne igennem, og derved kan bedømmes som værende færdig.! 8 af 17!

8 Attributtabeller Client Attributes Type Null Default idclient (Primary) Int(11) No - Client_Name Varchar(45) No - Client_Address Varchar(45) Yes Null Client_Contact_Person Varchar(45) No - Client_Contact_Phone Varchar(45) Yes Null ZipCode_idZipcode Int(11) No - Project Attributes Type Null Default idproject (Primary) Int(11) No - Project_Name Varchar(45) Yes Null Start-date Datetime Yes Null End-date Datetime Yes Null Project_detail Longtext Yes Null Client_idClient (Primary) Int(11) No - Project_has_Resources Attributes Type Null Default Project_idProject (Primary) Int(11) No - Resource_idResource (Primary) Int(11) No - From_Date Datetime Yes Null To_Date Datetime Yes Null! 9 af 17!

9 Hourly_Usage_Rate Varchar(45) Yes Null Resource_Type Attributes Type Null Default idresource_type (Primary) Int(11) No - Resource_Type_Name Varchar(45) No - Resources Attributes Type Null Default idresources (Primary) Int(11) No - Resource_Name Varchar(45) Yes Null Resources-Detail Varchar(45) Yes Null Resource_Type_idResource_Type Int(11) No - Zipcode Attributes Type Null Default idzipcode (Primary) Int(11) No - City Varchar(45) No - User Stories For at skabe overblik over hvilke kriterier der er til databasen, har vi udarbejdet en række user stories, som er krav stillet fra brugeren til os, hvilket skal udforme databasen. - Som bruger, vil jeg gerne kunne indtaste mit navn. - Som bruger, vil jeg gerne kunne informere om min adresse. - Som bruger, vil jeg gerne kunne indtaste navn på en kontaktperson - Som bruger, vil jeg gerne kunne give information om kontaktpersonens telefonnummer.! 10 af 17!

10 - Som bruger, vil jeg gerne kunne give information om mit projekt. - Som bruger, vil jeg gerne kunne informere om hvilke ressourcer jeg bruger. Idé og koncept Selve projektet kan deles op i to dele. Videodelen og databasedelen. Videodelens hovedformål, var at beskrive den kommunikation der rent faktisk finder sted mellem browseren, web serveren og database serveren. Den kommunikation og den proces det er, har vi illustreret i vores film i form af en rejse gennem hverdagen og det danske land. Da målgruppen for denne film er andre multimediedesignstuderende, som måske ikke umiddelbart kender til databaser og den kommunikation der finder sted mellem databasen, browseren og web serveren, var det utrolig vigtigt for os, at målgruppen nemt kunne relatere og forholde sig til forklaringen. Vi vurderede, at det ville være klart nemmest at forstå, hvis vi tog udgangspunkt i hverdagen. Efter længere tids spekulationer, endte vi med at blive enige om, at noget af det som allerflest studerende kan nikke genkendende til, er den offentlige transport. Så det blev temaet for vores film.! 11 af 17!

11 Dramaturgi Filmens hovedperson står på en station, laver en HTML request (via P.O.V. interface), dørene åbner, og vi stiger ind og kører nu gennem PHP-land, hvor vi skifter sprog/tog til mysql, der leverer requesten videre til databasen, også kendt som endestationen. Vi kører herefter fra databasen, tilbage til mysql, tilbage til PHP og leverer en Succesfull request tilbage til clienten, som er vores hovedperson. Ovenstående er en kort beskrivelse af filmens handling - hvor vi som sagt vil forsøge at forklare den kommunikation der finder sted mellem browseren, web serveren og database serveren. For at sikre filmens dramaturgi har vi opbygget vores film efter berettermodellen, som gerne skal være med til at sikre at seerens opmærksomhed er fanget fra start til slut. Berettermodellen består af 7 faser, der hver har sin funktion i den samlede fortælling. Filmens første to faser er anslaget og præsentation og er her hvor seeren får en forsmag for filmens handling samt en præsentation af filmens hovedpersoner og location. Disse to faser, finder sted i filmens første scene hvor hovedpersonen og hans agenda bliver præsenteret. Filmens tredje fase er uddybningen og er her hvor seeren får mere af vide om filmens konflikter. Dette sker, da filmens hovedperson laver en såkaldt HTML request. Point of no return er filmens fjerde fase, og er der hvor der sker en afgørende begivenhed. Filmens hovedperson tager en afgørende beslutning, ved at hoppe ombord på toget. Der er derfor ingen vej tilbage. Konfliktoptrapningen er der hvor hovedpersonen bliver udfordret og det sker i en ret stor del af filmen, da hovedpersonen skal skifte tog en hel del gange. Filmens klimaks sker når konflikten løses og hovedpersonen når frem til databasen (endestationen) mens udtoningen finder sted, når hovedpersonen tager tilbage til udgangspunktet. Congratulations, you have succesfully signed up for the newsletter.! 12 af 17!

12 Storyboard Et storyboard er en god måde at forberede sig på, når man skal filme. Har man forberedt sig hjemmefra og lavet et storyboard kan man spare tid og kræfter på at skulle diskutere, hvordan handlingen skal være i næste scene, hvordan kameraindstillingen skal være, hvor langt klippet skal være, hvilken lyd der skal være og så videre. Vi har også lavet et storyboard, så vi netop var fri for at skulle tage stilling til om hvorvidt kameravinklen skulle være den ene, den anden eller den tredje. På vores storyboard kan man se, at filmens hovedperson starter med at stå på en togstation med ryggen til kameraet. Kameraet zoomer ind i hovedpersonens hoved, og ender med at blive hovedpersonens point of view hvor et interface dukker op. Hovedpersonen stiger på det første tog, og vi følger ham i toget. Hovedpersonen forlader toget, og vi ser en timelaps af stationen som hovedpersonen befinder sig på. Vi følger hovedpersonen ind i næste tog, til han forlader toget igen, inden han går ind i et nyt tog, som han også forlader. Hovedpersonen når frem til endestationen, og POV interfacet viser at databasen arbejder og går fra blå til grøn. Hovedpersonen skal nu tilbage til start. Dette gøres i form af timelapse i de tre toge som hovedpersonen skal igennem. Hovedpersonen stiger ud af det sidste tog, og POV interfacet viser at HTMLrequesten var succesfuld. Ud fra vores storyboard, havde vi derfor en god fornemmelse af, hvordan den endelige film ville gå hen og se ud. Dog med mulighed for enkelte ændringer, hvilket man også kan se i filmen. Det er jo tilladt at blive klogere og få nye kreative idéer. Filmiske virkemidler Vi har valgt at stille fremvise vores brug af filmiske virkemidler ved at opstille hver scene, og beskrive de enkelte virkemidler hertil; beskæring, synsvinkel, klipning, lyd og bevægelse.! 13 af 17!

13 Scene 1 Beskæring: Halvtotal Scene 2 Beskæring: Halvtotal Scene 3 Beskæring: Halvnær Bevægelse: Zoom Klipning: Kontinuitetsklipning Scene 4 Beskæring: Total / Point of view Bevægelse: Håndholdt Klipning: Kontinuitetsklipning! 14 af 17!

14 Scene 5 Beskæring: Total Scene 6 Beskæring: Total Synsvinkel: Fugleperspektiv Scene 7 Beskæring: Supertotal Bevægelse: Håndholdt Scene 8 Beskæring: Halvtotal! 15 af 17!

15 Scene 9 Beskæring: Supertotal Scene 10 Beskæring: Total Synsvinkel: Frøperspektiv Scene 11 Beskæring: Total Bevægelse: Håndholdt Scene 12 Beskæring: Halvtotal! 16 af 17!

16 Scene 13 Beskæring: Halvtotal Scene 14 Beskæring: Halvtotal Scene 15 Beskæring: Halvtotal Scene 16 Beskæring: Supertotal! 17 af 17!

VIDEO AND DATABASE. Copenhagen Business Academy

VIDEO AND DATABASE. Copenhagen Business Academy VIDEO AND DATABASE Copenhagen Business Academy MUL A - Gruppe 3 Video https://vimeo.com/groups/273814/videos/182966414 Andreas Schultz: http://aschultzdesign.com Hakim Mazouz: http://mazouz.dk Mathias

Læs mere

Bevægelsesfabrikken Undervisningsforløb Dansk klasse

Bevægelsesfabrikken Undervisningsforløb Dansk klasse Bevægelsesfabrikken Undervisningsforløb Dansk 4. - 5. klasse Indhold Bevægelsesfabrikken i dansk 4. 5. klasse... 1 Opgavebeskrivelse... 1 Undersøgelsesfasen... 1 Idéfasen... 1 Berettermodellen... 2 Storyboard

Læs mere

Scener: I forhold til berettermodellen. Uddybet under centrale begreber 1. 1. Anslag: Scene 1: Synsvinkel/Perspektiv: Normalperspektiv

Scener: I forhold til berettermodellen. Uddybet under centrale begreber 1. 1. Anslag: Scene 1: Synsvinkel/Perspektiv: Normalperspektiv Bilag 1 20 unge mennesker er til fest fredag aften. X står og får en øl med sine venner, da han spotter lækre Y ud af øjenkrogen. X føler sig draget af Y, og han forlader derfor sine venner for at forfølge

Læs mere

Berettermodellen FILMUGE. Kortfilm

Berettermodellen FILMUGE. Kortfilm FILMUGE Berettermodellen MUST DO - TRICKS - OG ANDET DANSK FAGLIGT 1 2 Anslag: stemningssætter - en lille appetitvækker Præsentation af personer, tid og sted. Uddybning: Lære personerne at kende - kan

Læs mere

Side 1 af 20. Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse DelPåSammeVilkår 4.0 International Licens.

Side 1 af 20. Dette værk er licenseret under en Creative Commons Navngivelse DelPåSammeVilkår 4.0 International Licens. Indholdsfortegnelse Kom i gang... 2 Find en tv udsendelse... 2 Der er mange veje hen til en relevant tv udsendelse... 3 Se tv udsendelsen... 5 Kapitelsæt og kapitelmærker... 5 Dit første kapitelsæt...

Læs mere

Fag: Dansk Niveau: klasse

Fag: Dansk Niveau: klasse Foto: SF Films Fag: Dansk Niveau: 6.-8. klasse Mål: I skal arbejde med og tale om filmens persongalleri og deres roller i klassens hierarki blive klogere på filmens opbygning og i den forbindelse anvende

Læs mere

App til indmelding af glemt check ud

App til indmelding af glemt check ud App koncept til indmelding af glemt check ud App til indmelding af glemt check ud 5. mar. 2015 Side 1 App koncept til indmelding af glemt check ud 1 Introduktion Flg. er en besvarelse til en idekonkurrence

Læs mere

Video & Database Days

Video & Database Days Video & Database Days Projekt - MulA 2016 Medlemmer & Portfolios: Anders Lauridsen: s733l.dk/portfolio Camilla Honoré Boysen: cahocreations.dk Cecilie Kogi Carlsen: ceciliekogi.dk/projects Laura Gravesen:

Læs mere

Analyse af og undervisning i og med filmen

Analyse af og undervisning i og med filmen Analyse af og undervisning i og med filmen 1. Arbejde i teams omkring analyse af filmen CL-strukturen ekspert-puslespil 2. Genren ungdomsfilm definition i forhold til Supervoksen 3. Teamdrøftelse af undervisningsmaterialet

Læs mere

MULTIMEDIADESIGN OG KOMMUNIKATION MULA 2016 / 3. SEMESTER / MODUL 1 / GRUPPE 5 UDARBEJDET AF:

MULTIMEDIADESIGN OG KOMMUNIKATION MULA 2016 / 3. SEMESTER / MODUL 1 / GRUPPE 5 UDARBEJDET AF: DATAMATEN 18. SEPT. 1932 CPHBusiness 2016 MULTIMEDIADESIGN OG KOMMUNIKATION MULA 2016 / 3. SEMESTER / MODUL 1 / GRUPPE 5 UDARBEJDET AF: ANDERS CRAMER NIELSEN HTTP://ANDERSCRAMERNIELSEN.DK/INDEX. PHP?PAGE=SINGLE&PROID=0

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

Database + Film SQL. Film: Portfolier: Benjamin: Alexander: Simone: René: Mateen: Meta: https://vimeo.com/

Database + Film SQL. Film: Portfolier: Benjamin: Alexander: Simone: René: Mateen: Meta: https://vimeo.com/ Database + Film Film: https://vimeo.com/183223676 Portfolier: Benjamin: http://benjaminheiden.dk/projekter/projekt-8/ Alexander: http://alexklug.dk/videoogdatabase Simone: René: http://www.simonet.dk/

Læs mere

LOGBOG KORTFILM. Hammerum-skole Marcus Juul Nielsen

LOGBOG KORTFILM. Hammerum-skole Marcus Juul Nielsen LOGBOG KORTFILM Hammerum-skole Marcus Juul Nielsen Analysemodel til kortfilm SKA' VI VÆRE KÆRESTER? 1) Filmens dramaturgi A. Filmens handling og fortalte tid - Hvor lang tid varer kortfilmen (fortælletiden)?

Læs mere

KORTFILM. Logbog 25. NOVEMBER ANNA MARIE hammerumskole

KORTFILM. Logbog 25. NOVEMBER ANNA MARIE hammerumskole KORTFILM Logbog 25. NOVEMBER 2014 ANNA MARIE hammerumskole Analysemodel til kortfilm: min far er bokser 1) Filmens dramaturgi A. Filmens handling og fortalte tid - Hvor lang tid varer kortfilmen (fortælletiden)?

Læs mere

4. Berettermodellen:

4. Berettermodellen: 4. Berettermodellen: Buster har i forvejen lavet sin egen Motion Comic: Den Onde Vampyr (D.O.V.), så I kan se hvordan I kan bygge jeres egen Motion Comic op. Ligesom rigtig mange film er D.O.V. bygget

Læs mere

PROJEKT WEB_DB CROWDFUNDING

PROJEKT WEB_DB CROWDFUNDING PROJEKT WEB_DB CROWDFUNDING 3. SEMESTER 3. PROJECT MULB Gruppe 6. 4. oktober 2015 Ved at underskrive dette dokument bekræfter vi, at det indsendte materiale alt sammen er vores eget materiale og arbejde.

Læs mere

12/LAV EN LILLE FILM - OPTAGELSE præmateriale 1 lærer

12/LAV EN LILLE FILM - OPTAGELSE præmateriale 1 lærer præmateriale 1 lærer Kære lærer Nedenstående aktiviteter er også beskrevet på elevark, der kan benyttes direkte på computeren eller printes som hand outs. NB: Det er meget vigtigt, at I færdiggør opgaverne

Læs mere

Skab kraft i fortællingen

Skab kraft i fortællingen Skab kraft i fortællingen Dette er et værktøj for dig, som vil: - Brænde igennem med dine budskaber på små som store møder. - Gøre dine ord og billeder til en del af dine medarbejderes forståelse. - Skabe

Læs mere

1 dags optagelse, 2 kameraer. 3 unge i tyverne: 1 pige, fyr1, fyr2, og 1 tjener.

1 dags optagelse, 2 kameraer. 3 unge i tyverne: 1 pige, fyr1, fyr2, og 1 tjener. 1 Video til Komm IT: Titel: CAFE LØVE Location: Optagelse: Medvirkende: Løves bogcafe, Århus. 1 dags optagelse, 2 kameraer 3 unge i tyverne: 1 pige, fyr1, fyr2, og 1 tjener. Skuespillere: Produktion: Instruktør:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni, 2018 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse HHX Fag og niveau Multimedie C (læreplan

Læs mere

13 / LAV EN LILLE FILM

13 / LAV EN LILLE FILM 13 / LAV EN LILLE FILM Kære lærer Her er nogle aktiviteter, der kan sætte fokus på billeder, så eleverne gennem deres forberedelse får mere ud af kurset på Station Next. De nedenstående aktiviteter er

Læs mere

Fortællingen. Noget (ide og indhold) fortælles på en måde (form og udtryksmåde).

Fortællingen. Noget (ide og indhold) fortælles på en måde (form og udtryksmåde). Fortællingen Noget (ide og indhold) fortælles på en måde (form og udtryksmåde). Idé: præmis, tema Indhold: stof, karakterer, symboler, orkestrering Form: dramaturgi, fremdrift, set up, suspense, klimaks,

Læs mere

OM DOKUMENTARFILM. Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM?

OM DOKUMENTARFILM. Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM? OM DOKUMENTARFILM Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 DEL 1 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM? Dokumentarfilm handler om virkeligheden. Den viser os ægte følelser, mennesker og oplevelser. Du har helt

Læs mere

sådan kører vi processen

sådan kører vi processen VERTICA sådan kører vi processen Når du som ny kunde skal have udviklet en ny e-handelsløsning eller app til din virksomhed, kan det være svært at overskue den proces, der følger. Hos Vertica har vi været

Læs mere

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet.

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. TEMA Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. Det er vigtigt, at temaet: Er bredt, så eleverne kan følge egne interesser

Læs mere

Filmens byggesten - fortsat

Filmens byggesten - fortsat Filmens byggesten - fortsat Sekvens en række af scener, der er bundet sammen af en fælles idé eller et afrundet handlingsforløb. - Overholder kun handlingens enhed (ikke tid og sted). - Har ofte en begyndelse,

Læs mere

Billedet. Man kan overveje, om der er tale om objektivt eller subjektivt kamera og dermed en auktoral fortæller eller en af aktørernes synsvinkel.

Billedet. Man kan overveje, om der er tale om objektivt eller subjektivt kamera og dermed en auktoral fortæller eller en af aktørernes synsvinkel. Film Ved arbejde med film kan man skelne mellem de rent filmtekniske virkemidler og de fortælletekniske virkemidler. Tilsammen udgør de den helhed, der gør, at vi opfatter budskabet, reagerer på og forfølger

Læs mere

04/KIG I KAMERAET præmateriale 1 lærer

04/KIG I KAMERAET præmateriale 1 lærer præmateriale 1 lærer Kære lærer Her er nogle aktiviteter, der kan sætte fokus på billeder, så eleverne gennem deres forberedelse får mere ud af kurset på Station Next. Nedenstående aktiviteter er også

Læs mere

Filmtekniskevirkemidler

Filmtekniskevirkemidler Filmtekniskevirkemidler STIL OG GENRE Genre udgøres af fælles temaer behandlet med særlige stilistiske træk og fortælleform, for eksempel melodrama, farce, western og thriller. Den enkelte genre spiller

Læs mere

SYNOPSIS 1. SEMESTER 2013 E-CONCEPT DEVELOPMENT

SYNOPSIS 1. SEMESTER 2013 E-CONCEPT DEVELOPMENT SYNOPSIS E-CONCEPT DEVELOPMENT INDHOLD 1. JONAS KROGSLUND HVEM ER JEG?... Side 3 2. PRÆSENTATION & MOTIVATION... Side 3 3. FAGLIGE UDFORDRINGER & PROBLEMER... Side 4 3.1 SCRUM...... Side 4 3.2 KRAVSPECOFIKATION...

Læs mere

Uddybende info til underviseren omkring dramaturgi.

Uddybende info til underviseren omkring dramaturgi. Uddybende info til underviseren omkring dramaturgi. Overvejelser om hvordan en historie fortælles og i hvilken rækkefølge scenerne falder kaldes også for dramaturgi. Begyndelse, midte og slutning er en

Læs mere

Web DB project - http://www.hma-design.dk/crowdfunding/index.html 3. semester - 3. projekt - Gruppenr. 23 MULA - September 2015

Web DB project - http://www.hma-design.dk/crowdfunding/index.html 3. semester - 3. projekt - Gruppenr. 23 MULA - September 2015 Web DB project - http://www.hma-design.dk/crowdfunding/index.html 3. semester - 3. projekt - Gruppenr. 23 MULA - September 2015 FAKTAARK PROJEKTTITEL... Web DB project URL... CFunding.IT.dk Mette Line

Læs mere

World Robot Olympiad 2018

World Robot Olympiad 2018 World Robot Olympiad 2018 Regler for Open kategori Version: 11. Marts 2018 Regler for Open kategori... 3 1. Materiale... 3 2. Regler for robot... 3 3. Konkurrencen... 3 4. Præsentation... 4. Bedømmelsesskema

Læs mere

Opgavehæfte. Hæleri. - er det prisen værd? Undervisning for 8.-9. klasse om hæleri

Opgavehæfte. Hæleri. - er det prisen værd? Undervisning for 8.-9. klasse om hæleri Opgavehæfte Hæleri - er det prisen værd? Undervisning for 8.-9. klasse om hæleri Hæleri - er det prisen værd? Opgavehæfte Indhold Novellen Straffe, opgaver..................................... 3 Filmen

Læs mere

Lærerintroduktion. 2) Storyboardet Storyboardet og dermed handlingen vil bestå af følgende 11 scener/billeder (herefter billeder):

Lærerintroduktion. 2) Storyboardet Storyboardet og dermed handlingen vil bestå af følgende 11 scener/billeder (herefter billeder): Lærerintroduktion 1) Formål med forberedelsen Formålet med de 4 timers forberedelse til workshoppen er at få udviklet et storyboard (elevark 4), som udgangspunkt for udviklingen af elevernes Motion Comic.

Læs mere

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Agenda: Procedure for mundtlig eksamen med mundtlig fremlæggelse af projekt De kritiske spørgsmål Mundtlig eksamen i praksis mundtlig

Læs mere

Beskæring af et billede med Vegas Pro

Beskæring af et billede med Vegas Pro Beskæring af et billede med Vegas Pro Gary Rebholz Event Pan / Crop værktøj, som du finder på alle video begivenhed i dit projekt giver dig masser af power til at justere udseendet af din video. Du har

Læs mere

Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.)

Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Interaktiv filmanalyse med YouTube Fag: Filmkundskab, Dansk, Mediefag Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Målgruppe: Lærere på ungdomsuddannelser Hvorfor fokus på levende

Læs mere

Edens kontor Video and Database Days 3. semester / 1. projekt MULb

Edens kontor Video and Database Days 3. semester / 1. projekt MULb Edens kontor Video and Database Days 3. semester / 1. projekt 30.08.2016-18.09.2016 MULb Mia Eriksen www.miaeriksen.dk Julie Voravong http://julievoravong.dk/portfolio/index.html Camilla Breinbjerg www.camillabreinbjerg.com

Læs mere

Agile metoder og kontrakter

Agile metoder og kontrakter Agile metoder og kontrakter 24. september 2009 Myllerup Consult, Hasseltoften 11, 8361 Hasselager +45 2834 9084, info@myllerup.dk Images: Disney Dream Works Indhold Scrum introduktion Processens ritualer

Læs mere

Kvalitetssikring og agile udvikling

Kvalitetssikring og agile udvikling Kvalitetssikring og agile udvikling Gæsteforelæsning for dsoftark-e10 på Århus Universitet Dagsorden Hvem er jeg og hvad er min baggrund i test og agile? Hvad kan I forvente? Agile og scrum Kvalitetssikring

Læs mere

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING ØVELSESSSKORT 45+ min PROTOTYPEUDVIKLING VEJLEDNING: I skal nu bruge jeres første udkast til jeres problemformulering (fra tema 2) og finde frem til, hvilken prototype I vil lave som en del af jeres samlede

Læs mere

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Gary Rebholz Med høj kvalitet kameraer bliver mere og mere overkommelig et stigende antal redaktører står nu over for at skære sammen flere optagelser,

Læs mere

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling:

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling: 3. Handling: Buster har i forvejen lavet sin egen Motion Comic: Den Onde Vampyr (D.O.V.), så I kan se, hvordan I kan bygge jeres egen Motion Comic op. Ligesom rigtig mange film er D.O.V. bygget op ud fra

Læs mere

Nexus Guide. Den definitive guide til Nexus: Et ydre skelet for skaleret Scrum udvikling. Udarbejdet og vedligeholdt af Ken Schwaber og Scrum.

Nexus Guide. Den definitive guide til Nexus: Et ydre skelet for skaleret Scrum udvikling. Udarbejdet og vedligeholdt af Ken Schwaber og Scrum. Nexus Guide Den definitive guide til Nexus: Et ydre skelet for skaleret Scrum udvikling Udarbejdet og vedligeholdt af Ken Schwaber og Scrum.org August 2015 Indholdsfortegnelse Nexus overblik... 2 Formålet

Læs mere

Tagwall med Php & MySQL

Tagwall med Php & MySQL Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Tagwall med Php & MySQL Her laver vi en tagwall i Php & MySQL... jeg forklarer dog ikke så meget, men jeg håber du kan få det til at blive til en tagwall

Læs mere

Valgaften. - en analyse

Valgaften. - en analyse Valgaften - en analyse Valgaften Genre Filmen Valgaften er en dansk kortfilm skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen i 1998. I 1999 vandt filmen en oscar for bedste kortfilm. Denne kortfilm er en

Læs mere

World Robot Olympiad 2019

World Robot Olympiad 2019 World Robot Olympiad 2019 Regler for Open kategori Version: 4. januar 2019 Vigtige ændringer for WRO 2019... 2 Regler for Open kategori... 3 1. Materiale... 3 2. Regler for robot... 3 3. Konkurrencen...

Læs mere

01 KEND DIT KAMERA LAD BATTERIET HELT OP INDEN DU FILMER. TAG DIN OPLADER MED PÅ OPTAGELSE.

01 KEND DIT KAMERA LAD BATTERIET HELT OP INDEN DU FILMER. TAG DIN OPLADER MED PÅ OPTAGELSE. 01 KEND DIT KAMERA Selvom du ikke har den nyeste mobiltelefon, så er det ikke et problem, hvis blot du kender dit mobilkameras styrker og svagheder. -------------------------------------------------------

Læs mere

2. SEMESTER PROJEKT 3 INTERAKTIONSUDVIKLING

2. SEMESTER PROJEKT 3 INTERAKTIONSUDVIKLING 2. SEMESTER PROJEKT 3 INTERAKTIONSUDVIKLING Baggrund Udgangspunktet er projekt 2, dvs. en blog om cupcakes, hvor målgruppe, afsender og modtager allerede er defineret. Du bliver nu bedt om at udvikle et

Læs mere

Storyboard. Velkommen til. På de følgende sider, vil du blive

Storyboard. Velkommen til. På de følgende sider, vil du blive Storyboard Velkommen til. På de følgende sider, vil du blive præsenteret for resultatet af vores opgave, som er et produkt der er udformet som et storyboard. Vi vil starte storyboardet med at fortælle

Læs mere

Analyse og vurdering af filmen Lille far. Filmcentralen.dk: http://filmcentralen.dk/alle/film/lille-far

Analyse og vurdering af filmen Lille far. Filmcentralen.dk: http://filmcentralen.dk/alle/film/lille-far Analyse og vurdering af filmen Lille far Filmcentralen.dk: http://filmcentralen.dk/alle/film/lille-far Metode Denne analyse af filmen Lille far tager afsæt i følgende metoder: Værkanalyse - nykritisk metode

Læs mere

Analyse af kortfilm [DOKUMENTETS UNDERTITEL] JENS ÆRBO NØRGAARD. HERNING KOMMUNE [Firmaadresse]

Analyse af kortfilm [DOKUMENTETS UNDERTITEL] JENS ÆRBO NØRGAARD. HERNING KOMMUNE [Firmaadresse] 2014 Analyse af kortfilm [DOKUMENTETS UNDERTITEL] JENS ÆRBO NØRGAARD HERNING KOMMUNE [Firmaadresse] Analysemodel til kortfilm Mads Ska vi være kærester 1) Filmens dramaturgi A. Filmens handling og fortalte

Læs mere

Struktur. Den korte fortælling

Struktur. Den korte fortælling Struktur Som mennesker er vi vant til struktur. De fleste af os har udviklet en form for struktur, som vi bruger dagligt for at kunne få vores hverdag til at hænge sammen. Afvigelser kan således fx skabe

Læs mere

Kortfilm. Signe Arpe Sander-Jensen 10G hold 2. dansk kortfilm. Film: Højdeskræk Varighed: 12 min. Årstal: fra 2005

Kortfilm. Signe Arpe Sander-Jensen 10G hold 2. dansk kortfilm. Film: Højdeskræk Varighed: 12 min. Årstal: fra 2005 Film: Højdeskræk Varighed: 12 min. Årstal: fra 2005 Kortfilm Resumé: Filmen handler om vores hovedperson Thomas, som er med i en udspringskonkurence i en svømmehal. Thomas er rigtig dygtig og klubbens

Læs mere

Det vigtigste først! Dette er måske den vigtigste bog der nogensinde er skrevet om agile vs. vandfald. Muligvis fordi det vel stadig er den eneste

Det vigtigste først! Dette er måske den vigtigste bog der nogensinde er skrevet om agile vs. vandfald. Muligvis fordi det vel stadig er den eneste WTF? Thomas Schou-Moldt, Miracle A/S (siden 2008) Arkitekt, udvikler, teknisk projektleder, mv. Indtil videre afsonet lidt over 20 år i branchen, ingen udsigt til prøveløsladelse tsm@miracleas.dk, 5374

Læs mere

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Kort om indhold: Socialstyrelsen gennemfører i årene 2011-2012 et demonstrationsprojekt, der skal vurdere det tidsmæssige potentiale forbundet med at

Læs mere

Den Motiverende Samtale og børn

Den Motiverende Samtale og børn Den Motiverende Samtale og børn At arbejde med Den Motiverende Samtale og Stages of Change modellen med børn Af Gregers Rosdahl Implement Consulting Group Maj 2010 Om arbejdet med Den Motiverende Samtale

Læs mere

TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG

TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG TEKNISK VEJLEDNING SPILLET FREMTIDENS LANDBRUG Før du går i gang Inden I går i gang, skal du vide følgende: Spillet kan kun spilles på tablets og computere både stationære og bærbare. Spillet virker IKKE

Læs mere

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 1 KÆRE UNDERVISER Den 6.-8. september afholdes Ungdommens Folkemøde 2018 i Valbyparken i København, og du og dine elever er selvfølgelig inviteret

Læs mere

- Visuel storytelling - Indhold:

- Visuel storytelling - Indhold: Opgave - Visuel storytelling - Indhold: Storyboard Præmis Genre Beretter-model Spændingskurve Styletile Karaktersheet Spritesheet Animationsprincipper Baggrund Josefine Louise Barsøe Nielsen Storyboard

Læs mere

07/KLIP EN HISTORIE præmateriale 1 lærer

07/KLIP EN HISTORIE præmateriale 1 lærer præmateriale 1 lærer Kære lærer Her er nogle aktiviteter, der kan sætte fokus på klip af film, så eleverne gennem deres forberedelse får mere ud af kurset på Station Next. Nedenstående aktiviteter er også

Læs mere

Kombinér. tirsdag d. 20. september 2011 Rovsing Management Agile Team

Kombinér. tirsdag d. 20. september 2011 Rovsing Management Agile Team Kombinér og tirsdag d. 20. september 2011 Rovsing Management Agile Team og byder Kurser og rådgivning Udbrede PRINCE2 Udbrede PRINCE2 metoden i det danske uddannelsessystem Metropolskolen Niels Brock Ingeniørhøjskolen

Læs mere

Eksamen, DSDS, efterår 2007

Eksamen, DSDS, efterår 2007 Eksamen, DSDS, efterår 2007 Introduktion til Scripting, Databaser og Systemarkitektur Jonas Holbech og Martin Elsman IT Universitetet i København 7. januar 2008 Alle hjælpemidler er tilladte, dog ikke

Læs mere

Skolenavn: SCT. KNUDS GYMNASIUM

Skolenavn: SCT. KNUDS GYMNASIUM Kom så, Danmark Det nationale bliver ofte fremstillet og brugt på en måde, så det bringer nogle følelser frem hos en person. At have fokus på det nationale er ikke noget nyt, det er noget, der har været

Læs mere

Photo Story 3. Photo Story 3

Photo Story 3. Photo Story 3 Side 1 af 8 Photo Story 3 Introduktion Når jeg tager på ferie, tager jeg altid en masse videoer og billeder, som jeg så efter hjemkomsten redigerer, så jeg selv og andre kan have glæde af at se indtryk

Læs mere

OPGAVE 1 X min LEDER

OPGAVE 1 X min LEDER OPGAVE 1 X min LEDER Marts 2018 1 BLIV INSPIRERET (X min - individuelt) Hvad vil du gerne opnå med arbejdsfællesskab? Inden du påbegynder arbejdet med arbejdsfællesskaber, kan du med fordel lade dig inspirere.

Læs mere

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning På kant med EU Fred, forsoning og terror - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i

Læs mere

IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 13-11-2013 1

IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 13-11-2013 1 IT-Universitetet, Projekt- og Programledelse November 2013 AGIL PROGRAMLEDELSE 1 AGENDA Hvem snakker? De betydende faktorer Agil forretningsudvikling D60 leverancemodel - Bedrock Opsamling og? 2 Hvem snakker?

Læs mere

Uge aflevering 42: Julie Buchholtz Nordheim Rasmussen Hold: B

Uge aflevering 42: Julie Buchholtz Nordheim Rasmussen Hold: B Uge aflevering 42: Julie Buchholtz Nordheim Rasmussen Hold: B Plot/ide: Skriv om dit koncept, max 300 tegn. Historien/plottet handler om en manden Mads, som er på vej hjem. Han går stille og roligt men

Læs mere

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Ahmad Hahmoud Besir Redzepi Jeffrey Lai 04/05-2009 2.semester 3. projekt Indholdsfortegnelse: 1.0 Forord 3 2.0 Kommunikationsplan 4 3.0 Navigationsdiagram

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen.

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Copenhagen Business Academy Multimediedesigner 3. semester - 1. projekt, september 2014 Gruppe 1 - MulA Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Study: Multimedia Design Project:

Læs mere

Projekt Database, Gruppe 4A. Projekt 1, 3. Semester D A T A B A S E. Klasse MulA13 Gruppenummer: A4

Projekt Database, Gruppe 4A. Projekt 1, 3. Semester D A T A B A S E. Klasse MulA13 Gruppenummer: A4 Projekt Database, Gruppe 4A 0 Projekt 1, 3. Semester D A T A B A S E Klasse MulA13 Gruppenummer: A4 Projekt Database, Gruppe 4A 1 Fakta-ark Klasse MulA13, Gruppenummer: A4 Gruppemedlemmer: Amalie Ardahl

Læs mere

Interaktiv filmanalyse

Interaktiv filmanalyse Interaktiv filmanalyse Analyse af levende billeder med YouTube Fag: Filmkundskab, Dansk, Mediefag Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Målgruppe: Lærere på ungdomsuddannelser

Læs mere

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Melanie Kjærgaard Hansen Studienummer: 3006971 Erhvervssprog og IT-baseret markedskommunikation Praktiksted: Travel ALOTT Praktikperiode: 31.07.2017-21.12.2017

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Vejledning til udviklingsprocessen for semesterprojekt 3 (PRJ3)

Vejledning til udviklingsprocessen for semesterprojekt 3 (PRJ3) Vejledning til udviklingsprocessen for semesterprojekt 3 (PRJ3) Version 2.10 / 04-01-2018 / PHM Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund... 3 Iterativ udvikling med ASE-modellen... 4 Udviklingsprocessen

Læs mere

Mit personlige puslespil dokumentarfilm fra de unges eget liv

Mit personlige puslespil dokumentarfilm fra de unges eget liv Elevark 1 Mit personlige puslespil - et digt Du skal med udgangspunkt i sætningen Mit personlige puslespil skrive et digt på ca. 10-20 linjer. Digtet skal være et selvportræt af dig. Digtet må ikke rime,

Læs mere

Intro til Windows Live Movie Maker

Intro til Windows Live Movie Maker Intro til Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker er efterfølgeren til Windows Movie Maker. I denne version er der blevet tilføjet slideshow-funktion, altså en funktion hvor du kan lave et lysbilledshow

Læs mere

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område)

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) DIO Det internationale område Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) Eleven skal kunne: anvende teori og metode fra studieområdets fag analysere en problemstilling ved at kombinere

Læs mere

IT projekt uge 4 9. Marie Vinter, Roskilde Tekniske Gymnasium, klasse 2.6 IT, bw, uge 4 9 2013

IT projekt uge 4 9. Marie Vinter, Roskilde Tekniske Gymnasium, klasse 2.6 IT, bw, uge 4 9 2013 PHP-Projekt IT projekt uge 4 9 Marie Vinter, Roskilde Tekniske Gymnasium, klasse 2.6 IT, bw, uge 4 9 2013 4-3-2013 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 2 Brainstorm... 2 User stories... 2 Problemformulering...

Læs mere

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen.

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Copenhagen Business Academy Multimediedesigner 3. semester - 1. projekt, september 2014 Gruppe 1 - MulA Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Study: Multimedia Design Project:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

http://bysileha.com/rate/home.php Gruppe nr. MULB2, Multimediedesign 3. semester hold B. Tue Becher Jesper Hinchely

http://bysileha.com/rate/home.php Gruppe nr. MULB2, Multimediedesign 3. semester hold B. Tue Becher Jesper Hinchely http://bysileha.com/rate/home.php Gruppe nr. MULB2, Multimediedesign 3. semester hold B. Tue Becher Jesper Hinchely Amanda Lindschouw - cph-al144@cphbusiness.dk http://ahldesign.dk/learningthird.html Michelle

Læs mere

Elev-manual til journalistisk arbejdsform

Elev-manual til journalistisk arbejdsform Elev-manual til journalistisk arbejdsform Når I arbejder som journalister i skolen, skal I igennem fem forskellige faglige område. I skal: Finde en sag Skaffe jer viden Strukturer jeres stof Optage billeder

Læs mere

Mærkning / Annoncering. børn under 7 år

Mærkning / Annoncering. børn under 7 år Mærkning / Annoncering Tilladt for alle Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 15 år Program 1. Didaktiske overvejelser - Hvordan små børn oplever

Læs mere

Projektarbejde med scrum- metoden

Projektarbejde med scrum- metoden Projektarbejde med scrum- metoden Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Roller og terminologi i scrum... 3 Opgavestilleren... 3 Scrum Masteren... 3 Projektgruppen... 3 Sprint... 3 3 Møder... 3 Planlægningsmødet...

Læs mere

DIGITAL OPGAVE. https://www.youtube.com/watch?v=i0b4hhldqzk DIREKTE QR KODE TIL VIDEOEN

DIGITAL OPGAVE. https://www.youtube.com/watch?v=i0b4hhldqzk DIREKTE QR KODE TIL VIDEOEN DIGITAL OPGAVE Som min digitale opgave har jeg valgt en musikvideo, jeg har lavet for rapperen Jeppe Rapp til hans nye EP Se Mord Uden Hænder. Grunden til jeg har valgt lige denne video er ikke kun, fordi

Læs mere

Gruppe 12. nlouise.dk/fuldafliv_gruppe12/alkoholviden.html. Louise Nielsen Signe Frederiksen Clara Hagelund Lukas Smestad Monica Lund

Gruppe 12. nlouise.dk/fuldafliv_gruppe12/alkoholviden.html. Louise Nielsen Signe Frederiksen Clara Hagelund Lukas Smestad Monica Lund Gruppe 12 nlouise.dk/fuldafliv_gruppe12/alkoholviden.html Louise Nielsen Signe Frederiksen Clara Hagelund Lukas Smestad Monica Lund Indholdsfortegnelse Idé og konceptgenerering Moodboard Storyboard Styletile

Læs mere

Bordet rundt. Dobbeltcirkler. Sikrer at alle bidrager, og tilskynder eleverne til at tænke hurtigt. Læreren stiller en opgave, som har mange svar.

Bordet rundt. Dobbeltcirkler. Sikrer at alle bidrager, og tilskynder eleverne til at tænke hurtigt. Læreren stiller en opgave, som har mange svar. Bordet rundt Sikrer at alle bidrager, og tilskynder eleverne til at tænke hurtigt. Læreren stiller en opgave, som har mange svar. Efter tur giver eleverne deres svar på arket, og giver pen og papir videre

Læs mere

Jayne Alice Jensen cph-jj208@cphbusiness.dk [Link til portfolio]

Jayne Alice Jensen cph-jj208@cphbusiness.dk [Link til portfolio] DATABASE Projekt: Projekt 1, 3. semester Website: http://kostecki.dk/cph/projektdb/ Dato: 08/09/14-21/09/14 Skole: Copenhagen Business Academy Klasse: Multimediedesigner - Mulb Gruppe: MULB1 Undervisere:

Læs mere

TOOLKIT YOUNG ENTREPRENENURSHIP DEVELOPING IN ACTION

TOOLKIT YOUNG ENTREPRENENURSHIP DEVELOPING IN ACTION TOOLKIT YOUNG ENTREPRENENURSHIP DEVELOPING IN ACTION WHAT TO DO AND WHY Denne bog er til dig. Den handler om entreprenørskab og læring. Det er en guide, der hjælper dig og din gruppe med at få en god idé

Læs mere

Udvikling af mobil app til eksisterende TV- program Gruppe 8. Marie, Rasmus K. og Laura G.

Udvikling af mobil app til eksisterende TV- program Gruppe 8. Marie, Rasmus K. og Laura G. Udvikling af mobil app til eksisterende TV- program Gruppe 8. Marie, Rasmus K. og Laura G. 1 DEN STORE BAGEDYST- APP Mobil- app til TV- program 1) Idé, indholdselementer, primære funktioner Den Store Bagedyst-

Læs mere

Bedømmelseskriterier til de regionale mesterskaber 2017

Bedømmelseskriterier til de regionale mesterskaber 2017 Bedømmelseskriterier til de regionale mesterskaber 2017 Konceptbeskrivelse af ideen til de regionale mesterskaber og bedømmelseskriterier: Indhold til konceptbeskrivelse af ideen: Skriftstørrelse 12 Max

Læs mere

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold Projekt beskrivelse Indledning Vi vil gerne lave en kampagne hvor vi har RTG som kunde. Målet med kampagnen er at få flere elever på RTG og finde ud af hvilke fordomme der er omkring RTG iblandt vores

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion & workflow WORKFLOW & PRODUKTION WEBSITE NATURSPEJDERNE Dokumentation I 2 OPGAVEN Opgaven Jeg har lavet dette fiktive website der kunne være en mulighed for en nyopstartet spejderforening.

Læs mere

Rettevejledning til skriveøvelser

Rettevejledning til skriveøvelser Rettevejledning til skriveøvelser Innovation & Teknologi, E2015 Retteguiden har to formål: 1) at tydeliggøre kriterierne for en god akademisk opgave og 2) at forbedre kvaliteten af den feedback forfatteren

Læs mere