INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. august 2013 kl D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte Mathiassen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen, Jeanette Magne Jensen, Tomas Højgaard, Helle Plauborg (afbud), Anders Vestergaard Thomsen (afbud), Pernille Rosenbæk (afbud), Sissel Sørensen, Jacob Sterlie (afbud), Pernille Ussing- Nielsen, Lise Wendelboe, Eva Viala, Claus Holm. Desuden: Karen Valentin, Lise Skanting (referent) Dato: 17. september 2013 Sagsnr.: Ref: Side 1/3 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2) Valg af mødeleder Steen Nepper Larsen blev valgt som mødeleder. 3) Drøftelse af Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik (bilag) Institutforum drøftede det udsendte bilag. Der var følgende bemærkninger og spørgsmål: Studser over at dekanen, som er langt fra processen, er det godkendende niveau. Det kan give problemer, at man er langt fra processen. Er det et spørgsmål om formalia? Er der en rangordning af internationale bedømmere, og er det kritik af, at der hidtil er brugt nordiske bedømmere? Skal alle stillinger slås op på engelsk? Uheldigt at dekanen er med i ansættelsesudvalget, da det rummer en potentiel konflikt i forhold prioritering af bestemt forskning. Måske en formalitet? Da Lars Qvortrup var dekan, var det samme gældende, men han var en del af det lokale miljø. Skal studerende være med i ansættelsesudvalg? Det drøftes på RUC og KU. Hvilke kriterier er der for at udfylde bemandingsplanerne, der er omtalt i pkt. 2? Skal bemandingsplanerne ses i lyset af 9. marts rapporten fx om livslang læring? Godt, at studielederen er med i ansættelsesudvalget, men forskningsprogramlederen bør også være med pga. den lokale organisering. Aarhus Universitet Tlf.: Fax:

2 Side 2/3 Hvordan inddrages miljøerne og forskningsprogramlederne i hele processen, og hvad betyder fagligt relevante? Forskningsprogramlederen er en central figur i IUPs miljø. Hanne Løngreen svarede, at IUP har tradition for at inddrage fagfolk fra omverdenen ud over de nordiske. Hun afkræftede, at der er tale om en rangorden og bekræftede, at alle opslag slås op på både dansk og engelsk. Hun sagde, at forskningsprogramlederen altid er med i ansættelsesudvalget på IUP ud over studielederen, en prodekan og en faglig relevant person. Alle kvalificerede indkaldes til samtale. Hanne Løngreen sagde videre, at der er udarbejdet en 5-årig bemandingsplan af IUPs tidligere studieleder efter indhentning af behov og opfyldelsen af dem fra uddannelsesfagudvalgene. For øjeblikket varetages en del stillinger af videnskabelige assistenter og eksterne lektorer. IUPs VIPbemanding er i fakultetsbudgettet sat til 212 som fordelingsnøgletal i forhold til de øvrige institutter. Den økonomiske omlægning har medført usikkerhed i relation til ansættelser. Karen Valentin sagde, at bilaget også havde været til behandling i Akademisk Råd i en tidligere version. Formålet med at få det drøftet i samarbejdsudvalg og institutfora var ønsket om en bred debat. Hun sagde, at et ønske fra de studerende om en repræsentation i ansættelsesudvalgene også havde været fremført i Akademisk Råd. Rektor har imidlertid besluttet, at de studerende ikke skal være repræsenteret i ansættelsesudvalgene. Sissel Sørensen sagde, at de studerende ønskede et svar på og et argument for, at de studerende ikke skal være med. Drøftelserne mundede ud i følgende kommentar: Institutforum foreslår, at afsnittet om ansættelsessamtaler omformuleres således, at forskningsprogramlederen bliver medlem af ansættelsesudvalget. Institutforum mener, at den bedste løsning er at udvide udvalget til 5 medlemmer men er åben for, at forskningsprogramlederen kan afløse en af de nuværende 4 personer. 4) Orientering om arbejdet i Akademisk Råd, Arts samt drøftelse af sammenhængen med Institutforum Karen Valentin, som er medlem af Akademisk Råd, Arts, var inviteret til at orientere om arbejdet. Hun sagde, at diskussionen på det foregående punkt viser, at der er behov for koordinering mellem Akademisk Råd og Institutforum. Repræsentanterne i Akademisk Råd har brug for sparring om de punkter, der er på dagsordenen. Karen Valentin uddelte et årshjul, der viser, hvad der er på dagsordenen hvornår. Ud over de faste punkter har der været større sager som: forsk-

3 Side 3/3 ningstilsyn, rekrutteringsstrategi, strategiproces, ansættelsespolitik, internationalisering og budget. Generelt er det svært at følge sagerne i detaljer, selv om der er formøde for alle medlemmer, hvor dekanen ikke deltager. Det er en fordel, fordi man kan diskutere igennem, men det er en ulempe, at der søges konsensus fx omkring forskningstilsyn, hvor forholdene er forskellige, og det kan være svært at komme igennem med IUPsynspunkter. Det er vigtigt at få forskellige synspunkter med. Spørgsmålet er, hvordan vi gør det. Der blev drøftet følgende muligheder: Kan man drøfte sagerne lokalt, evt. indkalde til et medarbejdermøde, hvortil medlemmerne af Akademisk Råd også kan rapportere tilbage? Referater fra Institutforum bør sendes til medlemmer af Akademisk Råd. Savner en feedback for at kunne koordinere drøftelserne i forskningsudvalget. Det er vigtigt at kunne fornemme en stemning. Vi bør være enige om en gensidig orientering. Vi drøfter ofte papirer uden at kende status. Er det noget, der kan kommenteres, eller er det allerede besluttet? Efterlyser proces, hvor det fremgår, hvornår der besluttes endeligt, om der kommer nyt udkast mv. Skal leveres af fakultetet. Der var enighed om at finde en model for gensidig orientering, evt. indkalde til møder, når der er større og tunge sager til drøftelse. Desuden sendes dagsordner og referater gensidigt. 5) Orientering og opfølgning a. Budget 2013 (bilag) Institutforum drøftede det udsendte bilag. Der var følgende bemærkninger og spørgsmål: Kommer budgettet i ubalance, når de 14 omtalte stillinger skal besættes? Balancen mellem VIP-løn og fællesomkostninger samt TAP-løn synes skæv. Hvad rummer de 72.2 mio.kr. til fællesadministration? Der er i sekretariatet en oplevelse af, at flere og flere opgaver vender tilbage til instituttet. Det er fortsat attraktivt at søge eksterne midler. Uddannelseslederne har ikke samme backup i sekretariatet som forskningsprogramlederne.

4 Side 4/3 Backup til uddannelseslederne blev flyttet fra sekretariatet til AUstudie. Men her løftes opgaven tilsyneladende ikke. Hanne Løngreen sagde, at der er tale om et omkostningsbudget, der altid vil gå i balance. Der vil derfor ikke blive udarbejdet et almindeligt regnskab, da fokus vil være på, hvordan vi har brugt pengene. Basistilskuddet fastlægges på finansloven. Det fordeles efter den nøgle, der er nævnt på s.1 i bilaget. Indtægterne fra STÅ og gennemførelsesbonus for studerende og ph.d. samt indtægter fra overhead indgår i budgettet. Budgettallet inkluderer VIP-løn inkl. vakancer mv. Mht. de 72.2 mio. kr. er der mulighed for at bede om en specifikation. Eva Viala sagde, at DVIP-ratioen er høj, så uddannelseslederne har travlt med at få aftaler i hus op til studiestart. Sammenhængen med ACA drøftes løbende, men det er svært at få overblik over prioriteringen. Situationen er vanskelig, men det er vigtigt at tænke fremad. Hun tilføjede, at halvdelen af indtægterne stammer fra uddannelserne. Claus Holm foreslog, at de relevante dele af ACA inviteres til at deltage i henholdsvis forskningsudvalgets og uddannelsesudvalgets møder. Ydelseskataloget kunne måske også vendes på hovedet, så der kan tages udgangspunkt i instituttets ønsker og ikke i et katalog. b. Institutstruktur Hanne Løngreen sagde, at der før sommerferien havde været et møde med forskningsprogramledere og uddannelsesledere, hvor følgende vedr. strukturen blev drøftet: 1. en tættere personaleledelse for den enkelte VIP, 2. en lettere vej til at bemande uddannelserne, 3. en bedre sammenhæng og et struktureret samarbejde mellem forskningsprogramledere og uddannelsesledere. Efterfølgende var der blevet indkaldt lister over den enkelte VIP ers tilknytning til uddannelser med tre muligheder for tilknytning: primær, sekundær og ad-hoc. For at imødekomme de tre punkter kan der peges på forskellige løsningsmuligheder: skal uddannelseslederne have personaleledelse? Skal der være et 4. ledelsesniveau for at styrke relationen VIP- nærmeste leder? Drøftelserne skulle være fortsat d.d., men der er ingen afklaring fra Dekanatet vedr. kompensation. Mødet er derfor aflyst. De øvrige institutter under Arts drøfter tilsvarende en styrkelse af den nærmeste leder i erkendelsen af, at der er behov for et 4. ledelsesniveau. Institutforum havde følgende kommentarer og spørgsmål: Den psykiske APV viser, at der har manglet VIP-personaleledelse på instituttet i 2 år.

5 Side 5/3 Hvem har myndighed til at sige, at der skal undervises i forskningsmiljøer, hvor der stort set ikke undervises? Ideen med afdelinger er nævnt i diverse papirer. Udgør forskningsprogramlederne ikke et 4. ledelsesniveau? Der har hidtil været enighed om, at forskningsprogramledere har personaleansvar. I udkastet til APV nævnes uddannelsesledere. God ræson i, at uddannelsesledere også har et ansvar. Pt. er der meget dobbeltarbejde. Ville være fint at kunne samarbejde mere fleksibelt mellem forskningsprogramledere og uddannelsesledere. Forskningsprogramledere frabad sig i sin tid personaleansvar pga. nedgang i tid og tillæg. Uddannelseslederne ville tilsvarende ikke være skruebrækkere. Det vil være nemmere at samarbejde på tværs af Arts, hvis vi er homogeniseret jf. LSAUs synspunkt. Der er behov for at koordinere. Det daglige behov ligger naturligt hos forskningsprogramlederne, mens uddannelseslederne har behov for at forlange, at der leveres undervisning. En fjernstyret ledelse blokerer for, at der kan handles på instituttet. Fint at mulighedsrummet afsøges frem for en beslutning oppefra. Hanne Løngreen bekræftede, at forskningsprogramlederne ikke havde ønsket personaleledelse for lektorer. Hun understregede, at APV en er forankret i LSAU, der er sammensat med repræsentation fra a- og b-side. LSAU er ansvarlig for at udarbejde en handleplan. Institutforums forslag om forskningsprogramledere som 4. niveauledere blev ikke støttet i LSAU, hvor det anses for mest naturligt, at det er uddannelseslederne. Eva Viala sagde, at der er parallelle processer hos dekanen og institutlederen. Processen på instituttet kan ikke gennemføres før vi ved, hvad dekanen mener. Men udgangspunktet er ønsket om en matrixledelse mellem forskningsprogramlederne og uddannelseslederne. På de to øvrige institutter under Arts drøftes en mere klassisk organisering, men også her er der behov for en 4. niveau-ledelse. Hun tilføjede, at presset på studieleder og uddannelsesledere er stort, at uddannelse udgør 45 pct. af indtægterne, og at der skal tænkes i ordentlige betingelser for at lave uddannelse ligesom der skal være ordentlige betingelser for at forske. Claus Holm sagde, at processen i øjeblikket handler om, hvilket mulighedsrum instituttet har for sin organisering, altså kan vi fortsætte med matrixorganisation og ledelse, som vi ønsker, eller falder den udenfor det, der er muligt, ved Arts. c. Psykisk APV (bilag) Hanne Løngreen understregede, at bilaget er et udkast, og at kolonnen med tidsfrist mangler at blive udfyldt. LSAU arbejder videre med udkastet og gør det helt færdigt på sit kommende møde i september.

6 Side 6/3 d. Status for stillinger Hanne Løngreen sagde, at der er ca opslag ude. Det omfatter de tidligere nævnte stillinger i Aarhus samt de efterfølgende stillinger i Emdrup. e. Forskningstilsyn Hanne Knudsen sagde, at hun havde ønsket punktet på, fordi hun ville gøre opmærksom på, at mailen om forskningstilsyn af nogen var blevet modtaget som udtryk for manglende tillid fra ledelsen. Den kommer desuden i en sammenhæng, hvor det ikke er afklaret, hvem der er den enkelte fastansatte forskers personaleleder. Endelig var det uheldigt, at den kom ud lige før sommerferien. Det har nogle steder skabt utryghed. Hanne Løngreen sagde, at forskningstilsynet har været drøftet i forskningsudvalget, som er sammensat af forskningsprogramlederne. Hun havde forventet, at det herfra var blevet bragt videre til medlemmerne af de enkelte forskningsprogrammer, som en del af forskningsprogramledernes informationspligt. Det endelige ansvar ligger hos institutlederen, der modtager lister og oversigter. Claus Holm bekræftede, at forskningsprogramlederne er blevet informeret både mundtligt og skriftligt. Det burde derfor ikke være kommet som en overraskelse. Spørgsmålet samles op i forskningsudvalget. Lise Wendelboe gjorde opmærksom på, at aktiviteter også skulle registreres i PURE. Hidtil har der alene været fokus på publikationer. f. Pædagogisk Forum Hanne Knudsen og Steen Nepper Larsen sagde, at de planlægger 3 møder i efteråret og 3 møder i foråret. Ambitionen er at få en diskussion på tværs af alle instituttets ansatte. Der afventes p.t. tilbagemelding fra oplægsholdere. Datoerne er 31. oktober, 14. november og 12. december. Alle dage ) Eventuelt Hanne Løngreen orienterede om, at sekretariatslederstillingen på instituttet vil blive slået op. Nina Hvid har ønsket at overgå til andre arbejdsopgaver i sekretariatet. Det er blevet imødekommet som en del af AUs seniorpolitik. Da der samtidig var et stillingsopslag undervejs, indgår Nina Hvid i denne stilling, og i stedet slås sekretariatslederstillingen op. Denne forventes besat pr. 1. november. Nina Hvid fungerer som sekretariatsleder, indtil stillingen er besat. Stillingsopslaget vil blive omtalt i det kommende nyhedsbrev.

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. november 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen (afbud), Mette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 7. december 2012 kl. 13.00-15.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. april 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Mette Thunø, Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. september 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 28. oktober 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D118 Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 25. november 2014 kl. 10.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU og Institutforum den 31. januar 2014 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT LSAU: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Charlotte Palludan, Tine

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 23. marts 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. juni 2013 kl. 11.00-13.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Claus Holm, Mette Mejlvang, Hanne

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 27. august 2014 kl. 14.00-16.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva Viala Medlemmer

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. december 2013 kl. 9.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen (fra kl. 10.00), Jørn Bjerre,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D Institutforum den 22. september 2015 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen, Jeanette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2014 kl. 12.00-14.00 D120 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (formand), Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 25. januar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Eva Viala Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 3. februar 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. januar 2014 kl. 9.30-11.30 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 29. april 2014 kl. 15.00-17.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang,

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D Institutforum den 10.februar 2016 kl. 13-15 D118 + 2113-901 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen (afbud), Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt.

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 9. december 2013, kl. 10.00 12.00 Sted: B101a REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Lena Lindenskov, Claus Holm, Cathrine Hasse, Karen Valentin, Rie Thomsen, John Krejsler,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 15. december 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 15. juni 2017 kl. 13.00 16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 14. marts 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 1443-313 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 24. november 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. januar 2014 kl. 12.00-14.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 23. maj 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Beskrivelse af afdelingslederfunktion. Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke. Afdelingslederen

Beskrivelse af afdelingslederfunktion. Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke. Afdelingslederen Beskrivelse af afdelingslederfunktion Målet med den nye afdelingslederfunktion er at styrke den nære personaleledelse og skabe klar ledelse på fjerde niveau medinddragelse af medarbejdere ledelseskommunikationen

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 20. april 2015 kl. 14.00-16.00 D347 og 2113-250C GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

AU VIDEN. Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne

AU VIDEN. Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Stig Brostrøm, Elisabeth Arnbak, Maria Marquard, Kristina Mariager-Andersson,

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl. 13.00-15.30 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Deltagere: Poul Pedersen, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Stine Knudsen, Stig Thøgersen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat LSAU den 26. oktober 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala (afbud), Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang (afbud). Medlemmer

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK REFERAT Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Susanne Bartram Studienævnssekretær E-mail: studienaevn.edu@au.dk Tidspunkt:

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid:

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid: ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne Jensen, Lotte Hedegaard-Sørensen,

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU Møde i LSAU den 15. september 2017 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff. Medlemmer

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 15. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke Paarup

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat LSAU den 20. januar 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden:

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts Notat Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts 1. Formål og baggrund 1 2. Politik for stillingsopslag 2 3. Politik for bedømmelsesproces 3 3.1. Bedømmelsesudvalgenes

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 21. august 2015, kl. 11.00-13.00 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Bo Martin Bibby

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU Library - ST Udarbejdet -06-28 Opdateret [dato] - Skabe tryghed om fremtiden 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter.

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter. Institutforum den 6. marts 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund (afbud),

Læs mere