6 special dæksler. Skælskør Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "6 special dæksler. Skælskør Kommune"

Transkript

1 6 special dæksler Skælskør Kommune Skælskør Kommune havde behov for såvel en arbejdsmiljø som miljørigtig løsning på 6 store specialdæksler til deres rensningsanlæg. Dækslerne skulle erstatte nogle tunge glasfi berdæksler. Dækslerne blev udført i skridsikkert aluminium i en delt løsning således, at man ikke havde behov for at løfte hele dækslet, når pumpen skulle serviceres, eller man skulle i brønden. Løsningen betød at man slap for tunge løft, og da dækslerne var udført i et skridsikkert materiale kunne man gå over dækslerne uden risiko for faldulykker efter regn og frost. Ydermere var dækslerne låsbare, vedligeholdelsesfrie og materialet genanvendeligt. A/S Bevola løste opgaven fra Idé/ behov til færdig løsning.

2 Renovationsboks til batterier MTM MTM i Finland havde behov for en specialboks til batterier. Boxen skulle monteres på renovationsbiler således at denne kunne trækkes ud og vippes ned for tømning. Den løsning de havde var en plastbeholder, der stod løst på bilerne, og når den skulle tømmes var det ofte forbundet med tunge løft, langt over de pålagte regler for løft. Den nye box blev en integreret del af renovationsbilen og har løst problemerne med tunge løft, da man blot trækker boksen ud og lader boksen vippe ned, og batterierne er tømt ud. Boksen er udført i aluminium og er dermed en let og miljømæssigt forsvarlig løsning, som har sikret et godt arbejdsmiljø. Boksen er designet, tegnet og bliver i dag produceret hos en af vores underleverandører og leveret af A/S Bevola i Finland.

3 Handicap træningstrappe En handicappet opfi nder kontaktede A/S Bevola med en ide til en træningstrappe for mennesker med ryg og hoftelidelser. Han forespurgte A/S Bevola, om ikke vi kunne skabe design, tegning og prototype. Det specielle ved trappen er, at trinene var fjedredæmpet, hvilket betød, at det var et optimalt træningsudstyr for mennesker med ryg og hofteproblemer. Dette udstyr var optimalt efter en operation, da fjederdæmpningen sikrede at smerteniveauet blev minimeret, og at patienten hurtigere kom i gang. Det var meningen at trappen skulle kunne lånes ud til hjemmene og være til rådighed i genoptræningscentre.

4 Bevola Norge AS Lågaveien 9 B 3262 Larvik Tlf.: Fax bare bedre løsninger Skab til pumper Grønbech & Sønner Grønbech & Sønner A/S skulle levere en pumpeløsning til en kunde, og det var aftalt at systemet skulle sikres mod skidt udefra og samtidigt skulle skabet være støjdæmpet. A/S Bevola tegnede en løsning der overholdt alle foreskrifter. Skabet er vedligeholdelsesfrit og nemt at rengøre og pumpesystemet er enkelt at komme til ved service. Ydermere er skabet monteret med vandtæt udluftning og kan afl åses. A/S Bevola har designet, tegnet og produceret skabet.

5 Bevola Norge AS Lågaveien 9 B 3262 Larvik Tlf.: Fax bare bedre løsninger Specialrampe HK/KL huset HK/KL huset havde et problem i deres nye hus, pærerne i forhallen kunne ikke skiftes, da en stor del af arealet var trappeniveauer. Man tog kontakt til A/S Bevola, som tog ud og kiggede på sagen og derefter udviklede en løsning. Løsningen var en multifunktionsrampe, der kunne placeres på fl ere forskellige niveauer, således at deres arbejdslift kunne køres op på forsvarlig vis, når pærerne skulle skiftes. A/S Bevola fandt den rigtige løsning, stod for beregning, tegning, produktion og levering.

6 Plastboks Guard Systems Guard Systems i Norge havde behov for hjælp til udvikling af 2 stk. plastbokse til indbygning af GPS-systemer til udendørsbrug. De havde ikke selv udviklingskompetencer og søgte derfor en virksomhed, der kunne klare opgaven. A/S Bevola udviklede boksene fra idé til færdigt produkt og står idag for produktion og levering via en af vores partnere i Kina. Boksene overholder IP67 for tæthed og er indvendigt monteret med vibrationshæmmende materiale.

7 Safe-Wall Østkystens Entreprenør firma Østkystens Entreprenør fi rma, ønskede et fi rma til at udvikle en ide. Ideen var et produkt, der skulle erstatte de nuværende fi nerplader, der på mere eller mindre sikre måder blev sat som sikring af udgravninger. Man ønskede et produkt, der kunne genanvendes i stedet for som det sker i dag, man sætter fi nerplader ned og når arbejdet er færdigt kasseres de, da de i mange tilfælde er ødelagt af vand. A/S Bevola gik ind i projektet og fandt de rigtige løsninger. I dag er produktet introduceret i Danmark, og A/S Bevola står for produktionen. Safe-Wall er lavet i aluminium og systemet er et modulsystem, der gør det muligt at sikre selv meget store udgravninger. Når arbejdet er færdigt tages systemet bare op og med og kan benyttes til næste opgave, en langt mere prisbillig og miljørigtig løsning. Systemet er afprøvet og testet for styrke hos Teknologisk Instituts Materialeafprøvning. A/S Bevola håndterede opgaven fra idé til færdigt produkt.

8 Vandinddæmningssystem Biing Service Biing Service har udviklet et mobilt vandinddæmningssystem. Virksomheden er en udviklingsvirksomhed, der havde behov for en samarbejdspartner, der kunne producere en række specialkoblinger i aluminium. A/S Bevola tog projektet fra tegningsstadiet og skabte en prototype, og efterfølgende har A/S Bevola stået for de første produktioner. A/S Bevola har yderligere produceret specielle transport og opbevaringsbokse til systemet, der indtil videre er solgt til den franske stats nationale katastrofeberedskab.

9 Start/stop-enhed Biings Service Denne komponent er en delenhed til Biings mobile vandinddæmningssystem. Koblingen sikrer start og stop til vandpåfyldning og aftapning. Start/stop-enheden er udført i aluminium.

10 Platform og trappe Skælskør Kommune Skælskør kommune havde behov for en platform over bassinet på deres rensningsanlæg. A/S Bevola udviklede, tegnede og leverede en løsning med trappe og platform med skridsikkert dæk, ca. 10x7 mtr.

11 Kørerampe/platform JSB Plast JSB Plast i Ringkøbing havde behov for en effektiv løsning til afl æsning af containere. Deres nuværende løsning kunne kun håndtere en container ad gangen, hvilket var både ineffektivt og omkostningstungt. Målet var at kunne afl æse enten 2 containere eller en container, og så skulle man kunne tage imod diverse afl æsning. A/S Bevola tog udfordringen og designede, beregnede og producerede en løsning, der kunne håndtere 2 containere. Da den ene side af rampen var justerbar, kunne den håndtere andre former for afl æsning. Resultatet var en kosteffektiv og sikker løsning med lang holdbarhed og et minimum af vedligeholdelse.

12 Talerstol A/S Bevola A/S Bevola havde behov for en talerstol til sit uddannelsescenter. Vi designede en helt speciel lækker løsning i et nutidigt design. Bordpladen er snedker lavet og selve talerstolen er elokseret i en mørkegrå farve, og der er monteret lys og ekstra hylde i talerstolen.

13 Platform til afvaskning af saltspredere Faxe Kommune Faxe kommune har ønsket en løsning til rensning af deres saltspredere. I dag står man på en jordvold i en akavet stilling og forsøger at vaske saltsprederne. De har ønsket en mobil løsning med trappe og platform med gelænder/hegn, således at arbejdet kan blive udført effektivt og forsvarligt. A/S Bevola har designet og tegnet et forslag som er til evaluering i Faxe kommune..

14 SK-Service SK-Service i Slagelse skulle i forbindelse med ombygning/ renovering af nogle slamtanke have monteret nogle dæksler på nogle store brøndringe, som har en diameter på ca. 3,5 mtr. Da brøndringene har en højde på ca. 1 mtr. fra jorden, og diameteren taget i betragtning, var en traditionel løsning, hvor en del af dækslet åbnes via hængsler, ikke muligt. Bevola løste opgaven ved at konstuere et dæksel i alumniumdørkplade, hvor der er en udskæring i dækslet, og henover denne udskæring kan en tilsvarende plade drejes ind over. Dækslet er forsynet med nogle styre og låsepaler, samt nogle glidelejer, der gør betjeningen nem og enkel, og er ergonomisk at arbejde med. Konstruktionen gør, at tunge og uhåndterlige løft dermed helt undgås.

PROJEKTINVENTAR. Hanstholm Køkken A/S Skyumvej 36 Vildsund 7700 Thisted Tel: 9793 1500 www.hanstholm.com HJEM MED UNIKT HÅNDVÆRK

PROJEKTINVENTAR. Hanstholm Køkken A/S Skyumvej 36 Vildsund 7700 Thisted Tel: 9793 1500 www.hanstholm.com HJEM MED UNIKT HÅNDVÆRK PROJEKTINVENTAR Hanstholm Køkken A/S Skyumvej 36 Vildsund 7700 Thisted Tel: 9793 1500 www.hanstholm.com HJEM MED UNIKT HÅNDVÆRK Fra unikt håndværk til individuelle løsninger Hanstholm Køkken er en 100

Læs mere

Teknologi-Børn. Christian Mørk og Volkan Erdönmez

Teknologi-Børn. Christian Mørk og Volkan Erdönmez Teknologi-Børn Christian Mørk og Volkan Erdönmez 22/04 2010 Vejleder: Berit Bruun Jespersen Fag: Teknologi Klasse: 1.A Skole: Odense Tekniske Gymnasium I dette forløb har vi arbejde med børn og hvordan

Læs mere

Nye koncepter til mobile tandklinikker

Nye koncepter til mobile tandklinikker Bachelorprojekt Nye koncepter til mobile tandklinikker Dato: 20/12-2010 Student: Nikolaj Apitz s053871 Vejleder: Claus Thorp Hansen Studieretning: Design og innovation Institut: DTU Management Projektperiode:

Læs mere

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5 Design Ergonomi Indledning Ergonomi er endnu et projekt hvor vi for lov at arbejde med design, og opleve hvad der kan stå bag et design. Som nu i dette projekt, måden man bruger et produkt på, og hvor

Læs mere

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde

Egen virksomhed Belal og Andreas V. 1.1 Roskilde Teknisk Gymnasium. Egen Virksomhed. Teknologi - Knallert skjolde Egen Virksomhed - Knallert skjolde Belal Zalali & Andreas Vidø 1.1 HTX Roskilde 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 3 Resume..3 1. Analyse..4 1.1 Problemanalyse 4 1.2 Problemformulering.5 1.3 Produktbeskrivelse.5

Læs mere

Grønbech Produktoversigt - Vand & Spildevand

Grønbech Produktoversigt - Vand & Spildevand Grønbech Produktoversigt - Vand & Spildevand Din garanti for kvalitet og god service Grønbech er din totalleverandør af spildevandspumper, både dykket og tørtopstillet, mikser, komplette pumpestationer

Læs mere

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS GRA b DESIGN. HEARTS & MINDS HVAD, HVORFOR OG HVORDAN? HVAD GÅR OPGAVEN UD PÅ? Opgaven gik ud på at, udfra udleveret trykt materiale skulle lave et fuldt og responsivt hjemmeside design. Sitet er lavet

Læs mere

Teknologi rapport. Mennesket i bevægelse. Af: Nicolas, Zemri, Martin og Casper, 2.F

Teknologi rapport. Mennesket i bevægelse. Af: Nicolas, Zemri, Martin og Casper, 2.F Teknologi rapport Mennesket i bevægelse Af: Nicolas, Zemri, Martin og Casper, 2.F Indholdsfortegnelse Problemanalyse af tema/indledning... 3 Problemformulering og problemanalyse... 3 Produkttype... 3 Tidsplan...

Læs mere

Gode råd om professionelle støvsugere og luftrensere!

Gode råd om professionelle støvsugere og luftrensere! www.starmix.dk www.kiekens.dk www.pullman.dk Gode råd om professionelle støvsugere og luftrensere! For din skyld! Støvet skal ende i filtrene på støvsugere og luftrensere ikke i dine lunger! Bedre arbejdsmiljø

Læs mere

SIDEKAMERA TIL FOREBYGGELSE AF HØJRESVINGSULYKKER. Teknologi rapport

SIDEKAMERA TIL FOREBYGGELSE AF HØJRESVINGSULYKKER. Teknologi rapport SIDEKAMERA TIL FOREBYGGELSE AF HØJRESVINGSULYKKER rapport Gruppe: Guy-Alain Niyongabo Rasmus Kjærsgaard Nielsen Lasse Gammelgaard Christiansen Louise Regitze Skotte Andersen Klasse: 1.3 Lærer: Signe Koch

Læs mere

a lway s i n m o v e m e n t

a lway s i n m o v e m e n t always in movement altid klar til at løfte opgaven Indhold Indledning...4 Kontakt...5 Aluminium lette kran system...6 Kran system / El-taljer...7 Svingkraner...8 Svingkraner med Alu-arm...9 Vaculex ML

Læs mere

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 2010 Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 Af: Rami Kaddoura, Safa Sarac, Martin Schmidt og Andreas Eriksen. Fag: Teknologi Vejleder: Arne Wamsler Skole: HT, Roskilde Tekniske Gymnasium MARS

Læs mere

EN BERETNING OM VAND, JORD OG RÅSTOFFER

EN BERETNING OM VAND, JORD OG RÅSTOFFER EN BERETNING OM VAND, JORD OG RÅSTOFFER Titel: En beretning om vand, jord og råstoffer Udgiver: Region Sjælland Regional Udvikling Udgivelsesår: 2013 Tryk: Region Sjælland ISBN: 978-87-92026-57-6 Rent

Læs mere

Standard og kundespecifikke løsninger Eksempel på løsning (mobile CIP enheder) Generelt Eksempel på løsning (tavlesystem til neutralisering)

Standard og kundespecifikke løsninger Eksempel på løsning (mobile CIP enheder) Generelt Eksempel på løsning (tavlesystem til neutralisering) Komplette systemer IWAKI tilbyder komplette pumpesystemer fra simple pumpestationer, mindre opbevaringsbeholdere og doseringskabinetter til komplette integrerede procesanlæg til f.eks. rensning, opblanding,

Læs mere

Din partner i udvikling

Din partner i udvikling Din partner i udvikling Få overblik over dine opgaver Opnå konkurrence fordele Skab merværdi for dine kunder Spar tid gennem effektivisering Overblik gennem indsigt NOVAQ as er et udviklingshus, der bygger

Læs mere

Sugning af slagger fra kedler

Sugning af slagger fra kedler Mammutsugeren suger 8.000 m3 luft i timen Sugning af slagger fra kedler En gang om året bliver kedlerne på havnen hos AAK i Århus rengjort for slagger og aske. Den nemmeste måde er at suge det ud med en

Læs mere

Slamsugning - også fra store dybder

Slamsugning - også fra store dybder Slamsugning - også fra store dybder FKSSlamson har opbygget et helt specielt køretøj til tømning af sand fra vandfyldte tanke og bassiner på bl.a. rensningsanlæg. Løsningen gør, at vi udover traditionel

Læs mere

Application Management Service

Application Management Service Application Management Service I dette Whitepaper vil vi beskrive nogle af vores erfaringer med Application Management. De fleste virksomheder har på et tidspunkt lavet, eller fået lavet, en mindre applikation,

Læs mere

- Et brugerdrevent innovationsprojekt

- Et brugerdrevent innovationsprojekt - Et brugerdrevent innovationsprojekt Viden om demens i hjemmet Hands-on erfaringer er bedre end 100 PowerPointslides Vi vil gerne være med! En øjenåbner for demens koordinatoren Deltagere og partnere

Læs mere

Gode råd om professionelle støvsugere og luftrensere får du i

Gode råd om professionelle støvsugere og luftrensere får du i Gode råd om professionelle støvsugere og luftrensere får du i For din skyld! Støvet skal ende i filtrene på støvsugere og luftrensere ikke i dine lunger! Bedre arbejdsmiljø til Bygge og Anlæg samt Industri!

Læs mere

Ulykker En vejledning med metoder og løsningsforslag ved nærved-ulykker. Fra UPS til OBS

Ulykker En vejledning med metoder og løsningsforslag ved nærved-ulykker. Fra UPS til OBS Ulykker En vejledning med metoder og løsningsforslag ved nærved-ulykker Fra UPS til OBS Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postboks 7777 1790 København V Telefon: 70 23 15 43 Telefax: 70 23 15 40 E-mail:

Læs mere

ALCON HALMFYR - FOR ØKONOMIENS OG KLIMAETS SKYLD!

ALCON HALMFYR - FOR ØKONOMIENS OG KLIMAETS SKYLD! ALCON HALMFYR - FOR ØKONOMIENS OG KLIMAETS SKYLD! 1 ALCON LEVERER HALMFYR I MANGE FORSKELLIGE STØRRELSER HVILKEN KEDEL PASSER DIG? SERIE 1200 SERIE 2000 SERIE 2300 SERIE 2800 SERIE 4000 Rundt brændkammer

Læs mere

Henning Baadsmand Tømrermester Danmarksvej 1a 8660 Skanderborg

Henning Baadsmand Tømrermester Danmarksvej 1a 8660 Skanderborg Henning Baadsmand Tømrermester Danmarksvej 1a 8660 Skanderborg Tlf. 86520344 fax 86512144 Mobil 40431344 1 af 8 sider Miljø & Energi Ministeriet. 3.kontor. Amaliagade 44 J.nr.75664/980014 1256 København

Læs mere

FLEKSIBLE MODULER TIL INTERIMSAFLUKNING

FLEKSIBLE MODULER TIL INTERIMSAFLUKNING AFLUKNING MED LÆGTER OG PLASTIC AFLUKNING MED ALTIFLEX MODULER FLEKSIBLE MODULER TIL INTERIMSAFLUKNING MINIMERER ENERGIREGNINGEN, MODVIRKER TYVERI OG HOLDER BYGNINGEN TØR ALTIFLEX PÅ 2 MINUTTER Erstatningen

Læs mere

Praktikophold som byggeteknikker. Arkitektfirmaet Friis Andersen a/s

Praktikophold som byggeteknikker. Arkitektfirmaet Friis Andersen a/s Praktikophold som byggeteknikker Arkitektfirmaet Friis Andersen a/s Ellen Agger BTH NÆSTVED 20.10.2014 Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med 10 ugers praktikophold i 4. semester af byggeteknikkeruddannelsen.

Læs mere

DISA FLEX 70. Af Peter Windfeld Rasmussen

DISA FLEX 70. Af Peter Windfeld Rasmussen DISA FLEX 70 Af Peter Windfeld Rasmussen De har brug for en ny maskine i Indien sagde chefen. Hvad kommer det mig ved, svarede jeg, men inden der var gået kort tid vidste jeg alt om det, for det blev mit

Læs mere

Vi arbejder for et bæredygtigt miljø

Vi arbejder for et bæredygtigt miljø N R 1 2 0 0 9 Vi arbejder for et bæredygtigt miljø Skagen får Danmarks mest avancerede vandværk Lyn-renseanlæg til industrien Lolland tager klimaændringerne alvorligt Polen vælger slamforbrænding LEDER

Læs mere

-Et idékatalog til procesindustrien

-Et idékatalog til procesindustrien Ulykkesforebyggelse gennem ændring af holdninger og adfærd -Et idékatalog til procesindustrien Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postboks 7777 1790 København V Telefon: 70 23 15 43 Telefax: 70 23 15 40

Læs mere

Før De tager Deres nye køleskab i brug

Før De tager Deres nye køleskab i brug Køleskabet DA Kære kunde! Tillykke med Deres valg af et Gorenje køleskab. Det er et meget fornuftigt valg, da et køleskab fra Gorenje forener både økonomi og kvalitet i et moderne og gennemtænkt design.

Læs mere

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1.

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1. ERGONOMSIK Om ergonomisk Når noget er ergonomisk designet betyder det at det er behageligt for kroppen at arbejde med. Det kan være et håndtag der er formet efter fingrene eller det kan være et par sko

Læs mere