Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1."

Transkript

1 Sorsigvej Ribe Telefon: Mail: Sagsnr.: TS Dato: 1. december 2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1. Indledning Færdselsstyrelsen har den 23. september 2016 sendt udkast til ny dimensionsbekendtgørelse i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 25. oktober Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Arbejdstilsynet, DI Bilbranchen, Dansk Bilbrancheråd, Dansk Kørerlærer-Union, 3F Transport, FDM, Tekniske Konsulenter for Vejtransport og Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL). Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Brancheorganisation for den danske vejgodstransport (ITD), DTL, Dansk Erhverv, Danske Busvognmænd, Danske Motorcyklister (DMC), Danske Regioner, Danske Speditører, DI Transport, Kommunernes Landsforening (KL), Rigsadvokaten, Rigspolitiet, SKAD, Trafikselskaberne i Danmark og Vejdirektoratet. I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i de modtagne høringssvar opdelt efter relevante emner. Styrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. Samtlige høringssvar vedlægges som bilag til dette notat. 2. Containere og veksellad ( 10, stk. 4) Dansk Erhverv går ud fra, at reglerne indføres som følge af de relativt nye regler om vejning af containere i skibstrafik og fremfører, at der Side 1 (10) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik- og Byggestyrelsen

2 skal minimumreguleres, når der indføres søtransportregler i landtransportregler som følge af IMO-reguleringen. Færdselsstyrelsen skal i den forbindelse henvise til, at der er tale om implementering af direktiv 2015/719/EF om vægt og dimensioner for køretøjer på vej. Ændringer vedrørende transport af containere og veksellad i Færdselsstyrelsens udkast vedrører alene de forpligtelser, der fremgår af dette direktiv. ITD påpeger i relation til den forøgede længdegrænse ved transport af 45 containere og skiftelad i forslagets 10, stk. 4, at det er vigtigt, at 30, stk. 2 i særtransportbekendtgørelsen opretholdes. Færdselsstyrelsen kan bekræfte, at særtransportbekendtgørelsens 30, stk. 2, ikke ændres. Det vil således fortsat være tilladt at køre med sættevogntog med container, indeholdende deleligt gods, og en samlet vogntogslængde på indtil 17,0 m (og en højde på indtil 4,10 m), når der køres direkte til og fra skib eller jernbane. 3. Tilladt totalvægt for bil med to eller tre aksler, som bruger alternative brændstoffer ( 22, stk. 2, nr. 2 og 5) Vejdirektoratet oplyser, at forøgelse af tilladt totalvægt på op til kg for 2- og 3 akslede biler som følge af, at de bruger alternative drivmidler, vil medføre et forøget slid, som ikke på nuværende tidspunkt kan præciseres. Dette forhold er der taget stilling til i forbindelse med ændringen at direktivet om vægt og dimensioner. DTL og Dansk Erhverv ønsker, at forhøjelse af tilladt totalvægt på køretøjer med op til et ton bør udvides til også at omfatte køretøjer med flere aksler (4-akslede) og ligeledes varebiler klasse N1. Dette ville ikke svare til direktivet, og det ville potentielt kunne give problemer med broerne, hvis en lastbil vejer kg i stedet for kg. En sådan ændring ligger ud over det i direktivet fastsatte. Færdselsstyrelsen vil derfor ikke forøge vægten for øvrige køretøjer. For så vidt angår varebiler er bestemmelsen ikke relevant. Hvis en varebil bliver tungere (end kg) på grund af alternative brændstoffer, bliver det blot til en lastbil (over kg totalvægt). Konsekvenserne for alle andre regler (køre-/hviletid, vognmandstilladelser m.v.) vil være omfattende, hvis en bil med f.eks kg totalvægt stadig skulle kaldes en varebil. Side 2 (10)

3 ITD bemærker, at forøgelsen af lastbilernes mulighed for kg ekstra ikke er fulgt op af muligheden for kg ekstra på vogntogsvægten. I starten vil det formentlig kun være lastbiler til bymiljøer og nærdistribution, altså sololastbiler, så det vil ikke gøre så meget, men ITD mener, at det ikke er hensigtsmæssigt at begrænse incitamentet til at anvende alternative brændstoffer for vogntog, når udviklingen gør det muligt engang i fremtiden. Vogntogsvægten er blevet løftet flere gange, senest fra til kg. Dette er absolut maks. for broerne på vejnettet ifølge Vejdirektoratet. 4. Tilladt totalvægt for 2- akslede busser øges til kg ( 22, stk. 2, nr. 3) Trafikselskaberne i Danmark anser det som en positiv udvikling, at der gives mulighed for højere totalvægt for 2-akslede busser. Vejdirektoratet bemærker, at forøgelse af tilladt totalvægt på busser fra kg til kg vil medføre en markant forøgelse af vejsliddet på cirka 39 % ( 22, stk. 2, nr. 3). Dette forhold er der taget stilling til i forbindelse med ændringen at direktivet om vægt og dimensioner. Færdselsstyrelsen skal i den anledning oplyse, at EU-Kommissionens begrundelse for denne forøgelse af totalvægten er, at borgernes gennemsnitsvægt er steget, og at det samme gælder vægten af deres bagage. Færdselsstyrelsen har vurderet, at der ud fra en samlet betragtning ikke er tale om forøget slid i forhold til i dag. Denne opfattelse er baseret på, at de potentielt omfattede, to-akslede busser ikke ændres. De busser, der anvendes i byerne, er på de mest travle ruter allerede nu fyldt i myldretiden, og passagerernes vægt er, som nævnt, allerede steget. 5. Afskiberes medansvar for overlæs ( 34, jf. 35, stk. 1, 3. pkt.) Dansk Erhverv mener i det det forudsættes, at ændringen om ansvar for afskiber er en følge af de nye regler for vejning af containere i skibstrafik at landtransportregler, der indføres som følge af IMOreguleringen, skal holdes på et minimum af, hvad de internationale regler kræver. Færdselsstyrelsen indfører bestemmelserne som en direkte implementering af direktiv 2015/719/EF, som ændrer Rådets direktiv 96/53/EF Side 3 (10)

4 om fastsættelse af de største tilladte dimensioner i national og international trafik og største tilladte vægt i international trafik for visse vejkøretøjer i Fællesskabet. DTL finder det ikke rimeligt, hvis både afskiber og transportør straffes med bøde, hvis vægterklæringen er fejlagtigt udfyldt, og lastenheden vejer mere, end der er opgivet. Det bør i de tilfælde alene være afskiberen, der skal straffes. Færdselsstyrelsen er enig i denne betragtning. Som følge heraf tilpasses strafbestemmelsen ( 37). Danske Speditører ønsker en nærmere uddybning af, hvad der menes med erklæring, og DI Transport finder det helt afgørende, at f.eks. et CMR-fragtbrev, hvoraf bruttovægten fremgår, er tilstrækkeligt for at overholde den nye 34. Færdselsstyrelsen har tilføjet i bestemmelsen 34, stk. 3, at et udfyldt CMR-fragtbrev anses som tilstrækkeligt. Dansk Erhverv har reservationer for bekendtgørelsens bestemmelser om afskibers ansvar og bemærker, at der i høringsbrevet vedrørende afskiberansvar for overlæs henvises til 34, jf. 35, stk. 1, 3. pkt., og at Dansk Erhverv går ud fra, at der henvises til strafbestemmelsen i 37, stk. 1, 3. pkt. Se afsluttende bemærkninger. Bestemmelserne tilpasses. DI Transport påpeger, at direktivet kun taler om straf ved overlæs, men ikke ved både overlæs og akseltryk. Færdselsstyrelsen anerkender denne observation. Bekendtgørelsen tilrettes, så afskiberansvaret alene vil gælde totalvægt. Rigsadvokaten og Rigspolitiet påpeger, at det ikke fremgår af høringsbrevet fra Færdselsstyrelsen, at der er foretaget ændringer i dimensionsbekendtgørelsens strafbestemmelse. Det er således heller ikke beskrevet i hørningsbrevet hvilke overvejelser, der ligger til grund for de ændringer, der er foretaget i straffebestemmelsen. Se afsluttende bemærkninger. Bestemmelserne tilpasses. Rigsadvokaten forstår ophævelsen af hjemlen i den gældende dimensionsbekendtgørelse til at udmåle skærpede bøder som en konsekvensændring som en følge af ophævelsen af strafskærpelsesregler i færdselslovens 118 i lov 184 af 8. marts 2011, og ikke som et ud- Side 4 (10)

5 tryk for et ønske om at ændre bødetaksterne i sager vedrørende de overtrædelser, der var omfattet af den gældende dimensionsbekendtgørelses 33, stk. 3. På den baggrund forventer Rigsadvokaten ikke på baggrund af ophævelsen af den gældende dimensionsbekendtgørelses 33, stk. 3 at ændre de bødetakster, der opregnes i rigsadvokatmeddelelsens afsnit om Færdsel Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86). Endvidere finder Rigsadvokaten og Rigspolitiet, at de foreslåede 34 og 37, stk. 1, 1. pkt., kan give anledning til fortolkningstvivl og derfor bør præciseres i bekendtgørelsen. Færdselsstyrelsen skal beklage, at høringsbrevet ikke indeholdt begrundelse for at ophæve 33, stk. 3, og skal samtidig bekræfte, at der er tale om en konsekvensændring af lov nr. 184 af 8. marts Det har således ikke været Færdselsstyrelsens hensigt at ændre på bødetaksterne. Endelig skal Færdselsstyrelsen oplyse, at Rigsadvokatens anmodning om en præcisering af strafbestemmelsen vedrørende afskibers udstedelse af en erklæring vedrørende vægt på container eller veksellad, tages til efterretning. Hensigten er, at der pålægges afskiber straf, hvis erklæringen mangler eller indeholder fejlagtige oplysninger, og der samtidig foreligger overtrædelse af tilladt totalvægt. Færdselsstyrelsen har på den baggrund ændret bestemmelsens formulering. 6. Akselafstandskrav ( 15, stk. 3, nr. 2 og nr. 3) Rigspolitiet foreslår, at det overvejes at tilføje, at bestemmelsen gælder for beregning af akseltrykket i andre akselgrupper end nævnt i stk. 3, nr. 4), idet denne bestemmelse netop fastsætter akseltrykket på to aksler, hvor den indbyrdes afstand er mindre end 1 m. Herved anvendes også samme fremgangsmåde, som tilfældet er i forhold til udkastets 16, stk. 5. Færdselsstyrelsen har ikke foreslået ændringer i 15, stk. 5. Styrelsen er ikke bekendt med, at den gældende formulering har givet anledning til problemer. Hvis der skulle ændres og eventuelt også indføres akselafstandskrav for 4- og 5-akslede akselgrupper på motordrevne køretøjer, vil det skulle ske på baggrund af en generel høring. 7. Ændring af kravet til afstanden mellem lastbilers bageste aksel og sættevognens forreste aksel for sættevognstog (udkastets 22, stk. 6, og stk. 8) Side 5 (10)

6 DI Transport mener, at der i 22, stk. 8 bør ses på, om det er nødvendigt at fastholde afstandskravet for køretøjer på kg, eller om dette kan hæves til kg. Alternativt er det væsentligt, at der fortsat kan gives dispensation, da dette er vigtigt i forhold til trafikken i Sverige. Vægtgrænsen er øget fra kg til kg (eller rettere; det er afstandskravet for at have kg, der er mindsket fra 4,0 til 3,0 m). Det er ifølge Vejdirektoratet lige præcis hvad der kan lade sig gøre, og det svarer til reglerne for kærrevogntog. 8. Påhængskøretøj til motorcykel ( 3, stk. 2 og 22, stk. 2, nr. 9) Bestemmelserne om påhængsvogn til motorcykel har været underkastet notifikation i henhold til notifikationsproceduredirektivet (2015/1535). Stand still-perioden udløb den 14. oktober 2016, og der er ikke kommet bemærkninger. Ændringerne kan på den baggrund udstedes i Danmark. Danske Motorcyklister DMC foreslår, at det overvejes at tilføje krav om, at koblingen til påhængskøretøjet placeres med en centerlinje minimum 65 cm fra det trækkende køretøjs yderste punkt i venstre side af køretøjet i de tilfælde, hvor motorcyklen er monteret med sidevogn. DMC begrunder ikke forslaget, men det synes at være, at påhængsvognen så ikke vil rage meget ud til venstre for motorcyklen. Færdselsstyrelsen finder ikke dette vigtigt, da f.eks. påhængsvogne til biler må rage 35 cm ud til hver side, og der i praksis ikke kan blive tale om en ret stor udragning for motorcykel med påhængsvogn. DMC har da også i samme forbindelse skrevet, at en 130 cm påhængsvogn kun vil være få cm bredere end en motorcykel med sidetasker (og at udragningen derfor kun kan blive nogle få cm). 9. Øvrige bemærkninger Vægt på de drivende hjul Rigspolitiet: Det kan [i relation til udkastets 23] overvejes, om ikke der bør indføres krav om, at en vis procentdel af vogntogets faktiske totalvægt skal hvile på bilens drivende hjul. Hensigten hermed er at sikre stabilitet. Side 6 (10)

7 Færdselsstyrelsen deler principielt Rigspolitiet opfattelse. For store vogntog bestående af køretøjer med en tilladt totalvægt på over kg, gælder minimum 20 % på de drivende hjul. Styrelsen er dog ikke bekendt med, at der i praksis skulle være et problem for de små vogntog. Styrelsen vil overveje forslaget i forbindelse med en kommende revision af bekendtgørelsen. Særlig forsigtighed og agtpågivenhed I udkastets 7, stk. 1, er der i det udsendte forslag ændret i formuleringen, således at særlig forsigtighed og agtpågivenhed ændres til: særlig agtpågivenhed. Baggrunden herfor var, at det efter Færdselsstyrelsens opfattelse dækker over det samme. Rigspolitiet har påpeget, at denne ændring kan opfattes som en lempelse, idet særlig forsigtighed og agtpågivenhed efter Rigspolitiets opfattelse kan forstås således, at der både stilles krav til førerens adfærd (agtpågivenhed) og førerens kørsel (forsigtighed). Det har ikke været Færdselsstyrelsens hensigt at ændre praksis, hvorfor der efter drøftelse med Rigspolitiet ændres tilbage til den nuværende formulering. Længde DI Transport ønsker, at det bliver tilladt at køre med øget vogntogslængde, så en krantrækker kan benyttes i kombination med en sættevogn, hvor der er en samlet længde på mere end 16,50 m. Det er Færdselsstyrelsens opfattelse, at dette ville være i strid med direktiv 96/53/EF, som harmoniserer reglerne for dimensioner såvel nationalt som internationalt i EU. Rigspolitiet finder, at det bør overvejes, om der i lighed med bestemmelserne om bredden af køretøjer, der er konstrueret med en arbejdsstilling og en transportstilling (Kapitel 2), også bør stilles krav om, at udragende dele forud og bagud -, der kan afmonteres eller slås ind, skal afmonteres eller slås ind, når der køres på færdselslovens område. Denne ændring er en skærpelse i forhold de gældende bestemmelser. Styrelsen vil overveje forslaget i forbindelse med en kommende revision af bekendtgørelsen. Rigspolitiet henleder opmærksomheden på, at bestemmelsen 12, stk. 3, om medbringertruck efter dens formulering, kan anvendes i et vogntog bestående af en lastbil tilkoblet en påhængsvogn af kærretypen. Når medbringertrucken anbringes bag på kærren, kan det medføre en væsentlig forringelse af V-værdien. Side 7 (10)

8 De internationale regler om V-værdi er udformet sådan, at der er en sikkerhedsmargen, så gods ikke nødvendigvis skal være fordelt fuldstændig jævnt på hele lastefladen. Styrelsen er ikke bekendt med, at emnet har givet anledning til problemer. Rigspolitiet anfører, at i forhold til 12, stk. 3, nr. 3, kan det overvejes at ændre ordlyden fra langsomt til: langsomtkørende, hvorved ordlyden bringes i overensstemmelse med DfK pkt Færdselsstyrelsen justerer bekendtgørelsen som ønsket. Danske Regioner og Trafikselskaberne i Danmark ønsker, at det skal blive muligt at køre med busser, der er længere end 18,75 m op til 25 m. På indeværende tidspunkt pågår der overvejelser om at tillade kørsel med busser, der er længere end 18,75 m. En sådan ændring forudsætter dog forudgående inddragelse af andre interessenter, ikke mindst vejmyndighederne, og vil endvidere nødvendiggøre en ny generel høring. Bestemmelsen om længde på ledbus bliver derfor ikke ændret i denne nye bekendtgørelse. Definitionen af definitionen på ledbus i bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjer bliver imidlertid justeret således, at denne ikke er til hinder for at der eventuelt iværksættes forsøg med ledbusser med flere led. Bredde SKAD ønsker, at der i 6 om måling af bredde anføres en henvisning til detailforskrifter for køretøjer til de nævnte undtagelser, og at disse også indeholder rullepresenninger. Færdselsstyrelsen indsætter i 6 en henvisning til den bestemmelse i bekendtgørelsen om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr, som fastlægger metoden for måling af bredde. Bestemmelsens oplistning af undtagelser er ordret den samme som i direktiv 96/53 om vægt og dimensioner. Fortolkning af bestemmelsen hvorefter køretøjer godkendes af synsvirksomhederne - fremgår af vejledning om syn af køretøjer under punkt (2). DI Transport ønsker det undersøgt, om der kan åbnes op for en max. bredde på 2,60 m, hvis sidevæggenes tykkelse er 45 mm, uanset om der er monteret et varme- / køleanlæg på køretøjet. Dette skulle efter DI Transports oplysninger være tilladt i Sverige. Side 8 (10)

9 EU-direktivet om vægt og dimensioner i international transport forhindrer, at Danmark tillader 2,60 m, uden at kravene (om varme/køleanlæg) er opfyldt. Der har været en overgangsbestemmelse i direktivets artikel 4, stk. 6, som tillod større bredde i de lande, som tillod det før ikrafttræden af direktiv 96/53/EF. Denne mulighed udløb 31. december Den tilladte bredde ændres således ikke. Akseltryk Rigspolitiet finder, at ordlyden i bestemmelsen 31, stk. 2, nr. 2, og stk. 3 (som i sin tid blev indsat på baggrund af et forslag til formulering fra Rigspolitiet) ikke giver mening, idet bestemmelsen vedrører ikke-registrerede eller ikke-godkendte køretøjer, hvorfor der i sagens natur heller ikke er et registreret eller godkendt akseltryk for køretøjet. Det foreslås derfor i stedet, at ordlyden i relation til 31, stk. 2, 2. pkt., ændres for så vidt angår sidste del vedrørende sættevogn og påhængskøretøj med stiv trækstang, således at der i stedet anvendes udtrykket dog køretøjsfabrikantens samlede teknisk tilladte akseltryk. Alternativt foreslås det, at Færdselsstyrelsen definerer begrebet godkendt akseltryk, således at et godkendt akseltryk tillige omfatter det af køretøjsfabrikanten fastsatte teknisk tilladte akseltryk. Derudover bør det i bestemmelsens stk. 3 tilføjes, at stk. 2 heller ikke kan medføre fravigelse af de grænser for akseltryk, som i øvrigt fremgår af bekendtgørelsen. Kapitel 6 vedrører totalvægt. Den ønskede tilføjelse vil skulle fremgå af Kapitel 5 om akseltryk; i 21. Da der er tale om en tilføjelse, som efter omstændighederne vil kunne fortolkes som en skærpelse, vil ændringen forudsætte en forudgående høring. Den ønskede ændring forslaget vil indgå i overvejelserne ved en kommende revision af bekendtgørelsen. Slæbning Rigspolitiet har påpeget, at ændringen i bestemmelserne 21 og 32, som giver politiet bemyndigelse til, at redningskorps og lignende ved fjernelse af havarerede køretøjer, kan fravige reglerne for akseltryk og totalvægt, i udkastet er ændret til slæbning. Konsekvensen heraf vil være, at der for politiet bliver mindre fleksibilitet i mulighederne for at få flyttet køretøjerne udenfor særtransportkontorernes åbningstid, og samtidig vil det medføre en øget belastning af særtransportkontorerne. Side 9 (10)

10 Færdselsstyrelsen har ved ændringen ikke haft til hensigt at ændre anvendelsen af bestemmelserne, men har haft til hensigt at anvende samme term som i slæbningsbekendtgørelsen, dvs. at anvende udtrykket slæbning gennemgående. På baggrund af Rigspolitiets tilbagemelding vil Færdselsstyrelsen imidlertid ændre tilbage, så der også fremover igen kommer til at stå fjernelse i 21 og Økonomiske og administrative konsekvenser Erhvervsstyrelsen har vurderet, at udkastet medfører administrative konsekvenser under 4 mio. kr. årligt for erhvervslivet, og derfor ikke overstiger bagatelgrænsen. 11. Ikrafttræden Rigspolitiet foreslår at det overvejes, om det bør fremgå af overgangsbestemmelsen, at bus registreret før 9. marts 2004 kan have en længde på indtil 13,85 m under de betingelser, som fremgår af detailforskrifterne punkt (1). Færdselsstyrelsen imødekommer dette forslag. Bestemmelsen indsættes i 39, som stk. 4. Side 10 (10)

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse Til høringsparterne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse J.nr.: TS2060103-413 Dato 23. september 2016 Hermed

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk UDKAST FS302-502 22. december 2010 Nr. xxx af yy. januar 2010 Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk I medfør af 51, stk. 7, 84, stk. 1, 85, stk. 1 og 118, stk. 8,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Deres ref.: Frank Thrusholm Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-230811-11945 Dato: 24.08.2011

Deres ref.: Frank Thrusholm Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-230811-11945 Dato: 24.08.2011 Trafikstyrelsen, Bilteknik Att: Frank Thrusholm Gl. Mønt 4 DK-1117 København K Lyren 1 DK-6330 Padborg Telefon: +45 74 67 12 33 Telefax: +45 74 67 43 17 Internet: www.itd.dk e-mail: itd@itd.dk Sendt pr.

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1

Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1 1 UDKAST Øverst på formularen 23. september 2016 Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (Dimensionsbekendtgørelsen) 1 I medfør af 51, stk. 8, 84, stk. 1, 85, stk.

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog BEK nr 1076 af 07/11/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Færdselsstyrelsen, j.nr. FS302-12 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport Dato 24. maj 2018 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr I bekendtgørelse nr. 434 af 29. april 2014 om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Læs mere

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger.

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger. Alle indkomne høringssvar fra høring over forslag til forsøgsordning med brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor:

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK - PR. MAJ 2018 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på køretøjstyper og vogntogskombinationer, i forbindelse de aktuelle totalvægte der er gældende pr. 1.

Læs mere

Få styr på de TUNGE VOGNTOG

Få styr på de TUNGE VOGNTOG Få styr på de TUNGE VOGNTOG Sådan udnytter du bedst de nye totalvægte find dine muligheder i oversigten Oversigten er udarbejdet af Finn Bjerremand 18 T 11,5 T Max 10 T 11,5 T/ 18 T 42 T/EU 40 T 11,5 T

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr (DfK 2017)

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr (DfK 2017) Til høringsparterne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060100-00045 Dato: 23. september 2016 Høring over udkast til ny bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog

Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog Færdselsstyrelsen Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 11. juni 2007 FS302-12 Bekendtgørelse om køretøjer i forsøg med modulvogntog I medfør af 68, 70a og 118, stk. 8, samt i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 I medfør af 43, stk. 11, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86)

Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86) Færdsel - Befordring, belæsning, vægt, dimensioner mv. (fl 82-86) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 9.12.2014 Status: Gældende Udskrevet: 9.1.2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00219 Dato: 09-07-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 720 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 11. april 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Sidsel Kathrine

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse Dato 1. november 2016 Side 1/5 Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver Høringen Et udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver har i perioden fra den 26. juli til 23. august

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS21101-00003 Dato: 17-03-2016 Sagsbehandler: TRBJ Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre-

Læs mere

Faktuelt notat om modulvogntog

Faktuelt notat om modulvogntog Trafikudvalget L 35 - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt Færdselsstyrelsen Dato: 7. november 2006 J. nr.: 2006-5020-33 Faktuelt notat om modulvogntog og om foreslåede krav til modulvogntog Modulvogntog er

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1) BEK nr 458 af 12/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS20000-00068

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014

Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014 Total- og vogntogsvægte i DK - pr. 1. august 2014 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på mulige køretøj- og vogntogstyper i forbindelse med de forhøjede totalvægte der er gældende pr.

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Notat Dato 13. september 2012 J.nr. TS2060503-68 Nærheds- og Grundnotat om Europa-Kommissionens udkast til forordning om periodisk syn af køretøjer

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget, Retsudvalget, Retsudvalget 2012-13 L 183 Bilag 1, L 183 A Bilag 1, L 183 B Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 11. marts 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Stinne Andersen Sagsnr.:

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer 1)

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer 1) BEK nr 485 af 25/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS2060604-8

Læs mere

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer

Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer UDKAST af 9. november 2015 J.nr.TS2060604-8 Bekendtgørelse om slæbning af køretøjer I medfør af 70, stk. 4, og 118, stk. 7, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.1386 af 11. december 2013, fastsættes

Læs mere

Færdsel - Hastighed (fl a) ( )

Færdsel - Hastighed (fl a) ( ) Færdsel - Hastighed (fl 41-43 a) (13.05.2016) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 13.5.2016 Status: Historisk Udskrevet: 1.2.2017 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 62 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhed ved reparation af havarerede køretøjer

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport BEK nr 567 af 28/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2060602-119 Senere ændringer til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 39 Folketinget 2011-12 Fremsat den 23. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forbud mod visse konstruktive ændringer,

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Retsudvalget L 71 B - Bilag 9 Offentligt

Retsudvalget L 71 B - Bilag 9 Offentligt Retsudvalget L 71 B - Bilag 9 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 30. april 2007 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2006-801-0009 Dok.: KSE40944 Ændringsforslag til Forslag til lov om

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse.

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse. 1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS20000-00085 Dato: 01-03-2017 Sagsbehandler: SJO Til høringsparterne Høring over udkast til ændring af bekendtgørelser

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer 2015/1 LSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin. Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Regler om kørsel med trailer

Regler om kørsel med trailer Regler om kørsel med trailer Med de nye kørekortsregler pr. 19/1-2013 bortfaldt reglen om, at hvis påhængskøretøjets tilladte totalvægt overstiger bilens egenvægt med mere end 50 kg, så skal man have kørekort

Læs mere

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold Bekendtgørelse om Tivolitog Indhold Afsnit 1: Politiets meddelse og tilladelse Side 3 Afsnit 2: Synsvirksomhedens godkendelse. Side 4 Afsnit 3: Tivolitogets anvendelse. Side 5 Afsnit 4 Straf, betaling

Læs mere

Vejledning om betingelser for tilladelsesfri og tilladelseskrævende særtransport

Vejledning om betingelser for tilladelsesfri og tilladelseskrævende særtransport Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060602-00230 Sagsbehandler: ANVM Dato: 15-05-2018 Vejledning om betingelser for tilladelsesfri og tilladelseskrævende

Læs mere

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.1.2017 Status: Gældende Udskrevet: 20.12.2018 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 07.11.08 1923 FS302-12 Godkendelse af køretøjer til brug i modulvogntog Ved bekendtgørelse af 7. november 2008

Læs mere

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 172 Bilag 1 Offentligt 28. februar 2018 J.nr. 2017-7983. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00028 Dato: 19-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol

Læs mere

9068/1/01 REV 1 KSH/ja DG C IV DA

9068/1/01 REV 1 KSH/ja DG C IV DA RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 27. september 2001 (OR. fr) Interinstitutionel sag: 2000/0060 (COD) 9068/1/01 REV 1 LIMITE TRANS 76 CODEC 454 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Fælles

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0195 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0195 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0195 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.1.2015 COM(2015) 7 final 2013/0105 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET i henhold til artikel 294,

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 27 Offentligt Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Lovforslagets formål 2. Lovforslagets indhold 3. Forbud mod visse

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2010-11 L 102 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Dato: 13. december 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-9404-0148 Dok.: MHE40712 over høringssvar

Læs mere

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 142 Offentligt Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for lastbiler samt lette og tunge

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E)

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) I medfør af 56, stk. 5, 64, stk. 5, og 134a i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 735 af 24. august 1992

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0151 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0151 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0151 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 6. maj 2008 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2008-84-0505 Dok.: DBJ40191 Grundnotat om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 47 Folketinget 2011-12 Fremsat den 30. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Bødeforhøjelser

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdsesloven

Forslag. Lov om ændring af færdsesloven Lovforslag nr. L 186 Folketinget 2018-19 Fremsat den 27. februar 2019 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af færdsesloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 153 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2005-156-0025 Dok.: DSS40070 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Fremsat den xx. november 2014 af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Forslag. til

Fremsat den xx. november 2014 af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Forslag. til Fremsat den xx. november 2014 af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen Forslag til Lov om ændring af lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet mv. 1 (Ophævelse af 70 års-grænse) I lov

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 84 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 6. januar 2016 2015-2773 Høringsnotat vedrørende L 84 udkast til forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Deres ref.: FTH / PDY Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-010211-9112 Dato: 31.01.2011

Deres ref.: FTH / PDY Vor ref.: jhc Dok. nr.: D-010211-9112 Dato: 31.01.2011 Trafikstyrelsen, Bilteknik Att: Frank Thrusholm Gl. Mønt 4 DK-1117 København K Lyren 1 DK-6330 Padborg Telefon: +45 74 67 12 33 Telefax: +45 74 67 43 17 Internet: www.itd.dk e-mail: itd@itd.dk fth@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere