FRIVILLIGINDSATSEN Kurser & Events

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRIVILLIGINDSATSEN Kurser & Events"

Transkript

1 FRIVILLIGINDSATSEN Kurser & Events Første halvår 2017

2 Tirsdag den 17. januar Speakers Corner Foyen, Biblioteket på Rentemestervej Rentemestevej Kbh NV Ikke nødvendig og alle er velkomne! Følg begivenhed på WeShelters Facebook. Speakers Corner er for alle, som interesserer sig for frivilligt socialt arbejde blandt hjemløse og socialt udsatte. Vi er allerede over 100 frivillige og vi har brug for endnu flere! Frivilligindsatsen inviterer derfor til Speakers Corner. Kom og hils på de andre frivillige og medarbejdere i WeShelter og hør om vores arbejde blandt hjemløse og socialt udsatte mennesker. På aftenens Speakers Corner får vi besøg af en social vicevært fra beboerprojekt Puls, der fortæller om værdien af frivillighed i det daglige arbejde. Alle er velkomne, og det er uforpligtende at møde op. Tag gerne en ven under armen! Igennem WeShelters snart 125-årige historie har frivillige altid været en bærende drivkraft i det sociale arbejde og er det stadig. I WeShelter mener vi nemlig, at frivillige kan noget helt unikt netop i kraft af deres frivillighed. Følg begivenheden på WeShelters facebook og inviter gerne folk i dit netværk!

3 Tirsdag den 24. januar Fyraftensmøde: Når man har brug for støtte til at holde livet på rette kurs. Historier fra arbejdet med udsatte borgere i egen bolig. Bolig & Beskæftigelse Svanevej Kbh NV Mandag den 9. januar frivillig@weshelter.dk Huske at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Fyraftensmødet er for alle frivillige og ansatte i WeShelter. På aftenens fyraftensmøde kan I få indblik i en af de indsatser, som vores borgere tilbydes, når de flytter i egen bolig. Lene og Adrian vil fortælle jer lidt om den brede målgruppe, som de arbejder med og komme med nogle historier fra de borgere, som de møder samt give jer et indblik i det arbejde og de rammer, som de arbejder inden for. Målgruppen for støttekontaktpersonernes arbejde er de mest socialt udsatte og isolerede sindslidende, stof og alkoholbrugere samt hjemløse, som almindeligvis ikke kan eller har lyst til at gøre brug af de allerede eksisterende tilbud. Der er tale om en målgruppe, som ikke nødvendigvis tidligere har haft kontakt med de sociale myndigheder på forhånd. Støttekontaktpersonernes arbejde er præget af fokus på tillidsrelationen og processen omkring det enkelte menneske, mere end de fokuserer på hjælpen i sig selv. Om oplægsholderne: Lene Zander og Adrian Olsen er socialfaglige medarbejdere, der arbejder med SKP forløb med borgere på gaden, i egen bolig eller hvor det er bedst for borgeren at mødes. Lene og Adrian er ansat som støttekontaktpersoner efter servicelovens 99 i Borgercenter Voksne under Københavns Kommune. Efter oplæg og diskussion spiser vi middag sammen. Derefter vil der være erfaringsudveksling og diskussion med udgangspunkt i jeres egne oplevelser som frivillige. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret.

4 Torsdag den 2. februar Introkursus for nye frivillige: Del 1 af 2 Herberget RG60 Rådmandsgade Kbh N Mandag den 23. januar frivillig@weshelter.dk Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Kurset er kun for nye frivillige i WeShelter. Både del 1 og del 2 af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! Hvis du har frivilligt arbejde den dag, skal du prioritere introkurset. På del 1 af introkurset stiller vi skarpt på organisationen WeShelter, vores værdier, institutioner og målgrupper. Vi arbejder fokuseret med, hvordan de enkelte frivilligprojekter spiller ind i den helhedsorienterede indsats omkring vores målgruppe, og hvordan du som frivillig navigerer i spændingsfeltet mellem frivilligt og professionelt arbejde. Om underviserne: Kurset afholdes af projektlederne i Frivilligindsatsen. Rikke er cand. mag. i Kultur- og sprogmødestudier fra RUC og ansat som projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og ansat som projektleder på WeShelters Peer-to-peer projekt samt i WeShelters Frivilligindsats. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Du skal bare medbringe dit gode humør og dit engagement. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret på dagen!

5

6 Tirsdag den 7. februar Introkursus for nye frivillige: Del 2 af 2 Herberget RG60 Rådmandsgade Kbh N Mandag den 23. januar frivillig@weshelter.dk Huske at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Kurset er kun for nye frivillige i WeShelter. Både del 1 og del 2 af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! Hvis du har frivilligt arbejde den dag, skal du prioritere introkurset. På del 2 af introkurset arbejder vi gruppeorienteret med svære situationer og dilemmaer, som du kan møde i dit frivillige virke. Vi retter øvelserne mod vores politikker og retningslinjer for det frivillige arbejde, så du bliver klædt på til at interagere med både brugere og personale på institutionerne. Om underviserne: Kurset afholdes af projektlederne i Frivilligindsatsen. Rikke er cand. mag. i Kultur- og sprogmødestudier fra RUC og ansat som projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og ansat som projektleder på WeShelters Peer-to-peer projekt samt i WeShelters Frivilligindsats. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Du skal bare medbringe dit gode humør og dit engagement. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret på dagen!

7 Fredag den 24. februar Fredagsbar: Med Frivilligindsatsen STED HVEM Bevar s Ravnsborggade 10B, 2200 København N. Fredagsbar er for alle frivillige og ansatte i WeShelter. I WeShelter er vi næsten 100 frivillige, der hver især gør en kæmpe forskel for brugerne i de forskellige projekter. Uden jer og de dygtige og dedikerede medarbejdere, som motiverer brugerne til at bruge projekterne, var der ingen projekter. Vi vil gerne sige tak til jer og invitere både frivillige og ansatte på en øl/sodavand og hyggeligt samvær på tværs af projekter og tilbud. Hvis du har lyst til at blive lidt klogere på organisationen og samtidig hygge dig med de sejeste frivillige, ansatte og projektledere i byen, så kom til vores fredagsbar! Vi glæder os!

8

9 Torsdag den 16. marts Fyraftensmøde: Boenheden på Mændenes Hjem Mændenes Hjem Lille Istedgade 2, 1706 København V Mandag den 6. marts frivillig@weshelter.dk Huske at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Fyraftensmødet er for alle frivillige og ansatte i WeShelter. I aften får du mulighed for at møde nogle af de dygtige medarbejdere fra Mændenes Hjem, nemlig Joy og Lotte, som er kontaktpersoner i Boenheden. Boenheden er en del af Boafdelingen, som er en såkaldt 107-boform for hjemløse. Vi skal høre om Boenhedens målgruppe, hvordan personalet arbejder med beboerne, hvilke tilgange de bruger og hvorfor og så skal vi blive klogere på, hvordan normalitetsforståelsen kan ændre sig gradvist, når man arbejder med udsatte mennesker. Om oplægsholderne: Joy er sygeplejerske og Lotte er pædagog. Tilsammen udgør de teamet i Boenheden. Joy og Lotte arbejder hver dag på at skabe gode, stabile og kontinuerlige livsvilkår for den enkelte beboer. Efter oplæg og diskussion spiser vi middag sammen. Derefter vil der være erfaringsudveksling og diskussion med udgangspunkt i jeres egne oplevelser som frivillige. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret på dagen!

10 Tirsdag den 4. april Fyraftensmøde: Konsekvenserne af kontanthjælpsloftet. flere hjemløse og fattige på gaderne? Værestedet Pegasus Enghavevej 110, st., 2450 København SV Mandag den 27. marts Huske at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Fyraftensmødet er for alle frivillige og ansatte i WeShelter. Efter kontanthjælpsloftets indtog er der 13 procent flere danskere i de almene boligselskaber, som ikke kan betale deres månedlige husleje. I Danmark har kilden til hjemløshed været mange andre ting end netop fattigdom, men udviklingen i samfundet peger på, at vi kommer til at opleve et stigende antal fattigdomshjemløse. Til dette fyraftensmøde kan du få stillet din politiske sult, når vi skal møde Jann Sjursen, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte. Jann gør os klogere på, hvilke konsekvenser regeringens reformer og politik har for de allermest udsatte mennesker i Danmark. Vi skal også blive klogere på Rådet for Socialt Udsattes arbejde for at styrke dialogen og indsatsen for de udsatte i vores samfund. Rådet er et statsligt råd nedsat af socialog indenrigsministeren. Rådet har til opgave at være talerør for socialt udsatte, dvs. mennesker med komplekse sociale problemer som fx. hjemløshed, misbrug, sindslidelse mv. Om oplægsholderen: Jann Sjursen er oprindeligt uddannet lærer, men har de sidste mange år af sin karriere arbejdet i den politiske arena. Jann er formand for Rådet for Socialt Udsatte siden Endvidere er han generalsekretær for Caritas Danmark siden Jann har været minister og medlem af Folketinget, samt medlem af regeringens ekspertudvalg vedrørende fattigdom i Efter oplæg og diskussion spiser vi middag sammen. Huske at melde afbud hvis du bliver forhindret på dagen.

11 Tirsdag den 25. april Åbent møde Ukirke Dannebrogsgade Kbh V Ikke nødvendig og alle er velkomne! Følg begivenheden på WeShelters facebook Åbent møde er for alle, som interesserer sig for frivilligt socialt arbejde blandt hjemløse og socialt udsatte. Vi er allerede over 100 frivillige og vi har brug for endnu flere! Frivilligindsatsen inviterer derfor til åbent møde. Kom og hils på de andre frivillige og medarbejdere i WeShelter og hør om vores arbejde blandt hjemløse og socialt udsatte mennesker. På aftenens åbne møde får vi besøg af en medarbejder fra Herbeget Kollegiet, der fortæller om værdien af frivillighed i det daglige pædagogiske arbejde. Alle er velkomne, og det er uforpligtende at møde op. Tag gerne en ven under armen! Igennem WeShelters snart 125-årige historie har frivillige altid været en bærende drivkraft i det sociale arbejde og er det stadig. I WeShelter mener vi nemlig, at frivillige kan noget helt unikt netop i kraft af deres frivillighed. Følg begivenheden på WeShelters facebook og inviter gerne folk i dit netværk!

12

13 Torsdag den 4. maj Introkursus for nye frivillige: Del 1 af 2 Herberget Kollegiet Gl Køge Landevej Valby Mandag den 1. maj frivillig@weshelter.dk Huske at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Kurset er kun for nye frivillige i WeShelter. Både del 1 og del 2 af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! Hvis du har frivilligt arbejde den dag, skal du prioritere introkurset. På del 1 af introkurset stiller vi skarpt på organisationen WeShelter, vores værdier, institutioner og målgrupper. Vi arbejder fokuseret med, hvordan de enkelte frivilligprojekter spiller ind i den helhedsorienterede indsats omkring vores målgruppe, og hvordan du som frivillig navigerer i spændingsfeltet mellem frivilligt og professionelt arbejde. Om underviserne: Kurset afholdes af projektlederne i Frivilligindsatsen. Rikke er cand. mag. i Kultur- og sprogmødestudier fra RUC og ansat som projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og ansat som projektleder på WeShelters Peer-to-peer projekt samt i WeShelters Frivilligindsats. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Du skal bare medbringe dit gode humør og dit engagement. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret på dagen!

14 Tirsdag den 9. maj Introkursus for nye frivillige: Del 2 af 2 Herberget Kollegiet Gl Køge Landevej Valby Mandag den 1. maj frivillig@weshelter.dk Huske at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Kurset er kun for nye frivillige i WeShelter. Både del 1 og del 2 af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! Hvis du har frivilligt arbejde den dag, skal du prioritere introkurset. På del 2 af introkurset arbejder vi gruppeorienteret med svære situationer og dilemmaer, som du kan møde i dit frivillige virke. Vi retter øvelserne mod vores politikker og retningslinjer for det frivillige arbejde, så du bliver klædt på til at interagere med både brugere og personale på institutionerne. Om underviserne: Kurset afholdes af projektlederne i Frivilligindsatsen. Rikke er cand. mag. i Kultur- og sprogmødestudier fra RUC og ansat som projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og ansat som projektleder på WeShelters Peer-to-peer projekt samt i WeShelters Frivilligindsats. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Du skal bare medbringe dit gode humør og dit engagement. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret på dagen!

15 Torsdag den 18. maj Byvandring med Gadens Stemmer: Oplev Vesterbro fra bagsiden Turen starter ved pølsevognen ved indgangen til Hovedbanegården på Reventlowsgade, og slutter ved Mariakirken. Senest mandag den 8. maj Maks 25 pladser. Først til mølle. Turen er for alle frivillige og ansatte i WeShelter. Denne aften skal vi på en guidet rundtur bag Vesterbros facade. Vi skal opleve steder og høre historier fra et menneske, som har levet sit liv på kanten af samfundet. Du kommer helt tæt på et menneskes fortælling om et liv i et af Københavns hårdeste miljøer. Om oplægsholderen: Guiderne i Gadens Stemmer har alle en unik og barsk livshistorie fra kanten af samfundet. De fortæller om hjemløshed, stofmisbrug, alkoholisme, bandekriminalitet og prostitution. Guiderne har arbejdet med udformningen af deres individuelle rute i et kvarter, som har haft særligt betydning for dem. Husk at melde afbud hvis du bliver forhindret på dagen.

16 Torsdag den 8. juni Sommerhygge: På gensyn og god sommer Den sociale dyrkningshave ved Bispebjerg Hospital. Senest mandag den 29. maj Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret på dagen. Turen er for alle frivillige og ansatte i WeShelter. Naturen er god for sjælen, især hvis sjælen gør ondt. WeShelters gartneri OffSide har lavet et spændende samarbejde med Bispebjerg sygehus omkring dyrkningshaver, kaldet Gardens of Life. Formålet med den sociale dyrkningshave er, at afprøve landskabets muligheder for at være helende og sundhedsfremmende. Vi skal møde den sociale gartner Mette Skovshoved, som vil vise os rundt og fortælle om haven. Efter besøget i den sociale dyrkningshave går vi sammen til restauranten Tribeca NV, hvor vi skal spise middag og ønske hinanden god sommer. Vi glæder os til at se jer. Kl. 17: Den sociale dyrkningshave ved Bispebjerg Hospital. Vi mødes i krydset ved 3. tværvej og Ringvej haven ligger i enden mod Lersøparkalle. Kl.18.30: Middag på Tribeca NV, Bygmestervej 2, 2400 København NV

17

18 Jeg skal huske:

19 Datoer for netværksmøder:

20 Frivilligindsatsen Gammel Køge Landevej 137 A, 2500 Valby Mail: Tel: Facebook.com/weshelter Linkedin.com/company/weshelter

Frivilligindsatsen Kurser & events

Frivilligindsatsen Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Andet halvår 2017 Fredag d. 18. august kl. 17-20 Fredagsbar med Frivilligindsatsen Tirsdag d. 5. september kl. 17-18 Samtalesalon om frivillighed og fællesskab i arbejdet

Læs mere

FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG. 2016 første halvår

FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG. 2016 første halvår FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG 2016 første halvår Psykiatrisk Gadeplansarbejde - fyraftensmøde TID: ONSDAG D. 27. JANUAR KL. 17-20 Sted: Kollegiet Gl. Køge Landevej, Gl. Køge Landevej 137, 2500 Valby

Læs mere

Frivilligindsatsen. Kurser & events

Frivilligindsatsen. Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Andet halvår 2019 Torsdag den 29. august kl. 17-20 Tirsdag den 17. september Kl. 17-20 Et liv med misbrug og psykisk sygdom Mød Gadejuristen og hør om skadesreduktion

Læs mere

Frivilligindsatsen. Kurser & events

Frivilligindsatsen. Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Første halvår 2018 Torsdag d. 25. januar kl. 17.00 20.00 Del 1 torsdag d. 8. februar og del 2 tirsdag d. 20. februar kl. 17-21 Fyraftensmøde: Hvem er de unge hjemløse?

Læs mere

Frivilligindsatsen. Kurser & events

Frivilligindsatsen. Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Første halvår 2019 Tirsdag d. 22. januar & mandag d. 28. januar - Begge dage fra kl. 17-21 Introkursus for nye frivillige - del 1 & 2 På første del af introkurset stiller

Læs mere

Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område

Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område Bydel Navn Type Adresse Kort beskrivelse af målgruppe/tilbud Åbningstider Budget 208 (.000 kr.) Varig/ ikke varig Antal

Læs mere

vendepunkter uddannelse til peer

vendepunkter uddannelse til peer vendepunkter ❸ uddannelse til peer fokus på meningsfuld beskæftigelse VENDEPUNKTER 3: UDDANNELSE TIL PEER Vendepunkter 3 er et Peer to Peer kompetenceudviklingsforløb Kurset har til FORMÅL at opkvalificere

Læs mere

Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018

Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018 2018-2022 Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018 VI SER DET STORE BILLEDE Vi finder løsninger i samskabelse i samspil med borgeren og ved samarbejde

Læs mere

Bilag 2: Tilbud og indsatser, der endnu ikke er sikret finansiering fra 2018 og frem

Bilag 2: Tilbud og indsatser, der endnu ikke er sikret finansiering fra 2018 og frem KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2: og indsatser, der endnu ikke er sikret finansiering fra 2018 og frem 1.1: Støtte- og kontaktpersonordning for hjemløse Støtte- og

Læs mere

DANNEBROGSGADE 12. Et botilbud for voksne sindslidende i Københavns Kommune under 108. KONTAKTINFORMATION

DANNEBROGSGADE 12. Et botilbud for voksne sindslidende i Københavns Kommune under 108. KONTAKTINFORMATION DANNEBROGSGADE 12 Et botilbud for voksne sindslidende i Københavns Kommune under 108. KONTAKTINFORMATION Dannebrogsgade 12, 1660 København V Personalet: 33 17 83 13 Leder: 33 17 81 50 Souschef: 33 17 81

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 233 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning SOU samråd U om hjemløse Dato / tid 26. januar

Læs mere

Alle høringssvar skal være skriftlige og sendes til udviklingskonsulent Vibeke Bruun-Toft på mail

Alle høringssvar skal være skriftlige og sendes til udviklingskonsulent Vibeke Bruun-Toft på mail HØRINGSUDGAVE Der er høringsfrist den 11. september 2016 Alle høringssvar skal være skriftlige og sendes til udviklingskonsulent Vibeke Bruun-Toft på mail Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk 1 Forord Det er Egedal

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden International

Frivilligpolitik for Reden International Frivilligpolitik for Reden International Reden International er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs Sociale Arbejde en række

Læs mere

Kontaktpersonsordningen Årsmøderne 2018

Kontaktpersonsordningen Årsmøderne 2018 en Årsmøderne 2018 / Susanne Søgaard Grøn Bolig- og beskæftigelsesenheden 25-10-2018 Formål: Det boligsociale samarbejde skal fremme trivsel og sameksistens i de københavnske bolig- og lokalområder, -

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Når socialt udsatte bliver gamle

Når socialt udsatte bliver gamle Kristeligt Dagblad 28. august 2017, kl. 20:55 Når socialt udsatte bliver gamle Christine E Swane Foto: Privatfoto Dorte S. Andersen Foto: Privatfoto Kronik af: Christine E. Swane og Dorte S. Andersen Socialt

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende socialt 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende

Læs mere

Kursuskatalog Københavns Kommune

Kursuskatalog Københavns Kommune Kursuskatalog Københavns Kommune Få flere og bedre frivillige Få styr på din forenings økonomi og tilskudsregnskab Den gode modtagelse Startpakke: Muligheder som ny forening i København Inklusion af socialt

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

SUMMER CAMP Jernbjerggård. Komm Udd - Kommune og Uddannelsessamspil. Job-Bro til uddannelse. Et samarbejde mellem.

SUMMER CAMP Jernbjerggård. Komm Udd - Kommune og Uddannelsessamspil. Job-Bro til uddannelse. Et samarbejde mellem. Et samarbejde mellem SUMMER CAMP 2019 Komm Udd - Kommune og Uddannelsessamspil Jernbjerggård Job-Bro til uddannelse Støttet af Velkommen til Summer Camp Summer Camp er et tilbud til dig i SUME, Komm Udd

Læs mere

HJÆLPE GUIDEN. Fredericia Kommune UDSATTERÅDETS kvikguide

HJÆLPE GUIDEN. Fredericia Kommune UDSATTERÅDETS kvikguide HJÆLPE GUIDEN Fredericia Kommune UDSATTERÅDETS kvikguide Denne lille kvikguide er tænkt som en hurtig hjælp til dig, når det hele brænder sammen. Brug den eller lad en god ven og fortrolig hjælpe dig.

Læs mere

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE /2 Vi vil samarbejdet med de socialt udsatte Den første politik for socialt udsatte borgere udkom i 2009. Den politik var og er vi stadig stolte over.

Læs mere

Missionen blandt Hjemløse Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside

Missionen blandt Hjemløse Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside i dit testamente hjælper gratis og uforpligtende med at oprette dit testamente. Mændenes Hjem Kollegiet Amadeus Pegasus Projekt Offside Den sidste vilje Et testamente sikrer, at ens arv bliver fordelt

Læs mere

SAXOGADE 65-67. Et botilbud for voksne sindslidende i Københavns Kommune under 107. KONTAKTINFORMATION

SAXOGADE 65-67. Et botilbud for voksne sindslidende i Københavns Kommune under 107. KONTAKTINFORMATION SAXOGADE 65-67 Et botilbud for voksne sindslidende i Københavns Kommune under 107. KONTAKTINFORMATION Saxogade 65-67, 1662 København V Personalet: 82 20 50 95 Leder: 33 17 81 50 Souschef: 33 17 81 49 www.centercity.dk/dannebrogsgade-saxogade

Læs mere

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Ny udgave TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Idegrundlag Det kommunale tilbud, til mennesker med en psykisk lidelse på Ærø, bygger på den opfattelse, at enhver har ret til at være og blive

Læs mere

Ny socialpolitik hvad skal med? Oplæg Norddjurs Kommune 11. maj 2015 Ole Kjærgaard

Ny socialpolitik hvad skal med? Oplæg Norddjurs Kommune 11. maj 2015 Ole Kjærgaard Ny socialpolitik hvad skal med? Oplæg Norddjurs Kommune 11. maj 2015 Ole Kjærgaard Disposition Om Rådet for Socialt Udsatte Socialt udsatte mennesker Hvad efterspørger socialt udsatte af hjælp? Hvor er

Læs mere

Kvalitetsstandard for Aktivitets- og Samværstilbud efter lov om social service 104 på psykiatriområdet. VISITEREDE TILBUD

Kvalitetsstandard for Aktivitets- og Samværstilbud efter lov om social service 104 på psykiatriområdet. VISITEREDE TILBUD Kvalitetsstandard for Aktivitets- og Samværstilbud efter lov om social service 104 på psykiatriområdet. VISITEREDE TILBUD Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.:

Læs mere

[1] Udsatterådet i Randers Kommune

[1] Udsatterådet i Randers Kommune [1] Udsatterådet i Randers Kommune Hjælpe Guiden Udsatterådet er Jeres talerør hvad har I at sige? [2] Udsatterådets kvikguide Denne kvikguide er tænkt som en hurtig hjælp til dig, hvis det hele brænder

Læs mere

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for StøtteKontaktPerson

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for StøtteKontaktPerson Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for StøtteKontaktPerson ordning efter Servicelovens 99 Servicelovens 99 paragraffens ordlyd Kommunen sørger for tilbud om en støtte- og kontaktperson til personer med

Læs mere

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Center for Udvikling og Støtte Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Udarbejdet 1. marts 2015 1 Ydelseskatalog for Café Oasen Indhold Indledning... 3 Formål...

Læs mere

Flere føler sig socialt udsatte - UgebrevetA4.dk

Flere føler sig socialt udsatte - UgebrevetA4.dk SELVOPFATTELSE Flere føler sig socialt udsatte Af Cecilie Agertoft Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den 5. marts 2018 Især blandt unge og midaldrende stiger antallet af mennesker, der føler sig socialt

Læs mere

De Socialfaglige tilbud

De Socialfaglige tilbud De Socialfaglige tilbud Afdelingen består af mange små selvkørende enheder. Ledelsesmæssigt er der udover lederen; en daglig leder af familiebehandlingen og en leder af Værestedet, der også er ansvarlig

Læs mere

Afbud fra: Mette Guul, Tine Plougheld, Bjarne Christensen, Stig Sonne, Kaj Skjølstrup

Afbud fra: Mette Guul, Tine Plougheld, Bjarne Christensen, Stig Sonne, Kaj Skjølstrup Rådet for Socialt Udsatte Rådet for Socialt Udsatte i Odense Sekretariatet Tolderlundsvej 3 B, 1. 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 63755725 E-mail hbk@odense.dk Referat af møde i Rådet for

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Kollegiet er en selvejende institution under WeShelter med driftsoverenskomst med Københavns Kommune.

Kollegiet er en selvejende institution under WeShelter med driftsoverenskomst med Københavns Kommune. Praktikpolitik for Kollegiet Gl. Køge landevej Sidst opdateret den 16. juni 2016 Kollegiet modtager studerende i 2. og 3. praktikperiode. Nedenfor følger information om Kollegiet, se endvidere hjemmesiden.

Læs mere

De frivillige peers. Ása Hrefnudóttir, Peer-Netværket Danmark. Uddannelsesseminar, Center for Frivilligt Socialt Arbejde

De frivillige peers. Ása Hrefnudóttir, Peer-Netværket Danmark. Uddannelsesseminar, Center for Frivilligt Socialt Arbejde De frivillige peers Ása Hrefnudóttir, Peer-Netværket Danmark Uddannelsesseminar, Center for Frivilligt Socialt Arbejde Ramme for oplægget i dag Det handler om at matche de frivillige peers med den ønskede

Læs mere

Mændenes Hjem. Brugerrettede skadesreducerende aktiviteter & indsatser. Ivan Christensen

Mændenes Hjem. Brugerrettede skadesreducerende aktiviteter & indsatser. Ivan Christensen Mændenes Hjem Brugerrettede skadesreducerende aktiviteter & indsatser Ivan Christensen Den åbne stofscene kan enkelt defineres som et sted (gade, plads, park, etc.,) hvor flere stofbrugere har socialt

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

PROGRAM Efterår September Oktober November December

PROGRAM Efterår September Oktober November December PROGRAM Efterår 2013 September Oktober November December Hvad er Café Cool? Vi har lavet et nyt cafétilbud til DIG, som er mellem 18 og 30 år og det hedder Café Cool. Café Cool er stedet, hvor du hænger

Læs mere

Kommissorium til kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg.

Kommissorium til kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg. Kommissorium til kortlægning af nyankomne og unge grønlændere i Aalborg. Baggrund og formål. I 2006 foretog Brobyggerselskabet De Udstødte en undersøgelse af indsatsen for socialt marginaliseret grønlændere

Læs mere

Hvor går man hen, hvis man har et misbrug, man gerne vil ud af?

Hvor går man hen, hvis man har et misbrug, man gerne vil ud af? Hvor går man hen, hvis man har et misbrug, man gerne vil ud af? Hjælp til misbrugere af alkohol og euforiserende stoffer, i Horsens Kommune 1 2 Dette katalog er en oversigt over behandlings og rådgivningstilbud,

Læs mere

/ Susanne Søgaard Grøn. Områdechef, Bolig- og Beskæftigelsesenheden Årsmøder i Kontaktpersonsordningen 2017

/ Susanne Søgaard Grøn. Områdechef, Bolig- og Beskæftigelsesenheden Årsmøder i Kontaktpersonsordningen 2017 / Susanne Søgaard Grøn Områdechef, Bolig- og Beskæftigelsesenheden Årsmøder i Kontaktpersonsordningen 2017 Boliganviste borgere i 2017 I 1. halvår 2017 er der modtaget 775 boliger, heraf anvist borgere

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Østerbo udført den 6. november 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal

Læs mere

LAD FRIVILLIGHEDEN BRYDE ENSOMHEDEN. Et metodehæfte med fem trin til at bruge frivillighed i socialt arbejde.

LAD FRIVILLIGHEDEN BRYDE ENSOMHEDEN. Et metodehæfte med fem trin til at bruge frivillighed i socialt arbejde. LAD FRIVILLIGHEDEN BRYDE ENSOMHEDEN Et metodehæfte med fem trin til at bruge frivillighed i socialt arbejde. 2017 Baggrunden for metodehæftet Til grund for dette metodehæfte ligger en kvalitativ undersøgelse,

Læs mere

Udsattepolitik Nyborg Kommune

Udsattepolitik Nyborg Kommune - Danmarks Udsattepolitik 2019-2023 Nyborg Kommune Forord I Nyborg Kommune skal der være plads til alle. Derfor har vi en udsattepolitik og et udsatteråd for at sikre socialt udsatte et talerør og samtidig

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR

MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR MENTOR HOS LÆR FOR LIVET OM AT VÆRE MENTOR 1 I DENNE PJECE FÅR DU VIDEN OM, AT VÆRE FRIVILLIG MENTOR FOR ET ANBRAGT BARN I LÆR FOR LIVETS LÆRINGSPROGRAM KORT OM LÆR FOR LIVET Lær for Livet er et seksårigt

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte

Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte Udgifterne til kommunernes sociale indsatser til socialt udsatte efter serviceloven har de seneste år ligget på omkring ca. 6,8

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende og afklarende

Læs mere

U d s att E p o l i t i k L Y N G B Y - TAA R B Æ K KO M M U N E

U d s att E p o l i t i k L Y N G B Y - TAA R B Æ K KO M M U N E U d s att E p o l i t i k L Y N G B Y - TAA R B Æ K KO M M U N E F o r o r d a f B o r g m e s t e r R o l f A a g a a r d - S v e n d s e n Lyngby-Taarbæk Kommune har som en af de første kommuner i landet

Læs mere

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien. Vrå. Sindal

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien. Vrå. Sindal Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien Vrå Sindal Hjørring Hirtshals Du er altid velkommen Hvem er vi? Aktivitets- og Værestederne er kommunale dagtilbud til voksne over 18 år med en sindslidelse

Læs mere

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni PROGRAM Forår 2014 Januar - Februar Marts - April Maj - Juni Hvad er Café Cool? Vi har lavet et nyt cafétilbud til DIG, som er mellem 18 og 30 år og det hedder Café Cool. Café Cool er stedet, hvor du hænger

Læs mere

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Odense d.1. august 2008 Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Udarbejdet af Louise Munk Poulsen Karen Thomsen Pia Bache Mikkelsen Koordinator i Medlem af SINDs besty- Formand for SIND

Læs mere

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013

Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune. Efterår 2013 Tilbud til kræftramte i Hjørring Kommune Efterår 2013 Hjørring Kommunes tilbud om kræftrehabilitering Har du fået kræft indenfor det sidste år eller for nylig fået tilbagefald, vil vi gerne støtte og vejlede

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL OKTOBER

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL OKTOBER Åbningstider i Ruder Es: Mandag: 14 00 21 00 Tirsdag: 14 00 21 00 Torsdag: 14 00 21 00 Fredag : 16-00 22 00 NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES Oktober 2016 VELKOMMEN TIL OKTOBER Så kom oktober, og vi glæder

Læs mere

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Bedre hjælp til hjemløse Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Udgave: 26. marts 2015 1 Forslaget kort fortalt I Danmark hjælper vi ikke vores hjemløse godt nok. Der er ikke noget odiøst i, at nogen

Læs mere

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018 KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018 Hjemmeside, Facebook og ALRUM Du kan løbende komme med idéer til de forskellige medier. Send en historie, et godt billede eller ring og

Læs mere

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet FEBRUAR, MARTS, APRIL, MAJ 2014 Gratis kurser Velkommen til Digital Københavner Københavns Biblioteker udbyder i samarbejde med Københavns

Læs mere

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN Stokrosen - Vrå Huset - Sindal Huset i Overgade - Hjørring Bøjen - Hirtshals DU ER ALTID VELKOMMEN Hvem er vi? Aktivitets- og værestederne er kommunale dagtilbud

Læs mere

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011.

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011. Demenspolitik Hedensted Kommune Senior Service Marts 2011. Overordnede mål for demensindsatsen: Den overordnede målsætning for hjælpen og støtten til demensramte borgere i Hedensted Kommune: at understøtte

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Introduktion til Socialpsykiatrien. Center for Voksenstøtte og Rehabilitering

Introduktion til Socialpsykiatrien. Center for Voksenstøtte og Rehabilitering Introduktion til Socialpsykiatrien Center for Voksenstøtte og Rehabilitering Organisering Tilbud Socialpædagogisk støtte i form af gruppeforløb efter servicelovens 85 Socialpædagogisk støtte til borgere

Læs mere

Nyhedsbrev vinter 2016

Nyhedsbrev vinter 2016 Herning Aarhus København Nyhedsbrev vinter 2016 Vi håber, du har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år. Vi ser tilbage på et 2015, der bød på mange gode oplevelser sammen med jer, herunder

Læs mere

Løndannelse, lønforståelse & ligeløn. Et redskabsgivende kursus for dig der vil arbejde for retfærdig løn på din arbejdsplads

Løndannelse, lønforståelse & ligeløn. Et redskabsgivende kursus for dig der vil arbejde for retfærdig løn på din arbejdsplads Løndannelse, lønforståelse & ligeløn Et redskabsgivende kursus for dig der vil arbejde for retfærdig løn på din arbejdsplads Baggrund: Dette kursus er til dig der har lyst til at dygtiggøre dig og udvikle

Læs mere

1. Indledning 4. 1.1 Rådets formål 4. 1.2 Rådets sammensætning 4. 2. Rådets fokusområder i 2011 5. 2.1 Ordinære møder 5. 2.

1. Indledning 4. 1.1 Rådets formål 4. 1.2 Rådets sammensætning 4. 2. Rådets fokusområder i 2011 5. 2.1 Ordinære møder 5. 2. ÅRSBERETNING FOR UDSATTERÅDET 2010/2011 INDHOLD: 1. Indledning 4 1.1 Rådets formål 4 1.2 Rådets sammensætning 4 2. Rådets fokusområder i 2011 5 2.1 Ordinære møder 5 2.2 Seminar 5 3. Formidling af viden

Læs mere

Socialsygeplejerske på Bispebjerg Hospital Den årlige patientstøttedag 2014

Socialsygeplejerske på Bispebjerg Hospital Den årlige patientstøttedag 2014 Socialsygeplejerske på Bispebjerg Hospital Den årlige patientstøttedag 2014 Disposition: Socialsygeplejersken historie Formål Arbejdsform Netværk Case 1 Case 2 Case 3 Socialsygeplejerskens historie Region

Læs mere

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DRAMATURGI! Du kan nu se frem til din kommende tid som dramaturgistuderende

Læs mere

Motion for alle sprog. Motion på alle sprog. FAKTI Sted Tidspunkt Pris Tilmelding/info

Motion for alle sprog. Motion på alle sprog. FAKTI Sted Tidspunkt Pris Tilmelding/info FAKTI FAKTI er en forening åbent for alle kvinder. Det kræver ingen særlige dansk-kundskaber for at deltage. Ud over motion tilbyder FAKTI dansk- og samfundsundervisning samt rådgivning. Motion Yoga Bispebakken

Læs mere

Efteruddannelse for Koordinatorer og Idrætsmedarbejdere i psykiatrien Dansk Arbejder Idræt IDA Mødecenter, fredag den 8.

Efteruddannelse for Koordinatorer og Idrætsmedarbejdere i psykiatrien Dansk Arbejder Idræt IDA Mødecenter, fredag den 8. Efteruddannelse for Koordinatorer og Idrætsmedarbejdere i psykiatrien Dansk Arbejder Idræt IDA Mødecenter, fredag den 8. november 2013 Projektleder Christine Wex Projektleder Anja Kammacher, Glostrup Hospital

Læs mere

Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse

Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. maj 2018 Sagsid 18/10896 Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse På baggrund af evalueringen af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse er udarbejdet

Læs mere

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE 2018-2021 Fællesskaber i hovedstaden Mange mennesker i hovedstaden lever et godt liv. De er en del af fællesskaber, har tætte venner, gode kolleger

Læs mere

Frivillighed og Ildsjæle. Beretning fra Show-off Gødvad s. 8

Frivillighed og Ildsjæle. Beretning fra Show-off Gødvad s. 8 September 2018 Frivillighed og Ildsjæle Arendalsvej har mange ildsjæle, der frivilligt bruger deres tid på at hjælpe andre - vi har snakket med tre af dem Side 6-7 Beretning fra Show-off Gødvad s. 8 INDHOLD

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Efteråret 2018 Praktisk information...se på side 3 Information om 18 og 79-midler...Se på side 4 Åbent hus i Tinghuset...Se på side 5 Åbent hus/aftenarrangement i Tinghuset...Se på side 6 Frivillig fredag...se

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere

Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Svendborg Kommune har som en af de første kommuner i landet besluttet at udarbejde en politik for kommunens socialt udsatte borgere. Politikken er en overordnet retningsgivende

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 5 Revideret: Januar

Læs mere

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil!

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil! Søndag, 30/6 Fælles oplæg Autisme og familien - 2 brødre - én diagnose v/teit og Tore Bang Heerup Oplægget fokuserer på hvordan det er at leve med autisme i familien. Som overskriften siger, handler oplægget

Læs mere

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner Evaluering af de boligsociale helhedsplaner I Københavns Kommune 2010 Kvarterudvikling, Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen 2011 2 Boligsociale helhedsplaner i Københavns Kommune Københavns

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet Studiestaten 2019 Klassiske studier AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet 2 Velkommen fra jeres tutorer! 3 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen

Læs mere

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen UDRUSTNING & TRÆNING Tilbud til dig fra Kirkeibyen EFTERÅR-VINTER 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer

Læs mere

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt, socialt arbejde jf. Servicelovens 18 og Aalborg Kommunes retningslinjer. Der kan søges to gange om året: Den 15. oktober og den 15. april. Foreninger, der

Læs mere

Atypiske ældreliv overset forskellighed Seminar A: Ældre i en socialt udsat position

Atypiske ældreliv overset forskellighed Seminar A: Ældre i en socialt udsat position Atypiske ældreliv overset forskellighed Seminar A: Ældre i en socialt udsat position Oplæg v. Anne Dorthe Prisak Forebyggelseskonsulent Aarhus Kommune, adbp@aarhus.dk Formand for SUFO, Landsforeningen

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Dato: Sagsid.: Fælles November13 Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte Til de kommunale sundheds- og socialforvaltninger samt kommunale og kommunalt støttede væresteder Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af

Læs mere

Unge og rusmidler - hvordan griber vi det an?

Unge og rusmidler - hvordan griber vi det an? Unge og rusmidler - hvordan griber vi det an? I er mange i jeres kommune, der er i berøring med unge med rusmiddelproblemer. Men I har vidt forskellige opgaver, fagkompetencer og jeres arbejdspladser er

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

BOLIGSOCIALNET ORGANISERING BOLIGSOCIALNETS MÅLGRUPPER

BOLIGSOCIALNET ORGANISERING BOLIGSOCIALNETS MÅLGRUPPER ORGANISERING BOLIGSOCIALNET ORGANISERING I Boligsocialnet arbejder vi med at imødekomme de mange forskellige behov for videndeling, netværksdannelse og information, du har som boligsocial medarbejder i

Læs mere

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen Udrustning & træning Tilbud til dig fra Kirkeibyen forår 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer på

Læs mere

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf. 2115 1547 Facebook: Stevnen årsrapport for 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål målgruppe 1 Brugere 3 Frivillige 3 Aktiviteter 5 Bidragsydere 6 Resultat opgørelse

Læs mere

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien

Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien Aktivitets- og Væresteder i Socialpsykiatrien Du er altid velkommen Hvem er vi Aktivitets- og Værestederne er kommunale dagtilbud til voksne over 18 år med sindslidelse eller som på grund af andre livsomstændigheder

Læs mere