1 X, Y, Z: Bekendt/Ubekendt - Naturvidenskabelige dage 8. februar og 1. marts 2012 i 3. og 4. lektion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 X, Y, Z: Bekendt/Ubekendt - Naturvidenskabelige dage 8. februar og 1. marts 2012 i 3. og 4. lektion"

Transkript

1 1 X, Y, Z: Bekendt/Ubekendt - Naturvidenskabelige dage 8. februar og 1. marts 2012 i 3. og 4. lektion ONSDAG d. 8. februar og torsdag d. 1. marts er 3. og 4. lektion afsat til valgaktiviteter under overskriften X, Y, Z: Bekendt/Ubekendt - Naturvidenskabelige dage. Der er tale om et antal aktiviteter for alle x-, y-, og z-klasser. Som i efteråret ER DER MØDEPLIGT, og der føres fravær. Vi beder dig via spørgeskemaet på Lectio tilmelde dig de aktiviteter, som du har lyst til at deltage i på de to dage. Du skal med andre ord tilmelde dig én og kun én aktivitet på hver af de to dage. OBS 1: Aktiviteterne i fysik og kemi går over begge dage, således at tilmelding til den ene dag automatisk medfører tilmelding til samme aktivitet den anden dag. Aktiviteterne i biologi, de to Maplekurser og de to matematikoplæg v. Karin Olesen udbydes kun én dag hver. Aktiviteten i idræt gentages begge dage, men indholdet vil ikke være det samme. Du kan altså vælge at deltage den ene gang eller begge gange. Foredraget om naturkatastrofer, samt elevoplæg om matematik i SRP gentages begge dage, så man kan vælge at deltage enten den ene eller den anden dag. OBS 2: Aktiviteten med brombærsolceller foregår i laboratoriet. Af sikkerhedshensyn er der et max antal pladser på 36. Her vil princippet først-til-mølle gælde så lad være med at tilmelde dig i sidste øjeblik OBS 3: Du kan kun tilmelde dig én aktivitet på hver af de to dage. Hvis du tilmelder dig mere end én, vil du blive sat på den aktivitet, hvor det passer bedst. En tilmelding til FYSIK og KEMI gælder for begge dage, idet der er tale om et samlet forløb. Du kan altså ikke melde dig til disse aktiviteter én af dagene OG en anden aktivitet den anden dag. Kryds gerne af ved begge datoer, så misforståelser undgås. Hvis du alligevel tilmelder dig fysik eller kemi OG en anden aktivitet, vil du blive placeret der, hvor det passer bedst. Hvis du ikke tilmelder dig overhovedet, vil du blive placeret der, hvor det passer bedst. Check deltagerlisterne, der lægges ud i Lectio og på First Class for at se, hvilke aktiviteter du er tilmeldt. YDERLIGERE OPLYSNINGER kan findes i klassekonferencerne på First Class. Der bliver desuden sat plakater op i alle x-, y- og z-klassernes stamlokaler med oplysninger om de enkelte aktiviteter. Tilmelding via spørgeskemaet på Lectio. FRIST FOR TILMELDING er søndag d. 5. februar kl For at sikre den bedst mulige fordeling på de enkelte aktiviteter, vil de elever, der er sidst tilmeldt til aktiviteter, der er overtegnet, blive flyttet til aktiviteter, der mangler deltagere. Check deltagerlisterne, der lægges ud i Lectio og på First Class for at se, hvilke aktiviteter du er tilmeldt.

2 Biologi - onsdag d. 8/2 MASTER OF CREATION Med genteknologien er der opstået en lang række meget vanskelige, etiske dilemmaer. De overordnede beslutninger skal træffes af politikerne, men mange andre grupper har en interesse i at påvirke udviklingen. Vær med til at give et bud på udviklingen, når vi spiller brætspillet Master of Creation om disse problemstillinger. Du behøver ikke være en haj til genteknologi, når bare du kommer med holdninger og forhandlingsteknik. Fysik - onsdag d. 8/2 ULTRA KOLDE ATOMER OG ATOMURE Med indførelsen af Cæsium mikrobølge-uret for ca. 50 år siden har atomure spillet en stigende rolle i fundamental videnskab, præcisions-målinger samt tekniske anvendelser, som f.eks. GPS systemet, navigation og telekommunikation. Moderne atomure baseret på kolde atomer har opnået en præcision svarende til, at de taber et sekund på ca 300 millioner år!! Fysik tilbyder den 8/2 et oplæg til emnet og den 1/3 har vi inviteret en ekspert på området (Jan Westenkær Thomsen fra Niels Bohr instituttet) til at holde et foredrag om, hvordan atomure virker og om dets anvendelser.

3 Idræt - onsdag d. 8/2 TEAMWORK Bliv udfordret på en anderledes måde i idrætsundervisningen. Konkurrer imod andre grupper i discipliner hvor samarbejdet vægter højst. Teamworksøvelser benyttes ofte i sammenhænge hvor der skal ændres nogle faste strukturer. Disse strukturer kan være årsag til en dårligt fungerende gruppe eller nogle uhensigtsmæssige arbejdsprocedurer. Der bliver arbejdet med gruppens evne til at løse simple og komplekse opgaver. Samtidig vil der være fokus på hvordan gruppen fungerer når enkelte medlemmer får visse begrænsninger. Kemi - onsdag d. 8/2 KEMI: BEKÆMP DEN GLOBALE OPVARMNING MED BROMBÆR! Energi fra solceller, hvor sollys omdannes til elektrisk energi, er et godt eksempel på grøn energi, hvor der tages hensyn til miljøet. Ved hjælp af moderne nanoteknologi kan man i dag fremstille højeffektive solceller, og det kan endda gøres billigt! I denne workshop skal du fremstille din egen fotoelektrokemiske solcelle ved hjælp af blandt andet brombærsaft! Hvordan i alverden det virker, må du vente med at finde ud af til workshoppen. Aktiviteten varer 2 gange 2 moduler, - dvs. både den 8/2 og den 1/3.

4 Matematik 1 - onsdag d. 8/2 MAPLE INTRODUKTIONSKURSUS. Introduktionskurset i Maple 15 har til hensigt, at gøre deltagerne bekendt med Maples basale kommandoer. Kurset er rettet mod elever, der har et lille eller intet kendskab til Maple. Gennem eksempler skal deltagerne få kendskab til: Maple-pakker Reduktion af regneudtryk Definition og plotning af funktioner Løsning af ligninger og ligningssystemer Regression (lineær, eksponentiel og potentiel) Deskriptiv statistik Matematik 2 - onsdag d. 8/2 MATEMATIK OG SRP Ca. 8 elev-oplæg om gode SRP - ved elever i 3. x Benyt lejligheden til allerede nu at overveje gode SRP-emner. Du vil få 8 oplæg af ca. 10min. varighed. Efter hvert oplæg har du mulighed for at stille spørgsmål. Du får information om det faglige indhold, evt. forsøg, litteraturtilgængelighed, om fagene spiller godt sammen m.v. Kombinationen af fag kan være vidt forskellig MAT-FYS, MAT-KE, MAT-EN, MAT-HI, KE- BI, FY-HI, KE-HI eller andre kombinationer.

5 Matematik 3 - onsdag d. 8/2 MATEMATIK OG ARKITEKTUR Ved Karin Olesen. I oplægget bliver I præsenteret for eksempler på den geometri der ligger bag Gaudi's arkitektur. Der vil især blive fokuseret brugen af den hyperbolske paraboloide og hyperboloiden i La Sagrada Familia samt Gaudis brug af kædelinjer i stedet for parabler. Det kræver IKKE specielle forudsætninger. Naturgeografi - onsdag d. 8/2 NATURKATASTROFER V. Ole Wilhelm Quistgaard Bay Naturkatastrofer opfattes ofte som naturkræfternes blinde hærgen. Men at noget bliver en naturkatastrofe er også en konsekvens af hvordan samfundene har indrettet sig, Det kan man eksemplificere ved mange naturkatastrofer - oplægget vil indlede med forklare hvordan Kartoffelpesten i Irland ikke kan forklares alene udfra en naturvidenskabentlig synsvinkel, men vil lægge vægten på hvordan samfundsforhold er en uundværlig del af forklaringen. Oplægget peger på muligheden af et projekt, hvor samfundsfag eller historie er det ene fag, og et naturvidenskabeligt fag det andet. Naturligvis for geografi, der er min faglige basis, men jeg mener også der er gode muligheder for fysik, biologi og kemi. Oplægget baseres på ca. 40 sider tekst, der ligger i ATkonferencen. Der vil der også lægges materialesamlinger om forskellige mulige emner, fx tsunamien i Japan og jordskælvet i Haiti

6 Biologi - torsdag d. 1/3 LÅRENE SYRER TIL MEN ER DET ET PROBLEM? MUSKELTRÆTHED OG MÆLKESYRE Det har i mange år været en anerkendt sandhed, at muskeltræthed skyldes ophobning af mælkesyre i musklerne. Inden for de sidste 10 år har forskningen imidlertid gjort det klart, at denne gamle opfattelse er forkert, og at mælkesyre nærmere øger musklers udholdenhed. Frank de Paoli er en af de forskere, der har været og er - med til denne banebrydende forskning. Han vil i sit foredrag forklare sammenhængen og præsentere den allernyeste forskning inden for området. Fysik - torsdag d. 1/3 ULTRA KOLDE ATOMER OG ATOMURE Med indførelsen af Cæsium mikrobølge-uret for ca. 50 år siden har atomure spillet en stigende rolle i fundamental videnskab, præcisions-målinger samt tekniske anvendelser, som f.eks. GPS systemet, navigation og telekommunikation. Moderne atomure baseret på kolde atomer har opnået en præcision svarende til, at de taber et sekund på ca 300 millioner år!! Fysik tilbyder den 8/2 et oplæg til emnet og den 1/3 har vi inviteret en ekspert på området (Jan Westenkær Thomsen fra Niels Bohr instituttet) til at holde et foredrag om, hvordan atomure virker og om dets anvendelser.

7 Idræt - torsdag d. 1/3 TEAMWORK Bliv udfordret på en anderledes måde i idrætsundervisningen. Konkurrer imod andre grupper i discipliner hvor samarbejdet vægter højst. Teamworksøvelser benyttes ofte i sammenhænge hvor der skal ændres nogle faste strukturer. Disse strukturer kan være årsag til en dårligt fungerende gruppe eller nogle uhensigtsmæssige arbejdsprocedurer. Der bliver arbejdet med gruppens evne til at løse simple og komplekse opgaver. Samtidig vil der være fokus på hvordan gruppen fungerer når enkelte medlemmer får visse begrænsninger. Kemi - torsdag d. 1/3 KEMI: BEKÆMP DEN GLOBALE OPVARMNING MED BROMBÆR! Energi fra solceller, hvor sollys omdannes til elektrisk energi, er et godt eksempel på grøn energi, hvor der tages hensyn til miljøet. Ved hjælp af moderne nanoteknologi kan man i dag fremstille højeffektive solceller, og det kan endda gøres billigt! I denne workshop skal du fremstille din egen fotoelektrokemiske solcelle ved hjælp af blandt andet brombærsaft! Hvordan i alverden det virker, må du vente med at finde ud af til workshoppen. Aktiviteten varer 2 gange 2 moduler, - dvs. både den 8/2 og den 1/3.

8 Matematik 4 - torsdag d. 1/3 MAPLE FORTSÆTTERKURSUS. Fortsætterkurset i Maple 15 giver en introduktion til de mere avancerede kommandoer i Maple. Kurset er rettet mod elever, der har matematik på andet eller tredje år. Kurset vil tage udgangspunkt i typiske matematikopgaver, hvorefter disse løses ved hjælp af Maple. Opgaverne, der behandles, vil være indenfor følgende områder: Plan og rumgeometri Parameterkurver Differential- og integralregning Differentialligninger Matematik 5 - torsdag d. 1/3 MATEMATIK OG SRP Ca. 8 elev-oplæg om gode SRP - ved elever i 3. x Benyt lejligheden til allerede nu at overveje gode SRP-emner. Du vil få 8 oplæg af ca. 10min. varighed. Efter hvert oplæg har du mulighed for at stille spørgsmål. Du får information om det faglige indhold, evt. forsøg, litteraturtilgængelighed, om fagene spiller godt sammen m.v. Kombinationen af fag kan være vidt forskellig MAT-FYS, MAT-KE, MAT-EN, MAT-HI, KE- BI, FY-HI, KE-HI eller andre kombinationer.

9 Matematik 6 - torsdag d. 1/3 NUMB3RS Ved Karin Olesen I den amerikanske TV-serie Numb3rs, forsøger FBI-agenten Don Eppes og hans lillebror matematikeren Charlie Eppes at bekæmpe kriminaliteten i Los Angeles. I hvert afsnit er det Charlies matematiske viden som bringer dem videre i opklaringsarbejdet. Vi ser et afsnit af Numb3ers og snakker om den matematik der ligger bag netop dette afsnit. Naturgeografi - onsdag d. 8/2 NATURKATASTROFER V. Ole Wilhelm Quistgaard Bay Naturkatastrofer opfattes ofte som naturkræfternes blinde hærgen. Men at noget bliver en naturkatastrofe er også en konsekvens af hvordan samfundene har indrettet sig, Det kan man eksemplificere ved mange naturkatastrofer - oplægget vil indlede med forklare hvordan Kartoffelpesten i Irland ikke kan forklares alene udfra en naturvidenskabentlig synsvinkel, men vil lægge vægten på hvordan samfundsforhold er en uundværlig del af forklaringen. Oplægget peger på muligheden af et projekt, hvor samfundsfag eller historie er det ene fag, og et naturvidenskabeligt fag det andet. Naturligvis for geografi, der er min faglige basis, men jeg mener også der er gode muligheder for fysik, biologi og kemi. Oplægget baseres på ca. 40 sider tekst, der ligger i ATkonferencen. Der vil der også lægges materialesamlinger om forskellige mulige emner, fx tsunamien i Japan og jordskælvet i Haiti

X, Y, Z: Bekendt/Ubekendt Naturvidenskabelig dag

X, Y, Z: Bekendt/Ubekendt Naturvidenskabelig dag Oversigt over aktiviteterne ved X, Y, Z: Bekendt/Ubekendt Naturvidenskabelig dag Onsdag d. 2. november i 3. og 4. lektion Biologi 1: Menneskets evolution Biologi 2: At være eller ikke være... En fisk Dansk:

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 Generelt om CG s studieretninger: CG s ni studieretninger præsenteres på de følgende sider: tre naturvidenskabelige, tre sproglige, to samfundsfaglige og én kunstnerisk. Fælles

Læs mere

Studieretningen Matematik A - Fysik A - Kemi B

Studieretningen Matematik A - Fysik A - Kemi B Studieretningen Matematik A - Fysik A - Kemi B Billedet til venstre viser et lille stykke af den 27 km lange accelerator LHC på Cern i Genève, hvor man forsøger at genskabe de fysiske egenskaber, som stoffet

Læs mere

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB Jens Holbech, Science and Technology 1 Klaus Mølmers bog Kvantemekanik atomernes vilde verden Jesper Nymann Madsen

Læs mere

STØVRING GYMNASIUM. Studieretningsønske 2017

STØVRING GYMNASIUM. Studieretningsønske 2017 STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017 Studieretningsønske 2017 I skal angive ønske om studieretning i lectio senest d. 11.10 kl. 22.00. I skal besvare et spørgeskema om studieretninger, 2. fremmedsprog

Læs mere

En oversigt, der viser brugen af restudy.dk, fordelt på alle brugere/skoler. Rapporten indeholder tal fra 01/01 2012 til 31/12 2012

En oversigt, der viser brugen af restudy.dk, fordelt på alle brugere/skoler. Rapporten indeholder tal fra 01/01 2012 til 31/12 2012 En oversigt, der viser brugen af restudy.dk, fordelt på alle brugere/skoler. Rapporten indeholder tal fra 01/01 2012 til 31/12 2012 Samt en analyse, der påviser, at elever på gymnasier, der har haft adgang

Læs mere

Barcelona. Elevopgaver (Matematik mv.) Ib Michelsen

Barcelona. Elevopgaver (Matematik mv.) Ib Michelsen Barcelona Elevopgaver (Matematik mv.) Ib Michelsen Ikast 2014 2-5. marts 2014 Version 1.0 Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...3 Indledning...4 Hyperbolske funktioner...5 Buer

Læs mere

Ung til Ung formidling Til eleverne

Ung til Ung formidling Til eleverne Ung til Ung formidling Til eleverne Nærum Gymnasium Birkerød Gymnasium Folkeskoler RUDERSDAL KOMMUNE 2013-2014 Et samarbejde mellem folkeskoler og gymnasier i Rudersdal geografi, biologi, fysik/kemi og

Læs mere

Motivation. Læring. Lind Skole. Linjeklasser Lind Skole 2012-13. nye veje for skolens ældste elever. Science Innovativ International

Motivation. Læring. Lind Skole. Linjeklasser Lind Skole 2012-13. nye veje for skolens ældste elever. Science Innovativ International Motivation Engagement Læring Linjeklasser Lind Skole 2012-13 nye veje for skolens ældste elever Science Innovativ International Lind Skole Skolevænget 17 7400 Herning Tlf. 9626 6610 lind-skole@herning.dk

Læs mere

Side 1 af 5. VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Enkeltfag, HF/STX - holdstart 17.-21. august 2015 (e-learning-hold, se nederst)

Side 1 af 5. VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Enkeltfag, HF/STX - holdstart 17.-21. august 2015 (e-learning-hold, se nederst) Side 1 af 5 Hold Holdstart Varighed Fag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag SU-timer 602 1508 1 år Billedkunst 0 B 12:00-15:55 12:00-15:55 8,89 604e 1508 ½ år Biologi 0 C 8:00-11:25 8:30-11:25 6,67 606

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2018/19 Institution Viden Djurs - VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HTX Matematik

Læs mere

Elev 2010 HF på Solrød Gymnasium

Elev 2010 HF på Solrød Gymnasium Elev 2010 HF på Solrød Gymnasium Velkommen til HF på Solrød Gymnasium Hf er for dig, der over to år ønsker at arbejde frem mod en kort, en mellemlang eller en længerevarende videregående uddannelse. Hf-uddannelsen

Læs mere

4. Bio A, Mat B, Psykologi C

4. Bio A, Mat B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 4. Bio A, Mat B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14 GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE Linjer 2013/14 foto VEL KOM MEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. Fra skoleåret 13/14 organiserer

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge Drama & musik Idræt i det fri Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen på ElevIntra Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science Tid

Læs mere

ALLERØD GYMNASIUM. Velkommen til AG Faglige Workshops 2017/18 for klasse. Kære kollega i grundskolen

ALLERØD GYMNASIUM. Velkommen til AG Faglige Workshops 2017/18 for klasse. Kære kollega i grundskolen Kære kollega i grundskolen Velkommen til AG Faglige Workshops 2017/18 for 8.-10. klasse Samfundsfag Idræt Science: Fysik, Biologi, Biotek, Kemi og Astrofysik Kære kollega i grundskolen Kom på besøg på

Læs mere

3. Biotek A, Mat A, Fysik B

3. Biotek A, Mat A, Fysik B Studieretningsbeskrivelse for 3. Biotek A, Mat A, Fysik B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin sommer 15 Institution VUC-vestegnen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Matematik C Kofi Mensah 1maC05

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

1a. Mat A, Fys A, Kemi B

1a. Mat A, Fys A, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 1a. Mat A, Fys A, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

For at sikre dig en god start er der i begyndelsen indlagt et særligt introduktionskursus på 4 uger, der går på tværs af fagene.

For at sikre dig en god start er der i begyndelsen indlagt et særligt introduktionskursus på 4 uger, der går på tværs af fagene. 1 HF HF-eksamen varer 2 år. Du får en bred faglig viden i løbet af uddannelsen, hvor der lægges vægt på anvendelsen i hverdagen og i studier. Flere fag er obligatoriske, men der er også mulighed for selv

Læs mere

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt seks forskellige studieretninger.

Læs mere

HF Elev. S o l r ø d G y m n a s i u m

HF Elev. S o l r ø d G y m n a s i u m HF Elev 2011 S o l r ø d G y m n a s i u m Velkommen til HF PÅ Solrød Gymnasium Hf er for dig, der over to år ønsker at arbejde frem mod en kort, en mellemlang eller en længerevarende videregående uddannelse.

Læs mere

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB Annika B. Lindberg, ph.d. i biologi Kommunikationsafdelingen, Faculty of Science and Technology 1 INDHOLD Det nye Aarhus Universitet Tilbud til dig Samarbejde

Læs mere

1b. Mat A, Kemi A, Fys B

1b. Mat A, Kemi A, Fys B Studieretningsbeskrivelse for 1b. Mat A, Kemi A, Fys B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

5. Bio A, Idræt B, Mat B

5. Bio A, Idræt B, Mat B Studieretningsbeskrivelse for 5. Bio A, Idræt B, Mat B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium Orientering om Ringkjøbing Gymnasium 1 Optagelseskrav Efter 9./10. klasse med aflagt afgangsprøve fra folkeskolen i dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk + 2 prøver mere efter lodtrækning. Undervisning

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE 4 LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE. PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI UNDERVISNINGEN I UDSKOLINGEN

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

Oversigt studieretninger

Oversigt studieretninger Oversigt studieretninger 2017-18 Fysik A Matematik A Kemi B Matematik A Fysik A Kemi B Dansk A Engelsk B Biologi C Historie A Idræt C Samfundsfag C Kunstneriske fag C 2. fremmedsprog B * ** *Frit C- eller

Læs mere

Vordingborg Gymnasium & HF

Vordingborg Gymnasium & HF Orientering om uddannelser 2008-2009 Vordingborg Gymnasium & HF Det almene Gymnasium (STX) * Højere Forberedelseskursus (HF) Åbent Hus Mandag den 28. januar 2008 kl. 19.00 indbyder Vordingborg Gymnasium

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE

STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE På Ribe Katedralskole er grundforløbet tilrettelagt ens for alle elever, så eleverne uden problemer kan ændre deres foreløbige ønske om studieretning, når der til

Læs mere

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk LAYOUT: Charlotte van Hauen www.charlottevanhauen.dk LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen organiserer vi undervisningen i udskolingen i linjer.

Læs mere

Studieplan: SO. Klasse: 2.B. Periode: august 2016 til juni SO-ansvarlig lærer: Helle Laursen

Studieplan: SO. Klasse: 2.B. Periode: august 2016 til juni SO-ansvarlig lærer: Helle Laursen Studieplan: Klasse: 2.B Periode: august 2016 til juni 2019 -ansvarlig lærer: Helle Laursen Obligatoriske fag Underviser e-mail Valgfag Underviser e-mail Dansk-A Caroline cbop@rybners.dk Kommunikation/IT-C

Læs mere

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet

Gymnasielærerdage. Det rullende Universitet Gymnasielærerdage Naturgeografi Fysik Matematik Biologi Kemi Idræt Astronomidag Gymnasielærerdag med fokus på teknologi, Ingeniørhøjskolen Gymnasielærerdag med fokus på Nanoscience, inano (?) Tværfaglige

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Yderligere information om Roskilde Universitet finder du på www.ruc.dk. Vi glæder os til at se dig! Introduktion til Roskilde Universitet:

Yderligere information om Roskilde Universitet finder du på www.ruc.dk. Vi glæder os til at se dig! Introduktion til Roskilde Universitet: Besøgsdag på Roskilde Universitet d 2. oktober 2012 1 I denne folder finder du en kort introduktion til universitet, samt program for dagen. Du skal være opmærksom på, at du via dit gymnasium, skal tilmelde

Læs mere

2019: Sproglig studieretning: Sprog og kultur

2019: Sproglig studieretning: Sprog og kultur 19: Sproglig studieretning: Sprog og kultur Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Latin C Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb Spansk A 325 Latin C Matematik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Jan 2016 - Juni 2019 Institution Hotel- og Restaurantskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX ernæringsassistent

Læs mere

2018: Sproglig studieretning (Kulturlinjen)

2018: Sproglig studieretning (Kulturlinjen) 18: Sproglig studieretning (Kulturlinjen) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Latin C Fag Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb Spansk A 325 Engelsk A 335

Læs mere

Matematik, dannelse og kompetencer. Mogens Niss, IMFUFA/INM Roskilde Universitet

Matematik, dannelse og kompetencer. Mogens Niss, IMFUFA/INM Roskilde Universitet Matematik, dannelse og kompetencer Mogens Niss, IMFUFA/INM Roskilde Universitet Indledning Begrebet dannelse er endnu dårligere defineret end demokrati. Det bliver ikke nemmere med almendannelse. Enhver

Læs mere

Yngre Talenters forårsprogram Akademiet for Talentfulde Unge Øst

Yngre Talenters forårsprogram Akademiet for Talentfulde Unge Øst Yngre Talenters forårsprogram 2019 Akademiet for Talentfulde Unge Øst Indholdsfortegnelse Programoversigt s. 3 Hvad er det gode samfund? s. 4 Frit fald! s. 5 Hvad gør vi med klimaet? s. 6 2 Velkommen til

Læs mere

Rammer for fagligt samspil og vejen til SRP/SOP/SSO Side 1

Rammer for fagligt samspil og vejen til SRP/SOP/SSO Side 1 Rammer for fagligt samspil og vejen til SRP/SOP/SSO Side 1 Formål med workshop BEGREBSAFKLARING: At klargøre, hvad der ligger i begreberne fagligt samspil og flerfaglighed. FORMÅL: At repetere formålet

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

Udviklingsprojekter 2009/2010

Udviklingsprojekter 2009/2010 5. maj 2009/CPK Udviklingsprojekter 2009/2010 I skoleåret 2009-2010 udbyder Danske Science Gymnasier fire udviklingsprojekter 1 : Nye veje i statistik og sandsynlighedsregning Matematik, fysik og kemi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2011 Htx Sukkertoppen,

Læs mere

STUDIERETNINGER

STUDIERETNINGER STUDIERETNINGER 2017-2018 Naturvidenskabelige studieretninger På de naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at specialisere dig indenfor fag som fysik, kemi og biologi. Du vil i høj grad

Læs mere

2018: Sproglig studieretning (Kulturlinjen)

2018: Sproglig studieretning (Kulturlinjen) 18: Sproglig studieretning (Kulturlinjen) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Latin C Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb Spansk A 325 Latin C Matematik

Læs mere

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf Sproglige studieretninger Studieretning 1a Engelsk A, Fransk A/Spansk A og Tysk fortsætter B Fransk A/Spansk A Fransk A/Spansk A Fransk A/Spansk A Fransk A/Spansk A Tysk (fort) B Tysk (fort) B Tysk (fort)

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

Skriftlighed i matematik og overgangsproblemer. Kasper Bjering Søby Jensen 10/

Skriftlighed i matematik og overgangsproblemer. Kasper Bjering Søby Jensen 10/ Skriftlighed i matematik og overgangsproblemer Kasper Bjering Søby Jensen 10/11-2015 Indhold i oplæg Hvor skal eleverne hen i løbet af gymnasiet? Hvad skal eleverne kunne i gymnasiet? Hvordan opfører elever

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

Velkommen til AG Faglige Workshops 2018/19 for klasse. Kære kollega i grundskolen

Velkommen til AG Faglige Workshops 2018/19 for klasse. Kære kollega i grundskolen Kære kollega i grundskolen Velkommen til AG Faglige Workshops 2018/19 for 8.-9. klasse Tværfaglige workshops med sprog Billedkunst Idræt Samfundsfag Science: Fysik-Kemi, Astrofysik, Matematik Kære kollega

Læs mere

M A S T E R I M AT E M AT I K

M A S T E R I M AT E M AT I K MASTER I MATEMATIK 2-årig masteruddannelse evu.aau.dk Master i Matematik Matematik er de naturvidenskabelige og tekniske videnskabers sprog, ligesom matematik spiller en stor rolle i økonomi og samfundsvidenskaber

Læs mere

En Maple time med efterfølgende elevgruppe diskussion og refleksionssamtale med lærer.

En Maple time med efterfølgende elevgruppe diskussion og refleksionssamtale med lærer. Bilag 5 En Maple time med efterfølgende elevgruppe diskussion og refleksionssamtale med lærer. Indledning Vi har som led i projektet observeret en del lektioner, med helt eller delvis fokus på Maple-brug.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2017 Marie

Læs mere

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B

Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B Oversigt over SR 1/15: Matematik A, Fysik B og Kemi B og fag, der skal vælges i løbet af 2g) og de øvrige fag. så skal du kun vælge et C- niveau valgfag i 3g, da dit 2. fremmedsprog tæller som det 4. A-

Læs mere

HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt fem forskellige studieretninger.

Læs mere

6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B,

6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B, Studieretningsbeskrivelse for 6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B, I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere

Læs mere

Skolernes EnergiForum

Skolernes EnergiForum Skolernes EnergiForum Kursus katalog 2011 Skolernes EnergiForum arbejder med energibesparelser, klima og vedvarende energi på undervisningsområdet. Skolernes EnergiForum har eksisteret siden 1997 og er

Læs mere

Naturvidenskabelige studieretninger

Naturvidenskabelige studieretninger Naturvidenskabelige studieretninger 1K MATEMATIK A KEMI A FYSIK B ol C Valg C Valg C Valg B: Bk, Bi, Id, Mu, Re, Sa Valg A: EN, FY, Sprog 2g MA A KE A DA A HI A id C bi C re C Fy B En B 1g sa C bk/mu C

Læs mere

Karakterstatistik for December 2013

Karakterstatistik for December 2013 nasievej 10 December 2013 Udskrevet klokken 10:22:36 Side 1/7 nasievej 10 Januar 2014 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau A - Skriftlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Biologi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold A

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold A Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold A MANDAG GEOLOGI/GEOSCIENCE 9.00 9.45 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale G1 Forelæsning:

Læs mere

Forside Hovedmenu Tidsregistrering Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg. Indsendte inkl. frameldte respondenter

Forside Hovedmenu Tidsregistrering Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg. Indsendte inkl. frameldte respondenter Kalundborg Gymnasium og HF 2018/19 Bruger: MC Forside Hovedmenu Tidsregistrering Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Spørgeskema - Grundforløbsevaluering Skærmtip Tilbage Vis spørgeskema Rediger

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin maj-juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Marie Kruses Skole Stx Matematik B Mads Hoy Sørensen 2s Anvendt litteratur Hans Sloth: TRIP s matematiske GRUNDBOG,

Læs mere

Fremtidens skole i Gug

Fremtidens skole i Gug Click here to enter text. Anders «edocaddresscivilcode» Fremtidens skole i Gug Eleven i centrum Linjer i overbygningen Gug Skole Solhøjsvej 2 9635 2300 9210 Aalborg SØ Elevorganisation Overordnede mål

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 16 Institution VUC-vestegnen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hf Matematik C Nihal Günaydin Hold 1.P

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

Team Danmark Stx og hf. Studieretninger og indhold i 3-årigt hf

Team Danmark Stx og hf. Studieretninger og indhold i 3-årigt hf Team Danmark Stx og hf Studieretninger og indhold i 3-årigt hf Team Danmark-studieretninger Stx og HF Biologi A - Matematik B - Idræt B Matematik A - Fysik B - Kemi B Samfundsfag A - Matematik B - Idræt

Læs mere

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på KOM OG MØD OS - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium God at blive klog på HOP IND PÅ STX - og bliv et par dage eller flere... Science Battle 3 Verdenssprogdag 6 Gymnasiematematik 7 Krop

Læs mere

Skriftlige opgaver i matematik Teksttyper og stilladsering. Ved Morten Overgård Nielsen, KVUC

Skriftlige opgaver i matematik Teksttyper og stilladsering. Ved Morten Overgård Nielsen, KVUC Skriftlige opgaver i matematik Teksttyper og stilladsering Ved Morten Overgård Nielsen, KVUC Link til resultaterne fra udviklingsarbejde i matematik http://uvmat.dk/skrift/materialer.htm Alt materiale

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb 2014-15

Naturvidenskabeligt grundforløb 2014-15 Naturvidenskabeligt grundforløb 2014-15 Naturvidenskabeligt grundforløb strækker sig over hele grundforløbet for alle 1.g-klasser. NV-forløbet er et samarbejde mellem de naturvidenskabelige fag sat sammen

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Udviklingsgruppen for intelligent energi omkostningseffektivisering under Innovationsnetværket VE Net inviterer til workshop.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Som 2015 Institution VUC Vest Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Mat B Niels Johansson 14MACB11E14

Læs mere

Studieretninger 2014-2017

Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014 2017 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

Naturvidenskab. En fællesbetegnelse for videnskaberne om naturen, dvs. astronomi, fysik, kemi, biologi, naturgeografi, biofysik, meteorologi, osv

Naturvidenskab. En fællesbetegnelse for videnskaberne om naturen, dvs. astronomi, fysik, kemi, biologi, naturgeografi, biofysik, meteorologi, osv Naturvidenskab En fællesbetegnelse for videnskaberne om naturen, dvs. astronomi, fysik, kemi, biologi, naturgeografi, biofysik, meteorologi, osv Naturvidenskab defineres som menneskelige aktiviteter, hvor

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2016 Marie

Læs mere

STUDIERETNINGSVALG. Samfundsvidenskabelige. Kunstneriske Studieretninger. Studieretninger. Sproglige. Naturvidenskabelige Studieretninger

STUDIERETNINGSVALG. Samfundsvidenskabelige. Kunstneriske Studieretninger. Studieretninger. Sproglige. Naturvidenskabelige Studieretninger STUDIERETNINGSVALG 207-8 Samfundsvidenskabelige Studieretninger Kunstneriske Studieretninger SAMFUNDSFAG & MATEMATIK SAMFUNDSFAG & ENGELSK SAMFUNDSFAG & TYSK F MUSIK & MATEMATIK MUSIK & ENGELSK MUSIK &

Læs mere

A C? B Studieretninger 2015

A C? B Studieretninger 2015 A C? B tudieretninger 2015 Velkommen til kanderborg Gymnasium På de næste sider kan du se noget om de mange fag og de forskellige studieretninger som vi tilbyder på kanderborg Gymnasium. Du kan også se

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår?

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår? GYMNASIET SORØ AKADEMI 2015 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

GYMNASIET SORØ AKADEMI

GYMNASIET SORØ AKADEMI GYMNASIET SORØ AKADEMI 2014 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

A C? B Studieretninger 2016

A C? B Studieretninger 2016 A C? B tudieretninger 2016 tudievejlederne hjælper dig Klaus Holleufer Mariann Wulff Morten Mortensen Marie Odgaard kh@skanderborg-gym.dk mw@skanderborg-gym.dk mm@skanderborg-gym.dk od@skanderborg-gym.dk

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D MANDAG BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

STUDIERETNINGSPROJEKT 2010

STUDIERETNINGSPROJEKT 2010 Projektforslagene er udarbejdet i samarbejde med Institut for Sensorer, Signaler og Elektroteknik STUDIERETNINGSPROJEKT 2010 Byg dit eget spektrometer Side 4 Hør matematikken Side 5 Den moderne vindmølle

Læs mere

2018: Sproglig studieretning: Kultur

2018: Sproglig studieretning: Kultur 18: Sproglig studieretning: Kultur Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Latin C Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb Spansk A 325 Latin C Matematik B 250

Læs mere

Vælg din STUDIERETNING

Vælg din STUDIERETNING Vælg din STUDIERETNING 2017 Tidsplan for dit valg af studieretning Ons-tors uge 36-39 Undervisning i studieretningsfag: - Sproglige studieretninger - Samfundsvidenskabelige studieretninger - Naturvidenskabelige

Læs mere

2017: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig)

2017: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig) 17: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Tysk forts./fransk forts. B Fag Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D MANDAG - BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin maj-juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Marie Kruses Skole Stx Matematik B Mads Hoy Sørensen 2s Anvendt litteratur Hans Sloth: TRIP s matematiske GRUNDBOG,

Læs mere

HVAD GIVER STX DIG? FAGLIG UDVIKLING ALMEN UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIAL UDVIKLING BREDESTE ADGANG TIL DE VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

HVAD GIVER STX DIG? FAGLIG UDVIKLING ALMEN UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIAL UDVIKLING BREDESTE ADGANG TIL DE VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Student 2016 HVAD GIVER STX DIG? FAGLIG UDVIKLING BREDESTE ADGANG TIL DE VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ALMEN UDVIKLING PERSONLIG UDVIKLING SOCIAL UDVIKLING OPTAGELSE: KRAV PÅ OPTAGELSE 9. kl ELLER 10 kl. AFGANGSPRØVE

Læs mere

En ny udskoling. udskoling 2014/15

En ny udskoling. udskoling 2014/15 En ny udskoling TemaLINJER udskoling 2014/15 En ny udskoling Efter sommerferien skal vi, på Jyllinge Skole, i gang med en ny måde at gå i udskolingen på. I det kommende skoleår tilbyder vi fire udskolingslinjer

Læs mere