A.L.T. AnsigtsLøftningsTeknik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "A.L.T. AnsigtsLøftningsTeknik"

Transkript

1 S ta n l e y R o s e n b e r g I n s t i t u t A.L.T. AnsigtsLøftningsTeknik Behagelig ansigtsmassage, der gør dig naturlig smuk - og giver liv til dit ansigt!

2 Hvad er A.L.T.? Et ALT-forløb består af 6 behandlinger af ca. 1 times varighed, hvor man bl.a. arbejder med Rosenberg Tenik - en blid bindevævsmetode. Når man giver en ALT-behandling aktiveres 5. og 7. kranienerve, som er vigtige for ansigtsmimikken og udtrykket. Som sidegevinst man mærke en effekt i hele kroppen, som kan få den til at slappe af. Behandlingerne begynder med en gennemgang af huden og det underliggende bindevæv. Derefter arbejdes der i dybden med musklerne i ansigtet, hårbunden, halsen, nakken og den øverste del af skuldrene. Ved at fjerne den ophobede stress fra huden og musklerne, kan ansigtet få et afslappet udtryk. A.L.T. Ansigtsløftningsteknik kan gøre huden mere elastisk, musklerne mere spændstige og ansigtsudtrykket mere imødekommende.

3 før efter "Jeg opdager hurtigt, at det ikke kun er forandringer i ansigtet jeg får. Også mit sind ændres. Jeg bliver ganske enkelt gladere" Udtalt af klient "Mange klienter fortsætter med at få behandlinger længe efter de egentlige behandlinger - fordi det er kræs" Udtalt af ALT-terapeut "Fremmede mennesker jeg ikke kender smiler pludselig til mig på gaden!" Udtalt af klient

4 Hvad er et smukt ansigt? En svensk psykolog opdagede noget interessant i forhold til vores underbevidste reaktion over for hinanden. Når man kigger på et andet menneskes ansigt, sker der automatisk det, at man begynder at spænde de samme muskler i sit eget ansigt, som den anden person holder spændt. Det vil sige, at man fremkalder de samme følelser i andre mennesker, som man selv føler. Når psykologer prøver at finde ud af, hvad de fleste mennesker betragter som et smukt ansigt, fremhæver man 3 kvaliteter angående ansigtet: Symmetri Levende Naturligt - d.v.s. ansigtet giver respons, når vi kommunikerer med personen. Langt de fleste mennesker har et asymmetrisk ansigt. Jo mere spænding, der er i musklerne i ansigtet som helhed, des mere asymmetrisk vil man se ud. Ved at formindske spændingsniveauet i alle ansigtsmusklerne, kommer ansigtet til at se mere symmetrisk ud. Folk som får A.L.T. massage, er interesserede i at se bedre ud. Mange bliver glædeligt overraskede, fordi de ikke bare kommer til at se bedre ud, men også føler større velvære.

5 Hvilken følelsesmæssig effekt opnår vi ved at arbejde så præcist på muskulaturen? Krop, tanker og følelser hænger sammen. Musklerne i vores ansigt er vores følelsesudtryk. Amerikanske psykologer har opdaget det samme. Når mennesker smiler i få sekunder, kan der måles en ændring i deres nerve- og hormonsystem. Disse ændringer beskrives som glæde. Alle er enige om, at en følelse kan skabe en effekt i kroppen, men forskerne siger også, at det modsatte er tilfældet: at spændinger i kroppen kan omdanne vore følelser. Forskningen giver en logisk forklaring på, hvad så mange af vore klienter oplever. Ved at ændre vore fysiske spændinger i ansigtet, kan vi ændre vores følelsesmæssige tilstand. Kirurgisk indgreb. Ved kirurgisk indgreb fjernes rynkerne, men ansigtet stivner, hvilket ser - smukt ud på et foto, men gør det...? - I virkeligheden fremstår ansigtet mindre levende. Hvad er Botox? Botulinum toxin er et af verdens giftigste stoffer og kan føre til den dødelige sygdom botulisme, bedre kendt som pølseforgiftning. I meget små doser kan det dog bruges til kosmetiske formål, da det lammer musklerne i ansigtet og dermed glatter rynkerne ud. Kilde: 24 Timer A.L.T. Ansigtsløftningsteknik kan gøre huden mere elastisk, musklerne mere spændstige og ansigts udtrykket mere imødekommende.

6 "Jeg får mange tilbagemeldinger fra klienter om at hovedpine, nakkespændinger, kæbespændinger og depressioner er forsvundet efter A.L.T. behadlinger" Udtalt af A.L.T.terapuet "Min kæreste udbryder:"sig mig har du ikke tabt dig i ansigtet?" Udtalt af klient "Jeg havde aldrig hørt om ALT behandlinger før - men det har været en åbenbaring for mig!" Udtalt af klient

7 Hvad fortæller ansigtet? Ansigtet er sjælens spejl. De fleste børn har et åbent, umiddelbart og glat ansigt, men hos mange voksne ser vi en afblomstret maske, som kan udtrykke træthed, sorg, angst eller irritation. Hvert eneste øjeblik i vores liv ska ber vi, ofte ubevidst, et ansigtsudtryk, som er et samspil mellem alle musklerne. Som andre musk ler i kroppen er nogle ansigtsmuskler spændte (for høj tonus),mens andre kan være for slappe (for lav tonus). Vores ansigt afspejler ikke bare, hvordan vi har det lige nu, men musklerne afspejler/husker også vores livsforløb. Svære psy kiske oplevelser og fysiske traumaer efterlader deres spor i form af rynker, furer og linier i ansigtet. En vigtig faktor, når vi ser på et andet menneske, er ansigtets evne til at give os respons, når vi kommunikerer med andre. Er ansigtet stivnet, giver det ingen respons. Måske opfattes det ovenikøbet som uvenligt. Det er ikke de store bevægelser, men de fine små, som giver ansigtet mimik og afføder imødekommenhed.

8 Hvad kan A.L.T. også afhjælpe? Udover et mere symmetrisk ansigt og en naturlig fylde i ansigtet kan ALT forbedre flere funktioner bl.a.: A.L.T. kan give en bedre bidfunktion. Nogle af de muskler, der bearbejdes i A.L.T., åbner og lukker kæben og får den til at glide fra side til side, når vi tygger vores mad. Asymmetrisk spænding af muskler er en af de væsentligste årsager til et skævt bid, skæren tænder og andre bidfunktionsbesværligheder. A.L.T. kan hjælpe med at lindre migræne og andre former for hovedpine Der er mange former for hovedpine. Spænding i ansigts- og/eller nakkemusklerne er noget mange har tilfælles. Ved at identificere de områder, hvor smerten ligger, kan terapeuten finde frem til de muskler i ansigtet eller nakken, som er overspændte. Ved at løsne spændingen i disse muskler kan man lindre de fleste tilfælde af migræne og hovedpine.

9 ALT kan medvirke til forbedret verjtrækning og udrensning af bihuler Bihulerne er en del af vejrtrækningssystemet og åndedrætsfunktionen. Ved at bearbejde vævet omkring bihulerne kan man øge muligheden for bedre vejrtrækning gennem næsen og bihulerne kan blive renset ud. ALT kan afhjælpe stress De nerver der styrer ansigtets muskulatur er 5. og 7. kranienerve og disse nerver er medvirkende til at afspænde et stresset nervesystem og krop. Derfor er det let at se på en persons ansigt om vedkommende er stresset. ALT kan også afhjælpe: Arvæv, ansigtslammelser, synkebesvær, tinnitus, trigeminus neuralgi, tandarbejde (bøjleforløb og efter operationer)

10 Hvorfor A.L.T. giver en sundere hud? Huden er opbygget af 3 lag. Det yderste lag (H = hornlaget) er opbygget af hudceller. Cellerne (C = stratum basale) længst inde i dette lag er levende. Disse celler deler sig hurtigt, og de nyskabte celler bevæger sig op mod overfladen. Disse hudceller dør på vejen op for til sidst at blive vasket af eller skalle af. Både det midterste lag (L = læderhuden) og det nederste (U = underhuden) af hudens 3 lag be står af bindevæv. De er opbyggede af forskellige typer levende celler, collagen og elastiske fibre og en geléagtig substans. I det midterste lag er der mange små blodkar (B), som fører næring til hudcellerne i det yderste lag.

11 Spændinger i det midterste lag kan klemme disse små blodkar og forhindre næring i at nå op til de levende hudceller i det yderste lag. Cellerne bliver udtørrede. Huden kommer til at se mat og livløs ud. For at modvirke dette, bruger mange mennesker (både mænd og kvinder) megen tid og mange penge på præparater for at få deres hud til at se bedre ud. Cremer har den vigtige funk tion at beskytte huden mod udtørring, men cremen i sig selv kan ikke tilføre den manglende næring til hudens celler i det yderste levende lag. A.L.T. har en vedvarende effekt. Der bruges en speciel teknik, som påvirker det midterste lag af huden. Dette lag har mange nerveender (N). Disse nerveender reagerer på et ganske let tryk. Ved et nøjagtigt tryk i en eksakt retning, kan vi stimulere nerverne i det midterste lag til en afspænding i bindevævet. På denne måde giver A.L.T. en øget blodtilførsel til hudcellerne. Ansigtet får en naturlig farve og fylde og huden føles blød og ela s tisk!

12 Hvordan vores fysiske udtryk påvirker vores følelser Vores fysiske udtryk i kroppen virker som en slags filter. Hvis ansigtet er spændt i et udtryk af en bestemt følelse, vil man opleve alle de begivenheder, som passer til fremkaldelse af følelsen. Man blokerer for erfaringer, som ikke passer til følelsen. Et trist, irriteret, bange eller deprimeret menneske får ikke så meget ud af at kigge på en solnedgang, som et forelsket par. Ulykkelige mennesker har svært ved at nyde de gode ting i livet - ved at høre musik, smage god mad og vin eller nyde tilværelsen sammen med andre. Interessant nok kræver det mange muskler at spænde negative følelser, som udtrykker sorg, vrede eller angst, men der skal bare 2 smilemuskler til at føle glæde. Derfor bearbejder vi i A.L.T. ansigtsmassagen alle musklerne for at fjerne opbygningen af spændinger. I stedet for at være monoton i en negativ følelse får vi kapacitet til at opleve alle de følelser, som hører til at være 100% i live. Denne bevægelighed - fysisk og psykisk - gør det muligt hurtigt at skifte fra tunge, mørke, uharmoniske følelser til glade, lykkelige og tilfredse stemninger. Gennem processen kan det medføre, at der frigøres fysisk og psykisk energi.

13 opmærksom forbavset eftertænsom grublende hård, truende agressiv sorgfuld lattermild voldsom sorg med gråd opmærksom sensuel surmulende bider i sig foragt væmmelse

14 Stanley Rosenberg og A.L.T. For godt 25 år siden udviklede Stanley Rosenberg teknikken, der kan forskønne og løfte ansigt og sind. Det var ikke bevidst fra hans side, at teknikken skulle give et ansigtløft; det var nærmest en bivirkning! På det tidspunkt arbejdede Stanley i USA som rolfing terapeut - en massageform, der inddrager hele kroppen. Her havde han hjulpet en kvinde, som efter sidste behandling spurgte: "Du har gjort det så godt for min krop, kan du ikke gøre noget for mit ansigt?" De var en udfordring Stanley straks tog imod. Stanley begyndte at studere ansigtets anatomi i ansigt, nakke og hals. Teknikker blev finpudset og endte op i det, vi idag kalder A.L.T. -Ansigtsløftningsteknik. Stanley Rosenberg også kaldet terapiernes far er kendetegnet som pionér i kropsterapi. Han var den første, der behandlede med kranio-sakral-terapi i Danmark og siden har han udviklet andre kropsbehandlinger, bl.a også den blide udgave af Rolfing; Ida P. Rolf Metode. Han er altid åben for nye måder at behandle på og udvikler hele tiden sine færdigheder som kropsterapeut. "Det var ikke bevidst, at teknikken skulle give et ansigtløft; det var nærmest en bivirkning! "

15 A.L.T. Ansigtsløftningsteknik behandlere Oplysninger om kvalificerede A.L.T. - terapeuter, kan du finde dem på vores hjemmeside. Ønsker du oplysninger om uddannelsen? Målet med uddannelsen er at udvikle de evner, som er en kombination af kunnen og dygtighed. Forudsætningen for at komme på uddannelsen er Basis kursus samt Rosenberg Teknik (blid bindevævsmassageform). Selve ALT-uddannelsen er opdelt i tre moduler á 5 dages varighed, hvor du lærer at give de 6 behandlinger. Uddannelsen strækker sig over ca. 5 måneder. Fremgangsmåden i at lære de seks behandlinger er en kombination af teoretisk viden, demonstration af teknikker og egen erfaring ved at behandle en kursist fra holdet og en model udefra. A.L.T. uddannelsen giver værktøjer, som rækker langt udover de 6 behandlinger. Man lærer at blive bedre til at arbejde med andre problemstillinger, samt er A.L.T. et rigtig godt supplement til KST. Før kurserne får du oplyst, hvad der kan være godt for dig at læse for at forberede dig til kurset. Når alle i klassen er forberedt på den anatomi, som hører til, er det nemt at følge instruktionen og demonstrationerne, og derved opnå det største udbytte af undervisningen. I tiden mellem kurserne øver du, hvad du har lært. Gennem viden og praksis får du indsigt og ekspertise. Har du lyst til at høre mere om denne spændende uddannelse, er du velkommen til at kontakte Stanley Rosenbergs Instituts administration

16 Stanley Rosenberg Institut Oplysninger om behandling, kurser og uddannede behandlere: Administration: Stanley Rosenberg Institut Nygade 22 B, 8600 Silkeborg Tlf.: website: Stanley Rosenberg. Silkeborg Klinik i København: Dronningensgade 66, 2., 1420 København K Klinik i Silkeborg: Nygade 22 B, 8600 Silkeborg

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk Sov godt Af Anne Søvang Juni 2012 www.annesoevang.dk Copyright 2012 1 Søvn er vigtig. En god søvn hjælper kroppen med at regenerere og forny sig. Så kan føle os veludhvilede og er klar til den nye dag,

Læs mere

PSYKOTERAPEUTISK BEHANDLING AF KRÆFT af Hanne Røschke & Claus Bülow

PSYKOTERAPEUTISK BEHANDLING AF KRÆFT af Hanne Røschke & Claus Bülow I kapitlet beskrives et program for alvorligt syge og deres pårørende. Sammenhængen mellem hvordan vi har det psykisk, og hvordan vort immunforsvar fungerer, beskrives - samt effekten af at ændre begrænsende

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

EFTfree Manualen En omfattende guide i at anvende EFT (Emotional Freedom Techniques) Version 2.1

EFTfree Manualen En omfattende guide i at anvende EFT (Emotional Freedom Techniques) Version 2.1 EFTfree Manualen En omfattende guide i at anvende EFT (Emotional Freedom Techniques) Version 2.1 Betty Moore-Hafter Jade Barbee Carna Zacharias-Miller Lynne Shaner 2010 www.eftfree.net Photo: SilverEnergie

Læs mere

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er.

Lykken er at føle sig god nok, præcis som man er. Hvad er selvværd? Selvværd er tilfredshed med at være den, man er, og med det, man gør. Det er definitionen i Nudansk Ordbog, en definition, jeg synes er god. Helt grundlæggende handler det om din mening

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

At leve med åndenød. Patientvejledning. Onkologisk Afdeling D. Hvis du har åndenød, kan du og dine pårørende have glæde af denne patientvejledning

At leve med åndenød. Patientvejledning. Onkologisk Afdeling D. Hvis du har åndenød, kan du og dine pårørende have glæde af denne patientvejledning Patientvejledning Denne pjece handler om de spørgsmål og problemer, der ofte melder sig, når man har fået åndenød At leve med åndenød Onkologisk Afdeling D Hvis du har åndenød, kan du og dine pårørende

Læs mere

Når vi rammes af en voldsom hændelse

Når vi rammes af en voldsom hændelse Når vi rammes af en voldsom hændelse Håndbogen er udarbejdet som hjælp til dig, din famile og kollegaer. Når vi rammes af en voldsom hændelse En traumatisk hændelse er enhver begivenhed, der kan anses

Læs mere

Tag vare på dig selv som behandler eller underviser

Tag vare på dig selv som behandler eller underviser Tag vare på dig selv som behandler eller underviser - en ressourceorienteret pædagogik udviklet i Bodynamic systemet. i af Merete Holm Brantbjerg Dette er 2.udgave af artiklen udgivet i Susanne van Deurs

Læs mere

Tegn og Mal med intuition

Tegn og Mal med intuition Dansk niveau C Winnie Soelberg Pedersen Social- og sundhedsskolen i Hammerbakker Omskolingsforløb til social- og sundhedsassistent Hold: 0309165 Lærer: Liselotte Meelsen Oktober 2003 Forord I forbindelse

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

springer jeg rundt som en 14-årig

springer jeg rundt som en 14-årig Alternativ behandling springer Nu jeg rundt som en 14-årig En angst, der havde gennemsyret hendes liv, siden hun var barn, betød, at Annalis Valentin sjældent var alene i sit hus og altid var anspændt.

Læs mere

Shamata og Vipassana

Shamata og Vipassana Shamata og Vipassana Meditations-instruktioner Kommentar v. Geshe Pema Samten 10. - 11. maj 2008 i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING TRYK Kopiering af denne publikation, eller dele af

Læs mere

Åndedrættet stress, søvn og slank

Åndedrættet stress, søvn og slank Åndedrættet stress, søvn og slank lotte paarup People spress åndedrættet_stress_soevn.indd 1 04/07/12 13.32 ÅndredrætteT stress, søvn og slank Lotte Paarup 2012 Denne udgave People spress 2012 Grafisk

Læs mere

Personlige strategier mod stress

Personlige strategier mod stress TEMA Psykisk arbejdsmiljø Personlige strategier mod stress Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod stress er det

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Hesten skal altid arbejde i en holdning, hvor det er fysisk muligt for den at udføre det, vi forlanger af den. Hesten må altså ikke på nogen

Læs mere

Personlige strategier mod stress. Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress

Personlige strategier mod stress. Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress Personlige strategier mod stress Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress Indhold 1. Stress og personlige strategier Oplæg 2. Vi oplever krav forskelligt Gruppearbejde

Læs mere

Nogle gange går alarmberedskabet imidlertid i gang i situationer, som er ufarlige, og vi oplever ubegrundet angst også kaldet panikangst.

Nogle gange går alarmberedskabet imidlertid i gang i situationer, som er ufarlige, og vi oplever ubegrundet angst også kaldet panikangst. Angst Oplever du en pludselig voldsom angstfølelse, uden nogen logisk grund? Eventuelt ledsaget af vejrtrækningsbesvær, hjertebanken og svimmelhed? Eller gribes du af frygt for pludselig sygdom, sindssyge

Læs mere

Bianca Solveig Stjerne UDDRAG. et godt liv med kronisk Sygdom. Dansk Psykologisk Forlag

Bianca Solveig Stjerne UDDRAG. et godt liv med kronisk Sygdom. Dansk Psykologisk Forlag et godt liv med kronisk Sygdom Bianca Solveig Stjerne Dansk Psykologisk Forlag et godt liv med kronisk sygdom Bianca Solveig Stjerne et godt liv med kronisk Sygdom Dansk Psykologisk Forlag Bianca Solveig

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

De Seks Befriende Handlinger

De Seks Befriende Handlinger De Seks Befriende Handlinger Af lama Ole Nydahl De seks befriende handlinger er en motiverende belæring, man kan bruge direkte i sit liv. Det er almindeligt kendt, at buddhismens mål er meget praktisk,

Læs mere

11 HVORDAN MESTRER VI TAB?

11 HVORDAN MESTRER VI TAB? 76 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG 11 HVORDAN MESTRER VI TAB? Mestring handler om, hvordan vi håndterer de problemer og udfordringer, vi møder. I dette kapitel oversætter vi nogle gange mestring

Læs mere

KROPSSPROG. -for mellemledere i anlægsgartnerfaget

KROPSSPROG. -for mellemledere i anlægsgartnerfaget KROPSSPROG -for mellemledere i anlægsgartnerfaget Som mellemleder i en anlægsgartnervirksomhed skal man dagligt kommunikerer med mange forskellige mennesker. Medarbejderne, kunderne, leverandørerne, andre

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere