FRA KIRKEN. marts - maj 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRA KIRKEN. marts - maj 2012"

Transkript

1 FRA KIRKEN marts maj 2012

2 DET SKER I MARTS Billedet af olivenfrugterne på forsiden henviser til Kristus. Kristus oversættes normalt til: den salvede. Men det betyder: den olivenolieindsmurte. Konger og ypperstepræster blev salvet til deres gerning med olivenolie. Kristus blev jordens og himlens konge. Olivenolie er nævnt igen og igen i biblen. Frugten og dens olie er forbundet med fred, styrke, magt, helbredelse, sejr, renhed. Ordet for olivenfrugten og barmhjertighed er på græsk tæt beslægtet med hinanden. Fællesgudstjeneste i Allerslev kirke for alle provstiets sogne. Søndag d. 11. marts kl. Ved gudstjenesten medvirker et blæserensemble. Der er altergang. Efter gudstjenesten vil sognepræst Torsten DamJensen fortælle for evt. interesserede om Allerslev kirke og sogn, ligesom der forventelig vil være en vandring på kirkegården for at se nogle interessante gravsteder og høre om deres historie. Kl. ca går vi ned i sognets menighedslokaler i Munkehuset for at spise frokost og hygge os sammen. Vi skal smage på nogle lokale kulinariske produkter. Vi slutter, når den sidste øl er drukket. Kristen spiritualitet og nutidens religionsmøde med vægt på mødet mellem kristne og buddhister Studiekreds ved Krista Nørgaard i Hvalsø Sognegård fortsætter tirsdagene 13. marts, 27. marts, 17. april og 24. april. Vi ønsker alle kirkebladets læsere en eftertænksom faste, en glædelig påske og en åndfuld pinse.

3 DET SKER I MARTS Kirke Saaby besøges af stor, dansk kunstner Kirkespisning den 14. marts kl i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole. Uddrag fra maleri af Rylander Maleren Hans Christian Rylander Hans Christian Rylander er blevet kaldt Danmarkshistoriefortælleren Rylander udsmykkede i Provianthuset på Christiansborg. I udsmykningen skildres rigets historie og nulevende personligheder fra majestæten over videnskabsmænd som Niels Bohr. Også forfattere som Suzanne Brøgger er portrætteret i Rylanders forgængelighedsprægede univers bestående af kompositoriske enkeltdele et sammensurium af nedbrudte bygninger fra forgange kulturer, blomster og insekter. Rylander trækker også på 1900tallets historiemaleri, i sin inspiration til sine ofte gigantiske monumentale værker. Rylander arbejder som malere gjorde det i historiske tider. Hans produktion går gennem et værksted, og assistenter maler billedernes elementære grunddele. Derefter tillægger Rylander maleriet eller skulpturen en endelig finish i form af farveholdning og detaljerigdom. Hans Christian Rylander er desuden en særdeles indflydelsesrig person i dansk kunstliv, og har beklædt en række vigtige poster gennem sit liv. Repræsenteret på: Statens Museum for Kunst, Kobberstiksamlingen, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, Hjørring Kunstmuseum, Sønderjyllands Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum, Fyns Kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen, Storstrøms Kunstmuseum, Victoria and Albert Museum, London Forårsmøde og generalforsamling i KLF Kirke og Medier Hvalsø afd. Tirsdag den 13. marts kl afholder KLF, Hvalsø, forårsmøde i Den gamle Skole i Kirke Saaby. Der vil være tale ved Palle Bruselius fra Lejre Lokal TV, sang og musik ved Frelsens Hær og festligt kaffebord. Ved generalforsamlingen vil bestyrelsen fremlægge forslag om nedlæggelse af lokalafdelingen i Hvalsø, medlemskaber kan videreføres fra Distriktsforeningen i Roskilde. Jesu opstandelse.

4 DET SKER I MARTS Kirkespisningerne i Kirke Saaby Kirkespisningen i Kirke Saaby tiltrækker mellem 80 og 120 mennesker hver gang. Man tilmelder sig kirkespisning hos Betty Hansen på tlf eller Aftenen koster 50 kr for voksne. 25 kroner for børn og konfirmander. Kirkespisningen indledes med en superkort gudstjenesten i kirken. Derefter er der aftensmad i Den gamle Skole. Vin, øl og vand sælges til købmandspris. Efter maden er der foredrag/underholdning. Aftenen afsluttes senest kl. 21. Alle er hjertelig velkomne. Syng dig glad Sawarabykorets populære sangaftener fortsætter Torsdag den 15. marts kl Sawarabykoret indledte det nye år den 12. januar kl i Den Gamle Skole, Kirke Saaby. Alle er fortsat hjertelig velkommen til at gå foråret i møde sammen med et aktivt kor. Der indbydes også til endnu en af korets sangaftener, hvor der er mulighed for at synge alt hvad hjertet begærer. Traditionen tro til akkompagnement af organist Anders Danman. Koret vil synge foråret ind med sange efter deltagernes eget valg. Også mindre kendte salmer og sange vil være på programmet. Undervejs serveres kaffe/ te og kage. Und dig selv en hyggelig aften i selskab med kor og organist. Arrangementet er gratis. Besøg korets hjemmeside Morgenmøde i Kirke Saaby Kendt dansk politiker på gæstevisit Onsdag den 28. marts kl i Den gamle Skole Tidligere kirkeminister Birthe Rønn Hornbech er morgenmødets gæstetaler. Hun vil tale om aktuelle politiske emner. Blandt andet om de nye tider, som står foran folkekirken. Kristus på korset. Morgenmøderne i Kirke Saaby Morgenmødet samler mellem 50 og 80 mennesker hver gang. Der serveres en solid morgenmad med en morgendram. Efter maden er der foredrag/underholdning. Tilmelding er ikke nødvendig. Morgenen afsluttes kl. 11. Pris 20 kr. for morgenmad og foredrag.

5 DET SKER I MARTS Carmen Curlers Fredag d. 2. marts kl i Hvalsø Sognegård carmen Alle på den ældre side af de 40 husker Carmen Curlers, det elektriske krølleapparat som blev et af tresserne og halvfjerdsernes største ikoner. Knap så mange ved, at Carmen også er et erhvervseventyr af den helt vilde slags, hvor Kalundborgs lokale radioforhandler, Arne Bybjerg, satsede hele sin formue og mere til i en sikker tro på, at han kunne blive verdensberømt gennem de elektriske curlere. Det blev han også, og med succes en fulgte fotomodeller, animerede fester, Kalundborgs første Rolls Royce og en desperat jagt ud i de yderste, sjællandske bondegårde for at finde arbejdskraft, da firmaet er blevet bedømt til at være tressernes hurtigst ekspanderende virksomhed. På verdensplan vel at mærke. søren e. jensen carmen Da radioforhandleren Arne Bybjerg skabte Carmen Curlers i Kalundborg, blev det et erhvervseventyr af de helt vilde. Flere hundrede blev ansat om dagen ofte bønderkoner fra de yderste afkroge og mellem det hårde samlebåndsarbejde blev der festet til den store guldmedalje. Søren E. Jensen som i november udgav en bog om Carmen Curlers fortæller om en vanvittig arbejdsplads, som også fik lokal betydning, forlaget vandkunsten da en vigtig underafdeling lå placeret i Kisserup. søren e. jensen carmen forlaget vandkunsten Pitstop for sjælen Onsdag d. 14. marts,»jeg drømte om at finde onsdag d. 11. april & en artikel, jeg kunne onsdag d. 25. april kl. udvikle med patent på i Hvalsø kirke fabrikere den og sælge Er den du over ved hele at verden! løbe tør for brændstof? Det var det største Har mål, du brug for man en kunne tænkepause? sig Kom som forretningsmand til en halv times ro væk og jeg fra ville en erobre travl hverdag verden. og Carmen nyd kirkens Curlers rum, der blev netop denne vision.«appellerer til stilhed og fordybelse. Kristen Arne Bybjerg meditation med stilhed omkring døbefonten, Kristuskrans, Taizésange og anderledes bønner. 31/10/11 14:15:13 Danmark i al sin mangfoldighed Fredag d. 23. marts kl i Hvalsø Sognegård Et program med billeder, musik og tekster tilrettelagt af Beate FogLarsen og Karen Margrethe Gammelby. Når en melodi spilles, når der synges, eller hvis en tekst læses op, ser man ofte billeder for sit indre øje. I dette program, der er sat sammen til denne eftermiddag, ledsages musik og tekster af billeder i form af et diashow. Det hele spænder vidt, danske sange, viser, instrumentalmusik osv. Karen Margrethe læser op og spiller klaver, også til de fællessange, som er indlagt i aftenens program. Det hele viser Danmark i al sin mangfoldighed, både geografisk og årstiderne. Moderne korsfæstelsesbillede.

6 DET SKER I MARTS Spaghettigudstjeneste om pinsen Torsdag d. 29. marts kl i Hvalsø kirke Jul, påske & pinse men hvad handler pinsen egentligt om? Kort gudstjeneste for hele familien med mulighed for bagefter at komme rundt i kirken på egen hånd, inden vi spiser spaghetti i Sognegården. Arrangementet er slut kl. 1. Pris: 20 kr. pr. person 50 kr. for en familie. Tilmelding til Anne Spangsberg senest torsdag d. 22. marts på tlf. nr eller Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp Søndag d. 4. marts Søndag 4. marts 2012 sender flere end sogne tusindvis af frivillige indsamlere på gaden ved den årlige Sogneindsamling. Pengene fra indsamlingen går til Folkekirkens Nødhjælps internationale arbejde blandt verdens fattigste. Folkekirkens Nødhjælp rykker ud ved katastrofer, forebygger sult og skaber fødevaresikkerhed sammen med deres partnere i ACT Action by Churches Together. Fisken i Folkekirkens Nødhjælps logo symboliserer mad til verden. Bekæmpelse af sult har været en kernesag for Folkekirkens Nødhjælp siden Har du lyst til at være indsamler i Hvalsø & Særløse sogne, kan du kontakte Eva Hornstrup, tlf.nr.: og Anne Spangsberg, tlf.nr.: eller paradis.dk. For Kirke Saaby og Kisserup bedes henvendelse ske til Poul Joachim Stender, tlf eller Mødestedet for indsamlingen i Hvalsø og Særløse sogne er sognegården i Hvalsø. Åben fra kl Mødestedet for indsamlingen i Kirke Saaby og Kisserup er Præstegården, Bogøvej 1, Kirke Saaby. Åben fra kl Indtoget i Jerusalem, Det sidste måltid, Korsfæstelsen, Kvinderne ved graven Påsken i ord og dukker i Hvalsø kirke

7 DET SKER I APRIL Skærtorsdag i Kirke Saaby kirke Torsdag den 5. april kl Palmesøndag i Kirke Saaby Børnegudstjeneste Søndag den 1. april kl. i Kirke Saaby kirke Kort gudstjeneste for børn, klovnen Tape underholder i den gamle skole og som altid en stor jagt i præstegårdshaven på æg og påskeharer. Fodvask, gospel, mad og spiritualitet Skærtorsdag vaskede Jesus sine disciples fødder og spiste det sidste måltid med dem. Det er i dag vor nadver. Fodterapeuter vasker før gudstjenesten fødderne på de kirkegængere der ønsker det. Roskilde gospelsingers synger og der serveres mad med bibelske temaer. Klovnen Tape optræder også i kirken! Musikgudstjeneste Langfredag med Country Stig Hvalsø kirke d. 6. april kl Sangeren Stig Nielsen har en livslang fascination af amerikansk folkemusik. Hans udtryk falder indenfor denne ydmyge troubadourtradition. Grundstemningen i sangene er oftest farvet af dunkel eftertænksomhed og melankoli. I tekstuniverset kredses om fatalisme og anelsesfuld åndelighed med afsæt i et lyrisk møde mellem mytologien også den kristne og det dybt personlige. De eksistentielle temaer i hans tekstunivers tilfører fortællingen om Jesu korsfæstelse en fornyet aktualitet. D. 16. januar udkom Stig Nielsens nye album Man on the Fall.

8 DET SKER I APRIL Langfredag i Kirke Saaby og Kisserup Ingen gudstjenester i kirkerne. I stedet kommer Kirke Saaby og Kisserup kirker rundt i vore to sogne på ladet af en lastbil lastet med et kors, et kor, et klaver, en præst og et alter. Minigudstjenester langfredag på 15 minutter. Kl : Busholdepladsen i Kisserup Kl : Gadekæret Kirke Saaby Kl : Boldbanen i Fuglevang Kl : Gadekæret Vester Saaby Kl : Gadekæret Torkilstrup Birthe Rønn Hornbech prædiker i Hvalsø kirke Kirkespisning Søndag d. 15. april kl. Kom og hør tidligere kirkeminister og medlem af Folketinget for Venstre, Birthe Rønn Hornbech prædike. Efter kirkespisningen vil hun holde et oplæg om Folkekirkens fremtid. Tilmelding til Anne Spangsberg, tlf.nr.: , anne. Påskefesten i Kirke Saaby og Kisserup kirker Den 7. og 8. april Påskenatsgudstjeneste den 6. april kl. 22 i Kirke Saaby med levende ild og den norske sangerinde Bente Vist. Andagtsfuld, stille, meditativ aften før påskeunderet. Næste dag festgudstjenester for Kristi opstandelse med efterfølgende champagne. Tornekroningen

9 DET SKER I APRIL Guldkonfirmander Søndag den 15. april kl. Kirke Saaby kirke og Den Gamle Skole er rammen om en festlig begivenhed: Erik Keiniche Hansen medlem af menighedsrådet, har sat sine tidligere skole og konfirmandkammerater stævne i anledning af, at det er 50 år siden, de blev konfirmeret. Guldkonfirmanderne blev konfirmeret i foråret 1962 i Kirke Saaby og Kisserup kirker og 15 ud af holdet på 22 konfirmander kommer. Efter gudstjenesten i Kirke Saaby kirke og efterfølgende kaffe i våbenhuset får de lejlighed til at hilse på hinanden, nogle har ikke set hinanden i 50 år, andre deltog i sølvkonfirmationen for 25 år siden. Det er kirkens nuværende sognepræst Poul Joachim Stender der har fået ideen med sølvog guldkonfirmation og det er også Poul Stender der har gudstjenesten denne dag. Studiekreds om biblen i Kirke Saaby Cand. theol. og tidligere præst Birgit Melgaard har indledt en studiekreds om biblen i Den gamle Skole, Kirke Saaby. Der lægges særlig vægt på en gennemgang af Det nye Testamente. Studiekredsen er åben for alle. Nye meget velkomne. 3. og 24. april kl. 14 i Den gamle Skole. Læs mere om studiekredsen på eller kontakt Birgit Melgaard på tlf Forårskoncert med Tolstrupkoret Særløse kirke torsdag d. 26. april kl Nu går vi mod mere sollyse tider, og det afspejles i Tolstrupkorets repertoire for foråret Benny Andersens dejlige tekster kender vi alle nogle af, og Hilsen til forårssolen er med i en lille buket af denne fine digter. Lidt svensk stemning får vi også: Bellman, Sjöberg og Evert Taube synges i korarrangementer, og det er jo ofte lystigt! Som det helt nye i år synger koret tre satser af ungareren Gottfried Wolters, bl.a. Soldatens forårssang. Disse tre synges med dansk tekst. Og så elsker vi Oscar Petersons Hymn to Freedom, så den får I også.

10 DET SKER I APRIL Korkoncert med Ars Nova Koret Hvalsø kirke torsdag d. 19. april kl Ars Nova Koret, Slagelse blev oprettet i Siden 2005 har Solveig Bjergkvist ledet koret. Solveig Bjergkvist er tidligere organist i Hvalsø og Særløse kirker, og har mange års erfaring med kordirektion. Koret har givet et utal af koncerter både i indland og udland, og stræber mod et højt musikalsk niveau og et alsidigt repertoire. Ars Nova Koret synger bl.a. Michael Bojesens Pater Noster Fadervor på latin afvekslende med vers af Grundtvigs inderlige salme Stol du kun på dit fadervor. Et meget spændende, varieret og iørefaldende værk. Der vil også være en afdeling med danske sange af bl.a. C.E.F. Weyse, Carl Nielsen og Niels la Cour. 10 Den tomme grav.

11 DET SKER I MAJ Udflugt for menighed og frivillige går til Fyn! Lørdag d. 19. maj med afgang fra Hvalsø Sognegård kl., hjemkomst ca. kl. 18. Programmet vil være en rundvisning i den historiske Kerteminde kirke, derefter Thomas Larsen museet, hvor vi får en guidet rundvisning, og vi spiser medbragt picknick. Herefter går turen til Sanderumgård v. Fraugde Susanne Vind viser rundt i den romantiske have/park, som er reetableret efter den gamle berømte park, som var anlagt af en vis Hr. Bulow Kaffe med hjemmebag, før vi vender næsen hjemad. Specialudstillingen på museet er endnu uvis, men den stående er jo flot i sig selv. Nærmere program kommer senere se Midtsjællands Folkeblad. Der er tilmelding til turen.pris: 100 kr. Tilmelding til Erling Svendsen, tlf.nr.: eller til Anne Spangsberg, tlf.nr.: , Børnedag i Kirke Saaby kirke og præstegårdshave Fredag den 11. maj kl til Sang og musik i kirken. Tur op i tårnet for alle børn, der har lyst. Bagefter klovneshow i præstegårdshaven, futtog, hoppeborg, saftevand, frugt og kage. Også levende harmonikamusik. Alle dagplejebørn, børnehavebørn og hjemmegående børn er hjertelig velkommen. 11

12 DET SKER I MAJ Jazzgudstjeneste og pinseøl Pinsemorgen kl. i Kirke Saaby kirke Vær med til at fejre pinsen, hvor Guds ånd som røde tunger af ild, kommer over disciplene. Årets tredje største kirkelige fest! Vi fejrer pinsen i kirken med en gudstjeneste med Henrik Hansens Jazzband, pinseøl og nybagt brød. Tid til at melde sig til kræmmermarkedet i Kirke Saaby præstegårdshave 12 Indtoget i Jerusalem.

13 DET SKER I JUNI Korsfæstelsen. Grundlovsdag tirsdag den 5. juni kl. 13 Kræmmermarkedet i præstegården vokser stabilt. Sidste år var over 25 boder tilstede i haven. Vi glæder os til at se endnu flere i år. Det koster intet at være med. Kom og sælg hvad du har lyst til at sælge. Vi giver plads til alt fra dybfrysere, kraner og biler til hjemmedyrkede radiser og karse. Alt hvad det kræver, er blot at man tilmelder sig til Poul Joachim Stender på tlf eller og selv medbringer hvad man har brug for. Til grundlovsmødet vil der være musik, tale, kage og ølboder, gymnastikopvisninger, dans og meget andet. Velkommen! Morgensang i Hvalsø kirke Onsdag den 6. juni, 13. juni, 20. juni & 27. juni kl Kort gudstjeneste omkring døbefonten med tid til stilhed, meditation, tekstlæsninger og naturligvis synger vi nogle af de gode morgensange/salmer. Bagefter er der morgenbrød & kaffe/te i Sognegården. Kryds i kalenderen allerede nu. Årets sogneflugt i Kirke saaby og Kisserup finder sted onsdag den 5. september. Da vi har mistet jomfruøerne vil vi i år fokusere på Møen! Plads til 70 deltagere. Reserverer plads allerede nu på eller Først til mølle princippet. Nadveren. 13

14 Gudstjenesteliste Marts juni 2012 Hvalsø Særløse Kr. Saaby Kisserup Onsdag d. 29. februar Kirkespisning Søndag d. 4. marts 2. søndag i fasten Søndag d. 11. marts 3.s.i fasten Onsdag d. 14. marts Søndag d. 18. marts Midfaste Søndag d. 25. marts Mariæ bebudelses dag Indsamling Folkekirkens Nødhjælp Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Pitstop for sjælen Torsdag d. 29. marts Spaghettiguds. Søndag d. 1. april Palmesøndag Torsdag d. 5. april Skærtorsdag Fredag d. 6. april Langfredag Familieguds Dåbsgud Country Stig Indsamling Folkekirkens Nødhjælp Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Indsamling Folkekirkens Nødhjælp Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Kirkespisning Børnegudstj Måltidsgudstj Kørende gudstj. Se side8 Lørdag d. 7. april Påskenatsandagt Søndag d. 8. april Påskedag Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Kørende gudstj. Se side8 Mandag d. 9. april Anden påskedag Onsdag d. 11. april Pitstop for sjælen 14

15 Gudstjenesteliste Marts juni 2012 Søndag d. 15. april 1. søndag efter påske Søndag d. 22. april 2.s.e. påske Birthe Rønn Hornbech prædiker Kirkefrokost liturg Dåbsg. Onsdag d. 25. april Pitstop for sjælen Søndag d. 29. april 3.s.e. påske Fredag d. 4. maj Bededag Søndag d. 6. maj 4.s.e. påske Søndag d. 13. maj 5.s.e. påske Onsdag d. 16. maj Torsdag d. 17. maj Kristi himmelfarts dag Søndag d. 20. maj 6.s.e. påske Søndag d. 27. maj Pinsedag Mandag d. 28. maj Anden pinsedag Søndag d. 3. juni Trinitatis søndag Guldkonfirmation Konfirmation Konfirmation 7.A 9.30 Konf. 7.B/ Konf. 7.C/ Pitstop for sjælen Dåbsg. Konfirmation Konfirmation Jazzgudstj Konfirmation Gudstjeneste på Ældrecenter: Tirsdag d. 13. marts Tirsdag d. 10. april Tirsdag d. 8. maj : Poul Joachim Stender : Søren Elbæk Jensen : Anne Spangsberg 15

16 Anne B. Spangsberg Søren E. Jensen Poul Joachim Stender Kirke Hvalsø og Særløse Sognepræst Anne Spangsberg Præstegårdsvej 2A 4330 Hvalsø. Tlf Træffes bedst tirsdag og onsdag kl. 1011, torsdag kl el. efter aftale. Træffes ikke mandag. Hjælpepræst Søren E. Jensen Tlf. nr.: Fri om mandagen. Præstesekretær Marianne Herss Træffes på kirkekontoret mandag og fredag kl Tlf Organist Linda Baarsgaard Kirkevej 8, Bakkendrup;4281 Gørlev. Tlf: Fridag om mandagen Kirkegårdsleder i Hvalsø Søren Christensen Præstegårdsvej 2C, 4330 Hvalsø. Tlf Hvalsø kirkegårdskontor Kontortid hverdage ml Graver i Særløse Ole Hansen Byvejen 5, Osted, 4000 Roskilde. Tlf , Kirkesanger i Hvalsø og Særløse Christian Brage, Uddeholmsgatan 36, Malmö Fridag om mandagen. Formand for menighedsrådet i Hvalsø: Erik Wulff, Jernbanevej 33, 4330 Hvalsø Tlf , mobiltlf Formand for menighedsrådet i Særløse: Inge Jørgensen, Særløsevej 5, Særløse, 4330 Hvalsø. Tlf Kirke Saaby og Kisserup Sognepræst Poul Joachim Stender Kirke Saaby Præstegård, Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby, tlf Træffes ikke mandag Hjemmeside: Organist Anders Danman Fredericiagade 94, 2., 1310 København K Tlf , telefax Graver i Kirke Saaby Caroline Sejerø Ellegaard Jensen Tlf.: Arbejds og postadresse Graverkontoret, Bogøvej 8A, 4060 Kirke Saaby Graver i Kisserup Claudia Labbé Loveluck Tlf Korformand Kirke SaabyKisserup Thyra Johannesen, Enebærhaven 3, 4330 Hvalsø, tlf Formand for menighedsrådet i Kirke Saaby og Kisserup: Henry Petersen, Fanøvej 2, 4060 Kirke Saaby, tlf Minikonfirmandunderviser Henriette B. W. Andersen tlf: Kirkebil: Ring efter Carstens Taxa, tlf

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014 FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014 Kalender for Kr. Saaby, Hvalsø, Kisserup & Særløse JUNI Onsdag den 4. kl. 9.30 Morgensang begynder i Hvalsø kirke Onsdag den 4. kl. 19.30 Orgelaften i Osted kirke Torsdag

Læs mere

FRA KIRKEN JuNI - AuGuST 2012

FRA KIRKEN JuNI - AuGuST 2012 FRA KIRKEN Juni AUGUST 2012 DET SKER I MAJ PINSEN Pinsen er en af kristendommens store fester. Det er en ildrød fest for Helligåndens komme. Mægtige, usynlige kræfter besatte den første pinse disciplene.

Læs mere

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013 FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013 Salmedigteren N.F.S. Grundtvig Kalender for Kr. Saaby, Hvalsø, Kisserup & Særløse Maj Torsdag den 16. maj kl. 16.00 Lørdag den 25. maj kl. 9.00 Salmer & Leg for børn

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Kirkenyt marts og april 2014

Kirkenyt marts og april 2014 Kirkenyt marts og april 2014 Kom til koncert med Anne Linnet Tirsdag den 25. marts er der koncert med Anne Linnet. Hør nogle af hendes mest kendte sange og salmer i kirken. Billetter kan købes i kirken.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

Februar 2013. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn

Februar 2013. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Februar 2013 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn App s til din tro, Kristen spiritualitet og kalkmalerier, Ingen mor skal se sit barn dø af sult, Skærtorsdag med fællesspisning og Langfredag med musik...

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli.

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli. Valgmenighedens Gudstjenesteliste 2016-2017 for august september oktober november december januar februar marts april maj juni juli. August 7. 11.s.e.trinitatis ingen gudstjeneste 14. 12.s.e.trinitatis

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10.

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.5. 1 Maj 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 10. maj 5. søndag efter påske Kl. 11.00 Præst fra Døvemenigheden Døvegudstjeneste Torsdag den 14. maj

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Sommeren er tiden, hvor vi kan glæde os over naturens farvestrålende sommerfugle - her ses dagpåfugleøje. Foto: Bent Thøgersen Første maj Mig først! Tilbage i

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Indvielse af det nye graverhus 1. marts

Indvielse af det nye graverhus 1. marts Indvielse af det nye graverhus 1. marts Nu er det nye graverhus i Horreby blevet færdigt og indvies søndag den 1. marts efter gudstjenesten i Horreby Kirke 10:30 Huset kommer til at indeholde et handicaptoilet

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Sogneindsamling Fælles kunstforedrag Skærtorsdags fællesspisning

Sogneindsamling Fælles kunstforedrag Skærtorsdags fællesspisning Februar 2016 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Sogneindsamling Fælles kunstforedrag Skærtorsdags fællesspisning Hvem finder jeg hvor? Der blev plads til alle juleaften! Men det tager sin tid til at

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d

ASKOV SOGN k i r k e b l a d ASKOV SOGN k i r k e b l a d MARTS - MAJ 2013 "Ingen skaber alene" Askov menighedsråd og Grundtvigsk Forum Askov indbyder torsdag d. 14. marts til et spændende møde med kunstneren lars ravn Tid: Kl. 19.30

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

April 2012 Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk

April 2012 Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk Kirkefolder for Bistrup sogn 7. årgang Kirkekontoret tlf: 9623 1717 April 2012 Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk At rejse med telt. Nu har jeg efterhånden været pensionist i 10 år! Så må det vel være

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring kirkebladet for hvidovre sogn marts-april 2013 Påskemusical palmesøndag Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ GUDSTJENESTER MARTS 2015 Søndag d. 1. marts 2. s. i fasten 10.30 Lundtofte Kirke v. Julie Rebel efterfulgt af kirkefrokost i sognegården. 10.30 Geels Kirkesal v/ Pernille Onsdag d. 4. marts Gudstjeneste

Læs mere

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Marts- Juni 2010 Glesborg Fjellerup I påskens tegn Mens jeg sidder og skriver disse linjer er vore to sogne ligesom det øvrige Danmark klædt i hvidt. Efter mange år blev det endelig i vinter

Læs mere

Arrangementer Efteråret 2015

Arrangementer Efteråret 2015 Arrangementer Efteråret 2015 Allerslev og Jungshoved kirker Efterårets tema: Carl Nielsen: 1865-1931 Som bekendt er det i år 150 år siden, at Carl Nielsen blev født. Vi synes, at dette jubilæum er værd

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

FRA KIRKEN. Jesus besejrer døden påskemorgen MARTS APRIL MAJ JUNI

FRA KIRKEN. Jesus besejrer døden påskemorgen MARTS APRIL MAJ JUNI FRA KIRKEN Jesus besejrer døden påskemorgen MARTS APRIL MAJ JUNI 2013 Den nye sognemedarbejder Kirke SaabyKisserup sogne En torsdag aften i januar tog jeg spændt til samtale med menighedsrådet for Kirke

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet Juni, Juli, August 2014 Nyt fra menighedsrådet Kunstudstilling i Kirkebakkehuset Menighedsrådsmøder Torsdag d. 26. juni kl. 17.00 i Kirkebakkehuset Tirsdag d. 12. august

Læs mere

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2 IRKE nyt Den sorte præstekjole! Præstekjolen har været til diskussion mange gange. Er det virkelig nødvendigt, at du ser så kedelig ud, bliver jeg tit spurgt. Men der er en grund til, at præsten har den

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 44. ÅRGANG NR. 2 MARTS - JUNI 2014 Hvorfor spiser vi lam til påske? Hvorfor pynter vi op med påskeæg og giver hinanden æg af chokolade? Ofte gør vi ting som vi slet ikke tænker

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Nadver. Af Julie Sløk, hjælpepræst

Nadver. Af Julie Sløk, hjælpepræst Nadver Af Julie Sløk, hjælpepræst Julie@dankirkeny.org Til de fleste højmesser (søndagsgudstjenester) er der nadver. I dag skal du lære om det. Det er vigtigt, at du læser teksterne og laver opgaverne.

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

nyt Som forårssolen morgenrød 41. årgang Nr. 2 2014 Marts - April - Maj

nyt Som forårssolen morgenrød 41. årgang Nr. 2 2014 Marts - April - Maj IRKE nyt Som forårssolen morgenrød 41. årgang Nr. 2 2014 Marts - April - Maj Jeg kan garantere en stor oplevelse! Det ungarske kor Vox Humana i Vindinge Kirke Vox Humana er mit gamle kor fra Ungarn. Jeg

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 2 MARTS - JUNI 2015 Sig det med blomster I København på Krystalgade lå der i dagene efter den frygtelige hændelse lørdag d. 14. februar, hvor en jødisk vagtmand

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

Fortsæt salmen Skriv dig, Jesus, på mit hjerte af Thomas Kingo. Fortsæt salmen Jesus lever, graven brast af Johan Nordahl Brun

Fortsæt salmen Skriv dig, Jesus, på mit hjerte af Thomas Kingo. Fortsæt salmen Jesus lever, graven brast af Johan Nordahl Brun Skriv dig, Jesus, på mit hjerte af Thomas Kingo a) du min konge og min Gud! b) du min herre og min Gud! c) du min frelser og min Gud! Jesus lever, graven brast af Johan Nordahl Brun a) han stod op med

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 AKTIVITETER I IDRÆTSFORENINGEN 2009 VESTERMOSE IF VESTERMOSE SKOLE VESTSJÆLLANDS UNGDOMSKLUB SØNDERUP, NORDRUP OG GUDUM SOGNE Sogneguiden Kirkeadresser

Læs mere

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar IRKE nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar Kost og kristendom Næring for krop og næring for ånd Tre foredrag om sund kost ved Vindinge Kirke Vi kender udtrykket åndelig næring, men vil sikkert have

Læs mere

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april.

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. Hvorfor er det nu lige vi fejrer påske? Er det fordi foråret er

Læs mere

Nr.9. Sept. - oktober. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Kl. 10.30 Høstguds- tjeneste Kl. 10.30 Kl.12.15 Kl. 10.

Nr.9. Sept. - oktober. 2015  Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Kl. 10.30 Høstguds- tjeneste Kl. 10.30  Kl.12.15 Kl. 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.9. 1 Sept. - oktober. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 27. september 17. søndag efter Høstgudstjeneste Kl. 10.30 Gudstjeneste ved Birgit Lundholm,

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015 Karlslunde Strandsogn Januar - april 2015 Tilværelsens to poler af sognepræst Gerhard Jónsson Mikkelsen Julen ligger bag os. Nytåret er også snart en gammel nyhed. Men så får vi lov til at se frem mod

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG Vanløse Frikirke Kirkeblad februar og marts 2016 www.vanløsefrikirke.dk LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG 1 Dit kirkeblad

Læs mere