FRA KIRKEN. marts - maj 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRA KIRKEN. marts - maj 2012"

Transkript

1 FRA KIRKEN marts maj 2012

2 DET SKER I MARTS Billedet af olivenfrugterne på forsiden henviser til Kristus. Kristus oversættes normalt til: den salvede. Men det betyder: den olivenolieindsmurte. Konger og ypperstepræster blev salvet til deres gerning med olivenolie. Kristus blev jordens og himlens konge. Olivenolie er nævnt igen og igen i biblen. Frugten og dens olie er forbundet med fred, styrke, magt, helbredelse, sejr, renhed. Ordet for olivenfrugten og barmhjertighed er på græsk tæt beslægtet med hinanden. Fællesgudstjeneste i Allerslev kirke for alle provstiets sogne. Søndag d. 11. marts kl. Ved gudstjenesten medvirker et blæserensemble. Der er altergang. Efter gudstjenesten vil sognepræst Torsten DamJensen fortælle for evt. interesserede om Allerslev kirke og sogn, ligesom der forventelig vil være en vandring på kirkegården for at se nogle interessante gravsteder og høre om deres historie. Kl. ca går vi ned i sognets menighedslokaler i Munkehuset for at spise frokost og hygge os sammen. Vi skal smage på nogle lokale kulinariske produkter. Vi slutter, når den sidste øl er drukket. Kristen spiritualitet og nutidens religionsmøde med vægt på mødet mellem kristne og buddhister Studiekreds ved Krista Nørgaard i Hvalsø Sognegård fortsætter tirsdagene 13. marts, 27. marts, 17. april og 24. april. Vi ønsker alle kirkebladets læsere en eftertænksom faste, en glædelig påske og en åndfuld pinse.

3 DET SKER I MARTS Kirke Saaby besøges af stor, dansk kunstner Kirkespisning den 14. marts kl i Kirke Saaby kirke og Den gamle Skole. Uddrag fra maleri af Rylander Maleren Hans Christian Rylander Hans Christian Rylander er blevet kaldt Danmarkshistoriefortælleren Rylander udsmykkede i Provianthuset på Christiansborg. I udsmykningen skildres rigets historie og nulevende personligheder fra majestæten over videnskabsmænd som Niels Bohr. Også forfattere som Suzanne Brøgger er portrætteret i Rylanders forgængelighedsprægede univers bestående af kompositoriske enkeltdele et sammensurium af nedbrudte bygninger fra forgange kulturer, blomster og insekter. Rylander trækker også på 1900tallets historiemaleri, i sin inspiration til sine ofte gigantiske monumentale værker. Rylander arbejder som malere gjorde det i historiske tider. Hans produktion går gennem et værksted, og assistenter maler billedernes elementære grunddele. Derefter tillægger Rylander maleriet eller skulpturen en endelig finish i form af farveholdning og detaljerigdom. Hans Christian Rylander er desuden en særdeles indflydelsesrig person i dansk kunstliv, og har beklædt en række vigtige poster gennem sit liv. Repræsenteret på: Statens Museum for Kunst, Kobberstiksamlingen, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, Hjørring Kunstmuseum, Sønderjyllands Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum, Fyns Kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen, Storstrøms Kunstmuseum, Victoria and Albert Museum, London Forårsmøde og generalforsamling i KLF Kirke og Medier Hvalsø afd. Tirsdag den 13. marts kl afholder KLF, Hvalsø, forårsmøde i Den gamle Skole i Kirke Saaby. Der vil være tale ved Palle Bruselius fra Lejre Lokal TV, sang og musik ved Frelsens Hær og festligt kaffebord. Ved generalforsamlingen vil bestyrelsen fremlægge forslag om nedlæggelse af lokalafdelingen i Hvalsø, medlemskaber kan videreføres fra Distriktsforeningen i Roskilde. Jesu opstandelse.

4 DET SKER I MARTS Kirkespisningerne i Kirke Saaby Kirkespisningen i Kirke Saaby tiltrækker mellem 80 og 120 mennesker hver gang. Man tilmelder sig kirkespisning hos Betty Hansen på tlf eller Aftenen koster 50 kr for voksne. 25 kroner for børn og konfirmander. Kirkespisningen indledes med en superkort gudstjenesten i kirken. Derefter er der aftensmad i Den gamle Skole. Vin, øl og vand sælges til købmandspris. Efter maden er der foredrag/underholdning. Aftenen afsluttes senest kl. 21. Alle er hjertelig velkomne. Syng dig glad Sawarabykorets populære sangaftener fortsætter Torsdag den 15. marts kl Sawarabykoret indledte det nye år den 12. januar kl i Den Gamle Skole, Kirke Saaby. Alle er fortsat hjertelig velkommen til at gå foråret i møde sammen med et aktivt kor. Der indbydes også til endnu en af korets sangaftener, hvor der er mulighed for at synge alt hvad hjertet begærer. Traditionen tro til akkompagnement af organist Anders Danman. Koret vil synge foråret ind med sange efter deltagernes eget valg. Også mindre kendte salmer og sange vil være på programmet. Undervejs serveres kaffe/ te og kage. Und dig selv en hyggelig aften i selskab med kor og organist. Arrangementet er gratis. Besøg korets hjemmeside Morgenmøde i Kirke Saaby Kendt dansk politiker på gæstevisit Onsdag den 28. marts kl i Den gamle Skole Tidligere kirkeminister Birthe Rønn Hornbech er morgenmødets gæstetaler. Hun vil tale om aktuelle politiske emner. Blandt andet om de nye tider, som står foran folkekirken. Kristus på korset. Morgenmøderne i Kirke Saaby Morgenmødet samler mellem 50 og 80 mennesker hver gang. Der serveres en solid morgenmad med en morgendram. Efter maden er der foredrag/underholdning. Tilmelding er ikke nødvendig. Morgenen afsluttes kl. 11. Pris 20 kr. for morgenmad og foredrag.

5 DET SKER I MARTS Carmen Curlers Fredag d. 2. marts kl i Hvalsø Sognegård carmen Alle på den ældre side af de 40 husker Carmen Curlers, det elektriske krølleapparat som blev et af tresserne og halvfjerdsernes største ikoner. Knap så mange ved, at Carmen også er et erhvervseventyr af den helt vilde slags, hvor Kalundborgs lokale radioforhandler, Arne Bybjerg, satsede hele sin formue og mere til i en sikker tro på, at han kunne blive verdensberømt gennem de elektriske curlere. Det blev han også, og med succes en fulgte fotomodeller, animerede fester, Kalundborgs første Rolls Royce og en desperat jagt ud i de yderste, sjællandske bondegårde for at finde arbejdskraft, da firmaet er blevet bedømt til at være tressernes hurtigst ekspanderende virksomhed. På verdensplan vel at mærke. søren e. jensen carmen Da radioforhandleren Arne Bybjerg skabte Carmen Curlers i Kalundborg, blev det et erhvervseventyr af de helt vilde. Flere hundrede blev ansat om dagen ofte bønderkoner fra de yderste afkroge og mellem det hårde samlebåndsarbejde blev der festet til den store guldmedalje. Søren E. Jensen som i november udgav en bog om Carmen Curlers fortæller om en vanvittig arbejdsplads, som også fik lokal betydning, forlaget vandkunsten da en vigtig underafdeling lå placeret i Kisserup. søren e. jensen carmen forlaget vandkunsten Pitstop for sjælen Onsdag d. 14. marts,»jeg drømte om at finde onsdag d. 11. april & en artikel, jeg kunne onsdag d. 25. april kl. udvikle med patent på i Hvalsø kirke fabrikere den og sælge Er den du over ved hele at verden! løbe tør for brændstof? Det var det største Har mål, du brug for man en kunne tænkepause? sig Kom som forretningsmand til en halv times ro væk og jeg fra ville en erobre travl hverdag verden. og Carmen nyd kirkens Curlers rum, der blev netop denne vision.«appellerer til stilhed og fordybelse. Kristen Arne Bybjerg meditation med stilhed omkring døbefonten, Kristuskrans, Taizésange og anderledes bønner. 31/10/11 14:15:13 Danmark i al sin mangfoldighed Fredag d. 23. marts kl i Hvalsø Sognegård Et program med billeder, musik og tekster tilrettelagt af Beate FogLarsen og Karen Margrethe Gammelby. Når en melodi spilles, når der synges, eller hvis en tekst læses op, ser man ofte billeder for sit indre øje. I dette program, der er sat sammen til denne eftermiddag, ledsages musik og tekster af billeder i form af et diashow. Det hele spænder vidt, danske sange, viser, instrumentalmusik osv. Karen Margrethe læser op og spiller klaver, også til de fællessange, som er indlagt i aftenens program. Det hele viser Danmark i al sin mangfoldighed, både geografisk og årstiderne. Moderne korsfæstelsesbillede.

6 DET SKER I MARTS Spaghettigudstjeneste om pinsen Torsdag d. 29. marts kl i Hvalsø kirke Jul, påske & pinse men hvad handler pinsen egentligt om? Kort gudstjeneste for hele familien med mulighed for bagefter at komme rundt i kirken på egen hånd, inden vi spiser spaghetti i Sognegården. Arrangementet er slut kl. 1. Pris: 20 kr. pr. person 50 kr. for en familie. Tilmelding til Anne Spangsberg senest torsdag d. 22. marts på tlf. nr eller Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp Søndag d. 4. marts Søndag 4. marts 2012 sender flere end sogne tusindvis af frivillige indsamlere på gaden ved den årlige Sogneindsamling. Pengene fra indsamlingen går til Folkekirkens Nødhjælps internationale arbejde blandt verdens fattigste. Folkekirkens Nødhjælp rykker ud ved katastrofer, forebygger sult og skaber fødevaresikkerhed sammen med deres partnere i ACT Action by Churches Together. Fisken i Folkekirkens Nødhjælps logo symboliserer mad til verden. Bekæmpelse af sult har været en kernesag for Folkekirkens Nødhjælp siden Har du lyst til at være indsamler i Hvalsø & Særløse sogne, kan du kontakte Eva Hornstrup, tlf.nr.: og Anne Spangsberg, tlf.nr.: eller paradis.dk. For Kirke Saaby og Kisserup bedes henvendelse ske til Poul Joachim Stender, tlf eller Mødestedet for indsamlingen i Hvalsø og Særløse sogne er sognegården i Hvalsø. Åben fra kl Mødestedet for indsamlingen i Kirke Saaby og Kisserup er Præstegården, Bogøvej 1, Kirke Saaby. Åben fra kl Indtoget i Jerusalem, Det sidste måltid, Korsfæstelsen, Kvinderne ved graven Påsken i ord og dukker i Hvalsø kirke

7 DET SKER I APRIL Skærtorsdag i Kirke Saaby kirke Torsdag den 5. april kl Palmesøndag i Kirke Saaby Børnegudstjeneste Søndag den 1. april kl. i Kirke Saaby kirke Kort gudstjeneste for børn, klovnen Tape underholder i den gamle skole og som altid en stor jagt i præstegårdshaven på æg og påskeharer. Fodvask, gospel, mad og spiritualitet Skærtorsdag vaskede Jesus sine disciples fødder og spiste det sidste måltid med dem. Det er i dag vor nadver. Fodterapeuter vasker før gudstjenesten fødderne på de kirkegængere der ønsker det. Roskilde gospelsingers synger og der serveres mad med bibelske temaer. Klovnen Tape optræder også i kirken! Musikgudstjeneste Langfredag med Country Stig Hvalsø kirke d. 6. april kl Sangeren Stig Nielsen har en livslang fascination af amerikansk folkemusik. Hans udtryk falder indenfor denne ydmyge troubadourtradition. Grundstemningen i sangene er oftest farvet af dunkel eftertænksomhed og melankoli. I tekstuniverset kredses om fatalisme og anelsesfuld åndelighed med afsæt i et lyrisk møde mellem mytologien også den kristne og det dybt personlige. De eksistentielle temaer i hans tekstunivers tilfører fortællingen om Jesu korsfæstelse en fornyet aktualitet. D. 16. januar udkom Stig Nielsens nye album Man on the Fall.

8 DET SKER I APRIL Langfredag i Kirke Saaby og Kisserup Ingen gudstjenester i kirkerne. I stedet kommer Kirke Saaby og Kisserup kirker rundt i vore to sogne på ladet af en lastbil lastet med et kors, et kor, et klaver, en præst og et alter. Minigudstjenester langfredag på 15 minutter. Kl : Busholdepladsen i Kisserup Kl : Gadekæret Kirke Saaby Kl : Boldbanen i Fuglevang Kl : Gadekæret Vester Saaby Kl : Gadekæret Torkilstrup Birthe Rønn Hornbech prædiker i Hvalsø kirke Kirkespisning Søndag d. 15. april kl. Kom og hør tidligere kirkeminister og medlem af Folketinget for Venstre, Birthe Rønn Hornbech prædike. Efter kirkespisningen vil hun holde et oplæg om Folkekirkens fremtid. Tilmelding til Anne Spangsberg, tlf.nr.: , anne. Påskefesten i Kirke Saaby og Kisserup kirker Den 7. og 8. april Påskenatsgudstjeneste den 6. april kl. 22 i Kirke Saaby med levende ild og den norske sangerinde Bente Vist. Andagtsfuld, stille, meditativ aften før påskeunderet. Næste dag festgudstjenester for Kristi opstandelse med efterfølgende champagne. Tornekroningen

9 DET SKER I APRIL Guldkonfirmander Søndag den 15. april kl. Kirke Saaby kirke og Den Gamle Skole er rammen om en festlig begivenhed: Erik Keiniche Hansen medlem af menighedsrådet, har sat sine tidligere skole og konfirmandkammerater stævne i anledning af, at det er 50 år siden, de blev konfirmeret. Guldkonfirmanderne blev konfirmeret i foråret 1962 i Kirke Saaby og Kisserup kirker og 15 ud af holdet på 22 konfirmander kommer. Efter gudstjenesten i Kirke Saaby kirke og efterfølgende kaffe i våbenhuset får de lejlighed til at hilse på hinanden, nogle har ikke set hinanden i 50 år, andre deltog i sølvkonfirmationen for 25 år siden. Det er kirkens nuværende sognepræst Poul Joachim Stender der har fået ideen med sølvog guldkonfirmation og det er også Poul Stender der har gudstjenesten denne dag. Studiekreds om biblen i Kirke Saaby Cand. theol. og tidligere præst Birgit Melgaard har indledt en studiekreds om biblen i Den gamle Skole, Kirke Saaby. Der lægges særlig vægt på en gennemgang af Det nye Testamente. Studiekredsen er åben for alle. Nye meget velkomne. 3. og 24. april kl. 14 i Den gamle Skole. Læs mere om studiekredsen på eller kontakt Birgit Melgaard på tlf Forårskoncert med Tolstrupkoret Særløse kirke torsdag d. 26. april kl Nu går vi mod mere sollyse tider, og det afspejles i Tolstrupkorets repertoire for foråret Benny Andersens dejlige tekster kender vi alle nogle af, og Hilsen til forårssolen er med i en lille buket af denne fine digter. Lidt svensk stemning får vi også: Bellman, Sjöberg og Evert Taube synges i korarrangementer, og det er jo ofte lystigt! Som det helt nye i år synger koret tre satser af ungareren Gottfried Wolters, bl.a. Soldatens forårssang. Disse tre synges med dansk tekst. Og så elsker vi Oscar Petersons Hymn to Freedom, så den får I også.

10 DET SKER I APRIL Korkoncert med Ars Nova Koret Hvalsø kirke torsdag d. 19. april kl Ars Nova Koret, Slagelse blev oprettet i Siden 2005 har Solveig Bjergkvist ledet koret. Solveig Bjergkvist er tidligere organist i Hvalsø og Særløse kirker, og har mange års erfaring med kordirektion. Koret har givet et utal af koncerter både i indland og udland, og stræber mod et højt musikalsk niveau og et alsidigt repertoire. Ars Nova Koret synger bl.a. Michael Bojesens Pater Noster Fadervor på latin afvekslende med vers af Grundtvigs inderlige salme Stol du kun på dit fadervor. Et meget spændende, varieret og iørefaldende værk. Der vil også være en afdeling med danske sange af bl.a. C.E.F. Weyse, Carl Nielsen og Niels la Cour. 10 Den tomme grav.

11 DET SKER I MAJ Udflugt for menighed og frivillige går til Fyn! Lørdag d. 19. maj med afgang fra Hvalsø Sognegård kl., hjemkomst ca. kl. 18. Programmet vil være en rundvisning i den historiske Kerteminde kirke, derefter Thomas Larsen museet, hvor vi får en guidet rundvisning, og vi spiser medbragt picknick. Herefter går turen til Sanderumgård v. Fraugde Susanne Vind viser rundt i den romantiske have/park, som er reetableret efter den gamle berømte park, som var anlagt af en vis Hr. Bulow Kaffe med hjemmebag, før vi vender næsen hjemad. Specialudstillingen på museet er endnu uvis, men den stående er jo flot i sig selv. Nærmere program kommer senere se Midtsjællands Folkeblad. Der er tilmelding til turen.pris: 100 kr. Tilmelding til Erling Svendsen, tlf.nr.: eller til Anne Spangsberg, tlf.nr.: , Børnedag i Kirke Saaby kirke og præstegårdshave Fredag den 11. maj kl til Sang og musik i kirken. Tur op i tårnet for alle børn, der har lyst. Bagefter klovneshow i præstegårdshaven, futtog, hoppeborg, saftevand, frugt og kage. Også levende harmonikamusik. Alle dagplejebørn, børnehavebørn og hjemmegående børn er hjertelig velkommen. 11

12 DET SKER I MAJ Jazzgudstjeneste og pinseøl Pinsemorgen kl. i Kirke Saaby kirke Vær med til at fejre pinsen, hvor Guds ånd som røde tunger af ild, kommer over disciplene. Årets tredje største kirkelige fest! Vi fejrer pinsen i kirken med en gudstjeneste med Henrik Hansens Jazzband, pinseøl og nybagt brød. Tid til at melde sig til kræmmermarkedet i Kirke Saaby præstegårdshave 12 Indtoget i Jerusalem.

13 DET SKER I JUNI Korsfæstelsen. Grundlovsdag tirsdag den 5. juni kl. 13 Kræmmermarkedet i præstegården vokser stabilt. Sidste år var over 25 boder tilstede i haven. Vi glæder os til at se endnu flere i år. Det koster intet at være med. Kom og sælg hvad du har lyst til at sælge. Vi giver plads til alt fra dybfrysere, kraner og biler til hjemmedyrkede radiser og karse. Alt hvad det kræver, er blot at man tilmelder sig til Poul Joachim Stender på tlf eller og selv medbringer hvad man har brug for. Til grundlovsmødet vil der være musik, tale, kage og ølboder, gymnastikopvisninger, dans og meget andet. Velkommen! Morgensang i Hvalsø kirke Onsdag den 6. juni, 13. juni, 20. juni & 27. juni kl Kort gudstjeneste omkring døbefonten med tid til stilhed, meditation, tekstlæsninger og naturligvis synger vi nogle af de gode morgensange/salmer. Bagefter er der morgenbrød & kaffe/te i Sognegården. Kryds i kalenderen allerede nu. Årets sogneflugt i Kirke saaby og Kisserup finder sted onsdag den 5. september. Da vi har mistet jomfruøerne vil vi i år fokusere på Møen! Plads til 70 deltagere. Reserverer plads allerede nu på eller Først til mølle princippet. Nadveren. 13

14 Gudstjenesteliste Marts juni 2012 Hvalsø Særløse Kr. Saaby Kisserup Onsdag d. 29. februar Kirkespisning Søndag d. 4. marts 2. søndag i fasten Søndag d. 11. marts 3.s.i fasten Onsdag d. 14. marts Søndag d. 18. marts Midfaste Søndag d. 25. marts Mariæ bebudelses dag Indsamling Folkekirkens Nødhjælp Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Pitstop for sjælen Torsdag d. 29. marts Spaghettiguds. Søndag d. 1. april Palmesøndag Torsdag d. 5. april Skærtorsdag Fredag d. 6. april Langfredag Familieguds Dåbsgud Country Stig Indsamling Folkekirkens Nødhjælp Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Indsamling Folkekirkens Nødhjælp Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Kirkespisning Børnegudstj Måltidsgudstj Kørende gudstj. Se side8 Lørdag d. 7. april Påskenatsandagt Søndag d. 8. april Påskedag Provstiguds. i Allerslev kirke DamJensen Kørende gudstj. Se side8 Mandag d. 9. april Anden påskedag Onsdag d. 11. april Pitstop for sjælen 14

15 Gudstjenesteliste Marts juni 2012 Søndag d. 15. april 1. søndag efter påske Søndag d. 22. april 2.s.e. påske Birthe Rønn Hornbech prædiker Kirkefrokost liturg Dåbsg. Onsdag d. 25. april Pitstop for sjælen Søndag d. 29. april 3.s.e. påske Fredag d. 4. maj Bededag Søndag d. 6. maj 4.s.e. påske Søndag d. 13. maj 5.s.e. påske Onsdag d. 16. maj Torsdag d. 17. maj Kristi himmelfarts dag Søndag d. 20. maj 6.s.e. påske Søndag d. 27. maj Pinsedag Mandag d. 28. maj Anden pinsedag Søndag d. 3. juni Trinitatis søndag Guldkonfirmation Konfirmation Konfirmation 7.A 9.30 Konf. 7.B/ Konf. 7.C/ Pitstop for sjælen Dåbsg. Konfirmation Konfirmation Jazzgudstj Konfirmation Gudstjeneste på Ældrecenter: Tirsdag d. 13. marts Tirsdag d. 10. april Tirsdag d. 8. maj : Poul Joachim Stender : Søren Elbæk Jensen : Anne Spangsberg 15

16 Anne B. Spangsberg Søren E. Jensen Poul Joachim Stender Kirke Hvalsø og Særløse Sognepræst Anne Spangsberg Præstegårdsvej 2A 4330 Hvalsø. Tlf Træffes bedst tirsdag og onsdag kl. 1011, torsdag kl el. efter aftale. Træffes ikke mandag. Hjælpepræst Søren E. Jensen Tlf. nr.: Fri om mandagen. Præstesekretær Marianne Herss Træffes på kirkekontoret mandag og fredag kl Tlf Organist Linda Baarsgaard Kirkevej 8, Bakkendrup;4281 Gørlev. Tlf: Fridag om mandagen Kirkegårdsleder i Hvalsø Søren Christensen Præstegårdsvej 2C, 4330 Hvalsø. Tlf Hvalsø kirkegårdskontor Kontortid hverdage ml Graver i Særløse Ole Hansen Byvejen 5, Osted, 4000 Roskilde. Tlf , Kirkesanger i Hvalsø og Særløse Christian Brage, Uddeholmsgatan 36, Malmö Fridag om mandagen. Formand for menighedsrådet i Hvalsø: Erik Wulff, Jernbanevej 33, 4330 Hvalsø Tlf , mobiltlf Formand for menighedsrådet i Særløse: Inge Jørgensen, Særløsevej 5, Særløse, 4330 Hvalsø. Tlf Kirke Saaby og Kisserup Sognepræst Poul Joachim Stender Kirke Saaby Præstegård, Bogøvej 1, 4060 Kirke Saaby, tlf Træffes ikke mandag Hjemmeside: Organist Anders Danman Fredericiagade 94, 2., 1310 København K Tlf , telefax Graver i Kirke Saaby Caroline Sejerø Ellegaard Jensen Tlf.: Arbejds og postadresse Graverkontoret, Bogøvej 8A, 4060 Kirke Saaby Graver i Kisserup Claudia Labbé Loveluck Tlf Korformand Kirke SaabyKisserup Thyra Johannesen, Enebærhaven 3, 4330 Hvalsø, tlf Formand for menighedsrådet i Kirke Saaby og Kisserup: Henry Petersen, Fanøvej 2, 4060 Kirke Saaby, tlf Minikonfirmandunderviser Henriette B. W. Andersen tlf: Kirkebil: Ring efter Carstens Taxa, tlf

FRA KIRKEN JuNI - AuGuST 2012

FRA KIRKEN JuNI - AuGuST 2012 FRA KIRKEN Juni AUGUST 2012 DET SKER I MAJ PINSEN Pinsen er en af kristendommens store fester. Det er en ildrød fest for Helligåndens komme. Mægtige, usynlige kræfter besatte den første pinse disciplene.

Læs mere

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013 FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2013 Salmedigteren N.F.S. Grundtvig Kalender for Kr. Saaby, Hvalsø, Kisserup & Særløse Maj Torsdag den 16. maj kl. 16.00 Lørdag den 25. maj kl. 9.00 Salmer & Leg for børn

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

FRA KIRKEN. Jesus besejrer døden påskemorgen MARTS APRIL MAJ JUNI

FRA KIRKEN. Jesus besejrer døden påskemorgen MARTS APRIL MAJ JUNI FRA KIRKEN Jesus besejrer døden påskemorgen MARTS APRIL MAJ JUNI 2013 Den nye sognemedarbejder Kirke SaabyKisserup sogne En torsdag aften i januar tog jeg spændt til samtale med menighedsrådet for Kirke

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 2 MARTS - JUNI 2015 Sig det med blomster I København på Krystalgade lå der i dagene efter den frygtelige hændelse lørdag d. 14. februar, hvor en jødisk vagtmand

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 Beklager Det er næsten blevet et mantra i den moderne verden, at man siger undskyld og trækker ting tilbage, man har sagt. Det er ofte

Læs mere

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg September 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg På bl.a. Facebook kan du se kirkens nye video, hvor medlemmer

Læs mere

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015 Karlslunde Strandsogn Januar - april 2015 Tilværelsens to poler af sognepræst Gerhard Jónsson Mikkelsen Julen ligger bag os. Nytåret er også snart en gammel nyhed. Men så får vi lov til at se frem mod

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

Kirkerne i Vipperød. marts april maj 2015. Påskegudstjenester for enhver smag - se bagsiden. Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp 8.

Kirkerne i Vipperød. marts april maj 2015. Påskegudstjenester for enhver smag - se bagsiden. Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp 8. Kirkerne i Vipperød marts april maj 2015 Sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp 8. marts Påskegudstjenester for enhver smag - se bagsiden. En ny begyndelse det er det, vi er ved at opleve her Vipperød

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Nr. 64 Marts April Maj 2015 25. årgang

Nr. 64 Marts April Maj 2015 25. årgang Kirkeblad Revninge Rynkeby Revninge Kirke Rynkeby Kirke Nr. 64 Marts April Maj 2015 25. årgang Præsentation af præstevikaren Anne Kathrine: Kære sognebørn i Rynkeby og Revninge! Den nye præst er på cykel

Læs mere

Agerskov & Branderup. Marts April Maj

Agerskov & Branderup. Marts April Maj KirkeBladet 2 Konfirmanderne laver ikoner Indhold De tomme kirker... 2 Vedligeholdelsesarbejder... 3 Konfirmandernes ikoner.. 4-5 Det sker.... 6-7 Gudstjenester... 8 2014 Marts April Maj Agerskov & Branderup

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Karen Ellen Strube, kirkekontor, kordegn: kest@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk,

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Klokkeringning Der ringes tre gange med en halv times mellemrum inden gudstjenesten begynder, den sidste ringning sluttes med bedeslagene, som er tre gange

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 24. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 21.- 23. januar 2011 TEMA: Tid til stilhed tid til Gud... VELKOMMEN KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det

Læs mere

37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015

37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015 Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 13 Marts - April - Maj 2015 Je suis Adam Je suis Charlie. Sådan lød det efter tragedien på Satirebladet Charlie Hebdo i Frankrig i begyndelsen af januar. Proklamationen

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Vinterens rim og sne synliggør mange af naturens bygningsværker. Foto: Bent Thøgersen Brug en formiddag for verdens fattigste Søndag den 8. marts 2015 deltager

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp os også på følg facebook!

Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp os også på følg facebook! Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp Meld dig som indsamler hos Mogens Kjærgaard blmk@hafnet.dk eller mød op i kirkecenteret, Kirkegade 15,

Læs mere

Konfirmand i Mølholm

Konfirmand i Mølholm Konfirmand i Mølholm Nu nærmer vi os konfirmationen. Og skal så småt tænke frem mod den. Men der er også både festaften, konfirmandlejr og spændende undervisning i posen inden. Her kommer et samlet overblik

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Nu er vores kirke GRØN-cykelvenlig-vejkirke!

Nu er vores kirke GRØN-cykelvenlig-vejkirke! Maj 2015 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Loppemarked, pinse, moderne kirkekunst - og forårets konfirmander Nu er vores kirke GRØN-cykelvenlig-vejkirke! Hvem finder jeg hvor? Køkkenholdet Skærtorsdag

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.3. februar. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 15. februar Fastelavn Kl. 10.30 Birgit Lundholm, 22. februar 1. søndag i fasten Kl. 12.15 Birgit Lundholm,

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Februar til maj 2013. Inde i bladet: Se forårets program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Februar til maj 2013. Inde i bladet: Se forårets program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Inde i bladet: Se forårets program for børn og voksne Gå ikke glip af årets forårskoncert eller festugens friluftsgudstjeneste Februar til maj 2013 Guds Himmerige er jo dit;

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2015

Kirkenyt juli og august 2015 Kirkenyt juli og august 2015 Orgelkoncert med Frantizek Vaincek Den internationalt anerkendte organist Frantizek Vanicek holder koncert i Strandmarkskirken søndag den 23. august. Der er gratis adgang til

Læs mere

Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt?

Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt? Hvor stammer traditionen med påskeæg fra? a) Fra Tyskland. b) Fra den tidligste kristendom. c) Fra USA. Hvad symboliserer påskeæg oprindeligt? a) Påskeæg er symbol på opstandelsen. b) Påskeæg er symbol

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Kirkeblad for SKRYDSTRUP SOGN

Kirkeblad for SKRYDSTRUP SOGN Kirkeblad for SKRYDSTRUP SOGN Årgang 40 mai 2015 Nr. 80 Dronning Margrethe 75 år Det er ikke for sent at ønske dronning Margrethe tillykke med hendes femoghalvfjerds års fødselsdag den 16. april. Det var

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... Internetadresser... angående, fødsel, fødsel, dåb dåb navngivning, Organist: www.km.dk

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Her bor de... Internetadresser... angående, fødsel, fødsel, dåb dåb navngivning, Organist: www.km.dk Her bor de... Internetadresser... Vigtige Internetadresser Konstitueret sognepræst: Erik Erik Lunde Lunde tlf. 97 tlf. 86 9711 8645 11 45 www.hjermvestrekirke.dk Mail: Mail: erika@mail-telia.dk www.hjermøstrekirke.dk

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Ildsjæle søges! Stille hjerte Vi går på gaden for verdens fattigste Påske Moderne kirkekunst

Ildsjæle søges! Stille hjerte Vi går på gaden for verdens fattigste Påske Moderne kirkekunst Februar 2015 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Ildsjæle søges! Stille hjerte Vi går på gaden for verdens fattigste Påske Moderne kirkekunst Hvem finder jeg hvor? Sognepræst Lyngevej 12, Nr. Herlev,

Læs mere

Nyt fra menighedsråd/præst

Nyt fra menighedsråd/præst AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet September, Oktober, November 2012 Nyt fra menighedsråd/præst To datoer at huske: 5. september og 13. november 2012 Den 5. september 2012 kl. 19 i Himmelrummet på Juelsminde

Læs mere

MARTS APRIL MAJ 2015 ENSTED KLIPLEV. Carl Nielsen i ord og toner. Sogneaften. Konfirmation. Konfirmation

MARTS APRIL MAJ 2015 ENSTED KLIPLEV. Carl Nielsen i ord og toner. Sogneaften. Konfirmation. Konfirmation KIRKE ENSTED MARTS APRIL MAJ 2015 SOGN KLIPLEV Carl Nielsen i ord og toner Sogneaften ENSTED Konfirmation Konfirmation KLIPLEV KIRKE SOGN ENSTED NYT FRA ENSTED MENIGHEDSRÅD Så er det meste af vinteren

Læs mere

DET BLIVER SOMMERSJOVT og HYGGELIGT

DET BLIVER SOMMERSJOVT og HYGGELIGT LIV OG LEDSAGELSE PÅ HAVNEN I LØGSTØR PSYKIATRI OG HANDICAP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE JUNI - JULI - AUGUST 2015 Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter til dig med fysisk og/eller psykisk handicap

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 1 50. årg. 2013 Marts April Maj Et glimt fra tøndeslagningen efter fastelavnsgudstjenesten Det nye menighedsråd Det nye menighedsråd er blevet

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Velkommen i Skjern Kirke 2015

Velkommen i Skjern Kirke 2015 Velkommen i Skjern Kirke 2015 Folkekirken i Skjern Tirsdag d. 20. januar Orgelkoncert i Skjern Kirke kl. 19.30 ved kirkens organist Thomas Bach Madsen Gratis entré. Indsamling til menighedsplejen Tirsdag

Læs mere

V E S T E R B Ø L L E S O G N S. Forår 2015. Lokalblad. Foråret så sagte kommer

V E S T E R B Ø L L E S O G N S. Forår 2015. Lokalblad. Foråret så sagte kommer Forår 2015 V E S T E R B Ø L L E S O G N S Lokalblad Foråret så sagte kommer BEBOERFORENINGEN Legeplads Lørdag d. 18. april gør vi som sædvanlig legepladsen i stand, så den ser godt ud i den følgende sommer.

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3

Butterup-Tuse Kirkeblad. 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3 Butterup-Tuse Kirkeblad 81. årgang September-Oktober-November 2014 Nr. 3 EFTERÅR MED KONTRASTER Jeg ved ikke, hvad det er, der gør efteråret til den særlige årstid, som det er. Hvad det er ved efteråret,

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Marts, April, Maj 2012

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Marts, April, Maj 2012 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 1 Marts, April, Maj 2012 49. årg. Det sjove, det onde og det grusomme - fortællinger om engle og dæmoner. Fra orkanens øje. Jens Nauntofte fortæller

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet September, Oktober, November 2013 Nyt fra menighedsrådet Plantegning over den nye parkeringsplads ved Juelsminde kirke. Kirken I forbindelse med ombygningen af den tidligere

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet Juni, Juli, August 2013 27146_Kirkeblad_AS-KLAK-JUELSMINDE_juni 1 2013.indd 15-05-2013, 11:45 Nyt fra menighedsrådet Juelsminde præstebolig bliver til Kirkebakkehuset

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 58. årgang Sommerens lave morgensol kaster smukke sølvstriber i kystens strandsøer Foto: Bent Thøgersen Trinitatis: Kirkens kedelige halvår eller hvad? Et kirkeår er delt

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

NYT SEPTEMBER OKTOBER KIRKE VESTER SKERNINGE KIRKE ULBØLLE KIRKE HUNDSTRUP KIRKE

NYT SEPTEMBER OKTOBER KIRKE VESTER SKERNINGE KIRKE ULBØLLE KIRKE HUNDSTRUP KIRKE 2015 NYT SEPTEMBER OKTOBER KIRKE VESTER SKERNINGE KIRKE ULBØLLE KIRKE HUNDSTRUP KIRKE TAK! Tak er kun et fattigt ord, siger vi. Og det er såmænd også meget sandt. For vel kan det synes, som om de tre bogstaver

Læs mere

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente!

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Brøruphus, den 20. februar 2015 NYHEDSBREV Kære forældre! Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Skolerejsen

Læs mere

KIRKEBLADET. Klezmer-aften I skyggen af Holocaust Skal man tro for at blive konfirmeret GRAVLEV STØVRING SØRUP MARTS-APRIL-MAJ 2015 - NR. 2-48. ÅRG.

KIRKEBLADET. Klezmer-aften I skyggen af Holocaust Skal man tro for at blive konfirmeret GRAVLEV STØVRING SØRUP MARTS-APRIL-MAJ 2015 - NR. 2-48. ÅRG. KIRKEBLADET GRAVLEV STØVRING SØRUP Læs bl.a. om: Klezmer-aften I skyggen af Holocaust Skal man tro for at blive konfirmeret WWW.BUDERUP-GRAVLEV.DK MARTS-APRIL-MAJ 2015 - NR. 2-48. ÅRG. For børn " KLIP

Læs mere

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD Menighedsrådsmøde tirsdag den 10. december 2013 kl.19.00 i Præstegården Tilstede: Birte Stark, Ragnhild Starb-Nielsen, Ejner Jensen, Anni Greis Andersen, Asta Iversen, Henny

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - "al dente"

Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - al dente Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2013 Morgentanker - "al dente" Det kan være svært at tænke noget sammenhængende tidligt om morgenen. Eller måske er det lige netop det tidspunkt vi tænker

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Kirkeblad for Kolt-Hasselager GUD ELLER GAVER?

Kirkeblad for Kolt-Hasselager GUD ELLER GAVER? Kirkeblad for Kolt-Hasselager GUD ELLER GAVER? SMUG BØRNEGUDSTJENESTE- BØRNEGUDSTJENESTE OG 5 ÅRS DÅBSTRÆF Søndag den 21. juni kl. 14.00 i Kolt Kirke INDVIELSE AF KOLT KIRKES LAPIDARIUM Søndag den 7. juni

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Høstgudstjeneste i Padesø Kirke. 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Høstgudstjeneste i Padesø Kirke. 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4 Høstgudstjeneste i Padesø Kirke Orgelprojektet Efterårets arrangementer For tre år siden blev Padesø Kirkes gamle orgel kasseret af kirkeministeriets

Læs mere

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne v. Thorkild Schousboe Laursen Denne gudstjeneste er lavet med særligt henblik på Skt. Stefans dag, men med de nødvendige ændringer

Læs mere

Nyt fra menighedsråd/præst

Nyt fra menighedsråd/præst AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet Marts, April, Maj 2012 Nyt fra menighedsråd/præst Nye bestemmelser vedrørende kirkegårdenes økonomi Danske kirkegårde er meget velholdte. Heldigvis, for kirken og kirkegården

Læs mere

GRØNDALSLUND SOGNS KIRKEBLAD 8. ÅRGANG NR. 3 SEPT.-OKT.-NOV. 2010. Grøndalslund Kirke

GRØNDALSLUND SOGNS KIRKEBLAD 8. ÅRGANG NR. 3 SEPT.-OKT.-NOV. 2010. Grøndalslund Kirke GRØNDALSLUND SOGNS KIRKEBLAD 8. ÅRGANG NR. 3 SEPT.-OKT.-NOV. 2010 Grøndalslund Kirke 1 2 Mit nye liv som præst af Ved Sarahs indsættelse den 6. juni 2010. Fra venstre:,, Karen Margrete Evald og Lis-Ann

Læs mere

Referat fra menighedsrådsmødet den 20. november 2014 kl. 18.15 i Ølby Sognegård.

Referat fra menighedsrådsmødet den 20. november 2014 kl. 18.15 i Ølby Sognegård. Referat fra menighedsrådsmødet den 20. november 2014 kl. 18.15 i Ølby Sognegård. Deltagere: Liselotte Nyboe, Johan Dyrløv, Arthur Holgerson, Arne Søndergard, Palle Sigaard, Birgit Bager, Marie Holst, Ruth

Læs mere

Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne

Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne Folkekirken, Vores kirke Kirkehilsen til Kauslunde og Gamborg sogne Sommer 2015 Det nærmer sig sommerferie tid og så falder roen sig over mangt og meget. Agurketid sagt på avissprog. Men også tiden, hvor

Læs mere

VALLEKILDE HØRVE SOGNEKIRKER KONFIRMATIONER PÅSKE SUPPE & BRØD PINSE PÅ ESTERHØJ KIRKEFILM I VIG BIO KIRKEFROKOST FORÅRSSANGAFTEN

VALLEKILDE HØRVE SOGNEKIRKER KONFIRMATIONER PÅSKE SUPPE & BRØD PINSE PÅ ESTERHØJ KIRKEFILM I VIG BIO KIRKEFROKOST FORÅRSSANGAFTEN VALLEKILDE HØRVE SOGNEKIRKER MAR. APR. MAJ 2015 57. årgang KIRKEBLAD: LÆS OM SPÆNDENDE AKTIVITETER I KIRKERNE KONFIRMATIONER PÅSKE SUPPE & BRØD PINSE PÅ ESTERHØJ KIRKEFILM I VIG BIO KIRKEFROKOST FORÅRSSANGAFTEN

Læs mere

K I R K E B L A D E T. Nim - Underup - Føvling. Marts - Maj 2013 33. årgang nr. 1. Underup kirke. Nim kirke. Føvling kirke

K I R K E B L A D E T. Nim - Underup - Føvling. Marts - Maj 2013 33. årgang nr. 1. Underup kirke. Nim kirke. Føvling kirke K I R K E B L A D Nim kirke Føvling kirke Underup kirke E T Nim - Underup - Føvling Marts - Maj 2013 33. årgang nr. 1 Konstituering Nim menighedsråd har konstitueret sig: Fra venstre bagerst: Otto Borch-Andersen,

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Fælles gudstjenester/andagter m.v.

Fælles gudstjenester/andagter m.v. Fælles gudstjenester/andagter m.v. Indhold Side 2-3: Fællesgudstjenester Side 4-5: Kalender Side 5: Baby-salmesang Side 6: Kirkehøjskole. Teologi for alle. Side 7: Adresser Hverdagsgudstjenester i Helligåndskirken

Læs mere

Klynger & fællesskaber i Strandkirken

Klynger & fællesskaber i Strandkirken Klynger & fællesskaber i Strandkirken Fællesskaber i Karlslunde Strandkirke Vi er mange forskellige mennesker i kirken... så det er godt at komme med ind i et mindre fællesskab, hvis man ønsker at lære

Læs mere

Marts April Maj 2015. Simested kirke Testrup kirke Østerbølle kirke. Kirkeblad for Simested, Testrup og Østerbølle sogne 10. årgang nr.

Marts April Maj 2015. Simested kirke Testrup kirke Østerbølle kirke. Kirkeblad for Simested, Testrup og Østerbølle sogne 10. årgang nr. Marts April Maj 2015 Simested kirke Testrup kirke Østerbølle kirke Kirkeblad for Simested, Testrup og Østerbølle sogne 10. årgang nr. 2 2 Indholdsoversigt: Til orientering... side 2-3 Nyt fra Simested

Læs mere

Durup Tøndering Nautrup Kirkeblad

Durup Tøndering Nautrup Kirkeblad www.yesterdaysfoto.dk Durup Tøndering Nautrup Kirkeblad www.dtn-sogn.dk www.durupsogn.dk www.tøndering.dk www.nautrup.dk Juni - Juli - August 2015. Nr. 3-74. årgang Foto: Poul Hansen Koncert & ferie Sæt

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Påskens mange fortællinger

Påskens mange fortællinger 31. årgang Nr. 2 Marts 2015 Kirke og Køng sogn Glamsbjerg Adresser & telefonnumre: Kirkekontor for Glamsbjerg Pastorat: Laila Venås, Bodebjergvej 2 (præstegården), Køng, 5620 Glamsbjerg Tlf.: 64 72 10

Læs mere

Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Køng Kirke: Gudstjenester i Svinø Kirke:

Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Køng Kirke: Gudstjenester i Svinø Kirke: Køng Kirke Svinø Kirke Mindelunden Gudstjenester i Køng Kirke: 1.marts 1.s. i fasten kl.10,30 8.marts 2.s. i fasten kl. 9,00 15. marts 3.s.i fasten kl.10,30 22. marts -Midfaste kl.10,30 29. marts Mariæ

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Det mørkner og lysner igen Man taler om, at døgnet har blå timer. Det er timerne, hvor lyset henholdsvis forsvinder og kommer igen, for der er et helt særligt

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Marts, April, Maj 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Marts, April, Maj 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 1 Marts, April, Maj 2011 48. årg. Den 3. marts 2011 kl. 19.30 er der foredrag i konfirmandstuen i Øster Velling Må livet gøre ondt? - om det moderne

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj-Juni-Juli 2007

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj-Juni-Juli 2007 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj-Juni-Juli 2007 Af håbets grønne maj jeg vil min pinseløvsal bygge mod skylregn og mod dagens ild, med hvile og med skygge. Om kærlighed bag gravens bred med ren og evig

Læs mere