Installation af verdens første automatiserede sterilcentral. v/poul Fuglsang, adm.direktør,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Installation af verdens første automatiserede sterilcentral. v/poul Fuglsang, adm.direktør,"

Transkript

1 Installation af verdens første automatiserede sterilcentral v/poul Fuglsang, adm.direktør,

2 Hvem er Gibotech?

3 Vi er en 26 år gammel virksomhed på ca. 25 mand beliggende i Højby syd for Odense kun ca. 1 km. fra det nye OUH i luftlinie. Vi har specialiseret os i automatisering med og uden anvendelse af robotter, samt CNC maskiner til mange forskellige brancher, med tilhørende software. Vi designer og konstruerer selv vore anlæg, herefter får vi den mekaniske del af anlæggene bygget hos forskellige underleverandører. Mekanikken leveres til vor montagehal hvor vi opbygger det samlede anlæg og efterfølgende bygger vi alt el og foretager al programmering med egne folk. Som det fremgår er en del af vort logo MOVING TECHNOLOGI, fordi vi anser os som værende en innovativ udviklende virksomhed, der gennem årene har udviklet mange systemer og anlæg som aldrig har været bygget før.

4 Projekt Gentofte Hospitals sterilcentral startede for ca. 1 år siden med et EU udbud. Vi rekvirerede udbudsmaterialet, et digert værk, og vurderede at det var et spændende projekt,der lå inden for vores muligheder,og hvor vi kunne få lov til at udfolde vores kreativitet inden for et nyt område. I udbudsmaterialet var der et forslag til en løsning. Vi valgte imidlertid at tilbyde et alternativ lay out, som vi fandt mere innovativt, og som vi fandt værende i stand til at leve op til kravene. Projektet var meget komplekst med et væld af, for os, forskellige nye reglementer som vi og anlægget skulle leve op til.

5 Detailprojektering og design startede op, hele tiden i samarbejde og med input og råd fra de relevante medarbejdere fra Gentofte, og fra Teknologisk Institut. Meget tidligt i projektfasen,så snart lay out og design var fastlagt, udvalgte vi de underleverandører som var nødvendige for projektets gennemførelse, så det kunne gennemføres uden at blokere for vor virksomheds andre projekter.

6 Ved valget af underleverandører lagde vi vægt på flere ting: Erfaring fra lignende relaterede opgaver. Erfaring i at arbejde i de materialer der skulle anvendes. Værkstedskapacitet til at løfte opgaven. Konstruktionsafdeling. I stand til at producere et kvalitetsprodukt. Indstillet på at acceptere kravene fra udbudsmaterialet. Geografisk placering. Vi havde i alt 6 hoved underleverandører i projektet, hvoraf den ene, Jorgensen Engineering,var med i projekteringen af de specifikke opgaver de skulle løse, de øvrige underleverandører udførte opgaver efter vor design og konstruktion.

7 Lay out tegning

8 Udfordringer: Projektet bød på mange udfordringer, mange især fordi det for os var et nyt område og et nyt miljø at arbejde i. Ud over de kendte krav fra arbejdstilsynet med hensyn til sikkerhed, arbejdsstillinger etc. var der en række nye krav og regulativer, et af dem der især adskilte sig fra det vi kendte var kravene til rengøringsvenlighed. Da man i sterilcentralen har meget begrænsede muligheder for at anvende rengøringsmidler, skulle der i projekteringsfasen tages hensyn hertil, dvs. alle flader og kanter skulle være udformet så de er meget venlige at rengøre og komme til. Der skulle være så lidt montage og maskindele på gulvet som muligt, og da der skal være mulighed for at rengøre automatisk skulle der udvikles systemer hertil.

9 Vi har i vid udstrækning taget hensyn hertil, således at der er anvendt så få ben under systemet som muligt, det fremføringssystem der er til transportvognene er monteret på væggen, ligesom der er udviklet og leveret et fuldautomatisk system til rengøring af alle bæringer i reolsystemet.

10 Hele lagersystemet med robot er installeret bag glasfacader, der reducerer støv, støj og virker som sikkerhedsafskærmning.

11 En anden stor udfordring var etableringen af et samarbejde med en offentlig institution og hovedstadens indkøbscentral en oplevelse der er noget anderledes end samarbejdet med en privat virksomhed påmange måder. Problemet er ikke samarbejdet med de involverede personer, men mere det overordnede fastlåste offentlige system. Vi har oplevet det sådan, at alle beslutninger der afviger bare en anelse fra det skrevne ord skal vendes højere oppe! I øvrigt var betalingsbetingelser og garantikrav urimelig hårde.

12 Selve opbygningen foregik på den måde, at vi opbyggede en tro kopi af Gentoftes Hospitals sterilcentral i vores montagehal. Det var en nødvendighed på grund af de snævre og kringlede forhold der var på stedet. Her byggede vi hele anlægget op, således at der var mulighed for at teste det under så realistiske forhold som muligt.

13

14 Opbygningen tog flere måneder, og som det måske ofte sker på prototyper, konstaterede vi undervejs at der var en del af vore konstruktioner der måtte ændres. På trods af vores opbygning i montagehallen før leverancen er det ikke muligt at lave en test der 100% modsvarer en reel produktion. Vi havde selvfølgelig ingen mulighed for at teste systemet med rigtige instrumenter i kurvene, men kunne kun simulere med nogle vægte i nogle af kurvene. Efter anlægget blev taget i produktion opstod der nogle nye udfordringer. Bl.a. kunne de modtagere der skulle aflæse de radiochips, som alle kurve er forsynet med, ikke skelne mellem kurvene når de var fyldt op med instrumenter, ligesom vægtene og den skævt fordelte vægt i kurvene viste sig at være en udfordring. Blot nogle af de udfordringer der var mere eller mindre uforudsigelige.

15 Softwaren, som skulle kommunikere med hospitalets eksisterende software, (T.Doc) skulle også håndtere hele lagerstyringen, både indlastning af varer, pakning af engangs og flergangsartikler, mellemlagring af pakkede ordrer, holde styr på udløbsdatoer, leveringstidspunkter, håndtere tomme kurve og levere disse til pakning,være i stand til at levere såkaldte akutvarer ud og meget mere. Der er 4 computerer og en stor server i anlægget, al kommunikation foregår via eternet. Anlægget er forsynet med en UPS der kan holde gang i alle skærme, PLC og fotoceller i ca. 120 minutter ved strømsvigt. For at give en ide om omfanget af softwaren kan jeg oplyse at den fylder knap program linier og hertil kommer så en omfattende PLC software, i alt ca. 3 mandeårs arbejde.

16

17

18

19 Installation af anlægget skulle nøje planlægges med Hospitalets operationer. Vi installerede anlægget i påsken og havde ca. 8 døgn til den samlede montage, det betød at vi måtte oprette skiftehold og arbejde 24 timer i træk. Det var faktisk også en stor udfordring for os, da vi normalt ikke arbejder på skift, og overdragelsen fra det ene hold til det næste krævede en del planlægning. Der er ca. 20 km. elkabler i anlægget, ca. 500 følere/aftastere og 17 el skabe, dette medfører en hel del montage arbejde. Men det lykkedes, så Gentofte kunne begynde at anvende anlægget til produktion efter 8 dage, dog med støtte fra os. Siden påske har al produktionen af sterilgods til Gentoftes 24 operationsstuer kørt på anlægget.

20

21 I forbindelse med udbuddet, var der også en forespørgslen på automatisering af både det snavsede område og vaske området. Dette har vi også tilbudt, men det er foreløbig blevet udsat af økonomiske årsager. Det leverede anlæg er ikke et fuldautomatisk anlæg, da der er 2 manuelle arbejdspladser i anlægget. Det ville også være muligt ikke enkelt men muligt, at automatisere dette, spørgsmålet er om det er rentabelt. Det leverede anlæg har ifølge de oplyste sparet Gentofte Hospital for 10 årsværk, samtidig med at man har fjernet EGA og tunge løft, derudover er der en øget sikkerhed i leverancerne. Det er muligt for 1 person at køre med hele anlægget afhængig af ordremængden.

22 Anlæg af denne type kan fremme samarbejdet mellem virksomheder, da det typisk vil kræve meget forskellige kompetancer. For vort vedkommende havde vi som nævnt 6 hoved underleverandører/samarbejdspartnere, derudover havde vi selvfølgelig en lang række komponentleverandører. En leverance i størrelsesordnen som denne sterilcentral vil kræve en hovedleverandør som er ansvarlig for hele anlægget, og det er så op til ham at finde sine samarbejdspartnere. Jeg er overbevist om at det nye OUH kan tilflyde region syddanmark flere arbejdspladser, såfremt nogle af ordrerne går hertil. Jeg kan kun opfordre til at gå sammen når udbuddene bliver offentliggjort.

23 Sundhedssektoren er som nævnt et nyt område for os, et område vi finder meget interessant, og hvor vi for øjeblikket prøver at udvikle nye systemer og anlæg inden for flere områder. Det er systemer med anvendelse af robotteknologi til at give bedre arbejdsvilkår større ensartethed og afhjælpe på de arbejdspladser hvor det er svært at få personale. Med den kompetence vi har i danmark og i region syddanmark må det være muligt i stor udstrækning at sætte sit præg på et nyt OUH så det bliver så dansk udviklet som muligt, så jeg håber de involverede partner fra OUH vil benytte den viden der er i nærområdet.

24

25 Det har været et utroligt spændende projekt, hvor alle involverede har ydet en kæmpeindsats, men hvor vi godt kunne have brugt lidt mere tid i tilbudsfasen. Jeg svarer gerne på spørgsmål. TAK FORDI I VILLE HØRE PÅ MIT INDLÆG VEDRØRENDE GENTOFTE VI ER ALTID PARATE TIL NYE UDFORDRINGER.

- Et brugerdrevent innovationsprojekt

- Et brugerdrevent innovationsprojekt - Et brugerdrevent innovationsprojekt Viden om demens i hjemmet Hands-on erfaringer er bedre end 100 PowerPointslides Vi vil gerne være med! En øjenåbner for demens koordinatoren Deltagere og partnere

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Erhvervsstyrelsens årsagsanalyse vedrørende fejl ved revision

Erhvervsstyrelsens årsagsanalyse vedrørende fejl ved revision Erhvervsstyrelsens årsagsanalyse vedrørende fejl ved revision En empirisk undersøgelse af årsagerne til fejl i revisors arbejde hos revisionsvirksomheder med mellem 1-10 revisorer November 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

HURTIGERE BLODPRØVESVAR Kan robotter arbejde side om side med sundhedsprofessionelle på biokemiske afdelinger

HURTIGERE BLODPRØVESVAR Kan robotter arbejde side om side med sundhedsprofessionelle på biokemiske afdelinger Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling HURTIGERE BLODPRØVESVAR Kan robotter arbejde side om side med sundhedsprofessionelle på biokemiske afdelinger Erfaringer med offentlig-private innovationssamarbejder

Læs mere

Virtuelt møderum for at øge medindflydelsen på bostedet Cassiopeia

Virtuelt møderum for at øge medindflydelsen på bostedet Cassiopeia Virtuelt møderum for at øge medindflydelsen på bostedet Cassiopeia Rapport 1 Bostedet Cassiopeia i Brønderslev Kommune var en af de fem kommunale arbejdspladser, der i 2011 fik økonomisk støtte til et

Læs mere

Skabe overblik, identificere problemer og finde værktøjer

Skabe overblik, identificere problemer og finde værktøjer Skabe overblik, identificere problemer og finde værktøjer Afgangsprojekt ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i samarbejde med DFE Meincke A/S i Skovlunde Afleveringsdato: 23. januar 2009 20 ETCS point

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

ET SKRIDT TIL SIDEN - TO SKRIDT FREM DIREKTØREN FOR WELFARE TECH REGION, HENRIK KAGENOW, OPFORDRER VIRKSOMHEDER TIL AT TAGE ET SKRIDT TIL SIDEN. NO.

ET SKRIDT TIL SIDEN - TO SKRIDT FREM DIREKTØREN FOR WELFARE TECH REGION, HENRIK KAGENOW, OPFORDRER VIRKSOMHEDER TIL AT TAGE ET SKRIDT TIL SIDEN. NO. Mennesker og muligheder mødes FOKUS: Velfærdsteknologi TEMA NO./ VELFÆRDSTEKNOLOGI i syddanmark NO.16 04 / Lånefond til iværksættere 06 / Velfærdsteknologi 15 / Syddanmark I TAL 24 / Sidespring giver vækst

Læs mere

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det ARTIKEL De svageste led Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det Dato: 24 aug 2000 Ver.: Draft Rev.: 11 Forfatter: Anders Munck I den seneste tids

Læs mere

Afsluttende rapport. Den Fuldautomatiske Sterilcentral og Procedurepakning. Et projekt under Welfare Tech DELPROJEKT 3

Afsluttende rapport. Den Fuldautomatiske Sterilcentral og Procedurepakning. Et projekt under Welfare Tech DELPROJEKT 3 Afsluttende rapport Den Fuldautomatiske Sterilcentral og Procedurepakning Et projekt under Welfare Tech DELPROJEKT 3 Indhold Hvad er WTR projektet?... 4 De fem delprojekter... 5 Indledning... 6 Delprojekt

Læs mere

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System Lean Construction-DK s Guide til bedre planlægning med Last Planner System Introduktion Last Planner System er et værktøj i Lean Construction udviklet specielt til byggeriet og med hensyn til byggeriets

Læs mere

Jobprofiler og uddannelsesstrukturer i overfladebehandlingsbranchen

Jobprofiler og uddannelsesstrukturer i overfladebehandlingsbranchen Jobprofiler og uddannelsesstrukturer i overfladebehandlingsbranchen Analyserapport Maj 2012 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk

Læs mere

Bilag 1. Figur og tabel

Bilag 1. Figur og tabel Bilag 1. Figur og tabel TABEL 1: ANALYSERAMME... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. TABEL 2: INTERVIEWETS 7 FASER... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. TABEL 3: TRADITION ROLLE IMAGE OG NYE ROLLER OG DILEMMA

Læs mere

IT-støtte til produktionsgrupper Debatoplæg fra IDAK-projektet

IT-støtte til produktionsgrupper Debatoplæg fra IDAK-projektet Debatoplæg fra IDAK-projektet Peter Carstensen, IT-højskolen i København Hans Jørgen Lynggaard, Odense Production Information ApS Kjeld Schmidt, CTI, Danmarks Tekniske Universitet Alex Skandorff Vestergaard,

Læs mere

LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 25 STYR PÅ BYGGERIET. - om entrepriseformer til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri

LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 25 STYR PÅ BYGGERIET. - om entrepriseformer til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 25 STYR PÅ BYGGERIET - om entrepriseformer til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 2 02 Indhold Når ildsjæle bygger...................................

Læs mere

Anvendelse af IKT. i den obligatoriske undervisning på DFH

Anvendelse af IKT. i den obligatoriske undervisning på DFH Anvendelse af IKT i den obligatoriske undervisning på DFH - en undersøgelse af hvilke IKT-værktøjer der inddrages i undervisningen og undervisernes erfaringer med at bruge dem Udarbejdet af Pædagogisk

Læs mere

Velkommen til DANVA s kommunikationsguide

Velkommen til DANVA s kommunikationsguide Velkommen til DANVA s kommunikationsguide "Kommunen Kommunikerer Kloak" Printversion Indholdsfortegnelse Punkt 1. Hvorfor dette projekt introduktion og baggrund... 3 [A] Hvorfor kommunikere kloak?... 3

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Marts 2010 Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N Projekt VoksenADHD En midtvejsevaluering af et projekt

Læs mere

UU Overfladebehandlingsindustri 2010

UU Overfladebehandlingsindustri 2010 UU Overfladebehandlingsindustri 2010 Jobprofiler overfladebehandling af konstruktioner Udarbejdet på baggrund af interviews foretaget hos virksohederne Gardit A/S og DS-SM A/S Sommeren 2010 1 Indhold Oversigt

Læs mere

Det fremtidige værftsarbejde i Danmark. En analyse af det fremtidige uddannelsesmæssige behov på de danske værfter

Det fremtidige værftsarbejde i Danmark. En analyse af det fremtidige uddannelsesmæssige behov på de danske værfter Det fremtidige værftsarbejde i Danmark En analyse af det fremtidige uddannelsesmæssige behov på de danske værfter 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrund for undersøgelsen dansk værftsindustri i forandring 3

Læs mere

1. INDLEDNING... 2 2. EMNEFORMULERING... 2 3. METODE... 2 4. AFGRÆNSNING... 4 5. UTILSIGTEDE HÆNDELSER... 5

1. INDLEDNING... 2 2. EMNEFORMULERING... 2 3. METODE... 2 4. AFGRÆNSNING... 4 5. UTILSIGTEDE HÆNDELSER... 5 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. EMNEFORMULERING... 2 3. METODE... 2 4. AFGRÆNSNING... 4 5. UTILSIGTEDE HÆNDELSER... 5 5.1. Patientsikkerhedsloven... 5 5.2. Hvad er en utilsigtet hændelse?...

Læs mere

Nr. 3 december 2003. business intelligence

Nr. 3 december 2003. business intelligence Nr. 3 december 2003 business intelligence Indhold Samarbejde med resultater... 3 Lars Qvortrup Business Intelligence til små og mellemstore virksomheder 4 Tim Hansson og Thomas Møhring Fælles viden og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

SUS SERVICEERHVERVENES UDDANNELSESSEKRETARIAT BRANCHEANALYSE PÅ HJEMMESERVICEOMRÅDET

SUS SERVICEERHVERVENES UDDANNELSESSEKRETARIAT BRANCHEANALYSE PÅ HJEMMESERVICEOMRÅDET SUS SERVICEERHVERVENES UDDANNELSESSEKRETARIAT BRANCHEANALYSE PÅ HJEMMESERVICEOMRÅDET August 2014 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk

Læs mere

Forandring fryder? EGA dilemmaer på tværs af brancher. Arbejdsmiljørådet

Forandring fryder? EGA dilemmaer på tværs af brancher. Arbejdsmiljørådet Forandring fryder? EGA dilemmaer på tværs af brancher Arbejdsmiljørådet Udgivet af Arbejdsmiljørådet Maj 2005 ISBN: 87-90879-78-3 Ean stregkode: 9788 7908 7978 5 Nr. 50 12 27 Indhold Forandring fryder?

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt

Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt August 2012 Enheden for Brugerundersøgelser Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt Man ved, at de er lidt utilfredse, og når man

Læs mere

Undersøgelse af tilsynsvirksomheden

Undersøgelse af tilsynsvirksomheden Undersøgelse af tilsynsvirksomheden 2 Undersøgelse af tilsynsvirksomheden Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Evalueringsenheden Strandgade 100, Bygning K 1401 København K Undersøgelse

Læs mere

LØSNINGER TIL FREMTIDENS SUNDHEDSVÆSEN. Regionernes erhvervssamarbejde om sund vækst

LØSNINGER TIL FREMTIDENS SUNDHEDSVÆSEN. Regionernes erhvervssamarbejde om sund vækst NYE LØSNINGER TIL FREMTIDENS SUNDHEDSVÆSEN Regionernes erhvervssamarbejde om sund vækst Én indgang Alle regioner har etableret en enkel og effektiv indgang, hvor virksom heder kan indgå aftaler om kliniske

Læs mere