Turen til Kroatien maj 2009.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Turen til Kroatien. 10 18. maj 2009."

Transkript

1 Turen til Kroatien maj

2 2 Turen var arrangeret af Ældre Sagen i Hundested i samarbejde med Best Travel Prisen for turen var kr ,00 inkl. halvpension. Søndag den 10. maj. Der var afgang fra Strandjægernes hus klokken Derfra kørte vi til Strandgården, Vibehus have, Frederiksværks gamle rundkørsel, Frederiksværk Shell tank, hvor vi var klokken Bussen vi kørte i var fra Christiansens busser, Særslev på Fyn. Chaufføren hed Christa (Indtil Nykøbing F), hvor Morten steg på, og guiden hed Michael. Solen skinnede, og der var 9 grader udenfor. Arresøen stod som et spejl, og forude ventede der os ca kilometer, inden Pula i Kroatien. Turen gik via København ad motorvejen, videre til Ølby, hvor de sidste af turens 3 deltagere steg ombord. Turen kunne nu fortsætte mod vores første mål Gedser, hvorfra vi skulle med færgen til Rostock. Til synet af de nyudsprungne træer og de grønne og gule marker sang vi dagens første sang, Dagen i dag, da vi nåde afkørslen til Herfølge. Erling sang for, og temperaturen havde sneget sig op på 12 grader. Umiddelbart før Nykøbing F, overlod chaufføren Christa rattet til Morten, og klokken var blevet Temperaturen havde sneget sig op på 14 grader. Efter et par kilometer præsenterede Morten sig og fortalte, at der var 740 kilometer til overnatningsstedet syd for Nürnberg, og at han forventede, at vi var der klokken ca Men han lovede også, at der blev pauser for hver 2 2½ time. Klokken ca nåede vi Gedser, og lidt efter kørte vi om bord på færgen Kronprins Frederik, og overfarten lovede let vind og blå himmel. Efter et sædvanligt lækkert morgenbord og en konstatering af, at priserne ombord ikke var lavere end i Danmark tvært imod nåede vi Rostock klokken minutter efter var vi på motorvejen, og så var det bare ind i rækken af busser med pensionister, der var på vej på ferie et eller andet sted hen. Lidt efter opstod den første køkørsel, forårsaget af vejarbejde. Morten fortalte, at vi kørte mod Berlin på vej 8 og fra Berlin ad vej 9 forbi Leipzig, Hof, Nürnberg til overnatnings hotel i Greding syd for Nürnberg. Herefter orienterede han om bussen, bl.a. at der var ligestilling på toilettet. Dvs. at alle skulle sidde ned under besøget. Øl, vand og små skarpe kunne købes for 10 kr. og kaffe for 5 kr. Videre gik turen forbi de gule marker, og igen var der i bussen en af de mange forskellige ringetoner fra de uundværlige mobiltelefoner; og så var der turens første salg af drikkevare serveret af guiden Michael.

3 3 Klokken var vi nået til området med de mange vindmøller, og lidt efter kørte vi over Rhinkanal, og ca. 7 km. fremme nåede vi dagens første rast, som var på rastepladsen Linumer Bruck. Nøjagtig 45 min. efter vores ankomst sad vi alle igen i bussen, og turen kunne fortsætte mod Berliner Ring, som vi, iflg. Morten, skulle køre på ca.1/3 af dens fulde længde. Klokken kørte vi ind på Berliner Ring, og der var nu 193 km. til Leipzig. Turen gik over Havelbrücke, forbi Plessoversee, Elben til Rasthoff Köckern, hvor vi havde en pause på 20 min. Da vi igen sad i bussen, var det blevet tid til fællessang. På opfordring af Erling var første sang, med Erling som forsanger De 3 musikanter, derefter Fra Halifax til Skåne, Sigøjner sangen, Jeg elsker den gamle, den vaklende rønne og til sidst Hundestedvalsen. Vi var nået forbi Leipzig lufthavn, og de gule rapsmarker var der ikke blevet færre af. Iflg. Morten blev vi nød til at holde ½ times pause af hensyn til hviletids bestemmelserne og det blev omkring Hof. Klokken gjorde vi stop på Rasthoff Frankenwald. Pausen var på ½ time. Solen skinnede, og udenfor var der 20 grader. Området, som vi nu befandt os i, hedder Frankenwald og også Frankische Schweiz, og det er her, der bliver fremstillet Frankenwein, en rigtig god hvidvin. Umiddelbart efter Nürnberg havde vi en ny tog-hurtigbane på vores højre hånd, en togbane der blev bygget i anledning af VM i fodbold i München. Togbanen var ført igennem en tunnel for på den måde at komme uden om en fredet by. Klokken ca ankom vi til vores overnatnings-hotel, Gasthof Christl, i byen Greding syd for Nürnberg, og Morten fortalte, at vi havde kørt 900 km. siden vi forlod Hundested. Nogle blev indlogeret på selve Gasthaus Christl og andre på pension Haas, som var et anneks til hotellet.. Klokken var der middag på hotellet, og menuen var salat, suppe, gryderet og is til dessert. Mandag den 11. maj. Iflg. DMI s vejrudsigt skulle det blive regnvejr i Nûrnberg. Da byen Greding ligger lidt syd for Nürnberg passede vejrudsigten, idet det også regnede her. Efter morgenmaden sad vi alle igen i bussen klokken 7.30, og lidt efter stilnede regnen af, og Morten havde nu sat kursen mod München, hvortil der var 110 km. Morten hilste godmorgen til dagens udflugt, som gik til Pula - ca. 730 km. Efter ca. 15. minutters kørsel nåede vi dagens første vejarbejde, alt imens Michael skænkede morgenbitter, til dem der ønskede det. Det var også nu vi mødte hurtigtoget fra München, som havde kurs mod Nürnberg.

4 4 Da vi nærmede os Ingoldstadt, fortalte Morten, at Ingoldstadt er en af de mest betydningsfulde byer i Tyskland. Alt er samlet i Ingoldstadt, f.eks. AUDI med ansatte. Byen er også centrum for mange raffinaderier i Tyskland, og der går fra Middelhavet 3 rørledninger til raffinaderierne, som har Donau til videre transport af de færdige produkter. Solen skinnede, og klokken var nu blevet ca. 8.00, og vi kørte over Donau. Morten sagde, at hvis man kan se, at vandet i Donau er blåt, er man forelsket. Alle i bussen mente, at vandet var grønt. Vi fortsatte gennem områderne med de mange humlemarker, og nu skulle dagens første fællessang synges. Det er i dag et solskinsvejr Så sødt som i gamle dage Dit sind altid så viden omkring og til sidst Lynæsvalsen, og så blev kaffen serveret. Umiddelbart efter kom vi forbi Münchens nye stadion Allianz Arena, som blev bygget i anledning af fodbold-vm i München. Stadionet, der har plads til tilskuere, blev åbnet i maj Under VM fodbold i 2006 blev der bl.a. spillet en semifinale her. Det kostede 286 millioner euro at bygge dette stadion. Lidt efter nåede vi afkørslen til Garmisch, men vi fortsatte lige ud mod Salzburg. Klokken var blevet ca. 9.00, og vi kunne gennem bussens forrude skimte Alperne med sne på toppene. Ca. 15 min. senere var der rast på rastepladsen Irchenberg, hvor temperaturen var blevet 18 grader, og vi havde den flotteste udsigt til Alpernes sneklædte toppe.. Efter ca. ½ time fortsatte turen mod vores mål, og lidt efter krydsede vi floden Inn. Senere havde vi Tysklands største sø, Chiemsee, med en kystlængde på 64 kilometer, på vores venstre hånd. Vi kom forbi byen Bad Reichenhall, hvor en sportshal styrtede sammen for 2 år siden. Klokken kørte vi over grænsen til Østrig, og solen skinnede fortsat. Videre gik turen forbi Salzburg, Villach, Hallein, og fortsat havde vi Alperne med sne på toppen på vores højre side. Efter vi havde kørt gennem 5 tunneler, havde vi på vores højre hånd borgen, der blev brugt til optagelse af filmen Ørneborgen. Nu var det Setra bussens tur til af få fyldt væske på, hvilket skete på rastepladsen Landzeit 460 liter diesel og klokken var blevet Da vi igen kom i gang viste temperaturen 23 grader, og sneen havde vi fortsat på højre hånd. Iflg. Morten kørte vi i en højde på 1157 meter, og så gik det igen gennem en tunnel på 7000 meter, og derefter kom dagens første betalingsstation, hvor der skulle betales for at køre gennem Taurn Tunnelen Klokken kørte vi ind på næste rast, Eisentratten, hvor vi skulle køre fra klokken 13.20, herefter havde vi kun 370 km. til Pula. Vi spiste middag her. Nogle indtog frokosten på Rosenberger og andre på fortovskanten ved tankstationen. Klokken fortsatte vi igen, og der manglede nu 360 km. til Pula.

5 5 Klokken forlod vi vejen mod Wien og fortsatte ad motorvejen mod Slovenien, og temperaturen var 25 grader, da vi kørte langs floden Gail. Klokken kørte vi ud af Østrig. Men den rigtige grænse var ca. midt i den 7864 km. lange tunnel, og det var først der, man kørte ind i Slovenien. Klokken var 14.20, og vi fortsatte ad vej E652 mod Ljubljana. Vejret var flot, og vi havde ca. 70 km. til Trieste. Klokken til klokken havde vi rast på Polozavista Rast, og der var så 180 km. til Pula. Det var et flot område, vi kørte i, og det måtte Morten også betale for, idet betalingsstationerne kom som perler på en snor. Umiddelbart før Trieste forlod vi motorvejen og kørte ad en lille snoet vej ned mod byen for på den måde at komme ned på en ny motorvej, som Morten havde valgt, frem for den som GPS eren foreslog. Vi havde nu vinmarkerne på den ene side af bussen og flotte store Cypresser på den anden side og Trieste forude. Klokken nåede vi grænseovergangen til Kroatien uden pas-problemer. Men nervøsitet hos dem, der havde passet i bagagen i kufferten. Michael fortalte, at han var mere på hjemmebane i Kroatien end i Tyskland, hvilket alle måtte give ham ret i, idet han nok var bussens meste tavse mand indtil nu. Vi kørte ad vej A9, og til Pula var der 84 kilometer. Iflg.. Morten ser man ikke mange træer på Istrien, idet Venezianerne har fældet dem og brugt dem til stolper til deres huse. Temperaturen udenfor var 24 grader, og vi havde Limski- Kanalen på vores h. h Morten fortalte, at danskerne også kaldte kanalen for Limfjorden. Fjorden er 9 kilometer lang og 600 meter bred med stejle sider, der er gennemhullet af kalkstenshuler. I 1100-tallet var en af hulerne bolig for eremitten Skt. Romualdo, der også grundlagde Skt. Michael-klosteret. Vi var nu 30 kilometer fra vores mål. Men af hensyn til køre-hviletids bestemmelserne måtte vi holde ½ times pause, hvilket foregik på en lille listig rasteplads. Her var det muligt at bruge de medbragte Kuna. Men Euro var også et betalingsmiddel, men så blev øllet dyrere, idet vekselkursen var dårlig. Mange benyttede pausen til at blive fotograferet sammen med en af de mange kaniner, der var på rastepladsen. Præcis klokken fortsatte turen igen, og Michael fortalte lidt om vores hotel, og om at man skulle drikke meget vand, købevand, fordi der er meget klor i vandværksvandet. Han fortalte også, at området er meget italiensk præget, og at der er mange søpindsvin på stenene ved stranden, som ikke ligefrem er sandstrand, men en strand enten af store sten eller små kalksten. For dem, der ikke ville bade i havet, var der en pool på hotellet, endda med saltvand. Der var morgenmad på hotellet fra 7.00 til Morgendagens program var, i. flg. Michael, en byrundtur i Pula. Turen blev delt op i 2 ture. En kort om formiddagen og en længere om eftermiddagen, og afhængig af hvor godt man gik, kunne man vælge, hvilken man vil med på.

6 6 Klokken kom vi forbi byskiltet, hvorpå der stod Pula, og 15 minutter senere var vi ved vores hotel, Brioni, Verudela, Pula. Vi fik værelse 103 med lidt havudsigt, dejligt stille lige ned til vandet. Da sæsonen ikke var begyndt i Kroatien, var der flere hoteller, der endnu ikke var åbnede. På vores hotel var der mange unge mennesker, men stort set var der roligt, bortset fra en enkelt aften, hvor der hørtes lidt musik på nogle af værelserne. Der var aftensmad fra Da det var en buffet, var det muligt at fravælge det, man ikke kunne lide og det modsatte, hvis det andet var ens livret. Tirsdag den 12. maj. Efter en god nats søvn, som alle nok satte stor pris på, var der morgenmad fra klokken Vejret var med lidt sløret sol. Som Michael tidligere havde nævnt, var der om formiddagen en rundtur inde i Pula på 1 time og om eftermiddagen en tur på 2 timer. Hotel Brioni I samlet flok gik vi fra hotellet klokken op til busstopstedet, hvorfra vi kørte med bus 3A klokken Klokken nåede vi Titusparken. Her valgte nogle at gå ind og se Amfiteateret. Vi valgte at se det nærmeste på egen hånd. Amfiteateret har været brugt til gladiator- og rovdyrkampe. Den elipseformede arena, der er fra 1100-tallet e. kr., er 133 meter lang, 3 etager høj og 105 meter bred. Oprindelig var der plads til tilskuere. I det underjordiske område er der udstilling af arkæologiske fund fra teateret og andre romerske bygninger. Ca. ½ time efter dette mødtes vi igen, og i samlet flok gik vi ad en smal vej forbi Marias Katedralen, byens domkirke viet til Jomfru Maria. Kirken blev opført i stedet for en ældre kirke fra tallet og ombygget i tallet. Dens nuværende udseende stammer fra 1600 tallet. Derfra gik vi op ad trappen til Franziska Klosteret og videre til Kastellet, som blev bygget i tallet. Herfra havde vi udsigt over havnen og skibsværftet. Vi gik videre til Det Arkæologiske Museum, hvor der udstilles fund fra Pula og omegn, dækkende perioden fra Antikken og op til Middelalderen.

7 7 Amfiteatret i Pula Herfra fortsatte turen gennem Tvillingeporten, som er en del af bymuren, der blev nedtaget i 1800-tallet. Men der er stadig bevaret rester af muren samt enkelte af portene, bl.a. Tvillingeporten med de 2 buer, dateret til tallet e.kr. Videre gik turen langs den del af bymuren, der er bevaret, ned til Sergiernes Triumfbue. Triumfbuen, som er opført ca f. Kr., har fine kannellerede søjler. Den blev rejst for at hædre tre mænd, som havde høje stillinger i det romerske imperium. Herfra gik turen videre ad gågaden til Markedsbygningen. Inde i Markedsbygningen blev der handlet fisk og kød (men desværre var bygningen lukket, da vi ankom). Udenfor var det grøntsager, sko og tøj (fine bade-håndklæder) der blev handlet fra små boder. Fra Markedsbygningen tog vi klokken tilbage med bus 3A til vores hotel, hvor vi var klokken Aftenens menu var svinekød, kylling og fisk med diverse udkogte grøntsager og kartofler, samt dessert. Onsdag den 13. maj. Morgenbuffet og klokken 9.30 var der afgang med bussen og dagens udflugt var Istrien rundt. Det småregnede, men ville forhåbentlig klare op i løbet af dagen. Turen gik mod Rovinj, som er Istriens svar på Venedig. Temperaturen var 19 grader og til Rovinj havde vi ca. 40 kilometer. Michael fortalte, at meteorologerne havde lovet at regnskyerne ville blive blæst væk, og det ville blive blå himmel. Efter ca. 15. minutters kørsel foreslog Erling, at vi sang dagens første fællessang Dagen i dag. Derefter Det haver så nyeligen regnet. Da vi havde kørt ½ time, kunne vi på vores venstre side se Brioni øerne, som bl.a. var opholdssted for Tito. Michael fortalte, at Istrien ikke var særlig hårdt ramt af borgerkrigen i 90erne. Bagefter kunne vi på vores venstre side se et af synke hullerne som opstår når kalksten falder sammen.

8 8 Vejen, vi kørte på, var en nyanlagt vej fra grænsen til Pula, og klokken havde vi forude Rovinj, hvor vi kunne se klokketårnet på Skt. Euphemia-katedralen. Klokken ankom vi til Rovinj havn med det store krydstogts-skib forude, og temp. var blevet 21 grader og himlen næsten blå. Da vi stod ud af bussen, gik vi langs kajen, hvor Michael fortalte, at husene stod i vandet, og at hver kvadratmeter var udnyttet. Næste stop var den gamle bymur, der var anlagt for at beskytte kirken. Videre gik vi op ad de mange trapper til Skt. Euphemia-katedralen med det slanke 60 meter høje klokketårn fra Selve barokkirken blev opført i 1736 og er bygget oven på to tidligere kirker. På toppen af tårnet er der en statue af den hellige Skt. Euphemia, hvis senantikke sarkofag findes i kirken. Kirken er den største barokbygning på Istrien. Derfra gik vi ned mod havnen med et lille stop på cafe Delfin, hvor det blev til en lille forfriskning. Klokken sad vi alle igen i bussen, og turen gik mod Porec via snoede veje ned til Piraternes Havn, som nu er lavet om til et turiststed med boder og caféer ved Limskikanalen, hvor vi havde et stop på ca. 20 minutter. Her var det muligt at smage og at købe alverdens likører og andet spiritus, lavet på Slivovits. Limski kanalen Klokken fortsatte turen til Labin på den modsatte side af Istrien, en køn tur med vinmarker og oliventræer langs vejen. Turen gik via Pazin, hvor vi var klokken 15.45, og temperaturen var 24 grader. Forude havde vi bjergkæden De Dinariske Alper, hvor der lever bjørne og vildsvin. Da vi nåede Labin, kom vi først til den gamle bydel, som er placeret på et klippefremspring 315 meter over havet. Klokken nåede vi, ad snoede veje, torvet i Labin. Vi havde 1 time til at opleve Labin og evt. få en forfriskning på byens torv.

9 Det blev en tur op ad trapperne til byens kirke og -kanon, inden vi endte på cafe Velo for at nyde en forfriskning. Før vi igen skulle sidde i bussen, nåede vi en lille tur rundt bag cafeen for at nyde udsigten over byen. Klokken var der afgang mod Pula, og vejskiltene viste afstanden 40 kilometer. Ned ad bakke gik det gennem hårnålesving, solen var bag skyerne, og temperaturen var 22 grader. Da vi nåede ned i dalen, kørte vi gennem et område, hvor der tidligere blev fremstillet havsalt. Fremgangsmåden var, at man lukkede vandet ind i bassiner, som blev udtørret af solen. Efter ca. 45 minutters forløb kom vi forbi Pula lufthavn, hvor også fly fra København lander. Præcis klokken kom vi forbi byskiltet til Pula og lidt senere ind gennem byen ad samme vej, som vi kørte på om morgenen.. Klokken var vi tilbage på hotellet. Aftensmaden bestod af de samme slags grøntsager, fisk og gris på spyd samt dessert. Torsdag den 14. maj Sol og blå himmel. Morgenmad og afgang klokken 8.00 til Postojnagrotten. Vel om bord i bussen fik vi en lokalguide, der på svensk skulle guide os igennem turen til grotterne. Han startede med at fortælle om Kroatien og spurgte derefter, om alle havde husket passet, fordi grotterne ligger i Slovenien. Derefter sagde han, at vi havde ca. 1 times kørsel til grænsen til Slovenien. Også om tiden fra Jugoslavien til nu fortalte han, herunder møntsort og EU, at temperaturen udenfor var nu 19 grader, og at besøget i grotterne vil tage ca. 1½ time. Han fortalte at Postojna er en af de største og lettest tilgængelige huler i verden, og de besøgende bliver en del af vejen fragtet ind i hulerne i et mini tog. Hulerne strækker sig i et labyrintisk system af gange og sale over 20 kilometer. Grotte og hulesystemet ligger i to horisontale lag. Et ganske særligt fænomen i Postojna grotterne er den særegne Proteus anguinus, Menneskefisken. Det er en slags Salamander, og det største permanent huleboende hvirveldyr, der endnu er kendt. Den cm. lange blinde padde lever skjult i mørket, ånder gennem gælder, og kan leve næsten1 år uden føde. Den lange hale bruges, når den svømmer, men den kan også bevæge sig rundt på sine fire ben. Dens menneskeheds lignende skind har ingen farve. Guiden sagde, at vi ikke kunne køre på motorvejen denne dag, fordi den var spærret pga. arbejde. Området vi kørte på kaldes også Det røde Istrien på grund af den jernholdige røde jord. 9

10 10 Guiden fortalte også, at Istrien var delt op i det det hvide-, det grå- og det røde Istrien. En af de største investeringer i Kroatien var udbygning af vejsystemet til motorvej. Klokken 7.50 kom vi ind på lidt motorvej, som åbnedes for 2 år siden. Efter vi havde kørt ca. 1 time kom vi igennem et stort vinområde med røde druer, og umiddelbart efter nåede vi en betalingsstation, hvor prisen var 40 Kuna. Derefter kørte vi over Istriens største flod Mirna, som løber ud i Adriaterhavet. Klokken 9.30 nåede vi grænsen til Slovenien, hvor paskontrollen foregik på den måde, at vi alle skulle holde vores pas op, imens pas-betjenten gik en tur ned gennem bussen. Ingen problemer, alle havde passene med, og turen kunne nu fortsætte mod Postojna. Den svensk-talende guide gav os lidt historie om Slovenien, hvor man betragtede Slovenien/ Kroatien som Sverige/Danmark. Det var også her, vi kom ind i det alpinske område. Svenskeren fortalte også at hovedstaden hedder Ljubljana og har indbyggere. Landet har et areal på Km². 82 % af befolkningen tilhører den romerskkatolske kirke, resten fordeler sig på mindre grupper, fx ortodokse, muslimer og protestanter. Vi kom til Koper, den eneste havneby i Slovenien. Klokken havde vi Trieste og Adriaterhavet på venstre hånd, og lidt efter skulle vi igen betale for at køre videre, og vi havde 30 km. til Postojna. Guiden fortalte, at der var 8 grader inde i grotterne, hvorfor det var en god ide at tage noget varmt tøj på. Og så nåede vi Postojna, og temperaturen uden for var 23 grader. Vi ankom klokken ca Da toget, der kørte ind i grotten, kun kørte hver hele time, var det afgangen klokken vi skulle med. Nogle benyttede ventetiden til en forfriskning, vådt eller tørt. Præcis klokken sad vi alle i toget, og turen på ca. 10 minutter (med toget) kunne starte. Efter en engelskguidet rundtur i grotterne var vi tilbage 1½ time efter. Der var nu afsat ca. 1½ time til at finde et sted spise frokosten. Præcis klokken sad vi igen i bussen, og turen gik nu mod Pula. Michael åbnede baren i bussen, og alle var glade. Turen tilbage gik ad samme vej som vi var kommet, og ingen problemer ved grænsen til Kroatien, ingen visning af pas. Umiddelbart før vi nåede hotellet, orienterede Michael om en sejltur som, hvis der var interesse for det, kunne arrangeres for 100 Kuna/person inkl. 1 glas hvidvin. Der var interesse. Klokken var vi tilbage på hotellet, hvorefter vi gik op til Nina og Jørn og fik et glas oven på en spændende tur til Postojna Grotterne. Aftenens menu var gris, okse og fisk.

11 11 Fredag den 15. maj Lidt sløret sol. Klokken kørte vi i vores bus, med Morten som chauffør, ind til havnen i Pula, hvor det gode skib M/B Kresimir ventede på os. Michael fortalte, at sejlturen ville tage ca. 3 timer, og ville gå rundt om Brijuni-øerne, som omfatter 14 skovklædte øer 3 km. ud for Istriens vestkyst. 26 deltagere tog imod tilbuddet. Ombord på M/B Kresimir Ved udsejlingen fra Pula havn havde vi på vores h. h. den gamle kaserne, som under krigen blev brugt som lazaret under borgerkrigen. Efter ca. ½ times sejlads med bølgerne på bagbords side, blev der udskænket 1 glas hvidvin, alt imens alle ombord havde problemer med at holde balancen i søgangen. Men efter ca. endnu ½ time ændrede M/B Kresimir kurs, og vi fik nu vinden ind agter fra, og alt blev igen stille og roligt. Klokken ca havde vi Titos sommerhus, som han brugte ca. 7 mdr. om året, på højre hånd. Ca. 20 minutter senere passerede vi Fazona, en gammel romersk by, der lavede krukker til opbevaring af olivenolie, og vi havde nu vinden ind forfra. Klokken var vi tilbage i Pula. Fra havnen skulle vi selv sørge for at komme tilbage til hotellet. Aftenens menu var fisk, snitsel og noget sammenkogt. Lørdag den 16. maj. Turen til Plitvice. 16 fra selskabet ønskede ikke at deltage, fordi der var 5 timers kørsel (til Plitvice), og det var dagen før, vi skulle køre tilbage til DK.

12 De, der ikke deltog i turen til Plitvice, havde så hele dagen til egen rådighed. Nogle valgte at nyde livet i omegnen af hotellet, og andre valgte at tage ind til Pula for at opleve byen endnu en gang. Selskabet der kørte til Plitvice kørte fra hotellet klokken 7.00 medbringende morgenmaden, som kunne nydes i bussen. Turen til Plitvice gik via de skønne naturområder til Opatija og derfra til målet. Naturparken Plitvice består af 16 søer, der er så klare, at man ser fiskene svømme(r) rundt på bunden. Søerne krydser ind over hinanden og danner de smukkeste vandfald. Plitvice Nationalpark kom i 1979 på Unescos s liste over verdens naturarv. Området omkring Plitvice-søerne hører til Karstbjergene, som strækker sig 500 km. langs Adriaterhavets kyst. 12 Solnedgang over Adriaterhavet Efter en storslået oplevelse var alle igen tilbage på hotellet klokken ca Søndag den 17. maj. Sol og 18 grader. Kl morgenmad. Pakke bus kl og afgang klokken Efter ca. ½ times kørsel sang vi, med Christa som forsanger: Bjørnen vågner Katinka, Katinka Dagen i dag. Efter de sædvanlige betalingsstationer var vi ved grænsen til Slovenien klokken Paskontrollen foregik på den måde, at vi alle skulle holde vores pas op, så den kvindelige paskontrollør, der stod nede ved chaufføren, kunne se, om vi havde pas. (Hvis det var muligt) Hun var tilfreds, og turen kunne nu fortsætte ad den smukke vej, som vi var kommet på sidste mandag, og for den sags skyld også havde kørt på, da vi var i Postojna. Klokken var der 25 minutters rast umiddelbart ved afkørslen til Postojna.

13 Omkring klokken kunne vi se den første sne på Alperne, og kort tid efter passerede vi den Østrigske grænse Turen gik nu mod Salzburg, og så var vi igen i gang med de mange tunneler, inden en rast på Rast Feistfritz. Pause fra klokken til Det var frokostpausen. Turen fortsatte atter gennem tunneler, og inden vi kørte ud af Østrig, fik vores bus fyldt brændstof på. Det var på Raststation Eben, hvor vi havde 15 minutter til at strække ben, og evt. tænde en smøg i rimelig afstand fra tankstationen. Det blev til 350 liter diesel og temperaturen var nu 26 grader. Klokken kørte vi forbi borgen, der var anvendt i forbindelse med optagelse af filmen Ørneborgen; den rigtige Ørneborg ligger ved Salzburg i Østrig. Da vi var ved Hallein, kom sandheden om dagen i morgen : Morgenmad klokken 6.15 og afgang klokken Til München havde vi 100 kilometer, og klokken var blevet Lidt senere kørte vi over floden Tyroler Achen, og umiddelbart efter havde vi på højre side Tysklands største sø, Chiemsee. Vi var ved afkørslen til Innsbruck, og landmanden var godt i gang med at vende høet på marken. Næste rast var på Holzkirchen Nord fra klokken til 16.55, og til München havde vi kun 30 km. Klokken kørte vi forbi München Arena, og vi var i området med de mange hummelmarker Klokken krydsede vi Donau, og 15 minutter senere drejede vi fra motorvejen ind til overnatningshotellet Gasthaus Christl, det samme hotel, som vi overnattede på, da vi kørte til Pula. Inge og jeg fik samme værelse i annekset som på udturen. Der var aftensmad klokken og menuen var: Salat, kartoffelsuppe, svinesteak og is. Mandag den 18. maj. Torden om natten, let regn og morgenmad klokken Klokken 7.00 sad vi alle i bussen. Der var 13 grader udenfor og 678 km. til Rostock. Vi kørte langs hurtigbanen til Nürnberg og blev overhalet af hurtigtoget, der netop var på vej til Nürnberg. Umiddelbart efter Nürnberg delte vejen sig, og vi tog vej 9 mod Berlin. Der var nu stille i bussen, hvilket var tegn på, at alle havde været tidligt oppe. Dagens første kaffe blev lidt senere serveret, og de tunge skyer hang stadig over os. 13

14 Da klokken var blevet 8.30, nåede vi Bayreuth, og ½ time senere var der rast på Rasthof Hirchenberg fra 9.00 til Turen gik videre, og ved næste stop skulle frokosten indtages. Vi var igen kommet ud på motorvejen, og dagens første sang var: Dagen i dag Derefter Jeg ser de bøge lyse øer og til sidst Dit sind flyver altid så viden omkring. Så satte koret bag i bussen ind med sangen Michael- Michael-Michael- Michael, og straks kom dagens første servering. Det var blevet lunere, skyerne spredte sig og temperaturen var 17 grader. At det var 9 dage siden, vi sidst havde kørt her, kunne ses på Rapsen, der var falmet noget. Klokken havde vi 130 km. til Berlin, det trak igen op til regn, og vi krydsede Elben. Stop ved Rasthof Fläming, hvor vi havde rast fra til 12.30, så her var der frokost. Efter 10 minutters kørsel forlod vi vej 9 og satte kurs ad vej 10 mod Rostock. Vi var nu kommet ind i Storkeland, idet der fra forskellige sæder i bussen lød se storken, og lidt senere igen - se storken, og sådan lød det nogle gange. Efter lidt kødannelse nåede vi rastepladsen Prignitz Ost, hvor vi havde pause fra klokken til 14.45, og nu havde vi kun 130 kilometer til Rostock. Chaufføren fortalte historien om Erna og Esther, der sad oppe i Skagen og røg cigar i regnvejr. Da der var taget hul på historierne var det Bjørda, der fortalte historien om gamle Katrine, og igen var så Morten i højtalerne med historien om Ældre Sagen der var på den årlige tur på Arresøen. Historierne blev afløst af fællessang, idet Christa sang for til Jeg elsker den gamle, den vaklende rønne, Lynæs valsen og afsluttede med historien om Lille Peter og bagefter om de 2 bønder. Til sidst sluttede vi af med et par sange Pigen der bor i Harzen og Hundested valsen. Men der var dog lige plads til en lille vovet historie om Søren og Sofie der boede på landet, og fra Morten historien om Carlsen der var på toilettet. Klokken nåede vi Bordershoppen, hvor der var afsat ½ time til at handle i. Det benyttede især Morten sig af, idet han var løbet tør for øl i bussen. Klokken kørte vi til færgen, og klokken var der afgang mod Gedser med færgen Prins Joachim. Nogle havde på forhånd bestilt Wienerschnitzel og islagkage pris kr. 145,00. Klokken var færgen i havn, og så gik det mod første stop i Fædrelandet, rastepladsen ved Farøbroen, hvor Morten og Michael stod af, og der kom ny chauffør ombord som hed Georg. 14

15 15 Havde det ikke regnet før, gjorde det det eftertrykkeligt, da vi gjorde holdt på Farøbroen klokken for at skifte chauffør. Næste stop var Ølby, derefter Frederiksværk for til sidst at nå Hundested klokken ca En god tur var til ende, og vi 52 fra Ældre Sagen havde fået en god oplevelse. At rejse er at leve. Tekst og foto: Ernst Peters Gennemlæst: Stephan Petersen

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz ISTRIEN ØSTRIG 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques Havnepromenaden i Portoroz Det blå Middelhav, dejlige strande, fine udflugtsmuligheder, masser af kultur, gode hoteller, flotte bjergmassiver

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

Løve s vinrejse til Italien

Løve s vinrejse til Italien Løve s vinrejse til Italien 9 dages rejse fra d. 23. april - 1. maj 2016 Italiens vine: Barolo, Brunello, Amarone, Supertoscaner m.fl. - 6 vinsmagninger - 5 besøg hos vingårde i Alsace, Piemonte, Chianti,

Læs mere

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Mandag den 17. til fredag den 21. august 2015 Bliv blæst igennem fra de høje skrænter ved Hirtshals fyr Tag dig en dukkert i det friske Vesterhav

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2014. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2014. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland Informationsfolder om for A-holdet Swim Team Vestsjælland Deltager: Vi er 24 personer, der skal med på træningslejren, heraf er der 18 svømmere. Vi tager af sted i tre forskellige grupper i perioderne

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien

Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord 15-dages oplevelsestur til Makedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien 25. maj - 8.juni 2016 på rejsen 14. - 16. marts 2016 på højskolen Rundrejse til

Læs mere

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Italien 2015 Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 26. Juni kl. 10.30 Mødetid kl. 10.00 Bagageindlevering Torsdag d. 25. juni kl. 15.00

Læs mere

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde 1 Hvor mange skal med på turen: 43 piger fordelt på 3 hold: U14 U17 U19. ( 41 i bussen) 5 holdledere og trænere ( 4 i bussen) Susan Jørgensen Heidi Østergaard

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Program for L.A. s U12 On TOUR

Program for L.A. s U12 On TOUR Kære U12 forældre, Så er vi klar med det endelige program for vores tur til Prag i Påsken. Informationsmøde for drengene mandag kl. 17.30 Vi afholder informationsmøde mandag kl. 17.30-18.30 for drengene,

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor?

Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor? Side Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor? Mand Køn Kvinde - - Alder - - + Et landdistrikt En by med under. indbyggere En by med mellem. og. indbyggere En by med mellem. og.

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2013. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland

Informationsfolder om. Træningslejr Tyrkiet 2013. for. A-holdet Swim Team Vestsjælland Informationsfolder om for A-holdet Swim Team Vestsjælland Deltager: Afrejse fra Kastrup: Fredag d. 8.februar 2013: Mødetid ved Slagelse Svømmehal kl. 21.30 PC834: 01.50 København 05.55 Istanbul PC148:

Læs mere

Castello delle Forme

Castello delle Forme Castello delle Forme Firenze MARCHE TOSCANA Assisi Perugia UMBRIEN Castello delle Forme Umbrien, Italiens grønne hjerte - centralt beliggende øst for Toscana, nord for Rom og med en masse spændende byer

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Kroatien med Minikrydstogt

Kroatien med Minikrydstogt Alle Kroatiens højdepunkter nye spændende oplevelser hver dag Zadar, Split og Dubrovnik nogle af Kroatiens mest interessante byer Krydstogt gennem Skærgården til Brac og Lavendeløen Hvar Byrundtur og 3

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere