Turen til Kroatien maj 2009.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Turen til Kroatien. 10 18. maj 2009."

Transkript

1 Turen til Kroatien maj

2 2 Turen var arrangeret af Ældre Sagen i Hundested i samarbejde med Best Travel Prisen for turen var kr ,00 inkl. halvpension. Søndag den 10. maj. Der var afgang fra Strandjægernes hus klokken Derfra kørte vi til Strandgården, Vibehus have, Frederiksværks gamle rundkørsel, Frederiksværk Shell tank, hvor vi var klokken Bussen vi kørte i var fra Christiansens busser, Særslev på Fyn. Chaufføren hed Christa (Indtil Nykøbing F), hvor Morten steg på, og guiden hed Michael. Solen skinnede, og der var 9 grader udenfor. Arresøen stod som et spejl, og forude ventede der os ca kilometer, inden Pula i Kroatien. Turen gik via København ad motorvejen, videre til Ølby, hvor de sidste af turens 3 deltagere steg ombord. Turen kunne nu fortsætte mod vores første mål Gedser, hvorfra vi skulle med færgen til Rostock. Til synet af de nyudsprungne træer og de grønne og gule marker sang vi dagens første sang, Dagen i dag, da vi nåde afkørslen til Herfølge. Erling sang for, og temperaturen havde sneget sig op på 12 grader. Umiddelbart før Nykøbing F, overlod chaufføren Christa rattet til Morten, og klokken var blevet Temperaturen havde sneget sig op på 14 grader. Efter et par kilometer præsenterede Morten sig og fortalte, at der var 740 kilometer til overnatningsstedet syd for Nürnberg, og at han forventede, at vi var der klokken ca Men han lovede også, at der blev pauser for hver 2 2½ time. Klokken ca nåede vi Gedser, og lidt efter kørte vi om bord på færgen Kronprins Frederik, og overfarten lovede let vind og blå himmel. Efter et sædvanligt lækkert morgenbord og en konstatering af, at priserne ombord ikke var lavere end i Danmark tvært imod nåede vi Rostock klokken minutter efter var vi på motorvejen, og så var det bare ind i rækken af busser med pensionister, der var på vej på ferie et eller andet sted hen. Lidt efter opstod den første køkørsel, forårsaget af vejarbejde. Morten fortalte, at vi kørte mod Berlin på vej 8 og fra Berlin ad vej 9 forbi Leipzig, Hof, Nürnberg til overnatnings hotel i Greding syd for Nürnberg. Herefter orienterede han om bussen, bl.a. at der var ligestilling på toilettet. Dvs. at alle skulle sidde ned under besøget. Øl, vand og små skarpe kunne købes for 10 kr. og kaffe for 5 kr. Videre gik turen forbi de gule marker, og igen var der i bussen en af de mange forskellige ringetoner fra de uundværlige mobiltelefoner; og så var der turens første salg af drikkevare serveret af guiden Michael.

3 3 Klokken var vi nået til området med de mange vindmøller, og lidt efter kørte vi over Rhinkanal, og ca. 7 km. fremme nåede vi dagens første rast, som var på rastepladsen Linumer Bruck. Nøjagtig 45 min. efter vores ankomst sad vi alle igen i bussen, og turen kunne fortsætte mod Berliner Ring, som vi, iflg. Morten, skulle køre på ca.1/3 af dens fulde længde. Klokken kørte vi ind på Berliner Ring, og der var nu 193 km. til Leipzig. Turen gik over Havelbrücke, forbi Plessoversee, Elben til Rasthoff Köckern, hvor vi havde en pause på 20 min. Da vi igen sad i bussen, var det blevet tid til fællessang. På opfordring af Erling var første sang, med Erling som forsanger De 3 musikanter, derefter Fra Halifax til Skåne, Sigøjner sangen, Jeg elsker den gamle, den vaklende rønne og til sidst Hundestedvalsen. Vi var nået forbi Leipzig lufthavn, og de gule rapsmarker var der ikke blevet færre af. Iflg. Morten blev vi nød til at holde ½ times pause af hensyn til hviletids bestemmelserne og det blev omkring Hof. Klokken gjorde vi stop på Rasthoff Frankenwald. Pausen var på ½ time. Solen skinnede, og udenfor var der 20 grader. Området, som vi nu befandt os i, hedder Frankenwald og også Frankische Schweiz, og det er her, der bliver fremstillet Frankenwein, en rigtig god hvidvin. Umiddelbart efter Nürnberg havde vi en ny tog-hurtigbane på vores højre hånd, en togbane der blev bygget i anledning af VM i fodbold i München. Togbanen var ført igennem en tunnel for på den måde at komme uden om en fredet by. Klokken ca ankom vi til vores overnatnings-hotel, Gasthof Christl, i byen Greding syd for Nürnberg, og Morten fortalte, at vi havde kørt 900 km. siden vi forlod Hundested. Nogle blev indlogeret på selve Gasthaus Christl og andre på pension Haas, som var et anneks til hotellet.. Klokken var der middag på hotellet, og menuen var salat, suppe, gryderet og is til dessert. Mandag den 11. maj. Iflg. DMI s vejrudsigt skulle det blive regnvejr i Nûrnberg. Da byen Greding ligger lidt syd for Nürnberg passede vejrudsigten, idet det også regnede her. Efter morgenmaden sad vi alle igen i bussen klokken 7.30, og lidt efter stilnede regnen af, og Morten havde nu sat kursen mod München, hvortil der var 110 km. Morten hilste godmorgen til dagens udflugt, som gik til Pula - ca. 730 km. Efter ca. 15. minutters kørsel nåede vi dagens første vejarbejde, alt imens Michael skænkede morgenbitter, til dem der ønskede det. Det var også nu vi mødte hurtigtoget fra München, som havde kurs mod Nürnberg.

4 4 Da vi nærmede os Ingoldstadt, fortalte Morten, at Ingoldstadt er en af de mest betydningsfulde byer i Tyskland. Alt er samlet i Ingoldstadt, f.eks. AUDI med ansatte. Byen er også centrum for mange raffinaderier i Tyskland, og der går fra Middelhavet 3 rørledninger til raffinaderierne, som har Donau til videre transport af de færdige produkter. Solen skinnede, og klokken var nu blevet ca. 8.00, og vi kørte over Donau. Morten sagde, at hvis man kan se, at vandet i Donau er blåt, er man forelsket. Alle i bussen mente, at vandet var grønt. Vi fortsatte gennem områderne med de mange humlemarker, og nu skulle dagens første fællessang synges. Det er i dag et solskinsvejr Så sødt som i gamle dage Dit sind altid så viden omkring og til sidst Lynæsvalsen, og så blev kaffen serveret. Umiddelbart efter kom vi forbi Münchens nye stadion Allianz Arena, som blev bygget i anledning af fodbold-vm i München. Stadionet, der har plads til tilskuere, blev åbnet i maj Under VM fodbold i 2006 blev der bl.a. spillet en semifinale her. Det kostede 286 millioner euro at bygge dette stadion. Lidt efter nåede vi afkørslen til Garmisch, men vi fortsatte lige ud mod Salzburg. Klokken var blevet ca. 9.00, og vi kunne gennem bussens forrude skimte Alperne med sne på toppene. Ca. 15 min. senere var der rast på rastepladsen Irchenberg, hvor temperaturen var blevet 18 grader, og vi havde den flotteste udsigt til Alpernes sneklædte toppe.. Efter ca. ½ time fortsatte turen mod vores mål, og lidt efter krydsede vi floden Inn. Senere havde vi Tysklands største sø, Chiemsee, med en kystlængde på 64 kilometer, på vores venstre hånd. Vi kom forbi byen Bad Reichenhall, hvor en sportshal styrtede sammen for 2 år siden. Klokken kørte vi over grænsen til Østrig, og solen skinnede fortsat. Videre gik turen forbi Salzburg, Villach, Hallein, og fortsat havde vi Alperne med sne på toppen på vores højre side. Efter vi havde kørt gennem 5 tunneler, havde vi på vores højre hånd borgen, der blev brugt til optagelse af filmen Ørneborgen. Nu var det Setra bussens tur til af få fyldt væske på, hvilket skete på rastepladsen Landzeit 460 liter diesel og klokken var blevet Da vi igen kom i gang viste temperaturen 23 grader, og sneen havde vi fortsat på højre hånd. Iflg. Morten kørte vi i en højde på 1157 meter, og så gik det igen gennem en tunnel på 7000 meter, og derefter kom dagens første betalingsstation, hvor der skulle betales for at køre gennem Taurn Tunnelen Klokken kørte vi ind på næste rast, Eisentratten, hvor vi skulle køre fra klokken 13.20, herefter havde vi kun 370 km. til Pula. Vi spiste middag her. Nogle indtog frokosten på Rosenberger og andre på fortovskanten ved tankstationen. Klokken fortsatte vi igen, og der manglede nu 360 km. til Pula.

5 5 Klokken forlod vi vejen mod Wien og fortsatte ad motorvejen mod Slovenien, og temperaturen var 25 grader, da vi kørte langs floden Gail. Klokken kørte vi ud af Østrig. Men den rigtige grænse var ca. midt i den 7864 km. lange tunnel, og det var først der, man kørte ind i Slovenien. Klokken var 14.20, og vi fortsatte ad vej E652 mod Ljubljana. Vejret var flot, og vi havde ca. 70 km. til Trieste. Klokken til klokken havde vi rast på Polozavista Rast, og der var så 180 km. til Pula. Det var et flot område, vi kørte i, og det måtte Morten også betale for, idet betalingsstationerne kom som perler på en snor. Umiddelbart før Trieste forlod vi motorvejen og kørte ad en lille snoet vej ned mod byen for på den måde at komme ned på en ny motorvej, som Morten havde valgt, frem for den som GPS eren foreslog. Vi havde nu vinmarkerne på den ene side af bussen og flotte store Cypresser på den anden side og Trieste forude. Klokken nåede vi grænseovergangen til Kroatien uden pas-problemer. Men nervøsitet hos dem, der havde passet i bagagen i kufferten. Michael fortalte, at han var mere på hjemmebane i Kroatien end i Tyskland, hvilket alle måtte give ham ret i, idet han nok var bussens meste tavse mand indtil nu. Vi kørte ad vej A9, og til Pula var der 84 kilometer. Iflg.. Morten ser man ikke mange træer på Istrien, idet Venezianerne har fældet dem og brugt dem til stolper til deres huse. Temperaturen udenfor var 24 grader, og vi havde Limski- Kanalen på vores h. h Morten fortalte, at danskerne også kaldte kanalen for Limfjorden. Fjorden er 9 kilometer lang og 600 meter bred med stejle sider, der er gennemhullet af kalkstenshuler. I 1100-tallet var en af hulerne bolig for eremitten Skt. Romualdo, der også grundlagde Skt. Michael-klosteret. Vi var nu 30 kilometer fra vores mål. Men af hensyn til køre-hviletids bestemmelserne måtte vi holde ½ times pause, hvilket foregik på en lille listig rasteplads. Her var det muligt at bruge de medbragte Kuna. Men Euro var også et betalingsmiddel, men så blev øllet dyrere, idet vekselkursen var dårlig. Mange benyttede pausen til at blive fotograferet sammen med en af de mange kaniner, der var på rastepladsen. Præcis klokken fortsatte turen igen, og Michael fortalte lidt om vores hotel, og om at man skulle drikke meget vand, købevand, fordi der er meget klor i vandværksvandet. Han fortalte også, at området er meget italiensk præget, og at der er mange søpindsvin på stenene ved stranden, som ikke ligefrem er sandstrand, men en strand enten af store sten eller små kalksten. For dem, der ikke ville bade i havet, var der en pool på hotellet, endda med saltvand. Der var morgenmad på hotellet fra 7.00 til Morgendagens program var, i. flg. Michael, en byrundtur i Pula. Turen blev delt op i 2 ture. En kort om formiddagen og en længere om eftermiddagen, og afhængig af hvor godt man gik, kunne man vælge, hvilken man vil med på.

6 6 Klokken kom vi forbi byskiltet, hvorpå der stod Pula, og 15 minutter senere var vi ved vores hotel, Brioni, Verudela, Pula. Vi fik værelse 103 med lidt havudsigt, dejligt stille lige ned til vandet. Da sæsonen ikke var begyndt i Kroatien, var der flere hoteller, der endnu ikke var åbnede. På vores hotel var der mange unge mennesker, men stort set var der roligt, bortset fra en enkelt aften, hvor der hørtes lidt musik på nogle af værelserne. Der var aftensmad fra Da det var en buffet, var det muligt at fravælge det, man ikke kunne lide og det modsatte, hvis det andet var ens livret. Tirsdag den 12. maj. Efter en god nats søvn, som alle nok satte stor pris på, var der morgenmad fra klokken Vejret var med lidt sløret sol. Som Michael tidligere havde nævnt, var der om formiddagen en rundtur inde i Pula på 1 time og om eftermiddagen en tur på 2 timer. Hotel Brioni I samlet flok gik vi fra hotellet klokken op til busstopstedet, hvorfra vi kørte med bus 3A klokken Klokken nåede vi Titusparken. Her valgte nogle at gå ind og se Amfiteateret. Vi valgte at se det nærmeste på egen hånd. Amfiteateret har været brugt til gladiator- og rovdyrkampe. Den elipseformede arena, der er fra 1100-tallet e. kr., er 133 meter lang, 3 etager høj og 105 meter bred. Oprindelig var der plads til tilskuere. I det underjordiske område er der udstilling af arkæologiske fund fra teateret og andre romerske bygninger. Ca. ½ time efter dette mødtes vi igen, og i samlet flok gik vi ad en smal vej forbi Marias Katedralen, byens domkirke viet til Jomfru Maria. Kirken blev opført i stedet for en ældre kirke fra tallet og ombygget i tallet. Dens nuværende udseende stammer fra 1600 tallet. Derfra gik vi op ad trappen til Franziska Klosteret og videre til Kastellet, som blev bygget i tallet. Herfra havde vi udsigt over havnen og skibsværftet. Vi gik videre til Det Arkæologiske Museum, hvor der udstilles fund fra Pula og omegn, dækkende perioden fra Antikken og op til Middelalderen.

7 7 Amfiteatret i Pula Herfra fortsatte turen gennem Tvillingeporten, som er en del af bymuren, der blev nedtaget i 1800-tallet. Men der er stadig bevaret rester af muren samt enkelte af portene, bl.a. Tvillingeporten med de 2 buer, dateret til tallet e.kr. Videre gik turen langs den del af bymuren, der er bevaret, ned til Sergiernes Triumfbue. Triumfbuen, som er opført ca f. Kr., har fine kannellerede søjler. Den blev rejst for at hædre tre mænd, som havde høje stillinger i det romerske imperium. Herfra gik turen videre ad gågaden til Markedsbygningen. Inde i Markedsbygningen blev der handlet fisk og kød (men desværre var bygningen lukket, da vi ankom). Udenfor var det grøntsager, sko og tøj (fine bade-håndklæder) der blev handlet fra små boder. Fra Markedsbygningen tog vi klokken tilbage med bus 3A til vores hotel, hvor vi var klokken Aftenens menu var svinekød, kylling og fisk med diverse udkogte grøntsager og kartofler, samt dessert. Onsdag den 13. maj. Morgenbuffet og klokken 9.30 var der afgang med bussen og dagens udflugt var Istrien rundt. Det småregnede, men ville forhåbentlig klare op i løbet af dagen. Turen gik mod Rovinj, som er Istriens svar på Venedig. Temperaturen var 19 grader og til Rovinj havde vi ca. 40 kilometer. Michael fortalte, at meteorologerne havde lovet at regnskyerne ville blive blæst væk, og det ville blive blå himmel. Efter ca. 15. minutters kørsel foreslog Erling, at vi sang dagens første fællessang Dagen i dag. Derefter Det haver så nyeligen regnet. Da vi havde kørt ½ time, kunne vi på vores venstre side se Brioni øerne, som bl.a. var opholdssted for Tito. Michael fortalte, at Istrien ikke var særlig hårdt ramt af borgerkrigen i 90erne. Bagefter kunne vi på vores venstre side se et af synke hullerne som opstår når kalksten falder sammen.

8 8 Vejen, vi kørte på, var en nyanlagt vej fra grænsen til Pula, og klokken havde vi forude Rovinj, hvor vi kunne se klokketårnet på Skt. Euphemia-katedralen. Klokken ankom vi til Rovinj havn med det store krydstogts-skib forude, og temp. var blevet 21 grader og himlen næsten blå. Da vi stod ud af bussen, gik vi langs kajen, hvor Michael fortalte, at husene stod i vandet, og at hver kvadratmeter var udnyttet. Næste stop var den gamle bymur, der var anlagt for at beskytte kirken. Videre gik vi op ad de mange trapper til Skt. Euphemia-katedralen med det slanke 60 meter høje klokketårn fra Selve barokkirken blev opført i 1736 og er bygget oven på to tidligere kirker. På toppen af tårnet er der en statue af den hellige Skt. Euphemia, hvis senantikke sarkofag findes i kirken. Kirken er den største barokbygning på Istrien. Derfra gik vi ned mod havnen med et lille stop på cafe Delfin, hvor det blev til en lille forfriskning. Klokken sad vi alle igen i bussen, og turen gik mod Porec via snoede veje ned til Piraternes Havn, som nu er lavet om til et turiststed med boder og caféer ved Limskikanalen, hvor vi havde et stop på ca. 20 minutter. Her var det muligt at smage og at købe alverdens likører og andet spiritus, lavet på Slivovits. Limski kanalen Klokken fortsatte turen til Labin på den modsatte side af Istrien, en køn tur med vinmarker og oliventræer langs vejen. Turen gik via Pazin, hvor vi var klokken 15.45, og temperaturen var 24 grader. Forude havde vi bjergkæden De Dinariske Alper, hvor der lever bjørne og vildsvin. Da vi nåede Labin, kom vi først til den gamle bydel, som er placeret på et klippefremspring 315 meter over havet. Klokken nåede vi, ad snoede veje, torvet i Labin. Vi havde 1 time til at opleve Labin og evt. få en forfriskning på byens torv.

9 Det blev en tur op ad trapperne til byens kirke og -kanon, inden vi endte på cafe Velo for at nyde en forfriskning. Før vi igen skulle sidde i bussen, nåede vi en lille tur rundt bag cafeen for at nyde udsigten over byen. Klokken var der afgang mod Pula, og vejskiltene viste afstanden 40 kilometer. Ned ad bakke gik det gennem hårnålesving, solen var bag skyerne, og temperaturen var 22 grader. Da vi nåede ned i dalen, kørte vi gennem et område, hvor der tidligere blev fremstillet havsalt. Fremgangsmåden var, at man lukkede vandet ind i bassiner, som blev udtørret af solen. Efter ca. 45 minutters forløb kom vi forbi Pula lufthavn, hvor også fly fra København lander. Præcis klokken kom vi forbi byskiltet til Pula og lidt senere ind gennem byen ad samme vej, som vi kørte på om morgenen.. Klokken var vi tilbage på hotellet. Aftensmaden bestod af de samme slags grøntsager, fisk og gris på spyd samt dessert. Torsdag den 14. maj Sol og blå himmel. Morgenmad og afgang klokken 8.00 til Postojnagrotten. Vel om bord i bussen fik vi en lokalguide, der på svensk skulle guide os igennem turen til grotterne. Han startede med at fortælle om Kroatien og spurgte derefter, om alle havde husket passet, fordi grotterne ligger i Slovenien. Derefter sagde han, at vi havde ca. 1 times kørsel til grænsen til Slovenien. Også om tiden fra Jugoslavien til nu fortalte han, herunder møntsort og EU, at temperaturen udenfor var nu 19 grader, og at besøget i grotterne vil tage ca. 1½ time. Han fortalte at Postojna er en af de største og lettest tilgængelige huler i verden, og de besøgende bliver en del af vejen fragtet ind i hulerne i et mini tog. Hulerne strækker sig i et labyrintisk system af gange og sale over 20 kilometer. Grotte og hulesystemet ligger i to horisontale lag. Et ganske særligt fænomen i Postojna grotterne er den særegne Proteus anguinus, Menneskefisken. Det er en slags Salamander, og det største permanent huleboende hvirveldyr, der endnu er kendt. Den cm. lange blinde padde lever skjult i mørket, ånder gennem gælder, og kan leve næsten1 år uden føde. Den lange hale bruges, når den svømmer, men den kan også bevæge sig rundt på sine fire ben. Dens menneskeheds lignende skind har ingen farve. Guiden sagde, at vi ikke kunne køre på motorvejen denne dag, fordi den var spærret pga. arbejde. Området vi kørte på kaldes også Det røde Istrien på grund af den jernholdige røde jord. 9

10 10 Guiden fortalte også, at Istrien var delt op i det det hvide-, det grå- og det røde Istrien. En af de største investeringer i Kroatien var udbygning af vejsystemet til motorvej. Klokken 7.50 kom vi ind på lidt motorvej, som åbnedes for 2 år siden. Efter vi havde kørt ca. 1 time kom vi igennem et stort vinområde med røde druer, og umiddelbart efter nåede vi en betalingsstation, hvor prisen var 40 Kuna. Derefter kørte vi over Istriens største flod Mirna, som løber ud i Adriaterhavet. Klokken 9.30 nåede vi grænsen til Slovenien, hvor paskontrollen foregik på den måde, at vi alle skulle holde vores pas op, imens pas-betjenten gik en tur ned gennem bussen. Ingen problemer, alle havde passene med, og turen kunne nu fortsætte mod Postojna. Den svensk-talende guide gav os lidt historie om Slovenien, hvor man betragtede Slovenien/ Kroatien som Sverige/Danmark. Det var også her, vi kom ind i det alpinske område. Svenskeren fortalte også at hovedstaden hedder Ljubljana og har indbyggere. Landet har et areal på Km². 82 % af befolkningen tilhører den romerskkatolske kirke, resten fordeler sig på mindre grupper, fx ortodokse, muslimer og protestanter. Vi kom til Koper, den eneste havneby i Slovenien. Klokken havde vi Trieste og Adriaterhavet på venstre hånd, og lidt efter skulle vi igen betale for at køre videre, og vi havde 30 km. til Postojna. Guiden fortalte, at der var 8 grader inde i grotterne, hvorfor det var en god ide at tage noget varmt tøj på. Og så nåede vi Postojna, og temperaturen uden for var 23 grader. Vi ankom klokken ca Da toget, der kørte ind i grotten, kun kørte hver hele time, var det afgangen klokken vi skulle med. Nogle benyttede ventetiden til en forfriskning, vådt eller tørt. Præcis klokken sad vi alle i toget, og turen på ca. 10 minutter (med toget) kunne starte. Efter en engelskguidet rundtur i grotterne var vi tilbage 1½ time efter. Der var nu afsat ca. 1½ time til at finde et sted spise frokosten. Præcis klokken sad vi igen i bussen, og turen gik nu mod Pula. Michael åbnede baren i bussen, og alle var glade. Turen tilbage gik ad samme vej som vi var kommet, og ingen problemer ved grænsen til Kroatien, ingen visning af pas. Umiddelbart før vi nåede hotellet, orienterede Michael om en sejltur som, hvis der var interesse for det, kunne arrangeres for 100 Kuna/person inkl. 1 glas hvidvin. Der var interesse. Klokken var vi tilbage på hotellet, hvorefter vi gik op til Nina og Jørn og fik et glas oven på en spændende tur til Postojna Grotterne. Aftenens menu var gris, okse og fisk.

11 11 Fredag den 15. maj Lidt sløret sol. Klokken kørte vi i vores bus, med Morten som chauffør, ind til havnen i Pula, hvor det gode skib M/B Kresimir ventede på os. Michael fortalte, at sejlturen ville tage ca. 3 timer, og ville gå rundt om Brijuni-øerne, som omfatter 14 skovklædte øer 3 km. ud for Istriens vestkyst. 26 deltagere tog imod tilbuddet. Ombord på M/B Kresimir Ved udsejlingen fra Pula havn havde vi på vores h. h. den gamle kaserne, som under krigen blev brugt som lazaret under borgerkrigen. Efter ca. ½ times sejlads med bølgerne på bagbords side, blev der udskænket 1 glas hvidvin, alt imens alle ombord havde problemer med at holde balancen i søgangen. Men efter ca. endnu ½ time ændrede M/B Kresimir kurs, og vi fik nu vinden ind agter fra, og alt blev igen stille og roligt. Klokken ca havde vi Titos sommerhus, som han brugte ca. 7 mdr. om året, på højre hånd. Ca. 20 minutter senere passerede vi Fazona, en gammel romersk by, der lavede krukker til opbevaring af olivenolie, og vi havde nu vinden ind forfra. Klokken var vi tilbage i Pula. Fra havnen skulle vi selv sørge for at komme tilbage til hotellet. Aftenens menu var fisk, snitsel og noget sammenkogt. Lørdag den 16. maj. Turen til Plitvice. 16 fra selskabet ønskede ikke at deltage, fordi der var 5 timers kørsel (til Plitvice), og det var dagen før, vi skulle køre tilbage til DK.

12 De, der ikke deltog i turen til Plitvice, havde så hele dagen til egen rådighed. Nogle valgte at nyde livet i omegnen af hotellet, og andre valgte at tage ind til Pula for at opleve byen endnu en gang. Selskabet der kørte til Plitvice kørte fra hotellet klokken 7.00 medbringende morgenmaden, som kunne nydes i bussen. Turen til Plitvice gik via de skønne naturområder til Opatija og derfra til målet. Naturparken Plitvice består af 16 søer, der er så klare, at man ser fiskene svømme(r) rundt på bunden. Søerne krydser ind over hinanden og danner de smukkeste vandfald. Plitvice Nationalpark kom i 1979 på Unescos s liste over verdens naturarv. Området omkring Plitvice-søerne hører til Karstbjergene, som strækker sig 500 km. langs Adriaterhavets kyst. 12 Solnedgang over Adriaterhavet Efter en storslået oplevelse var alle igen tilbage på hotellet klokken ca Søndag den 17. maj. Sol og 18 grader. Kl morgenmad. Pakke bus kl og afgang klokken Efter ca. ½ times kørsel sang vi, med Christa som forsanger: Bjørnen vågner Katinka, Katinka Dagen i dag. Efter de sædvanlige betalingsstationer var vi ved grænsen til Slovenien klokken Paskontrollen foregik på den måde, at vi alle skulle holde vores pas op, så den kvindelige paskontrollør, der stod nede ved chaufføren, kunne se, om vi havde pas. (Hvis det var muligt) Hun var tilfreds, og turen kunne nu fortsætte ad den smukke vej, som vi var kommet på sidste mandag, og for den sags skyld også havde kørt på, da vi var i Postojna. Klokken var der 25 minutters rast umiddelbart ved afkørslen til Postojna.

13 Omkring klokken kunne vi se den første sne på Alperne, og kort tid efter passerede vi den Østrigske grænse Turen gik nu mod Salzburg, og så var vi igen i gang med de mange tunneler, inden en rast på Rast Feistfritz. Pause fra klokken til Det var frokostpausen. Turen fortsatte atter gennem tunneler, og inden vi kørte ud af Østrig, fik vores bus fyldt brændstof på. Det var på Raststation Eben, hvor vi havde 15 minutter til at strække ben, og evt. tænde en smøg i rimelig afstand fra tankstationen. Det blev til 350 liter diesel og temperaturen var nu 26 grader. Klokken kørte vi forbi borgen, der var anvendt i forbindelse med optagelse af filmen Ørneborgen; den rigtige Ørneborg ligger ved Salzburg i Østrig. Da vi var ved Hallein, kom sandheden om dagen i morgen : Morgenmad klokken 6.15 og afgang klokken Til München havde vi 100 kilometer, og klokken var blevet Lidt senere kørte vi over floden Tyroler Achen, og umiddelbart efter havde vi på højre side Tysklands største sø, Chiemsee. Vi var ved afkørslen til Innsbruck, og landmanden var godt i gang med at vende høet på marken. Næste rast var på Holzkirchen Nord fra klokken til 16.55, og til München havde vi kun 30 km. Klokken kørte vi forbi München Arena, og vi var i området med de mange hummelmarker Klokken krydsede vi Donau, og 15 minutter senere drejede vi fra motorvejen ind til overnatningshotellet Gasthaus Christl, det samme hotel, som vi overnattede på, da vi kørte til Pula. Inge og jeg fik samme værelse i annekset som på udturen. Der var aftensmad klokken og menuen var: Salat, kartoffelsuppe, svinesteak og is. Mandag den 18. maj. Torden om natten, let regn og morgenmad klokken Klokken 7.00 sad vi alle i bussen. Der var 13 grader udenfor og 678 km. til Rostock. Vi kørte langs hurtigbanen til Nürnberg og blev overhalet af hurtigtoget, der netop var på vej til Nürnberg. Umiddelbart efter Nürnberg delte vejen sig, og vi tog vej 9 mod Berlin. Der var nu stille i bussen, hvilket var tegn på, at alle havde været tidligt oppe. Dagens første kaffe blev lidt senere serveret, og de tunge skyer hang stadig over os. 13

14 Da klokken var blevet 8.30, nåede vi Bayreuth, og ½ time senere var der rast på Rasthof Hirchenberg fra 9.00 til Turen gik videre, og ved næste stop skulle frokosten indtages. Vi var igen kommet ud på motorvejen, og dagens første sang var: Dagen i dag Derefter Jeg ser de bøge lyse øer og til sidst Dit sind flyver altid så viden omkring. Så satte koret bag i bussen ind med sangen Michael- Michael-Michael- Michael, og straks kom dagens første servering. Det var blevet lunere, skyerne spredte sig og temperaturen var 17 grader. At det var 9 dage siden, vi sidst havde kørt her, kunne ses på Rapsen, der var falmet noget. Klokken havde vi 130 km. til Berlin, det trak igen op til regn, og vi krydsede Elben. Stop ved Rasthof Fläming, hvor vi havde rast fra til 12.30, så her var der frokost. Efter 10 minutters kørsel forlod vi vej 9 og satte kurs ad vej 10 mod Rostock. Vi var nu kommet ind i Storkeland, idet der fra forskellige sæder i bussen lød se storken, og lidt senere igen - se storken, og sådan lød det nogle gange. Efter lidt kødannelse nåede vi rastepladsen Prignitz Ost, hvor vi havde pause fra klokken til 14.45, og nu havde vi kun 130 kilometer til Rostock. Chaufføren fortalte historien om Erna og Esther, der sad oppe i Skagen og røg cigar i regnvejr. Da der var taget hul på historierne var det Bjørda, der fortalte historien om gamle Katrine, og igen var så Morten i højtalerne med historien om Ældre Sagen der var på den årlige tur på Arresøen. Historierne blev afløst af fællessang, idet Christa sang for til Jeg elsker den gamle, den vaklende rønne, Lynæs valsen og afsluttede med historien om Lille Peter og bagefter om de 2 bønder. Til sidst sluttede vi af med et par sange Pigen der bor i Harzen og Hundested valsen. Men der var dog lige plads til en lille vovet historie om Søren og Sofie der boede på landet, og fra Morten historien om Carlsen der var på toilettet. Klokken nåede vi Bordershoppen, hvor der var afsat ½ time til at handle i. Det benyttede især Morten sig af, idet han var løbet tør for øl i bussen. Klokken kørte vi til færgen, og klokken var der afgang mod Gedser med færgen Prins Joachim. Nogle havde på forhånd bestilt Wienerschnitzel og islagkage pris kr. 145,00. Klokken var færgen i havn, og så gik det mod første stop i Fædrelandet, rastepladsen ved Farøbroen, hvor Morten og Michael stod af, og der kom ny chauffør ombord som hed Georg. 14

15 15 Havde det ikke regnet før, gjorde det det eftertrykkeligt, da vi gjorde holdt på Farøbroen klokken for at skifte chauffør. Næste stop var Ølby, derefter Frederiksværk for til sidst at nå Hundested klokken ca En god tur var til ende, og vi 52 fra Ældre Sagen havde fået en god oplevelse. At rejse er at leve. Tekst og foto: Ernst Peters Gennemlæst: Stephan Petersen

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz

ISTRIEN ØSTRIG. 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques. Havnepromenaden i Portoroz ISTRIEN ØSTRIG 13. JUNI 22. Juni 2014 med Annalise & Jacques Havnepromenaden i Portoroz Det blå Middelhav, dejlige strande, fine udflugtsmuligheder, masser af kultur, gode hoteller, flotte bjergmassiver

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia.

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. 1 International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. Fredericia 1. maj 2014. Rejsebeskrivelse Wernigerode IPA tur 24.-27. april 2014. Vi var 40 deltagere, der

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet af brandmænd den første dag vi var der, men så vendte

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Mallorca Logbog. Fredag:

Mallorca Logbog. Fredag: Mallorca Logbog Fredag: Vi fløj af sted fra Billund lufthavn. Vi afleverede vores kufferter, og gik derefter ind i området før boarding, så vi kunne få lidt mad inden afrejse. Vi landede i Palma lufthavn

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN

JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I JUNIOR & YNGLINGE I WURZEN I pinsen var Junior A og Ynglinge Mester inviteret til et stævne i Wurzen hos NB's venskabsklub i det tidligere Østtyskland. Der var afgang fra Idrætscentret fredag morgen

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere

Turen til Sverige. Mellem Svenske søer og Götakanalen 14. til 18. august 2009.

Turen til Sverige. Mellem Svenske søer og Götakanalen 14. til 18. august 2009. Turen til Sverige Mellem Svenske søer og Götakanalen 14. til 18. august 2009. 1 2 Turen var arrangeret af Ældre Sagen i Hundested i samarbejde med Panter Rejser www.panterrejser.dk. Prisen var kr. 3.795,00/person

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N C o D a n T U R I S T K O N T O R TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider CoDan Turistkontor Provaznická 11, CZ 110 00 Prague 1 Reservation: +420 251 019 360 Touristkontor: +420 602 185 124

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag.

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag. HELSINGØR SENIOR-HØJSKOLE Sommerrejse til Hamburg og Bad Segeberg 11.-15.7. 2016. På denne rejse besøger vi Hansestaden Hamburg, hvis officielle navn er Freie und Hansestadt Hamburg. Byen er Tysklands

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava.

AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. AGRI NORD SENIORKLUBBENS SOMMERTUR 2017. Seniorklubbens sommertur for 2017, gik igen til Tjekkiet med afstikkere til Wien og Bratislava. Fredag den 16 juni 2017 drog 49 forventningsfulde seniorer afsted

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Turen går til Skagen 2012

Turen går til Skagen 2012 Turen går til Skagen 2012 Graceland - Randers Nabohotellet Frokost i sommerhuset Frokost i sommerhuset Hilda danser med nevø Karen og Hilda Anne Lise - hvile til middag Søndag den 13. Maj, drager 3 beboere:

Læs mere

Smart Selection Hotel Istra

Smart Selection Hotel Istra Smart Selection Hotel Istra Velkommen til Smart Selection Hotel Istra! Introduktion Hotel Istra er for dem, der kan lide det pulserende byliv, men samtidig gerne vil nyde en afslappende ferie ved stranden.

Læs mere

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Antal deltagere Afrejse Ankomst Berlin 15 kursister, 2 lærere (Jens og Steffen) og Mathilda. Søndag 06.10.13 kl. 07:55 med bus fra Nykøbing F. Station. Søndag 06.10.13

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Tirsdag den 21. April

Tirsdag den 21. April Når musik og børnekunst mødes over grænse og kultur. Projekt "Harpens akvareller" i Koszalin i Polen med Musiker og kunstner Kim Skovbye og fhv. Børnehusleder Rita Molin April 2015 Søndag den 19. April

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Vi gentager succesen for 4. gang Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Udrejse 30. maj hjemrejse 6. juni 2017 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 Indledning B-holdets oprindelige bemanding Peder Pral Friis, Svend O. Svenno Nielsen og Søren Fynne Christrup var på denne tur forstærket af John Fishfinder Rahbæk, som

Læs mere

Dagbog fra DF turen til Christiansborg.

Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagbog fra DF turen til Christiansborg. Dagen d. 3-6 2014 starter tidligt, da vi skal med bussen fra Rønde kl. 07,00. På stationen mødes vi med resten af vores gruppe, Peter og Lilli kommer med fuld oppakning,

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Patchworkudstilling i Alsace

Patchworkudstilling i Alsace Patchworkudstilling i Alsace Med Quilt.dk 11.-17. september 2017 Vi gentager successen og sender bussen på tur igen. Som tidligere, er målet den smukke patchworkudstilling i Ste. Marie-Aux-Mines. Denne

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse En dag i Maries liv Undervisningsmateriale 5.-7. klasse Morgen på sengestuen: Klokken er 6, og Marie vækkes af en sygeplejerske, der banker på døren, stikker hovedet ind og siger godmorgen. Marie strækker

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017 Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton 24.-28. maj 2017 Gladsaxe Folkekor I Kr. Himmelfartsferien rejste 41 sangere samt dirigent og pianist fra Gladsaxe Folkekor til Gladsaxes venskabsby, Sutton, ca. 20

Læs mere