Straffespark Penalty Elf-meter

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Straffespark Penalty Elf-meter"

Transkript

1 Straffe Penalty Elf-meter A-træner opgave lavet af Peter Foldgast. 2011

2 Indholdsfortegnelse Forord!!!!!!!!!!! side 3 Indledning!!!!!!!!!!! side 4 Opgaveformulering!!!!!!!!! side 5 Metode!!!!!!!!!!! side 6 Hovedopgave!!!!!!!!!! side 7 Brændt straffe!!!!!!!!!! side 17 Trænerens valg af er!!!!!!!! side 19 Konklusion!!!!!!!!!! side 22

3 Forord Peter Foldgast, gift med Tatjana og har to børn Emilia 12 år og Nicolas 6 år. Bor i Slagelse, hvor jeg arb. på en skole som fuldtidsidrætslærer. Jeg er uddannet tømmer, men nåede ikke at komme ud og arb. som tømmersvend, da jeg fik en fuldtidskontrakt med Brøndby IF dagen efter, jeg blev udlært. Der spillede jeg i 6-7 år, hvorefter jeg tog til Tyskland i Rot-Weiss-Essen. Der var jeg i 1 år. Så gik turen til AGF, hvor jeg spillede i 3 år. Yderligere en lille tur til Færøerne i et par måneder. Det sidste sted, jeg spillede, var i FC. Vestsjælland i 1 1/2 år, men blev desværre nødt til at stoppe grundet mit knæ ikke kunne mere. Det var selvfølgelig noget, jeg vidste vil komme, så jeg havde gjort mig tanker omkring, hvad jeg så skulle lave. Det tog ikke lang tid at finde ud af, at jeg skulle blive i fodboldverdenen, da det er der, jeg trives bedst. Det skulle dog ikke være bag skrivebordet i en klub, men ude på banen, hvor man har fodbolden helt tæt på. Derfor har jeg valgt at gå trænervejen. Så det har været godt selv at have haft mange forskellige trænere - både gode og dårlige, så kan man netop selv anvende det, man mener, der kan bruges til ens egen træning/kamp. Mit mål er at komme op på højste niveau. Jeg fik muligheden for at blive ass. træner for Michael Schjønberg i FC. Vestsjælland, hvor jeg var 1 år, derefter fik jeg ansvaret for 2. holdet i serie 1. Der rykkede vi op 1. år til Sjællandsserien, hvor vi er nu og ligger i den bedre halvdel. Til sidst vil jeg gerne sige tak til dem, der har hjulpet mig: Tak til min instruktør Jens Tang Olesen for super god vejledning,feedback og hjælp. Tak til de 28 trænere, der har udfyldt spørgeskema. Tak til min gode kollega Ulla Hass Hansen for gennemlæsning.

4 Indledning Mit valg af opgave lå lige til venstrebenet. Straffe har altid fascineret mig. Det er det eneste tidspunkt, hvor man er alene i fodbold, og alle kigger kun på én, bliver man helt eller skurk? Så alt fokus er kun på er og målmanden har alt at vinde. Jeg har altid håbet, at knald eller fald kampe kom ud i straffeskonkurrence, når man har siddet og set kampe i tv. Her kan man rigtig se, om de kan klare, når der er max fokus på den enkelte spiller. Med hensyn til da jeg selv spillede, var jeg også den første, der meldte mig til at e, når vi skulle ud i straffeskonkurrence. 2 gange har jeg været med til straffeskonkurrence. 1 gang i kvartfinalen i pokalen mod OB og 1 gang mod Schalke 04 i UEFA cuppen. Jeg ede i begge kampe som nr. 4 og scorede i samme side begge gange. Og vi gik videre begge gange. Straffeskonkurrencen er en oplevelse, jeg bare måtte have. Det at være på helt alene og mærke suset, når alle kigger på én. At det så ovenikøbet lykkedes - det er super fedt.

5 Opgave-formulering 1. Kortlægning af mulig systematik i den måde straffe bliver udført på i forhold til den afstand og vinkel, som er har til bolden? Derved give målmand et redskab, hvis der er systematik i det? Delopgaver: a. Bliver der brændt flere straffe i de store finaler end gennemsnitligt brændt straffe?!! b. Træners valg af er til straffe? Afgrænsning til opgave 1: Der bliver ikke kigget på målmandens udfald. Der vil heller ikke blivet taget højde for vigtigheden af et, om det så er i en Champions League finale eller en normal turneringskamp. Stilling og tidspunktet når der es, bliver der heller ikke taget højde for.

6 Metode Opgave 1 Her vil jeg finde så mange straffe som muligt for at få et så godt billede som muligt af evt. system i et? Selve et vil jeg kun godtage, hvis jeg er helt sikker på, hvor er starter sit tilløb, og hvor er skyder henne i målet. Hvis er skyder forbi eller over mål tæller et stadig og bliver noteret i den side bolden ryger forbi. Jeg vil også selv prøve at e fra de forskellige vinkler med venstrebenet, og få en af mine spillere til at e med højrebenet, så jeg kan finde ud af, hvor det er mest naturligt at e. Jeg vil også undersøge, om jeg kan finde nogle, der har berørt emnet evt. andre analyser eller artikler for at lave en sammenligning. Del-opgave a: Her vil jeg finde alle store finaler (VM,CL og Uefa cup), der er kommet ud i straffeskonkurrence og så sammenligne med det, jeg finder ud af i opgave 1 i forhold til, hvor mange, der bliver brændt i gennemsnit. Del-opgave b: Her vil jeg lave et spørgeskema og sende ud til alle trænere i superligaen, 1 div. og begge 2 div. Spørgeskemaet omhandler, hvordan de vælger deres er til straffe. Ligeledes giver jeg dem muligheden for at uddybe deres valg.

7 Hovedopgave 1. Kortlægning af mulig systematik i den måde straffe bliver udført på i forhold til den afstand og vinkel, som er har til bolden? 1015 straffe har jeg kigget igennem for at få et godt billede af et muligt system omkring, hvor er skyder. 900 er fra straffeskonkurrence. 115 er fra ordinær spilletid. 252 blev udført med venstrebenet, 763 blev udført med højrebenet. Jeg har lavet nogle skemaer, hvor ene er ført ind i. Ud fra disse skemaer vil jeg lave en analyse af hvert område er starter sit tilløb fra. Jeg vil begynde med venstrebenet, derefter højrebenet og til sidst samlet set. Der har ikke været meget materiale, man kunne finde andre steder omkring straffe, men jeg har fået fat på en undersøgelse af Michael Bar-Eli og Ofer H. Azar, som de har lavet til et firma, der hedder Taylor & Francis. Så der er lidt, man kan sammenligne med. Jeg vil også skrive lidt om mine egne erfaringer i forhold til, hvordan jeg har tænkt og udført mine straffe.

8 Hovedopgave Analyse på venstrebenet: Se skema på næste side, hvor der også er lavet et eksempel, så man kan se, hvordan fremgangsmåden har været. V1: Der var kun 3 fra den position, de blev alle 3 et i zone 1. Med det korte tilløb og den lille vinkel lægger det op til et inderside i zone 1. Det vil helt klart også være der, jeg ville e, hvis jeg skulle have det tilløb. V2: 10 derfra. (4 i zone 1) (1 i zone 2) (5 i zone 3) Stadig et kort tilløb, men har nemmere ved at variere et efter der er kommet lidt vinkel på. V3: 77 derfra. (43 i zone 1) (17 i zone 2) (17 i zone 3) 56 bliver et i zone 1. Igen er der ikke så meget vinkel på, men afstanden gør, at man som er har mere tid til at tænke over et og kan evt. se om målmanden laver et udfald, de kan e efter. Som målmand vil jeg vente til sidst øjeblik og springe ud i zone 1, for det er mest naturligt, at et kommer der. V4: 109 derfra (16 i zone 1) (13 i zone 2) (80 i zone 3) Der er vi oppe på 73 i zone 3, som taler for sig selv, hvis man er målmand skal man tage den chance og springe ud i zone 3. Det er også det, jeg helt sikkert vil foretrække, da afstanden og vinklen gør, at man kan få meget fart på bolden, og bolden skruer væk fra målmanden. V5: 36 (9 i zone 1) (5 i zone 2) (22 i zone 3) 61 i zone 3 Det er lidt omvendt i forhold til V1 og V3, hvor der bliver et mest i zone 1. Vinklen er heller ikke stor i V5, men længden på tilløbet må have noget at sige, det kunne bunde i noget usikkerhed hos er, at han ikke har besluttet sig for, hvor han vil e. Derfor har han brug for det lange tilløb til at tænke og håbe på, at målmanden laver et udfald, som han kan e efter. V6: 17 (8 i zone 1) (7 i zone 2) (2 i zone 3) Fra V6 kan man nå at skifte vinkel i sit tilløb, så man kan starte i V6 og komme igennem V3 og V1. Det vil stadig være et naturligt løb for er, så den er svær for målmanden at læse.

9 Straffe med venstre ben Position Zone 1 Zone 1 Zone 2 Zone 2 Zone 3 Zone 3 V V V V V V IALT Eks.1 Det er i område V4 at er starter sit tilløb, han er i zone 3. Herefter kan man se i skemaet, hvor mange, der har været fra de forskellige områder. MÅL Zone 1 Zone 2 Zone 3 Straffesplet H2 H1 V1 V2 H4 H3 V3 V4 FELT H6 H5 V5 V6

10 Hovedopgave Analyse på højrebenet: Se skema for højrebenet på næste side. H1: 6 (2 i zone 1) (0 i zone 2) (4 i zone 3) Det samme som V1. Mest naturligt for en højrebenet at sætte den ind med en inderside i zone 3. H2: 22 (12 i zone 1) (3 i zone 2) (7 i zone 3) 55 bliver et i zone 1 med et kort tilløb, hvor målmanden ikke kan nå at påvirke er, så han må bare tage en chance. H3: 331 (98 i zone 1) (51 i zone 2) (182 i zone 3) Det er det mest benyttede udgangspunkt for en højrebenet. Der er 51, der bliver et i zone 2, derfor har jeg lavet en lille udvidet undersøgelse af det område. Der blev scoret på 47 af de, så 4 brændt, hvor 3 af de brændte var over mål. Så det er tydligt bevis på, at målmanden næsten altid vælger en side at gå til. H4: 266 (170 i zone 1) (37 i zone 2) (59 i zone 3) Hele 64 er i zone 1. Så ligesom i V4 skal målmanden springe ud, men denne gang i zone 1. Så både V4 og H4 er de positioner, hvor sandsynligheden er størst for, at målmanden vælger den rigtige zone at springe ud i ifølge min analyse. H5: 108 (50 i zone 1) (14 i zone 2) (44 i zone 3) Det er stort set 50/50, hvad man gør som målmand, når er starter i H5, dog skal målmand ikke blive stående. H6: 30 (13 i zone 1) (4 i zone 2) (13 i zone 3) Det er det samme som i H5.

11 Straffe med højre ben Position Zone 1 Zone 1 Zone 2 Zone 2 Zone 3 Zone 3 H H H H H H IALT MÅL Zone 1 Zone 2 Zone 3 Straffesplet H2 H1 V1 V2 H4 H3 V3 V4 FELT H6 H5 V5 V6

12 Hovedopgave Samlet oversigt med venstrebenet: 252 (83 i zone 1) (43 i zone 2) (126 i zone 3) Hvis man som målmand ikke kan huske alle de forskellige områder, hvor er starter og skyder, skal man som målmand vælge at springe ud i zone 3. Der er 50 chance for, at det er den rigtige side, når det er venstrebenet, der er. Den vil kun være 33 i zone 1. Samlet oversigt med højrebenet: 763 (345 i zone 1) (109 i zone 2) (309 i zone 3) Den er meget ligeligt fordelt imellem zone 1 (45) og zone 3 (41 ). Så igen, hvis man har glemt den analyse, jeg har lavet, så skal man som målmand bruge sin mavefornemmelse, når en højrebenet er. Samlet oversigt med begge ben: 1015 (428 i zone 1) (152 i zone 2) (435 i zone 3) Hvis man som målmand ikke har nogle viden omkring straffe, er der stadig gode chancer, hvis han springer til en af siderne. Han må bare ikke blive midt i målet, der er kun 14 chance for, at der bliver et der. Se skema på næste side.

13 Straffe med venstre ben Antal ialt Mål ialt Mål ialt Brændt ialt Brændt ialt Straffe med højre ben Antal ialt Mål ialt Mål ialt Brændt ialt Brændt ialt Straffe men begge ben Antal ialt Mål ialt Mål ialt Brændt ialt Brændt ialt Ialt Zone 1 Zone 1 Zone 2 Zone 2 Zone 3 Zone MÅL Zone 1 Zone 2 Zone 3 Straffesplet H2 H1 V1 V2 H4 H3 V3 V4 FELT H6 H5 V5 V6

14 Hovedopgave Sammenligning med andre undersøgelser: Den eneste sammenligning, der var at finde, er om brændt straffe. Undersøgelsen er lavet af Michael Bar-Eli og Ofer H. Azar for et firma, der hedder Taylor & Francis. Der skriver de, at der kun bliver brændt 20 i Spanien, England, Italien, Frankrig og i de store turneringer. Hvorimod i min undersøgelse bliver der brændt 30, så 10 flere brændte straffe end i deres undersøgelse. Mit bud hvorfor det ikke stemmer er, at i min undersøgelse er 900 af ene fra straffeskonkurrence. En forklaring på forskellen kunne være, at hvert er afgørende, når man er i straffeskonkurrence, så der er nemlig meget pres på. Hvorimod deres undersøgelse bygger på i selve kampen, og der er det ikke så tit, at det er et altafgørende straffe, så der er ikke lige så meget pres på. Eks. et hold fører 3-0 og de får straffe til sidst i kampen, der vil jo ikke være pres på, i forhold til en straffeskonkurrence. Derfor tror jeg, at der er det gab på 10. Mine egne erfaringer omkring straffe: Som nævnt i indledningen er straffe altid noget, jeg har gået meget op i. Jeg vil tror, at jeg som seniorspiller har et 10 straffe og alle samme i zone 3 med mit venstre ben. Jeg har brændt 1. En ting, jeg har gjort ved alle, er at beslutte mig for, hvor jeg ville e henne inden et. inden, Derved kan jeg holde fuld fokus på et, og ikke tænke på, hvor målmanden springer hen, eller om han prøver at lokke mig. Mit straffe for Brøndby IF. mod Schalke 04 står meget klart for mig, husker det som det var igår. Jeg melder mig selv som er og vil e som nr. 4, fordi sidst vi var i straffekonkurrence, ede jeg også som nr. 4, så lidt overtror gik der i den. Under de 7 første holder jeg fokus oppe på midten og jubler heller ikke ved mål til os eller brændt straffe til Schalke. Det bliver min tur, og jeg er fast besluttet på, hvor jeg vil e henne. Frank Rost (Schalkes målmand) har læst mig, og er meget tæt på at redde mit, så hvis jeg havde tøvet et split sek. omkring hvor jeg vil e, havde han taget den. Så mit råd til er: Beslut dig, inden du går til bolden. Man kan inden på youtube.com (søg brøndby vs schalke, vælg den, hvor tiden er 5.53) finde denne straffekonkurence mod Schalke 04, hvor man tydelig kan se de ting, jeg har omtalt.

15 Kampe Kamp-oversigt for straffe kampe kampe Man U-Chelsea (1) 6 Tyskland-England 9 Steaua b-valencia 10 Korea-Iraq 9 Genk-Haifa 7 URG-Ghana 9 USA-Brazil 6 Japan-Østrig 10 Brazil-Paraguay 7 Barcelona-Milan 9 AUS-Japan 10 AAB-Man city 9 England-AID 10 S Korea-Japan 7 Barcelona-Steaua 8 Bayern-R.Madrid 9 Benfica-Paris SG 10 Man U-Everton 9 Napoli-Inter 11 FC.Barso-De porto 9 Man U-Arsenal 3 DK-Holland 10 AL hilal-zenit st. 7 Paraguay-Japan 9 Conference semi. 9 Hamborg-Werder 7 Schalke-Dortmund 9 England-Argentina 10 Milan-Hamborg 10 Liverpool-Milan 7 Brazil-Italien 9 Club A-Inter 11 Bayern-Milan 9 Tyskland-Argentina 8 Spartak M-CSKA 10 Argentina-Italien 9 Spanien-Italien 9 Sevilla- Fenerbahce 9 Argentina- Yugoslavia 8 Ukraine-Schweiz 7 Galatasaray- Arsenal 7 A-League Finale 9 Celtic-Spartak 8 Rovers-Shamrock 8 Newcastle- Partizan 14 Gilling-Man City 9 FC.Dinamo- FC.Slovan 11 PSV-Tottenham 14 Man U-Tottenham 7 Chelsea- Blackburn 10 LA Galaxy-Man city 19

16 Kampe Kamp-oversigt for straffe kampe kampe Aston v.-juventus 11 Italien-Frankrig 9 Portugal-Argentina U Fiorentina-Rangers 9 England-Portugal 9 Birmingham- Watford 16 Paraguay- Venezuela 9 AUS-URG 9 Liverpool-Nort town 9 Nigeria-Zambia 10 Argentina-URG 10 Inter-Juventus 14 Brøndby-Schalke 8 Koreq-Japan 12 Charlton-Swindon 10 Man U-Chelsea (2) 14 Japan-Østrig 10 Burghausen- Bayern M. 14 Brazil-Argentina 8 Andre 112 Wimbledon-Luton 10 Nigeria-Spanien U-17 6 LA.Galaxy-Salt Lake 14 Brazil-Holland 7 Bulgarien-Mexico 8 Irland-Romanien 10 Framengo- Botafogo 6 LA.Galaxy- Pachuca Adelaide- Newcaslte 12 Brisbane-CC Marines 9 Brazil-Spanien U-20 8 Twente-PSV 14 8 Osnabruck-HSV 8 Inter-Schalke 04 7 S Korea-Spanien 9 Sverige-Romanien 12 Holland-Italien 8 URG-Holland 10 Milan-Juventus 10 Bayern-Mainz 12 Krakow-Vålerenga 10 Grasshopper- Steaua b. 9 Liverpool-West ham 8 Canada- Martinique 14 Singapore-Kina 9 IALT 1015

17 Bliver der brændt flere straffe i de store finaler, end gennemsnitligt brændt straffe? Del-opgave a: Jeg har kigget 9 straffeskonkurrencer igennem fra forskellige finaler i VM, CL og UEFA cuppen. Det er der verdens bedste spillere er, og det er de kampe, der er mest fokus på i forhold til presse, tv-seere, tilskuere, penge både til klubben og den enkelte spiller og selvfølgelig den store pokal man ikke får, hvis man brænder. Kan de stå for presset? Kampe Antal Brændt Brændt CL 1986 Barcelona-Steaua b VM 1994 Brazil-Italien UEFA cup 1997 Inter-Schalke UEFA cup 2000 Arsenal-Galatasaray CL 2001 Bayern M.-Valencia CL 2003 Milan-Juventus CL 2005 Liverpool-Milan VM 2006 Frankrig-Italien CL 2008 Man U.-Chelsea IALT 9 Kampe NEJ det kan de ikke. Samlet set brænder de 38 i de 9 kampe, hvor i min undersøgelse med de 1015, bliver der brændt 30. Så verdens bedste spillere er 8 dårligere end gennemsnittet i følge min undersøgelse til at e straffe, når de ydre rammer spiller ind. Den var helt gal for Barcelona i 1986 mod Steaua b. Der brænder Barcelona 4 udad 4, og Steaua 2 udad 4, så Steaua vinder 2-0 efter 8.

18 Bliver der brændt flere straffe i de store finaler, end gennemsnitligt brændt straffe? 3 af kampene har en vinkel, som jeg synes, er interessant at kigge på. Kamp 1 Barcelona vs Steaua Den bliver spillet i Sevilla (Spanien) foran tilskuere. Barcelona er favorit og spiller på hjemmebane. Så der forventes, at de vinder kampen, hvor Steaua har alt at vinde. Og som nævnt før kunne de ikke stå for det pres. Kamp 2 Inter vs Schalke 04 Det er et opgør, der bliver spillet over 2 kampe, hvor Schalke vandt den 1. i Tyskland 1-0. Inter vandt den anden på hjemmebane 1-0, så derfor skulle ud i straffe. Inter er helt klart favoritter i denne finale, men med tilskuere på hjemmebane blev presset for stort for dem, og Schalke 04 som underdogs kunne løfte pokalen. Kamp 3 Milan vs Liverpool Champions league finale 3-0 i pausen til Milan, hvor de nok sad i omklædningsrummet og fejrede titlen. Også kender man historien, Liverpool kommer på 3-3 i anden halvleg, og det der skulle vise så at være sikkert for Milan, har de smidt væk. Så Milan er gået for at være sikker vinder til at være en fiasko, hvis de ikke vandt. Kampen gik i straffeskonkurrence og Liverpool vandt. De sidste 6 finaler var der ikke noget tankevækkende ved.

19 Trænerens valg af er til straffe? Del-opgave b: Jeg har lavet et spørgeskema og sendt ud til alle trænere i superligaen,1 div og begge 2. div, og fået 28 svar tilbage. 8 fra superligaen. 9 fra 1. DIV. 11 fra 2. DIV. øst/vest. Spørgeskema: Forskellige overvejelser Altid Ofte Sjældent Aldrig Jeg vælger en angriber, så han kan lave så mange mål som muligt? Jeg vælger anføreren fordi han tager ansvar og kan tåle at brænde? Jeg vælger den spiller der har det bedste? Jeg vælger den spiller straffet er begået imod? Den spiller der først får fat på bolden er? Jeg lader selv spillerene vælge hvem der er? Jeg bruger min mavefornemmelse til valg af er? ? De fik også mulighed for at uddybe deres svar eller hvis de havde andre overvejelser. Herunder vil jeg tage deres svar fra spørgeskemaet og deres evt. uddybelse og analysere dem, punkt for punkt.

20 Trænerens valg af er til straffe? Jeg vælger en angriber, så han kan lave så mange mål som muligt. Der er ikke nogen, som vælger det som deres 1. prioritet, men 5 stk. tager det op til overvejelse, hvis de er meget foran og har vundet kampen. Så vil de lade deres angriber e, så han kunne få lavet nogle nemme mål og dermed få mere selvtillid. Min holdning er meget den samme med hensyn til valg af angriber, medmindre han er den bedste til at udføre straffe, så slog man to fluer med et smæk. Jeg vælger anføreren, fordi han kan tåle at brænde. Den får samme score som ovenfor. Så det er ikke anføreren, de kigger først på, når der skal vælges er. Men 6 stk. vælger deres anfører, når deres normale er ikke kan grundet skade eller andet. De begrunder det med, at det er der, man som anfører kan stå for presset, når der opstår noget uventet, som når fast er ikke er der til at e. Min mening omkring anføreren som er er, at hvis han er den bedste til at e, så er han. Men jeg vil ikke vælge ham, bare fordi han er anfører, selvom den normale er ikke har mulighed for at e. Jeg vælger den med det bedste. Den er fordelt godt ud på alle 4 muligheder. De 5, der har valgt at sætte x i altid, begrunder det med, at når er har styr på sit, skal han kun tænke på presset og ikke begge dele, men stort set vil alle trænerne gerne have den med det bedste til at e, hvis han nu kunne stå for presset. Men det er jo ikke altid, at man besidder begge dele. Jeg kigger også på eteknik, når jeg skal vælge, men det er ikke alt afgørende, men han skal selvfølgelig have noget eteknik, så han ved, hvor bolden lander henne :-) Jeg vælger den straffet er begået imod til at e. Der er kun en træner, der vælger, at han skal e, hvis det er begået imod ham. Valget af er er på plads inden kampen, så for at undgå forvirring i kampen, fastholder han er ligemeget hvad. De andre trænere holder sig til den gamle historie om aldrig at lade den e, som det er begået imod), de mener, de kan være for påvirket af situationen.

21 Trænerens valg af er til straffe? Jeg vil heller ikke vælger ham, det er begået imod, medmindre vi fører stort, så må han godt e, hvis han vil. Men det er noget, jeg tager stilling i kampen. Den spiller der først får fat på bolden er. Den er der 3, der har sat x i ofte, men i deres begrundelse for det, ligger der i det, at de selv lader spillerne vælge. Men det er ikke sådan, at der er 11 spillere, der kaster sig over bolden, når der bliver dømt straffe. Jeg vil aldrig give en spiller lov til at e, hvis han løb hen og tog bolden. Jeg lader selv spillerne vælge, hvem der er. 4 stk. har valgt altid, deres begrundelse er den, at de mener, at spillerne indbyrdes godt er klar over, hvem der er mest kompetent til at udføre straffeet. Jeg vil ikke lade spillerne selv vælge, fordi der er altid nogle, der er højt i hierarkiet, som vil overfuse de andre, der måske har større mulighed for at score med deres færdigheder, men ikke tør stå frem, når der skal vælges er. Jeg bruger min mavefornemmelse til valg af er. Der er 7 stk. der har valgt ofte. Men det er kun i tilfælde af deres valg af er ikke har mulighed for at e. Så bruger de deres mavefornemmelse udfra, hvordan deres spiller har gjort det i kampen. Så de tager ikke bare en spiller, der har spillet dårligt, selvom han måske har de kompetencer, som træneren mener, man skal have. Jeg bruger selv meget mavefornemmelsen med hensyn til er, da det er en ting jeg tror meget på. Mit valg af er. Pt. er mit valg på Anders Hundsballe. Det er en spiller, der ligger og vipper mellem FC. Vestsjælland og mit hold. Så jeg vil gerne hjælpe ham med, at der kommer mere fokus på ham i forhold til han laver flere mål, og lærer at komme ud i pressede situationer, som han forhåbenligt kommer ud for, når han kommer fast på 1. holdet. Er han ikke i stand til e, bruger jeg min mavefornemmelse til, hvem der så skal e.

22 Konklusion Straffe er noget helt særligt, og min fascination er under skrivningen af denne opgave absolut ikke blevet mindre. Jeg satte mig for at finde ud af, om der var en mulig systematik i den måde er udfører et på i forhold til afstand og vinkel. Det var der, og overraskende meget endda. Specielt i V4, hvor det var 73 af tilfældene, at der blev et i samme side, nemlig i zone 3. Ligeledes i H4, hvor det var 64 i zone 1. Jeg ville ligeledes undersøge, hvorvidt der blev brændt flere straffe i de store finaler end ved normale kampe, da presset ved de store finaler er enormt fra de ydre rammer. Der blev brændt 38 i finalerne, og min undersøgelse med 1015 viser, at der i gennemsnit bliver brændt 30. Så ja, de er 8 dårligere, når der er max pres på. I forhold til trænerens valg af er har jeg fået et stort indblik i og en større forståelse for de mange forskellige overvejelser, der ligger til grund for en træners valg af er. Det har været lidt af en øjenåbner at få så mange kvalificerede forklaringer på valget af er, og jeg vil helt sikkert have disse i mente, når jeg skal træffe et valg i fremtiden.

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere Læs og lær om Ballon D or Verdens bedste fodboldspillere Hvad er Ballon D or? Ballon D or er en pris. Det er en fodboldpris. Den bliver givet til den spiller, der har været den bedste spiller i løbet

Læs mere

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle.

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. I Kina har man også spillet fod-bold for flere 1000 år siden,

Læs mere

Seriebold. i udkanten af rampelyset

Seriebold. i udkanten af rampelyset Seriebold i udkanten af rampelyset AaB er andet og mere end et højt profileret SAS Liga-hold. Amatørafdelingen i den nordjyske traditionsklub råder bl.a. over et hold i Serie 2 og tre hold i Serie 5, og

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Hvordan laver man et perfekt indkast?

Hvordan laver man et perfekt indkast? Hvordan laver man et perfekt indkast? www.flickr.com1024 683 Indhold Hvorfor har jeg valgt at forske i det perfekte indkast... 3 Reglerne for et indkast... 4 Hjørnespark VS indkast... 5 Hvor langt kan

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

I NUGF Viborg spiller vi sammen

I NUGF Viborg spiller vi sammen Program F-SPORT TOP CUP Stævneprogram I NUGF Viborg spiller vi sammen VELKOMMEN NUGF Boldklub og U8 teamet samt sponsorer byder velkommen til 1. udgave af: F-SPORT TOP CUP. 25. maj 2013 Vi ser frem til

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Materiale til børneseminar

Materiale til børneseminar Materiale til børneseminar Instruktør: Bo Sundahl Session: u9 til u12 Medier: Marienlyst u11 piger Forord Temaet på årets børnetrænerseminar er "" og opgaven som vi instruktører har fået er at give eksempler

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Fodbold FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Fodbold FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

Kamp program for Pokalmesterskab i fodbold for 4 6 klasse.

Kamp program for Pokalmesterskab i fodbold for 4 6 klasse. Kamp program for Pokalmesterskab i fodbold for 4 6 klasse. Velkommen til Pokalmesterskab i fodbold for 4-6 klasse. Der er pt. tilmeldt 44 hold i alt. Super stærkt gået da alle skoler/klubber er repræsenteret.

Læs mere

PROGRAM Værløse Cup 2017 U-5 - U-10 drenge LØRDAG D 14. JANUAR 2017 KL

PROGRAM Værløse Cup 2017 U-5 - U-10 drenge LØRDAG D 14. JANUAR 2017 KL PROGRAM Værløse Cup 2017 U-5 - U-10 drenge LØRDAG D 14. JANUAR 2017 KL. 09.00-18.00. Stævnet afvikles i Farum Arena, hal 1 + 2, Stavnsholtvej 41, 3520 Farum i følgende årgange. Miniput 07A & 07B 4-mands

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n INTRODUKTION FORORD Det er svært at finde materialer til målmandstræning, men efter selv at have søgt på Internettet,

Læs mere

Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv

Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Velkommen Det er med rigtig stor glæde, at Måløv Boldklub kan byde velkommen til Måløv Cup 2017. Turneringen har været en fast sommertradition lige siden

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket Re-test aug. 2013 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven med bolden under kontrol og glider 4-5 meter. Herefter rejser RØD 4 sig op og står på begge fødder.

Læs mere

Danmarksmesterskabet i

Danmarksmesterskabet i Danmarksmesterskabet i Indefodbold for herrejunior og herreynglinge 2007 Solrød Idrætscenter Søndag den 28. januar 2007 DBU Turneringer Vigtigste regler Der spilles efter Spilleregler for Indefodbold til

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 2015 Basisbank Cup 2015 Basisbank Cup 2015, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 7. februar 2015 klokken 13.00. Mødetid Holdene

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Velkommen til. Bagger Låse&Alarm Cup Hovedsponsor Bagger Låse&Alarm, Ndr. Ringgade 70B, 4200 Slagelse

Velkommen til. Bagger Låse&Alarm Cup Hovedsponsor Bagger Låse&Alarm, Ndr. Ringgade 70B, 4200 Slagelse Velkommen til Bagger Låse&Alarm Cup 2016 Hovedsponsor Bagger Låse&Alarm, Ndr. Ringgade 70B, 4200 Slagelse Afholdes den 26-27 november 2016 Vesthallen i Slagelse Praktiske informationer Spilledage: Lørdag

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen 8. 9. marts 2014

Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen 8. 9. marts 2014 Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen 8. 9. marts 2014 Velkommen til Jubilæumsfodbold Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til Brøndby IF Jubilæums Cup 2014. En særlig velkomst skal lyde til vores

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

Velkommen til. Bagger Låse & Alarm Cup Afholdes den november 2016 Vesthallen i Slagelse

Velkommen til. Bagger Låse & Alarm Cup Afholdes den november 2016 Vesthallen i Slagelse Velkommen til Bagger Låse & Alarm Cup 2016 Hovedsponsor Bagger Låse & Alarm, Ndr. Ringgade 70B, 4200 Slagelse Afholdes den 19-20 november 2016 Vesthallen i Slagelse Praktiske informationer Spilledage:

Læs mere

Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen marts 2014

Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen marts 2014 Brøndby Pige Cup Brøndby Hallen 8. 9. marts 2014 Velkommen til Jubilæumsfodbold Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til Brøndby IF Jubilæums Cup 2014. Ungdomsfodbold og talentudvikling har

Læs mere

Af Anders Berg Mortensen

Af Anders Berg Mortensen Af Anders Berg Mortensen Den næste fodboldklub jeg vil skrive om er den engelske storklub Arsenal FC som spiller i Premier League. Klubben hører hjemme i London og spiller på det topmoderne Emirates Stadium

Læs mere

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen Bemærk! - Omvendt siderækkefølge så nyeste info er øverst. INDEX Info nr. 14 's Tipskonkurrence af afgjort og VM er slut! Side 7-8 Info nr. 13 Der kæmpes stadig om

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 201 Basisbank Cup 2014 Basisbank Cup 2014, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 6. december. Mødetid Holdene skal melde deres

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse Sådan gør du: Du har modtaget en 4-cifret kode i e-mailen fra Bet25. Den kode skal du dele ud til dine 6 holdkammerater, som de skal taste ind på deres Bet25-konto under menuen, som vist på billedet: Turneringsstruktur

Læs mere

Hjertelig velkommen til 2. udgave af: Brøndby Sommer Cup 2011

Hjertelig velkommen til 2. udgave af: Brøndby Sommer Cup 2011 Hjertelig velkommen til 2. udgave af: Brøndby Sommer Cup 2011 Lørdag den, 25. juni 2011 Søndag den, 26. juni 2011 Velkommen til Brøndby Sommer Cup Mikroput og Poder 2011 Det er os en stor glæde endnu en

Læs mere

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug Regeltest distriktsforbund, region og kredse august 2016 Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug 1 2 3 4 5 6 7 RØD 6 har fået sin første udvisning 22:12 for usportslig

Læs mere

Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion.

Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion. Bilag 1 Interview med Michael Piloz Interviewet blev foretaget d. 3. april kl. 11.00 på Michael Piloz kontor ved Aarhus Stadion. Da interviewet er delt op i to dele grundet en kort afbrydelse af Bakken

Læs mere

Firma Cup 2008. Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/03-2008.

Firma Cup 2008. Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/03-2008. 17-03-2008 Firma Cup 2008 Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. på Borgerskolen Søndag 16/03-2008 Arrangør: Get2 Sport & Taastrup FC Sådan finder du

Læs mere

Fremad Valby CUP 2015

Fremad Valby CUP 2015 Fremad Valby CUP 2015 Lørdag søndag d. 6. 7. juni Adresse: Julius Andersens Vej 8, 2450 København SV Kør helt ned for enden af Julius Andersens Vej (baner bag stadion) Parkering: Der må ikke parkeres foran

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012

Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Sammendrag fra U-18 pigernes tur til Veronello Cup 2012 Efter at have været til GØTEBORG CUP i Sverige eet par gange havde pigerne ønsket en større udlandstur til de sydlige himmelstrøg og det har vi arbejdet

Læs mere

KAMPPROGRAM Rev.2. Gladsaxe Cup. Den 21.-22. juni 2014

KAMPPROGRAM Rev.2. Gladsaxe Cup. Den 21.-22. juni 2014 KAMPPROGRAM Rev.2 Gladsaxe Cup Den 21.22. juni 2014 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen... 2 Mødetid og betaling... 3 Præmier... 3 Spilleregler... 3 Dommere... 3 Rækken U7 A Lørdag Revision 2...4

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion.

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion. Kampprogram Serie 3 Herrer Fredag d. 28. april kl. 18.00 på Nykøbing Stadion mod Serie 1 Herrer Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion mod U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Lødderup

Læs mere

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse? Navn Målmanden har bolden i hænderne og sparker den ud. Den rammer dommeren i ryggen og hopper tilbage mod mål. Målmanden får hånden på bolden i et forsøg på at redde den fra at gå I mål - men den ender

Læs mere

Velkommen til Shell Slagelse Cup 2015 Hovedsponsor Shell Smedegade 34, 4200 Slagelse

Velkommen til Shell Slagelse Cup 2015 Hovedsponsor Shell Smedegade 34, 4200 Slagelse Velkommen til Shell Slagelse Cup 2015 Hovedsponsor Shell Smedegade 34, 4200 Slagelse Afholdes den 28-29 november 2015 Vesthallen i Slagelse Praktiske informationer Spilledage: Lørdag den 28. nov. 2015

Læs mere

Velkommen til Skoda Slagelse Cup 2017

Velkommen til Skoda Slagelse Cup 2017 Velkommen til Skoda Slagelse Cup 2017 Afholdes den 25 og 28 Maj 2017 i B73 Slagelse Parkering Da vi bliver rigtig mange på samme tid, bedes i respektere naboerne i området, og kun parkere de tilladte steder.

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Brøndby IF Vision 2013-2018

Brøndby IF Vision 2013-2018 Brøndby IF Vision 2013-2018 Strategi Knowhow Ressourcer Ledelse Agenda Ledelse Præstationskultur Talentudvikling Kommunikation Ledelse Min filosofi arbejdsgang Staben Topspillerne Krav Konsekvens - Kærlighed

Læs mere

VELKOMMEN TIL MINI SKAW CUP 2015

VELKOMMEN TIL MINI SKAW CUP 2015 KAMPPROGRAM SPILLERÆKKER: VELKOMMEN TIL MINI SKAW CUP 2015 U6 / 5 mands, pige og drenge (max. 8 spillere) U7 / 5 mands, pige og drenge (max. 8 spillere) U8 / 5 mands, pige og drenge (max. 8 spillere) U9

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2015 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 5 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 6 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

1V1 positionsspil. Deltagere: Alle 6 pr. bane. Banen: 20 X 20. Materialer: 4 kegler og en bold pr. 6 spillere.

1V1 positionsspil. Deltagere: Alle 6 pr. bane. Banen: 20 X 20. Materialer: 4 kegler og en bold pr. 6 spillere. 1V1 positionsspil Deltagere: Alle 6 pr. bane Banen: 20 X 20 Øvelsen starter med at en spiller i midten skal løbe i position og vise hvor han vil have bolden. Rød spiller er presspiller, så blå skal være

Læs mere

Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi.

Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi. Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi. Tidligere på året blev det fastlagt ved lodtrækning, at

Læs mere

ULVECUP FOR U8 DRENGE OG PIGER I SUNDS

ULVECUP FOR U8 DRENGE OG PIGER I SUNDS ULVECUP FOR U8 DRENGE OG PIGER I SUNDS Velkommen til en dag i ulvens tegn Så er tiden kommet til FCM Ulvecup for drenge og piger i Sunds og vi håber I er helt klar. I år afholdes Ulvecup hos Sunds IF,

Læs mere

PROGRAM CUP 2017 DEN 11. OG 12. FEBRUAR

PROGRAM CUP 2017 DEN 11. OG 12. FEBRUAR PROGRAM CUP 2017 DEN 11. OG 12. FEBRUAR Dalum IF vinder i U11 drenge 2016 Velkommen til Fynske Bank -Cup, den 11. - 12. februar 2017 Assens FC byder spillere, trænere, sponsorer og publikum velkommen til

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 udvises i 2 min, hvis han rammer målmanden? JA NEJ Modspillere skal være mindst 3 m. fra BLÅ 30? JA NEJ Et straffekast skal udføres

Læs mere

Den 9. - 11. august 2013

Den 9. - 11. august 2013 Den 9. - 11. august 2013 Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Indhold Velkommen.. Side 3 Reglement og præmier.. Side 4 Puljeinddeling. Side 5 Program.. Side 6 De sidste 10 års vindere.. Side

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Program til Boldklubben Enghaven s Indefodboldstævne i FKS-hallerne, Tranehøjen 5, 5250 Odense SV

Program til Boldklubben Enghaven s Indefodboldstævne i FKS-hallerne, Tranehøjen 5, 5250 Odense SV Program til Boldklubben Enghaven s Indefodboldstævne i FKS-hallerne, Tranehøjen 5, 5250 Odense SV Lørdag den 6. februar 2016. Spilletiden er 6 minutter pr. kamp Pulje inddeling B-rækken 1 B-rækken 2 Hvidovre

Læs mere

Rema 1000 Marienlund Pige Cup 2014

Rema 1000 Marienlund Pige Cup 2014 Rema 1000 Marienlund Pige Cup 2014 Stævneprogram Lørdag og søndag den 16-17. august 1 Rema 1000 Pige Cup 2014 Stor tak til vores sponsorer Hovedsponsor Præmiesponsor 2 Rema 1000 Pige Cup 2014 Praktiske

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

Den røde trå d. Långhøj KFUM

Den røde trå d. Långhøj KFUM Den røde trå d Långhøj KFUM Indledning: Den røde tråd i Langhøj KFUM er bygget på følgende grundlæggende principper som værende de helt centrale ved god håndbolduddannelse: Angrebsmæssigt: - at kunne kaste

Læs mere

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Indholdsfortegnelse : Forord side 3-5 Områder målmænd bør trænes i side 6 Grundlæggende teknik målmænd side 7-9 De 10 trænerbud side 10 Planlægning

Læs mere

Klubdag. Program for klubdagen

Klubdag. Program for klubdagen Klubdag Saml spillere og forældre til en sjov dag i hallen og sæt fokus på de gode fælles oplevelser, samarbejde og klubånd. En klubdag giver mulighed for at blande spillere på tværs af køn og årgang og

Læs mere

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning Øvelseskatalog til børnetræning Indholdsfortegnelse Forord... 3 Opvarmning... 5 Finter, vendinger og teknik... 10 Tæmninger og 1. berøring... 16 1v1... 19 2v2... 24 3v0, 3v2 & 3v3... 25 Overtal og undertal...

Læs mere

Hjertelig velkommen til

Hjertelig velkommen til Hjertelig velkommen til 2016 Sponsorer for KN CUP 2016 Velkommen til Spillere, Ledere og Supportere I forbindelse med KNCUP 2016 i Jetsmark IF, vil vi gerne sikre os, at I som ledere, spillere og supportere

Læs mere

Cup Stævneprogram. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup Stævneprogram. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2014 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 14. 16. februar 2014 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2014. Det er en fornøjelse, at vi igen

Læs mere

Dagens kamp: 14/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Stenvad B. Tillykke med oprykningen drenge

Dagens kamp: 14/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Stenvad B. Tillykke med oprykningen drenge Tillykke med oprykningen drenge Dagens kamp: 14/09-2006 Christiansbjerg IF vs. Stenvad B Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF

Læs mere

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver

Ajax 1. Deltagere: Alle. Banen: 20 X 40. Materialer: 4 kegler og en bold til hver Ajax 1 Banen: 20 X 40 Øvelsen opstilles som pasnings Y, dog behøver der kun at være en kegle helt ude. Der spilles frem til midten, som ligger bolden af for første spiller, der nu spiller den helt ud.

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Dagens kamp: 29/04-2006. Christiansbjerg IF vs. Aarhus 1900

Dagens kamp: 29/04-2006. Christiansbjerg IF vs. Aarhus 1900 Dagens kamp: 29/04-2006 Christiansbjerg IF vs. Aarhus 1900 Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Brøndby Talentcup 2016

Brøndby Talentcup 2016 Brøndby Talentcup 2016 Lørdag d. 15. oktober Deltagende klubber Velkommen til Brøndby Talentcup for U10 piger Lørdag d. 15. oktober 2016 Vi er glade for at I vil deltage i 1. udgave af vores talentstævne

Læs mere

fra leg til landshold

fra leg til landshold 1 fra leg til landshold Så var dagen endelig kommet, hvor Uma og Elias skulle spille mod rivalerne fra nabobyen. De havde begge to glædet sig meget til at spille, for vejret var dejligt, og der var kommet

Læs mere

Ungdoms Beach Handball Tour Kerteminde Nordstrand Lørdag den 18/6 2011

Ungdoms Beach Handball Tour Kerteminde Nordstrand Lørdag den 18/6 2011 Ungdoms Beach Handball Tour 2011 Kerteminde Nordstrand Lørdag den 18/6 2011 PRAKTISKE INFORMATIONER. Ankomst Kamprapport Ved ankomst til stævnet skal I henvende jer til stævneledelsen og meddele jeres

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Gladsaxe / Din Tøjmand Cup

Gladsaxe / Din Tøjmand Cup KAMPPROGRAM Rev.1 Gladsaxe / Din Tøjmand Cup Lørdag den 28.februar 2015 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Velkommen...2 Mødetid og betaling...2 Præmier...2 Spilleregler...2 Dommere...3 Rækken U7 Lørdag...4

Læs mere

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information Futsal i DGI Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information www.dgi.dk/futsal 2 Futsalregler for voksne Futsal minder på mange måder om almindelig udendørs fodbold, men der er enkelte forskelle

Læs mere

Marienlyst Drenge Cup 2012

Marienlyst Drenge Cup 2012 Stævneprogram Søndag den 19. august 1 Stor tak til vores sponsorer Hovedsponsor Præmiesponsor 2 Praktiske informationer Velkommen Det er med stor glæde at vi kan byde velkommen til dette års Marienlyst

Læs mere