VITELLO. Kim Fupz Aakesons. af Kenneth Jakobsen Bøye

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VITELLO. Kim Fupz Aakesons. af Kenneth Jakobsen Bøye"

Transkript

1 VITELLO Kim Fupz Aakesons Undervisningsmateriale af Kenneth Jakobsen Bøye

2 Undervisningsforløbet til skuespillet Vitello. Mål: At børnene gennem både kreative, skriftlige og mundtlige opgaver får lyst til at arbejde med og får viden om handling, personer og tema i Vitello At børnene gennem æstetiske litteraturopgaver får viden om personer i stykket (personkarakteristik) At børnene får kendskab til genren drama det udvidede tekstbegreb At børnene arbejder æstetisk med historien i Vitello, så de får indsigt i handling, og hvad der er på, mellem og bagved linjerne fiktionskompetence. At børnene får lyst til at se flere skuespil og til at gå i teateret Bemærkning til læreren: Vælg en eller flere af opgaverne. En opgave kan sagtens stå alene, men vil du i dybden med Vitello kræver det flere opgaver. Alle produkter, som børnene laver under arbejdet med Vitello udstiller børnene på skolens bibliotek eller andet offentligt sted. Børnene skal se, at deres produkter har et formål og får en betydning for andre. En anden mulighed er at lave en Vitelloudstilling som børnene præsenterer for forældre. Opgaverne er opdelt i to dele: Info til læreren om opgaven Info som læreren giver til eleverne Før børnene ser Vitello : Læs sammen med børnene en eller flere af følgende Vitello bøger, så de kender til Vitello og hans liv: Vitello får en klam kæreste Vitello bygger en monsterfælde Vitello møder Gud Vitello vil have en far Vitello skal have en papfar

3 Opgave 1 Kend Vitello og co. Efter børnene har set Vitello : Personer i Vitello, som der er fokus på: Vitello, mor, Kamma, Gregers og Manden. Giv alle børnene (bilag 1) med billede af Vitello, mor, Kamma, Gregers og Manden. Under hvert billede skal børnene skrive, hvad de ved om personerne. Brug begreberne indeni og udenpå. Hvordan ser personerne ud? Hvordan har de det indeni hvad tænker de? Hvad føler de? Alt hvad børnene kommer i tanker om, skrives ned under billedet. I den tomme ramme i bilaget, skal der være et billede af barnet, der laver opgaven. Stil spørgsmålet: Hvordan havde de det, da de så Vitello? Hvordan reagerede du? (grinede, klappede, hujede, græd...) Hvordan havde du det indeni? (boblende, ondt i maven, fordi jeg havde ondt af Vitello, sommerfulgle i maven, glad, varm). Når opgaverne er lavet, hænger I billederne med beskrivelser op i klassen. Målet er, at vi kommer til at kende personerne i Vitello bedre. Hvordan er de? Hvordan ser de ud? Hvordan har de det indeni? Kig på billederne og skriv alt det ned I ved og tænker om personerne. I den tomme ramme limer du et billede ind af dig selv. Under billedet skriver du, hvordan du reagerede, da du så Vitello grinede du? Græd du? Glemte du at tænke? Lod du dig rive med? Hvordan havde du det indeni? Skriv alt ned. Bemærk: Bilag 1 kan hentes på aalborgteater.dk/vitello fra mandag, 27. januar.

4 Opgave 2 Kend Vitello endnu bedre Vitellos top 5 Vitello siger, at han er vild med: racerbiler, slik, cykler med gear, kager, små sjove hunde, løver, monstre, zombier, spøgelser, vampyrer, varulve, dødningehoveder, mumier, hans irriterende venner Max og Hasse og møgungen William og viser, at han måske også er vild med Kamma? Manden? Gregers? Og Mor? Børnene skal lave Vitellos top 5 liste over, hvad han er vild med. Her skal børnene tænke mere over, hvem Vitello egentlig er, og hvad der betyder noget for ham. Top 5 listerne skal skrives pænt ind på et A3 papir og gerne udsmykkes med billeder, der passer til listen. I skal lave en Vitello hitliste. Top fem over, hvad Vitello er vild med. Hvad siger han, at han er vild med? Hvad viser han, at han er vild med? Og hvad forsøger han at skjule, at han er vild med? Skriv: Vitellos top 5 Jeg er vild med Prioriter og lav illustrationer, der passer til listen. Find billeder i blade eller tegn selv. Skriv ind på A3 papir med jeres pæneste håndskrift.

5 Opgave 3 Kend Vitello endnu bedre Vitellos far og mor Vitello savner sin far og vil gerne møde ham. Han ved ikke så meget om sin far, og vil gerne vide mere. Børnene skal fokusere på, hvad de får at vide om faren gennem Vitello. (Han er en sjuft siger mor. Hun mødte ham i Italien. Han har tatoveringer, drikker øller og bedårer damer). Vitello får af Manden at vide, at han er en superengel med tatovering på brystet. I opgave 3 er der en fællesopgave og en opgave til pigerne og til drengene. Før opgaverne, stiller du spørgsmålet: Hvad får vi at vide om Vitellos far? Skriv alt op på tavlen. Fællesopgave: en dusørplakat. Alle laver en dusørplakat, hvor de efterlyser Vitellos far. De tegner ham med de karaktertræk, som de får at vide, at han har. De skriver også tre kendetegn på plakaten og overskriften på plakaten er Efterlysning. Skriv også hvor meget man får i dusør for at finde ham. Plakaterne hænger eleverne rundt på skolen. Drengeopgave: en farfælde. Drengene bygger en farfælde ligesom Vitello gør i stykket. Brug skrammel (papruller, knapper, ståltråd, mælkekartoner m.m.). Lad drengene være samme to og to. Til farfælden skal de skrive en brugsvejledning, som beskriver hvordan fælden virker, og hvordan fælden netop kan fange fædre. Brugsvejledningen skrives ind på pc og ledsager fælden. Pigeopgave: Mor som ung. Pigerne skal også være sammen to og to. Opgaven går ud på, at pigerne skal vise og skrive om, hvordan Vitellos mor så ud og var, da hun mødte Vitellos far. Hvad siger mor i stykket om, hvordan hun var som ung? (modelagtig, smuk). Pigerne tager klæd-ud-tøj med hjemmefra (hatte, øreringe, sminke, kjoler). De klæder sig ud som, de tror, Vitellos mor så ud som ung. De tager et portrætbillede af hinanden (som udklædte Vitello-mødre) med Iphone eller Ipad og printer ud. Til billedet skriver pigerne en kort historie, der har titlen: Den sande historie om da jeg mødte Vitellos far, og I må ikke sladre til Vitello. Ja, det er en lang titel men meget Kim Fupz Aakeson agtigt (forfatteren der har skrevet bøgerne om Vitello). Opgave 3 fortsættes på næste side

6 Opgave 3 Kend Vitello endnu bedre Vitellos far og mor Bemærk: Bilag 2 og 3 kan hentes på aalborgteater.dk/vitello fra mandag, 27. januar. Introducer først fællesopgaven: Lav en dusørplakat, hvor I efterlyser Vitellos far. Tænk på alt det I får at vide om Vitellos far. Hvad ved I om ham? Efterlysningen laver I på A3 papir. I må bruge blyant, farver og tusser. Øverst skriver I efterlysning. Herefter tegner I ham. Under tegningen skriver I tre kendetegn ved Vitellos far. Nederst skriver I, hvor stor dusøren er, og hvor man skal henvende sig. Farfælden: Drenge I skal to og to designe og bygge en farfælde ud af skrammel. Bliv gerne inspireret af farfælden i teaterstykket. Til fælden skal I lave en brugsvejledning. Hvad er en brugsvejledning? Brugsvejledningen skal beskrive, hvordan fælden fungerer og hvorfor den specielt er egnet til at fange fædre i. Mor som ung: Piger I skal to og to finde ud af, hvordan Vitellos mor så ud som ung. I skal klæde jer ud, som I tror hun, så ud. Når I har klædt jer ud, tager I et billede af hinanden med jeres Iphone eller skolens Ipad eller digitalkamera og printer ud. Til billedet skriver I en historie, der hedder: Den sande historie om da jeg mødte Vitellos far, og I må ikke sladre til Vitello.

7 Opgave 4 Kend Vitello endnu bedre Vitellos far Opgaven hedder Far på jorden og i himlen. Skriv overskriften op på tavlen. En skriftlig opgave. Eleverne skriver Vitellos tanker ned om faren. Manden fortæller, at far er en superengel, og Kamma siger, at det er godt nok at have en papfar nede på jorden, når han superengel far er i himlen. Vitello tænker meget på sin far. Hvad tænker han om sin far? Hvad siger Manden om faren? Og hvad siger Kamma om at have en papfar? Skriv alle Vitellos tanker ned om hans far og papfar, og klip ud som tankebobler. Tankeboblerne hænger I op til Vitellos ansigt på opslagstavlen. Teksterne skrives ned og klippes ud som små tankebobler. Tankeboblerne klippes ud og hænges rundt om et Vitellohoved, som læreren har klippet ud og hængt op på opslagstavle med overskriften Far på jorden og i himlen.

8 Opgave 5 Kend Vitello endnu bedre skriv et kærestebrev Vitello og Kamma bliver kærester. Kamma er glad for kæresteri, men det er Vitello ikke. Siger han. Men er det rigtigt? Tal med eleverne om, hvad Vitello siger til at have en kæreste, og hvad han tænker og viser. Der er en dobbelthed i Vitello, og hans holdning til Kamma. Måske bliver han faktisk vild med Kamma? Efter samtalen skal børnene skrive et kærestebrev enten fra Kamma til Vitello eller fra Vitello til Kamma. Spørg til genren brev hvordan skriver man et brev? Hvordan starter et brev? Lav en ramme for brevet til eleverne/giv dem en ramme for, hvordan brevet fysisk skal se ud. Læs brevene op på klassen, og tal om forskellen på brevene. I skal nu skrive et kærestebrev. Forestil jer, hvad Vitello vil skrive til Kamma i et kærestebrev eller omvendt. Hvad vil Kamma skrive til Vitello? Hvad ved I om Kamma og Vitellos kæresteri? Hvordan kunne I se det i stykket? Hvordan skriver man et kærestebrev? Først skriver i en kladde og derefter skriver I kærestebrevet ind med den skrift I tror Kamma eller Vitello har. I skal også dekorere brevet, som Vitello eller Kamma vil gøre det. Hvordan tror I Kamma vil pynte et kærestebrev? Og hvad med Vitello? Når I har skrevet brevet ind, lægger i brevet i en kuvert, som I giver til mig.

9 Opgave 6 hvad er et skuespil? bliv klog på genren Fortæl børnene om genren skuespil. Giv dem følgende faglige udtryk: Et skuespil foregår på en scene. Skuespil er en tekst, hvor der er replikker (forklar replik: samtale/dialog mellem skuespillerne i et skuespil). Skuespillerne skal også vide, hvor de skal gå hen og hvordan de skal agere. Det hedder regibemærkninger. På scenen er der også ting. Det hedder rekvisitter. En bog er delt op i kapitler. Et skuespil er delt op i akter. Giv børnene en side fra manuskriptet (bilag2) Eleverne skal bygge en scene fra Vitello. Børnene skal bruge en skotøjsæske, hvor de laver scenen i. Vælg selv om børnene er sammen i små grupper eller makkervis. Scenen børnene laver, behøver ikke være en direkte kopi fra skuespillet. Men de må gerne være inspireret og hugge og stjæle alle ideerne fra skuespillet, som de har set. Uanset hvad børnene vælger, skal de inddrage nogle af personerne og rekvisitterne fra Vitello. Personerne laver de selv i kraftigt karton, som de tegner og klipper ud. Rekvisitter fra stykket kan de klippe ud (se bilag3 med rekvisitter). De må også lave egne rekvisitter. Skotøjsæsken skal males, og rekvisitter og figurer sættes ind/limes på. Når børnene har lavet scenen skriver de en enkelt manuskriptside med replikker og regibemærkninger, som passer til de personer og rekvisitter de har sat ind på scenen. Saml børnenes manuskriptsider til et lille hæfte, som kopieres til hele klassen. Eller udstil manuskriptsiden sammen med scenen, som siden passer til. Hold oplæg om skuespil og de forskellige fagudtryk. Giv børnene opskriften på, hvordan de laver scenen i skotøjsæsken. Gennemgå manuskriptsiden (bilag2).

10 Opgave 7 afsluttende opgave teateranmelder Sidste opgave er en anmeldelse af skuespillet Vitello. Nævn følgende faglige træk ved en anmeldelse: En anmeldelse indeholder en beskrivelse af skuespillet, giver en bedømmelse af det, en begrundelse for bedømmelsen og en samlet vurdering på den baggrund. Forenkl forklaringen, hvis det er 1. og 2. klasse. I skal skrive en kort anmeldelse af Vitello. Den kan højest fylde 240 anslag. Anmeldelsen skal indeholde hvad du kan lide og hvorfor du synes at skuespillet er godt eller skidt. I kan give stjerner. 6 er det højeste antal stjerner. Den samlede anmeldelse gives i form af stjerner. Der kan højst gives 6 stjerner. Bliv evt. inspireret af professionelle anmeldelser af stykket. Anmeldelserne skrives online på Aalborg Teaters hjemmeside: tryk på Vitello scroll ned på siden forbi om forestillingen, medvirkende, pressen skriver og ned på Anmeld forestillingen. Kig børnenes anmeldelser igennem inden de skriver dem ind online på hjemmesiden.

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om?

VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST. Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? VEJE TIL UNGES LÆSELYST OG BIBLIOTEKSLYST Hvad ved vi? Hvad vil vi vide mere om? Projekt Sms-fix - din motivation til læsning 328 unge i 9. klasse og 1.g i Aalborg deltager De modtager 3 forskellige sms-noveller

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup Penge! Af Bjørn Ousland På dansk ved Flemming Møldrup Pædagogisk vejledning Udarbejdet af Pædagogisk konsulent Marianne Skovsted Pedersen VIACFU Bogen er inspireret af film og tegneserie og historien forløber

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse.

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse. Film: Formål: Målgruppe: Fag: Lektioner: Form: Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd? At eleverne får fokus på indre kvaliteter frem for ydre omstændigheder. At eleverne får fokus på egne samt klassens styrker

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: at være udenfor fællesskabet. kontra at være opmærksomme på hinanden. Formål Noget af det, som eleverne på mellemtrinnet er mest bange for, når de er i skole, er at blive

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Stian Holes Garmanns hemmelighed

Stian Holes Garmanns hemmelighed Opgave- og aktivitetsbog til Stian Holes Garmanns hemmelighed Udarbejdet af Morten Torndahl ~ 1 ~ Indholdsfortegnelse Indledning 3 Garmanns hemmelighed 3 Trinmål 4 Bogens opbygning 5 Differentiering 5

Læs mere

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt.

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt. GPS 37-43 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m.fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 37: Salomon Nøglesætning: Gud kan hjælpe dig Bibelvers 1 Petersbrev

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Rejsen til GUD. Fra 6 år. Undervisningsmateriale. Rejsen til GUD. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til GUD. Fra 6 år. Undervisningsmateriale. Rejsen til GUD. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU Undervisningsmateriale 2013 Fra 6 år Rejsen til GUD Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Om forestillingen... 3 Introduktion til læreren... 4 At åbne op for den kunstneriske oplevelse...

Læs mere

Blå øjne - et gratis undervisningsmateriale. af Kevin Japsen. 1. udgave 2012. Forside: Peter Nielsen, pncreate.com ISBN-13: 978-87-92879-15-8

Blå øjne - et gratis undervisningsmateriale. af Kevin Japsen. 1. udgave 2012. Forside: Peter Nielsen, pncreate.com ISBN-13: 978-87-92879-15-8 Blå øjne - et gratis undervisningsmateriale af Kevin Japsen 1. udgave 2012 Forside: Peter Nielsen, pncreate.com ISBN-13: 978-87-92879-15-8 Materialet er udviklet og designet til undervisningsforløb i forbindelse

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha Samlet bilag Logbog observationer Matematik v/britt Dato og tidspunkt: d. 7/10 2013, kl. 12:00-12:45 Observationer af Mathias Siger ikke så meget. Sidder stille og arbejder med sin siddemand. Skriver ned,

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

Udtryksformer forord

Udtryksformer forord Udtryksformer forord Udtryksformer er mange ting. Når man har noget på hjerte, som man ønsker at formidle, er det vigtigt at vælge den rigtige form at udtrykke sig på. Vigtigst er det dog at understrege,

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

DU KAN HVAD DU VIL ELLER HVAD?

DU KAN HVAD DU VIL ELLER HVAD? DU KAN HVAD DU VIL ELLER HVAD? ET INTERAKTIVT TEATER HVOR DU ER MED TIL AT STYRE HANDLINGEN! Forberedelsesmateriale til lærere og erhvervsskoleelever på Handelsskoler Denne forestilling er et samarbejde

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL HELTE

LÆRERVEJLEDNING TIL HELTE LÆRERVEJLEDNING TIL HELTE Helte Lærervejledning 2 1. Indholdsbeskrivelse 2. Mål a. Læringsmål b. Forenklede Fælles Mål i. for 5.-9. kl. ii. 5.-6. kl iii. 7.-9. kl 3. Undervisningsforløb HELTE a. Tematisk

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid ARBEJDSKORT 1 Undersøg job Job i dagligdagen Hver dag møder du, overalt hvor du kommer, mennesker på job. Hos bageren, i indkøbscentret, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere,

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere