Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet."

Transkript

1 Et hjerte. Dag 1 En gang i fremtiden fandt en klog mand på, at man kunne erstatte adoptivbørn med robotter. Robotterne lignede og opførte sig som almindelige børn, men forskellen var, at robotterne ikke kunne udvikle følelser eller kærlighed til nogen eller noget. Denne historie handler om én undtagelse. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet. Hvad betyder kærester? Svarede han undrende og kiggede op på himlen. Emma fumlede med ordene men fik alligevel begyndt: Øh så er man vist sådan rigtig sammen, og så og så kysser man. Mumlede hun. Vi kysser da allerede! lo Kasper, og plantede et sødt kys på Emmas lyserøde kind. Men Emma var stædig: Alligevel, fortsatte hun, vil du være min kæreste? De to børn sad i en hængekøje med benene udover kanten, sammenflettede hænder og gyngede forsigtigt. Rundt om dem var utallige af bøge og egetræer. Lidt længere fremme lå en lille sø, og oppe over søen sad en sol, der fik de grønne blade til at lyse. Kaspers grønne øjne kiggede ind i Emmas, og hans mund begyndte at smile. Men hvis jeg skal være din kæreste, begyndte han Så har jeg sådan en slags en øh betingning! Han løftede fingeren op til munden, og rynkede panden. Hvad er en betingning? Spurgte Emma, og kiggede ned på sine sandaler, som dagen før var hvide. Det betyder det betyder at hvis jeg gør noget for dig, så skal du gøre noget for mig. Svarede Kasper. Hvad er så din betingning? Emma løsnede sandalerne, og lod dem falde ned til jorden. Det er at hvis jeg er din kæreste, mumlede Kasper hurtigt så skal du også være min kæreste! Han lød glad da han havde fået det sagt. Det accepter jeg! Næsten eksploderede Emma og kyssede Kaspers kolde kind.

2 Selvom Kasper ikke vidste hvad `accepter` betød, vidste han, at det måtte være et ja. Det sekund skete der noget, som aldrig før var sket for en som Kasper. Noget begyndte at bevæge sig inde i hans mave. Han havde aldrig oplevet det før, men vidste i samme øjeblik at der ikke fandtes noget mere dejligt. De to kærester hoppede ned fra hængekøjen, Emma tog sine sandaler, og derefter løb de hjem til Kasper der boede i udkanten af skoven. Men da de ankom, var verden blevet vendt på hovedet. Kasper skulle rejse til Italien, og bo der et par år. Da han spurgte hvorfor, lo hans mor, mens hun sagde: Din far har fået det arbejde han altid har ønsket sig, men arbejdet bor altså i Italien, og det har ikke lyst til at flytte foreløbigt, så derfor er vi nødt til at flytte i stedet for. Dag 2 Kasper, kom nu! Råbte hans mor midt i menneske og robotmængden, som strømmede ind og ud af terminalen. Emma og Kasper stod i et hjørne og kiggede på hinanden. Jeg har en gave til dig, Emma rodede i sine små lommer, som stak ud af en orange jakke fyldt med blomsterbroderinger. Hun fiskede en tegning op, der var rullet sammen, og bundet med lyserødt gavebånd. Kasper tog imod gaven: Tak. Du får denne her. I hans ene bukselomme lå et blåt spænde, med en lille gul papirblomst klistret på. Han vidste at Emmas yndlingsfarve var gul. Tak, Kasper, mumlede hun sørgmodigt, og gav ham et stort kram. Men en splitsekund efter blev de revet fra hinanden, og selv om de råbte og skreg, og Emma græd, var de pludselig ikke sammen mere. Den varme som på uforklarligt vis var havnet i Kaspers robotmave forsvandt, og blev nu erstattet af et hul. Et hul der savnede Emma mere end noget andet. Ja, for hvad andet kunne han savne? Han burde jo slet ikke kunne have følelser! Dag Jeg går ned til caféen. Råbte Emma ud i den store penthouselejlighed. Hurtige trappetrin, afslørede at Emmas mor Rose, mente at noget ikke var som det burde. Er det ham Daniel du skal møde? Spurgte Rose skingert mens hun løb ud i entréen. Ja mor, det er det sjovt nok, men jeg har altså ikke hele dagen til at sludre, jeg skal være der om lad mig se 8 minutter! Emma løftede sin sorte jakke ned fra krogen og begyndte at finde sine nye stiletter frem.

3 Jeg synes bare ikke det er en så god idé at du er sammen med Daniel skat. Han er bare ikke noget for dig. Hør på mig, for hvis det fortsætter længe nok, kan det udvikle sig til noget du aldrig ønsker! Skyndte Rose at sige, mens hendes datter fumlede med de sorte sko. Bland dig uden om mor. Jeg vælger selv hvem jeg er sammen med. Emma skulle til at sige at Daniel var en flink fyr, men tog det i sig. Jeg kan ikke tvinge dig til at holde dig væk fra ham. Men nu har jeg advaret dig! Det sidste råbte den fortvivlede mor, der så sin datter trykke på knappen til elevatoren. Nede i caféen sad Daniel og ventede ved en af bordene længst væk. Da han så hende smilede han lumskt og lænede sig tilbage i stolen. Han var temmelig høj, sorthåret med fedtede dreadlocks, og var 18 år, altså 3 år ældre end Emma. Hun fandt hurtigt bordet, satte sig forsigtigt og gav sig til at vente på en tjener. Hvad skal i have? Spurgte den forhåbentlig nye tjenerinde, mens hun stod og fumlede med sin notesbog. 2 cappuccino med vodka, Begyndte Daniel selvsikkert. Jeg drikker altså ikke alkohol, mumlede Emma, mens hun kiggede ned i bordet. Daniel sendte Emma sit lumske blik, og bøjede sig frem for at hviske i hendes øre: Fuck det. Hviskede han. Den kølige ånde gav Emma kuldegysninger, og hun følte sig skidt tilpas. Tjeneren kiggede forvirret på dem, noterede i notesbogen, og mumlede: 2 cappuccinoer skal det blive. Så vendte hun sig om og gik. Se på mig, befalede Daniel, og tændte en cigaret. Emma kiggede forsigtigt op, hendes hænder rystede en smule. Daniel rejste sig og gik hen til Emmas stol. Vi skal lige ud på toilettet. Hviskede han, så Emma endnu engang fik kuldegysninger. Hun var helt lammet. Daniel tog hende i håndleddet og trak hende op. Han begyndte at gå, stadig med hånden stramt om Emmas arm. Hun tumlede med, mens hun begyndte at føle sig svimmel. Døren ind til mellemgangen blev åbnet. Daniel kiggede hurtigt rundt, der var ingen. Han skubbede Emma ind i væggen og holdt hende fast i hendes håndled. Hun stod med opspilede øjne helt lammet af skræk. Daniel begyndte at kysse hende voldsomt, så det føltes som om at hun ikke kunne trække været. Af rent instinkt flåede hun hovedet til siden: Lad være! Græd hun, mens Daniel strammede grebet yderligere.

4 Hvad sker der her? En dreng var kommet ind af døren fra toilettet. Jeg tror ikke din kæreste har det så godt. Drengen tog et skridt nærmere og smilede anspændt. Daniel løsnede grebet om Emma, som krympede sig sammen i et hjørne. Han tog et skridt nærmere: Det rager sgu da ikke dig hvad jeg laver med min veninde. Du skal bare blande dig helt uden om og skride skal du! Daniel vrængede ordene ind i drengens hoved, og gav ham et hårdt stød i maven, der var forbløffende hård. Drengen blev stående uden at fortrække en mine, han var så træt af skuespil. Skrid fra mit liv, robot-dreng. Daniel vrængede de sidste ord i slowmotion inden han fortsatte: Der er jo ingen der vil have dig, kan du ikke forstå det? Du er jo ikke et menneske! Drengen stod bare og kiggede med sit udtryksløse blik ind i Daniels brune øjne. Til sidst smækkede døren hårdt i, nu var Emma alene tilbage med drengen. Emma forsøgte at smile, og drengen smilede tilbage. Du må hellere se at komme ud herfra. Vi kan snakke lidt ved et bord hvis du har lyst? Spurgte han forsigtigt. Emma nikkede kort, og rejste sig op. Den nye tjener gik rundt oppe ved disken og så mere forvirret ud end før, hvis det overhoved kunne lade sig gøre. Hun opdagede Emma og drengen, rynkede på panden, men begyndte derefter at slingre ned til dem. Øh hvad hvad skulle det være? Spurgte hun genert, og håbede på at de ikke allerede havde fået. Jeg skal ikke have noget. Sagde drengen hurtigt. Emma vidste godt hvorfor. Jeg jeg jeg skal have. Emma gik i stå, men drengen hjalp hende. et glas vand? Spurgte han Emma blidt. Emma nikkede, og den forvirrede tjener forstod, at hun nok ikke skulle opremse det, hun lige havde noteret i hendes notesbog. Da hun var gået spurgte drengen: Hvad hedder du? Selvom han kendte svaret. Emma. Næsten hviskede hun. Drengen smilede, nu var han helt sikker i sin sag. Jeg hedder Kasper. Jeg har boet her før, men flyttede væk da jeg var 5 år. Ja, og nu er jeg så kommet tilbage. Hvorfor var der noget ved den dreng som Emma syntes kunne genkende? Dag

5 Pas nu på bølgerne Emma! Kasper gav hende et hurtigt kys, og satte sig tilbage i strandstolen. Emma tog sig selv på hofterne bukkede sig lidt frem og smilede bebrejdende: Jeg er altså voksen! Så svømmede hun ud i det kolde saltvand. Andre familier var begyndt at tage hjem, og en af livredderne gik gennem folkemængden og råbte: Alle skal svømme ind til land og tage hjem. Der er uvejr på vej. Tag hjem alle sammen. Strømmen kan være farlig. Nu var Emma alene ude i vandet, og Kasper kunne ikke se hende mere. Hun er nok svømmet ind til land allerede, tænkte han, men i samme sekund så han den spinkle hånd stikke op fra vandet længere ude, hvorefter den forsvandt. Hele hans krop blev helt uvirkelig kold, og han følte en trang til at svømme ud efter hende. Han tog en hurtig beslutning: Hvis hun er død vil jeg også være det, tænkte han, og løb ud i vandet. Bølgerne gyngede stift, og hans fingre begyndte at sætte sig fast. Han svømmede alt det han kunne, og selvom hans krop del efter del, virkede værre og værre, var viljen til at redde Emma så stor, så alt alligevel blev ved med at virke. Han dykkede ned cirka der hvor han havde set hånden, men hans syn blev bare mere sløret. Lidt længere ude til venstre stak en sten op fra vanden. Han svømmede over til den mens han mærkede strømmen rive i hans fødder. En krop lå og flød tæt på stenen. Emmas krop. Kasper løftede med de sidste kræfter han havde Emma og sig selv op på stenen. Hendes krop var kold og bleg. Det uforklarlige hul i hans mave blev større og større, og til sidst var alt som om han følte. En skærende smerte stak i hans mave. Hans Emma var død, og han kunne intet gøre. Han pressede hende ind til sig, og lagde hendes hoved på hans knæ. Det trykkede på hans øjenlåg, og en dråbe faldt ned på hendes ansigt. En dråbe vand! Dråben blev erstattet af tusinde andre. Han lukkede øjnene og forestillede sig Emma med sit smil. Jeg elsker dig, sagde hun. Han kunne mærke noget banke i hans bryst. Et hjerte. Et hjerte. Han åbnede øjnene og så sin elskede ligge livløs. Det eneste Kasper havde lyst til var at rive sit hjerte ud og give det til hende, og han prøvede. Men efter lang tid forsvandt alt hans liv, og sammen drev de ud i havet hånd i hånd. Det er svært at være menneske.

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Det lignede bare et helt normalt flygel Noveller skrevet af elever fra Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes

Læs mere

EROTISK NOVELLE. Lotte Garbers, født 1967, har skrevet novellesamlingen Prøverummet

EROTISK NOVELLE. Lotte Garbers, født 1967, har skrevet novellesamlingen Prøverummet Lotte Garbers, født 1967, har skrevet novellesamlingen Prøverummet erotiske fantasier for kvinder og bidraget til den erotiske novellesamling 360 grader. Hun er uddannet cand. merc. int. og debuterede

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

Fortællinger fra Skovkanten 4

Fortællinger fra Skovkanten 4 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles novellesamling 2014 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles novellesamling 2014 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles Novellesamling

Læs mere

Den Uhyggelige kælder

Den Uhyggelige kælder Den Uhyggelige kælder Skrevet af eleverne i 6. klasse på Frydenlundskolen Århus 2007 Forord Denne gyserhistorie er blevet til i samarbejde mellem forfatter Jacob Weinreich, 6. klasse på Frydenlundskolen

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

Fru Jensen og den nydelige mand

Fru Jensen og den nydelige mand Fru Jensen og den nydelige mand Af Der sad en mand i hendes køkken, da hun kom hjem. "Goddag, fru Jensen," sagde han. "Ved De, hvor jeg kan finde Deres søn?" Han var en nydelig mand. I begyndelsen af 50'erne

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1 JONATANS PÅSKE af Søren P. Grarup 2007 Jonatans påske - side 1 Velkommen til at tage med på en rejse et par tusind år tilbage i tiden og et par tusind kilometer sydpå - mere præcist til Jerusalem på Jesu

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Første kapitel. skulle lave rod og skidt og møg, så de nye superstøvsugere. Elektroflaks kunne blive testet. Men de havde været

Første kapitel. skulle lave rod og skidt og møg, så de nye superstøvsugere. Elektroflaks kunne blive testet. Men de havde været amilien Rantanen var en rigtig storby - familie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2 Den hemmelige remse Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-15-4 Kapitel 1 Nu

Læs mere

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet.

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Mvh. Mona og Peter Indhold 2. Info 3. Siden sidst 4. 7.b s konfirmation. 7. Indslag fra 1.a 8. Arbejdslørdagen

Læs mere

Midt under morgenmaden spurgte min kone, om. Hvorfor gør vi aldrig noget fantastisk?

Midt under morgenmaden spurgte min kone, om. Hvorfor gør vi aldrig noget fantastisk? Hvorfor gør vi aldrig noget fantastisk? Midt under morgenmaden spurgte min kone, om jeg ville køre hende til lægen. Bare senere på dagen, sagde hun. Jeg spurgte, om der var noget galt. Det var der ikke.

Læs mere

Opgøret. Den sidste vindrytter. Tredje og sidste del af. af Nick Clausen, Tellerup, 2012. (læseprøve)

Opgøret. Den sidste vindrytter. Tredje og sidste del af. af Nick Clausen, Tellerup, 2012. (læseprøve) Opgøret Tredje og sidste del af Den sidste vindrytter af Nick Clausen, Tellerup, 2012 (læseprøve) 1 Kong Xenius stod ved de høje vinduer i tronsalen, støttede sig til stokken og skuede over Palindrias

Læs mere

Udvalgt. Den sidste vindrytter. Første del af. af Nick Clausen, Tellerup, 2012. (læseprøve)

Udvalgt. Den sidste vindrytter. Første del af. af Nick Clausen, Tellerup, 2012. (læseprøve) Udvalgt Første del af Den sidste vindrytter af Nick Clausen, Tellerup, 2012 (læseprøve) 1 Kian var ikke som andre unge. Tanken var første gang dukket op for omkring et par år siden. Bevidst, i hvert fald.

Læs mere

Skyg Jørn. Noter alt, hvad du får at vide om ham i uddraget.

Skyg Jørn. Noter alt, hvad du får at vide om ham i uddraget. Måske kender du Guldregn fra fjernsyn eller video, for forfatteren Anders Bodelsen har både skrevet sin historie som filmmanuskript og som roman. Historien handler om Nana, der har en hule ude i skoven,

Læs mere

Den Lille Havfrue. Indhold:

Den Lille Havfrue. Indhold: Den Lille Havfrue Indhold: Spilleplade, 5 kartondele, 4 spillebrikker af karton med plastikføder, drejeskive, 30 brikker med muslinger og 6 med støvle. Forberedelser Sæt spillepladen på bordet og fastgør

Læs mere

Zoo. Af Lars Ahn Pedersen

Zoo. Af Lars Ahn Pedersen Zoo Af Det mest ironiske ved det hele var, at han aldrig havde troet på den slags. Engang ville han have sagt, at flyvende tallerkener og beretninger om folk, der blev bortført af rumvæsener, var noget,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Sagnet om Sorte Hans

Sagnet om Sorte Hans Sagnet om Sorte Hans Vidste I, at der engang her på dette sted lå et hus? Hvis vi i morgen, når der er lyst, går lidt ind i træerne der, så vil I kunne se nogle sten, som udgør ruinerne af, hvad der var

Læs mere

Skivemesteren. og andre gyselige historier. Vandreforlaget i Sallingsundlandet

Skivemesteren. og andre gyselige historier. Vandreforlaget i Sallingsundlandet Skivemesteren og andre gyselige historier fortalt af elever fra 5. og 6. årgang, Hem Skole i samarbejde med lærerteamet og Sally Altschuler Vandreforlaget i Sallingsundlandet Skivemesteren og andre gyselige

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget.

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. 1 De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. Og jeg burde vide det. Jeg døde for næsten et år siden. 13 2

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

Den vinter var unægtelig meget kold og.frostklar, og vi følte os skingert enestående nar vi sejlede hen over de glatte gader i det sene daggry,

Den vinter var unægtelig meget kold og.frostklar, og vi følte os skingert enestående nar vi sejlede hen over de glatte gader i det sene daggry, Som englene flyver Den vinter var unægtelig meget kold og.frostklar, og vi følte os skingert enestående nar vi sejlede hen over de glatte gader i det sene daggry, sortklædte og magre. Kun gadelygterne

Læs mere