IAA Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IAA 2011. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd)"

Transkript

1 IAA Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) 3. Målsætning (de konkrete målbare mål for den aktuelle kampagne) 4. Kampagne- og kommunikationsstrategien 5. Mediastrategien 6. Kreativt koncept 7. Konkrete kreative udformninger 8. Økonomifordeling af indsatsen (over tid og aktiviteter) 9. Effektmåling

2 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagne-årsag Det vurderes, at hver 5 barn/ung i Danmark har en forældre, der er misbruger af alkohol. Konsekvenserne for barnet/den unge er betydelig nedsat livskvalitet hvilket forfølger dem ind i voksenlivet medmindre de får hjælp til at bearbejde deres forældres misbrug. IOGT tilbyder som de eneste i DK samtale grupper for børn & unge i alderen 8-18 år, hvor barnet/den unge kan møde andre børn/unge, der har samme problemer. Grupperne er superviseret af en psykolog, men er derudover voksenfrit område og grupperne fungerer helt og holdent på de unges præmisser. IOGT har ingen ressourcer (penge) til at markedsføre deres tilbud. Derfor er der heller ikke mulighed for at dele målgruppen op og differentiere markedsføringen. Det store aldersspænd vil normalt kræve målrettet markedsføringen specifikt til hver gruppe: Pre-tweens, tweens og teens. IOGT beslutter, at der skal fokuseres på gruppen fra 15-18, som er den gruppe de har sværest ved at nå. Dog må kampagnen gerne, om muligt, kunne favne bredere... IOGT's CI og brand præges af et noget gammeldags image, hvilket er en barriere i forhold til at få målgruppen til at interesse sig for og tage imod IOGT's tilbud.

3 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) Skabe maksimal interesse i målgruppen for IOGT's tilbud til børn & unge med forældre, der har et alkoholmisbrug for så få ressourcer som overhovedet muligt* Få målgruppen til at interessere sig for IOGT s tilbud. Få målgruppen til at forstå, hvordan IOGT adskiller sig fra andre organisationer inden for området og hvorfor IOGT's tilbud er unikt. Få målgruppen og dennes omgangskreds til at opfatte IOGT som en "cool" organisation og dermed ændres målgruppens selvopfattelse væk fra offerrollen. Ændre målgruppens, forældres (forældre med et alkoholmisbrug), andre pårørendes, fonde og omverdenens syn på IOGT og dermed deres syn på brugere af IOGT s tilbud. *IOGT havde i alt ,- DKK som de kunne ofre på kampagnen. Beløbet skulle inkludere udgifter til reklamebureau, produktion af materialer (tryk/print), indkøb af emballage til forsendelse og evt. porto med andre ord alt!

4 3. Målsætning (de konkrete målbare mål for den aktuelle kampagne) PRIMÆRE MÅLSÆTNING: Få så mange i målgruppen til at tilmelde sig IOGT's tilbud til børn & unge for så få midler som overhovedet muligt. SEKUNDÆRE MÅLSÆTNING: Øge interessen for IOGT i målgruppen for så få midler som overhovedet muligt.

5 4. Kampagne- og kommunikationsstrategien 1. Skabe en kommunikationsplatform, der formidler budskabet i øjenhøjde med målgruppen og alle øvrige børn og unge uden for målgruppen. Ved at skabe grundlag for identifikation for alle (udover målgruppen) er det håbet, at tabuisering af det at være barn/unge til en forældre med et alkoholmisbrug, kan nedbringes. Vi skal væk fra image om offerrolle. 2. Børn/unge med forældre, der har et alkohol misbrug er ofte meget udadvendte, ressource stærke, initiativrige og populære. Og for at nedbryde deres oparbejdede modvilje mod mother-theresaagtige kampagner (hvor de unge udstilles som ofre og frelsende voksne tilbyder deres påtagede forståelse og omklamrende omsorg), var det en afgørende præmis for 3fisk, at de unge skulle kunne identificerer sig med personen i kampagnen. 3. Ironien skal være stærkt repræsenteret i kommunikationsplatformen, fordi det viser afsenderens respekt for målgruppen samt distance til sig selv, som organisation (IOGT skal opfattes som en uhøjtidelig og ligefrem organisation). Ironi bruges af børn & unge til f.eks. at etablere og stadfæste en gruppes identitet og individets tilhørsforhold til gruppen. Ved at benytte ironi forventes det derfor, at målgruppen og øvrige børn & unge i højere grad vil kunne identificere sig med "universet" end de typiske kampagner de bliver eksponeret for fra lign. organisationer. 4. 3fisk foreslog IOGT en DM kampagne målrettet skoler og ungdomsuddannelser i Aarhus kommune den billigste og mest effektive måde at nå flest mulige indenfor målgruppen.

6 5. Mediestrategien IOGT varetog selv mediestrategien, som var simpel og billig: A. Udsendelse af plakater, brochure og postkort til skolekontoret i skoler og ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune.

7 6. Kreativt koncept Skabe en kommunikationsplatform, der formidler budskabet i øjenhøjde med målgruppen og alle øvrige børn og unge uden for målgruppen. Ved at skabe grundlag for identifikation for alle (udover målgruppen) er det håbet, at tabuisering af det at være barn/unge til en forældre med et alkoholmisbrug, kan nedbringes. Vi skal væk fra image om offerrolle. Børn/unge med forældre, der har et alkohol misbrug er ofte meget udadvendte, ressource stærke, initiativrige og populære. Det skal kampagnen afspejle. Kampagnen skal være modpol til de mother-theresa-agtige kampagner, hvor de unge udstilles som ofre og frelsende voksne tilbyder deres påtagede forståelse og omklamrende omsorg. Det er en afgørende præmis for 3fisk, at de unge skal kunne identificerer sig positivt med personen i kampagnen. Vi viser handledygtige helte/heltinder, IKKE ofre. Ironien skal være stærkt repræsenteret i kommunikationsplatformen, fordi det viser afsenderens respekt for målgruppen samt distance til sig selv, som organisation (IOGT skal opfattes som en uhøjtidelig og ligefrem organisation). Ironi bruges af børn & unge til f.eks. at etablere og stadfæste en gruppes identitet og individets tilhørsforhold til gruppen. Ved at benytte ironi forventes det derfor, at målgruppen og øvrige børn & unge i højere grad vil kunne identificere sig med universet end de typiske kampagner, de bliver eksponeret for fra lign. organisationer.

8 Informationsplakat_A Kampagnens bærende element og hovedvisualitet: Infoposters (A2) til ophængning på skoler og fritidsordninger.

9 Informationsplakat_B Kampagnens bærende element, sekundær visualitet: Infoposters (A2) til ophængning på skoler og fritidsordninger.

10 Kampagnesite

11 Kampagnesite Forside.

12 Kampagnesite Underliggende side.

13 Kampagnesite Underliggende side.

14 Infofolder

15

16 Infofolder Informationsfolder, m65. Forside.

17 Infofolder Informationsfolder, m65. Midteropslag.

18 Infofolder Informationsfolder, m65. Bagside.

19 Postkort_A Postkort til runddeling på skoler og i fritidsordninger.

20 Postkort_B Postkort til runddeling på skoler og i fritidsordninger.

21 Postkort_C Postkort til runddeling på skoler og i fritidsordninger.

22 Postkort_D Postkort til runddeling på skoler og i fritidsordninger.

23 Bureaudirektøren

24 8. Økonomifordeling IDE & KONCEPT Udvikling af strategi (3fisk) Udvikling af kreativt koncept (3fisk) DESIGN & LAYOUT (plakater, brochure og postkort) Design & layout (3fisk) Rentegning (3fisk) Koordinering & projektledelse (3fisk) KAMPAGNE SITE Design & layout (3fisk) Programmering (3fisk) Test & launch (3fisk) FOTO, CASTING & MODEL Fotograf (3fisk) Modeller (3fisks ledelse og medarbejdere) Makeup & styling (modellerne selv) PRODUKTION Tryk af plakater (Trykkestedet) Tryk af postkort (Trykkestedet) Tryk af infofolder (Trykkestedet) DM (Direct Marketing) Indkøb af paprør Porto TOTAL: DKK

25 9. Effektmåling IOGT DM-kampagnen blev sendt til: 50 skoler i Aarhus 59 ungdomsuddannelse 14 friskoler 95 skoler opland til Aarhus I følge danske undersøgelser er hver 5 barn/unge i Danmark berørt af forældres misbrug af alkohol. IOGT kampagnen var målrettet de årige som udgør ca unge i Aarhus. Således beregnes IOGTs målgruppe at udgøre ca unge. Et år efter kampagnen har devoksnedrikker.dk haft 435 unikke besøgende og responsraten på kampagnen beregnes på det grundlag til at være ca. 15,5 % I betragtning af kampagnes budget samt det prekære og tabubelagte emne, havde IOGT ikke drømt om at kampagnen ville blive, så godt modtaget og have så stor effekt. IOGT s egne oplevelser af kampagnens effekt er: Vi har fået en del henvendelser fra skolelærere som har ønsket at høre mere om vort arbejde og der er også kommet flere børn i grupperne (kampagnen smitter altså også af på gruppen for de 8-14 årige, hvilket var tilstræbt, selvom kampagnens hovedfokus lå på unge fra år). I kampagneperioden måtte vi oprette ekstra hold. Når vi har ringet til skolerne for at høre om de har modtaget og benytter vores materialer, kan de alle huske os (kampagnen) og de fortæller, at plakaterne hænger på skolen og at de synes, det er meget relevant og godt materiale. Susanne Franske, IOGT

SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK

SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK Sydbank skabte en markant effekt, da banken sendte en direct mail med tilbud om en ny 18/25 konto

Læs mere

TBWA & BBDO IAA PRISEN 2014. Informationskampagne om tatoveringer for Miljøstyrelsen. Den 16. februar 2015

TBWA & BBDO IAA PRISEN 2014. Informationskampagne om tatoveringer for Miljøstyrelsen. Den 16. februar 2015 IAA PRISEN 2014 Informationskampagne om tatoveringer for Miljøstyrelsen Den 16. februar 2015 BAGGRUND Miljøstyrelsen offentliggjorde i 2012 en analyse af de 65 mest anvendte tatoveringsfarver på det danske

Læs mere

Lærervejledning til Alkoholproblemer i familien

Lærervejledning til Alkoholproblemer i familien Lærervejledning til Alkoholproblemer i familien Hvordan er emnet relevant i skoleundervisningen? Unge fra familier med alkoholproblemer er på mange måder en glemt og nedprioriteret gruppe. TUBA, Terapi

Læs mere

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger er udarbejdet i juni 2009 Initiativet er finansieret af

Læs mere

Jorden rundt på 80 dage IAA 2011

Jorden rundt på 80 dage IAA 2011 Jorden rundt på 80 dage IAA 2011 Baggrund Antallet af børn, der hver dag bliver kørt i bil til skole, er fordoblet i løbet af de seneste femten år Konsekvenserne heraf er en stor gruppe inaktive, overvægtige

Læs mere

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 HVORFOR KOMMUNIKERER VI?... 3 DET STRATEGISKE FUNDAMENT... 3 Fremtidsdrøm... 3 DNA... 4 INDSATSOMRÅDER... 4 Strategi 2015... 4 Kommunikationssituation...

Læs mere

OPLÆG TIL MARKEDSFØRING AF SMARTPHONE APP FOR PENGE- OG PENSIONSPANELET

OPLÆG TIL MARKEDSFØRING AF SMARTPHONE APP FOR PENGE- OG PENSIONSPANELET Kommunikation DMJ 4. semester opgave, gruppe 10 OPLÆG TIL MARKEDSFØRING AF SMARTPHONE APP FOR PENGE- OG PENSIONSPANELET Lars Thyregod, Jens Hjalte Løgstrup & Mads Severinsen 1 Skal man opnå maksimal kenskab

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012.

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. TBWA\ Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. 2 Baggrund Hvis vi kan få alle danske bilister til at følge

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening. Strategi 2020. Større, stærkere, bedre vi vil så meget mere!

Dansk Cøliaki Forening. Strategi 2020. Større, stærkere, bedre vi vil så meget mere! Dansk Cøliaki Forening Strategi 2020 Større, stærkere, bedre vi vil så meget mere! STØRRE, STÆRKERE & BEDRE VI VIL SÅ MEGET MERE! Baggrund De sidste par år er der sket rigtig meget i Dansk Cøliaki Forening

Læs mere

AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN

AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN Augmented Reality giver tryksagen en ny dimension, og det kunne 2.800 marketing- og kommunikationschefer

Læs mere

BRIEF BRYD DEN LARMENDE TAVSHED BØRN, UNGE & SORG

BRIEF BRYD DEN LARMENDE TAVSHED BØRN, UNGE & SORG BRIEF BRYD DEN LARMENDE TAVSHED BØRN, UNGE & SORG Agenda DEL 1: KOMMUNIKATIONSOPGAVEN SIDE 1: Årets afsender-organisation 4 2: Kort om Børn, Unge & Sorg 4 3: Problemstillingen 4 4: Kommunikationsopgaven

Læs mere

Bilag 21. Delrapport vedrørende forsvarets rekrutteringsstrategi

Bilag 21. Delrapport vedrørende forsvarets rekrutteringsstrategi Arbejdsgruppen vedr. justering af forsvarets personelog uddannelsesstruktur 11-12-2006 Bilag 21 Delrapport vedrørende forsvarets rekrutteringsstrategi Indholdsfortegnelse Indledning 2 Identifikation af

Læs mere

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS Erfaringsopsamling Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010 Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resume... 4 Beskrivelse af børnegruppeforløbet... 6 Erfaringsopsamlingens

Læs mere

Landsdækkende markedsføring af Netmedier - Afsluttende rapport

Landsdækkende markedsføring af Netmedier - Afsluttende rapport Landsdækkende markedsføring af Netmedier - Afsluttende rapport Indholdsfortegnelse 1. Projektforslagets mål... 3 2. Målgruppe... 3 2.1 Målgruppebeskrivelse... 3 2.2 Kendskabsgrad hos målgruppen... 4 2.3

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Man kan godt sælge biler pr. e-mail - en case om Peugeot 307

Man kan godt sælge biler pr. e-mail - en case om Peugeot 307 Man kan godt sælge biler pr. e-mail - en case om Ansvarligt bureau Annoncør Peugeot Forfattere Jeppe Hartmann Berggreen Mikkel Lippmann Bertrand Carton Executive Summary Advertising Effectiveness Award

Læs mere

10 gode råd. Udsatte børn og unges fritidsliv

10 gode råd. Udsatte børn og unges fritidsliv 10 gode råd Udsatte børn og unges fritidsliv Indhold Indledning 4 Råd nr. 1 Skab enighed om hvem målgruppen er 6 Råd nr. 2 Forankring af fritidspas i kultur- og fritidsforvaltningen 8 Råd nr. 3 Aktiv inddragelse

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

Konceptudvikling. Projektplan

Konceptudvikling. Projektplan Konceptudvikling Vi vil gerne udvikle et koncept til Facebook siden for InnovationHøjskolen Ryslinge, for at gøre den mere attraktiv. Vi vil gøre Facebook siden mere personaliseret, så den passer til højskolen,

Læs mere

Markedsføring til børn og børnefamilier

Markedsføring til børn og børnefamilier Markedsføring til børn og børnefamilier Strategiske anbefalinger Udarbejdet af Kidvertising Agency 2011 Materialet er udarbejdet med støtte fra: DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Læs mere

Responsiv hjemmeside

Responsiv hjemmeside Kom/it niv.a 3.år Responsiv hjemmeside Hospidana Carina Aa Hansen, Mathias Larsen, Peter Lærke 2014 Forord I vores rapport vil man kunne gå ind og læse omkring hvorfor vi har valgt at opbygge vores hjemmeside

Læs mere

Læringsstile. er kun en del af løsningen. Af Morten Stokholm Hansen, lektor

Læringsstile. er kun en del af løsningen. Af Morten Stokholm Hansen, lektor Læringsstile er kun en del af løsningen Af Morten Stokholm Hansen, lektor Gauerslund Skole og skoleleder Magnus te Pas blev landskendt i efteråret 2008, da de forsøgte at blive en skole i verdensklasse

Læs mere

En beretning om en direct mail kampagne og dens effekt

En beretning om en direct mail kampagne og dens effekt RESPONSUM! En beretning om en direct mail kampagne og dens effekt I Den Grafiske Branche har vi igennem tre år argumenteret for, at en direct mail har stor effekt. Vores overordnede budskab har været,

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Det diskuteres i øjeblikket at ændre reglerne for revisorer for at skabe en større adskillelse imellem revisor og kunder. Et forslag er

Læs mere

Casé 3 Garden Style. Henrik Dehlendorff Jensen 250188-2073 Århus Købmandsskole HGS Hold 5 Salg og Service v. Lars Henrik Jedig Pedersen

Casé 3 Garden Style. Henrik Dehlendorff Jensen 250188-2073 Århus Købmandsskole HGS Hold 5 Salg og Service v. Lars Henrik Jedig Pedersen Casé 3 Garden Style Henrik Dehlendorff Jensen 250188-2073 Århus Købmandsskole HGS Hold 5 Salg og Service v. Lars Henrik Jedig Pedersen Indholdsfortegnelse 1. Idé og Idégrundlag... 4 2. Segmentering og

Læs mere

Projekt Kom/it A Semester 6

Projekt Kom/it A Semester 6 Jeanette Bengtsen og Isabel Odder Projekt Kom/it A Semester 6 Applikation - Virette Klasse 3.5k 05-04-2011 Indholdsfortegnelse: Indledning:... 2 Bollemodel:... 3 Formål og præmis:... 3 Indhold:... 3 Målgruppe:...

Læs mere