Sommerferie Så stod vi overfor den tilbagevendende store årlige beslutning til højre eller venstre ved Løverodde??

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2011. Så stod vi overfor den tilbagevendende store årlige beslutning til højre eller venstre ved Løverodde??"

Transkript

1 Sommerferie 2011 Lørdag d Startede med regn fra morgenstunden, men heldigvis kunne vi pakke traileren inde i stalden, så selv om det regnede, så var vi utålmodige og klar. Endelig ved 15 tiden klarede det op, og vi tog afsted. Det holdt næsten tørt mens vi fik grej ombord ovre ved mastekranen, og derefter sejlede vi over på vores plads og fik grejet stuvet ordentligt på plads. Klokken var vi sejlklare, og helt enige om ikke at sejle nogen steder hen!! - kort sagt - vi blev i bådehavnen, og valgte at besøge den nye grillbar for at slippe for madlavning og opvask det var et godt valg biksemaden var rigelig og øllet koldt!! Det var gråt og stadig bygevejr da vi gik til køjs. Søndag d Så stod vi overfor den tilbagevendende store årlige beslutning til højre eller venstre ved Løverodde?? Klokken var det skyet, og lidt småregn i byger, men ikke desto mindre lettede vi klokken Motoren trak lidt med på vej nordud af bæltet, men fra Strib blev det ren sejlads for sejl. Efterhånden klarede det op og der kom solstrejf, der var byger på træk, men de gik alle udenom vores lille boble af blå himmel fin sejlads med agten for tværs i svag-jævn S'lig vind. Vi var afsted, og vi fik lov til at sejle langt - fordelene ved at sejle langt er utallige, men en af de helt indlysende er, at man halvdelen af tiden har forkøjen helt for sig selv med begge dyner!!!! - det er luksus. Klokken 12 passerede vi Lushage på Samsø i aftagende vind og en irriterende strømsø. Ved 13 tiden rullede vi genuaen ind og startede motoren. Der var masser af trafik i storskibsruten, men vi fandt et passende hul og passerede vinkelret på, lige syd for trafiksepareringen ved Hatter Rev. Klokken havde vi Sejerø tværs, stadig sol og tørvejr hos os, selv om vi kunne se regnbyger rundt om i horisonten. Klokken ankom vi til Odden Havn i næsten stille og sol!! - i alt 75 sømil dejligt at være i gang.

2 Mandag d Som lovet friskede det kraftig op i nattens løb, så vi vågende til hård W og NW'lig men dejligt dansk sommervejr med sol og skyer. Dagen blev brugt til lange traveture i og omkring Havnebyen, og hygge ombord FERIE!! Tirsdag d Så skulle der sejles igen afgang Odden 7.30 i jævn-frisk W'lig, overskyet, men tørt. En hidsig rulletur hen langs Odden og nordkysten af Odsherred. Plat læns og noget sø. Valgte at bjærge genuaen, den kunne ikke stå fuldt, men klaskede fra side til side, men vi holdt stadig omkring 5.5 kn kun for storsejl. Klokken 10 passerede vi Grønne revle og rullede ind i læ I Isefjorden det passede lige til 10 øl og chokolade. Fra Nakke og ind til Nykøbing var den noget spids, men med små sejl og motor så... Klokken ankom vi til Nykøbing Sjælland hvor vi fik en fin pæleplads, med snuden i vinden en fin lille frokostsejlads på 24 sm.

3 Eftermiddagen bød på en lang travetur i Nykøbing og omegn, ud forbi vores gamle hus og gennem skoven ud til ANS. Da vi gik til køjs kom den lovede varmfront med finregn. Onsdag d Det var gråt fra morgenstunden, men tørt og efterhånden kom solen frem, så da vi startede klokken 9 i svag-jævn SW'lig var vejret rigtigt fint. Vi kunne med et par tommer slæk på holde Kongsøre op, og selv nedenfor Kongsøre kunne vi lige nøjagtig holde Hønsehalsen op for sejl, så først da vi skulle ind af renden mod Holbæk, fik vi den lige i snuden og rullede genuaen ind, og så ups pludselig stod vi med hele indhalerlinen i cockpittet den havde simpelthen sluppet sit greb i rullen. Der kom hurtigt en sejsing omkring genuaen, så den ikke begyndte at rulle ud igen, og for motor og storsejl gik det ind mod Holbæk marina hvor vi ankom efter 13 sm. Holbæk var frihavn, og der var trådløst Internet, så det var ikke så ringe endda. Vi tog bussen ind til Byen afstanden var lige i overkanten til vores fodsportslige ambitioner. Byen blev gennemgået på langs og på tværs, og blandt fundene var et skruetrækkersæt med de nødvendige torx bits så genuarullen kunne blive repareret. Aftensmaden blev indtaget på en passende cafe i Holbæk dejligt koldt fadøl, og ingen bil der skulle styres hjem.

4 Torsdag d I nattens løb blev det sprøjtende regnvejr, men det var klinget af, da vi kl i frisk W'lig med gråt, men tørt vejr forlod Holbæk. Efter en rigtig fin sejltur medvind sæ'fø'li'!!! - i solskin, ankom vi til Frederiksværk allerede klokken 10 (afstandene her i Fjorden er ikke svimlende!!) hvor vi efter 19 sm fik en fin plads med snuden i vinden. Dagen blev brugt med den sædvanlige omfattende fodtur rundt i Frederiksværk, og aftenen der var Sankt Hans, bød på tale af borgmesteren og stort bål på havneområdet i gråt og blæsende vejr. Fredag d Afgang fra Frederiksværk kl. 7 i jævn NW'lig, skyet og koldt, men tørt. Agten for tværs mod Frederikssund og broen. Vi havde også strømmen med, og da første broåbning på en hverdag, var klokken 9, så bjærgede vi genuaen for ikke at komme alt for tidligt derned. Men vi var alligevel fremme allerede 8.40 og fangede afviserværket med en fortøjning, mens vi ventede på at brovagten skulle vågne. På slaget 9 blev broen åbnet og vi fortsatte vores tur mod Roskilde i susende fart med efterhånden hård W'lig, nu med solstrejf. Ved Eskildsø kom vi i læ bag skoven, og måtte lige lade motoren trække med 10 minutter for at kunne holde renden. Kl ankom vi til Roskilde og fandt efter nogen søgen den eneste ledige plads i lystbådehavnen. Vi kunne godt mærke at ferien ikke var startet endnu, så alle var hjemme stadigvæk. 20 sm blev det til.

5 Eftermiddagen blev brugt på en grundig tur rundt i Roskilde, så selvom vi lige holdt et pitstop på en cafe, så var benene godt brugt da vi kom ned fra Roskilde (der jo ligger på første sal i forhold til havnen) og kom ombord igen. Vejret var efterhånden blevet meget blæsende fra W og NW. Lørdag d Vejrudsigten fik som sædvanlig ret, med hård NW'lig, solstrejf, men koldt, så vi satte vores plan om Vikingeskibsmuseet i søen. De åbnede klokken 10 og vi var klar!! Museet var et dejligt gensyn, og hele den nye museumsø, med havn og arbejdende værksteder var en meget spændende oplevelse. Vi så bl.a. Ottar (en snekke bygget over et at Skuldelev fundene) som var ved at gøre klar til et sommertogt til Gotland. Vi var ombord i Havhingsten, der er et langskib også en kopi af et Skuldelev fund den var for et par år siden en tur i Dublin hvor originalen blev bygget midt i 1000 tallet, filmen fra den tur så vi også på centret.

6 Alt i alt en meget spændende dag, der resulterede i en meget forsinket frokost i en grillbar der passende hed Vikingen og en efterfølgende endnu mere forsinket middagssøvn. I løbet af aftenen aftog den hårde NW'lige. Søndag d Så stod vi igen overfor et af livets store beslutninger skulle vi dreje til styrbord (og gå ned gennem Øresund) eller til bagbord (og tage turen tilbage langs Odden til Jylland igen???) I hvert fald stod vi relativt tidligt op og klokken 6.15 forlod vi Roskilde i ganske svag SW'lig og tørt, gråt og koldt vejr. Vi lagde optimistisk ud for sejl og motor, men allerede ved Eskildsø blev genuaen rullet ind, og det blev motorsejlads nord på. Ved Eskildø så det ud til, at vi havde en lille smule medstrøm, så farten blev sat lidt ned for at få det til at passe med broåbning 8.30 men AK skipperens optimisme havde været for stor, og efterhånden fik vi relativ hård modstrøm, så vi kom for sent, og måtte vente i 25 minutter til klokken Vi fortsatte for motor og klokken 12 passerede vi Grønne revle og drejede mod vest. Vejrudsigten fortalte, at det kunne blive en lidt blandet fornøjelse at gå den anden vej, med opfriskende SØ ned gennem Øresund og så NW og W når vi skulle videre syd om Sjælland, og samtidig rigtigt sommervejr præcis når vi ville være i København. Vi blev derfor meget hurtige enige om at udnytte den SØ'lige til at tage med vinden mod Jylland igen. Hele turen langs Odsherredskysten foregik for motor i næsten havblik og efter 42 sm ankom vi til Odden Havn igen. De fodsportslige udfoldelser blev begrænset til en tur op i brugsen, hvorfra vi hjembragte 10 l diesel båret i armene hele vejen!! Det blev en rigtig flot aften med sol og sommer. Mandag d Så blev det SOMMERferie sol fra en skyfri himmel. Chefen havde besluttet, at vi skulle afsted fra morgenstunden, så kl 6.20 forlod vi Odden for motor i havblik og sol fra en skyfri himmel. Ved Snekkeløbet havde vi en kort overvejelse, om det skulle være Sejerø, men en vejrudsigt der lovede rigtig frisk SØ'lig for næste dag medførte, at vi holdt fast i plan A og holdt snuden mod Jylland. Vi passerede storskibsruten klokken 9, men der var kun ganske få af de store lige da vi skulle passere. Vi havde fornøjelsen af rigtig mange marsvin på turen, der efterhånden bød på ganske svag S'lig vind. Kl gik vi for anker i Begtrup Vig, ved Kongsgårde bro efter 38 sm. Det var stadig suverænt flot sommervejr, med langsomt opfriskende SØ'lig.

7 Sørine Snegl blev pumpet op, og vi aflagde et besøg i Danmarks bedst beliggende Brugsforretning!! Det eneste der manglede i bugten var en lille ydmygt græsk strandtaverna, hvor vi alle sammen kunne være sejlet ind i gummibådene og... Tirsdag d Efter en flot stille nat med over 10 ankerliggere i bugten vågnede vi op til en frisk SØ'lig og sol fra en skyfri himmel. Skipperen besteg Sørine og hente ganske frivilligt morgenbrød i Brugsen. Efter det store morgenbord i cockpittet lettede vi klokken 9.45 for sejl fra ankerpladsen.

8 En hurtig sejltur (medvind igen!!) i rigtig frisk SØ'lig rundt om hjørnet og ind i Knebel Vig. Det sidste stykke skulle vi sno os rundt om et muslingebrug, der er anbragt så det næsten spærrer for ankerpladsen i den SØ'lige del af bugten, så det blev for motor. Klokken kunne vi lade ankeret gå efter 14 sm. Sol og sommer!!! Da det sidst på dagen blev lidt køligere tog vi en Sørine tur i land der var meget fladt meget langt ud, så vi måtte bære Sørine meget langt!! En tur op og ned af stedets eneste gade der var et lille spisested, men med gourmetdrømme, så det gik vi relativt hurtigt forbi igen manglede vi den lille græske Taverna... Vel ombord var der bud efter den anden af vores to solar showers som vi havde fyldt på Odden med udsigt til sommer. En glimrende opfindelse der i al sin enkelthed består af en sort vandsæk, der indeholder vand nok til et brusebad til 2 personer, og som takket være solens varme i løbet af dagen får en behagelig badetemperatur. Selv om solen skinner og luften er meget varm, så er havtemperaturen IKKE badeagtigt skipperen var stærkt fristet, da vi bar Sørine ud fra stranden, men da vi kom ud på lidt dybere vand forsvandt fristelsen fuldstændig!!! Vi lå helt alene på vores ankerplads enkelte andre lå ved unionsbøjerne selv om der ikke rigtig var læ ved dem skræmt væk af muslingebruget?? En fin men blæsende aften med solnedgang over Århus. Onsdag d En flot men blæsende nat. Sørine blev pakket sammen på ruftaget efter morgenmaden i cockpittet, og klokken 10 var vi klar til langsom afgang. Forlod ankerpladsen for sejl i frisk SØ'lig og sol fra en skyfri himmel, men den lovede koldfront kunne vi godt begynde at ane ude i SW.

9 Klokken havde vi fast i Nappedam, og valget af pæleplads var sådan lidt hip som hap nu var vinden frisk SØ'lig, men i løbet af natten ville den gå i NW, så hvad gør en god radikal vi valgte en plads med snuden mod NØ!! Sejlturen indskrænkede sig til sølle 6 sm, men da vi jo som sædvanlig havde medvind, så gik det gevaldigt, selv om vi på grund af den platte lænser og den korte distance kun gad sætte genuaen. Dagen bød på en god middagssøvn mens den værste middagshede fortog sig, og derefter gik vi op og lånte to af klubbens cykler - hurra for dem, Chefen havde truet med, at vi skulle vandre på vores flade konvolutter hele vejen nu kunne vi cykle over halvdelen af vejen ud til Kalø Slotsruin et imponerende anlæg fra 1300 tallet. I mangel af græsk Taverna måtte pølseboden ved slotsruinen levere en lidt tidlig aftensmad. I eftermiddagens løb var fronten langsomt vokset op på himlen, og da vi var gået til køjs kom den lovede regn. Torsdag d Og det regnede og regnede og regnede hele dagen!!! Fronten blev simpelthen liggende over ørerne på os, og gav over 40 mm i området. Dagen blev tilbrag i kahytten, køjen, foran fjernsynet (heldigvis havde vi købt en måneds Boxer abonnement det gav ca. 30 kanaler!!), ved PC'en (Nappedam har gratis Internet!!!) og i badekabinen (Nappedam har gratis bad incl. i havnepengene!!). Derudover havde vi en god forsyning af gamle sladderblade og bøger, så vi klarede den, men med havnekulleren lurende lige under overfladen. Fredag d. 1-7 Endelig tørvejr!!, nu var der så kun lidt blæsevejr tilbage, men 8.20 forlod vi havnen, der var lige plads til at løbe op og sætte sejl inde i havnen, så alt var klaret op inden vi stak næsen udenfor. Den var spids, men vi kunne lige strække op til Egå for storsejl og motor, det gav lidt vand indover, men rorgængeren kunne lige krybe lidt i læ af sprøjtekysen. Vinden var hård af WNW, og det var gråt, men tørt. Det tog lige to timer at sejle de 8 sm, så klokken gik vi havn i Egå, og fandt en fin pæleplads med snuden mod SW.

10 Nu trængte vi til lidt nye indtryk og fik hurtigt gjort klar til en bytur. Med bussen fra Egå og ind til Århus centrum, og så ellers den store udvidede tur rundt i hele gågadenettet i den indre by. Frokosten blev indtaget i Ankara der havde tyrkisk frokostbuffet til 49 kr og store kolde fadøl. Vejret var efterhånden klaret ganske fornuftigt op, og det var dejligt køligt til sådan en bytur. Turen blev så lang så vi også lige måtte tanke op med et besøg i cafeen i Bruuns Galleri. Vel hjemme ombord fik vi et velfortjent hvil, inden aftenens filmudskejelser. Til natten kom så dagens regn!! Lørdag d. 2-7 Så blev det regnvejr igen knap så massivt som i forgårs, men alligevel!!! Vi var nødt til at udruste en ekspedition op i det lokale center, da vi var ved at løbe tør for en del, men det klarede vi i en periode med kun finregn. Glimrende fjernsyn, men desværre kun elendigt Internet. Og det var så ligesom det der skete den dag 0 sømil på loggen!! Søndag d. 3-7 Så skulle der sejles vejret var tungt gråt og meget usigtbart, men vinden var OK jævn fra W og NW, så vi havde halvvind ned langs den jyske kyst. Nu kunne vi begynde at mærke at ferietiden var begyndt, der var efterhånden mange sejlere på vandet. Der var faktisk så mange sejlere så vi i perioder måtte slå Maren Mule (vores trofast autopilot) fra og håndstyre det var helt urimelige arbejdsvilkår for den vagthavende, der jo så også måtte lægge navigationslitteraturen fra sig. Efterhånden klarede det op, og da vi nåede Juelsminde klokken efter 35 sm var vejret såmænd ganske fornuftigt. De lokale viste sig venligtsindede, og indstillet på tuskhandel, så den bød på fersk pålæg og kold mælk til frokost. Efter en velfortjent middagssøvn og et bad gik vi en tur rundt i Juelsminde og endte nede på havnen hvor skipperen gav aftensmaden. Som afslutning på dagens moleræs hørte vi en trompetist fra den

11 lokale garde spille solen ned. Mandag d. 4-7 Skipperen hentede morgenbrød og morgenmaden blev indtaget i cockpittet i morgensolen. Da skibshandleren åbnede klokken 10 skaffede skipperen gas, mens chefen tog sig af de øvrige fornødenheder oppe i byen, så klokken var vi under sejl, i jævn NW'lig, og forventede en rask tur ned i Tragten. Men men - men sådan gik det ikke ret hurtigt begyndte det at flove så motoren måtte hjælpe til, og lige midt i skipperens frivagt kom vinden frisk igennem fra SW ude midt på Vejlefjord. Chefen måtte derfor krydse, og skipperen havde ligefrem besvær med at holde sig fast i køjen!! Ned langs Trelde Næs var der solstrejf og vinden aftog, i Bæltet havde vi svag modstrøm, og klokken 14.50, efter 25 sm gik vi for anker i mundingen af Gamborg Fjord helt oppe under revet. Nu var vi på hjemmebane igen. Aftenen og natten blev rolig, vi havde besøg af et par marsvin som gryntede omkring os. Vi lå i alt 4 for anker der i mundingen. Dagens underholdning stod en tysker for, han kom sidst på eftermiddagen stolt sejlende for sejl ind i Gamborg Fjord, helt ovre under Fyn. Han hold på ned gennem fjorden, indtil han kom ned og kunne kigge ind bag Svinø. Så blev sejlene bjærget, og for motor dampede han ud af Gamborg Fjord igen der faldt vores beundring for ham vi troede at han ville ned og ligge for anker, men så viste det sig, at han bare ikke anede hvor han var, og var drejet forkert!!! Tirsdag d. 5-7 Efter en god og rolig nat vågnede vi til gråt og diset, stille vejr. Klokken 7.10 tøffede vi for motor ud af Gamborg fjord og sydpå i en masende modstrøm. Der kom af og til byger med lidt finregn og meget ringe sigtbarhed. Mange feriesejlere på vandet, men kun et par stykker passerede sammen med os bag om Linderum der er fordele ved at være lokalkendt!!

12 kl ankom vi efter 21 sm til Haderslev hvor vi fandt en fin pæleplads inde ved sejlklubben i bunden af havnen. Rema 1000 lå hvor Rema 1000 plejer at ligge, så der var fersk pålæg og kold mælk til frokost. Efter en velfortjent middagssøvn (frivagterne er IKKE så lange på de her småture!!) fik vi et bad, og klædte om i landgangstøj, da chefen ville spendere aftensmaden i byen. Onsdag d. 6-7 Vejret var flot fra morgenstunden, med sol fra en skyfri himmel og morgenmad i cockpittet, men vejrudsigten lovede frontpassage med regn og torden allerede sidst på dagen. Et lille indkøbsraid hos slagter, bager og supermarked lagde grunden til en frokost sammen med datter og svigersøn der kom på besøg over land. Vi havde egentlig planlagt måske at sejle om eftermiddagen, men den hurtigt optrækkende front med udsigt til regn og tordenbyger, og dermed følgende vindspring gjorde vores planer om ankerligning til skamme. Vi blev derfor hængende i Haderslev og studerede de to gåsefamilier med hver 5 ællinger der holdt til i bunden af havnen.

13 Og ganske rigtigt da vi havde sovet til middag og skulle have the var himlen grå og DMI's radar sagde at fronten var hastigt på vej det første tordenskrald hørte vi klokken 18. Det kom hurtigt, men det var så også relativt hurtigt overstået, så da vi gik til køjs ved 23 tiden var det ved at klare op igen, men alt drev af væde. Torsdag d Sommerturens sidste dag startede med sol fra en skyfri himmel, og helt stille, meget fugtigt vejr. Da vi klokken 7.15 startede drev mosekonebrygget hen over vandet. For motor gik det ud af Haderslev Fjord mens vi fik morgenmad. Ikke en krusning på vandet, men idyl som i en skovsø, og ingen andre på vandet overhovedet. Selv ude i Lillebælt var der stort set ikke en krusning, så selvom vi bare for et syns skyld satte storsejlet, så var det motoren der måtte gøre arbejdet hele vejen indtil vi klokken gled ind på vores egen plads i lystbådehavnen efter en kanon god sommerferie med ganske almindelig dansk sommer. Vejret var noget omskifteligt, og bød på sol og regn, stille og blæst, så vi endte på 378 sm i alt lidt i den distancemæssigt tynde ende, men da ikke ringere end det før har været.

Efter noget mad og et par timer i køjen ringede vækkeuret igen klokken 4 - man kan vænne sig til meget meeeen... Vinden var som lovet gået næsten ren

Efter noget mad og et par timer i køjen ringede vækkeuret igen klokken 4 - man kan vænne sig til meget meeeen... Vinden var som lovet gået næsten ren Sommerferien 2008 Sommerferie er altid sejlerferie - sådan er det bare!! I år blev det sen ferie da Katrine gerne ville med, men hun skulle lige 14 dage på ridelejr først - og det skal jo også passes.

Læs mere

hvor det ikke er vejr til så meget andet.

hvor det ikke er vejr til så meget andet. Sommerferien 2009 Sommerferien 2009 var ikke præget af brochure vejr, den var mere sådan almindelig dansk, måske endda lidt til den våde og blæsende side, så det blev ikke de store nye landvindinger i

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Sommerferien 2013. Søndag d. 23-6

Sommerferien 2013. Søndag d. 23-6 Sommerferien 2013 Søndag d. 23-6 Efter gårsdagens festligheder på Fanø var der dømt afgang, men græsset skulle lige have en tur med klipperen og der var også andet der lige skulle ordnes, så klokken blev16

Læs mere

Sommerferie 2012. Søndag d. 1-7

Sommerferie 2012. Søndag d. 1-7 Sommerferie 2012 Søndag d. 1-7 Grundet diverse festligheder i forbindelse med den yngste s studentereksamen, samt en enkelt 100 år s (2x50) fødselsdag lørdag aften var vi først klar til afgang søndag over

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Det gode skib Freja Hvor har vi glædet os til dette års sommerferie, hvor vi rigtig skulle lære den nye båd at kende. Lørdag den 30. juli var det blevet

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront 540 // 542 2 Skagen Frederikshavn 540 // 542 søbrise 501 // 510 3 Strandby Vesterø

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia 6. maj 2009 Selv om jeg nu har haft catamaran i Midelfart Sejlklub og i Middelfart Marina i snart 30

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Sommerferie 2015. Søndag d. 5/7

Sommerferie 2015. Søndag d. 5/7 Sommerferie 2015 Så blev det sommerferie den første sommerferie i Pipaluk, og forløsningen efter 1,5 års renovering og forberedelser. Afgangen blev først søndag eftermiddag, da chefen lige havde en arbejdsweekend

Læs mere

I aften og i nat syd omkring 3-8 m/s, i morgen drejende øst under 5 m/s. God sigt.

I aften og i nat syd omkring 3-8 m/s, i morgen drejende øst under 5 m/s. God sigt. OPGAVE 1 Gilleleje Havn Höganäs Havn Planlæg en natsejlads fra Gilleleje Havn til Höganäs Havn. Farvandsudsigt for Sundet, Bælthavet og Kattegat I aften og i nat syd omkring 3-8 m/s, i morgen drejende

Læs mere

Sjælland Rundt singlehanded low budget

Sjælland Rundt singlehanded low budget Sjælland Rundt singlehanded low budget For den entusiastiske sejler er det svært at komme uden om Danmarks mest succesfulde kapsejlads Silverrudder Grundet tilmeldingsgebyrets størrelse, samt sejladsens

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007 Frederikshavn Sportsdykker Klub Læsø, pinsen 2007 Det er fredag d. 25. maj 2007. Vi skal på dykkertur til Læsø. 11 parate dykkere, mad i lange baner og skulle vi snart finde ud af en blind passager: Murphy!

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 Indledning B-holdets oprindelige bemanding Peder Pral Friis, Svend O. Svenno Nielsen og Søren Fynne Christrup var på denne tur forstærket af John Fishfinder Rahbæk, som

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Det blæser omkring 10 meter fra V, og forbi Hjeml går det fint. Men ved Sjællands Odde,

Det blæser omkring 10 meter fra V, og forbi Hjeml går det fint. Men ved Sjællands Odde, Lillebælt 10. august er det tid til årets anden lange tur. To jomfruelige uger ligger foran os, og vi prøver igen at komme rundt om Sjælland. Så denne lørdag morgen står vi tidligt op, og lægger fra kl.

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Bredde (m) Op/ned slusning

Bredde (m) Op/ned slusning Rejsebrev nr. 05 fra Lauenburg til Wittingen (Elbe-Seite-kanal) Elbe-Seite-kanal er en gravet kanal, og derfor relativ lige. Kanalen åbnede i 1976 og skulle være forbindelse mellem Hamburg og Mittellandskanalen

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Punkt... Side Fredag den 28. januar 2011...3 Lørdag den 29. januar 2011...4 Søndag den 30. januar 2011...5 Mandag den 31. januar 2011...6 Tirsdag den 1.

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal)

Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal) Logbog for SHEIK IV & SKIPPER SKRÆK 4. juni 28.juni 2015 Lynæs - Dragør - Simrishamn - Karlshamn - Karlskrona - Kalmar - Oskarshamn - Västervik - Fyrudden - Mem - Götakanal - Göteborg - Vestkysten af Sverige

Læs mere

Jazz og fadøl blandt andet

Jazz og fadøl blandt andet Side 1 Jazz og fadøl blandt andet En rotur til Tunø og Samsø, 2008. (Se KORT sidst i dokumentet). Af Lars Hector Koudal Århus Havkajak Klub en tidlig solrig morgen. I det bedst tænkelige sommervejr lagde

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive

Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive Fra Kyle of Lochalsh til Orkny 29/7 fredag Vi ville hurtigt til Orkny for at bruge tid på disse øer, så vi havde besluttet at tage tidligt af sted.

Læs mere

A. Indtegn din valgte rute på kortet og opmål de nødvendige søkortskurser og distancer.

A. Indtegn din valgte rute på kortet og opmål de nødvendige søkortskurser og distancer. OPGAVE 1 Marselisborg Havn Knebelbro Havn Planlæg en dagsejlads fra Marselisborg Havn til Knebelbro Havn. En koldfront passerer ind over landet i løbet af eftermiddagen. I formiddag sydvest 3-8 m/s, fra

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Marinehjemmeværnet og Kapsejladsen Sjælland Rundt. Jeg blev fartøjsfører for MHV 61 i August 1971, først dog som menig fører (!). Men min anden store interesse, sejlads med sejlbåde, bevirkede at jeg deltog

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010:

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Vi ankom i går eftermiddags efter en udramatisk tur, som dog bød på en frisk samarbejdsopgave nemlig at proppe otte skytter og en træner ind i

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Mandag 9/8/2010 Vind - svag S til Ø overskyet

Mandag 9/8/2010 Vind - svag S til Ø overskyet Med PEIA på Langtur afsnit 11 Mandag 9/8/2010 Vind - svag S til Ø overskyet Hvad skulle det blive til idag?? vi gad ikke regn og tåge listede os til havnefogeden og loggede den bærbare på nettet hvor er

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Katinka s sidste danske færd i mange år: Aalborg til Lübeck

Katinka s sidste danske færd i mange år: Aalborg til Lübeck Katinka drager sydpå Katinka s sidste danske færd i mange år: Aalborg til Lübeck Klar til afrejse, farvelfest Torsdag og fredag d. 3 og 4 juli fik Lindy og Henrik motormand prøvet Katinka s nye motor ekstra

Læs mere

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Fredag den 2. oktober kl 17:00 stævnede to både ud fra Jyllinge havn. Team Trojka og Team Donna. Vi var i alt 11 skippere og gaster med blandet erfaring, og vi skulle

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Thurø Sejlklub. Vejr for lystsejlere. Dagens emner: Klargøring til sejlads. Vejrudsigter 26-02-2014

Thurø Sejlklub. Vejr for lystsejlere. Dagens emner: Klargøring til sejlads. Vejrudsigter 26-02-2014 Vejr for lystsejlere Mette Hundahl Thurø Sejlklub 1 2 Dagens emner: Marstal Navigationsskole Vejrudsigter Forstå en vejrudsigt Danske vejrtyper Farligt vejr i DK 3 4 Klargøring til sejlads Vejrudsigter

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT 3. kvartal 2011

NØDEBO NIMBUS NYT 3. kvartal 2011 NØDEBO NIMBUS NYT 3. kvartal 2011 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Turen til Berlin 13. april april 2012

Turen til Berlin 13. april april 2012 Turen til Berlin 13. april 2012 25. april 2012 Punkt... Side Fredag den 13. april 2012...3 Lørdag den 14. april 2012...4 Søndag den 15. april 2012...4 Mandag den 16. april 2012...5 Tirsdag den 17. april

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Uge 5. havde en interessant dag

Uge 5. havde en interessant dag Uge 5 Søndag d. 30. juli 2006: Overliggerdag på Læsø. Der var sejlet en båd længere oppe af rækken hvor kunne vi ikke rigtigt se med den virkning, at vi i stedet for at ligge med hækken klemt op af pælen,

Læs mere

Da mit kort ikke virker, må Per en tur i banken inden vi sejler af sted, så vi har penge til skibsprovianten, så vi besøger på vejen til Fuestrup.

Da mit kort ikke virker, må Per en tur i banken inden vi sejler af sted, så vi har penge til skibsprovianten, så vi besøger på vejen til Fuestrup. Rejsebrev nr. 07 fra Recke til Dorsten (Dortmund-Ems & Wesel-Datteln-kanal) Dortmund-Ems-kanalen forbinder industriområdet i Dortmund med kysthavnen i Emden. Kanalen er 217 km lang, men vi skal kun besejle

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Tirsdag den 26. juli: Onsdag den 27. juli: Torsdag den 28. juli: Fredag den 29. juli:

Tirsdag den 26. juli: Onsdag den 27. juli: Torsdag den 28. juli: Fredag den 29. juli: Sommertogt 2016 Tirsdag den 26. juli: Afrejse fra Kaløvig lidt efter klokken 16. Vi sejlede først lidt med storsejl og genua. Senere for spiler, men måtte til sidst opgive, da vinden var løjet til omkring

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

1. læsning: sl Evangelium

1. læsning: sl Evangelium 1. læsning: sl.31.2-6 Herre, hos dig søger jeg tilflugt, lad mig ikke for evigt blive til skamme, udfri mig i din retfærdighed! v3 Vend dit øre mod mig, red mig i hast, vær min tilflugts klippe, den borg,

Læs mere

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park.

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park. foto: frost I år er der 25 års jubilæum, og denne gang har tursejlerne også en chance, uden målerbrev Gå ind på : http://www.palbyfyncup.dk/ og læs om mulighederne, man kan også se hvem der er tilmeldt,

Læs mere

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så blev det kaffetid om bord på færgen til Samsø Ældre Sagen i Egtved lærte pigen på Samsø at kende på grund af hendes store indsigt i Samsøs

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr Formanden har ordet Det kan være en lidt trist årstid, vi netop nu går i møde. Træernes blade bliver brune, luften koldere, og snart skal vi også tænke på at få bådene op, hvilket jo bliver ekstra spændende

Læs mere

Kystturen med Campervenner Østjylland 3. september 8. september 2016

Kystturen med Campervenner Østjylland 3. september 8. september 2016 Kystturen med Campervenner Østjylland 3. september 8. september 2016 Kongsdal v/mariager Kristiansminde v/grenå Slettehage Fyr på Helgenæs Hou Havn Juelsminde Trelde Næs v/ Fredericia 3. september 2016.

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere