Sommerferie Så stod vi overfor den tilbagevendende store årlige beslutning til højre eller venstre ved Løverodde??

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommerferie 2011. Så stod vi overfor den tilbagevendende store årlige beslutning til højre eller venstre ved Løverodde??"

Transkript

1 Sommerferie 2011 Lørdag d Startede med regn fra morgenstunden, men heldigvis kunne vi pakke traileren inde i stalden, så selv om det regnede, så var vi utålmodige og klar. Endelig ved 15 tiden klarede det op, og vi tog afsted. Det holdt næsten tørt mens vi fik grej ombord ovre ved mastekranen, og derefter sejlede vi over på vores plads og fik grejet stuvet ordentligt på plads. Klokken var vi sejlklare, og helt enige om ikke at sejle nogen steder hen!! - kort sagt - vi blev i bådehavnen, og valgte at besøge den nye grillbar for at slippe for madlavning og opvask det var et godt valg biksemaden var rigelig og øllet koldt!! Det var gråt og stadig bygevejr da vi gik til køjs. Søndag d Så stod vi overfor den tilbagevendende store årlige beslutning til højre eller venstre ved Løverodde?? Klokken var det skyet, og lidt småregn i byger, men ikke desto mindre lettede vi klokken Motoren trak lidt med på vej nordud af bæltet, men fra Strib blev det ren sejlads for sejl. Efterhånden klarede det op og der kom solstrejf, der var byger på træk, men de gik alle udenom vores lille boble af blå himmel fin sejlads med agten for tværs i svag-jævn S'lig vind. Vi var afsted, og vi fik lov til at sejle langt - fordelene ved at sejle langt er utallige, men en af de helt indlysende er, at man halvdelen af tiden har forkøjen helt for sig selv med begge dyner!!!! - det er luksus. Klokken 12 passerede vi Lushage på Samsø i aftagende vind og en irriterende strømsø. Ved 13 tiden rullede vi genuaen ind og startede motoren. Der var masser af trafik i storskibsruten, men vi fandt et passende hul og passerede vinkelret på, lige syd for trafiksepareringen ved Hatter Rev. Klokken havde vi Sejerø tværs, stadig sol og tørvejr hos os, selv om vi kunne se regnbyger rundt om i horisonten. Klokken ankom vi til Odden Havn i næsten stille og sol!! - i alt 75 sømil dejligt at være i gang.

2 Mandag d Som lovet friskede det kraftig op i nattens løb, så vi vågende til hård W og NW'lig men dejligt dansk sommervejr med sol og skyer. Dagen blev brugt til lange traveture i og omkring Havnebyen, og hygge ombord FERIE!! Tirsdag d Så skulle der sejles igen afgang Odden 7.30 i jævn-frisk W'lig, overskyet, men tørt. En hidsig rulletur hen langs Odden og nordkysten af Odsherred. Plat læns og noget sø. Valgte at bjærge genuaen, den kunne ikke stå fuldt, men klaskede fra side til side, men vi holdt stadig omkring 5.5 kn kun for storsejl. Klokken 10 passerede vi Grønne revle og rullede ind i læ I Isefjorden det passede lige til 10 øl og chokolade. Fra Nakke og ind til Nykøbing var den noget spids, men med små sejl og motor så... Klokken ankom vi til Nykøbing Sjælland hvor vi fik en fin pæleplads, med snuden i vinden en fin lille frokostsejlads på 24 sm.

3 Eftermiddagen bød på en lang travetur i Nykøbing og omegn, ud forbi vores gamle hus og gennem skoven ud til ANS. Da vi gik til køjs kom den lovede varmfront med finregn. Onsdag d Det var gråt fra morgenstunden, men tørt og efterhånden kom solen frem, så da vi startede klokken 9 i svag-jævn SW'lig var vejret rigtigt fint. Vi kunne med et par tommer slæk på holde Kongsøre op, og selv nedenfor Kongsøre kunne vi lige nøjagtig holde Hønsehalsen op for sejl, så først da vi skulle ind af renden mod Holbæk, fik vi den lige i snuden og rullede genuaen ind, og så ups pludselig stod vi med hele indhalerlinen i cockpittet den havde simpelthen sluppet sit greb i rullen. Der kom hurtigt en sejsing omkring genuaen, så den ikke begyndte at rulle ud igen, og for motor og storsejl gik det ind mod Holbæk marina hvor vi ankom efter 13 sm. Holbæk var frihavn, og der var trådløst Internet, så det var ikke så ringe endda. Vi tog bussen ind til Byen afstanden var lige i overkanten til vores fodsportslige ambitioner. Byen blev gennemgået på langs og på tværs, og blandt fundene var et skruetrækkersæt med de nødvendige torx bits så genuarullen kunne blive repareret. Aftensmaden blev indtaget på en passende cafe i Holbæk dejligt koldt fadøl, og ingen bil der skulle styres hjem.

4 Torsdag d I nattens løb blev det sprøjtende regnvejr, men det var klinget af, da vi kl i frisk W'lig med gråt, men tørt vejr forlod Holbæk. Efter en rigtig fin sejltur medvind sæ'fø'li'!!! - i solskin, ankom vi til Frederiksværk allerede klokken 10 (afstandene her i Fjorden er ikke svimlende!!) hvor vi efter 19 sm fik en fin plads med snuden i vinden. Dagen blev brugt med den sædvanlige omfattende fodtur rundt i Frederiksværk, og aftenen der var Sankt Hans, bød på tale af borgmesteren og stort bål på havneområdet i gråt og blæsende vejr. Fredag d Afgang fra Frederiksværk kl. 7 i jævn NW'lig, skyet og koldt, men tørt. Agten for tværs mod Frederikssund og broen. Vi havde også strømmen med, og da første broåbning på en hverdag, var klokken 9, så bjærgede vi genuaen for ikke at komme alt for tidligt derned. Men vi var alligevel fremme allerede 8.40 og fangede afviserværket med en fortøjning, mens vi ventede på at brovagten skulle vågne. På slaget 9 blev broen åbnet og vi fortsatte vores tur mod Roskilde i susende fart med efterhånden hård W'lig, nu med solstrejf. Ved Eskildsø kom vi i læ bag skoven, og måtte lige lade motoren trække med 10 minutter for at kunne holde renden. Kl ankom vi til Roskilde og fandt efter nogen søgen den eneste ledige plads i lystbådehavnen. Vi kunne godt mærke at ferien ikke var startet endnu, så alle var hjemme stadigvæk. 20 sm blev det til.

5 Eftermiddagen blev brugt på en grundig tur rundt i Roskilde, så selvom vi lige holdt et pitstop på en cafe, så var benene godt brugt da vi kom ned fra Roskilde (der jo ligger på første sal i forhold til havnen) og kom ombord igen. Vejret var efterhånden blevet meget blæsende fra W og NW. Lørdag d Vejrudsigten fik som sædvanlig ret, med hård NW'lig, solstrejf, men koldt, så vi satte vores plan om Vikingeskibsmuseet i søen. De åbnede klokken 10 og vi var klar!! Museet var et dejligt gensyn, og hele den nye museumsø, med havn og arbejdende værksteder var en meget spændende oplevelse. Vi så bl.a. Ottar (en snekke bygget over et at Skuldelev fundene) som var ved at gøre klar til et sommertogt til Gotland. Vi var ombord i Havhingsten, der er et langskib også en kopi af et Skuldelev fund den var for et par år siden en tur i Dublin hvor originalen blev bygget midt i 1000 tallet, filmen fra den tur så vi også på centret.

6 Alt i alt en meget spændende dag, der resulterede i en meget forsinket frokost i en grillbar der passende hed Vikingen og en efterfølgende endnu mere forsinket middagssøvn. I løbet af aftenen aftog den hårde NW'lige. Søndag d Så stod vi igen overfor et af livets store beslutninger skulle vi dreje til styrbord (og gå ned gennem Øresund) eller til bagbord (og tage turen tilbage langs Odden til Jylland igen???) I hvert fald stod vi relativt tidligt op og klokken 6.15 forlod vi Roskilde i ganske svag SW'lig og tørt, gråt og koldt vejr. Vi lagde optimistisk ud for sejl og motor, men allerede ved Eskildsø blev genuaen rullet ind, og det blev motorsejlads nord på. Ved Eskildø så det ud til, at vi havde en lille smule medstrøm, så farten blev sat lidt ned for at få det til at passe med broåbning 8.30 men AK skipperens optimisme havde været for stor, og efterhånden fik vi relativ hård modstrøm, så vi kom for sent, og måtte vente i 25 minutter til klokken Vi fortsatte for motor og klokken 12 passerede vi Grønne revle og drejede mod vest. Vejrudsigten fortalte, at det kunne blive en lidt blandet fornøjelse at gå den anden vej, med opfriskende SØ ned gennem Øresund og så NW og W når vi skulle videre syd om Sjælland, og samtidig rigtigt sommervejr præcis når vi ville være i København. Vi blev derfor meget hurtige enige om at udnytte den SØ'lige til at tage med vinden mod Jylland igen. Hele turen langs Odsherredskysten foregik for motor i næsten havblik og efter 42 sm ankom vi til Odden Havn igen. De fodsportslige udfoldelser blev begrænset til en tur op i brugsen, hvorfra vi hjembragte 10 l diesel båret i armene hele vejen!! Det blev en rigtig flot aften med sol og sommer. Mandag d Så blev det SOMMERferie sol fra en skyfri himmel. Chefen havde besluttet, at vi skulle afsted fra morgenstunden, så kl 6.20 forlod vi Odden for motor i havblik og sol fra en skyfri himmel. Ved Snekkeløbet havde vi en kort overvejelse, om det skulle være Sejerø, men en vejrudsigt der lovede rigtig frisk SØ'lig for næste dag medførte, at vi holdt fast i plan A og holdt snuden mod Jylland. Vi passerede storskibsruten klokken 9, men der var kun ganske få af de store lige da vi skulle passere. Vi havde fornøjelsen af rigtig mange marsvin på turen, der efterhånden bød på ganske svag S'lig vind. Kl gik vi for anker i Begtrup Vig, ved Kongsgårde bro efter 38 sm. Det var stadig suverænt flot sommervejr, med langsomt opfriskende SØ'lig.

7 Sørine Snegl blev pumpet op, og vi aflagde et besøg i Danmarks bedst beliggende Brugsforretning!! Det eneste der manglede i bugten var en lille ydmygt græsk strandtaverna, hvor vi alle sammen kunne være sejlet ind i gummibådene og... Tirsdag d Efter en flot stille nat med over 10 ankerliggere i bugten vågnede vi op til en frisk SØ'lig og sol fra en skyfri himmel. Skipperen besteg Sørine og hente ganske frivilligt morgenbrød i Brugsen. Efter det store morgenbord i cockpittet lettede vi klokken 9.45 for sejl fra ankerpladsen.

8 En hurtig sejltur (medvind igen!!) i rigtig frisk SØ'lig rundt om hjørnet og ind i Knebel Vig. Det sidste stykke skulle vi sno os rundt om et muslingebrug, der er anbragt så det næsten spærrer for ankerpladsen i den SØ'lige del af bugten, så det blev for motor. Klokken kunne vi lade ankeret gå efter 14 sm. Sol og sommer!!! Da det sidst på dagen blev lidt køligere tog vi en Sørine tur i land der var meget fladt meget langt ud, så vi måtte bære Sørine meget langt!! En tur op og ned af stedets eneste gade der var et lille spisested, men med gourmetdrømme, så det gik vi relativt hurtigt forbi igen manglede vi den lille græske Taverna... Vel ombord var der bud efter den anden af vores to solar showers som vi havde fyldt på Odden med udsigt til sommer. En glimrende opfindelse der i al sin enkelthed består af en sort vandsæk, der indeholder vand nok til et brusebad til 2 personer, og som takket være solens varme i løbet af dagen får en behagelig badetemperatur. Selv om solen skinner og luften er meget varm, så er havtemperaturen IKKE badeagtigt skipperen var stærkt fristet, da vi bar Sørine ud fra stranden, men da vi kom ud på lidt dybere vand forsvandt fristelsen fuldstændig!!! Vi lå helt alene på vores ankerplads enkelte andre lå ved unionsbøjerne selv om der ikke rigtig var læ ved dem skræmt væk af muslingebruget?? En fin men blæsende aften med solnedgang over Århus. Onsdag d En flot men blæsende nat. Sørine blev pakket sammen på ruftaget efter morgenmaden i cockpittet, og klokken 10 var vi klar til langsom afgang. Forlod ankerpladsen for sejl i frisk SØ'lig og sol fra en skyfri himmel, men den lovede koldfront kunne vi godt begynde at ane ude i SW.

9 Klokken havde vi fast i Nappedam, og valget af pæleplads var sådan lidt hip som hap nu var vinden frisk SØ'lig, men i løbet af natten ville den gå i NW, så hvad gør en god radikal vi valgte en plads med snuden mod NØ!! Sejlturen indskrænkede sig til sølle 6 sm, men da vi jo som sædvanlig havde medvind, så gik det gevaldigt, selv om vi på grund af den platte lænser og den korte distance kun gad sætte genuaen. Dagen bød på en god middagssøvn mens den værste middagshede fortog sig, og derefter gik vi op og lånte to af klubbens cykler - hurra for dem, Chefen havde truet med, at vi skulle vandre på vores flade konvolutter hele vejen nu kunne vi cykle over halvdelen af vejen ud til Kalø Slotsruin et imponerende anlæg fra 1300 tallet. I mangel af græsk Taverna måtte pølseboden ved slotsruinen levere en lidt tidlig aftensmad. I eftermiddagens løb var fronten langsomt vokset op på himlen, og da vi var gået til køjs kom den lovede regn. Torsdag d Og det regnede og regnede og regnede hele dagen!!! Fronten blev simpelthen liggende over ørerne på os, og gav over 40 mm i området. Dagen blev tilbrag i kahytten, køjen, foran fjernsynet (heldigvis havde vi købt en måneds Boxer abonnement det gav ca. 30 kanaler!!), ved PC'en (Nappedam har gratis Internet!!!) og i badekabinen (Nappedam har gratis bad incl. i havnepengene!!). Derudover havde vi en god forsyning af gamle sladderblade og bøger, så vi klarede den, men med havnekulleren lurende lige under overfladen. Fredag d. 1-7 Endelig tørvejr!!, nu var der så kun lidt blæsevejr tilbage, men 8.20 forlod vi havnen, der var lige plads til at løbe op og sætte sejl inde i havnen, så alt var klaret op inden vi stak næsen udenfor. Den var spids, men vi kunne lige strække op til Egå for storsejl og motor, det gav lidt vand indover, men rorgængeren kunne lige krybe lidt i læ af sprøjtekysen. Vinden var hård af WNW, og det var gråt, men tørt. Det tog lige to timer at sejle de 8 sm, så klokken gik vi havn i Egå, og fandt en fin pæleplads med snuden mod SW.

10 Nu trængte vi til lidt nye indtryk og fik hurtigt gjort klar til en bytur. Med bussen fra Egå og ind til Århus centrum, og så ellers den store udvidede tur rundt i hele gågadenettet i den indre by. Frokosten blev indtaget i Ankara der havde tyrkisk frokostbuffet til 49 kr og store kolde fadøl. Vejret var efterhånden klaret ganske fornuftigt op, og det var dejligt køligt til sådan en bytur. Turen blev så lang så vi også lige måtte tanke op med et besøg i cafeen i Bruuns Galleri. Vel hjemme ombord fik vi et velfortjent hvil, inden aftenens filmudskejelser. Til natten kom så dagens regn!! Lørdag d. 2-7 Så blev det regnvejr igen knap så massivt som i forgårs, men alligevel!!! Vi var nødt til at udruste en ekspedition op i det lokale center, da vi var ved at løbe tør for en del, men det klarede vi i en periode med kun finregn. Glimrende fjernsyn, men desværre kun elendigt Internet. Og det var så ligesom det der skete den dag 0 sømil på loggen!! Søndag d. 3-7 Så skulle der sejles vejret var tungt gråt og meget usigtbart, men vinden var OK jævn fra W og NW, så vi havde halvvind ned langs den jyske kyst. Nu kunne vi begynde at mærke at ferietiden var begyndt, der var efterhånden mange sejlere på vandet. Der var faktisk så mange sejlere så vi i perioder måtte slå Maren Mule (vores trofast autopilot) fra og håndstyre det var helt urimelige arbejdsvilkår for den vagthavende, der jo så også måtte lægge navigationslitteraturen fra sig. Efterhånden klarede det op, og da vi nåede Juelsminde klokken efter 35 sm var vejret såmænd ganske fornuftigt. De lokale viste sig venligtsindede, og indstillet på tuskhandel, så den bød på fersk pålæg og kold mælk til frokost. Efter en velfortjent middagssøvn og et bad gik vi en tur rundt i Juelsminde og endte nede på havnen hvor skipperen gav aftensmaden. Som afslutning på dagens moleræs hørte vi en trompetist fra den

11 lokale garde spille solen ned. Mandag d. 4-7 Skipperen hentede morgenbrød og morgenmaden blev indtaget i cockpittet i morgensolen. Da skibshandleren åbnede klokken 10 skaffede skipperen gas, mens chefen tog sig af de øvrige fornødenheder oppe i byen, så klokken var vi under sejl, i jævn NW'lig, og forventede en rask tur ned i Tragten. Men men - men sådan gik det ikke ret hurtigt begyndte det at flove så motoren måtte hjælpe til, og lige midt i skipperens frivagt kom vinden frisk igennem fra SW ude midt på Vejlefjord. Chefen måtte derfor krydse, og skipperen havde ligefrem besvær med at holde sig fast i køjen!! Ned langs Trelde Næs var der solstrejf og vinden aftog, i Bæltet havde vi svag modstrøm, og klokken 14.50, efter 25 sm gik vi for anker i mundingen af Gamborg Fjord helt oppe under revet. Nu var vi på hjemmebane igen. Aftenen og natten blev rolig, vi havde besøg af et par marsvin som gryntede omkring os. Vi lå i alt 4 for anker der i mundingen. Dagens underholdning stod en tysker for, han kom sidst på eftermiddagen stolt sejlende for sejl ind i Gamborg Fjord, helt ovre under Fyn. Han hold på ned gennem fjorden, indtil han kom ned og kunne kigge ind bag Svinø. Så blev sejlene bjærget, og for motor dampede han ud af Gamborg Fjord igen der faldt vores beundring for ham vi troede at han ville ned og ligge for anker, men så viste det sig, at han bare ikke anede hvor han var, og var drejet forkert!!! Tirsdag d. 5-7 Efter en god og rolig nat vågnede vi til gråt og diset, stille vejr. Klokken 7.10 tøffede vi for motor ud af Gamborg fjord og sydpå i en masende modstrøm. Der kom af og til byger med lidt finregn og meget ringe sigtbarhed. Mange feriesejlere på vandet, men kun et par stykker passerede sammen med os bag om Linderum der er fordele ved at være lokalkendt!!

12 kl ankom vi efter 21 sm til Haderslev hvor vi fandt en fin pæleplads inde ved sejlklubben i bunden af havnen. Rema 1000 lå hvor Rema 1000 plejer at ligge, så der var fersk pålæg og kold mælk til frokost. Efter en velfortjent middagssøvn (frivagterne er IKKE så lange på de her småture!!) fik vi et bad, og klædte om i landgangstøj, da chefen ville spendere aftensmaden i byen. Onsdag d. 6-7 Vejret var flot fra morgenstunden, med sol fra en skyfri himmel og morgenmad i cockpittet, men vejrudsigten lovede frontpassage med regn og torden allerede sidst på dagen. Et lille indkøbsraid hos slagter, bager og supermarked lagde grunden til en frokost sammen med datter og svigersøn der kom på besøg over land. Vi havde egentlig planlagt måske at sejle om eftermiddagen, men den hurtigt optrækkende front med udsigt til regn og tordenbyger, og dermed følgende vindspring gjorde vores planer om ankerligning til skamme. Vi blev derfor hængende i Haderslev og studerede de to gåsefamilier med hver 5 ællinger der holdt til i bunden af havnen.

13 Og ganske rigtigt da vi havde sovet til middag og skulle have the var himlen grå og DMI's radar sagde at fronten var hastigt på vej det første tordenskrald hørte vi klokken 18. Det kom hurtigt, men det var så også relativt hurtigt overstået, så da vi gik til køjs ved 23 tiden var det ved at klare op igen, men alt drev af væde. Torsdag d Sommerturens sidste dag startede med sol fra en skyfri himmel, og helt stille, meget fugtigt vejr. Da vi klokken 7.15 startede drev mosekonebrygget hen over vandet. For motor gik det ud af Haderslev Fjord mens vi fik morgenmad. Ikke en krusning på vandet, men idyl som i en skovsø, og ingen andre på vandet overhovedet. Selv ude i Lillebælt var der stort set ikke en krusning, så selvom vi bare for et syns skyld satte storsejlet, så var det motoren der måtte gøre arbejdet hele vejen indtil vi klokken gled ind på vores egen plads i lystbådehavnen efter en kanon god sommerferie med ganske almindelig dansk sommer. Vejret var noget omskifteligt, og bød på sol og regn, stille og blæst, så vi endte på 378 sm i alt lidt i den distancemæssigt tynde ende, men da ikke ringere end det før har været.

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Stiftet 1974. Æresmedlem Paul Elvstrøm.

Stiftet 1974. Æresmedlem Paul Elvstrøm. MDK - BESTYRELSE Stiftet 1974 Æresmedlem Paul Elvstrøm. Formand: Anja Nøttrup Greve, Engtoften 2, 5320 Agedrup 2281 7076 njordfyn@gmail.com Næstform: Henrik Hilligsøe, Kongebakken 16, st.tv., 4000 Roskilde

Læs mere

Hjemtur med Mevoy. Onsdag 7.5.2014 Vi har sagt ja til at være med til at sejle Karen og Niels Brøggers nye Lagoon 39 hjem fra Frankrig her i

Hjemtur med Mevoy. Onsdag 7.5.2014 Vi har sagt ja til at være med til at sejle Karen og Niels Brøggers nye Lagoon 39 hjem fra Frankrig her i Hjemtur med Mevoy. Onsdag 7.5.2014 Vi har sagt ja til at være med til at sejle Karen og Niels Brøggers nye Lagoon 39 hjem fra Frankrig her i begyndelsen af maj måned 2014. Det er en tur på ca. 1000 sømil

Læs mere

Med Havhunden til Stockholm 2011.

Med Havhunden til Stockholm 2011. Med Havhunden til Stockholm 2011. Fredag 8.7.2011: Så er ferien skudt i gang. Græsset er slået en sidste gang, og heldigvis har naboen Christian tilbudt at holde det nogenlunde tæmmet. Solbærrene blev

Læs mere

Sjælland Rundt i havkajak - juli 2005.

Sjælland Rundt i havkajak - juli 2005. Sjælland Rundt i havkajak - juli 2005. Deltagere: Per Steen, Ove Stoffregen og Max Rasmussen. Et tilbageblik i klubbladene vil afsløre, at Sjælland Rundt har været annonceret som et ønske og et mål i flere

Læs mere

Sommertur til Holland 13/7 til 8/8-02.

Sommertur til Holland 13/7 til 8/8-02. Sommertur til Holland 13/7 til 8/8-02. Så er det vores tur til ferie, Lars og jeg har i skrivende stund sejlet halvanden time med afgang fra Middelfart kl. 13. Forud for starten har det været præget af

Læs mere

EN JÄVLA LANG KANOT!!

EN JÄVLA LANG KANOT!! EN JÄVLA LANG KANOT!! Velkommen til en beretning om 2½ uges roning på søer, kanaler og elve i broderlandet mod øst, nærmere bestemt ruten Göteborg Vänern Dalslandskanalen i Sverige. Deltagere: (Hele turen)

Læs mere

En spændende, anderledes end forventet, hjemsejlads af BLUE NOTE. fra Amsterdam til Virksund.

En spændende, anderledes end forventet, hjemsejlads af BLUE NOTE. fra Amsterdam til Virksund. En spændende, anderledes end forventet, hjemsejlads af BLUE NOTE fra Amsterdam til Virksund. Lørdag den 10. maj kl. 0530 mødtes Knud, Aksel og undertegnede på havnen i Virksund, hvor kursen i bil skulle

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR LEMVIG SEJLKLUB

MEDLEMSBLAD FOR LEMVIG SEJLKLUB SPRØJTEN Nr. 3 September 2013 36. årgang MEDLEMSBLAD FOR LEMVIG SEJLKLUB Formanden holder Båltalen Skt. Hans Aften 1 Foto: Finn Ruby 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Kolofon...4 Formanden har ordet...5 Traktorførere/Kranførere...6

Læs mere

NORGE SOMMEREN 2013 BESLUTNINGEN OM AT SEJLE OP AF NORGES VESTKYST

NORGE SOMMEREN 2013 BESLUTNINGEN OM AT SEJLE OP AF NORGES VESTKYST NORGE SOMMEREN 2013 BESLUTNINGEN OM AT SEJLE OP AF NORGES VESTKYST Efteråret 2012 Jeg så at FTLF ville arrangerede en tur op af Norges vestkyst. For mig har Norges vest altid været fascinerede, både på

Læs mere

Beretning. Glyngøre-Stockholm-Götakanal 2003 F DEN 720 Pauline

Beretning. Glyngøre-Stockholm-Götakanal 2003 F DEN 720 Pauline Beretning Glyngøre-Stockholm-Götakanal 2003 F DEN 720 Pauline Et familieprojekt Vi havde i mange år snakket om, at vi skulle på en rigtig lang sejltur i vores båd. Det skulle være et familieprojekt, og

Læs mere

Litorinas rejser_. Nordsøodyssé 2011

Litorinas rejser_. Nordsøodyssé 2011 Litorinas rejser_ Nordsøodyssé 2011 Lyseblåt spor: Første fire uger Mellemblåt spor: Sidste fire uger Forberedelser Etapeliste Rejsebrev 1: Kiel - Rejsebrev 2: Cuxhaven - Rejsebrev 3: Groningen - Rejsebrev

Læs mere

Rie s Dagbog 2011. www.troldand.dk

Rie s Dagbog 2011. www.troldand.dk Rie s Dagbog 2011 www.troldand.dk Ries dagbog Fra Vivero til Ria Arosa Marts og april 2011 Fredag den 18. marts 2011 Vi fik sat sejl på i dag. Vejret var dejligt, meget lidt overskyet så solen kunne trænge

Læs mere

Fra Svendborg til Prag.

Fra Svendborg til Prag. 1 Cykeltur. Fra Svendborg til Prag. Fra torsdag d. 15. juli til lørdag d. 24. juli 2010. Jeg havde planlagt årets cykeltur igennem foråret inde i mit hoved, både i min fritid, på træningsturene og på mit

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp.

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. 2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. Sig nærmer tiden, hvor vi stopper på arbejdsmarkedet. Jeg for at gå på pension, og Karin for at gå på efterløn med udgangen af august 2015. Med ferie og seniordage

Læs mere

VILDGÅS TUR HJEM 2008 Fra Port Napoléon, Port-St.-Louis-du Rhône til Roskilde.

VILDGÅS TUR HJEM 2008 Fra Port Napoléon, Port-St.-Louis-du Rhône til Roskilde. VILDGÅS TUR HJEM 2008 Fra Port Napoléon, Port-St.-Louis-du Rhône til Roskilde. 23. maj 2008. Afgangens time nærmer sig. Vi har nu været her i godt 14 dage, VILDGÅS er gjort klar og søsast. Vi har haft

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

Søndag d. 10. august

Søndag d. 10. august Dagbog for Sicilien turen 2008 gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Italien til Sicilien. På tur med Lis & Bjarne (2459, Marie & Preben (1721). Asta & Jørn (2234) tlf.: 75 68 39 14 Onsdag

Læs mere

Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm.

Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm. Fredag d. 23/7 2010 Dagens etape Spårö Figeholm. Gråvejr og diset. Vi har sejlet for motor og storsejl en hel del af dagen jeg har igen været styrmand, så det er Freddy, der har fotograferet. Vejrudsigten

Læs mere

Rie's Dagbog 2014 www.troldand.dk

Rie's Dagbog 2014 www.troldand.dk Rie's Dagbog 2014 www.troldand.dk Ries dagbog efter en længere vinterpause, til Sant Carles via London 7. marts 2014 til 1. maj 2014 Det er snart lang tid siden vi tog Troldand på land i Sant Carles de

Læs mere

Hohenhörn, mandag den 27. juni. 56,5 km

Hohenhörn, mandag den 27. juni. 56,5 km Hohenhörn, mandag den 27. juni SÅ gik starten til årets cykeltur. Lasse kørte os til Rendsborg. Vi tog Bøjden-Fynshav færgen og handlede ved grænsen på vejen. Der var en P-plads ved afkørslen ved Rendsborg

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Svøm rundt om Anholt, 2013

Svøm rundt om Anholt, 2013 Historien Det startede som en gåtur rundt om Anholt. Min søster, Mary Garne Kjeldsen, og jeg havde længe snakket om, at NU skulle vi altså snart til Anholt igen. I 2002 var vi på ferie på Anholt, i 2005

Læs mere

Stroken. Roklubben Øresund inviterer til årets regatta lørdag den 27. august

Stroken. Roklubben Øresund inviterer til årets regatta lørdag den 27. august Stroken Nr. 5 Juli/August 2005 Roklubben Øresund inviterer til årets regatta lørdag den 27. august Program (efter roningen) Kl.19.00 middag Kl.20.30 præmie overrækkelse Kl. 21.30 spiller 5 mands orkesteret

Læs mere

Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg

Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Geert Cederkvist, august 2014 Optakten Før dette års sommerferie havde Mette og jeg snakket om at bruge noget af ferien på at ro havkajak ved Fyn, men

Læs mere

Nyt Dansk MAXI Klub s Medlemsblad Nr. 4, december 2009, 29. årg.

Nyt Dansk MAXI Klub s Medlemsblad Nr. 4, december 2009, 29. årg. Nyt Dansk MAXI Klub s Medlemsblad Nr. 4, december 2009, 29. årg. Fra formandens beretning på generalforsamlingen 22. november 2009: Den 23. september 2009 fik klubben et flot tilbud fra de nye ejere Kim

Læs mere

Skotland 2009. Vores første egentlige kaffepause.

Skotland 2009. Vores første egentlige kaffepause. 1 Skotland 2009. Indledning: Så var der igen dømt tur til De britiske Øer, nu for 3. gang for Marie s og mit vedkommende, indenfor de sidste 6 år. Som sidste gang vi var af sted sammen med Lena og Ole

Læs mere

Fredag den 22. august Helsinge.

Fredag den 22. august Helsinge. Fredag den 22. august Helsinge. Efter at campingvognen var pakket færdig, gik turen mod Tyskland, hvor vi startede med et kabe-træf på Camping Medelby i Nordtyskland. Tyskland Camping Medelby (Mitte) Straks

Læs mere

Tour de Mallorca. 29 april til 6 maj 2011

Tour de Mallorca. 29 april til 6 maj 2011 Tour de Mallorca 29 april til 6 maj 2011 En træningstur man ikke vil hjem fra. Deltagere: Claus og Bjørn fra SAS, samt Niels og Poul fra Dragør motions cykel klub (DMCK). Fredag 29 april udrejse. Referent:

Læs mere