Bilag 1 Nøglecitater fra interviews

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 Nøglecitater fra interviews"

Transkript

1 Bilag 1 Nøglecitater fra interviews Interview 1 Peter Kure Dato: Længde: Medvirkende: Peter Kure, Malte Bagge Gyldenkærne og Malte Selsing 00:30 Jeg bruger 3 elementer af eksponering. Koncerter, pressemeddelelser og sociale medier. Sidstnævnte er mine bands direkte kommunikation med deres fans. Der er ikke nogle af tingene der er uundværlige. 03:30 En Facebook side alene er et utroværdigt medie, da der er en masse selvinteresse. Derfor virker det stærkere hvis et traditionelt medie skriver noget, som man kan dele igennem sin Facebook side. 8:10 Facebook og Twitter er en forlængelse af det at sprede ordet, omkring et nyt band, til sine venner på helt old-school vis. 8:21 Hovedmålet er at få folk til at dele sine opslag på de sociale medier. Og selvfølgelig mund til mund, men det er jo svært at måle på 09:45 Facebook er begyndt at blokere på linket mellem afsender og modtager, for at kapitalisere på det. 11:40 Jeg bruger betalingsfunktionen for at promovere Facebook opslag. 12:55 Der er en stor del af vores lyttere der streamer deres musik, og så er der en stor del af der slet ikke bruger streamingtjenester, men derimod Youtube og eller Soundcloud. Dertil er der så dem vi ikke kan se. Dem der downloader ulovligt. 13:20 At være på en streaming tjeneste handler ikke omkring promovering, men udelukkende tilgængeligheden. 15:20 Det bedste der kunne ske for mig, som manager for 3 bands er eksponering. Jeg sidder med kvaliteten. Folk skal bare have det at vide. 17:20 De nye teknologier tillader et band at blive sindssygt stort, på meget kort tid. Man kan

2 opnå en selvforstærkende hype, som spreder sig med stor hast 19:20 De nye teknologier gør det også nemmere at udgive plader selv. Dermed kan man sælge plader direkte til kunden med større fortjeneste, og det kan gøre op for det mindre salg man oplever i dag. 27:20 Problemet med streaming i forhold til indtjening pr. play, er at folk føler at de støtter musikken og at de ikke skylder nogen noget. Det er en trøstepræmie til bandet i forhold til at folk bare downloader ulovligt Så var det bedre hvis folk downloadede ulovligt, og ud af dårlig samvittighed køber en plade eller går til en koncert. 19:18 Grundlæggende er det rigtig godt, at det ligger tilgængeligt for brugeren på Spotify. Ellers giver brugeren bare op i processen 33:00 Hvis forbrugeren læser om et nyt band, og går på Spotify for at lytte til det, og det ikke findes derinde. Så dropper brugeren det igen. Så man skal eksponeres og sørge for at være tilgængelig der hvor eksponeringen leder dine nye fans hen Interview 2 The Woken Trees Dato: Længde: Medvirkende: Thomas Balslev Brandt, Henrik Østerby, Magnus Westergaard og Malte Selsing 00:40 Vores Facebook oplag er blevet mere professionelle, siden vi skrev under på en manager aftale. 01:00 Det er vores manager der tager sig af alt omkring facebook. Det er kun til nyheder til fans. For os, er den ikke så personligt. Udover at vi skriver en privat tak besked til alle der liker vores side 02:00 Det er vigtigt at vi skriver den private besked, for ikke at virke arrogante 03:00 Facebook er vigtigt. Det er vores ansigte udadtil. Det er ikke kun for fans, men også forretningsmæssige kontakter. Booking osv.

3 03:41 Youtube er til gengæld vores stærkeste platform for at udstille vores kreative side. Men der er ikke rigtig nogen dialog, som på facebook. 04:20 Vi bruger Twitter som en mere privat og personlig dialog med fans og forretninger. Det er vores, som band, eneste talerør til fans. Det mere personlige talerør. Jeg tror forskelligheden på medierne er meget vigtig Interview 3 Nikolaj Skjold Skriftligt d Hvordan bruger i facebook? Hvilken nogle overvejelser gør i jer om hvad i uploader? Bruger i nogle af facebook's funktioner, til promovere yderligere? Gør i noget specielt for at nå ud til jeres fans? Vi bruger facebook meget, men mest sådan blog-agtigt, hvor vi videre-deler fra artikler, soundcloud, bandcamp, eller alt muligt andet. Vi oploader gerne sjov og ballade en gang imellem, såsom hjemmelavede memes, videoer eller billeder. Nogen gange tror jeg overvejelserne går mest på, om vi får uploaded fór meget, og i sådan en situation må man prioritere uploads'ne. Det kan være i perioder hvor der sker meget. Men ellers synes vi bare man skal give den gas. Bruger i andre platforme til at være synlige på nettet? Hvordan bruger i dem? Har i en overordnet strategi for promovering på sociale medier? Hvad i følge jer er vigtigt? Hvilke forhindringer er der? Jeg kan nævne platforme som Twitter, Tumblr, Bandcamp, Soundcloud som vi bruger. Strategi-mæssigt er jeg ikke den rigtige at spørge, der skal du nok have fat i Snævar. Hvad er fans for en størrelse for jer og hvad gør i for at være i kontakt med dem? Fans betyder alt. Vi synes det er vigtigt at inddrage vores fans i det arbejde vi laver. Derfor opfordrer vi dem til at bygge videre på vores musik igennem, remix, mash-ups, og cover/omskrivninger. Det gør vi bl.a. ved at licensere under Creative Commons - licens, og ikke en All Rights Reserved-licens. Dermed gør vi det også muligt at downloade "ulovligt"

4 vores musik fra nettet, uden at det kriminalisere vores potentielle fans. Dette er med til at sende et signal til fans om at de må betragte vores musik, som også deres musik. Ser i nogen sammenhæng mellem jeres popularitet på sociale medier og plade/merch salg? Ja, helt bestemt. Hvad er fede gigs, og hvad tror i der betyder noget for at i bliver booket til dem? Her taler jeg på egne vegne: Jeg synes de fedeste gigs er dem, hvor promotoren har gjort noget ud af, at der kommer nogen til hans/hendes koncert. Det er et slemt problem i DK, med de kommune-støttede spillesteder, at der ikke gøres meget fra promotorens side, fordi pengene i forvejen er "i hus", og for at veje op for de manglende deltagende koncertgængere, sætter man mange steder øl-priserne i vejret, hvilket yderligere skræmmer folk væk. Derimod fungerer frivillig-baserede spillesteder oftest meget bedre, fordi der bliver lagt sjæl og arbejde i at få folk til at komme til koncert. Så fede gigs, det er klart dem hvor der er mennesker. Hvad er jeres tanker om spotify? Bruger i det til noget? Er det godt eller skidt? Hvem distribuere det for jer? Her er jeg nødt til at svare: Ved ikke. Vores musik ligger på Spotify, og der ligger det vist meget godt, det er nok mit bedste svar. Interview 4 Jesper Majdall Dato: Længde: Medvirkende: Jesper Majdall, Frederik Glenstrup, Nicolai Demuth og Malte Selsing 01:20 Jeg er er ikke sikker på at det er blevet svære at være up and coming kunstner i Danmark. Det er måske blevet svære i den forstand at der er mange flere om buddet i dag. Fordi alle har adgang til at få deres musik ud. Det skaber rigtig meget støj på linjen, da der hele tiden kommer nye udgivelser. Der er ikke længere noget naturligt filter som der var førhen. Det vil sige at kvaliteten også er blevet rimelig svingende.

5 02:10 Det kan sammenlignes med bogbranchen. For år tilbage blev det markant billigere at trykke bøger, så der blev en større volume af udgivelser som trak den gennemsnitlige kvalitet ned. 02:24 Den svingende kvalitet er så den dårlige ting, men den gode ting er jo selvfølgelig at nu kan alle up and coming bands få deres ting ud, selvom det måske er lidt for let og hurtigt. 02:30 Jeg ville gerne have at det var lidt svære at udgive sin musik, eller at man i hvertfald tog et større ansvar for kvaliteten. 03:25 Det er nemt at få musikken ud, men man bliver nødt til at fokusere på at markedsføre sig anderledes. Jo mere musik der kommer, jo mindre plads er der til omtale i de trykte medier især. 05:08 Det gælder ikke kun for up and coming kunstner, men også for etablerede kunstnere. Alle bliver nødt til at tale mere direkte til publikum. Selv ved etablerede kunstneres nye udgivelser, som Fallulah, Peter Sommer og Turboweekend. Der er ikke noget der er givet på forhånd. De bliver virkelig nødt til at ryste posen, tænke anderledes og finde ud af hvor deres publikum er. 09:00 Man skal prøve at navigere uden om det kommercielle apparat, som f.eks. at rykke en hel sides annonce ind i Gaffa. Hvis sådanne ting står alene, så sker der ikke en skid mere. Det kunne man før i tiden. 10:20 Radioen var måske før den direkte kanal til køberen, men det er det bare ikke længere. Det er en envejskommunikation, og publikum søger en tovejskommunikation. Det er her de sociale medier kommer ind i kampen. Her er det også bare vigtigt at bandet er med på det. Der er helt sikkert nogle bands der er blevet fanget i omstillingen 11:40 Publikum vil gerne beholde mytologien om en rock stjerne, men de vil samtidig gerne have en direkte og mere personlig kontakt. 14:30 ang. handlinger på det sociale medier skal man passe på at lade andre end bandet tale 15:10 Det er også vigtigt på billeder at det er bandet selv. Og det kan man bedst vise for eksempel backstage eller mens de venter i en lufthavn. Og det er klart der de får flest likes 18:37 Facebook er måske mere et opslagsværk, hvor Instagram er meget mere personligt.

6 23:52 Jeg tror musikerne skal passe på med at være for naive, i forhold til økonomien på Spotify. Det bliver lidt klynke agtigt, når bands brokker sig over at det var federe en gang. Det er kommet for at blive, og måske der er færre penge, men der er måske mange flere lyttere. Så må man finde ud af hvordan man kan udnytte det potentiale. Interview 5 Troels kjeldgaard Dato: Længde: Medvirkende: Troels Kjeldgaard, Frederik Glenstrup, Nicolai Demuth og Malte Selsing 01:00 Spotify tjener penge på 3 typer abonnementer. Der er den gratis udgave, som bliver betalt af annoncer. Så er der den midterste, hvor man betaler 50 kr. og kun kan hører musikken fra computer uden reklamer. Og så er der den dyre til 99 kr. Hvor man kan lytte fra alle sine devices. Uden reklamer. 01:50 En del af de penge Spotify tjener, de siger selv at det er omkring 70%, sender de videre til kunstnerne 03:20 Når pengene sendes fra Spotify, tager jeg som digital distributør, den første bid af kagen. Derefter tager rettighedshaverne, som pladeselskaber osv. En bid af kagen. Og til sidst får kunstneren hvad der er tilbage 06:00 På langt sigt kan musikerne tjene ligeså mange penge som i gamle dage. De skal bare ikke være så forvænte mere. De skal være meget mere aktive. 07:15 Man kan verificere sit profil som band. Så får man et bevis for at profilen er ægte. Derfra kan man selv styre profilen som band. De kan høre musik og lave playlister, som deres følgere kan følge med i. 07:52 Alle størrelse kunsterne kan verificere deres profil på spotify 08:35 Spotify har ikke gjort så meget for at lære bands om verificeringen, men det er rigtig meget på vej frem. 10:00 Gamle musikere tror stadig at de lige efter plade release kan slappe af, som i gamle dage. Men i dag skal der arbejdes konstant for at lave samme indtjening

7 10:40 Min udfordring er, at spotify og de andre streamingtjenester er blevet så store og gode søgemaskiner, med 20 millioner numre. Så hver gang jeg udgiver en plade skal jeg passe på at den ikke bare drukner i mængden. 14:10 Spotify kommer til at få en masse udfordrere det næste stykke tid. Især Google, der kommer med en streaming tjeneste, bliver en voldsom konkurrent. 14:44 Der kommer til at være få store dominerende musik søgemaskiner, og så en masse små niche tjenester. Det er mit bud. 15:40 På trods af stigende konkurrence, tror jeg ikke tjenesterne kommer til at blive billigere. Kun google kunne man formode ville kunne sænke prisen. Men det betyder nok at de ikke kommer ind i Danamark da vi har et rettighedsfilter der hedder KODA. Jeg tror tjenesterne kommer til at differentiere sig på andre parametre end priserne. 21:25 Det eneste filter vi har for de bands vi hjælper med distribution, er at de skal have en seriøs strategi og vision. Interview 6 Mads Tunebjerg Dato: Længde: Medvirkende: Mads Tunebjerg og Malte Selsing 04:40 Dengang vi startede var pladeselskaberne meget vigtigere, og indtægterne ved pladesalg osv. Var meget større. Generelt havde man bare flere penge at handle med. 06:47 Vi har erfaret at udviklingen har gjort, at vi skulle tjene vores penge på liveoptrædener. Det kom egentlig ikke som et chok, for os har det altid været sådan. 09:00 Vi har oplevet at forretning og økonomi begyndte at fylde mere i vores bevidsthed. Det at lave ting selv og sparer en masse mellemled var fristende, og vi har lært at det er sådan vi nyder at arbejde. 19:30 Man kan agere i Danmark og skabe fans i Canada. 21:15 Vi har måske i virkeligheden ikke gjort nok for at kommunikere med vores fans Vi prøvede mange forskellige konstruktioner. Det er blevet så meget vigtigere at involvere folket.

8 Vi sandede bare på et tidspunkt at vi ikke rigtig orkede at integrere og opdatere så meget som vi burde. Så var det nemmere bare at gøre det på Facebook. 26:00 En række mexicanske fans af vores band Kashmir, dannede en facebook gruppe som hed Kashmir Mexico, og den kommunikation endte med at vi skrabede nogle penge sammen og tog til Mexico for at spille for dem. Det var ikke sket uden Facebook 38:45 Det er en fordel at inspirere dine fans med musik fra andre kunstnere end dig selv. Linke til hjemmesider eller Youtube kanaler 40:15 jeg er blevet rigtig glad for ideen omkring at en kunstner udgiver digitalt på nettet, og selv promovere det på deres Facebook. Jeg bliver bare glad for at se, at man kan gå fra at få en ide, selv realisere den og sælge den på den måde. Interview 7 Snævar Njáll Albertsson Skriftligt d Hvordan har du oplevet udviklingen i musik branchen gennem de sidste 10 år? Generelt forholder jeg mig meget positiv over den digitale udvikling, men begræder hvorledes industrien med loven i hånden modvilligt har forsøgt at sabotere udviklingen, indtil at pengene igen kan lugtes, og hvor den etablerede branche før sig selv til redningsmand for hele den digitale demokratisering af kunsten ved at tage patent på sandheden. Pludselig er den digitale udvikling god, mærkeligt nok på samme tid hvor tallene bevæger sig i en opadgående kurve. Det tragikomiske er så at i branchens digitale redningsforsøg formår de at kaste barnet ud med badevandet ved at dele musikere op i A, B og C hold hvor indkomsten er baseret på popularitet, og i bedste stil saver de selv dén gren over de sidder på ved nærmest at udsulte fremtidens leverandører af indhold. Det er et udtryk for Matthæus-effekten, som altså nu for alvor også gør sit indtog i kunstens område. Hvilke betydning giver de teknologisk muligheder musikere i dag? Der er en klar demokratisering af især æstetisk praksis, da nye medier faciliterer en deltagelse i selve skabelsen af vores fælles kultur og distributionen af denne. Musik, og

9 skabelsen heraf, er ikke kun noget der er reserveret til dem der kan betjene fysiske instrumenter, men digitale platforme der danner grobund for at mange flere mennesker har mulighed for at komme med deres bidrag. Det betyder samtidigt at markedet er blevet gigantisk, og der er mange konkurrenter, hvis man altså har lyst til at bruge et sådant begreb til at beskrive sine medmennesker og medmusikanter. Generelt sætter man kun sine egne begrænsninger. Meget kan ordnes hjemmefra foran interfacet. Optagelse, promovering, booking, networking osv. Værktøjerne bliver flere og bedre. Hvilke valg har du som kunster taget for at markedsføre dig selv gennem tiden? Jeg har valgt at være meget åben overfor nye måder at udvikle, bibeholde og stimulere fanbasen. Isæt nye platforme har jeg haft en god erfaring med at bruge så tidligt som muligt. Twitter er et fint eksempel, hvor mit engelske pladeselskab foreslog tjenesten til mig i dens unge år, da dens popularitet voksede i England. Det viste sig at være det helt rigtige. Samtidigt synes jeg det er vigtigt at man afmelder tjenester man ikke har en uopdateret ReverbNation side til at ligge i en evighed. Generelt synes jeg selv at den mest effektive måde at promovere et band og udbygge en fanbase er ved at turnére og spille koncerter. Herefter er det vigtigt at have en tilstedeværelse på de digitale platforme, så man kan holde kontakt og udbygge et forhold til de mennesker, man har haft som lyttere til de forskellige koncerter. Hvad tror du det er det vigtigste der er sket for dit/dine bands? I forhold til det økonomiske succes kriterie er det vigtigste nok at vi har arbejdet sammen med et engelsk pladeselskab, igennem hvilke vi har fået mange lyttere i især England. Pladekontrakten var næsten mere et resultat af en god musikvideo end selve musikken. Videoen var i hvert fald lige det sidste der skulle til for at overbevise ejeren. Har der været en udvikling i hvordan du har kommunikeret med dine fans siden du startede? Ja, uden tvivl. Man lærer meget omkring hvordan man skal kommunikere igennem brugen af medierne, som man kommunikerer med. Eksempelvis skal Facebook opdateringer nærmest være sjove eller i hvert fald iøjnefaldende hvis man i det hele taget vil slippe

10 igennem algoritmernes ubarmhjertige tag. Desuden er vi begyndt at inkludere vores fans meget mere end i begyndelsen, og har desuden licenseret vores musik under Creative Commons, der tillader alle at remixe og bearbejde vores musik. Her har vi selv søsat nogle forskellige projekter hvor folk har været med til at remixe og sample vores ting, for derved at skabe sit eget, som vi så har udgivet gratis via vores egne kanaler. Dette er fordi vi ønsker et kreativt engagement i vores projekt, og ikke blot reducere vores lyttere til konsumentroller. Hvordan har udviklingen i hvordan du skriver plader været? Tiltagende kompliceret og forvirret. Den svære to er var ikke blot en myte for mit vedkommende. Jeg har et meget nostalgisk forhold til den umiddelbarhed der gjorde sig gældende i processen af skrivning og indspilning af den første EP, selvom den ikke er særligt god eller teknisk flot. Men det kan jo i sig selv også være fint. Der er blevet lagt mere og mere arbejde i skrivningsprocessen i selve studiet, under indspilningerne. Hvordan har dine indtjeningsmuligheder ændret sig? Til det positive. Med den første plade tog det noget tid før den breakede-even. Nu har vi udgivet vores 3. Udspil, og den har allerede tjent sig selv ind igen en lille måned efter udgivelsen. Samtidigt får jeg flere og flere henvendelser på foredrag, som jeg holder i forbindelse med mit musikalske virke og syn på deling og kreativitet i den digitale verden. Samtidigt begynder koncerthyrerne at stige, hvor vi før i tiden måske kun fik tilbudt melle 50 og 100 pund i England, får vi nu 300 som garanti. Men generelt er de største hyrer at finde i Danmark, selvom vores fanbase er beskeden. Hvilke sociale medier bruger du og hvordan bruger du dem? Facebook, Twitter, Tumblr, SoundCloud, Instagram, SnapChat Facebook er mest til overordnede nyheder, men også sjove indslag, som har relevans for musikken eller eks. en udgivelse, en tour osv. Twitter bruges mere som en måde at kommunikere med fanbasen, hvor man på tomands hånd kan få mere jordbundne relationer op at stå. Instagram bruges mere privat, da mediet jo nærmest opfodrer det. Samtidigt redigerer jeg også billeder på en sjov måde, og uploader dem, så længe de også har relevans for projektet. Tumblr er mere overordnet nyhedsformidling, a la den måde

11 jeg bruger vores hjemmeside på, men hvor man kan dukke op i folks feed hvis de følger én. Dermed er man ikke nødvendigvis afhængig af at folk skal besøge hjemmesiden for at blive opdateret. SoundCloud Der har jeg forsøgt at bruge det ved at uploade optagelser af mig selv, der fortæller vi skal på turné, eller uploadet et riff jeg har skrevet, for at gøre det mere personligt og umiddelbart end bare et site jeg hoster min musik på. SnapChat er ret nyt, så der kan jeg ikke sige så meget. Interview 8 Niels Gröndahl d tid: :20 Når man har købt en plade, og måske endda ventet på at modtage den, så skylder man sig selv at tage den seriøst og lytte meget til den. Hvor man ved streaming sortere fra hurtigere uden en egentlig indsats. 15:52 Da vi startede med at lave plader, der havde vi troen på at man kunne tjene penge på dem. Det er der ikke rigtig nogen der har mere.

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i 1 Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i mit daglige arbejde, men de tre som jeg har valgt at

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Program: Præsentation af streamingtjenester Hvordan virker de? fordele & ulemper Streaming & bibliotekerne?

Læs mere

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der Kender du det her Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der INTET. Ingen trafik ingen salg ingen

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Facebook guide for begyndere

Facebook guide for begyndere Facebook guide for begyndere Facebook er stor Facebook er ikke bare kraftfuldt. Det er fleksibelt. Ligegyldigt hvilken type virksomhed du kører, er der nok af forskellige markedførings-muligheder som du

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Gruppe 7: Melissa, Line, Terese, Anita og (Sofie). Spørgsmål ud fra teksterne af Jenkins, Mossberg og Fuchs: Danmarksindsamlingen (Byg videre på jeres tidligere observationer

Læs mere

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv.

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv. 1 2 Spørgsmål: Sc.1 Hvor ofte hører du musik enten på cd, mobiltelefon, computer, mp3- afspiller (ipod) eller lign det vil sige musik du selv vælger at sætte på og som ikke kommer fra radio eller tv? Base:

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Melanie Kjærgaard Hansen Studienummer: 3006971 Erhvervssprog og IT-baseret markedskommunikation Praktiksted: Travel ALOTT Praktikperiode: 31.07.2017-21.12.2017

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG SPØRGESKEMAER En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

PROMOVER MED BIG DATA

PROMOVER MED BIG DATA PROMOVER MED BIG DATA Vores systemer analyserer konstant real-time datastrømme om eksempelvis lokale vejrforhold, eller rejsemål. Informationerne kommunikerer systemet så direkte til dine digitale skærme.

Læs mere

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang Kodas aktuelle medievane-undersøgelse viser, at næsten hver tredje dansker nu er hyppig bruger af en eller flere af de store musikstreamingtjenester. Det fremgår

Læs mere

Sociale medier og deling

Sociale medier og deling Sociale medier og deling Deltagere skal lære om beskyttelse af personlige oplysninger i forbindelse med, hvordan de deler oplysninger og kommunikerer med andre online, særligt hvad angår brugen af sociale

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning Event Formål: Navne: Carina, Heise, Peter Vores formål var at bygge et sammenhold i afdelingen samt at lave et markedsføringsprojekt for uddannelse HTX. Grunden til

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

En guide til at begå sig på de sociale medier

En guide til at begå sig på de sociale medier En guide til at begå sig på de sociale medier Tiltræk flere gæster med de sociale medier 66% forbrugere siger, * afat alle de besøger en restaurants side på de sociale medier, før de spiser der For at

Læs mere

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker SO:ME? Dette projekt sker på baggrund af Furesø Bibliotekernes ønske om at skabe ung-til-ung formidling i forhold til retningslinjer for brugen af de sociale medier. Marie Kruse Gymnasium skal derfor lave

Læs mere

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K E N H E L T A L M I N D E L I G F A C E B O O K S T R A T E G I der skader dig G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K EN FACEBOOK STRATEGI,

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Musikvideo og markedsføring

Musikvideo og markedsføring EAL Erhvervs Akademi Lillebælt Multimediedesign (MMD) Musikvideo og markedsføring 1. SEMESTER, PROJEKTOPGAVE 2 December, 2014 Line Falkenberg Jensen Cpr. Nr.: 281293-1558 E- mail: linefalkenberg93@gmail.com

Læs mere

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation Etape 0 Kommunikationen er en del af jeres ansigt udadtil. Sørg derfor for at den stemmer overens med jeres foreningsstrategi. Mission: Hvorfor findes foreningen?

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en

Læs mere

Husk til Camilla: at spørge Louise fra disko:wax om vi kan få Kesi til at booste for 500 kr næste gang han deler på Facebook

Husk til Camilla: at spørge Louise fra disko:wax om vi kan få Kesi til at booste for 500 kr næste gang han deler på Facebook Social Medie Drift Titel Status på projektet Social Medie Drift Husk til Camilla: at spørge Louise fra disko:wax om vi kan få Kesi til at booste for 500 kr næste gang han deler på Facebook Status Drift

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

Det internationale område

Det internationale område Det internationale område Tema: Globalisering Fag: Dansk Fag: Samtidshistorie Titel: Medierne, samfundet og kulturen Indhold 1.0 Indledning udvikling i nyhedsmedier.3 2.0 Problemformulering..3 3.0 Tv-mediets

Læs mere

FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX

FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX Agenda Mission på sociale medier. Hvor er DR på sociale medier. Hvordan udkommer vi. Hvad måler

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender LinkedIn Velkommen Loyalitetsreglen Folk køber fra dem, de kender Grundlaget for succes Opbygning af netværk Løbende optimering, justering & udvikling Ressourcer til planlægning, administration & produktion

Læs mere

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen Casestudy YouTube.com Indholdsfortegnelse Udbredelse... 1 Seertal...1 YouTubes partnerprogram...1 Indtægtsgenerering...2 Mobil og enheder...2 Content ID...2 Målgruppe... 2 Distribution... 3 Primære kerne-funktioner...

Læs mere

Stream II Firmware. Brug af dette dokument:

Stream II Firmware. Brug af dette dokument: Stream II Firmware Dette dokument er oprettet og vedligeholdes af Instrulog A/S. Kopiering af tekster og passager skal ske efter skriftelig aftale. Yderligere information, besøg venligst www.instrulog.dk.

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme UNDERSØGELSE: Brugerne vil selv bestemme Et stadig mere individualiseret medieforbrug og en stigende villighed hos forbrugerne til at betale for både musik-, tv- og filmstreaming. Det er blandt konklusionerne

Læs mere

B&O Play fejler og Jabra vinder på social synlighed!

B&O Play fejler og Jabra vinder på social synlighed! Synlighed på sociale medier: B&O Play fejler og Jabra vinder på social synlighed! En analyse af GN Netcoms Jabra, Libratone og B&O Plays globale synlighed afslører en enkel vej til vækst og global digital

Læs mere

DEN SÆLGENDE KUNDESERVICE SÆT FART PÅ SALGET I KUNDESERVICE UDEN AT DEN GODE SERVICE RYGER I SVINGET

DEN SÆLGENDE KUNDESERVICE SÆT FART PÅ SALGET I KUNDESERVICE UDEN AT DEN GODE SERVICE RYGER I SVINGET DEN SÆLGENDE KUNDESERVICE SÆT FART PÅ SALGET I KUNDESERVICE UDEN AT DEN GODE SERVICE RYGER I SVINGET KRAV OPPEFRA: SÆLG SÆLG SÆLG! Detailhandlen er under pres i Danmark. Det betyder, at vi som virksomhed

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Kodas Årsberetning 2012 Medieanalyse 21 Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Koda følger nøje udviklingen i danskernes medievaner. Vores aktuelle medieundersøgelse viser, at næsten

Læs mere

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem?

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem? Efter deres panel om lørdagen fangede pressefrivillig Louise Borum Bech YouTuberne LasseMedHatten, SofiNekoDesu og Son-Michael til et interview omkring at lave YouTubevideoer, passion og at møde følgere.

Læs mere

Digital Score Online platforme

Digital Score Online platforme Digital Score 2018 Online platforme Online platforme, er en nødvendighed, i forhold til turisternes digitaliserede adfærd. Størstedelen af turisterne bruger online platforme, som en del af deres ferie,

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4...

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... Page 1 of 1 02-06-2015 From: KFFKP Sekretariat og Presse Sent: 27-05-2015 09:43:21 To: Stine H i S rensen CC:

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn

Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn Kilde: tatoosales.com Det Virtuelle Håndtryk Branding online Det virtuelle håndtryk består af det,

Læs mere

Gode råd til brug af sociale medier

Gode råd til brug af sociale medier 14. marts 2016 Gode råd til brug af sociale medier Hvorfor er det relevant at have en profil på Facebook eller Instagram? Facebook har lige nu omkring 3.476.000 månedlige brugere i Danmark, mens 1,2 millioner

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Man kan lære meget ved at være fysiker, muslim eller kunstmaler, men man kan aldrig bringe alt dette på en enkel formel.

Man kan lære meget ved at være fysiker, muslim eller kunstmaler, men man kan aldrig bringe alt dette på en enkel formel. Man kan lære meget ved at være fysiker, muslim eller kunstmaler, men man kan aldrig bringe alt dette på en enkel formel. - Niels Bohr Indhold Forord 9 Kommunikationsbølgen 15 Synlighedskravets oprindelse

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

Medievaner 2016. Koda

Medievaner 2016. Koda Medievaner 2016 Koda Metodebeskrivelse Interviewperiode & dataindsamlingsmetode Undersøgelsen er gennemført i perioden 16. 21. marts 2016 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet i Danmark. Målgruppe

Læs mere

Webinar om LinkedIn. Louise Holland Heide. Videncentret for Landbrug. 11. marts 2014

Webinar om LinkedIn. Louise Holland Heide. Videncentret for Landbrug. 11. marts 2014 Webinar om LinkedIn Louise Holland Heide Videncentret for Landbrug 11. marts 2014 Inden klokken bliver 15.15 kan du: Lige kort præsentere dig i chatten Dit navn, hvor du arbejder og med hvad Husk at du

Læs mere

Sådan får du FLERE LIKES PÅ de SOCIALE MEDIER. Marianne Gammelgaard - Social Media Advisor

Sådan får du FLERE LIKES PÅ de SOCIALE MEDIER. Marianne Gammelgaard - Social Media Advisor Sådan får du FLERE LIKES PÅ de SOCIALE MEDIER Marianne Gammelgaard - Social Media Advisor Din guide til flere likes: I denne lille e-bog får du svaret på det mest stillede spørgsmål ift. sociale medier

Læs mere

Foranalyse. Cupcakes. MulB 2.Semester 2014. Gruppe. Grace Tsatsaris, Line Brinkmann, Rasmus Bundgaard & Rene Andersen

Foranalyse. Cupcakes. MulB 2.Semester 2014. Gruppe. Grace Tsatsaris, Line Brinkmann, Rasmus Bundgaard & Rene Andersen Foranalyse Cupcakes MulB 2.Semester 2014 Gruppe Grace Tsatsaris, Line Brinkmann, Rasmus Bundgaard & Rene Andersen Brancheanalyse: Michael Porter har udviklet 5 Forces modellen til at belyse 5 elementer,

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Medier, platforme og content

Medier, platforme og content Medier, platforme og content Sociale medier, de store spillere Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Twitter Snapchat Youtube Podcast 1,1 milliard brugere i alt DK: 3.500.000 månedlige brugere (45-75 %)

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler NETVÆRKSMØDE 19. MAJ Foredrag om branding og sociale profiler PALMGREN MARKETING Ejer: Malene Palmgren Kunderne: Iværksættere og mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 12 års erfaring med salg

Læs mere

Alle vil have apps. En løsning til alle

Alle vil have apps. En løsning til alle Alle vil have apps Der er flere mobiltelefoner end indbyggere i Danmark 86 % af alle nye telefoner er en smartphone 20 % af alle søgninger på nettet er via mobiltelefon Over 80 % af alle køb indledes på

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

The World of Social Media

The World of Social Media The World of Social Media Sociale medier er medier for social interaktion, hvilket vil sige at der er et socialt sammenspil online - Det er altså kommunikation der går begge veje. Sociale medier kan også

Læs mere

YOUTUBERE - OM AT PYNTE PÅ VIRKELIGHEDEN. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Video - Et visuelt udtryk

YOUTUBERE - OM AT PYNTE PÅ VIRKELIGHEDEN. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Video - Et visuelt udtryk YOUTUBERE - OM AT PYNTE PÅ VIRKELIGHEDEN Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om Youtubere. Vi kommer omkring Youtubere som - fænomen og indtjeningskilde Video - Et visuelt udtryk Billeder

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagog Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen dit

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

Sociale medier og marketing

Sociale medier og  marketing Sociale medier og Emailmarketing Agenda 1. Kanaler der forpligter 2. De sociale kanaler 3. FB - Betalt 4. FB Organisk 5. LinkeIn 6. Emailmarketing Du skal være social Vær oprigtig interesseret Tal MED

Læs mere

Mig & min smarte telefon

Mig & min smarte telefon Mig & min smarte telefon Arbejdsspørgsmål til klassediskussion. Introduktion Foredraget Mig & min smarte telefon handler om, hvordan teknologien påvirker vores samfund og den måde vi er sammen på. Blandt

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier Sociale medier 2013 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Agenda Baggrund og metode Brugen af sociale medier De forskellige tjenester Segmentering Kommerciel involvering på sociale medier Fremtiden

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm.

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm. Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Gallerist Gitte Albertsen Revisor Jesper Christophersen Medievejleder/kunstskribent mm. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter,

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere