Bilag 1 Nøglecitater fra interviews

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 Nøglecitater fra interviews"

Transkript

1 Bilag 1 Nøglecitater fra interviews Interview 1 Peter Kure Dato: Længde: Medvirkende: Peter Kure, Malte Bagge Gyldenkærne og Malte Selsing 00:30 Jeg bruger 3 elementer af eksponering. Koncerter, pressemeddelelser og sociale medier. Sidstnævnte er mine bands direkte kommunikation med deres fans. Der er ikke nogle af tingene der er uundværlige. 03:30 En Facebook side alene er et utroværdigt medie, da der er en masse selvinteresse. Derfor virker det stærkere hvis et traditionelt medie skriver noget, som man kan dele igennem sin Facebook side. 8:10 Facebook og Twitter er en forlængelse af det at sprede ordet, omkring et nyt band, til sine venner på helt old-school vis. 8:21 Hovedmålet er at få folk til at dele sine opslag på de sociale medier. Og selvfølgelig mund til mund, men det er jo svært at måle på 09:45 Facebook er begyndt at blokere på linket mellem afsender og modtager, for at kapitalisere på det. 11:40 Jeg bruger betalingsfunktionen for at promovere Facebook opslag. 12:55 Der er en stor del af vores lyttere der streamer deres musik, og så er der en stor del af der slet ikke bruger streamingtjenester, men derimod Youtube og eller Soundcloud. Dertil er der så dem vi ikke kan se. Dem der downloader ulovligt. 13:20 At være på en streaming tjeneste handler ikke omkring promovering, men udelukkende tilgængeligheden. 15:20 Det bedste der kunne ske for mig, som manager for 3 bands er eksponering. Jeg sidder med kvaliteten. Folk skal bare have det at vide. 17:20 De nye teknologier tillader et band at blive sindssygt stort, på meget kort tid. Man kan

2 opnå en selvforstærkende hype, som spreder sig med stor hast 19:20 De nye teknologier gør det også nemmere at udgive plader selv. Dermed kan man sælge plader direkte til kunden med større fortjeneste, og det kan gøre op for det mindre salg man oplever i dag. 27:20 Problemet med streaming i forhold til indtjening pr. play, er at folk føler at de støtter musikken og at de ikke skylder nogen noget. Det er en trøstepræmie til bandet i forhold til at folk bare downloader ulovligt Så var det bedre hvis folk downloadede ulovligt, og ud af dårlig samvittighed køber en plade eller går til en koncert. 19:18 Grundlæggende er det rigtig godt, at det ligger tilgængeligt for brugeren på Spotify. Ellers giver brugeren bare op i processen 33:00 Hvis forbrugeren læser om et nyt band, og går på Spotify for at lytte til det, og det ikke findes derinde. Så dropper brugeren det igen. Så man skal eksponeres og sørge for at være tilgængelig der hvor eksponeringen leder dine nye fans hen Interview 2 The Woken Trees Dato: Længde: Medvirkende: Thomas Balslev Brandt, Henrik Østerby, Magnus Westergaard og Malte Selsing 00:40 Vores Facebook oplag er blevet mere professionelle, siden vi skrev under på en manager aftale. 01:00 Det er vores manager der tager sig af alt omkring facebook. Det er kun til nyheder til fans. For os, er den ikke så personligt. Udover at vi skriver en privat tak besked til alle der liker vores side 02:00 Det er vigtigt at vi skriver den private besked, for ikke at virke arrogante 03:00 Facebook er vigtigt. Det er vores ansigte udadtil. Det er ikke kun for fans, men også forretningsmæssige kontakter. Booking osv.

3 03:41 Youtube er til gengæld vores stærkeste platform for at udstille vores kreative side. Men der er ikke rigtig nogen dialog, som på facebook. 04:20 Vi bruger Twitter som en mere privat og personlig dialog med fans og forretninger. Det er vores, som band, eneste talerør til fans. Det mere personlige talerør. Jeg tror forskelligheden på medierne er meget vigtig Interview 3 Nikolaj Skjold Skriftligt d Hvordan bruger i facebook? Hvilken nogle overvejelser gør i jer om hvad i uploader? Bruger i nogle af facebook's funktioner, til promovere yderligere? Gør i noget specielt for at nå ud til jeres fans? Vi bruger facebook meget, men mest sådan blog-agtigt, hvor vi videre-deler fra artikler, soundcloud, bandcamp, eller alt muligt andet. Vi oploader gerne sjov og ballade en gang imellem, såsom hjemmelavede memes, videoer eller billeder. Nogen gange tror jeg overvejelserne går mest på, om vi får uploaded fór meget, og i sådan en situation må man prioritere uploads'ne. Det kan være i perioder hvor der sker meget. Men ellers synes vi bare man skal give den gas. Bruger i andre platforme til at være synlige på nettet? Hvordan bruger i dem? Har i en overordnet strategi for promovering på sociale medier? Hvad i følge jer er vigtigt? Hvilke forhindringer er der? Jeg kan nævne platforme som Twitter, Tumblr, Bandcamp, Soundcloud som vi bruger. Strategi-mæssigt er jeg ikke den rigtige at spørge, der skal du nok have fat i Snævar. Hvad er fans for en størrelse for jer og hvad gør i for at være i kontakt med dem? Fans betyder alt. Vi synes det er vigtigt at inddrage vores fans i det arbejde vi laver. Derfor opfordrer vi dem til at bygge videre på vores musik igennem, remix, mash-ups, og cover/omskrivninger. Det gør vi bl.a. ved at licensere under Creative Commons - licens, og ikke en All Rights Reserved-licens. Dermed gør vi det også muligt at downloade "ulovligt"

4 vores musik fra nettet, uden at det kriminalisere vores potentielle fans. Dette er med til at sende et signal til fans om at de må betragte vores musik, som også deres musik. Ser i nogen sammenhæng mellem jeres popularitet på sociale medier og plade/merch salg? Ja, helt bestemt. Hvad er fede gigs, og hvad tror i der betyder noget for at i bliver booket til dem? Her taler jeg på egne vegne: Jeg synes de fedeste gigs er dem, hvor promotoren har gjort noget ud af, at der kommer nogen til hans/hendes koncert. Det er et slemt problem i DK, med de kommune-støttede spillesteder, at der ikke gøres meget fra promotorens side, fordi pengene i forvejen er "i hus", og for at veje op for de manglende deltagende koncertgængere, sætter man mange steder øl-priserne i vejret, hvilket yderligere skræmmer folk væk. Derimod fungerer frivillig-baserede spillesteder oftest meget bedre, fordi der bliver lagt sjæl og arbejde i at få folk til at komme til koncert. Så fede gigs, det er klart dem hvor der er mennesker. Hvad er jeres tanker om spotify? Bruger i det til noget? Er det godt eller skidt? Hvem distribuere det for jer? Her er jeg nødt til at svare: Ved ikke. Vores musik ligger på Spotify, og der ligger det vist meget godt, det er nok mit bedste svar. Interview 4 Jesper Majdall Dato: Længde: Medvirkende: Jesper Majdall, Frederik Glenstrup, Nicolai Demuth og Malte Selsing 01:20 Jeg er er ikke sikker på at det er blevet svære at være up and coming kunstner i Danmark. Det er måske blevet svære i den forstand at der er mange flere om buddet i dag. Fordi alle har adgang til at få deres musik ud. Det skaber rigtig meget støj på linjen, da der hele tiden kommer nye udgivelser. Der er ikke længere noget naturligt filter som der var førhen. Det vil sige at kvaliteten også er blevet rimelig svingende.

5 02:10 Det kan sammenlignes med bogbranchen. For år tilbage blev det markant billigere at trykke bøger, så der blev en større volume af udgivelser som trak den gennemsnitlige kvalitet ned. 02:24 Den svingende kvalitet er så den dårlige ting, men den gode ting er jo selvfølgelig at nu kan alle up and coming bands få deres ting ud, selvom det måske er lidt for let og hurtigt. 02:30 Jeg ville gerne have at det var lidt svære at udgive sin musik, eller at man i hvertfald tog et større ansvar for kvaliteten. 03:25 Det er nemt at få musikken ud, men man bliver nødt til at fokusere på at markedsføre sig anderledes. Jo mere musik der kommer, jo mindre plads er der til omtale i de trykte medier især. 05:08 Det gælder ikke kun for up and coming kunstner, men også for etablerede kunstnere. Alle bliver nødt til at tale mere direkte til publikum. Selv ved etablerede kunstneres nye udgivelser, som Fallulah, Peter Sommer og Turboweekend. Der er ikke noget der er givet på forhånd. De bliver virkelig nødt til at ryste posen, tænke anderledes og finde ud af hvor deres publikum er. 09:00 Man skal prøve at navigere uden om det kommercielle apparat, som f.eks. at rykke en hel sides annonce ind i Gaffa. Hvis sådanne ting står alene, så sker der ikke en skid mere. Det kunne man før i tiden. 10:20 Radioen var måske før den direkte kanal til køberen, men det er det bare ikke længere. Det er en envejskommunikation, og publikum søger en tovejskommunikation. Det er her de sociale medier kommer ind i kampen. Her er det også bare vigtigt at bandet er med på det. Der er helt sikkert nogle bands der er blevet fanget i omstillingen 11:40 Publikum vil gerne beholde mytologien om en rock stjerne, men de vil samtidig gerne have en direkte og mere personlig kontakt. 14:30 ang. handlinger på det sociale medier skal man passe på at lade andre end bandet tale 15:10 Det er også vigtigt på billeder at det er bandet selv. Og det kan man bedst vise for eksempel backstage eller mens de venter i en lufthavn. Og det er klart der de får flest likes 18:37 Facebook er måske mere et opslagsværk, hvor Instagram er meget mere personligt.

6 23:52 Jeg tror musikerne skal passe på med at være for naive, i forhold til økonomien på Spotify. Det bliver lidt klynke agtigt, når bands brokker sig over at det var federe en gang. Det er kommet for at blive, og måske der er færre penge, men der er måske mange flere lyttere. Så må man finde ud af hvordan man kan udnytte det potentiale. Interview 5 Troels kjeldgaard Dato: Længde: Medvirkende: Troels Kjeldgaard, Frederik Glenstrup, Nicolai Demuth og Malte Selsing 01:00 Spotify tjener penge på 3 typer abonnementer. Der er den gratis udgave, som bliver betalt af annoncer. Så er der den midterste, hvor man betaler 50 kr. og kun kan hører musikken fra computer uden reklamer. Og så er der den dyre til 99 kr. Hvor man kan lytte fra alle sine devices. Uden reklamer. 01:50 En del af de penge Spotify tjener, de siger selv at det er omkring 70%, sender de videre til kunstnerne 03:20 Når pengene sendes fra Spotify, tager jeg som digital distributør, den første bid af kagen. Derefter tager rettighedshaverne, som pladeselskaber osv. En bid af kagen. Og til sidst får kunstneren hvad der er tilbage 06:00 På langt sigt kan musikerne tjene ligeså mange penge som i gamle dage. De skal bare ikke være så forvænte mere. De skal være meget mere aktive. 07:15 Man kan verificere sit profil som band. Så får man et bevis for at profilen er ægte. Derfra kan man selv styre profilen som band. De kan høre musik og lave playlister, som deres følgere kan følge med i. 07:52 Alle størrelse kunsterne kan verificere deres profil på spotify 08:35 Spotify har ikke gjort så meget for at lære bands om verificeringen, men det er rigtig meget på vej frem. 10:00 Gamle musikere tror stadig at de lige efter plade release kan slappe af, som i gamle dage. Men i dag skal der arbejdes konstant for at lave samme indtjening

7 10:40 Min udfordring er, at spotify og de andre streamingtjenester er blevet så store og gode søgemaskiner, med 20 millioner numre. Så hver gang jeg udgiver en plade skal jeg passe på at den ikke bare drukner i mængden. 14:10 Spotify kommer til at få en masse udfordrere det næste stykke tid. Især Google, der kommer med en streaming tjeneste, bliver en voldsom konkurrent. 14:44 Der kommer til at være få store dominerende musik søgemaskiner, og så en masse små niche tjenester. Det er mit bud. 15:40 På trods af stigende konkurrence, tror jeg ikke tjenesterne kommer til at blive billigere. Kun google kunne man formode ville kunne sænke prisen. Men det betyder nok at de ikke kommer ind i Danamark da vi har et rettighedsfilter der hedder KODA. Jeg tror tjenesterne kommer til at differentiere sig på andre parametre end priserne. 21:25 Det eneste filter vi har for de bands vi hjælper med distribution, er at de skal have en seriøs strategi og vision. Interview 6 Mads Tunebjerg Dato: Længde: Medvirkende: Mads Tunebjerg og Malte Selsing 04:40 Dengang vi startede var pladeselskaberne meget vigtigere, og indtægterne ved pladesalg osv. Var meget større. Generelt havde man bare flere penge at handle med. 06:47 Vi har erfaret at udviklingen har gjort, at vi skulle tjene vores penge på liveoptrædener. Det kom egentlig ikke som et chok, for os har det altid været sådan. 09:00 Vi har oplevet at forretning og økonomi begyndte at fylde mere i vores bevidsthed. Det at lave ting selv og sparer en masse mellemled var fristende, og vi har lært at det er sådan vi nyder at arbejde. 19:30 Man kan agere i Danmark og skabe fans i Canada. 21:15 Vi har måske i virkeligheden ikke gjort nok for at kommunikere med vores fans Vi prøvede mange forskellige konstruktioner. Det er blevet så meget vigtigere at involvere folket.

8 Vi sandede bare på et tidspunkt at vi ikke rigtig orkede at integrere og opdatere så meget som vi burde. Så var det nemmere bare at gøre det på Facebook. 26:00 En række mexicanske fans af vores band Kashmir, dannede en facebook gruppe som hed Kashmir Mexico, og den kommunikation endte med at vi skrabede nogle penge sammen og tog til Mexico for at spille for dem. Det var ikke sket uden Facebook 38:45 Det er en fordel at inspirere dine fans med musik fra andre kunstnere end dig selv. Linke til hjemmesider eller Youtube kanaler 40:15 jeg er blevet rigtig glad for ideen omkring at en kunstner udgiver digitalt på nettet, og selv promovere det på deres Facebook. Jeg bliver bare glad for at se, at man kan gå fra at få en ide, selv realisere den og sælge den på den måde. Interview 7 Snævar Njáll Albertsson Skriftligt d Hvordan har du oplevet udviklingen i musik branchen gennem de sidste 10 år? Generelt forholder jeg mig meget positiv over den digitale udvikling, men begræder hvorledes industrien med loven i hånden modvilligt har forsøgt at sabotere udviklingen, indtil at pengene igen kan lugtes, og hvor den etablerede branche før sig selv til redningsmand for hele den digitale demokratisering af kunsten ved at tage patent på sandheden. Pludselig er den digitale udvikling god, mærkeligt nok på samme tid hvor tallene bevæger sig i en opadgående kurve. Det tragikomiske er så at i branchens digitale redningsforsøg formår de at kaste barnet ud med badevandet ved at dele musikere op i A, B og C hold hvor indkomsten er baseret på popularitet, og i bedste stil saver de selv dén gren over de sidder på ved nærmest at udsulte fremtidens leverandører af indhold. Det er et udtryk for Matthæus-effekten, som altså nu for alvor også gør sit indtog i kunstens område. Hvilke betydning giver de teknologisk muligheder musikere i dag? Der er en klar demokratisering af især æstetisk praksis, da nye medier faciliterer en deltagelse i selve skabelsen af vores fælles kultur og distributionen af denne. Musik, og

9 skabelsen heraf, er ikke kun noget der er reserveret til dem der kan betjene fysiske instrumenter, men digitale platforme der danner grobund for at mange flere mennesker har mulighed for at komme med deres bidrag. Det betyder samtidigt at markedet er blevet gigantisk, og der er mange konkurrenter, hvis man altså har lyst til at bruge et sådant begreb til at beskrive sine medmennesker og medmusikanter. Generelt sætter man kun sine egne begrænsninger. Meget kan ordnes hjemmefra foran interfacet. Optagelse, promovering, booking, networking osv. Værktøjerne bliver flere og bedre. Hvilke valg har du som kunster taget for at markedsføre dig selv gennem tiden? Jeg har valgt at være meget åben overfor nye måder at udvikle, bibeholde og stimulere fanbasen. Isæt nye platforme har jeg haft en god erfaring med at bruge så tidligt som muligt. Twitter er et fint eksempel, hvor mit engelske pladeselskab foreslog tjenesten til mig i dens unge år, da dens popularitet voksede i England. Det viste sig at være det helt rigtige. Samtidigt synes jeg det er vigtigt at man afmelder tjenester man ikke har en uopdateret ReverbNation side til at ligge i en evighed. Generelt synes jeg selv at den mest effektive måde at promovere et band og udbygge en fanbase er ved at turnére og spille koncerter. Herefter er det vigtigt at have en tilstedeværelse på de digitale platforme, så man kan holde kontakt og udbygge et forhold til de mennesker, man har haft som lyttere til de forskellige koncerter. Hvad tror du det er det vigtigste der er sket for dit/dine bands? I forhold til det økonomiske succes kriterie er det vigtigste nok at vi har arbejdet sammen med et engelsk pladeselskab, igennem hvilke vi har fået mange lyttere i især England. Pladekontrakten var næsten mere et resultat af en god musikvideo end selve musikken. Videoen var i hvert fald lige det sidste der skulle til for at overbevise ejeren. Har der været en udvikling i hvordan du har kommunikeret med dine fans siden du startede? Ja, uden tvivl. Man lærer meget omkring hvordan man skal kommunikere igennem brugen af medierne, som man kommunikerer med. Eksempelvis skal Facebook opdateringer nærmest være sjove eller i hvert fald iøjnefaldende hvis man i det hele taget vil slippe

10 igennem algoritmernes ubarmhjertige tag. Desuden er vi begyndt at inkludere vores fans meget mere end i begyndelsen, og har desuden licenseret vores musik under Creative Commons, der tillader alle at remixe og bearbejde vores musik. Her har vi selv søsat nogle forskellige projekter hvor folk har været med til at remixe og sample vores ting, for derved at skabe sit eget, som vi så har udgivet gratis via vores egne kanaler. Dette er fordi vi ønsker et kreativt engagement i vores projekt, og ikke blot reducere vores lyttere til konsumentroller. Hvordan har udviklingen i hvordan du skriver plader været? Tiltagende kompliceret og forvirret. Den svære to er var ikke blot en myte for mit vedkommende. Jeg har et meget nostalgisk forhold til den umiddelbarhed der gjorde sig gældende i processen af skrivning og indspilning af den første EP, selvom den ikke er særligt god eller teknisk flot. Men det kan jo i sig selv også være fint. Der er blevet lagt mere og mere arbejde i skrivningsprocessen i selve studiet, under indspilningerne. Hvordan har dine indtjeningsmuligheder ændret sig? Til det positive. Med den første plade tog det noget tid før den breakede-even. Nu har vi udgivet vores 3. Udspil, og den har allerede tjent sig selv ind igen en lille måned efter udgivelsen. Samtidigt får jeg flere og flere henvendelser på foredrag, som jeg holder i forbindelse med mit musikalske virke og syn på deling og kreativitet i den digitale verden. Samtidigt begynder koncerthyrerne at stige, hvor vi før i tiden måske kun fik tilbudt melle 50 og 100 pund i England, får vi nu 300 som garanti. Men generelt er de største hyrer at finde i Danmark, selvom vores fanbase er beskeden. Hvilke sociale medier bruger du og hvordan bruger du dem? Facebook, Twitter, Tumblr, SoundCloud, Instagram, SnapChat Facebook er mest til overordnede nyheder, men også sjove indslag, som har relevans for musikken eller eks. en udgivelse, en tour osv. Twitter bruges mere som en måde at kommunikere med fanbasen, hvor man på tomands hånd kan få mere jordbundne relationer op at stå. Instagram bruges mere privat, da mediet jo nærmest opfodrer det. Samtidigt redigerer jeg også billeder på en sjov måde, og uploader dem, så længe de også har relevans for projektet. Tumblr er mere overordnet nyhedsformidling, a la den måde

11 jeg bruger vores hjemmeside på, men hvor man kan dukke op i folks feed hvis de følger én. Dermed er man ikke nødvendigvis afhængig af at folk skal besøge hjemmesiden for at blive opdateret. SoundCloud Der har jeg forsøgt at bruge det ved at uploade optagelser af mig selv, der fortæller vi skal på turné, eller uploadet et riff jeg har skrevet, for at gøre det mere personligt og umiddelbart end bare et site jeg hoster min musik på. SnapChat er ret nyt, så der kan jeg ikke sige så meget. Interview 8 Niels Gröndahl d tid: :20 Når man har købt en plade, og måske endda ventet på at modtage den, så skylder man sig selv at tage den seriøst og lytte meget til den. Hvor man ved streaming sortere fra hurtigere uden en egentlig indsats. 15:52 Da vi startede med at lave plader, der havde vi troen på at man kunne tjene penge på dem. Det er der ikke rigtig nogen der har mere.

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Billag til Rapporten. Gruppe 7. En samling af de billag der bliver refereret til i rapporten.

Billag til Rapporten. Gruppe 7. En samling af de billag der bliver refereret til i rapporten. Billag til Rapporten Gruppe 7 En samling af de billag der bliver refereret til i rapporten. Indholdsfortegnelse INTERVIEWSPØRGSMÅL:... 3 TRANSSKRIBERING AF POSTEN:... 5 MAIL-INTERVIEW MED RUST... 17 TRANSSKRIBERING

Læs mere

En guide til en effektiv Facebook-side og overvejelser du bør gøre dig om strategi

En guide til en effektiv Facebook-side og overvejelser du bør gøre dig om strategi En guide til en effektiv Facebook-side og overvejelser du bør gøre dig om strategi Copyright www.casperfrederiksen.dk 1 Forord Er du beslutningstager? Er du træt af halv-humanistisk kommunikationsnak om

Læs mere

Den digitale musikverden

Den digitale musikverden Den digitale musikverden Skrevet af: Matiwos Geles Ghebremicael Vejleder: Tobias Raun Humbas Hus: 46.2 4. semester 2013 1 1.0 Abstract This paper seeks to understand what consequences the recent digitalization

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG ee12: Bilag Indholdsfortegnelse BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG BILAG 6: INTERVIEWGUIDE

Læs mere

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting Sådan får du med PR & sociale medier René Hjetting Sådan får du succes med PR og sociale medier 2014 René Hjetting 1. udgave, 1. oplag Trykt i Danmark 2014 ISBN: 978-87-997580-0-5 (Trykt udgave) ISBN:

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

alle rettigheder til RazorPit. Alt dette skete i sommeren 2008. Rikke Schmidt: Så I har ikke produktudviklet på det?

alle rettigheder til RazorPit. Alt dette skete i sommeren 2008. Rikke Schmidt: Så I har ikke produktudviklet på det? Bilag 1: Transskription af interview med ejer af RazorPit, Jesper Hvejsel Spørgsmål1: Vil du fortælle lidt om hvordan idéen til RazorPit opstod? Jesper Hvejsel: Det var en 51årig mand fra Odder, Morten

Læs mere

f a c e b o o k 9 2 2 0

f a c e b o o k 9 2 2 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Projekt 9220... 3 Problemfelt... 4 Problemformulering... 4 Metode... 5 Kommunikationsteori... 5 Kampagneteori... 5 Empiri... 5 Medieteori... 5 Empiri... 5 Analyse...

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information.

I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten kan give dig af information. Kære modtager af nyhedsbrevet. Tak fordi du har downloaded light-udgaven af Søgeoptimeringsrapporten. I light-udgaven viser jeg 22 tilfældigt udvalgte parametre, så du kan få et indtryk af, hvad Søgeoptimeringsrapporten

Læs mere

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer?

02:30 Er der nogen som sådan, der har indflydelse på jeres virksomhed? F.eks. investorer? Research Interview med Mom s Jeppe Rasmussen, Marketingleder 00:11 Profil af Mom s Vi er jo en lille produktionsvirksomhed, vi har 16 ansatte her. Virksomheden startede i sin oprindelige form for 19 år

Læs mere

FÅ NYE KURSISTER VIA SOCIALE MEDIER

FÅ NYE KURSISTER VIA SOCIALE MEDIER FÅ NYE KURSISTER VIA SOCIALE MEDIER FÅ NYE KURSISTER VIA DE SOCIALE MEDIER 4 Introduktion 4 Tal om din passion 5 Find dine nye kursister 6 FACEBOOK 7 Kort om Facebook 7 Inden du går i gang 8 Sådan opretter

Læs mere

Digitale medier i den strategiske kommunikation

Digitale medier i den strategiske kommunikation Digitale medier i den strategiske kommunikation Digital kommunikation: Brug digitale medier rigtigt i kommunikationen med organisationens interessenter Af Morten Gade, www.mortengade.dk Denne artikel giver

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil...

FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... FORORD... 2 SÅDAN KOMMER DU IGANG... 2 Din online strategi... 3 Dit online CV... 4 JOBPORTALER... 5 Svare på jobopslag... 5 Oprette en jobprofil... 5 Oprette en jobagent... 6 Jobnet... 7 Jobindex... 7

Læs mere

Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE. En e-bog af Celia Schow

Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE. En e-bog af Celia Schow Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE En e-bog af Celia Schow Kapitel 1 ------------------------- Sådan blev jeg blogger I dette kapitel fortæller jeg, hvordan

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Følgende er en nedskrivning af telefoninterview foretaget med en direktør i Fullrate

Følgende er en nedskrivning af telefoninterview foretaget med en direktør i Fullrate Bilag A Bilag B Bilag C Følgende er en nedskrivning af telefoninterview foretaget med en direktør i Fullrate Navn: Bo Abrahamsen Virksomhed: Fullrate Stilling: Salgsdirektør Udover I har fortsat M1s sponsorat

Læs mere

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK 7 GRATIS RÅD $ $ 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online MERE SALG ELLER FLERE KONTAKTER HELT GRATIS. Som ejer eller leder af en virksomhed med en kommerciel

Læs mere

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål.

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål. Bilag 1 Side 1 af 13 Kære respondent, Endnu en gang tak for din medvirken i vores kortlægning af danske kommuners brug af sociale medier. Afhængigt af dine svar ventes undersøgelsen at tage maksimalt ti

Læs mere

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 Uddannelse: Projekt: Semester: Klasse: Vejledere: Synopsis: Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 4. Semester 2014 4MMDA Lisbeth Mathiesen Det afsluttede

Læs mere

Månedsmagasin Juli 2013. Tema: At overleve sommeren

Månedsmagasin Juli 2013. Tema: At overleve sommeren Månedsmagasin Juli 2013 Tema: At overleve sommeren Indhold Nyt på iværksætterblog.dk... 2 Leder... 3 Hvad gør man i sommerperioden?... 4 Når alting går i stå... 5 Hvorfor din virksomhed bør have en profil

Læs mere

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde 48,- Marianne Steen Søg nye medarbejdere Find nyt arbejde Jobguiden til Internettet www.knowware.dk Oversigt over jobbaserne - i Danmark, Norge og Sverige Tips til din jobsøgning Test dig selv Annoncering

Læs mere

Er det på tide at omlægge sit marketingbudget til også at dække Google Plus? Ikke endnu, men der er spændende ting under opsejling.

Er det på tide at omlægge sit marketingbudget til også at dække Google Plus? Ikke endnu, men der er spændende ting under opsejling. Interview: Bilka Bilka har taget springet og lavet en e-shop. Læs hvorfor og om deres udfordringer med webhandlen. SIDE 4-5 Google Plus Er det på tide at omlægge sit marketingbudget til også at dække Google

Læs mere

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde

Internettet. Jobguiden til 48,- Ny 3. udgave. www.knowware.dk. Marianne Steen. Søg nye medarbejdere. Find nyt arbejde 48,- Marianne Steen Søg nye medarbejdere Find nyt arbejde Jobguiden til Internettet www.knowware.dk Oversigt over jobbaserne - i Danmark, Norge og Sverige Tips til din jobsøgning Test dig selv Annoncering

Læs mere

Få fat i de unge! BUSTERs brancheseminar 2014: INSTALL NEW TEENS

Få fat i de unge! BUSTERs brancheseminar 2014: INSTALL NEW TEENS Få fat i de unge! BUSTERs brancheseminar 2014: INSTALL NEW TEENS For fjerde år i træk afholdt BUSTER Filmfestival seminar i samarbejde med Creative Europe Desk Denmark, hvor årets tema var markedsføring

Læs mere