FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR"

Transkript

1 FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

2 Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur til Langeland Men det er ikke en rigtig prøvetur uden en god frokost.

3 Dag Dag 1 er blot en køredag hvor vi starter i Spodsbjerg kl og kører til Fleggaard i Tyskland, for at proviantere, Videre herfra kl.0930 til et stykke syd for Hamburg hvor vi spiser frokost Kl.1300 Efter vi har spist kører vi videre til Kassel, ankommer Kl.1630 hvor vi bliver modtaget af Verner og Ursula. Vi spiser aftensmad her. Jes og Hanne sover i huset medens Ethel og jeg går i Bilen. Dagens km 692.

4 Dag Efter et godt morgenbord forlader vi Kassel Kl Vi kører til Edersee Dæmningen; denne blev anlagt som Kraftværk i Under søen er en komplet by, som blev oversvømmet, Dæmningen blev senere bombet af Englænderne 17/5 1943, dette gjorde at store områder blev oversvømmet. Vi forlader Edersee kl med kurs mod Rüdesheim. Vi ser Rhinen. første gang kl.17, Ankommer til campingplads kl. 18, en rigtig fin plads med dansktalende vært. Efter aftensmaden er det kun hygge efter dagens køretur på 317 km

5 Dag Står vi op til en dejlig morgen med udsigt til Rhinen, vi spiser morgenmad i det fri og nyder udsigten. Efter at have ryddet bordet går vi langs Rhinen, hvor vi nyder det fine vejr, og den store trafik af både fragt, tur og store charterbåde.

6 Sejltur på Rhinen Vi kunne ikke dy os for en sejltur da vi ser den dejlige båd, Hanne går hen for at købe billetter, her bliver hun spurgt om der er nogle pensionister hvortil hun svare det kan du vel nok se og vi får billetterne til ½ pris. Sejlturen varer fra Kl. 11 til Kl. 17. Den blev startet med en kold øl på øverste dæk, senere gik vi ned for at sidde inde og spise frokost. Turen går fra Rüdesheim til St. Goar Rhinen er Europas mest befærdede flod med en meget tæt trafik af alle slags skibe, Den største turist båd vi så var på 110 m med plads til 200 personer, den største fragtbåd var på 120 m og på 3500 tons, dertil en pram foran på 80 m og 2400 tons. Turen slutter af med en spadseretur i den berømte Drosselgasse i Rüdesheim og et lille glas, før vi atter gik til vor campingplads.

7 Gamle Slotte og Borge Sejlturen på Rhinen går forbi mange flotte monumenter og gamle borge og slotte, nogle restaureret til hoteller eller beboelse, Rhinen er den del i verden hvor der på et så beskedent område er flest borge og ruiner. Kort efter vi er sejlet ser vi en stor statue på bjerget, den er 37,6 meter høj og er lavet af 32 tons bronze. Billederne viser mange af de flotte borge og fæstninger, lige som den legendariske jomfru fra Lorelay klippen.

8 Dag Efter morgenmaden kører vi videre kl.10 med retning op ad Rhinen mod Koblenz. Vi gør holdt i St. Goar for at gå en tur, dette var ikke særlig interessant, hvorfor vi fortsætter mod Mosel gennem Koblenz, kører over Rhinen ved den første bro. Turen herfra skråt gennem landskabet mod Mosel byder på en natur og udsigt over landskabet som er hele turen værd. Vi når Mosel ved 12 tiden og begynder vores tur langs denne på nord siden, vi kommer til en lille by som ser interessant ud og vi stopper for at se på et informationsskilt, der er også et listigt sted, hvor der drikkes kaffe og øl. Efter pausen kører vi videre mod Cochem. Hvor vi spiser frokost. Sætter herfra kursen mod Tysklands ældste by Trier for at finde en campingplads. På dagens tur passerer vi mange af vinmarkerne ved Mosel, vi ankommer til campingplads Traviris kl. 18 efter 266 km.

9 Dag Efter morgenmaden begiver vi os ud på en spadseretur til den gamle by Trier, vel ankommet til byens torv trods det at det er denne weekend at Tyskerne fejre 20 året for genforeningen, og alle Tyskere derfor har en særlig friweekend, denne har mange forretninger valgt at holde ekstra åbent nogle timer søndag eftermiddag. Det er en større by og vi må bruge kortet for at finde rundt, vi går fra torvet mod den gamle borgruin hvor der er marked, efter at have set dette finder vi en lille græsk cafe og får en øl. Som nævnt er mange forretninger åben og vore damer kan ikke dy sig de skal i CA, de får 2 timer til at gå i butikker medens vi går tilbage til cafeen hvor de også sælger øl. Efter at have mødt damerne igen mener vi at vi har travet nok rundt i Trier, hvorfor vi begynder at gå hjem, her får vi gået en omvej, så vi er godt brugte da vi kommer hjem til en fortjent gin og tonic.

10 Dag Efter at have fået betalt rent vand og tømt tanke går turen videre, med kurs mod Bernkastel Kues I Trittenheim laver vi en pause for igen at se på vinmarker, gå en tur og besøge en lokal vinbonde for at smage på den lokale bryg, går tilbage til Mosel hvor camperen står, spiser frokost og kører videre Kl. ca. 14 Vi kommer til en lille by ved navn Neumageh Dhron hvor vi vil købe lidt friskt brød, medens der bliver handlet sidder vi lige over for og nyder dagen og en lille kirke, Damerne kommer ud og fortæller at bageren har fortalt at der er en meget lækker stelplads nede ved havnen, denne kører vi ned for at kikke på, da vi ser den og lokaliteterne beslutter vi at blive. Dette kan også anbefales til andre, her er virkelig lækkert. Det er begyndt at regne så kaffen indtages på en plads som er overdækket, vi går i bilen og får en god frokost og en øl og snaps, samt et spil kort. Dagens km er kun 43.

11 Dag Efter morgenmaden går vi en tur i byen, besøger atter vor bager fra i går, ser på de ting der er i byen. Går langs Mosel tilbage mod campingpladsen hvor vi møder et nybygget skib, dette er en kopi af en gammel båd som blev brugt til at levere vin til andre områder. Vi forlader pladsen kl. 11 med kurs mod Bernkastle hvor vi efter meget besvær finder parkeringsplads. Vi kører videre efter et besøg i byen ( se næste side) Efter at have forladt byen kører vi mod Traben Trabach hvor vi finder en campingplads Dagens km 119

12 Bernkastel En af de skønneste og mest velholdte byer vi har set ved Mosel, i mine øjne mere velholdt og hyggelig end Trier Efter at vi har gået rundt for at se på de gamle bygninger finder vi et lille sted hvor vi sætter os på en terrasse helt op til vinmarkerne og køber en stor snitsel og et glas Federweiss. Efter at have spist går vi stadig lidt rundt i byen.

13 Dag Står op til en pragtfuld morgen med en vejrudsigt som lover 27 grader, kører fra pladsen kl 10 mod Koblenz. Så snart vi er I bilen ser damerne igen en butik Aldi her skal der også handles. På turen forlader vi et sted, Mosel og kører ind i landet for at se lidt andet, Her var rigtigt landbrug vin og nogle flotte udsigter til Mosel oppe fra landskabet. Kører tilbage til Mosel, og følger den tilbage mod Koblenz. Undervejs var vi inde på et lille sted købte en let frokost og en øl. Da vi ankommer til Koblenz finder vi en dejlig campingplads helt ned til Mosel/Rhinen lige hvor de mødes. Får hurtigt sat stole og bordet op og tager plads der resten af eftermidagen og aftenen for at nyde vejret og udsigten til de mange skibe. Dagens km 97

14 Dæmninger/ Sluser Mosel Sluserne er noget for sig selv. Mosel er 520 km fra sit udspring i Frankrig,( 278 km i Frankrig Luxemburg 36 km og Tyskland 206 km ) der er i alt 14 sluser og dæmninger som sænker vandet med 90 m.( der er 2 i Frankrig 2 i Luxemburg og 10 i Tyskland) På Mosel er der garanteret en vandstand på minimum 3 m. og 40 m. brede. Slusen i Münden er 170 m lang og 12 m bred 6,7 m højdeforskel. Vi var ved slusen og så både da der skulle et skib op og ned.

15 Dag Drak morgenkaffe i det fri med den skønneste udsigt man kan tænke sig, pakker sammen og kører videre op af Rhinen mod Holland damerne var atter ude for at se på butikker både LIDL og KIK. Kørte ind i Holland kl. 13 hvorefter vi opdager at vi ikke kan læse deres skilte på en måde så vi kan udtale det som der står på dem, værre går det da vi skal købe lidt brød og ikke kan forstå bageren, tror vi har købt franskbrød men kommer ud med sukkerbrød. Finder en rasteplads for at smage på brødet, rastepladser er ikke det der er mest af i Holland, kører videre og kommer efter at vi har kørt i grøntsags marker ud i et større skovområde ud hvor der kun er græs og køer, her kommer vi gennem Arnheim hvor vi passerer mange krigsmindemærker og kirkegårde. Nu starter vi vor søgen efter et sted at overnatte, dette var ikke nemt for selv om man skriver at de har åbent viser det sig at det er der ikke og vi må finde en ny, dette lykkedes i en skov, dette var en topkamp. Dagens km 321

16 Dag Kører fra campingpladsen i Dieren kl vejret var friskt, solen skinnede og temperaturen var 8 grader, vi kører gennem Arnheim mod Rhinen vor vi gør holdt, vi var ved nedre Rhinen hvor vi så en lille færge, den sejler over på 3,5 minut der er biler på begge sider hele tiden, færgen er forankret midt i floden for at holde den ved overfarten, for den kraftige strøm, bemærk den kurv der er ved siden, det er en affaldskurv folk blot smider i når de kører forbi. Kører videre mod Hildversum hvorefter vi gør holdt for at få et stykke brød. Kører videre mod Den Helder, hvor vi desværre kommer direkte gennem Amsterdam, ankommer til campingplads Julianadort, der var ingen i receptionen hvorfor vi bare kører ind og tager den plads vi kunne ønske os. Dagens km 248.

17 Dag Det har regnet meget i nat og også her til morgen, efter at have spist kører vi mod færgehavnen i Den Helder, her må vi trodse det dårlige vejr for at se området. Kører videre mod dæmningen, efter at have brugt nogen tid på at besigtige dæmningen køres videre gennem det flade landskab med masser af køer og løg marker. Vi passere en masse dæmninger, små broer og en masse små havne med husbåde. Vi fortsætter i regnvejr mod den tyske grænse som vi passere ved byen Bunde kl.15,50. Vi fortsætter mod Oldenburg syd om Bremen kører gennem Elbtunnellen kl. 16 kører videre mod den første store rasteplads nord herfor for at spise og overnatte, vi får spist på cafeteriet men da vi kommer tilbage til bilen er der en del mørklødede mennesker der drikker og har slået telt op på pladsen, dette gør at vi kører op til den næste mod nord, tiden bruges til et spil kort. Dagens km 522.

18 DÆMNINGEN Efter at have forladt Den Helden kommer vi til et af Europas største bygningsværker nemlig dæmningen i nordvest Holland 34 km lang og blev færdig i Går en tur ud for at bese bygningsværket rigtigt, vandet på vestsiden er Nordsøen og derfor saltvand medens vandet på østsiden er fersk. Ved ebbe kan der lukkes 5000 kubikmeter vand ud i havet pr sekund, dette er en del af afvandingen af det flade Holland., dæmningen er så stor at der er 4 vejbaner og på midten er der både benzinstation og campingplads

19 Dag Kører fra rastepladsen på benzinstationen kl. 08,45 til næste lille rasteplads hvor der var mere hyggeligt, her spiste vi morgenmad, kørte videre mod grænsekioskerne for at bruge de sidste penge, dette var hurtigt overstået så vi kørte videre mod Langeland som vi mødte kl. 15,50 Dagens km 330 Billederne ved dag 12 er et udsnit af de forskellige ting vi har set. Nedenstående billede viser at alle også ved afslutningen af en perfekt tur har et prima humør. Samlede km Turens pris er kun Kr. 2810, pr person inkl. lommepenge, mad, billetter, overnatning, m.m.

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

2011 Cykelferie langs Rhinen

2011 Cykelferie langs Rhinen Torsdag, den 16. juni: Turstart på en regnvejrsdag Fri fra arbejde kl. 15 og det er tid til at pakke bilen med cykler og bagage. Vi startede turen mod Padborg lidt i 18 og forventningerne var høje. Aftensmaden

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010

Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010 Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010 Feriestart: fredag den 3. september 2010. klokken 10.30 Kilometertæller hjemmefra 177128 Det var fint vejr med solskin og frisk vind. Vi

Læs mere

2010 Efterårsferie i Alsace.

2010 Efterårsferie i Alsace. 2010 Efterårsferie i Alsace. Nu er det blevet efterår, og vi har aftalt med Jeannes svigerforældre, Sonja og Bjarne, at vi tager på efterårsferie i Alsace. De har været en del gange på campingpladsen,

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Søndag d. 10. august

Søndag d. 10. august Dagbog for Sicilien turen 2008 gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Italien til Sicilien. På tur med Lis & Bjarne (2459, Marie & Preben (1721). Asta & Jørn (2234) tlf.: 75 68 39 14 Onsdag

Læs mere

En kort sommertur for to til Alzase

En kort sommertur for to til Alzase En kort sommertur for to til Alzase Turen starter fra Skive søndag d. 20. Juli 2008. Vi er klar til at køre ud af indkørslen på Nøddevej kl. 8.55, fem minutter før det oprindeligt var planlagt. Det er

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

2011 Kr. Himmelfart i Berlin.

2011 Kr. Himmelfart i Berlin. 2011 Kr. Himmelfart i Berlin. Her er lidt fra vores Kr. Himmelfartstur til Berlin. At vi kom til Berlin i Kr. Himmelfartsferien, må vi sige skete meget spontant. Jeg var torsdag i ugen før til afskedsreception

Læs mere

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Det hele startede i september 2006. Arthur, Eva og Kaj var ved at planlægge en tur gennem Ukraine og Rusland helt til Sibirien. Vi var netop kommet hjem

Læs mere

Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen

Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen Dagbog fra Thailand en beretning af Henrik Jensen Deltagere: Henriette Juhl Jensen, 36 år. Sofie Juhl Jensen, 9 år. Camilla Juhl Jensen, 5 år. Henrik Jensen, 34 år. Fredag den 3. april 2009 Fredag den

Læs mere

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger I foråret 2005 er vi nogle autocampere, som kører ned gennem Østeuropa. Vi har lyst til at se, hvordan vores nye EU lande ser ud. Vi besøger

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet.

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. REJSEBREV fratjekkiet TEKST OG FOTO JOHNNI OG MARGIT BUCH Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. Jeg vil her bare nævne nogle af dem: En skøn natur, dejlige campingpladser, Cezke Krumlov,

Læs mere

Ferie i Italien fra 7. april til 7. juni 2011

Ferie i Italien fra 7. april til 7. juni 2011 Torsdag den 7. april 2011 Ferie i Italien fra 7. april til 7. juni 2011 Nu kunne vor næste ferie begynde så vi startede af sted mod Kolding. Kilometertæller hjemmefra 182.768. Vi ankom til Kolding campingplads

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Cyklerne blev pakket med bagagen og bilen blev forladt. Efter en lille cykeltur i byen,

Cyklerne blev pakket med bagagen og bilen blev forladt. Efter en lille cykeltur i byen, Forberedelserne til turen havde vi (jeg) gjort i vinters. Togtiderne var undersøgt. Der går et tog fra Hamburg-Altona banegården, direkte til Dresden. Togbilletterne kunne først købes fra 20. april, hvilket

Læs mere

Og der er meget at opleve i Torrevieja og mange ture at tage på inden for en radius på 50 100 km.

Og der er meget at opleve i Torrevieja og mange ture at tage på inden for en radius på 50 100 km. TORREVIEJA og MANGE FLERE STEDER...PÅ EGEN HÅND... Denne feriedagbog er i grunden ikke en dagbog men oplysninger om Torrevieja Costa Blanca Spanien en lille guide om noget af det du kan se og opleve af

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2006.

Nyhedsbrev nr. 06. 2006. Nyhedsbrev nr. 06. 2006. Træf på Toppen konverteret til Revskindshült og Nyborg kombineret med en test af Carpal tunnelen Den gamle formand på Fyn var kommet med et tilbud, han har i årevis fortalt hvor

Læs mere

Velkommen til vinklubbens tur til.

Velkommen til vinklubbens tur til. Velkommen til vinklubbens tur til. MOSEL 1. september 2013 Søndag morgen. Klokken 6.30 afgang mod Mosel. 6.00 morgenmad!...vi står klar med morgenmad og bus, klar til pakning. Afrejse fra SuperBrugsens

Læs mere

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli.

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. 28 Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. Dagen startede som den plejede med et morgenbad, derefter var der Früstück nede i hotellets kælder, hvor maden var stillet frem til os, den var lidt spartansk,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 03. 2010.

Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Tur til Benelux landene. 12-15. maj 2010 Nyhedsbrev nr. 03. 2010. Det hele startede sådan lidt tilfældigt hen over efteråret og foråret. Der var en hel del der skulle på tur til Berlin, for at besøge Jürgen

Læs mere

BRETAGNE, LOIRE, PROVENCE - 2003.

BRETAGNE, LOIRE, PROVENCE - 2003. Rejsenotater fra BRETAGNE, LOIRE, PROVENCE - 2003. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes

Læs mere

torsdag, den 1. august 2013: tirsdag, den 6. august 2013:

torsdag, den 1. august 2013: tirsdag, den 6. august 2013: 2013 Sommerferie i Østrig og Tyskland. Nu er vi fremme ved årets længste dag, og vi har endnu ikke planlagt vores sommerferie. Vi regner med at turen i år skal gå til Østrig og Wien. Inden vi starter ferieturen,

Læs mere

TUR RUNDT I EUROPA 2013

TUR RUNDT I EUROPA 2013 TUR RUNDT I EUROPA 2013 Meget tidligt om morgenen den 27. august (midt om natten) var det tid at gå den lille tur fra Strandmøllevej til Netto ved Munkholmvej, for det var nemlig derfra, at bussen skulle

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 7, Nummer 45 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... November 2007 I dette nummer: Redaktøren 1 Tur til Flygrakan i Sverige 1 Julefrokost 1 Weekendtur til Sverige 2 Julemærkehjemmet

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere