Lokalplan nr Lokalplan 212. Forslag. Boliger ved Ågerupvej i Vigersted. Tillæg nr. 1 til kommuneplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalplan nr Lokalplan 212. Forslag. Boliger ved Ågerupvej i Vigersted. Tillæg nr. 1 til kommuneplan"

Transkript

1 Lokalplan nr. 212 Snekkerupvej Lokalplan 212 Ågerupvej Rusgårds Bakke Vigersted Bygade Vigersted bygade Humleorevej Boliger ved Ågerupvej i Vigersted Forslag Tillæg nr. 1 til kommuneplan oktober 2007

2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse, - udstykning, - vej- og stiforhold, - placering og udformning af bebyggelse samt materialer, - bevaring af bygninger og landskabstræk, - sikring af friarealer, - fællesanlæg. Ifølge planloven skal der udarbejdes en lokalplan, inden et større byggeri eller anlægsarbejde eller en større nedrivning sættes i gang. Hensigten hermed er at sikre en sammenhæng i planlægningen. Herudover kan Byrådet altid fastlægge nærmere bestemmelser for et område i en lokalplan. Alle har mulighed for at fremsætte indsigelser, bemærkninger og ændringsforslag, og Byrådet skal tage stilling hertil, inden planen kan vedtages endeligt. Efter Byrådets endelige vedtagelse bliver lokalplanen tinglyst på ejendommene inden for planens område. Offentlighedsperiode Dette lokalplanforslag er offentliggjort den 16. oktober Kommentarer, ændringsforslag eller indsigelser modtages til og med den 11. december 2007 og bedes sendt til: Byrådet Rådhuset 4100 Ringsted Gyrstinge Allindelille Lokalplan 212 Jystrup Haraldsted Vigersted Benløse Kværkeby Bringstrup Teknisk Forvaltnings adresse: tf@ringsted.dk Kommunens adresse: ringsted@ringsted.dk Tolstrup Høm Nordrup Ørslev Vetterslev Sneslev Kommunens hjemmeside:

3 Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE Baggrund for lokalplanen Eksisterende forhold Lokalplanens indhold Forhold til anden planlægning Regionplan Kommuneplan Trafik Spildevand Varme Vand El Ophævelse af landbrugspligt Miljø Kulturværdier BESTEMMELSER 1. Lokalplanens formål 2. Lokalplanens område 3. Områdets anvendelse 4. Udstykning 5. Veje stier og parkering 6. Ledningsanlæg og belysning 7. Bebyggelsens omfang og placering 8. Bebyggelsens ydre fremtræden 9. Ubebyggede arealer 10. Støjbeskyttelse 11. Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse 12. Grundejerforening 13. Servitutter 14. Retsvirkninger 14a. Midlertidige retsvirkninger 15. Vedtagelser Kommuneplantillæg nr. 1 til Ringsted Kommunes kommuneplan Kortbilag Bilag 1: Matrikelkort Bilag 2: Anvendelsesplan Bilag 3: Illustrationsplan

4 Lokalplanområde for boliger ved Ågerupvej i Vigersted Snekkerupvej Lokalplan 212 Ågerupvej Vigersted Bygade

5 REDEGØRELSE I henhold til planlovens 16 skal en lokalplan ledsages af en redegørelse, som beskriver lokalplanens forhold til anden planlægning, og som angiver, om lokalplanens virkeliggørelse er afhængig af tilladelser eller dispensationer fra andre myndigheder end byrådet. De egentlige bestemmelser findes i lokalplanens 2. del. For at lette forståelsen af lokalplanen indeholder redegørelsen desuden en beskrivelse af eksisterende forhold i og omkring lokalplanområdet, og der gives en kort beskrivelse af hovedindholdet og intentionerne med planen. Baggrund for lokalplanen Lokalplanen omfatter et område i den nordøstlige del af Vigersted, som er kommuneplanlagt, men ikke lokalplanlagt endnu. Ejeren af området ønsker nu at komme i gang med udbygningen. Lokalplanen åbner mulighed for, at området kan udstykkes til ca. 85 boliger. Eksisterende forhold Vigersted er byzonelandsby. Lokalplanområdet ligger i dag i landzone, men overføres til byzone ved den endelige vedtagelse af lokalplanen. Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m 2. Arealet afgrænses mod sydøst af Ågerupvej og mod vest af eksisterende hegn af træer til Vigersted Hallen og skolen. Mod nord og nordøst er der ubebygget landbrugsjord. Området er ubebygget på nær ejendommen Ågerupvej 11 med et grundareal på m 2. Terrænet falder fra kote 41,5 i den nordøstlige del ved Ågerupvej ned til kote 34 i den vestlige del af området mod Vigersted Skoles boldbaner. Lokalplanens indhold Lokalplanen giver mulighed for at opføre ca. 85 nye boliger, som er en blanding af parcelhuse og tæt-lav bebyggelse (ca. 38 rækkehuse). Størstedelen af parcelhusene ligger i tre fingre, som peger mod nordvest, mens håndfladen ligger ud til Ågerupvej. Rækkehusene ligger i Ågerupvej nr. 81 Lokalplanområde Indkørsel til Vigersted ad Ågerupvej fra øst. Lokalplanområdet ligger umiddelbart efter ejendommen Ågerupvej 81.

6 den lave del af området tættest på Vigersted by. Lokalplanen fastsætter, at boliger i hele området skal opføres med murede facader, dog med mulighed for, at karnapper og lignende mindre partier kan være i andre materialer. For parcelhusene fastlægger lokalplanen, at tage skal udføres som saddeltage med røde tagsten, mens der for rækkehusene åbnes for andre tagformer og tagmaterialer. Der sikres stiforbindelse fra hver boliggruppe til de grønne kiler mellem fingrene, og der sikres stiforbindelse fra Ågerupvej gennem rækkehusbebyggelsen til skolen og boldbanerne. Alle nye boliger trafikbetjenes fra Ågerupvej. På det højeste punkt ud til Ågerupvej skal der anlægges et fælles friareal, som vedligeholdes af den kommende grundejerforening. Eksisterende hegn Den overordnede disponering af området er vist på skitsen til venstre. Boldbane A Parcelhuse Tæt-lav Ågerupvej Fælles friareal A Forhold til anden planlægning Regionplan Området ligger i regionplanens byområde. Lokalplanen er i overensstemmelse med regionplanens rammer. Eksis. ejendom Kommuneplan I Ringsted Kommunes Kommuneplan Ågerupvej nr. 11 Vigersted Hallen Del af lokalplanområdet set fra Ågerupvej, med Vigersted Hallen og Ågerupvej 11 i baggrunden af billedet.

7 2016 er arealet i rammeområde 9B3 udlagt til boligformål med følgende rammebestemmelser: a. Området skal anvendes til parcelhuse og tæt-lav boligbebyggelse. b. Bebyggelse må ikke opføres i mere end 1½ etage og ikke højere end 8,5 m. c. For tæt-lav boliger kan udstykkes grunde ned til 400 m 2 inkl. andel i fælles friareal. Intentioner for 9B3 Området skal udbygges med mindre boliggrupper, som hver især har et fælles materialevalg og arkitektonisk udtryk. Der skal sikres grønne kiler gennem området og beplantning mod det åbne land. Området trafikbetjenes fra Ågerupvej. Området skal overføres til byzone. Herudover er området omfattet af de generelle rammer for boligområder i byzonelandsbyer: Generelle rammer for boligområder i byzonelandsbyer (uddrag) 1. Områderne skal anvendes til boligformål med tilhørende fælles anlæg så som børneinstitution, varmecentral og lignende samt erhvervstyper som kontor, værksted og klinik (virksomhedsklasse 1 og 2), der kan indpasse i området uden genevirkninger i forhold til omgivelserne. Hvis der kan godtgøres behov for det, kan der etableres butikker til områdets lokale forsyning. Det maksimale bruttoetageareal for butikker må højst være m 2 for dagligvarer og 200 m 2 for udvalgsvarer. 2. Det kan tillades, at der drives erhverv fra en bolig. Forudsætning er, at virksomheden drives uden brug af fremmed medhjælp, at virksomheden ikke ved støj, trafik, skiltning eller på anden måde er til gene for de omkringboende, og at ejendommens og kvarterets karakter af boligområde i øvrigt fastholdes. Hegn mod boldbane Fælles friareal Vejadgang fra Ågerupvej Eksisterende hegn mod sydøst Kote 35 Kote 40 Kote 34 Kote 42 Snit gennem fælles friareal og boligvej B-E. Mod vest afgrænses lokalplanområdet af et eksisterende hegn mod boldbanerne ved Vigersted Hallen.

8 7. Hvor intet andet er fastsat i en lokalplan, er kravene til parkeringspladser på egen grund: - parcelhuse: min. 2 p-pladser pr. bolig - tæt-lav eller etageboliger: min. 1,5 p-pladser pr. bolig - ældreboliger: min. 1 p-plads pr. bolig. 8. Hvor intet andet er oplyst om bebyggelsesprocent, bygningshøjder og grundstørrelser, er det bygningsreglementet, der gælder. Med tæt-lav boliger menes rækkehuse, klyngehuse og dobbelthuse. Med parcelhuse menes fritliggende boliger. Med 1½ etage menes 1 etage med udnyttet tagetage. Med landsbyhuse menes murede eller pudsede længehuse med saddeltag med en hældning på mindst 30 grader, beskedent tagudhæng og regelmæssigt placerede vinduer. Tæt-lav boliger i landsbyer skal sikres adgang til fælles grønne områder. Lokalplanen sikrer, at boligerne placeres i mindre grupper, og den åbner mulighed for, at rækkehusene og parcelhusene arkitektonisk får hver sin karakter. Samtidig kan det ensartede tagmateriale i parcelhusgrupperne give bebyggelsen et roligt udtryk mod det åbne land. Forslaget er ikke i overensstemmelse med kommuneplanen for så vidt angår etageantal. For at skabe en mere karakterfuld rækkehusbebyggelse, hvor man samtidig kan give boligerne udsigt, giver lokalplanen mulighed for at opføre rækkehuse i 2 etager (område B). Derfor er der udarbejdet et kommuneplantillæg, så der bliver mulighed for boliger i 2 etager. Bygningshøjden vil fortsat være højst 8,5 m. Kommuneplantillæget er indsat bagerst i dette hæfte. Et nyt bygningsreglement er på vej og forventes at være gældende på det tidspunkt, hvor lokalplanen vedtages endeligt. Det nye bygningsreglement indeholder ændrede regler for bebyggelsesprocenter og beregningsmetoder. For åben-lav bebyggelse (parcelhuse) forhøjes bebyggelsesprocenten til 30. Samtidig ændres reglerne for, hvilke arealer der skal medregnes, så i praksis vil der ikke blive stor forskel på de nuværende 25 og de fremtidige 30 procent. I lokalplanforslaget er bebyggelsesprocenterne fastsat ud fra de regler, der forventes at være gældende i det nye bygningsreglement. Grøn kile Ågerupvej nr. 81 Ågerupvej Lokalplanområde Del af lokalplanområdet set fra eksisterende hegn mod boldbanerne ved Vigersted Hallen. I baggrunden ses ejendommen Ågerupvej 81.

9 Trafik Området vejbetjenes fra Ågerupvej med en indkørsel til parcelhusene og en indkørsel til rækkehusbebyggelsen. Der er adgang via stier fra de enkelte boligfingre til de fælles friarealer. Desuden sikrer lokalplanen, at der kan etableres en stiforbindelse gennem rækkehusbebyggelsen til skolen og idrætshallen. Grundejerforeningen i det nye område skal forestå vedligeholdelse af de nye, private fællesveje og stier i området. De nye boliger vil medføre øget trafik på Ågerupvej, men Ringsted Kommune vurderer, at trafikbelastningen i Vigersted fortsat vil være forholdsvis lav. Ågerupvej er forsynet med hastighedsdæmpende foranstaltninger. Der er busforbindelse til Borup og Ringsted. Spildevand Ny bebyggelse skal tilsluttes offentligt spildevandsanlæg. Alt regnvand skal tilsluttes offentlig kloak. Området separatkloakeres, dvs. regnvand kan ikke nedsives. Spildevand ledes til kommunalt rensningsanlæg. I område B skal der anlægges et regnvandsbassin. Bassinet skal udformes, så det får karakter af en naturlig sø eller dam. Da området ikke er omfattet af spildevandsplan 2005, skal der udarbejdes tillæg til spildevandsplanen. Varme Der er ikke tilslutningspligt til kollektiv varmeforsyning i området, og der kan derfor etableres individuel varmeforsyning på den enkelte ejendom. Vand Området forsynes fra Ringsted vandværk. El Området forsynes med el gennem SEAS/ NVE ledningsnet. Ågerupvej Lokalplanområde Ågerupvej Del af lokalplanområdet set fra Ågerupvej. Til højre det eksisterende parcelhusområde ved Ågerupvej

10 Ophævelse af landbrugspligt Område er omfattet af landbrugspligt. Ophævelsen af landbrugspligten sker i forbindelse med udstykning (jf. bekendtgørelse nr. 628 af 26.juli 1999 om udstykningssager mv. vedrørende landbrugsejendomme). Miljø Forurenet jord Lokalplanområdet er ikke registreret efter jordforureningsloven på vidensniveau 1 eller 2, og Ringsted Kommune har ikke kendskab til, at der i området har foregået aktiviteter, der har kunnet medføre jordforurening. Ejer eller bruger er ansvarlig for, at de øverste 50 cm jord er uforurenet, eller at der etableres fast, varig belægning, når ubebyggede arealer tages i brug til bolig, børneinstitution, offentlig legeplads, kolonihave eller sommerhus. Ejers eller brugers vurdering skal blandt andet afklare, om der er behov for, at der skal søges yderligere oplysninger, herunder foretages analyser, og om der er behov for bortgravning eller etablering af varig, tæt belægning. Kommunen har ingen viden om forurening i området. Der kan med fordel ske en samlet afklaring af, hvordan jordforureningslovens krav opfyldes for hele lokalplanområdet. Støj Der forventes ingen støjmæssige problemer mellem den planlagte arealanvendelse og omgivelserne. Miljøvurdering Ringsted Kommune har vurderet, at lokalplanen ikke danner grundlag for anlæg mv., der medfører en væsentlig påvirkning af miljøet. Området grænser op til byzoneareal og har god adgang til offentlig service i form af skole og børneinstitutioner og kollektiv transport. Der er ingen særlige natur- eller kulturværdier i området. Lokalplanen indeholder bestemmelser, som sikrer, at boligområdet indrettes med fælles friarealer og høj trafiksikkerhed. Ågerupvej Udsigt fra Ågerupvej ud over lokalplanområdet mod nordvest (mod Ortved- Jystrup).

11 Ringsted Kommune finder på denne baggrund, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Kulturværdier Arkæologi Sydvestsjællands Museum har oplyst, at der på områderne syd for er konstateret spor af jernalderbebyggelse, hvoraf en del var af væsentlig arkæologisk interesse og derfor undersøgt. Der er endvidere i den nærmere omegn konstateret flere arkæologiske fund og interesser. Bygherre bør derfor forud for jordarbejder indhente en udtalelse fra museet, jf. museumslovens 25, så eventuel standsning af arbejdet i henhold til 27 i lov om museer kan undgås. Lokalplanområdet er disponeret, så det højest beliggende areal i midten er friholdt for bebyggelse. Herfra vil der være god indsigt til kirken hen over tagene på den lavtliggende rækkehusbebyggelse. I den yderste del af området opføres fritliggende enfamiliehuse, hvor der er mulighed for kig mellem husene ind mod kirken. I sommerhalvåret er kirken dog fra denne vinkel delvis skjult bag eksisterende beplantning. Der er ikke registreret bevaringsværdier i området. Andre forhold Området ligger inden for et stort område omkring Vigersted kirke, der i Regionplan 2005 er udpeget som kirkeomgivelsesområde med henblik på at tilgodese det landskabelige indblik til kirken. Indkørsel til tæt-lav boliger Indkørsel til Vigersted ad Ågerupvej fra nord.

12 BESTEMMELSER Lokalplanens bestemmelser og kortbilag er umiddelbart bindende for borgerne og tinglyses på samtlige ejendomme inden for området. I henhold til planloven fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område: D C D A B A D Lokalplanens fire områder 1 Lokalplanens formål Lokalplanens formål er at - sikre områdets anvendelse til boligformål med overvejende parcelhuse og en mindre andel tæt-lav boliger, samt fælles friarealer. - disponere bebyggelsen, så området fremstår helstøbt mod omgivelserne 3 Områdets anvendelse 3.1 Område A og C må kun anvendes til åbenlav boligbebyggelse. 3.2 Område B må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse med tilhørende friareal og eventuelle andre fælles anlæg. 3.3 Område D må kun anvendes til fælles friareal, vej og sti. 2 Lokalplanens område 2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter matrikel 1c og del af matr. nr. 1t Vigersted By, Vigersted og del af matr. nr. 2c Ågerup By, Vigersted, samt alle parceller, der efter den 1. august 2007 udstykkes fra den nævnte ejendom. 2.2 Lokalplanens område overføres fra landzone til byzone ved lokalplanens endelige vedtagelse. 2.3 Lokalplanens område opdeles i områderne A, B, C og D som vist på kortbilag 2. 4 Udstykning 4.1 Udstykning må kun foretages i overensstemmelse med principperne vist på kortbilag Udstykning inden for hver af de to bebyggelser (delområde A+D og delområde B) må ikke finde sted, før der foreligger godkendt vejprojekt jf Grunde til fritliggende parcelhuse må ikke udstykkes mindre end 700 m Grunde til tæt-lav bebyggelse må ikke udstykkes mindre end 400 m Område D må ikke udstykkes.

13 5 Veje, stier og parkering Veje 5.1 Der udlægges areal til nye veje og stier, i princippet som vist på kortbilag Adgangsvej A-D skal udlægges i en bredde af mindst 10 m og anlægges med et befæstet kørebaneareal på mindst 6 m og et befæstet fortov i den ene side på mindst 1,5 m som vist på kortbilag 3 og skitsen nedenfor. Der må ikke indrettes parkeringspladser på vejen. 5.3 Boligveje B-E, C-F, D-G, D-I og H-J skal udlægges i en bredde af mindst 8 m og anlægges med et befæstet kørebaneareal på mindst 5,5 m. 5.4 Boligvejene skal indrettes som opholdslegeområde uden opdeling af færdselsarealerne i særskilt kørebane og fortov. Der skal afsættes areal til gæsteparkering på særligt markerede pladser. Dog må der ikke indrettes parkeringspladser på den del af vej B-E, der ligger i det grønne område (område D) 5.5 Der skal udlægges areal til vendepladser som vist på kortbilag 2. Vendepladserne skal udformes, så renovationskøretøjer kan vende. 5.6 Veje inden for hvert delområde skal anlægges efter et samlet projekt, som skal godkendes af Byrådet. 5.7 Overkørsel til den enkelte ejendom må højst være 5 meter bred. 5.8 Tilslutning til Ågerupvej, oversigtsarealer, overkørsler, hjørneafskæringer og vendepladser skal udføres efter vejmyndighedens anvisninger. Alle matrikulære hjørneafskæringer skal være mindst 4 x 4 m. er 5.9 erne a-b, c-d, e-f, g-h og j-k skal udlægges i en bredde af minimum 3 meter og befæstes med grus en l-m skal udlægges i en bredde af minimum 3 meter, med en beliggenhed i princippet som vist på kortbilag 2. en skal befæstes med grus eller med fliser af samme type, som i øvrigt anvendes til belægning i område B. Parkering 5.11 Åben-lav bebyggelse Der skal udlægges areal til 2 parkeringspladser pr. bolig på egen grund. Tæt-lav bebyggelse Der skal udlægges areal til 1½ parkeringsplads pr. bolig. Ved ibrugtagning af bebyggelsen skal der være anlagt mindst 1 parkeringsplads pr. bolig. Resten skal anlægges, når Byrådet forlanger det. Adgangsvej A-D skal udlægges i en bredde af mindst 10 m og anlægges med et befæstet areal på mindst 6 m og et fortov i den ene side på mindst 1,5 m. Bygninger, der opføres i skel, skal holde sig inden for den stiplede linie, som markerer et skrå højdegrænseplan fra 2,5 m i skel til 3,5 m i en afstand af 2,5 m fra skel.

14 6 Ledningsanlæg og belysning 6.1 Elledninger må kun udføres som jordkabler. 6.2 Udendørs belysning af vej-, sti-, fælles friarealer og parkeringsarealer skal udføres efter en samlet plan for hele området. Udendørs belysning må kun udføres som lavtsiddende armaturer på ydervægge, som parkbelysning med en lyspunkthøjde på max. 3,5 m og/eller som pullertbelysning. 7 Bebyggelsens omfang og placering Område A og C 7.1 Bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom må ikke overstige Bygninger må ikke opføres i mere end 1½ etage og ikke højere end 8,5 m. 7.3 I område A må bebyggelse ikke placeres mellem vejskel og den byggelinie, der er vist på kortbilag 2 (5 m fra vejskel). Undtaget herfra er legehuse og lignende småbygninger under 10 m Tage på beboelsesbygninger skal udføres som saddeltage med en hældning på grader. Tage må ikke udføres med helvalm, og udhæng må ikke være større end 60 cm (måles fra facade til yderste tagsten excl. tagrende). 7.5 Garager, carporte, udhuse og lignende skal enten udføres som en integreret del af boligen med samme taghældning eller som fritstående bygninger med saddeltag på grader eller ensidig taghældning på 5-15 grader. 7.6 Soklen må ikke på noget sted gives en højde, der overstiger 0,8 m over færdigt terræn til overkant sokkel. Område B 7.7 Bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom må ikke overstige 35 (incl. andel af fælles friareal i område B og D1). 7.8 Husets hovedretning skal være nord-syd og eller øst-vest, i princippet som vist på kortbilag 3. Bestemmelsen gælder ikke for mindre bygninger som garager, carporte, udhuse og lignende. 7.9 Bebyggelse skal placeres mindst 5 m fra skel mod område A, C og D1. Bestemmelsen gælder ikke for garager, carporte, udhuse og lignende mindre bygninger Bygninger må ikke opføres i mere end 2 etager og ikke højere end 8,5 m Tage på beboelsesbygninger skal udføres som symmetrisk eller asymmetrisk saddeltag med en hældning på grader eller med ensidig taghældning på 5-30 grader. Område A - max. 1½ etage Saddeltag taghældning grader Max. 8,5 m Område B - max. 2 etager Saddeltag taghældning grader Ensidig taghældning 5-30 grader Max. 6,0 m

15 7.12 Tage må ikke udføres med valm, og udhæng må ikke være større end 60 cm fra facade Ved ensidig taghældning må facadehøjden på den laveste side af bygningen (ved sternlinjen) ikke overstige følgende højder: - huse i 1 og 1½ etager: 3 m - huse i 2 etager: 6 m 7.14 Garager, carporte, udhuse og lignende skal enten udføres som en integreret del af boligen med samme taghældning eller som fritstående bygninger med saddeltag på grader eller ensidig taghældning på 5-15 grader Soklen må ikke på noget sted gives en højde, der overstiger 0,8 m over færdigt terræn til overkant sokkel. Område D 7.16 Der må ikke opføres bebyggelse bortset fra mindre bygninger og anlæg så som lysthuse, shelter, skure, legehuse og legeredskaber til brug for områdets anvendelse som fælles friareal. Placeringen skal ske under hensyntagen til naboer og efter Byrådets nærmere godkendelse. 8 Bebyggelsens ydre fremtræden Område A, B og C Facader 8.1 Facader og gavle, herunder gavltrekanter, skal fremstå som blank eller pudset/vandskuret murværk i afdæmpede farver inden for jordfarveskalaen, hvid eller sort. Mindre facadepartier som karnapper og lignende samt udestuer kan dog udføres i træ, glas eller metal og skal fremstå enten ubehandlet eller i sort, hvid eller afdæmpede farver inden for jordfarveskalen. 8.2 Udhuse, garager, carporte og lignende, der udføres som en integreret del af boligen, skal udføres i samme facade- og tagmaterialer som boligen i øvrigt. Fritstående udhuse, garager, carporte og lignende må fremstå med facader i mur, glas, malet træ eller mørke, plane facadeplader af eternit eller lignende. 8.3 Vinduer, døre og porte må kun udføres i træ og/eller metal og skal fremstå enten ubehandlede eller i farver inden for jordfarveskalaen. Område B 8.4 Gavle på boligbebyggelse må ikke fremtræde ubrudte, men skal udføres med åbning(er) i form af vindue eller anden form for glasparti. Område A og C Tage 8.5 Tage i område A og C må kun beklædes med teglstensrøde, matte (ikke glaserede eller engoberede) tagsten i tegl eller beton. Eventuelle solfanger- eller solcelleanlæg skal udføres som en integreret del af taget. Se også Tagrender og nedløbsrør må kun udføres i metal. 8.7 Til tage på fritstående udhuse, garager, carporte, udestuer og lignende må anvendes skifer, glas, tagpap samt plane tagplader i f.eks. metal, eternit eller lignende i mørkegrå eller sorte nuancer. Område B 8.8 Tage i område B må kun beklædes med teglstensrøde, matte (ikke glaserede eller engoberede) tagsten i tegl eller beton eller med plane, sorte eller grå tagplader af skifer, eternit eller metal. Hele bebyggelsen skal have samme tagbeklædning. Eventuelle solfanger- eller solcelleanlæg skal udføres som en integreret del af taget. Se også Tagrender og nedløbsrør må kun udføres i metal.

16 8.10 Til tage på fritstående udhuse, garager, carporte, udestuer og lignende må anvendes skifer, glas, tagpap samt plane tagplader i f.eks. metal, eternit eller lignende i mørkegrå eller sorte nuancer. Alle områder 8.11 Der må ikke opsættes antenner, herunder parabolantenner, som er synlige fra offentlig vej eller sti. 9 Ubebyggede arealer/ beplantning Område A, B og C 9.1 Terrænregulering på mere end +/-1 m i forhold til eksisterende terræn må ikke finde sted uden Byrådets tilladelse. Terrænregulering nærmere end 1 m fra skel må kun foretages med Byrådets tilladelse. 9.2 Henstillen og parkering af køretøjer over kg, lystbåde, campingvogne, skibscontainere o.lign. må ikke finde sted inden for lokalplanens område. 9.3 Der skal på alle ejendomme være levende hegn eller hæk langs skel mod veje, stier og friarealer. Hegn skal plantes på egen grund mindst 0,3 m fra skel og kan eventuelt suppleres med trådhegn på den indvendige side. 9.4 Inden for område B skal der anlægges et regnvandsbassin. Bassinet skal udformes, så det kommer til at fremtræde som en naturlig sø eller vandhul/ gadekær. Område D 9.5 Område D skal overvejende fremtræde som åbent græsareal. Der kan indpasses legeplads(er) samt solitære træer eller mindre grupper af træer, i princippet som vist på kortbilag Belysning af det fælles friareal skal være nedadrettet og afskærmet i forhold til den omgivende bebyggelse. 9.7 Område D skal anlægges og beplantes efter en samlet plan, der skal godkendes af Byrådet. Planen skal omfatte belægning, beplantning, hegning, belysning og terrænregulering. 10 Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse 10.1 Før nogen del af bebyggelsen tages i brug, skal veje, stier og ubebyggede arealer være anlagt efter bestemmelserne i 5 og Før nogen del af bebyggelsen tages i brug, skal der være anlagt parkeringspladser efter bestemmelserne i Før den enkelte bygning tages i brug, skal tilslutning til fjernvarmenettet have fundet sted. 11 Grundejerforening 11.1 Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige ejere af ejendomme inden for område A og B. Eksisterende ejendom i område C har ikke pligt til at være medlem af grundejerforeningen Ejendommene skal tilsluttes grundejerforeningen, når Byrådet kræver det Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af fælles veje, stier og friarealer Grundejerforeningen er pligtig at tage skøde på de ovennævnte arealer Grundejerforeningernes vedtægter og ændringer heri skal godkendes af Byrådet Ved udstykning i ejerboliger skal ejere inden for område B fastsætte: - fælles retningslinier for udformning af friarealer, herunder beplantning og hegn.

17 - supplerende fælles retningslinier for omog tilbygning, udestuer, carporte, garager og udhuse, herunder facade- og tagudformning, materialer, døre og vinduer samt farver (inden for lokalplanens rammer). Retningslinierne skal sikre, at bebyggelsen og friarealerne i område B bevarer et helhedspræg, selv om vedligeholdelsesog ombygningsarbejder eventuelt forestås individuelt af de enkelte grundejere. Retningslinierne og eventuelle senere ændringer heri skal godkendes af Byrådet. 12 Servitutter 12.1 Servitutter, der er uforenelige med lokalplanen, vil blive ophævet. 13 Retsvirkninger 13.1 Når en lokalplan er vedtaget endeligt og offentliggjort, må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge 18 i lov om planlægning kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Lokalplanen tinglyses på de ejendomme, der er omfattet af planen. Eksisterende, lovlig anvendelse kan fortsætte som hidtil. 13a Midlertidige retsvirkninger 13.1aIndtil lokalplanforslaget er endeligt vedtaget af Byrådet, må de ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Der gælder efter lov om planlægning 17 stk. 1 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse eller ændring af anvendelsen. Den eksisterende, lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsætte som hidtil. 13.2aNår fristen for fremsættelse af indsigelser er udløbet, kan der eventuelt efter lov om planlægning 17 stk. 2 opnås tilladelse til udnyttelse af en ejendom i overensstemmelse med forslaget. 13.3aDisse midlertidige retsvirkninger gælder fra lokalplanforslagets offentliggørelse og indtil den endeligt vedtagne lokalplan er offentliggjort. Dog ikke længere end et år fra tidspunktet for offentliggørelse af forslaget. 14 Vedtagelser 14.1 Byrådet vedtog den 10. oktober 2007 at udsende forslag til lokalplan 212 i offentlig høring i perioden 16. oktober 2007 til og med den 11. december Byrådet kan i henhold til 19 i lov om planlægning meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser kan kun gennemføres ved en ny lokalplan I henhold til 47 i lov om planlægning kan der foretages ekspropriation af private ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriation vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelse af lokalplanen.

18 Forslag til tillæg nr. 1 til Ringsted Kommunes kommuneplan For at muliggøre, at tæt-lav bebyggelsen i den sydlige del af område 9B3 kan opføres i op til 2 etager, fastsættes let ændrede rammebestemmelser for området. Bygningshøjden fastholdes uændret som max. 8,5 m. Område 9B3 - Boligområde i Vigersted a Området skal anvendes parcelhuse og tætlav boligbebyggelse. b. Bebyggelse må ikke opføres i mere end 2 etager og ikke højere end 8,5 m. c. For tæt- lav boliger kan udstykkes grunde ned til 400 m 2 inkl. andel i fælles friareal. Intentioner for 9B3 Området skal udbygges med mindre boliggrupper, som hver især har et fælles materialevalg og arkitektonisk udtryk. Der skal sikres grønne kiler gennem området og beplantning mod det åbne land. Området trafikforsynes fra Ågerupvej. Området skal overføres til byzone. Vedtagelser Byrådet vedtog den 10. oktober 2007 at sende forslag til kommeplantillæg nr. 1 i offentlig høring fra den 16. oktober 2007 til og med den 11. december B3

19

20

21 Ågerupvej 81 Landbrugsjord Fælles friareal Vendeplads Fælles friareal Boldbaner Eksisterende beplantningsbælte Retning hovedhus nord-syd Opholds- legeområde Adgangsvej med fortov Fælles friareal Ågerupvej eller øst-vest P P Tæt-lav boligbebyggelse Regnvandsbassin Ågerupvej 11 Ågerupvej Ågerupvej Kortbilag 3 Illustrationsplan

Lokalplan nr. 212. Lokalplan 212. Forslag. Boliger ved Ågerupvej i Vigersted. Tillæg nr. 1 til kommuneplan 2005-2016

Lokalplan nr. 212. Lokalplan 212. Forslag. Boliger ved Ågerupvej i Vigersted. Tillæg nr. 1 til kommuneplan 2005-2016 Lokalplan nr. 212 Snekkerupvej Lokalplan 212 Ågerupvej Rusgårds Bakke Vigersted Bygade Vigersted bygade Humleorevej Boliger ved Ågerupvej i Vigersted Forslag Tillæg nr. 1 til kommuneplan 2005-2016 september.

Læs mere

Lokalplan 238 - Forslag

Lokalplan 238 - Forslag 1 Lokalplan 238 - Forslag Boliger ved Høm Byvej April 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse, - udstykning,

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 220. Forslag. For nyt boligområde ved Farendløsevej, Tillæg nr. 6 til Kommuneplan

Lokalplan nr Lokalplan 220. Forslag. For nyt boligområde ved Farendløsevej, Tillæg nr. 6 til Kommuneplan Lokalplan nr. 220 Lokalplan 220 For nyt boligområde ved Farendløsevej, Farendløse Stationsby Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2005-2016 Forslag juni 2008 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan nr Boliger ved Bjergvej Kværkeby

Lokalplan nr Lokalplan nr Boliger ved Bjergvej Kværkeby Lokalplan nr. 201 Lokalplan nr. 201 Boliger ved Bjergvej Kværkeby maj 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

Lokalplan nr. 197. Boliger ved Holbækvej. Lokalplan 197. Lokalplanområde. Holbækvej. Vænget. Vænget. Motorvej E20

Lokalplan nr. 197. Boliger ved Holbækvej. Lokalplan 197. Lokalplanområde. Holbækvej. Vænget. Vænget. Motorvej E20 Holbækvej Lokalplan nr. 197 Lokalplanområde Lokalplan 197 Vænget Vænget Motorvej E20 Boliger ved Holbækvej april 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 220. Forslag. For nyt boligområde ved Farendløsevej, Tillæg nr. 6 til Kommuneplan

Lokalplan nr Lokalplan 220. Forslag. For nyt boligområde ved Farendløsevej, Tillæg nr. 6 til Kommuneplan Lokalplan nr. 220 Lokalplan 220 For nyt boligområde ved Farendløsevej, Farendløse Stationsby Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2005-2016 Forslag xxxxxxxxx 2003 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan,

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 219. Forslag. For nyt boligområde i den nordvestlige del af Haslevvej, Sneslev. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan

Lokalplan nr Lokalplan 219. Forslag. For nyt boligområde i den nordvestlige del af Haslevvej, Sneslev. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Lokalplan nr. 219 Haslevvej Lokalplan 219 Forslag For nyt boligområde i den nordvestlige del af Haslevvej, Sneslev Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005-2016 xxxxxxxxx 2003 Hvad er en lokalplan? En lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr For nyt boligområde ved Farendløsevej, Tillæg nr. 6 til Kommuneplan Lokalplan 220

Lokalplan nr For nyt boligområde ved Farendløsevej, Tillæg nr. 6 til Kommuneplan Lokalplan 220 Lokalplan nr. 220 Lokalplan 220 For nyt boligområde ved Farendløsevej, Farendløse Stationsby Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2005-2016 oktober 2008 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 219. Forslag. For nyt boligområde i den nordvestlige del af Haslevvej, Sneslev. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan

Lokalplan nr Lokalplan 219. Forslag. For nyt boligområde i den nordvestlige del af Haslevvej, Sneslev. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Lokalplan nr. 219 Haslevvej Lokalplan 219 Forslag For nyt boligområde i den nordvestlige del af Haslevvej, Sneslev Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005-2016 Juni 2008 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er

Læs mere

Lokalplan nr. 204. Lokalplan nr. 204. Forslag. Boliger syd for Ålbækvej Jystrup

Lokalplan nr. 204. Lokalplan nr. 204. Forslag. Boliger syd for Ålbækvej Jystrup Lokalplan nr. 204 Lokalplan nr. 204 Boliger syd for Ålbækvej Jystrup Forslag maj 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Lokalplan nr. 211. Lokalplan 211. Forslag. Boliger og grønne områder ved Fælledvej

Lokalplan nr. 211. Lokalplan 211. Forslag. Boliger og grønne områder ved Fælledvej Lokalplan nr. 211 Roskildevej Tinvej Benløse Skel Eilekiersvej Fælledvej Lokalplan 211 Fælledvej Vestmotorvejen Forslag Boliger og grønne områder ved Fælledvej august 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan nr Forslag. Boliger syd for Ålbækvej Jystrup

Lokalplan nr Lokalplan nr Forslag. Boliger syd for Ålbækvej Jystrup Lokalplan nr. 204 Lokalplan nr. 204 Boliger syd for Ålbækvej Jystrup Forslag maj 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Lokalplan Forslag

Lokalplan Forslag 1 Lokalplan 261 - Forslag Kommuneplantillæg 14 - Forslag Den gamle skole i Ørslev Februar 2012 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan nr Forslag. Boliger i Benløse landsby - "Pottemagergården" Tillæg nr. 28 til kommuneplan

Lokalplan nr Lokalplan nr Forslag. Boliger i Benløse landsby - Pottemagergården Tillæg nr. 28 til kommuneplan BENLØSE BY Lokalplan nr. 177 BENLØSE BY Lokalplan nr. 177 BENLØSE BY PRÆSTEVEJ BENLØSE BYVEJ BENLØSE BY Boliger i Benløse landsby - "Pottemagergården" Tillæg nr. 28 til kommuneplan 2001-2012 SKOLEVANGEN

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Lokalplan nr Boliger i den nordlige del af Sneslev - Sneslev idrætsplads. Tillæg nr. 25 til kommuneplan maj Lokalplan nr.

Lokalplan nr Boliger i den nordlige del af Sneslev - Sneslev idrætsplads. Tillæg nr. 25 til kommuneplan maj Lokalplan nr. 250 252 254 253 270 255 259 257 262 261 264 1 268 267 278 3 272B 269 5 4 271 7 6 273 8 282 12 284 275 286 289 288 287 288B 277 279 285 2 283 315 6C 6D 6E 6B 4 6A 55 54 52 50 18 20 22 24 42 44 46 48 38

Læs mere

Lokalplan 241- Forslag

Lokalplan 241- Forslag 1 Lokalplan 241- Forslag Genbrugsplads og renseanlæg på Møllevej Marts 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om -

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej.

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej. Indhold Lokalplan nr. 2.1-3 for et boligområde ved Røsnæsvej. Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF LOKALPLAN NR. 89 BOLIGOMRÅDE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP STØVRING KOMMUNE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF. 98-371388 INDHOLDSFORTEGNELSE: RedegØrelse: Indledning side 2 Beskrivelse af lokalplanområdet 3 Forhold

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Februar 2007 1 REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONG- STED Denne redegørelse har

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS Lokalplan 24 for et nyt boligområde i Ødis, Vamdrup kommune. INDHOLD Beskrivelse af lokalplanforslagets område Lokalplanforslag Kortbilag

Læs mere

Lokalplan 253- Forslag

Lokalplan 253- Forslag 1 Lokalplan 253- Forslag Tre boliger i Sigersted April 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse, - udstykning,

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 183. Boliger i Nordrup - vest for Nordbakkeskolen

Lokalplan nr Lokalplan 183. Boliger i Nordrup - vest for Nordbakkeskolen Lokalplan nr. 183 Lokalplan 183 Boliger i Nordrup - vest for Nordbakkeskolen januar 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

Lokalplan nr. F.1.3. et mindre areal nord for Stenskovvej. samt tillæg nr. 9 til kommuneplanen. Område A 2. Lokalplan vedtaget den 18. april 2006.

Lokalplan nr. F.1.3. et mindre areal nord for Stenskovvej. samt tillæg nr. 9 til kommuneplanen. Område A 2. Lokalplan vedtaget den 18. april 2006. HOLMEGAARD KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Lokalplan nr. F.1.3. et mindre areal nord for Stenskovvej samt tillæg nr. 9 til kommuneplanen Privat fællesvej Område B Område A ca. 2200 m2 ca. 7580 m 2 Nedrives

Læs mere

Lokalplan nr. 209. Forslag. Boliger og butiksområde ved Ravelinen i Parkbyen

Lokalplan nr. 209. Forslag. Boliger og butiksområde ved Ravelinen i Parkbyen Lokalplan nr. 209 Forslag Boliger og butiksområde ved Ravelinen i Parkbyen maj 2007 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø I Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej Lokalplan 81B Ældrecentret i Hvalsø Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de

Læs mere

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby. Lokalplanens redegørelse

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse Stølgård Strøby. Lokalplanens redegørelse -1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 2 Tillæg til Valløs kommuneplan 3 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 217. Forslag. Boliger ved Susåvej i Vetterslev. Juni 2008

Lokalplan nr Lokalplan 217. Forslag. Boliger ved Susåvej i Vetterslev. Juni 2008 Kildebæksvej 41 39 26 22 7 Lokalplan nr. 217 17 19 21 31 29 24 27 33 25 6 23 35 37 43 28 49 39 47 45 30 45 41 16 43 14 18 Lokalplan 217 20 22 Forslag 26 Boliger ved Susåvej i Vetterslev Juni 2008 Hvad

Læs mere

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter LOKALPLAN NR. 77 August 2002 Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter Lokalplan nr. 77 Indhold Indhold: Redegørelse: Forhold til anden planlægning Lokalplanlægning Lokalplanloven Varmeplan Forurening Vandforsyning

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for et område til bolig-,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ I AVNSLEV VED NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1987 I NDHOLDS FORTEGNELSE Indledning Lokaiplanens indhold 2 Forholdet til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

Lokalplan for Kragemosegaard. Lokalplan nr. F.7.4. Lokalplan forslag, den 30. april Lokalplan vedtaget, den 27. august 2003.

Lokalplan for Kragemosegaard. Lokalplan nr. F.7.4. Lokalplan forslag, den 30. april Lokalplan vedtaget, den 27. august 2003. PLATANVEJ HOLMEGAARD KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Lokalplan for Kragemosegaard Lokalplan nr. F.7.4. GRANVEJ A B TJØRNEVEJ Lokalplan forslag, den 30. april 2003. Lokalplan vedtaget, den 27. august 2003.

Læs mere

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5.

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. HOLMEGAARD KOMMUNE RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. for nyt boligområde i Holme-Olstrup Landevejen Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej H.9.3 H.9.1

Læs mere

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. '

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' LOKALPLAN 1.35 1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' Lokalplanens baggrund og formål. Gundsø byråd har vedtaget denne lokalplan for ejendommen Sværdagergård i det gamle Jyllinge for at give

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 168 For et område ved Maltevang Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger Indhold Lokalplan nr. 5.2-1 for et bolig- og kolonihaveområde ved Holbækvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål

Læs mere

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt.

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. LOKALPLAN NR. 1.38 l B2 Hotel Søfryd i Jyllinge. Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. Lokalplanens baggrund og formål Baggrunden for at udarbejde denne lokalplan for området

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 203. Forslag. Boliger i Høm. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan

Lokalplan nr Lokalplan 203. Forslag. Boliger i Høm. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan Lokalplan nr. 203 Lokalplan 203 Boliger i Høm Forslag Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2005-2016 Juni 2008 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. side

Indholdsfortegnelse. side 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning... 3 Område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykning... 4 Vej og stiforhold... 4 Bebyggelsens

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Lokalplan 01-58. for et område til offentlige formål - Idræts- og Naturefterskole

Lokalplan 01-58. for et område til offentlige formål - Idræts- og Naturefterskole Lokalplan 01-58 for et område til offentlige formål - Idræts- og Nurefterskole 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED... 3 FORMÅL MED LOKALPLANEN... 3 EKSISTERENDE FORHOLD...

Læs mere

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000 ~li 0 Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Indhoidsfortegnelse Lokalpianens redegørelse Lokalpianens baggrund 4 Forhold til anden planlægning 4 Forsyningsforhold

Læs mere

Lokalplan nr. H.9.9. for areal til boligbebyggelse syd for Landevejen i Holme-Olstrup samt tillæg nr. 8 til kommuneplanen H.9.9.

Lokalplan nr. H.9.9. for areal til boligbebyggelse syd for Landevejen i Holme-Olstrup samt tillæg nr. 8 til kommuneplanen H.9.9. HOLMEGAARD KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Lokalplan nr. H.9.9. for areal til boligbebyggelse syd for Landevejen i Holme-Olstrup samt tillæg nr. 8 til kommuneplanen LANDEVEJEN H.9.9. Lokalplan forslag den

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted Lokalplan nr. 4.12 Område til boligformål, Ulsted 299 "bv" 37ct 47n 44v 49p 356c 356b "bø" "ca" "b" 71 38ae 12e 12a 340 40a 81k 298 38z 2l 81g 259e 284b 235 233 a 280 259d 228 259c 232 226 262d 261a 44r

Læs mere

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej.

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 08 Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 734 af 2 december 1982) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte

Læs mere

LOKALPLAN NR. Boligområdet Bellisvænget i Vindinge. 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992

LOKALPLAN NR. Boligområdet Bellisvænget i Vindinge. 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992 LOKALPLAN NR. 77 Boligområdet Bellisvænget i Vindinge 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992 INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalpianens redegørelse Lokalpianens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalpianens

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan 176. Boldbane og multihus ved Kildeskolen i Gyrstinge

Lokalplan nr Lokalplan 176. Boldbane og multihus ved Kildeskolen i Gyrstinge Lokalplan nr. 176 Lokalplan 176 GYRSTINGE BYGADE HEDEMOSEN Boldbane og multihus ved Kildeskolen i Gyrstinge oktober 2005 Lokalplanområde for boldbane og multihus ved kildeskolen i Gyrstinge Bondebjergvej

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Lokalplan nr. 5.36 Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Fremlagt fra den 25.06.2003 til den 20.08.2003 Endelig vedtaget den 19.11.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3

Indholdsfortegnelse. Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3 Indholdsfortegnelse Side Forord... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3 1. Beskrivelsen... 4 Nuværende forhold... 4 Fremtidige forhold... 4 2. Redegørelsen...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY LOKALPLAN 05-049 BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY Redegørelse (grå sider) Lokalplanens formål............................................................................ Lokalplanområdet...................................................................................

Læs mere

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Boligområde ved Nordmarken Vedtaget af Vallø Kommunalbestyrelse den 16. december 2004 1 Lokalplan 1-26 Boligområde ved Nordmarken Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boliger ved Hærvejen i Bov 1. udkast af juli 1996 Lokalplanen er udarbejdet af Teknikog Planafdelingen, Bov

Læs mere

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge Lokalplan nr. 01.53.C Bolig- og centerområde i Skævinge 25.08.2004 LOKALPLAN NR. 01.53.C Område til bolig- og centerformål i Skævinge Arkitektfirma Jørgen Groth & Max Brüel A/S i samarbejde med Teknisk

Læs mere

LOKALPLAN 117. For et område ved Klavs Nebs Vej 10 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 117. For et område ved Klavs Nebs Vej 10 i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 117 For et område ved Klavs Nebs Vej 10 i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden fan lokalplanen...................... 1 Lokalplanens indhold...........................

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune Lokalplan Nr. 80 For et blandet boligområde i Næsbjerg Helle Kommune Toften 2 6818 Årre telf. 76774600 Juli 2002 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord Beskrivelsen Redegørelsen Lokalplanen... 6

Indholdsfortegnelse. Forord Beskrivelsen Redegørelsen Lokalplanen... 6 Indholdsfortegnelse Side Forord... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3 1. Beskrivelsen... 4 Nuværende forhold... 4 Fremtidige forhold... 4 2. Redegørelsen...

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 65. for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej. Hundested Kommune 1

Lokalplan nr. 65. for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej. Hundested Kommune 1 Lokalplan nr. 65 for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej Hundested Kommune 1 Indhold Redegørelse, side 3 Indledning, side 3 Område for lokalplanen, side 3 Eksisterende forhold og planlægning,

Læs mere

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91 l LOKALPLAN NR. 1.11 1991 THYHOLM KOMMUNE 7/91 THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.11 for et boligområde i den sydøstlige udkant af Hvidbjerg by INDHOLD: side Redegørelse for lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM Lokalplan 53 For et område til ombygning og udvidelse af plejehjemmet Elim Udarbejdet af Vamdrup kommune og Arkitekt

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 139 a \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 139 for et boligområde syd for Egegårdsvej REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål er at fastlægge

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Krokusvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Krokusvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 218 For et område ved Krokusvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Status for området for planen. Afgrænsning Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem det eksisterende

Læs mere

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE Plan- og Teknikforvaltningen Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 12 64 00 Fax 74 12 64 02 E-mail raadhus@sonderborg.dk 1 SØNDERBORG

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

Jernløse Kommune. Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr For et område i Sdr. Jernløse by.

Jernløse Kommune. Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr For et område i Sdr. Jernløse by. Kirkegård Lokalplanstillægsgrænse Sdr. Jernløse by Jernløse Kommune Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr. 4.1. For et område i Sdr. Jernløse by. Tillæg nr. 9 til kommuneplan 1997-2009 For et område i Sdr.

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

LOKALPLAN NR. 002.239

LOKALPLAN NR. 002.239 LOKALPLAN NR. 002.239 For et område ved Christinedalsvej og Niels Hansens Vej ~ (Jr / SVENDBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning plan- og udviklingsafdelingen august 1991 Hvad er en lokalpian En lokaiplan er

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 66 for et boligområde ved Tagetesvej Hundested Kommmune 1 Forslag til Lokalplan 66 for et område ved Engdraget. Indhold: Redegørelse Indledning... side 3 Område for lokalplanen... side 3

Læs mere

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by.

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. ÆRØSKØBING KOMMUNE 1 Indhold Redegørelse side 3 Tillæg til kommuneplan 5 Lokalplan 7 Formål 8 Område og zonestatus 8 Områdets anvendelse 8 Udstykninger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

at anvise mulighed for parkering af affaldscontainer samt af vare-, lastbiler og lignende på en afskærmet plads

at anvise mulighed for parkering af affaldscontainer samt af vare-, lastbiler og lignende på en afskærmet plads GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6.03 Boligområde med fritliggende enfamilieshuse nord for St. Valby, mellem St. Valby Vej og Maglemose å. I henhold til kommuneplanloven (lovbekendtgørelse nr. 734 af 2 december

Læs mere

Lokalplan nr. 29. Boligområde ved "Den gamle Sportsplads"

Lokalplan nr. 29. Boligområde ved Den gamle Sportsplads Lokalplan nr. 29 Boligområde ved "Den gamle Sportsplads" i Skævinge 29.01.1997 . STEMPELMÆRKE RETTEN I HILL6RØD "isjdtlrø" : 10 0001200.00 688500 SH 01 LOKALPLAN NR. 29 for en del af matr. nr. 11 ap, Skævinge

Læs mere

LOKALPLAN NR Med kommuneplantillæg nr. 55

LOKALPLAN NR Med kommuneplantillæg nr. 55 LOKALPLAN NR. 4.10 Med kommuneplantillæg nr. 55 HALS KOMMUNE JUNI 1998 VEJ LEDN I NG HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område i kommunen. Formålet med en lokalplan er at fastlægge

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE LOKALPLAN NR For bofællesskab i Kildemarken HØJBOGÅRDSVEJ ØSTRE PARKVEJ ØSTRE PARKVEJ KØGEVEJ KILDEMARKEN

RINGSTED KOMMUNE LOKALPLAN NR For bofællesskab i Kildemarken HØJBOGÅRDSVEJ ØSTRE PARKVEJ ØSTRE PARKVEJ KØGEVEJ KILDEMARKEN RINGSTED KOMMUNE HØJBOGÅRDSVEJ ØSTRE PARKVEJ ØSTRE PARKVEJ KØGEVEJ KILDEMARKEN FUCHSIAVEJ GLADIOLUSVEJ Lokalplanområde KILDEBOVEJ ANEMONEVEJ KILDEMARKEN LOKALPLAN NR. 107 For bofællesskab i Kildemarken

Læs mere

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse Lokalplan nr. 3.50.D Område til offentlige formål i Gørløse 24.09.2003 Skævinge Kommune LOKALPLAN NR. 03.50.D Område til offentlige formål i Gørløse Juni 2003 HVORFOR LOKALPLAN? l en kommune skal der normalt

Læs mere

LOKALPLAN NR Menighedshus i Nr. Herlev. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR Menighedshus i Nr. Herlev. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 161 Menighedshus i Nr. Herlev Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere