Beretning Kartoffelprisen Danmarks Kartoffelråd og Dalum UddannelsesCenter nu Kold college

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning Kartoffelprisen 2008. Danmarks Kartoffelråd og Dalum UddannelsesCenter nu Kold college"

Transkript

1 Beretning Kartoffelprisen 2008 Danmarks Kartoffelråd og Dalum UddannelsesCenter nu Kold college

2 1. Projektets titel: Kartoffelprisen Projektansvarlige og deltagere: Projektdeltagere er Dalum UddannelsesCenter (nu Kold college) og Danmarks Kartoffelråd. Projektansvarlig er Danmarks Kartoffelråd v. Lone Nauerby. Det skal bemærkes at Kold college i 2008 har overtaget sekretariatsfunktionen for Danmarks Kartoffelråd fra Nordfyns Kommune. 3. Resume: Konkurrencen om årets kartoffelpris blev afholdt d. 12. Oktober 2008 på Dalum UddannelsesCenter. Ud fra de indsendte kartoffel-opskrifter med foto udvalgte dommerpanelet ti professionelle danske kokke til at deltage i finalen. Hver deltager tilberedte en menu på tre retter, hvor kartoffel skulle have en fremtrædende plads i hver ret. Udover 1.2. og 3. pladser for de samlede menuer, blev der også uddelt præmier for bedste forret, bedste hovedret og bedste dessert. Deltagerne præsenterede 10 fantastisk velkomponerede menuer, der viste, at det faglige og kreative niveau for konkurrencen igen i 2008 var meget højt. Kartoflen var for alvor i centrum i alle retter - og det er tydeligt, at de unge kokkes fokus på det nordiske køkken giver grobund for fornyet interesse for kartoflens mange varianter (sorter) og anvendelsesmuligheder. 4. Projektets forløb: Konkurrencen er gennemført 7 gange tidligere i perioden fra I 2008 blev konkurrencen gennemført efter nogenlunde samme koncept som tidligere. Formålet med afholdelse af konkurrencen er at sætte fokus på kartoflens anvendelsesmuligheder inden for gastronomien. Den skal stimulere interessen for kartofler og dermed være med til at fremme forbruget. Konkurrencen får hvert år stor opmærksomhed i medierne, og derved formidles budskabet om kartoflens mange anvendelsesmuligheder videre - også til den almindelige forbruger. Kartoffelprisen er som kokkekonkurrence enestående i sin art med et meget højt professionelt niveau - garanteret af professionelle dommere. Dermed er Kartoffelprisen på vej til at blive én af de mest prestigefyldte konkurrencer i branchen. 4.1.Forberedelse til konkurrencen: Styregruppen (se ansøgningen) planlagde på en række møder konkurrencen og udarbejdede drejebog for dens forløb.

3 Datoen for afholdelse af konkurrencen blev sat til d. 12. Oktober I starten af juli blev der udsendt invitation til- og betingelser for at deltage i konkurrencen direkte til landets førende restauranter. (Se bilag 1 og 2). De der ønskede at deltage skulle indsende opskrifter og foto i 4. eksemplarer senest d. 25. August Styregruppen udvalgte dommere og lægdommere til konkurrencen. Dommer-panelet var: Hans Beck Thomsen (overdommer), indehaver af Henne Kirkeby Kro Rasmus Grønbech, tidligere medejer af Restaurant Premisse René Redzepi, køkkenchef og medejer af Restaurant Noma Kasper Winding (lægdommer): musiker Morten Vilsbæk (lægdommer): journalist, madanmelder og vinskribent v. Fyens Stifttidende. På baggrund af de indsendte opskrifter med foto udvalgte dommerpanelet 10 kokke til at deltage i finalen. De udvalgte finaledeltagere i 2008 var: Michael Pedersen - Restaurant Glashuset Chris Ladegaard Jensen - Hotel Britania Tommy Friis - Molskroen Nina Bundgaard Christensen Anders Rex - Ruths Hotel Kasper Tind Hasse - Faldsled Kro Rasmus Klitgaard Nielsen - Nordisk Spisehus Claus Jørgensen - Restaurant Ti Trin Ned Mette Hvarre Gassner - Restaurant Ti Trin Ned Allan Poulsen - Hotel Strandgaarden Læsø 1 måned før konkurrencen blev finalereglerne sendt til de udvalgte deltagere- og der blev udsendt invitation til at deltage som tilskuer til konkurrencen til en stor udvalgt kreds af fagligt engagerede (se bilag 3). Det faglige personale på Dalum UddannelsesCenter planlagde, hvilke råvarer deltagerne skulle have stillet til rådighed, personale til hjælp i køkkenet m.v.

4 4.2. Forløb af konkurrence-dagen d. 12. Oktober 2008: Til konkurrencedagen blev der oprettet et sekretariat, der holdt regnskab med deltagernes point og konkurrencens afvikling. Dommerne fik udleveret en mappe med bedømmelsesskemaer, finaleregler og dagens program. For at publikum kunne følge konkurrencen blev programmet for dagen også lagt frem og hængt op rundt omkring på skolen (se bilag 4.B). Der blev udarbejdet og ophængt plakater med navn og beskrivelse af de 12 forskellige anvendte kartoffelsorter (bilag 5). Da konkurrencen tiltrækker en del presse, blev der desuden udarbejdet en pressemappe med alle presserelevante oplysninger som fx deltagernes navne, hvilke retter de fremstiller, finaleregler, lidt personlig info om deltagerne i dommerpanelet m.v. (se program fra pressemappen i bilag 4.A) Umiddelbart inden konkurrencens start fik deltagerne udleveret en kurv med råvarer, som skulle indgå i menuen. Kokkene vidste således ikke på forhånd, hvilke råvarer de skulle tilberede deres retter af. Udover 12 forskellige sorter kartofler indeholdt kurven pighvar, agerhøne og æbler. Deltagerne havde i alt 6 timer til at fremstille en menu bestående af forret, hovedret og dessert og hvor kartoflen skulle have en fremtrædende plads i hver ret. Hver deltager havde lov til at medbringe en hjælper. Medens kokkene arbejde havde publikum mulighed for at følge dem og deres hjælpere, idet der var adgang til køkkenerne. Ligeledes var der mulighed for, ved selvsyn at vurdere de fremstillede retter, da disse blev stillet til skue i skolens restaurant, hvor dommervoteringen også foregik. Retterne blev bedømt på smag, udseende, harmoni, nyhedsværdi - og om der var en helhed i menuens tre retter. Der blev fremstillet 10 fantastisk velkomponerede menuer, der viste at niveauet for konkurrencen igen i 2008 var meget højt. Resultatet af konkurrencen: Vinder af Kartoffelprisen 2008 blev Mette Hvarre Gassner, Restaurant Ti Trin Ned.

5 Mette Hvarre Gassner s vinder-menu: Forret: Sur sødt salt bitter. Eddikeselleri pighvar bouillon af Royalskræller Hovedret: Agerhøne i efterårslandskab af røde og gule vandelkartofler, rødbede og sort pebersauce Dessert: Brunet smørparfait og tørret Folva jordskokkage, syrligt æble og en duft af rosmarin Vinder af Kartoffelprisen Mette Hvarre Gassner 2. pladsen gik til Allan Poulsen, Hotel Strandgaarden Læsø 3. pladsen gik til Tommy Friis, Molskroen Herudover var der også præmier for bedste forret, bedste hovedret og bedste dessert. De tre vindere blev her: Bedste forret: Ninna Bundgaard Christensen med; Kold kartoffelsalat med letsaltet pigvar og crudité Bedste hovedret: Mette Hvarre Gassner med Agerhøne i efterårslandskab af røde og gule vandelkartofler, rødbede og sort pebersauce Bedste dessert: Kasper Tind Hasse med Kartoffelsnitte (Royal), salt karamel, æblemos og kartoffel iscreme De blev præmieret med blomster og flotte pengepræmier - se program for uddeling af Kartoffelprisen i bilag 6. Rådmand Anker Boye, Odense overrakte diplom til vinderen og takkede på Danmarks Kartoffelråds vegne. Efter præmieoverrækkelsen bød Dalum UddannelsesCenter konkurrencens deltagere, dommere og publikum på buffet.

6 5. Offentliggørelse: Der er blevet sendt invitationer til at deltage i konkurrencen som brev direkte til alle landets restauranter. Arrangementet er blevet annonceret i magasinet Smag og Behag Der er udsendt pressemeddelelser både før og efter konkurrencen (bilag 7 og 8) Herudover er der løbende blevet lagt informationer om konkurrencen på Kold colleges hjemmeside se - og de samme informationer bliver lagt på Danmarks Kartoffelråds hjemmeside. Rådets gamle hjemmeside (www.kartoffelraad.landbrug.dk) som Landbrugsraadet administrerer er imidlertid under overflytning til ny hjemmeside (www.kartoffelraad.dk) under Kold college s administration - i forbindelse med at Kartoffelrådets sekretariatet er flyttet til Kold college. Når den nye hjemmeside er klar vil også informationer om Kartoffelprisen 2008 bliver lagt på siden. 6. Resultat/Konklusioner: I konkurrencen om kartoffelprisen 2008 blev der fremstillet 10 fantastisk velkomponerede menuer, der viste, at det faglige- og kreative niveau for konkurrencen igen i 2008 var meget højt. Kartoflen var for alvor i centrum i alle retter - og det er tydeligt, at de unge kokkes fokus på det nordiske køkken giver grobund for fornyet interesse for kartoflens mange varianter (sorter) og anvendelsesmuligheder. Udover konkurrencens deltagere tiltrak konkurrencen igen i år et talstærkt, fagligt engageret publikum som også gav udtryk for, at de få et udbytte i form af fokus på mangfoldigheden af kartoffel-sorter og deres brede anvendelsesmuligheder.

Evalueringsrapport Cd med drejebog for afholdelse af Østersø-Ret (symboliseret i rapporten ved ) Samt folderen Østersø-Ret 2004

Evalueringsrapport Cd med drejebog for afholdelse af Østersø-Ret (symboliseret i rapporten ved ) Samt folderen Østersø-Ret 2004 Forord Grønt Center, Østdansk Turisme samt CEUS har ved et samarbejdsprojekt Østersø-Ret dannet grobund for at skabe fokus og synlighed om lokal produktion og brug af lokale/regionale råvarer i regionens

Læs mere

NORDJYLLAND PÅ EN TALLERKEN

NORDJYLLAND PÅ EN TALLERKEN NORDJYLLAND PÅ EN TALLERKEN Rapportpræsentation på baggrund af udviklingsprojektet: Hele Nordjylland på en Tallerken for VisitNordjylland august december 2014 NORDJYLLAND PÅ EN TALLERKEN Forfatter: Lene

Læs mere

DANIO NYHEDSBREV. Indhold:

DANIO NYHEDSBREV. Indhold: Dette nyhedsbrev sendes ud af Rotaract Danmarks bestyrelse. Nyhedsbrevet udsendes kvartalvis og indeholder informationer om, hvad der sker i Rotaract nationalt og internationalt. Oktober 2014 Indhold:

Læs mere

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. Sæsonstarten er mere end blot

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Treårigt udviklingsprojekt forankret i. Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Kort statusrapport for fjerde kvartal 1. oktober til 31.

Treårigt udviklingsprojekt forankret i. Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Kort statusrapport for fjerde kvartal 1. oktober til 31. Nyhedsbrev Januar 2015 Kære medlemmer og læsere af landsforeningens nyhedsbrev Med dette nyhedsbrev sender vi nogle praktiske oplysninger omkring generalforsamlingen d. 26. april, omkring medlemskab og

Læs mere

Notat. Evaluering Touren i Assens 2014. Summary:

Notat. Evaluering Touren i Assens 2014. Summary: Notat Evaluering Touren i Assens 2014 Summary: Samlet set blev Touren i Assens den 11. og 12. juli 2014 en succes med næsten 600 aktive deltagere og mange øvrige besøgende. Deltagerne fordelte sig med

Læs mere

Jeg vil gerne have lov til at nævne nogle af de mange frivillige, så de får den ros, de fortjener:

Jeg vil gerne have lov til at nævne nogle af de mange frivillige, så de får den ros, de fortjener: Formandens beretning I 2008 (cirka) da jeg var ansat af Dansk Backgammon Forbund var der engang et medlem, der drillende sagde til mig: Jeg kan se i regnskabet, at du da vist tjener alt for mange penge.

Læs mere

Temarapport. Danske gartneriers markedsføring 2009. Rapport udarbejdet af Floradania Marketing A/S

Temarapport. Danske gartneriers markedsføring 2009. Rapport udarbejdet af Floradania Marketing A/S Temarapport Danske gartneriers markedsføring 2009 Rapport udarbejdet af Floradania Marketing A/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Problemformulering... 1 1.3. Metode... 2 1.4

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING GENERALFORSAMLING DEN 25. MARTS 2014. Beretning om foreningens virksomhed for 2013.

DANSK BRYGMESTER FORENING GENERALFORSAMLING DEN 25. MARTS 2014. Beretning om foreningens virksomhed for 2013. Beretning 2013 1 Medlemmer: Foreningen har pr. 31. december 2013 i alt 215 medlemmer, hvilket er en afgang på 2 medlemmer i forhold til 31. december 2012. Antal medlemmer er d.d. stadig 215. Antal medlemmer

Læs mere

Beretning Egegård Skole marts 2008

Beretning Egegård Skole marts 2008 SKOLEBESTYRELSENS Beretning Egegård Skole marts 2008 Kort om skolebestyrelsen Skolebestyrelsen på SkoleIntra Imageudvalget Ny skoleleder Trivselsudvalget Undervisningsmaterialer Forventningspapiret Skolens

Læs mere

Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00

Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00 Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret

Læs mere

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Afsluttende rapport, januar 2012 Af projektleder Anne Hvilsted Andersen, Greve Bibliotek Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet og projektets

Læs mere

Side 1 af 8 11/28/2013 infonyt Hotel og Restaurant Gastronom- og tjeneruddannelserne November 2013 Euro-Toques og KF Danmarks elevkonkurrence 2013 Side 2 af 8 SUPERFLOTTE resultater træning lønner sig

Læs mere

FunSkate Program 2015-2016

FunSkate Program 2015-2016 FunSkate Program 2015-2016 Ændret d. 01.08.2015 FunSkate 2015/2016 1 Indhold Dansk Skøjte Union Vision... 4 Målgruppe for FunSkate aktiviteter... 4 Arbejdsgrundlag for FunSkate aktiviteter... 4 Arbejdsgang...

Læs mere

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt Psykiatri på tværs Evaluering af projekt oktober 2012 Psykiatri på tværs Evaluering af projekt Udgivet af Vordingborg Kommune 2012 Udarbejdet af: Dorit Trauelsen Fotos: Logo fra psykiatri på tværs Vordingborg

Læs mere

Aktivitetsoversigt for medlemsåret 2011-2012

Aktivitetsoversigt for medlemsåret 2011-2012 Aktivitetsoversigt for medlemsåret 2011-2012 Foredragsaften den 26. marts 2012 TANKER OM LIVET OG DØDEN: Min Mor er Død! Det blev en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, da Landsforeningen Liv&Død d.

Læs mere

Guide til Træningsmakker

Guide til Træningsmakker Guide til Træningsmakker Du har fået endnu en medlemsfordel på hjemmesiden: Træningsmakker. Med træningsmakker kan du se, hvilke hold din træningsmakker skal på, I kan booke hold på hinandens vegne, I

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Nyhedsbreve udsendt i 2013: 23. december: Kære medlemmer af Nordfyns Biavlerforening

Nyhedsbreve udsendt i 2013: 23. december: Kære medlemmer af Nordfyns Biavlerforening Nyhedsbreve udsendt i 2013: 23. december: Kære medlemmer af Nordfyns Biavlerforening Med denne mail modtager i årets sidste nyhedsbrev. Der har været storm/orkan to gange siden sidste nyhedsbrev, forhåbentlig

Læs mere

Årsberetning 2014. College

Årsberetning 2014. College Årsberetning 2014 College 2014 Jubilæumsår Af direktør Hans Skjerning Jubilæumsåret har været et godt år for skolen, og vi har fastholdt elevniveauet og endda øget det en smule på uddannelsesaktiviteten.

Læs mere

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. 1 Samarbejdende Frimærke Klubber Korsør den 13-04-2014 Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. Rødovre Frimærkeklub afholder

Læs mere

Indhold. Nr. 8, november 2013

Indhold. Nr. 8, november 2013 Nr. 8, november 2013 Indhold Leder v/ Pædagogisk chef Tina Düsterdich, UCR... 2 Goddag v/ Pædagogisk chef Tina Düsterdich, UCR... 2 Goddag v/ Ressourcechef Benny Petersen, UCR... 3 Ny i produktionskøkkenet

Læs mere

God Sommer. Om dette nummer

God Sommer. Om dette nummer NYHEDSBREV Årgang 4 Juni 2011 God Sommer Om dette nummer Ansvarshavende: Claus Brodtkorb Redaktør: Claus Brodtkorb Nyhedsbrevet er skrevet i Publisher. Med mindre andet er anført, er der anvendt egne billeder

Læs mere

Indledning... 2. Problemformulering... 2. Problemstilling... 2. Spørgeundersøgelse... 2. Projektstyring... 4. Projektgruppe... 5

Indledning... 2. Problemformulering... 2. Problemstilling... 2. Spørgeundersøgelse... 2. Projektstyring... 4. Projektgruppe... 5 Indhold Indledning... 2 Problemformulering... 2 Problemstilling... 2 Spørgeundersøgelse... 2 Projektstyring... 4 Projektgruppe... 5 Paramenter på 3 eksisterende teater hjemmesider... 6 Om os... 7 Konkurrencer...

Læs mere

Finans / Offentlig Kontor & Administration ÅRSBERETNING. Branchearbejdsmiljørådet Finans / Offentlig Kontor & Administration

Finans / Offentlig Kontor & Administration ÅRSBERETNING. Branchearbejdsmiljørådet Finans / Offentlig Kontor & Administration Finans / Offentlig Kontor & Administration ÅRSBERETNING Branchearbejdsmiljørådet Finans / Offentlig Kontor & Administration Årsberetning 2008 Indhold 2008 Året der gik 3 Psykisk arbejdsmiljø Visionsprojektet

Læs mere

Referat af generalforsamling 2. oktober 2010, Auditorium B. Skejby Sygehus.

Referat af generalforsamling 2. oktober 2010, Auditorium B. Skejby Sygehus. Referat af generalforsamling 2. oktober 2010, Auditorium B. Skejby Sygehus. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere 4. Bestyrelsens beretning 5. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006

Info SRØ. Årspris 2005 SRØ. April 2006 SRØ Årspris 2005 Jon Thonesen modtog SRØ s Årspris 2005 Prisen blev overrakt af Jette Sulsbrück ved Sanex Grand Prix I stævnet i Triton Ballerup, Søndag den 5. marts 2006 2 2006 April 2006 Info SRØ 16.

Læs mere

bestyrelsens beretning 2012

bestyrelsens beretning 2012 bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Formandens beretning Jeg vil gerne starte formandens beretning med at sige velkommen. Velkommen til alle de gamle medlemmer, velkommen til årets

Læs mere

Boligforeningen for alle

Boligforeningen for alle Referat af generalforsamlingen, tirsdag den 3. december 2013, kl. 19.00 i Auditoriet på Hotel Nyborg Strand. Tilstede: Bestyrelsen: Fra administrationen: Beboere: Max Rasmussen, Kurt Bjørnø, Alice Nielsen,

Læs mere