FRA IDE TIL VIRKELIGHED. Behandlerhuset Dokken FAGLIGHED FÆLLESSKAB FLEKSIBILITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRA IDE TIL VIRKELIGHED. Behandlerhuset Dokken FAGLIGHED FÆLLESSKAB FLEKSIBILITET"

Transkript

1 FRA IDE TIL VIRKELIGHED Behandlerhuset Dokken FAGLIGHED FÆLLESSKAB FLEKSIBILITET

2 Velkommen! Viborg Amt har som det første amt i Danmark etableret et Behandlerhus for privatpraktiserende ydere for den offentlige sygesikring i Thy. Behandlerhuset er et koncept, der er på forkant med de krav, som nye privatpraktiserende sundhedsprofessionelle har. Det drejer sig om fagligt fællesskab, moderne faciliteter og mulighederne for fleksibel arbejdstilrettelæggelse. Nu står byggeriet klar og det forventes, at borgerne vil opleve en høj og professionel service i Behandlerhuset. De gode fysiske rammer vil betyde, at Thy-området i den kommende Region Nordjylland vil være et stort aktiv i forhold til at kunne rekruttere særligt praktiserende læger i en tid med lægemangel. Viborg Amt, Thisted Kommune og EU har indskudt midler i projektet, så det har kunnet få karakter af et frontlinjeprojekt. Det har krævet et tæt og udfordrende samarbejde mellem amt, kommune og de praktiserende læger og andre ydere, der har deltaget. Viborg Amt Bent Hansen, amtsborgmester Aage Koch-Jensen sundhedsudvalgsformand

3 Visioner & mål Ideen om et Behandlerhus i Thisted udspringer af de alvorlige udsigter til i de kommende år ikke at kunne rekruttere praktiserende læger og speciallæger til især yderkantsområderne. Det har været vigtigt fra starten at få fastslået, at målgruppen for Behandlerhuset er alment praktiserende læger, praktiserende speciallæger og andre autoriserede faggrupper med overenskomst med den offentlige sygesikring. En bred deltagelse af praktiserende læger udgør fundamentet i Behandlerhuset. Det har været afgørende at respektere muligheden for at opretholde selvstændige praksisenheder i de fælles fysiske rammer uden at ændre ejerstatus. Det har ikke været målet, at samtlige praktiserende læger m.fl. i Thisted skulle samles i Behandlerhuset. Dermed ville rammerne også blive for store. Det skal naturligvis fortsat være muligt at nedsætte sig i praksis uden for Behandlerhuset. MÅLENE FOR PROJEKT BEHANDLERHUSET DOKKEN ER: at rekruttere nye praktiserende læger, speciallæger m.fl. Fremtidens praktiserende læger er ofte kvinder, som ønsker kortere arbejdstid, fleksibilitet og fagligt fællesskab at fastholde ældre læger med mulighed for gradvis nedtrapning ved etablering af delepraksis, aflastning, øget brug af klinikpersonale at styrke den faglige udvikling i praksissektoren og udnytte faglige synergier på tværs af faggrænser inden for sundhedsområdet at integrere moderne IT-baseret udstyr og teknologi, herunder at reducere omkostningerne til udstyr og vedligehold samt at opnå en bedre udnyttelse af teknologien at effektivisere praksisdriften i forhold til sekretariat/ patientkommunikation, øge brugen af konsultationssygeplejerske og laboratoriefunktion at forbedre den del af den lægelige videreuddannelse, som foregår i praksis at der vil være potentiale for, at flere opgaver kan løses og færdigbehandles i praksissektoren

4 Processen TING TAGER TID OG SKAL MODNES For omkring 10 år siden foretog Viborg Amts Sundhedsforvaltning sonderinger blandt praktiserende læger og speciallæger i Thisted, om der var interesse for at etablere et bygningsmæssigt fællesskab. Baggrunden var primært, at adgangsforholdene for handicappede og gangbesværede patienter i flere praksis ikke var optimale. I sommeren 2002 rettede Sundhedsforvaltningen på ny en uformel henvendelse til praktiserende læger om interessen for at etablere lokalefællesskab. Denne gang var overskriften mere hensynet til den fremtidige rekruttering af praktiserende læger og speciallæger i Thisted og Thy. Bylægeforeningen meddelte, at man var interesseret i en dialog om grundlag og betingelser for evt. fælles fysiske rammer.

5 DET FØRSTE SKRIDT I februar 2003 inviterede Viborg Amt samtlige praktiserende læger og speciallæger i Thisted, Midt- og Nordthy samt repræsentanter fra Thisted Kommune og et arkitektfirma til et første indledende møde. Interessen var stor, og på de efterfølgende møder indsnævredes feltet til de læger og speciallæger, der viste aktiv interesse for at deltage i et projekt. Disse udgør herefter sammen med repræsentanter fra Viborg Amts Sundhedsforvaltning og Thisted Kommune en projektgruppe. DE FØRSTE STEN RYDDES AF VEJEN Det var vigtigt for især de ældre læger, at der blev givet sikkerhed for, at amtet ville forpligte sig til at overtage et evt. lejemål i Behandlerhuset, hvis en praksis ikke kunne videreføres. Dette blev hurtigt løst med indgåelse af en 2 aftale, hvor amtet forpligter sig til at overtage lejemålet mod at Samarbejdsudvalget overtager ydernummeret med henblik på opslag. Viborg Amt forpligter sig endvidere til at overtage et enkelt lejemål i Thisted, så lægen kan flytte sin praksis til Behandlerhuset. For lægerne er det vigtigt at få en fornuftig husleje, hvilket skal afvejes i forhold til standarden i et nybyggeri. De involverede læger meddeler i april 2003, at det ikke er muligt, på det foreliggende grundlag, at få en bred kreds af praktiserende læger til at deltage. I maj 2003 tages sagen op i Sundhedsudvalget, som fortsat bakker op om projektet. På et møde i juni 2003 drøftes de funktionelle og økonomiske rammer for et fortsat projekt. Lægerne fremkommer med deres krav til økonomi og funktionalitet for at kunne medvirke, og efter en forhandling imødekommes disse delvist. Viborg Amt får mulighed for at deltage i et EU-projekt om udvikling af landdistrikter og ansøger i september 2003 om midler til et projekt, som vedrører moderne IT funktionaliteter i Behandlerhuset.

6 Skitseprojekt AMTSLIGT OG KOMMUNALT ENGAGEMENT Erhvervsdrivende fond etableres Viborg Amt indskyder 2 mio. kr. i fonden Thisted Kommune indskyder en grund 2 aftale om overtagelse af lejemål Tilskud til indretning af uddannelseslokaler Tilskud til husleje for uddannelseslokaler Andel af digitalt telefonanlæg Tilskud til flytteudgifter Fællesprojekt med EU om moderne IT konfiguration På et møde i september 2003 inviteres andre sygesikringsydere i Thisted til at deltage. I første omgang indbydes praktiserende psykologer, praktiserende fysioterapeuter og senere tandlæger og kiropraktorer. Det viser sig, at tandlægerne ikke ønsker at deltage - både fordi man ønsker deltagelse af et vist antal tandlæger, men også fordi en tandlægeklinik er dyr at flytte pga udstyret. Et arkitektfirma udarbejder, på baggrund af en tæt dialog med de fremtidige brugere, et koncept og et skitseprojekt. Viborg Amt forhandler i december 2003 med Thisted Kommune om at stille en grund til rådighed. Thisted Kommune går såvel politisk som administrativt aktivt og konstruktivt ind i projektet og udpeger en grund. Viborg Amts økonomiske engagement i projektet godkendes i foråret 2004 i Viborg Amtsråd.

7 BYGGEPROJEKTET GÅR I GANG OG FÆRDIGGØRES EFTER PLANEN Primo 2004 får Viborg Amt, Thisted Kommune og en tilknyttet advokat aftalt en juridisk konstruktion med en erhvervsdrivende fond, som skal forestå byggeri og drift af Behandlerhuset. Det tager tid at få de bindende tilsagn om deltagelse i projektet fra de deltagende praksis i hus, men Viborg Amt er villig til at løbe risikoen og igangsætter byggeriet. I foråret 2004 udarbejdes det endelige byggeprojekt, diverse tilladelser indhentes og der afholdes licitation. Selve byggefasen begynder i september 2004, og byggeriet står færdigt primo oktober helt efter planen. Lejerne har herefter haft tid til indflytning, så praksis kan tage imod patienterne i de nye praksisfaciliteter fra 1. november Viborg Amts rolle har, bistået af Thisted Kommune, været en form for fødselshjælpere for udviklingen af et koncept og etablering af et Behandlerhus. Amtet og kommunen har bidraget i koordinationen og fremdriften i projektet. ORGANISERING Der blev hurtigt nedsat en projektgruppe bestående af de deltagende praksis, Thisted Kommune, Sundhedsforvaltningen samt arkitektfirmaet. Det var vigtigt fra starten, at alle involverede parter var med i de aftaler, der blev indgået, og at informationsniveauet var så højt som muligt. De fremtidige brugere af Behandlerhuset nedsætter i løbet af projektperioden 3 udvalg - et byggeudvalg til at forestå indretning og funktionalitet i tæt samarbejde med arkitektfirmaet, amt og kommune - et juridisk udvalg til at forestå aftaler lejerne imellem og aftaler med Viborg Amt og med den erhvervsdrivende fond - samt et IT udvalg til at forestå IT konfigurationen i samarbejde med Sundhedsforvaltningen. Der er etableret en erhvervsdrivende fond med en selvstændig bestyrelse, som har ansvaret for byggeri og drift af Behandlerhuset. Det er i vedtægterne sikret, at det alene er ydere for den offentlige sygesikring, som kan leje sig ind i klinikfaciliteterne.

8 Bestyrelsen består af 2 medlemmer udpeget af Viborg Amt, 1 udpeget af Thisted Kommune og 1 udpeget af Praksisudvalget for almenlægerne i Viborg Amt. Der er i Behandlerhuset en række fælles funktionaliteter (indretning, husregler, kantineforhold, fælles sygeplejerske- og laboratoriefunktion for praktiserende læger m.m.), som forudsætter et samarbejde på tværs af brugerne. Derfor er der etableret en lejerforening. En repræsentant fra lejerne har endvidere observatørstatus i den erhvervsdrivende fonds bestyrelse.

9 Funktionalitet Det har været et vigtigt ønske, at borgerne skal opleve kliniklokalerne som moderne og indbydende. Med Behandlerhuset samles en række sundhedstilbud centralt med gode busforbindelser og alligevel tæt på bymidten. En række andre sundhedstilbud samles tæt på Behandlerhuset, idet en hudlægepraksis allerede er etableret tæt på Behandlerhuset, og et af byens 2 apoteker flytter ind i nabobygningen. Det har konsekvenser for borgere i Østerild og Snedsted, som er tilknyttet en af de 2 læger, der flytter ind fra Thisteds opland. Disse patienter får længere transporttid til lægen, men samtidig skal Behandlerhuset medvirke til at sikre et kommende generationsskifte i Thisted og Thy. Behandlerhuset Dokken har en særdeles attraktiv beliggenhed ved havnefronten. Der er tale om et spændende nybyggeri i harmoni med omgivelserne. Via en patientinfostander vejledes patienterne om hvilken praksis de skal gå til. Ventefaciliteterne er i tilknytning til de respektive praksis både åbne og i nogle tilfælde mere afskærmede. Indretningen af bygningen skal bidrage til at styrke fagligheden ved at flere praktiserende læger har lokalefællesskab, hvormed de får mulighed for at drøfte faglige spørgsmål. Desuden forventes en tværfaglig synergieffekt af, at flere forskellige faggrupper er samlet i et fællesskab. Der er en række fordele ved at praktiserende læger kan udnytte ressourcerne i en fælles kliniksygeplejerske- og laboratoriefunktion. Hertil kommer en bedre apparaturudnyttelse og mulighederne for at anskaffe nyt og moderne undersøgelses- og behandlingsudstyr. Fleksibiliteten i Behandlerhuset indebærer bl.a. for praktiserende læger, at det er muligt i højere grad at dække hinanden af i ferier og fraværssituationer. Der er indrettet 4 uddannelsespladser til uddannelsen af nye alment praktiserende læger. Det er vigtigt at have attraktive rammer, som kan tiltrække nyuddannede alment praktiserende læger til Thy. Der kan med flere uddannelsespladser skabes et godt uddannelsesmiljø.

10 BEHANDLERHUSETS DIMENSIONERING 9 praktiserende læger (6 solopraksis og 1 kompagniskabspraksis med 3 læger) 1 ØNH praksis 2 praktiserende psykologer 2 kiropraktorer 1 fysioterapipraksis (satellit) 4 uddannelseslokaler for uddannelseslæger 40 personer har dagligt arbejde i Behandlerhuset Årligt skønnet antal patienter tilknyttet Dagligt forventet patientfremmøde - 500

11 PRAKSISSTØRRELSER Antal m2 pr. Direkte klinik Fælles areal Ialt Prakt. læge Øre-, næse-, halsklinik Kiropraktor (2) Psykolog Fysioterapi (satellit) Uddannelseslokale *) 25 - *) indgår i praktiserende lægers fordelingstal. Der er indrettet fælles laboratorie- og sygeplejerskefunktion for almen praksis, som er placeret separat i forhold til de enkelte lægeklinikker. Der er indrettet 4 uddannelseslokaler for uddannelseslæger tilknyttet almen praksis og evt. speciallægepraksis på sigt. I forbindelse med udviklingen af konceptet var der ideer fremme om en fælles reception, men på det tidspunkt var lægerne ikke parate til at opgive en tæt tilknytning mellem sekretariat og lægeklinik.

12 IT Via et projekt medfinansieret af EU s regionalfond, er det lykkedes at udvikle en IT konfiguration, som er på forkant med den digitale udvikling. Den nyeste teknologi skal bidrage til en smidig håndtering af patientdata og understøtter arbejdet med kvalitetssikring - og udvikling. Der er anskaffet et moderne digitalt telefonsystem, som omfatter en lokalt placeret central enhed. For patienterne er der ventekøfunktion. Ved opkald fra patienter, vises patientens journaloplysninger på lægens skærm. Det bliver muligt, at praktiserende læger på sygebesøg - via mobiltelefon, kan sende journaloplysninger direkte til sekretæren, som skriver notatet i journalen. Alle praksis er udstyret med ens hardware. Der er indgået aftale om samme softwaresystem for stort set alle brugere. Der er opkobling til sundhedsdatanettet, og der er den fornødne sikkerhed i opkobling og drift.

13 Patientjournalsystemet etableres som et samlet system, hvor hver enkelt klinik har adgang til egne patienters data. Medarbejdere i fællesfunktioner har adgang til alle klinikkers patienter. Data opbevares på en server hos systemleverandøren. Det betyder, at sikkerhedskopiering, indlæsning af sygesikringsoplysninger, programændringer og elektronisk kommunikation foretages af systemleverandøren. De nyeste muligheder for elektronisk kommunikation med sygehuse og kommunernes social- og sundhedsafdelinger samt ældrecentre er etableret. Viborg Amt udnytter alle muligheder for at kommunikere elektronisk med de øvrige dele af sundhedsvæsenet på de fastlagte nationale standarder. Herudover åbnes der for yderligere adgang til den fælles offentlige sundhedsportal, hvor der kan hentes medicinprofil, diagnostiske undersøgelser og faglige rekommandationer. Der er indrettet et konferencerum med IT-løsninger med henblik på afvikling af møder, konferencer og undervisning. Der er mulighed for videokonferencer med mikrofoner og kameraer. Fotodokumentation med overførsel via netværket i forbindelse med telemedicin er ligeledes en mulighed. Patienterne mødes i Behandlerhuset af en elektronisk infostander, hvori sygesikringskortet føres igennem. Info-standeren er i forbindelse med patientsystemet og ved en aftalt tid vises hen til tilmeldte lægepraksis. Samtidig registreres, at patienten er ankommet. Patienterne har som en del af ventefaciliteterne mulighed for at søge oplysninger på Systemleverandøren stiller internetforbindelse til rådighed for Behandlerhuset, ligesom der er sikring mod virusangreb.

14 BYGGERI Bruttoetageareal m2 Grund m2 Byggeudgift kr. Finansieres primært via realkreditlån, amtsligt og kommunalt indskud, banklån Lejeudgift pr. m2 800 kr. incl. moms

15 Umiddelbar succes! BYGGERIET ER BLEVET FÆRDIGT OG TAGET I BRUG HELT EFTER PLANEN PR. 1. NOVEMBER En ældre praktiserende læge, som deltog i projektet, har i Ugeskrift for Læger sat sin praksis til salg i nogle måneder inden indflytningen. Det er med interesse blevet fulgt, om praksis kunne sælges. Et praksissalg blev foretaget i september 2005 med en ny ung læge. Behandlerhuset antages direkte at have medvirket til sikring af et generationsskifte. Blandt læger i uddannelsesforløb med sigte på almen praksis, er der udvist stor interesse for at få uddannelsen i praksis i Behandlerhuset.

16 Behandlerhuset Dokken Sydhavnsvej Thisted Viborg Amt Thisted Kommune Projektet er medfinansieret af EU s regionalfond

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark.

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Praksisplanlægning og bæredygtige lægepraksis I Landsoverenskomsten mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg

Læs mere

Etablering af klinik til praktiserende læger og kommunal sygeplejeklinik på det tidligere Varde Sygehus

Etablering af klinik til praktiserende læger og kommunal sygeplejeklinik på det tidligere Varde Sygehus Område: Sundhedsområdet Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri Journal nr.: 15 32651 Dato: 1. oktober 2015 Udarbejdet af: Annemarie Heinsen E mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Telefon: 76631371

Læs mere

Behandlerhuse i Region Nordjylland notat til Kontaktudvalget

Behandlerhuse i Region Nordjylland notat til Kontaktudvalget Behandlerhuse i Region Nordjylland notat til Kontaktudvalget Nærværende notat er udarbejdet på baggrund af et ønske fra Kontaktudvalget i relation til en drøftelse om kommunernes deltagelse i etablering

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Idékatalog fra. Temadag om lægedækning på almen praksis området

Idékatalog fra. Temadag om lægedækning på almen praksis området Idékatalog fra Temadag om lægedækning på almen praksis området 30. november 2016 I N D H O L D 1 Indledning... 3 2 Organisering... 5 3 Samarbejde... 6 4 Uddannelse & udvikling... 7 5 Rekruttering... 8

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis 07-11-2012 Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis I sommerferien 2012 blev der udvekslet ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger mellem Praktiserende

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter

Læs mere

Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen

Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen Regionernes vision for et helt og sammenhængende sundhedsvæsen Regionerne er meget mere end sygehuse Regionerne er også en række nære sundhedstilbud:

Læs mere

Ansøgning om midler til nære Sundhedstilbud i Grenaa

Ansøgning om midler til nære Sundhedstilbud i Grenaa Ansøgning om midler til nære Sundhedstilbud i Grenaa Region Midtjylland og Norddjurs Kommune søger hermed i fællesskab om tilskud til nære sundhedstilbud fra puljen til etablering af lægehuse og sundheds-

Læs mere

Delepraksis er med den seneste overenskomst blevet personlig, hvilket vil sige at tilladelsen til delepraksis følger en bestemt

Delepraksis er med den seneste overenskomst blevet personlig, hvilket vil sige at tilladelsen til delepraksis følger en bestemt Bilag: Tiltag der allerede anvendes eller er blevet anvendt til sikring lægedækning i Region Sjælland Tiltag indenfor Sundhedslovens rammer Ejerskab af flere ydernumre Sundhedsloven giver mulighed for

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Forslag. lov om ændring af sundhedsloven

Forslag. lov om ændring af sundhedsloven 2008/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0900247 Fremsat den 26. marts

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) 21. januar 2019 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20. marts 2019 kl. 12.00. 1. Formål Regeringen ønsker at investere i moderne læge- og

Læs mere

Bilag 2 Sundheds- og Omsorgforvaltningens strategiske indsatsområder i 2008 i samarbejdet med de praktiserende læger.

Bilag 2 Sundheds- og Omsorgforvaltningens strategiske indsatsområder i 2008 i samarbejdet med de praktiserende læger. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Til Sundheds og Omsorgsudvalget Bilag 2 Sundheds- og Omsorgforvaltningens strategiske indsatsområder i 2008 i samarbejdet med de praktiserende læger. Dette notat

Læs mere

Sundhedshus i Støvring. Ansøgning til Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse

Sundhedshus i Støvring. Ansøgning til Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse Sundhedshus i Støvring Ansøgning til Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse Indholdsfortegnelse Et aktivt liv sammen i et sundhedshus 4 Vision, formål og realisering 4 Vision 4 Formålet 4 Realisering

Læs mere

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien Område: Overenskomst Fysioterapi Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 14/28031 Dato: 2. september 2014 Udarbejdet af: Susanne Krysiak E mail: susanne.krysiak@rsyd.dk Telefon: Notat vedr. Ny Overenskomst

Læs mere

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Notat Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Primær Sundhed Almen praksis På mødet i Samarbejdsudvalget for almen praksis den 16. december 2013

Læs mere

Lægehus Nørre Snede. Baggrund for ansøgningen

Lægehus Nørre Snede. Baggrund for ansøgningen Ansøgning til puljen fra finanslovsaftalen 2009 2010 vedrørende styrkelse af de nære sundhedstilbud i udkantsområder Region Midtjylland og Ikast-Brande Kommune Regionshuset Holstebro Primær Sundhed Praksisenheden

Læs mere

Notat til mødet den i styregruppen

Notat til mødet den i styregruppen Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 26. april 2017 Telefon: 4022 0107 Notat til mødet den 26-04-2017 i styregruppen Status og anbefalinger

Læs mere

Udkast pixinotat. Sundhedskoordinator. og klinisk funktion. Førtidspension og fleksjobreform. 22. januar 2013

Udkast pixinotat. Sundhedskoordinator. og klinisk funktion. Førtidspension og fleksjobreform. 22. januar 2013 Førtidspension og fleksjobreform Sundhedsområdet Praksisafdelingen Kontaktperson: Helle Bruun Helle.Bruun@regionsyddanmark.dk Sundhed@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631412 22. januar 2013 Journal nr.

Læs mere

Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse. Status for WebReq / Influenzavaccinationer. Fysioterapi: Kvalitetsudviklingsmidler

Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse. Status for WebReq / Influenzavaccinationer. Fysioterapi: Kvalitetsudviklingsmidler Nyhedsbrev Nr. 2 juni 2010 Nyt for PRAKSIS InDholdsfortegnelse 2 Status for WebReq / Influenzavaccinationer 3 Fysioterapi: Kvalitetsudviklingsmidler 4 Blandede nyheder og information 5 Tilgang/afgang af

Læs mere

Implementeringsplan for fysioterapipraksis 2017

Implementeringsplan for fysioterapipraksis 2017 Implementeringshandleplan for 2017, november 2016 Center for Sundhed Region Hovedstaden Center for Sundhed Implementeringsplan for fysioterapipraksis 2017 Implementeringsplan for 2017 (for Praksisplan

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Sundheds- og Ældreministeriet 5. januar 2018 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Ansøgningsfrist: 5. marts 2018 kl. 12 1. Formål Regeringen ønsker at investere

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Ansøgning om midler til opkøb og udbygning af Vivild

Læs mere

Praksisbeskrivelse for Lægerne Østervold

Praksisbeskrivelse for Lægerne Østervold Praksisbeskrivelse for Lægerne Østervold Lægerne Østervold, Østervold 20, 4.sal 8900 Randers C Tlf.: 86417900 Ydernr.: 065080 www.lægerneøstervold.dk Læger Praksis er en 3-mandskompagniskabspraksis med

Læs mere

Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg

Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg Indhold 1. Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg 2. Beskrivelse af sammenhæng mellem vision og temaer 3. Forudsætninger for at tage skridtet

Læs mere

sundhedshuset i Ribe

sundhedshuset i Ribe Byggeprogram I tilfælde af, at I har flere aktiviteter i forskellige faser i et byggeprojekt, så bedes I, for at kunne bestemme Etablering hvilken fase byggeprojektet af er i, vurdere lægeklinik ud fra

Læs mere

Notat. vedr. informationssystem til understøttelse af samarbejdet mellem sygehusene, kommunerne og almen praksis i Region Syddanmark

Notat. vedr. informationssystem til understøttelse af samarbejdet mellem sygehusene, kommunerne og almen praksis i Region Syddanmark IT-styregruppen Dato: 13. juli 2007 Journalnr.: - Initialer: TLe Notat vedr. informationssystem til understøttelse af samarbejdet mellem sygehusene, kommunerne og almen praksis i Region Syddanmark Baggrund

Læs mere

Nyhedsbrev December 2013 PLO-Nordjylland

Nyhedsbrev December 2013 PLO-Nordjylland December 2013 PLO-Nordjylland PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Nordjylland Lægernes Hus, Rømersvej 10, 9000 Aalborg, tlf. 35448189, lfnord@dadl.dk, www.lfnord.dk Medlemsmøder i 2014 PLO-Nordjylland har

Læs mere

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Skriv titel på projektet: 2. Ansøger Skriv: Navn på ansøger

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Region

Læs mere

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering Tillæg til Praksisudviklingsplanen Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering 1 Samarbejdsudvalget for almen læger har udarbejdet en praksisudviklingsplan for perioden 2012-2015. I planen

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter Lederstrategi November 2002 Danske Fysioterapeuter DANSKE FYSIOTERAPEUTERS LEDERSTRATEGI 1. Politik...3 2. Lederens rolle og ansvar...3 3. Strategi...5 4. Mål og handling...6 5. Evaluering...8 Danske Fysioterapeuters

Læs mere

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb SHARED CARE PLATFORMEN skaber et sammenhængende patientforløb Sammenhængende patientforløb kræver fælles it-løsninger Shared Care platformen er Region Syddanmarks it-løsning til sikring af, at den nødvendige

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Regionsrådet

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan Punkt 6. Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan 2014-2017. 2014-876. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturforvaltningen godkender høringssvar for Høring af de nordjyske

Læs mere

Referat. Praksisplanudvalg. 24. april 2019, Kl Mødelokale K, Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220

Referat. Praksisplanudvalg. 24. april 2019, Kl Mødelokale K, Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Referat Praksisplanudvalg 24. april 2019, Kl. 12.00 Mødelokale K, Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Ansøgning om flytning af ydernummer på tværs af lægedækningsområder J.nr.

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Speciallægepraksis i Region Nordjylland. Et vigtigt led i DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN

Speciallægepraksis i Region Nordjylland. Et vigtigt led i DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN Speciallægepraksis i Region Nordjylland Et vigtigt led i DET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN Speciallægepraksis i region Nordjylland Hvem er vi? Hvad kan vi? Hvad ønsker vi at bidrage med? Udfordringer Løsningsforslag

Læs mere

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE?

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE? PLO-HOVEDSTADEN Til medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-09-2018 Sagsnr.: 2016-2934/1416996 KA/BE/AnV Kære Regionsråd

Læs mere

Information fra DKF. - Husk pakkeforløbene - Generalforsamling i Horsens 7-9. november

Information fra DKF. - Husk pakkeforløbene - Generalforsamling i Horsens 7-9. november Velkommen - Ny lovgivning - Nye krav og nye muligheder - Kiropraktorfonden giver 2 mio. kr. til implementering af reglerne og til udvikling af Kir-PACS - Billedudveksling er afgørende 1 Information fra

Læs mere

Vision for Fælles Sundhedshuse

Vision for Fælles Sundhedshuse 21. februar 2014 Vision for Fælles Sundhedshuse Indledning Hovedstadsregionen skal være på forkant med at udvikle fremtidens sundhedsvæsen med borgeren og patienten i centrum og med fokus på kvalitet og

Læs mere

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 8. februar 2018 Ansøgning til pulje om etablering af lægehuse Københavns Kommune ansøger hermed Sundheds- og Ældreministeriets

Læs mere

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd NOTAT Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd Den 13. december 2007 Jnr 09.06.00 A09 Sagsid 000185087 Indledning Der stilles i dag i stigende krav til,

Læs mere

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI/DEPTR Sags nr.: 1205091 Dok. Nr.: 1160795 Dato: 11. marts 2013 Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse

Læs mere

Målrettet og integreret sundhed på tværs

Målrettet og integreret sundhed på tværs Vision Målrettet og integreret sundhed på tværs Med Sundhedsaftalen tager vi endnu et stort og ambitiøst skridt mod et mere sammenhængende og smidigt sundhedsvæsen. skabe et velkoordineret samarbejde om

Læs mere

Høringsvar til praksisplanen

Høringsvar til praksisplanen Dato: 6. september 2016 Brevid: 3045629 Primær Sundhed Høringsvar til praksisplanen Praksisplanen for Almen praksis har været sendt til rådgivning og vejledning hos Sundhedsstyrelsen samt til høring hos

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

Sundhedscenter Højvang i Esbjerg

Sundhedscenter Højvang i Esbjerg Byggeprogram I tilfælde af, at I har flere aktiviteter i forskellige faser i et byggeprojekt, så bedes I, for at kunne bestemme Etablering hvilken fase byggeprojektet af er i, vurdere lægeklinik ud fra

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 24. juni 2010. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 24. juni 2010. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 24. juni 2010 Etablering af Rehabiliteringscenter for træning, læring og mestring og ombygning af Center for Syn og Hjælpemidler i Rehabiliteringsparken

Læs mere

Praktiserende Fysioterapeuter i Danmark. Byder velkommen til sekretærkursus maj 2010...Velkommen..

Praktiserende Fysioterapeuter i Danmark. Byder velkommen til sekretærkursus maj 2010...Velkommen.. Praktiserende Fysioterapeuter i Danmark Byder velkommen til sekretærkursus maj 2010..Velkommen.. Alle power-points kan efter i dag hentes på: www.praktiserendefysioterapeuter.dk Sundhedssektorens strukturering.

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Dato: 27. september 2017 Brevid: 3362292 Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Udvalget har i 2016 og 2017 haft flere politiske drøftelser og haft mange forskellige temaer

Læs mere

Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden

Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende Fysioterapi i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 08.00-09.00 i mødelokale

Læs mere

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Vi vil være danmarksmestre i at skabe sammenhæng i patientforløbene Visionerne frem mod 2020 Sammenhæng og udvikling er rammen. De syv visioner understøtter

Læs mere

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN)

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN) 7. 2012/Lars Hulbæk Status på Sundhedsdatanettet (SDN) Den nationale bestyrelse for sundheds-it har besluttet at igangsætte arbejdet med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsnet. Den nuværende

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland PLO faktaark 2017 Region Nordjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Din telefoncentral. Din klinik. Din stemme

Din telefoncentral. Din klinik. Din stemme Din telefoncentral Din klinik Din stemme Indhold 3 A-DATA - Professionel softwareleverandør til det danske sundhedsvæsen. 4 IP-telefoni - Hvad er det og hvordan virker det i praksis? 5 Telefoncentralen

Læs mere

VELKOMMEN TIL SUNDHED.DK. Her kan du læse mere om dine muligheder på sundhed.dk med og uden NemID

VELKOMMEN TIL SUNDHED.DK. Her kan du læse mere om dine muligheder på sundhed.dk med og uden NemID VELKOMMEN TIL SUNDHED.DK Her kan du læse mere om dine muligheder på sundhed.dk med og uden NemID BLIV KLOGERE OG BETJEN DIG SELV Sundhed.dk er den fælles offentlige sundheds portal. Her får du nemt og

Læs mere

Økonomi og styring i praksissektoren

Økonomi og styring i praksissektoren Kapitel 10 102 Økonomi og styring i praksissektoren Praksissektoren omfatter alment praktiserende læger, speciallæger (blandt andet øjenlæger og ørelæger), tandlæger, fysioterapeuter, kiropraktorer, psykologer

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Region Midtjylland har i fællesskab med Samsø Kommune søgt om tilskud fra Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse.

Region Midtjylland har i fællesskab med Samsø Kommune søgt om tilskud fra Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse. Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (209,5 mio. kr. i 2019) Tilrettet projektbeskrivelse vedr. midler til udstyr samt udbygning af Samsø Lægehus Vedlagte bilag: Revideret projektbeskrivelse (dette

Læs mere

3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger

3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger Møde i Samarbejdsudvalget for Kiropraktik Torsdag den 26. marts 2015 kl. 16:00 Regionshuset Journalnummer: 14-000411 3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger Resume

Læs mere

Lægehuset Gl. Stillingvej 409, Harlev

Lægehuset Gl. Stillingvej 409, Harlev Lægehuset Gl. Stillingvej 409, Harlev Præsentation af praksis, læger og personale Lægehuset Gl. Stillingvej 409 Ydernr.: 066788 Gl. Stillingvej 409, Tlf.: 8694 1950 8462 Harlev J. Fax: 8694 2609 www.laegehuseharlev.dk

Læs mere

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver:

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver: N O T A T Til Social- og Sundhedsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Sundhed og Omsorg Emne Lægedækning Afdeling Sundhed og Omsorg Telefon 99741554 E-post natascha.damgaard@rksk.dk Dato 23.

Læs mere

Projektbeskrivelse til forslag af etablering af Sundhedshus i eksisterende lægepraksis - Nr. Lyndelse.

Projektbeskrivelse til forslag af etablering af Sundhedshus i eksisterende lægepraksis - Nr. Lyndelse. Projektbeskrivelse til forslag af etablering af Sundhedshus i eksisterende lægepraksis - Nr. Lyndelse. Kommunerne skal levere et stærkt tilbud på sundhedsområdet, når den nye sygehusstruktur er fuldt implementeret

Læs mere

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 5.000 praktiserende læger i 2030 Hovedbudskaber Antallet af kontakter til den praktiserende læge vil stige som følge af, at befolkningssammensætningen

Læs mere

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi

Myter og fakta om Faaborg-Midtfyn Kommunes angreb på den vederlagsfri fysioterapi Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del Bilag 180 Offentligt Til: Folketingets sundhedsudvalg Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup Tlf.: 3675 1777 Fax: 3675 1403 dh@handicap.dk www.handicap.dk

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 Mødereferat Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010 Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 l For referat: Stefan Kragh Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan Kragh. Afbud:

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Indsatsområde: Sundheds-IT Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Region Nordjylland og Kommuner i Region

Læs mere

PLO Analyse Stort fald i andelen af gruppe 2-patienter

PLO Analyse Stort fald i andelen af gruppe 2-patienter PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 14. november 2017 PLO Analyse Stort fald i andelen af gruppe 2-patienter Hovedbudskaber Der er ca. 16.000 gruppe 2-sikrede patienter i Danmark. Det er 75. pct. færre

Læs mere

1 of 7. Den ny Maltfabrik. Samarbejdsaftale mellem Den erhvervsdrivende fond Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune

1 of 7. Den ny Maltfabrik. Samarbejdsaftale mellem Den erhvervsdrivende fond Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune 1 of 7 Den ny Maltfabrik Samarbejdsaftale mellem Den erhvervsdrivende fond Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune 2 of 7 Den ny Maltfabrik Samarbejdsaftale - Fase 1 Mellem Den erhvervsdrivende fond Den

Læs mere

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold Ved ændring

Læs mere

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark

Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Diskussionsoplæg 5. oktober 2010 Ny vision for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark Der skal udarbejdes en ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen, der kan afløse den foreløbige vision, der blev

Læs mere

Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Horsens med klinikopstart seneste pr. 1. september 2016

Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Horsens med klinikopstart seneste pr. 1. september 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Horsens med klinikopstart seneste pr.

Læs mere

Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen til primærsektoren samt til patienter og pårørende

Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen til primærsektoren samt til patienter og pårørende Indenrigs- Dato: 10. og maj Sundhedsministeriet 2007 Kontor: Sundhedspolitisk kt. J.nr.: 2006-1537-73 Sagsbeh.: cbs/hbr Fil-navn: Notat til KL om udvidelse Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen

Læs mere

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo - 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo Sagsnr.: 12/4333 Sagsansvarlig: Maria Eeg Smidt Kristensen SAGSFREMSTILLING Socialudvalget behandlede sagen

Læs mere

Nye lokaler i almen praksis

Nye lokaler i almen praksis Praktiserende Lægers Organisation Søren Møller Poulsen, Deloitte Jens Gielstrup, JEGI Consult ApS Januar 2019 Nye lokaler i Almen Praksis Baggrund I takt med, at vi bliver flere mennesker i Danmark, og

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS

VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS VEJLEDNING FOR TUTORLÆGER I SPECIALLÆGEPRAKSIS November 2003 Forord Denne vejledning er tænkt som orientering til de læger, der overvejer at melde sig som tutorlæger. Vejledningen er et supplement til

Læs mere

Praksisplan på fysioterapiområdet

Praksisplan på fysioterapiområdet Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Tine Canvin Afdeling: Praksisafdelingen E-mail: Tine.Canvin@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/17608 Telefon: 76631409 Dato: 11. august 2009 Notat Praksisplan på

Læs mere

Præsentation af praksis

Præsentation af praksis Præsentation af praksis Læge Annemette Als, Kongevej 37, 6300 Gråsten, Tlf.nr. 74 65 48 20 Indledning I 1995 blev Annemette Als praktiserende læge i den ene kompagniskabs-praksis i Lægehuset i Gråsten.

Læs mere

Møde 6. oktober 2010 kl. 13:00 i mødelokale 4

Møde 6. oktober 2010 kl. 13:00 i mødelokale 4 Sundhedsudvalg Referat Møde 6. oktober 2010 kl. 13:00 i mødelokale 4 Afbud/fraværende: Helle Lyng Pkt. Tekst Side 59 Orientering 42 60 Ansøgning om levering af vederlagsfri fysioterapi 43 61 Projekt SundhedscenterThyholm,

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten Område: Sundhedsområdet Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 13/10812 Dato: 11. juni 2013 Udarbejdet af: Tine Canvin E-mail: Tine.Canvin@rsyd.dk Telefon: 76631409 Notat Det regionale beredskab i tilfælde

Læs mere

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Sundhedsområdet Dato 26. marts 2014 Sagsnr. 14/4401 Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Lørdag den 1. marts 2014 lykkes

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger.

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. N O T A T 10-05-2013 Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. Regionernes Lønnings- og Takstnævn har den 3. maj 2013 opsagt aftalen med

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Odense d. 29 januar 2010 Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Rugårdsvej

Læs mere

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog.

Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed i almen praksis. Idèkatalog. Koncern Praksis Udviklingsenheden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Direkte 38665315 Dato: 12. april 2012 Praktiske løsninger til forbedring af telefonisk og elektronisk tilgængelighed

Læs mere