til landdistrikt. Dog kan anlæg til samkørsel, fx p-pladser ikke støttes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "til landdistrikt. Dog kan anlæg til samkørsel, fx p-pladser ikke støttes."

Transkript

1 Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 287 Offentligt Edvard Thomsens Vej København S Telefon april 2016 Indstillingsnotat Ansøgninger til Pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Baggrund Som led i trafikaftalen "Takstnedsættelser og investeringer til forbedring af den kollektive trafik" af 12. juni 2012 er der etableret en pulje til at forbedre den kollektive trafik i yderområder. Puljen er tidligere udmøntet i 2013, 2014 og Ansøgningsfristen for 4. ansøgningsrunde var den 1. februar 2016, og der er 52,6 mio. kr. til udmøntning. Ansøgerkredsen omfatter offentlige myndigheder, trafikselskaber eller offentligt ejede selskaber. Ansøgerne skal stille med min. 50 % medfinansiering. Puljen giver støtte til projekter med følgende formål: Udvikling af nye ruter, herunder driftsstøtte i op til 2 år, samt opstartsomkostninger. Investeringer i infrastruktur, der understøtter konkrete tiltag med forbedringer af kørselstilbuddet, enten udvikling af nye ruter eller forbedringer af eksisterende ruter, således at det samlet bidrager til at gøre den kollektive trafik i yderområderne bedre. Forbedring og indretning af skole- og uddannelsesbusser Anskaffelse af landsbybusser forudsat, at ejerskabet er kommunalt Transport i forbindelse med småøer og andre øer uden fast forbindelse Innovative tiltag, der understøtter samkørsel/delebiler/landsbybusser, herunder bevilling af minibus/landsbybus til landdistrikt. Dog kan anlæg til samkørsel, fx p-pladser ikke støttes. Der prioriteres mellem ansøgninger på baggrund af følgende kriterier: At projektet udmøntes i tyndt befolkede områder At projektet fremmer den kollektive trafik i yderområderne At projektet afprøver nye ideer og innovative tiltag i yderområderne At projektet styrker grønne løsninger Side 1 (42)

2 At flest mulige får gavn af projektet At projektet har en lokal forankring At de relevante myndigheders engagement og bidrag til processen indgår som et vigtigt element i ansøgningen. Indkomne ansøgninger pr. 1. februar 2016 Trafik- og Byggestyrelsen har ved ansøgningsfristens udløb modtaget 27 ansøgninger om i alt ca. 55,6 mio. kr. Flere af projekterne falder inden for mere end én kategori. 10 ansøgninger omhandler tilskud til drift enten til udvikling af nye ruter eller til omlagte eller ændrede ruter. For at sikre at driftstilskud anvendes til øget drift og ikke ændret drift, anbefaler Trafik- og Byggestyrelsen, at der generelt stilles vilkår om, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, hvis der skal opnås driftstilskud. 9 ansøgninger omhandler investeringer i infrastruktur. Det omfatter bl.a. ombygning af stationsforpladser, holdepladser og vejanlæg samt forbedring af stoppesteder. 8 projekter er analyse- og udviklingsprojekter, som bl.a. har fokus på innovation og vil udvikle løsninger, der kan forbedre mobiliteten i yderområderne. 6 projekter omhandler innovative tiltag, der understøtter samkørsel/delebiler/landsbybusser 3 projekter omhandler udvikling af skole og uddannelsesbusser. 1 projekt omhandler landsbybus. 1 projekt omhandler transport i forbindelse med småøer Fordelingen af ansøgningerne Organisatorisk fordeling af ansøgningerne: Kommuner, 23 ansøgninger, ansøgt beløb 45,9 mio. kr. Trafikselskaber, 2 ansøgninger, ansøgt beløb 5,4 mio. kr. Regioner, 2 ansøgninger, ansøgt beløb 4,3 mio. kr. Geografisk fordeling af ansøgningerne: Region Nordjylland, 7 ansøgninger, ansøgt beløb 10,6 mio. kr. Region Midtjylland, 3 ansøgninger, ansøgt beløb 3,8 mio. kr. Region Syddanmark, 5 ansøgninger, ansøgt beløb 4,8 mio. kr. Region Sjælland, 9 ansøgninger, ansøgt beløb 32,1 mio. kr. Region Hovedstaden, 3 ansøgninger, ansøgt beløb 4,3 mio. kr. Side 2 (42)

3 Som det fremgår, er der søgt om størst tilskud i Region Sjælland, hvor bl.a. Stevns Kommune har ansøgt om tilskud på ca. 7 mio. kr. til forbedret drift. Af andre større projekter bør fremhæves, at der ansøges om ombygning af Frederiksværk og Ryomgård Stationer, samt at Nordjyllands Trafikselskab søger om tilskud til en videreudvikling af Rejseplanen, til også at kunne rumme samkørsel, delebiler mv. Prioritering Trafik- og Byggestyrelsen har behandlet alle indkomne ansøgninger og ud fra puljens formål og tildelingskriterier foretaget en prioritering. Der er givet en karakter til hver ansøgning på en skala fra 0-4, hvor 4 er højeste karakter, og 0 er den laveste. 4 gives til projekter, der til fulde lever op til puljens formål, og 0 gives til projekter, der ikke eller i meget ringe grad opfylder puljens formål eller kriterier, eller hvor ansøgningsmaterialet er mangelfuldt. Puljen ligger op til, at projekter i tyndt befolkede områder skal prioriteres frem for projekter i tættere befolkede områder. I vurderingen af projekterne er befolkningstætheden i den pågældende by/kommune derfor indgået. Passagerprognoser Ved ansøgning skal ansøger angive deres forventninger til, hvor stor en stigning i passagertallet de forventer som følge af projektet. Trafikog Byggestyrelsen stiller ikke krav om en bestemt metode til at opgøre dette, og det er således ikke umiddelbart muligt at sammenligne de enkelte kommuners forventninger på tværs. Karakterer Projekter med karakteren 4 er projekter, der til fulde lever op til puljens formål og kriterier, og som Trafik- og Byggestyrelsen anbefaler meddeles tilsagn. Projekter med karakteren 3 er projekter, der har potentialet til at fremme den kollektive trafik i yderområderne, og som dermed kan rummes inden for puljens formål. Projekter med karakteren 2 er projekter, som i mindre grad lever op til puljens formål og kriterier, eller som rummer væsentlige uklarheder i projektbeskrivelsen. Trafik- og Byggestyrelsen anbefaler, at der ikke meddeles tilsagn til disse. Projekter med karakteren 1 er projekter, der på afgørende punkter ikke lever op til puljens formål og kriterier, eller som rummer væsentlige mangler eller uklarheder i projektbeskrivelsen. Trafik- og Byggestyrelsen anbefaler, at der ikke meddeles tilsagn til disse. Side 3 (42)

4 Projekter med karakteren 0 er projekter, der enten ikke opfylder puljens formål eller kriterier, eller hvor ansøgningsmaterialet på afgørende punkter er mangelfuldt, og som Trafik- og Byggestyrelsen derfor vurderer, ikke kan meddeles tilsagn. Udmøntning Der er 52,6 mio. kr. til udmøntning i puljen. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller, at der meddeles tilsagn til projekter med karaktereren 4, i det projekterne til fulde vurderes at leve op til puljens formål. Der indstilles, at der udmøntes tilskud for i alt 24,2 mio. kr. til projekter med karakteren 4. Dette betyder konkret, at der fortsat vil være et restbeløb på 28,4 mio. kr. i I forbindelse med tidligere udmøntninger af transportpuljer er et sådant restbeløb i flere tilfælde anvendt til også at yde tilskud til projekter med karakteren 3. Dette er senest sket ved sidste års udmøntning af Pulje til kollektiv trafik i yderområder. Der kan ydes støtte til projekterne med karakteren 3 i det, der er tale om projekter, som har til formål at styrke kollektiv trafik, hvor passagergrundlaget ikke er tilstrækkeligt til at opretholde samme rutenet og betjeningsomfang som i resten af landet, hvilket blev angivet som ét af formålene i den politiske aftale om puljen fra Der er således tale om projekter, der kan rummes inden for puljen, og som vil udgøre en forbedring lokalt. Trafik- og Byggestyrelsen må dog samtidig konstatere omkring driftsprojekterne, at der er tale om meget begrænsede målgrupper, hvorfor projekterne afviger fra kriteriet om, at flest mulige skal have gavn af projektet. Det vurderes derfor også at være forbundet med væsentlig usikkerhed, om projekterne vil være levedygtige ud over den periode, hvor der tildeles statslige midler. Såfremt der er politisk ønske om at udmønte tilskud til projekter med karakteren 3, vil der blive udmøntet støtte for i alt 28,7 mio. kr. til projekter med karakteren 3 og 4, hvorved, der vil være et restbeløb på 23,9 mio. kr. Side 4 (42)

5 Vurdering af projekter I tabellen er de indkomne ansøgninger prioriteret i grupper efter karakter sammen med det ansøgte og indstillede beløb. Karakter 4 Karakter Ansøger Titel Ansøgt beløb Indstillet beløb 4 Vordingborg Kommune 4 Nordjyllands Trafikselskab 1: Udvikling af Vordingborg Kommune med bedre kollektiv trafik : Udvikling af multimodal rejseplanlægger- til forbedring af mobiliteten i de Nordjyske landdistrikter Syddjurs Kommune 3: Trafikknudepunkt i Ryomgård Stevns Kommune 4: Bedre Kollektiv trafik i Stevns Kommune : Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk 4 Region Hovedstaden Roskilde Kommune 6: Trafikplads i Gadstrup Tønder Kommune 7: Opgradering af kollektiv trafik til/fra Rømø Vesthimmerlands Kommune 8: Uddannelsesrute i Vesthimmerland Slagelse Kommune 9: Natbussen 901, der binder by og land sammen Jammerbugt Kommune 10: Gymnasierute til Fjerritslev Gymnasium I alt Karakter 3 Karakter Ansøger Titel Ansøgt beløb 3 Assens Kommune 3 Køge Kommune 3 Varde Kommune 3 Assens Kommune Indstillet beløb 11: Udvidelse af buslommer på Søndergade i Glamsbjerg : Forbedring af det centrale stoppested i Bjæverskov : Udbygning af kollektiv trafikdækning mellem Horne og Tistrup : Opgradering af stoppesteder på landet - busskure Frederikshavn Kommune 3 Fredericia Kommune 3 Frederikshavn Kommune 3 Lejre Kommune 15: Landsbybussen -weekendbetjening af den sydøstlige del af Frederikshavn Kommune : Erhvervsbus for medarbejdere og elever til Taulov industriområde : Sommerbus i Skagen -Sightseeing-bus til Danmarks nordligste turistmål : Forbedring af busstoppesteder i Lejre Kommune I alt Side 5 (42)

6 Karakter 2 Karakter Ansøger Titel Ansøgt beløb Indstillet beløb 2 Slagelse Kommune 19: Udarbejdelse af busplan -Inkl. køreplansskitse for Slagelse-Dalmose-Skælskørkorridoren Køge Kommune 20: Analyse af bedre busbetjening syd for Køge Trafikselskabet Movia 2 Copenhagen Electric-Det regionale elbilsekretariat 21: Unge viser vejen- Innovativ transport til uddannelse : Kom frem turist og borger - Udvikling af borger og turismeorienteret delebilkoncept i tilknytning til kollektiv trafik i ydre ordsjællandske kommuner I alt Karakter 1 Karakter Ansøger Titel Ansøgt beløb Indstillet beløb 1 Køge Kommune 23: +Way i Køge Nord I alt Karakter 0 Karakter Ansøger Titel Ansøgt beløb Indstillet beløb 0 Norddjurs Kommune 24: Hessel- Det attraktive standsningssted Jammerbugt Kommune 25: Shuttlebus for borgerne på Gjøl Hedensted Kommune 26: Ung landsbylift - Pilotprojekt Vesthimmerlands Kommune 27: Integrering af Niveau 5 køretøjer i den kollektive trafik I alt Side 6 (42)

7 Kortet viser den geografiske fordeling af de projekter, der har søgt midler fra puljen i De røde prikker indikerer de projekter, som Trafik- og Byggestyrelsen indstiller til tilsagn. Side 7 (42)

8 Karakter 4 Projekter med karakteren 4 er projekter, der til fulde lever op til puljen formål og kriterier, og som Trafik- og Byggestyrelsen anbefaler meddeles tilsagn. Side 8 (42)

9 1: Vordingborg Kommune: Udvikling af Vordingborg Kommune med bedre kollektiv trafik Vordingborg kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at forbedre den kollektive trafik i Vordingborg Kommune. Forbedringen omfatter: En integration af to eksisterende buslinjer i en ny sammenlagt buslinje med udvidet betjening i myldretiden Ekstra busafgange i weekenden i tilknytning til de seneste togankomster på Vordingborg Station, så det er muligt at komme videre fra Vordingborg St. til hhv. Præstø og Stege Etablering af forhøjet kantsten ved 25 stoppesteder for at gøre tilgængeligheden bedre Vordingborg Kommune forventer, at projektet vil generere flere årlige passagerer. Det vurderes, at projektet i meget høj grad vil bidrage til at forbedre den kollektive trafik, idet sammenlægningen af de to buslinjer optimeres og tilpasses forbindelserne på tværs af midtbyen samt skolernes ringetider. De ekstra busafgange i weekenden vil give de unge mulighed for at benytte den kollektive transport til og fra byen i stedet for at tage bilen, når de ankommer med de sene tog til Vordingborg St. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Vordingborg Kommune har 73 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Vordingborg Kommune har tre mellemstore byer; Vordingborg by, Præstø og Stege. Ved at integrere de eksisterende buslinjer og øge driften i myldretiden samt om natten i weekenden gøres den kollektive trafik mere attraktiv for beboerne i hele Vordingborg og for de unge, som kommer ind med toget til Vordingborg sent i weekenden og skal videre med bus til fx Præstø. Side 9 (42)

10 2: Nordjyllands Trafikselskab (NT): Udvikling af multimodal rejseplanlægger NT ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at sikre bedre mobilitet i landdistrikter gennem udvikling af en multimodal rejseplanlægger (videreudvikling af Rejseplanen), der skal gøre det muligt bedre at kunne udnytte den eksisterende infrastruktur ved at forene kollektive og private transporttilbud som samkørsel og delebiler. NT forventer, at projektet vil generere 2 % flere søgninger for den eksisterende Rejseplan og den multimodale Rejseplan i Nordjylland. Det vurderes, at projektet i meget høj grad vil bidrage til at forbedre den kollektive trafik i yderområderne, idet passagererne får et udvidet trafikinformationsprodukt, der skaber overskuelighed og mere tilgængelighed i forhold til de transportmuligheder, der er i området. Grundet projektets karakter vil Trafik- og Byggestyrelsen i lighed med tidligere tilfælde stille krav om, at der i forbindelse med den første årlige statusrapportering af projektet indsendes dokumentation for, at lov om trafikselskaber, taxaloven med tilhørende bestemmelser mv. er overholdt. Trafik- og Byggestyrelsens godkendelse af dokumentationen vil være en forudsætning for tilskud til projektet. Det bemærkes, at Trafik- og Byggestyrelsen har modtaget en borgerhenvendelse, der problematiserer Rejseplanens deltagelse i projektet med begrundelse om, at det ikke skulle være lovligt i henhold til 28 i lov om trafikselskaber. Trafik- og Byggestyrelsen vurderer, at 28 ikke indeholder bestemmelser om, at Rejseplanen ikke må deltage i dette projekt. Det kan i øvrigt oplyses, at et tilsagn fra puljen ikke fritager projektet fra at afdække de juridiske rammer om projektets gennemførelse. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Projektet omfatter flere kommuner i NT s område, som generelt er tyndt befolket. Baggrund: Internationalt er der i den senere tid etableret partnerskaber mellem private og offentlige transportudøvere med henblik på bedre at udnytte den eksisterende infrastruktur og kapacitet og derved øge mobiliteten for den enkelte borger. Undersøgelser viser, at en større andel af befolkningen vil anvende den kollektive trafik, hvis Side 10 (42)

11 man udvider rejseinformationen til at inkludere en multimodal tilkobling. Side 11 (42)

12 3: Syddjurs Kommune: Trafikknudepunkt i Ryomgård Syddjurs Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at gøre Ryomgård Station til et samlet trafikknudepunkt for byen og oplandet. Ved at gøre Ryomgård Station til et trafikknudepunkt forbedres skift mellem tog og bus samt faciliteterne for både passagerer og busser. Der etableres realtidsinformation, cykelparkering, læskure samt ny belægning, som forbedrer adgangsvejen. Syddjurs Kommune har baseret deres forventninger til passagertallet på letbanens åbning, herunder denne ombygning. Forventningen er således, at der på længere sigt vil være flere årlige påstigere. Det vurderes, at projektet i meget høj grad vil bidrage til at fremme den kollektive trafik i yderområderne, idet Ryomgård Station forbedres og gøres til et knudepunkt, så det bliver nemmere at skifte mellem tog og bus. Samtidig forbedres faciliteterne for passagererne. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Syddjurs Kommune har 60 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: I forbindelse med den kommende letbanestrækning, hvor Grenåbanen ombygges til letbane, ønsker Syddjurs Kommune at forbedre forholdene på Ryomgård Station for bl.a. at gøre det nemmere for passagererne at kombinere rejsen med bil og cykel. Ryomgård St. Side 12 (42)

13 4: Stevns Kommune: Bedre kollektiv trafik i Stevns Kommune Stevns Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at opgradere to eksisterende buslinjer med øget kørsel både på hverdage og i weekenden. Der etableres en ny buslinje, som kører i hverdagene mellem kl og ekstra kørsel for busserne, som betjener landområderne. Stoppestederne optimeres med tidssvarende læskure og realtidsinformation. Stevns Kommune forventer, at projektet vil generere flere årlige påstigere. Det vurderes, at projektet i meget høj grad vil bidrage til at forbedre den kollektive trafik i yderområderne, idet optimeringen af nye og eksisterende buslinjer gør busserne mere attraktive for borgerne i Stevns Kommune. Det bemærkes, at der er tale om en satsning på kollektiv trafik, og at der er tale om en markant forøgelse af driften, hvilket vurderes at få mærkbare effekter for mobiliteten i området. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Stevns Kommune har 88 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Stevns Kommune ønsker at forbedre den kollektive trafik i kommunen ved at øge kørsel på eksisterende linjer og ny buslinje. Grunden til dette er dels et ønske at skabe bedre muligheder for pendlerne, dels at forbedre muligheden for at komme på tværs af kommunen og dels at give turisterne mulighed for at benytte sig af den kollektive trafik. Side 13 (42)

14 5: Region Hovedstaden: Ombygning af stationsforpladsen i Frederiksværk Region Hovedstaden ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at ombygge stationsforpladsen i Frederiksværk for at opnå kortere køretid for busserne, kortere gangafstand ved skift mellem bus og tog og en bedre sammenhæng mellem stationsforpladsen og bymidten. Ombygningen af stationsforpladsen vil gøre den kollektive trafik mere synlig og attraktiv for borgerne. Der etableres desuden flere cykel- og pendlerparkeringspladser for at forbedre forholdene for de passagerer, der kombinerer kollektiv trafik med cykel eller bil. Region Hovedstaden forventer, at projektet vil generere flere årlige passagerer. Der forventes en tidsbesparelse pr. afgang pr. linje på op til 6 min. Det vurderes, at projektet i meget høj grad vil bidrage til at forbedre den kollektive trafik i et yderområde, idet omlægningen af stationsforpladsen skaber bedre sammenhæng mellem bus og tog og øger regulariteten ved at reducere vendetiden. Projektet understøtter R- nettet ved at forbedre forbindelserne mellem Lokalbanen og R-bus 320. Indførelsen af R-nettet i Nordsjælland har medvirket til en markant passagerfremgang. Det vurderes derfor at være relevant at understøtte R-nettet med tiltag som dette, der forbedre regulariteten og de fysiske omgivelser ved et R-net-knudepunkt. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Halsnæs Kommune har 252 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Den nuværende busterminal er placeret syd for stationen, hvilket medfører omvejskørsel på op til 5 min. pr. afgang. Derfor ønsker Region Hovedstaden at placere busterminalen foran stationen for bl.a. at forbedre bussernes køretid og gøre den kollektive trafik mere attraktiv i et tyndt befolket område. Side 14 (42)

15 Diagrammer af driftsprincip for linje 320R i dag og i projektet. I dag må linje 320R køre igennem terminalen og vende i depotområde syd for terminalen. Skitseplan af ny stationsforplads Side 15 (42)

16 6: Roskilde Kommune: Trafikplads i Gadstrup Roskilde Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at anlægge en trafikplads i Gadstrup, så der skabes gode skiftemuligheder mellem bus og tog. Trafikpladsen indrettes med læskærme, cykelparkering, trafikinformation samt bedre skiltning til bus og tog. Der laves en analyse af tre busruter, hvor formålet er at optimere ruterne i forbindelse med ny togbetjening på strækningen mellem Roskilde og Køge i Roskilde Kommune forventer, at projektet vil generere 5 % flere årlige passagerer. Det vurderes, at projektet i meget høj grad vil bidrage til at forbedre den kollektive trafik i yderområderne, idet projektet løfter kvaliteten af den kollektive trafik i et tyndt befolket område, da der etableres bedre skifteforhold mellem bus og tog, samt forbedrer forholdene for passagererne på trafikpladsen i Gadstrup. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Roskilde Kommune har 401 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Gadstrup ligger mellem Køge og Roskilde, uden direkte forbindelse til hovedstadsområdet. I Gadstrup foregår hovedparten af trafikken med kollektiv trafik via togforbindelserne mod Køge og Roskilde fra Gadstrup station. Roskilde Kommune har et politisk mål om 5 % flere passagerer i busserne og tre nye trafikknudepunkter i Ved at anlægge en trafikplads i Gadstrup forbedres skiftemulighederne mellem bus og tog, og den kollektive trafik gøres mere attraktiv. Side 16 (42)

17 7: Tønder Kommune: Opgradering af kollektiv trafik til/fra Rømø Tønder Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at forbedre udbud og fleksibilitet i den kollektive trafik for beboere og besøgende på Rømø. Der oprettes en ny busrute til og fra Rømø i en forsøgsperiode på 2 år. Den nye buslinjes afgang får korrespondance i Skærbæk med Arrivas toglinje Esbjerg-Tønder- Niebüll samt en regionalbus. Buslinjen skal køres af en lavbundsbus, så den kan medtage 6 cykler pr. afgang. Der anvendes en vendeplads ved Lakolk, så bussen ikke skal køre en omvej for at vende. Tønder Kommune forventer, at projektet vil generere flere årlige passagerer. Der er i dag passagerer årligt. Der forventes en tidsbesparelse pr. afgang på 8 min. pga. den nye vendeplads. Det vurderes, at projektet i meget høj grad vil bidrage til at forbedre den kollektive trafik i yderområderne, idet betjeningen af kollektiv trafik til og fra Rømø forbedres for beboerne samt for turisterne, idet de kan få cyklen med bussen. Derudover forkortes bussens køretid, da der etableres en vendeplads, så bussen undgår at køre en omvej. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Tønder Kommune har 30 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Rømø er en ø i Vadehavet med en ubeskyttet dæmning, der påvirkes af vejrforholdene. Turister og beboere, der cykler, kan komme ud for, at det ikke er muligt at cykle grundet forhøjet vandstand. Ved at gøre det muligt for turister og beboere at medtage cyklen i bussen forbedres muligheden for at benytte den kollektive trafik. Side 17 (42)

18 8: Vesthimmerlands Kommune: Uddannelsesrute i Vesthimmerland Vesthimmerlands Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at skabe en ny forbindelse mellem Ranum/Vilsted og Aars, det betyder, at borgere i området får en mere direkte rute uden skift. Dermed nedsættes rejsetiden, så det bliver attraktivt at benytte den kollektive trafik, og de unge får kortere rejsetid til og fra skole. Vesthimmerlands Kommune forventer, at projektet vil give de eksisterende passagerer på de øvrige tre ruter i korridoren et samlet bedre tilbud, som vil give en passagerstigning. Den nye rute forventes at blive anvendt af årlige passagerer. Det vurderes, at projektet vil udgøre en markant forbedring for en målgruppe, der ofte er afhængig af kollektiv trafik. Forbedringen består i en direkte forbindelse, der dels medfører forkortet rejsetid og dels betyder, at passagererne undgår usikkerheden ved et skifte mellem buslinjer. Linjen sikrer bedre transportmuligheder til de mindre byer på strækningen mellem Ranum og Aars for særligt de studerende på ungdomsuddannelserne i Aars. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Vesthimmerlands Kommune har 49 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Vesthimmerlands Kommune er en typisk landkommune med lav befolkningstæthed og store afstande mellem byerne. I Vesthimmerlands Kommune er ungdomsuddannelserne placeret i Aars, og kommunens unge skal derfor transportere sig fra kommunes yderområder og ind til Aars for at få en ungdomsuddannelse. Vesthimmerlands Kommune ønsker at skabe bedre muligheder for, at unge kan tage en ungdomsuddannelse. I en korridor mellem Ranum, Vilsted, Flejsborg og Aars ad Hobrovej er transporttiden ekstra lang, fordi der ikke er nogen direkte bus til og fra Aars. Side 18 (42)

19 9: Slagelse Kommune: Natbussen 901, der binder by og land sammen Slagelse Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at forbedre den eksisterende buslinje 901, så den udvides til at køre natbuskørsel i weekenden. Udvidelsen af køreplanen består af 4 dobbeltture pr. nat natten efter fredag hhv. lørdag hele året. Slagelse Kommune forventer, at projektet vil generere flere årlige passagerer. Det vurderes, at projektet vil fremme den kollektive trafik i et yderområde, idet natbussen vil give de unge mulighed for at benytte den kollektive transport til og fra byen i stedet for at tage bilen. Ruten forbinder landområderne med Slagelse og Korsør på en strækning, der har vist sig at være attraktiv for passagererne i dagtimerne. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Slagelse Kommune har 136 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Siden 2011 har der været natbuskørsel i weekenderne op til jul. Natbussen har været godt benyttet, hvorfor Slagelse Kommune vurderer, at der er potentiale for helårs natbusdrift. Derfor ønsker Slagelse Kommune at etablere en forsøgsordning om natbuskørsel på en buslinje, der har et stort passagerpotentiale. Side 19 (42)

20 10: Jammerbugt Kommune: Gymnasierute til Fjerritslev Gymnasium Jammerbugt Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at forbedre transportmulighederne fra den nordlige del til den sydvestlige del af Jammerbugt Kommune og dermed at binde en geografisk stor og tyndt befolket kommune bedre sammen med kollektiv trafik. Yderligere er formålet at forbedre transportmulighederne for uddannelsessøgende, der skal til gymnasiet i Fjerritslev. Der oprettes en ny busrute fra Saltum via Pandrup og Kås til gymnasiet. Ruten skal ligeledes betjene Moseby, Tranum og Hjortdal, hvorfra der i dag er ingen eller meget begrænsede transportmuligheder til og fra Fjerritslev. Jammerbugt Kommune forventer, at projektet vil generere flere passagerer årligt. Det vurderes, at projektet vil udgøre en markant forbedring for en målgruppe, der ofte er afhængig af kollektiv trafik. Forbedringen består i en direkte forbindelse, der dels medfører forkortet rejsetid og dels betyder, at passagererne undgår usikkerheden ved et skifte mellem buslinjer. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 4 Befolkningstæthed: Jammerbugt Kommune har 45 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Nogle af kommunens busruter afgange, der betjener Fjerritslev Gymnasium. De resterende ruter til og fra Fjerritslev har stop ved busterminalen, der ligger ca. 1 km syd for gymnasiet. Disse ruter tilgodeser hovedsagligt unge, der bor i byerne langs den vest-østgående hovedvej på tværs af kommunen. Unge og øvrige borgere, der bor i den nordlige del af kommunen eller uden for kommunens hovedbyer, har derimod ingen attraktive transportmuligheder til/fra gymnasiet eller de arbejdspladser, der ligger i Fjerritslev. Side 20 (42)

21 Karakter 3 Projekter med karakteren 3 er projekter, der har potentialet til at fremme den kollektive trafik i yderområderne, og som dermed kan rummes inden for puljens formål. Side 21 (42)

22 11: Assens Kommune: Udvidelse af buslommer på Søndergade i Glamsbjerg Assens Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at undgå kødannelse på hovedgaden ved at udvide to buslommer med yderligere 20 meter. Formålet er at forbedre fremkommeligheden og trafiksikkerheden i nærområdet. Assens Kommune forventer, at projektet vil genenere flere passagerer årligt. Det vurderes, at projektet har potentiale til at fremme den kollektive trafik i yderområder, idet der skabes bedre fremkommelighed og mindre kødannelse. Projektet er dog ikke entydigt målrettet kollektiv trafik, da det i udgangspunkt omhandler den generelle trafikafvikling. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Assens Kommune har 80 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Efter i mange år at have haft problemer med kødannelser gennem hovedgaden ønsker kommunen at løse problemet ved at forlænge buslommerne med 20 meter, så der er mere plads til busserne, som dermed ikke skal vente på at komme ind til kantstenen og sætte passagererne af. Side 22 (42)

23 12: Køge Kommune: Forbedring af det centrale stoppested i Bjæverskov Køge Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at udvide det centrale busstoppested ved Bjæverskov Centeret, idet der etableres bedre adgangsveje ved busstoppestedet og trafikinformation. Køge Kommune forventer, at projektet vil generere ca flere årlige passagerer. Det vurderes, at projektet har potentiale til at fremme den kollektive trafik i yderområder, idet adgangsvejen ved busstoppestedet forbedres samt der etableres trafikinformation, hvilket gør det mere attraktivt at anvende busstoppestedet. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Køge Kommune har 230 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Stoppestedet fremstår visuelt svagt og rodet. Det fremgår ikke, at det ligger lige op til Bjæverskov Centret, hvor der findes flere indkøbsmuligheder, posthus, læge mm. Projektet er blevet anbefalet af den lokale forening Bjæverskov Nærmiljø med begrundelsen: Dette busstoppested adskiller sig fra de fleste andre ved, at der her opsamles passagerer fra et meget stort fysisk område inkl. Lidemark, som ligger 3-4 km væk. Køge Kommune søgte sidste år samme pulje, men fik ikke tilsagn med begrundelse om, at cykelparkeringen fyldte for meget i den samlede ansøgning. Den overdækkede cykelparkering etableres stadig sideløbende med projektet af Køge Kommune, men indgår ikke som en del af det ansøgte beløb. I stedet ønsker Køge Kommune at etablere trafikinformation og bedre adgangsveje ved busstoppestedet i forbindelse med projektet. Side 23 (42)

24 13: Varde Kommune: Udbygning af kollektiv trafikdækning mellem Horne og Tistrup Varde Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget på kr. Projektets formål er at forbedre kørselstilbuddet for de skoleelever, som ikke er kørselsberettigede. Der etableres en ny rute mellem Horne og Tistrup, som sikrer, at skoleeleverne kan komme frem og tilbage samt sikrer pendling mellem Horne og stationen i Tistrup. Busruten vil tage udgangspunkt i elevernes bopæl og justeres årligt i samarbejde med Sydtrafik. Der vil være afgang morgen og eftermiddag, tilpasset skolens ringetider. Varde Kommune forventer, at skolens 41 elever, som ikke er kørselsberettigede, vil benytte sig af tilbuddet. Det vurderes, at projektet har potentiale til at fremme den kollektive trafik i et yderområde, idet den nye busrute gør det muligt for skoleelever, som ikke er kørselsberettigede, i et tyndt befolket område at tage bussen. Dog trækker det ned, at der er tale om et meget begrænset passagerpotentiale. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Varde Kommune har 40 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Den kollektive trafik i Varde Kommune er primært målrettet skoleelevernes kørselsbehov, idet målinger har vist, at det er begrænset, hvor mange andre der benytter bussen i Varde Kommune. Varde Kommune har en række lukkede busruter, som betjener de kørselsberettigede elever, mens de ikkekørselsberettigede elever ikke har mulighed for at benytte sig af bus til og fra skole, men må tage cyklen, gå eller blive kørt af deres forældre. Side 24 (42)

25 14: Assens Kommune: Opgradering af stoppesteder på landet busskure Assens Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at opgradere 10 stoppesteder med busskure i Assens Kommune. Busskurene ønskes opsat, hvor der er mange passagerer. Derved får stoppestederne et kvalitetsløft i form af trafiksikkerhed og tryghed. Desuden etableres cykelparkering med mulighed for at kombinere cykel og kollektiv trafik. Assens Kommune forventer, at projektet vil generere flere passagerer. Det vurderes, at projektet har potentiale til at fremme den kollektive trafik i yderområder, idet opgraderingen af stoppestederne vil skabe mere kundetilfredshed og større tryghed i den kollektive trafik. Dog trækker det ned, at ansøgningen ikke er konkret i sine leverancer. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Assens Kommune har 80 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Da størstedelen af de rejsende i Assens Kommune kun har mulighed for at benytte den kollektive trafik i form af bus - og kommunen ligger i et landdistrikt - vil det være relevant at få opgraderet stoppestederne ved at få opstillet flere busskure. Side 25 (42)

26 15: Frederikshavn Kommune: Landsbybussen - weekendbetjening af den sydøstlige del af Frederikshavn Kommune Frederikshavn Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at tilbyde busbetjening i weekender i et område af kommunen, som ikke har det i forvejen. Der ønskes at lave en køreplan med 4 ture på både lørdage og søndage, hvor weekendruten kører Sæby Stidsholt Præstbro Voerså Lyngså Sæby fra køreplanskift i august Frederikshavn Kommune forventer, at projektet vil generere passagerer årligt. Det vurderes, at projektet har potentiale til at fremme den kollektive trafik i yderområder, idet der sikres kollektiv trafik til alle kunder, der har behov for busbetjening i weekenderne i tyndt befolkede områder i den sydlige del af Frederikshavn Kommune. Dog trækker det ned, at der vurderes at være et meget lille passagerpotentiale, da 4 daglige afgange gør anvendelsen af tilbuddet meget lidt fleksibelt. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Frederikshavn Kommune har 93 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: For at støtte op om udvikling og bosætning i landdistrikterne er der behov for at skabe en øget tilgængelighed til kollektiv trafik, så man forhindrer fraflytning i landdistrikterne, ved at skabe bedre vilkår for de borgere, som bor eller ønsker at bosætte sig i landdistrikterne. Frederikshavn Kommune ønsker med dette pilotprojekt at afprøve, om en weekendbus i dette område, som i øjeblikket ikke serviceres i weekenderne af kollektiv trafik, kan give en øget fleksibilitet, der letter adgangen til kollektiv transport i landdistrikterne i den sydøstlige del af kommunen. Side 26 (42)

27 16: Fredericia Kommune: Erhvervsbus for medarbejdere og elever til Taulov industriområde Fredericia Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at sikre attraktiv tilgængelighed til erhvervsområdet Taulov med kollektiv trafik. Dermed vil det være lettere for virksomheder at erhverve og fastholde medarbejdere, da pendlermulighederne i høj grad vil blive forbedret. Konkret er der tale om oprettelse af en ny rute med 6 daglige dobbelture året rundt mellem Fredericia St. og Taulov St. samt etablering af 4 stoppesteder på ruten. Projektet har en løbetid på 2 år. Fredericia Kommune forventer, at projektet vil generere flere passagerer årligt. Det vurderes, at projektet har potentiale til at fremme den kollektive, idet projektet skaber bedre vilkår for pendlere i kommunen. Dog trækker det ned, at der er tale om et relativt tæt bebygget område. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Fredericia Kommune har 377 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Virksomhederne i Taulov har svært ved at rekruttere medarbejdere i Fredericia Kommune til ufaglærte jobs, bl.a. på grund af at der ikke er kollektiv busbetjening, som kan sikre, at medarbejderne kan komme til og fra arbejde. Kommunen ønsker med den nye erhvervsbus at sikre bedre muligheder for pendlerne ud til erhvervsområdet. Side 27 (42)

28 17: Frederikshavn Kommune: Sommerbus i Skagen Sightseeingbus til Danmarks nordligste turistmål Frederikshavn Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er en ny sommerbus, der skal køre rundt mellem attraktioner i området. Frederikshavn Kommune forventer, at projektet vil generere passagerer i løbet af de seks uger. Det vurderes, at projektet har potentialet til at bidrage til at forbedre den kollektive trafik i yderområderne, idet der oprettes en sommerbus med rute rundt i og omkring Skagen. Dog trækker det ned, at der er tale om en begrænset målgruppe (krydstogtturister), samt at det må forventes, at der på markedsmæssige vilkår vil kunne etableres befordring til netop denne målgruppe. Trafik- og Byggestyrelsen indstiller som vilkår, at der skal dokumenteres en samlet vækst i det kommunalt finansierede kørselsomfang, der modsvarer det statslige driftstilskud. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Frederikshavn Kommune har 93 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Frederikshavn Kommune ønsker at iværksætte en sommerbus, som kan bringe turister rundt i Skagen. Sommerbussen er især tænkt som et tilbud til turister, som ikke har egen bil med på ferie. Skagen Havn får i 2016 besøg af 16 krydstogtskibe. Herudover besøges Skagen også hvert år af mange lystsejlere, cykelturister og rejsende med tog. Den eneste mulighed, disse turister i dag har for at komme rundt og se Skagen, er ved at tage en taxi eller leje en cykel og på den måde komme rundt til attraktioner. Side 28 (42)

29 18: Lejre Kommune: Forbedring af busstoppesteder i Lejre Kommune Lejre Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at forbedre og ensrette kommunens busstoppesteder, så den kollektive trafik opnår et samlet kvalitetsløft. Der skal optimeres 8 stoppesteder med nye buslæskure og belysning Lejre Kommune forventer, at projektet vil generere 0,5 % flere passagerer årligt. Det vurderes, at projektet har potentiale til at fremme den kollektive trafik i yderområder, idet nye læskure og belysning ved stoppestederne gør det mere attraktivt at benytte den kollektive trafik. Karakter: 3 Befolkningstæthed: Lejre Kommune har 113 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: I foråret 2014 vedtog kommunen en standard for buslæskure. En harmonisering af busstoppestederne vil ifølge kommunen øge passagerernes tryghed og samtidig gøre det lettere for chaufførerne at se de passagerer, der skal med bussen. Side 29 (42)

30 Karakter 2 Projekter med karakteren 2 er projekter, som i mindre grad lever op til puljens formål og kriterier, eller som rummer væsentlige uklarheder i projektbeskrivelsen. Trafik- og Byggestyrelsen anbefaler, at der ikke meddeles tilsagn til disse. Side 30 (42)

31 19: Slagelse Kommune: Udarbejdelse af busplan Inkl. køreplansskitse for Dalmose-Slagelse-Korridoren Slagelse Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at forbedre og styrke busbetjeningen på strækningen mellem Slagelse og Dalmose. Der skal foretages en analyse af busbetjeningen med henblik på at skabe hurtige og hyppige forbindelser i området samt se på anvendelse af mindre busser og rette lokalbetjeningen mod skolernes behov. Slagelse Kommune forventer, at projektet vil generere flere passagerer årligt. Det vurderes, at projektet ikke bidrager til at forbedre den kollektive trafik i yderområderne, idet det er et analyseprojekt. Karakter: 2 Befolkningstæthed: Slagelse Kommune har 136 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund En række af Slagelse Kommunes linjer på strækningen mellem Slagelse og Dalmose er stort set uændrede siden kommunesammenlægningen i Kommunen finder, at der er behov for en revurdering og styrkelse af betjeningen, og derfor ønsker kommunen at analysere området med henblik på at forbedre og styrke busbetjeningen på strækningen. Side 31 (42)

32 20: Køge Kommune: Analyse af bedre busbetjening syd for Køge Køge Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er gennem en analyse at afdække muligheder og reelle brugerønsker til busbetjeningen i området syd for Køge. Fra 2018 vil områdets stationer Tureby og Herfølge få en langt mere attraktiv betjening, da der indsættes hurtigere tog direkte til København. Analysen skal bl.a. pege på, hvordan bustrafikken fra yderområderne tilpasses den nye togbetjening bedst muligt. Analysen udløser i sig selv ikke ændringer i passagertallet. Men resultatet af analysen vil kunne sikre en effektiv udnyttelse af ressourcerne til området, så passagertallet på sigt vil stige. Det forventes dog ikke, at analysens resultater vil pege på løsninger, der tager trafik fra anden kollektiv transport. Resultaterne forventes at indeholde modeller for, hvordan jernbanetrafikken understøttes med bustrafik. Det vurderes, at projektet ikke bidrager til at forbedre den kollektive trafik i yderområderne, idet det er et analyseprojekt. Karakter: 2 Befolkningstæthed: Køge Kommune har 230 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Herfølge Borgerforening og borgere fra Tureby (syd for Herfølge) har i 2015 stillet et konkret forslag til, hvordan bustrafikken syd for Køge kan forbedres. Arbejdet med forslaget har vist, at bustrafikken i området er mere kompleks end ventet og indeholder modsatrettede og uafklarede interesser. Derfor ønskes mulighederne for en bedre indretning af busbetjeningen belyst, så kommende forbedringer (og kommende puljeansøgninger) kan baseres på det bedst mulige grundlag. Side 32 (42)

33 21: Trafikselskabet Movia: Unge viser vejen Innovativ transport til uddannelse Movia ansøger om kr., hvilket svarer til 45 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at udvikle transporten til uddannelsesstederne ved hjælp af et samarbejde med eleverne på ungdomsuddannelser. Det skal undersøges, hvordan man kan forbedre tilgængeligheden til ungdomsuddannelser for unge, der bor i tyndt befolkede områder, primært ved at kendskabet til eksisterende løsninger øges, men også gennem udvikling af nye løsninger. Det vurderes, at projektet har potentialet til at udvikle nye løsninger, idet der er planlagt en omfattende inddragelse af målgruppen. Dog trækker det ned, at der primært er tale om et analyseprojekt. Karakter: 2 Befolkningstæthed: Odsherred Kommune har 92 indbyggere pr. kvadratkilometer. Holbæk Kommune har 119 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund Movia ønsker at indgå i et samarbejde med de unge i kommunerne om at udvikle transporten til uddannelsesstederne i de to kommuner Odsherred og Holbæk. Side 33 (42)

34 22: Region Hovedstaden: Kom frem turist og borger Udvikling af borgerog turistorienteret delebilkoncept i tilknytning til kollektiv trafik i ydre nordsjællandske kommuner Region Hovedstaden ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er gennem et analyseprojekt at udvikle et delebilskoncept i Gribskov og Halsnæs Kommuner. Region Hovedstaden forventer ikke, at projektet vil generere flere passagerer, da det er et analyseprojekt. Det vurderes, at projektet kan afdække udfordringer og muligheder i forbindelse med at opbygge, udbrede og drive et fremtidigt delebilskoncept. Dog trækker det ned, at der er tale om forprojekt, der ikke i sig selv leverer konkrete forbedringer af mobiliteten. Karakter: 2 Befolkningstæthed: Gribskov Kommune har 146 indbyggere pr. kvadratkilometer. Halsnæs Kommune har 252 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Region Hovedstaden ønsker at udvikle et mere fleksibelt transporttilbud med nye forretningsmodeller i tyndt befolkede områder, så borgernes mobilitet fortsat understøttes. Grunden til dette er, at bus og tog er en dyr service at opretholde i yderområder, hvor der er tyndt befolket og et stort bilejerskab. Side 34 (42)

35 Karakter 1 Projekter med karakteren 1 er projekter, der på afgørende punkter ikke lever op til puljens formål og kriterier, eller som rummer væsentlige mangler eller uklarheder i projektbeskrivelsen. Trafik- og Byggestyrelsen anbefaler, at der ikke meddeles tilsagn til disse. Side 35 (42)

36 23: Køge Kommune: + WAY PÅ 101A i Køge Køge Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med et samlet projekt for +Way 1 på strækningen er at sikre, at både fremkommelighed, linjeføring samt stoppestedsplacering er tænkt sammen med byudviklingen. Projektet består af to hovedelementer: En sydlig del, der omfatter opgradering af strækningen mellem Køge Station og Køge Campus. En nordlig del der omfatter etablering af en ny busvej mellem Campus Køge og den kommende Køge Nord Station, inkl. en bro over jernbanen Lille Syd og en forplads til Køge Nord Station. Køge Kommune forventer, at det samlede projekt kan generere 1 mio. flere årlige passagerer. Det vurderes, at projektet på afgørende punkter ikke lever op til puljens formål, idet bussen ikke betjener et tyndt befolket område, men et bymæssigt befolket område. Karakter: 1 Befolkningstæthed: Køge Kommune har 230 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Linje 101A dækker - eller kan forlænges til - en række store udviklingsprojekter i Køge Kommune. Med en forlængelse til det kommende trafikale knudepunkt Køge Nord vil linjen i fremtiden dække alle de store udviklingsprojekter i kommunen i tillæg til de eksisterende tunge rejsemål. Linjen vil dermed få en central rolle som tilbringer til Køge Nord Station og samtidig vil den planlagte byudvikling give et væsentligt større kundegrundlag til den kollektive trafik. 1 +Way er Movias koncept for højklasset bustrafik, hvor busserne har høj komfort, bedre fremkommelighed i byrummet, særlige stoppesteder og digital rejseinformation. Side 36 (42)

37 Karakter 0 Projekter med karakteren 0 er projekter, der enten ikke opfylder puljens formål eller kriterier, eller hvor ansøgningsmaterialet på afgørende punkter er mangelfuldt, og som Trafik- og Byggestyrelsen derfor vurderer, ikke kan meddeles tilsagn. Side 37 (42)

38 24 Norddjurs Kommune: Hessel - Det attraktive standsningssted Norddjurs Kommune ansøger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at få etableret gode passagerfaciliteter i forbindelse med at Norddjurs Kommune har besluttet at finansiere et standsningssted på Letbanen i det sydlige Grenå. Projektet er derfor alene relevant i det omfang, der etableres et standsningssted. Der er ønske om at etablere ventehus, kys-og-kør, p-pladser, overdækket cykelparkering, infotavler og en forbedret stiadgang for gående og cyklister til standsningsstedet. Norddjurs Kommune forventer, at standsningsstedet kan generere nye årlige på- og afstigninger. Der foreligger endnu ikke en egentlig aftale om selve standsningsstedet mellem Norddjurs Kommune på den ene side og infrastrukturejer og infrastrukturforvalter på den anden side. På baggrund af selve standsningsstedets status vurderer Trafik- og Byggestyrelsen ikke, at det er relevant at meddele tilsagn til et projekt, der har til formål at forbedre forholdene uden om standsningsstedet. Karakter: 0 Befolkningstæthed: Norddjurs Kommune har 53 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: I forbindelse med den nye letbane ønsker Norddjurs Kommune at etablere et standsningssted i Hessel. Projektet skal skabe et sammenhængende transportsystem og skabe god sammenhæng mellem den kollektive transport og give pendlerne bedre vilkår. Side 38 (42)

39 25: Jammerbugt Kommune: Shuttlebus for borgere på Gjøl Jammerbugt Kommune søger om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektets formål er at forbedre mobiliteten for de borgere på Gjøl, som ikke selv har bil og dermed er afhængige af andre for at komme til og fra Gjøl, når skolebussen ikke kører. Der oprettes derfor en lokal borgerkørselsforening, som kører en minibus fra Aabybro og rundt på Gjøl. Bussen bliver tilgængelig for alle lokale borgere og turister. En forudsætning for at kunne benytte shuttlebussen er, at man er medlem af kørselsforeningen, og for borgere på Gjøl vil det typisk være gennem et årskontingent. Endelig prisstruktur for medlemsskab fastlægges i opstartsfasen af projektet. Jammerbugt Kommune forventer, at projektet vil generere årlige passagerer. Projektet vurderes at være ulovligt på med den nuværende form, da det ikke overholder taxaloven og lov om buskørsel, i det kørslen anses for erhvervsmæssig, da den vil blive udført af en forening, hvis primære formål er kørsel. Den omhandlede kørsel, erhvervsmæssig personbefordring kan ikke lovligt udføres med en minibus (personbil med plads til 8 passagerer + fører). Det er ikke muligt efter den nugældende taxilov at udstede en tilladelse til foreningen til kørslen. Der findes ikke i taxiloven en tilladelsestype, der dækker en sådan form for kørsel, og det vil derfor ikke være muligt at rette ind efter lovgivningen ved den beskrevne kørsel i minibussen. Samlet set vurderer Trafik og Byggestyrelsen, at projektet i sin nuværende form ikke er modent til tilsagn og vil i givet fald skulle laves markant om. Karakter: 0 Befolkningstæthed: Jammerbugt Kommune har 45 indbyggere pr. kvadratkilometer. Baggrund: Jammerbugt Kommune er beliggende i den vestlige del af Nordjylland og strækker sig fra Vust i vest til Ingstrup i nordøst. Jammerbugt Kommune serviceres af to X-busruter og syv øvrige regionale og fælles kommunale busruter. Derudover kører en række lokale telebusruter. Side 39 (42)

40 Side 40 (42) Notat

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport Årsrapport 2016 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport 16. februar 2017 Indhold Forord 2 Puljernes effekter 2 Pulje til forbedring af

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. FAKTAARK Dato J. nr. 22. maj 2015 2015-223 Udmøntning af pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Nedenfor præsenteres de projekter, der får tilskud fra Pulje til forbedring af kollektiv

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Ad 1: Natbus på A-busserne

Ad 1: Natbus på A-busserne Veje og Grønne Områder Sagsnr. 300908 Brevid. 2766827 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Svar på ønsker og spørgsmål rejst på Klima- og Miljøudvalgets møde den 13. marts 2018 23.

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S Telefon 72 21 88 00 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder I medfør af

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk Projektbeskrivelse 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk 2. Resumé Projektet består i en omlægning af Stationspladsen i Frederiksværk, i et samarbejdsprojekt mellem Halsnæs Kommune,

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Evaluering af Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder

Evaluering af Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Evaluering af Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2013-2018 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen September 2018 3 Evaluering af Pulje til forbedring af den kollektive Indholdsfortegnelse

Læs mere

Årsrapport Trafik- og Byggestyrelsens tilskudspuljer

Årsrapport Trafik- og Byggestyrelsens tilskudspuljer Årsrapport 2015 Trafik- og Byggestyrelsens tilskudspuljer 26. april 2016 Indhold Forord 2 Puljernes betydning og effekt 2 Fremkommeligheds- og Passagerpuljen 3 Afsluttede projekter 3 Forsøgspuljen for

Læs mere

I budget 2015 for Kørselskontoret er der afsat 300.000 kr. til innovationsprojekter på driftsbudgettet..

I budget 2015 for Kørselskontoret er der afsat 300.000 kr. til innovationsprojekter på driftsbudgettet.. Notatark Sagsnr. 13.05.00-P20-2-14 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 17.12.2014 Indstillingsnotat Prioritering af ansøgninger til Pulje for Yderområder 2015 Beslutningstema Udvalget for Fritid og Fællesskab

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ny lokalrute Billund-Skjoldbjerg-Vorbasse 2. Resumé De regionale ruter blev i 2015 optimeret

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0251 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia Agenda 1. BRT vs. Letbane 2. +Way er Movias bud på byudvikling og kollektiv trafik 3. En tur til den mellemstore

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport Årsrapport 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport 4. april 2018 Indhold Forord 2 Puljernes effekter 2 Pulje til forbedring af kollektiv

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland. Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Ved ansøgning om puljemidler fra Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder skal den

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010 Principper for natbusbetjening - Høringsudgave Oktober 2010 Høringsudgave oktober 2010 Resumé Natbuskørsel er en lille, men vigtig del af Sydtrafiks tilbud af kollektiv trafik. Knap 500 personer benytter

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland. Marts 2017

Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland. Marts 2017 Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland Marts 2017 Intro Et velfungerende system af busser og tog er vigtigt for borgernes mobilitet både for den unge, som skal til en ungdomsuddannelse, for

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S Telefon 72 21 88 00 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder I medfør af

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

Såfremt Regionen ønsker at støtte opførelsen af et nyt togstandsningssted, vil det være naturligt at anvende midler fra kollektiv trafik puljen.

Såfremt Regionen ønsker at støtte opførelsen af et nyt togstandsningssted, vil det være naturligt at anvende midler fra kollektiv trafik puljen. Udmøntning af pulje til Kollektiv Trafik I forbindelse med behandling af budget 2019 på regionsrådsmødet d. 25. september 2018 vedtog Regionsrådet at afsætte en pulje til Kollektiv Trafik på 5 mio. kr.

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Samlet ansøgningsmateriale 24. januar 2014 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Puljen til forbedring af den

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St.

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St. Notat Til: Frederikssund Kommune Dokumentnummer 375876 Dato 18 12 2018 Sagsbehandler: JLB Direkte: +45 36 13 16 83 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Fremtidig kollektiv trafik i Frederikssund Kommune

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 24. januar 2017

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 24. januar 2017 Referat Bestyrelsesmøde i NT den 24. januar 2017 0-101-2-09 30. januar 2017/OS Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg Kommune Otto Kjær Larsen i stedet for Svend Heiselberg, Region Nordjylland Jan Thorbøll

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

De 5 af projekterne omhandler dels øget kørsel på nuværende linjer og dels nye buslinjer.

De 5 af projekterne omhandler dels øget kørsel på nuværende linjer og dels nye buslinjer. Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Bedre kollektiv trafik i Stevns Kommune 2. Resumé Stevns Kommune ønsker at forbedre den kollektive trafik i kommunen både internt i kommunen og forbindelserne ud af kommunen.

Læs mere

Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport

Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport Jesper Fønss Projektleder i Movia Trafik- og rådgivningscenter E-mail: jf@moviatrafik.dk 1 Agenda 1. Kort om baggrunden for +Way 2. +Way er Movias

Læs mere

TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl. v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune

TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl. v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune 1 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl Disposition Baggrund Screeningsanalysen

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Stevns Kommune Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Trafikbestillingsprocessen Hvorfor tale om processen Vi bliver jævnligt spurgt Der sker løbende personudskiftninger Vigtigt at vi alle

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

Sammenhængende terminalområde i Hjørring

Sammenhængende terminalområde i Hjørring En grøn transportpolitik Sammenhængende terminalområde i Hjørring Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Hjørring Kommune søger om støtte under En grøn transportpolitik til gennemførelse af et forprojekt

Læs mere

Perspektiver og muligheder i bustrafikken

Perspektiver og muligheder i bustrafikken Perspektiver og muligheder i bustrafikken Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og infrastruktur 1 Oplæg i Transportministeriet 14. november 2013 Hvad efterspørger kunderne i den kollektive trafik? Movia kundepræferenceundersøgelse

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland

Vision for banetrafikken i Region Sjælland Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig. Borgerne

Læs mere

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2016 Høringsbrev: Forslag til

Læs mere

FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN November 2016

FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN November 2016 FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN 2017 02. November 2016 Trafikplanen i lov om trafikselskaber Indhold af trafikplanen efter lovændring i 2015 9.Trafikselskabet udarbejder med udgangspunkt i den statslige trafikplan

Læs mere

Udvikling af et BRT buskoncept

Udvikling af et BRT buskoncept Udvikling af et BRT buskoncept Thomas Damkjær Petersen Projektleder Trafik- og rådgivningscenter E-mail: tdp@moviatrafik.dk - og hvordan kan det anvendes? 1 Movia, 12. juni 2014 Agenda Del 1: Baggrunden

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Nordjyllands Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

Politisk fællesmøde 13. juni 2018

Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Velkommen Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s Bestyrelse Dagsorden Kl. 18:00-18:45 (Inkl. aftensmad fra kl. 18) Velkommen v/ Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Baggrund Sydtrafik udarbejdede i 2009 sin første trafikplan (8-siders resumé vedlagt som bilag). Trafikplanen bygger i væsentlig grad

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland

Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland Notat Dato: 22.10.2016 Projekt nr.: 100-5992 T: +45 3373 7123 E: jah@moe.dk Projekt: Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland Emne: Hovedkonklusioner fra Mobilitetsatlas, Fase 1 1 Indledning Som

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Arbejdet er koordineret i regi af Djurs Mobilitetsstrategi. Parterne har ansvaret for de faglige input.

Arbejdet er koordineret i regi af Djurs Mobilitetsstrategi. Parterne har ansvaret for de faglige input. Letbanestandsested i Thorsager Den 22. maj 2015 afsatte Folketinget (den daværende SR-regering, DF, SF og Ø) 5 mio. kr. til et nyt standsested i Thorsager. Beløbet indgik i aftalen om Kollektiv trafik

Læs mere

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at pendle.

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at pendle. N O T A T Pendlingstiden er uændret selvom vi pendler længere En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at

Læs mere

Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland. Trafikbestillerkonference 22. maj Chefkonsulent Lars Bosendal

Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland. Trafikbestillerkonference 22. maj Chefkonsulent Lars Bosendal Fremtidens kollektive transport i Region Sjælland Trafikbestillerkonference 22. maj 2017 Chefkonsulent Lars Bosendal Region Sjælland trafikalt set En række større og mindre byer spredt over et stort areal

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen?

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 256 Offentligt Folketingets Transportudvalg 11. april Høring om jernbanens fremtid Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Susanne Krawack CONCITO Medlem

Læs mere

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Projektet omhandler en opgradering af stoppestedsfaciliteter ved hovedstoppestederne i alle de

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland En fælles vision fra kommunerne og Region Sjælland Et samlet syn

Læs mere

Den fremtidige jernbanetrafik i Region. Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR SJÆLLAND

Den fremtidige jernbanetrafik i Region. Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR SJÆLLAND Den fremtidige jernbanetrafik i Region Sjælland Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR Indledning Velkommen til dialogmødet Den fremtidige jernbanetrafik i Region Sjælland Dialogmødet

Læs mere

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015.

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. ÆNDRET LINJEFØRING ØGET FREKVENS Rute 43, Vejle Billund Lufthavn Billund. Nuværende frekvens: 17/8/7 (hverdage/lørdage/søndage)

Læs mere

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Informationstavler i Sydtrafiks regionale busser Projektdata Ansøgt beløb fra 2.1 mio. kr. mobilitetspuljen Indstilling

Læs mere

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1 Notat Omlægning af 203 mv. BILAG TIL MØDE I: UP 30.11.2006, pkt. 1 Nordjyllands Trafikselskab 12. november 2006/OS Notatet indeholder følgende: 1 Forslag til ændringer på rute 203, 212, 644, 645, 646,

Læs mere

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK 2 FORORD I januar 2014 besluttede Folketinget at give et massivt løft til de danske jernbaner. Investeringer i nye skinner og hurtigere forbindelser skal

Læs mere

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Direktørområdet E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/3400 Telefon: 76631987 Dato: 29. maj 2009 Planoplæg til fremtidigt

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT HT har gennem de seneste år differentiseret busproduktet i S-, E- og P-busser foruden lokale og regionale linier, servicebus- og telebuslinier. HT har udviklet

Læs mere

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved Køge Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte +45 36 13 16 62 Fax - SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. marts 2016 Linje 245 før-efter analyse

Læs mere

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Rebild Kommune har i dag et velfungerende rutenet, der tilgodeser både skoleelever og pendlere. Der er dog altid plads

Læs mere

på max 250 mio. kr. til en +BUS i Aalborg på 100 mio. kr. til investeringer til forbedring af buslinjer i hovedstadsområdet

på max 250 mio. kr. til en +BUS i Aalborg på 100 mio. kr. til investeringer til forbedring af buslinjer i hovedstadsområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS5060007-00001 30-08-2017 Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Læs mere

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 19. august 2008 Statens jernbaneplan,

Læs mere

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 En pendlerstrategi for Fyn Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 INVITATION: FynBus skal i henhold til Fælles fynske strategi for interessevaretagelse

Læs mere

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene.

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Servicemål for kollektiv trafik 1. Nuværende servicemål regional kørsel Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Ved optælling af antal ture lægges følgende

Læs mere

Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl v/ Preben Vilhof, COWI

Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl v/ Preben Vilhof, COWI v/ Preben Vilhof, COWI 1 Baggrund Banebetjening i Esbjerg og Varde Kommuner De fem største byer i korridoren Ribe Bramming Esbjerg Varde Oksbøl > 100.000 indbyggere. Den praktiske tilgang: Jernbanen som

Læs mere