Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk."

Transkript

1 Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via eller via Fødevareministeriets indberetningsportal. Det er lettest at bruge det direkte link til Fødevareministeriets indberetningsportal, men hvis du vil ind via finder du blanketten ved at søge efter NaturErhvervstyrelsen under "Myndigheder", derefter finder du blanketten: "Indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr" et stykke nede på listen. Indberetningsportalen: https://blanketter.fvm.dk Virk.dk hjemmeside: I indberetningsportalen trykker du på Login via virk.dk i den blå bjælke. og indtaster dine NemID oplysninger eller adgangskoden til din medarbejdersignatur 1., når du bliver bedt om det. (NemID privat eller firma anbefales, da Digital Signatur adgang bortfalder) Når du er inde på portalen, vælger du mappen "NaturErhvervstyrelsen, fiskeri". 1 Om NemID medarbejdersignatur NemID medarbejdersignatur er en videreudvikling af den nuværende medarbejdersignatur (Digital Signatur). DanID står bag både NemID medarbejdersignatur og Digital Signatur. Fordele med medarbejdersignatur Du kan bruge medarbejdersignaturen til at identificere dig som medarbejder i en bestemt virksomhed eller organisation det er f.eks., når du: Henvender dig til det offentlige på virksomhedens vegne. Underskriver dokumenter online. Får adgang til information fra en offentlig myndighed. Logger på de private online-services. Logger på interne it-systemer (hvis din arbejdsplads tilbyder dette). Du kan også anvende medarbejdersignaturen, hvis du vil sende og modtage sikre s, der er krypteret og signeret med en digital signatur. To typer medarbejdersignaturer I kan vælge mellem to forskellige typer medarbejdersignaturer: NemID medarbejdersignatur med nøglefil svarer til den nuværende Digitale Signatur. Det er en softwareløsning, hvor certifikatet (nøglefilen) ligger lokalt hos medarbejderen. NemID medarbejdersignatur med nøglekort svarer til NemID løsningen til private. Det er en nøglekortløsning, hvor certifikatet er placeret på en central server hos DanID. NemID selvbetjening til erhverv I skal benytte NemID selvbetjening til erhverv, når I skal oprette og administrere jeres medarbejdersignaturer, funktionssignaturer og virksomhedssignaturer. Det er jeres NemID administrator, der har adgang til selvbetjeningsuniverset. Bestil NemID medarbejdersignatur: https://www.nets-danid.dk/produkter/nemid_medarbejdersignatur/bestil_nemid/index.html?execution=e1s1

2 Derefter blanketten: Indberetning af Salg eller Køb af Fisk og Skaldyr Udfyld blanketten: Du skal i gennem 3 sider, hvis du opretter en skabelon, behøver du ikke at udfylde det hele hver gang. Generelt springes mellem felterne ved hjælp af Tab-tasten eller musen. Der kan skiftes mellem fanerne ved at anvende piletasterne i bunden af skærmbillederne eller ved at klikke på den fane, man ønsker at arbejde i. Så starter vi Det første du skal gøre, er at skrive dit bruger-id/kartoteksnummer i det første felt, som er blåt. Her står i forvejen muligvis et CPR eller CVR nummer. Tryk derefter på TAB-knappen, derved hentes navn og adresse automatisk. (Kartoteksnummer er det nr. der blev tildelt, da der fra NaturErhvervstyrelsen blev meddelt ret til at købe eller sælge fisk). Udfyld helst adresse, eller alternativt telefon nummer.

3 Afsnittet Afregninger: Dette er et resumé felt, som ikke skal udfyldes, men som opdateres efterhånden som data udfyldes. Spring altid denne linje over. Leverandør: Du kan være en fisker, som kan sælge over kaj. Og du kan have tilladelse til at købe fisk fra andre fartøjer og sælge dem. Du kan også være en virksomhed, som har tilladelse til at købe direkte fra fartøjer. Hvis fisken er landet fra dit eget, eller hvis du har købt fra et andet fartøj, klikkes i knappen for "Fartøj". Nation, havnekendingsnummer og fartøjsnavn udfyldes. Er fartøjet kendt i NaturErhvervstyrelsen udfyldes fartøjsnavn automatisk, brug TAB-knappen. Desuden skal navnet på fartøjsføreren udfyldes. Hvis der har været et makkerfartøj, skal det angives ved at klikke ja til makkerfartøj og udfylde nation og havnekendingsnummer. Der kan indtastes mere end et makkerfartøj. Hvis leverandøren er en person, udfyldes navn og adresse. Hvis leverandøren er en virksomhed, udfyldes blanketten med CVR-nummers P-nummer, der gælder for den aktuelle lokalitet for virksomheden. (Det kan findes på ved at indtaste CVR-nummeret og vælge det relevante P-nummer for lokaliteten.) Har virksomheden kun én adresse, findes der kun ét P-nummer. Landingsdata: Indtast faktura/afregningsnummer, hvis du ikke har et system kan du fx bruge årstal efterfulgt af afregningsnummer, eksempelvis 1401, 1402 osv. Vælg afregningsvaluta, hvis andet end danske kroner, indtast Landingsplads og Logbogsnummer, hvis logbog føres. Indtast Landingsdato og ret kun afregningsdato, såfremt der afregnes senere. Felterne er forudfyldte med dags dato, så de skal ændres, hvis afregningen vedrører tidligere fangst datoer. Vælg om fartøjsfører er medlem af en PO-organisation - og hvis ja, hvilken organisation, der er tale om, og indsæt medlemsnummer. Hvis der er tale om en Korrektion eller Efterbetaling, markeres det. Korrektion: Hvis den indsendte afregning er en korrektion til en tidligere indsendt, markeres for dette - og det tidligere fakturanummer, som korrektionen vedrører, anføres. Efterbetaling: Hvis afregningen vedrører en efterbetaling, markeres for dette - og værdien indtastes. Det er ikke muligt at anvende fanen med varelinjer i forbindelse med efterbetaling.

4 Evt. bemærkninger til Landingsdata kan indtastes nederst på fanen. Varelinjer: På fanen indtastes landingen under afregningsdetaljer. Der skal udfyldes Art, Størrelse, Kvalitet, Landingstilstand, Økonomisk zone (EEC eller nation uden for EU), indtast Farvand og vælg Forarbejdning og Anvendelse. Nogle af felterne er forudfyldte med de mest anvendte betegnelser, som rettes hvis andet. Derudover skal der indtastes Vægt og enten Pris/kg eller Værdi. Det manglende felt beregnes automatisk, brug TAB-knappen. Når varelinjen er udfyldt med data, trykkes på knappen "Gem Varelinje". Data vil blive vist i tabellen Varelinjer, og en ny varelinje kan herefter indtastes. Når der trykkes på "Gem Varelinje", foretages en validering af det indtastede. Hvis der er felter i blanketten, der mangler udfyldelse, vil der blive vist en fejlmeddelelse, så rettelse kan ske, hvorefter der igen ved tryk på "Gem Varelinje", valideres og gemmes. Hvis der opdages en fejl i en af varelinjerne i tabellen, kan varelinjen markeres, og den vil blive vist igen under Detaljer, hvorefter der kan foretages rettelser. Er den samme linje tastet ind to gange, kan linjen markeres og slettes. Når alle varelinjer i den første afregning er udfyldt og gemt, skal Afregningen gemmes. Tryk på "Gem Afregning". Derefter kan der påbegyndes en ny afregning til bundtet ved at klikke på "Ny Afregning". Det anbefales maximalt at have 4 afregninger for hver sending. Når alle afregninger er udfyldt, trykkes på enten "Indsend" eller "Gem" i bunden af siden. Indsendelse og kvittering Du har forskellige muligheder nu: Du kan indsende blanketten med det samme ved at vælge "Indsend", du kan trykke "Gem" og derved få mulighed for at oprette en skabelon eller, hvis du ikke er færdig endnu, kan du vælge "Gem som kladde": Når den skal indsendes, skal den først underskrives med NemID/Digital Signatur. Ved indsendelse kan der på signeringssiden indtastes adresse og klikkes af for at få en kvittering tilsendt på . Der vil følge en summarisk gengivelse af blanketten med kvitteringen. Ønskes den fuldstændige blanket vist, kan den findes under Indsendte formularer på portalen. Når blanketten lukkes ved at trykke på Gem, gemmes den under Gemte (ikke-indsendte) formularer på portalen. Den kan genåbnes og udfyldelse fortsættes, eller indsendes ved at trykke på "Indsend" til højre ud for linjen. Man kan også lave en skabelon.

5 Opret en skabelon: Der er en række oplysninger, der kan genbruges. For at undgå at skulle udfylde disse oplysninger igen, kan der oprettes en eller flere skabeloner. For eksempel kan der være tale om, at fartøj, landingsplads, fartøjsfører og PO-medlemskab er ens for flertallet af de indberetninger, der foretages. For at kunne finde den rette skabelon, hvis man opretter flere, kan skabelonerne navngives ved at udfylde feltet "Navn på skabelon", der findes på den første side. Her kan man fx indsætte et fartøjs havnekendingsnummer som navn, så det er let at genfinde den rigtige skabelon. Sådan gør du: Efter du har udfyldt blanketten og gemt, returneres til forsiden, hvor den under Gemte (ikkeindsendte) formularer vises som indberetningskladde. Tryk på "Opret skabelon" til højre på linjen: Indberetningen overføres nu til "Skabeloner". Når skabelonen skal anvendes/indsendes åbnes den igen som kladde. Tryk på "Opret kladde": Skabelonen dukker nu op under Gemte (ikke-indsendte) formularer markeret som kladde og der trykkes på linjen med navnet på blanketten: Nu vil de standardoplysninger, der blev lagt ind i skabelonen være forudfyldt, og de supplerende oplysninger vil kunne indtastes og blanketten indsendes. Tryk på "Vis", så får du adgang til at rette den til. Har du spørgsmål, kan du kontakte NaturErhvervstyrelsen via eller på tlf.:

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret din virksomhed]

[arbejdsgiver] sådan gør du... [opret din virksomhed] [arbejdsgiver] sådan gør du... [opret din virksomhed] Opret din virksomhed på Jobnet For at oprette din virksomhed på Jobnet, kræver det en Digital signatur eller en NemId medarbejdersignatur, som findes

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.4.0 (Opdatering april 2015) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 6 Faktura-modtager... 6 Leverandør...

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynets indberetningssystem Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynet - 2. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 2 2 FORUDSÆTNINGER... 3 3 TRIN FOR TRIN... 4 3.1 Hent

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Fødevareministeriets Tast selv-service NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Januar 2012 Indhold 1 Velkommen til Tast selv-service 3 2 Log på med NemID eller Medarbejdersignatur

Læs mere

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk 1. Log-in på www.virk.dk ved at bruge administrator-medarbejdersignaturen til selskabet. Det skal være selskabets administrator for nem-id, der logger på, tilsvarende den administratorsignatur, der anvendes

Læs mere

Betalingsservice web Brugervejledning for kreditorer i Betalingsservice web

Betalingsservice web Brugervejledning for kreditorer i Betalingsservice web Betalingsservice web Brugervejledning for kreditorer i Betalingsservice web Juni 2015 Nets A/S Lautrupbjerg 10 2750 Ballerup CVR-nr.: 20 01 61 75 Indhold... 1 1 Sådan fungerer Betalingsservice web... 3

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

Digital Post Vejledning til virksomheder, foreninger mv.

Digital Post Vejledning til virksomheder, foreninger mv. Digital Post Vejledning til virksomheder, foreninger mv. Denne vejledning giver en introduktion til Digital Post, samt hvordan virksomheder, foreninger mv. med et CVR-nummer bliver klar til at sende og

Læs mere

Guide til Frivillige foreninger

Guide til Frivillige foreninger Brug Frivillige foreninger på Virk.dk til at oprette et CVR nr. til din frivillige forening. Det er også her, du retter i foreningens oplysninger, fornyer og lukker dens CVR nr.. Du kan tilgå løsningen

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar:

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: 1 Vejledning - Smartblanket løsningen på Virk.dk GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: Alle virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

STINA-vejledning STINA Online

STINA-vejledning STINA Online DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Version 2.2 November 2008 STINA-vejledning STINA Online Indledning Vejledningen henvender sig til personer i virksomheder, der indberetter til Nationalbanken via

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Der

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen Anbefalinger om brug af Digital Post for store virksomheder, administratorer/advokater (fx ejendomsadministratorer) og virksomheder med mange p- enheder Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af:

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

PIXIBOGEN VEJLEDNING I TILBUDSAFGIVELSE I SKI S NYE UDBUDSSYSTEM

PIXIBOGEN VEJLEDNING I TILBUDSAFGIVELSE I SKI S NYE UDBUDSSYSTEM PIXIBOGEN VEJLEDNING I TILBUDSAFGIVELSE I SKI S NYE UDBUDSSYSTEM (print i farver om muligt) VERSION 1.5 3. FEBRUAR 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Opret bruger, log på og find relevante udbud...

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Bestil digital signatur på virk.dk Installer digital signatur Log på virk.dk Tildel rettigheder til efteruddannelse.dk på virk.dk. Se side

Læs mere

Installations- og brugervejledning

Installations- og brugervejledning Installations- og brugervejledning Probas Webservice Frontend Arbejdstilsynet Indholdsfortegnelse 0 Generelt... 3 1 Indledning... 4 2 Systemkrav... 5 3 Tilmelding... 6 4 Installation... 8 5 Før du kan

Læs mere