Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab"

Transkript

1 Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

2 Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle centre vil tilbyde en bred vifte. Vi beskriver vores hold op i forhold til vores 4 hovedgrupper: Cykling Cykling er effektiv konditionstræning på hold. Man deltager flere på et hold og timen er ledet af en instruktør. Lokalt vil der være forskellige klasser på forskellige niveauer. Generelt set, er der fokus på forbrænding. Man kører til god musik og man får helt sikkert pulsen op. Spinning Der er ikke den store forskel på Cykling og Spinning. Spinning er den oprindelige opfindelse og cykler skiller sig ud på en måde, at man cykler efter de originale principper. Spinning cyklen er ligeledes kædedrevet, for at få en autentisk følelse i forhold til udendørs cykling. Spinning tilbyder kun i de centre som har de originale Spinning cykler og certificeret Spinning instruktører. Step Steptimen er en sjov og motiverende time. Step er konditionstræning på en stepbænk, hvor man laver forskellige øvelser med steppen. Der findes både koncepttimer, som Les Mills BodyStep, hvor det er det samme program man følger i 3 måneder og koreografi timer, hvor det er forskelligt fra time til time. Koreografi timerne opdeles i forskellige niveauer, således der både er noget for dem som er helt nye og noget for dem som gerne vil noget avanceret.

3 Aerobic / Dance Aerobic Aerobic timen er en sjov og klassisk time. Aerobic er konditionstræning på gulvet, hvor man laver forskellige trin og variationer. Koreografi timerne opdeles i forskellige niveauer, således der både er noget for dem som er helt nye og noget for dem som gerne vil noget avanceret. Aerobic er den originale del af holdtræningen og mange andre hold, er baseret på Aerobic. Dance Aerobic er timen, hvor der er lidt mere fokus på dansetrin. BodyToning / BodyStrong / MBL Disse tiner er i samme kategori. På BodyToning timen er den klassiske time, hvor man træner hele sin krop igennem. Man træner med let vægt og med man gentagelser. På denne baggrund, opnår man en fuld kropstræning som kan sammenlignes med en effektiv gymnastik time. MBL (Mave/Baller/Lår) er samme time som BodyToning, men uden overkrop og arme. Træningen er mere målrettet og man træner lidt hårdere end Toningstimen. BodyStrong er Dansk Fitness koncepttime. Timen er modsat BodyToning på den måde, at man træner med mere vægt og således er timen mere muskelopbyggende. Går man fast til denne time og øger vægten i forhold til man udvikler sig, vil man efter en periode oplevere en stærkere krop. Coreball Coreball eller Swissball kært barn mange navne. Man benytter en Gymball typisk i 3 forskellige størrelse 55 cm, 65 cm og 74 cm. Bolden størrelse vælges i forhold til medlemmets højde. Man lave en række øvelser, hvor der er fokus på Coreområdet. Coreområdet er området omkring mave og lænd, men det kan også forekomme øvelser for andre dele af kroppen. BodyPuls Denne time er en Dansk Fitness koncepttime. Timen benytter forskellige aktiviteter på gulv eller step, hvor koreografien er simpel, men i højt tempo således pulsen kommer højt op. Det er en hård time, hvor sveden pibler frem.

4 BodyBoks BodyBoks er Fitness boksning, hvor man laver forskellige øvelser fra boksens verden dog uden at slå hinanden. Det er en hård time med høj puls og mange maveøvelser. Der vil være forskel på hvilke redskaber som bruges, men sjippetorv og boksepads er obligatoriske. I de centre som skilter med det, vil der også være diverse boksebolde og boksesække. BodyFight BodyFight er timen som er kampsportsorienteret uden direkte at være kampsport. Man laver en lang række formationer, hvor man slår og sparker ud I luften I højt tempo. Det er fart på musikken og således en høj og konditionskrævende time. Zumba Der er vist ikke nogen som ikke har hørt om Zumba. Zumba er dans til latinamerikanske rytmer, hvor der er fokus på dans, sjov, rytme og højt tempo. Timen er supersjov ikke mindst fordi der også er indlagt variationer af latin I retning af andre typer dans. Musikken er inspirerende og man kan ikke gennemføre en time uden man får meget sved på panden. Zumba findes I dag I en række versioner. Dels med tonings sticks og dels til forskellige målgrupper eksempelvis senior gruppen. Pilates Pilates består af en kombination af styrke og strækøvelser, som koordineres med vejrtrækningen. Øvelserne tager udgangspunkt i kroppens center (de dybe mave- og rygmsukler). Pilates er for dig som ønsker at styrke de svageste muskler og udspænde de stramme muskler. Ud over øget styrke og bevægelighed, forbedres din holdning, balance, kropsbevidsthed og dit bevægelsesmønster. Pilates træning vil bringe din krop i balance og give kroppen indre ro.

5 Yoga Yoga betyder at forbinde eller forene, og formålet med træningen er at skabe balance i krop og sind. Holdet er baseret på øvelser i smidighed, balance og styrke, koordineret med vejrtrækningen. Yoga skaber indre ro, forbedrer din kropsbevidsthed og kropsholdning samt giver dig overskud til mere i hverdagen. Dansk Fitness tilbyder forskellige varianter af yoga for eksempel Yoga-fitness, Power-yoga og Astanga-yoga. Spørg i receptionen eller se på den lokale holdplan. Cirkeltræning Holdbaseret cirkeltræning kan både foregå i en sal og i fitnessarealerne. Cirkeltræning bygger på den såkaldte stationstræning, hvor man skifter mellem styrke- og konditionsøvelser, med og uden brug af redskaber. Tiden udnyttes optimalt og øvelserne stiller ikke krav til koordinationen, så alle kan være med. Et godt alternativ til individuel træning, hvor du både får kyndig og motiverende vejledning og det sociale aspekt med i din træning. Kettlebell Kettlebell er I de senere år blevet meget populær. En Kettlebell er en håndvægt formet som en klokke, således der er et håndtag med en kuglevægt på. Kettlebell findes I forskellige variationer I Dansk Fitness. Dels den hårde klassiske som er kendt fra de Russiske træningslejre eller variationen Aerobic Kettlebell, som benytter sig mere af musik og lettere vægte. TRX / JungleSport Fælles for disse træningsformer er funktioneltræning. Træningen foregår med remme som er hængt op I loftet eller på et stativ. Man benyttet sin kropsvægt som belastning og afhængig af øvelse, bliver mere og mere avanceret. Spændende træning og et super supplement til stort set alle træningsformer.

6 Mor/Barn Dette hold henvender sig til mødre med deres helt små børn. Der er således, at man tager sit barnevogns barn med til træningen og der er plads til de udfordringer det i sig selv kan give. Timen er både med fokus på koditionstræning og stryketræning herunder genoptræning efter kroppen er blevet brugt som hus for den lille størrelse. PowerHoop PowerHoop er en sjov og motiverende time. Man benytter en hulahopring med vægt I, således man laver de samme øvelser, som man kan lave I leg med hulahopringen, men blot med den bonus, at man træner kroppen samtidig. Er speciel god til mave, lænd og hofter. Mave/Ryg Det er faktisk en folkesygdom, at have dårlig ryg. Samtidig er der mange som ønsker en fladere mave. Mave/Ryg timen slår 2 fluer med et smæk og hjælper med begge dele. Mave og ryg trænes ligeligt og med forskellige effektive øvelser. Løbehold Vi tilbyder forskellige former for løbehold. Hvis du gerne vil I gang med at løbe og har brug for at starte langsomt op eller hvis du allerede løber, men gerne vil løbe sammen med andre. Løbeholdene kan både være indenfor, men når vejret er til det, også udenfor og så kan man jo spørge, hvornår er vejret ikke til det. CoolKids CoolKids er træning for børn og unge. Træningen kan være forskellige fra center til center, hvorfor du lige skal høre til den aktuelle træning I dit lokale center. Der er også træning I forskellige aldersgrupper.

7 Les Mills Hold Les Mills Hold er koncepttimer, hvor man laver det samme program 3 måneder af gangen uanset hvor I verdenen man tager holdet I samme periode, vil det være det samme man laver til den samme musik. Der findes mange varianter og du kan læse om dem på Fysioterapihold I de centre som skilter med det, vil der være forskellige Fysioterapihold. Det kan være mave/ryg eller skuldre/nakke eller noget helt andet. Fælles er, at det er en faguddannet Fysioterapeut som gennemfører holdet. Alt det andet Lokalt kan der være mange forskellige andre spændende hold. Kig på holdplanen og spørg personalet I centeret. Og nogen gange skal man måske også udfordres og prøve noget nyt. Bemærk venligst, at det ikke er alle hold som har alle typer og variationer. God fornøjelse.

914 Basis for Bevægelse 906 Bevægelse, Nærvær og Afspænding 902 Damemotion, senior 907 Dance Fitness

914 Basis for Bevægelse 906 Bevægelse, Nærvær og Afspænding 902 Damemotion, senior 907 Dance Fitness 914 Basis for Bevægelse Basis for bevægelse er grundtræning med og uden småredskaber. Træningen har særligt fokus på ryggen og bevægelighed, styrke og balance omkring kroppens store led; skulderbælte,

Læs mere

GYMNASTIK SÆSONPROGRAM

GYMNASTIK SÆSONPROGRAM GYMNASTIK SÆSONPROGRAM DER ER SKET EN DEL SIDEN 1934 2014/2015 1 Velkommen til sæson 2014/2015 i FGIF gymnastikafdeling Det er med stor glæde, jeg kan byde velkommen til den nye sæson, hvor det igen i

Læs mere

Tilmeldingen vil foregå som sidste år, hvor åbningen for tilmelding til voksenhold og børne- og juniorhold vil ske på to forskellige datoer.

Tilmeldingen vil foregå som sidste år, hvor åbningen for tilmelding til voksenhold og børne- og juniorhold vil ske på to forskellige datoer. Så er Korup Gymnastikafdeling igen klar med et super spændende program for efterårets og vinterens træning. Vi har igen i år mange nye hold og byder velkommen til en række nye instruktører og hjælpeinstruktører.

Læs mere

Lundebakke Gymnastikforening 2009-2010. Sæsonstart uge 37

Lundebakke Gymnastikforening 2009-2010. Sæsonstart uge 37 Lundebakke Gymnastikforening 2009-2010 Sæsonstart uge 37 -Kontingent og forsikring: Kontingentet betales via girokort 1 gang pr. sæson. (se pris ved holdbeskrivelser). Ved deltagelse på flere hold betales

Læs mere

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010

Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Velkommen til Sommermotion i parkerne 2010 Her kan du læse om alle de aktiviteter som bliver udbudt i forbindelse med sommermotion i parkerne 2010. Det er gratis at deltage. Mød blot op i tidsrummet kl.

Læs mere

Den store træningsbold

Den store træningsbold Den store træningsbold - træn hele kroppen Af Mette Mølgaard og Lotte Paarup DEN INTELLIGENTE KROP - en sund livsstil i udvikling Kært barn har mange navne Den store træningsbold er kommet for at blive,

Læs mere

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

stærk holdning Guide Guide: Træn dig til en sider Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Guide: Træn dig til en stærk holdning Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få en god holdning INDHOLD: Få en stærk

Læs mere

Program 2012/2013. Disko Fitness Piloxing Zumbatomic Parkour Mor/far/barn Aspirantholdet. Senior Rytme Flad mave - stærk ryg.

Program 2012/2013. Disko Fitness Piloxing Zumbatomic Parkour Mor/far/barn Aspirantholdet. Senior Rytme Flad mave - stærk ryg. Program 2012/2013 Disko Fitness Piloxing Zumbatomic Parkour Mor/far/barn Aspirantholdet Senior Rytme Flad mave - stærk ryg Trampolin Motion for voksne Stimulastik Krudtugler Gymfit Bootcamp Gymfit Corebar

Læs mere

Fast fitness. Nem, sikker og sund allround motion. EFT Evidensbaseret Fitness Træning. Marina Aagaard, MFT

Fast fitness. Nem, sikker og sund allround motion. EFT Evidensbaseret Fitness Træning. Marina Aagaard, MFT Fast fitness Nem, sikker og sund allround motion EFT Evidensbaseret Fitness Træning Marina Aagaard, MFT 1 2 Marina Aagaard Fast fitness Nem, sikker og sund allround motion EFT Evidensbaseret Fitness Træning

Læs mere

Oplev landets og vandets bedste undervisere. DGI Speedo Aqua Convention. Workshops og oplægsholdere. 2.-3. november 2013 i Esbjerg.

Oplev landets og vandets bedste undervisere. DGI Speedo Aqua Convention. Workshops og oplægsholdere. 2.-3. november 2013 i Esbjerg. Oplev landets og vandets bedste undervisere DGI Speedo Aqua Convention Workshops og oplægsholdere 2.-3. november 2013 i Esbjerg I samarbejde med: Workshop nr.: 1 Workshop tema: Babysvømning Workshop beskrivelse:

Læs mere

Hedelund Motionscenter

Hedelund Motionscenter Hedelund Motionscenter Indholdsfortegnelse Formanden har ordet... 3 Hvem kan blive medlem... 4 Vigtig information om Hedelund Motionscenter 5-7 (Praktiske oplysninger, træningskort, adgangschip Indkøring,

Læs mere

FIRMAIDRÆT ODENSE AKTIVITETSPROGRAM

FIRMAIDRÆT ODENSE AKTIVITETSPROGRAM FIRMAIDRÆT ODENSE AKTIVITETSPROGRAM Vinter/forår 2012 Tranehøjen 5 5250 Odense SV Tlf. 66 17 46 06 E-mail: fkso@fks-odense.dk www.firmaidraet-odense.dk INTRO TIL Firmaidræt Odense et tilbud til ALLE Velkommen

Læs mere

Naturfitness. Titel. Naturfitness. Udgiver Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Telefon: 7254 3000 Mail: nst@nst.dk www.naturstyrelsen.

Naturfitness. Titel. Naturfitness. Udgiver Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Telefon: 7254 3000 Mail: nst@nst.dk www.naturstyrelsen. Naturfitness Titel Naturfitness Udgiver Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Telefon: 7254 3000 Mail: nst@nst.dk www.naturstyrelsen.dk Udgives i forbindelse med Sundhedsstyrelsens Get moving

Læs mere

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år.

Vi fokuserer på grundlæggende gymnastik og øver spring alt efter børnenes niveau. Holdnavn: Unge Rytmepiger (8. Klasse - 25 år. Holdnavn: Minispring Træner: Anja C., Mette, Mathilde og Mathias Træningstid og sted: Onsdag kl. 16.15 17.15 i gymnastiksalen Målgruppe: børn, som er på deres 3. og afsluttende år i børnehaven + børn,

Læs mere

Rend og hop med NGIF Gymnastik og Atletik & NAF

Rend og hop med NGIF Gymnastik og Atletik & NAF Rend og hop med NGIF Gymnastik og Atletik & NAF Nyborgs to store gymnastik foreninger, NGIF Gymnastik og Atletik, og NAF, Nyborg Atlet Forening, glæder sig til at byde nye som gamle medlemmer velkommen,

Læs mere

Hedelund Motionscenter

Hedelund Motionscenter Hedelund Motionscenter Indholdsfortegnelse Formanden har ordet... 3 Fysioterapeuten har ordet... 4-5 Hvem kan blive medlem... 6 Vigtig information om Hedelund Motionscenter 7-10 (Praktiske oplysninger,

Læs mere

HOLDTRÆNING Motivation, metodik og målrettet træning

HOLDTRÆNING Motivation, metodik og målrettet træning HOLDTRÆNING Motivation, metodik og målrettet træning 2 HOLDTRÆNING Motivation, metodik og målrettet træning Marina Aagaard, MFT aagaard HOLDTRÆNING Motivation, metodik og målrettet træning Copyright 2014

Læs mere

Idékatalog med sjove lege

Idékatalog med sjove lege indhold Idékatalog med sjove lege Til inspiration... 5 Øvelser med baby til nybagte mødre 31 FORORD 7 0-2 år: Baby og tumling 37 Store danske sportsfolk og deres børn 8 Aktiviteter med babyer Aktiviteter

Læs mere

Gymnastikken i Odsherred Sæsonen 2013-2014

Gymnastikken i Odsherred Sæsonen 2013-2014 Gymnastikken i Odsherred Sæsonen 2013-2014 Odden Lumsås Højby Nykøbing Sj. Vig Høve Asnæs Egebjerg Fårevejle Herrestrup Vallekilde-Hørve Forord Velkommen til brochuren fra alle de mange gymnastikforeninger

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2015 Der er mange gode grunde til at dyrke sport i ens sommerferie. Dette dokument er en hjælp til alle jer der ønsker at være i så god en form som mulig, når vi mødes igen

Læs mere

Sådan får jeg en aktiv hverdag

Sådan får jeg en aktiv hverdag EN INFORMATIONS- FOLDER Fredericia Kommunes Sundhedsguide Sådan får jeg en aktiv hverdag Sundhedssekretariatet Charlotte Skau Pawlowski Lena Abildgren Petersen 1 Baggrund I Fredericia Kommune vil vi gerne

Læs mere

Danmarks første og største livstilshøjskole

Danmarks første og største livstilshøjskole Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure,

Læs mere

Cycling Uddannelse Tradium 2011 Fitness Instruktør. 1. Program for Cyclinguddannelsen 2011

Cycling Uddannelse Tradium 2011 Fitness Instruktør. 1. Program for Cyclinguddannelsen 2011 1. Program for Cyclinguddannelsen 2011 1 2. Uddannelsen til Cycling Instruktør Hvis du vælger en karriere indenfor fitnessbranchen, vil du være med til at formidle udbredelsen af sundhed og velvære. Dette

Læs mere

Gymnastik 2015/16. www.roedekro-if.dk. Vi starter i uge 37 Se holdbeskrivelser og træningstider

Gymnastik 2015/16. www.roedekro-if.dk. Vi starter i uge 37 Se holdbeskrivelser og træningstider Gymnastik 2015/16 Vi starter i uge 37 Se holdbeskrivelser og træningstider www.roedekro-if.dk Åbent hus Gymnastik holder åbent hus den 26. august 2015 Det sker i Fladhøj hallen Vi har dørene åbne fra kl.

Læs mere

Effektiv. løbetræning med

Effektiv. løbetræning med Effektiv løbetræning med Kom godt i gang med løb Vil du gerne i gang med en fleksibel og effektiv motionsform, der ikke kræver meget andet end et par løbesko og vijestyrke? Løb er en fantastisk populær

Læs mere

Guide: Gå dig i form - helt uden at løbe

Guide: Gå dig i form - helt uden at løbe Guide: Gå dig i form - helt uden at løbe Læs her hvordan du tager gåturen nogle skridt videre og gør den til motion, der sagtens kan konkurrere med løb. Af Line Felholt, december 2012 03 Gå dig i form

Læs mere

Du er nødt til at: Bruge det for ikke at miste det

Du er nødt til at: Bruge det for ikke at miste det Du er nødt til at: Bruge det for ikke at miste det FUNktionel Træning - Den hurtige, sjove og effektive måde at opbygge din drømmekrop på. af Alun Biggart og David Bonde publiceret den 19-11-2009. Side

Læs mere

Fysisk træning. Kapitlet gennemgår følgende:

Fysisk træning. Kapitlet gennemgår følgende: 2A Fysisk træning Dette kapitel giver aldersrelaterede anbefalinger til den fysiske træning i tennis. Første afsnit beskriver fem fysiske færdigheder, der er væsentlige for tennisspillere. Andet afsnit

Læs mere

BRAVE defy expectations

BRAVE defy expectations be BRAVE defy expectations WE BELIEVE, WE CAN, WE DO. WE HAVE A RELENTLESS DRIVE TO IMPROVE. GO HARD, BE LOUD, STAY REAL. be one of our new Heroes be world class CHANGE THE WOR LD Har du evnen til at

Læs mere