Frimærker Her ser du de frimærker, som Post Danmark udgiver i løbet af Hold øje med siden, der løbende bliver opdateret.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frimærker 2014. Her ser du de frimærker, som Post Danmark udgiver i løbet af 2014. Hold øje med siden, der løbende bliver opdateret."

Transkript

1 Frimærker 2014 Her ser du de frimærker, som Post Danmark udgiver i løbet af Hold øje med siden, der løbende bliver opdateret. De viste frimærker kan være arbejdstegninger eller skitser og kan derfor ikke altid betragtes som endelige. Siden er sidst opdateret i august 2014.

2 2. januar 2014 Nordisk køkken To af de råvarer, der har spillet en afgørende rolle i dansk madhistorie, er svin og æbler. Begge råvarer er hovedingredienserne i den gamle danske ret æbleflæsk, som kokken og iværksætteren Claus Meyer har nyfortolket på to frimærker, der udgives som en hyldest til det nordiske køkken. Frimærkerne er designet af Post Danmark Frimærker og fremstilles i offset.

3 2. januar 2014 Forårsblomster På baggrund af et ønske fra mange kunder udgiver Post Danmark to frimærker med forårsblomster. Perlehyacint og vibeæg er to af de trofaste forårsbebudere, som vi kan glæde os over i forårsmånederne. Bertil Skov Jørgensen har tegnet de to forårsblomster til frimærkerne, som er designet af Post Danmark Frimærker og trykt i offset.

4 15. marts 2014 Musikinstrumenter Musikinstrumenter er temaet for årets EUROPA-frimærker. På det danske frimærke ses PH-flyglet, som blev designet i 1931 af Poul Henningsen. I dag betragtes flyglet som et stykke dansk design i verdensklasse, tidløst og elegant som det er. Frimærket er designet af Post Danmark Frimærker, graveres af Martin Mörck og trykkes i kombination af stålstik og offset.

5 15. marts 2014 Dybbøl 1864 Post Danmark markerer 150-året for krigen i 1864 med to frimærker. På det ene frimærke ses en gruppe preussiske soldater, der trækker en kanon i forbindelse med belejringen af Dybbøl, mens det andet frimærke viser den danske general du Plat, der faldt under tilbagetoget. Frimærkerne er designet af Post Danmark Frimærker, graveres af Bertil Skov Jørgensen og trykkes i kombination af stålstik og offset.

6 15. marts 2014 Wegner og Mogensen 100 år Hans J. Wegner og Børge Mogensen hører til blandt de største danske møbeldesignere. I anledning af deres 100-års fødselsdage i 2014 udgiver Post Danmark to frimærker, der er designet af Post Danmark Frimærker, graveres af Martin Mörck og Bertil Skov Jørgensen og trykkes i kombination af stålstik og offset.

7 17. marts 2014 Norden ved havet Norden ved havet er en frimærkeserie i tre dele, som de otte nordiske postvirksomheder udgiver i fællesskab. Temaet for denne tredje del er Skibe, og Post Danmark har valgt at fokusere på sejlsporten. Steen Larsen har fotograferet motiverne til de to frimærker, der er designet af Post Danmark Frimærker og trykkes i offset.

8 29. april 2014 Prinsesse Benedikte 70 år I offentligheden er Prinsesse Benedikte bl.a. kendt som en frontfigur inden for den danske spejderbevægelse, og frimærket viser derfor Prinsessen i selskab med spejdere fra de danske spejderkorps. Carsten Andersen har fotograferet motivet til frimærket, som er designet af Post Danmark Frimærker og trykkes i offset.

9 3. juni 2014 Årets velgørenhedsfrimærke støtter Røde Kors, som er verdens største humanitære organisation. Overprisen fra salg af frimærket går ubeskåret til Røde Kors, der nu i 150 år har hjulpet mennesker gennem ensomhed, krige og katastrofer. Frimærket er designet af Mads Quistgaard og trykkes i offset.

10 11. juni 2014 Danske herregårde I denne tredje og sidste del af serien Danske herregårde sætter vi fokus på Knuthenborg på Lolland og Ledreborg Slot ved Lejre på Sjælland. Jens Lindhe har fotograferet motiverne til de to frimærker, der er designet af Post Danmark Frimærker, graveres af Bertil Skov Jørgensen og trykkes i kombination af stålstik og offset.

11 11. juni 2014 Skolen 200 år I 1814 satte Kong Frederik VI sin underskrift på en række anordninger, der fastslog undervisningspligten for alle danske børn. Post Danmark fejrer 200-året for undervisningspligten med et frimærke, som er designet af Post Danmark Frimærker og trykkes i offset.

12 11. juni 2014 Den Frie Udstillingsbygning 100 år Den Frie Udstillingsbygning i København fejrer 100-års jubilæum i Post Danmark Frimærker markerer jubilæet ved at udgive et frimærke, der er designet og graveret af Martin Mörck, grafisk tilrettelagt af Post Danmark og trykkes i kombination af stålstik og offset.

13 11. juni 2014 Prinsgemalen 80 år I 2014 fejrer Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen sin 80-års fødselsdag. Post Danmark markerer den runde fødselsdag med et frimærke, der er baseret på et foto af Torben Eskerod, designet af Post Danmark Frimærker og trykkes i offset. Udgivelsen er en fællesudgivelse med POST Greenland og Posta Føroyar.

14 30. august 2014 H.C. Andersen Tredje og sidste del af serien om H.C. Andersens eventyr viser motiver fra Klods- Hans og Tommelise. Kathrine Ærtebjerg er kunstner bag de to frimærker, som er designet af Post Danmark Frimærker, graveres af Bertil Skov Jørgensen og trykkes i kombination af stålstik og offset.

15 30. august 2014 Håndskrifter Håndskrifter fra Den Arnamagnæanske Samling er temaet for en fællesudgivelse mellem Iceland Post og Post Danmark. Udsnit fra Njals Saga og Sjællandske Lov ses på de to frimærker, som er designet af Post Danmark Frimærker, graveret af Martin Mörck og trykkes i kombination af stålstik og offset.

16 30. august 2014 Gardehusarregimentet 400 år Vær lynsnar i handling er mottoet for Gardehusarregimentet, som fejrer 400- års jubilæum i Post Danmark markerer jubilæet med et frimærke, der er designet af Post Danmark Frimærker, graveres af Martin Mörck og fremstilles i kombination af stålstik og offset.

17 30. august 2014 Frimærkekunst Serien Frimærkekunst viser nye værker af anerkendte danske kunstnere. Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er kunstneren bag motivet på et frimærke, som graveres af Martin Mörck og trykkes i kombination af stålstik og offset.

18 18. oktober 2014 Vinterpoesi Der ligger meget poesi gemt i vinterens blomster. De tre frimærker er moderne poetiske fortolkninger af de tre kendte tyttebær, snebær og ildtorn. Frimærkerne er designet af Post Danmark Frimærker, tegnet af Martin Mörck og trykt i offset.

4. januar Astronomi Post Danmark og China Post sætter i en fællesudgivelse fokus på astronomi ved hver især at udgive to frimærker med motiver af

4. januar Astronomi Post Danmark og China Post sætter i en fællesudgivelse fokus på astronomi ved hver især at udgive to frimærker med motiver af Frimærkeåret 2012 Et nyt, spændende frimærkeår er på vej. Frimærkerne, du ser på denne og de efterfølgende sider, kan være skitser eller arbejdstegninger og kan derfor godt se anderledes ud, når de er

Læs mere

FRIMÆRKER 2015. Her ser du de frimærker, som Post Danmark udgiver i løbet af 2015. Hold øje med siden, der løbende bliver opdateret.

FRIMÆRKER 2015. Her ser du de frimærker, som Post Danmark udgiver i løbet af 2015. Hold øje med siden, der løbende bliver opdateret. FRIMÆRKER 2015 Her ser du de frimærker, som Post Danmark udgiver i løbet af 2015. Hold øje med siden, der løbende bliver opdateret. De viste frimærker kan være arbejdstegninger eller skitser og kan derfor

Læs mere

Erik A. Frandsen: Mand og hund, Harlem, New York, 2013 Litografi. 160x200 cm. Læs mere side 7.

Erik A. Frandsen: Mand og hund, Harlem, New York, 2013 Litografi. 160x200 cm. Læs mere side 7. 3 SEPTEMBER 2014 INDHOLD: Onsdag 8. oktober kl. 18.30: Louisiana Emil Nolde og Olafur Eliasson...side 2-3 Præsentation af to nye undervisere... - 4-5 Maleskolen... - 6 Onsdag 19. november kl. 18.00, Kastrupgård

Læs mere

Møntkatalog EFTERÅR/VINTER 2011. Den Kgl. Mønt

Møntkatalog EFTERÅR/VINTER 2011. Den Kgl. Mønt Møntkatalog EFTERÅR/VINTER 2011 Den Kgl. Mønt Indhold Velkommen...2 Nyt fra Den Kgl. Mønt...3 40-års regeringsjubilæum...4 70-års fødselsdag...9 Møntsæt 2011...10 Møntsæt proof 2011...11 Børnemøntsæt...12

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR SPORVEJSFUNKTIONÆRENES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS

MEDLEMSBLAD FOR SPORVEJSFUNKTIONÆRENES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS MEDLEMSBLAD FOR SPORVEJSFUNKTIONÆRENES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS At dyrke filateli, er at samle frimærker På den måde DU bedst kan li!! NR. 1. 2012 24. Årgang SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES FRIMÆRKEKLUB ÅRHUS Malmøgade,

Læs mere

VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM

VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM UDSTILLINGSKALENDER 2015 VELKOMMEN Med en stor tak til alle, der på forskellig vis har støttet Vendsyssel Kunstmuseum i 2014, glæder jeg mig til at byde velkommen til 2015 og løfte

Læs mere

Erik Ejegod Juni Juli August 2007

Erik Ejegod Juni Juli August 2007 Erik Ejegod Juni Juli August 2007 Bestyrelsesformandens Klumme Så er sommeren så småt startet med lidt tilbagefald til koldt forårsvejr i perioder. Men det er ikke noget spejdere tager sig af og grunden

Læs mere

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet lland: FrivilligCenter Lo r dig! Der er brug fo Bliv Frivillig Make A Wish ønskefonden får drømmene til at gå i opfyldelse! Thomas fra VELO Poul fortæller: Jeg gør det for min egen skyld Sådan hjælper

Læs mere

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene KRONBORG FR B RN Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder at kende Svarene findes i børnerummene til sidst KONGENS KAMMER I Kongens Kammer finder du sporene af de to konger, der har

Læs mere

Vi ønsker vores konfirmander tillykke! Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Vi ønsker vores konfirmander tillykke! Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Vi ønsker vores konfirmander tillykke! Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2015 Kære konfirmander, kære forældre, kære gæster... Kan I huske da I for læn ge længe siden var minikonfirmander?

Læs mere

Stamps. Nr. 23. Færøerne. Februar 2015

Stamps. Nr. 23. Færøerne. Februar 2015 Stamps Færøerne Nr. 23 Februar 2015 ISSN 1603-0036 0036 Nye frimærkeudgivelser: - Total solformørkelse - EUROPA 2015: Gammelt legetøj - Det færøske flag 75 år - Min anden rejse til Færøerne FO 808 FO 809

Læs mere

Søndre Skole. "Et rart sted at være - et godt sted at lære" Ledelsen. Shanes verden. Karin Olesen. Tur til Dybbøl. Engelsk varieté.

Søndre Skole. Et rart sted at være - et godt sted at lære Ledelsen. Shanes verden. Karin Olesen. Tur til Dybbøl. Engelsk varieté. Søndre Skole "Et rart sted at være - et godt sted at lære" Ledelsen Shanes verden Karin Olesen Tur til Dybbøl Engelsk varieté Dybbøl MEDDELELSESBLAD FOR SØNDRE SKOLE Juni 2011 SØNDRE SKOLE Koldingvej 114

Læs mere

,,Børge. Der er ingen japanske turister denne

,,Børge. Der er ingen japanske turister denne 8 Living Møbeldesign SØNDAG DEN 11. MARTS 2012 Havearkitekten Morten Klint, som indrettede den store, skrå grund på fortrinlig vis, skabte en have med solkroge og op til fire meter brede hække, der snildt

Læs mere

SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK VESTVOLD GILDET

SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK VESTVOLD GILDET Overskrift 9,4 fortsætter 18,1 Tekst indrykket venstre/højre 1 cm. lederen 12 pkt. Bundrude 19,5 cm 49. årgang 1. Okt. Nr. 10 2011 Dit Valg Livet er fuldt af muligheder og efterfølgende valg for den enkelte.

Læs mere

Weekend. Nr. 20/11. årgang/fredag 1. juni 2012

Weekend. Nr. 20/11. årgang/fredag 1. juni 2012 Weekend Nr. 20/11. årgang/fredag 1. juni 2012 HR gav appetitvækker på det nye ledelsesgrundlag Torsdag middag stod chefkonsulent Carsten Lingren og udviklingskonsulent Rikke Slej fra HR klar til at møde

Læs mere

Det på legepladsen det foregår

Det på legepladsen det foregår Det på legepladsen det foregår I år bliver fjerde år i træk med byfest i telt på legepladsen - i denne omgang. Med morgenbanko, aktiviteter om eftermiddagen, cabaret og bal bagefter - det hele i teltet.

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 14

NYHEDSBREV SEPTEMBER 14 NYHEDSBREV SEPTEMBER 14 Fotograf på alle billeder fra CampQ: Ena Granulo Frivillige fra Tyrkiet, Taiwan og ti andre lande kom til Qaanaaq. Sammen med os og byens børn fik de en oplevelse for livet. 2 Børn

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Forandringer er kommet for at blive

Forandringer er kommet for at blive Børn og Unge Nyt nyhedsbrev til medarbejdere i Børn og Unge I dette nummer: Møde: Arbejdsmiljø og forandringer Husk at booke trivselsambassadører U21 EM Kursus i Kunst og matematik for lærere Forandringer

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2015

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2015 Danmarks-Samfundet Årsskrift 2015 Vi er en af Danmarks største frivillige organisationer. Hjemmeværnets 47.000 frivillige rykker gennemsnitligt ud 14 gange i døgnet. Vi hjælper Politiet med bl.a. eftersøgninger

Læs mere

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk Kom i gang med Statistikbanken Statistikbanken er Danmarks Statistiks offentlige database, hvor alle kan få adgang til relevant statistik, der beskriver det

Læs mere

Årsstævnet 2011 på Houens Odde i september bød på naturoplevelser, debat og hyggeligt samvær

Årsstævnet 2011 på Houens Odde i september bød på naturoplevelser, debat og hyggeligt samvær OKTOBER KFUM-Spejderne i Danmark Årsstævnet 2011 på Houens Odde i september bød på naturoplevelser, debat og hyggeligt samvær N T Nr.: 19 6. Årgang - 2011 Tag en kikker på vores nye hjemmeside http://groengruppe.kfumspejderne.dk

Læs mere

KIRKE NYT. På vej i Kirke? Eller Kirke på vej. Juni 2011 - august 2011 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad

KIRKE NYT. På vej i Kirke? Eller Kirke på vej. Juni 2011 - august 2011 - Nr. 2. Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad Juni 2011 - august 2011 - Nr. 2 KIRKE NYT Sørbymagle - Kirkerup Kirkeblad På vej i Kirke? Eller Kirke på vej I grunden tror jeg på Gud men jeg kommer ikke i kirken. Det er ikke noget for mig, for jeg behøver

Læs mere

JURIDISK RÅDGIVNING TIL FORDEL FOR UDSATTE BØRN OG UNGE 2013. Et strategisk partnerskab mellem Kammeradvokaten og Ungdommens Røde Kors

JURIDISK RÅDGIVNING TIL FORDEL FOR UDSATTE BØRN OG UNGE 2013. Et strategisk partnerskab mellem Kammeradvokaten og Ungdommens Røde Kors JURIDISK RÅDGIVNING TIL FORDEL FOR UDSATTE BØRN OG UNGE 2013 Et strategisk partnerskab mellem Kammeradvokaten og Ungdommens Røde Kors FORANDRINGEN SKER I FÆLLESSKABET Da Yasmin var med Ungdommens Røde

Læs mere

To nye iværksætterhuse åbnet i Korsør. Lejlighed til iværksættere. Læs denne email i din browser

To nye iværksætterhuse åbnet i Korsør. Lejlighed til iværksættere. Læs denne email i din browser Slagelse ErhvervsNyt November 2013 Læs denne email i din browser Nyhedsbrevet Slagelse ErhvervsNyt udgives af Slagelse Kommunes Erhvervs-, Innovations-, og Arbejdsmarkedsudvalg. Nyhedsbrevet udkommer en

Læs mere

inspiration til busture med oplevelser!

inspiration til busture med oplevelser! inspiration til busture med oplevelser! SamSø inspiration Golftur fra Sjælland (t/r) til spændende 1- og 2-dags programmer i Danmark samt priser med Færgen. Se også catering bagerst i mappen. 1-dags program

Læs mere

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2012 24. 30. juni Kære kunstinteresserede - kære venner Er du frisk - tag en hurtig beslutning og tag med til Færøerne. Vi gentager nemlig de sidste års succes og arrangerer en 7-dages

Læs mere

GOD ENERGI TIL FRIVILLIGT ARBEJDE 2014 ET PARTNERSKAB MELLEM ENERGI DANMARK OG UNGDOMMENS RØDE KORS

GOD ENERGI TIL FRIVILLIGT ARBEJDE 2014 ET PARTNERSKAB MELLEM ENERGI DANMARK OG UNGDOMMENS RØDE KORS GOD ENERGI TIL FRIVILLIGT ARBEJDE 2014 ET PARTNERSKAB MELLEM ENERGI DANMARK OG UNGDOMMENS RØDE KORS VI TAGER ANSVAR SAMMEN Da Michael fik en mentor gennem Ungdommens Røde Kors, mødte han for første gang

Læs mere

SPORVEJENES FEBRUAR 2014 N R. 1

SPORVEJENES FEBRUAR 2014 N R. 1 Generalforsamling Årsregnskab Forårsquiz SPORVEJENES FEBRUAR 2014 N R. 1 Hvad samler du på? Skæve mærker Tage Stentoft S P O R V E J E N E S F R I M Æ R K E O G M Ø N T K L U B A A R H U S 2 SPORVEJENES

Læs mere