nr årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE"

Transkript

1 nr årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE september, oktober, november 2014

2 Diakoniens dage NOVEMBER 2014 I HORNSLET Af sognepræst Carsten Tranberg-Krab Diakoni betyder tjeneste og i kirkelig sammenhæng er diakoni et udtryk for menighedens hjælp til dem, der har hjælp behov. I tidligere tider var den kirkelige diakoni det væsentlige element i samfundets omsorg for syge og nødlidende. Med fremkomsten af den moderne velfærdsstat i løbet af 1900-tallet, blev det meste af kirkens diakonale, sociale arbejde overtaget af staten og udøvet af denne ud fra retningslinjer om borgernes ret og pligt. I de seneste 10 år er den sociale nød også her i Danmark vokset og dermed også den sociale opgave for stat og kommuner. De kirkelige diakonale organisationer (fx Kirkens Korshær og KFUM s sociale arbejde) har holdt diakonien varm for folkekirken i de år, hvor den diakonale forpligtelse trådte lidt i baggrunden pga. velfærdsstatens overtagelse af samfundets grundlæggende sociale forpligtelse på den nødstedte. Nu er der igen brug for kirkens diakonale engagement i samfundet! Flere steder og på flere områder rækker stat og kommune ud mod civilsamfundet for i fællesskab bedre at kunne håndtere de stigende udfordringer på det sociale område. Det sker bl.a. i Syddjurs kommune, hvor kirken sammen med andre civilsamfunds-aktører er blevet inddraget i dialog omkring et fælles samfundsansvar for de mennesker, der af den ene eller den anden grund er blevet hægtet af samfundet og er endt i fattigdom, hjemløshed, ensomhed eller misbrug.

3 Kirkerne i Syddjurs Provsti ønsker at tage den diakonale udfordring op og inviterer alle til Diakoniens Dage 2014, der foregår i Hornslet Hallerne lørdag d. 22. november og dagen efter, søndag d. 23. november i Hornslet kirke. Lørdag d. 22. november kommer forskellige debattører og aktører på velfærdsområdet og giver deres bud på et fælles socialt ansvar: biskop Kjeld Holm, Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V), næstformand i folketingets socialudvalg, MF Anne-Mette Winther Christiansen (V), Lotte Heise o.a. lægger vejen forbi Hornslet Hallerne. Derudover er der mulighed for at gøre en god, social ansvarlig handel i de mange boder, hvor Kirkens Korshærs frivillige sælger gode ting og sager, møbler, stumper og tøj fra deres mange butikker rundt omkring i landet. Der vil også være en konfirmandaktion, hvor Syddjurs konfirmander er inviteret til at komme og gøre en indsats på dagen. Så kom og gør en god handel og få et debatindspark omkring vores fælles, sociale ansvar ved en fornem flok af engagerede debattører og en masse frivillige fra Kirkens Korshær. Det endelige program kan findes på Hornslet kirkes hjemmeside, når vi når ud på efteråret. Dagen efter, søndag d. 23. november kl er der diakoni-gudstjeneste i Hornslet kirke for alle, hvor vi i fællesskab skal synge en diakoni-salme, skrevet til lejligheden af salmedigter Iben Krogsdal og sat i musik af organist Thomas Lennert. Musikken under gudstjenesten bliver leveret af Hornslet kirkes PULS-orkester, bestående af bas, trommer og klaver. Alt overskud fra weekenden går til Kirkens Korshærs sociale arbejde blandt samfundets mest udsatte mennesker. Vel mødt til en inspirerende, debatskabende og fornøjelig weekend i diakoniens tegn!

4 HORNSLET KIRKEFILMKLUB Når efterårsmørket tager til, regnen synes tungere prisaftaler, kommer både han, firmaet og hans familie hurtigt under et voldsomt, mafialignende pres og skoven falmer trindt om land ja så er det tid for kirkefilmklubben at vågne op af sommerhiet og fra de store selskaber. Den unge entreprenør havner genindtage biografens trygge rammer. i et nærmest uløseligt dilemma; skal han gå med Igen i år er Hornslet kirkefilmklub et samarbejde mellem kampen op og risikere alt? Filmen er baseret og få fred og økonomisk tryghed - eller tage Hornslet og Skødstrup kirker og på sandfærdige hændelser kulturhuset Kom-Bi. Og selvfølgelig ser vi alle filmene i Kom- kamp mod en korrumperet om en ihærdig iværksætters Bi. Vi starter sæsonen ud med overmagt med hele sit eksistensgrundlag som indsats. en ægte Bibel-kioskbasker fra Den amerikanske filmatisering af Noa-fortællingen fra d. 9. december kl Vores julefilm ser vi tirsdag Det Gamle Testamente skriver sig ind NICEVILLE fra 2010 foregår i en række af dramatiske katastrofefilm, hvor der ikke er sparet på ef- En ny racelov er netop blevet indført. i 60 ernes Mississippi, USA. fekterne sådan som kun Hollywood Adskillelsen mellem hvide og sorte er kan smide en storfilm af sig. Vi mødes pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux tirsdag d. 21. oktober kl og følger, hvordan NOA (spillet af Russel Crowe han kan rædsel. Så meget desto mere fantastisk - og modigt Klan hærger, og sorte lever i skræk og noget med de store historiske film fra Hollywood) - er det da også, da den sorte tjenestepige Aibileen indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter. bliver givet en guddommelig mission: han skal bygge en ark for at redde alle skabninger fra den Skeeter har sat sig for at beskrive tilværelsen for en kommende oversvømmelse. Tirsdag d. 11. november kl flytter vi film-fokus op til vores egen tid Men det er ikke nok med kun én stemme. Langsomt, række sorte tjenestepiger og Aibileen er den første. og vore egne breddegrader, når vi ser den danske møjsommeligt - og i dybeste hemmelighed - lykkes det at rekruttere andre kvinder og få dem til at film fra 2013; KARTELLET, der handler om det dilemma, vi kan finde os selv i, når vi følger vores samvittighed. Anders W. Berthelsen spiller en ung indeha- Filmene introduceres på skift af sognepræsterne Erik fortælle deres historie med livet som indsats. ver af et VVS-firma. Da han underbyder nogle større Søndergaard og Carsten Tranberg-Krab. Billetterne entreprenørvirksomheder i en række kommunale koster kr. 65,- pr. film og bestilles og betales i Kom-Bi. udbudsrunder og nægter at indgå i deres ulovlige Vel mødt i biografmørket! BILLETTERNE KOSTER KR. 65,- PR. FILM OG BESTILLES OG BETALES I KOM-BI.

5 PULSGUDSTJENESTER RYTMISKE GUDSTJENESTER NYE TONER PULS-gudstjenesten har de samme grundlæggende rammer, som den velkendte gudstjeneste. Der er den samme overordnede gang i gudstjenesten og tekstlæsningerne følger kirkeåret. Men sproget er nutidigt og musikken til vores salmesang er i hænderne på et lille hus-band, bestående af trommer, bas og klaver. Der er masser af muligheder for at du bliver involveret i PULS-gudstjenesterne i de praktiske forberedelser eller i selve gudstjenesten. Har du lyst til det, kan du kontakte en af præsterne. PULS-gudstjenester søndag d. 28. september, søndag d. 26. oktober og søndag d. 23. november kl PULS-gudstjenesten søndag d. 23. november er en diakoni-gudstjeneste med særligt fokus på kirkens ansvar for udsatte mennesker. Se nærmere om Diakoniens dage andetsteds i bladet. litteratur-café V/ SOGNEPRÆST LENE HAUGE Vi er en flok læseglade mennesker, der mødes for at diskutere månedens bog. Bøgerne gennemgås ikke som et litteraturforedrag, men der diskuteres, hvad de siger os om det at være menneske, og hvad de siger om den kristne tro, der på forunderlig vis ligger mere eller mindre tydelig som skjult eller direkte baggrundsstof for de allerfleste af bøgerne. Deltagerne plejer at byde ivrigt ind med, hvad bogen har fået dém til at tænke over, og ofte diskuteres der relevante etiske emner, som bøgerne lægger op til. Forsamlingen er præget af en lyst til at give SIT bud på, hvad bogen har sagt en og sat gang i af tanker uden at man overhovedet behøver vide noget som helst om forfatteren eller noget som helst andet. Der snakkes løbende om, hvad deltagerne kunne have lyst til at læse, og vi skifter lidt mellem forskellige genrer. I efteråret, hvor sognegården ombygges, mødes vi den sidste fredag i hver måned kl på Hornslet Bibliotek, der har stillet en sal til rådighed for os læseglade. Lene Hauge sørger for at bestille bøger hjem og kommer også altid med et par ord om den næste måneds bog, så deltagerne ved, hvad de skal kigge særligt efter. Det hele foregår over en kop kaffe og et rundstykke til 20 kr. Har du lyst til at være med, er du meget velkommen. Du bedes kontakte sognepræst Lene Hauge først eller tlf ), som så vil sørge for at bestille bøger hjem til alle fra biblioteket.

6 HORNSLET KIRKEKALENDER AUGUST ONSDAG 27/8 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, CTK FREDAG 29/8 KL LITTERATURCAFÉ SØNDAG 31/8 KL GUDSTJENESTE, 11. S. E. TRINITATIS, LH SEPTEMBER MANDAG 1/9 KL BABYSALMESANG ONSDAG 3/9 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 3/9 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 7/9 KL GUDSTJENESTE, 12. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 8/9 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 9/9 KL HØJSKOLEUDFLUGT TIL GAIA MUSEUM I RANDERS SØNDAG 14/9 KL GUDSTJENESTE, 13. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 15/9 KL BABYSALMESANG ONSDAG 17/9 KL PØLSEHORNSGUDSTJENESTE, CTK SØNDAG 21/9 KL HØSTGUDSTJENESTE, 14. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 22/9 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 23/9 KL HØJSKOLEFORMIDDAG ONSDAG 24/9 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, LARS NYMARK FREDAG 26/9 KL LITTERATURCAFÉ SØNDAG 28/9 KL PULS-GUDSTJENESTE, 15. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 29/9 KL BABYSALMESANG OKTOBER ONSDAG 1/10 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 1/10 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 5/10 KL GUDSTJENESTE, 16. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 6/10 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 7/10 KL HØJSKOLEFORMIDDAG I KOM-BI SØNDAG 12/10 KL GUDSTJENESTE, 17. S. E. TRINITATIS, LH

7 EFTERÅR 2014 SØNDAG 19/10 KL GUDSTJENESTE, 18. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 20/10 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 21/10 KL HØJSKOLEUDFLUGT TIL MUSEUM OVARTACI I RISSKOV TIRSDAG 21/10 KL KIRKEFILMKLUB I KOM-BI: NOA ONSDAG 22/10 KL PØLSEHORNSGUDSTJENESTE, LH SØNDAG 26/10 KL PULS-GUDSTJENESTE, 19. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 27/10 KL BABYSALMESANG ONSDAG 29/10 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, EVA PEDERSEN FREDAG 31/10 KL LITTERATURCAFÉ NOVEMBER SØNDAG 2/11 KL GUDSTJENESTE, ALLE HELGEN, LH+CTK SØNDAG 2/11 KL ORGELKONCERT NATTETID MED MUS PÅ LOFTET MANDAG 3/11 KL BABYSALMESANG ONSDAG 5/11 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 5/11 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE FREDAG 7/11 BØRNEKULTURNAT SØNDAG 9/11 KL GUDSTJENESTE, 21. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 10/11 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 11/11 KL KIRKEFILMKLUB I KOM-BI: KARTELLET SØNDAG 16/11 KL GUDSTJENESTE, 22. S. E. TRINITATIS, CTK ONSDAG 19/11 KL PØLSEHORNSGUDSTJENESTE, CTK LØRDAG 22/11 KL DIAKONIENS DAGE I HORNSLET HALLERNE SØNDAG 23/11 KL DIAKONI-PULS-GUDSTJENESTE, CTK ONSDAG 26/11 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, LH FREDAG 28/11 KL LITTERATURCAFÉ SØNDAG 30/11 KL GUDSTJENESTE, 1. S. I ADVENT, CTK DECEMBER ONSDAG 3/12 KL FYRAFTENSSANG M. FREDSLYSET ONSDAG 3/12 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 7/12 KL GUDSTJENESTE, 2. S. I ADVENT, LH

8 Høstgudstjeneste og auktion Søndag d. 21. september kl er der høstgudstjeneste i Hornslet kirke. I år er der ikke kirkefrokost efterfølgende, da sognegården er lukket ned under ombygningen. Men der vil blive en kop kaffe, en brik juice og en småkage efter gudstjenesten, hvor vi samles i tak for alle gode gaver, vi modtager i skaberværket. Igen i år opfordrer vi alle både yngre og ældre, små og store til at medbringe en høstgave. Det kunne være en pose æbler, en kurvfuld boller, et glas rødbeder alle gode gaver, kort sagt. Kirken vil blive pyntet op med disse gaver og efter gudstjenesten vil de blive bortauktioneret. Indtægten fra auktionen bliver lagt oven i høstofferet (indsamlingen) fra gudstjenesten og alle pengene går til Kirkens Korshærs arbejde i Aarhus blandt udstødte og svage grupper. De indsamlede midler fra denne dag er således en del af det, Hornslet kirke har forpligtet sig på i det fadderskab, vi har tegnet til Kirkens Korshær i Aarhus. Så kom og vær med til en festlig og anderledes gudstjeneste, hvor vi sætter fokus på, at der efter en god høst skal lades noget tilbage til dem, der har behov. Børnekulturnat På linje med tidligere år spiller kirkerne i Rosenholm-området et kort ind i børnekulturnatten I år er det under overskriften Overraskelser i byen. Så mød op fredag d. 7. november 2014 i Hornslet kirke og se, hvad samarbejdet mellem Lime-Hvilsager, Mørke, Ådalens og Hornslet kirker byder ind med. Nærmere beskrivelse og info om tidspunkt følger i løbet af september/oktober i materialet fra børnekulturnatten samt på Hornslet kirkes hjemmeside. Så hold godt øje med overraskelsen fra Hornslet kirke! Fyraftenssang Første onsdag i hver måned (3/9, 1/10, 5/11 og 3/12) kl er det muligt at slutte dagen og begynde aftenen i kirkerummets ro. Vi mødes til en halv times sang og får måske et par ord med på vejen. Ved årets sidste fyraftenssang onsdag d. 3. december vil vi traditionen tro også modtage Fredslyset fra Betlehem, der bringes til os af en repræsentant fra Sankt Georgs Gilderne og bæres ind i kirken af en Hornslet-spejder. Medbringer man selv en staldlygte eller lign. med lys i, kan man få tændt sit eget lys og på den måde tage flammen med ud i verden og hjem.

9 SPECIELT FOR BØRN OG BØRNEFAMILIER Babysalmesang Babysalmesang starter op igen mandag d. 1. september! Holdet mødes hver mandag kl til og med mandag d. 10. november undtaget mandag i uge 42. Babysalmesang er for børn op til ca. 10 mdr. og deres forældre. Vi mødes i kirkens smukke rum til 45 minutters musikoplevelser. Vi synger danser, lytter og sanser. Vi synger børnesange og nye og gamle salmer. Vi kigger på smukke sæbebobler og vi lytter til klokkespil og skønne orgeltoner. Når vi har sunget og danset, bliver der serveret kaffe og te og så er det tid til snak og hyggeligt samvær. Gennem deltagelse i babysalmesangsgruppen får du lært dejlige sange og sanglege, som du kan tage med hjem til glæde for dig og dit barn. Mange deltagere oplever, at de kan berolige trætte og grædende børn blot ved at synge de sange for dem, som børnene kender fra babysalmesang. Som en bonus lærer du andre mødre, fædre og babyer at kende, som også er hjemme på barsel og det kan føre til meget andet hyggeligt. Forløbet koster kr. 300,-, der betales på kirkekontoret. Har man vanskeligt ved at klare denne betaling, kan man henvende sig til en af præsterne. Spørgsmål? Kontakt Lisbeth Frandsen, tlf , mail: Tilmelding efter først-til-mølle-princippet skal ske til kirkekontoret. Se kontaktoplysninger og åbningstider sidst i bladet. Fredagsfamilien Fredagsfamilien er en samling familier fra Hornslet og omegn, der som regel mødes i Hornslet sognegård eller private hjem og også deltager i gudstjenester og andre arrangementer sammen. Aftenerne er bygget på familiens præmisser med fælles spisning, fælles aktiviteter og andagt. Alle interesserede kan kontakte sognepræst Lene Hauge for information og tilmelding. pøolsehornsgudstjenester Onsdag 17/9, onsdag 22/10 og onsdag 19/11 kl holder vi hverdagsgudstjeneste i børnehøjde, hvor børnene kan komme tæt på det, der sker og være med på første række. Gudstjenesten varer ca. en halv time og bagefter spiser vi pølsehorn sammen. Sognegården er lukket ned under ombygning og derfor er den traditionelle spaghetti med kødsovs erstattet af vores gode og praktiske ven; pølsehornet, som kan spises overalt og altså også i kirken. Gudstjenesten og den fælles spisning er en god og meget hyggelig anledning til at mødes med andre børnefamilier på børnefamiliers præmisser. Spisningen koster 10,- for voksne og er gratis for børn. Tilmelding hertil ønskes til kirkekontoret mandag i samme uge som gudstjenesten. sms service Tilmeld dig på tlf eller mail: og få direkte besked, når der er særlige aktiviteter for børn

10 SKÆVE VINKLER PÅ VIRKELIGHEDEN HØJSKOLEFORMIDDAGE Ligesom stort set alt andet, der foregår ved Hornslet kirke, er også efterårets højskoleformiddage præget af, at sognegården er under ombygning. Så dette efterår er vi meget ude af huset. Vi afholder som sædvanlig fire højskoleformiddage dette efterår under titlen Skæve vinkler på virkeligheden. Tirsdag 9/9 kl. 10 stiger vi på bussen, der holder på P-pladsen foran kirken og kører til Randers, hvor vi besøger Gaia Museum, der udstiller kunstværker udført af mennesker, der på forskellig vis er sat uden for normalitetsbegrebet. Ud over den faste udstilling er der på Gaia i september en særudstilling om fængselskunst, hvor vi får lejlighed til at se genstande og værker, skabt af tidligere indsatte i det gamle Horsens Statsfængsel fra starten af 1900-tallet og op til dette århundrede. Vi skal også se en rekonstruktion af den fængselscelle, der dannede ramme om Nelson Mandelas liv i 27 år hans historie er en påmindelse om, at vi hele tiden skal huske, at det er de såkaldt normale, der definerer, hvem der er normale og hvem, der ikke er. Vi bliver vist rundt på museet, spiser en god frokost i museumscaféen og får også tid til et besøg i museumsbutikken, før vi drager mod Hornslet, så vi er hjemme lidt over to. Prisen for denne tur er kr. 150,- inkl. buskørsel og frokost m. drikkevarer. Milos Forman filmatiserede i 1975 Ken Keseys roman fra 1962 Gøgereden (på eng.: One flew over the Cuckoos Nest). Filmen og Jack Nicholson i hovedrollen som McMurphy modtog flere oscars og velfortjent, for den sætter på uforlignelig vis normalitetsbegrebet på spidsen og udfordrer vores blik på, hvem der egentlig er de gale. Tirsdag 23/9 kl mødes vi i kirken og bliver introduceret til filmen og tirsdag 7/10 kl ser vi så Gøgereden i Kom-Bi. Prisen for kaffe og brød er kr. 20,- tirsdag 23/9 og kr. 40,- tirsdag 7/10 (inkl. film). Tirsdag 21/10 kl. 10 skal vi atter med bussen fra P- pladsen foran kirken. Denne gang er destinationen museum Ovartaci ved Psykiatrisk hospital i Risskov. Vi skal have hele to rundvisninger denne tirsdag. Vi skal først se Psykiatrisk Historisk Museum, der giver et indblik i, hvordan behandlingsformerne og ikke mindst menneskesynet har ændret sig gennem tiden fra hospitalets indvielse i 1852 og frem til i dag. Derefter bliver vi vist rundt på Kunstmuseet, der indeholder kunstværker af psykiatriske patienter, der har været indlagt på hospitalet gennem tiden. Den mest kendte kunstner er Louis Marcussen, der også var kendt under navnet Ovartaci. Mellem de to rundvisninger vil vi indtage et godt stjerneskud i caféen og vi slutter også dagen af i caféen med kaffe og kage. Vi når lige et smut i museumsbutikken, inden vi kører hjem mod Hornslet, hvor vi er tilbage ca Prisen for turen til Risskov er kr. 150,- inkl. buskørsel, mad og drikke. Besøg Kirkens Korshærs galleri og store genbrugsforretning på Eskerodvej 18 i Hornslet GALLERI Torsdag og fredag kl , lørdag kl Mail: Hjemmeside: kirkens-korshaers-galleri.dk GENBRUGSEN Mandag - fredag: lørdag kl , tlf:

11 SÅDAN GØR MAN VED Fødsel. Hvis I er gift sker anmeldelsen automatisk af jordemoderen til kirkekontoret. Hvis I ikke er gift, og hvis I vil have fælles forældremyndighed, skal I udfylde en Omsorgs- & ansvarserklæring. Dette skal gøres på Anmeldelsen af fælles forældremyndighed skal ske senest 14 dage efter fødslen. Dåb bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Ved dåb opgives navn og adresser på mindst 2 og højst 5 faddere. Navngivning foretages på senest 6 måneder efter barnets fødsel. Vielse bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Herefter skal I henvende jer til jeres kommune for at få lavet en prøvelsesattest. Prøvelsesattesten skal sendes til kirkekontoret sammen med navne og adresse på 2 vidner, som skal være til stede under vielsen. Det er gratis at få ændret navn i forbindelse med en vielse. Navneændringen skal foretages i bopælssognet. Navneændringen foretages på www. borger.dk.. Navneændring skal ske på Det koster 500,- kr. at få behandlet en anmodning om navneændring. Dødsfald. Senest 2 dage efter dødsfaldet skal dette anmeldes på Anmodning om begravelse/bisættelse skal ske til kirkekontoret. Alle henvendelser bedes rettet til HORNSLET KIRKEKONTOR Rodskovvej 4, 8543 Hornslet Tlf mandag - fredag kl. 9-13, torsdag tillige kl NAVNE & NUMRE Sognepræst Carsten Tranberg-Krab Møllestedet 4, 8543 Hornslet tlf , Sognepræst Lene Hauge Skjoldballen 21, 8543 Hornslet tlf , Mandag er præsternes fridag Graver Kurt Laursen Tlf & Træffes tir-fre kl på Hornslet kirkegård Organist Thomas H. Lennert Tlf , Kordegn Michael Rosendal Tlf , Menighedsrådsformand Jørgen Andersen Tlf & , Kirkeværge Erik Silkjær Pedersen Tlf & , TRANSPORT? Kirkebilen kører til alle arrangementer og gudstjenester. Enhver kan gratis benytte den. Ring senest dagen før til Benny Friis i Hornslet Tlf REDAKTION Carsten Tranberg-Krab, (ansv.) Tryk: Hornslet Bogtrykkeri Fristen for stof til næste nr. er d. 22. oktober 2014 Mens sognegården er under ombygning, er kirkekontoret og sognepræst Lene Hauges kontor flyttet til en barak/ skurvogn på p-pladsen foran sognegården. BEMÆRK NY WEBADRESSE:

12 NYE KOR-TIDER OM TORSDAGEN: HORNSLET KIRKE BØRNEKOR for 3. til 5. klasse Koret synger med til udvalgte gudstjenester og koncerter i løbet af året HORNSLET KIRKES UNGDOMSKOR for 6. klasse og opefter, Koret synger med til alle gudstjenester og koncerter i løbet af sæsonen HORNSLET KIRKES VOKSENKOR for alle der har lyst Koret, der er et blandet kor (SAB for tiden), synger med til udvalgte gudstjenester i løbet af året og synger også koncerter i alle stilarter Sognegården er under ombygning. Foreløbig indtil og med november Derfor er der kor i kirken indtil da. Første gang er torsdag 4. september I foråret 2015 er der også mulighed for kirkekor for de yngste på skolen. 0. til 2. klasse får mulighed for at være med i Spirekoret der. Det er gratis at synge i Hornslet kirkes kor. Nattetid med mus på loftet og andre orgelstykker Søndag den 2. november kl spiller Hornslet kirkes organist Thomas Lennert en koncert med egne værker. Det er ofte egne værker der bliver spillet til søndagens gudstjenester. Så mange vil nok kende repertoiret. Men her er altså en mulighed for at høre en del af dem samlet. At koncerten falder i uge 44 er ekstra smart, da det jo er Spil Dansk ugen. Det er primært fra samlingen Små orgelstykker Thomas spiller denne aften, men andre værker bliver det også til. Thomas Lennert har været organist i nogle år nu. Han har i årenes løb skrevet en del orgelstykker til brug for særlige lejligheder eller - dage. Kolleger har vist interesse for værkerne, og derfor udgav han i januar 25 værker fra hans hånd samt ét fra hustruen Birgitte Hyldgaard Rathje, samlet i udgivelsen Små orgelstykker. Thomas Lennerts eget forlag THL Musik står for udgivelsen med stor støtte fra DPA og KODA (www.dpa.org, Foto af Kjeld Storgaard Pedersen

JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE

JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 1 7. årgang JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE FILMKLUB LITTERATURCAFÉ JULEHJÆLP DE 9 LÆSNINGER INSPIRATIONSAFTENER SOGNEPOST december 2013, januar og februar 2014 Marthas

Læs mere

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 2 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN SOGNEPOST marts, april og maj 2014 Sæt kærligheden fri elsk livet! Af sognepræst Carsten

Læs mere

NYT FRA TVEJE MERLØSE KIRKE SEPTEMBER - NOVEMBER 2014 13. ÅRGANG - NR. 4

NYT FRA TVEJE MERLØSE KIRKE SEPTEMBER - NOVEMBER 2014 13. ÅRGANG - NR. 4 NYT FRA TVEJE MERLØSE KIRKE SEPTEMBER - NOVEMBER 2014 13. ÅRGANG - NR. 4 Side 10: Film og foredrag om C.S. Lewis Side 11: Foredrag: Skæld ud på Gud Side 12: En rejse i Det Gamle Testamente Tveje Merløse

Læs mere

KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne

KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne KIRKEBLADET Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev sogne Nr. 4 September - Oktober - November 2015 21. årgang Haurum Sall Granslev Houlbjerg Konfirmationsdatoer Velkommen til de nye konfirmander Se velkomstfolder

Læs mere

SEPTEMBER / / - OKTOBER - NOVEMBER

SEPTEMBER / / - OKTOBER - NOVEMBER Kirkebladet. Foto: Søren Kirkemann Agri-Egens / Knebel-Rolsø / Tved-Helgenæs-Vistoft SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 www.mols-helgenaes.dk INDHOLD 3 Høsttanker 4 Det sker i efterårsferien 5 Særlige

Læs mere

for Paarup Sogn Nr. 1-65. årgang marts - august 2015 www.paarupkirke.dk Facebook: Paarup Kirke

for Paarup Sogn Nr. 1-65. årgang marts - august 2015 www.paarupkirke.dk Facebook: Paarup Kirke for Paarup Sogn Nr. 1-65. årgang marts - august 2015 www.paarupkirke.dk Facebook: Paarup Kirke Kirke- og kirkegårdsvandring tirsdag den 8. september 18.30 Vores kirke skal have nyt varmeanlæg og kalkes

Læs mere

SOGNENYT. Sct. Mikkels Sogns Kirkeblad Juni - august 2015

SOGNENYT. Sct. Mikkels Sogns Kirkeblad Juni - august 2015 SOGNENYT Sct. Mikkels Sogns Kirkeblad Juni - august 2015 Nr. 3-31. årgang Gak ud, min sjæl, betragt med flid i denne skønne sommertid Guds underfulde gaver! Se, hvor hvert lille blomsterpar sig yndefuldt

Læs mere

Borum og Lyngby. Sogneblad Nr. 2 Februar 2015. Borum forårsfest den 14. marts. Ny vejviser for Borum og Lyngby er undervejs!

Borum og Lyngby. Sogneblad Nr. 2 Februar 2015. Borum forårsfest den 14. marts. Ny vejviser for Borum og Lyngby er undervejs! Borum og Lyngby Sogneblad Nr. 2 Februar 2015 Kirkenyt Gudstjenester 2-3 Sang tegning 4 Maja og David 9 Højmesse 11 Sogneindsamling 19-20 Audio Feel 21 Liva Mo 23 Mobilindsamlingen 31 Nyt fra foreningerne

Læs mere

Skibet. sogne og kirkenyt. Maj 2012 Foto: James Pauls

Skibet. sogne og kirkenyt. Maj 2012 Foto: James Pauls Skibet sogne og kirkenyt 1 Maj 2012 Foto: James Pauls SKIBET SOGN Skibet Sogne- og Kirkenyt Juni-August 2012 93. årg. nr. 3 Bladet udgives af Skibet sogns menighedsråd. Sognepræst Ulrik Overgaard er ansvarshavende

Læs mere

Linoleumssnit af Jens-Andreas D. Elkjær.

Linoleumssnit af Jens-Andreas D. Elkjær. F r e d e n s K i r k e S v e n d b o r g N r. 1 m a r t s - a u g u s t 2 0 1 1 MAGTENS FRISTELSE Af sognepræst Da den daværende tjekkiske præsident Vaclav Havel i 1991 modtog Sonningprisen, holdt han

Læs mere

Tro og tapas Thit Jensen - Den sidste valkyrie Julebasar i Skelgårdskirken SKELGÅRDSKIRKEN Foredrag for teen-forældre November - December 2011

Tro og tapas Thit Jensen - Den sidste valkyrie Julebasar i Skelgårdskirken SKELGÅRDSKIRKEN Foredrag for teen-forældre November - December 2011 SKELGÅRDSKIRKEN Det er her, det sner. Var der gevinst på lodsedlen SAS-koret synger også ved julebasaren i år! Tro og tapas Thit Jensen - Den sidste valkyrie Julebasar i Skelgårdskirken Foredrag for teen-forældre

Læs mere

Organic3. Benjamin Koppel SE OMTALE SIDE 9. Jazzet nytårskoncert:

Organic3. Benjamin Koppel SE OMTALE SIDE 9. Jazzet nytårskoncert: 16 Gudstjenester DECEMBER LINÅ KIRKE SEJS-SVEJBÆK KIRKE Søndag den 1. december 10:30 10:30 1. søndag i advent Sune Haubek Marianne Vigen Smolarz Søndag den 8. december 09:00 10:30 2. søndag i advent Unna-Pernille

Læs mere

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet Nr. 1 2015 VVelkommen nytår og velkommen her Februar Marts April Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne 2 Indholdsfortegnelse: Nyt fra Pastoratsrådet 4 Sogneindsamling 5 Babysalmesang 6 Bogense skole

Læs mere

Kirkebladet for Langeland og Strynø

Kirkebladet for Langeland og Strynø Kirkebladet for Langeland og Strynø Hou Stoense Snøde Bøstrup Tranekær Tullebølle Simmerbølle Rudkøbing Strynø Skrøbelev Longelse Fuglsbølle Lindelse Fodslette Tryggelev Kædeby Humble Ristinge Magleby

Læs mere

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai Kirke Søndermarkskirken Foto: Søren Hauge Carlsen Kirkebladet udgives af Sct. Nicolai sogn - Vejle Løget Kirke Menighedsrådsvalg 2012 Af

Læs mere

BRÆNDKJÆR SOGN. Vi skal bygge broer...

BRÆNDKJÆR SOGN. Vi skal bygge broer... BRÆNDKJÆR SOGN K i r k e b l a d Vi skal bygge broer... 32. årgang nr. 4 september oktober november 2012 KIRKEN HAR MANGE RUM Enhed i forskellighed af sognepræst Ole Pihl Foto: Sund og Bælt Vi skal bygge

Læs mere

De ni sogne. Vinter 2014-15 December, januar og februar. Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge

De ni sogne. Vinter 2014-15 December, januar og februar. Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge De ni sogne Vinter 2014-15 December, januar og februar Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge 2 De ni sogne Kvindesag igen Tekst: Lene Wadskær Lige om lidt

Læs mere

Skibet. Glædelig Jul! T SO

Skibet. Glædelig Jul! T SO SKI Skibet Glædelig Jul! GN T SO BE Sogne og Kirkenyt december 2014 februar 2015 Indholdsfortegnelse Nyt fra Sognepræsten... 4 Nyt fra Menighedsrådet... 5 Nyt fra FDF i Skibet... 6 Bogen, der rørte mig...

Læs mere

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne

Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 KirKebladet for Smidstrup Skærup sogne Afsked med kirkesanger Eva Christensen se side 6-8 Så er vi konfirmeret se side 3-5 19. Årgang Nr. 4 Efterår 2014 Kirkebladet & for Smidstrup Skærup sogne Kirkebladet / 19. årgang / Nr. 4 / Efterår 2014

Læs mere

Menighedsblad Ansgars Sogn. Ansgars Kirke og Ansgargården. Sdr. Boulevard 1 5000 Odense C. Indhold. Adresser...side 2. Præsten har ordet...

Menighedsblad Ansgars Sogn. Ansgars Kirke og Ansgargården. Sdr. Boulevard 1 5000 Odense C. Indhold. Adresser...side 2. Præsten har ordet... ansgarnyt Indhold Maj juni juli aug 2015 Adresser...side 2 Præsten har ordet...side 3 Aktiviteter i kirken...side 4 Koncerter i kirken...side 5 Oversigtskalender...side 6 Nyt fra Menighedsrådet...side

Læs mere

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale:

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale: KIRKEBLADET E F T E R Å R V I N T E R 2 013 H Ø J B Y L U M S Å S O D D E N Kirkekunstneren Niels Larsen Stevns (1864-1941) er kendt for sine fantastiske altertavler, hvor han ville male Kristus i det

Læs mere

WWW.HOLBAEKKIRKE.DK SKT. NIKOLAI SOGN SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 NYD DIN HVERDAG, DEM ER DER FLEST AF...

WWW.HOLBAEKKIRKE.DK SKT. NIKOLAI SOGN SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 NYD DIN HVERDAG, DEM ER DER FLEST AF... WWW.HOLBAEKKIRKE.DK SKT. NIKOLAI SOGN SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 NYD DIN HVERDAG, DEM ER DER FLEST AF... Sognepræst Hanne Mejlhede (kbf) Kirkestræde 2B, 4300 Holbæk Tlf. 5943 2087 / 4059 9718 e-mail:

Læs mere

Trinitatis Kirke. - kirken midt i. Trinitatis Kirke og Sognegård 2014/15 Møder og studiekredse Koncerter Aktiviteter for alle aldre

Trinitatis Kirke. - kirken midt i. Trinitatis Kirke og Sognegård 2014/15 Møder og studiekredse Koncerter Aktiviteter for alle aldre Trinitatis Kirke - kirken midt i Trinitatis Kirke og Sognegård 2014/15 Møder og studiekredse Koncerter Aktiviteter for alle aldre www.trinitatis-kirke.dk Kirken midt i... Trinitatis Kirke henvender sig

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP Kirkerne i Vipperød marts april maj 2012 En levende kirke er altid i bevægelse - og fuld af liv. Det gælder også her i Vipperød. hvor der sidste år var 10.500, der deltog i en af årets mange gudstjenester

Læs mere

Mou sognehilsen. Dokkedal Dagene. Mad & Tro. kirker. med nyt fra foreningerne. Mou Kirke. Dokkedal Kirke.

Mou sognehilsen. Dokkedal Dagene. Mad & Tro. kirker. med nyt fra foreningerne. Mou Kirke. Dokkedal Kirke. Mou sognehilsen med nyt fra foreningerne Dokkedal Dagene Mad & Tro Mou Kirke. Døvegudstjeneste Kirkefrokost Babysalmesang Dokkedal Kirke. fyld danmarks kirker august november 2014 adresser www.mousogn.dk

Læs mere

Fællesrådet. Formålsparagraffen blev vedtaget således: På baggrund af situationen har forretningsudvalget

Fællesrådet. Formålsparagraffen blev vedtaget således: På baggrund af situationen har forretningsudvalget Fællesrådet Holme-Højbjerg-Skåde Fællesråd: Ole Jean Nielsen Tlf. 86271514-20411514 www.8270hhs.dk Repræsentantskabsmøde Holme-Højbjerg-Skåde Fællesråd har afholdt sit årlige ordinære repræsentantskabsmøde

Læs mere

18. årg. nr. 2 august 2013. Sommer i sognet

18. årg. nr. 2 august 2013. Sommer i sognet 18. årg. nr. 2 august 2013 Sommer i sognet Besøg hos Lars Pedersen se side 4 Ny sognemedhjælper se side 8 Jubilæumsaktiviteter se side 25 Diverse oplysninger Raklev Kirke Sognepræst Helle Brink Hestehavebakken

Læs mere

KIRKEBLADET SEPTEMBER DECEMBER 2011 NR. 3 GALTEN SKOVBY SKIVHOLME SJELLE SKJØRRING

KIRKEBLADET SEPTEMBER DECEMBER 2011 NR. 3 GALTEN SKOVBY SKIVHOLME SJELLE SKJØRRING KIRKEBLADET SEPTEMBER DECEMBER 2011 NR. 3 GALTEN SKOVBY SKIVHOLME SJELLE SKJØRRING Sculptures by the sea af Line Nilsson Ravn Kunst fra hele verden, har netop som mange vil vide, gennem en måned, prydet

Læs mere

Oktober. September. November. 24. årgang. Nr. 3. Langenæs Kirke & Sogn. Til samtlige husstande

Oktober. September. November. 24. årgang. Nr. 3. Langenæs Kirke & Sogn. Til samtlige husstande September Oktober November 2011 Nr. 3 24. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Efterår Byger, som går og kommer, det er den danske sommer. Sådan har vi oplevet det igen i år men også den

Læs mere

Sankt Lukas Kirke PÅSKE PINSE. Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2014. www.sktlukaskirke.dk

Sankt Lukas Kirke PÅSKE PINSE. Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2014. www.sktlukaskirke.dk Sankt Lukas Kirke Kirkeblad nr. 1 1. marts 31. maj 2006 Kirkeblad nr. 2 1. april 30. juni 2014 PÅSKE PINSE www.sktlukaskirke.dk www.sktlukaskirke.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Præsten skriver... 3 Særlige gudstjenester...

Læs mere