nr årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE"

Transkript

1 nr årgang DIAKONIENS DAGE FILMKLUB HØSTGUDSTJENESTE HØJSKOLEFORMIDDAGE september, oktober, november 2014

2 Diakoniens dage NOVEMBER 2014 I HORNSLET Af sognepræst Carsten Tranberg-Krab Diakoni betyder tjeneste og i kirkelig sammenhæng er diakoni et udtryk for menighedens hjælp til dem, der har hjælp behov. I tidligere tider var den kirkelige diakoni det væsentlige element i samfundets omsorg for syge og nødlidende. Med fremkomsten af den moderne velfærdsstat i løbet af 1900-tallet, blev det meste af kirkens diakonale, sociale arbejde overtaget af staten og udøvet af denne ud fra retningslinjer om borgernes ret og pligt. I de seneste 10 år er den sociale nød også her i Danmark vokset og dermed også den sociale opgave for stat og kommuner. De kirkelige diakonale organisationer (fx Kirkens Korshær og KFUM s sociale arbejde) har holdt diakonien varm for folkekirken i de år, hvor den diakonale forpligtelse trådte lidt i baggrunden pga. velfærdsstatens overtagelse af samfundets grundlæggende sociale forpligtelse på den nødstedte. Nu er der igen brug for kirkens diakonale engagement i samfundet! Flere steder og på flere områder rækker stat og kommune ud mod civilsamfundet for i fællesskab bedre at kunne håndtere de stigende udfordringer på det sociale område. Det sker bl.a. i Syddjurs kommune, hvor kirken sammen med andre civilsamfunds-aktører er blevet inddraget i dialog omkring et fælles samfundsansvar for de mennesker, der af den ene eller den anden grund er blevet hægtet af samfundet og er endt i fattigdom, hjemløshed, ensomhed eller misbrug.

3 Kirkerne i Syddjurs Provsti ønsker at tage den diakonale udfordring op og inviterer alle til Diakoniens Dage 2014, der foregår i Hornslet Hallerne lørdag d. 22. november og dagen efter, søndag d. 23. november i Hornslet kirke. Lørdag d. 22. november kommer forskellige debattører og aktører på velfærdsområdet og giver deres bud på et fælles socialt ansvar: biskop Kjeld Holm, Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V), næstformand i folketingets socialudvalg, MF Anne-Mette Winther Christiansen (V), Lotte Heise o.a. lægger vejen forbi Hornslet Hallerne. Derudover er der mulighed for at gøre en god, social ansvarlig handel i de mange boder, hvor Kirkens Korshærs frivillige sælger gode ting og sager, møbler, stumper og tøj fra deres mange butikker rundt omkring i landet. Der vil også være en konfirmandaktion, hvor Syddjurs konfirmander er inviteret til at komme og gøre en indsats på dagen. Så kom og gør en god handel og få et debatindspark omkring vores fælles, sociale ansvar ved en fornem flok af engagerede debattører og en masse frivillige fra Kirkens Korshær. Det endelige program kan findes på Hornslet kirkes hjemmeside, når vi når ud på efteråret. Dagen efter, søndag d. 23. november kl er der diakoni-gudstjeneste i Hornslet kirke for alle, hvor vi i fællesskab skal synge en diakoni-salme, skrevet til lejligheden af salmedigter Iben Krogsdal og sat i musik af organist Thomas Lennert. Musikken under gudstjenesten bliver leveret af Hornslet kirkes PULS-orkester, bestående af bas, trommer og klaver. Alt overskud fra weekenden går til Kirkens Korshærs sociale arbejde blandt samfundets mest udsatte mennesker. Vel mødt til en inspirerende, debatskabende og fornøjelig weekend i diakoniens tegn!

4 HORNSLET KIRKEFILMKLUB Når efterårsmørket tager til, regnen synes tungere prisaftaler, kommer både han, firmaet og hans familie hurtigt under et voldsomt, mafialignende pres og skoven falmer trindt om land ja så er det tid for kirkefilmklubben at vågne op af sommerhiet og fra de store selskaber. Den unge entreprenør havner genindtage biografens trygge rammer. i et nærmest uløseligt dilemma; skal han gå med Igen i år er Hornslet kirkefilmklub et samarbejde mellem kampen op og risikere alt? Filmen er baseret og få fred og økonomisk tryghed - eller tage Hornslet og Skødstrup kirker og på sandfærdige hændelser kulturhuset Kom-Bi. Og selvfølgelig ser vi alle filmene i Kom- kamp mod en korrumperet om en ihærdig iværksætters Bi. Vi starter sæsonen ud med overmagt med hele sit eksistensgrundlag som indsats. en ægte Bibel-kioskbasker fra Den amerikanske filmatisering af Noa-fortællingen fra d. 9. december kl Vores julefilm ser vi tirsdag Det Gamle Testamente skriver sig ind NICEVILLE fra 2010 foregår i en række af dramatiske katastrofefilm, hvor der ikke er sparet på ef- En ny racelov er netop blevet indført. i 60 ernes Mississippi, USA. fekterne sådan som kun Hollywood Adskillelsen mellem hvide og sorte er kan smide en storfilm af sig. Vi mødes pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux tirsdag d. 21. oktober kl og følger, hvordan NOA (spillet af Russel Crowe han kan rædsel. Så meget desto mere fantastisk - og modigt Klan hærger, og sorte lever i skræk og noget med de store historiske film fra Hollywood) - er det da også, da den sorte tjenestepige Aibileen indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter. bliver givet en guddommelig mission: han skal bygge en ark for at redde alle skabninger fra den Skeeter har sat sig for at beskrive tilværelsen for en kommende oversvømmelse. Tirsdag d. 11. november kl flytter vi film-fokus op til vores egen tid Men det er ikke nok med kun én stemme. Langsomt, række sorte tjenestepiger og Aibileen er den første. og vore egne breddegrader, når vi ser den danske møjsommeligt - og i dybeste hemmelighed - lykkes det at rekruttere andre kvinder og få dem til at film fra 2013; KARTELLET, der handler om det dilemma, vi kan finde os selv i, når vi følger vores samvittighed. Anders W. Berthelsen spiller en ung indeha- Filmene introduceres på skift af sognepræsterne Erik fortælle deres historie med livet som indsats. ver af et VVS-firma. Da han underbyder nogle større Søndergaard og Carsten Tranberg-Krab. Billetterne entreprenørvirksomheder i en række kommunale koster kr. 65,- pr. film og bestilles og betales i Kom-Bi. udbudsrunder og nægter at indgå i deres ulovlige Vel mødt i biografmørket! BILLETTERNE KOSTER KR. 65,- PR. FILM OG BESTILLES OG BETALES I KOM-BI.

5 PULSGUDSTJENESTER RYTMISKE GUDSTJENESTER NYE TONER PULS-gudstjenesten har de samme grundlæggende rammer, som den velkendte gudstjeneste. Der er den samme overordnede gang i gudstjenesten og tekstlæsningerne følger kirkeåret. Men sproget er nutidigt og musikken til vores salmesang er i hænderne på et lille hus-band, bestående af trommer, bas og klaver. Der er masser af muligheder for at du bliver involveret i PULS-gudstjenesterne i de praktiske forberedelser eller i selve gudstjenesten. Har du lyst til det, kan du kontakte en af præsterne. PULS-gudstjenester søndag d. 28. september, søndag d. 26. oktober og søndag d. 23. november kl PULS-gudstjenesten søndag d. 23. november er en diakoni-gudstjeneste med særligt fokus på kirkens ansvar for udsatte mennesker. Se nærmere om Diakoniens dage andetsteds i bladet. litteratur-café V/ SOGNEPRÆST LENE HAUGE Vi er en flok læseglade mennesker, der mødes for at diskutere månedens bog. Bøgerne gennemgås ikke som et litteraturforedrag, men der diskuteres, hvad de siger os om det at være menneske, og hvad de siger om den kristne tro, der på forunderlig vis ligger mere eller mindre tydelig som skjult eller direkte baggrundsstof for de allerfleste af bøgerne. Deltagerne plejer at byde ivrigt ind med, hvad bogen har fået dém til at tænke over, og ofte diskuteres der relevante etiske emner, som bøgerne lægger op til. Forsamlingen er præget af en lyst til at give SIT bud på, hvad bogen har sagt en og sat gang i af tanker uden at man overhovedet behøver vide noget som helst om forfatteren eller noget som helst andet. Der snakkes løbende om, hvad deltagerne kunne have lyst til at læse, og vi skifter lidt mellem forskellige genrer. I efteråret, hvor sognegården ombygges, mødes vi den sidste fredag i hver måned kl på Hornslet Bibliotek, der har stillet en sal til rådighed for os læseglade. Lene Hauge sørger for at bestille bøger hjem og kommer også altid med et par ord om den næste måneds bog, så deltagerne ved, hvad de skal kigge særligt efter. Det hele foregår over en kop kaffe og et rundstykke til 20 kr. Har du lyst til at være med, er du meget velkommen. Du bedes kontakte sognepræst Lene Hauge først eller tlf ), som så vil sørge for at bestille bøger hjem til alle fra biblioteket.

6 HORNSLET KIRKEKALENDER AUGUST ONSDAG 27/8 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, CTK FREDAG 29/8 KL LITTERATURCAFÉ SØNDAG 31/8 KL GUDSTJENESTE, 11. S. E. TRINITATIS, LH SEPTEMBER MANDAG 1/9 KL BABYSALMESANG ONSDAG 3/9 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 3/9 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 7/9 KL GUDSTJENESTE, 12. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 8/9 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 9/9 KL HØJSKOLEUDFLUGT TIL GAIA MUSEUM I RANDERS SØNDAG 14/9 KL GUDSTJENESTE, 13. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 15/9 KL BABYSALMESANG ONSDAG 17/9 KL PØLSEHORNSGUDSTJENESTE, CTK SØNDAG 21/9 KL HØSTGUDSTJENESTE, 14. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 22/9 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 23/9 KL HØJSKOLEFORMIDDAG ONSDAG 24/9 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, LARS NYMARK FREDAG 26/9 KL LITTERATURCAFÉ SØNDAG 28/9 KL PULS-GUDSTJENESTE, 15. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 29/9 KL BABYSALMESANG OKTOBER ONSDAG 1/10 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 1/10 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 5/10 KL GUDSTJENESTE, 16. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 6/10 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 7/10 KL HØJSKOLEFORMIDDAG I KOM-BI SØNDAG 12/10 KL GUDSTJENESTE, 17. S. E. TRINITATIS, LH

7 EFTERÅR 2014 SØNDAG 19/10 KL GUDSTJENESTE, 18. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 20/10 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 21/10 KL HØJSKOLEUDFLUGT TIL MUSEUM OVARTACI I RISSKOV TIRSDAG 21/10 KL KIRKEFILMKLUB I KOM-BI: NOA ONSDAG 22/10 KL PØLSEHORNSGUDSTJENESTE, LH SØNDAG 26/10 KL PULS-GUDSTJENESTE, 19. S. E. TRINITATIS, CTK MANDAG 27/10 KL BABYSALMESANG ONSDAG 29/10 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, EVA PEDERSEN FREDAG 31/10 KL LITTERATURCAFÉ NOVEMBER SØNDAG 2/11 KL GUDSTJENESTE, ALLE HELGEN, LH+CTK SØNDAG 2/11 KL ORGELKONCERT NATTETID MED MUS PÅ LOFTET MANDAG 3/11 KL BABYSALMESANG ONSDAG 5/11 KL FYRAFTENSSANG ONSDAG 5/11 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE FREDAG 7/11 BØRNEKULTURNAT SØNDAG 9/11 KL GUDSTJENESTE, 21. S. E. TRINITATIS, LH MANDAG 10/11 KL BABYSALMESANG TIRSDAG 11/11 KL KIRKEFILMKLUB I KOM-BI: KARTELLET SØNDAG 16/11 KL GUDSTJENESTE, 22. S. E. TRINITATIS, CTK ONSDAG 19/11 KL PØLSEHORNSGUDSTJENESTE, CTK LØRDAG 22/11 KL DIAKONIENS DAGE I HORNSLET HALLERNE SØNDAG 23/11 KL DIAKONI-PULS-GUDSTJENESTE, CTK ONSDAG 26/11 KL GUDSTJENESTE PÅ ROSENGÅRDEN, LH FREDAG 28/11 KL LITTERATURCAFÉ SØNDAG 30/11 KL GUDSTJENESTE, 1. S. I ADVENT, CTK DECEMBER ONSDAG 3/12 KL FYRAFTENSSANG M. FREDSLYSET ONSDAG 3/12 KL MENIGHEDSRÅDSMØDE SØNDAG 7/12 KL GUDSTJENESTE, 2. S. I ADVENT, LH

8 Høstgudstjeneste og auktion Søndag d. 21. september kl er der høstgudstjeneste i Hornslet kirke. I år er der ikke kirkefrokost efterfølgende, da sognegården er lukket ned under ombygningen. Men der vil blive en kop kaffe, en brik juice og en småkage efter gudstjenesten, hvor vi samles i tak for alle gode gaver, vi modtager i skaberværket. Igen i år opfordrer vi alle både yngre og ældre, små og store til at medbringe en høstgave. Det kunne være en pose æbler, en kurvfuld boller, et glas rødbeder alle gode gaver, kort sagt. Kirken vil blive pyntet op med disse gaver og efter gudstjenesten vil de blive bortauktioneret. Indtægten fra auktionen bliver lagt oven i høstofferet (indsamlingen) fra gudstjenesten og alle pengene går til Kirkens Korshærs arbejde i Aarhus blandt udstødte og svage grupper. De indsamlede midler fra denne dag er således en del af det, Hornslet kirke har forpligtet sig på i det fadderskab, vi har tegnet til Kirkens Korshær i Aarhus. Så kom og vær med til en festlig og anderledes gudstjeneste, hvor vi sætter fokus på, at der efter en god høst skal lades noget tilbage til dem, der har behov. Børnekulturnat På linje med tidligere år spiller kirkerne i Rosenholm-området et kort ind i børnekulturnatten I år er det under overskriften Overraskelser i byen. Så mød op fredag d. 7. november 2014 i Hornslet kirke og se, hvad samarbejdet mellem Lime-Hvilsager, Mørke, Ådalens og Hornslet kirker byder ind med. Nærmere beskrivelse og info om tidspunkt følger i løbet af september/oktober i materialet fra børnekulturnatten samt på Hornslet kirkes hjemmeside. Så hold godt øje med overraskelsen fra Hornslet kirke! Fyraftenssang Første onsdag i hver måned (3/9, 1/10, 5/11 og 3/12) kl er det muligt at slutte dagen og begynde aftenen i kirkerummets ro. Vi mødes til en halv times sang og får måske et par ord med på vejen. Ved årets sidste fyraftenssang onsdag d. 3. december vil vi traditionen tro også modtage Fredslyset fra Betlehem, der bringes til os af en repræsentant fra Sankt Georgs Gilderne og bæres ind i kirken af en Hornslet-spejder. Medbringer man selv en staldlygte eller lign. med lys i, kan man få tændt sit eget lys og på den måde tage flammen med ud i verden og hjem.

9 SPECIELT FOR BØRN OG BØRNEFAMILIER Babysalmesang Babysalmesang starter op igen mandag d. 1. september! Holdet mødes hver mandag kl til og med mandag d. 10. november undtaget mandag i uge 42. Babysalmesang er for børn op til ca. 10 mdr. og deres forældre. Vi mødes i kirkens smukke rum til 45 minutters musikoplevelser. Vi synger danser, lytter og sanser. Vi synger børnesange og nye og gamle salmer. Vi kigger på smukke sæbebobler og vi lytter til klokkespil og skønne orgeltoner. Når vi har sunget og danset, bliver der serveret kaffe og te og så er det tid til snak og hyggeligt samvær. Gennem deltagelse i babysalmesangsgruppen får du lært dejlige sange og sanglege, som du kan tage med hjem til glæde for dig og dit barn. Mange deltagere oplever, at de kan berolige trætte og grædende børn blot ved at synge de sange for dem, som børnene kender fra babysalmesang. Som en bonus lærer du andre mødre, fædre og babyer at kende, som også er hjemme på barsel og det kan føre til meget andet hyggeligt. Forløbet koster kr. 300,-, der betales på kirkekontoret. Har man vanskeligt ved at klare denne betaling, kan man henvende sig til en af præsterne. Spørgsmål? Kontakt Lisbeth Frandsen, tlf , mail: Tilmelding efter først-til-mølle-princippet skal ske til kirkekontoret. Se kontaktoplysninger og åbningstider sidst i bladet. Fredagsfamilien Fredagsfamilien er en samling familier fra Hornslet og omegn, der som regel mødes i Hornslet sognegård eller private hjem og også deltager i gudstjenester og andre arrangementer sammen. Aftenerne er bygget på familiens præmisser med fælles spisning, fælles aktiviteter og andagt. Alle interesserede kan kontakte sognepræst Lene Hauge for information og tilmelding. pøolsehornsgudstjenester Onsdag 17/9, onsdag 22/10 og onsdag 19/11 kl holder vi hverdagsgudstjeneste i børnehøjde, hvor børnene kan komme tæt på det, der sker og være med på første række. Gudstjenesten varer ca. en halv time og bagefter spiser vi pølsehorn sammen. Sognegården er lukket ned under ombygning og derfor er den traditionelle spaghetti med kødsovs erstattet af vores gode og praktiske ven; pølsehornet, som kan spises overalt og altså også i kirken. Gudstjenesten og den fælles spisning er en god og meget hyggelig anledning til at mødes med andre børnefamilier på børnefamiliers præmisser. Spisningen koster 10,- for voksne og er gratis for børn. Tilmelding hertil ønskes til kirkekontoret mandag i samme uge som gudstjenesten. sms service Tilmeld dig på tlf eller mail: og få direkte besked, når der er særlige aktiviteter for børn

10 SKÆVE VINKLER PÅ VIRKELIGHEDEN HØJSKOLEFORMIDDAGE Ligesom stort set alt andet, der foregår ved Hornslet kirke, er også efterårets højskoleformiddage præget af, at sognegården er under ombygning. Så dette efterår er vi meget ude af huset. Vi afholder som sædvanlig fire højskoleformiddage dette efterår under titlen Skæve vinkler på virkeligheden. Tirsdag 9/9 kl. 10 stiger vi på bussen, der holder på P-pladsen foran kirken og kører til Randers, hvor vi besøger Gaia Museum, der udstiller kunstværker udført af mennesker, der på forskellig vis er sat uden for normalitetsbegrebet. Ud over den faste udstilling er der på Gaia i september en særudstilling om fængselskunst, hvor vi får lejlighed til at se genstande og værker, skabt af tidligere indsatte i det gamle Horsens Statsfængsel fra starten af 1900-tallet og op til dette århundrede. Vi skal også se en rekonstruktion af den fængselscelle, der dannede ramme om Nelson Mandelas liv i 27 år hans historie er en påmindelse om, at vi hele tiden skal huske, at det er de såkaldt normale, der definerer, hvem der er normale og hvem, der ikke er. Vi bliver vist rundt på museet, spiser en god frokost i museumscaféen og får også tid til et besøg i museumsbutikken, før vi drager mod Hornslet, så vi er hjemme lidt over to. Prisen for denne tur er kr. 150,- inkl. buskørsel og frokost m. drikkevarer. Milos Forman filmatiserede i 1975 Ken Keseys roman fra 1962 Gøgereden (på eng.: One flew over the Cuckoos Nest). Filmen og Jack Nicholson i hovedrollen som McMurphy modtog flere oscars og velfortjent, for den sætter på uforlignelig vis normalitetsbegrebet på spidsen og udfordrer vores blik på, hvem der egentlig er de gale. Tirsdag 23/9 kl mødes vi i kirken og bliver introduceret til filmen og tirsdag 7/10 kl ser vi så Gøgereden i Kom-Bi. Prisen for kaffe og brød er kr. 20,- tirsdag 23/9 og kr. 40,- tirsdag 7/10 (inkl. film). Tirsdag 21/10 kl. 10 skal vi atter med bussen fra P- pladsen foran kirken. Denne gang er destinationen museum Ovartaci ved Psykiatrisk hospital i Risskov. Vi skal have hele to rundvisninger denne tirsdag. Vi skal først se Psykiatrisk Historisk Museum, der giver et indblik i, hvordan behandlingsformerne og ikke mindst menneskesynet har ændret sig gennem tiden fra hospitalets indvielse i 1852 og frem til i dag. Derefter bliver vi vist rundt på Kunstmuseet, der indeholder kunstværker af psykiatriske patienter, der har været indlagt på hospitalet gennem tiden. Den mest kendte kunstner er Louis Marcussen, der også var kendt under navnet Ovartaci. Mellem de to rundvisninger vil vi indtage et godt stjerneskud i caféen og vi slutter også dagen af i caféen med kaffe og kage. Vi når lige et smut i museumsbutikken, inden vi kører hjem mod Hornslet, hvor vi er tilbage ca Prisen for turen til Risskov er kr. 150,- inkl. buskørsel, mad og drikke. Besøg Kirkens Korshærs galleri og store genbrugsforretning på Eskerodvej 18 i Hornslet GALLERI Torsdag og fredag kl , lørdag kl Mail: Hjemmeside: kirkens-korshaers-galleri.dk GENBRUGSEN Mandag - fredag: lørdag kl , tlf:

11 SÅDAN GØR MAN VED Fødsel. Hvis I er gift sker anmeldelsen automatisk af jordemoderen til kirkekontoret. Hvis I ikke er gift, og hvis I vil have fælles forældremyndighed, skal I udfylde en Omsorgs- & ansvarserklæring. Dette skal gøres på Anmeldelsen af fælles forældremyndighed skal ske senest 14 dage efter fødslen. Dåb bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Ved dåb opgives navn og adresser på mindst 2 og højst 5 faddere. Navngivning foretages på senest 6 måneder efter barnets fødsel. Vielse bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Herefter skal I henvende jer til jeres kommune for at få lavet en prøvelsesattest. Prøvelsesattesten skal sendes til kirkekontoret sammen med navne og adresse på 2 vidner, som skal være til stede under vielsen. Det er gratis at få ændret navn i forbindelse med en vielse. Navneændringen skal foretages i bopælssognet. Navneændringen foretages på www. borger.dk.. Navneændring skal ske på Det koster 500,- kr. at få behandlet en anmodning om navneændring. Dødsfald. Senest 2 dage efter dødsfaldet skal dette anmeldes på Anmodning om begravelse/bisættelse skal ske til kirkekontoret. Alle henvendelser bedes rettet til HORNSLET KIRKEKONTOR Rodskovvej 4, 8543 Hornslet Tlf mandag - fredag kl. 9-13, torsdag tillige kl NAVNE & NUMRE Sognepræst Carsten Tranberg-Krab Møllestedet 4, 8543 Hornslet tlf , Sognepræst Lene Hauge Skjoldballen 21, 8543 Hornslet tlf , Mandag er præsternes fridag Graver Kurt Laursen Tlf & Træffes tir-fre kl på Hornslet kirkegård Organist Thomas H. Lennert Tlf , Kordegn Michael Rosendal Tlf , Menighedsrådsformand Jørgen Andersen Tlf & , Kirkeværge Erik Silkjær Pedersen Tlf & , TRANSPORT? Kirkebilen kører til alle arrangementer og gudstjenester. Enhver kan gratis benytte den. Ring senest dagen før til Benny Friis i Hornslet Tlf REDAKTION Carsten Tranberg-Krab, (ansv.) Tryk: Hornslet Bogtrykkeri Fristen for stof til næste nr. er d. 22. oktober 2014 Mens sognegården er under ombygning, er kirkekontoret og sognepræst Lene Hauges kontor flyttet til en barak/ skurvogn på p-pladsen foran sognegården. BEMÆRK NY WEBADRESSE:

12 NYE KOR-TIDER OM TORSDAGEN: HORNSLET KIRKE BØRNEKOR for 3. til 5. klasse Koret synger med til udvalgte gudstjenester og koncerter i løbet af året HORNSLET KIRKES UNGDOMSKOR for 6. klasse og opefter, Koret synger med til alle gudstjenester og koncerter i løbet af sæsonen HORNSLET KIRKES VOKSENKOR for alle der har lyst Koret, der er et blandet kor (SAB for tiden), synger med til udvalgte gudstjenester i løbet af året og synger også koncerter i alle stilarter Sognegården er under ombygning. Foreløbig indtil og med november Derfor er der kor i kirken indtil da. Første gang er torsdag 4. september I foråret 2015 er der også mulighed for kirkekor for de yngste på skolen. 0. til 2. klasse får mulighed for at være med i Spirekoret der. Det er gratis at synge i Hornslet kirkes kor. Nattetid med mus på loftet og andre orgelstykker Søndag den 2. november kl spiller Hornslet kirkes organist Thomas Lennert en koncert med egne værker. Det er ofte egne værker der bliver spillet til søndagens gudstjenester. Så mange vil nok kende repertoiret. Men her er altså en mulighed for at høre en del af dem samlet. At koncerten falder i uge 44 er ekstra smart, da det jo er Spil Dansk ugen. Det er primært fra samlingen Små orgelstykker Thomas spiller denne aften, men andre værker bliver det også til. Thomas Lennert har været organist i nogle år nu. Han har i årenes løb skrevet en del orgelstykker til brug for særlige lejligheder eller - dage. Kolleger har vist interesse for værkerne, og derfor udgav han i januar 25 værker fra hans hånd samt ét fra hustruen Birgitte Hyldgaard Rathje, samlet i udgivelsen Små orgelstykker. Thomas Lennerts eget forlag THL Musik står for udgivelsen med stor støtte fra DPA og KODA (www.dpa.org, Foto af Kjeld Storgaard Pedersen

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE

nr. 3 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 3 7. årgang DÅBSTRÆF FRILUFTSGUDSTJENESTE OMBYGNING AF SOGNEGÅRDEN SLOTSGUDSTJENESTE SOGNEPOST juni, juli og august 2014 ? Spørgsmål til præsten om alt fra vielser under åben himmel

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 6. årgang BØRNEKULTURNAT HØSTGUDSTJENESTE PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG FILMKLUB LITTERATURCAFÉ SOGNEPOST

nr. 4 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 6. årgang BØRNEKULTURNAT HØSTGUDSTJENESTE PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG FILMKLUB LITTERATURCAFÉ SOGNEPOST WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 4 6. årgang BØRNEKULTURNAT HØSTGUDSTJENESTE PULSGUDSTJENESTER FILMKLUB LITTERATURCAFÉ SOGNEPOST september, oktober, november 2013 Og er vort syndemål end stort, Af Sognepræst Carsten

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE KRISTUSKRANSEN PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG DÅBSTRÆF FYRAFTENSSANG FESTIVALGOSPEL 2013

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE KRISTUSKRANSEN PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG DÅBSTRÆF FYRAFTENSSANG FESTIVALGOSPEL 2013 WWW.Hornsletkirke.Dk nr. 3 6. årgang SLOTSGUDSTJENESTE KRISTUSKRANSEN PULSGUDSTJENESTER BABYSALMESANG DÅBSTRÆF FYRAFTENSSANG FESTIVALGOSPEL 2013 SOGNEPOST juni, juli, august 2013 Hvad skal jeg sige? Af

Læs mere

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 8. årgang PÅSKE KONFIRMATION SOGNEINDSAMLING FRILUFTSGUDSTJENESTE FORÅRSKONCERTER

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 8. årgang PÅSKE KONFIRMATION SOGNEINDSAMLING FRILUFTSGUDSTJENESTE FORÅRSKONCERTER WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 2 8. årgang PÅSKE KONFIRMATION SOGNEINDSAMLING FRILUFTSGUDSTJENESTE FORÅRSKONCERTER februar, marts, april, maj 2015 At have et Af sognepræst Carsten Tranberg-Krab Når vi bliver

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN

nr. 2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 2 7. årgang FORÅRSKONCERT SOGNEINDSAMLING FESTIVALGOSPEL KONFIRMATIONER PÅSKEN I KIRKEN SOGNEPOST marts, april og maj 2014 Sæt kærligheden fri elsk livet! Af sognepræst Carsten

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE

JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 1 7. årgang JULEGUDSTJENESTER KONFIRMANDGUDSTJENESTE FILMKLUB LITTERATURCAFÉ JULEHJÆLP DE 9 LÆSNINGER INSPIRATIONSAFTENER SOGNEPOST december 2013, januar og februar 2014 Marthas

Læs mere

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE FRILUFTSGUDSTJENESTE FESTIVALGOSPEL BABYSALMESANG SOGNEPOST

nr årgang SLOTSGUDSTJENESTE FRILUFTSGUDSTJENESTE FESTIVALGOSPEL BABYSALMESANG SOGNEPOST nr.2 WWW.HORNSLETKIRKE.DK 10. årgang SLOTSGUDSTJENESTE FRILUFTSGUDSTJENESTE FESTIVALGOSPEL BABYSALMESANG SOGNEPOST juni-juli-august 2017 Inspiration til hjerne og hjerte i billeder og ord af sognepræst

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Vil I være med. Folkekirken tager medansvar og drager omsorg for udsatte! Folkekirken er mere end højmesse, perlegrus og kirkekoncerter!

Vil I være med. Folkekirken tager medansvar og drager omsorg for udsatte! Folkekirken er mere end højmesse, perlegrus og kirkekoncerter! Vil I være med til at arbejde for samfundets udsatte og dermed understrege, at folkekirken er en handlende kirke i forhold til aktuelle, sociale problemer? Folkekirken tager medansvar og drager omsorg

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN ALLE SAMLET I ET FÆLLES BLAD

HK HOVEDSTADEN SENIOR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN ALLE SAMLET I ET FÆLLES BLAD HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld dig de nyeste

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel

CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Kirken på bakken. Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer

Kirken på bakken.  Sct. Peders Kirke. Biskoppen kommer Kirken på bakken www.sct-peders.dk Biskoppen kommer Sct. Peders Kirke Randersugen 2017 Kirken på bakken vil være din ekstra synlige kirke i Randersugen 2017. Velkommen til en lang række aktiviteter i Sct.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg

Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg September 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Lejlighedskor søges! Menighedsrådsvalg Krea-klub eller åben sognegård Babysalmesang et forsøg På bl.a. Facebook kan du se kirkens nye video, hvor medlemmer

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Årgang 7, nr. 9 September 2017 Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Nyt fra Centerlederen Mon sommeren er forbi? I skrivende stund er der ret køligt og vådt og blæsende. Alligevel

Læs mere

Fællesskab i Vangkvarteret

Fællesskab i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 11 28. oktober 2015 Kom og spis med, når fælleshuset holder Mortensaften, tirsdag den 10. november fra kl. 17.30 Kom og mød Kantmaskerne i fælleshuset, onsdag

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015

Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Ideer fra konferencen Kirken på landet den 20. juni 2015 Dette emne vil vi gerne arbejde videre med: Vi har storpastoratet periode 1, og det sigter vel mod fælles menighedsråd. Men: GØR DET IKKE! Vi tåler

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Månedsprogram. Seniorhuset V.O.C. Februar Fællesskab og tid til snak

Månedsprogram. Seniorhuset V.O.C. Februar Fællesskab og tid til snak Månedsprogram Februar 2017 Seniorhuset V.O.C. Fællesskab og tid til snak Godt nytår Alle i Seniorhuset ønskes et godt og velsignet nytår. Et år hvor vi sammen fortsætter den udvikling der er i gang En

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER APRIL 2016 Det sker i Brøndby Livemusik: Otros Aires - Miguel Di Genova Fredag den 29. april kl. 18.45 Argentinsk Tango Aften Kulturhuset Brønden Kulturkalender APRIL 2016 Det sker i Brøndby

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Åbningsugen i Emmauskirken. Program

Åbningsugen i Emmauskirken. Program Åbningsugen i Program SØNDAG I 29. NOV. 10.30 13.30 FESTGUDSTJENESTE MED EFTERFØLGENDE RECEPTION Festgudstjeneste med deltagelse af Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen og s egne præster. Prædiken ved

Læs mere

Hovergården JUNI 2017

Hovergården JUNI 2017 Hovergården JUNI 2017 Pinsebrunch Torsdag den 1. juni kl. 10.30 12.00 Café Oasen Aage Ernstsen spiller på klaveret Pris 62.50 kr. Tilmelding i Café Oasen senest tirsdag den 30. maj eller tlf. nr. 3038

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad sommer 2016

Vanløse Frikirke. Kirkeblad sommer 2016 Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk LÆS OM: Gospelkoncert Sankt Hans på Søvang Børnekirken overnatter i kirken Sommergudstjenester Sommerstævne Musik på Engen Velkommen til Kbh Kirkeblad sommer 2016

Læs mere

Herfra hvor vi står folkekirken i samfundet

Herfra hvor vi står folkekirken i samfundet WWW.HORNSLETKIRKE.DK nr. 2 9. årgang PÅSKENS GUDSTJENESTER SLOTSGUDSTJENESTE DÅBSTRÆF HØJSKOLEFORMIDDAGE marts, april, maj 2016 Herfra hvor vi står folkekirken i samfundet af sognepræst Carsten Tranberg-Krab

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne!

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne! Kære elever og forældre, Her får du de seneste nyheder fra musikskolen. I denne udgave kan du læse om bl.a. Summer Camp i uge 27, Åbent Hus på lørdag, tilmelding til sæson 2014/15, datoer for sommerkoncerter

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Maj/juni 2015 Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Ekstra-valg til brugerråd Fordi et medlem af brugerrådet stopper, har brugerrådet besluttet at afholde valg af et nyt medlem.

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2016

Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Kære sørøvere, prinsesser, superhelte og andet godtfolk. Er I klar til at slå katten af tønden? Nu er det igen

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

BRASILIANSKE STUDIER. Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET

BRASILIANSKE STUDIER. Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET BRASILIANSKE STUDIER Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 2 BRASILIANSKE STUDIER BEM- VINDOS PÅ

Læs mere