Undersøgelse af arbejdsgiverbetalt telefoni i departementerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undersøgelse af arbejdsgiverbetalt telefoni i departementerne"

Transkript

1 Det Politisk-Økonomiske Udvalg PØU alm. del - Bilag 72 Offentligt 17. februar 2006 FAC, MBX/MAR J.Nr Undersøgelse af arbejdsgiverbetalt telefoni i departementerne 1. Indledning Nedenstående undersøgelse er udarbejdet på foranledning af Statsministeriet for at tilvejebringe et overblik over anvendelsen af brug af arbejdsgiverbetalt telefoni i ministerierne, samt belyse hvorledes der følges op på disse ordninger. Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse udsendt til alle departementer, og blev gennemført i oktober Finansministeriet har modtaget besvarelser fra alle 19 departementer. En opsummering af resultaterne følger i afsnit 2 herunder. I afsnit 3 følger Finansministeriets anbefalinger vedrørende arbejdsgiverbetalt telefoni. 2. Resultater 2.1 Arbejdsgiverbetalte telefonordninger og skatteforhold I undersøgelsen er spurgt til følgende ordninger: Fri personlig mobiltelefon: Ordninger hvor medarbejderen kan foretage såvel tjenstlige som private opkald. Ordningen er skattepligtig. Ved fri telefon forstås i skattemæssig henseende, at telefonen er oprettet i arbejdsgivers navn, eller at arbejdsgiver helt eller delvist betaler eller refunderer den skattepligtiges telefonudgifter. Den skattemæssige værdi af fri personlig mobiltelefon udgøres af arbejdsgiverens faktiske udgift, dog højest kr., såfremt arbejdsgiveren har betalt telefonregningen hele året ellers med en forholdsmæssig værdi. Værdiansættelsen omfatter abonnementsudgifter, samtaleudgifter og traditionelle telefonserviceydelser, men ikke f.eks. indsamlingsbidrag, der opkræves via telefonregningen, selve telefonapparatet eller nyopretning af et telefonabonnement. Der indtræder ikke yderligere beskatning, hvis en medarbejder udover mobiltelefonen får stillet yderligere telefoner til rådighed f.eks. i form af fastnettelefon. Fri telefon er fra og med 1. januar 2002 B-indkomst. Arbejdsgiveren skal således ikke indeholde skat af fri telefon, men indberette værdien af denne på den årlige oplysningsseddel. Medarbejderen skal selvangive værdien af fri telefon, men kan reducere den skattemæssige værdi med husstandens privat afholdte telefonudgifter. Overstiger de privat afholdte telefonudgifter 3000 kr., bliver der således ikke noget at selvangive.

2 2 Tjenstlig mobiltelefon: Ordninger hvor medarbejderen alene må anvende telefonen til tjenstlige opkald. Ordningen er ikke skattepligtig. Det er en betingelse herfor, at arbejdsgiveren ved indgåelse af en aftale med medarbejderen pålægger denne ikke at anvende telefonen til privat brug. Enkeltstående opkald til hjemmet fra en mobiltelefon, som arbejdsgiveren har udstyret medarbejderen med som led i arbejdet, udløser dog ikke beskatning. Det afgørende er, at den ansatte ikke anvender mobiltelefonen på en sådan måde, at den faktisk erstatter en egen telefon, men alene anvendes i tæt tilknytning til den ansattes arbejde. Det påhviler i denne forbindelse arbejdsgiveren at føre kontrol hermed, bl.a. via telefonregningen. Arbejdsgiverbetalt fastnettelefon: Ordninger hvor departementet betaler såvel abonnement som samtaler for en fastnetlinje fra medarbejderens bopæl. Linjen kan anvendes såvel privat som tjenstligt. Ordningen er skattepligtig og beskattes som anført ovenfor under Fri personlig mobiltelefon. Arbejdsgiverbetalt datakommunikationsforbindelse(f.eks. en ADSL-forbindelse): Stiller arbejdsgiveren f.eks. en ADSL-forbindelse til rådighed for medarbejderen, som også giver mulighed for privat anvendelse, sidestilles denne forbindelse som udgangspunkt med en almindelig telefonforbindelse, og udløser dermed beskatning efter reglerne om fri telefon. Dog er ordningen ikke skattepligtig, såfremt medarbejderen har mulighed for at få adgang til arbejdsgiverens interne netværk via forbindelsen. Skattefriheden omfatter såvel abonnementsudgift som løbende datakommunikationsudgifter. Fri telefon i forbindelse med datakommunikation, der giver adgang til arbejdsstedets netværk, er også skattefri. Der er ikke knyttet nogen oplysningsforpligtelse til, at arbejdsgiveren stiller en skattefri datakommunikationsforbindelse med adgang til arbejdsstedets netværk til rådighed for medarbejderen. Fast telefongodtgørelse: Et fast beløb til dækning af medarbejderens udgifter til arbejdsrelateret telefoni fra privat telefon. Ordningen er skattepligtig, hvis arbejdsgiveren udbetaler en fast telefongodtgørelse eller yder et fast tilskud til telefon uden for arbejdsstedet, som principielt skal dække den ansattes eventuelle arbejdsmæssige telefonudgifter, men ikke kræver dokumentation for udgifterne. Arbejdsgiveren skal indberette telefongodtgørelsen på den årlige oplysningsseddel.

3 3 2.2 Generel anvendelse af ordninger Ordningen med fri personlig mobiltelefon bliver kun benyttet i lidt over halvdelen af departementerne. Derimod benytter alle departementer tjenstlig mobiltelefon. Arbejdsgiverbetalt fastnettelefon og fast telefongodtgørelse er også ganske udbredt, idet ordningerne bruges i henholdsvis 16 og 18 departementer, jf. tabel 1 herunder. Tabel 1: Departementers brug af ordningerne Antal ministerier Antal brugere af ordningerne Service Fri personlig mobiltelefon Tjenstlig mobiltelefon Arbejdsgiverbetalt fastnettelefon Faste telefongodtgørelser Andre ordninger 3 17 Note: I tabel 1 indgår alle ministerier der har oplyst at de har de nævnte ordninger, mens der i tabel 4 kun indgår de ministerier der har oplyst det gennemsnitlige forbrug. Selv om brugen af fri mobiltelefon er forholdsvis udbredt er der typisk tale om et relativt begrænset antal brugere i det enkelte departement. For de fleste departementers vedkommende drejer det sig om én eller to personer, ofte ministeren og hans rådgiver, eller departementschefen. Finansministeriet anvender dog ordningen for 27 medarbejdere, mens Udenrigsministeriet anvender ordningen for 15 medarbejdere. Betalt fastnettelefon er heller ikke brugt i særligt stort omfang inden for de respektive departementer. Tjenstlig mobiltelefon er derimod meget mere udbredt på individuelt niveau. Fast telefongodtgørelse er også stadig forholdsvis udbredt med 297 individuelle ordninger, jf. tabel 1 herover. 2.3 Tildeling Tildeling af telefonordninger i departementerne sker i de fleste tilfælde enten efter funktion eller efter konkret vurdering. Mange departementer benytter sig af begge metoder. Kun få benytter sig af andre kriterier, som eksempelvis tildeling i forbindelse med en konkret opgaveløsning eller anden tjenstlig vurdering. Tabel 2: Kriterier for tildeling af telefonordninger i departementer Metode Antal Tildeling efter funktion 14 Tildeling efter konkret vurdering 17 Andet Opfølgning For samtlige departementer følges der kvartalsvist op på medarbejdernes forbrug af de arbejdsgiverbetalte telefonordninger. Samtlige departementer foretager ligeledes opfølgning på medarbejderniveau. Tre departementer anvender yderligere et maksimumbeløb for medarbejdernes brug af telefonen. Kun få departementer foretager dog særskilt opfølgning på ordninger med fri arbejdsgiverbetalt telefoni.

4 4 Ved unormalt forbrug kontaktes den enkelte medarbejder med henblik på en afklaring. En tredjedel benytter desuden nedskrevne regler for anvendelse af fri mobiltelefon. Tabel 3: Anvendelse af metoder for opfølgning på forbrug Ordning Antal Opfølgning på forbrug på medarbejderniveau 19 Maksimumsbeløb for medarbejdernes forbrug 3 Særskilt opfølgning på ordninger med fri arbejdsgiverbetalt telefoni 4 Nedskrevne regler for medarbejdernes anvendelse af fri mobiltelefon Forbrug på fri telefoni Det gennemsnitlige kvartalsvise forbrug på fri mobiltelefon er på kr., mens det gennemsnitlige forbrug på fastnettelefonerne er på kr. Tallene er udtryk for et simpelt gennemsnit af ministeriernes forbrug. Der er således ikke korrigeret for, at nogle ministerier har flere telefonordninger end andre. Hvis man gjorde det ville gennemsnittet blive lavere. Generelt indgår der kun 1-2 personer i beregningsgrundlaget i hvert ministerium, mens der er flere brugere hos Finansministeriet og Udenrigsministeriet. 1 1 Kirkeministeriet figurer i tabellen med 14 telefoner, da man har oplyst gennemsnittet for alle telefonordninger i ministeriet, hvoraf kun 2 ordninger vedrører fri personlig mobiltelefoni., idet man dog oplyser, at der ikke er særlige udsving i forbruget..

5 5 Tabel 4 Gennemsnitligt forbrug på frie ordninger Beskæftigelsesministeriet Finansministeriet Forsvarsministeriet Beløb (i kr.) Gns. per kvartal (fri pers. mobil) Antal prs. (fri pers. mobil) Beløb (i kr.) Gns. per kvartal (fastnet) Antal prs. (fastnet) Indenrigs- og sundhedsministeriet Justitsministeriet Kirkeministeriet * - - Kulturministeriet Miljøministeriet Ministeriet for familie- og forbrugeranliggender Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri Ministeriet for videnskab, teknologi og udvikling Skatteministeriet Socialministeriet Statsministeriet Transport- og energiministeriet Udenrigsministeriet Undervisningsministeriet Økonomi- og erhvervsministeriet Samlet gns. (uvægtet) ,1 Note: Enkelte ministerier har oplyst at de har ordningen, men har ikke ønsket at oplyse det gennemsnitlige forbrug, fordi man kun har én ordning. * Kirkeministeriet har oplyst gennemsnittet for samtlige telefonordninger incl. tjenstlige telefoner, idet man oplyser at der ikke er særlige udsving i forbruget.

6 6 2.6 Konklusion Det kan konkluderes, at der følges op på arbejdsgiverbetalte telefonordninger i staten, at fri telefoni - såvel fastnet som mobiltelefoni kun anvendes i begrænset omfang, samt at der i alle departementer følges op på udgifterne kvartalsvis og på medarbejderniveau. Undersøgelsen giver anledning til en række anbefalinger, som er uddybet nedenfor. 3. Anbefalinger Arbejdsgiverbetalte telefonordninger bør kun anvendes i tilfælde, hvor ordningen i særlig grad understøtter medarbejderens varetagelse af tjenstlige opgaver. Det indebærer også, at et ønske om ekstra honorering af medarbejdere ikke må være en begrundelse for tildeling af en arbejdsgiverbetalt telefonordning. En arbejdsgiverbetalt telefonordning bør således ikke gøres til et ansættelsesvilkår for den enkelte ansatte. Opfølgningen på brug af arbejdsgiverbetalt telefoni bør foregå med faste intervaller, fx i forbindelse med kvartalsregningen, og der bør følges op på den enkelte medarbejders forbrug. Den enkelte medarbejder bør i forbindelse med opfølgningen gøres bekendt med sit forbrug. Der bør være klare skrevne retningslinjer for medarbejdernes brug af arbejdsgiverbetalt telefoni, som kan udleveres i forbindelse med en telefonordnings etablering. Retningslinjerne bør blandt andet indeholde retningslinjer for almindelig brug af telefonen, beskrivelse af opfølgning, betingelser for evt. tilbagebetaling ved brug af tjenstlig telefon udover det aftalte, samt vilkår for hvorledes en ordning kan bringes til ophør. Det anbefales generelt: At valg af telefonordning overvejes nøje i forhold til tjenesten og de krav der stilles for at komme i kontakt med pågældende medarbejder. Fx kan mobiltelefonen i mange tilfælde fungere som personsøger via sms funktion mv. At arbejdsgiverbetalte telefonordninger skal være tjenstligt begrundede. Et ønske om ekstra honorering af medarbejderen må ikke lægges til grund for tildeling af arbejdsgiverbetalt telefoni. Endvidere må en arbejdsgiverbetalt telefonordning ikke indgå som et ansættelsesvilkår for den enkelte medarbejder. At der som led i den almindelige økonomiopfølgning bør følges op på den enkelte medarbejders forbrug af arbejdsgiverbetalt telefoni. Medarbejderen og dennes chef bør gøres bekendt med forbruget. Der bør følges særskilt op på unormalt stort forbrug, fx ved rekvisition af oversigt over foretagne opkald.

7 7 At man ikke automatisk erstatter tidligere ordninger med fast telefongodtgørelse med en mobiltelefonordning. 3.1 Tjenstlig mobiltelefon Brug af arbejdsgiverbetalt mobiltelefoni (enten tjenstlig eller personlig fri mobiltelefoni) bør generelt foretrækkes frem for brug af fastnettelefoni i hjemmet. En mobiltelefon giver bedre mulighed for at få kontakt til medarbejderen, fx under en tjenesterejse eller udenfor arbejdstid, hvilket må antages at være et hovedformål med arbejdsgiverbetalt telefoni, ligesom den også kan anvendes i arbejdstiden. Yderligere kan en ordning vedrørende mobiltelefoni begrænses til kun at gælde medarbejderen personligt, mens arbejdsgiverbetalt fastnettelefoni i hjemmet vanskeligt lader sig afgrænse fra de øvrige beboere i husstanden. Endelig har den teknologiske udvikling bragt mobiltelefonien væsentligt ned i pris, samtidig med at der tilbydes flere funktioner (erstatter fx personsøgere mv.). Det anbefales: At mobiltelefoner som hovedregel kun må anvendes til tjenstligt brug. At der bør foreligge skrevne retningslinjer for brug af mobiltelefoni, som bør udleveres til medarbejderen i forbindelse med oprettelsen af en telefonordning, herunder bl.a. betingelser for evt. tilbagebetaling ved brug af tjenstlig mobiltelefon udover det aftalte. At mobiltelefonordninger altid bør være personlige, således at medarbejderen altid selv har ansvaret for forbruget. 3.2 Fri personlig mobiltelefon Som udgangspunkt bør arbejdsgiveren kun stille tjenstlig mobiltelefoni til rådighed for medarbejderne. Der kan dog være særlige tilfælde, hvor der med fordel kan stilles en fri personlig mobiltelefon til rådighed. Det kan især være relevant for medarbejdere, der vedvarende skal stå til rådighed uden for normal arbejdstid. Det kan i sådanne tilfælde være hensigtsmæssigt at stille fri personlig mobiltelefon til rådighed, således at medarbejderen ikke skal bære både en tjenstlig og en privat mobiltelefon udenfor arbejdstiden. Ligeledes kan det for medarbejdere med stor rejseaktivitet være problematisk, at medarbejderen i udlandet betaler for modtagelsen af opkald, hvilket i praksis kan gøre det vanskeligt at foretage en klar grænsedragning mellem tjenstlig og fri personlig mobiltelefon, hvilket også kan tale for fri personlig mobiltelefoni. Fri mobiltelefoni bør kun tilbydes som en personlig ordning, der ikke dækker husstanden.

8 8 Tildelingen af personlig fri mobiltelefon bør ske efter en konkret vurdering af telefonibehovet hos en konkret medarbejder eller medarbejdergruppe. Det anbefales: At fri personlig mobiltelefoni kun bør anvendes undtagelsesvist, når særlige forhold taler for det. At der også for fri telefon følges op på den enkelte medarbejders forbrug, således at der kan skrides ind overfor forbrug, der ligger væsentligt ud over det almindelige, fx ved at ordningen bringes til ophør. 3.3 Fri fastnettelefoni Fri fastnettelefoni til medarbejderne bør generelt kun tildeles, hvor der er særlige sikkerhedshensyn, eller hvor det er af særligt stor betydning, at man altid kan komme i kontakt med den pågældende. Det anbefales: At arbejdsgiverbetalt fastnettelefoni i hjemmet kun tildeles undtagelsesvist, da brug af mobiltelefoni i langt de fleste tilfælde med fordel vil kunne anvendes. 3.4 Fast telefongodtgørelse Brug af fast telefongodtgørelse er ikke længere hensigtsmæssig, da mobiltelefonien som hovedregel vil have større tjenstlig berettigelse, både i kraft af sin øgede fleksibilitet og i kraft af den forholdsvis lave omkostning, jf. ovenfor. Som en konsekvens af dette vurderes det, at faste telefongodtgørelser bør afvikles. Fri personlig eller tjenstlig mobiltelefon bør dog kun tildeles efter konkret vurdering af det tjenstlige behov og ikke som kompensation for afviklingen af en ordning med fast telefongodtgørelse. Det anbefales: At anvendelse af fast månedlig telefongodtgørelse nøje overvejes, og ikke bør kombineres med brug af andre ordninger.

Staten ansætter ikke seniorer

Staten ansætter ikke seniorer Staten ansætter ikke seniorer Ud af 15.744 nyansatte i staten i 2009 havde 282 rundet de 60 år. I ministeriernes departementer blev der i 2009 ansat 11 personer på 60 år eller derover ud af 623 ansættelser.

Læs mere

Direktionssekretariatet. Notat Multimediebeskatning

Direktionssekretariatet. Notat Multimediebeskatning Direktionssekretariatet Notat Multimediebeskatning Indholdsfortegnelse. 1. Indledning.... 1 2. De hidtidige regler... 1 2.1. Fri telefon (ligningslovens 16, stk. 3, nr. 3)... 1 2.2. Datakommunikation m.v.

Læs mere

It-beskatning. Skat 2015

It-beskatning. Skat 2015 It-beskatning Skat 2015 1. Generelt 1.1 Lønomlægning 1.2 Hvem er omfattet 2. Fri telefon 2.1 Telefoni 2.2 Mobiltelefoni uden beskatning 2.3 Datakommunikation uden beskatning 3. Computere m.m. 3.1 Arbejdscomputere

Læs mere

ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE

ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE Herning Kommunes retningslinjer for personalegoder 2013 I Herning Kommunes retningslinjer for personalegoder kan du læse regler og vilkår for valg af personalegoder

Læs mere

Multimediebeskatning 2010

Multimediebeskatning 2010 Multimediebeskatning 2010 I 2010 træder multimediebeskatningen i kraft. Ved multimedier forstås computer med sædvanligt tilbehør, telefon og internetforbindelse. Har en medarbejder et eller flere multimedier

Læs mere

Oversigt over kommissioner

Oversigt over kommissioner Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 160 Offentligt Oversigt over kommissioner 22. september 2009 Tabel 1. er oprettet af regeringen siden 2002 Statsministeriet Grønlandsk-dansk selvstyrekommission

Læs mere

Medarbejdere og lederes syn på løn og ansættelsesvilkår i staten

Medarbejdere og lederes syn på løn og ansættelsesvilkår i staten Medarbejdere og lederes syn på løn og ansættelsesvilkår i staten Personalestyrelsen København 16. juli 2010 KØBENHAVN ÅRHUS SAIGON 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kort om Epinion...3 2. Baggrund...4 3. Frekvenstabeller

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018 Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 12. oktober 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september

Læs mere

Regeringen foreslår at ændre reglerne vedr. hjemme-pc og arbejdsgiverbetalt datakommunikation.

Regeringen foreslår at ændre reglerne vedr. hjemme-pc og arbejdsgiverbetalt datakommunikation. 27. februar 2002 Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Resumé: HJEMME-PC-ORDNINGEN Regeringen foreslår at ændre reglerne vedr. hjemme-pc og arbejdsgiverbetalt datakommunikation. Folketinget

Læs mere

Multimediebeskatning hvad skal en advokatvirksomhed være opmærksom på?

Multimediebeskatning hvad skal en advokatvirksomhed være opmærksom på? Multimediebeskatning hvad skal en advokatvirksomhed være opmærksom på? Folketinget vedtog den 28. maj 2009 lovforslag nr. L 199 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love (beskatning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN C607/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN C607/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN C607/05 Faktuelt notat til statsrevisorerne om visse forhold vedrørende Statsministeriets tidligere pressechef 1. På statsrevisorernes møde den 14. september

Læs mere

SKAT: Spørgsmål/svar - Nye regler for beskatning af fri telefon, computer og internetadgang (borger)

SKAT: Spørgsmål/svar - Nye regler for beskatning af fri telefon, computer og internetadgang (borger) Multimediebeskatningen afskaffes fra og med 2012. I stedet indføres nye regler for beskatning af fri telefon, computer og internetadgang. Det betyder, at du ikke længere skal betale skat af en computer,

Læs mere

Skat 2012. It-beskatning.

Skat 2012. It-beskatning. Skat 2012 It-beskatning. Regler for beskatning af fri telefon, datakommunikation og computer med tilbehør Reglerne for beskatning af itudstyr (telefoni, bredbånd og computere) er ændret. Multimediebeskatningen

Læs mere

Krise skaber modstand mod frihandel

Krise skaber modstand mod frihandel Krise skaber modstand mod frihandel 42 % ønsker at regeringen beskytter danske virksomheder mod konkurrence fra udlandet og 58 % går ind for statslån til danske virksomheder. Som forbrugere har det betydning

Læs mere

Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål stillet af Det Politisk- Økonomiske Udvalg (alm. del).

Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål stillet af Det Politisk- Økonomiske Udvalg (alm. del). STATSMINISTERIET Dato: 28. september 2005 Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål 19-27 stillet af Det Politisk- Økonomiske Udvalg (alm. del). Spørgsmål 19: Ministeren bedes oversende den

Læs mere

16. august 2005 PIH 05-801-24. Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension

16. august 2005 PIH 05-801-24. Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension Til Se fordelingsliste 16. august 2005 PIH 05-801-24 Høring over forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandspension Hermed sendes udkast af 16. august 2005 til forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019 Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019 Version: 1.0 Oprettet den 10. september 2019 Den 16. september 2019 vil der være foretaget følgende ændringer i Det fælles Datagrundlag:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger. Marts 2009

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger. Marts 2009 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger Marts 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

multimedier beskatning og kontrol

multimedier beskatning og kontrol multimedier beskatning og kontrol Multimediebeskatningen trådte i kraft den 1. januar 2010. Det er indskærpet, at arbejdsgiverne skal sikre, at den indeholdte A-skat og AM-bidrag og de indberettede oplysninger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen August 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om effekten af regelforenklingsindsatsen

Læs mere

SKATTEFRI REJSE 2014

SKATTEFRI REJSE 2014 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 2 SKATTEFRI GODTGØRELSE ULØNNEDE... 5 3 BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 5 4 KRAV TIL ARBEJDSGIVEREN VED UDBETALING AF BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 9 5 REJSEGODTGØRELSE...10

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmestere. Den 26. oktober 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmestere. Den 26. oktober 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmestere Den 26. oktober 2009 1. Resume Århus Kommune har en vision om at være en moderne, attraktiv og effektiv arbejdsplads. IT- og telefoniløsninger til

Læs mere

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten Cirkulære af 14. november 2012 Modst.nr. 035-12 J.nr. 12-340-39 Cirkulære om Akutjob i staten 2012 2 Cirkulære om akutjob i staten 1. Som led i Aftale om akutjob er det besluttet, at der på statens område

Læs mere

It-beskatning Skat Tax

It-beskatning Skat Tax It-beskatning Skat 2018 Tax 2 It-beskatning Indhold 1. Generelt 1.1 Lønomlægning 1.2 Hvem er omfattet 2. Fri telefon 2.1 Telefoni 2.2 Mobiltelefoni uden beskatning 2.3 Datakommunikation uden beskatning

Læs mere

Seneste nyt om multimedieskatten

Seneste nyt om multimedieskatten - 1 Seneste nyt om multimedieskatten Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Kort før jul vedtog Folketinget en ændring af reglerne om multimedieskat, som reducerer multimedieskatten for ægtefæller,

Læs mere

Forslag. Finanslov for finansåret 2015

Forslag. Finanslov for finansåret 2015 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2014-15 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 18. december 2014 Forslag til Finanslov for finansåret 2015 Folketinget, den 18. december 2014 MOGENS LYKKETOFT

Læs mere

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/ Oversigtstabeller 3 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2013 Indtægter

Læs mere

PERSONALEGODERAPPORTEN

PERSONALEGODERAPPORTEN PERSONALEGODERAPPORTEN Juni 2010 Copyright 2010 - Multidata A/S Alle rettigheder skal respekteres. Enhver form for hel eller delvis distribution (f.eks. udlån, kopiering og videregivelse) uanset form og

Læs mere

Statens personale i tal. Juni 2007

Statens personale i tal. Juni 2007 Statens personale i tal Juni 2007 Statens personale i tal Juni 2007 Statens personale i tal Udgivet juni 2007 Udgivet af Personalestyrelsen Publikationen kan bestilles hos: Schultz Distribution Herstedvang

Læs mere

STATSMINISTERIET Dato: 15. december 2005

STATSMINISTERIET Dato: 15. december 2005 Det Politisk-Økonomiske Udvalg PØU alm. del - Svar på Spørgsmål 52 Offentligt STATSMINISTERIET Dato: 15. december 2005 Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 41-44, nr. 46-48, nr. 50-51

Læs mere

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst.

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst. Valgfri goder Som medarbejder på individuel kontrakt kan du til- og fravælge prissatte goder beskrevet i dette bilag, afhængig af hvad der passer ind i din individuelle situation. Ved valg af et gode fratrækkes

Læs mere

Multimediebeskatning. En praktisk vejledning

Multimediebeskatning. En praktisk vejledning Multimediebeskatning En praktisk vejledning December 2009 1 Forord Forord De nye regler for multimediebeskatning træder i kraft pr. 1. januar 2010. Nærværende information er vores bidrag til forståelse

Læs mere

Skatterådets afgørelser (ca. 50 i alt) vedrørende multimedieskatten

Skatterådets afgørelser (ca. 50 i alt) vedrørende multimedieskatten Skatterådets afgørelser (ca. 50 i alt) vedrørende multimedieskatten I skemaform gennemgås de seneste afgørelser fra Skatterådet vedrørende multimedieskatten. Hovedkonklusioner For at undgå skat af mobiltelefon,

Læs mere

Angående punkt 6 på dagsordenen til udvalgets 4. møde: Regionsrådsmedlemmernes vilkår for udførelse af deres hverv.

Angående punkt 6 på dagsordenen til udvalgets 4. møde: Regionsrådsmedlemmernes vilkår for udførelse af deres hverv. Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Angående punkt 6 på dagsordenen til udvalgets 4. møde: Regionsrådsmedlemmernes vilkår for udførelse af deres hverv. Beskrivelse af de vilkår

Læs mere

Offentlige data i spil

Offentlige data i spil Offentlige data i spil Konference i DGI Byen Torsdag den 4. februar 2010 Kim Lindskov Knudsen Områdechef Anvendelse & Rådgivning Kort & Matrikelstyrelsen Agenda 1. Kort om Kort og Matrikelstyrelsen (KMS)

Læs mere

It-beskatning. Skat 2016

It-beskatning. Skat 2016 It-beskatning Skat 2016 1. Generelt 1.1 Lønomlægning 1.2 Hvem er omfattet 2. Fri telefon 2.1 Telefoni 2.2 Mobiltelefoni uden beskatning 2.3 Datakommunikation uden beskatning 3. Computere m.m. 3.1 Arbejdscomputere

Læs mere

Til udvalgets orientering fremsendes hermed høringssvar vedr. følgende forslag:

Til udvalgets orientering fremsendes hermed høringssvar vedr. følgende forslag: J.nr. 2009-311-0028 Dato: 15. april 2009 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering fremsendes hermed høringssvar vedr. følgende forslag: Forslag til lov om ændring af ligningsloven, lov

Læs mere

Karen Jespersen tror hun er integrationsminister

Karen Jespersen tror hun er integrationsminister Karen Jespersen tror hun er integrationsminister Velfærdsminister Karen Jespersen (V) taler mere om integration og muslimer end om velfærd. Det seneste halve år har hun optrådt 40 gange så tit i artikler

Læs mere

Evaluering af Kompetencefonden december 2003

Evaluering af Kompetencefonden december 2003 Evaluering af Kompetencefonden december 2003 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling 1 1. INDLEDNING...3 1.1 Datagrundlag... 3 1.2 Rapportens opbygning... 4 2. OPSUMMERING...5 3. ER DE TILDELTE

Læs mere

Vejledning omkring skatteforhold ved udstationering / rejser i udlandet. Præsentation ved professorsammenslutning tirsdag d. 3.

Vejledning omkring skatteforhold ved udstationering / rejser i udlandet. Præsentation ved professorsammenslutning tirsdag d. 3. Vejledning omkring skatteforhold ved udstationering / rejser i udlandet Præsentation ved professorsammenslutning tirsdag d. 3. maj 2016 Definitioner Udstationering Jf. Tjenesterejseaftalen 21.12.1 er der

Læs mere

FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN

FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN (Konsekvensændringer i forbindelse med kommunalreformen) 1 I beredskabsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 137

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 486 (Alm. del) af 19. marts 2019 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 486 (Alm. del) af 19. marts 2019 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 486 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 9. april 2019 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 486 (Alm. del) af 19. marts 2019

Læs mere

Tabel 401 (side 1 af 5)

Tabel 401 (side 1 af 5) Tabel 401 (side 1 af 5) Specifikation af statens finanser, driftsudgifter, netto 1. Dronningen 61,5 62,4 64,3 1. Statsydelse 61,5 62,4 64,3 2. Medlemmer af det kongelige hus 20,1 20,4 21,1 1. Årpenge 20,1

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om besvarelse af supplerende spørgsmål vedrørende beretning nr. 1/2007 om gennemsigtighed vedrørende skatteudgifter

Notat til Statsrevisorerne om besvarelse af supplerende spørgsmål vedrørende beretning nr. 1/2007 om gennemsigtighed vedrørende skatteudgifter Notat til Statsrevisorerne om besvarelse af supplerende spørgsmål vedrørende beretning nr. 1/2007 om gennemsigtighed vedrørende skatteudgifter (fradrag mv.) Januar 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL) Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 2. juli 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter

Læs mere

administration af indenlandske tjenesterejser

administration af indenlandske tjenesterejser Beretning til statsrevisorerne om administration af indenlandske tjenesterejser December 2004 RB B303/04 Rigsrevisionen Indholdsfortegnelse Side I. Resumé... 5 II. Indledning, formål, afgrænsning og metode...

Læs mere

It-beskatning Skat Tax

It-beskatning Skat Tax It-beskatning Skat 2017 Tax 2 It-beskatning Indhold 1. Generelt 1.1 Lønomlægning 1.2 Hvem er omfattet 2. Fri telefon 2.1 Telefoni 2.2 Mobiltelefoni uden beskatning 2.3 Datakommunikation uden beskatning

Læs mere

Finansloven ændringer til personbeskatning

Finansloven ændringer til personbeskatning Nyhedsbrev til kunder og samarbejdspartnere Værdifuld viden om skat og moms Finansloven ændringer til personbeskatning Regeringen har fremsat lovforslag om skærpelser Regeringen har fremlagt 7 lovforslag

Læs mere

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst.

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst. Valgfri goder Som medarbejder på individuel kontrakt kan du til- og fravælge prissatte goder beskrevet i dette bilag, afhængig af hvad der passer ind i din individuelle situation. Ved valg af et gode fratrækkes

Læs mere

Kammeradvokaten opgørelse over statens forbrug Februar 2017

Kammeradvokaten opgørelse over statens forbrug Februar 2017 Kammeradvokaten opgørelse over statens forbrug 01 Februar 017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning Statens samlede forbrug af Kammeradvokaten Forbrug fordelt på ressortområder Forbrug fordelt på retssager

Læs mere

Beskatning af fri avis

Beskatning af fri avis - 1 Beskatning af fri avis Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har den 22 marts 2011 udsendt nogle nye retningslinier for beskatning af medarbejdere, der modtager arbejdsgiverbetalte aviser.

Læs mere

SØU Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte

SØU Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte Emne Grænser Sats i kroner Kørselsgodtgørelse NB 1 Indtil 20.000 km 3,70 Over 20.000 km 2,05 Rejsegodtgørelse

Læs mere

Vejledning for udfyldelse af A 11

Vejledning for udfyldelse af A 11 Vejledning for udfyldelse af A 11 INDKOMSTOPLYSNING for 20XX - A 11 Bestemmelser i 30, 31 og 32 i landstingslov nr. 11 af 2. november 2006 om forvaltning af skatter 30 Til brug ved ligningen og skatteberegningen

Læs mere

Videncentret takker indledningsvis for det lovforslag, vi har modtaget i høring.

Videncentret takker indledningsvis for det lovforslag, vi har modtaget i høring. Skatteministeriet 22. november 2011 Høring over L 31 2011-12 Videncentret takker indledningsvis for det lovforslag, vi har modtaget i høring. Telefon, computer med tilbehør og datakommunikation Computer

Læs mere

Fleksible lønpakker. Skat 2015

Fleksible lønpakker. Skat 2015 Fleksible lønpakker Skat 2015 Fleksible lønpakker burde være en mulighed for alle. Virksomhedens samlede lønudgift er uændret, men paletten af goder bliver synliggjort og udbyttet højere fordi medarbejderen

Læs mere

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst.

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst. Valgfri goder Som medarbejder på individuel kontrakt kan du til- og fravælge prissatte goder beskrevet i dette bilag, afhængig af hvad der passer ind i din individuelle situation. Ved valg af et gode fratrækkes

Læs mere

Personalegoder. Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Personalegoder. Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Personalegoder Januar 2017 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Forord Gratis guide til selvstændige om personalegoder Denne guide udgives af Salary og er den første i en række af værdifulde guides

Læs mere

MULTIMEDIEBESKATNING PJECE TIL BORGERE OG VIRKSOMHEDER

MULTIMEDIEBESKATNING PJECE TIL BORGERE OG VIRKSOMHEDER MULTIMEDIEBESKATNING PJECE TIL BORGERE OG VIRKSOMHEDER I denne vejledning kan du læse om den nye multimediebeskatning, som indføres fra 1. januar 2010, og som gælder, når din arbejdsgiver stiller multimedier

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 31 Folketinget 2011-12 Fremsat den 21. november 2011 af skatteministeren (Thor Möger Pedersen) Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love (Afskaffelse af multimediebeskatningen,

Læs mere

Pensionister bosiddende i udlandet kan havne i skattefælde, hvis de har sommerhus i Danmark

Pensionister bosiddende i udlandet kan havne i skattefælde, hvis de har sommerhus i Danmark - 1 Pensionister bosiddende i udlandet kan havne i skattefælde, hvis de har sommerhus i Danmark Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Pensionister, der er emigreret til sydlige himmelstrøg, og

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen J.nr. j.nr. 08-092734 Dato : 22. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter

Læs mere

Udkast Ændringer i lov om aktiv socialpolitik

Udkast Ændringer i lov om aktiv socialpolitik Arbejdsmarkedsudvalget, Skatteudvalget 2009-10 AMU alm. del Bilag 104, SAU alm. del Bilag 125 Offentligt Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2010-0002188 Udkast Ændringer i lov om aktiv socialpolitik xx I lov

Læs mere

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 3 Beretning om betaling til medlemmer af statslige kollegiale organer Offentligt 3/2010

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 3 Beretning om betaling til medlemmer af statslige kollegiale organer Offentligt 3/2010 Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 3 Beretning om betaling til medlemmer af statslige kollegiale organer Offentligt 3/2010 Beretning om betaling til medlemmer af statslige kollegiale organer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter November 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat

Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Skatteudvalget 2008-09 L 199 Bilag 5 Offentligt 5 Folketinget Skatteudvalget Christiansborg 1240 København K Kommentarer til lovforslag om revideret multimedieskat Hermed følger TEKNIQ Installatørernes

Læs mere

Skatteministeren fremsatte i går nogle skattelovforslag. De væsentligste ændringer omtales i hovedtræk nedenfor.

Skatteministeren fremsatte i går nogle skattelovforslag. De væsentligste ændringer omtales i hovedtræk nedenfor. Skattelovforslag Skatteministeren fremsatte i går nogle skattelovforslag. De væsentligste ændringer omtales i hovedtræk nedenfor. Ratepensioner og ophørende livrenter Det gældende loft på 100.000 kr. for

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet 1 Lokalaftale nr. 11.F Redigeret 2013 Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lederens navn fra den Adresse, cpr. nr. og tlf. nr. som Ansættelsesforholdets

Læs mere

Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 75 Offentligt (01) Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 3. februar 2014 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Fri bil til rådighed. Indhold Denne rapport handler om Skatterådets praksis i klagesager om fri bil.

Fri bil til rådighed. Indhold Denne rapport handler om Skatterådets praksis i klagesager om fri bil. Fri bil til rådighed Indhold Denne rapport handler om Skatterådets praksis i klagesager om fri bil. Rapporten indeholder: Baggrund for rapporten Retsgrundlag for beskatning af fri bil Sager om rådighed

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35,

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, Kommunaludvalget SAU alm. del - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 og 39 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 32,

Læs mere

FRYNSEGODER: FORTSAT VÆKST OG SKÆV FORDELING

FRYNSEGODER: FORTSAT VÆKST OG SKÆV FORDELING 3. februar 2006 Af Frithiof Hagen, direkte telefon 33557719 FRYNSEGODER: FORTSAT VÆKST OG SKÆV FORDELING Resumé: Det samlede offentlige provenutab som følge af skattesubsidierede frynsegoder er i en statusrapport

Læs mere

Regler for beskatning og indberetning af personalegoder (2011)

Regler for beskatning og indberetning af personalegoder (2011) Fra 1. januar 2010 har arbejdsgiver pligt til som hovedregel at indberette alle skattepligtige personalegoder. På de følgende sider er beskrevet nogle af de almindelig forekomne personalegoder. Der er

Læs mere

Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste

Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste - 1 Kørsel og parkering i arbejdsgiverens tjeneste Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Reglerne for skattemæssig håndtering af udgifter i forbindelse med medarbejderes kørsel i arbejdsgiverens

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet

Hovedoversigt over statsbudgettet Oversigtstabeller 3 4 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2017 Indtægter

Læs mere

Der er stadig styr på energien

Der er stadig styr på energien Der er stadig styr på energien Statens forbrug af varme, el og vand i 2004 Statusrapport Oktober 2005 Indhold 1. Forord... 3 2. Energi- og vandforbrug i statens institutioner... 4 2.1 Hovedtal... 4 2.2

Læs mere

Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv

Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv - 1 Kørsel i gulpladebil - Privat eller erhverv Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Når skat hævder, at en gulpladebil er benyttet til privat befordring, opstår ofte spørgsmålet om, hvem der

Læs mere

Vejledning for udfyldelse af A 11

Vejledning for udfyldelse af A 11 INDKOMSTOPLYSNING for 20XX - A 11 Vejledning for udfyldelse af A 11 Bestemmelser i 30, 31 og 32 i landstingslov nr. 11 af 2. november 2006 om forvaltning af skatter 30 Til brug ved ligningen og skatteberegningen

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Advokatsamfundet Affald Danmark Akademikernes Centralorganisation Amager forbrænding I/S Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Asfaltindustrien

Læs mere

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21).

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21). J.nr. 2009-311-0028 Dato: 14. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 199 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love (beskatning af personalegoder, befordringsfradrag,

Læs mere

Til rette vedkommende SAGSNOTAT 15. NOVEMBER 2012. Vedr.: Retningslinjer for telefoni på INF. Sagsbehandler: Tine Olsen, Steen Pedersen, Lars Michler

Til rette vedkommende SAGSNOTAT 15. NOVEMBER 2012. Vedr.: Retningslinjer for telefoni på INF. Sagsbehandler: Tine Olsen, Steen Pedersen, Lars Michler D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til rette vedkommende SAGSNOTAT 15. NOVEMBER 2012 Vedr.: Retningslinjer for telefoni på INF INSTITUT

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 27 Bilag 2 Offentligt 12. november 2018 J.nr. 2018-2528. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Fleksible lønpakker Skat Tax

Fleksible lønpakker Skat Tax Fleksible lønpakker Skat 2019 Tax 2 Fleksible lønpakker Fleksible lønpakker burde være en mulighed for alle. Virksomhedens samlede lønudgift er uændret, men paletten af goder bliver synliggjort og udbyttet

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk

RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i 5 sager i beretning om revisionen af statsregnskabet for 2003 (beretning nr. 15/03)

Læs mere

Kørselsrefusioner i idrætsforeninger

Kørselsrefusioner i idrætsforeninger - 1 Kørselsrefusioner i idrætsforeninger Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En ny sag sætter fokus på beskatningen af kørselsrefusioner og andre udgiftsrefusioner, som foreninger udbetaler

Læs mere

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst.

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst. Valgfri goder Som ansat i ATP kan du til- og fravælge prissatte goder beskrevet i dette bilag, afhængig af hvad der passer ind i din individuelle situation. Ved valg af et gode fratrækkes værdien af godet

Læs mere

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003

REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003 September 2002 Af Lise Nielsen REGERINGENS FINANSLOVFORSLAG FOR 2003 Resumé: BOLIGOMRÅDET OG BYGGE- OG ANLÆGSSEKTOREN Regeringens finanslovforslag for 2003 viser, at der er afsat væsentligt færre statslige

Læs mere

Personalehåndbogen Personalegoder

Personalehåndbogen Personalegoder Personalehåndbogen Personalegoder VELFÆRDSUDVALGET Kommissorium for Velfærdsudvalget Klik på linket, og den ansatte vil komme til siden hvor den ansatte finder medlemmerne i Velfærdsudvalget, samt udvalgets

Læs mere

Tre ministerier har stået for 62% af væksten i Regelstaten Af Jonas Herby (T: )

Tre ministerier har stået for 62% af væksten i Regelstaten Af Jonas Herby (T: ) Notat: Tre ministerier har stået for 62% af væksten i Regelstaten 24-10-2018 Af Jonas Herby (T: 2728 2748) Siden 1989 er regelmængden, der regulerer borgernes og virksomhedernes adfærd, næsten tredoblet

Læs mere

Oversigt over områder, hvor fleksydelsesmodtagere er stillet anderledes end efterlønsmodtagere

Oversigt over områder, hvor fleksydelsesmodtagere er stillet anderledes end efterlønsmodtagere Notat Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Tlf. 38 10 60 11 Fax 38 19 38 90 adir@adir.dk www.adir.dk Oversigt over områder, hvor fleksydelsesmodtagere er stillet anderledes end efterlønsmodtagere

Læs mere

Kan du bruge SKAT til at fastholde medarbejdere. Torben Carstensen, Økonomikonsulent

Kan du bruge SKAT til at fastholde medarbejdere. Torben Carstensen, Økonomikonsulent Kan du bruge SKAT til at fastholde medarbejdere Torben Carstensen, Økonomikonsulent Personalegoder Betegnes som en ikke kontant økonomisk fordel ydet af en arbejdsgiver Naturalier (ting) Sparet privatforbrug

Læs mere

Uddannelsesudvalget UDU alm. del Svar på Spørgsmål 292 Offentligt

Uddannelsesudvalget UDU alm. del Svar på Spørgsmål 292 Offentligt Uddannelsesudvalget 2008-09 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 292 Offentligt Side 1 af 7 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål om multimediebeskatningen i Folketingets Uddannelsesudvalg tirsdag den

Læs mere

Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt

Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt Det Politisk-Økonomiske Udvalg L 171 - Bilag 1 Offentligt Notat 1. februar 2006 FAC Høring af udkast til lov om ændring af lov om offentlige betalinger mv - høringsoversigt Udkastet har været til høring

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

Kildeskattelovens 7 subjektiv skattepligt på grundlag af arbejde i forbindelse med ophold med bolig til rådighed SKM SR

Kildeskattelovens 7 subjektiv skattepligt på grundlag af arbejde i forbindelse med ophold med bolig til rådighed SKM SR - 1 Kildeskattelovens 7 subjektiv skattepligt på grundlag af arbejde i forbindelse med ophold med bolig til rådighed SKM2013.76.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådets fandt ved

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Side 2 af 5 Tabel 1 Ministeriernes rapporterede indkøb på udvalgte indkøbskategorier 2014 (mio. kr.) Konsulentydelser (ej IT)

Læs mere

Idrætsklubber, frivillige og skat

Idrætsklubber, frivillige og skat - 1 Idrætsklubber, frivillige og skat Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteforholdene i idrætsklubber og -foreninger har de senere år påkaldt sig interesse i flere henseender. SKAT har

Læs mere