LINJER & VALGFAG SKOLEÅRET 2017/18 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LINJER & VALGFAG SKOLEÅRET 2017/18 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN"

Transkript

1 LINJER & VALGFAG SKOLEÅRET 2017/18 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN

2 Spændende valgfag og linjer Et skoleskema også med linjer og valgfag På Solgården tilbyder vi syv spændende linjer og en lang række valgfag. Disse fag er med til at sætte ekstra krydderi på dit efterskoleår. Det er her, du kan komme i dybden med noget af det, som interesserer dig, uanset om det er sport, musik, kreativt eller noget helt andet. Alt efter om du skal gå i 9. eller 10. klasse er der forskellige elementer, som dit skema består af men i udgangspunktet sammensættes dit skema af: Boglige fag for 9. eller 10. klasse Valgfrie boglige fag Linjer Valgfag 8-12 ugentlige fritimer I denne folder kan du læse om de forskellige linjer og valgfag, som udbydes i det kommende skoleår. Der er en række linjer og valgfag, som har eksisteret i en længere årrække, mens andre er helt nye. Vi præsenterer i dette skoleår nogle helt nye valgfag som bl.a. E-sport, håndbold, science, gymnastik, Idehistorie/filosofi, madlavning for madelskere og diakoni. Samtidig har musiklinjen fået nyt navn: Musik- & lovsangslederlinjen Desuden har vi gentaget succesen med muligheden for at vælge Fodbold Plus+ og Volleyball Plus+, hvor du kan få op til 4 timer i hver af de to store sportsgrene. Sådan vælger du dine fag Du skal online afgive dine ønsker til skemaet og forskellige andre oplysninger senest onsdag den 1. marts via skolens hjemmeside På Nye elevers dag den 11. marts får du mulighed for at snakke med en af skolens medarbejdere, hvis der er noget, som du er i tvivl om. Du er også velkommen til at kontakte viceforstander, Peter Jensen, via pukj77@gmail.com, hvis du har spørgsmål til dine skemavalg.

3 Linjer på Solgården Syv spændende linjer På Solgården har vi hele syv forskellige linjer. Hver linje fylder 4-5 lektioner i skemaet. Som elev i 10. klasse skal du vælge mindst en linje. Vælger du Bibellinjen som den ene linje, kan du vælge en af de øvrige linjer som en ekstra linje. Hvis der er plads på linjen, kan du derved få to linjer. (Bibellinjen kan kun vælges af elever i 10. klasse.) Som elev i 9. klasse er det valgfrit, om du ønsker at vælge en linje eller ej. På linjerne kommer du i dybden med et område eller et fag, som du på en særlig måde brænder for. Alt efter tilslutning kører linjerne som hel- eller halvårslinjer. Sportslinjen: Her er der fuld fart over feltet med et hav af spændende sportsgrene på programmet! Du vil blive udfordret på mange forskellige måder og vil helt sikkert få sved på panden. På Sportslinjen kan du fx prøve kræfter med kørestolsrugby, flagfootball, spinning, baseball, skydning og kickboksning, ligesom vi også spiller mere traditionelle boldspil som basketball, håndbold, hockey, streetfodbold og beachvolley. Kort sagt er Sportslinjen for dig, der elsker at få dig rørt og gerne vil prøve kræfter med mange forskellige sportsgrene! Musik- & lovsangslederlinjen: På Musik- & lovsangslederlinjen arbejder vi med musik på mange forskellige måder. Musiklinjen er for dig, som brænder for musik og godt kunne tænke dig at lære mere. Det er en fordel, hvis du i forvejen kan spille et instrument eller er en øvet sanger. På Musik- & lovsangslederlinjen spiller vi til lovsang til skolens to Young Praise arrangementer, så det vi øver i øvelokalerne bliver også anvendt over for et publikum. Desuden arbejder vi med, hvad det vil sige at lede lovsang, og du får mulighed for at være med til at lede lovsangen til nogle af skolens fredagslovsang, hvis du har lyst. Vi arbejder bl.a. med: Samspil, lovsang, lovsangsledelse, musikhistorie, nodelære, rytmelære, akkord & intervallære, sangskrivning, produktion af musik og meget mere. Du får også medindflydelse på, hvad linjen skal indeholde. Du vil møde undervisere, som brænder for musik, og som har erfaring også fra den professionelle verden.

4 Linjer på Solgården Kreativlinjen: På kreativlinjen er der både tid og plads til at lære nye teknikker, inspirere hinanden og arbejde med dine egne ideer. Vi har et dejligt stort værksted, hvor vi har gode muligheder for eksperimentering og tænke kreative tanker i en hyggelig atmosfære. Vi arbejder med mange forskellige emner, bl.a strik/hækling, mosaikker, ikoner, forskellig brugskunst, æsker, quilling og hvad vi lige har lyst til. Vi finder sammen gode ideer fra Pinterest og andre sociale medier og klør på for at få tankerne ud i virkelighedens verden. Medielinjen: På medielinjen arbejder vi med forskellige former for medier. Vi bruger størstedelen af tiden på forskellige former for digitale billeder og ikke mindst filmproduktion. Du vil lære at tage gode billeder og film i mange situationer og bruge disse billeder til at kommunikere et budskab. Udover billed- og videoredigering arbejder vi med forskellige andre emner bl.a. E-sport, Netværk, Lego-mindstorm og Mindcraft. Valget af emner vil du have stor indflydelse på. Motor- & tekniklinjen: På motor- og tekniklinjen får vi sorte oliefingre - indholdet skaber du i stor grad selv. Hvis du har en knallert, en havetraktor, et smedeprojekt eller lignende, hjælper vi efter bedste evne med dit projekt. Vi har bl.a. et stort opvarmet værksted, svejser og lift. Vi har også teoritimer en gang imellem, hvor vi ser på teorien bag motorer, bremser, dæk eller andre emner. Besøg ude i det virkelige erhvervsliv er også en del af linjen. Her ser og hører vi, hvordan dagligdagen er på et værksted. Desuden får du et svejsesikkerhedsbevis (Paragraf 26). Linjen er i høj grad formet af din interesse og lyst til motor og teknik.

5 Linjer på Solgården Psykologi- og retrætelinjen: Undervisningen på psykologi- og retrætelinjen vil have tre hovedområder: Psykologi, retræte og udviklingssamtaler. - Psykologidelen vil handle om forskellige emner som: Hvem er jeg og hvorfor?, søskendepositioner, livshistorie, psykisk sygdom, hvordan bliver jeg en bedre lytter?, kropssprog, at sætte grænser, sorg m.m. - Der vil være en retrætedel, som handler om at praktisere forskellige former for bøn og bruge tid på stilhed og Bibellæsning. Selve ordet retræte er et udtryk for at trække sig tilbage i dette tilfælde fra den almindelige hektiske hverdag for at være sammen med Gud. - Det sidste område er et tilbud om 3 udviklingssamtaler henover året. Disse samtaler kan tage udgangspunkt i dit liv her og nu samt dine ønsker og drømme for fremtiden, men kan også handle om andre ting, du finder relevante. Bibellinjen (Kan kun vælges af elever i 10. klasse) Bibellinjen er for dig, som gerne vil fordybe dig i Bibelen og Bibelens hovedperson Jesus Kristus. På Bibellinjen fylder undervisning i Bibelens bøger meget, og du vil derigennem få et større kendskab til den kristne tro. På Bibellinjen lærer du også, hvordan man forbereder og holder en andagt, og vi har også et forløb om kristent børnearbejde, hvor du får lov til at prøve at holde en klubaften i en kristen børne-/ juniorklub. I løbet af året kommer vi også omkring trosforsvar, diakoni og meget mere! Som en helt speciel oplevelse går storturen for Bibellinjen til Israel. Det er en rejse til det land, hvor beretningerne fra Bibelen udspillede sig. En virkelig stor oplevelse, som med garanti vil blive et af højdepunkterne fra dit efterskoleophold på Solgården. OBS: Der er en egenbetaling på kr for storturen til Israel. NYHED: Elever på Bibellinjen kan vælge en ekstra linje Elever på bibellinjen har mulighed for at vælge en ekstra linje i tillæg til Bibellinjen. Du kan vælge mellem alle de øvrige linjer, og hvis der er plads, kan du derfor få lov til at have to linjer.

6 Valgfag på Solgården På Solgården kan du vælge mellem mange forskellige valgfag. Du kan få helt op til 10 forskellige valgfag på dit skoleskema alt efter, hvad du ellers har valgt af linjer og boglige fag. Fagenes længde kan variere alt efter tilslutning og indhold. Fagene bliver oprettet, hvis der er nok, der melder sig til et fag. Herunder kan du læse mere om de enkelte valgfag. Kreative valgfag Billedkunst Vi laver billeder på mange forskellige måder: Tegning, maling, collage mm. Der bliver både bundne og frie opgaver. Gallakjoler Har du erfaring med at sy, og drømmer du om at sy din egen flotte gallakjole? Her kan du lære personlig måltagning, tilpasning af mønstre og sy-teknikker. Glaskunst Vi skærer i glas og brænder det derefter i keramikovnen. Du kan lave vinduesophæng, fade, fyrfadsstager, glasfigurer og meget andet. Alle kan være med, blot du har lyst til at eksperimentere. Smykker Faget giver dig muligheder for at fremstille smykker i forskellige materialer. Du kan lave ringe, kæder, armbånd, øreringe og wiresmykker, og alt efter lyst og behov kan du lave lette, enkle ting eller mere fantasifulde smykker. Der vil evt. blive tale om egenbetaling ved storproduktion. Syning Vi syr på maskine og i hånden. Sy lige, hvad du har lyst til også gerne omsyning af genbrugstøj. Vi bruger færdige mønstre og laver dem lidt om, så ideen bliver efter din smag. Prøv at sy flotte perler/ brodere mønstre eller lave metaltryk på dine ting. Musikalske valgfag Band 1 (Meget øvede) Dette tilbud er for dig, som er meget øvet på dit instrument og har banderfaring. Du kommer til at fyre den af med andre på samme niveau som dig. Band 1 er samtidig skolebandet, som kommer til at akkompagnere storekor både på og udenfor skolen. Band 2 (Øvede) Dette tilbud er til dig, som er øvet på et instrument eller med din stemme. Du har lyst til at spille sammen med andre og blive bedre til at spille eller synge. Band 2 medvirker bl.a. ved musikcafeer eller andre musikarrangementer på skolen. Band 3 (Begynder niveau) Dette tilbud er til dig, som lige er begyndt at spille på et instrument eller synge. Du får tip til forskellige instrumenter i samspil med andre. Kor Kom og vær med i et dejligt fællesskab i storekor. Her er plads til dig, som har sunget i kor før og til dig, der bare har lyst til at synge. Vi synger rock, pop og gospel. Vi synger ved forskellige arrangementer på og uden for skolen. Lillekor Har du valgt kor, kan du komme til en lille optagelsesprøve og blive en del af lillekoret. Lillekor er for dig, der kan li at synge, har en god stemme og synes, det er udfordrende at synge kendte sange og lære nye sange. Lillekoret er flere gange ude i kirker og missionshuse for at optræde med deres repertoire.

7 Valgfag på Solgården Sportslige valgfag Badminton (Meget øvede) Faget er for dig, der har spillet en del badminton tidligere, og som ønsker at udvikle dig yderligere - både fysisk, teknisk, taktisk og mentalt. Faget er et helårsfag, og der bliver lagt vægt på træning og kamp. Vi deltager desuden i holdkampe og turneringer. Badminton (Øvede) Faget er til dig, som har spillet badminton før og ikke længere føler dig på begynderniveau. Vi træner de grundlæggende slag og laver tekniske øvelser. Der er i faget lagt vægt på kamp og træning. Badminton (Begyndere) Faget er for dig, der ønsker at lære at spille badminton eller har prøvet det en smule før. Vi træner de grundlæggende slag og spiller spillet. Fodbold - Fodbold basis og Fodbold Plus+ drenge Faget er for dig, der er vild med udendørs fodbold og gerne vil blive bedre gennem teknik, taktik og spilforståelse. Vi deltager i forskellige fodboldturneringer. Alle der vælger fodbold får Fodbold basis i to timer om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner Fodbold Plus+, hvor der bl.a. også er indendørs fodbold på skemaet og mere fokus på taktik og teknik. Fodbold - Fodbold basis og Fodbold Plus+ piger Faget er for dig, der er vild med udendørs fodbold og gerne vil blive bedre gennem leg, styrketræning, løbetræning, teknik, taktik og spilforståelse. Vi deltager i forskellige fodboldturneringer. Alle der vælger fodbold får Fodbold basis i to timer om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner Fodbold Plus+, hvor der bl.a. også er indendørs fodbold på skemaet og mere fokus på taktik og teknik. Volleyball - Volley basis og volley Plus+ drenge Dette fag er for dig, som gerne vil udvikle dine færdigheder inden for volleyball. Vi træner grundslag, arbejder med teknik og taktik samt spiller kampe. Vi deltager i turneringer. Alle der vælger volleyball får Volley basis i to lektioner om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner Volley Plus+, hvor der er mere fokus på taktik og teknik. Volleyball - Volley basis og volley-plus+ piger Dette fag er for dig, som gerne vil udvikle dine færdigheder inden for volleyball. Vi træner grundslag, arbejder med teknik og taktik samt spiller kampe. Vi deltager i turneringer. Alle der vælger volleyball får Volley basis i to lektioner om ugen og kan derudover vælge 2 lektioner Volley Plus+, hvor der er mere fokus på taktik og teknik. Håndbold (mix) Faget er for dig, som kan li at spille håndbold. Vi bruger meget tid på at spille, men også på at træne de grundlæggende angrebs- og forsvarsformationer. Rytmisk gymnastik Prøv kræfter med gymnastikkens verden, hvor du kommer til at lave forskellige former for rytmisk gymnastik. BLANDEDE VALGFAG Svømning - sjov i vand Der er mulighed for at benytte Tarm svømmehal. Der gives undervisning, men også tid til leg og sjov i Tarm Svømmehal. Fitness Vil du træne de forskellige muskelgrupper, opøve din kondition samt få sved på panden, så har du her muligheden. Løbeture og cykling vil også indgå i faget. Filmproduktion Vi bruger skolens udstyr til at lave små filmklip til Youtube. Du lærer at optage, redigere og dele på Youtube. LEGO-Mindstorm Kan du lide at rode med teknik og robotter, så er det lige faget for dig. Vi programmerer de sjove LEGO-robotter og deltager måske i LEGO-First-League konkurrencen. E-Sport Faget er for dig, der elsker at game og vil blive bedre til at spille computerspillene LOL og Counter-Strike GO. Vi laver kampe mod andre skoler. Fiskeri Vi tager ud og fisker i Skjern Å, put- and takesøer eller forsøger at fange en af de glubske gedder i de lokale søer.

8 Valgfag på Solgården BLANDEDE VALGFAG Kager der smager Chokolade, fondant og fødeskum. Er du opslugt af Mette Blomsterberg og skønne kager så er faget her for dig. Vi laver smukke lagkager og skønne kager. Massage & afspænding (kun for piger) I dette fag lærer du at give massage. Du lærer om muskelgrupper og om afspændingsøvelser. Faget er kun for piger. Friluftsliv Kan du li at være ude i naturen, hvor der laves bål, bygges bivuakker eller tages på hike? Så er friluftliv lige noget for dig. Vi benytter naturen rundt om skolen, hvor bl.a. områderne omkring Skjern Å vil blive besøgt. Bocart For dig, der ønsker fart og spænding med stor sikkerhed. Vi kører på skolens egen bane. Madlavning for madelskere Vi laver forskellige spændende madretter, der udfordrer dine smagsløg. Vi har også fokus på anretning og præsentation. Science Et fag for dig, som kan li at lave spændende ting i et fysiklokale. Vi arbejder med ét eller to emner, der vil udfordre din viden indenfor det naturfaglige område. Idehistorie- og filosofi Et fag, hvor vi arbejder med livets store spørgsmål og snakker om, hvad store tænkere har tænkt om disse spørgsmål, og hvad du tænker. Diakoni Et fag, hvor du får mulighed for at gøre en forskel for mennesker i lokalområdet fx som besøgsven, lektiehjælpere eller noget helt tredje. Filmcafé Vi ser en masse forskellige film - lige fra kortfilm til almindelige spillefilm fra ind- og udland. Vi snakker om filmene - finder pointer, budskaber og meningen. Lektiehjælp Fag for dig, som har brug for ekstra hjælp til at få lavet dine lektier udover den daglige lektietime på skolen. Du kan få hjælp i matematik, dansk og sprogfagene. FRITIDSFAG Fritidsfag er fag, som i udgangspunktet ikke er skemalagt, men som vi i fællesskab finder huller til i din fritid, når først du er på skolen - nogle af fagene foregår om aftenen. Følg pedellen Her er et tilbud til dig, der gerne vil følge pedellen nogle timer om ugen. Du kommer til at stifte bekendtskab med forskellige pedelopgaver og "gå til hånde" med forskellige projekter rundt om på skolen. Jagttegn (Egenbetaling) I vinterperioden kan der via ungdomsskolen tages jagttegn. Undervisningen foregår på Solgården eller en af kommunens folkeskoler. Der skal påregnes egenbetaling på ca kr. Knallertkørekort (Egenbetaling) I kommunalt regi tages det obligatoriske 24-timers kursus. Undervisningen foregår om aftenen, og det er kun elever fra Ringkøbing-Skjern kommune, der kan vælge det, alternativt skal kortet tages i hjemkommunen. Pris for bevis: 150 kr. Køkkentjeneste Her er et tilbud om at deltage i tilberedning og servering af aftensmad samt oprydning bagefter. Køkkentjeneste træder i stedet for daglig rengøring på områderne. Traktorkørekort (Egenbetaling) På den lokale ungdomsskole kan du modtage undervisning, som giver dig mulighed for at erhverve et traktorkørekort. Kun elever fra Ringkøbing Skjern kommune kan vælge det. Pris ca kr. Instrumentlære (Egenbetaling) Nogle år har vi kunnet tilbyde instrumentundervisning i fx klaver, guitar, bas eller trommer. Det afhænger af, hvilke undervisere vi har på skolen, og hvordan deres skema ser ud. Derfor kan du godt ønske fx klaverundervisning, men vi kan ikke love, at det bliver oprettet. Hvis instrumentundervisningen bliver oprettet, er der en egenbetaling på 70 kr. pr. gang. Husk at afgive dine ønsker online senest onsdag den 1. marts via

EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN

EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN BIBELLINJE, PROFIL- & VALGFAG SKOLEÅRET 2018/19 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN Spændende muligheder Et skoleskema med mange muligheder På Solgården tilbyder vi en lang række valgfag og hele seks forskellige profilfag.

Læs mere

Boglige fag, linjer & valgfag - 2012/13

Boglige fag, linjer & valgfag - 2012/13 Boglige fag, linjer & valgfag - 2012/13 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN - en skole, der vil dig noget Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2012/13. Et

Læs mere

EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. Boglige fag, linjer & valgfag - 2010/11 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. - en skole, der vil dig noget

EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. Boglige fag, linjer & valgfag - 2010/11 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN. - en skole, der vil dig noget EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN - en skole, der vil dig noget Boglige fag, linjer & valgfag - 2010/11 Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer

Læs mere

Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14

Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14 EFTERSKOLEN SOLGÅRDEN Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14 Forvandlende fællesskab Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2013/14. Et hæfte,

Læs mere

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15

Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15 Det er dit valg... Velkommen på efterskole Nu sidder du med hæftet Boglige fag, linjer & valgfag - 2014/15. Et hæfte, som giver dig et overblik over alle de muligheder,

Læs mere

Efterskolen Solgården

Efterskolen Solgården Efterskolen Solgården - Forvandlende fællesskab Ved at gå på efterskole får man bare det fedeste forhold til sine venner, man er sammen 24/7, så vi lærer virkelig hinanden at kende. Vi mærker, at lærerne

Læs mere

Skoleåret 15/16. Boglige fag, linjer & valgfag

Skoleåret 15/16. Boglige fag, linjer & valgfag Skoleåret15/16 Bogligefag,linjer&valgfag Glæddigtilefterskolelivet DuervelkommenpåSolgården Vikanikkeandetendsige,atduskalglædedigtilatkommepåefterskole!Efterskoleliveteren livsstilforalledeansattepåsolgården,ogvivilgålangtforatgivedigditbedsteskoleår

Læs mere

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder

Indhold. Quick info. Altid online og opdateret www.solgaarden.dk. Hvorfor valgte du Efterskolen Solgården? Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Vi vil dig noget Efterskolelivet på Solgården Mange højdepunkter Mange valgmuligheder Praktisk info Tjek mere på www.solgaarden.dk Quick info Efterskolen Solgården blev oprettet i 1978 af Luthersk Mission

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. forår 2011. Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte forår 2011 Valgfagsbeskrivelser 2010/11- forår VALGFAG Du sidder nu med et hæfte, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i foråret 2011. Vi

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2013. Valgfagsbeskrivelser efterår 2013/14

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2013. Valgfagsbeskrivelser efterår 2013/14 SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte efterår 2013 Valgfagsbeskrivelser efterår 2013/14 VALGFAG Du sidder nu med en oversigt, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2013.

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2017/18. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2017/18 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2017 og foråret

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2012. Valgfagsbeskrivelser efterår 2012/13

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2012. Valgfagsbeskrivelser efterår 2012/13 SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte efterår 2012 Valgfagsbeskrivelser efterår 2012/13 VALGFAG Du sidder nu med et hæfte, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2012.

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2018/19. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2018/19. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2018/19 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2018 og foråret

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2011. Valgfagsbeskrivelser efterår 2011/12

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2011. Valgfagsbeskrivelser efterår 2011/12 SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte efterår 2011 Valgfagsbeskrivelser efterår 2011/12 VALGFAG Du sidder nu med et hæfte, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2011.

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

Få en lærerig oplevelse for livet

Få en lærerig oplevelse for livet Få en lærerig oplevelse for livet UNDERVISNINgen Eleverne siger om linjefagene... Er godt pga. de mange valgmuligheder. Er godt, fordi man selv har valgt det. Er meget seriøse og man lærer meget. Fedt

Læs mere

9. og 10. klasse. . Klasse. Fællesskab & faglighed, Kristendom & kreativitet Udfordringer. Rønde Efterskole

9. og 10. klasse. . Klasse. Fællesskab & faglighed, Kristendom & kreativitet Udfordringer. Rønde Efterskole . Klasse 9. og 10. klasse R Fællesskab & faglighed, Kristendom & kreativitet Udfordringer Skolevej 2 8410 Rønde www.rhe.dk post@rhe.dk 8637 1955 Du kan følge de fag, du kender fra folkeskolen og gå til

Læs mere

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK Helårs valgfag ELEV MED HEST På LME har vi indledt et samarbejde med Ellum Rideklub, så du mulighed for at passe din hest, mens du går på efterskole. Rideklubben ligger kun 3 km fra efterskolen, her kan

Læs mere

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE VALG AF LINJEFAG Denne folder er en oversigt over de linjer, skolen tilbyder i 7.-9. klasse. Folderen fortæller dig og dine forældre om, hvad du som elev

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår Valgfagsbeskrivelser efterår 2010/11

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår Valgfagsbeskrivelser efterår 2010/11 SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte efterår 2010 Valgfagsbeskrivelser efterår 2010/11 VALGFAG Du sidder nu med et hæfte, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2010.

Læs mere

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning.

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. For hvem? Alle unge i 7. - 9. klasse Hvornår? Onsdage klokken

Læs mere

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer:

PSYKOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE. Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: VALGFAG 2009/10 PSYKOLOGI Undervisningen i psykologi omfatter hovedsagelig personligheds- og gruppepsykologi inden for følgende rammer: INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer

Faglighed Fællesskab Kristendom. Udfordringer Faglighed Fællesskab Kristendom Kreativitet Udfordringer På Nøvlingskov Efterskole kan man være sig selv Martin V skoleåret 14/15 Det bedste ved Nøv er, at man altid kan finde nogle at snakke med Kathrine

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2016/17 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016 og foråret

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) I løbet af skoleåret 2013-14

Læs mere

Alm. undervisning - klasse- og årgangsvis læringsaktiviteter. Valgfag - helårlig undervisning på tværs af klasser

Alm. undervisning - klasse- og årgangsvis læringsaktiviteter. Valgfag - helårlig undervisning på tværs af klasser Alm. undervisning - klasse- og årgangsvis læringsaktiviteter Valgfag - helårlig undervisning på tværs af klasser Periodefag - understøttende undervisning og bevægelse Vi mener, at grundværdierne i den

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2014. Valgfagsbeskrivelser efterår 2014/15

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2014. Valgfagsbeskrivelser efterår 2014/15 SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte efterår 2014 Valgfagsbeskrivelser efterår 2014/15 VALGFAG Du sidder nu med en oversigt, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2014.

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2015. Valgfagsbeskrivelser efterår 2015/16

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår 2015. Valgfagsbeskrivelser efterår 2015/16 SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte efterår 2015 Valgfagsbeskrivelser efterår 2015/16 VALGFAG Du sidder nu med en oversigt, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2015.

Læs mere

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Glæd dig til et år på efterskole Brænder du efter at lære mere, få spændende oplevelser, udfordringer, lære nye mennesker at kende og være sammen med

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

valgfag fra august 2019

valgfag fra august 2019 valgfag fra august 2019 # CAMBRIDGE ENGELSK HØJNIVEAU MATEMATIK SCIENCE INNOVATION & IVÆRKSÆTTERI PSYKOLOGI STØTTE MATEMATIK STØTTE ENGELSK BEGYNDERSPANSK BEGYNDERFRANSK BOLDSPIL CROSSFIT FILM & MEDIER

Læs mere

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR 8 ERHVERV OG IDE

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) i løbet af skoleåret 2012-13

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2012-13 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Indholdsplan for 14 dages efterskolekursus på Sædding Efterskole Konfirmandkursus 2018 KK18 Søndag d. 1. juli - til lørdag d. 14.

Indholdsplan for 14 dages efterskolekursus på Sædding Efterskole Konfirmandkursus 2018 KK18 Søndag d. 1. juli - til lørdag d. 14. Indholdsplan for 14 dages efterskolekursus på Sædding Efterskole Konfirmandkursus 2018 KK18 Søndag d. 1. juli - til lørdag d. 14. juli 2018 A. Kristendom: Formål: At eleverne oplæres i den kristne lære

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

sport musik design tro

sport musik design tro sport musik design tro Mit år på DE har ændret mig. Det er svært at forklare præcis hvordan, men jeg er blevet stærkere og har lært at passe på mig selv. Jeg har fået dybe venskaber her og faktisk også

Læs mere

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår Det er blevet tid til at vælge valgfag for det kommende skoleår. Alle elever skal have 1 valgfag. Du kan se i valgfagskataloget,

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Upcycling. Store malerier. Skulpturer

Upcycling. Store malerier. Skulpturer Upcycling Begrebet upcycling dækker over at genbruge materialer og give dem en ny form en slags kreativ genbrug. Kan du lide at tænke kreativt og bruge dine hænder eller er du bare nysgerrig på hvordan

Læs mere

sport musik design tro

sport musik design tro sport musik design tro Mit år på DE har ændret mig. Det er svært at forklare præcis hvordan, men jeg er blevet stærkere og har lært at passe på mig selv. Jeg har fået dybe venskaber her og faktisk også

Læs mere

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Til forældrene Hermed information om musikvalgfag på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2009 / 2010. Undervisningen i alle instrumenter foregår på Sct. Ibs Skole, men da

Læs mere

Valgfag skoleåret 2014-15

Valgfag skoleåret 2014-15 Valgfag skoleåret 2014-15 Kære elever og forældre Det er med stor glæde, at vi igen i år kan præsentere en valgfagsfolder, hvori vi kan tilbyde en række spændende, kreative og udfordrende undervisningstilbud

Læs mere

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009 Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Mosede Klub Lilleholm 58 2670 Greve Tlf: 4360 0450 Hvis du vil have fat i dit barn, ring: 4360 0477

Læs mere

- At bage brød, kage m.m.

- At bage brød, kage m.m. Filmkundskab Vi skal arbejde med filmproduktion herunder: - Filmdramaturgi, som er centreret omkring jeres arbejde med at skabe filmiske fortællinger. - Filmiske virkemidler fokuserer på, hvordan de filmiske

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2018-2019 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2018-2019. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår Valgfagsbeskrivelser efterår 2016/17

SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE. Valgfagshæfte. efterår Valgfagsbeskrivelser efterår 2016/17 SYDVESTJYLLANDS EFTERSKOLE Valgfagshæfte efterår 2016 Valgfagsbeskrivelser efterår 2016/17 VALGFAG Du sidder nu med en oversigt, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016.

Læs mere

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Desuden vil undervisningen indeholde styrketræning med småredskaber

Desuden vil undervisningen indeholde styrketræning med småredskaber Valgfag 3. periode 2015-2016 AFSPÆNDING - At øge kropsbevidstheden. - At øge kendskabet til dig selv. - At få øje på ressourcerne i kroppen. - Guidede meditationer - Kropsbevidsthedstræning med fokus på:

Læs mere

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N OVERBYGNINGEN Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N Indhold Kort om profilfag... side 2 Drama... side 3 Emma Gad... side 4 Innovation, design og billedkunst... side

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2015-2016 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2015-2016. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen VALGFAG 2017-2018 Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang Østerhåbskolen Indhold Vælg med omtanke... 3 Kom i form... 4 Teknologi og innovation... 5 Skak... 6 Matematikken i maden... 7 Syværksted...

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Profilfag er den nye satsning inden for faglig fordybelse på Vonsild Skole. Profilfag ligger

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Badminton, basket, bordtennis, volleyball.

Badminton, basket, bordtennis, volleyball. , Valgfag 2009 2010 Dette hæfte indeholder en kort beskrivelse af de valgfag, vi kan tilbyde i det kommende skoleår. De fag, der opnår tilstrækkelig tilslutning sættes igang. Der står ud for de enkelte

Læs mere

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9.

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9. 2014/2015 VALGFAGSPAKKEN Kinesisk Lego Mindstorm Rockband For hvem? 7. - 9. klasse Talentklasse Hvornår? Onsdage klokken 15.00-17.00 (med enkelte undtagelser) Hvor? På Viborg Ungdomsskole Reberbanen 13

Læs mere

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole

Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Valghold 2015/16 Hammerum Friskole Teaterleg & drama Vi skal lave teater. Ud fra kendte eventyr skal I bruge fantasien til at skrive eventyr om til jeres egne teaterstykker, som I skal opføre for andre

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Valgfagsbeskrivelser. August til november 2013. Her kan du læse om de valgfag du har mulighed for at vælge i første valgfagsperiode.

Valgfagsbeskrivelser. August til november 2013. Her kan du læse om de valgfag du har mulighed for at vælge i første valgfagsperiode. Valgfagsbeskrivelser August til november 2013. Her kan du læse om de valgfag du har mulighed for at vælge i første valgfagsperiode. Mandags valgfag: Kajak Kan du lide vand? Arbejder du bedst hvor der er

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Bilag 5. Nørre Skole Thorsensvej Nykøbing F. Tlf.: KRÆV DET MULIGE - FORVENT DET UMULIGE

Bilag 5. Nørre Skole Thorsensvej Nykøbing F. Tlf.: KRÆV DET MULIGE - FORVENT DET UMULIGE Bilag 5 Nørre Skole Thorsensvej 11 17 4800 Nykøbing F. Tlf.: 54 85 05 99 KRÆV DET MULIGE - FORVENT DET UMULIGE Mange unge ønsker et 10. skoleår både for at forbedre deres faglige niveau, men også for at

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2017-2018 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2017-2018. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc VALGAVIS 7., 8., 9. årgang på Virring Skole Til elever i 6., 7. eller 8. klasse og deres forældre. Af hensyn til planlægningen er det nødvendigt, at eleverne allerede nu vælger valg- og tilbudsfag for

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst.

Der kan være aktiviteter, hvor der er tilmelding (kan være bindende) og andre aktiviteter, hvor man bare kan deltage, når man har lyst. SFO aktiviteter og Værksteder Nogle af aktiviteterne kører som en fast aktivitet hver uge. Andre følger årstiden eller er knyttet til faste traditioner som jul, fastelavn Hop & Rock osv. Nogle af aktiviteter

Læs mere

Juniorklub i Ungdomsskolen

Juniorklub i Ungdomsskolen Nyhedsbrev Marts 2015 Til 10 18 årige i Thisted Kommune og deres forældre. Thisted Kommune Juniorklub i Ungdomsskolen Ungdomsskolen har juniorklub på 7 forskellige adresser i Thisted Kommune. Det koster

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole Idrætslinjen Gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnå færdigheder og tilegne sig kundskaber, der medfører kropslig og almen udvikling. Mulighed for at opleve

Læs mere

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Januar - Juni 2018 Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Har du en lille kunstner gemt i maven? Savner du billedkunst- /værkstedstimerne fra tidligere? Trænger din væg hjemme til et flot kunstværk?

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN For at skabe et endnu bedre tilbud til vores udskolingselever har

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere