Vi har det alle godt og er i godt humør. Derfor sender vi alle en varm hilsen, til alle vores familier, venner, bekendte rundt omkring i Danmark.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi har det alle godt og er i godt humør. Derfor sender vi alle en varm hilsen, til alle vores familier, venner, bekendte rundt omkring i Danmark."

Transkript

1 Vi kan desværre ikke komme på Internettet mere for denne gang. Vi rejser fra Hua Hind i morgen fredag d tilbage til Bangkok. Fra fredag til søndag skal vi på en del turer rundt i Bangkok og uden for Bangkok. Vi har foretaget os en hel del på denne rejse meget har vi fået skrevet her, og en del har vi ikke nået at skrive. Vi har det alle godt og er i godt humør. Derfor sender vi alle en varm hilsen, til alle vores familier, venner, bekendte rundt omkring i Danmark. Tusinde tak fordi I så ind og fulgte os på vores rejse i Thailand. Vi ses i Danmark mandag d Torsdag d. 9/3-06. Efter en dejlig nat, hvor vi var blevet sunget i søvn af bølgernes slag ind mod bådebroen, vågnede vi godt udhvilet. Vi gik en lille tur før morgenmaden, hvorefter vi fik dansk morgenmad (rundstykker, rugbrød, smør, ost, pålæg, kaffe, og te). Den eneste badedag ved havet på rejsen, så den er blevet godt udnyttet. I aften skal vi i byen for at spise middag, og lidt rundt i byen for at se os omkring. Onsdag d. 8/3-06. Vi stod forholdsvis tidligt op, spiste morgenmad og forlod hotellet kl for at tage toget til Hua Hind. Vi tog 5 taxier til Lampong station, hvorefter vi spiste frokost. kl , og satte os ind i toget til Hua Hind. Efter godt 6 timer i et tog der kørte langsomt op ad bakke og hurtigt ned af bakke, og hoppede hip hop hen ad skinnerne ankom vi til Hua Hind ca. 1 time senere end planlagt (togets skyld) godt beskidte og trætte, men i godt humør. Eleverne og en lærer ventede på stationen, mens to lærere kørte ned imod vandet for at få værelser... og det fik vi selvfølgelig... Værelser på en bådebro med udsigt over vandet. Efter vi havde pakket ud, gik vi i byen for at spise aftensmad, men hvad så vi så? En dansk restaurant... suk, ingen elever var til at styre dansk mad ville de ha, så ok. Nogen fik frikadeller, brun sovs, hvide kartofler med rødkål. Andre fik bøf med løg, brun sovs, hvide kartofler og hvad dertil hører. Hvad siger I til ribbensteg med sovs, kartofler og rødkål i 38 graders varme... smiler stort... det var der en der fik. Æggekage med grøntsager så vi såment også, og til dessert fik vi dansk kaffe! Derefter gik vi på opdagelse i Hua Hind en sen kop kaffe på bådebroen og som altid lidt sent i seng. Tirsdag d. 7/3-06. Vi ankom til Bangkok kl , og fik fat i to store åbne taxier, som vi læssede med bagage, elever og lærere og kørte til Florida Hotel for at pakke ud, og pakke om til afgang onsdag. Derefter badede nogle af eleverne i hotellets swimmingpool.

2 Vi spiste aftensmad på Florida Hotel, og tog toget ind til Patpongs nattemarked og så os lidt omkring. kl tog vi taxier tilbage til Hotellet for at gå i seng og få sovet lidt, da vi igen næste dag skulle rejse videre. Mandag d. 6/3-06. Vi sov lidt længere denne dag. Spiste morgenmad, slappede af, pakkede, og så gik vi på Internetcafe, og så den film som Ron havde optaget af vores rejse rundt i Nord-thailand. Ron havde siddet inde næsten hele dagen før og fra tidlig morgen for, at aflevere en gave til alle eleverne og lærerne. Ron har filmet alle de turer han har været på med eleverne og lærerne, og alle fik en kopi af filmen. Så var det tid at sige farvel for denne gang til Lana Haus. Julie smurte sandwichs til alle. Ron, Julie, Lucky og sin kone kørte os til stationen. Der var stor afsked, og der blev krammet og fældet en tåre. Vi vinkede farvel til vores venner i Thailand... og gik imod toget til Bangkok. Togturen suk... er der nogen der har sovet i en ruchebane... hvis ikke, så tag med 3. klasses tog fra Bangkok. Alle prøvede for en gang skyld at komme tidligt i seng... men hvad hjælper det, når toget danser hen af skinnerne. Men hvis vi skal være ærlige var det en god tur. Søndag d. 5/3-06. Op kl , morgenmad kl Kl kørte vi ca. 60 km fra Lana Haus i Chiang Mai, hvor vi red på elefanter gennem junglen. Efter vi havde redet på elefanter kørte vi i gamle træ-okse-vogne (hjulene var af træ og metal) og trukket af okser. En sidebemærkning til den sidste tur vi vil lige hilse og sige, at man bliver øm bag i... Elefant show (til nogen af drengenes store fornøjelse, kunne elefanterne sparke til en fodbold). Derefter Bamboo-rafting: en stille tur ned af floden, men lidt fald. En del af drengene og et par piger hoppede i floden og badede til stor fornøjelse for de thailændere, der var med på bamboo-flåderne, og de havde det bare sjovt med nogle danske unge. Senere den samme søndag efter Bamboo-rafting så vi slangeshow... der var råben og skrigen når slangerne blev kastede rundt, og vi må tilstå at mange af os forlod showet ikke fordi det var farligt... suk... men slanger. Inden vi kørte tilbage til Lana Haus ville vi lige se ind i en orkide- og sommerfugle-farm. Vi så utrolig mange smukke orkideer, det var så som så med sommerfuglene, og nogle af os tænkte at de måske var larver endnu, så vi skulle måske hellere havde set ned i jorden i hvert fald var der ikke mange sommerfugle... Tilbage til Lana Haus for at komme til at se anstændig ud. Efter et bad og rent tøj gik vi i byen og spiste til middag, og derefter fik nogle fodmassage og andre så sig lidt omkring. Godnat ca. kl tror vi nok og for nogles vedkommende... igen kl Lørdag d. 4/3-06. Alle fik lov til at sove lidt længere denne dag. For det første var alle lidt kede af at nogen havde det dårligt, så vi kom sent i seng, og så var det lørdag.

3 Lene tog på hospitalet for at besøge Natacha, og fik den besked at hun nok blev udskrevet om eftermiddagen. Efter en god solidt morgenmad og hygge.. Kørte Ron, Lucky og Lene (Lucky er Rons fætter) i Chiang Mai Zoologiske Have med eleverne. Bente tog på hospitalet for at besøge Natacha og fik den besked at hun ville blive udskrevet samme dags sen aften. Lørdag aften tog vi på Old Chiang Mai Cultural Centre, hvor vi spiste Khan (skål) Toke (bord)... Khantoke-middag (Khantoke-middag, er en klassisk Nord-thailandsk middag). Hvor egnsretter serveres ved et lakeret, bambusflettet lille rundt bord, der står på gulvet, ledsaget af underholdning. Derefter sad vi på måtter på gulvet og spiste, mens vi så thailandske danse. Dansene skulle forstille Thailands historie. En ung dreng dansede med 8 skarpe svære mens dansen blev hurtigere og hurtigere. Fire små børn hoppede i mellem bambus stokke, mens nogle større børn slog stokkene sammen til musikken. (Det kan sammenlignes med ruder nogen står åben imens nogen bliver lukket). Til sidst blev nogle indbudt til at danse med. Bl.a. Morten Olsen, Sasha og Amalie var oppe og danse. Derefter gik vi videre for at se stammedansere, bl.a. Karen, Lisu- og Lahufolket danse urgamle danse. Til sidst tog nogle af os en tur på nattemarked mens andre tog hjem. Så sengetid blev heldigvis ikke så sent denne aften... ja aften... kl. blev ca Fredag d. 3/3-06. Thailand kalder Danmark... vinker... Denne dag holdt eleverne helt fri, de fik lov til at bestemme hvad de gerne ville... så der blev vasket tøj i lange baner og ryddet op på værelserne, set film, gået tur og hygget... Mini og Camilla var stadig på hospitalet, så Bente var på hospitalet om morgenen, derefter kom hun tilbage til Lana Haus med en besked om, at de nok blev udskrevet fra hospitalet om eftermiddagen, men lægen skulle lige se til dem først. Lærerne besluttede at alle skulle være raske før jungleturen og rafting, så programmet blev lavet om. Lene kørte med Ron på mortercykel til banegården for at få byttet togbilletterne til mandag. Efter Lenes udsagn kører Ron godt og forsigtigt. Bente hentede Mini og Camilla fra Chiang Mai Ram Hospitale om eftermiddagen, og omstændighederne taget i betragtning havde de det godt, men de var lidt trætte. Da de kom tilbage til Lana Haus havde Natascha det ikke så godt, så på den igen (for en sikkerheds skyld). Bente og Lene tog Natascha med på hospitalet, og Natascha blev indlagt for en dag. Lægen spurgte Bente om, hvor mange de var, som svarende: Bare rolig vi er 17, og så blev der smilet stort og grinet lidt. De sidste lærere gik i seng denne nat kl Lige en sidebemærkning det går godt nu med alle mand...

4 Torsdag d. 2/3-06. Tidligt op kl , morgenmad kl , afgang kl. ca Vi lejede to mini busser denne dag, for vi ville en tur til Lampang Luang. Ca. 100 km fra Chiang Mai. Wat Phra That Lampang Luang. Meuang Rot Mah (Hestevogne by), den eneste by i Thailand, hvor der bruges hestevogne som transportmiddel. Først besøgte vi et Elefanthospital (Consevation center). I Hang Chat distriktet, Nord-vest for Lampang, udenfor Thung Kwian, 37 km mærket, ligger der et Thai elefant hospital. Der så vi elefantshow, gav elefanterne mad og besøgte de syge elefanter. Som for nogen en stor oplevelse. Vi var på besøg i et tempel lidt fra elefanthospitalet. Hvor nogle igen tændte lys og andre gik rundt og så sig omkring. Derefter kørte vi til Lampang Luang for at køre i hestevogne. For nogle var en oplevelse at køre i hestevogn. Vi lejede 9 hestevogne og kørte en tur rundt i Lampang Luang. Derefter kørte vi igen til Lana Haus og spiste aftensmad kl. ca Efter aftensmaden gik nogen en tur på opdagelse i Chaing Mai. Camilla og Mini var syge, hvorefter Bente tog dem med til hospitalet i Chiang Mai.De har det godt nu.. Igen sent i seng denne dag, kl for nogle elever og et par lærere kl..ca I dag rejser vi videre til Bangkok, derfor bliver vi nød til at slutte nu (datoen i dag d. 6/3.) Vi håber, vi får tid til at skrive mere... vi har rigtig meget at fortælle om, vi har oplevet en masse. Vi sender alle en stor hilsen til alle vores familier og venner.. Onsdag d. 1/3-06. Vi sov længe denne dag... helt til kl og nogle til Fridag i dag... og dog. De fleste af drengene og et par piger var med Ron ude for at spille Paint Ball... suk måske ville Ron ikke med dem igen. Han fik et par skud og et godt grin. Efter hvad alle sagde en rigtig god dag. En del elever var med Camilla og Lene på tur rundt i Chiang Mai. Bente og Marie-Luise var på tur rundt i byen i tuk tuk... der skulle ordnes nogle ting. Om aften var vi til grillfest i Chiang Mai... masser af thaier og en håndfuld danskere, så det var meget spændende. Så i seng... men nej, vi ville lige en tur rundt i byen.. Derefter gik vi på nattemarked. kl fik vi fat i et par taxier der kørte os til Lana Haus. Nogle af os gik i 7-eleven for at finde kaffe, derefter satte vi os og drak masser af kaffe og hyggede.

5 Sengetid kl denne dag... Tirsdag d. 28/2-06. Næste morgen, kl op, morgenmad kl En lille historie fra Ron til Bente efter overnatningen på hotellet. Ron: er du bange for spøgelser Bente: Nej Ron: min bedste ven ringede i går og fortalte at værelse 4 og 5 skulle jeg ikke bo på Bente: og Ron: min ven fortalte, at da han sov på hotellet var der en meget dårligt lugt og der blev bankede på Bente: ja også Ron: det gjorde det et par gange Bente: ja Ron: til sidst skyndte min ven sig at tjekke ud fra hotellet, og sove i bilen der er beskyttet af Buddha Bente: ja og smilede Ron: er du stadig ikke bange Bente: nej Ron: Bente Bente: ja Ron: Julie og jeg fik værelse 5 (han så på Bente) Bente: grinede og sagde... hvad skete der Ron: Julie og jeg gik i seng Ron: så lugtede jeg noget meget grimt Bente: ja Ron: Julie kunne også lugte det Julie: bangebuks, Ron er en bangebuks

6 Bente: smilede og sagde og Ron: Jeg kunne ikke sove, Julie tændte lyset og skruede op for lyden Julie: Ron var ikke til at holde ud Ron: men der lugtede mere og mere dårligt Ron: Julie ville ikke tjekke ud Julie: jeg var træt... du kan bare lade være med at lytte til din ven Ron: jeg tror ikke jeg har en ven mere Bente: holdt masken og smilede (Ron så sjov ud da han fortalte, med mange bevægelser både i ansigtet og sine hænder). Ron: Julie sagde sludder til mig og prøvede at få mig til at tænke på noget andet. Bente: hm Julie: Ron er pivet Ron: hvis jeg havde været der selv, havde jeg pakket og tjekket ud hurtigere end du nogensinde vil se andre pakke Ron: så ville jeg sove i min bil, med beskyttelse af Buddha (han tog i Buddha), uden gæster Ron: sukkede lettet og så på Bente, der var ved at bryde sammen af latter, Ron skreg af grin og sagde, mener du, at jeg er en bangebuks. Bente: nej, nogen vil ikke sove med spøgelser og andre vil Ron: så alvorligt på Bente og sagde vil du?... Bente: det bestemmer jeg vel ikke selv... så grinede de, så tårerne løb.. Julie: grinede med og sagde de var tosset.. Lidt efter fortalte Ron, at Julie måtte gå med ham på loftet om aftenen, han turde ikke selv. Bente fortalte Ron, at det var da klart han ikke turde... kvinder er det stærke køn... og så blev der grinet igen. Derefter sagde Bente til Ron... Lene og jeg (Bente) fik værelse heldigvis ikke i nærheden af dig og Julie og grinede... Vi kørte fra Hotellet kl. ca Fortsættelse følger... på tide at slutte for i dag... vinker... Var vi rundt omkring. Sop Ruak er hjertet af den Gyldne Trekant, hvor Mekhong og Ruak floderne mødes, og hvor Burmas, Laos og Thailands grænser mødes.

7 1. Vi var på besøg i et tempel med aber og hellige fisk. 2. Ved den gyldne trekant. 3. Derefter sejlede vi ad Mekhong floden til Laos, hvor vi gik i land og så os lidt omkring, hvorefter vi sejlede rundt på floden for der efter at vende tilbage til Thailand. 4. Gik vi igennem porten ind til Burhma en oplevelse i sig selv. 5. House of opium. Syd for Sop Euak ligger et museum fyldt med information om opiumsdyrkningen. 6. Vi så Thailands eneste sølvtempel. Derefter koerte vi tilbage til Chiang Mai, godt traette og maette paa oplevelser. Vi vendte, igen næsen mod Chiang Mai, godt trætte, men i godt humør. Tilbage i Chiang Mai, hvor vi spiste aftensmad kl. hold fast... smiler Mandag d. 27/2-06 Vi kørte fra Lana Haus kl Trekking i to dage i Nord. Julie og Ron ville med på turen (vi er heldige Julie og Ron tager kun med Starreklinte på tur). Julie mente, at vi skulle besøge Chiang Dao grotten først. Chiang betyder by og Dao betyder stjerne. Selvfølgelig skulle vi igen op af trapperne ca. 50 trin, og for det ikke skulle være løgn, ned af ca. 60 igen inde i grotten. Neden for enden ventede unge thailændere på, at vi skulle bestemme om vi ville gå ind i den mørke del af grotten, eller i den lyse del af grotten. Det blev bestemt, at den mørke del skulle udforskes. Så der blev tændt nogle lamper (stearinlys i små lamper) thailænderne fordelte sig imellem os. Vi begyndte at gå ind og op imod den hule vi skulle igennem... suk... en slange i vejen om... dog gik nogle igennem...andre foretrak at tage trapperne ned igen, (der blev skreget og råbt og thailænderne grinede og sagde det bare var en lille slange) og gå igennem den lyse del af hulen... en utrolig flot og smuk hule... vel ude, op og ned af trapperne... På turen besøgte vi tre bjergstammer... thaierne kalder dem bjergets folk, Chao Khao. Vi besøgte først (bjergstammen) Karen folket (Hmong), derefter (bjergstammen) Akha-folket, dernæst (bjergstammen) Long neck karen- de langhalsede karener også kaldet Padaung= long neck. Vi gik op og ned af smalle trapper og stier for at besøge Long neck, eleverne var imponeret over alle de tunge ringe, de har om hals, ben og arme. Vi var højt oppe da vi skulle spise frokost. Mange slagt grøntsager, frugter og en del varme retter. Derefter sejlede vi i long thai boats i ca. en halv time, hvorefter vi gik i yderkanten af junglen et stykke tid (hvor vi ikke kunne sejle), derefter sejlede vi igen videre i lidt over en time. Vi kom igen til en bjergstamme Lahu folket... der, lige der, havde de en phython slange på 100 kg. Selvfølgelig skulle eleverne og Camilla løfte slangen, men Lene og Bente havde noget meget, meget bedre at tage sig til (noget vigtigt, nemlig at komme væk). Suk og ikke nok med det, Lahu folket havde to mindre slanger til suk... ikke særligt sjovt, når de er alle vegne... Næ, lad os så få en elefant det ved vi hvad er...suk Men eleverne nød det, og der blev taget billeder.. Så forlod vi Lahu stammen for, at tage videre til Chiang Rai. I Chiang Rai overnattede vi på et mindre Hotel. Vi var i byen efter, at vi havde pakket ud. På et mindre spisested, spiste vi thaimad (æggekage, ris, kyllingeret, fiskeret, stegte svampe og suppe), som Julie havde bestilt. Derefter gik vi i byen for at se os lidt omkring, selvfølgelig mødte vi et marked på vores vej... Elevernes aften endte kongeligt for dem...en tuk tuk fulgte dem til døren. Tuk tuk = lille bil på tre hjul

8 Denne gang blev klokken kun sengetid for nogen...for andre Søndag d. 26/2-06 I dag har Julie og Ron inviteret os med på tur (de ville betale, og grunden var at Bente havde været hos dem så mange gange). Vi kørte til en nationalpark ca. 60 km udenfor Chiang Mai (det er her thailænderne holder fri og bader). Der blev badet i et vandfald (efter Amalie og Marie-Luises udsagn: et paradis på jorden ). Julie og Ron havde medbragt mad til os. Middagen bestod af Ris; pakkede i vinblade med noget der ligner æggestand (er lavet af æg, kokosmælk, sukker og salt) det smagte vidunderligt. Dertil fik vi grillet kylling, saftige æbler og vand. Efter en halv dag i nationalparken gik turen tilbage til Lana Haus. Efter en oplevelsesrig tur helt oppe ved porten til Burma, og godt trætte er vi vendt tilbage til Chiang Mai. Efter et velfortjent bad var der tid til inden aftensmad, og kl skal vi på søndagsmarked til kl , og det glæder alle sig til. Derefter skal vi pakke til to dages trekking længere oppe mod nord. I kommer til at høre nærmere om vores ture her fra Chiang Mai, når vi engang er kommet tilbage igen. Det kan ikke lade sig gøre at komme på Internettet hver dag, så det bliver når vi har tid. Der er meget vi skal nå. Hermed slut for denne gang vi sender en varm hilsen til alle skolens elever og personale, vores familier og venner fra nær og fjern... Mange hilsner Rejseholdet. Lørdag d. 25/2-06 I dag har vi været på tur til Wat Phrathat Doi Suthep 16 km nordvest fra Chiang Mai. (Tempel på toppen af et bjerg). Alle gik 300 trin op til Suthepbjergets tempel og ned igen. Eleverne fik rystede pinde ud af et bæger, hvorpå der står et nummer, derefter kan de få en seddel udleveret (tages fra en skuffe), om nutiden og fremtiden. Derefter ned igen 300 trin. Lidt brok...men det gik... Så var det tid til frokost. Tag selv bord med alt godt fra Thailand: frugt, grønt og thailandske retter, efter en time var vi igen på farten. Derefter var vi ude at se på fabrikker: Tæppefabrik: fremstilling og færdigt produkt. Silkefabrik: fra larve til puppe til færdige produkter. Smykkefabrik: hvordan smykker bliver fremstillet...fra begyndelse til færdige produkter. Efter vi havde været på de fire fabrikker kørte vi til en handicap-by med marked. Her fik eleverne malet på tøj, tasker og sko osv. Malerne i handicap-byen er utrolige dygtige. Så gik turen til en stor Grotte...lidt brokken osv. der skulle igen gås mange trin op 200, ned igen 200 og for ikke at tale om, hvad de skulle gå af trin inde i selve hulen. Inde i hulen fik vi set en stor liggende Buddah, og længere inde i hulen var der et tempel.

9 Så gik turen vider til Hot Springs. Hot springs kan kaldes en park det er meget smukt her. Hele parken er pyntet med mange forskellige blomster. Nogle elever badede i svovl, andre i mineraler og nogle fik fodmassage. De elever, der ville, fik lov til at få et fugleæg og koge det i en varm kilde, derefter spiste de det (nogle mente, at det smagte godt). Så gik turen tilbage til Lana Haus Efter et velfortjent bad fik vi aftensmad i Lana Hause. Nogle, bestemte sig for at gå en lille tur efter aftensmaden, andre ville se en film. Sengetid denne dag kl.ca for den sidste elev og lærer. Fredag d. 24/2-06 Kl. ca kørte vi ind på Chiang Mai station. Da vi ankom, stod Julie og Ron og tog imod os glade for at se os. Derefter blev vi kørt til Lana Hause, hvor Julie og Ron bød på kaffe og juice, og efter en times tid havde alle fået værelser. Vi fik vasket lidt tøj, derefter gik vi en tur og så lidt på Chiang Mai. Efter sen aftensmad viste Julie en film, og så var det igen tid til at gå i seng, da vi skulle tidligt op og på tur. Torsdag d. 23/2-06 rejsedag til Chiang Mai. Vi stod tidligt op denne morgen...smiler stort... kl Efter morgenmaden pakkede vi vores tasker (og fik de kufferter, som vi ikke skulle have med til Chiang Mai, opbevarede i et rum på hotellet). Da vi havde pakket færdig, fik eleverne besked på at de skulle sørge for mad, vand osv. til togrejsen. Kl. ca spiste vi frokost og kl blev vi afhentet på hotellet af to minibusser der kørte os til togstationen. kl. ca var vi så på togstationen. Eleverne gik rundt og så sig omkring. Kl. ca fik eleverne besked på de skulle sørge for aftensmad til sig selv. De fik udbetalt et beløb og fik at vide de skulle få så meget ud af dem som muligt, samtidigt skulle det være sundt for nogen ok og andre så som så med sundheden men vi regner med det kommer... Kl var vi på toget, på vej til Chiang Mai. Vi skulle ankomme til Chiang Mai næste morgen kl. ca , hvor Julie og Ron ville hente os. Togturen gik godt. Eleverne hyggede sig; der blev talt, læst og spillede kort. Eleverne fik talt med en thai dreng, de fik talt om Thailand og Danmark. Bl.a. prøvede de at fortælle hvordan sne ser ud, det var heldigt at Maria G. havde nogle billeder på sit kamera med sne, drengen prøvede at røre ved billedet nok en stor oplevelse for ham, sådan for første gang at se sne. Lidt utilfredshed med at rygning skulle foregå på toilettet (nogle vil kalde det et lukum), men... griner... det gik helt fint, de fik røget. Så var det sengetid. Vi havde lejet køjer, 9 nede og 8 oppe. Alle fik sovet lidt. Onsdag d. 22/2-06 Tidligt om morgenen (hmm) kl stod vi op og spiste morgenmad. Efter morgenmaden delte vi os op i 5 grupper til taxikørsel. Vi fik fat i 5 taxier, taxichaufførerne fik formaninger om at tage den med ro ( køre) pænt.

10 Passe på eleverne og sætte os alle af samme sted det gik godt. Efter at have kørt en halv times tid, endte vi ved Grand Palace. Grand Palace er storslåede og kongeligt. Her gik vi rundt i et par timer. Vi fik lige et glimt af det spanske kongepar der er på besøg i Thailand, hvilket kom os til gode, så vi kom gratis ind i Grand Palace, der normalt koster 300 bath pr. person. Derefter gik vi i varmen (37 C) ca. 1 km, hen til Wat Po. I Wat Po var vi inde og se den liggende forgyldte Buddha, der er 46 m lang. Her fik eleverne armbånd på, blev velsignet og fik held og lykke med på vejen. Nogle af os puttede mønter i munkeskålene og ønskede dem held og lykke. Rikke, Camilla, Lene og Bente var inde for at få et held og lykke med på vejen. Paw var med Bente inde for at tænde lys, røgelsespinde, give blomst og sætte guldblad på Buddha, imens han ønskede. Derefter gik turen tilbage til Hotellet... suk, der var meget trafik så denne gang tog det næsten 1 time. Da alle var godt tilbage på hotellet var det igen tid til badning, en times tid, før aftensmaden og en aftentur i byen. Da vi var i byen ville nogle af drengene gerne ind og prøve fodmassage, det fik de lov til. Kl. ca var vi hjemme på hotellet igen. Derefter godnat... Tirsdag d. 21/2-06 OP igen kl. ca og spise morgenmad kl Denne dag skulle vi videre til Florida Hotel. Bente bestilte to minibusser, der skulle køre os videre til Florida Hotel til kl Vi gik på opdagelse i China Town... pludselig åbnede himlen sig, og det styrtede ned de fleste af pigerne mente, at det kunne være lige meget om de blev våde, handle det skulle de... og der blev set på tasker og alverdens dimser og dutter... og der blev købt eleverne gik helt af amok... (oplysning: de har stadig penge endnu, suk). Derefter gik vi tilbage til Grand China Princess Hotel for at køre til Florida Hotel. Under krigen var Florida Hotel de smukkeste og fineste Hotel i Bangkok det var dengang. I dag er det måske ikke det fineste hotel, men vi er glade for at bo der og vi får en god behandling. Vi ankom til Florida Hotel. Efter eleverne havde fået værelser og pakket ud skulle de lige bade lidt i swimmingpoolen. Herefter var det så tid til at tage Sky Train en tur ind i Bangkoks jungle. Først kørte vi et kort stykke tid med toget, bagefter gik vi ned mod floden, hvor vi fandt et lille hyggeligt spisested på en pram, hvor vi spiste aftensmad. Da vi havde spist gik vi igen på opdagelse ude i byen... suk igen et marked vilde elever og indkøb...(endnu engang har de penge tilovers ENDNU). Så var det på tide at tage tilbage med Sky Train. Derefter tilbage til Hotellet, hvor eleverne gerne ville ringe hjem. Så igen TIDLIG sengetid...men, suk den sidste sov kl. 02. Mandag d. 20/2-06 Så var det blevet tid til at få fat i kufferterne og finde bussen, der skulle hente os i lufthavnen. Vi blev kørt til Princess Hotel i China Town, hvor vi skulle overnatte. Vi skulle hilse og sige fra eleverne, at det er et meget flot hotel med flotte værelser...suk på 15. etage. Vi badede (efter rejsen på ca. 24 timer) et velfortjent bad og skiftet tøj, og derefter opholdt eleverne sig enten i swimmingpoolen og andre gik på opdagelse på hotellet. I mens, Camilla passede eleverne, tog Bente og Lene en taxi til det andet hotel, der skulle være vores faste base på Thailandsrejsen og fik værelser til næste dag. Derefter kørte de til togstationen i Bangkok og købte togbilletter til turen nord på til Chiang Mai.

11 Sidst på eftermiddagen stod det på en mindre gåtur rundt i China Town. Vi handlede lidt ind og indsnuste den lidt tunge luft af bil-os, der hænger tungt over byen, mens vi lyttede til munkenes messe, som vi kunne høre indimellem. Elevernes bemærkninger var: meget larm, bil-os, flot, beskidt og spændene. Endelig var vi i Thailand. Vi afsluttede turen ved at spiste aftensmad, hvorefter vi gik tilbage til hotellet for at komme nogenlunde tidligt i seng... suk tidligt i seng klokken blev for de flestes vedkommende over og for andre blev klokken ca. 02. Søndag d. 19/2-06 Vi rejste fra Danmark d , kl med Aeroflot fly nr. SU 216 mod Moskva. Efter en flyvetid på ca. 2,5 time landede vi i Moskva. Nogle af eleverne var spændte på flyveturen, da de aldrig havde fløjet før. Flyveturen gik godt og alle klarede et par lufthuller flot. Vi ventede i lufthavnen i Moskva i ca. 10. timer. Vi gik på opdagelse lidt rundt i lufthavnen, men vi måtte tilstå, at det hurtigt var overstået, for efter den tiende runde fandt vi en plads, hvor vi kunne sidde og hygge os. På skrift lagde vi os til at sove på gulvet. Langt om længe skulle vi tjekke ind på Aeroflot fly nr. SU 553. Et stort fly med god plads til benene. Endelig: efter lang tids venten var vi på den sidste del af rejsen mod Thailand. Flyveturen gik med at tale, læse, spise, sove og til sidst få skrevet ansøgning om visum. Vi landede i Bangkok kl. ca (thailandsk tid). Efter at havde ventet i luften en halv time. Forventede flyvetid ca timer, vi fløj ca. i 8 en halv timer. 10. klasse, Lene, Camilla og Bente

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag.

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag. Turen går til Thailand Juni og Juli 2010 (dag 8) Klokken 7 er godt nok tidligt når man har ferie. Om en time så kom A(Phanu) og konen og henter os. Morgenmad og opvask klares på rekordtid og vi er klar

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Petanque i Thailand. 17 dage

Petanque i Thailand. 17 dage Petanque i Thailand 27-10-2008 til 12-11-2008 17 dage Petanque Natur Kultur 17 vidunderlige dage i Thailand Petanque Storbyer og landsbyer Templer Bjergtur Bjergstammer Jungle Elefantridning Tømmerflådetur

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Deltagere fra MFR: Saadia (Hajja), Adil, Mohammed og alle elever fra MFR Deltagende tolke: Dalal, Amine, Imane, Hamza Deltagere fra LU: Emil,

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Transport nr. 11 til Rumænien.

Transport nr. 11 til Rumænien. Transport nr. 11 til Rumænien. Cluj Simleu Silvaniel, Salaj amt Hirlau Mich.Kogalianu. Lastbilen blev læsset i Sønderborg torsdag den 24. maj 2001, og startede fredag den 25. maj. Lastbilen kører ned i

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA

ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA SRI LANKA 2010-2. Del 1 ILLUSTRERET REJSEDAGBOG - SRI LANKA 23.NOV Delhousie (90 km fra Kandy) Op kl. 6, omelet og en god kande kaffe, afregning, tuk tuk til Peradeniya og 1.klasse kupé til Hatton. Mens

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

Porsgaard. Nyhedsbrev

Porsgaard. Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Forår 2013 Dato Punkter af særlig interesse: Julehygge Juleafslutning Hygge 80ér fest Skiferie Skoletur Hvad sker i den nærmeste fremtid Julehygge Vi har lavet konfekt på Porsgaard

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og Tom og skønheden I den lille landsby var der mange goder man kunne tage på markedet og handle frugt og grønt og tage til slagteren og købe den lækreste flæskesteg. Eller man kunne gå en tur i det fri og

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor.

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Mormor var ved at fjerne de visne blomster i haven og havde slet ikke set, at Gro var gået

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Industrialiseringen i 1850-1950

Industrialiseringen i 1850-1950 Industrialiseringen i 1850-1950 I det herrens år 1845 klokken var 4 om morgenen, jeg Augustus Vitolius på 15 år var på vej ud på marken for at høste sammen med min hjælpende karl. Vi havde lige hentet

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Marias sommerferieeventyr 2006

Marias sommerferieeventyr 2006 Marias sommerferieeventyr 2006 Vi har i lang tid glædet os til at det blev sommerferie og så endelig skete det, faktisk så var vi så heldig at Mormor kom og legede med os hele fredagen mens mor og far

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

De første arbejdsdage

De første arbejdsdage De første arbejdsdage Torsdag var første dag på kontoret, og her tog de alle sammen godt i mod mig. Det var simpelthen en fornøjelse at se dem alle sammen og ikke mindst møde et par af folkene for første

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere