Willy's Gennembrud, Rudkøbing

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Willy's Gennembrud, Rudkøbing"

Transkript

1 Langeland Kommune Willy's Gennembrud, Rudkøbing Notat Idéoplæg vedr. trafik, parkering og æstetik COWI A/S Havneparken Vejle Telefon Telefax Dokument nr Version nr. 01 Udgivelsesdato \\cowi.net\projects\a015000\a017049\notat_willys_gennembrud_rudkøbing_01.doc Udarbejdet Kontrolleret Godkendt SBJE/JEPE PJA SBJE

2 Willys Gennembrud, Rudkøbing 2 / 17 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Eksisterende forhold Trafik- og parkeringsforhold Lodsejere 5 3 Idéoplæg Sammenhængende forløb Gangarealer og fortov Parkering Skitseforslag Passager 15 4 Anlægsoverslag 17 \\cowi.net\projects\a015000\a017049\notat_willys_gennembrud_rudkøbing_01.doc.

3 1 Indledning Langeland Kommune ønsker en bearbejdning af kommunens tanker og idéer omkring aktuelle trafikproblemer i et område bag gågaden, Østergade i Rudkøbing. Der skal udarbejdes et idéoplæg, som dels håndterer trafikken og dels skaber en mere overskuelig og enkel disponering af områderne "Grønnegården" (Bystrædet), "Willy's Gennembrud" og "Biblioteksgården" i Rudkøbing. Langeland Kommune har derfor bedt COWI udarbejde et idéoplæg til forbedring af de til tider kaotiske trafikforhold og samtidig lave et oplæg til æstetik i området bag Østergade. Notatet beskriver resultatet af den gennemførte analyse og vurdering. Afslutningsvis gives et groft anlægsoverslag for de enkelte tiltag. Den samlede arbejdstitel for hele strækningen fra Rolighedsvej til Østergade, vil i dette notat være Willys Gennembrud. Dokument nr Version nr. 01 Udgivelsesdato \\cowi.net\projects\a015000\a017049\notat_willys_gennembrud_rudkøbing_01.doc Udarbejdet Kontrolleret Godkendt SBJE/JEPE PJA SBJE

4 Willys Gennembrud, Rudkøbing 4 / 17 2 Eksisterende forhold Willys Gennembrud er strækningen som løber fra Rolighedsvej, bag om Fakta, Super Brugsen, via Bystrædet til Sidsel Bagers Gade. I dag rummer strækningen flere og meget blandede funktioner. Dels er store dele udlagt til parkering, dels er der vareindlevering til dagligvarebutikkerne og resten henligger som et tilfældigt miks af kørebane, stumper af fortov og mindre restarealer. Området bag Super Brugsen i dag set mod øst Strækningen er rent visuelt også meget sammensat med mange forskellige typer af belægninger, varieret og spredt beplantning, flere typer af belysningsarmaturer. Samlet set giver det et noget rodet og fragmenteret området, som giver indtryk af restareal og bagside til gågaden, Østergade. 2.1 Trafik- og parkeringsforhold Foruden trafik til og fra parkeringspladserne bag gågaden trafikeres arealerne også af vare- og lastvogne i forbindelse med vareindlevering til dagligvarebutikkerne ALDI, Netto, Super Brugsen og Fakta. Endvidere har forretninger på gågaden og enkelte beboelsesejendomme også vejadgang via parkeringspladserne. Det giver til tider kaotiske trafikforhold med bløde trafikanter, personbiler og lastbiler i et miks, som særlig for fodgængere virker uoverskueligt og utrygt. Vareindleveringen ved Netto og Super Brugsen er de to steder, som umiddelbart virker mest forstyrrende for den øvrige færdsel.

5 Willys Gennembrud, Rudkøbing 5 / Lodsejere Matrikelforholdene på strækningen er meget varierede og nogle steder meget sammensatte. Gadeforløbet er en af de meget trafikerede strækninger i den indre by i Rudkøbing. Områderne er desuden indkørsel til bagsiden af flere butikker i Østergade og parkeringsareal for de handlende. Derfor er det afgørende at der skabes sammenhæng - både visuelt/æstetisk og trafikalt - på tværs af matriklerne. Grønnegården Matrikelkort for 'Grønnegården' mellem Sidsel Bagers Gade og Ørstedsgade Ved Grønnegården ejer Langeland Kommune hele arealet, hvilket betyder at en omdannelse af arealet og en optimering af parkeringsforholdene ikke afføder større arealmæssige problemer.

6 Willys Gennembrud, Rudkøbing 6 / 17 Willys Gennembrud Matrikelkort for 'Willys Gennembrud' mellem Ørstedsgade og Ahlefeldtsgade Den største udfordring ligger ved området ved Willys Gennembrud mellem Ahlefeldtsgade og Ørstedsgade. Her er alle arealer ejet af private lodsejere. Her færdes fodgængere, cyklister, biler samtidig med, at der kører store lastbiler med varer til Brugsen og Netto. Udfordringen har på denne del af strækningen bliver at skabe nye sammenhængende, velfungerende parkerings- og færdelsarealer, som usynliggør de matrikulære grænser.

7 Willys Gennembrud, Rudkøbing 7 / 17 Biblioteksgården Matrikelkort for 'Biblioteksgården' mellem Ahlefeldtsgade og Rolighedsvej Området ved Biblioteksgården bag gågaden har flere lodsejere. Store dele af den eksisterende parkering, samt vejene ejes af Langeland Kommune. Udfordringen bliver her ligesom ved Willys Gennembrud, at skabe nye sammenhængende, velfungerende parkerings- og færdelsarealer, som usynliggør de matrikulære grænser.

8 Willys Gennembrud, Rudkøbing 8 / 17 3 Idéoplæg 3.1 Sammenhængende forløb Arealerne bag gågaden i Rudkøbing, er sammensat af parkeringspladser, vareindlevering, brudstykker af fortov og andre små restarealer. Det betyder at arealerne anvendes af flere forskellige trafiktyper. Som fodgænger er det eksempelvis svært at orientere sig og finde et sikkert gangareal, hvilket også gør det vanskeligt for bilister at placere sig rigtigt. En mere tydelig markering af hvor de bløde trafikanter skal bevæge sig, vil afhjælpe dette problem. Derudover vil en klar definition og enkel disponering af parkeringsarealerne give overskuelighed til området. Målet er at skabe en præsentabel og sammenhængende 'bagside' til gågaden. Det sammenhængende består i at man ved hjælp af belægningstyper, belysning og beplantning skaber en visuel forbindelse og genkendelighed på tværs af byrummene. Det præsentable ligger i et bevidst valg af materialer og elementer, et valg som tager afsæt i Designpolitikken for Langeland Kommune. Analyse af mulighederne for et sammenhængende forløb bag gågaden. Se Bilag Gangarealer og fortov Gangarealet vil løbe som en rygrad gennem området, og sikre en god sammenhæng på tværs af Biblioteksgården, Willys Gennembrud og Grønnegården. Gangarealerne og fortovene skal sikre at de gående nemt kan orientere sig og færdes sikkert og fri af trafikken. Til markeringen af gangarealer og fortov kunne man med fordel anvende Falkenløwe-klinken. Den gyldne klinke vil lyse op og fremstå tydelig i forhold til asfaltbelagte trafik- og parkeringsarealerne, og dermed synliggøre gangarealerne.

9 Willys Gennembrud, Rudkøbing 9 / 17 Falkenløwe-klinken (Gl. Bornholmer 411) har et varieret, gyldent farvespil. Anvendes på fortove i udvalgte områder omkring bymidten, samt på mindre pladsdannelser i den centrale bymidte. Ved anlæg af nye flader ved Ahlefeldtsgade og Ørstedsgade, hvor både fodgængere og biler skal krydse vejarealet, kan den gule klinke igen anvendes. Belægningsskiftet vil være et tydeligt opmærksomhedsfelt for både bilister og gående. Et belægningsskifte markerer forskelle i anvendelse og medvirker således naturligt til trafikreguleringen. Fortovs- og gangbelægninger adskiller sig tydeligt fra kørebelægningen i asfalt. Køreflader med gul klinkebelægning, Odelsgade i Juelsminde For at give gangarealer og fortov på hele strækningen et ensartet og genkendeligt udtryk, foreslås det at der anvendes samme belægning, ensartet beplantning og samme belysningsarmatur. Det vil fungere som ledetråde for de gående gennem hele strækningen. \\cowi.net\projects\a015000\a017049\notat_willys_gennembrud_rudkøbing_01.doc.

10 Willys Gennembrud, Rudkøbing 10 / 17 Her ved Grønnegårdens parkering ses et godt eksempel på at belysning og beplantning danner en fin afgrænsning til parkeringen. 3.3 Parkering Det er vigtigt at arealerne og parkeringspladserne har en form, som sikrer at de fungerer på alle tider af døgnet og af året. På bestemte tider af døgnet vil parkeringspladserne være fyldte og på andre tider vil de ligge stort set ubenyttede hen. Det samme gælder i og udenfor turistsæsonen. Derfor er det vigtigt, at udforme nogle rummelige og robuste, men også æstetiske parkeringspladser. Dette opnås ved at udforme p-pladserne i et enkelt og klart formsprog. Eksisterende parkering ved Biblioteksgården - set mod nord

11 Willys Gennembrud, Rudkøbing 11 / 17 Løvtag af plataner over parkering, Poul Henningsens Plads, København Som en naturlig del af en robust ramme for parkeringen kan der arbejdes med en 'forgrønnelse' af arealerne. En kontrast til gågadens meget åbne rum. Problemet i dag er delvist at parkeringsarealer er meget åbne og dermed synliggøres de varierende bygningskanter og dermed bliver det samlede indtryk rodet. Ved at markere med beplantning defineres parkeringsrummet på en klar og enkel måde. Det er desuden vigtigt at der arbejdes med en æstetisk afskærmning af containere, skraldespande, vareburer mm. Eksempler på kantafgrænsning, markeringssøm, og belysning (Avenue XL) som med fordel kan anvendes i forbindelse med parkeringsarealerne. Fra Designpolitikken for Langeland Kommune.

12 Willys Gennembrud, Rudkøbing 12 / Skitseforslag Generelt skal opmærksomheden henledes på at skitseforslagene er udarbejdet på et overordnet grundlag og der kan f.eks. være adgangsforhold til enkelte ejendomme, samt koteforhold som skal bearbejdes yderligere i en detailprojektfase. Grønnegården Ved en ny indretning af parkeringspladsen i Grønnegården, vil der opnås flere pladser og der vil blive skabt et mere fuldendt byrum. En robust og grøn ramme for parkeringen. vil få området vil fremstå enkelt og veldisponeret, uanset om det er fyldt eller står tomt. Vareindlevering og trafikforhold Bystrædet vil også i fremtiden være trafikeret i begge retninger. Vareindleveringen til ALDI sker i parkeringspladsens nordvestlige hjørne. Her sker adgangen via parkeringspladsen, og lastbilerne bakker ned til læsserampen hos ALDI. Parkeringspladsen udformes derfor således, at der er plads til denne manøvre. Fodgængere færdes på det nye klinkebelagte fortov i sydsiden af Bystrædet. Forslag til nyt parkeringsanlæg i Grønnegården

13 Willys Gennembrud, Rudkøbing 13 / 17 Willys Gennembrud For at sikre at de forskellige trafikanter sikkert kan afvikles, er det vigtigt at få skabt et sammenhængende gang- og fortovsforløb på tværs af området. Herved kan de gående nemmere orientere sig og placere sig rigtigt i forhold til biler og lastbiler ved vareindleveringsstederne ved Super Brugsen og ved Netto. Gangareal/ fortov holdes på den nordlige side af denne strækning, og muliggøres blandt andet ved at inddrage nogle af Super Brugsens parkeringspladser. På den måde bliver der plads til såvel vareindlevering, gennemkørsel og fortov. Vareindlevering og trafikforhold Det kan overvejes at ensrette den kørende trafik på arealet over Willy's Gennembrud. I det skitserede forslag er det dog valgt at holde området åben for trafik i begge retninger. Ved Netto sker vareindlevering ved, at lastbiler bakker ind mod bygningen i den vestlige ende. I forslaget ændres der ikke på dette forhold. Den mest problematiske vareindlevering sker hos Super Brugsen. Her foreslås det at vareindleveringsområdet nord for bygningen adskilles fra den gennemgående trafik med en langsgående helle. Den sydlige del af Ahlefeldtsgade kan overvejes ensrettet i sydgående retning. Herved skabes der mulighed for at etablere skråparkering langs Super Brugsens østfacade. Ensretningen vil også medføre, at trafik der søger ind til bymidten fra øst via Østergade vil blive 'fanget' ved Ahlefeldtsgade, da Østergade herfra er gågade om sommeren. Dette vil betyde at den naturlige mulighed for parkering vil blive mod syd på Engdraget, som derved vil få en bedre udnyttelse. Fodgængere færdes på det nye klinkebelagte fortov i nordsiden af pladsen. Forslag til nyt parkeringsanlæg ved Willys Gennembrud

14 Willys Gennembrud, Rudkøbing 14 / 17 Biblioteksgården Ved en nytænkning af parkeringsforholdene i Biblioteksgården, vil der dels kunne opnås flere pladser og dels vil der kunne skabes et mere helstøbt byrum. Udformningen giver en robust og rolig grøn ramme for parkeringen og området vil fremstå roligt, uanset om det er fyldt eller står tomt. Forslaget forudsætter at Værkstedet fjernes og arealet lægges til en ny parkeringsplads. Alternativ kan bygningen bevares og parkeringen laves mere cirkulær. Det kan overvejes om de eksisterende parkeringsarealer også kan rumme andre faciliteter. Eksempelvis kunne der disponeres et areal som kan anvendes i forbindelse med 'for'festival, loppemarkeder mm. Vareindlevering og trafikforhold Trafikken mellem Rolighedsvej og Ahlefeldtsgade sker i begge retninger og delvist over parkeringspladsens nordøstlige del. Vareindlevering til Fakta skal fremtidig ske ved at lastbiler bakker ned langs butikkens østfacade, hvor vareindlevering sker ud for parkeringspladsens sydvestlige hjørne. Endvidere er der en del forretnings- og beboelsesejendomme, som også har vejadgang via parkeringsområdet. Forslag til nyt parkeringsanlæg i Biblioteksgården

15 Willys Gennembrud, Rudkøbing 15 / Passager Forbindelsen fra parkeringsarealerne til gågaden sker dels via Rolighedsvej, Ahlefeldtsgade, Ørstedsgade og Bystrædet, og dels via de mindre passager. Der er fire mindre passager, som kobler parkeringsarealerne og gågaden. Passagerne varierer meget både i synlighed og stand. De største passager er forholdsvis nemme at finde og mens de små næsten er usynlige. De eksisterende passager giver en fin sammenhæng til gågaden Disse passager mellem parkeringsområderne og gågaden kan gøres indbydende og være med til at løfte oplevelsen af byen. De skal lede de besøgende fra parkeringsarealerne og videre om til gågaden. Man kan ved hjælp af relativ enkle tiltag, få gjort passagerne mere synlige og mere attraktive. Eksempelvis kan man etablere en ny klinkebelægning, belysning, samt evt. beplantning af facader. Købstadshaven Når man færdes på Bystrædet kommer man forbi bagsiden af den gamle Købstadshave. Når man som turist eller besøgende i Rudkøbing kommer forbi vil man i dag ikke se, at der ligger en fin grøn oase bag det mørke plankeværk. Her vil det være oplagt at opsætte et nyt og mere 'gennemsigtigt' hegn, så man som forbipasserende får et kig til en af Rudkøbings kulturperler. Ideen om at åbne interessante bagfacader op og skabe sammenhæng, kan overføres på eventuelle andre oplagte steder i Grønnegården, Willys Gennembrud og Biblioteksgården. Bag det sorte, lukkede hegn gemmer sig Købstadshaven

16 Willys Gennembrud, Rudkøbing 16 / 17 Her ses én af passagerne mellem parkeringsområdet og gågaden. Passagerne fremstår i dag som en decideret bagside af byen Ved brug af enkelte virkemidler kan passagerne både gøres mere synlige of attraktive, samtidig med at trygheden øges. Passagerne kan suppleres med nye skilt, som udformes i overensstemmelse med Designmanualen for Langeland Kommune.

17 Willys Gennembrud, Rudkøbing 17 / 17 4 Anlægsoverslag Nedenfor er nævn nogle grove anlægsoverslag for de enkelte elementer. Priserne er ekskl. moms og i 2011 prisniveau. Alle priser er ekskl. evt. udgifter til arealerhvervelse, fjernelse af eksisterende bygninger, miljøafgifter mm. Overslagspriserne, specielt for parkeringsarealerne, kan variere alt afhængig af hvilke materialer der vælges i detailprojekteringen. Nyt parkeringsareal i Grønnegården: Ombygning af parkering ved Willys Gennembrud: Nyt parkeringsareal i Biblioteksgården: Etablering af nye gangbelægninger og klinkeflader ved Ahlefeldtsgade og Ørstedsgade: Passagerne: 4 stk. 1-2 mio. kr. 1 mio. kr. 2-3 mio. kr. 1-1,5 mio. kr. 0,4-0,5 mio. kr. De enkelte elementer kan etableres etapevis. F.eks. det gennemgående fodgængerareal først, dernæst passagerne og endelig de 3 parkeringspladser. \\cowi.net\projects\a015000\a017049\notat_willys_gennembrud_rudkøbing_01.doc.

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSPLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 Formål Med den helhedsorienterede byplan for Vester Hassing bymidte er det hensigten primært at skabe en smuk

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej

Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej Skagen Kommune Vurdering af butiksplacering ved Kattegatvej Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Kommuneplanen

Læs mere

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg

Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse November 8 COWI A/S Thulebakken 34 Aalborg Telefon 99 36 77 Telefax 99 36 77 1 wwwcowidk Vurdering af parkeringsforholdene i Faaborg Parkeringsanalyse

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed NOTAT 25. marts 2014 STS/JVL Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 1.1 Eksisterende forhold... 2 2 Vurdering af forslag fra interessenter... 3 3 Forslag til samlet

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO UDKAST Glostrup Kommune Den regionale cykelpulje Forslag til projekter NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Cykelstier på Herstedøstervej... 3 2 Cykelsti på Birkeskoven... 4 3 Cykelstier

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER LØVSTRÆDE // VALKENDORFSGADE // NIELS HEMMINGSENS GADE DISPOSITIONSFORSLAG MAJ 2018 STRØGBELÆGNING M. GRANITFLISER (KØBMAGERGADE) KONTEKST GADER, STRÆDER OG TORVE STRØGBELÆGNING

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby

Vurdering af cyklisters forhold på Gl. Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby Reitan Ejendomsudvikling Vurdering af cyklisters forhold på Gl Hareskovvej og trafik på Rolighedsvej ifm ny dagligvarebutik i Hareskovby COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

Farum Bytorv Orientering om kommende lokalplan Høringsfrist 14. januar 2013

Farum Bytorv Orientering om kommende lokalplan Høringsfrist 14. januar 2013 U D K A S T af 29. nov. 2012 Farum Bytorv Orientering om kommende lokalplan Høringsfrist 14. januar 2013 www.furesoe.dk Nye butikker og bedre byliv på Farum Bytorv. Med dette hæfte ønsker Furesø Kommune

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej.

Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde syd for Juelsbovej. Løsning Elevtal: ca. 500. Klassetrin: 0. til 9. Lavet registreringer 6 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Krydsningspunkt for elever som skal til idrætsområde

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 KU LIFE DISPOSITIONSFORSLAG Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 Vision Hele område 3 ses som én stor sammenhængende græsfl ade, hvori der ligger spredte bygninger. Overlap/forgreninger fra

Læs mere

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010

ESTER. Skitseforslag 02.09.2010 ESTER Skitseforslag 02.09.2010 BY Udarbejdet af og NORD arkitekter TRAFIKSANERING AF SVENDBORGVEJ I VESTER AABY Skitseforslag Udarbejdet af Vejdirektoratet og NORD Arkitekter 02.09.2010 Yderligere oplysninger:

Læs mere

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik FORSLAG - 18.06.2018 Klosterbyen - Byrum og trafik 1 Proces Klosterbyen - Byrum - byrum og og trafik trafik 1 Helhedsplan for en landskabelig sammenhæng mellem ådal og bymidte, klosterområde og handelsby

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup LOKALPLAN 7-1-109 Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup 12.06.2017 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 4 Projektet 5 Til lokalplanforslaget

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 Hølundsvej multibane indkørsel p-plads - 26 stk terrasse bålplads BYENS HUS - Øster Hassing forsamlingshus grønning / boldbane Et hus til at

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN 14. Maj. 2013 1 Plan 1:500 SNIT SCENARIE 1-1:250 50 P 50 P 52 P 50 P 50 P 50 P 49 P 47 P 52 P 50 P Hoveddisponering

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park, Byrumskontoret Tlf.: 33 66 34 09, Fax: 33 66 71 91, E-mail: bypulje@btf.kk.dk Hjemmeside: www.vejpark.kk.dk/byudviklingspuljen BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn).

Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning. Risiko for, at en bakkende bilist overser fodgænger (ikke mindst skolebørn). Korning Lavet registreringer 7 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Elevtal: ca. 55. Klassetrin: 0. til 4. Skal gå bagved parkerede biler ved aflevering og hentning.

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

1.2 Grundlaget for aftalen er planlovens 21b, stk. 2, nr. 1 og 3 om udbygningsaftaler.

1.2 Grundlaget for aftalen er planlovens 21b, stk. 2, nr. 1 og 3 om udbygningsaftaler. xx.xx.2018 UDBYGNINGSAFTALE Mellem Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, Plan og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C herefter kaldet "Kommunen", og xx herefter kaldet "Bygherren". (samlet benævnt "Parterne"

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOUNE Teknik- og iljøforvaltningen Center for Trafik Bilag 4 NOTAT Til Teknik- og iljøudvalget (TU) 28-02-13 Sagsnr. 2013-5760 Jernbanegade muligheder for fremtidig udformning uden busser i

Læs mere

Notat. Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik INDHOLD 1 BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD FREMTIDIGE FORHOLD...

Notat. Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik INDHOLD 1 BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD FREMTIDIGE FORHOLD... Notat Dragør Kommune Møllevej 14 i St. Magleby Ny dagligvarebutik 31. august 2016 Projekt nr. 225097 Dokument nr. 1220030130 Version 2 INDHOLD 1 BAGGRUND...2 2 EKSISTERENDE FORHOLD...2 3 FREMTIDIGE FORHOLD...4

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017

HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017 HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017 HVORFOR EN HELHEDSPLAN? FORMÅLET MED EN HELHEDSPLAN Virum er en attraktiv grøn bydel bygget op omkring stationen og Virum Torv efter en byplan fra 1930 erne.

Læs mere

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov Langeskov station - Beslutningsgrundlag for perronplacering Ny station i Langeskov Langeskov station Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Langeskov Station Indhold

Læs mere

Tilgængelighed i Viborg

Tilgængelighed i Viborg Tilgængelighed i Viborg Projektforslag for Kompanistræde og Sct. Mathias Gade - samt passage fra Kompagnistræde til Latinerhaven den 19.12.2017 Tilgængelighedsprincipper Udgangspunktet for tilgængelighedstiltagene

Læs mere

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten?

SWOT. Udarbejdet af medlemmer fra Hedensted Handelsforening - opsamling fra de enkelte grupper. Styrker Hvad er godt ved bymidten? Styrker Hvad er godt ved bymidten? Svagheder Hvad er dårligt ved bymidten Hedensted by har en god placering på landkortet. Der er et stort opland. Det er blevet større og dermed er grundlaget for flere

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Trafik i Randers Midtby kommentarer

Trafik i Randers Midtby kommentarer RANDERS KOMMUNE Trafik i Randers Midtby kommentarer efter workshop september 2016 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Uddybning af COWIs

Læs mere

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet

Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Aalborg Kommune Vurdering af kælderparkering ved Sømandshjemmet Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk 1 Baggrund Aalborg Kommune

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ

RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ 02-2012 RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 02-2012 RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ PROJEKTNR.

Læs mere

FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I VISSENBJERG

FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I VISSENBJERG FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I For- og bagside: Panorama af hjørnet ved Søndersøvej og Middelfartvej. 2 Indhold OMRÅDE TIL LOKALCENTER VED DUEDALEN I INDHOLD Oversigtskort........................................................................................

Læs mere

placering på samme sted som den eksisterende hal

placering på samme sted som den eksisterende hal placering på samme sted som den eksisterende hal I dette alternativ er den nye hal placeret på samme sted som den eksisterende i øst-vest gående retning. Den nye hal ligger dog lidt tilbagetrukket fra

Læs mere

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Gl. Rye Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Gl. Rye Skole forslag til forbedret skolevej

Læs mere

Notat om indretning, parkering m.v. på Toldpladsen i Padborg.

Notat om indretning, parkering m.v. på Toldpladsen i Padborg. Trafik og Anlæg Dato: 06-10-2016 (UDKAST) Sagsnr.: Sagsbehandler: Lars Berg for JEJK Direkte tlf.: E-mail: lcbe@aabenraa.dk Notat om indretning, parkering m.v. på Toldpladsen i Padborg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL MED LANDGANGEN

APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL MED LANDGANGEN APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL MED LANDGANGEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg

Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg Lokalplanens redegørelse og 1 Lokalplanens formål Keidamsvej 56 Indsiger anfægter formålet

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34 Vejadgang via Åsen til del af udstykningen 2015 Fotos er fra Google, Forslag til Lokalplan LK 34 for Hyllegården, Lejre.dk eller taget af MOE A/S. Udarbejdet af:

Læs mere

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold

Memo. Rudersdal Kommune. Kongevejen - opgavebeskrivelse. Rudersdal Kommune COWI A/S. 1 Eksisterende forhold Memo Rudersdal Kommune Titel Dato 5 marts 2010 Til Kopi Fra Kongevejen - opgavebeskrivelse Rudersdal Kommune COWI A/S COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station 22. februar 2018 Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station Baggrund Der er ønske om at udvide antallet af p-pladser for

Læs mere

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN 5 bud på hvad landets kommuner kan gøre ALLE HAR RET TIL AT FÆRDES SIKKERT OG TRYGT I TRAFIKKEN Det gælder ikke mindst for vores handicappede og ældre.

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Områdefornyelse i Ringsted bymidte. Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet

Områdefornyelse i Ringsted bymidte. Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet Områdefornyelse i Ringsted bymidte Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet Kort om opgaven Områdefornyelse Byrådet i Ringsted Kommune har i 2010 vedtaget planerne for områdefornyelse af bymidten

Læs mere

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Kære beboer i Søgade For snart et år siden inviterede vi alle jer i gaden til et

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

gravearbejder i en cykelby

gravearbejder i en cykelby gravearbejder i en cykelby syv gode afspærringsløsninger www.kk.dk/vejpladspark 2 syv gode afspærringsløsninger / gravearbejder i byen AFSPÆRRING I EN CYKELBY København har nogle af verdens mest cykeltrafikerede

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej Vejen. Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand

Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej Vejen. Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand Grundejerforeningen Henne Strand N. Jørgen Pedersen Ryttervej 32 6600 Vejen Vej og Park Vesterbækvej 31, Sig, 6800 Varde 79947481 Status på projektet Stedet Tæller ved Henne Strand 20. december 2017 Varde

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere