Leg og læringsspil - Quick Play Gratis vejledning

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leg og læringsspil - Quick Play Gratis vejledning"

Transkript

1 Leg og læringsspil - Quick Play Gratis vejledning Stenholm 7 - DK-9400 Nørresundby Tlf

2 Leg hver dag Alle undersøgelser peger på, at moderne børn bevæger sig for lidt. Helst skulle alle børn bevæge sig mindst 1 1/2 time hver dag, hvoraf den halve time skal være med høj puls, for eksempel løb. En af de måder, børn kan komme til at bevæge sig mere på, er når de leger. Når børn leger, glemmer de, at de også bevæger sig. Så børn skal lege mere. Ikke bare i sportsklubber og i idrætstimerne, men alle steder, hvor børn er samlet. I daginstitutioner, i skolefritidsordningen, i frikvartererne og i de timer i skolen, som ikke har tradition for bevægelse. Matematik- og engelskundervisningen skal også indeholde fysisk leg. Legekassens indhold: 20 sæt flagfootballbånd røde og blå Denne Quickplay pakke skulle gerne bidrage til, at børn kan komme til at lege mere. Overalt, i alle fag og alle aldre. Hæftet beskriver 10 lege, som alle kan leges udelukkende med brug af redskaberne fra Quickplay pakken. Vi har forsøgt at beskrive lege, så der er så meget variation som muligt. Nogle lege er bedst for de yngste børn, andre for de ældste. Nogle lege er meget intensive, mens andre er mere rolige. Nogle leges bedste indendørs, mens andre helst skal have en stor åben udendørs plads. Der er fangelege, boldlege, opvarmningslege, opmærksomhedslege, lege med opgaveløs-ning og lege hvor man kan træne i flere forskellige fag. Alle lege er tilrettelagt for 20 børn, men alle kan leges af både færre og flere deltagere. Flagfootball- bånd er velegnede til mange former for fangelege. Børn kan ofte i en heftig fangeleg, blive uenige om hvorvidt de er fanget eller ej. Med Flaggfootballbånd påsat, er det ikke så svært at afgøre fakta. 18 skumbolde appelsinbolde 9 cm. 2 skumbolde håndbold Skumbolde i appelsinstørrelse kan ikke kastes med så stor en kraft, og er altså velegnet til små spil. For mange mindre børn er de nemmere at kaste og gribe end de større bolde. Skumbold i håndboldstørrelse kan, især af de lidt større børn, kastes med stor kraft, som gør dem velegnede til stikboldlege og andre lege, hvor det gælder om, at ramme nogen eller noget. 20 kegler med tal fra 1-20 Kegler med tal kan anvendes i mange sammenhænge, hvor almindelige kegler ikke rigtig fungerer. For eksempel i matematiklege, eller lege hvor rækkefølger er vigtige. Quickplay patches er skridsikre gummilapper, som ikke bare anvendes til de mindste børns motoriske og perceptuelle træning, men også til ældre børns lege. Variationen i farve, billedsymboler, bogstaver og tal gør dem velegnede til opgavelege og lege, hvor man skal finde, hente, adskille og indsamle ting. 1 sæt Quick Play patches Denne pakke er sammensat af Henrik Weinø Jespersen, som har været idrætslærer i den danske folkeskole siden Mange af legene er udviklet i samværet med børn, som han har undervist igennem årene. God fornøjelse 1 Quick Play taske

3 Indhold: Tøm kongens kammer Forfølgesesløb Bingoløb Bang- du er død! Shopping Mellem himmel og jord Først til 20 Bevægelseslotteri Ord- stafet Sorteper Symbolerne: Hvor lang tid tager det ca. at forberede legen? Se på sym-bolet som et ur. I dette eksempel vil det tage omtrent 15 minutter. Hvor intens er legen? Symbolet viser 5 forskellige intensiteter. Den helt ufarvede pyramide betyder, at det er en meget stille leg. I dette eksempel er det en meget intens leg, hvor aktiviteten for alle deltagere er høj. Hvor er det bedst at lege legen udendørs eller indendørs? I dette eksempel kan man lege både ude og inde.

4 Tøm kongens kammer Blå løber som er blevet befriet Rødt skatkammer 20 flagfootball bånd Rødt fængsel skumbolde Blå løber har erobret en skat Banelængde fra meter afhængig af alder og antal deltagere 16 kegler Rød løber som har helle i blås skatkammer Rød fange Blåt skatkammer Blåt fængsel Denne fange leg går ud på, at tømme modstandernes skatkammer for guldkugler (skumbolde). Deltagerne deles i to hold, som stiller sig på hver sin banehalvdel. I begge holds skatkammer ligger der det samme antal (5-10) guldkugler. Så længe man er på egen banehalvdel, kan man ikke fanges. Når man er på modstanderens banehalvdel, kan man fanges ved, at en af de to flagfootball- strimler bliver hevet af. Sker det, skal man samle sin strimmel op og gå til modstanderens fængsel. Man kan hente en skat,ved at løbe til modstanderens skatkammer. Men kan kun bære på én skat ad gangen. Man må ikke kaste en skat til en anden. Bliver man fanget, mens man bærer på en skat, skal man selv lægge den tilbage i skatkammeret og derefter gå til fængslet. Man kan befri en holdkammerat, ved at løbe ind i fængslet. Man kan kun føre én fange hjem ad gangen. Så længe man følger en fange tilbage til egen banehalvdel, har man helle. Dette kan man vise ved, at begge går med begge hænder i vejret. Så længe man står, i enten modstandernes fængsel eller skatkammer, har man helle. Man kan ikke fange modstandere, mens man bærer på en skat. Man må ikke løbe direkte fra fængslet til skatkammeret, uden at have været en tur på egen banehalvdel. På samme måde må, man heller ikke løbe direkte fra skatkammeret til fængslet. Legen er forbi, når et af skatkamrene er tømt for skatte, og alle de stjålne skatte ligger i det modsatte skatkammer. Man kan lege på tid. Det hold som har flest skatte i kammeret, når tiden er udløbet, har vundet. Er antallet af skatte lige, vinder det hold med færrest fængslede. Husk at en stor bane betyder, at man skal løbe langt, men det er relativt nemt at undslippe fangerne.

5 Forfølgesesløb 20 flagfootball bånd 10 skumbolde Løberetning Ventekegler. Her skifter stafetten Udgået par kegler Her er rød løber tæt på at blive fanget Denne fange leg går ud på, at fange alle modstanderholdets par, mens man løber rundt om midterfeltet. Deltagerne deles i to hold; rød og blå. Alle får flagfootball strimler påsat. Hvert hold deles i makkerpar. En af de to i et makkerpar stiller sig,så fødderne berører en kegle på hjemmebasen. Den anden står ved siden af, med en skumbold i hånden Når lederen starter legen, løber alle med skumbolde en runde om midterfeltet. Alle skal hele tiden løbe modsat urets retning. Når man har løbet en hel omgang, kan man overrække bolden til sin makker, og umiddelbart efter stille sig med fødderne på keglen. Da bliver det makkerens tur til at løbe. Man skal ikke skifte ved hver omgang. Hvis man har kræfter, eller det kan betale sig, må man fortsætte sit løb. Når man kommer tilstrækkeligt nær en modstander, kan man prøve at fange vedkommende, ved at snuppe et af flagfootball strimlerne. Man kan kun fange en modstander, som bærer på en skumbold. Man må kun snuppe strimler fra en modstander, når man kommer løbende bagfra. Når man har fanget en, går både han og hans partner ud af legen. Det hold som først har mistet alle sine makkerpar har tabt. Leger man legen i et skovområde, kan man lade nogle udpegede skovstier være løberuten. Er der mange deltagere, kan man dele 4 hold, som står i 4 hjørner i stedet. Vil man lege legen indendørs, kan man ændre bevægelsesformen til f.eks. at hinke, kravle eller hoppe med samlede ben.

6 Bingoløb 20 flagfootball bånd Løberne har helle mens bingopladen afrives 20 nummer kegler Evt. en farvet vest. 19 Bingoplader som vist nedenfor Fangeren Kegler med lige tal Kegler med ulige tal Denne fange leg går ud på, at udfylde sin bingoplade så hurtigt som muligt. Alle udstyres med et sæt flagfootball strimler. Én udpeges som fanger, og får eventuelt en farvet vest på, så han kan genkendes. Nummer keglerne står sådan, at de ulige tal er placeret på den side af banen, mens de lige tal står i den modsatte ende. Når legen begynder, løber man til en kegle, og ser hvilket nummer den har. Man river da et hak i bingopladen udfor dette tal. Tallene skal gennemløbes i den rigtige rækkefølge. Begynder man, for eksempel ved tallet 16, skal man dernæst lede efter kegle 17. Derefter 18, 19,20,1,2,3,..og sidste tal bliver da 15. Når man har hakket alle numre af, løber man til målet. Bliver man fanget undervejs i løbet, ved at fangeren snupper en flagfootball strimmel fra én, skal man overlade sin bingo-plade til ham, og bliver da selv den nye fanger. Mens man står med en fod på den kegle, som man er nået til på bingopladen, har man helle. Men kun den! Den som er fanger, når alle er færdige med bingopladerne, taber legen. Bingopladen. Man kan rive et lille hak udfor tallet men besøger. Man kan lege legen som par- leg. Man løber da hele tiden med hinanden i hånden Leger man legen i et skovområde, kan man eventuelt gemme keglerne lidt, så det bliver sværere at finde dem.

7 Bang! Du er død. 19 skumbolde appelsinbold 1 skumbold håndboldstørrelse I dette tilfælde er det B og C der skal skyde hinanden Sheriffen Den sårede 12 nummerkegler Denne opmærksomheds leg går ud på, at overleve længst muligt og dermed blive den nye sherif i byen. Deltagerne stiller sig i rundkreds med en fod på hver sin kegle. Sheriffen stiller sig i midten af kredsen, med den store skumbold. Sheriffen sårer en deltager ved at kaste bolden på ham. Den sårede viser at det er ham som er såret, ved hurtigt at sætte sig på hug. De som står nærmest, på hver sin side af den sårede, skal så hurtigt som muligt skyde hinanden med deres skumbolde. Samtidig skal de med mindst en fod, have kontakt med keglen. Hvis begge rammer, er det den som skød først, som vinder. Taberen forlader legen. Hvis ingen af de to rammer hinanden, skal de to udføre en duel. (Se nedenfor) Den sårede bliver rask og deltager igen,så snart en skududveksling er forbi. Man udgår af legen, hvis man skyder, når det ikke er ens tur. Man udgår af legen, hvis man skyder den forkerte. Man udgår af legen,hvis man sætter sig på hug, uden at være blevet såret. Når der går nogle ud af legen, skal man være opmærksom på, at man kan have fået nye naboer, som måske står langt væk i kredsen. Når der kun er to tilbage i byen, skal de udføre en duel. Duellen foregår ved, at de to duellanter stiller sig med ryggen til hinanden, med et par meters afstand. Når sheriffen fløjter eller klapper i hænderne, skal de to duellanter vende sig,og forsøge at ramme hinanden. Rammer de ikke hinanden, udskrives ny duel. Sheriffen alene afgør tvivlstilfælde. Den sidst overlevende er byens nye sherif. Dueller kan laves enklere ved, at duellanterne går 5 skridt fra hinanden,mens tilskuerne tæller højt. På sjette skridt må de vende sig og skyde.

8 Shopping 20 Nummer-kegler 20 Quick Play patches Lederen Under keglerne ligger der en Quick Play patch Denne opgave leg går ud på, at finde 20 af alfabetets bogstaver på Quickplay- patches, så hurtigt som muligt. Deltagerne deles i grupper af 2-4. Hver gruppe får tildelt et gruppenummer. Under alle keglerne ligger en Quickplay- patch. På lederens liste (Se ill.), står der hvilke bogstaver, som ligger under hvilke kegler. En gruppe træder frem til lederen,og får besked på for eksempel at finde den kegle, hvor den Quickplay- patch med bog-stavet K ligger Når et af gruppemedlemmerne har fundet den rigtige kegle, løber hele gruppen samlet tilbage til lederen, og siger nummeret på den rigtige kegle. Er svaret korrekt får de den næste opgave. Deltagerne skal ikke tage lappen med, men blot notere sig nummeret på keglen! Hvis en gruppe, umiddelbart efter at de har fået en opgave, ud fra gæt eller hukommelsen, kan sige det rigtige nummer, får de et kryds og næste opgave. Den gruppe, som først får krydset samtlige kegler af, har vundet. Eksempel på del af lederens skema. Gr.1 fører. De har fundet 2 rigtige bogstaver, og er blevet sendt af sted efter bogstavet J Man kan aftale, at alle i en gruppe skal løbe med hinanden i hænderne. Indendørs kan man aftale, at når det for eksempel er vokaler, man leder efter, skal man hinke rundt eller; Bogstaver som er med i sætningen ; Av mit knæ kræver, at man kravler.

9 Mellem himmel og jord Blå himmel Rød himmel 1 skumbold håndboldstørrelse 12 nummerkegler Blå limbo Blå jord Rød jord Rød limbo Blå himmel Rød himmel Denne stikbold leg kræver gode kast og taktisk overblik. Det gælder om at have flest point på nummerkeglerne, når legen er forbi. Spillerne deles i to hold, som har hver deres banehalvdel. Midt på hvert banehalvdel, står 6 kegler på linie. Keglerne fordeles så kegler med numrene: 1,3,5,8,10 og 12 er på det ene hold, mens det andet får keglerne med 2,4,6,7,9 og 11. På den måde har hvert hold fra begyndelsen lige mange point, nemlig 39 point. Området mellem midterlinien og keglerne hedder Jorden. Området bag keglerne hedder Limbo. I siden af banen både i Limbo og Jord området, udlægges en række måtter, bænke, plinter eller kasser. Disse udgør Himlen. Ingen som er i Himlen må røre gulvet med fødder eller hænder. Alle spillere begynder med, at være på hver sin Jord. Bolden kastes efter modstanderne, eller efter modstandernes kegler. Vælter en kegle udgår den af legen. Også selvom det ikke er en bold, der vælter den. Bliver man ramt direkte af bolden, uden den har ramt jorden eller griber en modstander, en bold man har kastet, dør man og går til Limbo- området. Bliver man, på samme måde, i Limbo-området ramt af en bold eller grebet ud, går man videre til Himlen. Når man er i Limbo, kan man ikke dræbe modstandere,som er på Jorden, men stadig forsøge at vælte kegler eller skyde modstandere, som er i Limbo. Er man i Himlen kan man ikke dræbe nogen, men kun vælte kegler. Spillere der er i Limbo, skal hele tiden stå bag linien med keglerne, men må med hænderne, prøve at beskytte keglerne mod modstandernes skud. Ingen må dog berøre keglerne. Sker det alligevel, regnes keglen for væltet. Når et hold har mistet alle sine spillere på Jorden, er legen forbi. Når alle kegler på et hold, er væltet er legen ligeledes forbi. Den samlede sum af de point, som står på de kegler, der stadig står oprejst, optælles løbende af lederen. Prøv at stille keglerne på plinter, bænke, balancebommer eller mælkekasser, så de kommer til at stå højere. De skal dog stadig stå på linie. Legens intensitet kan øges ved, at gøre afstanden til keglerne mindre, eller sætte flere bolde i spil ad gangen. Jo ældre spillerne er, desto flere bolde kan man bringe ind i legen.

10 Først til 20 1 sæt Quick Play patches 2 som har haft noget til fælles på deres Quick Play patch. For eksempel et ulige tal Denne matematik leg går ud på, at være den første, som opnår 20 point. 1 sæt Quickplay patches udlægges i en rundkreds. Dog skal der være 1 patch mindre end der er deltagere. Til denne leg skal man bruge de egenskaber ved Quickplay patches, at de findes i to farver, og at der er tal, som kan deles i ulige og lige tal. Deltagerne stiller sig på hver sin Quickplay patch, undtagen én, som stiller sig i midten af kredsen. Midtermanden skal vælge mellem 5 forskellige egenskaber: Blå, rød, lige tal, ulige tal eller alle skifter Når midtermanden nævner en egenskab for den Quickplay patch, man står på, skal man forlade den og finde sig en ny ledig patch. Hvis Alle skifter bliver nævnt, skal alle finde en ny plads. Midtermanden skal også forsøge, at erobre en ledig plads. På den nye lap man erobrer, står et ciffer mellem 0 og 6. Det er det antal point man skal samle på. Hver gang man skifter plads, lægger man nye point til sin samlede sum. Den første deltager, som får samlet 20 point, har vundet. Når deltagerne bliver omkring 10 år kan de regne med negative tal. Så kan man lege legen, hvor man skiftevis lægger til og trækker fra. Ældre deltagere kan, ud over addition og subtraktion, tage multiplikation med i legen. Men så bør det være 100 som er grænsen i stedet for 20

11 Bevægelseslotteri 1 sæt Quick Play patches Cirkusdirektøren Denne opvarmnings leg går ud på, at erobre en Quickplay patch, og måske vinde lidt fysisk aktivitet. Alle deltagere stiller på en patch, som ligger med bagsiden op. Man kan sagtens bruge flere patches end der er deltagere. En Cirkusdirektør stiller sig i midten. Direktøren skal nu finde på en bevægelsesopgave. For eksempel 20 mavebøjninger. Derefter nævnes en af de to farver, som der er på en patch, et ord med 3-4 forskellige bogstaver, et tal, eller en egenskab ved et tal for eksempel Et ulige tal. Direktøren lukker øjnene og tæller højt til 10. Mens han tæller, løber alle i urets retning, rundt om alle patches.. Når der er talt til 10, skal alle finde en patch at stå ved. Også direktøren selv. Alle de, som passer ind i den valgte kategori skal tage de 20 mavebøjninger. Har direktøren for eksempel sagt : blå, skal alle med blå patches, lave 20 mavebøjninger. På samme måde kan direktøren for eksempel sige ordet: OST. I det tilfælde vil det være de deltagere, som står på henholdsvis, O, S og T - lapperne, som skal lave mavebøjningerne. Har man mulighed for det, kan man afspille musik i stedet for at tælle til 10. Man kan beslutte, at direktøren må sige mere end en egenskab. Det kunne for eksempel være Blå 5 eller Røde vokaler. Husk af og til at bytte lapperne ud, så ingen kan have fordel af god hukommelse.

12 Ord- stafet 1 sæt Quick Play patches Erobret patch I denne dansk leg gælder det for to hold om, at samle bogstaver ind til, at stave et så langt ord som muligt. Alle Quickplay patches spredes ud. Der skal være 2-3 meter imellem hver. Deltagerne deles i to hold, som stiller sig, som til stafet, bag en linie. Fra linien til de udlagte Quickplay patches skal der være 5-10 meter. Når stafetten begynder, løber den forreste deltager fra hvert hold, hen og vælger sig en patch at stå på. Resten af holdet danner nu en lang kæde, ved at stille sig med hinanden i hænderne, indtil de kan nå deres holdkammerat, som står på patchen. Patchen samles op, og går fra hånd til hånd, til den er i sikkerhed bag linien. Alle deltagere på holdet skal nu tilbage bag linien, før den næste, løber ud og stiller sig på en ny patch. Undervejs, som der samles patches sammen, prøver holdet, at danne et så langt ord som muligt, med de bogstaver som er trykt på alle Quickplay patches. Når alle Quickplay patches er indsamlet er legen slut. Det hold, som kan fremvise det længste, korrekt stavede ord, har vundet. Øger man afstanden fra startlinien til de udlagte Quickplay patches, kan det være at deltagerne, er nødt til at lægge sig ned på maven og med udstrakte arme og ben, lave en lang kæde. Man kan træne meget andet end dansk på denne måde. Engelske og tyske gloser for eksempel. Samler man på tal i stedet for bogstaver, kan man addere tallene, og afgøre, at det hold med flest point, har vundet.

13 Sorteper 20 kegler 2 x 9 Quick Play patches, hvor symbolerne er ens. + to som ikke er de samme. Disse to viser hinanden deres Quick Play patches Denne fangeleg går ud på, at finde sin makker, inden man bliver Sorteper. I denne leg er det billedsymbolerne på Quickplay patches, som skal bruges. De ordnes, så der er 9 sæt patches. Udover de patches som udgør et par, tager man yderligere 2 Sorteper - patches med i legen, som er forskellige fra hinan-den. Quickplay patches uddeles til alle børn Det er vigtigt, at ingen deltagere ved hvordan Sorteper - lapperne ser ud. Når lederen sætter legen i gang, må deltagerne kigge på deres egen Quickplay patch. Derefter holder de den billedsiden ind mod kroppen, mens de forsøger at fange andre deltagere. Når man fanger en anden, eller bliver fanget, viser man sin patch til hinanden Er de forskellige, bytter man patch med hinanden. Er de ens, har man fundet sin makker, og går ud af legen. Man må ikke fange den samme person to gange i træk. De sidste to deltagere, som jo ikke kan finde en brik, som ligner deres egen, er Sorteper og har tabt. De kan tildeles en straf, som for eksempel, at bliver dem, som samler Quickplay patches sammen! Prøv også, at lege legen med modsat fortegn. Her er vinderne de to, som ender som Sorteper Legen er god, som afslutning på en idrætstime. Når man har fundet sin makker, går man ud og klæder om.

14 Youth Quick Play - konceptet YQP er konceptet der giver lærere og pædagoger et redskab mulighed for hurtigt og nemt at ændre i deres undervisning. YQP kan bruge både i idræt, matematik, dansk og sprogun dervisningen og henvender sig til alle folkeskolens klasser. Stenholm 7 - DK-9400 Nørresundby Tlf

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

120 ords-tæppet. På sporet af ordet

120 ords-tæppet. På sporet af ordet 120 ords-tæppet På sporet af ordet I denne vejledning kan du finde idéer og inspiration til, hvordan du kan bruge 120 ords-tæppet i arbejdet med at få automatiseret de 120 hyppige ord med afsæt i leg og

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stikbold. Konkurrence mellem bordene LEGE LEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stikbold. Konkurrence mellem bordene LEGE LEGE Nr.4556 Nr.4553 Stikbold Et afgrænset område, der gradvis kan gøres mindre efterhånden som spillerne bliver ramt. Konkurrence mellem bordene straf alt efter, hvornår de ryger ud. Vinderholdet undgår straf.

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING Nr.999 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Nr.9991 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Opvarmningsleg - Ram minuttet 3-99 Deltagerne løber af sted uden ur. Opgaven er at komme tilbage fra en lunte/løbetur i området

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

Hér er et lille udpluk af lege og spil, som vi med sikkerhed ved, har deres oprindelse i middelalderen:

Hér er et lille udpluk af lege og spil, som vi med sikkerhed ved, har deres oprindelse i middelalderen: Middelalderlandsbyen Værkstedsarbejde 3 MIDDELALDERENS LEGE OG SPIL Det går jo som en leg lyder en gammel kendt talemåde. Og vi kender det alle sammen, når tingene bare glider og er muntre og festlige

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Fangelege. Indholdsfortegnelse

Fangelege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Ulven kommer... 2 To mand frem for en enke... 2 Aberne i træerne... 2 Her kommer vi... 3 Sten-saks-papir... 3 Plat eller krone... 3 Alle-er-den-tik... 4 Katten efter musen... 4 Ståtrold...

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2

Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 Reglerne til Kidsvolley level 0 til 2 I dette materiale, målrettet skoler og fritidsordninger, er kidsvolleyreglerne rettet til, så de passer til en undervisningssituation, hvor idrætslæreren har grupper

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen 21 / FRISBEE FREAK / SIDE 1 AF 6 [ Frisbee-freak ] Introduktion Til Denne Aften Dette opstartsevent er til en lys sommeraften, og du kan passende invitere alle, der har lyst Du skal have fat i minimum

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer X Mål og formål Tid Aldersgren Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde Spirer Nr. 1 af 5 møder ét skema til hvert møde Tid Programpunkt Hvor står det /

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Filtmåtter med de 120 hyppige ord

Filtmåtter med de 120 hyppige ord VEJLEDNING TIL Fodspor Filtmåtter med de 120 hyppige ord Med bogen På sporet af ordet fang tyven, opgaveæsken og app en På sporet af ordet, Turbo-ord, sækkekort, Læs Lydret bøgerne, gulvtæppet og filtmåtterne

Læs mere

Hvad er klokken hr. Ulv?

Hvad er klokken hr. Ulv? Legekompendie Fangelege Egern-tagfat Mindst 6 deltagere. 5-13 år. 10-20 min. Først vælges et rovdyr (ræv, ugle, menneske, tyranosaurus rex eller lignende), derefter vælges en af deltagerne til at være

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Udarbejdet af MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Billedlotteri

Læs mere

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse.

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse. Koordinationstræning Abekatte streger: Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige god ved alle spillerne, men man kan

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

Boldøvelser - med ketsjer og bold

Boldøvelser - med ketsjer og bold Boldøvelser - med ketsjer og bold Drible med bolden Materialer: 1 bold og ketsjer pr. spiller. Område på banen: I servefelterne eller andet afgrænset område. Spillerniveau: Begynder. Beskrivelse: Bolden

Læs mere

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse

Regnestrategier. Matematik 7.-9. klasse Regnestrategier Matematik 7.-9. klasse Udgivet af Dansk Skoleidræt Marts 2014 1. udgave, 1. oplag Trykt i 500 stk. Forfattere: Lene Faaborg Stenger, Tønder Ungdomsskole og Tine Vind Bromerholm. Grafisk

Læs mere

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger:

Parbold. Fanger (1) Fanger (2) Bemærkninger: Parbold 2 og 2 om 1 bold - 1 fanger i midten - Fangeren skal fange bolden fra et af holdene - når denne har gjort det bytter han/hun med en af dem som bolden er fanget fra. Parrene har helle udenfor stregerne,

Læs mere

Brug bolden - fra 6 til 66

Brug bolden - fra 6 til 66 Brug bolden - fra 6 til 66 1 Brug Bolden -Fra 6 til 66 er udgivet af DGI i forbindelse med Boldens Arena ved Landsstævne 2009. Idé: Bente O. Larsen, Per Baltzer, Kaj Mathiesen, Henning Olsen og Thomas

Læs mere

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC

DBBF inspirationsmateriale. Basketball øvelses ABC DBBF inspirationsmateriale Type Oprindelige forfatter Opsummering Målgruppe Krav Problemområder Materialer Arbejdskraft Faciliteter Senest opdateret Basketball øvelses ABC Øvelser og beskrivelse af Fundamentals

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle.

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Træning af motorik - Kravle / krybe Træning af motorik - Kravle / krybe Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Byg to tunneler, hvor den ene er høj og den anden er lav. Kravl under den

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN

BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN 1 BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN - kort præsentation Inspirationsmaterialet/lærerkompendiet indeholder mere end 60-70 helt konkrete, sjove og lærerige aktivitetsforslag, som giver stof til

Læs mere

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud.

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud. Kom-i-gang-lege Frugtsalat 5-10 minutter stole Alle elever står på en stol i en rundkreds. Der er en stol mindre end antallet af elever, den sidste elev står derfor i midten. Alle får nu tildelt navnet

Læs mere

Spillerniveau: Alle. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget.

Spillerniveau: Alle. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget. Stafetter Sandwich-stafet Materialer: 1 ketsjer og bold pr. spiller. De mindste kan evt. holde med en hånd på pålægget. Beskrivelse: Der skal bygges en sandwich med ketsjer og bold, og derefter løbes hurtigst

Læs mere

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet EKSTRA ØVELSER Bevægelsesaktiviteter i salen Bilag 1 Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet Gå rundt i salen mellem hinanden i rask gang (musik). Stop musikken og spørg om deltagerne så hinanden hvad

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Brug bolden 4. Flere idéer på spil

Brug bolden 4. Flere idéer på spil Brug bolden 4 Flere idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis............................... 3 Tennis................................... 7 Fodbold.................................. 10 Håndbold................................

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane DGI tennis Forslag til 2-3 timers tenniskaravane Øvelse 1: Stafetløb med bold liggende på ketsjer rundt om kegle. Hver spiller skal have en bold. Øvelsen kan gøres sværere ved at hvert hold kun har én

Læs mere

Koordinationsøvelser uden bold

Koordinationsøvelser uden bold Koordinationsøvelser uden bold Det er helt afgørende at arbejde bevidst med koordination og bevægelsestræning for at give børnene det motoriske grundlag, der gør dem i stand til at udføre teknikkerne og

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege! Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Sansebane

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE Nr.6653 Nr.6651 Badmintonregler lov til at serve og får et point. Bordtennisbold og bat Nik til bolden kamp Der kan spilles med kun 3 jongleringer før bolden skal returneres. Kan spilles som double, hvor

Læs mere

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv.

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv. Udholdenhedstræning UDHOLDENHEDSTRÆNING 6-13 ÅR Trin / alder Træningstype Arbejde Pause Intensitet Gentagelser FUNdamentals Lære at træne 6-13 år Lege Simple stafetter Gå, løbe, cykle, ski Styret af legen

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation. Nr.10162 Haleleg Nr.10161 som placeres i buksekanten. Herefter skal alle mod alle samle flest mulige haler ved at stjæle dem fra de andre. Man må kun fange en hale ad gangen, som så skal placeres sammen

Læs mere

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence Kast med begge hænder Balance Stå på ét ben. Placer modsatte fod på indersiden af knæet. Se, hvem der kan stå i længst tid. Lav en bedst af tre. Stå med parallelle fødder. Kast en bold op ad en mur skiftevis

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling Paralympiske Lege Paralympiske Lege (PL) kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Deltagerne deles op i hold

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt Trille og Trolles terningleg Før vi går i gang: Vi skal bruge 1 (stor) terning og en hulahopring, som placeres midt på gulvet. Vi udvælger 6 opgaver fra oversigten. Vi lægger de seks terningbrikker ud

Læs mere

Legekatalog. Kamplege

Legekatalog. Kamplege Robinson/Øde ø Redskaber: Tatami Deltagere: 4+ Tid: 5 10 minutter Aldersgruppe: 5+ Ligesom i fjernsynsprogrammet Robinson gælder det om at være den sidste tilbage på øen. Det gælder således om at skubbe

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

Indholdsliste i kassen A-grunden

Indholdsliste i kassen A-grunden Indholdsliste i kassen A-grunden 30 stk. Farvede bånd rød/blå, til holddeling 8 kegler i god kvalitet 4 fløjter i rustfri god kvalitet 2 fodbolde fra trees 2 basket bolde fra trees 1 pendulkegler, 9 trækugler,

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Kom med ud og leg. Inspiration til leg og bevægelse ved skovbasen i Dageløkke Skov. For alle

Kom med ud og leg. Inspiration til leg og bevægelse ved skovbasen i Dageløkke Skov. For alle Kom med ud og leg Inspiration til leg og bevægelse ved skovbasen i For alle 10 på stribe - kom med ud og leg Leg er sjov for både unge og gamle. Gang i Fredensborg har samlet 10 lege og dyste, som inspirerer

Læs mere

Fingerslagskast og baggerslagskast

Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast er begge forøvelser til det færdige finger- og baggerslag. Her under følger en række øvelser, hvor fokus er lagt på netop disse to

Læs mere

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid.

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Hurlumhejdage i Herning Et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne Midtjysk Fysioterapi Herning Svømmehal Herning Fremad Fodboldeksperimentarium Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Herning Svømmehal Leg

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Spillere U15 - U17 år

Spillere U15 - U17 år TRÆNINGSMANUAL Spillere U15 - U17 år Årsplan Speed 1 Årsplan Årsplan 15-17 år 1 år = 42 uger 1 uge = 3 tekniske sessioner 1 session = 2 timer Kamp = 1 pr. uge Fokus Færdigheder gennem konkurrence Mål Bedre

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

SKOLEREGLER. Reglerne er udviklet af Mastiff A/S i samarbejde med Dansk Skoleidræt og DR.

SKOLEREGLER. Reglerne er udviklet af Mastiff A/S i samarbejde med Dansk Skoleidræt og DR. SKOLEREGLER Reglerne er udviklet af Mastiff A/S i samarbejde med Dansk Skoleidræt og DR. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 3 Banen og bolden 4 Spillet 5 Spilstart tip-off, bevægelse på banen og skud 6 Griber,

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

Sjov i Skov NATURCENTER HERSTEDHØJE SKOV OG NATURSTYRELSEN

Sjov i Skov NATURCENTER HERSTEDHØJE SKOV OG NATURSTYRELSEN Sjov i Skov NATURCENTER HERSTEDHØJE SKOV OG NATURSTYRELSEN Folder udarbejdet af 04G, Ballerup Seminariet i samarbejde med Naturcenter Herstedhøje, Tegninger: Bettina B. Reimer INDLEDNING VELKOMMEN TIL

Læs mere

Beerpongliga.dk præsenterer

Beerpongliga.dk præsenterer Beerpongliga.dk præsenterer College Table regler Beer pong... 2 Flip Cup... 4 Pyramide... 5 Derby... 7 Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Zip Zak Spoing Fortæl, hvem jeg er! Samarbejdsøvelse Levende LEGO-klodser Human air-hockey http://xn--sundebrnbevgerskolen-s0b40b.dk/inspiration-og-materialer/faktaark/ Betydningen af bevægelsespauser

Læs mere

Den Røde og Sorte Tråd

Den Røde og Sorte Tråd Den Røde og Sorte Tråd Indholdsfortegnelse: Forord Side 2 U6-U7 Side 3 U8 Side 5 U9 Side 8 U10-U11 Side 12 U12-U13 Side 18 U14-U15 Side 26 U17-U19 Side 36 Eksempel på træningspas U6-U7 Side 45 Eksempel

Læs mere

Inspiration til sjove aktiviteter med frisbee en

Inspiration til sjove aktiviteter med frisbee en Inspiration til sjove aktiviteter med frisbee en Kære lærer og pædagog Her følger 14 kort med masser af inspiration til leg og bevægelse med frisbee en i centrum. Frisbee-aktiviteterne er for alle børn

Læs mere

Evolutionslegen. Urfuglen er kendetegnet ved at baske med armene, mens den med en skinger stemme siger Uuurfugl-uuurfugl.

Evolutionslegen. Urfuglen er kendetegnet ved at baske med armene, mens den med en skinger stemme siger Uuurfugl-uuurfugl. Evolutionslegen At grine og at bevæge sig Tid: ca. 7-10 minutter Krav: Rigeligt med gulvplads. Alle skal bevæge sig rundt. Egner sig bedst til gruppestørrelse: 6-1000 Målet for deltagerne er at bevæge

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017 Dette skal være til inspiration for alle ledere i Slaraffenland, så man bl.a. kan få styrket fællesskabet i de forskellige Slaraffenlandsgrupper gennem leg og aktiviteter. Man kan tage aktiviteterne, som

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Collegetable.dk præsenterer. College Table rød

Collegetable.dk præsenterer. College Table rød Collegetable.dk præsenterer College Table rød Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform. 4 bagerst. 3 næst bagerst. Så 2 og én cup forrest.

Læs mere

Svømmeprogram 3. august 2015

Svømmeprogram 3. august 2015 Svømmeprogram 3. august 2015 Introduktion - Formiddag Reglerne i hallen Navneleg med dyr Vi passer på hinanden i svømmehallen Ikke hoppe i vandet før instruktøren har givet tilladelse hertil Man må ikke

Læs mere

Træning i praksis U-8. Træning i praksis 1

Træning i praksis U-8. Træning i praksis 1 i praksis U-8 4 i praksis 1 DHF s budskaber om børnetræning Børns motoriske og fysiske udvikling skal stimuleres gennem alsidig træning og leg - undgå for tidlig specialisering. Børn er forskellige, men

Læs mere

Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene.

Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene. Myre-liv Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene. 1. Fortælling: Ud med antennerne! Forestil jer.. Bag et gammelt egetræ ligger

Læs mere