Vonge. Vejledning og retningslinjer for støtteberettiget bygningsfornyelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vonge. Vejledning og retningslinjer for støtteberettiget bygningsfornyelse"

Transkript

1 Vonge Vejledning og retningslinjer for støtteberettiget bygningsfornyelse

2 Forord Vejle Kommune vil gerne medvirke til, at bymidten i Vonge istandsættes og vedligeholdes på en måde, der kan forbedre og bevare gadebilledet. Vejle Kommune arbejder på at skabe smukkere byer og landsbyer på flere områder. Det gælder høj arkitektonisk kvalitet i nybyggeriet, forbedring af det visuelle miljø i gaderne ved nye belægninger, belysning, beplantning, bænke og lignende byudstyr. Ligeså vigtigt er det at værne om de bevaringsværdige bygninger, da det i dag er umuligt at genskabe denne bygningskultur. Formålet med denne vejledning er at sætte fokus på byens kulturarv, og give nogle gode råd om, hvordan vi kan få den endnu mere frem i gadebilledet. Udvalg for Lokalsamfund og Nærdemokrati har derfor afsat en pulje, til at støtte ejere ved bygningsfornyelse af bygninger i Borgergade i Vonge, fra før Denne vejledning skal ses som en hjælp til alle, der står over for en ombygning eller istandsættelse af et byhus i Vonge. Vonge Vonge opstod som en samling af gårde, hvor der i slutningen af 1800-tallet kom skole, mejeri og kro til. Byen Vonge er opstået som en vejby langs den vestlige del af Bygaden nær mejeriet, i starten af 1900-tallet. I 1929 fik Vonge sin station, da Horsens-Vestbanen blev forlænget til Thyregod. Stationsbygningen er bevaret på Skolestien 8. Banen blev nedlagt i 1962, hvorefter Vonge udviklede sig med ny bebyggelse nord for Bygade, ved Elmevej og Nordvangen. Størstedelen af husene langs Bygade er opført indenfor en årrække, , hvilket giver et harmonisk bybillede der er værd at tage vare på. Husrækken er velbevaret og skaber et tæt gaderum i den vestlige del af byen, mens den mod øst opløses let. Her dominerer forhaver og haver indtrykket af gaderummet. Efter stationens oprettelse kom en del bebyggelse langs Bygade i løbet af 1930 erne. Bebyggelsen har gennemgående træk fra tidens arkitektur, der binder bybilledet sammen.

3 Retningslinjer for støtteberettiget bygningsfornyelse i Vonge bymidte Retningslinjer der skal overholdes, for at opnå støtte: Kun huse i Bygade, der er bygget før 1960 kan støttes. Facade Oprindelige blanke murstensfacader må ikke pudses. Ved istandsættelse af pudsede facader, skal huset renses helt af, og males/pudses på ny. Tag Ved udskiftning af taget skal anvendes materialer der passer til bygningens oprindelige udtryk, dvs. tegl eller skifer (natur- eller eternit). Den oprindelige tagform skal bevares. Udhæng må ikke bruges, hvis det strider imod husets arkitektur. Vinduer Ved udskiftning af vinduer, skal der tages hensyn til husets oprindelige udtryk. Dannebrogsvinduer skal have fire oplukkelige rammer. Vinduer skal udføres i træ, eller træ/alu. Vinduer skal tilpasses murhullerne. Tilpasningsstykker med pladebeklædninger må ikke bruges. Vinduer skal males med dækkende maling. Kviste og ovenlys Kviste skal bevares i oprindelige dimensioner. Siderne(flunkerne) på kviste skal beklædes med zink eller træ. Nye kviste skal udformes, så de har en harmonisk størrelse i forhold til taget.

4 Facade Facaden er det første man ser når man kommer til en bygning, og er derfor vigtigt for opfattelsen af bygningen. Byhuse vil ofte have en mere repræsentativ facade mod gaden end mod gården, med detaljer som udsmykninger og gesimser. Det er vigtigt at bevare bygningens oprindelige karakter. Hvis bygningerne er velholdte, vil forskelligheden i bygningerne langs gaden ligefrem give en ekstra dimension til forståelsen af gadens historie. Der er forskel på, hvordan man skal vedligeholde sin bygning, alt efter den oprindelige tanke og den nuværende tilstand. Måske skal murværket blot renses for igen at fremstå smukt, eller måske er det så medtaget, at det er nødvendigt at pudse det for at bevare det. Hver gang man istandsætter en bygning, må man tage udgangspunkt i den enkelte bygning og dennes tilstand. Puds og overfladebehandling Man bør ikke pudse en oprindelig upudset mur i mursten, der er i orden og uden skader. Puds skjuler det liv, der er i teglstenene og fugerne, og husenes karakter kan ændres fuldstændigt, og mange detaljer, og eventuelle dekorationer går tabt. Men tegl kan være så medtaget, at murværket ikke kan bevares og her er pudsning en mulighed for at bevare muren og skjule eventuelle spor efter istandsættelser og vedligehold. Der findes mange forskellige former for overfladebehandling af facaden som f.eks. plasticmaling, oliemaling, cementmaling, silikatmaling og kalk. Det er meget vigtigt at få en faglig vurdering af muren for at finde den rette overfladebehandling. Ellers kan overfladen skalle af efter kort tid, og muren bagved kan skades af f.eks. ophobet fugt. Plasticmaling kan hindre murværket i at ånde, hvorved fugt i muren fanges bagved malingen. Det resulterer ofte i, at malingen skaller af og kan resultere i frostskader. Hvis man ønsker en facade med megen glød, kan facaden behandles med kalk, der giver et farvespil som ingen type maling kan give. Men hvis kalken skal holde, er det vigtigt at pudsen under egner sig til at blive kalket.

5 Farve Det kan være en smuk løsning at markere gesimser, indfatninger og lignende ved at male dem, og her må farverne ikke blive så mørke, at skyggevirkningerne forsvinder. Undgå stærke modefarver, som ikke er tilpasset gaden og husets oprindelige arkitektoniske udtryk. Dekorationer Dekorationer omkring vinduer, gesimser, fordakninger og murstensudsmykninger skal så vidt muligt bevares. De er i høj grad med til at gøre huset unikt og husets facade mere oplevelsesrig. Karnapper og altaner Disse bygningsdele bør bevares som en vigtig del af husets udtryk. De er ofte med til at markere gadehjørner og giver liv i gadebilledet. De giver også bedre lys i rummene, og beboerne kan følge med i, hvad der sker på gaden. Mange altaner udskiftes, og de nye altaner skal udformes i overensstemmelse med husets arkitektur. Sokkel Sokler er ofte udført så de skal fremstå som en selvstændig del af huset. Herved skaber de en detaljering i bygningens facade. Sokler fremstår i en anden farve end resten af facaden, ofte mørk. Rensning Murstensfacader kan renses med vand og rensemiddel, der ikke ødelægger murstenene. Ved rensning af facadesten skal sandblæsning undgås, idet stenenes overflade ødelægges. Herved trænger vand og snavs lettere ind i muren, og den bliver hurtigt tilsmudset igen, og der er stor risiko for fugtskader i muren. Ved pudsede facader kan sandblæsning godt bruges. Skalmuring Der bør ikke opsættes teglskaller, skærmtegl, mosaikker, natursten og lignende, da det ændrer husets karakter totalt. Evt. gesimser, sålbænke, udsmykninger og lignende forsvinder eller bliver mindre fremtrædende i facaden. Tilmuring Ved tilmuring af døre, vinduer eller ved reparationer i muren bør kun anvendes sten af tilsvarende karakter som de eksisterende, og naturligvis mure i samme forbandt og med samme fuge. Evt. gesimser og lignende skal man også være opmærksom på, så de bevares eller genskabes. Pladebeklædning og skilte Opsætning af facadebeklædninger i form af træ, plastic, metal og lignende skal undgås, da det skjuler bygningen og mange detaljer forsvinder. En skiltning kan udføres med løse bogstaver eller med udhængsskilt, så det indpasses på bygningen. Derimod giver en skiltekasse sjældent et godt resultat.

6 Tag Taget er meget betydningsfuldt for en bygning, og for måden man oplever den i gademiljøet. Den oprindelige tagform og det oprindelige tagmateriale bør bevares, da det udgør en vigtig del af en bygning arkitektoniske udtryk. Et nyt tag i den forkerte dimension eller materiale kan ændre hele husets form og karakter, og kan skjule smukke bevaringsværdige dekorationer som gesimsbånd eller stolpeender. Inddækning af en hovedgesims skal undgås, da overgangen mellem mur og tag spiller en stor rolle for husets karakter og for den samlede oplevelse i gadeforløbet. Materialer Ved udskiftning af tagbeklædning bør der lægges et tilsvarende tag som de oprindelige materialer (tegl, skifer, zink, tagpap). I stedet for naturskifer kan eternitskifer benyttes. Derimod virker andre materialer som bølgeeternitplader, stålplader og betontagsten fremmede på en gammel bygning, og det arkitektoniske udtryk forringes. Ligeledes ældes disse materialer meget forskelligt fra tegl, og de vil ikke få den samme patina som de oprindelige materialer. Glaseret tegltag kan virke voldsomt, og utilpasset på en gammel villa. Det er et prangende materiale, der passer godt til de større huse der kan bære det, mens et almindeligt gadehus eller murermestervilla skifter fuldstændig karakter ved brug af glaserede teglsten. Man skal derfor tænke sig godt om, og overveje hvilket udtryk det vil skabe på huset, ved at bruge glaserede teglsten. Kviste og ovenlys Kviste er vigtige at bevare, da de er meget vigtige for husets arkitektur. De er med til at gøre taget levende og tagfladerne bliver mere oplevelsesrige med kviste. Ved indretning af en tagetage er det også en god ide at udføre vinduer som kviste, og de skal være i overensstemmelse med den lokale tradition. Det er vigtigt at være opmærksom på, at siderne (flunkerne) på en kvist ikke må blive for brede pga. isolering. Det vil gøre kvisten meget tung at se på. Kvistene skal underordnes husets dimensionering, så kvistene ikke bliver for små eller store, ligesom placeringen skal underordnes facadens opbygning. Er husets facade symmetrisk opbygget, vil det gøre huset uharmonisk, hvis en eller flere kviste placeres asymmetrisk på taget. Hvis det ikke kan lade sig gøre at lave kviste kan ovenlysvinduer bruges, men det er vigtigt, at de ikke bliver for store. To små vinduer med mellemrum er ofte bedre end ét meget stort. Skorstene og brandkamme Disse bygningsdele er med til at afslutte huset. De giver taget liv ved at bryde store tagflader og skal derfor forsøges bevaret. Skorstenene er et vigtigt bygningselement som også er tænkt ind i bygningernes arkitektoniske udtryk. Derfor bør de originale skorstene bevares, også selvom de ikke længere er i brug.

7 Vinduer og døre Vinduer er meget betydningsfulde for en bygnings udtryk og for måden man oplever den i gademiljøet. Ved at anvende vinduer i formater og med en opsprosning der er fremmed for bygningens alder og udtryk, går en stor del af bygningens unikke udtryk tabt. Husets oprindelige vinduers opdeling skal søges bevaret, da de fagopdelte vinduer med eller uden sprosser fremhæver den enkelte bygnings karakter. Sammen med røde mursten er hvidmalede vinduer en typisk dansk bygnings-tradition. Hvis det ikke er muligt at reparere eller bevare de oprindelige vinduer, skal nye vinduer søges tilpasset mest muligt mht. fag, rammer og sprosser. De originale vinduer var oprindeligt med enkelt glas, hvilket gav et udtryk med fine sprosser. Ved udskiftning med termovinduer vil sprosserne blive kraftigere end de oprindelige, og det er her vigtigt, at være opmærksom på, at sprosserne bliver så tynde som muligt, for at skabe det bedst mulige udtryk, samt størst muligt lysindfald. Det er vigtigt at være meget opmærksom på betydningen af udformningen af træprofilerne på vinduet. En profileret træramme og sprosse giver et blødt lys i rummet, mens en meget kantet og bred profil hindrer lysindfald og lysets spredning i rummet. Vinduer i plast kan ikke udformes så fint og spinkelt som træ. Vinduerne kommer derfor let til at virke for dominerende og forkerte i facaden, hvorved huset mister sit unikke udtryk. Det er vigtigt for oplevelsen af vinduerne, at de åbnes som sidehængte vinduer. Vinduer, der kan drejes, eller vipper indad, vil næsten altid få for kraftige dimensioner i rammen. Ved udskiftning af buede vinduer er det vigtigt for bygningens samlede udtryk, at det nye vindue også har en buet overkarm. Ved udskiftning af vinduer i en etageejendom bør alle vinduer udskiftes samtidigt og de bør være ens. Vinduer og alt andet træværk bør som hovedregel males med dækkende maling i stedet for træbeskyttelse, da denne metode passer dårligt til gamle huse. Døre og indgangspartier Ved flere bygninger ses stadig indgangspartier, der er karakteristiske for perioden eller for det enkelte hus. Indgangspartier er ofte fremhævet med en trappe, ved et udhæng eller ved detaljer i murværket. Ved flere bygninger fra ca erne ses også helt enkelt og spinkelt udførte gelændere ved trapperne. Trænger gelænderet til en udskiftning er det vigtigt for bygningens samlede udtryk, at finde et nyt gelænder i samme enkle, og spinkle udførelse. De oprindelige døre har været udført i træ med forskellige udskæringer og mindre glaspartier. Når døre og indgangspartier skal repareres, bør man tage hensyn til bygningens oprindelige udtryk. Døre i glas kan være et brud med husets oprindelige idé. Dørenes farver bør overvejes grundigt.

8 Arkitekturhistorie I Vonge fremstår en del huse med klare træk fra en arkitektonisk stilart, mens mange er opført med inspiration fra omegnen. Arkitekter og bygmestre skelede i og starten af tallet ofte til tidligere tiders traditioner når de stod overfor en byggeopgave. Gennem tiden kan huse have gennemgået ombygninger, som kan gøre dem svære at placere stilmæssigt. En del ombygninger har har ændret husenes proportioner, ved brug af anderledes formater af vinduer, store udhæng eller utilpassede tagmaterialer. Historicismen Midt i århundredet blev det for alvor nye tider med indførelsen af grundloven, næringsfriheden og begyndende industrialisering. Det gav sig udslag i en mere frigjort arkitektur, hvor antikkens regler om det skønne og harmoniske for alvor blev brudt. Arkitekturen blev mere individualistisk. Dette giver sig udtryk i stilefterligninger og sammensætninger med inspiration fra andre perioder. Perioden er karakteriseret ved mange udsmykninger som gesimser og relieffer, der kun var ren dekoration. Husene måtte gerne se ud af mere end de var. Gadefacaden var ofte den mest prangende, mens gårdfacaden var mere anonym. Når du renoverer: Bygningens karakteristika går let tabt, ved brug af nye materialer der er fremmede for huset. Pudses facaden (hvor der er blankt murværk), går murværkets detaljering tabt, og hermed forsvinder de detaljer, der gør bygningen unik. Ved renovering af taget, kan større udhæng skjule detaljer som gesimser og stolpeender. Ved uskiftning af vinduer er det vigtigt at finde en vinduestype der ikke har for brede sprosser og rammer, da de virker dominerende og vil tage en del af lysindfaldet. Nationalromantikken Der kom en reaktion mod den løsslupne brug af historiske motiver. Flere arkitekter mente, at nok skulle man lære af historien, men det måtte være de særlige danske traditioner der skulle videreføres. Nationalromantikken betød en tilbagevenden til murværket, fra de pudsede facader. Murværket blev opfattet som mere dansk. Husene skulle præges af de typiske danske materialer og håndværkstraditioner. Det blev almindeligt med granitsokler og portaler. Enkelte dele af husene, f.eks. i kvistgavle fik bindingsværk, dog mest som dekoration, der skulle betone det nationale. Mange af detaljerne blev hentet fra bonde- og herregårde. Når du renoverer: Bygningens karakteristika går let tabt, ved brug af nye materialer der er fremmede for huset. Pudses facaden (hvor der er blankt murværk), går murværkets detaljering tabt, og hermed forsvinder de detaljer, der gør bygningen unik. Ved renovering af taget, kan større udhæng skjule detaljer som gesimser og stolpeender. Ved uskiftning af vinduer er det vigtigt at finde en vinduestype der ikke har for brede sprosser og rammer, da de virker dominerende og vil tage en del af lysindfaldet.

9 Nyklassicismen og Bedre Byggeskik Som modreaktion på Nationalromantikkens prangende bygninger opstod Landsforeningen for Bedre Byggeskik, der ønskede at fremhæve husenes enkelhed og skulpturelle tyngde. Det var igen klassicismen der kom som reaktion på stilforvirringen. Bygningerne blev udført meget enkelt, med vægt på proportioner, vinduesrytmer osv. Her blev anvendt enkle, danske materialer, røde teglsten, rødt tegltag eller sort naturskifer, og hvidmalede vinduer. Murværket blev enkelt udsmykket med få detaljeringer, og vinduerne er placeret symmetrisk i facaden. Når du renoverer: Bygningens karakteristika går let tabt, ved brug af nye materialer der er fremmede for huset. Pudses facaden (hvor der er blankt murværk), går murværkets detaljering tabt, og hermed forsvinder de detaljer, der gør bygningen unik. Ændres tagmaterialet til f.eks. glaserede tagsten, skabes et mini palæ, som er meget fjernt fra bygherrenes tanker om ærlighed og enkelhed. Ved renovering af taget, kan større udhæng skjule detaljer som gesimser og stolpeender. Ved uskiftning af vinduer er det vigtigt at finde en vinduestype der ikke har for brede sprosser og rammer, da de virker dominerende og vil tage en del af lysindfaldet. Funktionalismen I 1930 erne skulle arkitekturen være praktisk og fremfor alt funktionel, både i sin brug og i sit udtryk. Overflødig udsmykning var bandlyst. Vinduerne skulle stå skarpt med træ/stålrammer uden sprosser, i det lyse, pudsede murværk. I Danmark blev en mere dansk udgave af funktionalismen udført i blankt murværk, med helt enkle detaljer, som indramning af døre og vinduer, fremhævet ved brug af mursten i en anden farve eller i beton. I de mindre byer blev bygget mere folkelige udgave raf funkisvillaen, enten som bungalows, eller som en viderefortolkning af murermestervillaen. I Vonge ses flere fine eksempler på brug af byggeskikken, langs Bygade. Når du renoverer: Småsprossede vinduer og og vinduer med brede vinduesrammer er fremmede for husets enkelhed. Det samme er mere prangende materialebrug som f.eks. glaseret tegltag. Pudses facaden går murværkets detaljering tabt, og hermed forsvinder de enkle detaljer, der gør bygningen unik. De spinkle og enkle gelændere skal forsøges bevaret, og hvis de skal erstattes, er det vigtigt for det samlede udtryk, at man vælger et nyt gelænder i samme formgivning, i stedet for et standard-gelænder fra byggemarkedet.

10 Bygningsalder (BBR) Før Før Efter 2001 Efter 2001 Hvornår er huset bygget m

11 Bygningsalder (BBR) Før Før Efter 2001 Efter 2001

12 Teknik & Miljø - Plan Kirketorvet Vejle - Tlf.: E-post: plan@vejle.dk - Internet:

Gadbjerg. Vejledning og retningslinjer for støtteberettiget bygningsfornyelse

Gadbjerg. Vejledning og retningslinjer for støtteberettiget bygningsfornyelse Gadbjerg Vejledning og retningslinjer for støtteberettiget bygningsfornyelse Forord Vejle Kommune vil gerne medvirke til, at bymidten i Gadbjerg istandsættes og vedligeholdes på en måde, der kan forbedre

Læs mere

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r Stilbladene beskriver de arkitektoniske stilarter, der i forskellige perioder har præget byggeriet i de tre købstæder i Vordingborg Kommune, Stege, Præstø og Vordingborg. Stilbladene gennemgår de typiske

Læs mere

Anbefalinger ved byggeri

Anbefalinger ved byggeri ved byggeri Facader De gamle huse er bl.a. karakteristiske ved, at facaderne fremstår som en flade, hvor vinduerne er rektangulære åbninger for lysindfald. Nyere huse har typisk større flader med glaspartier.

Læs mere

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r Stilbladene beskriver de arkitektoniske stilarter, der i forskellige perioder har præget byggeriet i de tre købstæder i Vordingborg Kommune, Stege, Præstø og Vordingborg. Stilbladene gennemgår de typiske

Læs mere

Bygningsfornyelse. Støtte til andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme

Bygningsfornyelse. Støtte til andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme Bygningsfornyelse Støtte til andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme Bygningsfornyelse i Faaborg- Midtfyn Kommune I denne folder kan du læse om mulighederne for at søge tilskud til renovering af

Læs mere

Bygningsfornyelse 2013 - den sydlige del af Herning Kommune

Bygningsfornyelse 2013 - den sydlige del af Herning Kommune Hovedgaden 22, Skarrild, 6933 Kibæk udskiftning af dørparti 25.000 kr. inkl. moms. Bygningen er opført i 1916. Mod vejen (øst) fremstår huset, udover nyere tag og tagkonstruktion, med sit originale arkitektoniske

Læs mere

Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune

Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune Bygningsfornyelse 2012 - den vestlige del af Herning Kommune Bilag 1 - behandling af ansøgninger Hermodsvej 1, 7480 Vildbjerg nyt tag lagt med sort ædelengoberet vingefalstagsten samt undertag, nye tagrender

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby

SAVE registrering Haslev midtby SAVE registrering Haslev midtby Ringstedvej 9B Originalitet 4 Tilstand 4 Ejendomsnr.: 1985 Matrikelnr.: 17h Adresse: Ringstedvej 9B Byggeår: 1898 huset i 1½ plan er i blank mur af røde tefl. Der er isat

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Præstevænget 3

SAVE registrering Haslev midtby Præstevænget 3 SAVE registrering Haslev midtby Præstevænget 3 Miljømæssig 3 Originalitet 4 Ejendomsnr.: 1960 Matrikelnr.: 3aæ Adresse: Præstevænget 3 Byggeår: 1932 Byggestil: bedre byggeskik Hus i 1½ plan som fremstår

Læs mere

VARING AVBEI VEJLE MIDTBY

VARING AVBEI VEJLE MIDTBY BEVARING AF BYHUSE I V E J L E M I D T B Y FORORD Byrådet vil gerne medvirke til, at de gamle bevaringsværdige huse bygges om og vedligeholdes på en måde, så vi kan forbedre og bevare nogle smukke gadebilleder

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Enighedsvej 7

SAVE registrering Haslev midtby Enighedsvej 7 SAVE registrering Haslev midtby Enighedsvej 7 Originalitet 3 Tilstand 4 Samlet bevaringsværdi 3 Ejendomsnr.: 511 Matrikelnr.: 1AZ Adresse: Enighedsvej 7 Byggeår: 1897 Huset fremstår med fast faginddelt

Læs mere

Rettelsesblad. ØK / Byråd 041 Gallemarkskvarteret Næstved

Rettelsesblad. ØK / Byråd 041 Gallemarkskvarteret Næstved Bevaringsværdige bygninger er markeret med en rød farve på kortbilag 3 til lokalplanen. Disse bygninger er omfattet af bestemmelser for bebyggelses udformning og fremtræden i 8.1-8.40 Miljøunderstøttende

Læs mere

Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold:

Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold: Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold: Arkitektonisk værdi - - - - Vurderingen af bevaringsværdien bygger på et helhedsindtryk af bygningens kvalitet og tilstand. Så hvad

Læs mere

Passage. Baghus, (tidl. 19) Baghus,17. (tidl. 19) Carport Baghus, 21. Baghus, 21. Bevaringsværdige bygninger

Passage. Baghus, (tidl. 19) Baghus,17. (tidl. 19) Carport Baghus, 21. Baghus, 21. Bevaringsværdige bygninger Passage Baghus,17 17 17 (tidl. 19) Baghus,17 (tidl. 19) 21 Carport Baghus, 21 Baghus, 21 Bevaringsværdige bygninger Sagsrapport Sag - Adelgade 17 Stamdata Type: SAVE-sag Betegnelse: Adelgade 17 Aktuel

Læs mere

SYDVESTJYSK KLASSICISME

SYDVESTJYSK KLASSICISME SYDVESTJYSK KLASSICISME Sydvestjysk klassicisme 13. august 2018 VARDE INDIVIDUEL BYGNINGSKULTUR Man ved ikke præcis, hvornår Varde opstod som by, men den har ligget der siden tidlig middelalder. Dette

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Nordborgvej 4

SAVE registrering Haslev midtby Nordborgvej 4 SAVE registrering Haslev midtby Nordborgvej 4 Miljømæssig 3 Originalitet 4 Tilstand 3 Ejendomsnr.: 1762 Matrikelnr.: 26f Adresse: Nordborgvej 4 Byggeår: 1897 Hus i 1½ plan der fremstår pudset. Uoriginalt

Læs mere

Bygningsdel /Område A B C D Svenskehuse

Bygningsdel /Område A B C D Svenskehuse TAG Retningslinier for bygningsdele og detaljer indenfor forskellige bevaringskategorier. Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 28. september 2010 Alle ansøgninger vil dog blive behandlet efter en konkret

Læs mere

1 Indledning. 2 Projektet. Thisted Kommune Plankompetencer og -sparring Thisted. Torvegade 1B. Notat

1 Indledning. 2 Projektet. Thisted Kommune Plankompetencer og -sparring Thisted. Torvegade 1B. Notat 1. april 2019 Notat Thisted Kommune Plankompetencer og -sparring Thisted Kommune Torvegade 1B 1 Indledning Thisted Kommune v. Marianne D Galsgaard har d.d. bedt om en vurdering af en verserende forespørgsel

Læs mere

Facader og skilte. Hadsten Midtby

Facader og skilte. Hadsten Midtby V e j l e d n i n g Facader og skilte Hadsten Midtby Sløjfen Indledning 2 Denne vejledning for Skilte og Facader i Hadsten Midtby er udarbejdet som opfordrende retningslinier for byens politikere og andre

Læs mere

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 26. maj 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 18:00-18:15 Medlemmer: Fraværende: Formand: Jacob Bjerregaard

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Tingvej 2

SAVE registrering Haslev midtby Tingvej 2 SAVE registrering Haslev midtby Tingvej 2 Arkitektonisk 2 Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 1 Originalitet 2 Tilstand 3 Samlet bevaringsværdi 1 Ejendomsnr.: 3093 Matrikelnr.: 17c Adresse: Tingvej 2 Byggeår:

Læs mere

Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup

Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup Ny dagligvarebutik i Slagerup. Skitseprojekt 1. oktober2012 Udviklingsselskab DPI Strandvejen 171, 2 Dk-2900 Hellerup www.dpi.dk Arkitekt Gottlieb

Læs mere

Bygningsfornyelse. Støe l andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme

Bygningsfornyelse. Støe l andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme Bygningsfornyelse Støe l andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme B! "# " N!. B! %-B! %- &'!( Å! #"&-S)!. N'!*- I denne folder kan du læse om mulighederne for at søge tilskud til renovering af dit

Læs mere

Bygningsfornyelse. Støe l andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme

Bygningsfornyelse. Støe l andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme Bygningsfornyelse Støe l andels- og ejerboliger samt udlejningsejendomme B! "# " N!. B! %-B! %- &'!( Å! #"&-S)!. N'!*- I denne folder kan du læse om mulighederne for at søge tilskud til renovering af dit

Læs mere

LOKALPLANFOLDER. Uddrag af Københavns kommunes Lokalplan nr. 299 Bekendtgjort 24. September 1998

LOKALPLANFOLDER. Uddrag af Københavns kommunes Lokalplan nr. 299 Bekendtgjort 24. September 1998 LOKALPLANFOLDER Uddrag af Københavns kommunes Lokalplan nr. 299 Bekendtgjort 24. September 1998 Bestyrelsen ønsker med denne lokalplanfolder er at tydeliggøre den del af lokalplanen, som vedrører Hvidkildehusene.

Læs mere

HISTORICISME 1 MIDDELALDERLIG OG NORDISK INSPIRATION

HISTORICISME 1 MIDDELALDERLIG OG NORDISK INSPIRATION HISTORICISME 1 MIDDELALDERLIG OG NORDISK INSPIRATION Historicismen var en stilperiode, hvor industrialiseringens nye byggetekniske og industrielle landvindinger, sammen med romantikkens fokus på arkitekturhistorieog

Læs mere

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r Stilbladene beskriver de arkitektoniske stilarter, der i forskellige perioder har præget byggeriet i de tre købstæder i Vordingborg Kommune, Stege, Præstø og Vordingborg. Stilbladene gennemgår de typiske

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

Ny gade- og fortovsbelægning skal følge principperne for belægning vist på Bilag B og udføres enten i brosten, chaussésten, betonfliser, bordursten, teglklinker, pigsten eller asfalt. Eksisterende brostensbelægning

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3

SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3 SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3 Arkitektonisk 4 Miljømæssig 5 Originalitet 4 Samlet bevaringsværdi 4 Udpeget i år: 2008, rev. 2011 Ejendomsnr.: 3309 Matrikelnr.: 1aq Adresse: Vestergade

Læs mere

Historicistiske etagehuse

Historicistiske etagehuse Stilarten og udviklingen Rosenvængets kvarter og dets historicistiske etagehuse repræsenterer en periode, hvor demokratiet og grundloven var rodfæstet, og industrialiseringen stormede frem. Industrialiseringen

Læs mere

Bygningsfornyelse Herning Kommune

Bygningsfornyelse Herning Kommune Egelundvej 3, 7470 Karup 4h Egelund By, Haderup Ejendommen er opført i 1935. Ejendommen er et fint eksempel på bedre byggeskik, og fremstår overvejende original, men er i dårlig stand. Det anbefales, at

Læs mere

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1 Bilag 1 Skolegade 20, 7490 Aulum nye vinduer nye døre reparation af facade (inkl. trappeskakt og sålbænke) Samlet overslag på istandsættelsesprojektet: 93.750 kr. inkl. moms. Huset er opført i 1925 og

Læs mere

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx Rekvirent: xxxx. Bygningssynet bliv fortaget d. 15.8.2013 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen, tlf. 30501992, mail ABNI@bygningsbevaring.dk Det blev oplyst at ejendommen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MØLLERGADE 43 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.09.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

De historicistiske villaer overflader og detaljer

De historicistiske villaer overflader og detaljer Overflader og detaljer De historicistiske villaer i Rosenvængets kvarter har en række karakteristiske detaljer, der går igen, og som det er afgørende vigtigt at passe på, når huset skal sættes i stand

Læs mere

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma BANG BEENFELDT A/S Rådgivende ingeniørfirma Bygningsrenovering En af Bang og Beenfeldt A/S spidskompetencer er renoveringssager. Vi løser typisk opgaver for andels- og ejerforeninger - alt fra de helt

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 3B

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 3B Hæfte 3B Huse med grundmur Kategori 3B Tegl- eller skiferdækket heltag med svungne hollandske gavlkamme Denne hustype fra 1865-90 erne adskiller sig kun ganske lidt fra typen med lige gavlkamme. Hustypen

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Debelvej Landsejerlav Allerslev By, Outrup 325 Kommune nr. 573 Hus nr. 30 Matrikel

Læs mere

Landsbyfornyelse i Ugerløse Hovedgade Ansøgningsrunde juni november 2016

Landsbyfornyelse i Ugerløse Hovedgade Ansøgningsrunde juni november 2016 Landsbyfornyelse i Ugerløse Hovedgade Ansøgningsrunde juni - 15. november 2016 Der blev i juni 2016 sendt breve ud til samtlige ejere og lejere i Ugerløse Hovedgade, med information om muligheden for at

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier

BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier BYFORSKØNNELSE I FREDERICIA A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har i 2012 doneret 50

Læs mere

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Facader acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Derfor sætter Gladsaxe Kommune fokus på, hvordan vi kan

Læs mere

TAG. Tagbelægning (Eternitskiffer) Nogle eretnitskiffersten gaber, hvormed risici for at slagregn og fygesne trænger ind er tilstede.

TAG. Tagbelægning (Eternitskiffer) Nogle eretnitskiffersten gaber, hvormed risici for at slagregn og fygesne trænger ind er tilstede. 30 Tagbelægning (Eternitskiffer) Nogle eretnitskiffersten gaber, hvormed risici for at slagregn og fygesne trænger ind er tilstede. 31 Tagrender og nedløb På grund af snavs og levn fra en nytårsraket ses

Læs mere

BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE

BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE Katalog over udvendige bygningsdele omfattet af Lokalplanens og Foreningens bestemmelser. Lokalplan Grøndalsvænge nr. 297 af Maj 1999 Facaderegulativ

Læs mere

Hashøj Kommune. Vejledning vedr. Sludstrup

Hashøj Kommune. Vejledning vedr. Sludstrup Hashøj Kommune Vejledning vedr. Sludstrup Indledning... 2 Bebyggelse generelt... 2 Husets tag... 3 Stråtag... 3 Teglsten... 4 Skifer... 5 Cementsten... 5 Tjærepap... 5 Eternit... 5 Andre tagmaterialer...

Læs mere

Forslag til. Stilblade til Lokalplan nr for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien

Forslag til. Stilblade til Lokalplan nr for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien Forslag til Stilblade til Lokalplan nr. 1.2-9 for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien Historicisme STILBLADE TIL LOKALPLAN NR. 1.2-9 FOR PRÆSTEVÆNGET, BLOMSTERVÆNGET OG VED NORDSTIEN Historicismen

Læs mere

C BYGNINGSDELSKORT : Facader Bygning nr. Vesterbrogade 183 / Bakkegårds Allé 1 og 3

C BYGNINGSDELSKORT : Facader Bygning nr. Vesterbrogade 183 / Bakkegårds Allé 1 og 3 YGNINGSELSKORT : Facader ygning nr. Vesterbrogade 183 / akkegårds llé 1 og 3 ktuel tilstand: Eemærkninger : 1 Facader - generel beskrivelse Facade mod Vesterbrogade og akkegårds llé. ygningen er udført

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

SAVE-værdier Arkitektonisk 2 Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 2 Originalitet 3 Tilstand 3. Samlet bevaringsværdi 1. Udpeget i år: 2011

SAVE-værdier Arkitektonisk 2 Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 2 Originalitet 3 Tilstand 3. Samlet bevaringsværdi 1. Udpeget i år: 2011 SAVE registrering Haslev midtby Sta onspladsen 1A Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 2 Originalitet 3 Samlet bevaringsværdi 1 Ejendomsnr.: 854 Matrikelnr.: 70D Adresse: Stationspladsen 1A Byggeår: 1877 Funktion:

Læs mere

FACADEREGULATIV FOR STRANDVEJSKVARTERET

FACADEREGULATIV FOR STRANDVEJSKVARTERET Facaderegulativ 1. udkast til trykning FACADEREGULATIV FOR STRANDVEJSKVARTERET Facaderegulativet indeholder regler om facader, vinduer og døre. Det er også her du kan læse om franske altaner, tagvinduer,

Læs mere

Lokalplan nr. 025 for Kyndby Huse Hvidbog - behandling af høringssvar

Lokalplan nr. 025 for Kyndby Huse Hvidbog - behandling af høringssvar Lokalplan nr. 025 for Kyndby Huse Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender 1. Andelsboligforeningen Kyndby Huse Resumé af høringssvar a. Det ønskes slettet at DONG Energy skal høres inden beslutning

Læs mere

Vedligeholdelseshåndbog

Vedligeholdelseshåndbog Vedligeholdelseshåndbog 19. april 2018 Ejerlauget Gårdhuskvarter V Hvidtjørnens lige numre 2 56, 2791 Dragør I kommuneplanrevision 2013 blev vores bebyggelse udpeget som bevaringsværdig: Bebyggelsen ved

Læs mere

De 10 bud. Retningslinier for ændringer og forbedringer af Skælskør bymidte

De 10 bud. Retningslinier for ændringer og forbedringer af Skælskør bymidte De 10 bud Retningslinier for ændringer og forbedringer af Skælskør bymidte Indholsfortegnelse Hæftet er udarbejdet af Plan og Erhvervsudvikling i samarbejde med Afdeling for Byggeri i Slagelse Kommune.

Læs mere

Humleby's lokalplan Københavns Kommune

Humleby's lokalplan Københavns Kommune Humleby's lokalplan Københavns Kommune Lokalplan nr. 268 Lokalplan for området begrænset af Vesterfælledvej, nordskellet af ejendommen matr.nr.225 Udenbys Vester Kvarter, København, nord og vestskellet

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Fredensvej 4

SAVE registrering Haslev midtby Fredensvej 4 SAVE registrering Haslev midtby Fredensvej 4 Arkitektonisk 4 Tilstand 2 Ejendomsnr.: 582 Matrikelnr.: 1cy Adresse: Fredensvej 4 Byggeår: 1900 Huset fremstår muret og pudset hus i 1 ½ plan med skiferplader

Læs mere

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Fredningsforslaget omfatter: Skifteretten i Randers, tidl. Herredsretten, opført 1862. Skifteretten i Randers, facade mod Tøjhushavevej Forslagsstiller:

Læs mere

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17. april 2018 Sagsnr. 2018-0106126 NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning Dokumentnr. 2018-0106126-2

Læs mere

Kladde. Lokalplan. 102-L04 - Boligområde i Svanelundskvarteret, Hjørring. Lokalplanen er kladde. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Kladde. Lokalplan. 102-L04 - Boligområde i Svanelundskvarteret, Hjørring. Lokalplanen er kladde. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Kladde Lokalplan 102-L04 - Boligområde i Svanelundskvarteret, Hjørring Lokalplanen er kladde Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Indholdsfortegnelse Beskrivelse 1 Bestemmelser 6 Læsevejledning 7 1

Læs mere

AB Rosenhave, Tranbjerg

AB Rosenhave, Tranbjerg AB Rosenhave, Tranbjerg Trankær Vænge 117, 8310 Tranbjerg elsesplan Den 25. juni 2018 ÅF Buildings Denmark Telefon +45 97 22 11 33 www.afconsult.com/dk Herning Viborgvej 1 DK-7400 Herning Aarhus Søren

Læs mere

SAVEBygningsregistrering

SAVEBygningsregistrering SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Skolegade Landsejerlav Kommune nr. 573 Hus nr. 11 Matrikel nr. 3BR Ølgod By Planoplysninger

Læs mere

Notat. Ændringer til forslag til lokalplan 132 siden Miljø og Planlægningsudvalgets behandling d. 23. juni 2010.

Notat. Ændringer til forslag til lokalplan 132 siden Miljø og Planlægningsudvalgets behandling d. 23. juni 2010. Notat Til: Vedrørende: Bilag: sagen Ændringer i forslag til lokalplan 132, bevaring af bygninger siden Miljø og Planlægningsudvalgets behandling d. 23. juni 2010 Ændringer til forslag til lokalplan 132

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner Sag nr. 17-11 23.02.2018 AB JULIUS Beskrivelse s. 3 Eksisterende forhold s. 4-6 Foto s. 4 Tegninger s. 5-6 Nye altaner s. 7-16 Beskrivelse s. 7 Lysforhold

Læs mere

BILAG 1 POST HOTEL NYE KVISTE

BILAG 1 POST HOTEL NYE KVISTE BILAG 1 POST HOTEL NYE KVISTE Perspektiv fra nord Perspektiv fra øst Perspektiv fra sydvest Eksisterende kviste og taghætter Illustration - Eksisterende tagkvist Illustration - Ny kvist Kviste i øvre tagflader

Læs mere

Vejledning om facader og skilte i Nykøbing F.bymidte

Vejledning om facader og skilte i Nykøbing F.bymidte Vejledning om facader og skilte i Nykøbing F.bymidte Indhold Indledning 3 Facader 4 Tage, kviste og skorstene 6 Vinduer, døre og porte 8 Baldakiner og markiser 9 Skilte 10 Belysning 12 Antenner 13 Facaderådet

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Resumé af indkomne ansøgninger pr. 4. april 2017

Resumé af indkomne ansøgninger pr. 4. april 2017 Resumé af indkomne ansøgninger pr. 4. april 2017 Der er i alt indkommet 14 ansøgninger til 2. runde. Ansøgningerne også denne gang overordnet opdeles i 3 kategorier: Private renoverings-/vedligeholdelsesprojekter

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4A. Huse med trempel/åbent udhæng Kategori 4A Skifertækkede tage

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4A. Huse med trempel/åbent udhæng Kategori 4A Skifertækkede tage Hæfte 4A Huse med trempel/åbent udhæng Kategori 4A Skifertækkede tage Med indførelsen i 1890 erne af denne hustype afbrydes videreudviklingen og forfiningen af de traditionelle fagdelte længehuse. Husene

Læs mere

BILAG 03_Ændringsskema

BILAG 03_Ændringsskema BILAG 03_Ændringsskema Forvaltningens ændringsforslag i forbindelse med den endelige vedtagelse. Oversigt over forslag til ændringer af forslag til lokalplan 193 for Fuglebakkebebyggelsen og forslag til

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Forsikringspolicenr:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 13 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.06.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Karl Postsvej Landsejerlav Vandflod By, Oksby Planoplysninger Kommuneplan 2017 Betegnelse

Læs mere

Tag: Taget er opbygget som saddeltag med skifferbelægning. Både tag og kviste fremstå nyere og vel vedligeholdt.

Tag: Taget er opbygget som saddeltag med skifferbelægning. Både tag og kviste fremstå nyere og vel vedligeholdt. Edisonsvej 12 (ejerboligforening) Bygherre: Ejerforeningen Edisonsvej 12 Rådgiver: Falkon A/S Administrator: Husen Advokater Dato: 28-04-2014 Matr. nr. 30m, Frederiksberg Opførelsesår: 1891 Etager: 4 SAVE-værdi:

Læs mere

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Københavns Kommune har udarbejdet et sæt retningslinjer for solceller. Formålet med retninglinjerne er at foretage en kvalificeret afvejning

Læs mere

Dispensation ønskes i forbindelse med opførelse af enfamiliehus beliggende på Ørskovbakken 64, Matr. Nr.: 7in

Dispensation ønskes i forbindelse med opførelse af enfamiliehus beliggende på Ørskovbakken 64, Matr. Nr.: 7in Dispensation ønskes i forbindelse med opførelse af enfamiliehus beliggende på Ørskovbakken 64, Matr. Nr.: 7in Ansøgningen om dispensation skal henledes til lokalplanen for området med nr. 51.B10.1 Bygningen

Læs mere

ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE

ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R ÅBOULEVARDEN 121 HORSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 04.11.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/615-0001 Kommune: Horsens Kommune Adresse: Åboulevarden

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Vestslugen Landsejerlav Vandflod By, Oksby Planoplysninger Kommuneplan 207 Betegnelse

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

ØSTER STRANDGADE 13 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

ØSTER STRANDGADE 13 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTER STRANDGADE 13 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 15.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

SAVE registrering Faxe Ladeplads Søvej 2

SAVE registrering Faxe Ladeplads Søvej 2 SAVE registrering Faxe Ladeplads Søvej 2 Arkitektonisk 9 Kulturhistorisk 6 Miljømæssig 8 Originalitet 9 Tilstand 5 Samlet bevaringsværdi 8 Ejendomsnr.: 3510043245 Matrikelnr.: 2cb Adresse: Søvej 2 Byggeår:

Læs mere

Facadevejledning. for Løgstør midtby

Facadevejledning. for Løgstør midtby Facadevejledning for Løgstør midtby FORORD Lidt væk fra Limfjorden og beskyttet af de yderste husrækker ligger Løgstør bymidte som stedet, hvor menneskene, bygningerne, butikkerne og trafikken m.m. tilsammen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVGADE 20 THISTED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/787-0001 Kommune: Thisted Kommune Adresse: Skovgade 20,

Læs mere

VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI. Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød. 5. juli 2019

VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI. Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød. 5. juli 2019 Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI 5. juli 2019 Gennemgang af bygningen blev foretaget d. 2. juli 2019 af Center for Bygningsbevaring, Raadvad Arkitekt og bygningskonstruktør Troels

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier . oktober 20 Engvejen a 20 gnings nr. Fritliggende enfamilieshus (parcelhus) (gningens anvendelse: 20) Tagmateriale, terrasseudhæng, gavl. Lav fortælleværdi Bidrager ikke til at fastholde miljø. Malet,

Læs mere

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 Rekvirent: Jens Henrik Johansen Falkonergårdsvej 15, st. 1959 Frederiksberg C Tlf. 53 77 70 04 E-mail jenshenrikjohansen@gmail.com

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 9 GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 12.11.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune

Læs mere

ANSØGNINGER OM BYFORNYELSESSTØTTE 2017

ANSØGNINGER OM BYFORNYELSESSTØTTE 2017 F o r s l a g t i l p r i o r i t e r i n g a f ANSØGNINGER OM BYFORNYELSESSTØTTE 2017 1 3 4 8 7 2 5 6 By og Miljøområdet har i 2017 modtaget 5 ansøgninger (1, 2, 3, 4 og 7) om byfornyelse. Af oversigten

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Hasselvænget. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse. Bevaring m.v.

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Hasselvænget. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse. Bevaring m.v. KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 334 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Hasselvænget Vanløse Bevaring m.v. Boligområde Februar 2001 Lokalplan nr. 334 Københavns Kommune Planorientering

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4C. Huse med trempel/gesims Kategori 4C Tegl- eller skiferdækkede heltage

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4C. Huse med trempel/gesims Kategori 4C Tegl- eller skiferdækkede heltage Hæfte 4C Huse med trempel/gesims Kategori 4C Tegl- eller skiferdækkede heltage Husene fra 1890-1900 er stærkt præget af Esbjergs nybyggeri, og har mistet enhver påvirkning fra den lokale byggemåde. Flere

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 10 A-B HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 16.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN NOTAT FOR BYGNINGSSYN Byggesag: Dragørskolerne Emne: Bygningssyn Tilsynsdato: 16.04.2018 Bygningssyn udført af: Hussam Kaawach (HUEK), Sigurd Carlsen (JOSC) Bygningerne er navngivet med bogstaver som følgende;

Læs mere

En rundtur i Lyset på godt og ondt

En rundtur i Lyset på godt og ondt En rundtur i Lyset på godt og ondt Inden for de seneste 5-7 år er der sket en kolossal udvikling i Lyset. Der er blevet solgt rigtig mange huse, og det har blandt andet betydet at nye ejere er gået i gang

Læs mere

Ansøgninger til pulje vedrørende landsbyfornyelse

Ansøgninger til pulje vedrørende landsbyfornyelse Ansøgninger til pulje vedrørende landsbyfornyelse Kan imødekommes efter lovgivning og retningslinjer: Adresse 1 Lindersvoldvej 10,? Forbedring-/nedrivnings- Beløb Tilskud i % Tilskud i kr. udgifter Nedrivning

Læs mere

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Københavns Kommune har udarbejdet et sæt retningslinjer for solceller. Formålet med retninglinjerne er at foretage en kvalificeret afvejning

Læs mere

NOTAT OM BYGNINGSVURDERING RYETGAARD, RYETHØJVEJ 7, 3500 VÆRLØSE

NOTAT OM BYGNINGSVURDERING RYETGAARD, RYETHØJVEJ 7, 3500 VÆRLØSE NOTAT OM BYGNINGSVURDERING RYETGAARD, RYETHØJVEJ 7, 3500 VÆRLØSE 26.01.2016 Bygning 1 Arkitektonisk værdi: 3 Arkitektonisk vurdering: Velproportioneret længehus med taktfaste facader pga. bindingsværkets

Læs mere

Nyvej 8-10, Frederiksberg.

Nyvej 8-10, Frederiksberg. Nyvej 8-10, Frederiksberg. Et fint eksempel på Frederiksbergs arkitektur: Ejendommen Nyvej 8-10 er opført i 1908, og er et fint eksempel på senhistoricistisk arkitektur, med elementer af nationalromantik

Læs mere