Netværksmøde i formidlingsnetværket torsdag den 10. april, 2014 Gentofte Hovedbibliotek

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Netværksmøde i formidlingsnetværket torsdag den 10. april, 2014 Gentofte Hovedbibliotek"

Transkript

1 Netværksmøde i formidlingsnetværket torsdag den 10. april, 2014 Gentofte Hovedbibliotek Beslutningsreferat Til stede: Thomas, Eva, Lars Bo, Lars fra Glostrup, Bente, Mette, Lis, Katrine, Ruth, Maibritt og Emilie 1. Godkendelse af referat fra forrige møde 26.november 2013 Referatet blev godkendt 2. Orientering bordet rundt Vejle Stadsarkiv: Jubilæum: 1. verdenskrig i et lokalt perspektiv Skole 200 år: Vandreudstilling, erindringsindsamlingen, Uge 41 kampagneuge Udvikling af læsesal NæstvedArkiverne: Næstved Filmkanal og digitalisering af fotos afklaring af rettigheder Facebook- indsamling af fotos Samarbejde med lokalhistoriske og slægtshistoriske foreninger om indsamling og digitalisering Aarhus Stadsarkiv: Skole 200 år: Skolebørn på mellemtrinet/udskolingen interviewer bedsteforældregeneration via prædefinerede spørgeskemaer. Forløber for større projekt i Indsamling af lærererindringer Samarbejde med Aarhus Stiftstidende, hvor arkivet leverer artikler fra deres wiki og fra Sejrs Sedler. Lokalhistorisk Arkiv, Gentofte: Alle kulturinstitutioner i Gentofte tilbyder i katalog valgfag til skolerne, som en del af skolereformens krav om understøttende undervisning. Et forløb kommer til at have en varighed af 10 gange 3 timer fordelt på et halvt år, og ordningen er gældende for et år af gangen. Den finansieres af særlige midler, som en del af reformen. Arkivet tilbyder forskellige aktiviteter knyttet op på forløb om lokalhistoriske spor ex. Tema om Arne Jacobsen, hvor der integreres kildestudier, tværfaglighed, motion mv. Kulturskolen står for katalog og al administration. Arkivet sørger for det faglige input. Mette sender projektbeskrivelse ud til resten af netværket.

2 Historiefestival i samarbejde med Golden Days 1. verdenskrig. Besøg af Jan Guillou. Tre temaer: A)Selve krigen, B)Nybruddet i kultur, litteratur, kunst, arkitektur efter krigen C) Lilleputland Danmarks neutrale position Bunker fra koldkrigstiden omdannet til musikbunker med øvelokaler. Heri også formidlingsrum med tableauer og mulighed for at røre ved historien arkivet har stået for dette samt dokumenteret bunkerens historie. Jagten gennem historien: Del af kulturaftalen med kulturinstitutioner i Hovedstadsområdet. 2 historiske skattejagter på Garderhøjfortet en for børn og en for unge/voksne. Skole 200 år kampagne starter nu Historiens Dag på Ordrup Gymnasium 2. G. Arkivets arrangerer forskellige workshops/stationer Historisk Arkiv for Rudersdal kommune: Arkiv på hjul arkivformidling ude på institutionerne foredrag, quiz, inkluderende underholdning med fotos, film, genstande mv.. Gratis tilbud til skoler, plejehjem mv. Udstillinger Nordbanen 150 år på plancher, kombineret med foredrag og byvandring; Rudersdal før og nu plakater med historiske fotos, som placeres i nærheden af de lokaliteter, som de afbilleder; Skole 200 år prinsesseskolerne; Ungdomskultur i Rudersdal pilotprojekt, samarbejde med Ung i Rudersdal. Moderne dagbog 5 unge optager deres dagligdag i løbet af en uge. Udfordring manglende midler og udstyr. Evt. kombineret med instagram # Unge i Rudersdal og livekonto i samspil med udstillingen Søllerødbogen i samarbejde med de to lokalhistoriske foreninger Skole i 200 år Søllerød Sommerlejr prøv at gå i skole i 1950 erne Læseklub fra september og frem med fokus på faglitteratur, generelle tekster kombineret med lokalhistoriske kilder, ca. 1 gang mdl. 6 gange pr. forløb Glostrup Lokalhistoriske Arkiv: Udvikling af skoletjeneste i samarbejde med Glostrup Skole digitalt, interaktivt tilbud, understøttende undervisning, 8 mdr. afsat til projektet. Wordpress-side som platform, eleverne får hver deres side ud fra foruddefinerede skabeloner skal de fungerer som medforfattere. Der skal være en hjemmeside, webquiz, multiple choice opgaver, webquests mv. Projektet bundet op på historiekanonen (ex. tema om oldtid, hvor arkivets stensamling kommer i spil). Det skal være tværfagligt sådan at andre fag matematik, idræt, dansk og kreative fag med videre kommer i spil. Skole 200 år elever får mulighed for at uploade deres egne billeder til en hjemmeside de skal tage billeder som dokumenterer deres skoledag anno Der kommer til at være en Lærervejledning til projektet samt en orienterende skrivelse til forældre, hvor de giver tilladelse til at deres børns fotos må anvendes.

3 Aalborg Stadsarkiv: Fokus på gymnasier systematiseret tilbud til gymnasier i katalog. Undervisere inddrages i udviklingen af nye tilbud. Særlig efterspørgsel på tilbud til HF og svage elever. Historietter: Hands on materiale, opgaver med fokus på kildekritik. Gratis tilbud som der med jævne mellemrum reklameres for. Grundlov 2015, kvinder og tyendes valgret - under forberedelse Læsesal - fase 3 videreudvikling af læsesal i forhold til den digitale virkelighed, ny brug af rum loungemiljø for at skabe plads til læringsaktiviteter. Facebook strategi Instagram pilotprojekt indsamling gennem 1 år Måske skole 200 år i uge 41 Silkeborg Arkiv: Jorn 100 år udvikling af Jorn app samt materiale til download på hjemmeside Bogprojekt: Fotografiske øjeblikke før og nu billeder fra Silkeborg Hjemmeside: Udvikling af nyt søgemodul, så der kan søges i alle arkivets databasers datatyper Samarbejdsaftale med lokalavis arkivet leverer artikler Digitalisering af mandtalslister mv. i samarbejde med frivillige Facebook Silkeborg har erfaringer med at booste et billede så billedet. ABA, Arbejdermuseet: Digitalisering af de danske personsager fra Kominternarkivet, hvilket har medført større søgninger i lignende arkiver KGB-arkivet mv. Nina Bang- udstilling: Udvalgte dele af grafisk karakter fra Nina Bangs arkiv digitaliseret. Fotostat af N.B. på kontor. Udfordring mange arkivalier kasseret Formidlingsrum/læsesal I Rømersgade Digitalisering af småtrykssamling Samarbejde med Golden Days tema: Krig mod krig. Om krigsmodstand fra 1. verdenskrig til krigen i Sajevo. Bidraget med billeder til Jytte Hilden: 99 lyserøde elefanter Europeana- fotoprojekt, tema: Fortidens billeder Samarbejde med 16 andre lande. Udfordring bidrag skulle være fotos, arkivet har copyright EU-direktiver i forhold til ukendt ophavsmand Undervisningsforløb i håndskrift i samarbejde med Statens Arkiver, Københavns Stadsarkiv og Frederiksberg Stadsarkiv. Levering af kildegrupper. Klausuleret kun til undervisningsbrug Undervisningstilbud: Kanslergade i samarbejde med Vestegnens Kulturuge 1. gang forår/efterår Digitale kildekasser rettet mod udskolingen Greve Lokalarkiv:

4 Kend din politiker-udstilling send spørgsmål til din byrådspolitiker Hvad er din livret? mv. Hver politiker har en planche. Skole 200 år museet har udstilling; erindringsindsamling; Vandreudstillingen Mobile udstillinger banner roll up museet id til borgerne. Udfordring det kræver frivillige til at bemande de steder, hvor udstillingerne sættes op. 3. Orientering om projekter: Skole i 200 år. Anette har lagt en beskrivelse på ODAs hjemmeside samt et link til Skole i 200 års hjemmeside for at gøre arkiverne opmærksomme på projektet. Slægtens år Bente og Charlotte er repræsenteret i styregruppen, hvor Asbjørn Hellum er formand og pt. afventes der svar på fondsansøgninger. Tanken bag er at sætte fokus på slægt og individ i forskellige faglige perspektiver som eksempelvis slægtsforskning, heraldik, naturvidenskab mv. Formidlingsnetværket holdes orienteret. Nationalt videncenter for historie og kulturarvsformidling er oprettet for en 4-årig periode. Bente og Karin Konradsen fra Vejle har deltaget i møde. Centeret har fået tildelt 10 millioner, og man er i gang med at afsøge, hvad denne nye konstruktion skal bruges til. Der vil sandsynligvis blive mulighed for arkiverne for at søge midler til projekter. 4. Arkivdagene 2016 fagligt årsmøde sammen med Statens Arkiver og SLA. Der skal nedsættes en gruppe til afklaring af, hvad vi vil med konceptet Folkemødet på Bornholm ønske om at arkiverne skal være repræsenteret på folkemødet. Bestyrelsen mener, at det vil kræve for mange ressourcer. Biblioteker og museer er heller ikke repræsenteret. Spørgsmålet kan eventuelt genoptages/forlægges for bestyrelsen, som et ABM-samarbejde. Grundlovsjubilæet 2015 Kvinder og tyendes stemmeret. Muligt samarbejde med SLA fælles ansøgning til Folketingets Grundlovspulje. Udarbejdelse af undervisningsmateriale til folkeskoler/gymnasier, hvor alle arkiver kan koble sig på med lokal vinkel. 5 møder planlagt til orientering. Katrine: Rigsarkivet og Arbejdermuseet har allerede lavet et undervisningsforløb om tyende fokus på dem, som ikke fik stemmeret. 5. Planlægning af program til ODAs årsmøde. Arkivernes rolle som medspillere i forhold til den nye skolereform. Efter formidlingsnetværkets seminar den 16. juni, hvor dette berøres, laver vi et

5 program. 6. Orientering om nordisk samarbejde. Bente og Mette har været på Arkivformidlingskonference i Norge om status på arkivformidlingen i Norden indlæggene vil blive samlet i en antologi om arkivformidling, som Norsk Kulturråd sætter i værk. Det besluttes at vi i arkivformidlingsnetværket laver en stafet-blog, hvor arkiverne på skift skriver om deres formidling: Uge 20 Århus Uge 21 Glostrup Uge 22 Gentofte Uge 23 Rudersdal Uge 24 Silkeborg Uge 25 Greve Uge 26 Næstved Uge 27 ABA 7. Økonomi. Formidlingsnetværkets budget er hævet fra 4000 til 6000 kr. 8. Næste møder og andre datoer: 10. juni International Archives Day twitter event om 1. verdenskrig 11. juni LFF seminar Krigens billeder 16. juni Møde i formidlingsnetværket Undervisningsprojekter i Folkeskolen, oplæg fra Glostrup mm og vores sydsvenske kollegaer. Meld gerne oplæg til Mette (Koordinator), som vi sammensætte programmet. Ideer til kommende møder: Workshop om strategier i forhold til Facebook og andre sociale medier. Apps erfaringer. Digitalisering af arkivalier best practice udvikling af fælles standarder.

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 www.sa.dk Rigsarkivets Mission Fremtiden tro bevarer og formidler vi autentisk dokumentation til en virkelig

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.09.2012 Tid 17:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 1, Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend

Læs mere

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården Rudersdal Museer Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014 Mothsgården 23. april 2013 januar 2014 Efterår 2013 9. juni 2013 samt efterår 2013, forår 2014 og efterår 2014 To før sommer 2013, tre efter

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.02.2013 Tid 16:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 5 Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Svend C. Dahl Søren Drost Broegaard Lindy Nymark Christensen

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2017

NæstvedArkivernes Årsberetning 2017 NæstvedArkivernes Årsberetning 2017 Præstø Amtssygehus 1889. Fotograf: E. Arnholtz (B4662) Ny organisering og flytning til Jernbanegade Den 1. januar 2017 flyttede NæstvedArkiverne til Jernbanegade 12

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 23. februar 2015 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

Arkivformidling. Historik Status. Og vejen videre -> Bente Jensen Aalborg Stadsarkiv og Aalborg Universitet

Arkivformidling. Historik Status. Og vejen videre -> Bente Jensen Aalborg Stadsarkiv og Aalborg Universitet Arkivformidling Historik Status Og vejen videre -> Bente Jensen Aalborg Stadsarkiv og Aalborg Universitet Arbejds-spørgsmål er arkivformidlingen Er arkivformidlingen kommet ud over missionsfasen og ind

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.06.2013 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Hvad er vi? Hvad er et lokalarkiv? Et lokalarkiv indsamler arkivalier, billeder m.m. af ikkestatslig proveniens

Læs mere

STADSARKIVET FOR FREDERIKSSUND KOMMUNE ÅRSBERETNING 2013

STADSARKIVET FOR FREDERIKSSUND KOMMUNE ÅRSBERETNING 2013 STADSARKIVET FOR FREDERIKSSUND KOMMUNE ÅRSBERETNING 2013 Foto: Arkivar Ann-Sofie Wiil flytter arkivalier på Skibbyhøj I arkiverne treffer vi selve livet i dets usminkede heslighet, dets ubeskrivelige brutalitet

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 7. december 2015 Tid 16:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere

Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere Skal en livshistorie fra jeres samling på DR TV? Erindringsportalen Giv det videre! åbner snart alle kan være partnere Søren Bitsch Christensen, ODA Kulturarv, 31. januar 2017 DR efterlyser livshistorier

Læs mere

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere.

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere. PROJEKTBESKRIVELSE Baggrunden for projektet I vinteren 2017 vil Furesø Bibliotek og Borgerservice sætte fokus på temaet spor. Dette sker i forbindelse med vores årlige læsefestival, som handler om at samle

Læs mere

Per Andersen

Per Andersen Per Andersen pan@slaegt.dk Tiden går med. Næstformand i Danske Slægtsforskere Leder af Slægtsforskernes Bibliotek (Albertslund) Medredaktør på Slægtsforskeren Med-moderator for Facebook-gruppen Slægtsforskning

Læs mere

Saft og kraft i udviklingsprojekter med puljemidler i ryggen

Saft og kraft i udviklingsprojekter med puljemidler i ryggen HistorieLab http://historielab.dk Saft og kraft i udviklingsprojekter med puljemidler i ryggen Date : 7. marts 2016 Myter, hændelser, hemmeligheder, spil og refleksion... Otte projekter har kastet sig

Læs mere

Læs For Mig G R E V E M O D E L K O M M U N E U N D E R D A N M A R K L Æ S E R. Sussi Nyled Heinrichson, LÆS FOR MIG

Læs For Mig G R E V E M O D E L K O M M U N E U N D E R D A N M A R K L Æ S E R. Sussi Nyled Heinrichson, LÆS FOR MIG Læs For Mig G R E V E M O D E L K O M M U N E U N D E R D A N M A R K L Æ S E R Idé Højtlæsning vækker børns interesse for skønlitteratur og styrker egen lyst til at læse En børnebogsforfatter skriver

Læs mere

Lærervejledning. Slaget på Fælleden

Lærervejledning. Slaget på Fælleden Lærervejledning Slaget på Fælleden Intro Vi glæder os til at byde dig og dine elever velkommen til undervisningsforløbet Slaget på Fælleden en byvandring, der foregår på Nørrebro, og som kan afsluttes

Læs mere

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv Resultataftale for Dragør Lokalarkiv 2014-2015 1. Opfyldelse af målene i resultataftalen for 2012-2013 Ressourcer Lokalarkivet har i perioden haft et uændret budget. Fra 1.2.2012 blev personalenormeringen

Læs mere

Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne. Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010

Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne. Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010 Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010 Working on a dream NæstvedArkivernes vision NæstvedArkiverne vil fremtræde som en

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

Tematik: København, elevernes egen verden går herfra. De bedste arkivalier, mulighed for at koble på elevernes egen verden og hverdag.

Tematik: København, elevernes egen verden går herfra. De bedste arkivalier, mulighed for at koble på elevernes egen verden og hverdag. Undervisning onsdag d.18.2.15 Unge Stemmer Tematik: København, elevernes egen verden går herfra. De bedste arkivalier, mulighed for at koble på elevernes egen verden og hverdag. Grupperne skal arbejde

Læs mere

Åben dagsorden for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åben dagsorden for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åben dagsorden for 17, stk.4 Mødedato 19.09.2013 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Stadsarkivet for Frederikssund Kommune. Årsberetning 2011 NOTAT. Stadsarkivets arbejdsgrundlag og formål

Stadsarkivet for Frederikssund Kommune. Årsberetning 2011 NOTAT. Stadsarkivets arbejdsgrundlag og formål NOTAT Stadsarkivet for Frederikssund Kommune 10. januar 2012 Årsberetning 2011 Stadsarkivets arbejdsgrundlag og formål Stadsarkivet for Frederikssund Kommune (SFK) arbejder for at sikre bevaringen af arkivalier,

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Ultra:bit Rum og Lys For klasse. Kære undervisere

Ultra:bit Rum og Lys For klasse. Kære undervisere 1 af 8 Kære undervisere Her kommer lidt opdateringer om vores aktuelle, gratis undervisningsforløb og andre sjove tilbud til børn og skoleklasser. Meget af det sker her Utzon Center, men der er også nyt

Læs mere

Naturvidenskabsfestival

Naturvidenskabsfestival Naturvidenskabsfestival Møde med FORANKRING 24 okt. 2016 Hvad kan festivalen? Formål At øge børn og unges engagement i science Spille på lyst som drivkraft for læring Gøre science vedkommende og anvendelig

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2015

NæstvedArkivernes Årsberetning 2015 NæstvedArkivernes Årsberetning 2015 Vognmand Rudolf Petersen. Foto: K. Knudsen, 1942 Jette Madsen (th.) ved sin 25. landskamp den 12. dec. under VM i 1973. Foto: Casper Thorsøe Næstved Rådhus under opbygning,

Læs mere

Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta

Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta Uddannelsens formål: Kapitel 1; 2 stk.4 stx. hf Stk. 4. Uddannelsen skal have et dannelsesperspektiv med vægt på elevernes /kursisternes udvikling af personlig

Læs mere

Glostrup Kommune. Tilbud vedr. museumsydelser

Glostrup Kommune. Tilbud vedr. museumsydelser Den 15. marts 2014 Glostrup Kommune Tilbud vedr. museumsydelser og resumé Kroppedal Museum tilbyder Glostrup Kommune samarbejde om projekter vedr. formidling, undersøgelser, registrering og bevaring af

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal I folkeskolereformen indføres begrebet Åben skole. Målet er, at et forpligtende samarbejde mellem skolerne og omverdenen kan videreudvikles

Læs mere

Projektplan. Selvarkivering

Projektplan. Selvarkivering Projektplan Selvarkivering Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Borgerservice og Biblioteker. Sekretariatet Claus Juhl Knudsen mars 2012 Indhold Indhold... 2 1. Generelle

Læs mere

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901 Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel: Version 200901 Forfatter: Mellemtrin, 3.-6. klasse Kold krig og kiksekage Lav en udstilling om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen Lav en udstilling på skolen,

Læs mere

Synliggørelse af arkivet

Synliggørelse af arkivet SLA Arkivuddannelse modul 4 Arkivet og dets brugere Synliggørelse af arkivet Hvorfor er det nødvendigt, og hvilke muligheder findes? PR, reklamer, arrangement, web m.v. Synliggørelse og formidling Synliggørelse

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /264e9d7c-3e file:///c:/adlib%20express/work/20151208t114245.293/20151208t114245.620/264e9d7c-3e50-4... Page 1 of 1 08-12-2015 From: iniz tvillinggaard Sent: 25-11-2015 15:21:15 To: info@avlu.dk; info@aoelu.dk CC:

Læs mere

Årsberetning Foreningen Historisk Atlas 2012/13 / Eva Therkelsen

Årsberetning Foreningen Historisk Atlas 2012/13 / Eva Therkelsen Årsberetning Foreningen Historisk Atlas 2012/13 / Eva Therkelsen Bestyrelsen består af 2 repræsentanter fra hhv. arkiver, biblioteker og museer + 1 medlem fra den institution, der har it-drift og udvikling.

Læs mere

Eksponering af arkitekturpolitikken i Svendborg Kommune i 2010

Eksponering af arkitekturpolitikken i Svendborg Kommune i 2010 Svendborg Den 28. februar 2010 PROJEKTBESKRIVELSE Eksponering af arkitekturpolitikken i Svendborg Kommune i 2010 STYREGRUPPEN: Birgitte Karmann Roslev, Svendborg Bibliotek samt Svendborg Rotary Klub Erik

Læs mere

Hvem er Forlaget SMSpress?

Hvem er Forlaget SMSpress? Hvem er Forlaget SMSpress? 100% digitalt forlag etableret i 2010 med fokus på litteratur via mobilen Vi udgiver SMS-noveller, SMS-romaner, digte og anden SMS-litteratur Det Kongelige Bibliotek valgte i

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Opdateret 04012014. Lars Kjær f. 1974, cand. mag. i historie. Gothersgade 161, 2. th. t: 29 88 00 03. e: lrskjr10/at/hotmail/dot/com

Opdateret 04012014. Lars Kjær f. 1974, cand. mag. i historie. Gothersgade 161, 2. th. t: 29 88 00 03. e: lrskjr10/at/hotmail/dot/com 1 Opdateret 04012014 Lars Kjær f. 1974, cand. mag. i historie Gothersgade 161, 2. th t: 29 88 00 03 e: lrskjr10/at/hotmail/dot/com websider: http://lrskjr.dk/og http://nyhederforbørn.nu/ Kvalifikationer

Læs mere

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Historie & Kunst NOTAT 08-02-2017 Bilag 2 Sagsnr. 2017-0047948 Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision Fra sommeren 2017 bliver Stormgade 20 et

Læs mere

Samarbejdspartnere og lokale muligheder

Samarbejdspartnere og lokale muligheder SLA Arkivuddannelse modul 4 Samarbejdspartnere og lokale muligheder Hvem arbejder vi sammen med i det daglige? Hvilke andre muligheder kan der være lokalt/regionalt? aviser, foreninger, museer, biblioteker

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta

Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta Uddannelsens formål: Kapitel 1; 2 stk.4 Stx. Hf. Hhx. Htx Stk. 4. Uddannelsen skal have et dannelsesperspektiv med vægt på elevernes /kursisternes udvikling af

Læs mere

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært)

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært) Den digitale skoletjeneste Glud Museum Lærervejledning Målgruppe: Fag: Fælles mål: Undervisningsmateriale: Materialet omhandler: 6. klasse Historie (primært) Dansk (sekundært) Forløbet er tilrettelagt

Læs mere

Lærervejledning Den digitale skoletjeneste Glud Museum

Lærervejledning Den digitale skoletjeneste Glud Museum Lærervejledning Den digitale skoletjeneste Glud Museum Målgruppe: 6.klasse Fag: Historie (primært) Dansk (sekundært) Undervisningsmateriale: Film og audiofiler til download Materialet omhandler: 1930 Livet

Læs mere

1. Formål. 2 Deltagende arkiver

1. Formål. 2 Deltagende arkiver Side 1 1. Formål Giv det videre 2017 er et nationalt erindringsindsamlingsprojekt, der har kørt siden 2017. Evalueringen her giver et overblik over status for deltagelse og indkomne erindringer. Erfaringerne

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 29.04.2014 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Søren Drost Broegaard Henning Jensen Svend C. Dahl Bertel Hansen

Læs mere

En ny udskoling. udskoling 2014/15

En ny udskoling. udskoling 2014/15 En ny udskoling TemaLINJER udskoling 2014/15 En ny udskoling Efter sommerferien skal vi, på Jyllinge Skole, i gang med en ny måde at gå i udskolingen på. I det kommende skoleår tilbyder vi fire udskolingslinjer

Læs mere

Er arkivets samlinger dækkende? Indsamling, modul 2.2 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv

Er arkivets samlinger dækkende? Indsamling, modul 2.2 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Er arkivets samlinger dækkende? Indsamling, modul 2.2 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Hvad er vi? Hvad er et lokalarkiv? Et lokalarkiv indsamler arkivalier, billeder m.m. af ikkestatslig proveniens

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2016

NæstvedArkivernes Årsberetning 2016 NæstvedArkivernes Årsberetning 2016 Styria Vaskeri, 1912. Vaskeriet blev startet i 1898 i Sct. Mortensgade. Fotograf: K. Knudsen. NæstvedArkivernes årsberetning 2016 Digitaliseringen er slået igennem på

Læs mere

Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid

Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid Vi skaber skolen skolen skaber os! Motto for Skolen 200 år Landsdækkende projekt alle kommuner inviteres til at deltage i fejringen: I 2014

Læs mere

LAB. Virksomheder udformer udfordring til 3.-6. klasse (bib. inviterer+konsulent)

LAB. Virksomheder udformer udfordring til 3.-6. klasse (bib. inviterer+konsulent) LAB Et innovativt samarbejde med skoler Gentofte Bibliotek, 14. januar 2015 LAB Virksomheder udformer udfordring til 3.-6. klasse (bib. inviterer+konsulent) Lærerne vælger udfordring (bib. inviterer+ koordinerer)

Læs mere

Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014

Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014 Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014 Undersøgelser og vidensprojekter Folkebibliotekernes samfundsøkonomiske værdi (rapport udkommer ultimo 2014) Makroøkonomisk analyse med formålet at vise folkebibliotekernes

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv The medium is the message Marshall McLuhan: : Understanding Media. 1964 De kulturbevarende institutioner (ABM) ARKIVE R -Offentlig e - Private Biblioteker - Bibliotekslov en Museer - Museumslov en Private

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

ODA-bestyrelsesmøde 21. april 2015, Gladsaxe

ODA-bestyrelsesmøde 21. april 2015, Gladsaxe ODA-bestyrelsesmøde 21. april 2015, Gladsaxe Til stede: Charlotte Voss, Finn Guldbæk, Peter Damgaard, Søren Bitsch Christensen, Tine Knudsen Jensen og Lars Bo Hansen. Der var afbud fra Trine Grejsen. Referent

Læs mere

Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse

Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse Projektbeskrivelse, 08.05.2013 Evalueringen af HF projektet Verdensborgerens Rettigheder viste, at projektet har bidraget med nye tilgange til undervisningen

Læs mere

BILAG 3 BRUGERUNDERSØGELSE 2015 DANSK. 1.Hvor bor du? (notér land) 2.Giv en samlet vurdering af din oplevelse på en skala fra 1 til 10 (Sæt kryds)

BILAG 3 BRUGERUNDERSØGELSE 2015 DANSK. 1.Hvor bor du? (notér land) 2.Giv en samlet vurdering af din oplevelse på en skala fra 1 til 10 (Sæt kryds) BILAG 3 BRUGERUNDERSØGELSE 2015 1.Hvor bor du? (notér land) 2.Giv en samlet vurdering af din oplevelse på en skala fra 1 til 10 DÅRLIG GOD 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 3.Bedøm din oplevelse i dag på en skala fra

Læs mere

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger)

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Fredericia Bibliotek, 4. sal Mødetidspunkt: Kl. 15:30-18:30 Medlemmer: Formand: Lars Ejby Pedersen

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

Målsætning for

Målsætning for Målsætning for 2015-2016 Målsætningen for 2015-2016 bygger på Aalborg Katedralskoles vision Aalborg Katedralskoles vision Aalborg Katedralskole vil være en skole, der forener tradition og dannelse med

Læs mere

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Dansk Pædagogisk Historisk tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasd Forening Rapport : Projektet "Børneinstitutionerne en

Læs mere

Nationalt Videncenter for Historie og Kulturarvsformidling

Nationalt Videncenter for Historie og Kulturarvsformidling Nationalt Videncenter for Historie og Kulturarvsformidling Rapport til Region Syddanmark i forlængelse af resultatkontrakt for bevilling i 2014 Indhold Indledning... 1 Generelt om aktiviteter i 2014...

Læs mere

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune Breddeidrætskommune Aabenraa Kommune 2013-2016 Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune På linje med Breddeidræt Formål med projektet At få eleverne til

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Referat Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 27. februar 2013 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 32 Dato: 19. og 26. marts 2013 Journalnr: 2008-006935 Deltagere fra SA: Kirsten Villadsen Kristmar,

Læs mere

Hvad gør kunst og kultur for skolen og hvem griber opgaven. September 2017

Hvad gør kunst og kultur for skolen og hvem griber opgaven. September 2017 Hvad gør kunst og kultur for skolen og hvem griber opgaven September 2017 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem

Læs mere

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Udviklingskonsulent Trine Rose Center for Skole Slagelse Kommune Knap 80.000 indbyggere Sundhedstilstand og adfærd generelt dårligere end landsgennemsnittet. Dog

Læs mere

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30. Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30. Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af Møde i Integrationsrådet Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer Isabella Mørch (formand)

Læs mere

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme Organisationsmodel Formål Projekter Fagligt netværk Event 13. maj 2012 Presseklip 2012 Deltageranalyse Nyt format 2013 Event 24. maj 2013 Forandringsteori

Læs mere

Frederikshavn Stadsarkiv

Frederikshavn Stadsarkiv Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2010 Årsberetning, Frederikshavn Stadsarkiv 2010 2010 har været præget af konsolidering og udbredelse af kendskabet til arkivet. Det har været året, hvor kendskabet

Læs mere

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl.

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. Referat Møde: Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet Deltagere fra SA: Rigsarkiver Asbjørn Hellum, vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen, vicedirektør Kirsten

Læs mere

Skolereformen Hvad indeholder reformen Foreningens muligheder

Skolereformen Hvad indeholder reformen Foreningens muligheder Skolereformen Hvad indeholder reformen Foreningens muligheder DGI Sydvest Skolereform og folkeskoler hvordan gearer vi foreningerne til den nye situation? Skolereformens grundpiller i forhold til bevægelse

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til dine elevers læselyst og

Læs mere

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Dokumentnr

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer Demokrati 2020 Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT 19-04-2016 Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 24. september

Læs mere

Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye museum til en succes.

Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye museum til en succes. Til potentielle ansøgere til de ledige stillinger på Mosede Fort, Danmark 1014-18 Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye

Læs mere

Digital dannelse: Fra begreb til praksis

Digital dannelse: Fra begreb til praksis DEFF På vegne af de samlede ansøgere: Kulturstyrelsen Vicerektor Lars Nordam H.C. Andersens Boulevard 2 Århus Statsgymnasium 1553 København K Fenrisvej 33 8210 Århus V Digital dannelse: Fra begreb til

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 21.06.2012 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Amtmandsstien 1, 4700 Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen.

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. KULTURBUS tilbud Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART (2 aktiviteter) Fællesaktiviteter

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Service og Forandring BILAG Til KFU Bilag 1. Inspirationsoplæg i arbejdet med visionen for sammenlægningen af Museer, Arkiv og Kunst Baggrund Arbejdet

Læs mere

Digitale medier i gymnasiet. Anders Hassing Ørestad Gymnasium

Digitale medier i gymnasiet. Anders Hassing Ørestad Gymnasium Digitale medier i gymnasiet Anders Hassing Ørestad Gymnasium e-museum-konferenceni i Nyborg 5. november 2009 Anders Hassing Cand.mag. i historie og samfundsfag Underviser på Ørestad Gymnasium It-udviklingsgruppe

Læs mere

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Dagsorden Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Mødeleder: Dennis Referent: Kristine Indhold Mål (ansvar) Referat 1. Orientering Bordet rundt, hvor alle er klar til at fortælle,

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde, til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS styrelse har den 4. december 2018

Læs mere

Til Kultur- og Fritidsudvalget

Til Kultur- og Fritidsudvalget Til Kultur- og Fritidsudvalget Ansøgning om Støtte til Copenhagen Winter Pride Week 2017 og 2018. Foreningen Copenhagen Pride søger udvalget om et tilskud på 180.00 kr om året i de næste 2 år til udgifter

Læs mere

Magasinet. udgivelser og en hjemmeside med ugentlige artikler om aktuelle emner inden for området.

Magasinet. udgivelser og en hjemmeside med ugentlige artikler om aktuelle emner inden for området. Mediekit 2018-19 Magasinet Magasinet arkitektur/design er en platform med fokus på dansk arkitektur, design og kunsthåndværk. Mediet består af et trykt magasin á 68 sider med 6 årlige udgivelser og en

Læs mere

Temabåret Markedsføringssamarbejde

Temabåret Markedsføringssamarbejde Temabåret Markedsføringssamarbejde Konceptbeskrivelse På biblioteksledermødet den 4. december 2009 blev det på baggrund af oplæg fra erfagruppen for markedsføring besluttet at udfolde to markedsføringssamarbejder:

Læs mere

BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN. 24. august 2010 Fleksibel biblioteksbetjening - Seminar Mette Elkjær Hede, meh@randersbib.dk

BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN. 24. august 2010 Fleksibel biblioteksbetjening - Seminar Mette Elkjær Hede, meh@randersbib.dk BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 24. august 2010 Fleksibel biblioteksbetjening - Seminar Mette Elkjær Hede, meh@randersbib.dk 2 PROJEKTET BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 3 - årigt Kulturaftaleprojekt Kulturaftalen

Læs mere

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF Undervisningstilbud til 7.-10. klasser Herlev Gymnasium & HF Praktisk info Hvor: På Herlev Gymnasium & HF. Varighed: En hel skoledag fra 9-14 eller efter aftale. Tilmeldingsfrist: To måneder før den ønskede

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Tilgængelighed. Fælles bevidsthed Fælles indsats Fælles udbytte

Tilgængelighed. Fælles bevidsthed Fælles indsats Fælles udbytte Tilgængelighed Fælles bevidsthed Fælles indsats Fælles udbytte Indhold Masterafhandling ODA Årsmøde Vigtighed og behov Initiativgruppe og videre arbejde Introduktion Andreas Bille Brahe IT-arkivar på

Læs mere

Genveje til indsamling?

Genveje til indsamling? Genveje til indsamling? Spørgeskema vedr. arkivernes virksomhed - til brug for det fremtidige indsamlingsarbejde i arkiverne og i SLA Om spørgeskemaet (en vejledning) Dette spørgeskema har to formål. Det

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Skolens digitale univers

Skolens digitale univers For it- og webansvarlige på friskolerne, bestyrelsesmedlemmer, forældre og andre interesserede Skolens digitale univers September-oktober 2015 Friskolernes Hus Kursusrække: Sådan udvikler du digitale univers

Læs mere