GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK"

Transkript

1 GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK

2 GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK Forsidefoto fra Silkeborg Vandforsyningsplan /1-3/.

3 INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold Råvand Rentvand Vandbehandling 5 5. Geologi og Indvindingsforhold Geologi Hydrologi Arealanvendelse og forureningskilder 8 6. Boringsnære beskyttelsesområder bnbo Indledning Udredning af BNBO Beregning af BNBO Risikovurdering og foranstaltninger Arealfordeling inden for Boringsnære beskyttelsesområder - BNBO Forureningstrusler indenfor BNBO Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider Private spildevandsanlæg Miljøfremmede stoffer - olietanke: Konklusion Fremtidsplaner Referencer 16

4 1 1. GENERELT er beliggende i Silkeborg Kommune. Vandværket ligger udenfor udpegede Områder med Særlige Drikkevandsinteresser/1-2/. ligger i et landbrugsområde med spredt bebyggelse. Anlægsvurderingen fra Silkeborg Kommunes Vandforsyningsplan bedømmer tilstanden for bygninger og tekniske anlæg som Acceptabel (3) på en skala fra 1-4, hvor 1 er bedst /1-3/. Der er ikke etableret nødforbindelse eller ringforbindelse fra til andre vandværker. Værket har ingen rentvandstank og intet nødstrømsanlæg. Figur 1.1 Oversigt over s nærområde med placering af vandværk og indvindingsboring.

5 2 2. VANDINDVINDING Fra 11/ og til 11/ havde vandværket en tilladelse på m 3 /år. Tilladelsen er ifølge kommunen blevet administrativt forlænget til 2014 med baggrund i den generelle fristforlængelse i vandplanen (personlig meddelelse, Silkeborg Kommune). Indberettede mængder fra flere perioder mangler. Den årlige indvindingsmængde for perioden kan ses i Tabel 2.1. har en meget svingende indvindingsmængde, hvoraf den højeste er fra 2002 med ca m³/år, og den laveste er fra 2003 med 651 m³/år. Mht. til de to aflæsninger kunne man foranlediges til at tro, at aflæsningerne er et gennemsnit af de to målinger (ca m³/år). Figur 2.1 Registreret indvinding for Graferne viser den periode, hvorfra der findes indvindingsdata /1-4/. År Indvindingsmængde (m 3 ) År Indvindingsmængde (m 3 ) Tabel 2.1 Indvindingsmængder for.

6 3 har en boring, hvor type og kapacitet af pumpen er ukendt, men den er skiftet omkring Dgu-nr Pumpekapacitet (m 3 /t) Pr. døgn (m 3 ) Pr. år (m 3 ) Tabel 2.2 Indvindingsfordeling på boringer pr. døgn og år. Værdier er beregnet ud fra indvundet mængde i 2010.

7 4 3. BORINGER råder over 1 aktiv indvindingsboring, DGU nr fra Boringen er mangelfuldt beskrevet i Jupiter databasen, idet boringen er boret i bunden af en 17,5 m dyb brønd. Oplysninger og beskrivelser om geologi mangler derfor for de øverste 17,5 m. Vandstanden er i 1966 målt til 17,67 m.u.t., dvs. lige over bunden af brønden. Figur 3.1 s indvindingsopland med placering af vandværket og vandværksboring. Dgu-nr Status aktiv/sløjfet/- pejle 2 Etableringsår 1 Filterinterval m.u.t. 1 Lertykkelse 3 Terræn til magasin Ydelse* 1 (m 3 /t) Sænkning* 1 (m) Magasin-forhold (sand/fritspændt) Gl.brønd Ukendt Aktiv 1979 *Målt ved boringens etablering Terræn til filtertop 26,5-30, ,6 2 Grussand/Spændt Tabel 3.1 Boringer tilknyttet. Oplysningerne er sparsomme. 1 Oplysninger fra Jupiter databasen. 2 Oplysninger fra Vandværk. 3 Tolket af Rambøll.

8 5 4. VANDKVALITET OG VANDBEHANDLINGSFORHOLD 4.1 Råvand Der er ikke indberettet nogen råvandsanalyser fra boring DGU nr tilknyttet Gjern Østermark Vandværk, hvilket ikke gør det muligt at vurdere vandkvalitet og vandtype. Der er ikke indberettet råvandsanalyser for den sløjfede boring DGU nr Dgu-nr Vandtype Uorganiske parametre Potentielle problemparametre Sporstoffer S/F: Stigende faldende tendens siden boringens etablering. V: varierende (ingen tendens). Organiske mikroforureninger Andet i.p.: ikke påvist, i.a.: ikke analyseret, -: ingen bemærkninger Tabel 4.1 Der er ikke data til at bedømme vandtype og vandkvalitet i boringen tilknyttet Gjern Østermark Vandværk. 4.2 Rentvand Der er fortaget 2 udvidede analyse for hovedbestanddele og mikrobiologi af rentvandet i henholdsvis november 2011 og november 2012 og 1 pesticidanalyse i november Der er i begge analyser set mindre overskridelser m.h.t kimtal v. 22 o C på kim/ml. En analyse for mikrobiologiske parametre fra januar 2012 viser ingen overskridelse i kimtal v 22 o C. Vandværket leverer generelt drikkevand, som overholder gældende drikkevandskvalitetskrav /1-5/. Der er ikke påvist indhold af pesticider eller andre organiske mikroforurening i det rene vand. Der er dog nitrat i vandet ca. 6 mg/l og sulfat koncentrationen variere en del. 4.3 Vandbehandling Ifølge Vandforsyningsplanen /1-3/ beluftes råvandet med kompressor og filtreres ved enkeltfiltrering i trykfilter. Kompressor, eltavle og trykfilter er fornyet i Råvandspumpen klarer via en ældre hydrofor udpumpningen til forbrugerne. Ved filterskyl på anlægget må vandforsyningen afbrydes midlertidigt.

9 6 5. GEOLOGI OG INDVINDINGSFORHOLD 5.1 Geologi For at belyse geologien omkring s kildeplads er der udarbejdet et tværsnitsprofil gennem kildepladsen og det foreliggende indvindingsopland. Tværsnitsprofilet er tegnet i Geoscene3D-modellen, som er opstillet i forbindelse med kapitel 5. På Figur 5.1 ses profilets placering, og profilsnittet ses på Figur 5.2. indvinder fra et ubeskyttet magasin, /1-1/. Boringen er ført til 17 m, hvoraf de første 9 m er en brønd. Oplysningerne om boringen er sparsomme, men nærliggende boringer og jordartskortet tyder kun på et lerlag af ringe tykkelse over magasinet, se Figur 5.2. Figur 5.1 Boringer og indvindingsopland ved. Den sorte linie markerer profilsnittet på Figur 5.2. Boringer er angivet med en stor rød prik og DGU nr. Det skraverede område er indvindingsoplandet. Brune rombeformede punkter markerer TEM målinger. Se i øvrigt legende i bilag 8.3

10 7 Figur 5.2 Geologisk profilsnit fra nord til syd for indvindingsoplandet til. Vandværkets boringer er markeret med en blå trekant. Legende med farvekoder ses i bilag 8.3. Bufferzonen for medtagne boringer og geofysik er 75 meter. 5.2 Hydrologi råder over en aktiv indvindingsboring, der har erstattet en tidligere brønd, DGU nr Vandværket indvinder fra et spændt grus- og sandmagasin. I Jupiter databasen foreligger der pejlinger fra 1982 og en enkelt pejling fra 1966 for boring DGU nr , disse fremgår af Figur 5.3. På nuværende tidspunkt er der ikke indberettet pejlinger foretaget efter Det er muligt kommunen ligger inde med yderligere pejledata, der af forskellige grunde, såsom manglende definition af pejlepunkt eller lignende, ikke er indberettet. Figur 5.3 Pejleserie for boring DGU nr hentet fra Jupiter databasen. For boring DGU nr foreligger der en pejling fra 1977og pejlinger fra 1986, se Figur 5.4 Pejleserie for boring DGU nr hentet fra Jupiter databasen. Der foreligger ikke ro og drift

11 8 pejlinger fra samme dag, så det er ikke muligt at sige noget om sænkningen i boringen som følge af indvinding. Springet i pejledata fra 1977 til 1986 skyldes formentlig at boringen er indmålt i februar Figur 5.4 Pejleserie for boring DGU nr hentet fra Jupiter databasen Det store spring fra pejlingen i 1966 til pejlingerne i 1982 i pejleserien for boring DGU nr skyldes sandsynligvis, at boringen er indmålt i januar 1982, og at pejlingen fra 1966 er fra brønden, måske inden boringen blev etableret i bunden. Ifølge mundtlig oplysning fra vandværket har de ikke foretaget pejlinger. 5.3 Arealanvendelse og forureningskilder Vandværket er beliggende i det åbne land mellem en ejendom og drevet mark. Vandværksgrunden er græsbevokset. Der er ikke registreret V1 og V2 kortlagte lokaliteter i nærheden af indvindingsoplandet til Gjern Østermark Vandværk.

12 9 6. BORINGSNÆRE BESKYTTELSESOMRÅDER BNBO 6.1 Indledning Silkeborg Kommune udlægger Boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) omkring den almene indvindingsboring for a.m.b.a. Figur 6.1. Inden for BNBO risikovurderes mulige forureningskilder med henblik på at vurdere behovet for beskyttende foranstaltninger for at sikre indvindingsanlægget. For nogle foranstaltninger er der behov for at lave en konkret vurdering, f.eks. ved tilsyn af anlæg eller aktiviteter, for at afgøre om disse foranstaltninger udgør en risiko for forurening af indvindingsanlægget. Formålet med BNBO: At forhindre eller begrænse risikoen for forurening af grundvandet i boringens nærområde og dermed at beskytte drikkevandet. Hvad kan BNBO anvendes til: Inden for BNBO kan lovlige bestående forhold, som vurderes at udgøre en konkret trussel for vandforsyningsboringen, reguleres gennem tinglyste aftaler eller påbud efter miljøbeskyttelseslovens 24, mod fuld kompensation til lodsejeren. Navnlig risikoen for spild, uheld eller fejldosering indgår i vurderingen af, om der er behov for at sætte ind over for en mulig forureningskilde. Endvidere giver risikovurderingen af forureningskilder i BNBO myndighederne et grundlag for at prioritere foranstaltninger, som f.eks. oprydning på forurenede grunde, tilsyn på virksomheder, olietanke og renovering af spildevandsanlæg. Figur 6.1 viser det boringsnære beskyttelses område (BNBO) inden for den røde afgrænsning. 25 m zonen omkring hver Indvindingsboring, udlagt i forbindelse med "Grøn vækst" er vist med blå afgrænsning.

13 Udredning af BNBO Beregning af BNBO Beregningen af BNBO er foretaget på baggrund af Vejledningen fra Miljøstyrelsen Nr Arealet af BNBO er beregnet på baggrund indvindingsmængden fra boringen, magasinets tykkelse, strømningstiden til boringen og magasinets effektive porøsitet. Formen på BNBO afhænger af grundvandets strømningsretning og transmissiviteten (magasinets evne til at transportere vandet), se bilag 1 og /1-7/ Risikovurdering og foranstaltninger Indenfor BNBO er der gennemført en kortlægning af mulige forureningskilder, som fremgår af Tabel 6.1. Forureningskilderne risikovurderes ved at kombinere effekten af en given forurening og sandsynligheden for, at der forekommer en hændelse som forårsager udslip af miljøfremmede stoffer /1-8/, /1-9/. Risikovurderingen giver anledning til opgørelser over foranstaltninger, der enten kan iværksættes umiddelbart eller som afhænger af supplerende konkrete vurderinger, som f.eks. tilsyn. Det vurderes om de opgjorte foranstaltninger til sikring af indvindingsanlægget mod forurening, udgør en så stor grundvandstrussel, at disse bør iværksættes snarest og ikke nødvendigvis skal afvente en samlet opgørelse af beskyttelsesbehovet i oplandet til vandværkets kildeplads i forbindelse med indsatsplanlægningen. Denne vurdering vil inddrage forhold omkring vandværket, som f.eks. indvindingens størrelse og mulighed for alternativ forsyning. På baggrund af erfaringstal og afgørelser i taksationskommissionen er der opgjort en samlet erstatning for BNBO-arealet /1-6/. Den endelige erstatning vil sandsynligvis afvige herfor f.eks. pga. udlægning af mere hensigtsmæssige afgrænsninger og lokale forhold. Udgifterne til erstatning for foranstaltninger der kan påbydes gennemført i BNBO, afholdes som udgangspunkt af vandværket.

14 11 Tabel 6.1 er en fuldstændig liste af kortlagte forureningskilder med angivelse af foranstaltninger og hvem der har ansvaret for gennemførslen. Forureningskilder Foranstaltninger Ansvar og evt. økonomi Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i landbrugsdrift Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider på landbrugsejendomme med erhvervsmæssig drift Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider omkring parcelhuse og øvrige ejendomme Virksomheder Spildevandsanlæg Regnvandsbassin Private nedsivningsanlæg Gylletanke Jordvarmeanlæg Olietanke Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Grundvandstilsyn og evt. revision af godkendelser Prioritering af renovering af spildevandsledninger Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Myndighed og virksomhed Myndighed og spildevandsselskab Myndighed og spildevandsselskab Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer

15 Arealfordeling inden for Boringsnære beskyttelsesområder - BNBO Figur 6.2 viser den arealanvendelsen inden for BNBO samt ejerforhold. Tabel 6.2 viser arealtyper hvor der kan anvendes pesticider /1-10/. Areal/ antal Arealtype hvor indsats er nødvendig 1 Parcelhuse tilhørende ejendoms nr Arealanvendelsen inden for BNBO udgør vandværksgrund og bebyggelse, se Figur 6.2 /1-10/. 6.4 Forureningstrusler indenfor BNBO Silkeborg Kommune har med udgangspunkt i en kortlægning af de forureningstrusler i BNBO, der er opstillet i Tabel 6.1 vurderet, hvilke der kan risikere at føre til en overskridelse af drikkevandskvalitetskravene i vandværkets boring (bilag 2). For anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider inden for BNBO, er der foretaget en risikovurdering i forhold til den nuværende arealanvendelse og de hydrogeologiske forhold /1-9/.

16 13 Tabel 6.3 Forureningstrusler inden for BNBO til a.m.b.a., samt foranstaltninger, omfang og erstatning for forbud mod anvendelse af pesticider Forureningstrusler Foranstaltninger Omfang/Økonomi Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider omkring 1 parcelhus Aftale/påbud 0 kr. 1 privat spildevandsanlæg Kommunalt tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget 1 olietank Kommunalt tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider Arealet inden for BNBO er mindre end 25 m zonen Figur 6.1 og består af vandværksgrunden samt bebyggelse Figur 6.2. Risikovurderingen viser at spild og uheld i forbindelse med anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i bebyggelse og ved dyrkning af arealerne, kan forurene indvindingsanlægget /1-7/, /1-8/. Parcelhuse: Der er muligt at udstede forbud til parcelhusejerne mod anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider. Forbud mod anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i parcelhushaver og omkring erhvervsejendomme vurderes ikke at have betydning for ejendommens anvendelse og dens handelsværdi. Derfor udbetales der kun erstatning for den udgift, som selve tinglysningen af servitutten medfører Private spildevandsanlæg Omkring alle almene vandværkers indvindingsboringer er der udlagt en 300 m hygiejne-zone. Dette er en beskyttelseszone, som er fastsat i medfør af miljøbeskyttelseslovens 22 i forbindelse med tilladelsen til vandindvindingsanlæg til indvindings af grundvand. På baggrund af denne zone kan der som hovedregel ikke tilladelse nedsivning af spildevand i disse områder. Reglerne er fastsat for at bestykke indvindingen mod forurening af bakterier og virus. Nedsivningsanlæggene ligger mindre end 300 m fra indvindingsboringen. Silkeborg Kommune prioriterer tilsyn på nedsivningsanlægget for at sikre at dette ikke udgør en risiko for indvindingsanlægget og om nødvendigt udsteder påbud om udbedringer eller fjernelse af anlægget Miljøfremmede stoffer - olietanke: Olietanke er inddelt i 3 kategorier (høj-, moderat- og lav risiko) i forhold til deres mulige trussel mod grundvandet (bilag 2) /1-8/. Inden for BNBO er der registreret 1 overjordiske olietanke mindre end 6000 liter. Risikovurderingen viser at olietankene ved spild og uheld udgør en lav risiko for forurening af indvindingsanlægget.

17 14 Silkeborg Kommune prioriterer dog tilsyn på olietanken for at sikre at lækage samt spild og uheld med olie stoffer ikke finder sted, og om nødvendigt lave påbud om udbedringer eller fjernelse af anlægget. 6.5 Konklusion s boringsnære beskyttelsesområde ligger inden for 25 m zonen, som er en sprøjtefri zone, se Figur 6.1. Anvendelse af pesticider, dyrkning og gødskning til erhvervsmæssige og offentlige formål må ikke foretages inden for en radius på 25 m fra en boring, der indvinder grundvand til almene vandforsyningsanlæg. Den primære arealanvendelse inden for BNBO udgør privat parcelhus med tilhørende have, hvor anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider kan forurene indvindingsanlægget. I den sammenhæng er det kun 24, der kan benyttes som restriktion mod brugen af pesticider. Der er ikke tidsmæssigt sammenhæng mellem BNBO-udredningerne og indsatsplanerne. BNBOudredningerne afsluttes i foråret Indsatsplanerne forventes vedtaget i perioden Derfor vil der ikke være et samlet overblik over foranstaltninger og omkostninger til sikring af både indvindingsanlæg og grundvandsressource før indsatsplanerne er udarbejdet og dermed ikke være et fyldestgørende grundlag for udstedelse af forbud/påbud som følge af BNBOudredningen. Selvom der er en stor risiko for forurening af indvindingsanlægget vurderer Silkeborg Kommune derfor, at de opstillede foranstaltninger ikke iværksættes som påbud/forbud før der foreligger en afklaring af omfanget af de samlede foranstaltninger og omkostninger i forbindelse med indsatsplanlægningen.

18 15 7. FREMTIDSPLANER Vandværket er et lille anlæg med kun få forbrugere, ca. 10 stk. I vandværkets forsyningsområde ligger der 5 enkeltanlæg, der med tiden kan blive tilsluttet. Administrationsarbejdet er forholdsvist stort, så det har været drøftet at koble sig på et andet vandværk. Der er dog ikke gået videre med problemstillingen, og der er således ingen konkrete planer. Kommunen ønsker, at vandværket øger forsyningssikkerheden ved en række tiltag, hvoraf de vigtigste er at etablere en nødforsyning eller en ringforbindelse, øge rentvandsbeholderens kapacitet, udarbejde en driftsinstruks/beredskabesplan ved driftforstyrrelser og opsætte hegn med aflåst låge omkring boring og vandværk.

19 16 8. REFERENCER /1-1/ Silkeborg Kommune 2009: Vandforsyningsplan , Bilag 5, Gjern Østermark Vandværk. /1-2/ /1-3/ Silkeborg Kommune 2009: Vandforsyningsplan , Status og forudsætningsdel, oktober /1-4/ Jupiter udtræk De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS. /1-5/ Miljøministeriet. Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. BEK nr 1024 af 31/10/2011. /1-6/ Notat om arealkortlægning inden for BNBO, ConTerra 2014 /1-7/ Notat data til beregning af BNBO, Rambøll 2014 /1-8/ Notat om vurdering af sandsynligheder, konsekvens og risiko /1-9/ BRIBE, beregningsværktøj til risikovurdering af forureninger i boringsnærebeskyttelsesområder, COWI 2013 /1-10/ Arealanvendelse og erstatningsopgørelse inden for BNBO, ConTerra 28. januar 2014 Bilag 1: Dataark for BNBO udbredelsen Bilag 2: Dataark for eksisterende anlæg

GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN

GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 2 3. Vandindvinding 3 3.1 Hydrologi 3 4. Arealanvendelse 5 5. Vandkvalitet

Læs mere

HESSELHUS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

HESSELHUS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. HESSELHUS VANDVÆRK HESSELHUS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

SKORUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/.

SKORUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/. SKORUP VANDVÆRK SKORUP VANDVÆRK Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5

Læs mere

KATRINEDAL VAND- VÆRK

KATRINEDAL VAND- VÆRK KATRINEDAL VAND- VÆRK KATRINEDAL VANDVÆRK Forsidefoto: Silkeborg Kommune /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 2 Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 Råvand 5 Rentvand 5 Vandbehandling

Læs mere

TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK

TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

HJØLLUND VANDVÆRK NORD

HJØLLUND VANDVÆRK NORD HJØLLUND VANDVÆRK NORD HJØLLUND VANDVÆRK NORD Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6

Læs mere

CHARLOTTENLUND VANDVÆRK

CHARLOTTENLUND VANDVÆRK CHARLOTTENLUND VANDVÆRK CHARLOTTENLUND VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan/1-1/. INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 3 Boringer 5 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 Råvand 6 Rentvand 6 Vandbehandling

Læs mere

GJERN VANDVÆRK. Forside: Tegning fra Gjern Vandværks hjemmeside /1-1/.

GJERN VANDVÆRK. Forside: Tegning fra Gjern Vandværks hjemmeside /1-1/. GJERN VANDVÆRK GJERN VANDVÆRK Forside: Tegning fra s hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3

Læs mere

DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK

DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK DUELUND ØSTRE VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7

Læs mere

VOLSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto, Rambøll /1-1/.

VOLSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto, Rambøll /1-1/. VOLSTRUP VANDVÆRK VOLSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto, Rambøll /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6 4.3 Vandbehandling

Læs mere

KNUDSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/.

KNUDSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/. KNUDSTRUP VANDVÆRK KNUDSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2

Læs mere

LEMMING VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

LEMMING VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ LEMMING VANDVÆRK LEMMING VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

SKANNERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/.

SKANNERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/. SKANNERUP VANDVÆRK SKANNERUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK

SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet

Læs mere

HJØLLUND VANDVÆRK SYD

HJØLLUND VANDVÆRK SYD HJØLLUND VANDVÆRK SYD HJØLLUND VANDVÆRK SYD Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 2 Boringer 4 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 Råvand 6 Rentvand 6 Vandbehandling

Læs mere

BRYRUP NY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

BRYRUP NY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ BRYRUP NY VANDVÆRK BRYRUP NY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 3 Boringer 5 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 Råvand 7 Rentvand 7 Vandbehandling

Læs mere

NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK

NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen/1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand

Læs mere

VOEL BY VANDVÆRK. Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/.

VOEL BY VANDVÆRK. Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/. VOEL BY VANDVÆRK VOEL BY VANDVÆRK Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

SVEJBÆK VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

SVEJBÆK VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. SVEJBÆK VANDVÆRK SVEJBÆK VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

ANS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

ANS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. ANS VANDVÆRK ANS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6 4.3 Vandbehandling

Læs mere

NEDER HVAM VAND- VÆRK

NEDER HVAM VAND- VÆRK NEDER HVAM VAND- VÆRK NEDER HVAM VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7 5.1 Råvand

Læs mere

MARIENLYST VAND- VÆRK

MARIENLYST VAND- VÆRK MARIENLYST VAND- VÆRK MARIENLYST VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2

Læs mere

TØMMERBY VANDVÆRK. Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

TØMMERBY VANDVÆRK. Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ TØMMERBY VANDVÆRK TØMMERBY VANDVÆRK Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

MOLLERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

MOLLERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. MOLLERUP VANDVÆRK MOLLERUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 2 3. Vandindvinding 3 3.1 Hydrologi 3 4. Arealanvendelse 5 5. Vandkvalitet 6 5.1 Råvand 6

Læs mere

BRYRUP GL. VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

BRYRUP GL. VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. BRYRUP GL. VANDVÆRK BRYRUP GL. VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2

Læs mere

VINDING VANDVÆRK. Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, Vinding Vandværk /1-2/

VINDING VANDVÆRK. Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, Vinding Vandværk /1-2/ VINDING VANDVÆRK VINDING VANDVÆRK Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, /1-2/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

VRADS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

VRADS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. VRADS VANDVÆRK VRADS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6

Læs mere

SALTEN BY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

SALTEN BY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ SALTEN BY VANDVÆRK SALTEN BY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

KRAGELUND VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

KRAGELUND VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. KRAGELUND VANDVÆRK KRAGELUND VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

RESENBRO VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/

RESENBRO VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/ RESENBRO VANDVÆRK RESENBRO VANDVÆRK Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

MØLDRUP VANDVÆRK. Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll.

MØLDRUP VANDVÆRK. Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll. MØLDRUP VANDVÆRK MØLDRUP VANDVÆRK Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3

Læs mere

LAVEN VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

LAVEN VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. LAVEN VANDVÆRK LAVEN VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7 5.1 Råvand 7 5.2 Rentvand

Læs mere

Indvindingsforhold Geologiske forhold

Indvindingsforhold Geologiske forhold Sorring By Vandværk Indvindingsforhold Sorring By Vandværk blev sat i drift i 1897 og har pr. 2000 en indvindingstilladelse på 84.000 m3/år. De sidste 10 år har indvindingen ligget på omkring 70.000 m3.

Læs mere

THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN

THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1

Læs mere

VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK

VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK VIRKLUND VOLDBYGÅRDE VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 6 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold

Læs mere

Projektet med beregning af boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) blev afsluttet i juni 2014 og nu er de sidste data også lagt i Miljøportalen.

Projektet med beregning af boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) blev afsluttet i juni 2014 og nu er de sidste data også lagt i Miljøportalen. Hjørring Kommune Vandværker, BNBO projekt Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 04-08-2014 Sagsnr.:

Læs mere

GRAUBALLE VANDVÆRK. Forsidebillede /1-1/.

GRAUBALLE VANDVÆRK. Forsidebillede /1-1/. GRAUBALLE VANDVÆRK GRAUBALLE VANDVÆRK Forsidebillede /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3 Vandbehandling

Læs mere

ROE VANDVÆRK. Forsidefoto fra Roe Vandværks Hjemmeside /1-1/.

ROE VANDVÆRK. Forsidefoto fra Roe Vandværks Hjemmeside /1-1/. ROE VANDVÆRK ROE VANDVÆRK Forsidefoto fra s Hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand 7 4.3 Vandbehandling

Læs mere

SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND)

SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND) SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND) SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUDLUND) Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold

Læs mere

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. VINDERSLEV VANDVÆRK VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand 7

Læs mere

VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK

VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand

Læs mere

THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG

THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand

Læs mere

GJESSØ VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

GJESSØ VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ GJESSØ VANDVÆRK GJESSØ VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET

NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET Dato 14-02-2014 Charlotte Bamberg Xiulan He Sebastian Ravn Morten Bak Helle Pernille Hansen Rambøll Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7700 Indhold 1.

Læs mere

THORNING VANDVÆRK I/S

THORNING VANDVÆRK I/S THORNING VANDVÆRK I/S THORNING VANDVÆRK I/S Forsidefoto fra Thorningvand.dk /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

Bilag 1 Solkær Vandværk

Bilag 1 Solkær Vandværk Bilag 1 ligger i Solekær, vest for Gammelsole by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 60.000 m 3 og indvandt i 2016 50.998 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding

Læs mere

Bilag 1 Kragelund Vandværk

Bilag 1 Kragelund Vandværk ligger i den sydlige del af Kragelund by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 70.000 m 3 og indvandt i 2016 55.362 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår

Læs mere

DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016

DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016 DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016 TEKNIK Indsatsplan & MILJØ for Grønbjerg-Langelund Vandværk og Øgelund Vandværk 01 Grønbjerg-Langelund Vandværk Grønbjerg-Langelund Vandværk

Læs mere

Figur 2.3 Tidsserie over oppumpede vandmængder på Hvinnigdal Vandværk.

Figur 2.3 Tidsserie over oppumpede vandmængder på Hvinnigdal Vandværk. Silkeborg Kommunale Vandforsyning Silkeborg Kommunale Vandforsyning har indtil for nylig bestået af 3 anlæg. Hvinningdal Vandværk (1974), Gudenå Vandværk (oprindelig fra 1933 nuværende boringer fra 1985

Læs mere

Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen. ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus

Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen. ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus BNBO i Egedal Kommune I Egedal Kommune er der 73 almene drikkevandsboringer. Vandet

Læs mere

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015 NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4601-00476 Ref. hvb Den 12. februar 2015 Redegørelse om resultaterne af BNBO-bevillingen i 2012-2013. 1. Indledning Regeringen (Socialdemokraterne,

Læs mere

Bilag 1 Hedensted Vandværk

Bilag 1 Hedensted Vandværk ligger nordvest for Hedensted. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 600.000 m 3 og indvandt i 2015 492.727 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår af figur

Læs mere

Adresse: Nylandsvej 16 Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september 2011

Adresse: Nylandsvej 16 Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 517-V02-20-0002 / 116353 Navn: Adresse: Nylandsvej 16 Kontaktperson: Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september

Læs mere

Rådgivningen. Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab.

Rådgivningen. Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab. Temamøde Region Øst Rådgivningen Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab. Det er typisk sager, der er omfattet af vandforsyningsloven,

Læs mere

Bilag 1 Øster Snede Vandværk

Bilag 1 Øster Snede Vandværk Bilag 1 ligger i den sydvestlige del af Øster Snede by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 46.000 m 3 og indvandt i 2016 34.832 m 3. Udviklingen i vandværkets

Læs mere

Sønderhå Vandværk. Udsigt over indvindingsoplandet fra en af Sønderhå Vandværks boringer.

Sønderhå Vandværk. Udsigt over indvindingsoplandet fra en af Sønderhå Vandværks boringer. Udsigt over indvindingsoplandet fra en af s boringer. Data i det følgende beror primært på vandværkets egne oplysninger, GEUS Jupiter database og fra Natur- og Miljøafdelingens tilsyn udført i 2009 og

Læs mere

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk er beliggende mellem Øster Snede og Gammel Sole by ved en landbrugsejendom. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 47.000 m 3 og indvandt i 2016 31.982 m 3. Udviklingen

Læs mere

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Gassum Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet i boringerne

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde om sprøjtefri boringsnær beskyttelseszone (BNBO) omkring Bjellekær Kildeplads

Velkommen til orienteringsmøde om sprøjtefri boringsnær beskyttelseszone (BNBO) omkring Bjellekær Kildeplads Velkommen til orienteringsmøde om sprøjtefri boringsnær beskyttelseszone (BNBO) omkring Bjellekær Kildeplads Dagsorden Velkomst v/thomas Jakobsen, Egedal Kommune BNBO, - hvad er det og hvad betyder det

Læs mere

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO)

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Koordinationsforum, Haderslev, 3. oktober 2013 Naturstyrelsens BNBO-rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen

Læs mere

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a.

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a. Indsatsplan for Vandcenter Djurs a.m.b.a. Dolmer Kildeplads Indledning: Ifølge vandforsyningslovens 13 skal kommunalbestyrelsen vedtage en indsatsplan i områder, som i vandplanen er udpeget som indsatsplanområder

Læs mere

Delindsatsplan. Udbyneder Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Udbyneder Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Udbyneder Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet på

Læs mere

Vandspild Ca. 5 % Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Parcelhuse Ca. 270 Etageboliger Ca. 15 Landhusholdninger Ca. 14 Fritidshuse

Vandspild Ca. 5 % Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Parcelhuse Ca. 270 Etageboliger Ca. 15 Landhusholdninger Ca. 14 Fritidshuse Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 505-V02-20-0004 / 115760 Navn: Adresse: Parkvej 19 Kontaktperson: Formand: Michael Paulsen, Høybergvej 77, Visby, 6261 Bredebro Dato for besigtigelse:

Læs mere

FÅRVANG VANDVÆRK. Forsidefoto: Fra Vandforsyningsplan Silkeborg Kommune /1-1/.

FÅRVANG VANDVÆRK. Forsidefoto: Fra Vandforsyningsplan Silkeborg Kommune /1-1/. FÅRVANG VANDVÆRK FÅRVANG VANDVÆRK Forsidefoto: Fra Vandforsyningsplan Silkeborg Kommune /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug Parcelhuse % Etageboliger Landhusholdninger Fritidshuse Landbrugsdrift 12 stk med dyr 90 % Gartneridrift

Vandforbrug Type Antal Forbrug Parcelhuse % Etageboliger Landhusholdninger Fritidshuse Landbrugsdrift 12 stk med dyr 90 % Gartneridrift Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V02-20-0003 / 116490 Navn: Adresse: Kisbækvej 12 Kontaktperson: Formand: Jens Lykou Petersen, Ginegaardsvej 1, Kisbæk, 6240 Løgumkloster Dato for

Læs mere

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0014 / 118050 Navn: Rejsby Vandværk Adresse: Horsbølvej 56 Kontaktperson: Niels Peter Brodersen, Kogsvej 69, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V01-10-0001 / 116487 Navn: Adresse: Tønder Landevej 10 Kontaktperson: Tønder Vand A/S, John Pies Christiansen, Stationsvej 5, 6261 Bredebro Dato for

Læs mere

Adresse: Nørrevej 50 Tønder Vand A/S, John Pies Christiansen, Stationsvej 5, 6261 Bredebro Dato for besigtigelse: 17.

Adresse: Nørrevej 50 Tønder Vand A/S, John Pies Christiansen, Stationsvej 5, 6261 Bredebro Dato for besigtigelse: 17. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 517-V01-10-0001 / 116351 Navn: Adresse: Nørrevej 50 Kontaktperson: Tønder Vand A/S, John Pies Christiansen, Stationsvej 5, 6261 Bredebro Dato for besigtigelse:

Læs mere

Formand: Flemming Popp, Branderupvej 3, 6534 Agerskov Dato for besigtigelse: 17. november 2011

Formand: Flemming Popp, Branderupvej 3, 6534 Agerskov Dato for besigtigelse: 17. november 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0007 / 116924 Navn: Adresse: Jørgensbyvej 5C Kontaktperson: Formand: Flemming Popp, Branderupvej 3, 6534 Agerskov Dato for besigtigelse: 17.

Læs mere

Gennemgang og vurdering

Gennemgang og vurdering Vandværket Generelle data Lokalitet: Navn: Adresse: Kontaktperson: 439.V81.00.0111.00 Rynkebyvej 243, 5350 Rynkeby Vandværkspasser Ib Hansen Dato for besigtigelse: 28. november 2011 og 19. september 2013

Læs mere

ca. 120 m 3 /døgn. Natforbrug: ca. 1m 3 /t. Maks. timeforbrug: ukendt

ca. 120 m 3 /døgn. Natforbrug: ca. 1m 3 /t. Maks. timeforbrug: ukendt Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0014 / 118050 Navn: Rejsby Vandværk Adresse: Horsbølvej 56 Kontaktperson: Niels Peter Brodersen, Kogsvej 69, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Bilag 1 Daugård Vandværk

Bilag 1 Daugård Vandværk Bilag 1 er beliggende i den vestlige del af Daugård by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket er opført i 1997 og har en indvindingstilladelse på 66.000 m 3 og indvandt i 2016 64.743 m 3. Udviklingen

Læs mere

TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR

TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Maj 2011 Forord Forord Indsatsplan Venø beskriver problemer med drikkevandet, en gennemgang af de geologiske og hydrogeologiske forhold på Venø, kortlægningsresultaterne af grundvandsressourcen, en gennemgang

Læs mere

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012 Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012 1. Velkomst Jens Christian Golding på vegne af Jammerbugt Kommune og Grundvandsrådet. Tidsplan for vandforsyningsplan Vedtagelse af forslag til vandforsyningsplan

Læs mere

Adresse: Søndervej 10 Formand: Steen Thomsen, Ahornvej 8, Abild, 6270 Tønder og Egon Rubæk Dato for besigtigelse: 21.

Adresse: Søndervej 10 Formand: Steen Thomsen, Ahornvej 8, Abild, 6270 Tønder og Egon Rubæk Dato for besigtigelse: 21. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 541-V02-20-0004 / 119126 Navn: Adresse: Søndervej 10 Kontaktperson: Formand: Steen Thomsen, Ahornvej 8, Abild, 6270 Tønder og Egon Rubæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen.

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. Vandværket har en indvindingstilladelse på 77.000 m 3 og indvandt i 2013 58.000 m 3. Indvindingen har

Læs mere

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3.

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3. Vandværket er beliggende i det åbne land. Vandværket har 3 indvindingsboringer, som er beliggende tæt ved hinanden i en mindre skov ca. 100 m fra vandværket. Vandværket har en indvindingstilladelse på

Læs mere

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Gassum Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet i boringerne

Læs mere

Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk

Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk Bøsserup Vandværk A M B A Formand Rudy Ploug formanden@bosserupvv.dk Den 22. april 2014 Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk Odsherred Kommune har den 13. januar 2014 foretaget varslet tilsyn

Læs mere

Bilag 1 Lindved Vandværk

Bilag 1 Lindved Vandværk Bilag 1 ligger midt i Lindved by. 200.000 180.000 160.000 140.000 120.000 100.000 80.000 60.000 40.000 20.000 0 1983 1985 1987 1989 1991 1993 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 Indvinding

Læs mere

Vandforsyningsplan 2012-2022. Beskrivelser af vandværkerne og den fremtidige forsyning

Vandforsyningsplan 2012-2022. Beskrivelser af vandværkerne og den fremtidige forsyning Vandforsyningsplan 2012-2022 Beskrivelser af vandværkerne og den fremtidige forsyning Arnum Vandværk Poppelvej 1, 6510 Gram (116026 JUP) Indvindingstilladelse 110.000 m 3 /år Indvinding 100.688 m 3 /år

Læs mere

Boringsnære beskyttelsesområder BNBO

Boringsnære beskyttelsesområder BNBO Boringsnære beskyttelsesområder BNBO Vordingborg Vandråd den 1. oktober 2012 Naturstyrelsens rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen PAGE 1 Indhold Hvem er vi? Hvorfor

Læs mere

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Dagsorden til teknisk arbejdsgruppe Velkomst og præsentation 1. Orientering om:

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V02-20-0004 / 116491 Navn: Adresse: Skolegade 15A Kontaktperson: Formand: Peter Johanning, Arnåvej 3, 6240 Løgumkloster Dato for besigtigelse: Den

Læs mere

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17.

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0008 / 116925 Navn: Adresse: Arrild Ferieby 21 Kontaktperson: Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse:

Læs mere

Fig. 1: Hornsyld Vandværk samt graf med udviklingen af indvindingsmængden (til 2011).

Fig. 1: Hornsyld Vandværk samt graf med udviklingen af indvindingsmængden (til 2011). Vandværk Vandværket, der er placeret centralt i by, er et stort og centralt placeret vandværk for områdets vandforsyning. Området ved er under vækst og et stigende vandforbrug må forventes fremover. Vandværket

Læs mere

Formand: Ebbe Detleffsen, Østerbyvej 2, 6280 Højer

Formand: Ebbe Detleffsen, Østerbyvej 2, 6280 Højer Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 517-V02-20-0003 / 116354 Navn: Adresse: Kontaktperson: Østerbyvej 19A Dato for besigtigelse: 28. oktober 2011 Formand: Ebbe Detleffsen, Østerbyvej 2,

Læs mere

Jørlunde Østre Vandværk

Jørlunde Østre Vandværk BNBO AFRAPPORTERING 233 29 Jørlunde Østre Vandværk Der indvindes vand fra to indvindingsboringer på kildepladsen. Den gældende indvindingstilladelse er på i alt 38.000 m³/år, og indvindingen er fordelt

Læs mere

Adresse: Kipkærvej 12 Formand: Markus Nissen, Flensborg Landevej 28, Jejsing, 6270 Tønder Dato for besigtigelse: 28. oktober 2011

Adresse: Kipkærvej 12 Formand: Markus Nissen, Flensborg Landevej 28, Jejsing, 6270 Tønder Dato for besigtigelse: 28. oktober 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 541-V02-02-0007 / 119130 Navn: Adresse: Kipkærvej 12 Kontaktperson: Formand: Markus Nissen, Flensborg Landevej 28, Jejsing, 6270 Tønder Dato for besigtigelse:

Læs mere

Bilag: Faktaark om vandværker - Hvidebæk

Bilag: Faktaark om vandværker - Hvidebæk Bilag: Faktaark om vandværker - Hvidebæk Bjerge Vandværk Tilladelse Indvinding Boringer Magasin Råvandkvalitet Vandtype Nitratsårbarhed BNBO-areal, i alt Potientielle forureningskilder Anbefalinger og

Læs mere

Handlingsplan for grundvandsbeskyttelse. Ringsted Vandsamarbejde I/S

Handlingsplan for grundvandsbeskyttelse. Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan for grundvandsbeskyttelse 2012 Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan 2012 Ringsted Vandsamarbejde I/S Indhold 1. Baggrund for handlingsplanen... 3 Beskrivelse af vandsamarbejdet... 3

Læs mere

Adresse: Gasse Nyvang 3 Formand: Emil Bygvraa Skov, Gasse Nyvang 9, Øster Gasse, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 22.

Adresse: Gasse Nyvang 3 Formand: Emil Bygvraa Skov, Gasse Nyvang 9, Øster Gasse, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 22. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0012 / 118048 Navn: Adresse: Gasse Nyvang 3 Kontaktperson: Formand: Emil Bygvraa Skov, Gasse Nyvang 9, Øster Gasse, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Delindsatsplan. Enslev & Blenstrup Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Enslev & Blenstrup Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Enslev & Blenstrup Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet

Læs mere

Formand: Løgumgårde Vandværk v/ Peter Nielsen, Sognegade 18A, 6240 Løgumkloster Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011

Formand: Løgumgårde Vandværk v/ Peter Nielsen, Sognegade 18A, 6240 Løgumkloster Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V02-20-0002 / 116489 Navn: Adresse: Sognegade 18A Kontaktperson: Formand: v/ Peter Nielsen, Sognegade 18A, 6240 Løgumkloster Dato for besigtigelse:

Læs mere

UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER

UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER INDLEDNING Staten har i 2013 udpeget ca. 900 ha indvindingsopland (se figur 9 side 9) for Løkken Vandværk, som er følsom overfor nitrat. Området er endvidere udpeget som

Læs mere

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse.

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse. Notat Til: Sagen Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Fra: Notat til sagen: Birgit D. Kristensen Indsatsområde Boulstrup og Boulstrup Vest Administrationspraksis for udarbejdelse af indsatsplaner Byrådet i Odder

Læs mere

Rollefordelingen mellem stat, region og kommune i sager om forurening af grundvand og eller drikkevand

Rollefordelingen mellem stat, region og kommune i sager om forurening af grundvand og eller drikkevand Bilag 1 Klima og Miljøudvalget NOTAT: Rollefordelingen mellem stat, region og kommune i sager om forurening af grundvand og eller drikkevand Spørgsmål om forurening af grundvand og drikkevand varetages

Læs mere

Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO

Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO Notat Til: Kommunerne Vandsektor, Byer og Klimatilpasning J.nr. NST-467-00052 Ref.: maskr Den 12. december 2011 Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO Dette vejledende notat har til hensigt

Læs mere

Adresse: Branderupvej 38 Formand: Jens Peter Skovsgaard, Revslundvej 4, 6535 Branderup Dato for besigtigelse: Den 22.

Adresse: Branderupvej 38 Formand: Jens Peter Skovsgaard, Revslundvej 4, 6535 Branderup Dato for besigtigelse: Den 22. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0004 / 116921 Navn: Adresse: Branderupvej 38 Kontaktperson: Formand: Jens Peter Skovsgaard, Revslundvej 4, 6535 Branderup Dato for besigtigelse:

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0004 / 118041 Navn: Adresse: Løgumklostervej 20 Kontaktperson: Formand: Niels Chr. Schmidt, Løgumklostervej 32, Lovrup, 6780 Skærbæk Dato for

Læs mere