MATADOR. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf efter idé af Lise Nørgaard. 6.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MATADOR. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 6."

Transkript

1 DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg Tlf MATADOR efter idé af Lise Nørgaard 6. episode OPMARCH Manuskript: Lise Nørgaard Prod.nr Instruktør: Erik Balling

2 F 1 Tøjhuset int. Morgenaktivitet i Mads butik, der er vokset i størrelse, udstyr og med hensyn til personale. Midt i billedet mellem andre ekspedienter Arnold, der betjener en kunde, en mere by lignende dame end de andre kunder, der før har præget foretagendet. Han følger hende ind i prøveværelset, og trækker gardinet for. F 2 F 9 Udgår F 10 Mads kontor. Det er nu også udvidet. Der er konferencebord. Her sidder Kristen, Mads, grisehandleren i sit bedste tøj og en højesteretssagfører fra København. Denne bladrer i forskellige papirer. HRS. ØSTER: (til Kristen) Jeg har med interesse læst Deres rapport om stemningen for disse planer, den er jo forbløffende positiv, også blandt de adspurgte arbejdere og landmænd (tager et andet papir frem).. så er der de direkte tilsagn om aktietegningen, før den om jeg så må sige bliver officiel, der tegner (mod Mads) De Dem jo for et betragteligt beløb. MADS: De aktier skal fordeles mellem mig, min kone, og mine to børn til sin tid tre... HRS. ØSTER: Jamen det er jo en praktisk foranstaltning, når ingen aktionær skal have mere end 10 stemmer. F 11 Døren går op. Ingeborg ind med mave. Sagføren rejser sig, hilser. INGEBORG: Skal jeg sende Gudrun ned med kaffe? MADS: Ja tak, Ingeborg. Det er min kone, højesteretssagfører Øster, og... Mads vender sig, klapper hende lidt akavet, som det er hans natur, på siden af maven, ikke midt på, det gjorde man ikke dengang. INGEBORG: Goddag. HRS. ØSTER: Goddag. MADS: Ja, her ser De familiens femte aktionær. HRS. ØSTER: Og hvornår får man så den at se? MADS: Vi venter ham til november. INGEBORG: Ja, min mand regner med, det bliver en dreng. MADS: Han skal hedde Erik efter min far. F 12 Grisehandleren munter, drillende. GRISEHANDLEREN: Ja mig er der sgu ingen, der kalder op efter.

3 Ingeborg på vej ud. INGEBORG: Det var da galt nok, hvis han kommer til at ligne dig. Smiler til sin far, og går ud. F 13 Grisehandleren ser glad efter datteren. GRISEHANDLEREN: Det var dog satans så fræk hun er blevet, hun ta r mere og mere efter sin mor. Vender sig mod højesteretssagføreren. HRS. ØSTER: De har endnu kun tegnet 500 kroner, Oluf Larsen.. GRISEHANDLEREN: Åh ja ja Der kommer nok mere. KRISTEN: Har du ikke fået blødgjort Katrine endnu...? GRISEHANDLEREN: (undskyldende) Nej, min kone er af gammel bondeslægt... HRS. ØSTER: Ja, der kan de godt sidde på pengene.. GRISEHANDLEREN: Hvis de endda sad, de har dem sgu i strømpeskafterne, og madrasserne det er fandeme så man sommetider vågner op om natten og spekulerer på, om det nu også er krøluld, man ligger på. F 14 Udgår. F 15 Damernes Magasin. Plakater med ophørsudsalg klistret på de halvtomme vinduer. Arnolds mor kommer ind. SCHWANN: Fru Violet rigtignok snart længe siden. Violet ser sig om på de halvtomme hylder. Forlegen. VIOLET: Jeg så den violette kjole i vinduet måske den passer mig til danseskolen.. Schwann springer af sted efter kjolen. Ser på frk. Jørgensen, der har næsen i sky som sædvanlig, en attitude, der dækker hendes sørgelige situation. VIOLET: Jeg er så ked af det på jeres vegne.. FRK. JØRGENSEN: Det er for sent, at være ked af det nu... F 16 Prøverummet. Direktricen med knappenåle. Fru Violet i kjolen, der r ved at blive hæftet ind. VIOLET: Ja, nu sidder den udmærket.

4 FRK. JØRGENSEN: Tak tak frk. Grøn. VIOLET: Frk. Grøn har nu altid været så dygtig. Frk. Jørgensen ser på frk. grøn, der samler saks og målebånd og knappenåle sammen for at retirere. FRK. JØRGENSEN: Ja, nu skal frk. Grøn til at lave konfektion for dem derovre.. F 17 Violet smøger kjolen over hovedet. F 18 Det rækker om frk. Jørgensens mund. Pludselig sætter hun sig ned på stolen og tårerne render ned ad hendes kinder. FRK. JØRGENSEN: Fru Violet, det er så forfærdeligt det er så så hele mit liv og hvad nu.? VIOLET: Dit liv er måske blevet sådan, fordi du altid holdt dig for god lige fra skolen også da vi var unge.. FRK. JØRGENSEN: Jeg har jo altid håbet på, at få Albert i hvert fald når hans mor var død.. F 19 Violet ser ulykkelig på hende. VIOLET: Så så så.. FRK. JØRGENSEN: Og så giftede han sig med den lille tøs og nu er Albert død. VIOLET: Jamen hvad VIL du nu, Inger? FRK. JØRGENSEN: Min søster har en handskeforretning i Haslev. VIOLET: (undrende) Åh, jeg kan godt huske Emmy men har hun en ledig stilling til dig? F 20 Frk. Jørgensen rejser sig, tørrer tårerne bort. FRK. JØRGENSEN: Jeg vil hellere arbejde gratis for hende end hos dem, derovre. De slog Albert ihjel! Gør en bevægelse mod genboen. Giver sig til at græde igen. F 21 Hr. Schwann stikker hovedet ind. Måber, da han ser frk. Jørgensen i grædende stund. SCHWANN: Frk. Jørgensen åh undskyld.

5 FRK. JØRGENSEN: Gå ud begge to. Ud! F 22 Violet og Schwann trækker sig forskrækket tilbage. Violet ryster på hovedet. SCHWANN: Jamen, hvorfor tog hun sådan på vej? VIOLET: Åh, den stakkel, og så hendes stolthed hvad vil De nu, hr. Schwann? Schwann pakker Violets pakke ind. SCHWANN: Jeg nægter at tro, at der ikke kommer en køber, som vil re etablere denne forretning, den fineste i byen, så de kræsne damer igen kan få honoreret deres gode smag. F 23 Violet ser på ham. VIOLET: Ja, De har altid været sådan en fin mand, hr. Schwann, ja jeg havde jo altid håbet, at Arnold engang kunne blive som Dem. Schwann rækker hende pakken. Violet betaler. SCHWANN: Tak. VIOLET: Tak skal De ha. Hvor meget? SCHWANN: 22. VIOLET: Ja, værsgo SCHWANN: Tak tak. VIOLET: Ja men så farvel, hr. Schwann. F 24 Schwann går hen til det gamle kasseapparat. Slår det lille beløb omkring 20 kroner ind, lægger pengene i den næsten tomme skuffe og tilføjer efter fru Violet. Bedrøvet. SCHWANN: Farvel og tak. Ser i det samme. F 25 Ind gennem døren. Kommer et selskab bestående af Kristen, en arkitekt og en tømrer. Er straks den gamle hr. Schwann. SCHWANN: Hvormed kan jeg tjene de herrer? Kristen ser sig om ligesom de to andre, mens han svarer.

6 KRISTEN: De undskylder, at vi trænger os på, men må vi foretage os nogle opmålinger.? En enlig kunde kommer ind i deres kølvand. Går hen til disken. SCHWANN: Nej, det da ved Gud, De ikke må De skal ikke komme og forstyrre vores ekspeditioner. Sejler mod kunden. KRISTEN: De kender mig sikkert Kristen Andersen Skjern Ja vi har jo haft fornøjelsen at møde hinanden før på Postgården. SCHWANN: Derfor skal de ikke komme ind i en ordentlig forretning med folk i arbejdstøj. Ser på tømreren. Foragteligt. SCHWANN: Det er vi ikke vant til her. KRISTEN: Nej, hr. Schwann. Men som De godt ved, så er huset og virksomheden blevet sat til salg og som mulige købere... F 26 Frk. Jørgensen kommer med forgrædte øjne og genvunden fatning tilbage. Står i baggrunden og stirrer forfærdet. SCHWANN: Hva behar? Hvad siger De mulige købere!!?! KRISTEN: Ja, vi har forhandlet med enken, så... F 27 Schwann kigger vantro, fatter sig. Værdigt. SCHWANN: Det agter jeg først at få bekræftelse på omgående. Begiver sig mod privaten. F 28 Kristen og de andre ser efter ham. Frk. Jørgensen nedstirrer dem. F 29 Privaten hos Arnesen. Vicki og Holmdal i hinandens arme, da det banker på døren. De farer fra hinanden, står forlegne, da Schwann viser sig. Holmdal i vekselerhabit. Vicki i sort. SCHWANN: Enkefru Arnesen! VICKI: Vær venlig at nøjes med fru hvad er der, hr. Schwann.? F 30 Schwann er oplivet.

7 SCHWANN: Der står nogle personer derovre fra og påstår, at de er mulige købere men det nægter jeg at tro. VICKI: Jo jo, hr. Schwann det ligger altså sådan.. Vicki ser ved slutningen af sætningen på Holmdal for at få undsætning. SCHWANN: Dem derovre hvad ville hr. Arnesen sige... F 31 Holmdal træder til, forretningsmæssig, på grænsen af det flabede. HOLMDAL: Hr. Arnesen er jo desværre forhindret i at give sin mening tilkende så nu gælder det de levende fru Arnesen her og Dem, for så vidt jeg ved, har De jo også interesser i virksomheden. SCHWANN: Og derfor vil jeg også have lov at sige... HOLMDAL: (afbryder) De må ha lov til at sige hvad De vil hvis De er interesseret i at hæfte for et større beløb ved denne konkurs, men jeg formoder, at det er De ikke idet De ikke har pengene gætter jeg rigtigt og derfor har jeg som fru Arnesens rådgiver rådet hende til at sælge til den mest favorable pris og gennem Højesteretssagfører Øster i København har jeg modtaget et tilbud, som hverken De eller Vick øh fru Arnesen kan tillade Dem at lade ligge. F 32 Schwann måber. Vicki går hen til ham. Tager en karaffel og et glas. Schwann tager automatisk glasset. VICKI: Vil De ikke have et lille glas, hr. Schwann? F 33 Holmdal snakker videre. HOLMDAL: På den måde kommer både De og fru Arnesen ud af det her uden gæld og kreditorerne holdes nogenlunde skadesløse, det hele også huset ER altså solgt. F 34 Schwanns hænder ryster. Han spilder på et mahognibord. SCHWANN: Men men hvad så åh undskyld det smukke bord fra konsulens tid. VICKI: Skidt med det, alt det gamle ragelse skal sælges alligevel. Schwanns forfærdede ansigt. Afmålt. SCHWANN: Jeg har stadig mine pligter dernede så De må have mig undskyldt. F 35 Vicki og Holmdal alene.

8 VICKI: Det var synd for ham. Han har været her i snart 45 år. HOLMDAL: Ja, så er det på tide, at han vågner op hvad er der NU...? Ser på Vicki. F 36 Vicki er brudt sammen, sidder med hunde og græder. VICKI: Jeg kan ikke holde det ud mere. HOLMDAL: Hvad min ven? VICKI: De arme stakler nede i butikken om alt det med penge og kreditorer og at spille komedie for byens sladrekællinger og så gå rundt i sort når det slet ikke klæder mig og høre på alt det sørgelige... HOLMDAL: Som du dog kan blande alle dine sorger sammen lille skat. VICKI: (hidsigt) Ja, og du taler ikke om andet end pantebreve og prioriteter og alt det jeg skal skrive under på. F 37 Holmdal assisterer, nærmer sig Vicki. HOLMDAL: Det hele er overstået om et par dage og så kommer du til København og vi finder et sted, du kan bo. Sætter sig på knæ ved stolen. VICKI: Det giver far mig aldrig lov til han vil ha jeg skal flytte hjem igen og når jeg giftede mig med Albert så var det kun for at komme væk hjemmefra. Holmdal tager et lommetørklæde frem. HOLMDAL: Så! Tør nu dine øjne, du skal ikke hjem til din far. F 38 Varnæs kontor. Varnæs ved skrivebordet. Schwann overfor ham. SCHWANN: Hr. bankdirektør Varnæs jeg kommer for at appellere til Dem som den førende mand her i byen (ser på kontrafejerne på væggen) jeg har altid set op til Dem og Deres far og Deres farfar før Dem De kommer til at tage affære. VARNÆS: (utilpas) Hvad mener De? SCHWANN: De må kalde enkefru Arnesen til orden. VARNÆS: Hvordan skal det forstås?

9 F 39 SCHWANN: De må forhindre, at hun sælger sit hus og virksomheden, til firmaet på den anden side af gaden. VARNÆS: Ja, der står jeg desværre magtesløs kære hr. Schwann, jeg kan jo ikke dæmme op for det uvejr, Arnesens død har ført med sig. Sukker ved tanken om de hårde tider. SCHWANN: Jamen jeg, jeg skød min arv ind har jeg da ingen ret til at bestemme? VARNÆS: Jeg har set papirerne igennem. De var medejer af forretningen og af den øh hm goodwill der hørte den til, også medejer af varelageret hæfter derfor også for gælden, i samme varelager, men huset det er teoretisk fruens ja det vil sige, det er det jo altså ikke mere. SCHWANN: Jamen, hvad så med mig? VARNÆS: (tøver lidt får en ide ) Må jeg give Dem et råd hvorfor ikke samarbejde med den nye ejer jamen, det er vel hans tanke at flytte sin butik over gaden jamen, den bliver byens førende han får brug for en førstemand, der kender det gode borgerskab. SCHWANN: Min livsopgave, den lå i Damernes Magasin. F 40 Varnæs rejser sig, audiensen er forbi. Schwann rejser sig automatisk. VARNÆS: De kan jo nå at påtage Dem en ny livsopgave at føre de fine gamle traditioner videre kan De ikke se det..? SCHWANN: Johe det joh det kan der selvfølgelig være noget om. Varnæs åbner døren. VARNÆS: Ja, tænk over det, hr. Schwann vi må jo alle føje os efter tiderne. F 41 Banklokalet. Bankens personale ser efter ham. Medfølende. Hr. Stein ryster mismodigt på hovedet, da Schwann (der ikke hilser på bankpersonalet) går ud. F 42 Gaden. Damernes Magasin. Oberst Hackel kommer marcherende fulgt af to værnepligtige. Standser op og beskuer forfaldet, udsalgsvinduer, pauverheden. Ser op mod 1. sal. Gør tegn til tropperne, at de skal marchere indenfor. F 43 Arnesens stue. En kuffert opslået på et siddemøbel i stuen. Vicki går til og fra med festlige klædningsstykker, som hun putter ned i forventning om et morsommere liv i hovedstaden. Lytter En stor kuffert er allerede pakket Opfatter lydene stirrer forskræmt mod F 44 Døren. Ind træder obersten, fulgt af de værnepligtige, der er ved at gå ind i stuen.

10 OBERSTEN: Holdt! Venstre om!... (De bliver stående på dørtrinet)... godmorgen Victoria. Vicki ser på ham. VICKI: Sig mig tror I, at I er på efterårsmanøvre? Obersten ser på kufferterne. OBERSTEN: Victoria, det glæder mig at se, at du selv har fundet ud af, at du ikke kan blive boende her længere. Vicki beslutsom. VICKI: Nej, jeg flytter så snart som muligt. F 45 Obersten ser igen på hendes kufferter. OBERSTEN: Godt min pige så kan 58 og 84 måske træde til, straks!? F 46 Vickis hund spidser ører. VICKI: Med hvad..? OBERSTEN: Med at bringe dine ting hjem. F 47 Vicki begynder at fatte, men ser alligevel uforstående ud. VICKI: Jamen far... Obersten tåler ikke modsigelser gør tegn mod kurvekufferten. OBERSTEN: De kan tage den med det samme. 58 og 84 træder i angrebsstilling mod kufferten så snart deres navne nævnes. Går frem mod kufferten, hanker op. 58 og 84: Javel hr. oberst. Vicki protesterer. VICKI: La være med det. F 48 Daisy knurrer. DAISY: Grrrrrrrrr! F 49

11 De to arme knoldesparkere begynder halvhjertet at fjerne kufferten. Vicki stiller sig i vejen. OBERSTEN: Fremad! VICKI: Her er det mig, der giver ordre, sæt den. Soldaterne står ved kufferten og ved ikke hvad Obersten ser hvast på sit mandskab. OBERSTEN: Fremad! F 50 Vicki farer hen og vrider 58 s arm, da han holder fast, river hun ham i håret. Giver ham et blåt øje med sin tennisarm. Daisy farer i benet på 84, hvilket blot markeres ved frygtelige hunde angrebslyde. Soldaterne slipper, klumper sig sammen og afventer nye ordrer. OBERSTEN: Victoria? Av! Vicki mod sin far. VICKI: Gå din vej. F 51 Pludselig afbrydelse. På dørtærsklen står dr. Hansen og overskuer slagmarken. Ironisk smilende. DR. HANSEN: Sig mig, er her krig? F 52 Obersten samler sig sammen, ser på de slagne tropper Olmt OBERSTEN: Træd af! Soldaterne forlader stuen. Obersten uden hærens støtte er pludselig en træt far, der prøver at finde melodien overfor dr. Hansen. Let forurettet. OBERSTEN: Ja, jeg kom såmænd bare for at tilbyde Victoria et hjem efter dette... Ser sig rundt. F 53 Vicki har sat sig med Daisy i skødet. VICKI: Og jeg vil ikke hjem på kasernen. OBERSTEN: Vil du hellere på et hjem for forvildede kvinder? DR. HANSEN: Vicki har måske andre planer. OBERSTEN: Planer! Vorherre bevares har hun ikke allerede kastet skandale nok over sig selv og mit gode navn og rygte.

12 VICKI: Dit! Dit gode navn og rygte!?! Når man tænker på dine eskapader hver gang du havde sendt mor på kur. F 54 Dr. Hansen smiler ved erindringen. DR. HANSEN: Hm ja ja... OBERSTEN: Med mænd er det anderledes... DR. HANSEN: Hvor ved De det fra det er aldrig videnskabeligt bevist. OBERSTEN: (forsøger at overføre) Din mor var svagelig og øh ingen lystig kvinde. VICKI: Tror du Albert var særlig morsom? OBERSTEN: Sådan siger kun en flane om sin nyligt afdøde mand. VICKI: Men senere kan man godt sige det ved du hvad jeg hader jeres hykleri. OBERSTEN: Hvad tror du byen vil tænke? VICKI: Jeg bliver slet ikke her i byen. Jeg tager til København! Obersten rejser sig, magtesløs og derfor vred. OBERSTEN: I så fald er du ikke min datter længere (går vender sig i døren) Har du forstået mig jeg slår hånden af dig! F 56 Vi er stadig i Arnesens stue. Vicki ser på dr. Hansen. Hun er lidt ked af det. VICKI: Af alle tosser er far den største. DR. HANSEN: Åh, han er såmænd ikke så slem, han er bare ikke blevet uddannet til at forstå mennesker snarere tværtimod, ellers var han vel ikke blevet soldat. VICKI: Men jeg hadede kasernen også alle de geledder og råb og skrig og så festerne officererne skulle altid danse med mor og mig før deres egne koner (Appellerer til dr. Hansen) det var latterligt latterligt og jeg er aldrig blevet opdraget til noget som helst. Ser sig omkring, på kufferter, huset i opbrud, slår pludselig ud med hænderne, en lille opgivende bevægelse. VICKI: Og hvad skal der nu blive af mig tror De, jeg kan lære noget, dr. Hansen.? DR. HANSEN: Jeg ikke bare tror, du kan lære noget, Vicki (Vicki interesseret i hans svar) jeg tror også, du har gode muligheder for at blive voksen. Vicki, tre dråber før sengetid. Giver hende en lille flaske. F 57

13 Vicki rejser sig og går over og lægger armen om halsen på ham. Giver ham et kys på kinden. VICKI: De bliver den eneste, jeg vil savne.. DR. HANSEN: Åh, mon..? VICKI: Og så far en lille bitte smule den gamle idiot. F 58 F 62 Udgår. F 63 Mads forretning. Ellen kommer ind med skoletaske på ryggen. Ingeborg med en blok i hånden, ved at optælle varelager og notere nye behov. ELLEN: Mor... INGEBORG: Mmm.. ARNOLD: (står ved siden af hende) Og strømper fru Andersen Skjern både kødfarvede og grå hvis De alligevel laver ordresedler. INGEBORG: Ja, hr. Vinter. ELLEN: Mor.. INGEBORG: Goddav, Ellen hvor er Daniel.? F 64 Ellen gør tegn mod privaten. ELLEN: Oppe mor nu skal du bare høre... INGEBORG: Ja, Ellen.. ELLEN: I dag henne i skolen, var der en mand, der ville tale med mig. F 65 Ingeborg urolig. INGEBORG: Nå, om hvad? ELLEN: Han spurgte, om jeg hed Ellen.. Ser op, ud gennem udstillingsvinduet. F 66 Ser Holger ude på gaden. F 67 Ingeborg distræt nærværende. INGEBORG: Ellen, stik op til Daniel, så kommer jeg om lidt.

14 Genner hende. Ellen forsvinder bagud i butikken. Ingeborg stiller sig til at vente på Holger. F 68 Holger kommer ind gennem forretningens dør. Hun går hen imod ham. Stiller sig foran ham, som for at spærre ham vejen til sin tilværelse. INGEBORG: Holger, hvad vil du her? HOLGER: Goddag, Ingeborg, det er snart længe siden.. Ingeborg ser sig tilbage i butikken. F 70 Arnold ved at ekspedere en kunde, hun møder Arnolds blik, han vender instinktivt hovedet væk. INGEBORG: Jamen, du kan ikke være her kom ind denne her vej. Hun leder Holger gennem butikken, Arnold ser efter hende. Et par ekspedienter mere vender hovedet efterhånden som fruen passerer med den mystiske gæst. F 71 Trappen. Der fører op til privaten. Ved trappens fod står Ingeborg og Holger. INGEBORG: Hvad vil du så? HOLGER: Ja, jeg ville se til dig og (mere meningsfyldt) Ellen.. INGEBORG: Ellen har det godt som hun har det. Holger ser på Ingeborgs mave. HOLGER: Jeg kan se, at du også har det godt på enhver måde. INGEBORG: Ja. Vi har klaret os så du kan godt rejse igen. HOLGER: Jeg bor her. INGEBORG: I Korsbæk?? HOLGER: Ja, jeg har fået en plads på lageret i korn og foderstofforretningen. F 72 Ingeborgs bange ansigt. INGEBORG: Ja men hvorfor her? HOLGER: Du ved jo hvor svært det er med arbejde og så ville jeg jo også gerne se Ellen vokse op. Ingeborg, folk som jeg har ikke så mange glæder.. INGEBORG: Ellen er jo adopteret nu af min mand det ved du jo.

15 HOLGER: Han må da kunne forstå. INGEBORG: Vi kan ikke tale sammen her du må gå. HOLGER: Måske kan vi mødes og tale om det. Jeg har et værelse på Banevej. F 73 Ingeborg har ondt af ham men er også vred. INGEBORG: Måske men du må gå nu (åbner bagdøren) det er denne her vej.. Nærmest puffer ham ud. Holger vender sig. Lukker døren fast efter ham. Står lidt og stirrer ud i luften. Går tilbage mod butikken. F 74 Øverst på trappen. Ellen og Daniel, musestille. ELLEN: (hvisker) Nu gik han.. DANIEL: Er det ham, der har været i fængsel? Ellen nikker. F 75 Grisehandlerens køkken. Katrine står og bokser en franskbrødsdej. Grisehandleren plager hende om penge. GRISEHANDLEREN: Det er din egen svigersøn, der står bag og så er du fan me så fornæret, at du ikke engang vil tegne nogle aktier pengene skal sgu sættes i noget, Katrine. Katrine bokser dej, gør et par stædige bevægelser med hovedet. KATRINE: Du skal ikke lære mig om penge. GRISEHANDLEREN: Hvor fanden gør du af dem? KATRINE: De er i jord hvis du endelig vil vide det. F 76 Grisehandleren måber. GRISEHANDLEREN: Har du gravet dem ned? F 77 Katrine vender sig og ser på ham. KATRINE: Hvad tror du? Ti øren falder hos grisehandleren.

16 GRISEHANDLEREN: Ja, det ved jeg sgu ikke Har du KØBT jord..? Katrine nikker, ved at dele dejen op i to brød, som anbringes på en bageplade. GRISEHANDLEREN:..jamen jord er jo ikke noget værd i øjeblikket.. KATRINE: Så får man så meget mere for pengene til senere brug. Grisehandleren ser undrende på hende. GRISEHANDLEREN: Altså, hør, Katrine. KATRINE: Nu skal du ikke plage mere, for der kommer Ingeborg. GRISEHANDLEREN: Nå nå! Jamen så skal jeg gå... F 78 Gårdspladsen. Ingeborg står ud af en bil, som hun kører selv. Grisehandleren til syne i døren. GRISEHANDLEREN: Nej, Ingeborg! Er det nu tilrådeligt af dig at køre i din tilstand.? Ingeborg smiler blegt. INGEBORG: Ville du hellere have, at jeg havde løbet herud? Tager ham under Armen og fører ham ind. GRISEHANDLER: Nej.. INGEBORG: Der er noget, vi må tale om. F 79 Køkkenet. Døren. Katrine ser op. INGEBORG: Dav. KATRINE: (vagtsomt) Kommer du nu osse om de aktier? INGEBORG: Hva? Nej jeg kommer fordi Holger er dukket op.. GRISEHANDLEREN: (skarpt) Hvor? INGEBORG: Her her i Korsbæk. F 80 Katrine stadig i aktivitet, har sat det ene brød i ovnen, vender sig. KATRINE: Hvad siger Mads til det? INGEBORG: Han ved ikke noget og jeg ved ikke, hvordan jeg skal få det fortalt Mads har så meget for tiden og...

17 KATRINE: Og hvad det har du vel osse.. INGEBORG: Jamen, det værste er det med Ellen. GRISEHANDLEREN: Ja... Hvad har det med Ellen..? INGEBORG: Holger har prøvet at opsøge hende, han siger, han vil se hende.. GRISEHANDLEREN: Nå, det siger han.. INGEBORG: Og det vil Mads aldrig kunne forstå. GRISEHANDLEREN: JEG skal tale med Holger ska jeg.! Ingeborg har sat sig ned. Katrine går hen og skænker hende en kop kaffe, stryger hende over håret. F 81 Lagergården bag Korn og foderstofhandlen. Holger mellem korn og foderkagesække. Grisehandleren står ved siden af ham. HOLGER: Ja, jeg har vel osse lov at holde lidt af min lille datter.. GRISEHANDLEREN: Jatak! Den måde du viser din kærlighed på den kender vi godt tog du dig nogensinde af hverken Ellen eller Ingeborg, mens du havde dem.? HOLGER: Vi bliver jo alle ældre og man har jo trods alt følelser... F 82 Grisehandleren lurer. GRISEHANDLEREN: Hvor meget koster dine følelser så i denne omgang? Holger studser, men lægger så ørerne tilbage, vejrer et tilbud. HOLGER: Hvad hvad mener du? GRISEHANDLEREN: (lige på og hårdt) Du ved jo godt hvad jeg mener du tænker jo aldrig på andet hvor meget? F 83 Grisehandlerens køkken. Grisehandleren ind, ond i sulet. Katrine iagttager ham mens han tager frakken af. KATRINE: Nå.? GRISEHANDLEREN: Jeg vil sgu ikke håbe, du har sat alle dine penge i den elendige jord. F 84 Katrine hænger de aftagne klædningsstykker på plads.

18 KATRINE: Nej, man skal jo aldrig sætte alt på et bræt, far. GRISEHANDLEREN: Katrine, du må sgu op med 5000 kroner. KATRINE: Nå, ville han ha så meget? GRISEHANDLEREN: Nja, han forlangte sgu da først ti men det er da godt man er vant til at handle med svin så vi endte ved det halve. KATRINE: Og hvad så? GRISEHANDLEREN: Ja, det er til at rejse til en anden by og starte noget nyt for. KATRINE: Ja, ja så må vi hellere betale. F 85 Grisehandleren har sat sig, ser på konen ikke uden respekt. GRISEHANDLEREN: Du er fan me ikke let at blive klog på, Katrine i går da havde du ikke en rød øre til aktier nu slipper du fem tusinde.. KATRINE: Det er osse noget andet det her, det kender jeg noget til.. GRISEHANDLEREN: Holger, ham vil du altså godt sætte penge i..? KATRINE: Jeg sætter penge i, at Ingeborg og Ellen kan være lykkelige.. F 86 Mads kontor. Aften. Det banker på døren, Mads der sidder og arbejder, ser op Ellen og Daniel står i døren. MADS: Hvad er der børn jeg har så dårlig tid.. DANIEL: Du har aldrig tid.. ELLEN: Vi har fået karakterbøger.. F 87 Mads lægger pennen til side skubber nogle papirer fra sig. Børnene nærmer sig, hver med sin bog. MADS: Var mor tilfreds med dem? Lægger bøgerne, Mads studerer dem. DANIEL: Vi fik en 25 øre hver. ELLEN: Til sparebøssen... MADS: Ja den ser ud til at være vel fortjent bortset fra hvad er det Daniel? Er du sløjet af i regning?

19 DANIEL: Det er så kedeligt. MADS: Det er meget, meget vigtigt, at man lærer at regne husk på en dag skal du sidde ved mit skrivebord, så nytter det jo ikke noget, at du kun er nået til den lille tabel... (ser på drengen)... vel kammerat. DANIEL: Nej far.. F 88 Mads tager sin portemonnai op. Finder to mønter frem. MADS: Her er to femogtyveører til til sparebøsserne, det er også vigtigt at lære at spare hvis man vil tjene penge, når man bliver stor. F 89 Børnene nikker de kender remsen. ELLEN: (hvisker) Sig det så. DANIEL: Ved du hvad far? Vi har set ham, der har været i fængsel. MADS: Hvem? DANIEL: Den mand, der hedder Holger han kom hen til Ellen henne i skolen. ELLEN: Men frøken Andersen smed ham ud. F 90 Mads siger ingenting, børnene fatter, at her er noget, ud over det sædvanlige. DANIEL: Og han har osse været her.. ELLEN: Og talt med mor vi hørte det selv oppe fra trappen. DANIEL: Men mor ville ikke tale med ham. Mads samler sig sammen. Ansigtet tænksomt først venligt siden hårdt. F 91 Udgår. F 92 Tøjhuset int. Næste morgen. Ingeborg i forretningen. Går rundt og ser butikken efter, gør det lidt mekanisk, fjern og også trist. Undersøger hylder, stativer, tager en smart kjole frem. Hen mod Arnold venlig og stilfærdig. ARNOLD: Skulle vi ikke have denne her i vinduet i stedet for den grå dragt? INGEBORG: Jo jo. Det er en god ide Vender sig nervøst da døren går op til Mads kontor.

20 F 93 Mads kommer til syne i frakke og hat. INGEBORG: Jamen går du hvor skal du hen.? MADS: Bare et ærinde jeg kommer igen om en time. F 94 Korn og foderstofforretningen. Porten. Mads går ind igennem den. Holger står på den anden side af porten. Studser, venter at Mads skal henvende sig. Mads ser på ham, men går lige forbi ham. F 95 Holger kigger efter ham. F 96 Mads går ind på kontoret, der ligger over gården. F 97 Holger ubehagelig til mode. Begynder at stable sække. F 98 Et kvarter senere. Vi ser at tiden er gået, fordi de fleste sække er stablet nu. F 99 Døren åbnes Mads kommer ud. F 100 Holger trækker lidt tilbage fra den vej Mads vil passere. F 101 Mads ser hverken til højre eller venstre, passerer Holger, går ud gennem porten, lukker den. Holger har fulgt ham med øjnene. Farer sammen ved stemme bag sig. Ung kontorist kalder på Holger. KONTORISTEN: Holger Jørgensen De skal ind til chefen. F 102 Chefens kontor. Det ligner mere et værkførerkontor end et direktørkontor. Chefen selv ser ud til selv at kunne hanke op i en sæk, hvis det skulle være. CHEFEN: (langsom i det) Ja Jørgensen... Holger står foran skrivebordet. Siger ingenting. CHEFEN: De kom jo her på prøve.. (roder lidt forlegent i sine papirer)..men jeg er desværre nødt til at sige, at vi må skilles igen. HOLGER: Hvorfor, hr. Olesen har jeg ikke...? CHEFEN: Der er ingen, der har klaget på Deres arbejde, det er ikke det men...

21 HOLGER: Men..? CHEFEN: Ja, det ser desværre ud til, at vi kan klare os med én mindre og det må vi jo agte på i disse tider det forstår De nok, ikke.? HOLGER: Ja men hvad så hvad skal jeg så? CHEFEN: Og der er heller ikke noget andet arbejde at få her i byen.. (Ser fast på ham)..forstår De ja, det er hårdt, men til gengæld, så har jeg det her til Dem. Holder en konvolut frem. F 103 Holger stirrer på kuverten, der kan indeholde hvad som helst i hans situation. HOLGER: Hvad er det? F 104 Chefen letter selv kuverten, den er ikke tilklæbet. CHEFEN: Ja det er hvis De vil se det er ligesom sådan en slags plaster på såret her er en enkeltbillet til Canada og en sum penge, De kan bruge indtil De kommer derover. Anretter de forskellige sager på bordet. CHEFEN: Her har vi en annonce fra de canadiske imigrations myndigheder, at der er garanteret arbejde til alle indvandrere derovre ja det er i Canada gid det var så vel her... (Samler det hele sammen igen, stikker det i kuverten, overrækker den til Holger)..og ugelønnen den kan De hente inde hos frk. Sørensen der er lagt besked. F 105 Holger fortumlet, men veg som han er vælger han at drive med strømmen til Canada. Går mod døren. HOLGER: Så tak... Chefen ser op. CHEFEN: God rejse, Jørgensen så hurtigt som muligt... F 107 Udgår F 108 Stationen Københavnertoget. 2. klasses vognen. Vicki i et nedrullet vindue med Daisy på armen. Hun har også en buket blomster. Nedenfor vinduet står Dr. Hansen og Elisabeth. VICKI: Hvor er de smukke. (om blomsterne) Holger stiger op i en 3. klasses vogn med en kuffert.

22 Togfløjte høres. VICKI: Så farvel da. ELISABETH: Farvel Vicki og held og lykke. VICKI: Også til Dem, frk. Elisabeth. DR. HANSEN: Hvad med mig? VICKI: Ork, De klarer dem nok endda. Toget begynder at køre. Doktoren og Elisabeth vinker. Vicki i vinduet. Råber: VICKI: Jeg kommer tilbage når jeg er blevet voksen. Toget passerer. Ved et vindue på 3. klasse står Holger og kigger ud. Ubevægelig og alene. F 109 Mads stue. Mads og Ingeborg ved aftenkaffen, han med Tidende. Hun strikker børnebukser, ser over på ham. INGEBORG: Mads..? F 110 Mads lader avisen synke, ser på hende. MADS: Ja! F 111 Ingeborg strikkende med øjnene på arbejdet. INGEBORG: Der er noget vi må tale om.. Går i stå, afventer et spørgsmål. MADS: Hvis det er om Holger så.. INGEBORG: (afbryder) Vidste du..? MADS: Det skal du ikke bekymre dig mere om. INGEBORG: Jamen han er jo MADS: Ikke mere. Ham får du og Ellen ikke at se igen... INGEBORG: Jamen, hvordan Mads? MADS: Du skal bare stole på mig og vi vil heller aldrig mere tale om ham. Mads tager avisen op, læser videre.

23 F 112 Ingeborg lader strikketøjet synke, lægger hænderne i skødet, kigger på Mads bliver pludselig lidt bange for ham. F 113 Postgårdens restaurant. Kristen sidder alene ved et bord. Der høres en klapsalve. Tjener Olsen kommer med en porcelæns kande kaffe til ham. KRISTEN: Hvad er der los, derinde? TJENER OLSEN: Det er hende forfatterinden Frida Fogt. Hun syntes, kvinder skal arbejde. Skænker hans kaffe, mens han ryster opgivende på hovedet. F 114 F 117 Udgår. F 118 Udenfor salen. Publikum kommer ud, konsulinden op på siden af Elisabeth. KONSULINDEN: Mage til sludder. ELISABETH: Synes De? Hun sagde da meget, der var rigtigt! Hvorfor skal kvinder være afhængige af mænd? KONSULINDEN: Arbejde! Som om hjemmets kvinder ikke har nok at gøre. ELISABETH: Nogen har, men... KONSULINDEN: Og når man ser ud som hende, så har man ingen chancer for at blive gift... ELISABETH: Nårh.. KONSULINDEN:... og så bliver de sådan som Frida Fogt. F 119 Ung kvinde, der har hørt hvad konsulinden siger, stikker sit ansigt frem, ser ind i øjnene på konsulinden. UNG KVINDE: Hvordan tror De egentlig selv, De ser ud..? Forsvinder. Konsulinden målløs dog kun et øjeblik. KONSULINDEN: Har man hørt mage (direkte til Elisabeth) Hvad er det efterhånden for mennesker, der kommer her på Postgården.? F 120 Postgårdens restaurant. Kristen sidder ved et bord med sin kaffe nogle af damerne fra mødet passerer forbi han ser på dem får øje på Elisabeth, der også ser ham. KRISTEN: Tja, her sidder jeg stadig og venter år efter år (galgenhumoristisk) Tak fordi du kom.

24 Rejser sig, trækker en stol frem, anviser hende plads. ELISABETH: Jeg kom slet ikke jeg var ved at gå. Sætter sig alligevel. KRISTEN: Fra mig nu igen.. ELISABETH: Fra kvindesagsmødet. F 121 Kristen morer sig. KRISTEN: Er du osse en af døgnets flaner, rendt fra bog og nål.. ELISABETH: Hm det er jeg vel. KRISTEN: Hvad siger så den konservative folketingskandidat? ELISABETH: Åh.. Jørgen han har vist sit.. Kristen gør tegn til en tjener, at han skal bringe Elisabeths kaffe. Vil gerne holde på hende. KRISTEN: Jeg så dig i formiddags med dr. Hansen. Kaffen ankommer, bliver skænket. Elisabeth rører tænksomt rundt i koppen. ELISABETH: Ja vi havde fulgt Vicki øh.. fru Arnesen til toget hun er flyttet til København. KRISTEN: Åh ja ja herregud... Ja, hun fik jo da en lille sum penge ud af det. ELISABETH: (ikke for begejstret) Så har hun den der unge ven Aage Holmdal. Kristen forbavset. KRISTEN: Åh ja, Holmdal junior ja ham kender jeg godt. Han skal jo giftes med højesteretssagfører Østers datter. F 122 ELISABETH: Det har han vist glemt at fortælle Vicki KRISTEN: Ja. Det er synd for hende. ELISABETH: Hvorfor det? Hun klarer sig sikkert bedre uden ham. KRISTEN: Og hvad med dig klarer du dig også bedre alene? ELISABETH: Jeg klarer mig. KRISTEN: Med egen lejlighed...

25 ELISABETH: Hmm. Eget klaver. KRISTEN: Også med os, hva? Elisabeth! Se på mig! ELISABETH: Det er så svært. Der sker hele tiden noget, som gør det værre som nu det med Arnesen. KRISTEN: Årh! Alt det familievrøvl! Vi befinder os jo ikke i Romeo og Julies tid! Og vi er jo ved Gud i himlen heller ikke 15 år, vel? ELISABETH: Nej! Det tør siges! KRISTEN: Og Korsbæk er ikke Verona! ELISABETH: Næ, og heller ikke verden udenfor! KRISTEN: Elisabeth, nu kan jeg give dig en tilværelse som er ligeså god som din søsters! ELISABETH: Min søsters! Åh herregud! KRISTEN: Nåja, så bedre! Sig hvad du ønsker, sig, hvad du vil ha jeg skal gøre! Nu! For altid! ELISABETH: Nu? KRISTEN: Ja nu!! ELISABETH: Du kan bestille mig et stykke med ost jeg er hundesulten. KRISTEN: (sukker) F 123 Udgår F 124 Tøjhuset int. Formiddagsaktivitet. Schwann kommer ind, i sit bedste tøj, under armen bærer han et bundt modehæfter, bevæget, vel forberedt. Da alle ekspedienter er optaget ser han sig godt om, kniber i nogle stoffer. Rynker på næsen. Ser på stangtøjet, stikker næsen i vejret. F 125 Prøveværelsets bølgende forhæng. Arnold kommer til syne, i færd med at rede sit hår på plads og bringe jakken i de rette folder. Studser, da han ser hr. Schwann, er mere forvirret end ellers. ARNOLD: Hr. Schwann hvormed kan jeg tjene Dem det var en overraskelse... HR. SCHWANN: Ja, det ville man jo have forsvoret men tiderne har jo ændret sig, Arnold.. ARNOLD: Og hvordan går det så, hr. Schwann? SCHWANN: Jo tak jeg har det udmærket, mit helbred har der jo aldrig været noget i vejen med i 42 år har jeg kun haft fire sygedage det er mere end man kan sige om nutidens unge, der

26 lægger sig, bare de nyser og nu taler de jo også om, at de vil til at have 14 dages sommerferie om året jamen har man da kendt mage hvis den gamle konsul.. Holder inde måber. F 126 Ud fra prøveværelset svanser den unge dame, Arnold dyrker. Går hen forbi Arnold. Siger i farten: ARNOLDS PIGE: Vi ses klokken 8. Arnold nikker. Schwann målløs, tænker stadig på gamle dage Arnold lidt genert. ARNOLD: Ja undskyld hr. Schwann De ønsker? SCHWANN: Hvis De vil være så venlig at introducere mig hos Deres chef. F 127 Mads kontor. Mads og Kristen i samtale. Arnold ind. MADS: Ja1 Ja hr. Vinter. ARNOLD: Der er en herre i butikken, han vil gerne tale med chefen. MADS: Er det ikke noget min kone kan klare? ARNOLD: Det er hr. Schwann førstemanden fra den anden side af gaden ham der blev kompagnon.. KRISTEN: Tror du ikke, det er bedre jeg går MADS: Jaså jo så må han hellere komme ind. (til Kristen) Vi må tage det her bagefter.. Kristen rejser sig, samler nogle papirer sammen og går ud. Arnold forsvinder. F 128 Hr. Schwann kommer ind. Mads rejser sig høfligt. MADS: Goddag hr. Schwann ja vi har jo tit nikket til hinanden Vil De ikke tage plads.? Schwann, der aldrig har gjort andet end at slå med nakken, accepterer denne udlægning. SCHWANN: Goddag hr. Andersen Skjern jeg har jo hidtil kun iagttaget Deres forretning på afstand men nu er jeg her. MADS: Ja minsandten (griber kassen) En cigar? Schwann tager cigar, Mads tænder høfligt, afventende. MADS: Ja, nu er De her.

27 SCHWANN: Ja med al respekt jeg kommer for at tilbyde Dem min assistance.. (tager hul på en tale, han tydeligt nok har indøvet hjemmefra. Breder modebladene ud.)..som De ser har jeg holdt mig nøje orienteret om moden og damernes smag gennem de sidste 42 år, og så da jeg hørte det var Dem, der agtede at re etablere Damernes Magasin som en butik for de bedste kunder her i byen, så regnede jeg med, at De ville få brug for en mand med nøje kendskab til denne specielle kundekreds. Jeg stiller mig til Deres rådighed, hr. Andersen Skjern. F 129 Mads har iagttaget ham med et venligt og interessant lille smil. MADS: Jeg er glad for at høre Deres tilbud. Under andre omstændigheder ville jeg også med glæde have accepteret det, men... SCHWANN: Men..? MADS: Desværre vil Damernes Magasin ikke genopstå. SCHWANN: Jamen har De ikke købt ejendommen? MADS: Jo, men til andet formål hr. Schwann. SCHWANN: Til.. Til hvad? MADS: Ja, det er faktisk ingen hemmelighed fra i eftermiddag, hvor vi averterer aktietegningen der skal være en bank.. F 130 Hr. Schwanns ansigt antyder, at han imødeser verdens undergang. F 131 Butikken. Fru Violet kommer ind og stiler hen mod Arnold. Ser mod kontoret hvor Mads kommer til syne med Schwann, der skal følges ud. Da de passerer siger Violet. VIOLET: Goddag hr. Schwann. F 132 Tøjhuset int. Hr. Schwann er rystet, han ser hende ikke, han stirrer lige frem, nikker blot, da Mads venligt bukker farvel. F 133 Fru Violet ser fra den ene til den anden. Lægger derefter en pakke foran Arnold. VIOLET: Her er så dit vasketøj. ARNOLD: Tak skal du ha VIOLET: Ja, du kommer jo ikke selv hjem og henter det... ARNOLD: (undvigende) Århhrrr..

28 VIOLET: Ja om jeg forstår dig, Arnold at du ikke hellere vil komme hjem på dit dejlige værelse, end i det hummer du har fundet du er også allerede blevet tyndere hvem giver dig mad.? ARNOLD: Ikke her mor ikke nu! VIOLET: Det er det tarvelige pigebarn. Arnold drejer om på hælen, går hen mod en ventende kunde. F 134 Fru Violet stirrer magtesløst efter ham. Går ud af butikken. F 135 Åen. Hr. Schwann står og stirrer ud over de grumsede vande. F 136 Fru Violet kommer gående på stien. Ser ham. VIOLET: Hvad er der i vejen, hr. Schwann? Går op på siden af ham. VIOLET: Hvorfor står De her? F 137 Det rykker i Schwann. SCHWANN: Det er jo forbi, alt sammen. VIOLET: Sådan noget må De ikke sige. SCHWANN: Jo. Det var bedre man lå dernede, ligesom alle de andre der er døde. Chefen tømmerhandleren købmand Munk og den store isenkræmmer udryddet af onde kræfter, fru Violet. VIOLET: Det er tiden, der har udryddet dem, hr. Schwann. SCHWANN: Tiden ja også mig. Violet tager fat i hans arm og prøver at hale ham væk. VIOLET: Sådan nogen som os, hr. Schwann vi dør ikke af det, som de andre, der har prøvet at være rige. Vi der aldrig har ejet så meget for os gør det ikke så stor en forskel. SCHWANN: Det kan De sige, fru Violet og De har Arnold. F 138 De er begyndt at gå henad stien. Violet med et tag i Schwanns arm.

29 VIOLET: Arnold er flyttet jeg har også mine sorger. Han vil hellere bo på et hummer for at føjte med det simple pigebarn. Hr. Schwann er pludselig vendt tilbage til livet. SCHWANN: Ja, den lille næsvise tøs henne fra frisøren Gud vare min mund men tror De ikke jeg så hvordan først Arnold og så hun kom ud fra prøveværelset med deres klæder og frisure i uorden men den slags kunne man jo vente i DEN butik havde det været i Damernes Magasin mellem ordentlige mennesker, så kunne den slags ikke passere. F 139 Banken ext. En stribe alvorlige biler deriblandt Jørgens. Fire fem sorte mappemænd kommer ud og fordeler sig i bilerne, dystert. F 140 Banken int. Personalet skutter sig uroligt, ser ud mod de bortdragende. F 141 Varnæs kontor. Varnæs skænker i to glas. Jørgen står og afventer hiverten. De tager hver sit glas Varnæs drikker ud. VARNÆS: (det trængte han til) Åhhh. Jørgen sætter sig. JØRGEN: Sikke et møde hva VARNÆS: Og de gav mig hele skylden en bankdirektør der ikke ved, hvad der foregår i hans by... JØRGEN: Ja. Det er sgu osse din egen skyld du! Du skulle bare have kvalt den opkomling i starten... VARNÆS: Jeg nægtede ham jo støtte første gang da han kom. JØRGEN: Netop havde han lagt sine forretninger her, du så var det aldrig sket. VARNÆS: Dengang var der jo hensynet til Arnesen for eksempel. JØRGEN: Ja! Det hjalp jo fedt.. VARNÆS: Jeg kendte jo heller ikke den mand. JØRGEN: Nej netop! Så meget mere grund var der til at vogte på ham. F 142 Varnæs fylder sit glas igen. Elendig, han er ikke vant til den slags. For at tale om noget andet VARNÆS: Og hvordan går det med dig glider det? JØRGEN: Minna er ikke til at snakke med i øjeblikket hun falder vel til ro.

30 VARNÆS: Er hun på Postgården? JØRGEN: Hva? Nej, hun er hjemme. VARNÆS: Ja, Maude venter jo med middag. JØRGEN: Ja du. Men jeg bliver faktisk nødt til at køre med det samme. Du må bare hilse, ikke.? VARNÆS: Tror du ikke snart, du skulle ta det lidt med ro? JØRGEN: (irriteret) Lad nu mig om det. Fejlen ved dig det er, at du tror sgu alting, det er så enkelt. Jørgen rejser sig, tager hat og frakke på. F 143 Varnæs ser efter ham. Skænker sig et glas til. F 144 Varnæs køkken. Laura står og gør en kylling i stand. Maude kommer ned. MAUDE: Vi bliver altså 6. Min søster kommer til middag. Og min svoger. LAURA: Det har herren fortalt. MAUDE: Jeg tænkte, vi lige kunne snakke om, hvad vi skulle ha. LAURA: Nu?? Det har jeg ordnet. Det skal fruen ikke ta sig af. Det bliver aspargessuppe og kyllinger og savarinkage. MAUDE: Min søster, hun plejede jo altid at.. LAURA: Ja. Det var om morgenen. MAUDE: Det var netop det, jeg tænkte. Hvis De hver morgen kom op i soveværelset, så kunne vi sammen gennemgå indkøbene. LAURA: Fruen skal bare sove så længe fruen kan. MAUDE: Jamen husholdningsregnskaberne..? LAURA: Det har jeg lagt op til bankdirektøren, efter at frøkenen er rejst. MAUDE: Nå! Jamen han har jo så meget... LAURA: Det har vi jo alle sammen. Agnes på vej op med service.

31 AGNES: Hvis fruen lige vil flytte sig lidt! MAUDE: Undskyld! Ja ja... Jeg ville jo bare... LAURA: Hvis jeg må give fruen et godt råd: Så gå ind i stuen. Herude får man bare fedt i håret. MAUDE: Åh! F 145 Varnæs dagligstue. Agnes dækker bord. Maude kommer ind. Man hører, at døren smækker med et brag. Varnæs ind. Tydeligt beruset totalt groggy.. VARNÆS: Godaften. MAUDE: Åh! Nej. Hvor er Jørgen? Varnæs styrer over mod karaflen. VARNÆS: Til helvede med Jørgen. F 146 Maude ser på ham. MAUDE JAMEN, Hans Christian hvad er det dog for et sprog og middagen.? F 147 Varnæs står med et glas i hånden, ikke støjende, knap nok svajende. Ser på hende. VARNÆS: Til helvede med middagen. F 148 Maude ser på glasset i Varnæs hånd. MAUDE: Jamen mødet hvordan gik mødet? VARNÆS: Til helvede med mødet.. MAUDE: Nej.. Jamen sådan skal du da ikke snakke til mig... Han har pludselig svært ved at finde balancen. Tager sig sammen. VARNÆS: Til helvede.. Hvis du vil have mig undskyldt. Forlader stuen mod soveværelserne. F 149 På vej mod soveværelset møder han Elisabeth i entreen. ELISABETH: Godaften. VARNÆS: Mine damer..

32 På vej op, er han ved at snuble på trappen. ELISABETH: Men dog.. Maude og Elisabeth ser på hinanden. Maude forfærdet. Elisabeth medfølende. MAUDE: Det er forfærdeligt Elisabeth han var beruset. ELISABETH: Det har han måske haft behov for.. F 150 Maude vredt mod søsteren. Springer op. MAUDE: Og det siger DU du som kommer sammen med de mennesker jeg forbander den dag, de kom til byen alt alt det er deres skyld. ELISABETH: At hvad? MAUDE: At intet er, som det var. Hvad er dog sket med os, Elisabeth? Hvorfor skal jeg straffes? Jeg synes dog altid, jeg har gjort, hvad man ventede af mig. ELISABETH: Det er måske fejlen. MAUDE: Jeg viste i hvert fald familien det hensyn at gifte mig ordentligt! Hvis jeg havde været.. ELISABETH: Hans Christian er et udmærket menneske. MAUDE: Hvis jeg havde været ligesom du og bare gjort som det passede mig, så... ELISABETH: Hvad så? MAUDE: Ja, hvad tror du? ELISABETH: Havde du så giftet dig med Ernst? MAUDE: Dengang var han jo bare tegnelærer... ELISABETH: Tænk, hvis du var sprunget ud på det dybe dengang. MAUDE: Jamen, det turde jeg ikke. Ser du stadig ham? ELISABETH: Det kan jeg jo ikke undgå, her i Korsbæk. MAUDE: Så... vidste du vel også besked om alt det der med banken.? ELISABETH: Det anede mig. MAUDE: Og du! Du holder med dem, ikke? ELISABETH: Maude!

33 MAUDE: Jeg går i seng. Styrter ud knalder døren efter sig. F 151 Udgår F 152 Køkkenet. Laura hidsig ved gryderne. LAURA: Her laver man mad til seks så kommer overretssagførens frue ikke så kommer han ikke og så går herren i seng og så smider fruen sig... Agnes emsig, her sker der endelig noget. AGNES: Og han har lagt sig i gæsteværelset hvis ikke fordi det var herren så ville jeg sige... LAURA: (skarpt) At hvad!? Agnes griber en anretning til Regitze og Elisabeth. Går mod spisestuen. Vender sig i døren. AGNES:... at han havde en ordentlig fjer på. LAURA: Kan du så vare din mund og passe dit eget som om du var for køn. F 153 Spisestuen. Ved det store dækkede bord sidder Regitze på den ene side, Ulrik på den anden, og Elisabeth for bordenden. Der er rødvin i Elisabeths glas fra en karaffel, der står ved hendes kuvert. Børnene drikker rød saftevand i glas fra en hvid porcelænskande. Deres øjne mødes. Elisabeth ser, at Regitze er usikker og utilpas. Tager sig sammen og løfter sit glas. Skærer tænder som i hilseritualet. ELISABETH. Må jeg hilse på Dem, fru Fernando Møghe og på Dem, oberst Hackel? REGITZE: (også med tandskærersmil) Skål fru konsulinde Holm. ULRIK: Må jeg ikke rætunere? De drikker, løfter igen glassene mod hinanden, skærer tænder. Elisabeth løfter i farten (af bitter erfaring fra tidligere) kanden inden Ulrik og Regitze skåler. De sætter glassene. Ler sammen. Frimureriet mellem dem letter stemningen. F 154 Varnæs kontor. Stein står foran Varnæs, der sidder ved skrivebordet. Overrækker direktøren en række papirer til underskrift. Det banker på døren. Stein vender sig. Varnæs ser mod døren, hvor konsul Holm kommer til syne ved siden af en anden herre. Varnæs rejser sig. VARNÆS: Ja.. KONSUL Holm.? KONSULEN: (Jovial, strør allerede sand på)

34 Ja, undskyld, Hans Christian vi gik lige ind. Stein samler sine sydfrugter og stryger ud. KONSULEN: Det er Bernhard Lund fra hovedbestyrelsen. VARNÆS: (ikke rigtig med) Må jeg spørge hvilken hovedbestyrelse? KONSULEN: Det glemte jeg partiets Fabrikant Lund er kommet fra København. VARNÆS: Javel... Vil d herrer ikke sidde? F 155 Varnæs viser plads KONSULEN: Tak. VARNÆS: Jeg formoder, det drejer sig om et bidrag til valgfonden..? Konsulen tørrer sveden af panden. KONSULEN: Næh gid det var så vel, hva Bernhard næh, vi kommer i anledningen af øh ja det er sgu ikke så nemt hva.. Bankdirektør Varnæs vi er blevet enige Ja, vi er blevet enige om at tale med dig om din bror. VARNÆS: Om Jørgen? KONSULEN: Overretssagføren ja vi satte jo store forventninger til ham da vi i sin tid bad ham om at overtage repræsentationen for partiet her i kredsen. VARNÆS: Ja? KONSULEN: Ja, men nu er han på vej ud i noget, vores vælgere ikke vil have. VARNÆS: Hva hva mener De? KONSULEN: Jo, ser De.. Ja, for at sige det som det er. En konservativ folketingskandidat kan ikke have kludder i sit ægteskab, og Lund her siger at... VARNÆS: At hvad? LUND: Ja, det er trist... KONSULEN: Ja, jeg spytter ud. Det er almindeligt kendt, at det knager på grund af et eller andet fruentimmer. Og Jørgens kone er jo datter af et af partiets gode støtter i Århus. Hvis de nu skal skilles.. VARNÆS: Ja, det er beklageligt, men hvad skal jeg..?

35 KONSULEN: Du er den ældste, Hans Christian du må kunne forklare Jørgen at vi ja, vi kan jo alle ha vort men vi har det sgu i dølgsmål så gammel er han vel blevet.. LUND: Vort parti står jo vagt om familien! VARNÆS: (mat) Ja, jeg skal se hvad jeg kan gøre. F 156 Kroen ext. Hvor Jørgen holder dame. Gittes vogn holder udenfor. Varnæs vogn kører op. F 157 Restauranten. Gitte ved et bord. Ser mod døren. F 158 Varnæs ind. Hen mod hendes bord. F 159 Hun nikker til ham. Har siddet med en sherry. Viser ham plads. VARNÆS: Tak. F 160 Varnæs forlegen, sætter sig nølende, ikke i sofaen overfor, men på kanten af den yderste stol. VARNÆS: Ja, vi har jo mødt hinanden før her. F 161 Gitte morer sig. Læner sig frem. GITTE: Åh ja, det lille familiemøde. VARNÆS: Ja, jeg synes det var mere diskret end i København. GITTE: Jeg er sikker på, De trænger til et glas sherry... Afventer ikke svar, smiler indforstået til tjeneren i det fjerne. GITTE:... et glas sherry til den herre. F 162 Varnæs ser på hende, usikker ved mødet med hendes sikkerhed. VARNÆS: Ja, der kommer jo ikke så mange herude på denne tid af året det var pænt af Dem at køre så langt.. GITTE: (sødt) Sig ikke det jeg kender jo turen... Lægger hånden på hans arm. GITTE:... og jeg er så vanvittig spændt på, hvad det er, vi skal snakke om..

36 F 163 Elisabeths stue. En elev der slet ikke er umusikalsk, spiller færdig. ELISABETH: Det var godt, Trine. Du bliver dygtigere og dygtigere det kan du godt hilse og sige hjemme. Eleven knikser, samler noder sammen. F 164 Elisabeth følger ud. Åbner døren. Da eleven forsvinder nedad trappen kommer dr. Hansen op. ELISABETH: Åh, er det Dem, dr. Hansen? Dr. Hansen mod døren. DR. HANSEN: Jeg ville spørge om De gav en kop jordemorkaffe eller..? Ser efter eleven. ELISABETH: Nej, det var den sidste elev kom bare ind. DR. HANSEN: Tak! ELISABETH: Farvel, Trine. Vi ses på onsdag. F 165 Dr. Hansen følger hende ind i lejligheden. Han har det radikale hoforgan Politiken i jakkelommen. ELISABETH: Hvis De kan vente lidt, kan De endda spise med. Går hen og rydder op omkring klaveret. DR. HANSEN: Det kommer an på, om patienten vil lade mig i fred jeg har en fødsel i gang ovre på sygehuset. ELISABETH: Man har da lov at håbe. F 166 Dr. Hansen sætter sig. DR. HANSEN: Det er Deres egen skyld jeg kommer sådan i tide og utide... ELISABETH: (smilende) Nå? DR. HANSEN: Af alle byens stuer er det her den hyggeligste. Det ringer på døren. ELISABETH: Et øjeblik.

37 Elisabeth forsvinder ud. Dr. Hansen ser efter hende. ELISABETH: Er du også der? Kom indenfor. F 167 Elisabeth ind, fulgt af Kristen. Dr. Hansen ser op Kristen træder ind i stuen i hælene på Elisabeth. Han medbringer en violinkasse. KRISTEN: Er det her, flinke, unge elever kan modtage undervisning i violinspil?... Ha! Siger du også...(vendt mod dr. Hansen) Åh goddag... som De ser må jeg trænge mig ind under alle mulige påskud.. ELISABETH: (smilende, hovedrystende) Vil du have kaffe? KRISTEN: Gerne tak, tak hvis jeg lige må ha lov til at lægge mit kostbare instrument her, så.. så længe. F 168 Kristen lægger kassen på bordet, åbner den, fremdrager en rød rose og en flaske champagne. ELISABETH: (til dr. Hansen) Han er ikke rigtig klog. KRISTEN: Hun sigter til min vedvarende belejring nu har den osse stået på i to år. DR. HANSEN: Jeg har belejret Elisabeth i ti år, aldeles uden held måske skulle jeg gå over til lignende metoder jeg kan slå Dem til hver en tid, unge mand jeg spiller cello. F 169 Elisabeth ser på flasken. ELISABETH: Champagne på en almindelig onsdag. DR. HANSEN: Hr. Andersen Skjern skal måske fejre, at han er blevet bankdirektør..? ELISABETH: (stivner en anelse) Åh ja det er sandt.. Lidt trykket stemning. Telefonen ringer. F 170 Elisabeth har taget telefonen. ELISABETH: Hallo! DR. HANSEN: Det er nok sygehuset. ELISABETH: Ja ja. DR. HANSEN: Så er der ingen fare for at barnet går i sin mor igen.

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik.

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. MANUS - FINAL 1. A SCENE INT. TOM GANG DAG Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. 1. B SCENE INT. KLASSEVÆRELSE DAG. Rikke kommer forvirret ind i klasselokalet. Alle sidder sammen i grupper. Rikke

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Oversvømmet Femte udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham.

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham. Manus: Anne-Marie Olesen Thinghuus Scener fra en episode af Vintervagten. EXT. SOMMERHUSOMRÅDE - DAG Thomas kommer kørende på sin scooter. Der er helt dødt og intet unormalt at rapportere. Han drejer ned

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone /: cherrybombs By Tone Ottilie Frederiksen tone SCENE 1. I EN HAVE. EXT. FORMIDDAG. Eva og ida sidder i en have i bare ben sammen i en havestol og hører musik i et fælles høretelefonssæt. Ida sidder halvt

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne.

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne. ET STED IMELLEM MANUS UDKAST 5 1. INT GANG DAG JOSEFINE (19) går usikkert ned gennem gangen med to biografbilletter i hånden. Hun retter akavet på sin kjole og kæmper for at holde balancen på sine høje

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Læsninger: 1. Mos. 18,20-33 og Luk. 18,1-8 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Det er

Læs mere