.Det handler om langt mere end blot at vinde. perspektiver på foreningsprojektet, tweens og den metaintentionelle forening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ".Det handler om langt mere end blot at vinde. perspektiver på foreningsprojektet, tweens og den metaintentionelle forening"

Transkript

1 .Det handler om langt mere end blot at vinde perspektiver på foreningsprojektet, tweens og den metaintentionelle forening Brøndby 25.januar 2015

2 Der er sket lidt..

3 Den brændende platform handler ikke kun om medlemstal og skoleskolereform.

4 Fire vigtige spørgsmål.. Hvor mange 9-12-årige har en FB-profil? Hvor mange er på Instagram? Er de mere eller mindre idrætsaktive end for fem år siden? Er der flere ensomme? Hvad er forskelle på drenge og pigers idrætsvaner? - Hvad ved vi.. Er de nogle egoistiske zappere? eller er de B4N! Hvad synes vi? Hvad er projektet i foreningslivet udover at lære at slå en bold 25 meter? Hvilke forventninger har forældre i forhold til fritidsaktiviteter? Center for Ungdomstudier (CUR)

5 Hvad er der på menuen? Welcome to my world!... intro til tweenland Når mestring bliver vigtigere end pokaler udøvernes forventninger til foreningen Når trivsel blive vigtigere end pokaler forældrenes forventninger til foreningen Fremtidens foreninger er kendetegnet ved areligiøsistet, nysgerrighed og fleksibel infleksksibilitet Et par udfordringer.

6 De er stadigvæk sammen bare på en anden måde! og de leger stadig med dukker!

7 Man er hyppigere sammen med vennerne men sidder oftere alene! I 2008: Hver fjerde (25 pct. ): Er sammen med venner i det fysiske rum hver dag I 2014: 10 pct. 33 pct. er sammen med deres venner hver dag men i det virtuelle rum! Man er således mere sammen med sine venner men på en anden måde end tidligere!

8 Far, jeg tripple-tasker Den samlede tid der anvendes på medier(spil, chat, TV. lytte til musik m.v.) 7-9 år: 5 timer 8-10 år: 6 timer og 30 minutter år: 8 timer og 30 minutter år: 11 timer (GallupsBørneIndeks 2014) Center for Ungdomstudier (CUR)

9 Hvad laver de egentlig? intro til en ukendt verden

10 Husk at fodre dine høns! Piger 0-1.klasse De yngste pigers spilvaner er centrerede udelukkende om selve spillet og der er ikke væsentlig social interaktion forbundet med den måde disse piger spiller på. Pigerne har avatars, som de vælger at udforme i deres eget billede, og mange populære spil fokuserer på, at man skal yde omsorg for sin avatar. Det er ofte det følelsesmæssige, der er i centrum, og det er også det følelsesmæssige aspekt der prikkes til, når pigerne får reminders fra deres spil De mest udbredte spil hos denne del af målgruppen er MovieStarPlanet, Littlest Pet Shop, GoSupermodel, Hay Day og til dels Minecraft. Center for Ungdomstudier (CUR)

11 4-5.klasse: Far, nu har jeg over 1500 følgere. Pigerne i 9-11-årsalderen spiller stadig, og spillene udgør en vigtig rolle i forhold til det sociale liv. I denne periode begynder pigerne også så småt at få deres første profil på de mere kendte sociale mediebrands. De har typisk deres debut på Instagram, Snapchat, KIG, TUMBLR og.. Det er typisk humoristisk indhold eller det sidste nye om One Direction, der appellerer og trækker dem ind for at prøve Instagram & Snapchat Instagram tiltaler målgruppen, fordi de kommunikerer med billeder og video, i stedet for skriftsprog. Every moment is a Instamoment brug det proaktivt.. Center for Ungdomstudier (CUR)

12 Hvilket level er du på? Drenge 1-2.klasse: De yngste drenge er opslugte af at spille. De spiller udelukkende for spillets skyld, og er meget engagerede i at forbedre deres færdigheder og stige i levels i spillet. De mest udbredte spil er Minecraft, Clash of Clans og beslægtede strategispil. Der er ofte chatfunktioner i disse spil som drengene dog ikke benytter. De kender de sociale medier af navn, men det giver absolut ingen mening for dem at være aktive på disse medier! Center for Ungdomstudier (CUR)

13 Så snakker vi også sammen klasse Drengene er stadig mest optagede af selve spillet, men det er også i denne alder at drengene begynder at kommunikere med hinanden mens de spiller. Indledningsvis handler kommunikationen handler udelukkende om det spil de er i gang med, men i takt med at de bliver ældre begynder de også at tale om andre temaer. Det er ikke vigtigt at få en aktiv profil på de sociale medier for det kræver jo at man har noget på hjertet! Center for Ungdomstudier (CUR)

14 YouTube er klar på en klar førsteplads. YouTube er en stor spiller i de 7-14-åriges hverdag det er hele målgruppens favoritmedie til tidsfordriv som musikvideoer, fiktionsserier og videoklip. Det er her, de især ser sjove klip, falden på halen-humor, fascinerende klip af mennesker med imponerende færdigheder, og især for drengenes vedkommende er det også her, de får tips og tricks til, hvordan de kommer op på højere levels i deres favoritspil der er altså et helt konkret læringsaspekt forbundet med YouTube. Center for Ungdomstudier (CUR)

15 Fritidsaktiviteter top 5 Er sammen med venner i det fysiske rum: 77 pct. Onlinespil: 71 pct. Sammen med venner på nettet: 69 pct. Går til faste fritidsaktiviteter (sport eller andre aktiviteter): 66 pct. Klub/SFO: 53 pct. Tweens går stadig til idræt, klub, musik, dans og spejder!

16 Drenge går til noget, piger går med nogen! Drenges fritidsliv: Faste fritidsaktiviteter og forskellige former for skærmaktiviteter: Online-spil, Playstation, X-box m.v. Pigernes fritidsliv: Selvorganiseret fritidsliv. Samvær og kommunikation er centralt og man går primært til noget med nogen man også snakker med

17 Det vigtigste er at blive bedre! Når mestring IRL bliver en vigtig modvægt til en arena hvor man kan det meste og ofte vinder!

18 Hvad går de til? Mindst en gang i ugen (pct.) Fodbold 40 Svømning 19 Håndbold 16 Gymnastik 14 Ridning 10 Badminton 10 Andre 43 Drenge går til NOGET de kender piger går til noget sammen med NOGEN de kender! Idrætter med laveste aktivitetshyppighed de er mest sårbare i forhold til frafald i teenageårene!

19 Drenge går til fodbold, og piger går til ridning, håndbold og gymnastik - eller gør de? Idræt (pct.) Dreng 3 kl. Dreng 5. kl. Pige 3. kl. Pige 5. kl. Fodbold Svømning Håndbold Gymnastik Ridning Badminton Andet

20 Et par highlights Fodbold er den største organiserede fritidsarena for drenge hvilket hænger sammen med at de går til noget Pigernes idrætspalet er mere broget, hvilket hænger sammen at de går til noget med nogen! - Flere dyrker foreningsidræt fra 3 til 5. klasse fra 61pct i 3. kl. til 65 pct. af eleverne i 5. kl., der er idrætsaktive hver dag eller flere gange om ugen! Børneidræt er det samme som med foreningsidræt

21 Hvad er vigtigt top 5 At have det sjovt (90 pct.) At have det godt sammen med de andre (84 pct.) At blive bedre til min sport (83 pct.) At være sammen med mine venner (74 pct.) At jeg har det godt med træneren/de voksne (69 pct.)

22 Børn og forældre er enige om det meste! De 9-12-årige 1. At have det sjovt (90 pct.) 2. At have det godt sammen med de andre (84 pct.) 3. At blive bedre til min sport (83 pct.) 4. At være sammen med mine venner (74 pct.) 5. At jeg har det godt med træneren/de voksne (69 pct.) Hvad forældre tror, deres børn oplever, er vigtigt At have det sjovt (96 pct.) At have det godt sammen med sine venner (94 pct.) At være sammen med sine venner (88 pct.) At opleve et godt fællesskab (88 pct.) At han/hun har det godt med træneren/de voksne (75 pct.)

23 Det SKAL være sjovt! Jeg går mest til fodbold, fordi det er sjovt. Og jeg har fået helt vildt mange venner. Når man kender dem, man spiller med, og når man lærer dem bedre at kende, så er det også hyggeligt at gå til fodbold. Det er også sjovt at mærke suset i maven, når man scorer!... (Thomas 4. klasse)

24 Det sociale skal fungere! Hvordan har I det sammen på holdet? (1)Helt fint. Vi spiller rigtig fint sammen. Hvis man brænder en chance, så er der en positiv snak. Det er rigtig godt venskabeligt. (2)Det betyder meget, for ellers vil den, der brænder en chance, blive ked af det. Jeg har prøvet på et andet hold, hvor de andre blev rigtig sure. Træneren sagde ikke så meget. Han sagde bare, at vi ikke skulle skændes - det hjalp ikke. (Thomas og Magnus, 4. klasse).

25 Jeg vil gerne blive bedre! Det vigtigste er ikke at vinde!!! Tweens går til idræt for at blive bedre! Det betyder også, at de gerne vil træne meget og har forventninger om, at trænerne er dygtige!

26 Man går til træning for at blive bedre ikke for at få nye venner! Er der nogen fra træning, du er blevet venner med? - Altså, det er ikke nogen, jeg er sammen med efter træning. Men vi følges tit efter træning. Hvorfor ikke? - Vi har det sådan, at vi går til sport sammen, og det er her vi hygger os. Kunne du godt tænke dig det var anderledes? - Altså, det er fint nok, men det kunne nu også være hyggeligt, hvis man nogle gange kunne tage hjem til hinanden efter skole og lære hinanden bedre at kende. (Alberte, 4. klasse)

27 Primær- og aktivitetsvenner Venner i idræt: Deler en fælles interesse med, men derfor behøver man jo ikke ses uden for selve den aktivitet, man er sammen om. Usikkerhed og pinlighedsfaktoren spiller en stor rolle som 9-12-årig. Unaturligt selv at opsøge nye venskaber, som også rækker uden for aktiviteten. Man kunne jo blive afvist!

28 De skal behandle én ordentligt! Hvad skal en træner kunne for at være god? (1)Han skal vide noget om fodbold og kunne fortælle om det. (2)Han skal også kunne fortælle, hvad man skal gøre næste gang i stedet for bare at tie stille hele tiden. (3)Han skal også kunne styre sit temperament. Han skal også vide, at børn ikke er så gode som dem på landsholdet. (4) Og så skal han sørge for at der ikke er nogen, der disser hinanden for meget! (Fodboldspillere, 4-5. klasse)

29 Han skal rette på en positiv måde! Er der andet, træneren skal kunne end være dygtig? Hvis man lægger en bold lidt forkert, så skal han rette det på en god og positiv måde. Han skal ikke være ophidset og utålmodigt. Min træner snakker meget roligt. Man bliver ikke nervøs, man bliver ikke bange for at lave fejl (Kamilla, 5. klasse).

30 Trænerne er den vigtigste enkeltfaktor i forhold til at skabe idrætsmiljøer! Træneren vigtigst i forhold til at etablere et godt idrætsmiljø og de kvaliteter, de byder ind med, er specielt knyttet til faglighed, at de skaber en tryg ramme og er gode til at kommunikere på en respektfuld måde!

31 På trods af alle psykopaterne på Forældre har fokus på: Trivsel Motion sidelinjen...det er godt at få en sund interesse. I stedet for at spille computer og kede sig, er tennis en sund interesse. Jeg synes ikke, at de skal bruge deres barndom på at kigge på en skærm. Det kan de gøre, når de bliver voksne. Så det sunde er at få rørt sig, møde andre mennesker osv. (Far til pige i 4. kl, spiller tennis))

32 Det gode idrætsmiljø set fra forældrenes perspektiv Det store flertal af forældrene 88 pct. angiver at en formuleret trivselspolitik er den vigtigste enkeltfaktor i forhold til etablering af et godt klubmiljø 87 pct. angiver, at det er vigtigt, at man som ny forældre f.eks. gennem en folder eller et menupunkt på hjemmesiden bliver ordentlig introduceret til hverdagen i en forening info om kontingenter, kørsel til kamp osv. 69 pct. angiver, at det er vigtigt, at man som forældre bliver introduceret til de målsætninger, der gør sig gældende på den årgang/hold, hvor deres barn er aktiv.

33 Og hvad er så vigtig forud for at man går i gang med at dyrke idræt når man er 12 år gammel? Pct. At der er nogen på mit niveau 58,9 At det er sammen med nogen, jeg kender 37,4 Og denne gruppe af sene startere vil gerne spille synkron-bowling, pælesidning, skiudspring og softball!

34 Det handler sjældent om softball! Perspektiver på idræt og frafald i 3-5.klasse

35 Det kan godt være at du stadigvæk synes jeg ligner Lotte Friis, men - Jeg stoppede også til svømning, da jeg havde lært det, mine forældre krævede, at jeg kunne. Jeg syntes ikke, det var en sjov sport, og vandet var koldt. (Julius, 4. klasse, spiller fodbold)

36 Dem der begynder sidst stopper først! - De bliver aldrig gode nok.de er allerede 1000 timer bagud.! (1): Når man som jeres børn har spillet i 5-7 år, så er det meget svært at komme ind og være år og være ny. Hun har været ved at stoppe pga. det (2): Problemet er også, at der mangler sådan et begynder-hold, så du bliver jo bare kastet ind i det for fuld drøn! Det kan være hårdt og måske også lidt et chok. (Forældre til U14-spillere) - Ofte forstår deres forældre hverken projektet eller foreningen! - Halvdelen af de forældre der sender deres børn til U10-12 fodbold angiver at de ikke føler sig fortrolige med foreningskulturen.

37 Der var nogle på holdet der dissede os andre! Én ud af fire angiver at opleve mistrivsel i forbindelse med deltage i organiseret idræt 14 pct. angiver at de er stoppet som følge af mistrivsel

38 Hvis kvaliteten ikke er god. At man ikke oplever at trænerne/de voksne behandler en med respekt. At træningsfrekvensen er for lav! At man ikke oplever at kvaliteten er god! At man ikke er god nok i overgangen fra børne- til ungdomsidræt

39 Den gode forening.. Et par kendetegn

40 De kan udfolde idrætsprojektet. At på trods af alle interviews med Niklas Bendtner bliver man klogere af, at spille fodbold! At foreningen er et potentielt alternativt læringsrum for alle de demotiverede!

41 De ved også.. At foreningen i udgangspunkt er et intergenerationelt rum muligheder for at møde god anderledeshed og gode sekundære voksne. At idræt også handler om robusthed, sociale kompetencer og livsmestring!

42 De ved godt at det er vigtigt at kommunikere til mødre Et godt samarbejde med mødre er effektivt værn mod frafald til og med 7. klasse men det kræver at de forstår projektet og det med neuroplasticitet, robusthed og livsmestring vil de rigtig gerne høre mere om. Hvis man lykkes med at overbevise mødrene er man kommet rigtig langt i forhold til kommunikation! Husk at lytte til at alle deres dumme og irriterende spørgsmål!

43 De er ikke religiøse! De baserer deres ageren på viden og derfor ved de også godt at det vigtigste når børn og unge går til idræt er at det er sjovt, at de trives socialt og at de lærer noget! De ved godt at dem der ikke er de bedste stadigvæk har lyst til at blive bedre! De ved godt at de idrætter der har de den laveste træningsfrekvens er de mest sårbare i forhold til frafald og derfor søger de før det bliver kritisk! strategisk samarbejde med andre aktører

44 De tør stille de rigtige spørgsmål De stiller nemlig ikke kun spørgsmålet hvad, hvem og hvornår? men har mod til at stille det mere grundlæggende hvorfor og når de har besvaret dette ofte ret vanskelige spørgsmål går de i gang med resten

45 De er nysgerrige. De ved godt at de ikke er eksperter på særligt meget og derfor er det en del af deres DNA at de spørger! Voksende foreninger er foreninger der ser behov og møder dem!

46 De stiller gode spørgsmål... Hvad synes du er det sjoveste ved at gå til SB? Hvad synes du er det mindst sjove ved at gå til SB...? Hvad kunne gøre det endnu sjovere at gå til SB? Hvad kunne gøre at du holdt op med at gå til SB? Hvad kunne du godt tænke dig at blive bedre til?

47 Uanset om man er 12, 42 eller 102 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd og vimpler. Det også om at blive: At blive set At være fit! At få et break i en presset hverdag. At blive accepteret og taget seriøst Anerkendelse At jeg møder såkaldte betydende andre, der gennem deres spørgsmål og input giver mig noget, jeg kan tage med videre på rejsen og en masse andre ting, der i udgangspunkt ikke har så meget med at gøre med bat og bolde!

48 Et par generelle udfordringer hvis man gerne vil have 2020 medlemmer i 2020! At I får styr på projektet før I udvikler på produktet! At i har fokus på kontinuerlig progression med afsæt i en rød tråd! Dem, som trods problemer, opnår gode resultater, hvad gør de og hvad kan vi lære af dem? kig efter positive afvigelser At I bliver bedre til at lære af de udøvere/brugere der forlader jer! At I ikke er for religiøse.!

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Hvad er der på menuen? Jeg vil blive bedre - hvad er vigtigt for børn når de

Læs mere

Tweens mellem spil og sociale medier

Tweens mellem spil og sociale medier Tweens mellem spil og sociale medier Af: Tina Skov Gretlund og Lene Heiselberg, DR Medieforskning Blandt de 7-12-årige børn er der store forskelle på interesser, præferencer samt på mediernes funktion.

Læs mere

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Forord Håndbolden er i krise og måske særligt i Københavnsområdet, hvor håndbolden er i skarp konkurrence

Læs mere

Bliv klogere på de unge

Bliv klogere på de unge Bliv klogere på de unge og bliv en endnu bedre træner En håndbog til dig der træner 13-18-årige i foreningsidrætten Forord Når kampen eller konkurrencen er i gang, er der ingen tvivl om, hvad der er det

Læs mere

Unges perspektiver på fritidsliv, kultur og sundhed i Holstebro Kommune

Unges perspektiver på fritidsliv, kultur og sundhed i Holstebro Kommune Unges perspektiver på fritidsliv, kultur og sundhed i Holstebro Kommune Kirsten Grube Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR) Maj 2011 1 Unges perspektiver på fritidsliv, kultur og sundhed

Læs mere

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening'

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Når børn og unge fravælger svømning Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Forord Det går godt for dansk svømning både når det gælder resultater i bassinet, og når man ser på

Læs mere

Anne Kofod og Jens Christian Nielsen. Unge, kompetenceudvikling og foreningsliv

Anne Kofod og Jens Christian Nielsen. Unge, kompetenceudvikling og foreningsliv Anne Kofod og Jens Christian Nielsen Unge, kompetenceudvikling og foreningsliv Center for Ungdomsforskning 2006 Unge, kompetenceudvikling og foreningsliv Center for Ungdomsforskning 2006 FORORD Hermed

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

Hvem er de unge og hvordan fastholder vi dem i foreningen?

Hvem er de unge og hvordan fastholder vi dem i foreningen? Hvem er de unge og hvordan fastholder vi dem i foreningen? Stille mus Indadrettet/usikker Har ikke mange venner Ser mere tv Bruger mere tid på at læse bøger og blade Hjælper til derhjemme Bruger internettet

Læs mere

ULN-træf i vejle 21. - 22. November 2009.

ULN-træf i vejle 21. - 22. November 2009. ULN-træf i vejle 21. - 22. November 2009. Lørdag 21 nov. 13.30-14.30 Hvorfor har påfuglehannen 155 fjer, som er 90 cm lang? Den har den store flotte pagt for at score damer, foruden det har den et stort

Læs mere

- en undersøgelse af hvorfor unge holder op med at dyrke idræt og hvad der kan få dem til at fortsætte. af Henning Hansen. November, 1998 DBU-Træner

- en undersøgelse af hvorfor unge holder op med at dyrke idræt og hvad der kan få dem til at fortsætte. af Henning Hansen. November, 1998 DBU-Træner - en undersøgelse af hvorfor unge holder op med at dyrke idræt og hvad der kan få dem til at fortsætte af Henning Hansen November, 1998 DBU-Træner Indholdsfortegnelse Beskrivelse af projektet...3 Projektets

Læs mere

Teenagere og alkohol November 2003

Teenagere og alkohol November 2003 Teenagere og alkohol November 2003 1. FORORD... 3 2. RESUME... 4 3. TEENAGEKULTUR OG ALKOHOL... 5 AT SKABE SIN EGEN HISTORIE - IDENTITET...5 VENNER OG FORÆLDRE...5 MEDIERNES ROLLE...5 USIKKERHED...5 RAPPORTENS

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Ungdomshøringer i Aalborg Stift. Kirsten Grube Suzette Munksgaard. Center for Ungdomsstudier

Ungdomshøringer i Aalborg Stift. Kirsten Grube Suzette Munksgaard. Center for Ungdomsstudier Hvis jeg skulle bruge en præst, skulle han være mere som et menneske end en præst med en titel - at bygge bro mellem kirkens budskab og unges virkelighed Ungdomshøringer i Aalborg Stift. Kirsten Grube

Læs mere

EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN

EVALUERING AF NYE KLASSEDANNELSER I UDSKOLINGEN Til Skovgårdsskolen Skovgårdsvej 56 2920 Charlottenlund Dokumenttype Evalueringsnotat Dato juli 2012 EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN 0-1 Dato 08.06.2012 Udarbejdet af Tobias Dam Hede,

Læs mere

LEG, LÆRING OG LEKTIER

LEG, LÆRING OG LEKTIER LEG, LÆRING OG LEKTIER INDHOLD Forord 3 En lektiecafé er mere end 2+2 4 Til fodbold i Herning 6 Foreningsliv på nydansk Københavns Internationale Forening 10 På biblioteket i Vollsmose 14 IT som motivation

Læs mere

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt Idræt med børn - for børnenes skyld 10 bud på bedre børneidræt Vi vil være bedre; og vi har lagt en plan Idræt er danske børns vigtigste fritidsaktivitet. Ni ud af ti danske børn under 12 år er medlem

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

ungdomsliv Det normale Anne Kofod & Jens Christian Nielsen Hverdagsliv, fællesskab, trivsel og fremtid

ungdomsliv Det normale Anne Kofod & Jens Christian Nielsen Hverdagsliv, fællesskab, trivsel og fremtid Anne Kofod & Jens Christian Nielsen Det normale ungdomsliv Hverdagsliv, fællesskab, trivsel og fremtid Center for Ungdomsforskning // Learning Lab Denmark // Danmarks Pædagogiske Universitet Det er jo

Læs mere

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha Samlet bilag Logbog observationer Matematik v/britt Dato og tidspunkt: d. 7/10 2013, kl. 12:00-12:45 Observationer af Mathias Siger ikke så meget. Sidder stille og arbejder med sin siddemand. Skriver ned,

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS Erfaringsopsamling Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010 Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resume... 4 Beskrivelse af børnegruppeforløbet... 6 Erfaringsopsamlingens

Læs mere

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål!

Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Uanset om man er 14, 44 eller 69 handler foreningsliv om langt mere end tøndebånd, tennisbolde og mål! Velkommen til den skriftlige beretning fra VUIF, en opsamling på året der er gået og et begyndende

Læs mere

Unges motivation for politisk deltagelse

Unges motivation for politisk deltagelse Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement Niels-Henrik M. Hansen & Niels Ulrik Sørensen 2014 Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Bred spillet ud. - en håndbog om samarbejde mellem SFO-pædagoger og foreningsfrivillige

Bred spillet ud. - en håndbog om samarbejde mellem SFO-pædagoger og foreningsfrivillige INTRO... 1 OM BRED SPILLET UD... 3 UDSATTE OG FORENINGSUVANTE BØRN... 5 PÆDAGOGISK IDRÆT... 8 Pædagogiske bagdøre... 9 Legitim perifer deltagelse... 10 Fælles afsæt... 10 SAMARBEJDE MELLEM SFO OG FORENINGER...

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

RESULTATRAPPORT NR. FELDING FORENINGS SFO

RESULTATRAPPORT NR. FELDING FORENINGS SFO RESULTATRAPPORT NR. FELDING FORENINGS SFO Indholdsfortegnelse Table of contents 27 Resultater HVILKE MULIGHEDER FOR EN STYRKET TRIVSEL OG INKLUSION AF BØRNENE SER PÆDAGOGERNE I EN FORENINGS SFO? 28 Hvorfor

Læs mere