Oplæg Læringsfestival 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplæg Læringsfestival 2016"

Transkript

1 Oplæg Læringsfestival 2016 Projektleder Stefan Ting Graf, UC Lillebælt Projektkonsulent Rikke Schnedler Teglskov Kristensen, UC Lillebælt København, 16. marts 2016 auuc.demonstrationsskoler.dk

2 Resultater og produkter 1. Udviklingsdesign og udvalgte resultater (Stefan) 2. Professionelt teamsamarbejde og PLC (Rikke) 3. Differentiering og Elevbaro.dk (Stefan) 4. Differentiering og læse-/skriveteknologi (Rikke)

3 Overblik Formål at udvikle og afprøve et generaliserbart design for digitale læringsmiljøer at dokumentere effekt i forhold til øget inklusion og undervisningsdifferentiering i undervisning, hvor eleverne er undersøgende og tiltagende selvstændige (21. århundredes kompetencer) Produkt Et flerstrenget og trinvist udviklingsdesign mhp. helskoleudvikling materialer og værktøjer skolebaseret kompetenceudvikling gennem konsulenter Tværgående og projektspecifik forskningsindsats Kvantitativ og kvalitative metoder (mixed methods)

4 auuc.demonstrationsskoler.dk/uvd

5 Interventionens mål og indhold et flerstrenget og trinvist udviklingsdesign It-støttet projektdidaktik og differentiering 4 projektkompetencer Projektstilladserende forløb Loops (processtruktur) Differentieringsbegreb Forløbseksempler Teknologi som gør eleverne mere selvstændig LST for alle i alle fag It som støtter projektkompetencer Fælles planlægnings- og evalueringsprofessionalisme Skriftlig digital planlægning og evaluering (proces og skabeloner) Fælles sprog Systematisk forløbsudvikling Skolens eksempelbank Helskoleindsats 4-teamstruktur (team, vejleder, udviklingsgruppen, ledelse) Ledelsesmodel Fællesgjort udviklingsstrategi Systematisk videndeling Skoleintern opskalering

6 IDDL Differentiering I større tiltro til at it bidrager til undervisningsdifferentiering i forhold til andre projekter Lærersurvey: Jeg er enig i, at it Paneldata lærere: ændring fra base- til endline. x = gennemsnitlig ændring af skalatrin (1-6)

7 Differentiering II - faktoranalyse - gennemsnitlig ændring fra base- til endline Udsagn traditionel differentiering Udsagn feedback-differentiering inddele eleverne i forskellige hold? -0,30 opstille forskellige læringsmål og variere -0,09 opgavernes sværhedsgrad? anskueliggøre indholdet på forskellige måder 0,02 (fx tekst, billede, diagram, film, symboler, kropsliggørelse)? give udvalgte elever supplerende opgaver? -0,17 give specifik feedback til den enkelte eller mindre -0,16 grupper? lade eleverne selv styre deres arbejdsproces 0,12 få eleverne til at give hinanden respons eller støtte hinanden? -0,06 kompensere for udvalgte elevers faglige mangler? 0,07 lade eleverne arbejde med forskellige problemstillinger og aktiviteter inden for det samme forløb? støtte og strukturere nogle elevers arbejdsproces mere end andres? -0,19-0,10 Gennemsnit baseline

8 Differentiering III Kvantitativ analyse traditionel undervisning ingen tegn på differentiering i opgavestillinger (n=200) Kvalitative casestudier Tegn på proaktiv differentiering Ad hoc differentiering individualiserende (elevdifferentierende) færdighedsbetonet/træning differentiering i tid differentiering i omfang Proaktiv undervisningsdifferentiering i rammen af et fælles tema stilladsere det undersøgende arbejde og de faglige udfordringer stilladsere grader af selvstændighed i processer differentierede produktkrav

9 Projektorienteret undervisning I lærernes projektdidaktiske it-kompetencer øget Anvende diskussionsfora Samarbejde med andre om deling Håndtere programmer til at styre processer Anvende læringsapps og at tage ny programmer i brug I hvilken grad er du i stand til Paneldata lærere, indsats- ift. kontrolgruppe Ændring fra base- til endline i skalatrin (1-6), N=243.

10 Projektorienteret undervisning II lærernes målbevidsthed for elevernes projektdidaktiske itkompetencer øget Paneldata lærere, indsats- ift. kontrolgruppe Ændring fra base- til endline i skalatrin (1-6), N=243.

11 Projektorienteret undervisning III Rammer for større medbestemmelse og selvstændighed Paneldata indsats- og kontrollærere, N= 234, ændring fra base- til endline, gennemsnitlig ændring af skalatrin (1-6)

12 Paneldata lærere, indsats- ift. kontrolgruppe, Ændring fra base- til endline i skalatrin (1-6), N=243. Projektorienteret undervisning IV Lærerrapporteret elevpraksis er mere projektorienteret Undersøgelse s-kompetence Udfordringskompetence Proceskompetence Produktkompetence

13 Projektorienteret undervisning V Flere virkelighedsnære opgaver Paneldata indsats- og kontrollærere, N= 234 Ændring fra base- til endline i skalatrin (1-6)

14 Projektorienteret undervisning VI På tværs af AUUC-konsortiets skoler Elevernes 21. århundredes kompetencer udvikles, når undervisningen er kendetegnet ved at være elevcentreret, og eleverne er undersøgende og samarbejdende om problemstillinger og få lov til at strukturere deres proces IDDL Den projektorienterede indsats på elevernes projektkompetencer i IDDL har i særlig grad bidraget til at eleverne udvikler kompetencer, som er relevant i det 21. århundrede Indsats Udfordringskompetence Undersøgelseskompetence Proceskompetence Produktkompetence Kompetencetest scenariekompetence samarbejdskompetence informationskompetence produktivkompetence

15 Anbefalinger Vi har et beskrevet og dokumenteret, generaliserbart design for udvikling af it-støttet differentiering i projektorienteret undervisning på hele skoler. For kommuner og skoler at gentage eller opskalere IDDL-interventionen med passende justeringer og i et langsigtet udviklingsperspektiv. Demonstrationsskolerne kan med held fungere som facilitatorer For vejledere proaktivt at etablere processer og strukturer for fælles undervisningsudvikling med it koordinere skolens vejlednings- og udviklingsstrategi (PLC) For lærere i team at samarbejde om udvikling projektorienterede forløb med it i team at opbygge en eksempelbank med kvalificerede forløb

16 DIDAKTISK TEAMSAMARBEJDE Hvad er teamsamarbejdets primære fokus?

17 REFLEKSIONSMODELLER I IDDL

18 DEN DIDAKTISKE MODEL Modellen er en analytisk ramme, man kan bruge til at stille skarpt på sit didaktiske arbejde. Modellen kan bruges i planlægning til at udfolde hvilke muligheder, der didaktisk er for at differentiere i forhold til et givet undervisningsforløb.

19 LEDELSESMODELLEN Modellen er et refleksionsredskab til at støtte synliggørelse og bevidstgørelse af skolens løbende arbejde med målsætninger. Identifikation af styrker/svagheder i forhold til: - materialitetsledelse (de fysiske og virtuelle rammer) - pædagogisk ledelse (sammenhæng mellem undervisning og læring) - relationsledelse (samarbejdsrelationer) - organisatorisk læringsledelse (forpligtende og systematisk vidensgenerering via evalueringer og fx kompetenceudvikling) Modellen er elastisk og skal være en støtte til drøftelser og dermed skal det, der er væsentligt fylde mest.

20 PROJEKTKOMPETENCER Modellen er et refleksionsredskab til at støtte planlægning af projektorienterede undervisningsforløb. Elevernes projektkompetencer skal stilladseres forskelligt, og det kan være noget af en mundfuld at skulle strukturere. Ved at stille skarpt på delprojekt-kompetencer i såkaldte projektstilladserende forløb, kan eleverne fordybe sig i dele i perioder.

21 Loops i projektorienteret undervisning Modellen er et refleksionsredskab til at støtte planlægning af projektorienterede undervisningsforløb med faglige loops og evalueringsloops.

22 KONSULENT-TEAM- LÆRINGSCENTER Sparring med det enkelte team/den enkelte lærer omkring undervisningsforløb og planlægning. Sparring i det enkelte team omkring undervisningsforløb, planlægning, gennemførelse og erfaringer. Undervisnings -forløb Læringscenteret som resurse i forhold til at bruge teknologier og sparring.

23 FÆLLES SPROG

24 LÆRINGSCENTERET TAGER OVER Læringscentret overtager styringen og dialogerne med de forskellige lærere og teams. Læringscentret tager styringen på skolens egne udviklingsmål og bistår processer for det, skolerne ønsker at udvikle og fokusere på fremadrettet.

25 Elevbaro.dk en form for learning analytics og giv eleverne en stemme Tildel til elever 4 visninger med søgemuligheder Jeg ved hvad jeg skal Jeg får den hjælp jeg får brug for Jeg følger mig tilpas udfordret Jeg har det godt i klassen Jeg gør mit bedste

26 Elevbaro.dk i undervisningen En god introduktion med elever Forståelse af de fem udsagn Hyppighed Hver gang (lektion, dag) i et forløb på 1 til flere uger Tidspunkt Før, under eller efter undervisningen? Anvendelse Klasseundervisning, men især i projektorienteret undervisning Læreren skal have et formål at identificere nye differentieringsmuligheder at arbejde med elevernes metakognition at udvikle undervisning sammen med eleverne

27 Datainformerede handlinger Differentieringsdidaktiske valg (proaktiv og proces) Ændre gruppesammensætninger Tilbyde eller ændre stilladser/støtte for eleverne (tid/proces; faglig/udfordring; organisering/gruppesammensætning; Indkalde til et ad hoc loop Vejledning af enkelte eller grupper Didaktiske valg Metarefleksioner om undervisning og/eller læring Integration i den generelle evalueringstilgang Pædagogiske valg Som anledning til samtaler med enkelte elever eller grupper Andre valg Drøftelser i lærerteam (differentiering på teamniveau) Som anledning til skole/hjemsamtaler

28 Anbefalinger

29 LÆSE-SKRIVE TEKNOLOGI I ALLE FAG Hvad gør det ved undervisningen, at en teknologi introducere for alle og er til rådighed for alle? Er det alle fags ansvar? Hvad gør det ved lærerne? Hvad gør det ved eleverne?

30 ET PAR EKSEMPLER Fagtekster i natur og teknologi 6. årgang Skrive enkle ræsonnementer i matematik 5. årgang Forskellige teknologier Læsning af eventyr i Dansk. Produktion af egne tekster/eventyr Læsning af tekstopgaver i matematik Skrive egne tekstopgaver/ regnehistorier Lærerdiskussion af forståelsen af LST. Udvidelse af den generelle opfattelse.

31 FORSIGTIGE BUD Det giver læreren flere veje i undervisningen. Eleverne kan vælge til eller fra. Det bremser ikke nogen. Ingen stigmatiseres. Større selvstændighed. Fagene har et fælles ansvar for brug af teknologi. LST blot en teknologi blandt flere. Et didaktisk sprog om teknologi Jeg så nogle muligheder og veje at gå, jeg ikke havde overvejet før. Mine elever bruger det, hvor det giver mening for dem. Nogle gange vælger de det fra. Andre gange vælger de det til. Jeg troede ikke det kunne bruges i matematik. Men jeg kan godt se nogle potentialer. LST handler ikke kun om læsning, men også om skrivning.

Resumé af demonstrationsskoleforsøg om it-baseret læring. Titel på projekt: Inklusion og differentiering i digitale læringsmiljøer

Resumé af demonstrationsskoleforsøg om it-baseret læring. Titel på projekt: Inklusion og differentiering i digitale læringsmiljøer Resumé af demonstrationsskoleforsøg om it-baseret læring Titel på projekt: Inklusion og differentiering i digitale læringsmiljøer Projektleder/projektledere: Stefan Ting Graf, ph.d., lektor ved UC Lillebælt

Læs mere

Interventionsbaseret undervisningsudvikling

Interventionsbaseret undervisningsudvikling Interventionsbaseret undervisningsudvikling en case fra demonstrationsskoleprojektet om undervisningsdifferentiering Læremiddel.dk s konference Underviseren som didaktisk designer med digitale teknologier

Læs mere

Vejledninger til det organisatoriske arbejde i teams. Fælles vejledning for det organisatoriske arbejde III

Vejledninger til det organisatoriske arbejde i teams. Fælles vejledning for det organisatoriske arbejde III Vejledninger til det organisatoriske arbejde i teams Denne vejledning består af følgende delvejledninger, som du kan tilgå via nedenstående bookmarks: Fælles vejledning De pædagogiske team Vejlederteamet

Læs mere

Der er kun brugt data for de lærere, som har besvaret både baseline og endline, dvs. data har panelstruktur.

Der er kun brugt data for de lærere, som har besvaret både baseline og endline, dvs. data har panelstruktur. Generel information Følgende er deskriptiv statistik over de spørgeskemaer, som er blevet sendt til lærerne. Der er kun brugt data for de lærere, som har besvaret både baseline og endline, dvs. data har

Læs mere

Der er kun brugt data for de lærere, som har besvaret både baseline og endline, dvs. data har panelstruktur.

Der er kun brugt data for de lærere, som har besvaret både baseline og endline, dvs. data har panelstruktur. Generel information Følgende er deskriptiv statistik over de spørgeskemaer, som er blevet sendt til lærerne. Der er kun brugt data for de lærere, som har besvaret både baseline og endline, dvs. data har

Læs mere

Resultater fra demonstrationsskoleforsøg

Resultater fra demonstrationsskoleforsøg Resultater fra demonstrationsskoleforsøg - Ved Birgitte Holm Sørensen, Aalborg Universitet og Thomas Illum Hansen, UC Lillebælt Indsatsen skal bidrage til at skabe en fagligt stærkere folkeskole, hvor

Læs mere

INKLUSION GENNEM IT. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense

INKLUSION GENNEM IT. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense INKLUSION GENNEM IT Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense OM MIG... Iben Brink Haahr Lærerudd i 1997 Dansk- og klasselærer i 1a Læsevejleder Læse- skriveudvikling IT i faget Supplerende undervisning

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

Resumé af demonstrationsskoleforsøg om it-baseret læring

Resumé af demonstrationsskoleforsøg om it-baseret læring Resumé af demonstrationsskoleforsøg om it-baseret læring Titel på projekt: IT-fagdidaktik og lærerkompetencer i et organisatorisk perspektiv Projektleder/projektledere: Marianne Georgsen, ph.d., centerleder

Læs mere

RAMMER FOR FRIE GRUNDSKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK

RAMMER FOR FRIE GRUNDSKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK RAMMER FOR FRIE GRUNDSKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK RAMMER FOR FRIE GRUND- SKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK Projektet Digital projektdidaktik er et omfattende udviklings- og forskningsprojekt

Læs mere

Guide til netværk i fagene med faglige vejledere

Guide til netværk i fagene med faglige vejledere Guide til netværk i fagene med faglige vejledere I denne guide sættes fokus på, hvordan skolens faglige vejledere kan medvirke til at arbejde med implementering af forenklede Fælles Mål, bidrage til den

Læs mere

Måling af læringsmål. Hvad har vi målt? Værdsætter vi det, vi har målt? Måler vi det, vi værdsætter? Hvordan sætter vi nye mål for læringsmåling?

Måling af læringsmål. Hvad har vi målt? Værdsætter vi det, vi har målt? Måler vi det, vi værdsætter? Hvordan sætter vi nye mål for læringsmåling? Måling af læringsmål Hvad har vi målt? Værdsætter vi det, vi har målt? Måler vi det, vi værdsætter? Hvordan sætter vi nye mål for læringsmåling? V. Thomas Illum Hansen, Læremiddel.dk & Center for anvendt

Læs mere

Undervisningsdifferentiering

Undervisningsdifferentiering Undervisningsdifferentiering Forskellige pædagogiske og didaktiske positioner En analysemodel Niels Grønbæk Nielsen Oplæg Odense Kommune d, 20. januar 2010 Pædagogikkens historie 1 Frem mod enhedsskolen

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

It i folkeskolen. Kristian Kallesen & Lone Ring UNI C Styrelsen for it og læring/undervisningsministeriet. 22. januar 2014

It i folkeskolen. Kristian Kallesen & Lone Ring UNI C Styrelsen for it og læring/undervisningsministeriet. 22. januar 2014 It i folkeskolen Kristian Kallesen & Lone Ring UNI C Styrelsen for it og læring/undervisningsministeriet 22. januar 2014 Dagsorden Øget anvendelse af it i folkeskolen Forventninger til it Regeringens og

Læs mere

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Læs mere

Projektdesign for udvikling af det sociale miljø på ungdomsuddannelserne

Projektdesign for udvikling af det sociale miljø på ungdomsuddannelserne Projektdesign for udvikling af det sociale miljø på ungdomsuddannelserne Projektdesignet tager udgangspunkt i pilotfasens slutrapport af 21/5-2012 og anbefalingerne heri. Områdets afgrænsning Vi fastholder

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov De lærer os en masse om fag; vi skal da lære at lære Kursus for ledelser, undervisere og forældre i grundskolen Effektiv Læring I skolen lærer eleverne

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

Ledelsespraksis i en tosprogskontekst - arbejde med elevernes progression

Ledelsespraksis i en tosprogskontekst - arbejde med elevernes progression Ledelsespraksis i en tosprogskontekst - arbejde med elevernes progression Langmarkskolen Horsens Mangfoldig elevgruppe - ca. 455 børn 25 forskellig nationaliteter Største grupper af børn kommer fra Bosnien,

Læs mere

- i forbindelse med din skoles deltagelse i demonstrationsskoleprojektet

- i forbindelse med din skoles deltagelse i demonstrationsskoleprojektet Spørgeskemaundersøgelse - II del - i forbindelse med din skoles deltagelse i demonstrationsskoleprojektet Anden del sætter fokus på: Din arbejdsuge Din kompetenceudvikling Din skole Hensigten med denne

Læs mere

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole 2016-2020 14. marts 2018 Formål Målet er, at børn og elever i Assens Kommune bliver kritiske undersøgere, analyserende modtagere, kreative producenter og

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Holdningsnotat - Folkeskolen

Holdningsnotat - Folkeskolen Holdningsnotat - Folkeskolen På alle niveauer har der været arbejdet hårdt for Skolereformens start, og nu står vi overfor at samle op på erfaringerne fra år 1. Centralt for omkring folkeskolen står stadig,

Læs mere

Teambaseret kompetenceudvikling i praksis

Teambaseret kompetenceudvikling i praksis Teambaseret kompetenceudvikling i praksis Marianne Georgsen, VIA Marianne Georgsen, VIA Projektleder for demonstrationsskoleprojektet ITfagdidaktik og lærerkompetencer i organisatorisk perspektiv Mv. Hvad

Læs mere

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014 Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer Seminar ved LSP 27.05.2014 Reformen Faglig løft af folkeskolen har 3 overordnede mål MÅL: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forutsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Udviklingscentret på EUC Sjælland

Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland skaber sammenhænge mellem den overordnede kvalitetsudvikling og udviklingen af pædagogisk praksis. Udviklingscentret understøtter løbende

Læs mere

Resultater fra demonstrationsskoleforsøg

Resultater fra demonstrationsskoleforsøg Resultater fra demonstrationsskoleforsøg - Ved Birgitte Holm Sørensen, Aalborg Universitet og Thomas Illum Hansen, UC Lillebælt Indsatsen skal bidrage til at skabe en fagligt stærkere folkeskole, hvor

Læs mere

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV Mål og indsatsplan for: PLC på UCV 2017-18 Mål og indsatsplan for: Pædagogisk Læringscenter på UCV 2017/18 Introduktion: PÅ UCV er der igangsat en udviklingsproces omkring digital dannelse samt synlig

Læs mere

Ordblinde og it-konferencen 8. april Didaktik og digitale læremidler i undervisningen Udfordringsdifferentiering med it-understøttelse

Ordblinde og it-konferencen 8. april Didaktik og digitale læremidler i undervisningen Udfordringsdifferentiering med it-understøttelse Slides på www.jeppe.bundsgaard.net Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014 Didaktik og digitale læremidler i undervisningen Udfordringsdifferentiering med it-understøttelse Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Kvalitet i dansk og matematik Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Om projektet Kvalitet i dansk og matematik (KiDM) er et nyt stort forskningsprojekt, som vil afprøve, om en undersøgende didaktisk

Læs mere

Fokuspunkter i oplæg

Fokuspunkter i oplæg Data i folkeskolen Fokuspunkter i oplæg Sammenhængen til kick-off konferencen Dataforståelser Nationale test Progressionsmåling Nye visninger og funktionalitet Anbefalinger fra forskning Læringskonsulenternes

Læs mere

Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole

Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole Udviklingsplan 2017/18 tager sit afsæt i Billund Kommunes skolepolitik. Samtidig bygger udviklingsplanen videre på udviklingsplanen fra skoleåret 2016/17. Strategiske

Læs mere

INTERVENTIONSDESIGNET. Formål, mål og proces

INTERVENTIONSDESIGNET. Formål, mål og proces INTERVENTIONSDESIGNET Formål, mål og proces FORMÅL Forskning Udvikling UDVIKLINGSFORMÅL At understøtte lærerens planlægning af målstyret undervisning og de aktiviteter, der støtter målstyret undervisning

Læs mere

Forløb om undervisnings- differentiering. Introduktion

Forløb om undervisnings- differentiering. Introduktion Program for løft af de fagligt svageste elever Intensivt læringsforløb Lærervejledning Forløb om undervisnings- differentiering Introduktion . Introduktion Dette undervisningsforløb er udarbejdet til Programmet

Læs mere

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV Mål og indsatsplan for: PLC på UCV 2017-20 Mål og indsatsplan for Pædagogisk Læringscenter på UCV 2017-2020 Introduktion: PÅ UCV er der igangsat en udviklingsproces omkring digital dannelse samt synlig

Læs mere

Februar FGU - kompetenceudvikling

Februar FGU - kompetenceudvikling Februar 2019 FGU - kompetenceudvikling Kompetenceudviklingen skal styrke: Ledelsens kompetencer i pædagogisk ledelse, administrativ ledelse og forandringsledelse inden for en FGU-kontekst Udviklingen af

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen

Et fagligt løft af folkeskolen Forenklede Fælles Mål - Rammen for digitale læremidler Et fagligt løft af folkeskolen Informationsmøde om udviklingspuljen for digitale læremidler, Kbh, 29. september 2015 Ved chefkonsulent Helene Hoff,

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV

MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV MÅLSTYRET UNDERVISNING I ET SKOLELEDERPERSPEKTIV - MED ET SÆRLIGT BLIK PÅ DATAINFORMERET LÆRINGSLEDELSE Souschef Martin Trangbæk Jensen Højmeskolen HØJMESKOLEN Indsatser 2015: Digitalt understøttede læringsmål

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategien skal understøtte praktisering af digital læring på Mercantec og betragtes som en konkretisering af Mercantecs pædagogiske strategi med særligt blik på

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT Bestående af Tydelig læring i kombination med Digital forankring

Læs mere

Udviklingsplan for Skarrild Skole

Udviklingsplan for Skarrild Skole Udviklingsplan for Skarrild Skole 2013-2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der

Læs mere

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1)

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Formålet med dette notat er at sætte retning og rammer for arbejdet på national og lokal plan med

Læs mere

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE

ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE ALLERØD - HØRSHOLM LÆRERFORENING TEAMSAMARBEJDE August 2014 For at give inspiration og support til teamene på skolerne har Kreds 29 samlet en række oplysninger og gode ideer til det fortsatte teamsamarbejde.

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAMMET FREMTIDENS DAGTILBUD FREMTIDENS DAGTILBUD NOVEMBER 2013

UDVIKLINGSPROGRAMMET FREMTIDENS DAGTILBUD FREMTIDENS DAGTILBUD NOVEMBER 2013 UDVIKLINGSPROGRAMMET DAGSORDEN Udviklingsprogrammet Fremtidens Dagtilbud baggrund, formål, indhold og ambitionsniveau Hverdagen for deltagerne i Fremtidens Dagtilbud Hvad kan I forvente at få ud af at

Læs mere

Fælles kommunal uddannelsesplan 2. niveau Skovbakkeskolen, Parkvejens skole, Hundslund skole, Hou skole og Vestermarkskolen.

Fælles kommunal uddannelsesplan 2. niveau Skovbakkeskolen, Parkvejens skole, Hundslund skole, Hou skole og Vestermarkskolen. Fælles kommunal uddannelsesplan 2. niveau Skovbakkeskolen, Parkvejens skole, Hundslund skole, Hou skole og Vestermarkskolen. Kultur og særkende: Odder Kommune I Odder Kommune er der 3 kommunale byskoler,

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

Anbefalinger. maj 2016

Anbefalinger. maj 2016 Anbefalinger maj 2016 Brugerportalsinitiativet Aftale mellem regeringen og KL betyder: Vi skal anskaffe en læringsplatform senest i sommeren 2016 Den skal være fuldt implementeret ved årsskiftet 17/18

Læs mere

Det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning

Det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning Det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning Læringscenterets dag, 29. august 2017 Professionshøjskolen Absalon 28-08-2017 Thomas Jensen, Styrelsen for Undervisning og kvalitet Side

Læs mere

Handleplan Engelsborgskolen

Handleplan Engelsborgskolen Handleplan Engelsborgskolen Skoleåret 2018/19 Trivsel og Læring Hvad arbejder vi videre med (hovedtemaer, fokusområder m.v.) På Engelsborgskolen har vi delt arbejdet med den lokale handleplan op i to faser.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer 2012 2015 Børne- og skoleforvaltningen Udarbejdet januar/februar 2012 Bjørn Stålgren, Gitte Petersen og Lene Juel Petersen Vedtaget april

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Dagplejen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: DAGPLEJEN Antal dagplejere: 140 Dato for tilsynet: 22/1 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra dagplejen: 3 gagplejepædagoger,

Læs mere

Temaaften om status og udvikling

Temaaften om status og udvikling Temaaften om status og udvikling 17.00 18.30 1. Velkomst og indledning 2. Status - Planlægning af kommende skoleår - Elevernes skoledag - Medarbejdernes arbejdsdag - Nyt år og ny bygning -> 2016 4. Skoleudvikling

Læs mere

Det magiske læremiddellandskab

Det magiske læremiddellandskab Det magiske læremiddellandskab Et perspektiv på web 2.0 læremidler Læremiddellandskabet. Fra læremiddel til Undervisning, Akademisk forlag 2010. Jens Jørgen Hansen (jjh@ucsyd.dk) Læremiddel.dk og Udvikling

Læs mere

Skolers hverdag og arbejde med ledelse af skoleudvikling med it

Skolers hverdag og arbejde med ledelse af skoleudvikling med it Skolers hverdag og arbejde med ledelse af skoleudvikling med it Mikala Hansbøl, Ph.d., Forsker tilknyttet Education Lab Forskningsprogram for teknologi og uddannelsesdesign, Forskning og Innovation, UCSJ

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

Inkluderende pædagogik og specialundervisning

Inkluderende pædagogik og specialundervisning 2013 Centrale videnstemaer til Inkluderende pædagogik og specialundervisning Oplæg fra praksis- og videnspanelet under Ressourcecenter for Inklusion og Specialundervisning viden til praksis. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Fokus på læring Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering i folkeskolen Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering er centrale

Læs mere

Co-teacher-rollen? Erfaringer fra Østbirk skole KONFERENCE D.16. MARTS 2017

Co-teacher-rollen? Erfaringer fra Østbirk skole KONFERENCE D.16. MARTS 2017 Co-teacher-rollen? Erfaringer fra Østbirk skole KONFERENCE D.16. MARTS 2017 Rammen Opgaver Teoretiske greb Overvejelser og perspektiver Lærer-perspektivet Vejleder og co-teacher-rollen Rammen Fuld tid

Læs mere

Ledelse af udvikling af læringsmålstyret undervisning

Ledelse af udvikling af læringsmålstyret undervisning Ledelse af udvikling af læringsmålstyret undervisning Leon Dalgas Jensen Lektor, ph.d. Program for Læring og Didaktik Professionshøjskolen UCC, Videreuddannelsen Fælles Mål 2014 indebærer: Der skal undervises

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Trekronerskolen er fast praktikskole for lærerstuderende fra UCSJ. Der er ofte mange studerende på skolen og her er mange praktiklærere som gerne

Læs mere

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER OMSTILLING TIL EN NY FOLKESKOLE RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Efterår 2015 Temaet for undersøgelsen er som i tidligere undersøgelser reformelementerne.

Læs mere

Skole & Klub Roskilde Kommune November 2016

Skole & Klub Roskilde Kommune November 2016 Skole & Klub Roskilde Kommune November 2016 INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 1 Indledning... 2 Forståelsesramme... 3 Kerneopgave... 4 Vision for den pædagogiske praksis... 5 Vision for de professionelles

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( )

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( ) Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang (2014-15) Kultur og særkende som uddannelsessted Mørke Skole er en fuldt udbygget distriktsskole, beliggende i Mørke by, Syddjurs Kommune. Skolen

Læs mere

Fokus på læringsmål i undervisningen: målpilen som værktøj

Fokus på læringsmål i undervisningen: målpilen som værktøj Fokus på læringsmål i undervisningen: målpilen som værktøj Introduktion Den nye folkeskolereform stiller skarpt fokus på målstyret undervisning og læring. På Undervisningsministeriets hjemmeside kan du

Læs mere

Inklusion i nationalt perspektiv. Susan Tetler, Professor Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU

Inklusion i nationalt perspektiv. Susan Tetler, Professor Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU Inklusion i nationalt perspektiv Susan Tetler, Professor Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU Tetler@dpu.dk 1 Inklusion: hvorvidt, hvordan og hvorfor Inklusion er blevet et politisk besluttet anliggende

Læs mere

Der er givet bud på konkrete færdigheds- og vidensmål af processuel karakter, som direkte har relevans i de enkelte fag.

Der er givet bud på konkrete færdigheds- og vidensmål af processuel karakter, som direkte har relevans i de enkelte fag. Målsætning I denne fase foldes målet for forløbet ud. Læreren kan orientere sig i et udpluk af forenklede fælles mål, samt de fire elevpositioner, for på den måde at forankre forløbet i en legitim læringsproces.

Læs mere

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne Skole Begrundelse hvorfor skolen er på handlingsplan Tingbjerg Heldagsskole Skolens resultater fra FSA 2014 viser, at gennemsnittet i de bundne prøvefag har været nedadgående fra 2012-2014, og i 2014 opnåede

Læs mere

Hvad er læringsplatforme?

Hvad er læringsplatforme? Læringsplatform og didaktik en introduktion Jens Jørgen Hansen, Institut for Design og Kommunikation, Syddansk Universitet Denne artikel vil introducere didaktiske begreber til refleksion omkring læringsplatforme

Læs mere

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune.

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. PLC - Analyseredskab De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. Analyseværktøjet er en del af et dokument, som beskriver vision

Læs mere

Implementering af Moodle på SOSU STV. ved SOSU STV S v. Jens Kolstrup, direktør og Gitte Jensen, vicedirektør

Implementering af Moodle på SOSU STV. ved SOSU STV S v. Jens Kolstrup, direktør og Gitte Jensen, vicedirektør Implementering af Moodle på SOSU STV ved SOSU STV S v. Jens Kolstrup, direktør og Gitte Jensen, vicedirektør WORKSHOP FOKUS Implementering af Learning Managementsystemet Moodle på SOSU STV. - hvordan bliver

Læs mere

Inkluderende digital projektdidaktik i de frie skoler

Inkluderende digital projektdidaktik i de frie skoler Inkluderende digital projektdidaktik i de frie skoler Teknisk rapport fra lærersurvey paneldata Karsten Agergaard Stefan Ting Graf Rune Weiglin Morten Rasmus Puck 17 Karsten Agergaard, Stefan Ting Graf,

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

Udviklingsplan 2018/2019

Udviklingsplan 2018/2019 Nymarkskolens vision er at skabe et unikt læringsmiljø for unge, hvor den enkelte elev trives og lærer mest muligt. Hele skolens arbejde bygger på vores fem grundlæggende værdier: ansvarlighed, faglighed,

Læs mere

I projektet skal hver klasse have stillet bl.a. mindst 12 computere til rådighed, som deres personlige digitale penalhus.

I projektet skal hver klasse have stillet bl.a. mindst 12 computere til rådighed, som deres personlige digitale penalhus. Læringprojekt multimodalitet, 4.årgang - et samarbejde mellem Hatting skole, Torsted skole og Pædagogiske UdviklingsCenter BØRN OG UNGE Pædagogisk Udviklingscenter, Horsens Jyllandsgade 16 8700 Horsens

Læs mere

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Skole og Forældre i København Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer Nyborg Strand oktober 2013 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål

Læs mere

EUD Reform 2015 på SOPU - Pædagogiske dogmer som værktøj

EUD Reform 2015 på SOPU - Pædagogiske dogmer som værktøj EUD Reform 2015 på SOPU - Pædagogiske dogmer som værktøj Indledning SOPU bestræber sig på at være den erhvervsskole i Danmark, hvor medarbejderne giver eleverne og kursisterne et uddannelsestilbud, hvor

Læs mere

På vej mod folkeskolereformen marts 2014

På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Bornholm På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål : Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Fra elevplaner til læringsplaner i Gentofte

Fra elevplaner til læringsplaner i Gentofte Fra elevplaner til læringsplaner i Gentofte Mads-Peter Galtt Konsulent, faglig- og projektleder udi det it-didaktiske og mediepædagogiske virke på 0-18 år. UPS - vi har fået en læringsplatform!!! Djøficeret

Læs mere

Sortedamskolens ressourcecenter 2012-13

Sortedamskolens ressourcecenter 2012-13 Sortedamskolens ressourcecenter 2012-13 Formålet med Sortedamsskolens ressourcecenter Formålet med at omorganisere skolens specialfunktioner er, at opnå en bedre inklusion for alle børn på skolen. Inklusion

Læs mere

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Bilag 8 Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos børn

Læs mere

Ledelsesmodel for Gladsaxe kommunes skolevæsen

Ledelsesmodel for Gladsaxe kommunes skolevæsen Ledelsesmodel for Gladsaxe kommunes skolevæsen Indledning I Gladsaxe skolevæsen ser vi ledelse som udøvelse af indflydelse på organisationens medlemmer og andre interessenter med henblik på, at opfylde

Læs mere

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Baggrund I 2009 udarbejdede Vejle Kommune materialet Fra skolebibliotek til læringscenter, der angav retningen for skolebibliotekernes udvikling frem

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn September 2018 Lokal handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionspolitik fra 2016, og på baggrund af skolernes udviklingsplan og de otte skolepolitiske mål.

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne og

Læs mere

Veje til en stærk vejledningskultur. v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent

Veje til en stærk vejledningskultur. v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent Veje til en stærk vejledningskultur v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent Mål med oplægget I reflekterer over og får værdifulde drøftelser om følgende spørgsmål: 1. Hvad er god vejledning? 2. Hvad ledelsens,

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategien skal understøtte praktisering af digital læring på Mercantec. Den konkretiserer Mercantecs pædagogiske strategi med særligt blik

Læs mere

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

Digital undervisning i et nordisk læringsrum

Digital undervisning i et nordisk læringsrum Digital undervisning i et nordisk læringsrum 9. april 2015 Hvilke digitale læremidler virker? Professor Jeppe Bundsgaard Forskning i digitale læremidler Tre typer læremidler Didaktiske læremidler Udpeger

Læs mere

Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Aarhus Universitet

Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Aarhus Universitet Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Aarhus Universitet Forskning og udvikling af undervisning med brug af ikt Grundskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser Rådgivnings- og

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Løjt Kirkeby Skole 2016-2020 Skole og Undervisning - november 2016 Version 3.0 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune

Læs mere