Nyhedsbrev 3. GameZone Aalborg. præsenterer for spilbibliotekarer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev 3. GameZone Aalborg. præsenterer for spilbibliotekarer"

Transkript

1 GameZone Aalborg præsenterer for spilbibliotekarer Nyhedsbrev 3 Velkommen til det tredje nyhedsbrev fra Aalborg Bibliotekernes GameZone. Nyhedsbrevet er som altid rettet mod den spilinteresserede bibliotekar. På Aalborg Bibliotekerne har vi i efteråret nærmest fået firkantede øjne af alle de gode spil, der er udkommet i perioden, og med spil som Dragon Age: Inquisition, Assassins Creed: Unity og FIFA 15, har virkeligheden til tider virket lidt fjern. Op til jul er der, som altid, travlhed på spilfronten og spilfirmaerne har da også haft enormt travlt med at sende nye fede spil på gaden. Det betyder jo desværre også, at vi kan se frem til et par magre måneder efter jul, men der er da stadig lidt at se frem til. Nu hvor den nye generation af konsoller har fået en mere solid markedstilstedeværelse, begynder vi at se flere og bedre spil til både PlayStation 4 og Xbox One - det var vist også på tide. Det betyder naturligvis også, at vi i fremtiden gradvist vil se færre og færre spil til den forrige generation af konsoller. Har I ikke allerede fået skiftet fokus til PS4 eller Xbox One (eller begge!), så opfordrer vi jer til at begynde nu. Slutteligt vil vi gerne ønske jer alle sammen en rigtig glædelig gamer-jul! GameZone Aalborg Bibliotekerne Kristian, Kasper & Henrik Kontakt GameZone:

2 Til Nordic Game Day den 15. november deltog 19 danske biblioteker, og bl.a. i Aalborg var det en stor succes. Deltagerne blev præsenteret for både computerspilsturnering og brætspilscafé på dagen, hvor vi fejrede de lidt mere nørdede tiltag på bibliotekerne. Dagen skabte afgjort nogle anderledes og spændende oplevelser for gæsterne. UDKOM I SEPTEMBER FIFA 15 (PS3, PS4, XBOX ONE, PC, Wii) Det er ved at være lige så sikkert som amen i kirken. FIFA udkommer hvert efterår til stor virak og masser af hype, og det bliver ved med at underholde og imponere den gigantiske fanskare. I år er det småt med nye tiltag, men det stopper næppe fans fra at voldspille det indtil næste års udgave. Især den såkaldte FUT (FIFA Ultimate Team) spilmode er vokset i popularitet de seneste år og bliver utvivlsomt et af spillets bærende elementer. UDKOM I SEPTEMBER DESTINY (PS3, PS4, XBOX ONE, XBOX 360) Bungie, firmaet bag den populære Halo serie til Xbox, står bag dette stort opslåede Sci-Fi actionspil. I en fjern fremtid kæmper de sidste overlevende mod en invasion af rumvæsner. Plottet, der starter ganske lovende, løber desværre hurtigt ud i sandet, men det gør spillets gameplay bestemt ikke. Destiny er et online mix mellem action og rollespil, hvor spillerne skal samarbejde med hinanden om at løse missioner i en post-apokalyptisk verden. Et befriende, anderledes og fantastisk flot actionspil. UDKOM I OKTOBER MIDDLE-EARTH SHADOW OF MORDOR (PC, PS3, PS4, XBOX ONE, XBOX 360) Kasper Kjær Christiansen Tovholder, GameZone Shadow of Mordor fortæller historien om Talion - en ranger, der er på et brutalt hævntogt gennem hele Mordor. Spillet præsenterer en mørk og dyster verden, der naturligvis er baseret på Tolkiens bøger. Spillet låner samtidig en del af sit gameplay fra de populære Batman og Assassin's Creed serier, hvilket ikke er de værste steder at hente inspiration. Resultatet er en velfungerende blanding af action og stealth, der nok skal appellere bredt.

3 UDKOM I OKTOBER ALIEN ISOLATION (PC, PS3, PS4, XBOX 360, XBOX ONE) Det forrige Aliens spil (Aliens: Colonial Marines) var ikke nogen stor succes pga. en alt for ensformig og generisk action. Det laver The Creative Assembly (dem, der ellers er mest kendt for Total War serien) nu om på med et spil, som har Amanda Ripley i hovedrollen - Ellen Ripleys datter! Spillet minder meget mere om den originale Ridley Scott film, hvor spilleren skal forsøge at overleve på et rumskib, hvor en Alien er på fri fod. Et intelligent og anderledes action/horrorspil, der fanger ånden fra den første film.!!! GTA V var klart det mest solgte spil i Danmark i 2013, og med den nye udgivelse til PS4 og Xbox One i efteråret 2014 må vi forvente fornyet fokus på dette fede spil på de nye platform. UDKOM I OKTOBER BORDERLANDS THE PRE-SEQUEL (PC, PS3, XBOX 360) Det nyeste Borderlands spil er henlagt til Pandoras måne Elpis. Spillet er, som sine forgængere, et actionspil med masser af rollespilselementer. Der er igen fire forskellige klasser at vælge imellem, massevis af våben at finde og bruge, missioner at gennemføre og fjender at skyde. For fans af Borderlands 2 er der meget mere fra samme skuffe at komme efter, selvom det grundlæggende gameplay har undergået nogle forandringer. UDKOM I OKTOBER THE EVIL WITHIN (PC, PS3, PS4, XBOX ONE, XBOX 360) Som politibetjent, der er fanget på The Beacon Mental Hospital, skal du forsøge at overleve og stoppe en gammel ondskab, der forvandler hospitalet til et levende mareridt. Spillet er utroligt blodigt og brutalt med masser af makabre dødsscener, men det er også et spil for et voksent publikum, der holder af gys og uhygge - for det leverer spillet til fulde. Faktisk er det ét af de mest makabre og uhyggelige spil, vi har spillet i meget, meget lang tid! PEGI: december 1994 blev den første playstation sat til salg. I GameZone er vi stadig benovet over, hvor stor indflydelse konsollen har fået på vores liv og verden. Gaming er kommet for at blive, og Sonys Playstation var i høj grad med til at gøre det mainstream.

4 FARCRY 4 (PC, PS 3. PS4, XBOX ONE, XBOX 360) I Far Cry 4 er du Ajay Ghale, der er taget til det utopiske land Kyrat i Himalaya for at sprede din afdøde mors aske i Lakshmana-området. Før du får set dig om, ender du i kløerne på den psykopatiske galning, der leder Kyrat, Spillet er som snydt ud af næsen på Far Cry 3 og byder således på masser af action i en stor og åben verden. Spillet er måske ikke det mest nyskabende, men der er stadig masser af kræs og solid underholdning at komme efter. Mange af de biblioteksrelevante tilbud udkommer specielt til konsollerne. Vi skal dog ikke helt afskrive PC en endnu. Selvom der stadig bliver længere mellem relevante udgivelser (som vi kan udlåne), er der mange spil, der gør sig godt i selve biblioteksrummet. Minecraft bruges i mange folkeskoler og er meget populært for både drenge og piger. Find Palleland på minecraftserveren LITTLE BIG PLANET 3 (PS3, PS4) Sonys populære serie af gør-det-selv spil fortsætter. Der bygges videre på de gode takter fra de to første spil denne gang på en ny planet, hvor spilleren selv kan skabe baner og udfordringer, som kan deles med andre. God og uskyldig underholdning for hele familien og bestemt et spil, der appellerer til de mere kreative gamere. PRO EVOLUTION SOCCER 2015 (PC, PS3, PS4, XBOX 360, XBOX ONE) Konamis modstykke til FIFA er også en årlig begivenhed, og med PES 2015 på hylderne kan det næsten religiøse skænderi om hvilket spil, der er bedst, begynde. Det er som med Pepsi og Coca Cola en smagssag, men PES serien har i mange år formået at imponere med sin meget tekniske fremstilling af fodboldspillet, der endnu engang er seriens absolutte kendetegn. En lang række europæiske ligaer er nu medtaget men stadig ingen Superliga. Kristian Jessen Tovholder, GameZone

5 ASSASSINS CREED UNITY (PC, PS4, XBOX ONE) UbiSoft er ved at gøre det til en årlig begivenhed at udgive Assassin's Creed spil. Det nyeste spil er dog noget mere ensformigt og simpelt end sine forgængere. Settingen er heldigvis fantastisk Paris under den franske revolution er genskabt i helt utrolig flot grafik med masser af liv og bevægelse i gaderne. Desværre mangler der mange af de ekstra elementer, der gjorde de tidligere Assassin's Creed spil så uforglemmelige men det betyder ikke, at Unity ikke er et godt spil det har bare nogle meget store sko at udfylde. GRAND THEFT AUTO V (PC, PS4, XBOX ONE) GTA V, der umiddelbart nok er det mest imponerende spil udgivet til PS3 og Xbox 360, er nu kommet i en finpudset udgave til PS4 og Xbox One, der inkluderer en ny First Person Mode. Handlingen i spillet er den samme, men spillet er stadig værd at kigge nærmere på - især hvis man ikke har spillet det på den tidligere generation af konsoller. En absolut klassiker, der bare bliver ved og ved med at imponere.. UDKOM I DECEMBER THE CREW (PS4, PC, Xbox 360 og Xbox One) Et spil, der for en kort bemærkning så ud som om det kunne bide skeer med Grand Theft Auto men endte med at blive noget af en skuffelse. Præmissen er klassisk: Infiltrer en bande af ulovlige gaderacere, The 510 s, og arbejd dig op i hierarkiet. Selv med en gigantisk verden at udforske (ja nærmest hele USA), formår The Crew ikke rigtig at blive til andet end en rodet affære, frustrerende missioner og et gigantisk spildt potentiale. DRAGON AGE 3: INQUISITION (PC, PS3, PS4, XBOX ONE, XBOX 360) Dragon Age: Inquisition foregår næsten umiddelbart efter begivenhederne i Dragon Age 2 og fortsætter i det samme spor som forgængerne. Her er tale om et virkelig veldesignet rollespil, der beviser at Bioware stadig er de ukronede mestre af den genre. Der har været langt mellem de rigtig gode rollespil til den nye generation af konsoller, men Dragon Age: Inquisition er absolut et anbefalelsesværdigt spil. LEGO BATMAN 3: BEYOND GOTHAM (PC, PS3, PS4, XBOX 360, XBOX One) I hvad der føles som en endeløs række af LEGO spil udkommer nu det tredje Batman spil. Denne gang skal Batman slå pjalterne sammen med både venner og fjender for at redde hele verden. Han tvinges desuden til at forlade sine vante rammer og må drage udenfor Gotham på en lang række missioner. Klassisk LEGO action med god multiplayer og masser af humor. Dog intet nyt under solen.

6 Casual Games spil til den voksne ikke-gamer I nyhedsbrevene vil vi også gerne sætte fokus på nye trends og muligheder, som vi kan udnytte på bibliotekerne. En ny genre af spil er i de seneste måneder blevet tilbudt bibliotekerne. Spillene, der af spilbranchen har fået genren Casual Games, er specielle i forhold til de normale mainstream spil, man typisk finder på et folkebibliotek (eller i dette nyhedsbrev for den sags skyld). Genren har eksisteret længe, primært via online salg fra forskellige hjemmesider, men nu er spillene begyndt at komme i fysisk form til PC. Casual Games er som udgangspunkt for alle hvad enten man er til action, platformspil, sjove eventyr, uhyggelige fortællinger eller strategiske overvejelser. Casual Games er i virkeligheden en bred betegnelse, der dækker over en stor vifte af genrer, hvoraf de interaktive Hidden Object fortællinger (en form for adventurespil), de strategiske Time Management og puslespillene i Match-3 genren er de suverænt mest populære. Spillene, der er betydeligt billigere og lettere at bruge end almindelige computerspil, fokuserer ofte på at fortælle gode historier, gerne tilsat udfordringer i form af logiske opgaver eller test af dine strategiske færdigheder. Et kort overblik over nogle af de tilgængelige Casual Games: Hidden Object Spil: Masquerade mysteries - the case of the copycat-curator Empress of the deep - the darkest secret The secret of Casanova Ravenhearst Visions of gold The stolen Venus The stolen Venus 2 Casual Games henvender sig typisk til et mere modent publikum, der kan lide at spille spil, som på en gang fortæller en god historie, men samtidig er lette at gå til og giver forskellige små udfordringer. Den største brugergruppe er måske lidt overraskende, voksne kvinder, der normalt ikke vil se sig selv som typiske gamere, men alligevel bruger spillene, som kan købes fra hjemmesider som BigFish Games eller Screenseven (og kan nu altså også lånes på biblioteket). Man skal i sin formidling naturligvis huske på, at disse spil er produceret med en helt anden målgruppe in mente end normale spil, og at de er lavet til en helt anden pris og med en helt anden levetid og spiloplevelse for øje. Men der er ingen tvivl om, at de er meget populære hos målgruppen og giver os en chance for at have en spilsamling målrettet et helt andet segment end de typiske gamere. Spillene kan prøves gratis i en time på hjemmesider som eller Lost lagoon - the trail of destiny The book of legends The lost kingdom prophecy Match-3 spil: Treasure Island Elven mists og mange flere er på vej.

7 BIBLIOTEKSRELEVANTE UDGIVELSER DER ER VÆRD AT HOLDE ØJE MED INDTIL NÆSTE NYHEDSBREV: UDKOMMER I FEBRUAR THE ORDER: 1886 (PS4) En intens fortælling om et alternativt 1886, hvor en ridderklan holder verden fri for monstre. Spillets setting virker rigtig interessant, og der er allerede nu en del hype omkring spillet. Vi ser meget frem til at få fingrene i dette flotte spil og se, hvordan gameplayet kommer til at være. Vi er i hvert fald meget spændte! UDKOMMER I MARTS PROJECT CARS (PC, PS4, Wii, XBOX ONE) Et lovende racerspil fra Slightly Mad Studios, der bl.a. har Need for Speed: Shift på samvittigheden. Det skal nok blive spændende, for de har tidligere bevist, at de har rigtig godt styr på racing-genren. UDKOMMER I MARTS BATTLEFIELD HARDLINE (PC, PS3, PS4, XBOX ONE, XBOX 360) Det næste Battlefield tager en interessant drejning væk fra det klassiske tema om krig. I stedet fokuserer spillet på politiarbejde og kampen mod organiseret kriminalitet. En spændende udvikling for en af de mest omfangsrige serier af krigsspil på markedet, der samtidig skifter udvikler fra svenske DICE (der har stået bag serien meget længe) til Visceral Games - ja det var dem med det elendige Army of Two: Devil s Cartel. UDKOMMER I MAJ THE WITCHER 3: WILD HUNT (PC, PS3, PS4, XBOX 360, XBOX ONE) The Witcher 3: Wild Hunt ser utrolig spændende ud. Her i Aalborg blev vi helt blæst væk af traileren til spillet, og vi var meget imponerede over den fantastisk flotte grafik kombineret med det gode gameplay, som vi kender det fra de tidligere udgaver. Vi kan således atter se frem til at lede Geralt, seriens hovedperson, rundt i en stor og levende fantasy verden. Hvis I ikke har spillet det foregående The Witcher 2: Assassins of Kings, kan I jo lige nå det, inden The Witcher 3 udkommer!

8 Brætspil på biblioteket Ja da! Aalborg Bibliotekerne fik i efteråret 2012 inspiration fra en konference i Bagsværd til at lave en brætspilsafdeling. Som forsøgsordning købte vi cirka 40 forskellige brætspil i efteråret 12, og vi har efterfølgende haft kæmpe succes med udlån af spillene. Det er nemlig blevet meget populært at spille brætspil igen. Det er analog hygge med familie, venner og bekendte, og på biblioteket oplever vi, at alle aldersgrupper kommer og kigger vores samling igennem og låner spil med hjem til især weekenden eller ferien. Selve opbygningen af samlingen har været enorm simpel, og vi har efterhånden udvidet til at have 120 forskellige brætspil på hylderne. Det er noget, vi ser et stort potentiale i, og vi har også efterfølgende oplevet, og hørt fra mange andre biblioteker, at de også har fået en lignende samling. Samlingen er forbløffende nem at passe, da vi ikke tjekker om alle brikkerne er i spillene, hver gang de er blevet brugt. I stedet opfordrer vi til, at gæsterne selv gør opmærksom på manglende brikker eller lignende problemer. Det er derfor op til lånerne selv at holde samlingen ved lige. Det gør det nemt for os, og vi kan fokusere på formidlingen, og om at fortælle om alle de mange fede og sjove brætspil man kan låne. Har I fået lyst til at forsøge jer med brætspil på jeres bibliotek eller har I spørgsmål, kan I altid kontakte Aalborgs brætspilsnørder (Kristian - eller Kasper - hvis I vil have gode råd eller kollegial sparring. Vi har, i de to år vi har haft brætspillene, kun kasseret fem spil grundet manglende brikker og slidtage på spillene - overraskende lidt i forhold til hvor meget spillene bliver lånt ud!!!!

Amiga solgt Amiga kunne i år fejre 20 års fødselsdag, Læs desuden om:

Amiga solgt Amiga kunne i år fejre 20 års fødselsdag, Læs desuden om: DIN COMPUTER 40 Sep. 2005 Pris: 30 kr. Side 1 Den længe ventede efterfølger til klassikeren er kommet, og det har været ventetiden værd, for første gang er det lykkes at skabe et rigtig modbydeligt uhyggeligt

Læs mere

reactor Game + DEMIGOD STARCRAFT 2 Mafia 2 Eksklusive billeder og informationer Mario Kart Giv den gas i gokart og på motorcykel, mester PLAYSTATION

reactor Game + DEMIGOD STARCRAFT 2 Mafia 2 Eksklusive billeder og informationer Mario Kart Giv den gas i gokart og på motorcykel, mester PLAYSTATION AoC_Cover.qxd 29/03/08 21:06 Side 1 PLAYSTATION Game 3 WII XBOX 360 PSP DS PS2 PC GRATIS magasin April 2008 Nummer 89 reactor Skandinaviens største spilmagasin FACEBREAKER SAMBA DE AMIGO GRAN TURISMO 5

Læs mere

DIN COMPUTER 58. The Walking Dead Microsoft: Et plagiat firma Mayhem in Monsterland WINDOWS - COMMODORE 64 - AMSTRAD - AMIGA. Juni 2013-18.

DIN COMPUTER 58. The Walking Dead Microsoft: Et plagiat firma Mayhem in Monsterland WINDOWS - COMMODORE 64 - AMSTRAD - AMIGA. Juni 2013-18. WINDOWS - AMIGA - COMMODORE 64 64 - AMSTRAD MSTRAD - RETRO - FLASH - JAVA DIN COMPUTER 58 Juni 2013-18. årgang The Walking Dead Microsoft: Et plagiat firma Mayhem in Monsterland Artikler 2 Er det enden

Læs mere

Nr. Januar 2002 8. Årgang. Specialpris. Myst III Exile

Nr. Januar 2002 8. Årgang. Specialpris. Myst III Exile Windows Bladet Om Nr. Med Amiga 25 Januar 2002 8. Årgang Specialpris Myst III Exile Legenden Myst er nu nået til 3. kapitel. De to første solgte tilsammen over 10 millioner eksemplarer, og der er ikke

Læs mere

COMPUTER DIN COMPUTEREN GÅR TIL FILMEN. CCS64 v.3.0

COMPUTER DIN COMPUTEREN GÅR TIL FILMEN. CCS64 v.3.0 DIN COMPUTER 43 December. 06 COMPUTEREN GÅR TIL FILMEN Vi har set på nogle af de bedste og de værste spillicenser, der er blevet til film indenfor de sidste år. Den store kult succes Resident Evil, Super

Læs mere

1. Indledning (Fælles)

1. Indledning (Fælles) Quetzalcoatl: Heino Jørgensen, Kim Etzerodt, Vakis Rigas 1/99 Indholdsfortegnelse 1. Indledning (Fælles)... 4 1.1 Idéen... 4 1.2 Problemstilling... 4 1.3 Problemformulering... 4 1.4 Afgrænsning... 5 2.

Læs mere

WINDOWS - COMMODORE - AMIGA 64 - AMSTRAD DIN COMPUTER 62. April 2014-19. årgang SUPER OSWALD MATCHDAY II PUBLISHER VS INDESIGN

WINDOWS - COMMODORE - AMIGA 64 - AMSTRAD DIN COMPUTER 62. April 2014-19. årgang SUPER OSWALD MATCHDAY II PUBLISHER VS INDESIGN WINDOWS - AMIGA - COMMODORE 64 64 - AMSTRAD MSTRAD - RETRO - FLASH - JAVA DIN COMPUTER 62 April 2014-19. årgang SUPER OSWALD MATCHDAY II PUBLISHER VS INDESIGN Afhængig af internettet På mit job laver jeg

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Safari 3.1. Lider du af Andefeber? Stor artikel om Disneys Anders And og hans univers, vi anmelder Anders. Læs også: 28 uger senere Ipod Shuffle

Safari 3.1. Lider du af Andefeber? Stor artikel om Disneys Anders And og hans univers, vi anmelder Anders. Læs også: 28 uger senere Ipod Shuffle Juli 2008 Vi ser på verdens største og nok bedste online-rollespil, der er blevet endnu bedre. Man lader sig suge ind i den forunderlige verden og vil knap forlade den igen. Safari 3.1 Lider du af Andefeber?

Læs mere

DIN COMPUTER 56. December2012 17. årgang

DIN COMPUTER 56. December2012 17. årgang DIN COMPUTER 56 December2012 17. årgang 2 En ny start Din Computer har gennem de sidste fire år udkommet med stadig længere mellemrum, dels fordi dette er et hobbyprojekt, men også fordi jeg har insisteret

Læs mere

Idekatalog til Hjørring Bibliotek

Idekatalog til Hjørring Bibliotek 2013 Idekatalog til Hjørring Bibliotek Thomas Madsen IVA Aalborg 31-03-2013 1 Idékatalog Skrevet af Thomas Madsen Indhold Indledning... 3 Metode og læsevejledning... 3 PR... 3 Drømme... 4 Oplæg med backpackers...

Læs mere

Virtuel formidling af spil på Glostrup Bibliotek. Projektrapport til det erhvervsrelaterede projekt, 7. semester

Virtuel formidling af spil på Glostrup Bibliotek. Projektrapport til det erhvervsrelaterede projekt, 7. semester Projektrapport til det erhvervsrelaterede projekt, 7. semester Studerende: Terji Jensen Antal ord: 7.090 Produktet denne rapport omhandler findes på: www.glostrupbib.dk/inspiration/spil 1 Abstract Denne

Læs mere

SMS-FIX DIN MOTIVATION TIL LÆSNING

SMS-FIX DIN MOTIVATION TIL LÆSNING SMS-FIX DIN MOTIVATION TIL LÆSNING 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...3 Resumé...3 Indledning...4 Præsentation af projekt SMS-fix...4 Evalueringens metode...4 En baggrundsrapport og en artikel...4 De to

Læs mere

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG ee12: Bilag Indholdsfortegnelse BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG BILAG 6: INTERVIEWGUIDE

Læs mere

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket 2009 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket i Esbjerg Stine Hove Nielsen Danmarks Biblioteksskole Aalborg 2 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og

Læs mere

#21. Marts 2014 ROLLE SPIL GRATIS HVOR FORNUFTEN GIVER OP, BEGYNDER EVENTYRET. Interview. Mads Lunau fra Østerskov. www.rollespil.

#21. Marts 2014 ROLLE SPIL GRATIS HVOR FORNUFTEN GIVER OP, BEGYNDER EVENTYRET. Interview. Mads Lunau fra Østerskov. www.rollespil. #21 Marts 2014 ROLLE SPIL HVOR FORNUFTEN GIVER OP, BEGYNDER EVENTYRET GRATIS Tema maskinrummet Interview Mads Lunau fra Østerskov www.rollespil.dk ROLLE SPIL 21 // De Professionelle Har din forening heller

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE. En e-bog af Celia Schow

Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE. En e-bog af Celia Schow Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE En e-bog af Celia Schow Kapitel 1 ------------------------- Sådan blev jeg blogger I dette kapitel fortæller jeg, hvordan

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Iben Jakobsen Moderne Biblioteksudvikling 26. Maj 2010 A08 Projekt Side 2 af 19

Iben Jakobsen Moderne Biblioteksudvikling 26. Maj 2010 A08 Projekt Side 2 af 19 Det Informationsvidenskabelige Akademi Det Åbne Bibliotek 4. semester projektopgave Iben Jakobsen A08 26. maj 2010 5714 ord A08 Projekt Side 2 af 19 Det Åbne Bibliotek ABSTRACT I første afsnit forklarer

Læs mere

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Indhold Forord... 1 Konklusion... 1 Spørgsmål 1: Er du glad for skolen og måden vi gerne vil være på?... 2 Uddybende svar til spørgsmål 1... 2 Spørgsmål 2:

Læs mere

18-06-2010 3D Interaktion F10 Simon Kunddal 20060967. 3D Interaktion - Forår 2010. af:

18-06-2010 3D Interaktion F10 Simon Kunddal 20060967. 3D Interaktion - Forår 2010. af: 3D Teambuilding 3D Interaktion - Forår 2010 af: Jakob V. Damgaard Rasmus Sanggard Rasmus Sørensen Simon Kunddal Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Metode og afgrænsning... 3 Introduktion til 3D

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Læs om de nye Star Wars spil, og få snydekoder til Rouge Squadron.

Læs om de nye Star Wars spil, og få snydekoder til Rouge Squadron. Nr 15 August 1999 5.årgang Pris: 39,95 kr Når man først har spillet Genetic Species til Amiga, har man fået oplevelsen af et af de bedste Amigaspil nogensinde. Læs om de nye Star Wars spil, og få snydekoder

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Få fat i de unge! BUSTERs brancheseminar 2014: INSTALL NEW TEENS

Få fat i de unge! BUSTERs brancheseminar 2014: INSTALL NEW TEENS Få fat i de unge! BUSTERs brancheseminar 2014: INSTALL NEW TEENS For fjerde år i træk afholdt BUSTER Filmfestival seminar i samarbejde med Creative Europe Desk Denmark, hvor årets tema var markedsføring

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Hasmark Strand Camping

Hasmark Strand Camping Hasmark Strand Camping Indledning... 4 Problemformulering og afgrænsning... 4 Metode... Idé og overordnet koncept... 5 5 Markedsanalyse Historien bag Hasmark strand Camping... De 7 p er... Positioneringskort...

Læs mere

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen 10 Typiske AdWords fejl - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på Af Jan P. Olsen Disclaimer Dette eksemplar af 10 Typiske AdWords Fejl er strengt personligt og giver kun dig ret til bogens indhold.

Læs mere