Omgørelse af Energitilsynets benchmarkingafgørelse af 18. december

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omgørelse af Energitilsynets benchmarkingafgørelse af 18. december"

Transkript

1 ENERGITILSYNET HØRINGSUDKAST Punkt x Energitilsynets møde den 28. januar D&D «Sagsnummer» LAA/KHRI/LIC Omgørelse af Energitilsynets benchmarkingafgørelse af 18. december Resumé 1. Energitilsynets benchmarkingafgørelse af 18. december 2012 blev ophævet og hjemvist af Energiklagenævnet den 19. august Energitilsynet skal ifølge hjemvisningen foretage nye beregninger af effektiviseringskravene til de netvirksomheder, der har haft omkostninger til smart grid løsninger og fjernaflæste målere. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby Tlf Mail post@energitilsynet.dk Web Indstilling Det indstilles, at Energitilsynet på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering træffer afgørelse om følgende: fornyede effektiviseringskrav til de 40 netvirksomheder, jf. tabel 1, der har påklaget Energitilsynets afgørelse af 18. december 2012, jf. Energiklagenævnets afgørelse af 19. august 2013 genoptagelse af afgørelsen for alle ikke-klagere med henblik på følgende: o at træffe afgørelse om fornyede mildere effektiviseringskrav til ikke-klagere, når genberegningen efter Energiklagenævnets hjemvisning fører til dette, jf. tabel 1 o ikke træffer fornyede effektiviseringskrav til ugunst for ikke klagere, når genberegningen efter Energiklagenævnets hjemvisning fører til dette. 1 Inkl. efterfølgende korrektioner ved afgørelse af 27. maj 2013 og afgørelse af 29. maj 2013.

2 2/14 Sagsfremstilling 3. Energiklagenævnet afgjorde 40 netvirksomheders klage over Energitilsynets benchmarkingafgørelse for 2013, jf. klagenævnets afgørelse af 19. august Hermed blev tilsynets afgørelse af 18. december 2012 ophævet og hjemvist for så vidt angår omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere med henblik på, at Energitilsynet foretager nye beregninger af effektiviseringskravene til de selskaber, der har haft omkostninger til smart gridløsninger og fjernaflæste målere, således at omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere holdes ude af benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger. 4. De 40 klagere har alle haft omkostninger til smart grid-løsninger og fjernaflæste målere, hvorfor Sekretariatet foretager nye beregninger af alle 40 klageres effektiviseringskrav. 5. Endvidere bliver alle de øvrige virksomheder påvirkede af genberegningen, når omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere holdes ude af benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger. Det skyldes, at de virksomheder, som ikke har klaget, også kan have omkostninger til fjernaflæste målere og smart grid, som påvirker deres omkostningsgrundlag. Samtidig påvirkes omkostningsgrundlaget også for best practice virksomhederne, som de øvrige virksomheder bliver sammenlignet med pga. udeladelsen af smart grid og fjernaflæste målere. Derved ændres benchmarkbasis og det må vurderes, om alle øvrige virksomheder herefter skal have beregnet et nyt potentiale sammenlignet med beregningen i tilsynets afgørelse af 18. december En vurdering af, hvor vidt de øvrige netvirksomheders effektiviseringskrav tilbagekaldes og omgøres som følge af genberegningen, følger nedenfor under vurderingen. Lovens og bekendtgørelsens regler om benchmarking regulerer ikke nærmere, hvordan Energitilsynet skal genberegne effektiviseringskrav, når en tilsynsafgørelse ophæves og hjemvises for så vidt angår nogle af omkostningerne. Høring Sagen har været sendt i høring,

3 3/14 Lovgrundlag 7. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes i lyset af lovgrundlaget. Gennemgangen er tilrettelagt kronologisk og med udgangspunkt i retskildehierarkiet, således at love og bekendtgørelser citeres før eventuel retspraksis og de lidt blødere retskilder som litteratur citeres afslutningsvist. Gennemgangen afspejler dog også hvilken betydning, retskilden har for den samlede vurdering således citeres retskilder, der anvendes til vurderinger af mere underordnet betydning, som udgangspunkt sidst i gennemgangen. 8. Hjemlen til udstedelsen af indtægtsrammebekendtgørelsen og fastsættelsen af effektiviseringskrav til elnetselskaberne følger af elforsyningslovens 70, stk. 2, og 70, stk. 9. Heraf fremgår det, at elnetselskaberne reguleres ved en indtægtsramme under hensyn til den enkelte virksomheds effektiviseringspotentiale. 70, stk. 2: Klima- og energiministeren fastsætter regler om indtægtsrammer for alle berørte virksomheder [ ] 70, stk. 9: Inden for de i stk. 2 nævnte rammer fastsætter Energitilsynet årligt en indtægtsramme for hver af de berørte virksomheder under hensyntagen til den enkelte virksomheds effektiviseringspotentiale. Såfremt en netvirksomhed eller regional transmissionsvirksomhed ikke overholder fristen for indsendelse af de nødvendige oplysninger eller afgiver mangelfulde eller fejlagtige oplysninger til brug for Energitilsynets fastlæggelse af indtægtsrammen og opgørelse af effektiviteten, kan Energitilsynet foreløbigt fastsætte indtægtsrammen og effektiviteten. Energitilsynet kan for virksomhedens regning anvende uafhængig ekstern bistand til løsning af denne opgave. Den foreløbige værdifastsættelse bortfalder, når de nødvendige oplysninger er fremsendt og dokumenteret. En eventuel efterfølgende justering af indtægtsrammen som følge af de indsendte oplysninger vil ske for det næstfølgende regnskabsår. 9. Bestemmelserne for benchmarkingen af elnetselskabernes effektivitet fastsættes i i indtægtsrammebekendtgørelse nr. 335/2011 (herefter indtægtsrammebekendtgørelsen). Af 26, stk. 1, følger det, at Energitilsynet skal foretage benchmarkingen årligt. 26, stk. 1: Energitilsynet benchmarker én gang årligt virksomhederne på deres økonomiske effektivitet og kvalitet i leveringen. 10. Energitilsynet skal offentliggøre resultaterne af benchmarkingen samt den anvendte metode, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 26, stk , stk. 5: Resultaterne af benchmarkingen samt den anvendte metode for benchmarkingen offentliggøres af Energitilsynet.

4 4/ Energitilsynet skal årligt udmelde effektiviseringskrav, som er varige for så vidt angår økonomisk effektivitet og 1-årige for kvalitet i leveringen, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens , stk. 1: Fra og med reguleringsåret 2008 udmelder Energitilsynet årligt individuelle effektiviseringskrav baseret på benchmarking af virksomhederne, jf. 26, stk , stk. 2:, der fremkommer ved benchmarkingen af den økonomiske effektivitet, gennemføres som en procentvis varig reduktion af den enkelte virksomheds reguleringspris eller rådighedsbeløb., der fremkommer ved benchmarkingen af kvalitet i leveringen, gennemføres som en procentvis 1-årig reduktion af den enkelte virksomheds reguleringspris eller rådighedsbeløb. 27, stk. 3: Såfremt en virksomheds for sent indsendte oplysninger, jf. 26, stk. 3, ville have givet anledning til en ændring af udmeldte effektiviseringskrav, vil justeringen finde sted i forbindelse med Energitilsynets fastsættelse af virksomhedens indtægtsramme for det næstfølgende reguleringsår. For sent indsendte oplysninger giver ikke anledning til genberegning af benchmarkingen. Retspraksis angående hjemvisning med henblik på ny afgørelse: 12. Højesterets dom: Erhvervsankenævnets betingelser for godkendelse af omdannelse af sparekasse til fond gyldige, U H: Hjemvist tilsynssag omgjort til mere bebyrdende afgørelse - reformatio in pejus I 1990 indgik en sparekasse S aftale om overdragelse af sin virksomhed til en anden sparekasse. Overdragelsen omfattede samtlige S's aktiver og forpligtelser bortset fra nogle ejendomme og aktier. I medfør af bank- og sparekasselovens 47 tillod Finanstilsynet F, at S blev omdannet til en fond med velgørende og almennyttigt formål. Samtidig stillede F visse betingelser for godkendelsen. S indbragte F's afgørelse for Erhvervsankenævnet E, der i 1992 hjemviste sagen til fornyet behandling hos F under henvisning til, at F ikke havde iagttaget sin pligt til at sikre, at vedtægterne blev indrettet inden for det lovmæssige grundlag, der var gældende, såfremt en sparekasse ophørte med at drive pengeinstitutvirksomhed og omdannedes til en fond. Efter at F i 1994 havde truffet en ny afgørelse efter de retningslinier, der var blevet angivet af E, indbragte S sagen for domstolene med påstand om, at F's to afgørelser og E's afgørelse var ugyldige. S anførte herunder, at E ikke havde været berettiget til at bestemme mere vidtgående begrænsninger i S's adgang til anbringelse af midler end F's påklagede afgørelse fra Da E's afgørelse var begrundet i hensynet til at sikre midlernes anvendelse til velgørende og almennyttige formål, havde E været berettiget til at træffe denne afgørelse. Højesteret stadfæstede derfor landsrettens dom, hvorved E og F blev frifundet. Samtidig blev S's påstand vedrørende F's afgørelse fra 1990 afvist på grund af manglende retlig interesse i at få påkendt påstanden. Litteratur angående hjemvisning med henblik på ny afgørelse - om reformatio in pejus (dvs. en ændring til skade for klagerne):

5 5/ Klagenævnsafgørelse kan i følge retspraksis føre til en fornyet ikke begunstigende - afgørelse i overensstemmelse med princippet om reformatio in pejus, dvs. en ændring til skade for klagerne, se U H samt s. 346 nederst i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. I almindelighed er der ikke noget til hinder for, at rekursmyndigheder træffer en fornyet afgørelse, som er gunstigere for klageren end dennes påstand. Det må dog indgå i afvejningen, om der er modstående private eller offentlige interesser, der lider skade, jf. s. 350 øverst i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. Ekstrakt af Energiklagenævnets afgørelse om hjemvisning af årets benchmarking afgørelse: 14. Energiklagenævnets benchmarking afgørelse af 19. august 2013, j.nr : Hjemvist - omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere - Energitilsynet skal udmelde nye effektiviseringskrav til de selskaber, der har haft omkostningerne Det følger af indtægtsrammebekendtgørelsens 26, stk. 6, at alle omkostninger som udgangspunkt skal indgå i benchmarkingen, Energiklagenævnet finder dog, at benchmarkingen løbende skal tilpasses den teknologiske udvikling. Da teknologien endnu ikke er generelt udbredt, og da der alene foreligger et meget varierende og ufuldstændigt datagrundlag, finder Energiklagenævnet, at omkostningerne vedrørende fjernaflæste målere på nuværende tidspunkt skal holdes uden for benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger. (..) Som anført ovenfor følger det af indtægtsrammebekendtgørelsens 26, stk. 6, at alle omkostninger som udgangspunkt skal indgå i benchmarkingen. Omkostningerne vedrørende smart grid skal derfor også på et tidspunkt indgå i benchmarkingen. Det er imidlertid Energiklagenævnets vurdering, at omkostningerne til smart grid på baggrund af omkostningernes karakter, på nuværende tidspunkt skal holdes ude af benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger. Energiklagenævnet har herved lagt vægt på, at den af Energitilsynet valgte metode til at indregne omkostninger til smart gridløsninger efter nævnets opfattelse medfører en urimelig og misvisende påvirkning af benchmarkingens resultat. Energiklagenævnet er herved enigt med klager i, at aktiviteterne forbundet med smart grid ikke kan anses for netkomponenter i modellens forstand, og at omkostningerne hertil derfor alene vil forhøje selskabernes omkostningsniveau. Metoden vil derfor efter nævnets vurdering kunne føre til urimelige effektiviseringskrav. Energiklagenævnet har endvidere lagt vægt på, at Energitilsynet udmelder varige effektiviseringskrav. En inddragelse af omkostninger til smart grid, uden en stillingtagen til hvorledes omkostningerne reelt skal behandles i netvolumenmodellen, og uden en stillingtagen til hvad, der nærmere forstås ved begrebet smart grid, kan således få længerevarende betydning for de berørte selskaber. (..) Energitilsynets afgørelse af 18. december 2012 ophæves og hjemviser for så vidt angår omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere med henblik på, at Energitilsynet foretager nye beregninger af effektiviseringskravene til de selskaber, der har haft omkostninger til smart grid-løsninger

6 6/14. og fjernaflæste målere, således at omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere holdes ude af benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger.

7 7/14 Vurdering 15. Energiklagenævnet har hjemvist tilsynets afgørelse om effektiviseringskrav angående omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere. Energiklagenævnet hjemviser med henblik på, at Energitilsynet foretager nye beregninger af effektiviseringskravene til de selskaber, der har haft omkostninger til smart grid-løsninger og fjernaflæste målere, således at omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere holdes ude af benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger. 16. Hjemvisningen er sket med følgende begrundelser for henholdsvis fjernaflæste målere og smart grid: Fjernaflæste målere: Da teknologien endnu ikke er generelt udbredt, og da der alene foreligger et meget varierende og ufuldstændigt datagrundlag, finder Energiklagenævnet, at omkostningerne vedrørende fjernaflæste målere på nuværende tidspunkt skal holdes uden for benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger. Smart grid: Det er imidlertid Energiklagenævnets vurdering, at omkostningerne til smart grid på baggrund af omkostningernes karakter, på nuværende tidspunkt skal holdes ude af benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger. 17. En genberegning, som følge af hjemvisningen, fører til ændrede effektiviseringskrav til de virksomheder, der har haft omkostninger til smart gridløsninger og fjernaflæste målere. 18. Tabel 1 viser de individuelle korrigerede reduktioner af elnetselskabernes indtægtsrammer med virkning fra Tabel 1. Udmelding af korrigerede effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2013 Økonomisk effektivitet Kvalitet i levering Samlet Selskab pct. kr. pct. kr. kr. Regionale transmissionsselskaber (14 stk.) Syd Net SEAS-NVE Transmission 50 kv Vestjyske Net 150 kv 0, Vestjyske Net 60 kv 0, Fyns Net Amba 0, Sydøstjyske Net 1, NV Net 1, ,

8 8/14 Selskab Økonomisk effektivitet Kvalitet i levering Samlet pct. kr. pct. kr. kr. Fyns Net 150 kv 2, SEAS-NVE Net Transmission 50 kv 2, Midtjyske Net 3, Frederiksberg Eltransmission 3, KE Transmission 4, SEAS-NVE Transmission 132 kv 5, SEAS-NVE Net Transmission 132 kv 6, I alt regionale transmissionsselskaber Distributionsselskaber (51 stk.) ESV Net 0,00 0 0, SEF Net 0,00 0 0, EnergiMidt Net 0, , Verdo Randers El-net 0, Ravdex 0, , Bjerringbro Elværk 0, , NRGi Net 1, Energi Fyn Net 1, TRE-FOR El-net 1, Vestforsyning Net 1, HEF Net 2, Østjysk Energi Net 2, Vordingborg Elnet 2, Energi Fyn City Net 3, Galten Elværk Net 3, NOE Net 3, , SEAS-NVE Net 3, , Frederikshavn Elnet 3, Nyfors Net 3, , Syd Energi Net 4, Verdo Hillerød El-net 4,

9 9/14 Selskab Økonomisk effektivitet Kvalitet i levering Samlet pct. kr. pct. kr. kr. Energi Fyn Nyborg Net 4, Brabrand Net 4, Videbæk Elnet 4, LEF Net 4, , Viby Net 4, ELRO NET 4, ENV Net 4, MES Net 5, Energi Viborg Elnet 5, Forsyning Helsingør Elnet 6, FFV El 6, Læsø Elnet 6, , Struer Forsyning Elnet 7, RAH Net 7, Ikast Værkerne Net 7, , Thy-Mors Energi Net 7, , Ærø Elforsyning Net 8, Tarm Elværk Net 8, Midtfyns Elforsyning A.m.b.a. 8, DONG Energy Eldistribution 8, , Kjellerup Elnet 8, VOS Net 9, SK Elnet 9, Ringkøbing-Skjern Elnet 9, Østkraft Net 9, , Hammel Elforsyning Net 10, NKE Elnet 10, GEV Net 11, , Nakskov Elnet 11, Hurup Elværk Net 13, I alt regionale distributionsselskaber

10 10/14 Selskab Økonomisk effektivitet Kvalitet i levering Samlet pct. kr. pct. kr. kr. Transformerforeninger (24 stk.) Øslev-Drøstrup Transformatorforening Brenderup Netselskab A.m.b.a , Sunds Elforsyning 1, Knøsgaard Transformatorforening 2, Bårdesø Elforsyning 3, , Paarup El-forsyning 7, Borris Elforsyning 8, , Kongerslev Elnet Aps 9, , Aal El Net a.m.b.a. 9, Hasmark Egense Energinet A.m.b.a. 11, Rolfsted og Omegns Transformerforenings Netselskab A.m.b.a. 11, Tårs Elnet 12, , Sdr. Felding Elforsyning 13, Kibæk Elværk A.m.b.a. 14, Hirtshals El-Netselskab 14, Netselskabet Ullerslev Elforsyning 14, , Vildbjerg Elværk A.m.b.a. 15, , Studsgård Vand- og Elforsyning 15, Nr. Broby-Vøjstrup Netselskab A.m.b.a. 15, Aars Elforsyning 16, Nibe Elforsyning 17, , Ejby Elnet A.m.b.a. 17, Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. 18, Hornum Elforsyning 19, I alt transformerforeninger Alle netselskaber

11 11/14 Ny afgørelse i forhold til klagere: 19. Da alle 40 klagere har haft omkostninger til smart grid-løsninger og fjernaflæste målere, lægger sekretariatet til grund, at alle klagerne skal have en ny afgørelse som følge af klagenævnets afgørelse af 19. august En genberegning efter klagenævnets anvisning kan føre til såvel et skærpet effektiviseringskrav som til et mildere effektiviseringskrav, dvs. at genberegningen for visse virksomheder er til ugunst, mens det for andre virksomheder får begunstigende virkning. 21. Sekretariatet finder, at klagenævnets afgørelse må følges, uanset om genberegningen fører til skærpelse heraf. Rekursinstansen fastsætter retningslinjer, der skal følges af førsteinstansen ved den fornyede behandling, se s 344 i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg. Garde m.fl.. Sekretariatet tilbagekalder således ikke en begunstigende forvaltningsakter. Det er klagenævnet, der har tilbagekaldt. Klagenævnets afgørelse kan således ses som en afgørelse i overensstemmelse med princippet om reformatio in pejus, dvs. en ændring til skade for klagerne, se U H samt s. 346 nederst i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. 22. Sekretariatet lægger således til grund, at klagenævnet har vurderet, at hjemvisningen for visse klagere fører til en ny afgørelse til gunst og for andre klagere til en ny afgørelse til ugunst alt efter resultatet af genberegningen. Ny afgørelse i forhold til ikke-klagere 23. Sekretariatet finder, at klagenævnsafgørelsen giver anledning til at overveje, om sekretariatet er forpligtet til at genoptage afgørelsen af 18. december 2012 i forhold til virksomheder, som ikke er klagere. 24. Alle de øvrige virksomheder, der ikke har klaget, påvirkes af genberegningen, når omkostningerne til smart grid og fjernaflæste målere holdes ude af benchmarkingen som ekstraordinære omkostninger, fordi omkostninger til fjernaflæste målere og smart grid også påvirker omkostningsgrundlaget for best practice virksomhederne, som de øvrige virksomheder bliver sammenlignet med. Derved ændres benchmarkbasis. Ikke-klagere påvirkes uanset de har fjernaflæste målere og smart grids eller ej. Derfor skal det vurderes, om tilsynet skal genoptage/ tilbagekalde afgørelserne rettet mod de virksomheder, som ikke har påklaget tilsynets afgørelse af 18. december Elforsyningsloven regulerer ikke, hvorvidt tilsynets gyldige afgørelser truffet i henhold til loven kan tilbagekaldes og ændres. 26. Vurderingen af om Energitilsynet, efter en genberegning, som påkrævet efter hjemvisningen, kan/ skal tilbagekalde og ændre de tidligere afgørelser til ikke-klagere, skal således som udgangspunkt ske i henhold til de almin-

12 12/14 delige forvaltningsretlige principper om tilbagekaldelse af forvaltningsafgørelser. 27. Tilbagekaldelse omfatter det forhold, at en forvaltningsmyndighed på eget initiativ ophæver sin egen gyldige afgørelse, se bl.a. s. 493 i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. Efter en almindelig uskreven retsgrundsætning har en forvaltningsmyndighed ret/ pligt til under visse omstændigheder at tilbagekalde sine gyldige afgørelser, jf. bl.a. s. 496 øverst i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. 28. Det er sekretariatets vurdering, at de trufne afgørelser om effektiviseringskrav er gyldige afgørelser, hvor hjemvisningen som følge af de 40 klager fører til en genberegning, med deraf afledte følger for ikke-klagere. 29. Det er i forvaltningsretten den klare hovedregel, at en begunstigende afgørelse ikke uden videre kan tilbagekaldes, jf. bl.a. s. 497 øverst i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. Hvorvidt der kan tilbagekaldes afhænger af en afvejning af på den ene side adressatens berettigede forventninger og på dan anden side modstående - normalt offentlige interesser, jf. bl.a. s. 500 i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. 30. kan ikke anses for begunstigende afgørelser, men tilbagekaldelse med henblik at meddele henholdsvis strengere eller mildere krav, må efter sekretariatets vurdering ud fra en analog forståelse behandles efter nævnte afvejning. Fornyet gunstigere afgørelse i forhold til ikke-klager 31. Sekretariatet vurderer, at der kan træffes fornyede mildere effektiviseringskrav til netvirksomheder, såfremt genberegningen efter Energiklagenævnets anvisning fører til dette. Korrekt beregning efter klagenævnets anvisning samt disse virksomheders interesse i mildere krav tilsiger en sådan omgørelse af tilsynets benchmarking afgørelse af 18. december Herved har sekretariatet særligt lagt vægt på lighedsgrundsætningen, hvorefter lige forhold skal behandles lige, se bl.a. s. 263 nederst i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl.- Sekretariatet vurderer således, at en ikke-klager skal have samme gunstige omgørelse som en klager. 33. Endvidere lægger sekretariatet til grund, at prisvirkningen ved en fornyet gunstigere afgørelse for klager er minimal i forhold til den enkelte forbruger, og afhænger i øvrigt af, om netvirksomheden opkræver hele sin indtægtsramme.

13 13/14 Fornyet ugunstigere afgørelse i forhold til ikke-klager 34. I forhold til ikke-klager vurderer sekretariatet derimod, at der ikke kan træffes en fornyet afgørelse til deres ugunst. 35. Disse virksomheder må antages at have en berettiget forventning om, at tilsynets afgørelse af 18. december 2012, står ved magt, uanset om de måtte have indrettet sig i tillid til tilsynets afgørelse af 18. december 2012 eller ej. Da de ikke selv har påklaget, kan de ikke have en forventning om omgørelse, ligesom klagenævnets afgørelse af 19. august 2013 ej heller er henvendt til dem. 36. Hensynet til de modstående interesser - forbrugerne - tilsiger ikke i tilstrækkelig grad, at disse afgørelser bør omgøres til ugunst. Prisvirkningen vurderes at være minimal i forhold til den enkelte forbruger, og afhænger i øvrigt af, om netvirksomheden opkræver hele sin indtægtsramme. 37. Hensynet til lighedsgrundsætningen, hvorefter væsentligt lige forhold skal behandles lige, fører ikke - efter sekretariatets vurdering - til, at ikkeklagere, ligesom klagere, skal have en fornyet afgørelse efter genberegningen, som er til deres ugunst. Denne forskelsbehandling i forhold til klager i samme situation er velbegrundet og saglig. Der opstår ofte i praksis en spænding imellem på den ene side hensynet til lighed og regelmæssighed og på den anden side hensynet til at tilpasse forvaltningsafgørelsen til den konkrete situation på en sådan måde, at der opstår den størst mulige individualisering, jf. s. 264 øverst i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl. 38. På den baggrund er det sekretariatets vurdering, at såfremt genberegningen fører til strengere effektiviseringskrav, kan det ikke føre til en ugunstigere afgørelse i forhold til en ikke-klager.

14 14/14 Indstilling 39. Det indstilles, at Energitilsynet på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering træffer afgørelse om følgende: fornyede effektiviseringskrav til de 40 netvirksomheder, jf. tabel 1, der har påklaget Energitilsynets afgørelse af 18. december 2012, jf. Energiklagenævnets afgørelse af 19. august 2013 genoptagelse af afgørelsen for alle ikke-klagere med henblik på følgende: o at træffe afgørelse om fornyede mildere effektiviseringskrav til ikke-klagere, når genberegningen efter Energiklagenævnets hjemvisning fører til dette o ikke træffer fornyede effektiviseringskrav til ugunst for ikke klagere, når genberegningen efter Energiklagenævnets hjemvisning fører til dette.

Indberetningen indeholder en rettelse til selskabets anmeldelse af netkomponenter (antallet af fjernaflæste- og ikke-fjernaflæste målere) for 2011.

Indberetningen indeholder en rettelse til selskabets anmeldelse af netkomponenter (antallet af fjernaflæste- og ikke-fjernaflæste målere) for 2011. Til netselskaberne 27. maj 2013 Sag 13/00314 / LIC Deres ref. Udmelding af korrigerede effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2013 Sekretariatet for Energitilsynet har i forbindelse med opfølgningen

Læs mere

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav Sekretariatsafgørelse 18. februar 2015 Detail & Distribution Deres ref. /LAA, LIC, KHRI, IRT Sag: 14/08972 Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav for 2013 1 1. Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav Sekretariatsafgørelse 18. februar 2015 Detail & Distribution Deres ref. /LAA, LIC, KHRI, IRT Sag: 14/08973 Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav for 2014 1 1. Energitilsynet traf

Læs mere

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne Til elnetselskaberne 30. oktober 2014 Deres ref. / LIC 2. høring af udkast til afgørelse om til elnetselskaberne for 2015 Sekretariatet for Energitilsynet sendte udkast til afgørelse om " til elnetselskaberne

Læs mere

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav

Afgørelse om korrektion af netselskabernes effektiviseringskrav ENERGITILSYNET Sekretariatsafgørelse - Høringsudkast 30. september 2014 Sag: 14/08973 KHRI/LAA/LIC Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Afgørelse om korrektion af netselskabernes

Læs mere

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2012

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2012 ENERGITILSYNET Energitilsynets møde den 1. november 2011 14. juli 2011 DETAIL 4/0706-0300-0042 / KHA, NMJ, MBK, TS til elnetselskaberne for 2012 til elnetselskaberne for 2012...1 1 Resumé...2 2 Indstilling...4

Læs mere

Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006

Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006 ENERGITILSYNET Bilag til Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat til Energitilsynets møde den 17. december 2007 12-12-2007 ENR 4/0720-0200-0065 /TNE,CJU Punkt B Benchmarking af kvalitet i levering

Læs mere

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Målopfyldelse 5. marts 2018 09:13 Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Skema 1: Realiserede besparelser opdelt på sektorer og energiarter MWh Fjernvarme Naturgas Olie

Læs mere

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh

Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Målopfyldelse 20. marts 2018 12:23 Summerede besparelser fra indberetningerne Indberetning 2017 vist i MWh Skema 1: Realiserede besparelser opdelt på sektorer og energiarter MWh Fjernvarme Naturgas Olie

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 20. december 2016 Detail & Distribution 16/03110 IRT, KHRI, LAA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal

Læs mere

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2014

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2014 ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde den 17. december 2013 17. december 2013 DETAIL / LIC, KHRI, HBL, LAA til elnetselskaberne for 2014 Sekretariatet for Energitilsynet 1 Resumé... 2 2 Afgørelse...

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT X ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 21. september 2016 Detail & Distribution 14/13267 IRT, KHRI, LAA, HECH 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST 23. oktober 2017 Detail & Distribution 17/00437 KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 PUNKT 4 TILSYNSMØDE 188, 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 19. december 2017 Detail & Distribution 17/00437 IRT, KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal i

Læs mere

Udkast til effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2014

Udkast til effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2014 ENERGITILSYNET Punkt X Udkast til Energitilsynets møde den 17. december 2013 20. september 2013 DETAIL / LIC, KHRI, HBL, LAA Udkast til effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2014 Sekretariatet

Læs mere

KRITERIER FOR INDRØMMELSE AF

KRITERIER FOR INDRØMMELSE AF UDKAST KRITERIER FOR INDRØMMELSE AF UNDTAGELSE FOR KRAV I FORORDNING 2016/1447/EU AF 26. AUGUST 2016 OM FASTSÆTTELSE AF NETREGLER OM TILSLUTNING AF TRANSMISSIONSSYSTEMER MED HØJSPÆNDINGSJÆVNSTRØM OG JÆVNSTRØMSFORBUNDNE

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE 2016

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE 2016 PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 15. DECEMBER 2015 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE 2016 UDKAST x. september 2015 Detail & Distribution 14/13267 IRT, KPH, LAA, NOJ, LIC, KHRI 1. RESUMÉ 1.

Læs mere

KLAGE FRA NRGi Net A/S OVER Energitilsynets afgørelse af 31. oktober 2011 OM reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2012

KLAGE FRA NRGi Net A/S OVER Energitilsynets afgørelse af 31. oktober 2011 OM reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2012 (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA NRGi Net A/S OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Elforsyningens tariffer & elpriser

Elforsyningens tariffer & elpriser Elforsyningens tariffer & elpriser Pr. 1. januar 2013 April 2013 Elforsyningens tariffer & elpriser pr. 1. januar 2013 April 2013 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS, Virum

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2016

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2016 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 15. DECEMBER 2015 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2016 15. december 2015 Detail & Distribution 14/13267 IRT, LAA, LIC, KHRI, KPH, NOJ 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. december 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. december 2014 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA SK Elnet A/S OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2015

Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2015 Punkt 4 Energitilsynets møde den 16. december 2014 16. december 2014 DETAIL / LIC, LAA, IRT Effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2015 1. Resumé... 2 2. Afgørelse... 6 3. Sagsfremstilling... 9

Læs mere

Elforsyningens nettariffer & priser

Elforsyningens nettariffer & priser Elforsyningens nettariffer & priser Pr. 1. januar 2018 Marts 2018 Elforsyningens nettariffer & priser pr. 1. januar 2018 Marts 2018 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS,

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref.

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. SEKRETARIATET FOR Anmeldelse af branchevejledning af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet

Læs mere

Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009

Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009 SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 19. december 2014 Sag 4/0720-0403-0178 Deres ref. LRN Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009 Sagens oplysninger Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 ENERGITILSYNET Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 12-07-2010 EL 4/0706- /LVM, LR og MBK 1 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold til elforsyningsloven og indtægtsrammebekendtgørelsen

Læs mere

HØRING OM VILKÅR OG BETINGELSER FOR AT VÆRE SYSTEMFORSVARSYDELSESLEVERANDØR OG SYSTEMGENOPRETTELSESYDELSESLEVE- RANDØR

HØRING OM VILKÅR OG BETINGELSER FOR AT VÆRE SYSTEMFORSVARSYDELSESLEVERANDØR OG SYSTEMGENOPRETTELSESYDELSESLEVE- RANDØR 1/7 Til høringsparterne Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 HØRING OM VILKÅR OG BETINGELSER FOR AT VÆRE SYSTEMFORSVARSYDELSESLEVERANDØR

Læs mere

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8,

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8, LOVGRUNDLAG 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes

Læs mere

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering 21. januar 2014 Sag 12 /14378 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering Sekretariatet for Energitilsynet har den 24. september 2012 modtaget en henvendelse fra SEAS-NVE Net

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen. TRE-FOR Elnet 16. januar 2014 Sagnr. 13/13842 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldt metode til fastsættelse af rådighedsbetaling Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TRE-FORs anmeldelse af ny

Læs mere

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET PUNKT 3 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 30. JANUAR 2018 25. januar 2018 Ret & Administration MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET 1. NYE KLAGESAGER FOR ENERGIKLAGENÆVNET 1.1 HMN GASNET P/S KLAGE OVER ENERGITILSYNETS

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Thy-Mors Elnet A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/10213 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors A/S (Thy-Mors) anmeldelse af ny

Læs mere

Elforsyningens tariffer & elpriser

Elforsyningens tariffer & elpriser Elforsyningens tariffer & elpriser Pr. 1. januar 2015 April 2015 Elforsyningens tariffer & elpriser pr. 1. januar 2015 April 2015 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS, Virum

Læs mere

Elforsyningens tariffer & elpriser

Elforsyningens tariffer & elpriser Elforsyningens tariffer & elpriser Pr. 1. januar 2014 Marts 2014 Elforsyningens tariffer & elpriser pr. 1. januar 2014 Marts 2014 ISSN 0909-0762 Grafisk design og produktion: Dedicated PrePress ApS, Virum

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Nibe El-forsyning Net A.m.b.a. 9. november 2015 Detail & Distribution 15/08223 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nibe El-forsyning Net A.m.b.a.

Læs mere

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 2. september 2016 Detail & Distribution 16/00628, 16/00629 og 16/00630 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for

Læs mere

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar ENERGITILSYNET d. 25. oktober 2010 Energicenter EL /LR, LVM og MBK Bilag 11 Høringsnotat Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar Energitilsynets sekretariat udsendte ved

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4.

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4. Brenderup Netselskab A.m.b.a. Bøgelundvej 10 5464 Brenderup 23. februar 2015 Sag 12/09019 / AE Deres ref. Udmelding af bagudrettet reguleringspris til Brenderup Netselskab A.m.b.a. for reguleringsåret

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net A/S 20. november 2015 Detail & Distribution 15/10509 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Net A/S (Energi Fyn) anmeldelse

Læs mere

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2. kvartal 2011 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 4 3 2 1 0-1 -2-3 -5-6 Procent 3. Kvt. 4. Kvt. 1. Kvt. 2.

Læs mere

Det bemærkes, at basisindtægtsrammen er den varige del af indtægtsrammen. For at beregne den årlige indtægtsramme korrigeres basisindtægts-

Det bemærkes, at basisindtægtsrammen er den varige del af indtægtsrammen. For at beregne den årlige indtægtsramme korrigeres basisindtægts- DONG Energy Eldistribution A/S Kraftværksvej 53 Skærbæk 7000 Fredericia 1. maj 2014 Sag 13/12233 Deres ref. JST & LRN Afgørelse om genoptagelse og omgørelse af indtægtsrammeudmelding for DONG Energy Nord

Læs mere

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 7. september 2015 Detail & Distribution 15/04316 lba, lna AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S (DEE)

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Hurup Elværk har oplyst, at anlægsinvesteringen vedrører en nyudstykning. Der er i den forbindelse etableret 4,2 km 0,4 kv-kabel og 30 målere.

Hurup Elværk har oplyst, at anlægsinvesteringen vedrører en nyudstykning. Der er i den forbindelse etableret 4,2 km 0,4 kv-kabel og 30 målere. Hurup Elværk A.m.b.a. Nygade 22 7760 Hurup Thy 3. august 2015 Sag 12/07872 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Hurup Elværk Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. MAJ 2015 ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 19. maj 2015 Detail & Distribution 15/01397 RESUMÉ 1. Denne sag forelægges Energitilsynet

Læs mere

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S.

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S. ELINORD A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn CVR-nr.: 25615581 Afgørelse Reguleringspris for ELINORD A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af ELINORD A/S (herefter Elinord)

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg Dato: 12. september 2014 Sag: 13/13508 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015. RAH Net A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/11094 LBA/LAA GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NOE Net Att. Mads Johnsen 30. september 2014 Sag 14/06466 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 31. maj 2014 har NOE Net anmeldt tariferingsmetode for

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at EnergiMidts bagudrettede reguleringspris er 22,48 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at EnergiMidts bagudrettede reguleringspris er 22,48 øre/kwh i 2015. EnergiMidt Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 29. juli 2016 Detail & Distribution 16/09073, 14/11026, 16/01707 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGIMIDT NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

SEAS-NVE består af følgende virksomheder, som er fusioneret i perioden :

SEAS-NVE består af følgende virksomheder, som er fusioneret i perioden : SEAS-NVE NET A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 31. maj 2017 Detail & Distribution 12/12367 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SEAS-NVE NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde den 27. oktober 2008 27-10-2008 GAS 4/0706-0300-0011 /CJU/KH/PR Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold

Læs mere

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET PUNKT 3 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 22. juni 2018 Ret & Administration MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET 1. NYE KLAGESAGER FOR ENERGIKLAGENÆVNET 1.1 KLAGE OVER ENERGITILSYNETS AFGØRELSE OM FORRENTNING

Læs mere

Kongerslev Elnet ApS over Energitilsynet af 27. september 2007 effektiviseringskrav til elnetselskaber for 2008

Kongerslev Elnet ApS over Energitilsynet af 27. september 2007 effektiviseringskrav til elnetselskaber for 2008 (Elforsyning) Kongerslev Elnet ApS over Energitilsynet af 27. september 2007 effektiviseringskrav til elnetselskaber for 2008 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Århus N 3. august 2016 Detail & Distribution 16/08185 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NRGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede indtægtsramme

Læs mere

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET PUNKT 3 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. SEPTEMBER 2017 26. september 2017 Ret & Administration MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET 1. NYE KLAGESAGER FOR ENERGIKLAGENÆVNET 1.1 RADIUS ELNET A/S KLAGE OVER ENERGITILSYNETS

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Thy-Mors Elnet Att. Henrik Petersen 5. september 2014 Sag 14/07865 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. juli 2014 har Thy-Mors Elnet anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NRGi Net 23. november 2015 Detail & Distribution 15/11009 LBA AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget NRGI Net A/S (NRGI) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at:

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at: Østkraft Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 30. september 2015 Detail & Distribution 12/09088 MBK AFGØRELSE UDMELDING AF ØSTKRAFT NETS BAGUDRETTEDE REGULERINGSPRIS 1. INDLEDNING Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Punkt 3. Energitilsynets møde den 28. oktober Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren

Punkt 3. Energitilsynets møde den 28. oktober Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Punkt 3 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 23. oktober 2014 /MEMU Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 1. kvartal 2011 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 4 3 2-1 01-2 -3-5 -6 Procent 2. Kvt. 3. Kvt. 4. Kvt. 1.

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR-nr. 25 58 79 87 2. marts 2018 Detail & Distribution 16/06905 og 17/07173 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Energi Fyn Net A/S

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Struer Forsyning Elnet Att. Torben Poulsen 25. september 2014 Sag 14/10004 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 17. september 2014 har Struer Forsyning

Læs mere

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation.

Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 3. kvartal 2010 Figur 1. Kvartalsvis og 4 kvartalers glidende gennemsnitlig vækst i elforbruget, korrigeret for temperatur og kalendervariation. 2 1 0-1 -2-3 -5-6 Procent 4. Kvt. 1. Kvt. 2. Kvt. 3. Kvt.

Læs mere

S i d e 74. Bilag. Bilag 1. Statistikbanken Samlet husstandsforbrug, og herunder også på elektricitet 7.453,5 kr./ ,9 kr.

S i d e 74. Bilag. Bilag 1. Statistikbanken Samlet husstandsforbrug, og herunder også på elektricitet 7.453,5 kr./ ,9 kr. S i d e 74 Bilag Bilag 1 Statistikbanken Samlet husstandsforbrug, og herunder også på elektricitet 7.453,5 kr./ 305.595,9 kr. *100 = 2,44 % Øre-besparelse forventet per kwh S i d e 75 Bilag 2 Forbrugernes

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 28. september 2009 om reduktion af elnetselskabernes

Energitilsynets afgørelse af 28. september 2009 om reduktion af elnetselskabernes (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk NV Net A/S (nu N1 A/S), NOE Net A/S, Thy Mors

Læs mere

Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade Kongerslev AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR REGULERINGSÅRENE

Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade Kongerslev AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR REGULERINGSÅRENE Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade 52 9293 Kongerslev 28. september 2016 Detail & Distribution 12/09046 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Dong Energy Eldistribution 13.02.2012 Sag 4/0720-0200-0122 / Deres ref. Laa & lba Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Anmeldelsen Energitilsynets

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 25. oktober 2010 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 25. oktober 2010 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Thy-Mors Energi A/S, Vestjyske Net

Læs mere

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: 6881 2828 Industrivej 91 9600 Aars 3. marts 2017 Detail & Distribution 16/00483 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NIBE ELFORSYNINGS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

For så vidt angår spørgsmålet om fordyrende rammevilkår på Danmarks Vestkyst stadfæstes Energitilsynets afgørelse af 31. oktober 2011.

For så vidt angår spørgsmålet om fordyrende rammevilkår på Danmarks Vestkyst stadfæstes Energitilsynets afgørelse af 31. oktober 2011. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA NOE Net A/S, Thy-Mors Energi Elnet

Læs mere

Sagen er hovedforhandlet under medvirken af tre dommere, jf herved retsplejelovens

Sagen er hovedforhandlet under medvirken af tre dommere, jf herved retsplejelovens RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 13. maj 2014 i sag nr. BS 7-1190/2011: NOE Net A/S Skivevej 120 7500 Holstebro og Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøevej 107 7900 Nykøbing M og Vestjyske

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 27. januar 2015 Sag 13/08585 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

KLAGE FRA NOE Net A/S OVER Energitilsynets afgørelse af 25. oktober 2010 OM reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011

KLAGE FRA NOE Net A/S OVER Energitilsynets afgørelse af 25. oktober 2010 OM reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA NOE Net A/S OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Østkraft Net Att. Poul Sonne-Pedersen 26. juni 2014 Sag 14/04899 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. april 2014 har Østkraft Net A/S anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. RAH Net 2 20. maj 2015 Detail & Distribution 14/12974 LBA/LRN AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net 2 A/S (RAH2) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Ånumvej 28 6900 Skjern Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13935 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET SAMT FRA DIREKTØREN

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET SAMT FRA DIREKTØREN PUNKT 3 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. SEPTEMBER 2015 MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET SAMT FRA DIREKTØREN 23. september 2015 Ret & Administration 1. NYE KLAGESAGER FOR ENERGIKLAGENÆVNET

Læs mere

BILAGSOVERSIGT TIL EFFEKTIVISERINGS- KRAV TIL NETVIRKSOMHEDERNE FOR 2018 UDKAST

BILAGSOVERSIGT TIL EFFEKTIVISERINGS- KRAV TIL NETVIRKSOMHEDERNE FOR 2018 UDKAST PUNKT [X] BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. DECEMBER 2017 BILAGSOVERSIGT TIL EFFEKTIVISERINGS- KRAV TIL NETVIRKSOMHEDERNE FOR 2018 UDKAST 23. oktober 2017 Detail & Distribution BILAG SIDE INDHOLD

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE RAH Net A/S Ndr. Ringvej 4 6950 Ringkøbing 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09060 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE Nr. Broby-Vøjstrup Netselskab a.m.b.a. Søbjergvænget 80 5672 Broby 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09056 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

Læs mere

AFGØRELSE METODE TIL TARIFERING AF STIKLEDNINGSKUNDER

AFGØRELSE METODE TIL TARIFERING AF STIKLEDNINGSKUNDER Dong Energy Eldistribution 10. april 2015 Detail & Distribution 12/06633 LBA/LRN AFGØRELSE METODE TIL TARIFERING AF STIKLEDNINGSKUNDER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Dong Energy Eldistributions

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr. 29312435 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06905 KAAS AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR VERDO RANDERS FOR RE- GULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere