Martin Weis Holm Afdelingsleder / Cand.scient.adm Udviklingssekretariatet & Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Martin Weis Holm Afdelingsleder / Cand.scient.adm Udviklingssekretariatet & Borgmesterkontoret mwh@guldborgsund.dk"

Transkript

1 Martin Weis Holm Afdelingsleder / Cand.scient.adm Udviklingssekretariatet & Borgmesterkontoret

2 1. Bosætningsstrategi I udkanten af hvad? 2. Praktisk opfølgning I: Generel markedsføring af Nykøbing Falster som attraktivt bosætningssted 3. Praktisk opfølgning II: Slotsbryggen - kanalhavnsprojekt med levende miljø og luksuslejligheder. 4. Praktisk opfølgning III: Nordbyen - ny bydel med parcelhuse og tæt/lav byggeri.

3 indbyggere. Centrum for handel, kultur og uddannelse på Lolland-Falster. Dækker et område på ha på Falster og Lolland.

4 Stor og charmerende handelsby med differenteriet udbud af specialvarebutikker og et stort butikscenter i Sundby. Byen huser store og anerkendte erhvervsvirksomheder som f.eks. Danisco, Raaco og Nobel Cigars A/S. Byen huser også Guldborgsund Kommunes hovedsæde, Centralsygehus, regionale statsinstitutioner som Bispesæde, Statsamtet og statsligt miljøcenter (fra 2007). Unik beliggenhed. Omgivet af skove og med stor, flot natur. Kun 10 Km til Marielyst en af Danmarks bedste badestrande.

5 Regionalt centrum for Kultur- og Fritidsoplevelser Nykøbing Falster er Børnenes By. Årlig børnekulturuge m.v. Revykøbing: Danmarks næststørste og næstældste revy. Topmoderne Biograf med 4 sale, dejlig cafè og årligt besøgende. Middelaldercentret med ca årligt besøgende. Nykøbing Falster Zoo med botanisk have. Nyrenoveret teater, professionelt egnsteater, Gl. Sprøjtehus teater m.v. 18-hullers golfbane, musikskole med MGK, Kulturnat, Kulturfestival, Festuge, nyt kunstmuseum og MEGET MERE

6 Regionens største uddannelsesby Alle former for ungdoms- og erhvervsskoleuddannelser. Ca studerende på de videregående uddannelser, herunder Handelshøjskolecenter, teknisk skole, pædagogseminarium, sygeplejeskoler og socialrådgiver skole. De mange unge mennesker er med til at skabe liv i byen og styrke en dynamisk udvikling af lokalsamfundet. Byens mange uddannelsesmuligheder er med til at gøre os til en attraktiv bosætningskommune bl.a. til gavn for bosætningen i Nordbyen.

7 1. Bosætningsstrategi I udkanten af hvad? 2. Praktisk opfølgning I: Generel markedsføring af Nykøbing Falster som attraktivt bosætningssted 3. Praktisk opfølgning II: Slotsbryggen - kanalhavnsprojekt med levende miljø og luksuslejligheder. 4. Praktisk opfølgning III: Nordbyen - ny bydel med parcelhuse og tæt/lav byggeri.

8 Bosætningsstrategi - politisk strategiplan Sikre et øget og differentieret udbud af boliger. Produktudvikle kommunen så den er attraktiv for tilflyttere. Sikre optimale vilkår for erhvervsliv, industri og detailhandel. Medvirke til positiv udvikling for kultur- og uddannelsesområderne. Slotsbryggen og Nordbyen vigtige elementer i strategiplanen

9 Nykøbing Falster er inde i en spændende udvikling Etableret 439 nye boliger fra 1997 til Positiv befolkningsudvikling de seneste 7 år. Boligudbygningsplanen: Frem til 2013 forventes opført ca. 900 nye boliger. Befolkningsprognosen: Forventet stigning i indbyggerindtallet frem til 2013 på ca. 4 %. Vi arbejder fortsat for en positiv befolkningsudvikling.

10 1. Bosætningsstrategi I udkanten af hvad? 2. Praktisk opfølgning I: Generel markedsføring af Nykøbing Falster som attraktivt bosætningssted 3. Praktisk opfølgning II: Slotsbryggen - kanalhavnsprojekt med levende miljø og luksuslejligheder. 4. Praktisk opfølgning III: Nordbyen - ny bydel med parcelhuse og tæt/lav byggeri.

11 Vi er, som man skulle tro og lidt til Bosætningskampagne til 2,1 mio kr. for Nykøbing Falster Kommune

12 Kampagne for Nykøbing Falster Borgerne i Nykøbing Falster er glade og stolte af deres by og vil gerne have flere naboer. Men mange udflyttere fra Storkøbenhavn vælger at flytte til andre danske byer frem for Nykøbing Falster. For at tiltrække flere borgere til byen skal kampagnen Vi er, som man skulle tro og lidt til skabe positiv omtale og opmærksomhed om byen. Kampagnen skal synliggøre, at Nykøbing Falster rummer mange muligheder og kvaliteter. Formålet med kampagnen er at skabe positiv omtale og opmærksomhed om byen. Når en familie i Storkøbenhavn går med tanker om at flytte ud af storbyen, skal Nykøbing Falster være en reel mulighed på linje med andre danske byer.

13 Sådan begyndte arbejdet med kampagnen 1. Analyse og interview med potentielle tilflyttere: Hvilke barrierer og behov er der i forhold til at flytte til Nykøbing Falster? 2. Strategi-seminar på kommunen: hvilke målsætninger og behov er der i kommunen? 3. Konkretisering af strategi: Hvem er målgruppen? Hvor og hvordan skal vi få dem i tale? Hvad vil vi sige til dem? Hvilke aktiviteter skal der være? osv. osv.

14 Interview med potentielle tilflyttere En lille dårlig biograf, hvor man kan se en film et halvt år for sent. Mand, 29 år, København, overvejer at flytte ud af byen med sin familie Jeg ved ikke en skid om byen Mand, 29 år, København, overvejer at flytte ud af byen med sin familie Byen er proppet med bonderøve Mand, slutningen af tyverne, håndværker, København Jeg forestiller mig, at det er selvstændige håndværkere. Glade og venlige, sådan lidt provinsielle. Kvinde 26 år, dyrlægestuderende, København Der var altså stort potentiale for at ændre både folks viden og deres holdning til Nykøbing Falster. Der skal tages højde for fordommene i kampagnen.

15 Ændre viden Kampagnens formål 1 At synliggøre og markedsføre kommunens kvaliteter og muligheder Ændre holdning At opnå en effekt hos målgruppen: Overvej os! At gøre Nykøbing Falster til en reel mulighed, når målgruppen går med tanker om at flytte At forbedre byens image over for personer, der kunne vælge Nykøbing Falster som bopælskommune At forbedre byens image over for personer, der bor i kommunen, men som kunne vælge at flytte andre steder hen At ændre holdningen i byen, så nykøbingenserne motiveres til at virke som ambassadører for byen

16 Kampagnens formål 2 Ændre handling langsigtet mål At skabe en positiv befolkningsudvikling og nedbringe gennemsnitsalderen på sigt At sikre kvalificeret arbejdskraft og ressourcestærke borgere

17 Målgruppe Boblere, der har besluttet at flytte ud af København på et tidspunkt og nu overvejer, hvor det skal være. Heriblandt især dem, der i forvejen har kendskab til og/eller lokal tilknytning til Nykøbing Falster. Det kan være, at de oprindeligt kommer fra Nykøbing Falster, har familie eller venner i byen, har haft job eller været studerende i byen eller har besøgt byen som turist årige i etableringsfasen (størst mobilitet) Har en mellemlang uddannelse (alternativt lang uddannelse) Er muligvis folkeskolelærer, social- og sundhedsassistent eller -hjælper, sygeplejerske Er fra Storkøbenhavn (søger væk efter endt uddannelse, pga. boligpriserne, børnene, vil lægge deres liv om osv.)

18 Kampagnens budskab Hovedbudskabet er: Overvej at flytte til Nykøbing Falster, fordi her er plads til, at både børn og voksne kan udfolde sig. Plads går fx på mental plads, økonomisk plads, fysisk plads. Udfolde sig går på byens mange tilbud og muligheder. Mens børn og voksne går på, at det er for hele familien. Det er et budskab med flere fortolkningsmuligheder. Det er en fordel, fordi det på mange måder kan ramme ind i flere menneskers livsforståelse.

19 Kreativt koncept Det kreative skal formidle budskabet, samtidig med at der tages højde for fordommene og en lav grad af viden om byen. To værdisæt opstilles over for hinanden: Det traditionelle og gammeldags, fysisk plads og natur skal spille på det fordomsfulde, det forventede, med glimt i øjet og som noget sympatisk ved byen. Det unge, dynamiske, nye muligheder, iværksætteri, drømme skal vise, at byen har udviklet sig og er noget andet og mere end forventningen.

20 For at sikre en høj troværdighed i kampagnen er alle billeder i kampagnen af nykøbingensere.

21 Pay-off Som pay-off (gen)bruges: Nykøbing Falster Mulighedernes by. Muligheder kan gå på mange aspekter: økonomiske, kulturelle, muligheder for børnene, for de voksne, for de selvstændige. Muligheder for fritiden, karrieren, for at skabe nye projekter, at sætte sit fingeraftryk på byen osv. osv.

22 Markedsføringsindsats Bred markedsføring skaber på traditionel vis opmærksomhed om Nykøbing Falster og påvirker målgruppens opfattelse af byen: Hængeskilte i tog uge 9+10 Skærme i den københavnske metro uge 9+10 Printannoncer og bannerannoncer efterfølgende

23 PR-indsats PR-indsats rettet mod dagspresse, livsstilsog boligmagasiner, lokale medier og netmedier, der formidler ny viden om Nykøbing Falster og samtidig gør op med fordommene og præger byens image i positiv retning.

24 Event-indsats En event-indsats, der skaber opmærksomhed, formidler viden om Nykøbing Falster til målgruppen og ændrer ved billedet af byen. Boligmesse i Forum februar konkurrence Strøget i København 12. marts konkurrence

25 Informationsindsats En informationsindsats, hvor målgruppen gennem hjemmesiden og nyhedsbrev får informationer om Nykøbing Falster. Ideen er, at modtagerne af nyhedsbrevet sender det videre i deres netværk familier og venner uden for Nykøbing Falster.

26 Handlingsskabende aktiviteter Aktiviteterne påvirker målgruppen til at handle anderledes, tage ned og besøge byen og i sidste ende flytte til Nykøbing Falster Kommune. En netværksindsats nykøbingenserne er ambassadører for byen, herunder alle kommunens medarbejdere Direct mail: Brev og postkort udsendes til alle kommunens husstande.

27

28 Henvendelser til kommunen For at sikre den bedste service håndterer Kommunen henvendelser fra interesserede og potentielle tilflyttere gennem: Én kontaktperson og back-up Ét telefonnummer Én adresse

29 1. bosætningsstrategi I udkanten af hvad? 2. praktisk opfølgning I: Generel markedsføring af Nykøbing Falster som attraktivt bosætningssted 3. Praktisk opfølgning II: Slotsbryggen - kanalhavnsprojekt med levende miljø og luksuslejligheder. 4. Praktisk opfølgning III: Nordbyen - ny bydel med parcelhuse og tæt/lav byggeri.

30

31 Illustration: Hasløv & Kjærsgaard Arkitekter I/S

32 Slotsbryggen: Åen ind i byen Byen ud til vandet Kanalhavn Attraktive boliger Butikker Cafémiljø Restauranter Fritidsliv Illustration: Holscher Arkitekter

33

34 SLOTSBRYGGEN: FASE 1 1) August 2000 til august Fokus på vandet hvordan Tingsted Å kunne frilægges, 2) To projektforslag var i offentlig høring, Illustration: Hasløv & Kjærsgaard Arkitekter I/S

35 SLOTSBRYGGEN: FASE 2 1) September 2001 November 2002: Helhedsplan for Slotsbryggen 2) Hovedfokus på hvad der konkret skal være i området og gøre Slotsbryggen investorparat 3) Hovedindhold: Helhedsplan for området, der beskriver funktioner og anvendelser

36 SLOTSBRYGGEN: FASE 3 1) December 2002 Dec. 2006: Realisering af Slotsbryggen 2) 2 parallelle udbud: anlægsprojektet og salg af kommunale arealer i området. 3) Realiseringen af anlægsprojektet påbegyndt november 2003 afsluttes Dec ) Bolig- og erhvervsbyggeriet påbegyndt ultimo 2004

37 Slotsbryggen: Markedsføring overfor investorer Omdrejningspunkt: 200 abonnenter på Slotsbryggens nyhedsbrev. Direct mail kampagne i 2003 overfor potentielle investorer Event for investorer Fyrtårnsprojekt på Bedre Bolig messen i Forum. 330 skrevet op til boliger i Slotsbryggen. Næsten udsolgt!

38

39 Følg udviklingen på:

40 1. bosætningsstrategi I udkanten af hvad? 2. praktisk opfølgning I: Generel markedsføring af Nykøbing Falster som attraktivt bosætningssted 3. Praktisk opfølgning II: Slotsbryggen - kanalhavnsprojekt med levende miljø og luksuslejligheder. 4. Praktisk opfølgning III: Nordbyen - ny bydel med parcelhuse og tæt/lav byggeri.

41 I Nordbyen skabes rammerne for en større, sammenhængende og fremtidsorienteret bydel. Nordbyen ligger i et dejligt naturskønt område - skovområde lige uden for døren Kort afstand til Nykøbing Falster bymidte, strand og skove i omegnen.

42 Let adgang til/fra motorvejen. Der er også gode togforbindelser for pendlere. Nordbyskolen udformes efter de nyeste pædagogiske principper. Der er også bygget en helt ny daginstitution i Nordbyen!

43 Hvad kan der bygges? Ca. 170 parcelhuse. Ca. 160 boliger som tæt/lav boligbebyggelse Pt. Solgt 118 parcelhusgrunde. Ca. solgt 25 tæt/lav.

44 Markedsføring overfor byggefirmaer Omdrejningspunkt: Åbent Drømmehus- events for byggefirmaer og mulige tilflyttere Direct marketing Webmarketing Tv-reklamer på TV2 Øst og TV2 Lorry

45 Følg den nye bydels udvikling på

46 KONKLUSION og perspektivering Slotsbryggen og Nordbyen er snart fuldt udbyggede. Succesen har afstedkommet større private udstykninger i oplandet. Enkeltstående events virker kun i begrænset grad Vigtigt med kontinuerlig indsats og bred politisk forankring Nye udfordringer med kommunesammenlægningen.

Bosætningsstrategi 2011-2013

Bosætningsstrategi 2011-2013 Bosætningsstrategi 2011-2013 Indhold Forord... 2 Fakta om tilflyttere... 3 Pejlemærke 1: Markedsføring... 4 Pejlemærke 2: Velkommen til Horsens Kommune... 6 Pejlemærke 3: Styrk og dyrk relationerne...

Læs mere

Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune

Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune Rapport om bosætning og boligbehov i Skanderborg Kommune Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Direktør Jesper Bo Jensen, Lic.scient.pol. Forskningschef Marianne Levinsen, Cand.scient.pol. Januar 2014

Læs mere

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING OM PLANEN OM PLANEN En temaplan er en del af kommuneplanen. Med ændringer i planloven åbnedes der mulighed for at koncentrere revisionen

Læs mere

nørre alslev stubbekøbing ønslev moseby Nordbyen horreby

nørre alslev stubbekøbing ønslev moseby Nordbyen horreby orehoved sortsø Nr. vedby vålse nørre alslev stubbekøbing øster kippinge guldborg slotsbryggen Nykøbing f eskilstrup revisionsbeslutning ønslev moseby horbelev Hesnæs Nordbyen horreby sakskøbing karleby

Læs mere

Bosætningsanalyse. Esbjerg Kommune. Rapport. Juni 2014

Bosætningsanalyse. Esbjerg Kommune. Rapport. Juni 2014 Bosætningsanalyse Esbjerg Kommune Rapport Juni 2014 Indledning Introduktion til rapporten Esbjerg Kommune ønsker viden om, hvordan forskellige målgrupper opfatter kommunen. Det skal styrke Esbjerg Kommune

Læs mere

Bosætningsstrategi 2014-2018 Skive Kommune. Juni 2014. www.skive.dk

Bosætningsstrategi 2014-2018 Skive Kommune. Juni 2014. www.skive.dk Bosætningsstrategi 2014-2018 Skive Kommune Juni 2014 www.skive.dk Indhold Indledning... 3 Samfundsmæssige tendenser omkring bosætning... 3 Udfordringer i Skive Kommune... 4 Et solidt afsæt for øget bosætning...

Læs mere

Rapport om tiltrækning af nye borgere og færre fraflyttere. Herning Kommune. Fremforsk, Center for Fremtidsforskning

Rapport om tiltrækning af nye borgere og færre fraflyttere. Herning Kommune. Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Rapport om tiltrækning af nye borgere og færre fraflyttere i Herning Kommune Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Direktør Jesper Bo Jensen, Lic.scient.pol. Forskningschef Marianne Levinsen, Cand.scient.pol.

Læs mere

P l a n - o g A g e n d a 2 1 - s t r a t e g i

P l a n - o g A g e n d a 2 1 - s t r a t e g i k v a l i t e t i b y u d v i k l i n g e n i n f r a s t r u k t u r o g b y m ø n s t e r d e t å b n e l a n d d e m o k r a t i p r o c e s s e r P l a n - o g A g e n d a 2 1 - s t r a t e g i Odder

Læs mere

Offentlig høring af Forslag til Kommuneplan 2010, samt meddelelse om endelig vedtagelse af Udviklingsstrategier for Høje-Taastrup Kommune

Offentlig høring af Forslag til Kommuneplan 2010, samt meddelelse om endelig vedtagelse af Udviklingsstrategier for Høje-Taastrup Kommune Byrådet Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 4359 1000 www.htk.dk Til modtagere af Forslag til Kommuneplan 2010 Modtagere jf. liste, dok 2426155 Dir.tlf.: 4359 1845 Email: Byraadscenter@htk.dk

Læs mere

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana...

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... 1 udviklingsstrategi 2012 Indhold 2 2 4 5 6 10 14 18 22 26 30 32 34 35 Indledning Visionen Kommunens udfordringer De 6 strategiske indsatsområder

Læs mere

Ny by ved Store Rørbæk. Boliger og beboere

Ny by ved Store Rørbæk. Boliger og beboere Ny by ved Store Rørbæk Boliger og beboere SBi Statens Byggeforskningsinstitut 2006 Titel Ny by ved Store Rørbæk Undertitel Boliger og beboere Udgivelsesår 2006 Forfattere Hedvig Vestergaard, Thorkild Ærø,

Læs mere

Planlægning for tilgængelighed

Planlægning for tilgængelighed Hanstholm Planlægning for tilgængelighed Mål Det er målet, at nye infrastrukturinvesteringer skal sikre optimale vækstmuligheder for Fyn, samtidigt med at investeringerne skal fremtidssikres i forhold

Læs mere

FORSLAG Ny kommune ny fremtid

FORSLAG Ny kommune ny fremtid FORSLAG Ny kommune ny fremtid Byrådets Kommuneplanstrategi 2008 2020 Indhold Indledning 3 1 Fremtidens Næstved er Nærhed 4 2 Agenda 21 6 3 Sundhed 8 4 Natur 10 5 Trafik 12 6 Kultur, fritid og oplevelse

Læs mere

Planstrategi 2015. Billund Kommune og Trekantområdet. Indsend dine kommentarer

Planstrategi 2015. Billund Kommune og Trekantområdet. Indsend dine kommentarer Planstrategi 2015 Billund Kommune og Trekantområdet Indsend dine kommentarer Læsevejledning Planstrategien består af en fælles del, som gælder for alle 6 kommuner i Trekantområdet, samt en lokal del, der

Læs mere

Vækst- og Strategiudvalget. Hvidbog. Baggrund, referater og data. Center for Vækst og Bosætning. Slagelse Kommune

Vækst- og Strategiudvalget. Hvidbog. Baggrund, referater og data. Center for Vækst og Bosætning. Slagelse Kommune Vækst- og Strategiudvalget Hvidbog Baggrund, referater og data Slagelse Kommune Center for Vækst og Bosætning December 2014 Indholdsfortegnelse Baggrund 3 Opstartsmødet 4 Referat opstartsmødet 4 Oplæg

Læs mere

FORSLAG Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo

FORSLAG Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo FORSLAG Frederikshavn Kommune - et godt sted at bo Boligpolitik november 2014 2 Indhold Frederikshavn Kommune -et godt sted at bo 4 Eksisterende boliger og boligområder 8 Nye boligområder 12 Almene boliger

Læs mere

Lokal Udviklings Plan

Lokal Udviklings Plan Lokal Udviklings Plan Indholdsfortegnelse DEL 1 Visioner og planer for Kr. Stillinge 1. Forord 2. Indledning 2.2. Baggrund 2.3. Proces og metode 2.4. Ressourceprofil 3. Vision 3.2. Det langsigtede 3.3.

Læs mere

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet.

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet. Notatark Sagsnr. 04.21.00-G01-2-14 Sagsbehandler Susanne Ernst 14.3.2014 Ansøgningsskema Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne Branding og bosætning i Hornsyld og Bråskov Formål Projektet skal

Læs mere

Plan & Agenda 21 strategi 2008

Plan & Agenda 21 strategi 2008 1 Plan & Agenda 21 strategi 2008 Kolofon Plan & Agenda 21 strategi 2008 Udgivet af Faxe Kommune - Januar 2009 Plan & Agenda 21 strategien er udarbejdet i perioden 2006 til 2008. Forslaget til strategien

Læs mere

FORSLAG U d v i k l i n g s - o g P l a n s t r a t e g i 2 0 1 4

FORSLAG U d v i k l i n g s - o g P l a n s t r a t e g i 2 0 1 4 FORSLAG U d v i k l i n g s - o g P l a n s t r a t e g i 2 0 1 4 Forord Hermed foreligger forslag til Udviklings- og Planstrategi 2014 for Sorø Kommune. Strategiforslaget indeholder Byrådets visioner

Læs mere

B O S K Ø N T I N O R D S J Æ L L A N D S H J E R T E

B O S K Ø N T I N O R D S J Æ L L A N D S H J E R T E B O S K Ø N T I N O R D S J Æ L L A N D S H J E R T E At sik re viden om hvor og hvornår offentlig service skal placeres T I L F L Y T N I N G S S T R A T E G I & B O L I G P O L I T I K Hillerød Kommune

Læs mere

SBi 2010:52. Tilflyttere til yderområder: forandring, integration og strategier

SBi 2010:52. Tilflyttere til yderområder: forandring, integration og strategier SBi 2010:52 Tilflyttere til yderområder: forandring, integration og strategier Tilflyttere til yderområder: forandring, integration og strategier Helle Nørgaard Jesper Ole Jensen Carola Simon Hans Skifter

Læs mere

WWW.URBANMEDIASPACE.DK

WWW.URBANMEDIASPACE.DK Til Projektsekretariatet for Multimediehus og Havnebyrum, Århus Kommune Dokumenttype Rapport fra fokusgrupper om indhold til ny hjemmeside Dato Februar 2010 WWW.URBANMEDIASPACE.DK MULTIMEDIEHUS OG HAVNEBYRUM

Læs mere

Høringsudkast. Lokal UdviklingsPlan. Hejninge - Stillinge Lokalråd. Udarbejdet af Lokalrådet i Hejninge-Stillinge i samarbejde med Slagelse Kommune

Høringsudkast. Lokal UdviklingsPlan. Hejninge - Stillinge Lokalråd. Udarbejdet af Lokalrådet i Hejninge-Stillinge i samarbejde med Slagelse Kommune Lokal UdviklingsPlan Hejninge - Stillinge Lokalråd Udarbejdet af Lokalrådet i Hejninge-Stillinge i samarbejde med Slagelse Kommune 2 DEL 1 - Visioner og planer for Hejninge-Stillinge 4 1. Indledning 5

Læs mere

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om.

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om. Planstrategi 2013 Forord Hermed præsenteres Skive Kommunes Planstrategi 2013. Byrådet har vedtaget at denne første behandling af den samlede kommuneplan efter kommunalreformen skal have fokus på helheder

Læs mere

Forslag til Planstrategi - en bæredygtig udvikling

Forslag til Planstrategi - en bæredygtig udvikling Odder Kommune KOMMUNEPLAN 2004-2015 Forslag til Planstrategi - en bæredygtig udvikling oktober 2003 2 Indholdsfortegnelse side Forord 3 Indledning 5 1. Odder Kommune vender blikket udad 8 2. Velvære og

Læs mere

Kommentar til Driftige Designkommune

Kommentar til Driftige Designkommune Kommentar til Driftige Designkommune B For at skabe vækst skal vi have en fysisk planlægning med bredere rammer, højere til loftet og en længere tidshorisont. B Den dejlige designkommune B Lad være med

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Christian Th. Østerby Elev nr: 44232 E-mail: chthoe@ruc.dk K1 Plan, by & proces

Indholdsfortegnelse. Christian Th. Østerby Elev nr: 44232 E-mail: chthoe@ruc.dk K1 Plan, by & proces Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 Problemfelt 4 Problemformulering 5 Arbejdsspørgsmål 5 Projektstruktur 6 Afgrænsning 7 Samarbejdspartnere 8 Om Hjørring 9 Hjørring nu og i fremtiden

Læs mere

BOSÆTNINGSANALYSE RAPPORT

BOSÆTNINGSANALYSE RAPPORT 2011 BOSÆTNINGSANALYSE RAPPORT VERSION 2.0 April 2011 INDHOLD 1. INDLEDNING... 4 1.1 Læsevejledning... 4 2. SAMMENFATNING OG KONKLUSION... 6 2.1 Anbefalinger i forhold til bosætningsstrategien... 7 3.

Læs mere

Aalborg Universitet. Ny by ved Store Rørbæk Vestergaard, Hedvig; Ærø, Thorkild; Lyduch, Andreas. Publication date: 2006

Aalborg Universitet. Ny by ved Store Rørbæk Vestergaard, Hedvig; Ærø, Thorkild; Lyduch, Andreas. Publication date: 2006 Aalborg Universitet Ny by ved Store Rørbæk Vestergaard, Hedvig; Ærø, Thorkild; Lyduch, Andreas Publication date: 2006 Document Version Forlagets endelige version (ofte forlagets pdf) Link to publication

Læs mere