REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen"

Transkript

1 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 28 Mødedato: Tidspunkt: Kl Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen Ikke til stede fra udvalget: Jakob Tækker Til stede fra Slots- og Kulturstyrelsen, herunder referent: Rikke Bjørnbøl (punkt 6, 7, 8), Tine Vindfeld (punkt 7, 8, 12, 13 og 14), Ane Bülow (punkt 12 og 13), Merete Dael (punkt 10), Niels Græsholm (punkt 10), Anette Østerby, Theis Petersen (referent). Godkendt af udvalget den: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Beslutninger siden sidste møde 3. Økonomi 4. Nyt fra bestyrelsen 5. Mødeplan Revision af messeliste 7. Opfølgning på Jyllandstur 8. Handlingsplan 9. Dialogmøde med legatudvalget 10. Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst 11. DFUB aftale Nyt dansk residency, status 13. Serviceeftersyn af faste residencies 14. Venedig Biennalen 2017, status 15. Meddelelser 16. Næste møde 17. Eventuelt 18. Mødets gang

2 Side 2 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2. Beslutninger siden sidste møde Formanden oplyste, at hun bliver forelagt en del anmodninger om ændringer i projekter, der har fået tilsagn. Formanden gav eksempler på ændringer, hun typisk giver godkendelse. 3. Økonomi Slots- og Kulturstyrelsen orienterede om resterende midler. Udvalget tog orienteringen til efterretning. 4. Nyt fra bestyrelsen Formanden berettede om nyt fra Statens Kunstfonds Bestyrelse. 5. Mødeplan 2017 Styrelsen fremlagde et forslag til mødeplan for Særligt uddelingsmøderne var forsøgt lagt i en passende afstand til ansøgningsfristerne, således at en svarfrist til ansøgerne på 8 uger kan overholdes. Udvalget bad om enkelte ændringer af mødeplanen, som vil blive sendt til endelig godkendelse i udvalget efter mødet. 6. Revision af messeliste Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst, reviderer én gang årligt listen over støtteberettigede messer i puljen Danske galleriers deltagelse på internationale kunstmesser. I denne forbindelse foretager sekretariatet en høringsrunde blandt de danske gallerier. Udvalget tilpassede messelisten, med virkning fra Opfølgning på Jyllandstur Udvalget har samlet indtryk gennem besøg på jyske udstillingssteder i juni 2016, og har fået input fra nordjyske aktører på billedkunstområdet. Udvalget drøftede, om der er initiativer, der direkte kan udspringe af jyllandsturen.

3 Side 3 Udvalget havde især hæftet sig ved, at de nordjyske aktører tillagde det stor betydning, at der oprettes kunstnerdrevne udstillingssteder uden for København, da disse vurderes at kunne give et boost til små lokale miljøer. Men også at det er vigtigt for kunstnere fra provinsen, at kunne opnå synlighed i København fx gennem udstillinger i København. Synlighed på formidlingsplatforme som Kunsten.nu og Kopenhagen.dk, er ligeledes vigtigt, når der er udstillinger i provinsen. Endelig blev det påpeget overfor udvalget, at der ofte er flere rejse- og transportudgifter forbundet med udstillinger i provinsen. Udvalget bad sekretariatet udarbejde en plan for en indsats, der skal fremme erfaringsudveksling om kunstnerdrevne steder i hele Danmark, og fremme at ansøgninger om støtte bliver mere kvalificerede. Planen fremlægges på udvalgets kommende møde. Sammen med planen, fremlægges et udkast til nyhedsbrev, der formidler de indtryk udvalget har samlet, samt de tiltag udvalget vil drage. 8. Handlingsplan Dette punkt blev udskudt til næste møde. 9. Dialogmøde med legatudvalget Legatudvalget orienterede om konkrete puljeændringer i puljen Kunst i det offentlige rum. Den nye ansøgningsvejledning præciserer formål og opstiller flg. nye ansøgningsmuligheder: Skitse til kunstopgave og pilotprojekt. Desuden lægges der i kriterierne øget vægt på lokal forankring af initiativer, og at ansøger er indstillet på at indgå i et udviklingssamarbejde om nyskabende kunstopgaver i det offentlige rum. Legatudvalget opfordrer i kommunikationen af puljeændringerne, som noget nyt, kunstnere til at initiere samarbejder om udviklingen af skitseprojekter og pilotprojekter med offentlige institutioner, og dermed initiere, at de fremtidige ejere af et kunstværk i det offentlige rum ansøger puljen. Midlertidige udstillingsprojekter i det offentlige rum, og produktion af værker til det offentlige rum støttes også fra projektstøtteudvalget. Udfordringen bliver at skabe et enkelt og gennemskueligt kunststøttesystem, hvor det er klart for ansøgerne, hvilken pulje det er relevant at sende sin ansøgning til, og hvor der ikke er overlap mellem forskellige udvalgs puljer. For ansøgerne er Statens Kunstfond ét system, og derfor må udvalgene forholde sig til relaterede puljer under andre udvalg, når der indføres puljeændringer. Udvalgene besluttede, at følgende nye kriterier kan definere snitfladen omkring kunst i det offentlige rum på en måde, der både kan kommunikeres eksternt, men som også er brugbart i forhold til udvalgenes vurderinger af ansøgningerne:

4 Side 4 Ejerskab. Det er den fremtidige ejer af et kunstværk i det offentlige rum, dvs. kommuner og institutioner i staten, regioner og kommuner, der kan søge puljen kunst i det offentlige rum. Ejeren påtager sig forpligtelser omkring lokal forankring, egenfinansiering, vedligeholdelse mm. Ikke kunstfaglig kontekst. De fleste ansøgere til puljen kunst i det offentlige rum har ikke kunstfaglige kompetencer i egen organisation og søger typisk udover støtte også kunstfaglig rådgivning omkring proces, kunstnervalg mm. Kunstnere, kuratorer/ kunstinstitutioner, der ønsker at skabe kunstprojekter med lokal forankring uden for kunstinstitutioner som f.eks. museer og kunsthaller, kan initiere projekter i samarbejde med den fremtidige ejer af et kunstværk. Legatudvalget støtter ikke produktion af værker til udstillinger i Danmark og udlandet. Udover overvejelserne om en puljeændring, drøftede udvalgene også deres kontaktflader til kommunerne. Der var enighed om, at det bør undersøges nærmere, hvad kommunerne har brug for i arbejdet med at fremme billedkunsten. Det er indtrykket, at lokale ildsjæle spiller en stor rolle når kommuner tager initiativer på billedkunstområdet, og udvalgene drøftede muligheden for at skabe et netværk mellem lokale aktører i kommunerne, hvor ildsjæle kan kvalificeres og inspireres. Endelig drøftede udvalgene om puljen Kommunale Billedkunstråd, som pt. hører under projektstøtteudvalget, burde overføres til legatudvalget. Begrundelsen skulle være, at legatudvalget i højere grad beskæftiger sig med kunstfaglig rådgivning af ikke-kunstfaglige aktører, særligt kommunerne. Etablering af kommunale billedkunstråd er en metode til at styrke den billedkunstfaglige rådgivning af en kommune. 10. Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst (KBUB) har eksisteret i årene 2014, 2015 og 2016, og har været finansieret af Statens Kunstråd med 3.3 mio. kr. En af kompetencecentrets opgaver har været at udforme en national strategi for børn, unge og billedkunst med afsæt i et netværk af de centrale organisationer og institutioner, som beskæftiger sig med området. Nu foreligger et udkast til den endelige strategi. På mødet fremlagde KBUB udkastet til strategi og anbefalingerne heri, og drøftede dem med udvalget. På mødet deltog KBUB med følgende personer:

5 Side 5 Karen Marie Demuth (Sekretariatsleder, Århus) Eva Ring (Formand for styregruppe) Signe Sindberg (Konsulent i KBUB Øst, BKFs lokaler i København) Udvalget vil følge op på mødet med et brev til KBUB med udvalgets refleksioner. 11. DFUB aftale Udvalget skulle planlægge næste skridt i processen hen imod en eventuelt ny aftale for Den Frie Udstillingsbygning, DFUB ( ). DFUB havde desværre ikke nået at fremsende et forslag til aftaleformulering, som udvalget havde anmodet om. Den videre proces hen imod en ny aftale, skal blandt andet indebære et dialogmøde med alle parter og interessenter, herunder Kulturministeriet, Kunstnersammenslutningernes samråd og de kunstnersammenslutninger, der har udstillet på DFUB i de senere år. Dialogen skal basere sig på det forslag udvalget allerede har sendt til DFUB, samt det forslag DFUB eventuelt selv måtte stille inden mødet. Udvalget bad sekretariatet tilrettelægge dialogmødet, så det finder sted i efteråret Nyt dansk residency, status Udvalget har besluttet at medvirke til etableringen af et nyt dansk residency. Sekretariatet orienterede om status for dialog med eksterne fonde. Udvalget drøftede den videre proces. 13. Serviceeftersyn af faste residencies Udvalget havde besluttet at give de faste residencies et serviceeftersyn med henblik på om der skal justeres i udbuddet inden næste frist i april Udvalget gennemgik de eksisterende faste residency-aftaler og besluttede, hvilke der skulle lukkes og hvilke der skulle fortsættes. Udvalget besluttede at lukke aftalerne i Beijing, Istanbul og Berlin. Derudover drøftede udvalget, hvor der kunne indgås nye faste residency-aftaler. Hovedkriteriet for, at der oprettes en ny fast residency aftale er, om udvalget vurderer, at byen/landet har en generel væsentlighed på den internationale kunstscene, samt at der er barrierer for danske kunstneres tilstedeværelse i form af økonomiske, kulturelle eller andre årsager, som en fast aftale kan være med til at overvinde.

6 Side 6 Sekretariatet vil levere et oplæg til næste møde, med mulige nye aftaler. De nye aftaler skal i udgangspunktet køre i 2 år ad gangen, hvorefter det evalueres, om aftalen skal fortsættes. Udvalget slog fast, at residency ophold for kunstnere grundlæggende har samme formål, hvad end opholdet finder sted med støtte fra den åbne eller den faste residency-pulje. Sekretariatet blev derfor bedt om, at evaluere om de økonomiske vilkår for residenterne er sammenlignelige, og tilstrækkelige, på tværs af de to puljer. 14. Venedig Biennalen 2017, status Sekretariatet orienterede om projektets udvikling og status. 15. Meddelelser Intet under dette punkt. 16. Næste møde Næste møde er et uddelingsmøde og finder sted september Eventuelt Intet under dette punkt. 18. Mødets gang Der var tilfredshed med mødets gang.

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 4, 5. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 35 Mødedato: 06.04.2017 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 4, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 30 Mødedato: 2.- 3.11.2016 Tidspunkt: 02.11.2016: Kl. 09.00 16.00 03.11.2016: Kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Claus Andersen

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Claus Andersen Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 26 Mødedato: 12.05.2016 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Mødelokale Bodil Kjer, 4. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand),

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 5. 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 5. 5. 8. september 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: 04.09.2017 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 5. 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand),

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3, 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3, 5. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: 20.06.2017 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 3, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 20 Mødedato: 05.11.2015 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca

Læs mere

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen.

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen. 12.03.2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 3 Mødedato: 19. 21.03.2014 Tidspunkt: 19.03.2014: Kl. 09.00-16.00 20.03.2014: Kl. 08.00 17.00 21.03.2014: Kl. 08.00 19.00 Sted

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 9 Mødedato: 05.09.2014 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 8, stuen. REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand),

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. < > Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 10 Mødedato: 4.09.014 5.09.014 9.09.014 30.09.014 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 13-1 3. sal (ved direktionssekretariatet) REFERAT

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Lisette Vind Ebbesen (formand), Charlotte Fogh, Jane Jin Kaisen, Peter Land, Søren Assenholt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Lisette Vind Ebbesen (formand), Charlotte Fogh, Jane Jin Kaisen, Peter Land, Søren Assenholt. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 4 Mødedato: 11.04.2018 Tidspunkt: kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale Astrid Noack, 4. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Lisette Vind Ebbesen

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. 6. juni 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 7 Mødedato: 28.05.2014 Tidspunkt: Kl. 10.00-16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg. 5. april 2013 Jour.nr.: Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 11. 12.03.2013 Tidspunkt: 11.03.2013: kl. 10 16 12.03.2013: kl. 09 16 Sted: Lokale 6 REFERAT Til stede fra

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Rune Gade (formand), Jette Gejl Kristensen (næstformand), Kristina Ask, Lars Mathisen, Inge Merete Kjeldgaard.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Rune Gade (formand), Jette Gejl Kristensen (næstformand), Kristina Ask, Lars Mathisen, Inge Merete Kjeldgaard. 9. november 2011 Jour.nr.: Statens Kunstråds Billedkunstudvalg Møde nr. 6 Mødedato: 05 07.10.2011 Tidspunkt: 05.10 Kl. 10.00-16.00 06.10 Kl. 09.00 16.00 07.10 Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete Kjeldgaard, Peter Kirkhoff Eriksen. Statens Kunstråds Billedkunstudvalg Møde nr. 13 Mødedato: 06.09.2012 Tidspunkt: Kl. 09.00 17.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Kristina Ask, Inge Merete

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 27 Mødedato: september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 1, 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 27 Mødedato: september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 1, 5. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 27 Mødedato: 13. 14. september 2018 Tidspunkt: kl. 10.30 17.00 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 29 Mødedato: 21. 22.02.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3

REFERAT DAGSORDEN. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 3 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 4 Mødedato:26. september 2018 Tidspunkt: kl. 11.00 13.30 Sted: Lokale 3 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Michael Bojesen, Tomas Lagermand Lundme, Bente Skjøttgaard,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Legatudvalget for Billedkunst Møde nr. 11 Mødedato: 6. oktober 2016 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 8 i stueetagen

REFERAT. Statens Kunstfonds Legatudvalget for Billedkunst Møde nr. 11 Mødedato: 6. oktober 2016 Tidspunkt: kl Sted: Lokale 8 i stueetagen 11. oktober 2016 Statens Kunstfonds Legatudvalget for Billedkunst Møde nr. 11 Mødedato: 6. oktober 2016 Tidspunkt: kl. 10.30 17.30 Sted: Lokale 8 i stueetagen REFERAT Mødedeltagere: Søren Taaning, Ane

Læs mere

Tilstede fra udvalget: Christine Buhl Andersen (formand), Eva Koch (næstformand), Jakob Jakobsen, Mikael Andersen, Gitte Ørskou.

Tilstede fra udvalget: Christine Buhl Andersen (formand), Eva Koch (næstformand), Jakob Jakobsen, Mikael Andersen, Gitte Ørskou. 26. marts 2009 Referat Begivenhed Møde i Kunstrådets Internationale Billedkunstudvalg 9. -10. marts 2009. Referat af møde i Kunstrådets internationale billedkunstudvalg 9. -10 marts 2009. Godkendt af CBA

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Anne Blond, Lisbet Friis, Mads Quistgaard, Janne Krogh. Afbud fra udvalget: Ane Fabricius

REFERAT. Til stede fra udvalget: Anne Blond, Lisbet Friis, Mads Quistgaard, Janne Krogh. Afbud fra udvalget: Ane Fabricius 20. november 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtte udvalg for Kunstfond og Design Møde nr. 11 Mødedato: 20.november 2018 Tidspunkt: kl. 09.00-15.00 Sted: Lokale: NHØP, 3. sal REFERAT Til stede fra udvalget:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 28 Mødedato: 1. 2. november 2018 Tidspunkt: Dag 1: kl. 10.30 16.00 Dag 2: kl 9-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning,

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 6. december 2012 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 6. december 2012 Tidspunkt: Kl. 11.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Astrid Krogh, Bettina Milling Bakdal, Boris Berlin, Jesper Moseholm og Morten Løbner Espersen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Astrid Krogh, Bettina Milling Bakdal, Boris Berlin, Jesper Moseholm og Morten Løbner Espersen. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design Møde nr. 27 Mødedato: 23. maj 2016 Tidspunkt: Kl. 9:00 14:00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, lokale 3 REFERAT Til stede fra udvalget:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen (dag 2), Jacob Fabricius.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen (dag 2), Jacob Fabricius. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 31 Mødedato: 27. 28.05.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Dag 1: Lokale 2 Dag 2: Lokale 1 REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud. 14. maj 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 9 Mødedato: 8. og 9. maj 2019 Tidspunkt: kl. 9.00 16.00 Sted: 5. sal, møderum 1. REFERAT Til stede fra udvalget: Jens Smærup

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds bestyrelse Møde nr. 5 Mødedato:27. november 2018 Tidspunkt: kl

REFERAT. Statens Kunstfonds bestyrelse Møde nr. 5 Mødedato:27. november 2018 Tidspunkt: kl Statens Kunstfonds bestyrelse Møde nr. 5 Mødedato:27. november 2018 Tidspunkt: kl. 11.00 15.00 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Michael Bojesen, Tomas Lagermand Lundme, Bente Skjøttgaard, Lars Seeberg,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 10 Mødedato: Tidspunkt: kl

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 10 Mødedato: Tidspunkt: kl Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 10 Mødedato: 23.06.15 Tidspunkt: kl. 8 15.30 Sted: Lokale 6 REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand), Kristina

Læs mere

Tilskud til billedkunst 2006/2007

Tilskud til billedkunst 2006/2007 Tilskud til billedkunst 2006/2007 Kunststyrelsen En ansøgnings vej gennem systemet 10 ugers svarfrist 8 gange om året modtager sekretariatet for Kunstrådets nationale og internationale billedkunstudvalg

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget d. 14. september Dagsorden

REFERAT. Godkendt af udvalget d. 14. september Dagsorden 21. august 2017 Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 18 Mødedato: 15. 16. august 2017 Tidspunkt: kl. 10.30 21.00 Sted: Bornholm, Hotel Siemsens Gaard REFERAT Mødedeltagere: Søren Taaning,

Læs mere

Et kunstprojekt i praksis

Et kunstprojekt i praksis 1 Et kunstprojekt i praksis samarbejde med Statens Kunstfond, feb. 2017 Et kunstprojekt i praksis Organisation, proces og ansvarsfordeling Formål Denne vejledning skitserer den typiske organisation, proces

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand), Kristina

Læs mere

REFERAT Til stede fra udvalget: Lars Seeberg, Tina Tarpgaard, Marianne Klint, Andreas Garfield.

REFERAT Til stede fra udvalget: Lars Seeberg, Tina Tarpgaard, Marianne Klint, Andreas Garfield. 26. april 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 5 25. april 2018 Tidspunkt: Kl. 9.30 17.00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, lokale 3, 5. sal Kl. 13.00: Niels Græsholm om børn

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 26. februar Sagsfremstilling nr.:

REFERAT. Godkendt af udvalget den 26. februar Sagsfremstilling nr.: Dato 12. februar 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 9. februar 2018 Tidspunkt fra kl.11.00 til kl. 16.00 Sted: Mødelokale 6, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget:

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst Møde 2 Mødedato: 23. januar 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 16.30 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara

Læs mere

REFERAT. Møde med ministeren kl til

REFERAT. Møde med ministeren kl til 30. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 11 Mødedato: 29. januar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til 15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Møde med ministeren kl. 15.15 til 16.00.

Læs mere

Udstillingsperiodernes længde aftales mellem Den Frie Udstillingsbygning og den individuelle kunstnersammenslutning.

Udstillingsperiodernes længde aftales mellem Den Frie Udstillingsbygning og den individuelle kunstnersammenslutning. 28. november 2017 SKBP90.2017-0002 Den Frie Udstillingsbygning DEN FRIE UDSTILLING Oslo Plads 1 2100 København Ø E-mail: kjs@denfrie.dk Tilskud til drift af Den Frie Udstillingsbygning 2018-2021 Tilsagn

Læs mere

REFERAT. Sagsfremstilling 1. Godkendelse af dagsorden

REFERAT. Sagsfremstilling 1. Godkendelse af dagsorden Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 3 Mødedato: 6. juni 2018 Tidspunkt: kl. 11.00 13.30 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Michael Bojesen, Jens Smærup Sørensen, Tomas Lagermand Lundme, Bente Skjøttgaard,

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten Dato 18. december 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 42 Mødedato: 15. december 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl. 15.30 Sted: Mødelokale 1, 5. sal Kl. 13.45 til 14.30 deltog

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej. 3. marts 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 33 Mødedato: 2. marts 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl.17.00 Sted: Mødelokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Bente Dahl,

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget d. 2. oktober Dagsorden

REFERAT. Godkendt af udvalget d. 2. oktober Dagsorden 15. september 2017 Statens Kunstfonds Legatudvalget for Billedkunst Møde nr. 19 Mødedato: 14.- 15. september 2017 Tidspunkt: kl. 10.30 17.30 Sted: Lokale Bodil Kjer på 4. sal ved trappen mod HC Andersens

Læs mere

Legatudvalget for Billedkunst d. 4. juni kl Lokale 3 i stueetagen HC Andersens Boulevard REFERAT

Legatudvalget for Billedkunst d. 4. juni kl Lokale 3 i stueetagen HC Andersens Boulevard REFERAT 15. juni 2014 Legatudvalget for Billedkunst d. 4. juni kl. 10.30 14 Lokale 3 i stueetagen HC Andersens Boulevard REFERAT Mødedeltagere: Morten Stræde, Birgitte Anderberg, Jesper Fabricius, Katja Bjørn

Læs mere

Fra Rådet: Rune Gade, Jette Gejl, Sanne Kofod Olsen, Erik Bach, John Frandsen og Camilla Christensen, Jan Thielke og Rikke Juellund

Fra Rådet: Rune Gade, Jette Gejl, Sanne Kofod Olsen, Erik Bach, John Frandsen og Camilla Christensen, Jan Thielke og Rikke Juellund Statens Kunstråd Møde nr. 28 Mødedato: 9. oktober 2013 Deltagere: Fra Rådet: Rune Gade, Jette Gejl, Sanne Kofod Olsen, Erik Bach, John Frandsen og Camilla Christensen, Jan Thielke og Rikke Juellund Fra

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstråds Litteraturudvalg Møde nr. 15 Mødedato: 31.1. 2012 Tidspunkt: Kl. 10.00-14.30 Sted: Kulturstyrelsen, mødelokale 1

REFERAT. Statens Kunstråds Litteraturudvalg Møde nr. 15 Mødedato: 31.1. 2012 Tidspunkt: Kl. 10.00-14.30 Sted: Kulturstyrelsen, mødelokale 1 10. februar 2012 Statens Kunstråds Litteraturudvalg Møde nr. 15 Mødedato: 31.1. 2012 Tidspunkt: Kl. 10.00-14.30 Sted: Kulturstyrelsen, mødelokale 1 REFERAT Til stede fra udvalget: Grethe Rostbøll (formand),

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen 24. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 3 Mødedato: 10. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 16.30 Sted: Lokale 6 Møde med Uafhængige scenekunstnere og Sammenslutningen

Læs mere

REFERAT Til stede fra udvalget: Lars Seeberg, Tina Tarpgaard, Marianne Klint, Andreas Garfield.

REFERAT Til stede fra udvalget: Lars Seeberg, Tina Tarpgaard, Marianne Klint, Andreas Garfield. 25. september 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 8 24. september 2018 Tidspunkt: Kl. 9.30 17.00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, Lokale 2, 5. sal REFERAT Til stede fra

Læs mere

Til stede fra Slots- og Kulturstyrelsen, herunder referent: Marie Husted Dam (ref.), Annette Bach.

Til stede fra Slots- og Kulturstyrelsen, herunder referent: Marie Husted Dam (ref.), Annette Bach. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 19 Mødedato: 28. november 2016 Tidspunkt: kl. 10.00-16.00 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas

Læs mere

REFERAT. Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass og Mikael Fock.

REFERAT. Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass og Mikael Fock. 7. november 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 36 27. oktober 2016 Tidspunkt: Kl. 8.30 16.30 Sted: Slots- og Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2 Lokale 8, stuen

Læs mere

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 11.00 Medlemmer: Anne Sofie Meldgaard Ben Woodhams Dorthe Fink Erling Risager Heidi Hentze

Læs mere

REFERAT. Afbud fra Mikkel Carl. Godkendt af udvalget d. 16. juni Dagsorden

REFERAT. Afbud fra Mikkel Carl. Godkendt af udvalget d. 16. juni Dagsorden 10. juni 2016 Statens Kunstfonds Legatudvalget for Billedkunst Møde nr. 8 Mødedato: 9.-10. juni 2016 Tidspunkt: Torsdag d. 9. juni kl. 10.30 16.15 Fredag d. 10. juni kl. 9.00 12.00 Sted: Lokale 4 i stueetagen

Læs mere

Referat af 5. møde i Kunstrådets Billedkunstudvalg marts 2008 i Kunststyrelsen

Referat af 5. møde i Kunstrådets Billedkunstudvalg marts 2008 i Kunststyrelsen 10. november 2008 Til medlemmerne af Kunstrådets Billedkunstudvalg Referat af 5. møde i Kunstrådets Billedkunstudvalg 3. 5. marts 2008 i Kunststyrelsen Til stede: Elisabeth Toubro (formand), Marianne Torp

Læs mere

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice FAXE BILLEDKUNSTRÅD - VEDTÆGTER Postadresse: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Frederiksgade 9, 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme, formand, Kamila Slocinska, Juliane Wammen og Jan Sonnergaard 6. april 016 Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur Møde nr. Mødedato: 9. marts 1. april 016 Tidspunkt: 9.3.: kl.11-17; 30.-31.: kl. 9-14:00; 31.3.: kl. 9-18:00; 1.04.: kl. 9-13:30 Sted: Lokale

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 9. maj 2018.

REFERAT. Godkendt af udvalget den 9. maj 2018. Dato 23.april 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 3 Mødedato: 20. april 2018 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.30 Sted: Mødelokale 3, 5. sal Kl. 9.00 til 10.00. Mødtes med det

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Astrid Krogh (AK), Bettina Milling Bakdal (BMB), Boris Berlin (BB), Morten Løbner Espersen (MLE)

REFERAT. Til stede fra udvalget: Astrid Krogh (AK), Bettina Milling Bakdal (BMB), Boris Berlin (BB), Morten Løbner Espersen (MLE) Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design Møde nr. 12 Dato: 24. november 2014 Tidspunkt: 9-12 - efterfulgt af et fællesmøde med legatudvalget 12:30-14:30 (Referat: Bilag 1) - efterfulgt

Læs mere

REFERAT. Dagsorden for det internationale arbejde / Lars Sidenius og Anne-Marie Rasmussen deltager

REFERAT. Dagsorden for det internationale arbejde / Lars Sidenius og Anne-Marie Rasmussen deltager Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 2 Mødedato: 10 11. marts Tidspunkt: Kl. 09.00 15.00 Sted: Helenekilde Badehotel REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Søren B. Kristensen.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Søren B. Kristensen. 23. august 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 27 Mødedato: 22. august 2016 Tidspunkt: fra kl. 9.30 til kl.15.30 Sted: Mødelokale 5 i stuen Mødtes med Lotte Toftemark og Line

Læs mere

Referat. Til stede fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock

Referat. Til stede fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock 27. maj 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst 31. møde og Internt seminar Mødedato: 18. april kl. 9.30 19. april 2016 kl. 17.00 Sted: Schæffergården, Jægersborg Allé 166, 2820 Gentofte

Læs mere

STATENS KUNSTFONDS ÅRSBERETNING 2017 BILAG STATISTIKSAMLING

STATENS KUNSTFONDS ÅRSBERETNING 2017 BILAG STATISTIKSAMLING STATENS KUNSTFONDS ÅRSBERETNING 2017 BILAG STATISTIKSAMLING 2 Indhold Metodevalg og datagrundlag mv.... 2 Samlet statistik for hele Statens Kunstfond... 6 Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur...

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 3 Mødedato: 23 24. april 2014 Tidspunkt: kl. 9 16 Sted: Lokale 8 og 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 3 Mødedato: 23 24. april 2014 Tidspunkt: kl. 9 16 Sted: Lokale 8 og 5 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 3 Mødedato: 23 24. april 2014 Tidspunkt: kl. 9 16 Sted: Lokale 8 og 5 REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand),

Læs mere

Refusion af udgifter ved lån af kunstværker

Refusion af udgifter ved lån af kunstværker Kunst.dk: Refusion af udgifter ved lån af kunstværker Page 1 of 3 Refusion af udgifter ved lån af kunstværker Refusion af dækning af udgifter for lån af nulevende kunstneres, kunsthåndværkeres og designeres

Læs mere

Kunststyrelsens direktør orienterede om organisatoriske ændringer på Kulturministeriets område med etablering af en Kulturstyrelsen pr.1.1.2012.

Kunststyrelsens direktør orienterede om organisatoriske ændringer på Kulturministeriets område med etablering af en Kulturstyrelsen pr.1.1.2012. Statens Kunstråd Møde nr. 7 Mødedato: 7. december 2011 REFERAT Fra Rådet: Rune Gade, John Frandsen, Erik Bach, Rikke Juellund, Ina-Miriam Rosenbaum, Grethe Rostbøll, Jan Thielke, Camilla Christensen og

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 7 Mødedato: 24. november 2014 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 7 Mødedato: 24. november 2014 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 8 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 7 Mødedato: 24. november 2014 Tidspunkt: kl. 9-16 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand), Kristina

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Esben Danielsen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Esben Danielsen. Dato 29. april 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 14 Mødedato: 26. april 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdes i mødelokale 3 på 5. sal og efter frokost i mødelokale

Læs mere

Et kunstprojekt i praksis

Et kunstprojekt i praksis 1 Et kunstprojekt i praksis Organisation, proces og ansvarsfordeling Om roller og ansvar Statens Kunstfond Statens Kunstfond er tilskudsyder og indgår i styregruppen for kunstprojektet. Statens Kunstfond

Læs mere

STATENS KUNSTFONDS ÅRSBERETNING 2018

STATENS KUNSTFONDS ÅRSBERETNING 2018 STATENS KUNSTFONDS ÅRSBERETNING 2018 BILAG STATISTIKSAMLING 2 Indhold Metodevalg og datagrundlag mv.... 2 Samlet statistik for hele Statens Kunstfond... 6 Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur...

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Asbjørn Keiding.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Asbjørn Keiding. 26. januar 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 22 Mødedato: 25. januar 2016 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente

Læs mere

Metodevalg og datagrundlag mv.

Metodevalg og datagrundlag mv. Indhold Metodevalg og datagrundlag mv....2 Samlet statistik for hele Statens Kunstfond...7 Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur... 16 Legatudvalget for Billedkunst... 19 Projektstøtteudvalget

Læs mere

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014 REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 20. juni 2014 muse@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 26. juni 2012 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 22 Mødedato: 22. juni 2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 8 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund,

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej. 9. december 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 31 Mødedato: 8. december 2016 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl.15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej, Niels Rønsholdt, Asbjørn Keiding og Mikael Rørsted.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej, Niels Rønsholdt, Asbjørn Keiding og Mikael Rørsted. 23. april 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 14 Mødedato: 22. april 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Kl. 13.15 til 14.00 møde med ministeren

Læs mere

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj?

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Gitte Ørskou Formand for Statens Kunstfonds Bestyrelse Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. oktober 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 9. oktober 2013...2 3. KF - Temadrøftelse - Danmarks

Læs mere

REFERAT. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden

REFERAT. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 20. marts 2018 Tidspunkt: kl. 11.00 15.00 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Michael Bojesen, Jens Smærup Sørensen, Tomas Lagermand Lundme, Kristina Holgersen,

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Kl mødtes udvalget med musiklivet i Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg REFERAT

Kl mødtes udvalget med musiklivet i Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg REFERAT Dato 20. august 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 6 Mødedato: 16. og 17. august 2018 Tidspunkt fra kl. 9.15 den 16. august til kl. 14.15 den 17. august. Sted: Comwell Hvide

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg indtil kl. 13.30, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg indtil kl. 13.30, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 11. august 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 6 Mødedato: 27. august 2014 Tidspunkt: Kl. 10.00 til 15.00 Sted: Lokale 8, stuen Fra kl. 13.00 til kl.13.30. Mødtes udvalget med

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

5. møde i bestyrelsen, 28. september 2012

5. møde i bestyrelsen, 28. september 2012 5. møde i bestyrelsen, 28. september 2012 Til stede: Eva Secher Mathiasen, Rie Rasmussen, Claus Wennermark, Henriette Palner Stick, Merete Strømming, Zenia Børsen, Signe Hjortkjær, Karen Vedel og Malene

Læs mere

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5 Lejre Kommunes Billedkunstråd 11. maj 2017 MØDEFORUM: Lejre Kommunes Billedkunstråd TID OG STED: Torsdag den 11. maj kl. 10-15. Mødet blev holdt i Maries hus på Tadre Mølle. DELTAGERE: Kunstner Vibeke

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 20. juni 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 5 Mødedato: 19. juni 2014 Tidspunkt: Kl. 9.00 til 15.00 Basisensemblerne deltog fra kl. 10.15 til 11.15. MXD deltog fra kl. 11.30

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kommunalbestyrelsen, tirsdag den 17. februar 2004 kl. 18:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kommunalbestyrelsen, tirsdag den 17. februar 2004 kl. 18:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Byrådssalen Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt: 17. februar 2004, kl. 18:00 Åben sag: 152. Efterretning Åben sag: 153. Aftalestyring Åben sag: 154. Midtpunktet

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 26. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 12 Mødedato: 25. februar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl. 22.00 Sted: Bella Sky, Center Boulevard 5, 2300 København S Til

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen og Mikael Fock

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen og Mikael Fock 15. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 14 5. december 2014 Tidspunkt: Kl. 8.00 17.00 Sted: Mødelokale 8, stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg,

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. april 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aase Stær og Preben Jansen 1. Velkomst 2.

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme (formand), Inge Lise Hornemann, Juliane Wammen, Kamila Slocinska og Dan Ringgaard

REFERAT. Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme (formand), Inge Lise Hornemann, Juliane Wammen, Kamila Slocinska og Dan Ringgaard 6. april 2018 Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur Møde nr. 11 Mødedato: 3. 6. april 2018 Tidspunkt: kl. 10:00-16:00 Sted: Lokale 1 på 5. sal. REFERAT Til stede fra udvalget: Tomas Lagermand Lundme

Læs mere

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Referat Forum Assens Kunstråd Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00 Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Deltager Jørgen Svenstrup, Elisabeth Rask, Anne Bjørn, Oluf Lund, Peter Tybjerg, Peter Nielsen,

Læs mere