Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø"

Transkript

1 Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø På Socialudvalgets møde den var ovennævnte på dagsordenen. Da vi i pårørenderådet ikke havde hørt om dette og vi undersøgte om andre berørte parter var blevet underrettet om et sådant tiltag fandt vi ud af, at det desværre ikke var sket. Vi valgte derfor at henvende os til Hanna Bonde, som er leder af Voksen Bo i Randers Kommune med vore bemærkninger om dette, og med et ønske om en nærmere forklaring. Hanna Bonde videresendte vores henvendelse til socialafdelingen og vi modtog derefter følgende brev fra juridisk konsulent Heidi Johannesen: Om de kommende kvalitetsstandarder. Tak for din henvendelse af 12. maj, 2015 til Hanna Bonde. Hun har videresendt henvendelsen til socialchef Torben Rugholm, som har bedt mig svare. Socialforvaltningen forelægger de samlede kvalitetsstandarder for Socialudvalget i hver valgperiode, og det er sådan en samlet forelæggelse, der er tale om. Jeg vil kort skitsere processen her: 22. april, første forelæggelse for Socialudvalget inklusive de ikke arbejdsmarkedsparate borgere (herefter forkortet SU) politisk drøftelse af serviceniveau 20. maj, anden forelæggelse baseret på drøftelserne den 22. april. SU træffer beslutning om, hvordan det endelige høringsgrundlag skal se ud og hvordan høringen skal foregå Snarest derefter og indtil slutningen af juli: Høringsfase 12. august, forventeligt den sidste forelæggelse for SU inklusiv inddragelse/forelæggelse af høringssvar Det er ikke muligt for mig at svare på de kommentarer, du har til de enkelte standarder, fordi det indtil den 20. maj er uvist, hvordan det endelige høringsgrundlag bliver. Der kan på mødet den 20. maj f.eks. ske væsentlige ændringer eller suppleres med specifikke spørgsmål, som SU ønsker sendt i høring. Hvis høringsgrundlaget, som udsendes efter den 20. maj, fortsat giver dig anledning til at kommentere, er du meget velkommen til dette. På vores møde den 8. juni i Pårørenderåd Nord blev vi enige om, at vi ville afgive høringssvar på kvalitetsstandarderne på det sociale område og at vi ville bruge juni og juli måned til sammen at formulere vore svar. Imidlertid blev vi meget forbavsede over at se, at der på Randers Kommunes hjemmeside blev oplyst at høringsfasen var fra 1.6. til ! på trods af, at der i brev af blev informeret om en høringsfrist til og med juli måned, 2015.

2 Hovedparten af kvalitetsstandarderne har tilføjelser, der består af følgende punkter: Resume af kvalitetsstandard Større indholdsmæssige ændringer i forhold til den nuværende kvalitetsstandard Serviceniveau: mulig udvidelse Serviceniveau: mulig besparelse 10. Kvalitetsstandard for dagtilbud aktivitets- og samværstilbud: Større indholdsmæssige ændringer i forhold til den nuværende kvalitetsstandard på området: I de pågældende kvalitetsstandarder har der været to standarder omkring beskyttet beskæftigelse. Dels en standard for borgere med udviklingshæmning og dels en standard for ikke udviklingshæmmede borgere. Disse er nu med det nye forslag til standard skrevet sammen som et fælles produkt. Da det beskyttede værksted Nyholm med 127 brugere, blev lukket flyttede man aktiviteterne fra Nyholm til CBR, som indtil da havde beskæftiget ikke udviklingshæmmede borgere. Nyholm var kendt som et sted med tryghed, fleksibilitet, socialt samvær og aktiviteter og med en god evne til at få det bedste ud af brugerne. Desuden havde de stor erfaring med målgruppen. På CBR var man ikke fuldkommen klar til at modtage brugerne fra Nyholm, da de kom og det var en meget lille del af Nyholms personale, der fulgte med på CBR. Flere af brugerne faldt fra hos CBR og ønskede at komme i andre tilbud, da de følte, at de ikke kunne følge med der var for stort arbejdspres og fokus på antal producerede emner, og flere gav udtryk for, at det sociale samvær haltede bagefter. Derfor er det også svært at leve op til det kvalitetsstandarden foreskriver, nemlig at: Tilbuddet skal tilrettelægges ud fra et princip om høj grad af fleksibilitet for den enkelte borger. Dette indebærer, at tilbuddet skal tilpasses borgerens ønsker og behov, samt hvad borgeren ud fra en helhedsbetragtning kan overkomme at deltage i. Støttens omfang tilpasses borgerens livssituation i øvrigt. Serviceniveau mulig besparelse: Vurderingen er, at området generelt har været under pres, og at det vil være en stor udfordring at reducere yderligere i serviceniveauet. Ja så absolut! Serviceniveau mulig udvidelse: En mulighed er at opruste området generelt i form af en budgetudvidelse på dette område, der generelt har været under pres. Det vil skabe mulighed for flere aktiviteter for borgerne. En udvidelse med 0,8 millioner kr. vil skabe mulighed for ca. 50 flere A til A timer til borgerne på de visiterede steder om ugen. Det kunne være en rigtig god idé, idet samvær, sociale aktiviteter og tid til en snak om de dagligdags problemer mangler i dag.

3 Anbefaling: Det er ikke en god idé at sammenskrive kvalitetsstandarderne for udviklingshæmmede og ikke-udviklingshæmmede og at lave et stort fælles tilbud til alle. Siden Nyholm blev lukket har området været under pres. Mange brugere har søgt væk fra CBR, nogle til andre og mere overskuelige tilbud, andre har valgt at gå hjemme. En budgetudvidelse med 0,8 millioner kr. ville kunne give mulighed for at styrke det sociale samvær og øge trygheden i dagligdagen. Et plaster på såret efter nedlæggelsen af Nyholm. 12. Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber: Større indholdsmæssige ændringer i forhold til den nuværende kvalitetsstandard: Standarden er nu gældende ikke kun for støttecentrene, men også for de små bofællesskaber på handicapområdet. Desuden er beslutningen om at tilbyde ledsagelse på ferie i op til 1 uge indføjet for så vidt angår de små botilbud. I invitationen til deltagelse i udarbejdelse af handicapplanen for Randers Kommune, står der bl.a. Planen skal, overordnet set, tage udgangspunkt i FN s handicapkonventions værdisæt. Her står der f.eks. i Artikel 3, generelle principper: Fuld og effektiv deltagelse og inklusion i samfundslivet og lige muligheder. Der er ikke nævnt, hvor lang ferien for den enkelte skal være, men Landsformand for Spastikerforeningen og tidligere folketingsmedlem Lone Møller vil arbejde for, at loven ændres, så handicappede borgere får krav på at tage deres individuelle hjælp med på ferie i mindst to uger om året. Det ville være godt, hvis Randers Kommune ville arbejde på at tilbyde ledsagelse på ferie i en længere periode end 1 uge. Beboerne får pædagogisk støtte til selv at kunne udføre praktiske opgaver i hjemmet. Og Ud over brug af basistilbuddet, indplaceres borgeren på niveau 1-4 afhængigt af hvilken type støtte, der er behov for. Det er en vigtig oplysning, som jeg ikke tror, at der er ret mange af beboerne, der kender. Er alle oplyst om, hvilket niveau, de er indplaceret på? Burde der ikke stå i kvalitetsstandarden, at den enkelte beboer skal være bekendt med sit niveau og ligeledes have oplysning om eventuelt nyt niveau, når/hvis det fremkommer? Medarbejdere i støttecentrene/de små bofællesskaber støtter borgeren i de opgaver, som er aftalt i handleplanen med henblik på at opnå en sådan forbedring af funktionsevnen, at det fører til trin-lavere støtteniveau og i sidste ende udflytning til egen bolig med støtte. De fleste beboere og deres pårørende har stor tillid til den visitering, der har fundet sted forud for indflytning i bofællesskabet, og forventer ikke, at der skal ske en udflytning til egen lejlighed,

4 på noget tidspunkt. Hvor tit forekommer der en regulering til et lavere støtteniveau? Og hvor tit sker der en udflytning til egen lejlighed med støtte? Burde der ikke stå i kvalitetsstandarden, at der var mulighed for udflytning, hvis beboeren ønskede det? Hvad er forskellen på et støttecenter og et lille bofællesskab? Serviceniveau mulig besparelse: Skal der ske en reduktion i serviceniveauet, vil det være i form af visitation til et lavere timetal end beskrevet i tildelingsmodellen og dermed en generel servicereduktion. Der anvendes i dag 17,5 millioner kr. på støttecentrene/bofællesskaberne. En besparelse på 10% vil dermed skabe et råderum på 1,75 millioner kr. Det skal dog siges, at der har været meget presset på tiden og at der generelt i seneste revisitation er tildelt flere timer til støttecentrene. Ovennævnte viser tydeligt, at bunden er nået. Det er ikke muligt at skære mere. Serviceniveau mulig udvidelse: En mulighed for udvidelse af serviceniveauet kan være i form af flere ressourcer til de fælles aktiviteter for borgerne. Ressourcerne kan gives til fælles aktiviteter på selve støttecenteret eller i det enkelte bofællesskab. Alternativt at der gives flere ressourcer til fælles aktiviteter til de miljøer, som borgerne anvender eksempelvis de u-visiterede dagtilbud, det kommende nye psykiatriens hus eller aktivitets- og samværstilbuddene på handicapområdet i form af midler til fleres gruppeaktiviteter. Afsættes et beløb på 0,4 millioner kr. vil det være muligt at udvide åbningstiden for et tilbud med 25 timer om ugen eller flere tilbud med tilsammen dette antal timer. God ide men det er nødvendigt at sikre at ALLE har mulighed for at komme frem og tilbage til aktiviteten. Anbefaling: Der skal arbejdes på at tilbyde ledsagelse på ferie i en længere periode end 1 uge. Ifølge FN s handicapkonvention skal der være fuld og effektiv deltagelse og inklusion i samfundslivet og lige muligheder. Et fremtidigt mål kunne i første omgang være 2 ugers ferie med ledsagelse. Borgeren bør have oplyst, hvilket støtteniveau han/hun er indplaceret på det vil sige 1, 2, 3 eller 4. Ligeledes skal det oplyses og begrundes, hvis borgeren flyttes til et lavere støtteniveau og selvfølgelig også, hvis der flyttes til et højere støtteniveau. Der bør stå i kvalitetsstandarden, at der er mulighed for udflytning til egen lejlighed med den nødvendige støtte, hvis borgeren ønsker dette. Med den grundige visitering til bofællesskaberne, der finder sted, anses det ikke som sandsynligt. En eventuel yderligere reduktion i serviceniveauet på f.eks. 10%, betragtes som utopi og især da der ved seneste revisitation er tildelt flere timer til støttecentrene.

5 Et beløb på 0,4 millioner kr., der kunne gøre det muligt at udvide åbningstiden med 25 timer om ugen fordelt på flere tilbud kunne kompensere en lille smule for de reduktioner i timerne, der har fundet sted i bofællesskaberne. Dog er det vigtigt, at de bevægelseshandicappede får tilbudt transport frem og tilbage. 17. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger: Resume af kvalitetsstandard for ledsagerordning: (her står der bl.a.) I medfør af Serviceloven 45 og 97 skal Randers Kommune tilbyde ledsagelse til personer mellem 12 og 67 år, som på grund af betydeligt og varigt nedsat funktionsevne ikke kan færdes alene. Formålet med ledsagelse er at øge selvstændighed, valgfrihed og ansvar for egen tilværelse hos personer med handicaps. Ledsagerne yder ikke socialpædagogisk støtte, men sørger for at ledsage borgeren fra A til B hurtigst muligt. Det øger ikke selvstændigheden, giver ikke borgeren valgfrihed og et større ansvar for egen tilværelse det arbejder det daglige personale i bofællesskabet (pædagogerne) med når de, som en del af deres arbejde, yder socialpædagogisk støtte. De personer, der er berettigede til ledsagerordningen, har ret til i alt 15 timers ledsagelse til selvvalgte aktiviteter. Borgere kan inden for en periode på 6 måneder spare timer sammen til f.eks. ferier. Timer, der er opsparet, men ikke forbrugt, bortfalder efter 6 måneder. Ledsagetimer kan ikke bruges på forskud. Det ville være ønskeligt, at det blev muligt at spare op i 12 måneder i stedet for kun 6 måneder. Der følges løbende op på behovet for ledsagelse, oftest årligt. Ved opfølgningen lægges vægt på, om borgeren fortsat opfylder ordningens kriterier, og om borgeren benytter ordningen. Her kunne man med fordel vælge at følge op på ordningen - i forbindelse med det årlige handleplansmøde. Større indholdsmæssige ændringer i forhold til den nuværende kvalitetsstandard på området: I den del af standarden, der vedrører ledsagelse af voksne, er det beskrevet, at ledsagelse giver ret til samlet 15 timer pr. måned, men at ledsagelse på f.eks. bosteder skal modregnes, så borgeren maksimalt får 15 timer efter bestemmelsen. I den foreslåede standard er nu indføjet, at bosteder tilbyder ledsagelse til en lang række aktiviteter og aftaler. Borgere har ret til at 15 timer heraf ydes til selvvalgte aktiviteter. Derfor vil borgere på bosteder ikke kunne få yderligere ledsagelse efter 97, end de allerede tilbydes på bostedet. Det er ikke en god ide at fordele ledsagelsen mellem bostedet og ledsagerne. Mange borgere efterspørger individuel ledsagelse uden socialpædagogisk indhold det opnår de hos

6 ledsagerkorpset. En del af de små bofællesskaber har personale, der først møder ind mellem kl og om eftermiddagen og går igen mellem kl og om aftenen. De ansatte har typisk udeboende at passe om formiddagen, hvorefter de møder om eftermiddagen i bofællesskabet, hvor beboerne kommer hjem fra deres aktiviteter. Det er således ikke muligt for pædagogerne at følge beboerne om morgenen til deres selvvalgte aktiviteter, men derimod er der lejlighed til at yde socialpædagogisk støtte om eftermiddagen til alle beboerne i fællesskabet. Det ville være en god ide at give ledsagerkorpset mulighed for, at de kunne følge beboerne om morgenen til deres selvvalgte aktiviteter på de tidspunkter, der er nødvendige for at beboerne kan deltage i aktiviteterne. Som det er nu er det op til flere gange om ugen ikke muligt for korpset at følge beboerne eksempelvis kl om morgenen. En tilførsel af ressourcer til ledsagerkorpset ville betyde, at der ville blive mere kontinuitet i beboernes hverdag og at de ikke skulle følges af familien eller helt blive hjemme fra aktiviteten. I forbindelse med nedlæggelsen af Nyholm og overflytningen til CBR blev det nødvendigt for nogle borgere at søge om en ledsagerordning sagsbehandleren på dette tidspunkt opfordrede til at søge, så det var muligt at komme sikkert ud til den nye arbejdsplads. Men på intet tidspunkt blev det oplyst, at der kunne finde en modregning sted i bofællesskabets timer. Det har bragt de berørte borgere i et dilemma, da de har måttet søge ledsagerordning for at kunne passe det arbejde, som kommunen flyttede til et andet sted og efterfølgende får de oplyst, at timerne vil blive modregnet i bofællesskabets timer! Det er ikke den rigtige måde at gøre det på. Det forhold, at ledsagelse foregår i grupper udelukker ikke, at dette kan betegnes som individuelt selvvalgt aktivitet, såfremt de enkelte borgere selv har valgt den pågældende aktivitet med ledsagelse. Et eksempel kunne være, at en borger ønsker at gå i biografen. Andre borgere i samme bofællesskab har samme ønske, fratager dette ikke ledsagelsen dens selvvalgte karakter. Ligeledes vil en fællestur til festival, som den enkelte borger gerne vil deltage i, også blive karakteriseret som selvvalgt, mens en fællestur, som ligger uden for den konkrete borgers interesseområde ikke kan regnes med i de 15 timer. Det vil blive et frygteligt regnskab, hvis det føres ud i livet. Med de minimale muligheder, der i dag er for at komme ud af huset vil der givet blive mange ture, som ligger uden for den konkrete borgers interesseområde og derfor ikke kan regnes med i de 15 timer.

7 Anbefaling: Det bør være muligt at spare timer op i ledsagerordningen i en periode på op til 12 måneder. En optimering af ledsagerordningen, så brugerne kunne blive fulgt fra A til B på de nødvendige tidspunkter, er tilrådeligt. På grund af besparelser i personalenormeringen i bofællesskaberne nogle steder med op til 50% - er det ikke hensigtsmæssig at personalet også skal bruge tid på ledsagelse af beboere til deres selvvalgte aktiviteter. Det viser sig, at nogle brugere ikke er blevet orienteret om, at der kunne finde modregning af ledsagertimer sted i bofællesskabets timer. Det er ikke rimeligt at bringe borgeren i denne vanskelige situation. Ved at styrke ledsagerkorpset vil det være muligt, at man i bofællesskaberne kan koncentrere sig om den socialpædagogiske støtte i den sparsomme tid, der er tilbage at gøre godt med. Vi ser frem til at høre nærmere og går ud fra, at vi ved evt. fremtidige ændringer i kvalitetsstandarderne helt automatisk vil blive inddraget i en høringsproces i god tid, inden de vedtages. Venlig hilsen Voksen Bo Pårørenderåd Nord Bent Lunø Hildursvej 5, 2.th Randers NV Mail: bentluno@mail.tele.dk Tlf. Nr.:

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Til Politisk behandling den 22. april 2015

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Til Politisk behandling den 22. april 2015 17 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Til Politisk behandling den 22. april 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 12 Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver

Læs mere

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne 12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 9 Kvalitetsstandard for ledsagerordning: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første sider i kvalitetsstandarden

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede serviceniveau,

Læs mere

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning.

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Virksomhedsplan for Bofællesskabet Højbo 2014 1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Til bofællesskabet er der tilknyttet

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service

Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service Myndighed Social - Voksenhandicap Høringsudkast, februar 2019 Ledsageordningen Serviceloven 97 Formål Formålet med ledsageordningen er

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 LOVGRUNDLAG FORMÅL 104. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Ledsagelse

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Ledsagelse Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Ledsagelse 2016 Brug for ledsagelse? Hvis du eller en pårørende har behov for ledsagelse, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer

Handicap, psykiatri og socialt udsatte. Borgere med en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer Kvalitetsstandard Overskrift Bostøtte/hjemmevejledning Handicap, psykiatri og socialt udsatte Servicelovens 85 Lovgrundlag Servicelovens 85 Se lovtekst sidst i kvalitetsstandarden. Modtagere Formål Borgere

Læs mere

Kvalitetsstander og grundlaget for arbejdet i indsatserne standard eller kvalitet?

Kvalitetsstander og grundlaget for arbejdet i indsatserne standard eller kvalitet? LEV Københavns bestyrelse er omkring årsskiftet blevet præsenteret for Socialforvaltningens nye rapport Kvalitetsstandarder og grundlaget for arbejdet i indsatserne. I forordet fremgår det, at skrivelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Side 1 Generelle forhold... 3 Kvalitetsstandarder... 3 Sagsbehandling... 3 Visitation og bevilling... 3 Handleplan... 3 Samarbejdsplan...

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104)

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (Serviceloven 103 og 104) Indhold 1.

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske funktionsevne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

10 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne

10 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne 10 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 9 Kvalitetsstandard for aflastning for voksne: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første sider i kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85)

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold kesocial og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Kærvang og Skovvang den 9. marts 2012. April 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde Social- og Borgerservice Voksenafdelingen, Handicap og Psykiatri Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde for voksne September 2012 INDHOLD

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedparken Koktvedparken 3-11 9900 Frederikshavn Leder: Gitte Hviid Christiansen Faglig funktionsleder: Jens

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Servicelovens 108 2019 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller

Læs mere

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard ledsageordning Servicelovens 97

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard ledsageordning Servicelovens 97 Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard ledsageordning Servicelovens 97 Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 24.01.2013 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på møde den 26.02.2013 Acadre dok. 152599-12

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede serviceniveau,

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ledsageordningen. Center for Social og Psykiatri Voksenafdelingen-Myndighed

Kvalitetsstandard. Ledsageordningen. Center for Social og Psykiatri Voksenafdelingen-Myndighed Kvalitetsstandard Ledsageordningen Center for Social og Psykiatri Voksenafdelingen-Myndighed Godkendt af Social- og Forebyggelsesudvalget den 13. juni 2018. Ledsageordningen Lovgrundlag Ydelsens art Ydelsens

Læs mere

107 - midlertidige botilbud

107 - midlertidige botilbud Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for 107 - midlertidige botilbud Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Det overordnede formål med et midlertidigt botilbud er at sikre støtte til borgere,

Læs mere

LEV- Randers Bent Lunø Hildursvej 5, 2.th Randers NV Tlf.nr

LEV- Randers Bent Lunø Hildursvej 5, 2.th Randers NV Tlf.nr Handicaprådet Randers Kommune LEV- Randers Bent Lunø Hildursvej 5, 2.th. 8920 Randers NV Tlf.nr.29 29 05 93 bentluno@mail.tele.dk www.randers.lev.dk 9.3.2017 Tilkendelse af førtidspension til udviklingshæmmede

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 28 Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

Ankestyrelsen har følgende bemærkninger til udkast til ovennævnte vejledning: Bemærkning til kap. 3: Personkredsen, punkt 3.

Ankestyrelsen har følgende bemærkninger til udkast til ovennævnte vejledning: Bemærkning til kap. 3: Personkredsen, punkt 3. Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Bemærkninger til udkast til vejledning om ledsageordning, kontaktperson til døvblinde, funktionsevnemetoden, beskyttet beskæftigelse og aktivitets-

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Referat fra burger/pårørenderåd møde

Referat fra burger/pårørenderåd møde Referat fra burger/pårørenderåd møde Mødedato Den 29. september 2015 kl. 16.30 18.30 Mødested Deltager Vesterbrogade 23 C fælleslejligheden. Søren Mouritsen, Svend Børge M. Nielsen, Jacob Mølgaard, Ole

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 31 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2016 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

14 Kvalitetsstandard for Specialundervisning for voksne

14 Kvalitetsstandard for Specialundervisning for voksne 14 Kvalitetsstandard for Specialundervisning for voksne Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 7 Kvalitetsstandard for Specialundervisning for voksne: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85)

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Servicedeklaration for Lindehuset

Servicedeklaration for Lindehuset Servicedeklaration for Lindehuset Beskrivelse af tilbuddet: Lindehuset er beliggende centralt i Ringe by. Den centrale beliggenhed giver mulighed for, at beboerne kan færdes i et overskueligt bymiljø.

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97

Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97 Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97 Tidligere tekst Kvalitetsstandard for støttekontaktperson (ledsagerordning) jf. Servicelovens 97 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag?

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til

Læs mere

Servicedeklaration for Lindehuset

Servicedeklaration for Lindehuset Servicedeklaration for Lindehuset Beskrivelse af tilbuddet: Lindehuset er beliggende centralt i Ringe by. Den centrale beliggenhed giver mulighed for, at beboerne kan færdes i et overskueligt bymiljø.

Læs mere

Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den Denne kvalitetsstandard revideres en gang i hver byrådsperiode. 1.

Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den Denne kvalitetsstandard revideres en gang i hver byrådsperiode. 1. Revisionsnr. 0 Side 1/7 Kvalitetsstandard for ledsageordning Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af den. Denne kvalitetsstandard revideres en gang i hver byrådsperiode. 1.

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri Botilbud Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for botilbud inden for Handicap og Psykiatri i Favrskov Kommune. Den indeholder information til dig som borger om de tilbud

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019. Omlægning af ydelser og reducering af

Læs mere

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse

6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse 6 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Beskyttet beskæftigelse Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud beskyttet beskæftigelse: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard?

Læs mere

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Ydelsen i botilbud, der er oprettet i henhold

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 24 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Område Lovgrundlag: Forebyggelse ift. børn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig rådgiver

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune Ændringer på kvalitetsstandard for botilbud er ændret den 27. maj 2008 af Deborah Roed, fagkonsulent i sundhed og omsorg. Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Læs mere

Lov om Social Service 104

Lov om Social Service 104 Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets- og samværstilbud Godkendt af Byrådet 29. februar 2012 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Kvalitetsstandardens

Læs mere

Ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud

Ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud Ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud Indledning Velkommen til Ishøj Kommuners ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud. I dette ydelseskatalog har Ishøj

Læs mere

LEVs børneterapeuter. - en service til forældre med udviklingshæmmede børn i alderen 0 7 år

LEVs børneterapeuter. - en service til forældre med udviklingshæmmede børn i alderen 0 7 år LEVs børneterapeuter - en service til forældre med udviklingshæmmede børn i alderen 0 7 år Det er en skelsættende begivenhed at få et udviklingshæmmet barn. For mange forældre betyder det en voldsom ændring

Læs mere

ABL 105 samt SEL længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 1. december 2016. Gyldig pr. 1. januar 2017 Formål Ydelsen i botilbud,

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget 700 500 500 500 Omlægning af indsatsen i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter PPV 500 500 500 500 Konsulentbistand

Læs mere

Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108)

Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108) Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard for ophold i botilbud på handicap- og psykiatriområdet (Servicelovens 108) Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 12. november 2013 Acadre doc. 150820-13 1. Indledning

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne Kvalitetsstandard Serviceloven 108 Længerevarende botilbud til voksne Godkendt i Byrådet 26. maj 2009 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Er omsorg for mennesker med handicap ikke længere en del af kernevelfærden?

Er omsorg for mennesker med handicap ikke længere en del af kernevelfærden? Er omsorg for mennesker med handicap ikke længere en del af kernevelfærden? Tilsyneladende ikke. Finansloven for 2016 kom til at se sådan her ud i hovedpunkter: *et markant løft af sundhedsområdet med

Læs mere

Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde

Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde Notat Sagsnr.: 2017/0003326 Dato: 1. marts 2017 Titel: Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Specialkonsulent Indledning Ifølge

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 1 Indhold Indledning... 3 Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov... 5 Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 Livskvalitet gennem støtte i eget hjem... 7 Fokus på borgertilfredshed... 8

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg SOCIALAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg den 17. juni 2010. Juli 2010 Adresse: Telefon: 89 59

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Mødedato: 3. oktober 2017 Dato: 05-09-2017 Sagsnr.: 16/67908 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16.30 17.00 Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 97. Ledsageordningen

Kvalitetsstandard. Serviceloven 97. Ledsageordningen Kvalitetsstandard Serviceloven 97 Ledsageordningen Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes muligheder

Læs mere

Tilbud om beskyttet beskæftigelse er subsidiær i forhold til anden beskæftigelseslovgivning.

Tilbud om beskyttet beskæftigelse er subsidiær i forhold til anden beskæftigelseslovgivning. Bornholms Regionskommunes kvalitetsstandard - Beskyttet beskæftigelse SEL 103 1. Målgruppe Borgere under folkepensionsalderen med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale

Læs mere

Kvalitetsstandard. Bostøtte. Handicap og Psykiatri

Kvalitetsstandard. Bostøtte. Handicap og Psykiatri Kvalitetsstandard Bostøtte Handicap og Psykiatri Forord Kvalitetsstandarden for bostøtte inden for handicap og psykiatri indeholder samlet information til borgere i kommunen omkring de tilbud og ydelser,

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne. Ålunden og Mellemgården. den 30. maj 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne. Ålunden og Mellemgården. den 30. maj 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskaberne Ålunden og Mellemgården den 30. maj 2013. Juli 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00

Læs mere

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap Bilag 4 Den 12. februar 2019 Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap har indledt en proces med henblik på godkendelse

Læs mere

Statusnotat: Ledsagelse i Horsens Kommune

Statusnotat: Ledsagelse i Horsens Kommune Sagsnr. 27.48.04-P05-1-18 Dato: 20.12.2018 Statusnotat: Ledsagelse i Horsens Kommune Indhold 1. Indledning: Ledsagelse udenfor hjemmet...2 2. Ledsageordningen...2 2.1 Målgruppen...3 2.2 Omfang og indhold...3

Læs mere

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Praktiske oplysninger K.H. Kofoedsvej 16, 4970 Rødby Tlf. 24 82 68 82 Forstander: Kjeld Saul Hjemmeside: bnsydlolland.blogspot.com E-mail: bnsydlolland@regionsjaelland.dk

Læs mere

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Bofællesskaberne Kærsangervej Kærsangervej 68, 68a og 36 8800 Viborg. Tlf. nr.: 87 87 73 14 Leder: Kim Ulrik Tranekjær

Læs mere

Administrationsgrundla

Administrationsgrundla Godkendt i Udvalget for Voksne 25. august 2014 Administrationsgrundlag for socialpædagogisk støtte til voksne med særlige behov 1. Indhold i administrationsgrundlaget Dette administrationsgrundlag beskriver

Læs mere

Servicedeklaration for Boenheden Nattergalevej og Bofælleskabet Mejsevej 12

Servicedeklaration for Boenheden Nattergalevej og Bofælleskabet Mejsevej 12 Servicedeklaration for Boenheden Nattergalevej og Bofælleskabet Mejsevej 12 Indhold: Hvad kan vi tilbyde Målgruppe Boligerne Støtten til beboerne Det ligger vi vægt på Dagligdagens rytme Personalet Dagtilbud

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand i eget hjem (SEL 85) Indhold

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand i eget hjem (SEL 85) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand i eget hjem (SEL 85) Maj 2013 Indhold 1.

Læs mere

Notat. Kvalitetsstandarder i bostøtte efter servicelovens 85 til voksne med handicap. Århus Kommune. Den 3. august 2010. Socialforvaltningen

Notat. Kvalitetsstandarder i bostøtte efter servicelovens 85 til voksne med handicap. Århus Kommune. Den 3. august 2010. Socialforvaltningen Notat Den 3. august 2010 Kvalitetsstandarder i bostøtte efter servicelovens 85 til voksne med handicap Århus Kommune Socialforvaltningen Dette notat beskriver socialpædagogisk støtte - bostøtte til voksne

Læs mere

Introduktion til kvalitetsstandarder

Introduktion til kvalitetsstandarder Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde for voksne Introduktion til kvalitetsstandarder Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 Introduktion

Læs mere

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018.

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Assens den 22. maj 2018 Social og Sundhed Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Høringssvar Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Danske Handicaporganisationer

Læs mere