Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse"

Transkript

1 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr Brevid Dato 11. august 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse Ved udvalgets møde den 3. juni 2015, punkt 98, forelå budgetnotat til brug for udvalgets indledende budgetdrøftelser. Nærværende notat er en opdatering af det notat, som forelå til udvalgets møde. På mødet den 3. juni 2015 blev det besluttet, at forvaltningen til udvalgets budgetmøde i august 2015 skulle komme med følgende tilføjelser: Beregning af, hvad det koster at vende Roskilde Biblioteks indgang mod Kulturstrøget (anlæg) Forslag vedr. indsatser for forbedring af formidling fra lokalarkivet på Roskilde Bibliotek (drift) Derudover er der siden udvalgets møde den 3. juni kommet fem nye ansøgninger, som er tilføjet notatet. DGI vedr. Stjerneløbet i 2016 på kr. (Pga. særlige momsregler vil den kommunale udgift være kr.) Roskilde Museum vedr. integrationsprogram for flygtninge i 2016 på kr. (Pga. særlige momsregler vil den kommunale udgift være på kr.) Foreningen L.A. Rings Venner vedr. etablering af et besøgscenter, der ansøges om kr. i henholdsvis 2016 og 2017 (Pga. særlig momsregler vil den kommunale udgift være kr. i henholdsvis 2016 og 2017). Roskilde Ring vedr. indkøb af tv-rettigheder fra DR s arkiver i 2016 på kr. (Pga. særlige momsregler vil den kommunale udgift være på kr.). Viby Idrætsforening / Viby Idrætscenters brugerråd har fremsendt ønsker til diverse forbedringer / udvidelser i forbindelse med Viby Idrætscenter. I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og indkomne ansøgninger m.v. samt særlige udfordringer på henholdsvis drifts- og anlægssiden, derefter forslag til takster for 2016 samt endelig en kort beskrivelse vedr. produktivitetsstigninger. Det samlede driftsbudget for udvalget i 2016 udgør som udgangspunkt ca. 195 mio. kr. (se opdeling på fagområder i bilaget om Kultur- og Idrætsudvalgets budgetramme samt den videre budgetproces). Det samlede anlægsbudget for udvalget i 2016 udgør som udgangspunkt ca. 70 mio. kr. (se konkrete anlægsprojekter i det vedhæftede forslag til Strategisk Anlægsplan 2016).

2 Side2/11 Driftsbudgettet: Bestillinger fra Kultur- og Idrætsudvalgsmødet den 3.juni: Forbedring af formidlingsindsatsen fra lokalarkivet på Roskilde Bibliotek: En ny IT-løsning, der kan medvirke til, at forbedre formidlingsmulighederne for Roskilde Arkiverne samt skabe bedre mulighed for borgerinddragelse vil koste ca kr. at etablere, og have en afledt licensomkostning på ca kr. årligt fra 2017 og frem. Se bilag A i dette budgetnotat. Herunder er indsat forslag til driftsblok jf. ovenstående med henblik på at udvalget kan vurdere, om den skal videresendes til den videre budgetproces: Forbedring af formidlingsindsatsen fra lokalarkivet på Roskilde Bibliotek Der afsættes 0,75 mio. kr. i 2016 til etablering af en ny IT-løsning til Roskilde Arkiverne, der kan forbedre formidlingsmulighederne. Løsningen vil bl.a. gøre det bedre og lettere for borgerne at benytte arkiverne hjemmefra. Afledt drift: 0,05 mio. kr. årligt fra 2017 og frem til licensudgifter til systemet. Driftsbudgettet er opdelt på fire fagområder: Fritidsfaciliteter & Fritidsområder (ca. 45 mio. kr.) Haller, Stadion & Idrætsanlæg, Roskilde Badene Der er en mindre nedgang på 0,6 mio. kr. på fagområdet fra budget 2015 til budget 2016, og det skyldes produktivitetsgevinster som følge af billigere el-aftale m.m. samt en teknisk korrektion vedr. driftsmidlerne til hallerne udfra de senere års udgifter på området. Folkebiblioteker (ca. 56 mio. kr.) Biblioteket Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. Kulturelvirksomhed (ca. 56 mio. kr.) Museer, Teatre, Roskilde Musiske Skole, Kulturskolen, Kommunale tilskud til projekter m.v. Fagområdet har et fald på ca.4,4 mio. kr. fra budget 2015 til 2016, og den primære forklaring er, de givne midler til Byens Hus i 2015 og 2016 fra Byrådets Udviklingspulje er placeret under KIU i 2015, men under ØU i Folkeoplysning & Fritidsaktiviteter m.v. (ca. 38 mio. kr.) Lokaletilskud, Aktivitetstilskud, Aftenskoler, Driftsudgifter til klubhuse m.v. Der er kommet driftsbudgetønsker fra en række interessenter, disse er listet (incl. de nye siden junimødet) herunder med henblik på, at udvalget har det fulde overblik og kan vurdere, om nogle af projekterne ønskes løftet ind i den videre budgetproces.

3 Side3/11 Nr. Forening/Klub/Institution Projektbeskrivelse Beløb Forvaltningens bemærkninger 1 Roskilde Museum Formidlingsinitiativet Muserum. Ansøgningen gælder Museet for Samtidskunst Opretning af det økonomiske grundlag for at kunne tilbyde fornuftigt aktivitetsniveau. Ansøgning gælder KulturCosmos Projektstilling som daglig leder af KulturCosmos i 2016 og Bestyrelsen for Roskilde Musiske Skole Nedbringelse af venteliste med ca. 250 børn. 5 DGI Gennemførelse af Stjerneløbet i Roskilde Museum Integrationsprogram for flygtninge 7 Foreningen L.A. Rings Venner Etablering af besøgscenter 8 Roskilde Ring Indkøb af TVrettigheder fra DR s arkiver til brug for Det Virtuelle Museum Roskilde Ring kr. årligt kr. i 2016 og kr. i 2017 og kr. årligt i 2016 og kr. årligt (pr. skoleår), d.v.s. ca kr. i kr. i kr. i kr. i henholdsvis 2016 og kr. i 2016 Projektet Muserum har fået støtte siden 2013, men der er ikke afsat midler fra 2016 og frem. Man søger om et samlet øget driftstilskud på 1 mio. kr. over 3 år. Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift være kr. Ansøgningen på samlet 1 mio. kr. er til løn og administration. Den samlede venteliste var i marts 2015 på ca. 440 børn. Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift være kr. Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift være kr. Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift være kr. i henholdsvis 2016 og 2017 Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift være kr. Ansøgningerne fra de otte ovennævnte projekter er vedlagt som bilag. Nr. 5-8 er kommet efter den første budgetdrøftelse i juni måned i Kultur- og Idrætsudvalget. Budgetønsker fra Elite- og Talentrådet På mødet den 7. maj 2015 i Elite- og Talentrådet blev det besluttet, at Forvaltningen bringer Elite- og Talentrådets ønsker til sportscollege og samarbejde med folkeskolerne om erfaring fra breddeidrætsskoler og udvidelse af budget til nye elitesportsaftaler videre til budget 2016 til Kultur- og Idrætsudvalgets junimøde. Dette blev oplyst på Kultur- og Idrætsudvalgets møde den 3. juni 2015, punkt 98, og optaget som bilag til sagen. Med hensyn til sportscollege er det besluttet at arbejde videre med en procesplan frem mod Elite- og Talentrådets møde i september Hvad angår samarbejdet med folkeskolerne om erfaring fra breddeidrætsskolerne forventes dette at kunne indeholdes indenfor den økonomiske ramme som Team Danmark projektet har.

4 Side4/11 Vedrørende elitesportsaftalerne er rammen i de nye aftaler fra (1. juli juni 2018) på samlet 1,6 mio. kr. årligt i fast støtte samt mulighed for 0,2 mio. kr. årligt i bonustillæg. Af andre driftsudfordringer til budget 2016 kan forvaltningen pege på nedenstående arrangementer, som hvis de ønskes fortsat i 2016 og frem mangler finansiering. Endvidere vil forvaltningen pege på driftstilskuddet til Hal 12. Nr. Projektbeskrivelse Beløb Forvaltningens bemærkninger a Frivillig Fredag kr. årligt b Go Orange kr. årligt c Lysfest kr. årligt Har hidtil været finansieret via samarbejdsaftalen med Roskilde Festival Har hidtil været finansieret via Byrådets Udviklingspulje Har hidtil været finansieret via ekstern finansiering fra Region Sjælland og via Byrådets Udviklingspulje og Økonomiudvalgets bymidteinitiativer. Hal 12 Hal 12 har siden 2010 fået et årligt driftstilskud på kr. til aflønning af 2 studentermedhjælpere på 15 timer ugentligt i skate- og eventhallen. Hal 12 har gjort opmærksom på at der er sket en stor udvikling i aktiviteterne og dermed også besøgstallet siden denne aftale blev indgået. I 2010 var der ca årlige besøg, og i 2014 er dette tal steget til besøg. Dette skyldes både flere brugere af skatehallen, men også at der er afviklet koncerter, fredagscafeer, øvelokalekoncerter med up-comming bands og debatarrangementer om unge og demokrati. Hal 12 har svært ved at fastholde sit aktivitetsniveau med uændret driftstilskud. Derfor ansøger Hal 12 om en forøgelse af det årlige driftstilskud. Det vurderes, at opretholdelsen af det nuværende niveau af aktiviteter vil betyde, at driftstilskuddet skal ændres til kr. årligt for at sikre en fortsat fastholdelse og udvikling af aktiviteterne i Hal 12, dvs en driftsudvidelse på kr. årligt. En bloktekst vil kunne se sådan ud: Øget driftstilskud til Hal 12. Der afsættes yderligere kr. årligt fra 2016 og frem i driftstilskud til Hal 12. Baggrunden er en stor udvikling i aktiviteterne og dermed også besøgstallene de senere år. Det yderligere driftstilskud vil betyde, at Hal 12 årligt vil modtage kr. i driftstilskud. Tekniske korrektioner i forbindelse med driftsbudget 2016 Forvaltningen har i forbindelse med tekniske korrektioner for 2016 foreslået flyttet kr. vedr. Sommerunderholdning fra Kulturpuljen (fagområdet Kulturel virksomhed ) til Roskilde Bibliotek (fagområdet Folkebiblioteker ), fordi det er Roskilde Bibliotek, der står for arrangementerne under Sommerunderholdning. Samtidigt er foreslået flyttet kr. vedr. Spejderhytte i Gundsølille (fagområdet fritidsfaciliteter og fritidsområder ) til lokaletilskudspuljen (fagområdet folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v. ) pga. ændret administrativ procedure.

5 Side5/11 Anlægsbudgettet: Bestillinger fra Kultur- og Idrætsudvalgsmødet den 3.juni: Ny fysisk adgang til Roskilde Bibliotek med indgang mod Kulturstrøget: At etablere et nyt indgangsparti til Roskilde Bibliotek mod Kulturstrøget forventes at ville koste ca. 11 mio. kr. Se bilag B i dette budgetnotat. Herunder er indsat forslag til anlægsblok jf. ovenstående med henblik på at udvalget kan vurdere, om den skal videresendes til den videre budgetproces: Ny indgang til Roskilde Bibliotek mod Kulturstrøget. Der afsættes 1 mio. kr. i 2016 og 10 mio. kr. i 2017 til en ny borgerindgang til Roskilde Bibliotek mod Kulturstrøget. Der etableres en ny markant passage fra pladsen på Kulturstrøget og den nye indgang igennem biblioteket og frem til hovedindgangen ved Folkeparken. De udadvendte funktioner placeres langs den nye passage, og en stor del af administrationen flyttes til underetagen. Ved denne løsning skaffes flere gode lyse lokaler til publikumsrettede funktioner, og borgerne kan se og nyde Kulturstrøgets liv og pladser på flere sider af biblioteket. I forslag til Strategisk Anlægsplan (vedlagt) er der medtaget en række blokke vedr. Kultur- og Idrætsudvalget. Det er primært blokke, som er videreført fra den strategiske anlægsplan for , men også blokke, som forvaltningen har vurderet er nødvendige følgeinvesteringer til tidligere besluttede anlægsinvesteringer, eller som nu indgår i handleplaner for specifikke geografiske områder i kommunen. I forhold til sidste år er der to nye blokke vedr. henholdsvis etablering af klubhus- og omklædningsfaciliteter til Svogerslev Tennisklub til 3,1 mio. kr. i 2016 samt anlæg af ny spejderhytte i Viby til Peder Syv Spejderne til 2,1 mio. kr. i Herudover er der indkommet anlægsønsker fra andre interessenter, som herunder er listet (incl. den nye siden junimødet) med henblik på, at udvalget har det fulde overblik og kan vurdere, om nogle af projekterne ønskes løftet ind i den videre budgetproces. Nr. Forening/Klub/Institution Projektbeskrivelse Beløb Forvaltningens bemærkninger 1 Hedelands Motocross Klub 2 Hedelands Motocross Klub Ny bygning til omklædnings- og badefaciliteter VM i Motocross i Roskilde Anlæg af ny bane samt publikumsområde / ryttergård. 3 Egnsteatret Åben Dans Om-tilbygning af scenen i Laboratoriet 4 Roskilde Idrætspark (Roskilde Boldklub (RB06) / FC Roskilde) Omklædnings / toiletfaciliteter kr. Hedelands Motocross Klub søger om 2,5 kr. i kommunalt tilskud, men pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift blive 2,075 mio. kr kr. Hedelands Motocross Klub søger om 7,5 kr. i kommunalt tilskud. Pga. særlige tilskudsmomsregler vil den kommunale udgift blive 6,225 mio. kr.? Der vil foreligge et bud på økonomien på udvalgsmødet kr. Der er dialog mellem forvaltningen og Roskilde Boldklub om et konkret projekt vedr. nye omklædnings- og toiletfaciliteter. (Roskilde Boldklub

6 Side6/11 søgte første gang i 2014 i forbindelse med idrætsfacilitetspuljen, men beløbet var for stort til puljen, og der var ikke foretaget behovs- og bygningsvurdering). 5 Roskilde Idrætspark (Roskilde Boldklub (RB06) / FC Roskilde 6 Digital skærm, herunder ønske fra Roskilde Idrætspark (Roskilde Boldklub (RB06) / FC Roskilde Varme og vand i banen (DBU krav pr. 1.jan 2017) samt nye spillerbokse Ny digital måltavle incl. videomixer og software. I handlen inkluderes et klippekort der er gældende de næste 5 år, hvor Roskilde Kommune fem gange årligt kan få stillet 18m2 trailer skærm til rådighed (incl. levering, opstilling og nedtagning således komplet) Herved opnås samtidig med en løsning i idrætsparken at kommunen får mulighed for storskærm på torve eller i parker til særlige arrangementer. (Hvis det ønskes kan der også benyttes 46m2 trailer skærm til kr ,00 pr. dag.) kr. (anlægsudgift) kr. i anlægsudgift og kr. årligt i afledt drift Der vil foreligge et bud på økonomien til afledt drift på udvalgsmødet. Konkret tilbud fra firmaet ProShop AV Ansøgningerne fra Hedelands Motorcross Klub, Egnsteatret Åben Dans er vedlagt som bilag. Budgetønsker fra Viby Idrætsforening / Viby Idrætscenters brugerråd Viby Idrætsforening / Viby Idrætscenters brugerråd har fremsendt en liste med ønsker til budget 2016 vedr. diverse forbedringer / udvidelser i forbindelse med Viby Idrætscenter. Der foreligger ikke en prioritering i listen, og der er ikke økonomisk overslag over løsningerne. (se bilag). -handicapfaciliteter i hal 1 -flere fodboldbaner -indhegning af beachvolleybanen -nye omklædningsrum / badefaciliteter

7 Side7/11 -opførelse af multihal / koldhal -mere depotplads -lys på tennisanlægget Forvaltningen gør opmærksom på, at ønsket om nye omklædningsrum / badefaciliteter allerede indgår som en blok i forslaget til Strategisk Anlægsplan (2.E.3), og de øvrige ønsker vil forvaltningen sende videre til behandling i forbindelse med idrætsfacilitetspuljen 2016 under forudsætning af, at puljen også bliver vedtaget til budget Støjudfordringer ved Paramount Siden Kultur- og Idrætsudvalgets møde den 3. juni har forvaltningen set på mulighederne for at gøre noget i forhold til de støjproblemer, som visse af aktiviteterne på Paramount har medført i forhold til naboer m.v., og hvor det er konstateret, at det nuværende støjniveau fra koncerter og øvelokaler ligger over det vejledende støjniveau. Problemet søges løst ved dels at lave særlig lydisolering i nogle af lokalerne på Paramount, og samtidigt vil der blive arbejdet på gradvist at flytte øvelokalerne til Musicon via indkøb af øve-containere. Forvaltningen vurderer, at finansieringen formentlig kan findes indenfor budget: Udgifterne til lydisolering via det eksisterende driftsbudget til Paramount, og øve-containere via anlægspuljen til Kultur- og fritidsfaciliteter, formentlig fordelt over et par år under forudsætning af at puljen også bliver vedtaget ved forhandlingerne om budget 2016, og udvalget ønsker at disponere midler til øve-containere fra puljen. Takster: Biblioteket: Hovedparten af taksterne vil være uændret, men bødetaksterne for voksne vil blive reguleret som følge af mange år med uregulerede takster, (jf. normale prisreguleringer). Musisk Skole og Kulturskolen: Der er lagt op til en generel regulering af taksterne (jf. normale prisreguleringer.) Roskilde Badene: Hovedparten af taksterne vil være uændrede, mens enkelte vil blive reguleret en smule (jf. normale prisreguleringer) Grunden til ikke alle takster reguleres på Biblioteket og i Roskilde Badene skyldes primært ønsket om at fastholde runde beløb som takster, og derfor fremskrives ikke hvert år, men i stedet hvert andet eller hvert tredje år. Produktivitetsstigninger: I forbindelse med vedtagelsen af det kommunale budget blev der besluttet produktivitetsstigninger. Det betød for Kultur- og Idrætsudvalget et krav på ca. 1 mio. kr. i 2015, stigende med ca. 1 mio. kr. årligt indtil 2018, hvor man ender med et produktivitetskrav på ca. 4 mio. kr. Vedr. budgetåret 2015 blev der fundet en model under Kultur- og Idrætsudvalget, som friholdt alle kulturinstitutionerne, fordi der var mulighed for reduktion med 1 mio. kr. i forbindelse med nedlæggelse af idrætsskolerne som konsekvens af den nye folkeskolereform. Der blev også fundet penge via tværgående aftaler i kommunen, der er blevet billigere (primært el-aftale), ca. 0,3 mio. kr. i Det betyder, at der er ca. 0,3 mio. kr. i 2015 som nu anvendes til dække startudgifter i forbindelse med en investering i et nyt leaset sorteringsanlæg på Roskilde Bibliotek, der i 2016 forventes at kunne give en produktivitetsgevinst på ca. 0,1 mio. kr., og fra 2017 og frem ca. 0,2 mio. kr. årligt. I 2016 skal der som udgangspunkt igen findes ca. 1 mio. kr. i produktivitetsstigninger under Kultur- og Idrætsudvalget. Ca. 0,4 mio. kr. er allerede realiserede via tværgående aftaler i kommunen (primært billigere elaftale), så den tilbageværende udfordring i 2016 er ca. 0,6 mio. kr. I forlængelse af udvalgets beslutning den 20. august 2014, punkt 95, bidrager også de selvejende institutioner på udvalgets områder fremover til produktivitetsarbejdet på linje med det øvrige kommunale område.

8 Side8/11 Fra de selvejende institutioner bidrages samlet med 0,15 mio. kr. i 2016 (jf. bilaget, som forelå til juni-mødet), mens de sidste ca. 0,45 mio. kr. i 2016 findes på de kommunale institutioner, heraf 0,25 mio. kr. på Roskilde Bibliotek fordelt med 0,1 mio. kr. som følge af nyt sorteringsanlæg samt 0,15 mio. kr. som følge af den nye struktur med samling af Borgerservice og Roskilde Bibliotek.

9 Side9/11 Bilag A: Forbedring af formidling fra Lokalarkivet Baggrund. Roskilde Arkiverne er en del af Biblioteker og Borgerservice og omfatter både det lokalhistoriske arkiv og Stadsarkivet. To af de afgørende faktorer for forbedring af formidlingen ligger i digitalisering og borgerinddragelse. Adgang til arkivalierne og samlingerne via nettet er en nødvendighed i Borgerinddragelse giver ejerskab til lokalhistorien i form af både udnyttelse af samlingerne og bidrag til samlingernes vækst. Med det fokus, der bl.a. via Bibliotekernes Rolle i Lokalsamfundet (BRIL) er på levende og bæredygtige lokalsamfund, vil Roskilde Arkiverne komme til at spille en vigtig rolle. Lokal forankring, sammenhold og udvikling har rod i kendskab og ejerskab til lokalhistorien. Den opgave er Roskilde Arkiverne ikke i stand til at løfte på en tilfredsstillende måde, fordi teknikken som pt. er til rådighed ikke kan opfylde ambitionen om at være på niveau med landets førende arkiver, der løbende tilbyder en udvidet digital tilgang til deres samlinger. Forslag til indsats For at imødekomme kravene kræves en ny IT-løsning, der skal opfylde de to formål: formidling og borgerinddragelse. Løsningen skal rumme et nyt registreringssystem med en ny brugergrænseflade. Den skal have en brugervenlig profil, som gør det let for borgerne at benytte den hjemmefra og på arkivet. Den skal samtidig fungere som et professionelt og langtidssikret værktøj for de ansatte. Løsningen vil forbedre formidlingen af arkivets samlinger væsentligt. Borgerne kan sidde hjemme og søge i og studere materialer fra hele arkivets samling, (billeder, negativer, kort og den store mængde af arkivalier). Borgerne vil få et samlet overblik over det materiale, der er til rådighed (og ikke blot som nu udvalgte billeder) om et givet emne. Der vil være mulighed for at give inspiration til at udforske og fordybe sig videre. Løsningen vil omfatte både de tre lokalhistoriske arkiver og Stadsarkivet. Løsningen vil også betyde, at borgerne selv kan berige baserne med billeder, skannede dokumenter, kommentarer osv. (naturligvis kvalitetssikret af arkivets medarbejdere). Denne borgerinddragelse skaber yderligere ejerskab til lokalhistorien. Løsningen kan samtidig udnyttes til indsamlingskampagner, der skal være med til at fastholde lokalhistorien. Økonomi: Indsatsen vurderes at kunne gennemføres for kr. i 2016 og kr. i 2017 og frem.

10 Side10/11 Bilag B: Ny indgang til Roskilde Bibliotek mod Kulturstrøget Baggrund. Roskilde Bibliotek er med sine knap årlige besøgende en central faktor i etableringen af Kulturstrøget, der strækker sig fra bibliotek til Stændertorvet/domkirken. I forhold til Kulturstrøget er biblioteket dog hæmmet ved, at indgangen ligger på den forkerte side, vendt mod parken. Der kan etableres endnu en indgang, der vil åbne biblioteket mod Kulturstrøget og fungere som en indre passage gennem biblioteket ned mod parken. Biblioteket vil kunne styrke sine udendørs aktiviteter og som en stor institution med over 200 årlige arrangementer give Kulturstrøget mere liv året igennem. Derved understøttes intentionerne i arkitektfirmaet Marianne Levinsens vinderforslag om byrum omkring biblioteket, som borgerne naturligt opsøger og benytter. De senere år har budt på modernisering af Stændertorvet, etablering af Byens Hus og Roskilde Museums nye facade og tilhørende plads mod Kulturstrøget. Disse markante forbedringer styrker den fysiske markering og levendegørelsen af Kulturstrøget, så borgere og turister får blik for det nye strøg midt i Roskilde. Ved at åbne biblioteket mod Kulturstrøget vil man få et levende byrum ved biblioteket, der allerede er meget besøgt og benyttet, og skabe en akse med tre markante pladser langs Kulturstrøget på hhv. Stændertorvet, ved Roskilde Museum og Roskilde Bibliotek, så man fra start i højere grad kan tale om et sammenhængende og levende strøg. Der er ikke tale om nyt biblioteksbyggeri, men derimod en optimering af den eksisterende bygning med udgangspunkt i de nuværende populære aktiviteter og den nye indretning fra Forslag til indsats Det handler om at åbne sig mod pladsen. Biblioteket har allerede et stort besøgstal, men mange af de udadvendte funktioner er ikke så synlige, som de kunne være. I dag er biblioteket delt i et nordvendt offentligt bibliotek og en sydvendt lukket administration. I projektet skabes en passage igennem biblioteket, der starter på den nye plads og ender på den anden side ved hovedindgangen ud mod Folkeparken, og de udadvendte funktioner vil være mange langs denne passage. Der etableres en ny sydvendt café med et terrasseret trappeforløb, som "tager imod" på pladsen mod Kulturstrøget. Terrasserne kan blive et oplagt sted at opholde sig og fungere som siddepladser for et publikum i forbindelse med events på pladsen. Inde i biblioteket ligger caféen placeret ved siden af salen, som anvendes til konferencer og store seminarer. Caféen vil her fungere som et naturligt sted at trække ud i pauser og for arrangementer med bespisning, kaffe mv. Netværksted, studiezone samt Lokalhistorisk Arkiv flyttes op til en synlig og tilgængelig placering i forbindelse med den nye passage. Borgerne vil få udsyn og forbindelse til Kulturstrøget og de aktiviteter, der planlægges på tværs af institutionerne. For at give plads til disse funktioner rykkes en større del af administrationen til underetagen i de områder, der har dagslys og udsyn til gårdhaverne. Kort opsummeret bevares de fleste af den offentlige del af bibliotekets funktioner, som de er i dag inklusiv Borgerservice. De udadvendte funktioner placeres langs med den nye passage, der etableres fra pladsen på Kulturstrøget til bibliotekets hovedindgang mod parken og endeligt flyttes en stor del af administrationen i underetagen, hvorved borgerne i højere grad kan nyde Kulturstrøgets liv og pladser på flere sider af biblioteket. Pladsen ved biblioteket, den nuværende Rosenhave, kunne udnyttes optimalt, hvis der på sigt skabes et amfiteaterlignende udtryk, hvor pladsen er sænket lidt i niveau. Der kunne desuden arbejdes med en endnu en indgang ved den nuværende bogbusplads.

11 Side11/11 Stuen: Den nye passage: Økonomi: Indsatsen vurderes at kunne gennemføres for ca. 11 mio. kr.

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU.

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2110025 Dato 20. maj 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og særlige

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet.

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2919694 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (augustmødet) Dato 08. august 2018 Ved udvalgets møde den 6. juni 2018, punkt 83,

Læs mere

BIBLIOTEKET OG KULTURSTRØGET

BIBLIOTEKET OG KULTURSTRØGET BIBLIOTEKET OG KULTURSTRØGET GOTTLIEB PALUDAN ARCHITECS ORIENTKAJ 4 DK 2150 NORDHAVN GP@GOTTLIEBPALUDAN.COM TLF. +45 41718200 APRIL 2017 Side 1 BIBLIOTEKET Biblioteket og Kulturstrøget Roskilde Bibliotek

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet)

Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2552143 Dato 29. maj 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet) I dette notat er først en kort beskrivelse af budget

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening)

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2582395 Dato 07. august 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (afsluttende drøftelser) Ved udvalgets møde den 7. juni 2017,

Læs mere

Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17

Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 235213 Brevid. 1701136 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17 13.

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke:

Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke: Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290280 Brevid. 2630965 Ref. TKK Dir. tlf. 4631 3065 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på fagudvalgenes afsluttende budgetdrøftelser 21. august 2017 Indledning Fagudvalgene

Læs mere

Nærværende notat beskriver mulige potentialer indenfor fritids- og kulturområdet (incl. bibliotek 1 ).

Nærværende notat beskriver mulige potentialer indenfor fritids- og kulturområdet (incl. bibliotek 1 ). Sagsnr. 274223 Brevid. 2240305 NOTAT: Temaanalyse vedr. kultur, fritid og bibliotek 17. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

På mødet den 4. juni 2014 blev det besluttet, at forvaltningen til udvalgets budgetmøde i august 2014 skulle komme med følgende tilføjelser:

På mødet den 4. juni 2014 blev det besluttet, at forvaltningen til udvalgets budgetmøde i august 2014 skulle komme med følgende tilføjelser: Kultur- og Idrætsudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 252773 Brevid. 1918296 Notat: Budget 2015-2018 - afsluttende budgetdrøftelse KIU Dato 13. august 2014 Ved udvalgets møde den 4. juni

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

NOTAT. Kultur- og Idrætsudvalget område. Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget

NOTAT. Kultur- og Idrætsudvalget område. Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget NOTAT Dato Fælles- og Kulturforvaltningen Økonomisk afdeling Resume af høringssvar til Kultur- og Idrætsudvalget vedr. budget 2017-2020 Kultur- og Idrætsudvalget område Kultur- og Idrætsudvalget har modtaget

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 NOTAT Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 1. Indledning Som angivet i budgetforliget for 2017 har der gennem nogle år været arbejdet for at få udarbejdet

Læs mere

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2344365 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk Budgetnotat for Plan- og Teknikudvalget budget 2017 (til augustmødet) 9. august 2016

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter.

Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter. 40.00 Generelle bemærkninger Udvalgets område er gennemgået med udgangspunkt i forventet behov for ekstra bevillinger af enten positiv eller negativ karakter. 40.20 Haller og baneanlæg Området vedrører

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for følgende områder: Fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v. Den samlede budgetramme for

Læs mere

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag Nr. A-601 Anlæg i landsbyerne 603 Det kulturelle område Anlægsforslaget indgår i det vedtagne budget 2016-19 med 200.000 kr. i 2016 og 200.000 kr. i overslagsårene. Der er således tale om en genfremsættelse

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Budgetforbedringsmuligheder Det samlede budget for udvalget for 2017 er i alt ca. 197 mio. kr., og fordeling på hovedområder fremgår af figur 1.

Budgetforbedringsmuligheder Det samlede budget for udvalget for 2017 er i alt ca. 197 mio. kr., og fordeling på hovedområder fremgår af figur 1. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277621 Brevid. 2272306 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatningsnotat vedr. budgetforbedringsmuligheder på Kultur- og Idrætsudvalgets område 12.

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Udvalget Kultur og fritid

Udvalget Kultur og fritid Udvalget Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid er ansvarlig for et politikområde: Kultur og fritid. Politikområde 15. Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid varetager opgaver indenfor

Læs mere

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Kultur- og Idrætsudvalget Oversigt over forslag til budgetændringer I hele 1.000 kr. 2017 2018 2019 2020 Ramme 1. Generel besparelse på alle konti undtagen

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat.

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat. Budget 2014-2017 23-08-2013 10:57:39 Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat Page 1 of 8 Driftsudvidelsesforslag - fortsat 6000NY 6001NY 6002NY 6003NY 6004NY 6005NY 6006NY Lokaltilskud, annullering

Læs mere

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-7-17 Dato: 01-11-2017 Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget Oversigt over handlekatalog på drift Skema G2 Udvalget for Kultur og Fritid Beløb i 1.000 kr. 2010 P/L Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget 2010-14 Udvalget for Kultur og Fritid fik af Byrådet

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag til borgmesterens budgetoplæg 2020-27 Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag 1. Hovedoversigt 2020-27 1 Bilag 2: Oversigt over ændringer i driftsbudgettet 2 Bilag 3: Anlægsoversigt / Investeringsoversigt

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november Zebraby i 2019 og fremover

Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november Zebraby i 2019 og fremover Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november 2018 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 301008 Brevid. 2986830 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Zebraby i 2019 og fremover 21. november

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE HALLER OG STADIONS Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning / Baggrund... 2 2.0 Hvem er omfattet af modellen...

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator 14. maj 2019 Projektnavn: Generator som regionalt spillested Politikområde: Fritidslivspolitik Spillestedet Generator ønsker at blive regionalt spillested fra 2021. Der skal ansøges hos Kulturstyrelsen

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Nuværende budget Mindre udgift Bortfald af tilskud til Bornholms Idrætsråd Forslag nr. FKU-21-01 1.000 kr. 2017-priser Nuværende budget 48 48 48 48 Mindre udgift - 48-48 - 48-48 Nettobesparelse -48-48 -48-48 Forslaget består af en 100

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Onsdag den 16. maj 2018 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Carsten Fuhr, Einer Lyduch,

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget 2018 udgør i alt 93,897 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Forvaltningen Haller og bygninger

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 316575 Brevid. 3098644 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

84. Tredje behandling af budget

84. Tredje behandling af budget Udskrift af protokollen for Børne- og Skoleudvalget Mødedato 11. juni 2018 84. Tredje behandling af budget 2019-2022 Sagsbehandler Sagsnr Charlotte Gudtmann 00.30.10-S00-2-18 RESUMÉ Kompetenceudvalg: Børne-

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg Sag: 00.30.10-Ø00-1-16 Dato: 17-08-2016 Hjørring Kommune Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg 2017-2020 1. Indledning Budgetoplæg 2017-2020 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik Helhedsplan for Idrætsområdet (ny plan af byrådet i august 2014) Folkeoplysningspolitik.

Fritids- og kulturpolitik Helhedsplan for Idrætsområdet (ny plan af byrådet i august 2014) Folkeoplysningspolitik. Politikområdet omfatter idrætsfaciliteter, bibliotek, foreningsliv, voksenundervisning, musik- og kulturliv, lokalhistorie, turisme samt adgang til varieret natur- og friluftsliv. På politikområdet er

Læs mere

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Nr. Kultur, fritids- og landdistriktsudvalget 2015 2016-> (1.000 kr.) Politikområde 4: Kultur-, fritid- og landdistrikter 4.1 Reduktion af lokaletilskud 1.000

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Nettobudget 06 Kulturudvalget i alt 186.382 05 Løn og drift 186.382 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28 Fritidsområder

Nettobudget 06 Kulturudvalget i alt 186.382 05 Løn og drift 186.382 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28 Fritidsområder P:\BR-gruppe\Budgetbemærkninger\Budgetbemærkninger 2011\Kulturudvalget budgetbemærkninger 2011.xls Basis budget Budgetbemærkninger Pl 2011 (+ = udgift, - = indtægt) Nettobudget i alt 186.382 05 Løn og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget 2019

Fritids- og Kulturudvalget 2019 Fritids- og Kulturudvalget 2019 Opgaver Udvalget varetager opgaver inden for følgende fem områder: Idræts- og fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018 Udvalg 2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Udvalg for Plan og teknik 36.156.000 32.954.000 28.100.000

Læs mere

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Notat Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Nærværende notat omhandler forskellige muligheder for en fremtidig udvikling af de nuværende idrætsfaciliteter beliggende

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010. Kultur - og Fritidsudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010. Kultur - og Fritidsudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010 Kultur - og Fritidsudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3 Økonomirapport 1... 6 Økonomirapport 2... 7 Aktivitetsrapport... 8 Aktivitetstal 1 - Greveordningen...

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner.

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. 00.25.13 Bies Gård og Ishuset Udgifter 1.391 Indtægter -225 Netto 1.166 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. Driftsudgiften

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 32 Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Vedtægter Elite- og Talentråd

Vedtægter Elite- og Talentråd Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune 1. december 2014 Sagsnr. 97162

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 35 Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere