Et spil om liv og død Spilmateriale. Det læge-etiske spil

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et spil om liv og død Spilmateriale. Det læge-etiske spil"

Transkript

1 Et spil om liv og død Spilmateriale

2 spørgeark 1: Hvem prioriterer I i jeres gruppe som nr. 1, 2 og 3? 2: Blev jeres prioritering anderledes, da I fik ekstra-oplysningerne? Hvorfor? 3: Hvad var de tre væsentligste grunde til, at prioriteringen faldt ud, som den gjorde? 4: Hvad diskuterede I mest? 5: Hvad var I specielt uenige om i gruppen?

3 Hvem skal opereres for grå stær? Nikolaj er 37 år. Han er marketingchef i et stort firma, men er begyndt at få problemer, fordi hans syn svigter. Nikolaj har altid set dårligt med venstre øje. For nogle år siden fik han et slag mod højre øje, og han har siden gradvist udviklet stær. Nikolaj havde været til landskamp sammen med nogen venner. På hjemvejen var stemningen høj, og de tiltalte i kådhed forskellige forbipasserende. Et ældre ægtepar opfattede dem som truende, og det endte med, at kvinden slog ud efter Nikolaj med en paraply. Uheldigvis ramte hun ham i øjet. Det sved lidt i starten men fortog sig hurtigt, så Nikolaj tog hverken på skadestuen eller til lægen. Først senere opdagede han, at hans syn havde taget skade. Nikolaj ser nu så dårligt, at han kun kan opretholde sit arbejde, hvis han bliver opereret. Signe er 80 år og bor alene i en 2-værelses lejlighed på 3. sal. Hun har været enke de sidste 4 år. Indtil for 2 år siden har hun haft det fint med at læse romaner, brodere og nyde den livlige udsigt fra stuevinduet, som vender ud til hovedgaden i provinsbyen, hvor hun bor. Men på det seneste er hendes syn gradvist blevet dårligere, og hun kan efterhånden kun skelne lys og skygge. Signe er stærkt begrænset af sit nedsatte syn. Hun føler sig bundet til sin lejlighed, og hun er ikke tryg ved at bevæge sig rundt i gaden. Hun har 4 børn og mange børnebørn. De ringer ofte til hende, men de bor alle langt væk, så de kommer sjældent forbi. Svend er 62 år og bor på landet sammen med sin kone, Annette, på 55 år. Han har tidligere været glaspuster og blev anset for at være en betydelig kunsthåndværker, der med sin kreativitet og nytænkning viste nye veje for faget. Arbejdet som glaspuster er måske årsagen til, at han har udviklet stær i så relativt ung en alder. For 5 år siden måtte han holde op med at arbejde på grund af lungeproblemer, men efter at han er holdt op med at ryge, går det meget godt. Svend har altid elsket alle mulige gøremål, men det svigtende syn har tvunget ham til at opgive en del af dem. I stedet har han genoptaget sin gamle interesse for amatørradio. Selvom han er næsten blind, nyder han stadig at gå tur langs fjorden i nærheden af hjemmet. Det generer ham dog, at han ikke længere kan gå alene. Heldigvis er Annette meget opmærksom på hans problem og sød til at hjælpe. Alle 3 personer har lige gode chancer for en vellykket operation.

4 Hvem skal opereres for grå stær? Ekstraoplysninger Ekstra oplysning 1 Alle tre patienter vil blive opereret indenfor 2 år. Ekstra oplysning 2 Nikolaj er alenefar til 3 børn på henholdsvis 3, 5 og 14 år. Hvis han mister sit job nu, frygter han, at han får svært ved at komme tilbage til arbejdsmarkedet igen - og især i en lignende stilling.

5 Hvem skal behandles for barnløshed? Mette og Hans er 37 og 40 år. Mette og Hans har forsøgt at få et barn, siden de var først i 30-erne, var færdige med deres uddannelser og begge havde fået gode jobs. De boede i en årrække i USA, fordi Hans var udstationeret af det firma, som han er advokat i. Her modtog de behandling for barnløshed på en privatklinik, men uden held. Efter at de kom til Danmark igen for 2 år siden, har de været skrevet op til behandling herhjemme. Mette har fået foretaget en abort som 23-årig, fordi hun ikke følte, at tidspunktet var egnet til at få børn. Hun var netop startet på Journalisthøjskolen, da hun blev gravid. Bodil og Knud er 25 og 27 år. De har i de sidste 3 år boet sammen i en 2-værelses lejlighed og har småt med penge, fordi de begge er under uddannelse. Bodil går på lærerseminariet og Knud er ved at uddanne sig til tolk. Knud har en sygdom, der gør, at han mister synet gradvist, og når han har valgt at uddanne sig til tolk, er det fordi han har chance for at få job som sådan, også hvis han bliver blind. Bodil og Knud vil gerne have et barn snart, både fordi Knud gerne vil nå at se det, og fordi han som seende i højere grad kan tage del i arbejdet derhjemme. Julie og Søren er 34 og 33 år. Julie er laborant, og Søren er bager. Søren har en dreng, Jacob, fra et tidligere ægteskab. Julie har derimod ingen børn. Da hun var sidst i 20-erne havde hun 2 spontane aborter, som sandsynligvis havde sammenhæng med, at hun arbejdede med organiske opløsningsmidler. De 2 aborter belastede hendes forhold til kæresten så meget, at de endte med at gå fra hinanden. Julie har i mellemtiden skiftet arbejde og arbejder nu i et firma, der fremstiller naturkosmetik. Nu hvor hun har kendt Søren i 4 år, og de gerne vil have et barn sammen, vil det ikke lykkes. Den behandling, der vil blive tale om, er en reagensglasbefrugtning. Der er lige gode chancer for resultat i alle 3 tilfælde.

6 Hvem skal behandles for barnløshed? Ekstraoplysninger Ekstra oplysning 1 Sørens dreng, Jacob, er stærkt spastisk lammet og bor på et hjem for handicappede. Ekstra oplysning 2 For 1/2 år siden forelskede Bodil sig i en anden. Hun og Knud var lige ved at gå fra hinanden men valgte så alligevel at blive sammen.

7 Hvem skal tilbydes en ny lever? Arne er 43 år. Han bor sammen med Jeanette og de har 2 drenge på 7 og 9 år, som han har et godt forhold til. Arne har været alkoholiker i mange år, men han er nu holdt op med at drikke. Han holdt op, da han for 1 år siden var indlagt på grund af problemer med leveren. Leversygdommen har skadet hans lever så meget, at han kun kan overleve, hvis han får en ny. Sofie er 62 år. Hun har hele sit liv arbejdet hårdt som syerske, samtidig med at hun har opdraget sine 3 børn. Børnenes far døde ved et trafikuheld, da den yngste var kun 2 år gammel. For 2 år siden gik Sofie på efterløn, og hun nyder nu at have tid til at være sammen med børnene og ikke mindst med børnebørnene. Sofie fik for 1 år siden konstateret en alvorlig leversygdom. Man kender ikke årsagen til hendes sygdom. Hvis hun ikke får en ny lever, kan hun ikke overleve. Thomas er 30 år. Han er født med en arvelig sygdom, som gør, at hans indre organer er meget udsatte. Nu er hans lever begyndt at svigte, og han har måttet opgive sit job som ingeniør. Thomas har en kone, Malene, men de har ingen børn. Thomas er nemlig bange for, at børnene skal arve hans sygdom. Thomas og Malene har planer om, at Malene i løbet af det næste halve år skal insemineres med donorsæd, så de kan få et barn på den måde. Hvis Thomas får en ny lever, vil han sandsynligvis overleve. De 3 patienter har lige gode chancer for at overleve efter en transplantation. Men alle risikerer at dø indenfor 1-2 år, hvis de ikke får en ny lever.

8 Hvem skal tilbydes en ny lever? Ekstraoplysninger Ekstra oplysning 1 Arne er sammen med Jeanette startet i parterapi hos en psykolog, og der er gode chancer for, at han kan holde sig fra alkohol. Arne er desuden en temmelig rig forretningsmand, og han har tilbudt at donere nyt udstyr til hospitalet. Hospitalets nuværende udstyr vil først blive udskiftet om 5 år. Det nye udstyr vil formentlig få helt afgørende betydning - måske livreddende - for nogle patienter hvert år. Ekstra oplysning 2 Selvom Thomas overlever en levertransplantation, vil han sandsynligvis også få problemer med lunger og hjerte indenfor en overskuelig fremtid. Her vil han igen kun kunne reddes, hvis han kan få transplanteret nye organer.

9 Hvem skal have genoptrænet hjernen? Verner er 63 år. Han fik for nylig en blodprop i hjernen og har siden haft en halvsidig lammelse og alvorlige taleforstyrrelser. Hans kone, Inger, som han har været gift med i 33 år, sidder i kørestol. Hun kan derfor ikke klare det ekstra plejebehov, som Verner har nu. Uden intensiv genoptræning er Verners eneste mulighed at komme på plejehjem. Hvis han tilbydes intensiv genoptræning, kan han sandsynligvis klare sig hjemme. Niels er 40 år og maler. Han har fået en hjerneskade efter at have arbejdet med opløsningsmidler i mere end 15 år. Han er gift med Hanne på 37 år, og de har 2 børn. Niels er plaget af hukommelsesbesvær og har store humørsvingninger, som går en del ud over familien. Niels kommer aldrig tilbage til sit job som maler, men hvis han tilbydes intensiv genoptræning, er der store chancer for, at han kan genvinde så megen erhvervsevne, at han kan arbejde som noget andet end maler. F.eks. har han en svoger med en cykelforretning, hvor han er blevet tilbudt, at han kan hjælpe til. Susanne er 26 år. Hun blev forrige vinter påkørt af en bil, da hun cyklede hjem fra arbejde. Ved ulykken pådrog hun sig en alvorlig hjernerystelse. Susanne er en ambitiøs og lovende akademiker ansat i kommunens miljøadministration. Efter hjernerystelsen har hun haft problemer med at huske og koncentrere sig. Derfor har hun nu svært ved at klare sit job, og uden intensiv genoptræning kan hun ikke fastholde sin nuværende stilling. Med intensiv træning er der til gengæld gode chancer for, at hun kan fortsætte sin karriere. Hvis hun ikke tilbydes intensiv genoptræning, kan hun sandsynligvis klare et mindre krævende job. Alle 3 personer har chance for gode resultater efter en genoptræning.

10 Hvem skal have genoptrænet hjernen? Ekstraoplysninger Ekstra oplysning 1 Susanne kørte uden cykellygter, da hun blev påkørt. Ekstra oplysning 2 Hanne og Niels har været separeret, fordi Hanne havde svært ved at klare Niels humørsvingninger. Men de har valgt at give ægteskabet en chance mere. Udsigten til, at Niels kan komme i genoptræning, har givet familien håb om at komme til at fungere igen.

11 Overbehandling eller underbehandling spørgeark 1: Er det acceptabelt, at der er forskel på de to lægers behandling? 2: Der er en lille risiko for, at Louise og Anna har kræft. Louises læge undlader at få dette undersøgt. Er det acceptabelt? 3: Annas læge undersøger hende mere, end hun har bedt om. Er det acceptabelt? 4: En af grundene til, at Louise og Anna søger læge, er måske frygten for kræft. Hvis det er tilfældet, hvor langt skal lægen så gå med undersøgelser, der har til formål at udelukke, at kvinden har kræft? 5: Hvad diskuterede I mest i gruppen? 6: Hvad var I mest uenige om i gruppen?

12 Overbehandling eller underbehandling To 48-årige kvinder, Louise og Anna, henvender sig til hver deres praktiserende læge med de samme symptomer. De har begge kraftige uregelmæssige underlivsblødninger, smerter i nakke og skuldre og ind imellem tilfælde med svimmelhed. Begge læger foretager en almen og en gynækologisk undersøgelse med celleprøver fra livmoderhalsen. Desuden tager de forskellige blodprøver. Det viser sig, at Louise og Anna begge har lettere nedsat blodprocent samt ømhed og nedsat bevægelighed i skuldre og nakke. Louises læge taler med hende. Det viser sig, at hun ikke rigtigt trives på sit arbejde for tiden. Hun er også nervøs for, hvordan det skal gå hendes 2 teenagebørn, og hun er bange for at blive gammel. Lægen mener, at disse ting kan forklare Louises henvendelse. Han opfatter blødningsforstyrrelserne som symptom på, at Louise er i overgangsalderen og mener roligt, at man kan tillade sig at se problemet an nogle måneder. Hvis blødningerne fortsætter, kan man så til den tid foretage en udskrabning. Lægen forsikrer Louise om, at der ikke er noget alvorligt i vejen. Han råder hende til at få noget motion og anbefaler hende nogle øvelser, der hjælper mod spændinger i skulder og nakke. Desuden snakker lægen med Louise om problemerne hjemme og på arbejdet. Han giver hende en recept på jerntabletter og opfordrer hende til at komme igen, hvis blødningerne fortsætter. Annas læge henviser hende til en undersøgelse hos en praktiserende gynækolog og til en røntgenundersøgelse. Gynækologen tager for en sikkerheds skyld en ny celleprøve fra livmoderen. Denne gang viser prøven, at der er nogle let afvigende celler, der gør det nødvendigt med en ny kontrol 3 måneder senere. Ved den gynækologiske undersøgelse finder gynækologen desuden, at livmoderen er let forstørret. Hun vurderer nu, at der bør foretages en udskrabning for at udelukke kræft i livmoderhulen. Det kan ske i gynækologens konsultation nogle dage senere. Udskrabningen viser, at Anna er i begyndende overgangsalder, og at der ikke er tegn på kræft. Ved røntgenundersøgelsen af nakken ses der lette slidforandringer. Anna henvises til en fysioterapeut.

13 Overbehandling eller underbehandling Ekstraoplysninger Ekstra oplysning 1 Både Annas praktiserende læge og gynækologen ved, at Annas søster, der var rektor på den skole, som deres børn går i, døde af livmoderkræft for 1/2 år siden. Ekstra oplysning 2 Louise kommer tilbage til lægen 1/2 år efter, fordi blødningerne ikke er holdt op. Denne gang henviser lægen hende til gynækolog. Undersøgelserne viser, at Louise er i overgangsalderen, og at der ellers ikke er noget i vejen.

Et spil om liv og død Om spillet

Et spil om liv og død Om spillet Et spil om liv og død Om spillet Indhold Et spil om liv og død Copyright 1995 by Experimentarium & Det Etiske Råd Experimentarium Tuborg Havnevej 7 2900 Hellerup Tlf. 39 27 33 33 Det Etiske Råd Ravnsborggade

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Lissis Syge Historie.

Lissis Syge Historie. Lissis Syge Historie. Jeg er en 45 årige kvinde. Udannet afspændingspædagog i 1991. Har siden 94 undervist for forskellige aftenskoler i mange forskellige former for bevægelse, så jeg er meget afhængig

Læs mere

Når hjernerystelsen bliver ved

Når hjernerystelsen bliver ved 8 Hjernesagen nr. 1 2015 TEMA: Når hjernerystelsen bliver ved De fleste har prøvet at slå hovedet, måske som børn. Så skulle man holde sig i ro en dags tid eller to, og så var alt godt igen. Sådan er det

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

www.altfordamerne.dk ALT 41/2008

www.altfordamerne.dk ALT 41/2008 I løbet af to år mistede Annika Klitte to små sønner, som begge led af en arvelig sygdom. Her fortæller hun om sorgen og det ubærlige tab, der betyder, at hun ikke længere tør få børn med sine egne æg.

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Forebyggende besøg - til borgere mellem 55 og 74 år

Forebyggende besøg - til borgere mellem 55 og 74 år Projektevaluering af: Forebyggende besøg - til borgere mellem 55 og 74 år Afdelingen for folkesundhed I sundhedscenter Odsherred 0 Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet.... 2 Besøgene.... 2 Eksempler

Læs mere

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse jakob kehlet forside indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom indimellem taber jeg salatskalen jakob kehlet Indimellem taber jeg salatskålen Jakob

Læs mere

Lys for enden af tunnellen

Lys for enden af tunnellen Lys for enden af tunnellen Det tager tid at komme videre efter en skilsmisse. De første måneder må man tage en dag ad gangen, og man er følelsesmæssigt meget berørt af skilsmissen. Tingene virker helt

Læs mere

hvordan støtter jeg bedst mine børn?

hvordan støtter jeg bedst mine børn? hvordan støtter jeg bedst mine børn? 1 Denne pjece er skrevet til dig, der har en alvorlig fysisk sygdom, og som har børn, der er teenagere eller i 20 erne. Den giver en række forslag til, hvad du kan

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution 3. SEPTEMBER 67. ÅRGANG SOCIALPÆDAGOGEN 18 09 10 Det største problem med døgninstitutioner er, at der ikke er nok af dem. Der er mange unge, der ikke får den hjælp, de har brug for SARAH, 23 ÅR, TIDLIGERE

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Jeg har muskelsvind!

Jeg har muskelsvind! Jeg er fuld. Jeg har muskelsvind! Jim Richelsen har måttet opgive at finde arbejde, fordi han har nedsat muskelkraft og hurtigt bliver træt. I stedet har han valgt at være hjemmegående far med ansvar for

Læs mere

Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv

Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv Sex & Sundhed har i forbindelse med dette opdaterede kapitel i HIV-håndbogen sat fem helt almindelige danskere stævne til en samtale om deres

Læs mere

At komme over muren. Af freelancejournalist Jette Lyhne (DJ)

At komme over muren. Af freelancejournalist Jette Lyhne (DJ) At komme over muren Jeg er ikke anderledes end andre. Jeg har bare nogle andre erfaringer, siger Lotte, 18, der har det sjældne Marfan Syndrom. Jeg er nok mere sej, fordi der hele tiden er en mur, jeg

Læs mere

Læge Vil du med indenfor?

Læge Vil du med indenfor? Sundhed og Sygdom Dialogliste - Dansk Introduktion Sundhed og Sygdom (01.12)Speak I dag er der meget fokus på sundhed. Det er der, fordi sundhed og det at leve sundt er en af de bedste måder at forebygge

Læs mere

Et liv som Hjertepatient

Et liv som Hjertepatient Et liv som Hjertepatient 6 hjertepatienter beskriver hvordan man kan lære, at leve med en kronisk hjertesygdom Copyright 2011 www.prinzmetal.dk Alle rettigheder til tekst og grafik tilhører www.prinzmetal.dk

Læs mere

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var Mor i krise Store kriser i privatlivet og på arbejdet var mere, end Iben kunne magte, så da hendes 16-årige søn blev smidt ud af skolen efter at have røget hash, gik hendes verden i spåner. Men efter hjælp

Læs mere

På vej mod sit eget liv

På vej mod sit eget liv På vej mod sit eget liv Jeg er ikke kun skrøbelig, jeg er også stærk, siger 26årige Maria, der har kæmpet en årelang kamp med psykisk sygdom oveni en alvorlig arvelig sygdom. Efter tre år i et socialpædagogisk

Læs mere

Ældres syn på rygning og livskvalitet

Ældres syn på rygning og livskvalitet Rapport 2011 Forebyggelses- og dokumentationsafdelingen Kræftens Bekæmpelse Rapport nr. 1 2012 Forebyggelses- og dokumentationsafdelingen Kræftens Bekæmpelse Ældres syn på rygning og livskvalitet - Interviews

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

NR. 1 22. ÅRGANG JANUAR 2015. Nye regler om genoptræning. de for dig? Når far eller mor er hjerneskadet TEMA: GITTES HJERNERYSTELSE BLIVER VED

NR. 1 22. ÅRGANG JANUAR 2015. Nye regler om genoptræning. de for dig? Når far eller mor er hjerneskadet TEMA: GITTES HJERNERYSTELSE BLIVER VED NR. 1 22. ÅRGANG JANUAR 2015 Nye regler om genoptræning hvad betyder de for dig? Når far eller mor er hjerneskadet TEMA: GITTES HJERNERYSTELSE BLIVER VED 2 Hjernesagen nr. 1 2015 ÉN SAMLET BPA-LØSNING

Læs mere

Historier fra Hjertet

Historier fra Hjertet Historier fra Hjertet 3 hjertepatienters personlige erfaringer og oplevelser med det, at få diagnosen Prinzmetal Variant Angina eller det Kardiologiske Syndrom X Copyright 2010 www.prinzmetal.dk Alle rettigheder

Læs mere

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO 135 21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO I dag lever vi længere, og mister vi vores ægtefælle som 60-70 årig, kan vi sagtens forvente at have mange år tilbage. Derfor er forestillingen om at møde en ny kæreste

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

DETTE NUMMERS TEMA. Parforhold og sorg

DETTE NUMMERS TEMA. Parforhold og sorg DETTE NUMMERS TEMA Parforhold og sorg Mange af de forældre som Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød taler med i rådgivningen påpeger forandringer i deres parforhold, og mange forældre oplever deres

Læs mere