TV 2 Danmark A/S Baunegårdsvej Hellerup Att.: Reklamejura. København den 18. januar 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TV 2 Danmark A/S Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup Att.: Reklamejura. København den 18. januar 2007"

Transkript

1 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Danmark A/S Baunegårdsvej Hellerup Att.: Reklamejura København den 18. januar 2007 Klage over tv-reklame for Danske Spil A/S, Quick - Pakistanerkiosken sendt på TV 2/Danmark Penny Steffensen har ved mail af 8. september 2006 indgivet en klage til Radio- og tv-nævnet over en tv-reklame for Danske Spil A/S sendt samme dato på TV 2/Danmark. Penny Steffensen anfører følgende kommentarer i klagen: Mediesekretariatet Vognmagergade 10, København K Telefon Telefax CVR nr Bank: Jyske Bank Reg.nr Konto nr Er der nogen, der kan fortælle mig hvor man kan klage over den reklame der blev sendt tidligere på aftenen? (Lotto reklame sendt specifikt til indvandre) Hvordan kan rikke optræde i tv2 nyheder (og regner med at blive taget alvorligt) efter den reklame? Hvordan kan brian forvente respekt om kulturarbejde/støtte til sport når han repræsentere hånelse af etniske indvandre? Er selv flyttet til landet for 26 år siden og har en datter der arbejder i en kiosk hvor en stor del af indtægterne kommer fra de stakkels ludomaner der tror at lotto reklamer virker næste gang; nu er det ikke nok med at pleje ludomaner nu skal de gerne have etnisk baggrund eller hvad?? Har prøvet at finde en relevant kontakt adr. på tv2.dk uden held til hvem/hvor skal man henvende sig som almen borger der føler sig krænket over sådan en reklame? Måske I kan hjælpe??? Har være ind på diverse hjemmesider siden jeg så reklamen, men som ikke særlig vandt her. Måske er jeg heldig at få svar - måske ser jeg bare J.nr.:

2 - 2 - videre fredags tv og tænker at nu har jeg brugt et par timer og sådan fungerer verden.. Mvh Penny Beskrivelse TV 2 Danmark A/S har med sit høringssvar af 16. oktober 2006 tilsendt Radio- og tv-nævnet en dvd med tv-reklamen Pakistanerkiosken for Danske Spil A/S. I reklamen kommer en sælger fra Quick ind i en kiosk og begynder at hive reklameplakater ned for Quick skrabespil, mens han nynner en melodi. Ejeren af kiosken, Kazim, kommer ud fra baglokalet for at høre, hvad der foregår. Sælgeren forklarer Kazim, som han tiltaler ved fornavn, at Quick er blevet bedre, billigere og sjovere, og at det skrabespil, der før kostede 25 kr., nu koster 20 kr. Han fortæller tillige om Mega Quick, hvor der er vinderchance på hvert tredje lod. Kazim kalder derefter på sin søsters familie, som også skal høre om ændringerne. Seks personer kommer ud fra baglokalet og hilser på sælgeren ved at sige: Salam Herefter siger sælgeren: Så mangler vi bare, at du ringer til din fætters families børn. Kazim svarer til sælgerens overraskelse: God idé I næste klip er kiosken fyldt med Kazims venner og familiemedlemmer. Sælgeren fortæller om de nye Quick spil, og Kazim oversætter til et arabisk sprog, hvorefter alle i kiosken begejstret råber MegaQuick og rækker armene i vejret. Høringssvar TV 2 Danmark A/S v/chef for Reklamejura Marianne Pittelkow har ved brev af 16. oktober 2006 anført følgende bemærkninger:

3 - 3 - Vi har set reklamen som en parodi på en typisk kiosk i Danmark. Stemningen i reklamen er meget jovial og humoristisk, og man får fornemmelsen af, at sælgeren og kioskejeren kender hinanden godt. Kioskejeren ender efter vores opfattelse lidt som vinderen af deres lille ordveksling, idet han griber sælgerens ironiske forslag om at ringe til fætterens familie. At ejeren tager ham på ordet, har vi opfattet som en humoristisk illustration af, at nyheden om det ændrede Quick skrabespil skal ud til så mange som muligt. Vi mener derimod ikke, at det kan ses som et udtryk for en hån mod personer af anden etnisk baggrund, idet en henvisning til den fremherskende familiestruktur blandt indvandrere i sig selv ikke vil være nedsættende Efter vores vurdering er reklamen på ingen måde nedsættende overfor personer med anden etnisk baggrund. Dette understreges i øvrigt af, at reklamen indgår i en serie på foreløbig tre reklamer de to øvrige foregår i henholdsvis en jydekiosk og en københavner-kiosk, og også her spilles der på en humoristisk og godmodig ordveksling mellem Quick-sælgeren og en arketypisk kioskejer. Det er på den baggrund vores opfattelse, at reklamen ikke er i strid med 8, stk. 1, eller 10, stk. 2, i Reklamebekendtgørelsen om henholdsvis behørig social ansvarsfølelse og diskrimination med hensyn til nationalitet. Der vedlægges en udtalelse fra annoncøren, indeholdende en tekstudskrift, samt en CD-rom med en kopi af reklamen. Danske spil A/S v/marketingdirektør Klaus Byrialsen Lohse er i brev af 12. oktober 2006 fremkommet med følgende kommentarer: Danske Spil har i den seneste tid vist 3 forskellige reklamefilm for Danske Spils Quick-spil. Alle 3 film har samme dramaturgiske omdrejningspunkt, der er som følger: En Quicksælger fra Danske Spil besøger en kioskejer, og forsøger ihærdigt at overbevise den lidt vrangvillige kioskejer om de nye Quicklodders fortræffeligheder. Quicksælgeren spilles af Peter Mygind, som på sin sædvanlige lidt klodsede, men charmerende vis, vil gøre alt for at få kioskejerne og dermed seerne til at forstå det nye budskab.

4 - 4 - Danske Spil har dog imidlertid modtaget en klage over den reklamefilm, der skildrer Quicksælgerens besøg i en kiosk, der er ejet af en person med anden etnisk baggrund. Danske Spil vil gerne indledningsvis understrege, at det absolut ikke er vores intention at udlevere eller håne dele af befolkningen i vores reklamer. Det er Danske Spils vurdering, at reklamen opfylder kravene i markedsføringsloven, ICC Kodeks, reklamebekendtgørelsen, lov om visse spil, lotterier og væddemål, Danske Spils bevilling samt TV2's regelsæt om tvreklamer. Herudover har vi særdeles stramme etiske retningslinjer for vores kommunikation og ovenstående film er ingen undtagelse herfra, hvilket nedenstående gerne skulle illustrere. Danske Spil har Ca udsalgssteder, hvor der kan købes Quicklodder, og eftersom vi bevidst har søgt en dokumentarisk ægthed i eksekveringen af reklamefilmene, er det vigtigt med etnisk såvel som geografisk bredde i et reklamekoncept, som inddrager den enkelte kioskejer. Derfor er der en film, hvor Peter Mygind møder en ærkekøbenhavnsk kioskejer, en udtalt jysk minimarkeds-ejer og så den omtalte film, hvor Peter Mygind møder en kioskejer med anden etnisk (pakistansk) baggrund samt hans familie og venner. Det er et faktum, at en stor del af kioskerne i de større byer er ejet af personer med anden etnisk baggrund, hvorfor det er helt naturligt, at én af episoderne finder sted i en sådan. Det er også et faktum, at mange af disse kioskers baglokaler fungerer som små, hyggelige og sociale mødepunkter for venner og familie af kioskejeren. Ofte er der flere i baglokalet end i selve kiosken. Det er af denne indsigt grundidéen for den specifikke film er opstået. Hovedrollen som pakistansk kioskejer spilles af Ali Kazim, som i det civile liv er troende muslim og aktiv integrationsdebattør. Ali Kazim er også kendt som stand-up komiker, musiker og sangskriver, og netop integrationen - eller mangel på samme er ofte mål for hans skarpe holdninger og pen. De øvrige 21 statister er alle pakistanere fra tre generationer. De er alle blevet præsenteret for manuskript og idé inden optagelsen og havde kun positive tilkendegivelser hertil. Endvidere har Ali Kazim deltaget i udarbejdelsen af manuskriptet, som er vedlagt nærværende brev.

5 - 5 - Vi føler selv, at vi har lavet et kærligt, autentisk og sympatisk portræt af et møde mellem en sælger og en pakistansk kioskejer, med al den farverigdom et sådant møde kan resultere i i positiv forstand. Herudover kan vi oplyse, at Danske Spils reklamefilm omtales i en klumme i Berlingske Tidende den 29. september 2006 skrevet af kulturredaktør Jakob Høyer. Af klummen fremgår det, at de nye tv-reklamer, som eksempelvis Danske Spils, bør (..Qses som et tegn på ny respekt og anerkendelse af indvandrere som en lige værdig befolkningsgruppe i Danmark. At blive udsat for respekt og anerkendelse betyder også at blive udsat for satire og vittigheder. Som politikeren, der først er rigtig magtfuld, når vedkommende er blevet gjort til grin i revyer og satiretegninger. Og som enhver anden minoritets gruppe, der først har opnået den fuldstændige anerkendelse, når gruppen bliver udsat for samme primitive humor som alle andre. Artiklen vedlægges nærværende brev. Det er således Danske Spils opfattelse, at klagen ikke er berettiget. Eftersom den omtalte film er en del af en serie, vedlægges en CD-rom med alle tre film, da vi mener, at det vil bidrage til forståelsen af den enkelte films udformning og pointe. Danske Spil håber, at denne redegørelse er tilfredsstillende, og vi står naturligvis til rådighed, såfremt der skulle være yderligere spørgsmål. Vedlagt: Manuskript, artikel fra Berlingske Tidende den 29. september 2006 samt CD-rom med reklamefilmene. Radio- og tv-nævnets vurdering Radio- og tv-nævnet har i henhold til 44, stk. 1, nr. 2, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed jf. lovbekendtgørelse nr. 410 af 2. maj 2006 på sit møde den 17. januar 2007 behandlet sagen og skal udtale: Penny Steffensen har ved mail af 8. september 2006 indgivet en klage til Radio- og tv-nævnet over en tv-reklame for Quick-spil sendt på TV 2/Danmark den 8. september Penny Steffensen føler sig krænket af reklamen, idet hun finder den nedsættende over for personer med anden etnisk baggrund.

6 - 6 - Reklamen udspiller sig i en kiosk, hvor en sælger for Quick kommer ind for at fortælle den pakistanske kioskejer, Kazim, at Quick er blevet bedre, billigere og sjovere mv., og for at fortælle om den nye MegaQuick, hvor der er vinderchancer på hvert tredje lod. Kazim kalder på sin søsters familie, som også skal høre om ændringerne, hvorefter seks personer kommer ud fra baglokalet og hilser på sælgeren på arabisk. Sælgeren siger: så mangler vi bare, at du ringer til din fætters families børn. Kazim svarer til sælgerens overraskelse, at det er en god idé. Der vises efterfølgende et klip, hvor kiosken er fyldt med Kazims venner og familie, og sælgeren fortæller om det nye og forbedret Quick. Kazim oversætter til arabisk, hvorefter hele forsamlingen råber MegaQuick i kor og rækker begejstret armene i vejret. I henhold til reklamebekendtgørelsens 10 stk. 2, må reklamer ikke være diskriminerende med hensyn til race, køn, alder, religion eller nationalitet, eller krænke personers religiøse eller politiske overbevisning. TV 2 Danmark A/S oplyser bl.a. følgende i sit høringssvar af 16. oktober 2006: Vi har set reklamen som en parodi på en typisk kiosk i Danmark. Stemningen i reklamen er meget jovial og humoristisk Det forhold at Kazim tager sælgeren på ordet med hensyn til at invitere fætterens families børn, opfatter TV 2 Danmark A/S, som en humoristisk illustration af, at nyheden om det ændrede Quick skrabespil skal ud til så mange som muligt. Vi mener derimod ikke, at det kan ses som et udtryk for en hån mod personer af anden etnisk baggrund, idet en henvisning til den fremherskende familiestruktur blandt indvandrere i sig selv ikke vil være nedsættende. Danske Spil A/S oplyser bl.a. i brev af 12. oktober 2006, at reklamefilmen er en ud af tre reklamefilm for Danske Spils Quick-spil og, at: Det er et faktum, at en stor del af kioskerne i de større byer er ejet af personer med anden etnisk baggrund, hvorfor det er helt naturligt, at én af episoderne finder sted i en sådan.

7 - 7 - Det er Radio- og tv-nævnets opfattelse, at stationerne skal udvise forsigtighed ved visning af reklamer, der anvender satire i relation til indvandrere, idet der er en hårfin balancegang mellem humor/ironi og diskrimination/latterliggørelse. Ifølge praksis tillades reklamer, der spiller på humor og ironi, en bredere margin i relation til fortolkningen af reklamebekendtgørelsens bestemmelser. Dette gælder efter Nævnets opfattelse dog ikke, hvis humoren og ironien anvendes til at skjule en diskrimination eller latterliggørelse af nationaliteter, racer mv. Nævnet finder imidlertid, at satiriske reklamer generelt vil være acceptable så længe satiren er udformet med respekt og under hensyn til, at indvandrere tilhører en gruppe, som i forvejen er udsat for diskrimination og derfor lettere kan føle sig krænket. Det er Nævnets opfattelse, at karaktererne i den konkrete reklame er bygget op på baggrund af en stereotyp dansk opfattelse af, at kioskejere af anden etnisk baggrund har hele familien siddende i kioskens baglokale, at de altid er sammen med familien, selv når de er på arbejde, og at familien i modsætning til danske familier ikke kun består af kærnefamilien, men tillige af søsterens mands familie, fætterens familie mv. Netop fordi reklamen er bygget op omkring danskernes stereotype opfattelse af indvandrerfamilier er der en risiko for, at reklamen kan støde indvandrergrupper, hvilket klagen er et udtryk for. Sælgerens bemærkning om, at Kazim også skulle ringe til sin fætters families børn, opfatter Nævnet imidlertid, som en ironisk bemærkning, idet sælgeren overraskes af alle familiemedlemmerne, som uventet kommer ud af baglokalet for at høre om Quick-spillet. Endvidere finder Nævnet, at bemærkningen bliver sagt med et glimt i øjet, da det i reklamen indikeres, at sælgeren og Kazim kender hinanden i forvejen i og med, at sælgeren tiltaler Kazim ved fornavn, og da samtalen foregår afslappet og uformelt. Det forhold, at Kazim tager ham på ordet og inviterer familie og venner over til kiosken for at høre om det ændrede Quick-spil, er efter Nævnets opfattelse så overdrevent og ironiserende, at historien fremstår som en humoristisk parodi på indvandrerkulturen og ikke skal opfattes som en nedgørende fremstilling af indvandrere.

8 - 8 - Det er således Nævnets opfattelse, at den konkrete reklame hverken diskriminerer, nedgør eller latterliggør indvandrerkulturens familieforhold, og at historien er så karikeret, at indvandrere og flygtninge forstår humoren, og derfor ikke føler sig stødt eller krænket. Nævnet finder derfor, at reklamen er i overensstemmelse med reklamebekendtgørelsens 10 stk. 2, hvorefter reklamer ikke må være diskriminerende med hensyn til bl.a. race og nationalitet. Nævnet finder tillige, at reklamen er udformet med behørig social ansvarsfølelse i overensstemmelse med reklamebekendtgørelsens 8, stk. 1. På baggrund heraf træffer Radio- og tv-nævnet følgende AFGØRELSE: Tv-reklamen Pakistanerkiosken for Danske Spil A/S sendt på TV 2/Danmark er i overensstemmelse med reklamebekendtgørelsens 8, stk. 1 og 10, stk. 2. Christian Scherfig formand /Christina Sigvardt nævnssekretær

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. oktober 2006. Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 2. oktober 2006 Klage over tv-reklame for Fair Forsikring sendt på TV 2/Danmark Lise Broe har ved mail af 21. august 2006 indgivet

Læs mere

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 4. juli 2006

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 4. juli 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 4. juli 2006 Klage over tv-reklamen Hovedpine for Interflora Danmark A/S udsendt på TV 2 DANMARK A/S Hanne Elgaard har ved

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 8. juni 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 8. juni 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 8. juni 2007 Klage over tv-reklame for EDC-Gruppen A/S Helium sendt på TV 2/DANMARK Dorthe K. Rasmussen

Læs mere

John Hansen har i mail af 30. juni 2004 klaget over, at tv-reklamerne for Oddset, som sendes på TV 2, er kønsdiskriminerende og nedgør kvinder.

John Hansen har i mail af 30. juni 2004 klaget over, at tv-reklamerne for Oddset, som sendes på TV 2, er kønsdiskriminerende og nedgør kvinder. RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame John Hansen Baunegårdsvej 73 Bredegrund 7, 3. tv 2900 Hellerup 2300 Sundby København den 9. september 2004 Klage over tv-reklame for Dansk Tipstjeneste sendt på TV 2 John

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 7. juni 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 7. juni 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 7. juni 2007 Klage over tv-reklame for hjemmesiden www.stophepatitis.dk indrykket af GlaxoSmithKline

Læs mere

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. juni 2006. Klage over tv-reklame for Cybercity udsendt på TV 2/Danmark A/S

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 2. juni 2006. Klage over tv-reklame for Cybercity udsendt på TV 2/Danmark A/S RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 2. juni 2006 Klage over tv-reklame for Cybercity udsendt på TV 2/Danmark A/S Jan Lauridtsen har den 8. marts 2006 indgivet

Læs mere

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 23. maj 2005 Reklameafbrydelse i Reportagen sendt på TV Danmark A/S Niels Kjølhede har

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND Kirsten Sparre har ved mail af 14. september

Læs mere

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer København den 8. januar 2008 Klage over ulovlig tv-reklame for Danske Spil A/S sendt på TV 2 Sport Henrik

Læs mere

30. oktober 2014. TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Klage over tv-reklame for Kræftens Bekæmpelse

30. oktober 2014. TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Klage over tv-reklame for Kræftens Bekæmpelse 30. oktober 2014 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: TV 2 Jura Klage

Læs mere

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 7. februar 2006

TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 7. februar 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 7. februar 2006 Klage over tv-reklame for Hi3G Denmark ApS Happy Music sendt på TV 2/Danmark A/S Claus Kurtzmann har den 18.

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007 Klage over ulovlig reklame på TV 2 News Hans-Peter Degn har ved mail af 19. januar 2007 indgivet en klage

Læs mere

TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004

TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004 Klage over reklameafbrydelser i diverse programmer på TV Danmark Ditlev Brodersen

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 22. december 2004

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 22. december 2004 TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup RADIO- OG TV-NÆVNET København den 22. december 2004 Klage over tv-reklame for Debitel 1 øre sendt på TV 2 Michael Jørgensen har ved mail af 3. november 2004

Læs mere

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005

TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark A/S V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 24. februar 2005 Reklameafbrydelser i Drømmekvinden sendt på TV Danmark A/S den 6. januar

Læs mere

Kanal 4 V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 17. oktober 2006

Kanal 4 V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 17. oktober 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET Kanal 4 V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V København den 17. oktober 2006 Klage over reklameafbrydelser i programserien De unge mødre sendt på TV Danmark

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for Cocio i Go morgen Danmark sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for Cocio i Go morgen Danmark sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 1. oktober 2012 Sagsnr: 2012-009024 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 21. oktober 2004

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 21. oktober 2004 TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. RADIO- OG TV-NÆVNET København den 21. oktober 2004 Reklameafbrydelser og skjult reklame i Forunderlig forandring sendt på TV Danmark

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 31. januar 2012 Sagsnr: 2011-014198 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. september 2012 Sagsnr: 2012-007952 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé 7 2860 Søborg

Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé 7 2860 Søborg Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé 7 2860 Søborg RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 28. januar 2009 Sagsnr: 2008-0132 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur.

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over tv-reklame for Waoo! sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over tv-reklame for Waoo! sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr: 2012-008980 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr. 2013-008563 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr: 2013-007734 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over ny version af tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over ny version af tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 6. februar 2012 Sagsnr. 2009-003987 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 12. juni 2012 Sagsnr: 2012-006222 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr: 2012-000227 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3335 Klage over produktplacering

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014118 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S Magstræde 10 1204 København K. Samt. FM6 A/S (Pop FM)

SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S Magstræde 10 1204 København K. Samt. FM6 A/S (Pop FM) SBS Radio A/S / Radio NOVA A/S Magstræde 10 1204 København K Samt FM6 A/S (Pop FM) RADIO- OG TV-NÆVNET Radio og TV 1. juli 2011 Sagsnr: 2011-000881 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 6. februar 2012 Sagsnr. 2009-004115 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere