Kerneopgaver. Figur 1. De fire kerneopgaver er: Oktober 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kerneopgaver. Figur 1. De fire kerneopgaver er: Oktober 2016"

Transkript

1 Kerneopgaver De fire kerneopgaver for medarbejdere i Jobcenter Vejle italesætter den sociale faglighed. De fire kerneopgaver anses som medarbejderens vigtigste arbejdsværktøjer i forsøget på at få borgerne hurtigst muligt i job eller uddannelse. Kerneopgaverne er dermed med til at synliggøre medarbejdernes faglighed og gøre dem bevidst om disse. De fire kerneopgaver er: Figur 1 Virksomhedsrettet Koordination Samtale Mentor Som det fremgår af Figur 1 er de fire kerneopgaver inddelt på tre niveauer: basisniveau, niveau 1 og niveau 2. Medarbejderne kan således differentiere indsatsen for forskellige indsatsgrupper på de tre niveauer afhængig af borgernes individuelle behov. Alle medarbejdere i Jobcenter Vejle varetager som udgangspunkt opgaver på basisniveau, mens niveau 1 og 2 kun varetages af nogle medarbejdere i jobcenteret.

2 Som det fremgår af Figur 2 bygger de forskellige niveauer ovenpå hinanden. Niveauerne afhænger af borgerens behov. I nogle tilfælde er det den samme medarbejder, der varetager de samlede indsatser for borgeren (all inclusive). I andre tilfælde varetages indsatserne i teams eller i samarbejde med eksterne partnere. Indsatserne vil således variere omfangsmæssigt fra afsnit til afsnit og fra rådgiver til rådgiver afhængig af, hvordan man har organiseret sig i de enkelte afsnit. Den enkelte medarbejder kan sammen med sin leder få præciseret, hvor stor en del hver kerneopgave skal udgøre af den samlede opgaveportefølje. Figur 2 Niveau 2 Niveau 1 Basis Myndighedsopgaven anses for iboende i de fire kerneopgaver og indgår derfor som en naturlig del af disse. Det gælder eksempelvis ordinær sagsbehandling og registreringer. Myndighedsopgaven er kendetegnet ved, at tage afsæt i lovgivningen og de rammer og den retning mod job og uddannelse, der gælder for borgeren.

3 Virksomhedsrettet Basisniveau Niveau 1 Niveau 2 Den borgerrettede virksomhedsindsats på basisniveau skal kunne varetages af alle beskæftigelsesrådgivere i Jobcenter Vejle. Den borgerrettede virksomhedsindsats på niveau 1 varetages af beskæftigelsesrådgivere med særlige opgaver i forhold til det virksomhedsrettede. Den borgerrettede virksomhedsindsats på niveau 2 varetages af medarbejdere med stillingsbetegnelsen virksomhedskonsulent. Kendetegnene for virksomhedskonsulenterne, der arbejder med borgerrettet virksomhedsindsats på niveau 2, er, at de udelukkende varetager borgerrettede virksomhedsindsatser. Virksomhedskonsulenterne har begrænset myndighed. Niveau 2 omfatter virksomhedsindsats - eksempelvis hos Virksomhedsservice i Virksomhedscenterteamet, men det kan undtagelsesvis også være hos Anden Aktør. Opgaver på basisniveau Opgaver på Niveau 1 Opgaver på Niveau 2 Bruge Jobnet til at tale om brancher, konkrete virksomheder, jobåbninger, jobmuligheder og CV med alle borgere, man er i berøring med. Lave de nødvendige blanketter og registreringer og sikre at det hele bliver journaliseret korrekt. Vejlede virksomheder om regler og Lave de nødvendige blanketter og registreringer og sikre at det hele bliver behørigt journaliseret. Sanktionere, hvis tilbud afslås mv.

4 Tale jobmuligheder frem for jobønsker jf. det funktionsniveau borgeren har. Tale med borgere omkring uddannelsesvalgets betydning for fremtidige jobmuligheder. Vejlede borgere om regler og retningslinjer i forbindelse med en placering. Visitere borgere til konsulenter i Virksomhedsservice Varetage blanketgangen for borgere, der selv har fundet en praktik. Sanktionere, hvis tilbud afslås mv. Bevillige arbejdstøj mv. Tage imod bestillinger /henvendelser/ spørgsmål fra virksomheder og bringe dem videre til den rette kollega, hvis man ikke selv kan/skal løse dem. Udleve Jobcenter Vejles fem serviceattituder. retningslinjer i forbindelse med en placering. Sanktionere, hvis tilbud afslås mv. Bevillige arbejdstøj mv. Have viden om arbejdsmarkedet, brancher, jobåbninger, virksomheder, jobfunktioner, jobrotation, blokader, virksomhedsmentorer etc. Kontakte virksomheder angående åbninger (typisk praktikker) til bestemte borgere. Lave aftale om virksomhedsplacering i lettere sager, hvor det er relativt nemt at matche borger og virksomhed, Foretage opfølgning på virksomhedspraktikker. Være opdateret på holdninger og tilgange omkring det virksomhedsrettede arbejde i Vejle Kommune. Afholde beskæftigelsesworkshop for særlige målgrupper. Bevillige arbejdstøj mv. Lave aftale om virksomhedsplacering i komplicerede sager, hvor det er svært at matche borger og virksomhed. Kunne udsøge ledige på Jobnet og formidle tilbud om ansættelse fra arbejdsgiver. Lave aftale om virksomhedsplacering i de tilfælde, hvor en medarbejder på basisniveau eller Niveau 1 har behov for at lave mange udplaceringer stor volumen. Særlig viden om arbejdsmarkedet, brancher, jobåbninger, virksomheder, jobfunktioner, jobrotation, blokader, virksomhedsmentorer etc. og give sparring, inspiration og vejledning til kolleger omkring dette. Være opdateret på holdninger og tilgange omkring det virksomhedsrettede arbejde i Vejle Kommune og kunne videreformidle denne viden til kolleger. Foretage opfølgning på virksomhedspraktikker.

5 Have særlig viden om lovgivning, blanketgange, retningslinjer, kvalitetskrav m.v. i forhold til det virksomhedsrettede og kunne videreformidle dette til kolleger. Være medvirkende til og medansvarlig for, at den borgerrettede virksomhedsindsats øges, og at kvalitetsstandarder overholdes. Undervise kolleger i den borgerrettede virksomhedsindsats. Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Sygedagpengemodtagere: alle indsatsgrupper Forsikrede ledige: alle indsatsgrupper Kontanthjælp: alle indsatsgrupper Uddannelseshjælp: alle indsatsgrupper Integration: alle indsatsgrupper Sygedagpengemodtagere: indsatsgruppe 3, 4 og 5 Forsikrede ledige: indsatsgruppe 3, 6 og 7 Kontanthjælp: indsatsgruppe 7, 8, 9 og 10 Uddannelseshjælp: indsatsgruppe 2, 3, 4 og 5 Integration: indsatsgruppe 1, 2, 3, 4 og 5 Sygedagpengemodtagere: indsatsgruppe 4 og 5 Jobafklaringsforløb: indsatsgruppe 2 og 3 Kontanthjælp: indsatsgruppe 9 og 10 Uddannelseshjælp: indsatsgruppe 3, 4 og 5 Integration: indsatsgruppe 1, 2, 3, 4 og 5

6 Koordination Basisniveau Niveau 1 Niveau 2 Koordination på basisniveau skal kunne varetages af alle (beskæftigelses)rådgivere i Jobcenter Vejle. Koordineringen på basisniveau er primært internt i Jobcentret. Koordination på basisniveau vedrører som udgangspunkt de generelle bestemmelser i hhv. retssikkerhedsloven og forvaltningsloven. Koordination på niveau 1 varetages af medarbejdere, der har sager, men hvor der er behov for én til én koordination med de eksterne samarbejdspartnere. Der kan være behov for koordinering af parallelle indsatser, hvor der som oftest er tale om enkeltstående koordineringsbehov. Koordination på niveau 2 udføres af såkaldte specialister i koordination, herunder medarbejdere, der betegnes som koordinerende sagsbehandlere i lovgivningsmæssig forstand (lablovens 18 a og 68 c). Koordination på niveau 2 omfatter borgere med problemstillinger, hvor det er nødvendigt at koordinere forskellige faglige indsatser for at imødekomme borgerens behov. Der er som oftest tale om et kontinuerligt behov for tværfaglig koordination og koordinering af parallelle indsatser. En specialist i koordination, herunder den koordinerende sagsbehandler, udgør et bærende element i at føre intentionerne om helhedsorienteret og tværfaglig indsats på tværs af forvaltninger og sektorer ud i livet og dermed sikre kontinuitet og sammenhæng i indsatserne.

7 Opgaver på basisniveau Opgaver på Niveau 1 Opgaver på Niveau 2 Henvise borgeren videre til rette sted. Videregive relevante oplysninger internt i Jobcentret og til andre myndigheder. Vejlede borgere omkring timingen i sager, hvor der ikke er behov for at koordinere med andre parter. Udleve visionen om én indgang for borgerne. De skal ikke sendes rundt. Sikre én til én koordination med andre forvaltninger og sektorer i forhold til den enkelte borger. Ansvar for at tilrettelægge indsatsen således det sikres, at aktiviteterne igangsættes hensigtsmæssigt indholds- og tidsmæssigt i forhold til hinanden. Løbende opfølgning på indsatsen med fokus på progressionen, herunder eventuel Initiativpligt til at sikre koordination på tværs af forvaltninger og sektorer i forhold til den enkelte borger, herunder at få de forskellige faglige parter til at samarbejde om et fælles mål. Ansvarlig for tilrettelæggelsen af den helhedsorienterede indsats, der iværksættes på tværs af de forskellige fagområder, herunder sikre, at aktiviteterne planlægges og igangsættes hensigtsmæssigt

8 Modtage ansøgninger og videregive til rette vedkommende. tilpasning af indsatserne. Samarbejde internt mellem afsnittene omkring sanktionering, udbetaling af befordring mv. indholds- og tidsmæssigt i forhold til hinanden. Oktober 2016 Løbende tilpasse indsatserne i forhold til den enkeltes progression mod de fælles delmål og mål. Sagslede, hvilket indebærer et ansvar for at sikre, at det som er aftalt sker. Motivere borgeren til at tage et medansvar i forhold til det fælles mål. Det vil sige, at specialisten i koordination, herunder den koordinerende sagsbehandler vejleder, guider og støtter borgeren, som derved får ejerskab til sin situation og tager aktiv del i sin egen sag. Løbende opfølgning på den tværfaglige indsats med fokus på progressionen i forhold til de fælles delmål og mål. Det gælder også indsatser, som er iværksat af andre forvaltninger. Inddrage og samarbejde med alle, der kan bidrage til at opnå det fastsatte mål, det vil sige borgerens eventuelle eget netværk, frivillige organisationer med videre. Mødelede i forhold til rundbordssamtaler

9 eller andre tværfaglige møder. Oktober 2016 Yde sparring vedrørende koordination til kollegaer med sager på niveau 1. Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Sygedagpengemodtagere: alle indsatsgrupper Forsikrede ledige: alle indsatsgrupper Kontanthjælp: alle indsatsgrupper Uddannelseshjælp: alle indsatsgrupper Integration: alle indsatsgrupper Sygedagpengemodtagere: indsatsgruppe 2, 3, 4, 5 og 6 Forsikrede ledige: indsatsgruppe 7 Kontanthjælp: indsatsgruppe 8, 9, 10 og 11 Uddannelseshjælp: indsatsgruppe 4 og 5 Integration: indsatsgruppe 1, 2, 3, 4 og 5 Sygedagpengemodtagere: indsatsgruppe 5 Kontanthjælp: indsatsgruppe 9, 10 og 11 Uddannelseshjælp: indsatsgruppe 4 og 5 Integration: indsatsgruppe 1, 2, 4 og 5

10 Samtaler Basisniveau Niveau 1 Niveau 2 Samtale på basisniveau skal kunne varetages af alle rådgivere i Jobcenter Vejle. Alle samtaler skal have fokus på progression mod job eller uddannelse. Samtaler kan foregå som individuelle samtaler, rundbordssamtaler eller som samtaler med samarbejdspartnere og borger. Samtale på niveau 1 er et samtaleforløb med et antal planlagte samtaler indenfor en bestemt tidsramme med et eller flere definerede formål og delmål. På niveau 1 er der fokus på, at der skal en ekstra indsats til for at fortsætte progressionen. Samtale på niveau 2 er en specialindsats, som er et antal planlagte samtaler indenfor en bestemt tidsramme med et eller flere definerede formål og delmål. På niveau 2 skal der en speciel indsats til i en kortere eller længere periode, som købes hos os selv eller hos andre. Samtaler kan foregå over telefonen eller ved personlig betjening i ekspeditionsområdet Opgaver på basisniveau Opgaver på Niveau 1 Opgaver på Niveau 2 Jobsamtaler/opfølgningssamtaler om borgerens progression mod job og uddannelse. Registrering i Fasit Vejledning om jobsøgning eller uddannelsessøgning (snit til virksomhedsrettet indsats). Udviklingssamtaler (kan både være resultatskabende samtaler (RSS) og andre udviklende, motivationsskabende samtaleforløb), som er samtaler med fokus på, at borgeren skal udvikle sig i forhold til nogle udvalgte parametre, måling af progression i RSS forstand og udvælgelse af særlige fokuspunkter, som der afholdes hyppigere samtaler med Samtaleforløb af terapeutisk art, for eksempel psykologsamtaler. Sundhedsrådgivning om livsstilsproblematikker (KRAM) og lær at leve med en kronisk sygdom som eksempelvis KOL, diabetes, kræft, leddegigt, hjerte/kar, angst/depression, overvægt i svær grad.

11 Hjælpe og vejlede borgeren i hvordan man laver et CV og i at udarbejde det samt følge op på indholdet (snit til virksomhedsrettet indsats). I samarbejde med borgeren udarbejde aftale- og handleplan. Opfølgning på indsatser og eventuel justering (snit til koordinerende). Lave social og faglig udredning, hvor der afklares, hvem borgeren er, og hvordan vi bedst støtter op om borgerens vej ud af systemet. Foretage rådighedsvurderinger ved manglende fremmøde og medvirken samt stillingtagen til eventuel sanktionering/stop af sygedagpenge. borgeren. Vejledning eller undervisning af flere om fælles emne. Coach samtaler enkeltvis eller i grupper. Aktiv Rådgivning: særlig intensiv rådgivning, der skal understøtte, at borgeren får andre alternativer end at søge kontanthjælp/uddannelseshjælp. Jobcafe Registrering med særskilt nr. i Fasit. Tilvejebringe faglig dokumentation af indsatsen. Vejledning om ergonomi, fysioterapeutisk og så videre. Registrering med særskilt nr. i Fasit. Tilvejebringe faglig dokumentation af indsatsen. Give basal IT-vejledning om digital post og medhenblik på jobsøgning. Hjælpe og vejlede borgeren ved ansøgning og spørgsmål om forsørgelsesydelse eller enkeltydelse.

12 Indhold for særlige grupper: Tag stilling til uddannelsespålæg, herunder søge ind på, begynde og gennemfører en uddannelse (for de unge uden uddannelse). Tag stilling til om der skal foretages en realkompetencevurdering og visitere til uddannelsestilbud (2.2 og 2.3 som er ufaglærte). Vurdere uarbejdsdygtighed (beskæftigelse ved sygemelding). Vurdere behov for arbejdsfastholdelse herunder inddrag A-teamet (beskæftigelse ved sygemelding). Give basis økonomisk rådgivning, herunder vejledning i brug af kontanthjælpsberegneren. Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Sygedagpengemodtagere: alle indsatsgrupper Sygedagpengemodtagere: indsatsgruppe 2, 3, 4 og 5

13 Forsikrede ledige: alle indsatsgrupper Kontanthjælp: alle indsatsgrupper Uddannelseshjælp: alle indsatsgrupper Integration: alle indsatsgrupper Forsikrede ledige: alle indsatsgrupper Kontanthjælp: indsatsgruppe 8, 9, 10 og 11 Uddannelseshjælp: indsatsgruppe 4 og 5 Integration: Indsatsgruppe 1, 2, 3, 4 og 5

14 Mentor Basisniveau Niveau 1 Niveau 2 Mentor på basisniveau skal kunne varetages af alle rådgivere i Jobcenter Vejle. Basis indsats er mentor som udøves i den daglige aktive indsats med borgeren. Mentorindsatsen skal understøtte og være med til at stabilisere borgeren til at komme tættere på uddannelse eller job. Borgerne kan tage meget ansvar, og der er derfor kun behov for let mentorstøtte. Indsatsens omfang kan være fra sms, opringninger, påmindelser, samtaler, råd og vejledning. Borgere, der har behov for mentorstøtte på niveau 1, har mindre komplekse udfordringer. Borgerne kan tage noget ansvar, og behovet er derfor moderat mentorstøtte. Indsatsens omfang kan være fra samtaler, sms, opringninger og færdighedstræning til brandslukning, som en akut indsats. Borgere, der har behov for mentorstøtte på niveau 2, har komplekse eller meget komplekse udfordringer. Borgerne kan tage lidt ansvar, og derfor er der behov for omfattende eller massiv mentorstøtte. Indsatsens omfang kan være fra samtaler, sms, opringninger og færdighedstræning til praktisk håndholdt, socialtræning og færdighedstræning. Borgerne har forskellige problemer og funktionsniveauer, og derfor er der behov for forskelligt støtteniveau. Opgaver på basisniveau Opgaver på Niveau 1 Opgaver på Niveau 2 Mentorstøtten på basisniveau er oftest individuel og finder sted på kontoret, men kan også være hjælp ved selvbetjeningsområderne. Det kan være indsats i form af sms, opringninger, påmindelser, samtaler, råd og vejledning. Kernen i mentorindsatsen er Mentorstøtten på niveau 1 kan både være individuel og gruppebaseret. Indsatsen kan både finde sted på kontoret, i eget hjem, på virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Det kan være indsats i form af samtaler, sms og Mentorstøtten på niveau 2 er oftest individuel, men den kan også være gruppebaseret. Indsatsen kan både finde sted på kontoret, i eget hjem, et neutralt sted/ude i byen, på virksomheder og på uddannelsesinstitutioner.

15 relationsarbejde. Samtale og kommunikation Støtte og motivere Omfanget af mentoropgaven vil variere i forhold til, hvad der skal arbejdes hen i mod og tyngden i opgaven. Fastholdelse i aktivitet eller tilbud Støtte til fastholdelse i beskæftigelse og uddannelse Afklaring af ressourcer i forhold til arbejde og uddannelse Støtte og vejledning i forhold til økonomi/bank, lægebesøg, bolig, transport, uddannelse, arbejde, praktik, netværk og fritidsinteresser og samarbejde med interne og eksterne systemguide. opringninger. Indsatsen kan desuden være brandslukning, hvor der er behov for pludselig akut indsats. Derudover kan indsatsen bestå i færdighedstræning, for eksempel i at tage bussen. Udover opgaverne på basisniveau skal mentoren kunne varetage yderligere følgende opgaver: Hjælpe borgeren med at få bragt stabilitet, struktur og støtte ind i hverdagen for at skabe et grundlag for tilknytning til arbejdsmarkedet og for de unges vedkommende for at kunne starte op på og gennemføre en uddannelse Støtte til personlige og sociale problemstillinger. For eksempel at få struktur på hverdagen (handleplan), skabe relationer til familie og venner og færdighedstræning Selvindsigt og udvikling af evnen til at bruge egne ressourcer. Oktober 2016 Det kan være indsats i form af sms, opringninger, påmindelser, samtaler, råd og vejledning. Indsatsen kan desuden være i form af praktisk håndholdt, socialtræning og færdighedstræning, eksempelvis i at tage bussen. Udover opgaverne på basisniveau og niveau 1, skal mentoren yderligere: Hjælpe med at skabe overblik ved konstant at have et delt fokus på at støtte her og nu og i forhold til fremtiden og uddannelsesmuligheder Støtte til håndtering af psykiske symptomer og/eller psykiske handicap Støtte til håndtering af det kaos nogle borgere kan befinde sig i Ved mentor indsats på niveau 2 skal der udarbejdes en mentorkontrakt og mentorforløbet skal registreres i Fasit. Som mentor skal man tilvejebringe faglig dokumentation af indsatsen. Støtte, hjælp og vejledning i forhold til økonomi/bank, lægebesøg, bolig, transport, uddannelse, arbejde,

16 praktik, netværk og fritidsinteresser og samarbejde med interne og eksterne systemguide. Optræning af sociale og personlige færdigheder, herunder: o Struktur på hverdagen/handleplan o Relationer til familie og venner o Færdighedstræning o Selvindsigt og udvikling af evnen til at bruge egne ressourcer. Ved mentor indsats på niveau 1 skal der udarbejdes en mentorkontrakt og mentorforløbet skal registreres i Fasit. Som mentor skal man tilvejebringe faglig dokumentation af indsatsen. Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Anvendes til følgende indsatsgrupper Sygedagpengemodtagere: indsatsgruppe 2, 3, 4, 5 og 6 Sygedagpengemodtagere: indsatsgruppe 3, 4 og 5 Uddannelseshjælp: indsatsgruppe 4 og 5 Forsikrede ledige: alle indsatsgrupper Forsikrede ledige: indsatsgruppe 3

17 Kontanthjælpsmodtagere: alle indsatsgrupper Uddannelseshjælp: alle indsatsgrupper Integration: alle indsatsgrupper Kontanthjælpsmodtagere: indsatsgruppe 8, 9, 10 og 11 Uddannelseshjælp: indsatsgruppe 3, 4 og 5 Integration: Indsatsgruppe 5

Kerneopgaver. De fire kerneopgaver er: Figur 1

Kerneopgaver. De fire kerneopgaver er: Figur 1 Kerneopgaver De fire kerneopgaver for medarbejdere i Jobcenter Vejle italesætter den sociale faglighed der anses som medarbejderens vigtigste arbejdsværktøjer i forsøget på, at få borgerne hurtigst muligt

Læs mere

Mentor som metode og indsats. Arbejdsmarkedsområdet Jobcenter Vejle, 2014

Mentor som metode og indsats. Arbejdsmarkedsområdet Jobcenter Vejle, 2014 Mentor som metode og indsats Arbejdsmarkedsområdet Jobcenter Vejle, 2014 Indledning Mentorindsatsen på arbejdsmarkedsområdet i Vejle Kommune skal understøtte og være med til at stabilisere borgeren til

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Kommune (adresse, e-mail, tlf.) Formål med projektet Iflg. regionens retningslinjer er det overordnede formål med projektet at få i arbejde eller ordinær

Læs mere

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet OM JOB VISION Job Vision er et højt specialiseret udviklingshus for mennesker og virksomheder, der ønsker karriereudvikling. Job Vision blev etableret i 1992. Vi er en af landets største og mest erfarne

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation Administration og udvikling Sagsnr. 264290 Brevid. 2066110 Ref. KRPE Dir. tlf. kristinep@roskilde.dk NOTAT: Konkrete tiltag i forbindelse med justering af Beskæftigelsesstrategi 24. februar 2015 Forsikrede

Læs mere

Udvikling i Fleksjob II

Udvikling i Fleksjob II Indsatsmodel Udvikling i Fleksjob II November 2018 1 Indgang i projektet 2 Indgang i projektet for borgere allerede på LY 3 Målgruppe Borgere indstillet til møde med rehabiliteringsteamet, som vurderes

Læs mere

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Sag 13-13482/Dok 13475-14 Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Nedenstående er den seneste version over Jobcenter Vardes samlede tilbudskatalog. Tilbuddene er inddelt

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Oversigt over indsatsgrupper for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Roskilde Kommune

Oversigt over indsatsgrupper for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Roskilde Kommune Oversigt over grupper for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Roskilde Kommune Gr.1: Borgere med beskæftigelsesperspektiv og primært behov for virksomhedsrettet 44 borgere (pr. 18. oktober 2016)

Læs mere

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken - beskrivelse af metodeudviklingsplanens delelementer Hvorfor arbejde med metodeudvikling? Metodeudviklingsplanen består af fire delelementer, der alle

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Tilbud i Jobcenter Varde i internt regi.

Tilbud i Jobcenter Varde i internt regi. Tilbud i Jobcenter Varde i internt regi. Nedenstående er en oversigt over de aftalte tilbud, som Jobcenter Varde tilbyder i internt regi og som ligger på kompetencecentret. Tilbuddene er inddelt med afsæt

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

KVIK. v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST

KVIK. v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST KVIK v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST Kort om KVIK KVIK: Koordineret Virksomhedsrettet Indsats for Kontanthjælpsmodtagere Målgruppe: Kontanthjælpsmodtagere matchgruppe 2 (med max 1 ½ år på ydelsen) og matchgruppe

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed Pilot analyse og priori Beslutningen i december 2012 For en klart afgrænset delmængde af unge ledige afdækkes - sideløbende

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen

Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen Besvarelse af bemærkninger vedrørende Revision 2015 Den 29. juni 2016 godkendte Byrådet Revisionsberetningen vedrørende regnskab 2015 samt godkende

Læs mere

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 angiver Middelfart Kommunes beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2016. Målene styrer prioriteringen af strategien

Læs mere

Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse

Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 21. maj 2015 Sagsb.: Gorm Hjelm Andersen Sagsnr.: Dir.tlf.: 2353 E-mail: hjelm@holb.dk Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse Indledning Dette notat

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr Aftaleteksten. Dokumentnr

Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr Aftaleteksten. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor Bilag 1 Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats Aftaleteksten Aftaleparterne oplever, at antallet af aktive tilbud

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

Handleplan for udmøntning af politisk aftale om udsatte borgere

Handleplan for udmøntning af politisk aftale om udsatte borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Handleplan for udmøntning af politisk aftale

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

Aftale- og handleplaner (AHP)

Aftale- og handleplaner (AHP) Aftale- og handleplaner (AHP) Til jobparate og uddannelsesparate En guide til brugen af AHP i praksis Aftale- og handleplaner (AHP) Ideen bag aftale- og handleplaner I forbindelse med Jobcenter Vejles

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

Virksomhedsstrategi 2017 For Rødovre Jobcenter

Virksomhedsstrategi 2017 For Rødovre Jobcenter Virksomhedsstrategi 2017 For Rødovre Jobcenter Indhold Virksomhedsstrategi 2017... 0 For Rødovre Jobcenter... 0 En styrket indsats for samarbejdet med Virksomheder... 2 Strategier på centrale samarbejdsområder...

Læs mere

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Præsentation for Karsten Fey Kristiansen d. 24. januar 2019 www.ballerup.dk Baggrund På Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde i oktober 2018 blev der

Læs mere

Status på implementering af reform af førtidspension og fleksjob i Lyngby- Taarbæk Kommune

Status på implementering af reform af førtidspension og fleksjob i Lyngby- Taarbæk Kommune Status på implementering af reform af førtidspension og fleksjob i Lyngby- Taarbæk Kommune Oplæg ved Afdelingschef Dorte Jarratt fra Jobcenter Lyngby-Taarbæk Handicaprådsmøde den 8. februar 2017 Baggrund

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

CKA. CKA Center For Kompetence & Afklaring VEJEN FREM FORSIKRET LEDIG. 15. juni Himmerlandsgade 27. Adresse 9600 Aars

CKA. CKA Center For Kompetence & Afklaring VEJEN FREM FORSIKRET LEDIG. 15. juni Himmerlandsgade 27. Adresse 9600 Aars 1 FORSIKRET LEDIG VEJEN FREM CKA INTEGRATION KONTANTHJÆLP Side 1 2 Side 2 3 Side 3 4 En tværfaglig og helhedsorienteret beskæftigelsesindsats, som har til formål at understøtte den enkelte borgers tilknytning

Læs mere

Velfærdsforvaltningen. Referat. til mødet i. Jobudvalget. 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B

Velfærdsforvaltningen. Referat. til mødet i. Jobudvalget. 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B Velfærdsforvaltningen Referat til mødet i Jobudvalget 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 89 "Vejle-loven" på beskæftigelsesområdet 181 181 00.22.00-P08-2-11

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer

Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer SURVEYUNDERSØGELSE JUNI 2018 0 Dataindsamling Formål og metode LG Insight har i samarbejde med Danmarks Radio (DR) gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Mentorindsats i Svendborg Kommune

Mentorindsats i Svendborg Kommune Mentorindsats i Svendborg Kommune Indenfor beskæftigelsesområdet er der mulighed for at bevilge mentorstøtte som et led i en beskæftigelsesrettet indsats. Mentorstøtten er tænkt som en midlertidig indsats,

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer 1 Indsatsgrupper med risiko for eller med langtidsledighed Indsatsgruppe Mål og delmål for indsatsgruppen Indsatser og tilbud Forventede effekter 1) Ved ikke

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Beskæftigelsesplan 2018 www.middelfart.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 De 5 hovedspor... 4 Virksomhedsservice... 4 Synergi ved tværfagligt samarbejde... 4 Virksomhedsrettet indsats... 5 Mødet med

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne.

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Oplæg til revideret beskæftigelsesstrategi som følge af ændrede økonomiske rammebetingelser NOTAT Dato: 20. januar 2011 Af: Birgitte

Læs mere

JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING

JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING INDSATSEN INDTIL NU SKABER RESULTATER! Kommunerne arbejder godt med gennemførelsen af indsatsmodellen og implementeringsgraden er stigende Mange borgere får ordinære timer!

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Fastholdelse - via tidlig virksomhedsrettet indsats

Fastholdelse - via tidlig virksomhedsrettet indsats Fastholdelse - via tidlig virksomhedsrettet indsats Ålborg den 18. september 1 opstartsseminar om sygedagpengereformen Den tidlige virksomhedsrettede indsats primære udfordringer Opfange de, som sygemelder

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE 2015

FORSIKREDE LEDIGE 2015 FORSIKREDE LEDIGE 2015 OVERORDNET STRATEGISK FOKUS 3-5 ÅR Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke kommunens brand

Læs mere

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb

BI25 - Sundhed, social mobilitet og beskæftigelse for borgere i ressourceforløb KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUDGETNOTAT BI25 - Sundhed, social mobilitet og

Læs mere

6. Serviceberedskab der har fokus på virksomhedernes behov for arbejdskraft og service.

6. Serviceberedskab der har fokus på virksomhedernes behov for arbejdskraft og service. Aktiveringsindsatsen i Vejen Kommune - revideret november 2013 (Aktiveringsstrategien er udelukkende revideret i forhold til principper og idegrundlag og termerne for målgrupperne som følge af kontanthjælpsreformen.

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Fakta-ark. Fagligheder i afdelingen/teamet/institutionen. Målgruppe(r) og hovedopgave(r) Strategier og politikker

Fakta-ark. Fagligheder i afdelingen/teamet/institutionen. Målgruppe(r) og hovedopgave(r) Strategier og politikker Center Jobcenter Evt. hovedinstitution Afdeling/team/ institution Sekretariat Adresse Rådhusparken 2 2600 Glostrup Nærmeste leder Nicolaj Drøschler Leder af afdeling/ team/institution Antal medarbejdere

Læs mere

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 angiver Middelfart Kommunes beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2016. Målene styrer prioriteringen af strategien

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Indsats og metode Flere skal med

Indsats og metode Flere skal med Flere skal med Praktisk info Antal borgere i Faxe kommune: 35916 Antal Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere: 239 Antal borgere i Bruttomålgruppen:126 Antal borgere i indsatsgruppen 51 Mål For projekt

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Beskæftigelseschef

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Beskæftigelseschef Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Beskæftigelseschef Jørgen Haunstrup 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige

Læs mere

Ressourceforløb. Social- og Sundhedsudvalget, 29. november

Ressourceforløb. Social- og Sundhedsudvalget, 29. november Ressourceforløb Social- og Sundhedsudvalget, 29. november 2016 www.ballerup.dk Hvorfor en sag om ressourceforløb og netop nu? Vi ønsker fornyet og forstærket politisk signal på tværs af udvalg om den tværsektorielle

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for beskæftigelsesområdet

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Job- og Kompetenceprofil for 3 sagsbehandlere på sygedagpengeområdet. Job og Helbred. Jobcenter Aabenraa

Job- og Kompetenceprofil for 3 sagsbehandlere på sygedagpengeområdet. Job og Helbred. Jobcenter Aabenraa Job- og Kompetenceprofil for 3 sagsbehandlere på sygedagpengeområdet Job og Helbred Jobcenter Aabenraa April 2019 1. Sagsbehandler på sygedagpengeområdet Kan du arbejde målrettet og resultatorienteret

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland August 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Temadrøftelsens formål og indhold

Temadrøftelsens formål og indhold Temadrøftelsens formål og indhold Formål: At informere udvalget om forvaltningens brug af mentorer i beskæftigelsesindsatsen set i lyset af kontanthjælpsreformen 2 oplæg med efterfølgende drøftelse 1)

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder

Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder Bilag 1 Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder Projektets indsatsmodel bygger på viden om, hvilke indsatser der virker i forhold til at hjælpe de borgere, der befinder

Læs mere

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer Den 16. april 2010 Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer og FTF a-kasser KL/FTF-udmeldingen af 24. juni 2009 indeholder tre samarbejdskoncepter, hvor KL og FTF anbefaler,

Læs mere

Arbejdsmarkedsfastholdelse - Fokuspunkter og indsatser

Arbejdsmarkedsfastholdelse - Fokuspunkter og indsatser Arbejdsmarkedsfastholdelse - Fokuspunkter og indsatser Mere fokus på afslag på udbetaling af sygedagpenge eller udsættelse af påbegyndelsen af udbetalingen af sygedagpenge med henblik på at indhente oplysninger.

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Byrådet har i forbindelse med budget 2018 godkendt følgende mål på beskæftigelsesområdet. Målene med tilhørende handlinger og succeskriterier

Læs mere