Evalueringsbrev. Trimester 1 Deakin University

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evalueringsbrev. Trimester 1 Deakin University"

Transkript

1 Evalueringsbrev Trimester 1 Deakin University S12 Hold K, Julie Bredsdorff-Larsen Udvekslingsland: Australien Værtsinstitution: Deakin University Udvekslingsperiode: 10/ / Modul: Modul 8 og Modul 5 HNN222, HNN217 og HNN313 Før udveksling Efter at have søgt om at komme på udveksling via Metropol og et møde med Lisbeth Vinberg Engel, kunne processen gå i gang. For at blive optaget på Deakin University i Melbourne måtte jeg tage en engelsk prøve på VIA i Viborg. Prøven bestod af et essay spørgsmål, som skulle besvares på 60 minutter. Efter dette blev afsendt til Deakin blev jeg godkendt og kunne nu søge om visum til Australien. Visum processen er langsommelig og kræver at man får en helbredsundersøgelse med bl.a. røngten af thorax (1200 kr.) og vaccinationer mod hepatitis A og B, samt difteri (ca. 600 kr. pr. vaccination). Helbredsundersøgelsen skal udføres af en speciel panellæge som er godkendt af den australske regering og der er vist kun få i Danmark. Jeg benyttede mig af en læge på Østerbro. Selve visum processen er online og man får et midlertidigt visumnummer tilsendt inden helbredsundersøgelserne er blevet godkendt. Når helbredsundersøgelserne er blevet godkendt af Australien, sender de en mail med godkendt visum og derefter er dette visumnummer tilknyttet ens pas. Jeg søgte forskellige fonde som jeg fandt på nettet og brugte lang tid på at lave en god ansøgning. Bl.a. søgte jeg nordea fonden og DSR. Jeg fik 3500 kr. af DSR, hvilket var rigtig dejligt. Der er stor konkurrence om legater til udlandsophold, så lav en ansøgning der er rigtig spændende og skiller sig ud. Søg evt. fonde som ikke støtter specifikke uddannelser, men fokusere på det arbejde man skal udføre når man er udenlands. F.eks. sundhedsfremmende arbejde.

2 Med hensyn til bolig kiggede jeg på nettet inden jeg rejste fra Danmark. Hjemmesider som eller er gode. Man kan også finde en del boliger via Deakins hjemmeside. Jeg fandt ikke noget inden jeg tog afsted, især fordi det er svært når man ikke kan komme og se stedet eller møde dem man skal bo med. Men hjemmesiderne er gode til at danne sig et indtryk af priserne og de forskellige områder i Melbourne man kan bo i. Min flybillet til Australien bestilte jeg gennem Kilroy, som gav mig en rigtig god pris på en returbillet med fleksibel afrejse. Det er smart at have en fleksibel billet, så man kan lave ændringer undervejs. Det er svært at vide præcis hvilken dato afslutningen på programmet bliver og hvornår man kan tillade sig at forlade Australien igen. Udveksling Da jeg ankom til Australien boede jeg den første uge i St Kilda med min kæreste. Dette er meget langt fra Deakin University, så der vil jeg ikke anbefale at man bosætter sig. Deakin University ligger i et område der hedder Burwood, som ligger ca. en times kørsel fra centrum af Melbourne. Jeg var nødt til at flytte fra St Kilda for lejekontrakten udløb på denne og min kæreste skulle ud og arbejde ved Great Ocean Road. Jeg flyttede først til et sted inde i byen, fordi jeg ikke kunne finde noget andet og derefter til Port Melbourne hvor transport mulighederne til Deakin var lidt bedre. Det var dog stadig langt og jeg besluttede mig for at flytte tættere på. Jeg endte til sidst i et område der hedder Canterbury, som ligger ca. 20 min. Fra centrum, men kun er 6 km fra Deakin. Dette område vil jeg varmt anbefale. Det er nemlig svært med bolig når man ankommer til Melbourne og skal starte på Deakin, fordi man ikke er i skole mere end 6 uger også har man efterfølgende praktik. Der går lidt tid før man ved hvor man skal i praktik og derfor er det svært at tilrettelægge sig geografisk. Men hvis man flytter til Canterbury eller der omkring er man forholdsvis tæt på det meste. I øvrigt købte jeg en cykel, som var rar at have når jeg skulle ud på Deakin. Jeg fandt den rigtig billigt ude ved et bikeshed som hedder Ceres i East Brunswick. Cyklerne derude er meget billige og det er også et hyggeligt sted at besøge med økologisk mad, kaffe og second hand tøj.

3 Mit første møde med Deakin University var sammen med min Buddy ved navn Fiona. Det er en service Deakin tilbyder hvor man kan få hjælp af en studerede med de første praktiske ting. Det var jeg rigtig glad for og kan varmt anbefale at man siger ja til. De første praktiske ting man skal ordne er at få lavet et studiekort, søge et working with children check og få et concession card som giver halv pris på transport. Studiekortet og concession card kan man få lavet på Deakin med det samme, men working with children check skal man søge om via en formular man udfylder på posthuset. Husk nogle pasfoto som overholder alle krav, ellers kan man få dem taget på posthuset. Den formular man udfylder skal man aflevere til studievejledningen på Deakin, så de kan gå i gang med at uddele praktiksteder. Efter ca. 3 uger får man et working with children kort, som man kan tage med når man skal i praktik. Derefter gik jeg ind og talte med Barbara Green som er international vejleder. Hun var hjælpsom og gav mig en uniform og bogen til HNN217 Nursing in Community Settings. Den uniform man låner består af en skjorte og en sort cardigan hvorpå der står Deakin. Når man skal i praktik skal man også have sorte bukser og sorte lukkede sko. Man kan købe det billigt i Melbourne, f.eks. i Target eller Big W. Ellers er det en rigtig god ide at tage det med hjemmefra, så man ikke skal tænke mere på det. Inden udveksling har man mulighed for at tilmelde sig The Beach welcome program hvor man i tre dage tager til en lille by der hedder Lorne ved Great Ocean Road når man er ankommet til Melbourne. Dette vil jeg varmt anbefale. Turen er gratis, man lærer at surfe og man møder en masse andre udvekslingsstuderende. De tre fag jeg skulle læse på Deakin var HNN222 Mental Health Nursing, HNN217 Nursing in Community Settings og HNN313 Perioperative Nursing. Disse tre fag indeholder både undervisning på universitetet, praktik og workshops. Man skal benytte sig af deres intranet kaldet Clouddeakin og her finder man alle artikler, lærernes powerpoints, osv. Dette system fungerer rigtig godt. Man kan inden studiestart ønske hvornår man helst vil have timer og det kan være en god ide hvis man bor langt væk fra universitet eller får et arbejde. I Y-bygningen på Deakin som er der hvor sygeplejerskestudiet holder til, kan man få hjælp til alt dette.

4 Supercykel til 50 dollars fra Ceres. Billedet her er fra 4 ugers HNN313 Perioperative workshop på Box Hill Hospital i Melbourne. Her lærte vi en masse om de sterile principper, de forskellige instrumenter til operationer og vi overværede bl.a. et kejsersnit. Dette valgfag er rigtig spændende, men vær opmærksom på at al undervisning foregår online udover disse workshops og at man derfor selv er ansvarlig for at se online tutorials og deltage i et debatforum via clouddeakin. Der er en uges praktik i dette fag, som bl.a. giver mulighed for at se en masse spændende operationer, deltage i anæstesi sygeplejerskens arbejde og hjælpe i opvågningen.

5 Billedet ovenfor er fra de 6 ugers undervisning i Community Nursing HNN217 på Deakin University, hvor vi var i simlab og lære at tage blodprøver. Dette gjorde vi på Dummies og det fungerede rigtig godt. I løbet af min HNN222 Mental Health Nursing Praktik var jeg på en akut psykiatrisk afdeling, hvor vi bl.a. bagte drømmekage og trillede havregrynskugler med patienterne. Det er vigtigt at forberede sig på at denne praktik kan være meget krævende, både med de sproglige og kulturelle forskelle. Men hvis man kommer med en positiv indstilling og beder om hjælp når man har brug for det, så skal det nok gå rigtig godt.

6 På Deakin University skal man medbringe nogle dokumenter når man er i praktik der hedder Clinical Assessment Tools. Disse består af nogle opgaver man skal udføre, som der skal underskrives for. Det er vigtigt at disse bliver korrekt underskrevet og medbringes til Deakin senest 10 dage efter afsluttet praktik. Efter udveksling Formålet med denne udveksling har været at opleve sygeplejefaget og sygeplejerske studiet i en anden kultur, styrke mit engelske fagsprog og at blive udfordret både personligt og fagligt. Denne udveksling har udfordret mig utrolig meget bl.a. ved at jeg var den eneste exchange studerende i mine klasser, skriftlige eksaminer uden hjælpemidler (heller ikke ordbog) og de mange kulturelle forskelle jeg mødte i praktikkerne. I praktikkerne kommer man til et fremmed sted, med fremmede mennesker, med en fremmed kultur. Her skal man udvise gåpåmod og benytte sig af al sin viden og forsøge at udvise styrke i stedet for usikkerhed. Det er svært når man er i et ukendt miljø med nye regler og normer. Jeg blev virkelig vendt på hovedet og nogle dage var jeg meget udkørt, men det var det hele værd. Jeg har oplevet nogle fantastiske ting i løbet af denne udveksling og har rigtig mærket hvor vigtige vi sygeplejersker er, specielt i psykiatrien. Jeg har forstået at jo bedre man kender sig selv som menneske, forstår sine egne styrker og svagheder, jo bedre kan man tage sig af andre. I forhold til det danske sundhedsvæsen og det australske er der mange ligheder i forhold til den måde patienter bliver behandlet og plejet på. Men det er mit indtryk at der i Australien bliver brugt endnu mere tid på dokumentation i journaler osv. Hvilket frarøver meget af tiden med patienterne. Det er min opfattelse af vi i højere grad har en holistisk tilgang til patienterne end de har i Australien og at sygeplejerskens og lægens rolle er mere adskilt i det danske sundhedsvæsen. I Australien er sygeplejerskerne mere tekniske og fokuserede på den sygdom der følger med patienten, end selve mennesket bag sygdommen. Jeg er rigtig glad for at jeg tog på dette udvekslingsprogram og jeg har lært utrolig meget. Man skal forberede sig på en del arbejde både inden, under og efter, men i sidste ende er det hele eventyret værd!

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: Marts 2013 Juli 2013 Udveksling til: Melbourne, Australien Navn: Linda Lindholm Email: 165580@viauc.dk Hjem-institution: VIA University College, Viborg Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Rejsebrev Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Louise Winther Larsen E-mail: louisewintherlarsen@gmail.com Hjem-institution: VIA University College Aarhus Hold: 11IID Værtsinstitution/Universitet:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Udveksling til: Thailand Navn: Louise Andersen E-mail: louiseandersenn@gmail.com Evt. rejsekammerat: Pernille Jensen Hjem-institution:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold til Tasmanien 2011

Rejsebrev fra udvekslingsophold til Tasmanien 2011 Rejsebrev fra udvekslingsophold til Tasmanien 2011 Navn: Emilie Middelhede E-mail: emilie_middelhede@hotmail.com Tlf. nr. 31 26 92 24 Hjem-institution: Sygeplejeskolen i Århus Holdnummer: 082A Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Optakt Min motivation for udlandsophold Undervejs i min uddannelse havde jeg flere gange hørt om muligheden for at tage en del af den kliniske praktik et andet sted i verden. Jeg og 3 andre medstuderende

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Mette Villadsen Evt. rejsekammerat: Camilla Margrethe Lyhne Thomsen Hjem-institution: University College Sjælland Campus Næstved Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok. Navn: Pernille Jensen E-mail: pernillejensen51@gmail.com Evt. rejsekammerat: Louise Andersen Hjem-institution: Bornholms Sundheds-

Læs mere

Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney

Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney Navn: Stine Pedersen Motivation: Der var flere årsager til, at jeg ansøgte om at komme et semester på udveksling. En af grundene var,

Læs mere

Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006

Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006 Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006 University of Sheffield Department of Information Studies Sheffield, England Marie Melson Gregersen (årgang 2004) Kontakt: Mobil: 26 15 79 09, Mail:

Læs mere

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Indledning Denne rapport omhandler et study abroad semester på San Diego State University(SDSU) i San Diego, Californien,

Læs mere

Udlandsophold University of California, San Diego

Udlandsophold University of California, San Diego Udlandsophold University of California, San Diego Personlige oplysninger Navn: Nicolai Heidemann Semester for ophold: Forår 2012 Universitet: University of California, San Diego E-mail: nicolaiheidemann@hotmail.com

Læs mere

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B Rejsebrev Tines rejsebrev fra Málaga, Spanien - modul 6 Udvekslingsperiode 28. januar 28. april 2013 Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland

Læs mere

REJSEBREV FRA ENGLAND

REJSEBREV FRA ENGLAND REJSEBREV FRA ENGLAND UDVEKSLINGSPERIODE PERIODE: August november/2010 NAVN: Mette Alsted Christensen HJEM INSTITUTION: VIA University College, Randers sygeplejeskole HOLD NUMMER: F08 VÆRTSINSTITUTION/UNIVERSITET:

Læs mere

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003

KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 KLINISK UDDANNELSE I THAILAND 2003 Udarbejdet JANUAR 2004 af: Sygeplejestuderende Tine Hallas VESTSJÆLLANDS AMTS SYGEPLEJESKOLE I SLAGELSE Indledning:...3 Hvorfor rejse ud? Samt mit indtryk af opholdet

Læs mere

Erfaringsrapport om udvekslingsophold på UNC, Chapel Hill

Erfaringsrapport om udvekslingsophold på UNC, Chapel Hill Manning Hall, UNC-Chapel Hill Udvekslingsophold på University of North Carolina at Chapel Hill, USA fra 14. august 2006 til 15. december 2006. Fagene: INLS 382: Information Systems Analysis and Design

Læs mere

Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012

Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012 Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012 Mark Alexander Broe Hansen Mejeriingeniørstuderende Studienummer: Rft600 Forberedelser Lige fra jeg startede på studiet vidste jeg

Læs mere

Udveksling til: orge. University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense. Rejsebrev fra udvekslingsophold

Udveksling til: orge. University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense. Rejsebrev fra udvekslingsophold University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: orge avn: inna ygård Aunsberg Jæger E-mail: nnaj@stud.ucl.dk / ninnajaeger@hotmail.com Tlf.

Læs mere

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) er et internationalt samarbejde med spejderkorpset

Læs mere

Klinisk uddannelse På Kirurgisk afdeling, Queen Elisabeth Hospital i Kings Lynn, England

Klinisk uddannelse På Kirurgisk afdeling, Queen Elisabeth Hospital i Kings Lynn, England Klinisk uddannelse På Kirurgisk afdeling, Queen Elisabeth Hospital i Kings Lynn, England Rapporten er udarbejdet af Sygeplejestuderende Tina Zinckernagel, sep. 01-F august 2004 Formålet med denne rapport:

Læs mere

Studieophold i Thailand 9/9-10-29/10-10: Sygeplejerskeuddannelsen s09v

Studieophold i Thailand 9/9-10-29/10-10: Sygeplejerskeuddannelsen s09v Kontaktoplysninger Navn: Skole: University College Nordjylland, Aalborg, Hold: s09v Studieland: Bangkok, Thailand, Ramathibodi Hospital, pediatric wards. Motivation for praktikplads i udlandet Min motivation

Læs mere

Erfaringsrapport. University of California, Berkeley August 26, 2013

Erfaringsrapport. University of California, Berkeley August 26, 2013 Erfaringsrapport University of California, Berkeley August 26, 2013 Indledning Berkeley er et utroligt godt valg for den, som søger faglige udfordringer og et miljø hvor stort set alle brænder for hvad

Læs mere

Faglig rejseberetning

Faglig rejseberetning Faglig rejseberetning Klinisk undervisning i Torshavn, Færøerne på Psykiatrisk Afdeling Oplevet af Gunhild Vium Aachmann - mbl. 30827636 mail; gaachmann@gmail.com Ergoterapeutstuderende på hold ERG512.

Læs mere

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Mine oplysninger: Sygeplejestuderende v. UC Lillebælt, Odense Pernille Bruun Kristensen, A06II Sniller_k@hotmail.com Tlf.: 20218353 Rejsekammerat: Maria Bjerre Jakobsen

Læs mere

Västerås (100 km vest for Stockholm)

Västerås (100 km vest for Stockholm) Västerås (100 km vest for Stockholm) Mine forventninger til opholdet i Sverige var blandede. Jeg glædede mig til at komme ud og opleve verden på egen hånd, men var også nervøs for at blive ensom langt

Læs mere

Nanyang Technological University, Singapore

Nanyang Technological University, Singapore Navn og studieretning: Skole: Trine Laustsen, Bygningsdesign Nanyang Technological University, Singapore Semester: 6. Semester, forår 2013 Telefon og E-mail: 28571612, Laustsen.99@gmail.com Motivation

Læs mere

Guide til studieophold i udlandet

Guide til studieophold i udlandet Guide til studieophold i udlandet Sundhedsfaglig Højskole Store oplevelser! Hårdt arbejde! Læring for livet! Et internationalt studieophold giver dig andet og meget, meget mere end en turistrejses flygtige

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION SYDNEY

PRAKTISK INFORMATION SYDNEY PRAKTISK INFORMATION SYDNEY FORBEREDELSE PAKKEN Der vil i god tid inden afrejse blive inviteret til en forberedelsesdag, hvor du vil få lejlighed til at møde både studerende, der tidligere har været på

Læs mere

Rejsebrev fra Kenya Professionshøjskolen Metropol

Rejsebrev fra Kenya Professionshøjskolen Metropol Evaluering af internationalt studieophold i KENYA, AFRIKA november 2009-januar 2010 MODUL 6 -Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem Praktikophold på Sabatia Health Care Center/Mbale District Hospital,

Læs mere

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Mwansa Tilsted Mumba Tlf. nr. 60 29 20 11 Mwansa91@hotmail.com Motivation Da jeg startede på Ingeniørhøjskolen Aarhus gik jeg direkte fra

Læs mere