Fakta om Esbjerg Børnegård.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakta om Esbjerg Børnegård."

Transkript

1 Denne folder er lavet, for at besvare nogle af de mange spørgsmål der naturligt dukker op når man starter som ny medarbejder. Den giver selvfølgelig ikke svar på alt, så du er selv nødt til at spørge, hvis der er noget du er i tvivl om. Vores Virksomhedsplan giver en mere detaljeret beskrivelse af institutionen og de mange overvejelser og tanker der ligger bag arbejdet her. Vi ønsker dig velkommen og håber på et godt og udbytterigt samarbejde. Fakta om Esbjerg Børnegård. Vores adresse er : Esbjerg Børnegård Englandsgade Esbjerg Tlf. : Hovednummer til Esbjerg Børnegård Rød etage Gul etage Grøn etage Smørblomsten Kontoret Mail : boernegaarden@esbjergkommune.dk herp@esbjergkommune.dk Åbningstider : Man.-Tors Fre Der åbnes på Gul etage, og kl.7.30 går man hver til sit. Vores institution består af 3 afdelinger, som arbejder meget tæt sammen. For tiden er fordelingen på følgende måde : Grøn etage : 2. sal Børn fra 3-6-år. Vores udflytter er tilknyttet denne etage. Rød etage : Stuen Børn fra 2-4 år Gul etage : 1. sal Børn fra 0-2 år.

2 Lukkedage : Dagen efter Kr. Himmelfart, Grundlovsdag, uge 29 og 30, samt dagene mellem jul og nytår. Vores værdier og arbejdsgrundlag. Disse ord er centrale i vores arbejde og vores dagligdag. Tryghed Respekt Omsorg Ansvarlighed Indflydelse Læring Glæde, Sjov & Ballade Udgangspunkt for arbejdet med årsplanen. Ligegyldigt om der arbejdes ud fra årstema eller kvartals tema, er der nogle tanker som kendetegner og gennemsyrer vores arbejde. Vi tilrettelægger vores arbejde og vælger vores metoder ud fra tanken om, at ingen børn er ens, og at børn har forskellige styrkesider. Vi giver dem den tryghed der giver dem mod til at turde gå ud og møde og mestre verden. Vores pædagogiske arbejde tager afsæt i tankerne bag Mange intelligenser. For at tilgodese alle børn, veksle vi vores tilbud, men vores røde tråd er : Det personlige (det at være klog på sig selv, selvindsigt, selverkendelse og at mærke sig selv) Det sociale (det at vise omsorg og hensyn for andre, at have indfølelse) Det kropslige (fysisk aktivitet og udfoldelse, sport, dans, drama) Det logisk/matematiske ( det at konstruere og eksperimentere, god til puslespil og problemløsning) Det sproglige ( at lytte til historier, have stort ordforråd, fortæller gerne historier, holder af rim og remser) Det rumlige (at genkende steder, tænker og husker i billeder, tegne, maler og lave skulpturer) Det musiske (at vise glæde ved musik, lave egne rytmer og lyde, huske melodier og holde af at spille og synge) Det naturlige ( at have fornemmelse for naturen, at noget gror, arternes forskellighed og lighed) Vores informations og mødestruktur Der findes en skærm (Tabulex) på hver etage, som forældre tjekker børn ind og ud på hver dag. Forældrene kan ligeledes skrive direkte til Tabulex fri, syg m.m. Personalestuen på 2. sal er husets informationscenter og hjerte. Her findes postbakken og personalets bog til beskeder. I den skrives om ferie, afspadsering, møder og sygdom. Det er vigtigt at læse i bogen hver morgen.

3 Der holdes 2 forskellige personalemøder: Lille-p der er på den pågældende etage, og Store-P samlet hele personalegruppen. Møderne finder sted i tidsrummet fra kl Derudover afholdes der Pædagogisk lørdag i januar, samt pædagogisk lørdag i oktober. Vikarer, køkkenpersonale og personale i jobtræning deltager for det meste ikke i vore mødeaktiviteter. Det kan dog, alt efter dagsordenens relevans, komme på tale. Børn. Alle børn har et stamkort med vigtige oplysninger. I tilfælde af tvivlspørgsmål, sygdom, for sent afhentning, eller skadestuebesøg har vi brug for disse oplysninger. Stamkortene er forældrene ansvar at få påført i Tabulex. Regler. Der er meget få faste regler, men masser af holdepunkter. Vores regler bygger i høj grad på almindelige leveregler og sund fornuft og tager oftest udgangspunkt i individuelle grænser. Du må hele tiden forholde dig til hvad du syntes er ret og rimeligt. Konflikter. Se konflikter som meningsforskelle og sammenstød mellem forskellige intentioner. Når du skal hjælpe børnene, skal du huske, at ingen har patent på sandheden, og at du ofte ikke har set alt hvad der er sket og derfor ikke kan gøre dig til dommer i hvad der er rigtigt og forkert! Du må betragte konfliktløsning som detektivarbejde. Det er meget vigtigt at du ikke er fordømmende eller truer med ulogiske konsekvenser. Aktiviteter. Vores aktiviteter og gøremål udspringer af vores årstema. Den mere detaljerede planlægning finder sted på lille-p. Det er oftest om formiddagen vi giver os i kast med planlagte aktiviteter. Legepladsen. Hver eneste dag er børnene ude og det er de voksne også. Hvor længe og på hvilket tidspunkt af dagen afhænger af børnenes alder. Hvis du er den sidste ude med børnene, skal der ryddes op på legepladsen. Ude af huset. Vi bruger vores kulturlegeplads i stor omfang og er derfor på mange ture ude af huset. Det er vigtigt at tænke på, at så snart man er uden for Esbjerg Børnegård, er man institutionens ambassadør og vores ansigt udad til. Det kræver at du er opmærksom på, hvordan du taler

4 og gebærder dig. Det folk ser og hører er vores kvalitet!! Hvis uheldet er ude. Børn der lære at mestre verden har fart over feltet, og det sker de kommer ud for små uheld. Oftest kan det klares med et lille stykke plaster. Der findes Falck kasser på alle tre etager. I meget få tilfælde kommer et barn så alvorlig til skade, at det skal på skadestuen. Hver gang tanken om et skade stuebesøg dukker op, er der grund til at tage af sted. Der er tre måder at gøre det på 1. ring til forældrene så de henter barnet i institutionen og selv tager af sted. 2. ring til forældrene og aftal at mødes med dem på skadestuen 3. ring og orienter forældrene og tag på skadestuen med barnet og tag det med i institutionen igen. Afhængig af uheldets art tages en taxa eller ringes til Falck /ambulance. OBS. Børn der har været ude for alvorlig uheld f.eks. brækket arm eller ben, SKAL HOLDES FASTENDE, i tilfælde af, at de skal i narkose. Forældrene. Du er ikke den eneste for hvem det er svært! Forældrene bliver lidt usikre når de ser et nyt ansigt, så du må huske at præsentere dig. Både ved at give hånd og sige "pænt" Go dag, men også ved at hænge et billede af dig selv op ved hoveddøren, så alle bliver opmærksomme på, at der er startet en ny "voksen". I det hele taget er det VIGTIGT at huske at hilse på forældrene når de kommer i institutionen, også selv om du er i gang med noget andet. I sådanne tilfælde kræver det bare, at du løfter hovedet og siger Hej. Du skal være opmærksom på dit kropssprog. Det er oftest det, forældrene registrerer, og det er det, der afspejler om du virker imøde- kommende og har lyst til at passe deres børn. Og husk, du får løn for at være imødekommende. Som forældre er det vigtigt at vide, hvordan ens barn har haft det i institutionen. Vi bestræber os på at give forældrene så mange tilbagemeldinger som muligt. Vi skriver på Tabulex, om store og små oplevelser med børnene, de beskeder forældrene giver os, og dem vi skal huske at give forældrene. HUSK derfor at læse og skrive på denne. Hvis du er i tvivl om hvem af børnene der bliver hentet, fordi du ikke kan huske deres navn, bliver du nødt til at spørge forældrene, for en sikkerheds skyld!!! Generelt har vikarer og personale i jobtræning kun Go dag og farvel kontakt med forældrene. Hvis forældrene spørger dig om ting vedr. børnenes trivsel o.l., så henvis til kontaktpædagogen eller den som du ved har haft de konkrete oplevelser.

5 Kollegaerne. Du vil møde et blandet folkefærd, som på hver deres måde vil hjælpe dig igennem den første tid. De vil give dig små henvisninger, i forhold til hvad der er mest hensigtsmæssigt i en given situation. Det kan opleves som om de er bedre vidende, men det er de jo mange gange også, i situationen. Du er selv ansvarlig for at spørge og søge viden om det, der undrer dig. Vores kaffepauser afvikles i personale-stuen på 2.sal. Det personale der er mødt ind til 7.30 har en formiddagspause ved 9-tiden. Derudover afvikles middagspauserne fra ca Almindeligvis skal du have mere end 6 timers arbejde for at have ret til 29 min. frokostpause. Vi har en gavekasse som vi betaler til efter behov. Hvorvidt du vil være med i den/dem afgør du selv. Rygning foregår udenfor et stykke væk fra inst. (f.eks. rundt om hjørnet)!. I vores udflytter gælder det, at man går udenfor lågen, så man ikke er synlig for børnene. På dagsture ud af huset, går man væk så man ikke er synlig. Sygdom. Hvis du bliver syg, skal du ringe og sygemelde dig, så tidligt som muligt, og aftalen er i huset kl Du skal raskmelde dig klokken dagen før du kommer igen. Hvis det er svært at vurdere hvor lang tid sygeperioden strækker sig over, vil vi gerne høre fra dig løbende. Dette gælder især op til en weekend hvor vi beder dig ringe fredag og give en melding. Ferie og afspadsering. Alt fast personale har indregnet deres afspadsering af aftenmøder i en årsnorm. Det afspadsering der kommer derudover kan der frit disponeres over. Ferie, afspadsering og omlægning af tjenesten sker efter aftale med ledelsen. Arbejdsopgaver/ Ansvarsopgaver. Der er en del arbejdsopgaver uddelegeret. Her følger en gennemgang af, hvem der har hvilke opgaver og ansvarsområder. Liselotte : Mona : Helle M. : Dorte : Indkøb af pædagogiske Materialer. TR for BUPL TR for FOA PC specialist, samt Wep ansvarlig.

6 Birthe : Udflytteren (Smørblomsten) Det er god tone At møde før tiden, så man er klar til tiden At sige godmorgen på alle etager At ha slukket mobiltelefonen i arbejdstiden. At sætte P-skiven i pausen Hjælpe til før og efter et møde. At bytte arbejdstider eller blive længere ved sygdom o.l. At begrænse private telefonopkald ind i huset. Det er muligt At bruge telefonen i arbejdstiden til vigtige personlige opkald. For familien at få fat på dig hvis noget er vigtigt At tage kopier og print til eget forbrug (dog ikke i erhvervssammenhæng) At bruge PC og have adgang til Eknet. Øvrige oplysninger. I kælderen findes el-tavlen sikringsskab og vaskerum. Ved åbning tændes for varmen i barnevognsrummene Ved lukketid lukkes alle vinduer og alle døre + port låses ( husk hasperne på kælderdørene til legepladsen) For mere information Se guide til : Rød etage Gul etage Grøn etage Smørblomsten Efter at have læst denne folder, håber jeg, du er rede til at kaste dig ud i et spændende og lærerigt arbejde med børn, forældre og kollegaer i Esbjerg Børnegård. Atter engang Velkommen til... Med venlig hilsen Helle Rohde Daginstitutionsleder

7 Dine egne spørgsmål og undren :

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen

PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen BØRNEHUSET KATAMARANENS PERSONALEPOLITIK. Velkommen som ny ansat i Børnehuset Katamaranen. Institutionen består af to afdelinger Hjertinggården og Sjelborg børnehave.

Læs mere

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ For at få den bedste start som ny medarbejder i Børnehuset Frijsenborgvej, har vi her samlet nogle af de vigtige informationer som er væsentlig

Læs mere

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.: Lene & Franks dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St. 6670 Holsted Tlf.: 75393645 Lene Winther Petersen Frank René Petersen Redigeret af Karina Bjørbæk Gerdsen

Læs mere

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen.

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Nyhedsbrev dec 2014 Kære forældre Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Personale I Gårdhaven siger vi farvel til Anne 31.12.14. Annes sygevikariat for Caroline slutter 1/12, men hun fortsætter måneden

Læs mere

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Kære forældre Jeres barn er kommende skolestarter, og derfor har I mulighed for at vælge, at det skal gå i Tidlig SFO. På Nørre Aaby skole har vi tidlig SFO

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Frivillig. i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold

Frivillig. i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold Frivillig i Rårup Børnehus/ Idrætsbørnehaven Skjold Kære voksne til børn i Idrætsbørnehaven Skjold og Rårup Børnehus Introduktionen i denne folder er tænkt som en hjælp til de voksne, der har lyst til

Læs mere

Personalepolitik fra Fravær til Nærvær. Hvad gør jeg når jeg bliver syg?

Personalepolitik fra Fravær til Nærvær. Hvad gør jeg når jeg bliver syg? Personalepolitik fra Fravær til Nærvær Hvad gør jeg når jeg bliver syg? Bliver du syg skal du ringe til børnehuset inden 7.00 Har du en åbnevagt kan du enten ringe til den næste der møder ind kl. 7.30/8.00

Læs mere

Gode råd til den bedste start i VUGGESTUEN ANKERSGADE

Gode råd til den bedste start i VUGGESTUEN ANKERSGADE Gode råd til den bedste start i VUGGESTUEN ANKERSGADE VUGGESTUEN ANKERSGADE Ankersgade 19 8000 Aarhus C Hjertelig velkommen til Vuggestuen Ankersgade Vi glæder os til at lære jeres barn at kende og sammen

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

Uvelse SFO Information

Uvelse SFO Information Uvelse SFO Information Velkommen til Uvelse SFO. Vi er en skolefritidsordning, som har lokalefællessskab med indskolingen. Det giver os nogle pædagogiske muligheder og et tættere samarbejde omkring børnene,

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk.

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk. Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00 Velkommen i Bremdal dagtilbuds

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkommen i SFO Nymarken. November 2014

Velkommen i SFO Nymarken. November 2014 Velkommen i SFO Nymarken November 2014 I forbindelse med, at et barn starter i SFO, kan der under tiden opstå spørgsmål og usikkerheder hos både børn og forældre. Disse spørgsmål vil vi prøve at imødekomme

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole. La Bella. Høj-huset

Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole. La Bella. Høj-huset Fritidsinstitutionen ved Rødkilde Skole La Bella Høj-huset Kære forældre Velkommen til La Bella Høj-huset! I denne folder har vi samlet en række praktiske oplysninger. Høj-huset er La Bellas afdeling for

Læs mere

Børnehaven Farveladen

Børnehaven Farveladen P ERSONALEHÅNDBOG 2014 Side 2 Indledning FORORD Denne håndbog er et supplement til medarbejderhåndbogen for Esbjerg Kommune, som du kan finde under EK-net. Vi ønsker med denne håndbog at fortælle hvilke

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard Marianne s dagpleje Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej 49 6650 Brørup Tlf.: 21 68 99 09 Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Stjernehuset Nord og Syd byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til at hilse på Jer og lære Jer at kende.

Stjernehuset Nord og Syd byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej Stjernehuset Nord og Syd byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset De voksne i den gruppe hedder: Generel information

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Kære forældre På Nørre Aaby skole har vi Tidlig SFO fra 1. marts. I daglig tale kalder vi det Mini SFO. I denne folder vil vi præsentere jer for vores intentioner

Læs mere

Nyager SFO 1. Praktiske Informationer

Nyager SFO 1. Praktiske Informationer Nyager SFO 1 Praktiske Informationer April 2018 Velkommen men til forældre med børn i SFO1. Rigtig hjertelig velkommen til Nyager skoles SFO1. For at hjælpe jer og jeres barn med at få en god start i SFO,

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

Personale i Børnehaven Tryllefløjten Velkommen til jer forældre, hvis barn snart skal starte i Børnehaven Tryllefløjten. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn at kende. Vi ser frem til mange sjove og udviklende timer sammen med

Læs mere

Vuggestuens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. Maj 2013

Vuggestuens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. Maj 2013 Vuggestuens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn Maj 2013 Vuggestuen Værdi: anerkendende fællesskab Hvordan skal værdien komme til udtryk i Voksen - Voksen

Læs mere

F o r a n d r i n g s m o d e l

F o r a n d r i n g s m o d e l Udfordringen: Med færre timer i SFO en kan der ikke være samme aktiviteter som tidligere. Derfor skal SFO ens tilbud genprioriteres. Dette giver samtidigt nye muligheder for at arbejde med helhed i børnenes

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Læreplan for vuggestuegruppen

Læreplan for vuggestuegruppen Læreplan for vuggestuegruppen Sociale Kompetencer Fra 0 3 år er det børnenes styrke at: udtrykke egne følelser vise omsorg for andre at vente på tur at dele med andre at låne ud til andre at lege med andre

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Velkommen til Alfehøjen

Velkommen til Alfehøjen Velkommen til Alfehøjen Lisbet Line Anja Ida Pædagog Pædagog Medhjælper Medhjælper (Barselsorlov) Troldebo Lonnie K Cecilia ------------------- Pædagog Pædagog Studerende Børnehuset Marievang Velkommen

Læs mere

Fritter3 BFO Rosenlund Ejbyvej 47 2740 Skovlunde Telefon 4477 2131 Fo-Fritter3@balk.dk. Kære børn og forældre. Velkommen til Fritter3, BFO Rosenlund

Fritter3 BFO Rosenlund Ejbyvej 47 2740 Skovlunde Telefon 4477 2131 Fo-Fritter3@balk.dk. Kære børn og forældre. Velkommen til Fritter3, BFO Rosenlund Fritter3 BFO Rosenlund Ejbyvej 47 2740 Skovlunde Telefon 4477 2131 Fo-Fritter3@balk.dk Kære børn og forældre. Velkommen til Fritter3, BFO Rosenlund Nedenstående er skrevet til Jer som er interesseret i

Læs mere

VELKOMMEN I DAGPLEJEN

VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN I DAGPLEJEN VELKOMMEN i Dagplejen Kære forælder Denne pjece indeholder praktiske oplysninger, som i ord og billeder fortæller om hverdagen hos en dagplejer. Indhold 3 Dagplejen er for børn fra

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling)

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Sammenhæng: 0-6 Børn: har brug for en tryg base, hvorfra de tør gå nye veje

Læs mere

I skal som forældre derfor: Holde jer orienteret om dato og tid for arrangementer i Himmelskibet via BørneGenVej

I skal som forældre derfor: Holde jer orienteret om dato og tid for arrangementer i Himmelskibet via BørneGenVej Himmelskibets forventninger til forældre og samarbejde Himmelskibets forventninger til forældre er blevet til på den måde, at vi i personalegruppen er blevet opmærksomme på, at vi ikke på alle punkter

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse

Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse 3300 Natur Frederiksværk og Udvikling Indledning På alle 8 SFOer i arbejder vi professionelt med at styrke barnets kompetencer til at

Læs mere

En god skolestart Maj 2017 www.hoejvangskolen.horsens.dk Højvangskolen, Højvangsalle 20, 8700 Horsens, tlf.: 7629 4040, mail: hojvangskolen@horsens.dk EN GOD SKOLESTART Børn fødes med et væld af ressourcer

Læs mere

Metoder og aktiviteter til inklusion af børn med særlige behov

Metoder og aktiviteter til inklusion af børn med særlige behov OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER Overordnede læringsmål Inklusion i det omfang det enkelte barn kan magter det! I Storebjørn og Skovhulen arbejder vi funktionsopdelt mandag -

Læs mere

Velkommen i SFO Nymarken. November 2013

Velkommen i SFO Nymarken. November 2013 Velkommen i SFO Nymarken November 2013 I forbindelse med, at et barn starter i SFO, kan der under tiden opstå spørgsmål og usikkerheder hos både børn og forældre. Disse spørgsmål vil vi prøve at imødekomme

Læs mere

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf VELKOMMEN I DAGMARASYLETS BØRNEHAVE DAGMARSGADE 6 4100 RINGSTED Tlf. 57627170 E-mail: ans@ringsted.dk Kære og dine forældre. Vi glæder os til at lære jer at kende. Vi vil gerne fortælle jer lidt om vores

Læs mere

Børnehaven Grønnegården 2016

Børnehaven Grønnegården 2016 Børnehaven Grønnegården 2016 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2016... 4 Sprog Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

2010/2011 Skolefritidsordningen ved

2010/2011 Skolefritidsordningen ved 2010/2011 Skolefritidsordningen ved Grundlagt 1898 Hovedgaden 47, 4270 Høng Information SFO: Direkte telefonnummer er 5884 1775 Høng Privatskole Hovedgaden 47 4270 Høng SFO Skolefritidsordning modtager

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn.

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. Overlund Skole SFO Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. I denne folder vil vi give praktisk info og indblik i forskellige aspekter af SFO en. Funktionsopdelt

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Kornblomsten

Velkommen til Børnehaven Kornblomsten Velkommen til Børnehaven Kornblomsten Det er en ny periode i jeres barns liv at skulle starte i børnehave. Lige pludselig skal man være sammen med en masse nye børn og en masse nye voksne. Samtidig er

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Vængebo

Velkommen til Børnehaven Vængebo Velkommen til Børnehaven Vængebo Rudersdalsvej 91 A 2840 Holte 46 11 35 10 Indholdsfortegnelse Hjertelig velkommen... 2 En ny start... 2 Normering... 2 Åbningstid... 3 Hent og Fix ordning... 3 Vængebo

Læs mere

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole Kære forældre Om cirka ½ år skal jeres barn starte i børnehaveklassen på V. Hassing Skole. I denne pjece kan I læse lidt om, hvad I selv kan gøre

Læs mere

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Velkommen til Sneslev Landbørnehus Velkommen til Sneslev Landbørnehus Natur` ligvis Adresse: Haslevvej 379 4100 Ringsted tlf. 57627000 Mobil: 41196577 Mail: kan@ringsted.dk Åbningstider: Vi har åbent mandag torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn.

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. Overlund Skole SFO Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. I denne folder vil vi give praktisk info og indblik i forskellige aspekter af SFO en. Funktionsopdelt

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2019

Velkommen til Guldsmeden 2019 Velkommen til Guldsmeden 2019 Et godt forældresamarbejde starter med åben ærlig dialog. Når vi voksne arbejder tæt sammen, får børnene den bedste start i Guldsmeden Før opstarten bliver forældre og børn

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

Børnehaven BIEN I BIEN lægger vi vægt på tryghed,

Børnehaven BIEN I BIEN lægger vi vægt på tryghed, Velkommen En børnehave, hvor der bliver lagt vægt på trygge og stabile rammer, hvor barnets sociale læring, trivsel, bevægelse og fællesskab er omdrejningspunktet. Børnehaven BIEN er en del af Bornholms

Læs mere

Fritidsklubbens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013

Fritidsklubbens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013 Fritidsklubbens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn April 2013 Værdi: Anerkendende fællesskab Hvordan skal værdien komme til udtryk i Voksen - Voksen relationen

Læs mere

Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj

Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj Institutionstype: Inst. navn: Inst. adresse: Integreret Børnegården Rundhøj Rundhøj Allé 2, 8270 Højbjerg Tlf.nr: 87138154 og 87138107 Evt. e-mail:

Læs mere

Krabber og Søstjerner

Krabber og Søstjerner Krabber og Søstjerner Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk Kære nye forældre Personalet ønsker med denne lille pjece at byde dig/jer som forældre velkommen,

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Det gode børneliv i vores børnehave. Vi ønsker at alle vores børn trives og har det godt i Kollerup Børnehus. Derfor arbejder vi med.

Det gode børneliv i vores børnehave. Vi ønsker at alle vores børn trives og har det godt i Kollerup Børnehus. Derfor arbejder vi med. Det gode børneliv i vores børnehave. Vi ønsker at alle vores børn trives og har det godt i Kollerup Børnehus. Derfor arbejder vi med. Mål. Hvad skal vores børn have mulighed for at opnå. Voksne der kan

Læs mere

Handlingsplan ved ulykke, alvorlig sygdom og død. Grævlingehulen Klintholm Filuren

Handlingsplan ved ulykke, alvorlig sygdom og død. Grævlingehulen Klintholm Filuren Handlingsplan ved ulykke, alvorlig sygdom og død Grævlingehulen Klintholm Filuren Introduktion I krise, ulykke og sorg er det godt at have en plan for, hvad vi bør og skal gøre. Følgende handlingsplan

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere